Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2012

Τηλεφώνημα για βόμβα σε κατάστημα της Χαρ. Τρικούπη


Αποκλεισμένο από δυνάμεις της αστυνομίας είναι αυτή τη στιγμή τμήμα της εμπορικής οδού Χαριλάου Τρικούπη στα Ιωάννινα μετά από ανώνυμο τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας σε γνωστό μεγάλο κατάστημα. Αστυνομικοί με τη βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου κάνουν ενδελεχείς έρευνες σε όλους τους χώρους. Όπως φαίνεται μέχρι στιγμής μάλλον πρόκειται για φάρσα.


Προκλητικό κείμενο μοιράζουν τα μέλη της Χρυσής Αυγής στην Άρτα!

Δηλώνουν ότι θα βρίσκονται στο παζάρι της πόλης για να ελέγχουν τη νομιμότητα μεταναστών μικροπωλητών!

Προκλητικό κείμενο μοιράζουν τα μέλη της Χρυσής Αυγής στην Άρτα μια μέρα πριν από την έναρξη του καθιερωμένου παζαριού προαναγγέλλοντας την έφοδό τους. Μάλιστα στο κείμενο ευχαριστούν εκ των προτέρων τόσο την Αστυνομία, όσο και το Δήμο για τη βοήθεια και δηλώνουν ότι θα βρίσκονται εκεί για τον έλεγχο νομιμότητας μεταναστών μικροπωλητών!!!Στην προκλητική ανακοίνωση της Χ.Α. δεν έχει απαντήσει μέχρι στιγμής η Δημοτική Αρχή Άρτας, που είναι και η μόνη αρμόδια για τη διεξαγωγή του παζαριού, ενώ η Αστυνομική Διεύθυνση δηλώνει ενήμερη.Αξίζει να σημειωθεί ότι το ετήσιο παζάρι της Άρτας διοργανώνεται από το Δήμο σε δημοτικό περιφραγμένο χώρο και όλες οι άδειες για τους πάγκους εκδίδονται από το δήμο, όπως επίσης υπεύθυνη για την ομαλή λειτουργία είναι μόνο η Δημοτική Αστυνομία.Θα περιμένουμε με ενδιαφέρον την άποψη του δημάρχου της Άρτας Γιάννη Παπαλέξη για το θέμα,καθώς και των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Μεγάλη επιτυχία για την επιχείρηση του Λιμενικού στην Πρέβεζα

Στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης της Λιμενικής Αρχής Πρέβεζας για την εξάρθρωση παράνομου κυκλώματος διακίνησης λαθρομεταναστών συνελήφθησαν, βραδινές ώρες χθες, στην περιοχή «ΑΛΩΝΑΚΙ» Πρέβεζας, εννέα (09) αλλοδαποί διαφόρων εθνικοτήτων.Συγκεκριμένα, χθες, οι ανωτέρω έχοντας ως βάση οικία στο ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΟ Πρεβέζης, οργάνωσαν και μετέφεραν με Ι.Χ.Ε. οχήματα είκοσι δύο (22) παράνομους αλλοδαπούς στην παραλία «ΑΛΩΝΑΚΙ» Πρέβεζας, με σκοπό την επιβίβασή τους σε Ιστιοφόρο σκάφος ώστε να προωθηθούν σε λιμένα του εξωτερικού έναντι αμοιβής.Στο ανωτέρω σκάφος επιβιβάστηκαν οι παράνομοι αλλοδαποί και οδηγήθηκαν συνοδεία πλωτού περιπολικού Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. στο λιμάνι της Πρέβεζας.Από το Λιμεναρχείο Πρέβεζας που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκαν τρία (03) Ι.Χ.Ε. οχήματα και το χρηματικό ποσό των δύο χιλιάδων τριακοσίων ευρώ (2,300€).

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς στο Μουσείο της Νικόπολης

Στο πλαίσιο των 18ων εορτασμών για τις Ευρωπαϊκές ημέρες Πολιτιστικής κληρονομιάς, το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου θα είναι ελεύθερη για το κοινό η είσοδος στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας. Η ΛΓ΄ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασσικών Αρχαιοτήτων Πρέβεζας – Άρτας στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς διοργανώνει στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Νικόπολης μικρή περιοδική έκθεση με τίτλο "Πολιτική αστάθεια και προπαγάνδα στην κρίση του 3ου αιώνα".
Διάρκεια έκθεσης: 29.09-31.11.2012
Εγκαίνια: 29.09.2012, ώρα 20.00
Το Σάββατο 29.09 και ώρα 20.00, στο πλαίσιο του εγκαινιασμού της έκθεσης, θα πραγματοποιηθεί ομιλία, στο φουγιέ του Μουσείου, με τίτλο "Τέχνη, εξουσία και ελληνική αρχαιότητα στο γερμανικό Ναζισμό" από τον κ. Ανδρέα Ιωαννίδη, Ιστορικό τέχνης, Αναπληρωτή καθηγητή της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.Οι Ευρωπαϊκές ημέρες Πολιτιστικής κληρονομιάς (ΕΗΠΚ) θεσπίστηκαν επίσημα ως ευρωπαϊκό πρόγραμμα από το Συμβούλιο της Ευρώπης το 1991 και υποστηρίζονται από την Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ελλάδα συμμετέχει στο πρόγραμμα από το 1994. Βασικός στόχος του προγράμματος είναι το άνοιγμα προς το πλατύ κοινό μνημείων και χώρων δύσκολα προσβάσιμων τον υπόλοιπο χρόνο. Η επιλογή τέτοιων χώρων έχει σκοπό την πρόκληση μεγαλύτερου ενδιαφέροντος από την πλευρά του κοινού, αφού πρόκειται για μνημεία άγνωστα σ' αυτό και επομένως απαλλαγμένα από το βάρος προηγούμενων "ερμηνειών".Για την Ελλάδα ως χρόνος των ΕΗΠΚ ορίζεται το τελευταίο σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου). Ως τόπος ορίζονται μουσεία, αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία, κατά προτίμηση αυτά που είναι κλειστά στο κοινό. Με ένα προεδρικό διάταγμα του 1996, το ΥΠΠΟ επιτρέπει την ελεύθερη είσοδο στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους όλης της χώρας το σαββατοκύριακο του εορτασμού. Η Παρασκευή δε, είναι αφιερωμένη στο σχολικό κοινό.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Είχαν πλαστά διαβατήρια

Συνελήφθησαν, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας από προσωπικό Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, 59χρονος οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος και η 28χρονη αλλοδαπή συνοδηγός τους, διότι μετέφεραν εντός του οχήματος δύο (02) αλλοδαπούς και το ανήλικο τέκνο τους, για τους οποίους επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας ενώ το όχημα κατασχέθηκε.

Αναγνώστης για την κατάσταση στο χώρο της εκπαίδευσης στην Ήπειρο

Κύριοι διαχειριστές του Blog,
Οι αποσπάσεις εκπ/κών σε ιδιωτικά σχολεία της Αλβανίας, όπως αναφέρετε σε ανάρτησή σας, είναι μηδαμινό μπροστά στο "γενικό αλλαλούμ" που επικρατεί στο χώρο της εκπαίδευσης Ηπείρου και ιδιαίτερα στο Νομό Ιωαννίνων.Στα περισσότερα μεγάλα δημοτικά σχολεία του Νομού Ιωαννίνων, υπάρχουν εκπαιδευτικοί που δεν προσφέρουν ούτε μια ώρα διδασκαλίας. Η διεύθυνση εκπαίδευσης και το υπηρεσιακό συμβούλιο, με την άγνοια ή και ανοχή της περιφερειακής Δ/νσης Ηπείρου, έχουν τοποθετήσει με αποσπάσεις περισσότερους εκπαιδευτικούς από αυτούς που είναι αναγκαίοι για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου. Αποτέλεσμα της συγκεκριμένης αυτής ενέργειας είναι: οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί να πραγματοποιούν ολόκληρο το υποχρεωτικό τους ωράριο (για ορισμένους κορόϊδα) σύμφωνα με το νόμο και κάποιοι να μην προσφέρουν ούτε μία διδακτική ώρα εργασίας ή να προσφέρουν πολύ ελάχιστες (πράγμα που είναι παράνομο, αναξιοκρατικό και αντιδημοκρατικό). Δεν είναι δυνατόν σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα και το λαό να συμβαίνουν τέτοια φαινόμενα. Επιπλέον ενώ ουσιαστικά και τυπικά οι εκπαιδευτικοί είναι περισσότεροι από τις λειτουργικές ανάγκες των σχολικών μονάδων, να προσλαμβάνονται επιπρόσθετα και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί.Εάν κάνετε μια μικρή έρευνα στις μεγάλες σχολικές μονάδες των δημοτικών σχολείων της πόλης θα διαπιστώσετε, με λίγο καλό ψάξιμο, τα προαναφερόμενα. Όλοι οι εκπαιδευτικοί καθημερινά το συζητούν αλλά κανείς δεν τολμά να μιλήσει και να πει την αλήθεια. Στο όλο "κόλπο" είναι και οι συνδικαλιστές όλων των παρατάξεων, αλλά δεν ομιλούν γιατί στις αρχές Νοεμβρίου έχει συνδικαλιστικές εκλογές και μετρούν ψηφαλάκια.Ακόμη, στα γραφεία της διοίκησης της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης υπάρχουν αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι δεν έχουν αποσπαστεί με απόφαση του Υπουργείου(σύμφωνα με το Νόμο) αλλά με απόφαση της τοπικής διοίκησης της εκπαίδευσης. Πάλι δεν ομιλεί κανείς, γιατί άραγε; Τί συμβαίνει; Τα γνωρίζει όλα αυτά το Υπουργείο;Στο μυαλό μας έρχεται η περίφημη ρήση του αειμνήστου Ανδρέα Παπανδρέου "ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ"!

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Δύο πορείες από τους εργαζόμενους στα Γιάννενα

Δύο μεγάλες πορείες εργαζομένων πραγματοποιήθηκαν, σήμερα, στα Γιάννινα. Η μία πορεία του ΠΑΜΕ ξεκίνησε από το δημαρχείο και κινήθηκε σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Η δεύτερη και μεγαλύτερη, αυτή του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων, ξεκίνησε με συγκέντρωση στην πλατεία του Κουρμανιού και από εκεί, με πορεία, κατευθύνθηκε στην κεντρική πλατεία στην παλιά Ακαδημία και κατέληξε μπροστά στην Περιφέρεια Ηπείρου, όπου οι συμμετέχοντες παρέμειναν για αρκετή ώρα.Κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων και των πορειών δεν έγιναν επεισόδια.

Φοιτητές του ΤΕΙ Ιωαννίνων,έτοιμοι να εγκαταλείψουν τις σπουδές λόγω κόστους διαβίωσης!!!

Όπως γνωρίζετε πλέον στα ΤΕΙ οι φοιτητές εισάγονται μόνο το Σεπτέμβριο και όχι και τον Φεβρουάριο όπως γινόταν μέχρι το 2010. Με αυτή την αλλαγή οι φοιτητές που είχαν εισαχθεί εαρινό εξάμηνο βρέθηκαν εκτεθειμένοι καθώς τα μαθήματα τους δε διδάσκονταν πλέον. Η λύση στο πρόβλημα δόθηκε με το να επιλέγουν μαθήματα άλλων εξαμήνων για να καλύψουν τα κενά. Το πρόβλημα όμως παρέμεινε με τα μαθήματα αλυσίδες. Για να πάμε πρακτική πρέπει πρώτα να έχουμε παρακολουθήσει τις κλινικές 1,2,3,4 κατά τα εξάμηνα 4ο, 5ο, 6ο, 7ο. Δεδομένου ότι το χειμερινό εξάμηνο διδάσκονται μόνο μαθήματα μονών εξαμήνων, οι φοιτητές των ζυγών δε μπορούσαν να παρακολουθήσουν τις κλινικές τους (ανάμεσα σε αυτούς και εμείς που θα ξεκινούσαμε κλινική 1). Μετά από πολλές προσπάθειες καταφέραμε να γίνονται όλες οι κλινικές σε κάθε εξάμηνο. Αυτό ίσχυε προφανώς μέχρι τον Ιούνιο του 2012 καθώς φέτος βρεθήκαμε προ εκπλήξεως. Θυμήθηκαν οι αρμόδιοι ότι η Κλινική 3 δε μπορεί να γίνει αυτό το εξάμηνο καθώς είναι μάθημα ζυγού εξάμηνου. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα εξής:
· Οι φοιτητές του 6ου εξαμήνου να μην έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τη κλινική 3 αλλά ούτε και τη κλινική 4 (η κλινική 3 είναι προαπαιτούμενο της 4) που διδάσκεται αυτό το εξάμηνο.
· Οι φοιτητές του 6ου εξάμηνου να παρακολουθήσουν τη κλινική 3 το εαρινό εξάμηνο (2013) και κατά συνέπεια και τη κλινική 4 το Σεπτέμβριο του 2013 ενώ κανονικά το Σεπτέμβριο του 2013 θα ξεκινούσε η πρακτική τους (χάνουμε στην ουσία ένα ολόκληρο εξάμηνο)
· Το εαρινό εξάμηνο του 2013 η κλινική 3 θα παρακολουθείτε από 200 φοιτητές του μελλοντικού 6ου εξαμήνου, 100 φοιτητές του 7ου εξαμήνου (τωρινού 6ου) καθώς και από φοιτητές μεγαλύτερων εξαμήνων που τη χρεωστάνε. Πόσο εξυπηρετεί τους εκπαιδευτικούς σκοπούς του ΤΕΙ να συνωστίζονται περίπου 400 άτομα σε μια αίθουσα; (συχνό φαινόμενο για το τμήμα μας το όποιο δε διαθέτει τόσο μεγάλες αίθουσες με αποτέλεσμα να καθόμαστε στο πάτωμα και πάνω στα παράθυρα)
· Επίσης όλοι αυτοί οι φοιτητές που θα παρακολουθήσουν κλινική 3 μαζί, θα παρακολουθήσουν και κλινική 4 μαζί. Ποιο εξωτερικό πλαίσιο θα δεχτεί τόσα άτομα; Μάλλον δε θα δεχτεί και θα δούμε περιστατικό πρώτη φόρα στη Πρακτική μας. Κατά τα άλλα θα βγούμε σωστοί επιστήμονες.
· Το χειρότερο από όλα είναι ότι αναγκαζόμαστε να κάνουμε ένα εξάμηνο παραπάνω. Ρωτάνε τους γονείς μας αν μπορούν να μας συντηρήσουν ένα εξάμηνο ακόμα μακριά από τα σπίτια μας; Έχουμε να πληρώσουμε ενοίκια, λογαριασμούς, εισιτήρια…. Όλα αυτά που θα τα βρούμε; Ή μήπως θα μας τα δώσει το κράτος πρόνοιας στο όποιο ζούμε;
· Στους καιρούς που ζούμε όλοι μας αγωνιζόμαστε να τελειώσουμε τις σπουδές μας στην ώρα τους ώστε να βγούμε στην αγορά εργασίας και να στηρίξουμε τις οικογένειες μας. Με ποιο δικαίωμα μας το στερούν αυτό και μας αναγκάζουν ένα ολόκληρο εξάμηνο να παραμείνουμε στο ΤΕΙ για να παρακολουθήσουμε ένα μόνο μάθημα;
Για τους παραπάνω λόγους δε ζητάμε αλλά ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από τους αρμόδιους να μας δώσουν αυτό που δικαιούμαστε: τη δυνατότητα να σπουδάσουμε και να παρακολουθήσουμε τα μαθήματα μας. Μη μας μιλάτε για χρηματοδότηση. Το επιχείρημα της χρηματοδότησης θα το δεχόμασταν αν βλέπαμε να μειώνονται οι παχυλοί μισθοί και οι άσκοπες δαπάνες του ΤΕΙ. Δυστυχώς για εσάς δεν είμαστε χαζοί βλέπουμε, ακούμε, μαθαίνουμε και κρίνουμε, γι’ αυτό και δε θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι να πάρουμε αυτά που θα έπρεπε ήδη να μας έχετε δώσει.Έχουν χρέος, λοιπόν, το υπουργείο παιδείας αλλά και η πολιτεία να δώσουν άμεσα μια λύση!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ!

Συμπολίτη –συμπολίτισσα
Για 40 περίπου χρόνια (από το 1973 που λειτουργεί με την νέα του μορφή) το Νοσοκομείο της Πρέβεζας χάρις στις φιλότιμες προσπάθειες αλλά και τους αγώνες της μεγάλης πλειοψηφίας του προσωπικού του κατόρθωσε να αποτελέσει ένα σοβαρό αποκούμπι την ώρα της ανάγκης για κάθε Πρεβεζάνο, αλλά ακόμη και κατοίκων διπλανών νομών όπως της Αιτωλοακαρνανίας και της Λευκάδας.Δεν κρύψαμε όμως ποτέ τις αδυναμίες του , τις ελλείψεις του, τις ανεπάρκειές του, που σε πολύ μεγάλο βαθμό οφείλονται στο ότι για πολλά χρόνια το νοσοκομείο υποχρηματοδούνταν, και πολλά τμήματά του λειτουργούσαν με οριακή ή και ανεπαρκή στελέχωση σε προσωπικό, ενώ απουσίαζαν μια σειρά από ιατρικές ειδικότητες .Τα τελευταία τρία χρόνια μέσω των Μνημονιακών πολιτικών, που εφάρμοσαν και εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις σε συνεργασία με την τρόικα (ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ), το Νοσοκομείο της Πρέβεζας- όπως βέβαια και όλος ο τομέας της Δημόσιας Υγείας- οδηγείται σε απαξίωση.Ελάχιστη κρατική χρηματοδότηση, σοβαρότατες ελλείψεις σε καθημερινής χρήσης υγειονομικό υλικό και αντιδραστήρια, πάγωμα νέων προσλήψεων ενώ συνεχώς αποχωρούν συνταξιοδοτούμενοι εργαζόμενοι, συνθέτουν ένα πολύ δύσκολο παρόν και ένα ιδιαίτερα δυσοίωνο μέλλον και για το Νοσοκομείο μας.Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, το όνομα του Νοσοκομείου της Πρέβεζας φιγουράρει - σε μελέτες και σχέδια των συμβούλων των υπουργών υγείας -σαν υποψήφιο για συγχώνευση με άλλα νοσοκομεία γειτονικών νομών ή ακόμη υπάρχουν και συνεχή δημοσιεύματα του τύπου που αναφέρουν πληροφορίες για κατάργηση και μεταφορά κλινικών και τμημάτων του σε άλλα νοσοκομεία και τελικά σε βάθος χρόνου ίσως και… πλήρες λουκέτο!Μια τέτοια εξέλιξη όπως η συγχώνευση –συνένωση ή η μεταφορά και κατάργηση τμημάτων του Νοσοκομείου:
-Θα αποτελέσει βαρύτατο πλήγμα στη περίθαλψη των Πρεβεζάνων αλλά και κατοίκων γειτονικών νομών.
-Θα υποβαθμίσει το Νοσοκομείο και τη λειτουργία του,
-Θα υποβαθμίσει το επίπεδο της υγείας του πληθυσμού ,
-Θα θέσει σε κίνδυνο και ανθρώπινες ζωές.
-Θα οδηγήσει σε απίστευτη ταλαιπωρία χιλιάδες συμπολίτες μας που θα αναγκάζονται να αναζητούν περίθαλψη και φροντίδα σε γειτονικούς νομούς.
-Θα συμβάλει στην αποδιάρθρωση του κοινωνικού ιστού , και στη βαθμιαία παρακμή της πόλης και του νομού μας.
Για όλους αυτούς τους λόγους σε καλούμε να συνταχθείς μαζί μας στον αγώνα
-για την ολόπλευρη αναβάθμιση του Νοσοκομείου αλλά και των Κέντρων υγείας της περιοχής μας
-για τη παροχή υψηλής ποιότητας και δωρεάν υπηρεσίες υγείας και περίθαλψης σε όλους τους κατοίκους
Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΑΡΤΑ: Με μεγάλη συμμετοχή το συλλαλητήριο κατά των νέων μέτρων

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων της Άρτας στη σημερινή απεργία και πορεία κατά των νέων κυβερνητικών μέτρων, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Στην απεργία συμμετείχαν εργαζόμενοι απ’ όλους τους χώρους, ενώ κλειστά παρέμειναν και τα εμπορικά καταστήματα συμμετέχοντας στις απεργιακές κινητοποιήσεις. Δυναμική και με παλμό ήταν η συμμετοχή στην πορεία, των μαθητών που έλαβαν μέρος. Σύμφωνα και με τις εκτιμήσεις των συνδικαλιστών, η σημερινή απεργιακή συγκέντρωση, που έγινε ενόψει της οριστικοποίησης των νέων μέτρων, ήταν από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών στην Άρτα. Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στις 10π.μ. στο Εργατικό Κέντρο και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης.Ομιλίες έγιναν στο Εργατικό Κέντρο και στην πλατεία Αγίου Δημητρίου από εκπροσώπους των συνδικάτων οι οποίοι αναφέρθηκαν στα αιτήματα της απεργίας.Και αυτή τη φορά πραγματοποιήθηκαν δύο ξεχωριστές πορείες, από το Εργατικό Κέντρο Άρτας και το ΠΑΜΕ και από το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ, ενώ μικροένταση σημειώθηκε κατά το ξεκίνημα της πορείας. «Σ’ αυτή την κατάσταση που βρισκόμαστε δεν υπάρχουν διαχωρισμοί, τα προβλήματα είναι κοινά» ανέφερε στα τοπικά ΜΜΕ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το θέμα, ο πρόεδρος του Ν.Τ. Άρτας της ΑΔΕΔΥ, Νίκος Νικολάου. «Είμαστε όλοι εργαζόμενοι, όλοι του μόχθου, όλοι θ’ απολυθούμε αύριο και έχουμε κοινά. Εδώ δεν είναι να ‘χουμε σκοπιμότητες πολιτικές ποιος θα πάει μπροστά και ποιος έχει μεγαλύτερο όγκο. Είχα μια συνάντηση με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου κ. Γιαννούλη, του είπα, και χθες, και σήμερα την ύστατη στιγμή, ότι μπορούμε να το κάνουμε (κοινή πορεία) και μου είπε όχι, δεν γίνεται. Από κει και μετά καταλαβαίνετε, δεν υπήρξε ταύτιση απόψεων και κάναμε δύο ξεχωριστές πορείες» ανέφερε ο κ. Νικολάου.

Παζάρι αλληλεγγύης το Σάββατο στα Γιάννενα

Παζάρι αλληλεγγύης «άμα θέλεις φέρνεις,ό, τι θέλεις παίρνεις» χωρίς λεφτά ρούχα, βιβλία, παπούτσια, μπιχλιμπίδια, cd/dvd ΕΙΔΙΚΑ, αυτη τη φορά συγκεντρώνουμε τρόφιμα μακράς διαρκείας (όσπρια, μακαρόνια, γάλατα) για τους εργαζόμενους στη ΒΙΟμηχανική ΜΕΤαλλευτική, στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι διατυπώνουν πρόταση αυτοδιαχείρισης του κλειστού εργοστασίου.Τέλη Σεπτεμβρίου σταματά το επίδομα επίσχεσης εργασίας των εργαζομένων τελειώνει και αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης. Η συντροπτική πλειοψηφία των εργαζομένων είναι πάνω από 40 ετών με παιδιά. Τρόφιμα συγκεντρώνονται στη Θεσσαλονίκη και αλλού, ενώ “Το σχολείο για τη μάθηση της ελευθερίας” θα κάνει στα παιδιά τους δωρεάν φροντιστήρια.Η ΒΙΟ.ΜΕΤΑΛ, εργοστάσιο παραγωγής οικοδομικών υλικών (θυγατρική της Φιλκεραμ-Τζόνσον), που απασχολούσε 70 εργαζόμενους στην Θεσσαλονίκη είναι άλλο ένα από τα χιλιάδες βιομηχανικά κουφάρια που αφήνει πίσω της η κρίση. Εγκαταλειμμένο από την ιδιοκτησία από τον Μάιο του 2011 άφησε έκτοτε απλήρωτους και άνεργους τους εργαζόμενους του.Η κατάληξη του θα ήταν ίδια με τόσες άλλες επιχειρήσεις, εάν οι εργαζόμενοι μαζί με το σωματείο τους (40 από τα συνολικά 70 άτομα) που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από τον Σεπτέμβρη του 2011, δεν πάλευαν να διατηρήσουν ζωντανό το εργοστάσιο τους, περιφρουρώντας ένα χρόνο τώρα τα μηχανήματα του, και αποφασίζοντας να προχωρήσουν σε αυτοδιαχείριση του εργοστασίου και επαναλειτουργία του. Το σύνθημα τους : ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ.

ΣΑΒΒΑΤΟ, 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ, 11 το πρωί-1 μεσημέρι
Διοργανώνει ο «μπαξές»
(Πρωτοβουλία για ανοιχτό κοινωνικό χώρο
αλληλεγγύης και πολιτισμού)

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την υπόθεση με τον 27χρονο «Γέροντα Παστίτσιο»

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις και τα δηκτικά σχόλια των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για τη σύλληψη και την παραπομπή σε δίκη του 27χρονου που διατηρούσε στο Facebook σελίδα με τον τίτλο «Γέροντας Παστίτσιος».Ο 27χρονος, ο οποίος είναι υπάλληλος ιχθυοτροφείου, ανήρτησε στο Facebook παραποιημένες φωτογραφίες του Γέροντα Παΐσιου, τον οποίο αποκαλούσε «Γέροντα Παστίτσιο», καθώς και άλλα σχόλια σχετικά με τον Ορθόδοξο Χριστιανισμό.Η σύλληψή του για «κακόβουλη βλασφημία και καθύβριση θρησκευμάτων μέσω του Facebook» προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις τόσο στο Internet, όσο και από πλευράς του πολιτικού κόσμου.Στο hashtag του Τwitter #FreeGeronPastitsios συνεχίζονται τα δηκτικά σχόλια των χρηστών:
«Στο Ιράν είναι πρωτόγονοι ε;»
«Ας τελειώνουμε με θρησκείες και λοιπές εσχατολογικές μπούρδες που πολεμούν το δικαίωμα να είμαστε ελεύθερα-αυτόνομα όντα»
«Στόχος του κράτους δεν είναι η καταδίκη του Παστίτσιου, αλλά η τρομοκράτηση όλων μας. Να μην τους κάνουμε τη χάρη»
«Σαν το Πακιστάν και χειρότερα»
«Ο Γέροντας Πάει Ίσιος. Βοήθειά μας»
«Ελεύθερος από το απόγευμα ο 27χρονος μετά την ομολογία ότι αυτός κρύβεται πίσω από το ξέπλυμα 10 δισ. ευρώ των τριών υπουργών
«Προτείνω blasphemy day στο twitter»
«Πρόταση: Να μαζευτούν οι θρησκόληπτοι και όσοι προσβλήθηκαν από τη χιούμοριστική σελίδα να κάψουν παστίτσια στο Σύνταγμα»
Στο Facebook έχουν δημιουργηθεί δεκάδες προφίλ με τίτλους όπως: «Save Patsitsios, we want Pastitsios back», «Λευτεριά στον Παστίτσιο», «Πατέρας Παστίτσιος, η επιστροφή», «Πάτερ Παστίτσιος (Η Ανάσταση)» κλπ.

«Στην Άρτα, τον καιρό των Δεσποτών»-Εκπαιδευτικά προγράμματα από την 18η ΕΒΑ

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, η 18η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Άρτας – Πρέβεζας ενημερώνει ότι, διοργανώνει στο χώρο του ναού της Παρηγορήτισσας και τη Γλυπτοθήκη-Τράπεζα του καθολικού εκπαιδευτικά προγράμματα σε εβδομαδιαία βάση. Πρόκειται για το πρόγραμμα με θέμα «Στην Άρτα, τον καιρό των Δεσποτών». Το πρόγραμμα απευθύνεται σε οργανωμένες σχολικές ομάδες, των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού και όλων των τάξεων του Γυμνασίου. Η διάρκεια του προγράμματος ανέρχεται περί τις 2,5 ώρες περίπου και είναι εφικτό να παρακολουθηθεί από ομάδα μέχρι 25 παιδιών τουλάχιστον. Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι απαραίτητη η συνεννόηση με τους υπευθύνους (τηλ.26810/24636 & 37, κ. Λογοθέτη Τερέζα, κ. Υψηλός Κωνσταντίνος). Την παραπάνω ανακοίνωση υπογράφει η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Εφορείας, Bαρβάρα Ν. Παπαδοπούλου, Αρχαιολόγος.

Ο πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσπρωτία Μάριος Κάτσης,στηρίζει τις μεθόδους τρομακράτησης των μαθητών που κάνουν καταλήψεις!!!

Ο Υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης στην Θεσπρωτία,στηρίζει τις μεθόδους τρομακράτησης των μαθητών που κάνουν καταλήψεις!!!Δείτε τι αναφέρει στην γραπτή του δήλωση,προκειμένου να δικαιλογήσει τον  διευθυντή σχολείου στην Ηγουμενίτσα,που "έδωσε" στην Ασφάλεια τα ονόματα των μαθητών που πρωταγωνιστούν στην κατάληψη:
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ, ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΕΞΗΣ ΠΡΟΤΟΥ ΑΣΚΗΘΕΙ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΦΕΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ:
1) δεν έχει εκλεγεί 15-μελές σε κανάνα σχολείο της περιοχής
2) δεν εγινε συνέλευση σε κανένα απο αυτά για να παρθεί απόφαση
3) δεν υπήρχε μαζικότητα και συλλογικότητα απο την πλειοψηφία των μαθητών( οι περισσότεροι δεν γνώριζαν καν τα αιτήματα)
4) πανελλαδικά τα σχολεια δεν βρίσκονται σε τροχια κινητοποιήσεων για να δικαιολογηθεί κάτι τέτοιο
5) ειναι η πρωτη χρονιά που τα σχολειά είναι πλήρη σε καθηγητές - βιβλία - μεταφορές εγκαίρως
6) ο διευθυντής του σχολείου οφείλει να είναι υπόλογος απεναντι στους γονείς και υπεύθυνος για την ασφάλειά τους
7) την ευθύνη της κατάληψης δεν την αναλαμβάνει κανείς και δεν υπάρχει κανείς υπόλογος ότι και αν συμβει σε οποιονδήποτε μαθητή (μέθη-ναρκωτικά-έκτροπα)
8) η κατάληψη ως μέσο πάλης είναι σημαντικό, αλλά όχι πρώτο στα όπλα των αιτημάτων
9) η συγκεκριμένη διεύθυνση στάθηκε αρωγός στην δημοσιοποίηση των δικαιων αιτημάτων των παιδιών και απέναντι στην πολιτεία που αδιαφορεί.

ΜΑΡΙΟΣ ΚΑΤΣΗΣ
ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ:Υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Θεσπρωτία,στηρίζει τις μεθόδους τρομακράτησης των μαθητών που κάνουν καταλήψεις!!!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ:Υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Θεσπρωτία,στηρίζει τις μεθόδους τρομακράτησης των μαθητών που κάνουν καταλήψεις!!!Σε λίγο στο epirusgate!

Συνεχίζεται η συγκέντρωση σχολικού υλικού από την Περιφέρεια Ηπείρου

Συνεχίζεται από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας Ηπείρου ( γραφεία 128 -τηλ: 2651087128 και 129 -τηλ: 2651087129), η συγκέντρωση σχολικού υλικού για μαθητές, των οποίων οι γονείς αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις ανάλογες δαπάνες. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να προσφέρουν καινούριο ή μεταχειρισμένο σχολικό υλικό ή βοηθήματα προηγούμενων ετών, καθώς και σχολικά είδη όπως, τσάντες, κασετίνες, ντοσιέ, στυλό, μολύβια, υλικά σχεδίου και ζωγραφικής κ.ά. που θα βοηθήσουν παιδιά που έχουν ανάγκη.Το υλικό, στη συνέχεια, θα διατεθεί σε σχολικές μονάδες, σε Κέντρα Παιδικής Μέριμνας και φορείς με εθελοντική και κοινωνική δράση, μετά από υποβολή σχετικών αιτημάτων τους.Με την ευκαιρία, η Περιφέρεια Ηπείρου εκφράζει τις ευχαριστίες της προς όλους εκείνους τους πολίτες που συνδράμουν την πρωτοβουλία αυτή (ή εκδήλωσαν ανάλογη πρόθεση), αποδεικνύοντας έμπρακτα την κοινωνική αλληλεγγύη, που σήμερα είναι απαραίτητη, όσο ποτέ άλλοτε.

Ο Γενικός Γραμματέας συναντήθηκε με τις Διοικήσεις των Επιμελητηρίων της Ηπείρου

Διαδοχικές συναντήσεις με τις διοικήσεις του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων και του 6ου Περιφερειακού Τμήματος Ηπείρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος είχε  ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, Ηλίας Θεοδωρίδης στο πλαίσιο των επαφών που έχει ξεκινήσει με παραγωγικούς φορείς .Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Δημήτρης Δημητρίου συνοδευόμενος από τα μέλη της Διοικητικής επιτροπής κ.κ. Ιωάννη Μήτση, Ευθύμιο Χρυσοστόμου και Βασίλη Βασιλείου επισκέφθηκαν το Γενικό Γραμματέα στο γραφείο του τον ενημέρωσαν για τις δράσεις που αναπτύσσει το Επιμελητήριο και κατάθεσαν τους προβληματισμούς τους για το δυσμενές κλίμα που έχει διαμορφωθεί για την ανάπτυξη και στήριξη του επιχειρηματικού κλάδου εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας επεσήμανε πως κατανοεί την προσπάθεια που καταβάλουν οι τοπικές επιχειρήσεις για να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και επεσήμανε πως πρέπει σε συνεργασία όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να εργαστούν με ένα κοινό στόχο προκειμένου να τεθούν οι βάσεις για ουσιαστικές μεταβολές που θα στηρίζουν τις υπάρχουσες επενδύσεις και θα ενισχύουν την προσέλκυση νέων.«Θα πρέπει να γίνει επανεκκίνηση της αναπτυξιακής και παραγωγικής διαδικασίας» είπε ο κ. Θεοδωρίδης , απευθυνόμενος στη διοίκηση του Επιμελητηρίου και πρότεινε:
-να ενισχυθούν στην Ήπειρο οι υποδομές τόσο στον τομέα των μεταφορών όσο και στον τομέα των επικοινωνιών (ηλεκτρονικό εμπόριο)
-να παταχθεί η χρονοβόρα διαδικασία αδειοδότησης νέων επιχειρήσεων η οποία πολλές φορές αποθαρρύνει και ακυρώνει τις ίδιες τις επενδύσεις. Συγκεκριμένα, στην αντιμετώπιση του προβλήματος μπορεί να συμβάλει τα μέγιστα η δημιουργία «οδικού χάρτη» με πρωταρχικό στόχο την ίδρυση και λειτουργία υπηρεσίας «μιας στάσης» για την αδειοδότηση επιχειρήσεων με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για το σύνολο των μικρομεσαίων που αφορούν στο 90% των επιχειρήσεων της χώρας.
-Να τεθεί σε νέες βάσεις η χρηματοδότηση των επιχειρήσεων. Το σχέδιο της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών πρέπει να αντιμετωπίζει με ευνοϊκότερο τρόπο το ζήτημα της δανειοδότησης των επιχειρήσεων καθώς και την ανεξέλεγκτη συμπεριφορά τους και τους πάσης φύσεως εκβιασμούς που υφίστανται οι επιχειρηματίες από το τραπεζικό σύστημα της χώρας(για αύξηση επιτοκίων και αλλαγές στους όρους των δανείων).
«Να εργαστούμε λοιπόν, όλοι μαζί για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της επιχειρηματικότητας» κατέληξε ο κ. Θεοδωρίδης.Στη συνέχεια ο Γενικός Γραμματέας δέχθηκε στο γραφείο του, τον Πρόεδρο και το Γενικό Γραμματέα της Τοπικής Διοίκησης του 6ου Περιφερειακού Τμήματος Ηπείρου του Ο.Ε.Ε., κ.κ. Δημήτρη Φίλη και Ιωάννη Μούλια και συζήτησε μαζί τους, τους βασικούς πυλώνες στους οποίους πρέπει να βασιστεί η ανάπτυξη της περιοχής προκειμένου να βγει από την κρίση με όσο το δυνατόν μικρότερες απώλειες.«Η Ήπειρος μπορεί. Έχει τις δυνατότητες λόγω της γεωγραφικής της θέσης, του φυσικού της τοπίου, των υποδομών και του ανθρώπινου δυναμικού της να ανταποκριθεί στις δυσκολίες της εποχής» τόνισε ο κ. Θεοδωρίδης και πρότεινε τη διοργάνωση μιας ημερίδας με θέμα την περιφερειακή ανάπτυξη όπου θα συμμετέχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και θα κατατεθούν συγκεκριμένες προτάσεις για τα νέα αναπτυξιακά δεδομένα της Ηπείρου.

Συνελήφθησαν δύο νεαροί για κατοχή ναρκωτικών ουσιών στα Γιάννενα

Συνελήφθη, χθες αργά το βράδυ στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 31χρονος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών (ηρωίνη).Ειδικότερα, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων πραγματοποίησαν νομότυπη έρευνα στην οικία του 31χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο νάιλον συσκευασίες που περιείχαν ηρωίνη, συνολικού βάρους (7) γραμμαρίων.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.Επίσης συνελήφθη, χθες το βράδυ στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 31χρονος, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών (ηρωίνη).Ειδικότερα, σε αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στον 31χρονο, βρέθηκε στην κατοχή του μία νάιλον συσκευασία που περιείχε ποσότητα ηρωίνης, βάρους (0,9) γραμμαρίων. Σε νομότυπη έρευνα που ακολούθησε στην οικία του, βρέθηκε μία ακόμα νάιλον συσκευασία που περιείχε ποσότητα ηρωίνης, βάρους (2.3) γραμμαρίων.Οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων που διενεργεί την προανάκριση.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Μαθητές του 4ου Λυκείου Άρτας συγκέντρωσαν ρούχα για άπορες οικογένειες της πόλης!

Στα πλαίσια του μαθήματος «Ερευνητική εργασία» της Α’ Λυκείου, του 4ου Γενικού Λυκείου Άρτας, το σχολικό έτος 2011-2012, οι παρακάτω μαθητές του τμήματος ενδιαφέροντος ( με υπεύθυνη καθηγήτρια την κυρία Αγγελική Τσιρογιάννη ) με θέμα «Τα ρούχα μας … αυτοί οι άγνωστοι»: Κουμπούρα Ευφημία, Κούκου Κατερίνα, Νικολάκη Νεφέλη, Παππάς Οδυσσέας, Αυγέρης Βασίλης, συγκέντρωσαν ρούχα για άπορες οικογένειες της πόλης μας ευαισθητοποιώντας και μαθητές γειτονικών σχολείων. Τα ρούχα που συγκεντρώθηκαν θα δοθούν σε άπορες οικογένειες μέσω του τμήματος Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Αρταίων, υπό την εποπτεία της Αντιδημάρχου κυρίας Βίκυς Βασιλάκη - Μητρογεώργου.Με αφορμή την εκδήλωση αλληλεγγύης από πλευράς των μαθητών η κυρία Βασιλάκη ανέφερε: «Συγχαίρουμε τους μαθητές της Α’ Λυκείου, του 4ου ΓΕΛ Άρτας, που με την πρωτοβουλία που ανέλαβαν στο πλαίσιο των μαθημάτων τους, να συγκεντρώσουν ρούχα για άπορες οικογένειες της πόλης μας, έδωσαν μαθήματα αλληλεγγύης και κοινωνικής ευαισθησίας. Σε μια εποχή που πολλές οικογένειες αδυνατούν λόγω της οικονομικής κρίσης να καλύψουν ακόμα και τις στοιχειώδεις ανάγκες, τέτοιες κινήσεις έχουν τη δική τους ξεχωριστή σημασία και ως εκ τούτου η πρωτοβουλία αυτή των μαθητών είναι αξιέπαινη και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και από άλλες κοινωνικές ομάδες ή φορείς.Η κοινωνία μας έχει ανάγκη από συλλογικές κινήσεις που ενισχύουν το δίκτυο αλληλεγγύης. Και όταν οι πρωτοβουλίες αλληλεγγύης έρχονται από μαθητές, αυτό μας γεμίζει αισιοδοξία ότι θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες της ζωής που δημιουργεί η βαθιά και παρατεταμένη κρίση».

Σύμφωνη γνώμη της Περιφέρειας για δημοπράτηση τεσσάρων έργων του ΕΣΠΑ

Στο τελικό στάδιο για την υλοποίησή τους βρίσκονται ακόμη τέσσερις πράξεις που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, καθώς η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Ηπείρου, με αποφάσεις που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, διατυπώνει τη σύμφωνη γνώμη για τη δημοπράτησή τους.Πρόκειται για τα εξής:
-«Διαμόρφωση εσωτερικής οδοποιίας στον οικισμό Ανατολής», προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ, με φορέα υλοποίησης το Δήμο Ιωαννιτών.
-«Κατασκευή πλατείας Ανατολής», προϋπολογισμού 860.000 ευρώ, με φορέα υλοποίησης το Δήμο Ιωαννιτών.
-«Προμήθεια εξοπλισμού τμημάτων ένταξης των σχολείων του Δήμου Ζίτσας», προϋπολογισμού 30.041,52 ευρώ, με φορέα υλοποίησης τον ανωτέρω Δήμο.
-«Προμήθεια εξοπλισμού για τα τμήματα ένταξης και τα ειδικά σχολεία του Δήμου Πρέβεζας», προϋπολογισμού 158.170,62 ευρώ, με φορέα υλοποίησης τον ανωτέρω Δήμο.


"Ασυδοσία με τις τιμές στο λούνα παρκ στο πανηγήρι της Άρτας"

Είμαι μητέρα με δύο παιδιά από την Άρτα και σας γράφω για τις τιμές στο λούνα παρκ στο πανηγήρι της Άρτας. 3 Ευρώ κοστίζει φέτος κάθε παιχνίδι για τα μικρά παιδιά. Το λούνα παρκ είναι για τα παιδιά και ο δήμαρχος της Άρτας και οι ιδιοκτήτες των παιχνιδιών θέλουν να βγάλουν απο τα παιδιά τα σπασμένα της χρονιάς. Θα πληρώνουμε για ένα λεπτό παιχνιδιού 3 Ευρώ γιατί η ασυδοσία τους είναι μεγάλη. Θα μου πείτε μην πηγαίνετε τα παιδιά στα παιχνίδια. Ευχαριστώ πολύ δήμαρχε ευχαριστώ πολύ δημοτικό συμβούλιο να χαίρεστε το πανηγήρι σας.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ


ΣΚΑΝΔΑΛΟ - Αποσπάσεις Ελλήνων εκπαιδευτικών σε ιδιωτικά Σχολεία της Αλβανίας(;)

Βουΐζει η εκπαιδευτική κοινότητα στα Γιάννενα από το διαχρονικό σκάνδαλο που με τη σφραγίδα του ελληνικού υπουργείου Παιδείας εξυπηρετεί ιδιωτικά σχολεία στην Αλβανία. Μιλάμε για ένα εκπαιδευτικό-εκκλησιαστικό σκάνδαλο με μεγάλες προεκτάσεις, το οποίο οι πάντες γνωρίζουν αλλά κανείς δεν τολμά να καταγγείλει. Ούτε καν οι συνδικαλιστές. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Είναι γνωστό τοις πάσι ότι το ελληνικό υπουργείο παιδείας μέσα από διαφανείς διαδικασίες αποσπά έλληνες διορισμένους εκπαιδευτικούς στην Αλβανία για να διδάξουν τους μαθητές στα σχολεία της ελληνικής μειονότητας. Όμως, την ίδια στιγμή "από την πίσω πόρτα" ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, το Ελληνικό υπουργείο παιδείας αποσπά έλληνες διορισμένους εκπαιδευτικούς στα ιδιωτικά σχολεία της Αλβανικής Αρχιεπισκοπής, τα οποία δεν είναι δημόσια αλλά ΙΔΙΩΤΙΚΑ. Την εποχή της διαφάνειας και της λογοδοσίας τα ερωτήματα που γεννώνται είναι πολλά. Το υπουργείο παιδείας θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις στις καταγγελίες των εκπαιδευτικών. Και επειδή όλως τυχαίως όλοι οι αποσπασμένοι ανήκουν οργανικά σε σχολεία των Ιωαννίνων, δεν μπορεί, όλο και κάτι θα ξέρει και η Περιφερειακή και τοπική εκπαιδευτική ηγεσία. Με απλά λόγια, σε περίοδο κρίσης στερείται η τοπική εκπαίδευση εκπαιδευτικούς τους οποίους πληρώνει ο ελληνικός λαός για να τους στέλνουμε σε ιδιωτικά σχολεία της Αλβανίας. Εύγε!!

Αποχή των δικηγόρων της Άρτας

Η Γενική Συνέλευση του Δικηγορικού Συλλόγου Άρτας κατά τη συνεδρίασή της στις 21-9-2012 αποφάσισε την αποχή των δικηγόρων της Άρτας από τα καθήκοντά τους την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, ως ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τον δοκιμαζόμενο από τις υιοθετούμενες οικονομικές πολιτικές Ελληνικό λαό. Τα μέτρα που προωθεί η Κυβέρνηση στέλνουν τους πολίτες στη φτώχεια και την ανεργία, παράγοντας συνεχώς νέα αδιέξοδα. Ο Δικηγορικός Σύλλογος Άρτας στέκεται αλληλέγγυος στην πληττόμενη κοινωνία που εξαθλιώνεται ολοένα και περισσότερο από τα εφαρμοζόμενα μέτρα. Η επιβολή αυτών των βάρβαρων μέτρων θίγουν τον πυρήνα των συνταγματικά κατοχυρωμένων θεμελιωδών δικαιωμάτων του πολίτη.Την ίδια στιγμή το σύστημα κοινωνικής περίθαλψης της χώρας κλονίζεται συθέμελα και οι πολίτες αδυνατούν να έχουν πρόσβαση σε βασικές υγειονομικές παροχές. Η κακοδιαχείριση των αποθεματικών του ΕΤΑΑ από την Τράπεζα της Ελλάδος καταδικάζει το μέλλον των συνταξιούχων δικηγόρων, θέτοντας υπό αμφισβήτηση το δικαίωμά τους σε συντάξιμες και λοιπές παροχές.Ο Δικηγορικός Σύλλογος Άρτας δεσμεύεται να βρεθεί και στο μέλλον αντιμέτωπος με κάθε παράνομη ενέργεια που ισοδυναμεί με κατάλυση του κοινωνικού κράτους, προασπίζοντας τα συμφέροντα των μελών του και των Ελλήνων πολιτών.

ΣΕ ΛΙΓΟ - Αποκάλυψη για ΣΚΑΝΔΑΛΟ στο χώρο της εκπαίδευσης!!!


Σε λίγο το EpirusGate θα σας αποκαλύψει, πως το υπουργείο παιδείας αποσπά διορισμένους εκαιδευτικούς για να διδάξουν σε ιδιωτικά σχολεία!!! Λίγη υπομονή...

ΟΧΙ στο κλείσιμο της ΔΟΥ στην Κόνιτσα

Oι φορείς της Κόνιτσας εξέδωσαν το ακόλουθο ψήφισμα με το οποίο διαμαρτύρονται για την απόφασή να κλέισει η ΔΟΥ της περιοχής τους:«Διαμαρτυρόμαστε εντόνως για την απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών να προβεί στo κλείσιμο της ΔΟΥ Κόνιτσας, που εξυπηρετεί μία ορεινή, δυσπρόσιτη και επιμεθόριο περιοχή.Μας καταδικάζετε σε αφανισμό. Το κλείσιμο της ΔΟΥ θα επιφέρει ένα ισχυρό και οριστικό πλήγμα στην οικονομική και κοινωνική ζωή της ακριτικής μας επαρχίας.Η ΔΟΥ Κόνιτσας εξυπηρετεί σαράντα δύο (42) Τοπικές Κοινότητες, καθώς και την έδρα του Δήμου, οι οποίες απέχουν εκατόν πενήντα (150) χιλιόμετρα από τα Ιωάννινα όπου προορίζεται να λειτουργήσει η μία και μοναδική ΔΟΥ στο νομό Ιωαννίνων.Διερωτώμεθα απλά. Δεν ενδιαφέρει την πολιτεία η εξυπηρέτηση των κατοίκων που ζουν σε τόσο ακριτικές περιοχές;Στο βωμό δηλαδή των οποιονδήποτε εκάστοτε πολιτικών σκοπιμοτήτων δεν σας ενδιαφέρει η διατήρηση και βιωσιμότητά της υπαίθρου;Κρίνουμε αδιανόητη την αδιαφορία σας για τον μαρασμό της υπαίθρου, την οποία δικαιολογείτε με την επίκληση προσχηματικών οικονομικών σκοπιμοτήτων.Ακόμη και αν δεχτούμε ότι, γνώμονας των εν λόγω ενεργειών σας είναι και η μείωση του κόστους λειτουργίας της συγκεκριμένης Υπηρεσίας, εμείς, ως Δήμος Κόνιτσας υποβάλλουμε επίσημα την ακόλουθη πρόταση:ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΕΓΗ ΓΙΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΔΟΥ.Έχουμε καταδικαστεί ως πολίτες από τις από τις συνεχείς οριζόντιες και άδικες περικοπές. Μην μας στερείτε το δικαίωμα και μην αγνοείτε την υποχρέωσή σας να λαμβάνετε υπόψη σας την καλύτερη και απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των φορολογουμένων.Η επαρχία πρέπει να ζήσει. Γίνεται αντιληπτό ότι οι κάτοικοι της περιοχής μας δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους ως συναλλασσόμενοι φορολογούμενοι, μεταβαίνοντας στα Ιωάννινα.Ως Δήμος Κόνιτσας, δεν είμαστε διατεθειμένοι να συναινέσουμε ή να ανεχτούμε τον μαρασμό της ορεινής και δυσπρόσιτης περιοχής μας.Για όλα τα παραπάνω αποφασίζουμε:
Α) την αποστολή ψηφίσματος σε όλους τους αρμοδίους
O) παράσταση διαμαρτυρίας στον Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Ηπείρου.
Γ) Καλούμε την Πέμπτη 27/9/2012 σε Γενική Απεργία όλων των Υπηρεσιών, Σχολείων και Εμπορικών Καταστημάτων με ταυτόχρονη κατάληψη της ΔΟΥ Κόνιτσας».

Στην Αλβανία λόγω κρίσης επέστρεψαν 500 μαθητές!

Έφυγαν από την Ελλάδα μαζί με τις οικογένειές τους
Πεντακόσιοι περίπου μαθητές, Βορειοηπειρώτες και Αλβανοί, επέστρεψαν μαζί με τις οικογένειές τους από την Ελλάδα στην Αλβανία, κατά τη φετινή σχολική χρονιά!Το «κύμα» επιστροφής μεταναστών, αλλά και ομογενών στον τόπο τους έχει αυξηθεί το τελευταίο διάστημα, λόγω της κρίσης και της αυξανόμενης ανεργίας που μαστίζουν την Ελλάδα. Μάλιστα, αυτή η τάση επόμενο ήταν να παρασύρει και τα παιδιά, που τα περισσότερα έχουν γεννηθεί ή έχουν μεγαλώσει στην Ελλάδα και ως εκ τούτου γνωρίζουν καλύτερα την ελληνική γλώσσα απο την αλβανική.

Περισσότεροι…
Είναι χαρακτηριστικό, ότι πάνω από το 50% των νέων μαθητών γράφτηκαν σε σχολεία, στα οποία η διδασκαλία των μαθημάτων γίνεται στην ελληνική γλώσσα. Και αυτό, γιατί δεν γνωρίζουν αρκετά καλά την αλβανική, ώστε να ανταποκριθούν στα μαθήματα.Σύμφωνα με στοιχεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αργυροκάστρου, ο αριθμός των νέων μαθητών στα σχολεία της Αλβανίας είναι πολύ υψηλότερος από ότι πριν ένα χρόνο, ενώ τα παιδιά, που ήρθαν από ελληνικά σχολεία, αποτελούν το 3,5% των μαθητών.

Μεγάλο ενδιαφέρον
Σύμφωνα με τον Μπουγιάρ Ντουντούμι, Διευθυντή του σχολείου «Παντελής Σωτήρης» στο Αργυρόκαστρο, «δεδομένου ότι το σχολείο μας είναι μειονοτικό, οι γονείς δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εγγραφή των παιδιών τους. Έχω διαπιστώσει, ότι το επίπεδο της γνώσης της αλβανικής γλώσσας από μαθητές που έρχονται από την Ελλάδα είναι διαφορετικό και αυτό αποτελεί επιπλέον δυσκολία γι' αυτούς».Οι εγγραφές σε σχολεία, που λειτουργεί και ελληνικό τμήμα, γίνονται με βάση την ιθαγένεια, δηλαδή κριτήριο είναι, αν ο μαθητής κατάγεται από τα «αναγνωρισμένα» από το αλβανικό κράτος «μειονοτικά» χωριά. Διαφορετικά θα πρέπει να απευθυνθεί στα αλβανικά σχολεία.

Έλλειψη βιβλίων…
Εκτός όμως από αυτά, παρατηρείται μεγάλη έλλειψη βιβλίων στα μειονοτικά σχολεία, σύμφωνα τουλάχιστον με δασκάλους σε ελληνικά δημοτικά, οι οποίοι αναφέρουν ότι δεν υπάρχει σχεδόν το 70 % των τίτλων των βιβλίων.Ωστόσο, ο υπεύθυνος για τη μειονοτική εκπαίδευση στην Αλβανία, Ζήσος Λούτσης, επισημαίνει ότι «για πρώτη φορά φέτος λύθηκε το «χρόνιο» πρόβλημα των βιβλίων για τις ελληνικές τάξεις, καθώς σε αντίθεση με τις προηγούμενες χρονιές, όπου οι μαθητές κρατούσαν σημειώσεις, έχουν διατεθεί όλα τα βιβλία, εκτός από 2-3 τίτλους, που πρόκειται να δοθούν σύντομα».

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Διευθυντικά παρατράγουδα σε κατειλημμένο Σχολείο στην Ηγουμενίτσα

"Έδωσε" στην Ασφάλεια ονόματα καταληψιών μαθητών
Μαζί με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, άρχισαν και οι μαθητικές καταλήψεις.Τα αιτήματα φέτος επίκαιρα όσο ποτέ. Ήδη στις μεγάλες πόλεις της χώρας άρχισε ο χορός των καταλήψεων. Στην Ήπειρο "ποδαρικό" έκανε σχολική μονάδα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην πόλη της Ηγουμενίτσας. Όμως "καπάκι" με το αγωνιστικό παρόν των μαθητών,άρχισαν και τα όργανα των διευθυντικών παρεμβάσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες αναγνώστη, ο διευθυντής του συγκεκριμένου σχολείου "έδωσε" στην Ασφάλεια τα ονόματα των μαθητών που πρωταγωνιστούν στην κατάληψη.Σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας οι Διευθυντές των σχολείων που είναι υπό κατάληψη οφείλουν να ειδοποιήσουν τις Εισαγγελικές Αρχές και την Αστυνομία για να "επιβάλλουν την τάξη" και να λήξουν τις καταλήψεις.

«Μάχη» δίνουν και στην Ήπειρο τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα

Αν δεν εξοφληθούν οδεύουν προς «λουκέτο»!
Σε αδιέξοδο βρίσκονται τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και τα ιατρικά εργαστήρια στα Γιάννενα. Κι αυτό γιατί την ίδια στιγμή που προσπαθούν να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς, υποβάλλοντάς τους σε εξετάσεις τις οποίες συστήνουν οι γιατροί τους -εξετάσεις άλλωστε που δεν γίνονται στο ΙΚΑ- το Υπουργείο τους έχει αφήσει απλήρωτους και τους χρωστάει χρήματα από το 2010!Όπως λένε οι υπεύθυνοι ιδιωτικών κέντρων και εργαστηρίων που λειτουργούν στα Γιάννινα, οι ίδιοι προσπαθούν να τα κρατήσουν ανοιχτά με…νύχια και με δόντια, ευελπιστώντας ότι θα εισπράξουν τουλάχιστον μέρος του ποσού που τους οφείλει το Κράτος, προκειμένου να συνεχίσουν τη λειτουργία τους.Συγκεκριμένα, όπως τονίζουν, δεν έχουν εξοφληθεί έως τώρα οφειλές του Δημοσίου για επτά μήνες του 2010, όπως επίσης για εννέα μήνες του 2011 και από το Μάιο του 2012 μέχρι σήμερα.

Εντάξει στις υποχρεώσεις!
Και ενώ παραμένουν απλήρωτοι για όλους αυτούς τους μήνες, προσπαθούν και είναι εντάξει με τις οικονομικές υποχρεώσεις τους προς το Δημόσιο, αφού καταβάλλουν κανονικά τις εισφορές τους προς το ΙΚΑ και την Εφορία. Εξάλλου, δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά, αφού αν δεν πληρώσουν δεν θα τους δοθεί φορολογική ενημερότητα, οπότε δεν θα μπορούν εκ των πραγμάτων να λειτουργήσουν!

Μεγάλο το χρέος
Έχει υπολογιστεί ότι το συνολικό χρέος προς τα διαγνωστικά κέντρα και τα εργαστήρια ανέρχεται για το 2010 και το 2011 στο ποσό του 1,1 δις ευρώ και για τους έως τώρα μήνες του 2012 στα 260 εκατ. ευρώ.Τα ποσά αυτά αναφέρονται ως χρέος προς τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ αλλά στην ουσία αφορούν τα διαγνωστικά κέντρα, αφού οι γιατροί έχουν πληρωθεί μέχρι και τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους.Η κατάσταση όμως έχει φτάσει στο απροχώρητο καθώς επιταγές τρέχουν και τα αναλώσιμα που απαιτούνται για τις εξετάσεις είναι πανάκριβα στις μέρες μας.

Αν κλείσουν…
Ο κίνδυνος να κλείσουν πολλά από τα ιδιωτικά κέντρα και εργαστήρια της χώρας μας αλλά και στην Ήπειρο είναι ορατός, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για όλους τους ασθενείς πολίτες που πρέπει να υποβληθούν σε εξετάσεις για να ακολουθήσουν και την ανάλογη θεραπευτική αγωγή. Συνέπεια μιας τέτοιας αρνητικής κατάστασης θα είναι επίσης ένας μεγάλος αριθμός εργαζομένων και πολλοί γιατροί να μείνουν χωρίς δουλειά. Αξίζει να αναφερθεί, για παράδειγμα, ότι μόνο ένα από τα γνωστά διαγνωστικά κέντρα στην πόλη των Ιωαννίνων απασχολεί αυτή τη στιγμή 5 εργαζομένους!

Μεγάλες επενδύσεις

Πολλά από τα διαγνωστικά κέντρα, εξάλλου, έχουν προχωρήσει και σε επενδύσεις εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να είναι εξοπλισμένα με τα πλέον υπερσύγχρονα μηχανήματα για την ακρίβεια των αποτελεσμάτων των εξετάσεων και την καλύτερη παροχή υπηρεσιών προς τους ασθενείς.Μέχρι σήμερα η κατάσταση δεν φαίνεται να ομαλοποιείται και ο κίνδυνος αρκετά απ’ αυτά να βάλουν λουκέτο είναι άμεσος!

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Τους αξίζουν συγχαρητήρια!

 Φωτό από την επιχείρηση ανάσυρσης 
Στην Ελλάδα,μετά από κάθε σοβαρό ατύχημα,στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και σε καφενεία,αναπτύσσεται πάντα μια συζήτηση για την οργάνωση και λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών.Κατά την άποψή μας,οι άνδρες της ΕΜΑΚ,που συμμετείχαν στην πολύωρη επιχείρηση ανάσυρσης του άτυχου Ηλία Καζαντζή από την χαράδρα του Βίκου,υπερέβαλαν εαυτούς!Η επιλογή της ανάσυρσης της σωρού του εκλιπόντος, από το χωρίο Βίκος και όχι από το Μονοδένδρι, έγινε προκειμένου να μην τεθεί σε κίνδυνο η ζωή των διασωστών.Άλλωστε,οι άνδρες της ΕΜΑΚ αρχικά ήταν μόνο τρεις και δεν θα πρέπει να λησμονούμε πως  δεν πραγματοποιούνταν μια επιχείρηση διάσωσης ενός πολυτραυματία,μιας και  ο άτυχος 47χρονος είχε πια πάρει τον... δρόμο που δεν έχει επιστροφή!Πραγματικά  αξίζουν συγχαρητήρια για τη επικίνδυνη αυτή επιχείρηση στα παιδιά της 5ης ΕΜΑΚ και ιδιαιτέρως στους Ιάσωνα Μαρτσέκη,Κώστα Φώτου και Γιώργο Δημητρίου, που βρέθηκαν από τις πρώτες ώρες στον τόπο του συμβάντος.Σημαντική ήταν η βοήθεια του πυροσβέστη Κώστα Καντζέλη,ο οποίος μάλιστα ήταν εκτός υπηρεσίας,αλλά και του αστυνόμου του τμήματος τροχαίας Ιωαννίνων Τάσου Βασιλείου,που συμμετείχε στο δύσκολο έργο της πολύωρης ανάσυρσης.

Την παραίτηση του Προέδρου της Βουλής ζητά ο Μιχάλης Κασσής

Την παραίτηση του Προέδρου της Βουλής ζητάνε οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ,μετά το θέμα που έχει προκύψει με τον κ. Μειμαράκη, οι τρεις βουλευτές ευθέως θέτουν θέμα παραίτησης του Προέδρου της Βουλής.Ο βουλευτής Ιωαννίνων Μιχάλης Κασσής δηλώνει ότι πρόκειται για ένα μείζον πολιτικό ζήτημα και ως εκ τούτου ο Πρόεδρος της Βουλής πρέπει να επιλέξει την παραίτηση από το αξίωμά του. Ο κ. Κασσής αναφέρει πως η υπόθεση δεν θα έχει γρήγορη έκβαση στην δικαιοσύνη, ώστε να παραμείνει ο κ. Μειμαράκης στη θέση του μέχρι τη διαλεύκανσή της. Τέλος επισημαίνει πως δεν μπορούν να εκχωρούνται οι αρμοδιότητές του στους Αντιπροέδρους.Αναλυτικά η δήλωσή του έχει ως εξής:«Θεωρώ ότι είναι ένα μείζον πολιτικό ζήτημα. Κατά την άποψή μου αυτά τα ζητήματα λύνονται με παραίτηση από τη στιγμή που ανακύπτουν θέματα ηθικής τάξης.Δεν μπορούν να εκχωρούνται αρμοδιότητες του Προέδρου της Βουλής στους Αντιπροέδρους. Δεν λέω ότι ο κ. Μειμαράκης είναι ένοχος, αλλά όταν ανακύπτει έναν τέτοιο θέμα η λύση είναι μόνο η παραίτηση από το αξίωμα, αφού έχει ανακύψει όπως είπα, θέμα ηθικής τάξης.Είναι μια υπόθεση που δεν θα υπάρχει άμεση διαλεύκανση εκ των πραγμάτων. Πρόκειται για ένα ζήτημα που θα τραβήξει πάρα πολύ.Τώρα τίθεται ένα πολιτικό ζήτημα εν όψει της ψήφισης των μέτρων. Εύλογο ερώτημα είναι γιατί δεν έχει διαλευκανθεί,. Εφ΄ όσον το θέμα έχει τεθεί εδώ και δύο χρόνια - απ’ ότι γράφτηκε».

"Μα καλά τον Γκόντα τι τον έχουμε;"

Αναγνώστης που υπογράφει ως αγανακτισμένος Νεοδημοκράτης, αναρωτιέται τι κάνει ο Νίκος Γκόντας στην ΠΕΔ και συγχαίρει τον Σάκη Βλέτσα για το ξεμπρόστιασμα στον Γ. Παπαλέξη. Το κείμενο αναλυτικά έχει ως εξής:"Εδώ ο κόσμος χάνεται και το δίδυμο της ΠΕΔ (Παπαλέξης-Ρογκότης) μας ζάλισαν με το αν θα πάνε ή αν πήγαν καλά τα παζάρια σε Άρτα και Βουνοπλαγιά. Για την εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης δεν έβγαλαν άχνα. Το ίδιο και ο Γκόντας που και καλά τους αντιπολιτεύεται. Ευτυχώς που βγήκε ο Βλέτσας και καθάρισε για τη Ν.Δ. και όλη την αυτοδιοίκηση. Νίκο Γκόντα μην κάνεις τόσο σκληρή αντιπολίτευση στον Παπαλέξη! Αλήθεια οι τρεις βουλευτές μας στο νομό τι έπαθαν και δεν διαμαρτύρονται στη βουλή για το πετρέλαιο;

Ένας αγανακτισμένος Νεοδημοκράτης
Το σχόλιο του EpirusGate:Φίλε "αγανακτισμένε Νεοδημοκράτη", καλά μας τα λες αλλά έχουμε μια απορία. Για όλα τα στελέχη της τοπικής Ν.Δ. έχεις άποψη εκτός από έναν. Τον κολλητό σου, τον Περιφερειάρχη Ηπείρου!!! Τι έγινε και ο Αλεκάρας δεν τα έβαλε με το... Αθηναϊκοκεντρικό κράτος για την αύξηση στο πετρέλαιο θέρμανσης;

Σκανδαλίζουν και οι απευθείας αναθέσεις στο Υπουργείο Υγείας-Τι λέει η Φωτεινή Σκοπούλη

Σε μία χώρα όπως η Ελλάδα που μαστίζεται από τη Μεσογειακή Αναιμία η ασφάλεια των πολυμεταγγιζόμενων ασθενών από μολύνσεις πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα και όχι το κέρδος…Από τις αρχές του καλοκαιριού ο Σύλλογος Πασχόντων από τη νόσο εξέφρασε την αγωνία του, καθώς εμφανίσθηκε επιδημία κρουσμάτων του ιου του Δυτικού Νείλου.Η απόφαση της υφυπουργού Υγείας Φωτεινής Σκοπούλη τον Αύγουστο να δώσει πρόκριμα με απευθείας ανάθεση στην εταιρεία που εφαρμόζει την τεχνική των μικροδεξαμενών-που δεν θεωρείται επιστημονικά η πιο ασφαλής-προκάλεσε αντιδράσεις κυρίως των ασθενών που μιλούσαν για κίνδυνο μολύνσεων από μεταγγίσεις.Η αντίδραση του υπουργείου ήταν άμεση καθώς ανακοίνωσε πως ποτέ δεν έγινε αναφορά από τον κ. Λυκουρέντζο για απευθείας ανάθεση, ενώ από την πλευρά της η υφυπουργός υποστήριζε ότι η απευθείας ανάθεση αφορούσε διαγωνιστική διαδικασία που έγινε στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ).Αμεση όμως ήταν και η αντίδραση της άλλης εταιρείας που διεκδικούσε την προμήθεια των αντιδραστηρίων και η οποία εφαρμόζει το μοναδιαίο έλεγχο που σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα θεωρείται ο πιο ασφαλής. (Υπάρχουν μάλιστα πρόσφατα στοιχεία από το Συντονιστικό Κέντρο Αιμοεπαγρύπνησης που αποδεικνύουν ότι με τον μοναδιαίο έλεγχο αποφευχθηκαν οι μολύνσεις μεταγγιζόμενων ασθενών με τον ιο HIV που προκαλεί το AIDS και ηπατίτιδες B και C.) Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσημα πως ουδέποτε εκλήθη σε διαγωνιστική διαδικασία, ούτε είχε σχετική ενημέρωση…Σημειώνεται πως ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς είχε εξασφαλίσει την δωρεάν διάθεση 30.000 αντιδραστηρίων για μοναδιαίο έλεγχο (αξίας 800.000 ευρώ), όπως είχε ανακοινωθεί και επίσημα από το υπουργείο Υγείας, πριν αποφασίσει η κ. Σκοπούλη να προχωρήσει στην προμήθεια αντιδραστηρίων ελέγχου με μικροδεξαμενές.Όμως η υφυπουργός «ξαναχτύπησε» το περασμένο Σάββατο καθώς σε συνεντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό 9,84 δήλωσε πως «κάποιος άλλος έκανε απευθείας επικοινωνία με τις εταιρείες που ήταν να δώσουν αντιδραστήρια και πέτυχε δωρεάν αντιδραστήρια φυσικά…με κάποιο αντάλλαγμα…».Ως πότε θα ο κ. Κουβέλης θα δέχεται να φθείρεται το ηθικό κεφάλαιο το κόμματός του από τέτοιου είδους συμπεριφορές;

lykavitos.gr

Οι αμπελουργοί της Ζίτσας απορρίπτουν την αντιαγροτική πολιτική

Αντιμέτωποι με τους εχθρικούς για το αγροτικό εισόδημα και την εγχώρια αγροτική παραγωγή κανονισμούς και οδηγίες της ΕΕ βρίσκονται οι αμπελουργοί στην περιοχή της Ζίτσας Ιωαννίνων. Το συνεταιριστικό οινοποιείο «ΖΟΙΝΟΣ», λειτουργώντας σε συνθήκες ελεύθερης αγοράς, κυριαρχίας επιχειρηματικών ομίλων στο κρασί και συνολικά στην αγροτική παραγωγή, επιβάλλει ποσόστωση - περιορισμό στην παραγωγή και μειώνει το εισόδημα των αμπελουργών.Συγκεκριμένα, με ιδιωτικό συμφωνητικό, που απέσπασε κατόπιν πιέσεων και εκβιασμών, οδηγεί τους αμπελουργούς είτε να κάνουν πράσινο τρύγο, να μειώσουν δηλαδή την παραγωγή τους όταν αυτή ξεπερνά τα 1.000 κιλά το στρέμμα, είτε να τη διαθέσουν σε τιμή χαμηλότερη από την ονομασία προέλευσης (ΠΟΠ) που είναι τα κρασιά Ζίτσας. Ετσι πολλοί αμπελουργοί στην περιοχή μέτρησαν σημαντικές απώλειες στα εισοδήματά τους αφού η τιμή ήταν κατά 10 λεπτά πιο κάτω.Με ανακοίνωσή της η ΚΟΒ Ζίτσας του ΚΚΕ επισημαίνει πως όλα αυτά συνδέονται με την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και για το κρασί που δίνει κίνητρα στους μικρομεσαίους αμπελουργούς να πουλήσουν δικαιώματα φύτευσης στις μεγάλες επιχειρήσεις, με την πλήρη απελευθέρωση των εισαγωγών από τρίτες χώρες, νομιμοποίηση της ανάμειξης των ελληνικών κρασιών με εισαγόμενα σε βάρος της εγχώριας παραγωγής κ.ά. Καλεί τους αμπελουργούς να απορρίψουν τα παραπάνω μέτρα που οδηγούν στην παραπέρα μείωση του αγροτικού εισοδήματος. Απαιτεί να ανακληθεί η ποσόστωση στην παραγωγή και η μείωση της τιμής, ικανοποιητικές ελάχιστες εγγυημένες τιμές, κάλυψη από τον ΕΛΓΑ των απωλειών από βοτρίτη (σαπίλα) και των ζημιών στην παραγωγή από ζώα.

Πανευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών στην Ήπειρο

Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία διοργανώνει τη μεγαλύτερη εκδήλωση παρατήρησης πουλιών της Ευρώπης!Όσοι και όσες θέλουν να γνωρίσουν από κοντά το μαγικό κόσμο των άγριων πουλιών έχουν την ευκαιρία να γιορτάσουν μαζί με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία την «Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών» το πρώτο δεκαήμερο του Οκτώβρη σε διάφορες περιοχές σε όλη την Ελλάδα.Εξορμήσεις για παρατήρηση πουλιών, προβολές και παρουσιάσεις, περιβαλλοντικά παιχνίδια, εκθέσεις φωτογραφίας και άλλες δραστηριότητες θα προσφέρουν σε μικρούς και μεγάλους την ευκαιρία να περάσουν μια ξεχωριστή ημέρα στη φύση και να γνωρίσουν τα πουλιά του τόπου μας.
«Το Συναρπαστικό Ταξίδι της Μετανάστευσης!» είναι το θέμα της φετινής διοργάνωσης και στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τα μεταναστευτικά είδη πουλιών και τους βιοτόπους που χρησιμοποιούν κατά τη μετανάστευση. Πολλές από τις περιοχές όπου διοργανώνεται η Γιορτή, αποτελούν προστατευόμενες περιοχές όπως υγρότοποι Διεθνούς Σημασίας και Εθνικά Πάρκα.Η Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών είναι ετήσιο γεγονός που λαμβάνει χώρα το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου σε περισσότερες από 30 χώρες και συντονίζεται από την παγκόσμια ομοσπονδία BirdLife International. Τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στη χώρα μας τις διοργανώνει και συντονίζει η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία με τη συνεργασία Δήμων, Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, τοπικών φορέων και οργανώσεων. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα γίνουν στην Ήπειρο έχει ως εξής:
Θεσπρωτία
Μακρυγιάλι, Δρέπανο Ηγουμενίτσας• • Ημέρα: Τρίτη 9/10
• • Ώρα: 9:30 – 14:00 Παρατήρηση πουλιών, ζωγραφική , χειροτεχνίες , περιβαλλοντικά παιχνίδια γνώσεωνΦορέας Διαχείρισης Στενών και Εκβολών Ποταμών Αχέροντα και Καλαμά / Τηλ.: 26650 21319, e mail: info@kalamas-acherontas.gr
Πρέβεζα
Αμμουδιά • • Ημέρα: Τετάρτη 10/10
• • Ώρα: 9:30 – 14:00 Παρατήρηση πουλιών, ζωγραφική , χειροτεχνίες , περιβαλλοντικά παιχνίδια γνώσεων
Φορέας Διαχείρισης Στενών και Εκβολών Ποταμών Αχέροντα και Καλαμά / Τηλ.: 26650 21319, e mail: info@kalamas-acherontas.gr
Ιωάννινα
Κέντρο Πληροφόρησης Εθνικού Πάρκου Β. Πίνδου, Ασπράγγελοι Ζαγορίου
• • Ημέρα: Κυριακή 14/10
• • Ώρα: 10:.00 – 14:00 Παρατήρηση πουλιών, ενημερωτικές παρουσιάσεις , κατασκευές, αφήγηση παραμυθιού - θεατρικά δρώμενα (από το ΚΔΑΠ ΡΟΔΑ του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών), περιβαλλοντικά παιχνίδια

25 υποψήφιοι διεκδικούν την εκλογή τους στο νέο εννεαμελές Διοικητικό Συμβούλιο της Συνεταιριστικής Τράπεζας ΗπείρουΕικοσιπέντε υποψήφιοι από όλη την Ήπειρο διεκδικούν την εκλογή τους στο νέο εννεαμελές Διοικητικό Συμβούλιο της Συνεταιριστικής Τράπεζας. Οι διεργασίες στο χώρο των μετόχων είναι πολλές και βέβαια δεν λείπει η συγκρότηση ομάδων που επιθυμεί διακαώς τη συμμετοχή της.Υπενθυμίζεται στα μέλη – ψηφοφόρους ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 7-10-2012, ημέρα Κυριακή από ώρα 07.00 έως 19.00 , στα μεν Ιωάννινα στην αίθουσα του καταστήματος ΛΙΘΑΡΙΤΣΙΑ, στους δε λοιπούς νομούς ( Άρτας, Θεσπρωτίας και Πρέβεζας) στα κατά τόπους καταστήματα της τράπεζας.Δικαίωμα ψήφου έχουν τα μέλη ( φυσικά και νομικά πρόσωπα), που έχουν εγγραφεί στην τράπεζα μέχρι τη Γ.Σ του Ιουνίου 2012.Ένα από τα βασικά ζητούμενα αυτών των εκλογών είναι η εκπροσώπηση στο Διοικητικό Συμβούλιο ολόκληρης της Ηπείρου. Κι αυτό τόσο για συμβολικούς όσο και για ουσιαστικούς λόγους.Μία Τράπεζα άλλωστε που απευθύνεται σε όλους τους Ηπειρώτες θα πρέπει αυτό να το αποτυπώνει και στη Διοίκησή της.Υποψήφιοι για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο είναι οι ακόλουθοι:
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ -ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ -ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ
1.ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
2.ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΟΓΙΣΤΗΣ-ΦΟΡΟΤΕΧΝΗΣ
3.ΒΕΝΤΖΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
4.ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ
5.ΔΟΛΙΩΤΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΥΝ/ΧΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛ.
6.ΖΩΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΕΜΠΟΡΟΣ
7.ΖΩΝΙΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΠΕΤΡΟΣ ΕΜΠΟΡΟΣ
8.ΘΕΜΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΣ
9.ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
10.ΚΑΡΑΣΛΑΝΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΕΜΠΟΡΟΣ
11.ΚΙΤΣΑΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
12.ΚΟΛΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ
13.ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
14.ΛΕΚΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ
15.ΛΕΦΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΛΕΞΙΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
16.ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΥΝ/ΧΟΣ ΕΜΠΟΡΟΣ
17.ΜΠΑΛΛΙΑ ΧΡΥΣΑΥΓΗ ΘΩΜΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
18.ΜΠΑΡΑΤΣΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΕΜΠΟΡΟΣ
19.ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΕΡΓΟΔΗΓΟΣ Ε.Δ.Ε.
20.ΝΑΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
21.ΝΤΟΥΓΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
22.ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΓΡΟΤΗΣ
23.ΤΖΙΑΛΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ
24.ΤΣΟΥΜΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
25.ΧΗΤΑΣ ΠΑΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας

Η ΛΒ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων συμμετέχει στον εορτασμό για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς (28-30 Σεπτεμβρίου 2012), που για δεύτερη συνεχή χρονιά είναι αφιερωμένες στη θεματική «Κρίσεις. Συνέχειες και ασυνέχειες στην ιστορία», με εκπαιδευτικές δράσεις και προβολή ντοκιμαντέρ στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012.Aπευθύνεται σε οργανωμένες σχολικές ομάδες Ε΄-Στ΄ τάξεων Δημοτικού και Α΄ τάξης Γυμνασίου, κατόπιν συνεννόησης, και περιλαμβάνει: α) σύντομη ξενάγηση σε επιλεγμένες ενότητες και εκθέματα της Μόνιμης Έκθεσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας, μέσα από την οποία θα αναδειχθούν πτυχές των πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών κρίσεων στην ιστορία της Ηπείρου, καθοριστικές τομές, αλλά και συνέχειες, όπως αυτές αντικατοπτρίζονται στην επιβίωση εθίμων και παραδόσεων, β) δραστηριότητα δημιουργικής γραφής όπου τα παιδιά, με λόγια και εικόνες, θα συνθέσουν τα δικά τους σύντομα φανταστικά επεισόδια από την ιστορία της αρχαίας Θεσπρωτίας.ώρες έναρξης προγράμματος: 8.30, 9.30, 10.30, 11.30-Διάρκεια: 60΄-Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων σε κάθε πρόγραμμα: 25 μαθητές

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Την Παρασκευή η λιτάνευση του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Δονάτου στη Παραμυθιά


Τμήμα του Ιερού Λειψάνου του μυροβλύτη Αγίου Δονάτου, θα λιτανευτεί στην Παραμυθιά την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου στις 8 το βράδυ σε ανάμνηση της ημέρας του 2000 που μεταφέρθηκε από την Ιταλία στην πόλης. Το τμήμα του Ιερού Λειψάνου του πολιούχου της Παραμυθιάς Αγίου Δονάτου, μεταφέρθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό ομώνυμο Ναό της Παραμυθιάς την 29η Σεπτεμβρίου 2000 μετά από ενέργειες του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Παραμυθίας κ.κ. Τίτουκαι του Παναγιότατου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ.Βαρθολομαίου από την Εκκλησία της Παναγίας του Murano της Βενετίας ενώ το υπόλοιπο Ιερό Σκήνωμα σήμερα βρίσκεται αποθησαυρισμένο στον Ιερό Ναό Μαρίας και Δονάτου επίσης στο Murano της Βενετίας.Την παραμονή, Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου (και ώρα 19:00), θα τελεσθεί Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. Τίτου, μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος. Μετά το πέρας του Πανηγυρικού Εσπερινού (και ώρα 20:00) θα ακολουθήσει η λιτάνευση της Εικόνας και των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Δονάτου στους δρόμους της πόλεως Παραμυθιάς. Το πρωί του Σαββάτου, 29 Σεπτεμβρίου (και ώρα 07:00), θα τελεσθεί ο Όρθρος και στη συνέχεια η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία με Θείο Κήρυγμα και Μνημόσυνο υπέρ των πεσόντων των 49 Προκρίτων της πόλεως Παραμυθιάς. Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση στον τόπο της θυσίας των 49 Προκρίτων της πόλεως Παραμυθιάς.Στην Παραμυθιά ο Άγιος Δονάτος λιτανεύεται δύο φορές το χρόνο. Στις 30 Απριλίου όπου και η ονομαστική εορτή του Αγίου μας και στις 28 Σεπτεμβρίου.

Ταινία νέων της Κόνιτσας θα ταξιδέψει σε διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου!!!

Προσεγγίζει με άμεσο τρόπο την οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα
Ταξίδι στον κόσμο κάνει αυτές τις ημέρες μία ταινία μικρού μήκους την οποία δημιούργησαν νέοι της Κόνιτσας! Πρόκειται για το φιλμ «ΚΑΒ3132,» διάρκειας 5 λεπτών που δημιουργήθηκε τον Ιούνιο του 2011 στα πλαίσια κινηματογραφικού εργαστηρίου το οποίο διοργάνωσαν η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Κόνιτσας και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της κωμόπολης.Η ταινία αυτή λοιπόν επελέγη και θα προβληθεί στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Ντουμπρόβνικ, στην Κροατία.Η ταινία μυθοπλασίας, με τον αινιγματικό τίτλο “ΚΑΒ 3132″, είναι η πρώτη νεανική ταινία, απ όσο μας είπαν οι υπεύθυνοι της Camera Zizanio, που προσεγγίζει με άμεσο τρόπο την οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.Αξίζει να σημειωθεί ότι στο εργαστήριο κινηματογράφου της Κόνιτσας,δίδαξε ο κ. Νίκος Θεοδοσίου, σκηνοθέτης και συνεργάτης του «Νεανικού Πλάνου», στα πλαίσια του προγράμματος «Μαθήματα στο σκοτάδι». Συντελεστές της ταινίας είναι οι:Mαριάνθη Νούτσου, Αφροδίτη Κήττα, Μαρίκα Παγανιά, Ελένη Τσινασλάν, Νικόλαος Ρόμπολος, Κων/νος Νικολόπουλος, Ηλιάννα Βάρνα, Αγγελική Εξάρχου, Σάκης Σταύρου, Χριστίνα Χρηστιά, Θωμάς Καραφέρης, Παναγιώτα Κυρτζόγλου και Φρύνη Νικολάου.Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Ντουμπρόβνικ είναι ένα διεθνές Φεστιβάλ για παιδιά και νέους των Μεσογειακών χωρών και θα διεξαχθεί από τις 18 ως τις 21 Οκτωβρίου.

Φθηνότερο πάρκινγκ και νέοι πεζόδρομοι και ποδηλατόδρομοι

Με ευχάριστες ειδήσεις για πεζούς, ποδηλάτες, αλλά και οδηγούς συνοδεύτηκε ο εορτασμός της «Ημέρας χωρίς Αυτοκίνητο» στα Γιάννινα.Με ευχάριστες ειδήσεις για πεζούς, ποδηλάτες, αλλά και οδηγούς συνοδεύτηκε ο εορτασμός της «Ημέρας χωρίς Αυτοκίνητο» στα Γιάννινα. Η συμμετοχή των πολιτών ήταν μεγαλύτερη από άλλες χρονιές με 300 περίπου ποδηλάτες να συμμετέχουν στην ποδηλατοπορεία που οργάνωσαν ο Δήμος Ιωαννιτών και ο Όμιλος Φίλων Ποδηλάτου Ιωαννίνων, ενώ αρκετός κόσμος βρέθηκε και στην εκδήλωση που ακολούθησε στην κεντρική πλατεία, όπου μεταξύ άλλων πόλο έλξης αποτέλεσε και η κλήρωση ποδηλάτων. Την ίδια ώρα κλειστοί ήταν οι δρόμοι στο εμπορικό κέντρο της πόλης, οι οποίοι πρόκειται να πεζοδρομηθούν. Παρών και ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππος Φίλιος, ο οποίος έκανε γνωστό πως είναι θέμα χρόνου η πεζοδρόμηση του εμπορικού κέντρου, για να ακολουθήσει ένα δίκτυο πεζόδρομων και στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Παράλληλα ανέφερε πως στις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής είναι η πιλοτική χάραξη ποδηλατόδρομων, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και η κυκλοφοριακή μελέτη που προβλέπει την κατασκευή κόμβων σε σημεία όπως το Πολυκλαδικό και τα Καρδαμίτσια. Η ευχάριστη είδηση για τους οδηγούς έχει να κάνει με τη νέα τιμολογιακή πολιτική στον υπόγειο χώρο στάθμευσης της κεντρικής πλατείας. Όπως έκανε γνωστό, η πρώτη ώρα στάθμευσης θα είναι δωρεάν, η δεύτερη θα κοστίζει 1 ευρώ και για κάθε επιπλέον ώρα οι χρήστες θα χρεώνονται με μισό ευρώ. Ο κ. Φίλιος τόνισε ότι με την ισχύ του νέου τιμολογίου δε θα υπάρχουν δικαιολογίες για την παράνομη στάθμευση και η δημοτική αρχή θα εξαντλήσει την αυστηρότητά της.

 Μεγάλη ποδηλατοπορεία 
Μία από τις μεγαλύτερες ποδηλατοπορείες του οργάνωσε ο ΟΦΠΙ για την «Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο». Ποδηλάτες κάθε ηλικίας συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Πάργης και πραγματοποίησαν μία μεγάλη ποδηλατική διαδρομή σε κεντρικούς δρόμους της πόλης και στην παραλίμνια περιοχή για να καταλήξουν αρχικά στο Δημαρχείο, όπου εξέφρασαν το πάγιο αίτημα για περισσότερους ποδηλατόδρομους στην πόλη, και στη συνέχεια στην κεντρική πλατεία όπου κληρώθηκαν οκτώ ποδήλατα μέσω του προγράμματος CYCLO. Στην κλήρωση μετείχαν 363 δημότες κι από αυτούς αναδείχθηκαν οι οκτώ τυχεροί. Πρόκειται για τους ακόλουθους: Καλαμπόκα Βασιλική του Παναγιώτη Θεοδώρου Αλέξανδρος του Θεοδώρου Πάσχος Ξενοφών του Δημητρίου Κανελλόπουλος Θοδωρής του Σταύρου Μήτρου Μαριάννα του Θανάση Τσίκα Ελένη Λαμπρινή του Γεωργίου Τσίτου Ελευθερία του Ευαγγέλου Κουρτέση Δήμητρα Κλεοπάτρα του Χριστόδουλου Τα ποδήλατα θα παραδοθούν στους νικητές, το Σάββατο, αμέσως μετά τα εγκαίνια του σταθμού στα Λιθαρίτσια. Παράκληση είναι να παραβρίσκονται εκεί για την παραλαβή τους. Εν τω μεταξύ από τη Δευτέρα ξεκίνησε στη σελίδα του Δήμου στο Facebook ο φωτογραφικός διαγωνισμός. Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου και θα αναδειχθούν δύο νικητές οι οποίοι θα κερδίσουν δύο ακόμη ποδήλατα. Ημερίδα χωρίς συμμετοχή Στο πλαίσιο για την «Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο» εντασσόταν και η ημερίδα με θέμα την μετακίνηση με ποδήλατο στα Γιάννινα, που οργάνωσε την Παρασκευή το απόγευμα με την υποστήριξη των Ευρωσυμβούλων και της BRAINBOX Technology. Στο πλαίσιο της ημερίδας έγινε η παρουσίαση των ενεργειών του προγράμματος CYCLO - Πόλεις δικυκλιστών που έχουν ολοκληρωθεί, αλλά και του γενικότερου σχεδιασμού για την ένταξη του ποδηλάτου στην πόλη. Παρουσιάστηκαν ιδέες και προτάσεις για οικολογική μετακίνηση με ποδήλατο και τονίστηκαν οι πρακτικές που συμβάλλουν στην ασφαλή κυκλοφορία με εναλλακτικούς τρόπους στον αστικό ιστό. Τέλος, προβλήθηκαν τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν και τα μέτρα που λαμβάνονται προκειμένου η πλήρη ένταξη του ποδηλάτου στην πόλη των Ιωαννίνων να αποτελέσει σύντομα μια πραγματικότητα. Ωστόσο, η ημερίδα χαρακτηρίστηκε από τη μικρή συμμετοχή, τόσο των άμεσα εμπλεκόμενων, όσο και των πολιτών.

ΕΛΕΥΘΕΡΑ

''Ο Μαχαλάς της Γιαννούλας''-Ηπειρωτική ηθικοπλαστική μουσικοχορευτική παράσταση της Ένωσης Ηπειρωτών Νέας Σμύρνης

Την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου, ώρα 20:30 , στο Άλσος Νέας Σμύρνης η Ένωση Ν. Σμύρνης - Π. Φαλήρου «Η Τιτάνη» σας περιμένει στο παραδοσιακό δρώμενο "Ο Μαχαλάς της Γιαννούλας".Σε ένα παραδοσιακό σκηνικό θα αναδυθούν τα ήθη, τα έθιμα, οι παραδόσεις, αλλά κυρίως η συμπόνια και η αλληλεγγύη ανάμεσα στους συγχωριανούς κατά την προετοιμασία ενός ηπειρώτικου γάμου.Θα χορέψουν τα χορευτικά των νέων και των ενηλίκων του συλλόγου μας.Οι ομορφιές της Ηπείρου, οι χοροί και τα παραδοσιακά ακούσματα θα «γεμίσουν» το φθινοπωρινό δειλινό και θα «ζεστάνουν» την ψυχή σας.Συντελεστές της εκδήλωσης:
Συγγραφέας: Μητς Μήτσης
Σκηνοθεσία- Σενάριο: Διονύσης Κάρδαρης, Δεληγιάννη Κλαίρη
Υπεύθυνοι Διδασκαλίας: Κάρδαρης Διονύσιος και Δημόπουλος Κώστας
Σκηνικά: Αγγελίνα Κωνσταντίνα
Και στα όργανα το συγκρότημα του κ. Γεννή
Στα πλαίσια του Φεστιβάλ Ιωνικές Γιορτές 2012 του Δήμου Νέας Σμύρνης.
Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Δωρεάν Μετρήσεις Οστικής Πυκνότητας για τους Δημότες του Δήμου Ιωαννιτών


Ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης (Ο.Κ.Π.Α.Π.Α) σε συνεργασία με το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων θα πραγματοποιήσουν Δωρεάν Μετρήσεις Οστικής Πυκνότητας με ειδικό μηχάνημα υπερηχογραφήματος πτέρνας για τους Δημότες του Δήμου Ιωαννιτών από 24 Σεπτεμβρίου έως 5 Οκτωβρίου . Η εξέταση είναι σύντομη ,ανώδυνη και αξιόπιστη.Οι μετρήσεις θα γίνονται στα Δημοτικά Ιατρεία Αλληλεγγύης που βρίσκονται στο χώρο του ΚΕΠΑΒΙ καθημερινά, Δευτέρα έως Παρασκευή ,και ώρες από 9.00π.μ έως 13.00μ.μ.Την εξέταση μπορούν να κάνουν , κατά προτεραιότητα :
 Γυναίκες που έχουν μπει στην εμμηνόπαυση
 Γυναίκες που κάνουν χρόνια χρήση Κορτιζόνης
 Γυναίκες με πρόβλημα Θυρεοειδούς
 Γυναίκες που έχουν στην οικογένεια βεβαρυμμένο ιστορικό Οστεοπόρωσης
Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να το δηλώσουν εργάσιμες ημέρες και ώρες στο τηλέφωνο 2651001049 για να κλείσουν το ανάλογο ραντεβού.

Εξόρμηση στα όρη Θεσπρωτίας θα πραγματοποιήσει ο Ορειβατικός Σύλλογος Πρέβεζας

Εξόρμηση στα όρη Θεσπρωτίας θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου ο Ορειβατικός Σύλλογος Πρέβεζας, με σκοπό την ανάβαση στην κορυφή Γορίλλας (υψόμ. 1658μ.). Η αναχώρηση από Πρέβεζα θα γίνει την Κυριακή στις 7 το πρωί από την πλατεία Ανδρούτσου.Περισσότερες πληροφορίες για την εξόρμηση στην συνάντηση που θα γίνει την Πέμπτη το βράδυ στα γραφεία του συλλόγου. Δηλώσεις συμμετοχής στον αρχηγό της εξόρμησης κ. Ζέρβα Γιάννη και στα τηλ. 6937 390 580 2682102004

ΣΧΟΛΙΚΟ … PARTY ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ

Από το fimotro
Μέσα σ’ ένα μήνα ανακλήθηκε στην Ελλάδα ο Νίκος Γερασιμίδης, πριν καλά καλά προλάβει να αναλάβει χρέη μορφωτικού ακόλουθου, στα σχολεία της Βορείου Ηπείρου. Μόλις ο οικονομολόγος-εκπαιδευτικός ανακάλυψε πως γίνεται πάρτι με αποσπασμένους καθηγητές που δεν πατούν το πόδι τους στην Αλβανία, αλλά λαμβάνουν το μισθό τους, το Ελληνικό υπουργείο παιδείας τον γύρισε πίσω, για να μην ξεσπάσει σκάνδαλο. Η διαπίστωση Γερασιμίδη , έχει και τη βούλα της πρεσβείας μας στα Τίρανα, την ώρα που το «βρώμικο κύκλωμα» φρόντισε να τον … πλήξει με ανώνυμες επιστολές ότι θα λάμβανε για την αποστολή του μισθό 7.000 €, την στιγμή που η επιπλέον αμοιβή του ανέρχεται στα 700 €.

Εκδρομές των ΚΑΠΗ του Δήμου ΙωαννιτώνΟ Ο.Κ.Π.Α.Π.Α διοργανώνει για τα μέλη των ΚΑΠΗ που έχουν ανανεώσει την συνδρομή τους για το έτος 2012 τις παρακάτω εκδρομές :
1. 6ημερη εκδρομή στη Βουδαπέστη (οδικώς )
Ημερ /νία 5-11 Οκτωβρίου
2. 5ημερη εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη (οδικώς)
Ημερ /νία 18-22 Οκτωβρίου
3. 6ημερη εκδρομή στις Δαλματικές Ακτές
Ημερ /νία 16-21 Οκτωβρίου
Πληροφορίες δίνονται στο τηλέφωνο 2651001049

Ευχαριστήρια επιστολή στο ιατρικό τιμ του ΠΑΣ Γιάννενα

Ύστερα από την λαχτάρα που πέρασαν όλοι όσοι βρέθηκαν στο Δημοτικό Στάδιο της Βέροιας αλλά και όσοι παρακολούθησαν τον αγώνα Βέροιας και ΠΑΣ Γιάννενα με τον σοβαρό τραυματισμό του Κώστα Μπάρμπα από την TVαλλά και από τα ραδιόφωνα σίγουρα θέλουν να ξεχάσουν όσο γίνεται πιο γρήγορα το συμβάν μετά την αποθεραπεία του αμυντικού άσσου.Όμως το Δ.Σ της ΠΑΕ Βέροια και προσωπικά ο πρόεδρος κ. Αρβανιτίδης με επιστολή που έστειλε στο πρόεδρο του ΠΑΣ Γιάννενα κ. Χριστοβασίλη του ζήτησε να μεταφέρει τις ευχαριστίες του προς το τεχνικό τιμ της ομάδας του που βοήθησε σημαντικά ώστε να αποκατασταθεί η υγεία του Κώστα Μπάρμπα.Η επιστολή αναφέρει τα εξής.
Κύριε Πρόεδρε,
Με την παρούσα επιστολή μας θέλουμε να μεταφέρετε τις θερμές ευχαριστίες μας στο γιατρό της ομάδας σας κ. Κωνσταντίνο Πάτρα και στο φυσιοθεραπευτή κ. Φίλιππο Σκόρδο, οι οποίοι συμμετείχαν στην αποκατάσταση της υγείας του ποδοσφαιριστή μας Κώστα Μπάρμπα, η ζωή του οποίου απειλήθηκε κατά την διάρκεια του μεταξύ μας αγώνα.Τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια και είναι ευτύχημα τόσο για την ομάδα σας όσο και για το ελληνικό ποδόσφαιρο που την υπηρετούν λαμπροί επιστήμονες και πάνω απ’όλα άνθρωποι.Η ενέργειά τους έφερε πιο κοντά τους φιλάθλους των δύο ομάδων, που παρακολουθούσαν με αγωνία και χειροκρότησαν όλοι μαζί μετά την επιτυχή εξέλιξη της υγείας του ποδοσφαιριστή μας. Είναι σίγουρο ότι με το περιστατικό αυτό θα δοθεί η ευκαιρία για περαιτέρω σύσφιξη σχέσεων μεταξύ των δύο πόλεων. Πιστεύουμε ότι η πράξη τους θα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση, γιατί με αυτό τον τρόπο γίνονται βήματα προόδου στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Με τιμή,
Γεώργιος Αρβανιτίδης
Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος Π.Α.Ε. Βέροια