Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου 2012

Ποια είναι όλα τα μέτρα στα οποία συμφώνησαν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί

Τον πλήρη κατάλογο που περιλαμβάνει όλο το πακέτο των μέτρων ελέγχουν τα κλιμάκια της τρόικας, προετοιμάζοντας την έκθεσή τους για τους επικεφαλής της αποστολής που φτάνουν την Κυριακή στην Αθήνα και αρχίζουν τις διαπραγματεύσεις με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης από τη Δευτέρα.Από τις αλλαγές που έγιναν στο πακέτο των μέτρων τις τελευταίες 15 μέρες, προκύπτει ότι τα υπουργεία Εσωτερικών, Αμυνας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν μπόρεσαν να πείσουν την τρόικα για τις παρεμβάσεις που θα προωθούσαν, με αποτέλεσμα να «κουρευτούν» οι περικοπές δαπανών που θα έκαναν, όπως αναφέρει σε άρθρο της «Η Καθημερινή».Στους δήμους, το πρώτο πακέτο μέτρων προέβλεπε εξοικονόμηση 736 εκατ. ευρώ και τώρα μόλις 298 εκατ. ευρώ. Στην Άμυνα, οι περικοπές θα έφθαναν στα 504 εκατ. ευρώ, αλλά πλέον υπολογίζονται σε 403 εκατ. ευρώ. Επίσης, το κονδύλι εξοικονόμησης από την αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα ανερχόταν στα τέλη Αυγούστου στο 1,2 δισ. ευρώ και τώρα εκτιμάται στο 1 δισ. ευρώ.Συνολικά, η εξοικονόμηση δαπανών ανέρχεται στα 10,576 δισ. ευρώ για τη διετία 2013 - 2014, ενώ θετική δημοσιονομική επίπτωση θα υπάρχει και στην επόμενη διετία (2015 - 2016) ανεβάζοντας το όφελος στα 11,418 δισ. ευρώ. Ταυτόχρονα, από τα φορολογικά μέτρα που θα εφαρμοστούν θα προκύψει καθαρή αύξηση εσόδων της τάξης των 2,9 δισ. ευρώ.Από το σκέλος των δαπανών, εντός του 2013 θα περικοπούν τα 7,61 δισ. ευρώ, όπως προβλέπεται και στο Μνημόνιο. Μάλιστα, βάσει αυτού του ποσού έχει καταρτιστεί και το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2013 που θα κατατεθεί στη Βουλή τη Δευτέρα. Για το 2014 οι περικοπές δαπανών θα ξεπεράσουν τα 2,9 δισ. ευρώ, ενώ υπολογίζεται ότι θα προκύψει δημοσιονομικό όφελος 559 εκατ. ευρώ το 2015 και άλλων 283 εκατ. ευρώ το 2016.Συνολικά στη διετία 2013-2014 θα μειωθεί το κονδύλι για συντάξεις κατά 4,5 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 3,6 δισ. ευρώ θα περικοπούν το 2013 μόνο. Το μέτρο που θα αφαιρέσει από τους συνταξιούχους το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματός τους είναι η κατάργηση των δώρων τόσο στις κύριες συντάξεις όσο και στις επικουρικές.Στα μέτρα περιλαμβάνονται επίσης η διαθεσιμότητα 15.000 υπαλλήλων έως το 2014, το «πάγωμα» των προσλήψεων στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, η μείωση των επιδομάτων αλλοδαπής που λαμβάνουν όσοι εργάζονται στο εξωτερικό και πολλές ακόμα επίπονες περικοπές.

Πιστόλι έβγαλε βουλευτής της Χρυσής Αυγής στη διάρκεια επεισοδίων στο

Συμπλοκή μεταξύ μελών της Χρυσής Αυγής και αντιεξουσιαστών σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο Βόλο.Όπως έγινε γνωστό από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, ανάμεσα στα μέλη της Χρυσής Αυγής ήταν και ο βουλευτής του κόμματος Παναγιώτης Ηλιόπουλος, ο οποίος μάλιστα έβγαλε το πιστόλι που κατέχει νόμιμα, επιδεικνύοντάς το.Στον τόπο της συμπλοκής έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες προσήγαγαν στο αστυνομικό τμήμα έξι μέλη της Χρυσής Αυγής και έξι αντιεξουσιαστές.Ανάμεσα σε αυτούς που προσήχθησαν είναι και ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος. Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί ο εισαγγελέας, ο οποίος θα αποφανθεί για το αν θα κρατηθούν ή όχι οι προσαχθέντες.

Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα

Συνελήφθησαν  σήμερα, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από στελέχη του γραφείου Ασφάλειας επτά παράνομοι αλλοδαποί, διότι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό να μεταβούν παράνομα στο εξωτερικό.Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

Κατάργηση των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης ζητεί το ΚΚΕ

«Καθαρή απατεωνιά αποδεικνύεται η δικαιολογία της κυβέρνησης να αυξήσει υπέρογκα το φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης, με στόχο δήθεν να αντιμετωπίσει το λαθρεμπόριο, εφόσον δεν τον επιστρέφει πίσω στην καταληστεμένη και δεινοπαθούσα λαϊκή οικογένεια», αναφέρει σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.Το Κομμουνιστικό Κόμμα ζητά «να καταργηθούν τώρα όλοι οι φόροι στο πετρέλαιο θέρμανσης και να στηριχθούν οικονομικά οι οικογένειες των ανέργων και των φτωχών λαϊκών οικογενειών που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν τη θέρμανση και τη διαβίωσή τους».

111 επιχειρηματίες κατέθεσαν αίτηση στο Δήμο Ζηρού προκειμένου να συμμετέχουν στην κλήρωση για θέσεις στην εμποροπανήγυρη της Φιλιππιάδας!!!


Ούτε ένα ούτε δύο αλλά 111 επιχειρηματίες κατέθεσαν αίτηση στο Δήμο Ζηρού προκειμένου να συμμετέχουν στην κλήρωση για μία έως πέντε θέσεις στην εμποροπανήγυρη της Φιλιππιάδας που θα γίνει τον Οκτώβριο. Συνολικά ζητήθηκαν διακόσιες ογδόντα τέσσερις ( 284 ) θέσεις, εκτός τις αιτήσεις που έγιναν για τις θέσεις των τριών ψησταριών, όσες και οι συνολικές αιτήσεις που αξιολογήθηκαν από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, ότι πληρούν τις προϋποθέσεις. Το θέμα συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Ζηρού το οποίο και προχώρησε στη διαδικασία της κλήρωσης για την επιλογή των δικαιούχων, για τη θέση στην οποία θα τοποθετηθεί ο κάθε αδειοδοτούμενος. Να θυμίσουμε ότι η εμποροπανήγυρη της Φιλιππιάδας ή αλλιώς «Μουχούστι» όπως το θυμούνται οι παλαιότεροι γίνεται κάθε τέλος Οκτωβρίου και έχει τις ρίζες της στα χρόνια της Τουρκοκρατίας.

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ: Διευκρινίσεις για το έκτακτο ειδικό τέλος

Μετά την παραλαβή των λογαριασμών της ΔΕΗ στους οποίους περιλαμβάνεται και η δόση του έκτακτου ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών, καταγράφονται αρκετά παράπονα από συμπολίτες μας σχετικά με τις τιμές ζώνες.Από το Δήμο Ιωαννιτών διευκρινίζεται εξ αρχής ότι οι τιμές ζώνης προσδιορίζονται από το Υπουργείο Οικονομικών και σε καμία περίπτωση δεν είναι ο Δήμος αυτός που αυξάνει ή μειώνει τους συντελεστές.Aπό τον Σεπτέμβριο του 2011 οπότε και επιβλήθηκε έκτακτο ειδικό τέλος, έως και την 27η Ιανουαρίου του 2012 οπότε και στάλθηκαν στην ΔΕΗ οι μεταβολές σε τιμές ζώνης, τετραγωνικά μέτρα, έτος οικοδομική άδειας, το αρμόδιο τμήμα ΤΑΠ δέχθηκε 2.748 αιτήσεις.Το σύνολο των μεταβολών που στάλθηκαν ανέρχονταν στις 8.762. Επιπροσθέτως έως και την 30η Μαρτίου του 2012 οπότε και απαγορεύτηκε να αποστέλλονται αλλαγές στη ΔΕΗ πραγματοποιήθηκαν άλλες τρεις αποστολές αλλαγών για να εξυπηρετηθούν οι πολίτες όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.Από την 1η Απριλίου έως και σήμερα η ΔΕΗ, ύστερα από εντολή του Υπουργείου Οικονομικών δεν δέχεται μεταβολές σε αλλαγές Ζώνης, Τιμές ζώνης, δείκτη χρέωσης χρήσης (κοινόχρηστο, επαγγελματικό, οικιακό), απαλλαγές ΤΑΠ, ΔΤ, ΔΦ και αλλαγή κωδικού Δήμου.Επίσης για αλλαγές σε τετραγωνικά μέτρα, έτος οικοδομικής άδειας κι άλλα επετράπη η αποστολή μόνο με ηλεκτρονικό αρχείο από την 10-09-12.Κατά το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από την 1η Απριλίου έως και σήμερα διαπιστώθηκε ότι πολλές από τις αλλαγές που είχαν σταλεί στη ΔΕΗ δεν είχαν πραγματοποιηθεί στους λογαριασμούς ΔΕΗ των δημοτών. Την 15η Μαΐου ο Δήμος έστειλε επιστολή στο Υπουργείο Οικονομικών που ενημέρωνε για το πρόβλημα και ζητούσε να δοθεί λύση. Η απάντηση ήλθε στις 23/08/12 και δεν έδινε λύση. ‘Έτσι ο Δήμος επανήλθε με νέο έγγραφο.Παράλληλα καθημερινά οι Υπηρεσίες του Δήμου βρίσκονται σε επαφή με την τοπική Δ.Ο.Υ. και την Δ.Ε.Η. για την εξεύρεση λύσης.Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Οικονομικών, ελέγχθηκαν οι τιμές ζώνης στις νέες Δημοτικές Ενότητες του Καλλικρατικού πλέον Δήμου Ιωαννιτών.Διαπιστώθηκε ότι πολλές Τοπικές – Δημοτικές Κοινότητες εντάχθηκαν στον αντικειμενικό προσδιορισμό των ακινήτων από 01-01-2011 σύμφωνα πάντα με το Υπουργείο Οικονομικών οπότε και άρχισαν να ισχύουν αυξημένες τιμές.Τονίζεται για μία ακόμη φορά ότι οι τιμές ζώνης καθορίζονται από το Υπουργείο Οικονομικών και δεν είναι ευθύνη του Δήμου. Η αρμόδια υπηρεσία συνεχίζει τον έλεγχο και διορθώνει τυχόν προβλήματα του μηχανογραφικού συστήματος.Τέλος όσοι από τους συνδημότες διαπιστώνουν λάθη παρακαλούνται να προσέρχονται στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου ώστε να διορθωθούν και να σταλούν στη ΔΕΗ όταν αυτό γίνει επιτρεπτό.

Κινέζοι επενδύτες ενδιαφέρονται για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας


Αναλυτικά στοιχεία για το οικονομικό προφίλ των λιμανιών Πάτρας και Ηγουμενίτσας ζήτησε εκπρόσωπος Κινεζικού επενδυτικού ομίλου στις αρχές της εβδομάδας από κυβερνητικό φορέα, σύμφωνα με πληροφορίες. Οι Κινέζοι επενδυτές ενδιαφέρονται για την απόκτηση πρόσβασης στις θαλάσσιες μεταφορές από την Ελλάδα προς τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα "Παραπολιτικά".Επομένως, η λογική των συγχωνεύσεων των λιμανιών, με την κυβέρνηση να προχωρά στη συγκρότηση τεσσάρων "λιμενικών ομίλων",εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει ως δέλεαρ για τους ενδιαφερόμενους επενδυτές.Εξάλλου, η κινεζική Cosco που εκμεταλλεύεται τον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) του Πειραιά, έχει δηλώσει το ενδιαφέρον της για τον ΣΕΜΠΟ της Θεσσαλονίκης ενώ εκφράζει ενδιαφέρον και για άλλα λιμάνια.

Αύριο η 9η ανάβαση Μιτσικελίου


Ο Όμιλος Φίλων Ποδηλάτου Ιωαννίνων (ΟΦΠΙ) συνδιοργανώνει με το Δήμο Ιωαννιτών και σε συνεργασία με την Τ. Κ. Λιγκιάδων και τον Πολτιστικό Σύλλογο Λιγκιάδων την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012 την «9η ΑΝΑΒΑΣΗ ΜΙΤΣΙΚΕΛΙΟΥ», την απολαυστικότερη ανάβαση στην Ελλάδα, με έγκριση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (Ε.Ο.Π.)., στις κατηγορίες Ανδρών- Νέων 24 χιλμ. Εφήβων, παίδων Μάστερς και ΟΠΕΝ 18 χιλιόμετρα.ΤΟΠΟΣ - ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Αφετηρία από την Κεντρική Πλατεία Ιωαννίνων, Πέραμα, Εθνική οδό Ιωαννίνων – Μετσόβου, Λιγκιάδες, κορυφή Μιτσικελίου, υψόμετρο 1810 μέτρα. Προθέρμανση 10 χιλιόμετρα, σύνολο διαδρομής περίπου 24 χιλιόμετρα. Δήλωση συμμετοχής και χάρτης είναι στα <αθλητικά> www.ofpi.gr ή στέλνονται με Φαξ.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: 09.00: Άφιξη αθλητών στην Κεντρική Πλατεία Ιωαννίνων, εγγραφή. Ώρα 10.00: Εκκίνηση αγώνα. Ώρα 13.30: Βράβευση αθλητών στο Πνευματικό Κέντρο Λιγκιάδων.
ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν αθλητές της ΕΟΠ και ερασιτέχνες φίλοι του ποδηλάτου. Όλοι συμμετέχουν με δική τους ευθύνη ή του κηδεμόνα τους. Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία υποχρέωση για κάθε ενδεχόμενο ατύχημα ως και φθορά ή απώλεια αγωνιστικού υλικού. Ποδηλάτες ηλικίας κάτω των 18 ετών συμμετέχουν μόνο με γραπτή συγκατάθεση του Κηδεμόνα.
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ: Ισχύουν οι κανονισμοί της Ε.Ο.Π. Για οτιδήποτε απρόβλεπτο ή όποια αλλαγή
αποφασίζει τελεσίδικα η Αγωνόδικος Επιτροπή. 
ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ:  Ανά κατηγορία: 1ος νικητής χρυσό μετάλλιο – δίπλωμα, 2ος νικητής αργυρό μετάλλιο- δίπλωμα, 3ος νικητής χάλκινο μετάλλιο – δίπλωμα και όλοι οι συμμετέχοντες δίπλωμα.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ: Διαμονή σε Ξενοδοχεία και Ξενώνες της περιοχής. Τηλέφωνα στη σελίδα www.hotelsline.gr, από περίπου 30 Ευρώ κατ’ άτομο. Η κράτηση να γίνεται έγκαιρα με ευθύνη των συμμετεχόντων. Μετά τη βράβευση ακολουθεί γεύμα με ντόπιες, παραδοσιακές πίτες, προσφορά των κατοίκων μέσω του Πολιτιστικού Συλλόγου Λιγκιάδων.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Μέχρι το Σάββατο 28-09-2012 στο E-mail: info@ofpi.gr ,
ή στο Φαξ: 26510-37522. Πληροφορίες στο: 6974083835.

Δωρεάν Μετρήσεις Οστικής Πυκνότητας για τους Δημότες του Δήμου Ιωαννιτών


Ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης (Ο.Κ.Π.Α.Π.Α) σε συνεργασία με το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων θα πραγματοποιήσουν Δωρεάν Μετρήσεις Οστικής Πυκνότητας με ειδικό μηχάνημα υπερηχογραφήματος πτέρνας για τους Δημότες του Δήμου Ιωαννιτών από 24 Σεπτεμβρίου έως 5 Οκτωβρίου . Η εξέταση είναι σύντομη ,ανώδυνη και αξιόπιστη.Οι μετρήσεις θα γίνονται στα Δημοτικά Ιατρεία Αλληλεγγύης που βρίσκονται στο χώρο του ΚΕΠΑΒΙ καθημερινά, Δευτέρα έως Παρασκευή ,και ώρες από 9.00π.μ έως 13.00μ.μ.Την εξέταση μπορούν να κάνουν , κατά προτεραιότητα :
 Γυναίκες που έχουν μπει στην εμμηνόπαυση
 Γυναίκες που κάνουν χρόνια χρήση Κορτιζόνης
 Γυναίκες με πρόβλημα Θυρεοειδούς
 Γυναίκες που έχουν στην οικογένεια βεβαρυμμένο ιστορικό Οστεοπόρωσης
Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να το δηλώσουν εργάσιμες ημέρες και ώρες στο τηλέφωνο 2651001049 για να κλείσουν το ανάλογο ραντεβού.

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ:Συνεχίζεται η ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών


Σημαντική είναι η ανταπόκριση των κατοίκων της περιοχής στο πρόγραμμα ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών το οποίο υλοποιεί ο Δήμος Ιωαννιτών σε συνεργασία με την «Ανακύκλωση Συσκευών ΑΕ».Η εταιρία ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ Α.Ε. είναι ο εγκεκριμένος, από τα αρμόδια υπουργεία, φορέας για τη λειτουργία του Συλλογικού Συστήματος Εναλλακτικής Διαχείρισης των Αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού (ΑΗΗΕ) στην Ελλάδα.Στο χώρο του εργοταξίου του Δήμου Ιωαννιτών έχει τοποθετηθεί ειδικό κοντέινερ όπου οι πολίτες μπορούν να μεταφέρουν και να εναποθέτουν προς ανακύκλωση όλες τις ηλεκτρικές συσκευές που αποσύρουν.Με τον τρόπο αυτό συμβάλλουν σημαντικά στην προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας.«Η ανταπόκριση που υπάρχει είναι ικανοποιητική. Το πρόγραμμα συνεχίζεται και πιστεύουμε ότι θα έχει ακόμη μεγαλύτερη απήχηση. Υλικά που έχουν οι ηλεκτρικές και οι ηλεκτρονικές συσκευές είναι από τα πλέον επικίνδυνα για το περιβάλλον. Οι σύγχρονοι κανόνες διαχείρισης επιβάλλουν την ανακύκλωσή τους ως τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο» τόνισε σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχοςΘωμάς Μπέγκας και υπογράμμισε ότι το επόμενο διάστημα θα αναπτυχθούν κι άλλες δράσεις από το Δήμο Ιωαννιτών για την προώθηση της ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών.

Ανοιχτή Συνέλευση ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Άρτας


Τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο "Κρόνος" Ανοιχτή Συνέλευση των μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ στην Άρτα, εν όψει και της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης που έχει αποφασιστεί από την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή. Θέματα:
- Η πορεία μετεξέλιξης του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ σε ενιαίο πολιτικό φορέα
- Προγραμματισμός δράσης την παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ στα τοπικά προβλήματα
- Ανάδειξη Προσωρινής Γραμματείας
Στη συνέλευση θα μιλήσει ο Παύλος Κλαυδιανός, μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής.Χαιρετισμό θα απευθύνει ηΌλγα Γεροβασίλη, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ στην Άρτα
«Στην Ανοιχτή Συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ καλούμε και περιμένουμε όλους τους πολίτες, μαζί με τους οποίους μπορέσαμε να δημιουργήσουμε και να κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα, για να συζητήσουμε τις εξελίξεις και το πολιτικό μας σχέδιο» αναφέρεται στην ανακοίνωση – κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Άρτας.

Εξόρμηση στα όρη Θεσπρωτίας θα πραγματοποιήσει ο Ορειβατικός Σύλλογος Πρέβεζας


Εξόρμηση στα όρη Θεσπρωτίας θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου ο Ορειβατικός Σύλλογος Πρέβεζας, με σκοπό την ανάβαση στην κορυφή Γορίλλας (υψόμ. 1658μ.). Η αναχώρηση από Πρέβεζα θα γίνει την Κυριακή στις 7 το πρωί από την πλατεία Ανδρούτσου.Περισσότερες πληροφορίες για την εξόρμηση στην συνάντηση που θα γίνει την Πέμπτη το βράδυ στα γραφεία του συλλόγου. Δηλώσεις συμμετοχής στον αρχηγό της εξόρμησης κ. Ζέρβα Γιάννη και στα τηλ. 6937 390 580 2682102004

ΑΡΤΑ: Τοπογραφική αποτύπωση κοινοχρήστων χώρων οικισμών Κεραματών και Ρόκκα


Ο Δήμος Αρταίων ενημερώνει τους κατοίκους της Τοπικής Κοινότητας Κεραματών και της Τοπικής Κοινότητας Ρόκκα ότι στo αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα λάβει χώρα η μελέτη με τίτλο «Μελέτη κύρωσης κοινόχρηστων χώρων οικισμού Κεραματών και Ρόκκα στα πλαίσια του Ν.3937/2011». Παρακαλούνται οι πολίτες που έχουν παραχωρήσει τμήμα οικοπέδου τους προς κοινή χρήση και το έχουν υποβάλει στο Δήμο Αρταίων ή στην Δ/νση Πολεοδομίας, να επικοινωνήσουν με τον αρμόδιο υπάλληλο της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών κο Οικονόμου Ανδρέα, Πολιτικό Μηχανικό τηλ. 2681023573 ή με την ανάδοχο εκπόνησης της μελέτης κα Τσώλα Μιχ. Αγγελική Αγρονόμο Τοπογράφο Μηχανικό στα τηλέφωνα 6936747660 και 2681074471.

Eθελοντικό καθαρισμό του αλιευτικού καταφυγίου στο λιμάνι διοργανώνει ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Πρέβεζας


Eθελοντικό καθαρισμό του αλιευτικού καταφυγίου στο λιμάνι διοργανώνει ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Πρέβεζας «Η Λάσκαρα» με την υποστήριξη της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων Ν. Πρέβεζας, την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου και ώρα 10.00 π.μ. Η πρωτοβουλία θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πρέβεζας και του Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας.

Το ΚΚΕ Ιωαννίνων τιμά τους εκτελεσμένους του Σταυρακίου


Αποτίουμε φόρο τιμής στους εκτελεσμένους του Σταυρακίου.Αποτίουμε φόρο τιμής στις χιλιάδες των συντρόφων και συντροφισσών των αγωνιστών που έπεσαν στον αγώνα. Ο ηρωισμός και οι θυσίες των κομμουνιστών αγκαλιάζουν το χτες και το σήμερα, αποτελούν πολύτιμη παρακαταθήκη για τις ερχόμενες γενιές. Το ΚΚΕ δεν υπέγραψε και δεν υπογράφει δήλωση μετανοίας στους καπιταλιστές. Όλοι στην εκδήλωση Μνήμης και Τιμής στους εκτελεσμένους αγωνιστές.Κυριακή 30 Σεπτέμβρη, 12 το πρωί, στο λόφο του Μνημείου στο Σταυρράκι.

ΚΚΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Ανοίγουν για το κοινό οι χώροι πολιτισμού των Ιωαννίνων!

Οι σημαντικότεροι χώροι πολιτισμού και ιστορίας της πόλης των Ιωαννίνων ανοίγουν για το κοινό και τους επισκέπτες επί ένα τετραήμερο.Η ερχόμενη Πέμπτη είναι η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού ενώ το Σάββατο και η Κυριακή, 29 και 30 Σεπτεμβρίου είναι οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς.Η ιστορία, ο πολιτισμός και το φυσικό περιβάλλον αποτελούν για τα Γιάννινα, τα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα.Χρέος όλων είναι η ανάδειξη και η προβολή τους. Επενδύοντας άλλωστε στον πολιτισμό, επενδύουμε και στην ανάπτυξη του τουρισμού, ο οποίος, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, μπορεί να αναπτυχθεί και να λειτουργήσει ανταποδοτικά.Ο Δήμος Ιωαννιτών σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις της ΙΒ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και της 8ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων προσφέρουν ένα τετραήμερο δωρεάν επίσκεψης στους σημαντικότερους πολιτιστικούς χώρους, ένα τετραήμερο γνωριμίας με την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής μας.Έτσι την Πέμπτη, την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή, θα είναι ανοιχτά για το κοινό το Δημοτικό Μουσείο και η Δημοτική Πινακοθήκη.Το ίδιο τετραήμερο θα είναι δωρεάν η επίσκεψη του κοινού στο Βυζαντινό Μουσείο Ιωαννίνων.Το Αρχαιολογικό Μουσείο, θα είναι ανοιχτό για το κοινό την Πέμπτη, το Σάββατο και την Κυριακή, ενώ την Παρασκευή το Μουσείο θα υποδέχεται δωρεάν τους μαθητές των σχολείων.Τέλος την Πέμπτη, Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, θα είναι δωρεάν η είσοδος για το κοινό στο Σπήλαιο Περάματος.

Σοβαρό τροχαίο με ποδηλάτη στην παράκαμψη των Ιωαννίνων στο Σταυράκι!

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε πριν από λίγο στην διασταύρωση Σταυρακιου στην περιφερειακή οδό της πόλης των Ιωαννίνων,μετά από σύγκρουση ποδηλάτη με IX.Σύμφωνα με πληροφορίες ο ποδηλάτης φέρει πολύ βαριά τραύματα στο κεφάλι και οι διασώστες του ΕΚΑΒ καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειές για να τον κρατήσουν στην ζωή!!!Συμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες είναι 50 χρονος κάτοικος Σταυρακιου. Αυτόπτες μάρτυρες λένε ότι τον παρέσυρε απο πίσω διερχόμενο όχημα,κάτι το οποίο φαίνεται και από την ζημία του ποδηλάτου.

Αύριο η συνέλευση μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ του Δήμου Ζίτσας

Την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου και ώρα 11 το πρωί στο παλιό Δημαρχείο στην Ελεούσα,θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συνέλευση – συζήτηση των μελών και των φίλων του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ του Δήμου Ζίτσας με την παρουσία μελών της γραμματείας του Σύριζα,του Γιάννη Παπαδημητρίου περιφερειακού συμβούλου του ΑΥΡΙΟ και της Π.Σ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ και του βουλευτή Χρήστου Μαντά.Θέματα:Η πορεία μετεξέλιξης του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ σε ενιαίο πολιτικό φορέα,προγραμματισμός δράσης και παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ στα τοπικά προβλήματα,ανάδειξη προσωρινής γραμματείας.Καλούμε όλους τους πολίτες του Δήμου Ζίτσας για να συζητήσουμε τις πολιτικές εξελίξεις και το εναλλακτικό μας πολιτικό σχέδιο.

25 χρόνια ανελλιπούς δράσης συμπληρώνει το Δημοτικό Ωδείο Πρέβεζας25 χρόνια ανελλιπούς δράσης στην εκπαίδευση και στον πολιτισμό της πόλης και της ευρύτερης περιοχής συμπληρώνει το Δημοτικό Ωδείο Πρέβεζας «Σπύρος Δήμας» . Φέτος θα λειτουργήσουν τμήματα για Πιάνο, Κιθάρα, Βιολί, Μπουζούκι, Αρμόνιο, Ακορντεόν, Κλασικό & Έντεχνο Τραγούδι, Ηλεκτρική Κιθάρα, Ντραμς, Ανώτερα Θεωρητικά και Σύνθεση. Οι εγγραφές συνεχίζονται, ενώ οι θέσεις είναι περιορισμένες και για το λόγο αυτό θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητας. Περισσότερες πληροφορίες στο Δημοτικό Ωδείο Πρέβεζας καθημερινά, τις ώρες 10-1 και 5-8 και στο τηλέφωνο 26820-25320.

Δωρεάν φροντιστήρια και στη Θεσπρωτία!


Ξεκινάει και στη Θεσπρωτία, υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας, η υποβολή αιτήσεων των ενδιαφερομένων για δωρεάν φροντιστηριακή εκπαίδευση για το σχολικό έτος 2012-2013.Δικαιούχοι του προγράμματος δωρεάν φροντιστηριακής εκπαίδευσης θα είναι μαθητές οικονομικά αδύναμων οικογενειών που φοιτούν σε δημόσια σχολεία του Νομού και δεν παρακολουθούν μαθήματα σε Φροντιστήρια και Κέντρα ξένων γλωσσών.Η επιλογή θα γίνει από επιτροπή που έχει συσταθεί για το σκοπό αυτό με οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια.Τα δικαιολογητικά θα κατατίθενται από 28/9/2012 έως και 08/10/2012 κατά τις ώρες 09.00 π.μ – 13.00 μ.μ στην υπηρεσία Κοινωνικής Πρόνοιας Δήμου Ηγουμενίτσας που στεγάζεται στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας.

Κριτήρια χορήγησης επιδόματος θέρμανσης

Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Οικονομικών οι τελικές αποφάσεις για την εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο πετρέλαιο και τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης.Συγκεκριμένα η εξίσωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης θα γίνει στο 80% της σημερινής τιμής του ΕΦΚ του πετρελαίου κίνησης που, όπως διευκρινίζεται, αποτελεί το κατώτερο δυνατό σημείο, σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές οδηγίες. Συγχρόνως, εξετάζεται από το ΥΠΕΚΑ και το ζήτημα εξομοίωσης της ποιότητας των δύο καυσίμων και σύντομα θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις από το υπουργείο.

Κριτήρια, όροι και προϋποθέσεις για τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης

Όσον αφορά το επίδομα θέρμανσης, ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης έδωσε εντολή στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) να ξεκινήσει την προετοιμασία για τη χορήγησή του. Πιο συγκεκριμένα ο σχεδιασμός προβλέπει:
- Να χορηγείται αποζημίωση μετά από την αγορά πετρελαίου θέρμανσης σε λογαριασμό τραπέζης του φορολογουμένου.
- Η αποζημίωση δεν θα χορηγείται σε οικογένειες πάνω από συγκεκριμένο επίπεδο διαβίωσης (τεκμήριο πολυτελούς διαβίωσης) ή περιουσίας. Το εισοδηματικό όριο είναι 14.000 ευρώ για άγαμο, 23.350 ευρώ για οικογένεια χωρίς παιδιά και προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για τα τρία πρώτα παιδιά. Επίσης, εξαιρούνται οι άγαμοι με περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 100.000 ευρώ, καθώς και οι οικογένειες με περιουσία άνω των 150.000 ευρώ.
- Η επιστροφή υπολογίζεται με ανώτατο όριο ανάλογα με την κλιματική ζώνη.
- Η χορήγηση πραγματοποιείται μετά από αίτηση του φορολογουμένου στην ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ και μετά από διασταύρωση της πραγματοποίησης της πώλησης, μέσω της καταχώρησης στο σύστημα παρακολούθησης διακίνησης πετρελαίου θέρμανσης.
- Θα υπάρξει μέριμνα για τους φορολογούμενους που θα χρειαστούν βοήθεια για την συμπλήρωση της αίτησης.
- Η πληρωμή θα γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα.
- Η αποζημίωση θα αφορά κτήρια που χρησιμοποιούνται ως κύρια κατοικία και είναι δηλωμένα στο Ε9.
- Θα υπάρχει ειδικό κονδύλι που θα χορηγηθεί μέσω ΟΤΑ σε ειδικές ομάδες πληθυσμού, για ενίσχυση ανεξαρτήτως είδους καυσίμου και τρόπου θέρμανσης (π.χ. οικογένειες χωρίς εργαζόμενους κτλ).Τα ανώτατα m2 επιδότησης ορίστηκαν σε 120, ενώ το μέγιστο όριο κατανάλωσης σε λίτρα ανά κλιματική ζώνη ορίζεται ως εξής:
Αναλυτικά οι γεωγραφικές ζώνες:
ΖΩΝΗ Α: Γρεβενά, Κοζάνη, Καστοριά, Φλώρινα, Δράμας, Ευρυτανίας
ΖΩΝΗ Β: Ιωαννίνων, Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Αρκαδίας, Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλης, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Χαλκιδικής, Σερρών , Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης, Έβρου
ΖΩΝΗ Γ: Αττικής (εκτός Κυθήρων & νησιών Σαρωνικού), Κορινθίας, Ηλείας, Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Μαγνησίας, Λέσβου, Χίου, Κέρκυρας, Λευκάδας, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας, ’ρτας
ΖΩΝΗ Δ: Ηρακλείου, Χανιών, Ρεθύμνου, Λασιθίου, Κυκλάδων, Δωδεκανήσου, Σάμου, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Αργολίδας, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης, Κύθηρα & νησιά Σαρωνικού.

Συνελήφθησαν δύο νεαρές για κλοπή στην πόλη της Ηγουμενίτσας

Συνελήφθησαν χθες στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηγουμενίτσας, δύο γυναίκες, ηλικίας 32 και 23 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπής κατά συναυτουργία.Ειδικότερα, οι δύο γυναίκες μετέβησαν σε οικία 82χρονου ημεδαπού στην πόλη της Ηγουμενίτσας και με τη μέθοδο της απασχόλησης, του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 3.500 ευρώ.Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που ενημερώθηκαν για το περιστατικό, ενήργησαν άμεσα εκτεταμένες αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή και κατάφεραν δύο περίπου ώρες αργότερα, να εντοπίσουν τις δύο γυναίκες στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας και να τις συλλάβουν.Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηγουμενίτσας.

Δύο νίκες στα επόμενα ματς ζήτησε από τους παίκτες του ΠΑΣ ο Γ.Χριστόπουλος

Τη νίκη από τους παίκτες του ζήτησε ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα Γιάννης Χριστόπουλος στον αγώνα με τον Λεβαδειακό.Χαρακτήρισε την ομάδα της Λιβαδειάς δύσκολο αντίπαλο κάτι που φάνηκε στα παιχνίδια με την Βέροια και τον Πανιώνιο. Τόνισε ότι η νίκη θα δώσει ψυχολογική ηρεμία στην ομάδα. Επίσης, αναφέρθηκε στους τραυματισμούς, στην δυστοκία της ομάδας και για το αν σκέφτεται την χρησιμοποίηση νέων ποδοσφαιριστών στον αγώνα με τον Λεβαδειακό.

Κολυμπώντας Ηγουμενίτσα - Κέρκυρα

Το παράρτημα του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) στην Κέρκυρα διοργανώνει κολυμβητικό διάπλου Ηγουμενίτσα - Κέρκυρα αύριο Κυριακή, για την προβολή του αιτήματος να δημιουργηθεί άμεσα στην Κέρκυρα «στεγνή» θεραπευτική μονάδα για τους εξαρτημένους χρήστες και για τις οικογένειές τους. Κατά τον τερματισμό του κολυμβητικού διάπλου θα πραγματοποιηθούν αθλητικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις υποδοχής του Κερκυραίου κολυμβητή μεγάλων αποστάσεων ανοιχτής θάλασσας Χάρη Θεοδόση στο Ναυτικό Αθλητικό Ομιλο Κέρκυρας. Την πρωτοβουλία, η οποία γίνεται υπό την αιγίδα του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, στηρίζουν τουλάχιστον 70 φορείς.