Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2012

Από την πίσω πόρτα επανέρχεται η εκτροπή του ποταμού Αώου!

Από την πίσω πόρτα επανέρχεται η εκτροπή του ποταμού Αώου, από το Εθνικό Πάρκο της Βόρειας Πίνδου, την περιοχή της Βάλια Κάλντα για εμπλουτισμό των νερών της λίμνης Παμβώτιδας (Ιωαννίνων).Αυτή τη φορά χρησιμοποιείται η εξής κουτοπονηριά: περιλαμβάνεται στο προσχέδιο Διαχείρισης Υδατικών Πόρων του Υδατικού Διαμερίσματος Ηπείρου υπό τον τίτλο «Αξιοποίηση υδατικού δυναμικού Πίνδου με πολλαπλή και πολυδύναμη χρήση νερού και υδροηλεκτρική εκμετάλλευση».Η ειρωνεία βρίσκεται όμως αλλού: Τα διαχειριστικά σχέδια εκπονούνται (από το 2009 όφειλε η Ελλάδα να τα έχει θεσμοθετήσει και ως έπαθλο κέρδισε ήδη μια καταδίκη για παραβίαση της Οδηγίας 2000/60) για να υπηρετήσουν την ορθολογική διαχείριση των υδάτων. Το έργο αυτό χρονολογείται από το 1990 και επανέρχεται κατά καιρούς με διαφορετικές εκδοχές. Αυτή του 2009 πρόταση της ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε., η οποία προέβλεπε εκτροπή και κατασκευή δυο υδροηλεκτρικών σταθμών μετά τη σφοδρή αντίδραση της τοπικής κοινωνίας και των περιβαλλοντικών οργανώσεων απεσύρθη από την τότε υπουργό ΠΕΚΑ Τ. Μπιρμπίλη.Στην νέα του εκδοχή περιλαμβάνει την απόληψη νερού με την εγκατάσταση αναβαθμού 4-5 μέτρων και αντλιοστασίου, αποθήκευση στον ταμιευτήρα πηγών Αώου της ΔΕΗ και στη συνέχεια η διοχέτευσή του προς το λεκανοπέδιο Ιωαννίνων με αποδέκτη την Παμβώτιδα και την "αξιοποίησή του" από τρία υδροηλεκτρικά έργα.Το βασικό κομμάτι του έργου, υδροληψία και αγωγός προσαγωγής προς τον ταμιευτήρα των πηγών, τμήμα του αγωγού μεταφοράς νερού προς την Παμβώτιδα και ένας υδροηλεκτρικός σταθμός χωροθετούνται εντός του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου και της Περιφερειακής Ζώνης. Χωροθέτηση η οποία παραβιάζει την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ Δ 639/14.6.2006) με την οποία θεσμοθετήθηκε το Πάρκο και καθορίστηκαν οι επιτρεπόμενες δραστηριότητες ανά ζώνες Προστασίας.Στη Ζώνη 2, όπου εμπίπτουν τα έργα επιτρέπονται μόνον δραστηριότητες που συνδέονται με την επιστημονική έρευνα, εργασίες διαχείρισης της δασικής βλάστησης, των σημαντικών οικοτόπων και των προστατευόμενων ειδών χλωρίδας και πανίδας, τη συντήρηση των υποδομών, συντήρηση και βελτίωση μονοπατιών και εν γένει ήπιες δραστηριότητες. Το προτεινόμενο έργο είναι τόσο... ήπιο που κατατάσσεται στην κατηγορία Α1, την ανώτερη κατηγορία με πολύ σημαντικές επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Επιζήμιο και καταστροφικό
Ήδη το Διοικητικό Συμβούλιο του φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου - Αώου και Πίνδου απάντησε με ένα τρανταχτό όχι στο έργο (3.9.2012) ζητώντας να εξαιρεθεί από το σχέδιο Διαχείρισης η εκτροπή. Στην απόφασή του εστιάζει στις επιπτώσεις και υπογραμμίζει "θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την οικολογική ισορροπία, στην οποία έχουν περιέλθει τα φυσικά οικοσυστήματα της ευρύτερης περιοχής, μετά και την αρχική δέσμευση ποσοτήτων νερού από τις πηγές του Αώου με τη δημιουργία του ομωνύμου φράγματος. Ήδη η έλλειψη νερού στη ροή του ποταμού Αώου είναι εμφανής και ανησυχητική σε διάφορες περιόδους.Η περαιτέρω δέσμευση ποσοτήτων υδάτων από το υδρολογικό σύστημα του Αώου είναι προφανές ότι θα δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα, αφενός στην περιοχή εγκατάστασης, αλλά και σε περιοχές όπου διέρχεται ο ποταμός, όπως η Περιοχή Προστασίας της Φύσης (Ζώνη Ι -Τμήμα Αώος) του Εθνικού Πάρκου, περιοχές ενταγμένες στο οικολογικό δίκτυο Natura 2000, δημιουργώντας έτσι θέματα συνοχής και συνέχειας του δικτύου, προστασίας και διαχείρισής του.Οι επιπτώσεις που θα προκύψουν από το προτεινόμενο έργο δεν μπορούν να εκτιμηθούν με ακρίβεια εκ των προτέρων, αλλά είναι βέβαιο πως θα είναι ιδιαίτερα αρνητικές για την οικολογική δομή, συγκρότηση και υπόσταση, τόσο του ποτάμιου συστήματος, αλλά και των ζωνών διέλευσης των αγωγών. Τελικά το περιβαλλοντικό κόστος εκτιμάται ότι θα είναι δυσανάλογα μεγαλύτερο από το όποιο αναμενόμενο όφελος, που θα προκύψει από την παραγωγή ενέργειας".Αλλά και το WWF Ελλάς χαρακτηρίζει το έργο απαράδεκτο, καθώς βασίζεται σε μια αλόγιστη χρήση των υδάτινων πόρων και υποβαθμίζει τον οικολογικό πλούτο της περιοχής. Στο σχόλιο του (14.9) επί του σχεδίου διαχείρισης στο πλαίσιο της διαβούλευσης επιπρόσθετα αναδεικνύει τις αντιφατικές εκτιμήσεις για την ποσότητα του νερού που θα αφαιρεθεί από το ποτάμι. Αλλού αναφέρεται 64 και αλλού 70 εκατομμύρια κυβικά ετησίως γεγονός που "εγείρει ερωτηματικά για την επάρκεια σχεδιασμού του έργου και για την ευκολία με την οποία οι επιπτώσεις κρίνονται ως μη σημαντικές".Τόσο φορέας όσο και το WWF Ελλάς σε όλους τους τόνους επιμένουν ότι η εκτροπή στην Παμβώτιδα δεν λύνει τα περιβαλλοντικά προβλήματά της, τα οποία συνδέονται με τη συσσώρευση μεγάλων ποσοτήτων ρυπογόνου ιλύος στον πυθμένα της και την αδυναμία αντιμετώπισης συνολικά των πηγών ρύπανσης στο λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων.Τη ρητή και κατηγορηματική αντίθεσή τους στο προτεινόμενο έργο έχουν καταθέσει από τον περασμένο μήνα οι κάτοικοι της Βωβούσας. Με ψήφισμά τους δηλώνουν ότι "κάθε εγχείρημα μεταφοράς νερού από τον ποταμό Αώο και τους παραποτάμους αυτούς. καθώς και οποιαδήποτε επέμβαση που αλλοιώνει τον χαρακτήρα του περιβάλλοντος και απειλεί την ευαίσθητη ισορροπία του οικοσυστήματος της περιοχής και του γειτονικού Εθνικού Δρυμού της Βάλιας Κάλντα θα έχει να αντιμετωπίσει τη δυναμική και με κάθε μέσο κινητοποίησή μας".

Οπλοστάσιο σε πρατήριο καυσίμων στην Άρτα

Όπλα, μετά από έλεγχο σε πρατήριο υγρών καυσίμων, βρήκαν οι αστυνομικοί στο Κομπότι Άρτας. Ένα μικρό οπλοστάσιο εντόπισαν οι αστυνομικοί στο Κομπότι Άρτας και συνελήφθησαν πατέρας και ο ένας γιός του ενώ αναζητείται και ο δεύτερος.Σε έλεγχο που έγινε σε πρατήριο υγρών καυσίμων, ιδιοκτησίας ενός εκ των συλληφθέντων, αλλά και σε σπίτι, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1 πιστόλι κρότου, 1 πιστόλι με γεμιστήρα 4 φυσιγγίων, 1 ημιαυτόματο πιστόλι με άδειο γεμιστήρα, 534 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, 6 φυσίγγια κρότου των 9 mm και 26 κάλυκες διαφόρων διαμετρημάτων. Την υπόθεση ερευνά η τοπική αστυνομία.

9η ΑΝΑΒΑΣΗ ΜΙΤΣΙΚΕΛΙΟΥ

Ο Όμιλος Φίλων Ποδηλάτου Ιωαννίνων (ΟΦΠΙ) συνδιοργανώνει με το Δήμο Ιωαννιτών και σε συνεργασία με την Τ. Κ. Λιγκιάδων και τον Πολτιστικό Σύλλογο Λιγκιάδων την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012 την «9η ΑΝΑΒΑΣΗ ΜΙΤΣΙΚΕΛΙΟΥ», την απολαυστικότερη ανάβαση στην Ελλάδα, με έγκριση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (Ε.Ο.Π.)., στις κατηγορίες Ανδρών- Νέων 24 χιλμ. Εφήβων, παίδων Μάστερς και ΟΠΕΝ 18 χιλιόμετρα.ΤΟΠΟΣ - ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Αφετηρία από την Κεντρική Πλατεία Ιωαννίνων, Πέραμα, Εθνική οδό Ιωαννίνων – Μετσόβου, Λιγκιάδες, κορυφή Μιτσικελίου, υψόμετρο 1810 μέτρα. Προθέρμανση 10 χιλιόμετρα, σύνολο διαδρομής περίπου 24 χιλιόμετρα. Δήλωση συμμετοχής και χάρτης είναι στα <αθλητικά> www.ofpi.gr ή στέλνονται με Φαξ.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: 09.00: Άφιξη αθλητών στην Κεντρική Πλατεία Ιωαννίνων, εγγραφή. Ώρα 10.00: Εκκίνηση αγώνα. Ώρα 13.30: Βράβευση αθλητών στο Πνευματικό Κέντρο Λιγκιάδων.
ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν αθλητές της ΕΟΠ και ερασιτέχνες φίλοι του ποδηλάτου. Όλοι συμμετέχουν με δική τους ευθύνη ή του κηδεμόνα τους. Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία υποχρέωση για κάθε ενδεχόμενο ατύχημα ως και φθορά ή απώλεια αγωνιστικού υλικού. Ποδηλάτες ηλικίας κάτω των 18 ετών συμμετέχουν μόνο με γραπτή συγκατάθεση του Κηδεμόνα.
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ: Ισχύουν οι κανονισμοί της Ε.Ο.Π. Για οτιδήποτε απρόβλεπτο ή όποια αλλαγή
αποφασίζει τελεσίδικα η Αγωνόδικος Επιτροπή.
ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ:  Ανά κατηγορία: 1ος νικητής χρυσό μετάλλιο – δίπλωμα, 2ος νικητής αργυρό μετάλλιο- δίπλωμα, 3ος νικητής χάλκινο μετάλλιο – δίπλωμα και όλοι οι συμμετέχοντες δίπλωμα.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ: Διαμονή σε Ξενοδοχεία και Ξενώνες της περιοχής. Τηλέφωνα στη σελίδα www.hotelsline.gr, από περίπου 30 Ευρώ κατ’ άτομο. Η κράτηση να γίνεται έγκαιρα με ευθύνη των συμμετεχόντων. Μετά τη βράβευση ακολουθεί γεύμα με ντόπιες, παραδοσιακές πίτες, προσφορά των κατοίκων μέσω του Πολιτιστικού Συλλόγου Λιγκιάδων.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Μέχρι το Σάββατο 28-09-2012 στο E-mail: info@ofpi.gr ,
ή στο Φαξ: 26510-37522. Πληροφορίες στο: 6974083835.

Σε εξέλιξη η επιχείρηση ανάσυρσης του άτυχου ορειβάτη από τη χαράδρα του Βίκου

Άντρες της ειδικής μονάδας της Πυροσβεστικής και το ΕΚΑΒ έφτασαν στη χαράδρα του Βίκου, όπου στη θέση “κλήμα” βρήκε ακαριαίο θάνατο περίπου στις 10 το πρωί ο άτυχος ορειβάτης. Αυτή την ώρα κλιμάκιο από 11 άτομα (3 πυροσβέστες και 8 ορειβάτες) επιχειρεί να ανασύρει τον άτυχο ορειβάτη που παραπάτησε σε μία άτυχη στιγμή. Επειδή η ανάσυρση και η μεταφορά από το Μονοδέντρι που είναι πιό κοντά είναι εξαιρετικά δύσκολη και επικίνδυνη, η όλη επιχείρηση αποφασίστηκε να γίνει από το χωριό Βίκος παρά το ότι θα απαιτήσει περίπου 3-5 ώρες ανάλογα με τις συνθήκες. Το σημείο της πτώσης του θύματος δεν παρουσιάζει ιδιαίτερη επικινδυνότητα και από εκεί διέρχονται πάρα πολλοί ορειβάτες και πεζοπόροι, μιας και η διαδρομή είναι ιδιαιτέρου φυσικού κάλους.
 

Σε μαζική συμμετοχή στην απεργία της Τετάρτης καλεί το ΚΚΕ

«Ο μόνος δρόμος για να εμποδίσει και να σωθεί ο λαός από το νέο όλεθρο που φέρνουν η κυβέρνηση, η ΕΕ και η εγχώρια πλουτοκρατία, είναι η λαϊκή αποδέσμευση από τη λογική των θυσιών για την παραμονή στην ΕΕ και την ανάκαμψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας, ενώ δεν πρέπει να υπάρχει καμία αναμονή "νέων σωτήρων"» υπογραμμίζει το ΚΚΕ καλώντας σε μαζική συμμετοχή στην απεργία της 26ης Σεπτεμβρίου και στην οργανωμένη αντεπίθεση για ριζική ανατροπή.

Την πρόσληψη εκπαιδευτικών ειδικών αγωγής ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας

Την πρόσληψη 705 Δασκάλων Ειδικής Αγωγής και 185 Νηπιαγωγών, αναπληρωτών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για την κάλυψη των λειτουργικών κενών σε δομές της Ειδικής Αγωγής για το σχολικό έτος 2012-2013, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις αντίστοιχες Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για ανάληψη υπηρεσίας από τη Δευτέρα 24-9-2012 έως και την Τετάρτη 26-9-2012.Ως ημερομηνία πρόσληψης των προσωρινών αναπληρωτών λαμβάνεται υπόψη η ημερομηνία ανάληψης υπηρεσίας στην οικεία Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Μέχρι τις 20 Οκτωβρίου συνεχίζουν οι δικαστικοί τις κινητοποιήσεις τους

Παράταση των πανελλαδικών κινητοποιήσεών τους έως τις 20 Οκτωβρίου 2012 αποφάσισαν το Σάββατο οι δικαστές και οι εισαγγελείς.Κατά την έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Εφετείου Αθηνών, αποφασίστηκε μέχρι τις 20 Οκτωβρίου οι δικαστές να κατεβαίνουν από τις έδρες των δικαστηρίων από τις 10 π.μ. έως το τέλος του ωραρίου (3 μ.μ.), ενώ το ίδιο χρονικό διάστημα αναστέλλονται και οι δημοσιεύσεις αποφάσεων.Οι κινητοποιήσεις των δικαστών ξεκίνησαν με την έναρξη του νέου δικαστικού έτους που άρχισε στις 17 Σεπτεμβρίου και πραγματοποιούνται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την δρομολογούμενη νέα περικοπή στις αποδοχές τους.Oι δικαστικοί θα προχωρήσουν σε νέα γενική συνέλευση στην προγραμματισμένη λήξη των κινητοποίησεων, δηλαδή στις 20 Οκτωβρίου.Ειδικότερα, οι δικαστικοί αποφάσισαν:
1) Τη συνέχιση διακοπής των συνεδριάσεων όλων των δικαστηρίων της χώρας (Πολιτικών και Ποινικών) από τη Δευτέρα 24.9.2012 έως 20.10.2012, από 10 π.μ. έως 15 μ.μ.
2) Την αναστολή δημοσίευσης των πολιτικών αποφάσεων (πλην των επειγουσών) από 24.9.2012 έως 20.10.2012.
3) Τη σύγκληση νέας έκτακτης Γενικής Συνέλευσης το Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 10 π.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εφετείου Αθηνών .
4) Την αλλαγή του τρόπου άσκησης των καθηκόντων τους, με την υποβολή αιτήματος προς τους προϊσταμένους των δικαστηρίων για την παροχή της αναγκαίας υλικοτεχνικής υποδομής (γραφείων κ.λ.π), προκειμένου στο εξής να παρέχουν τις υπηρεσίες τους αποκλειστικά και μόνο στα οικεία δικαστικά καταστήματα. Όπως αναφέρουν, η επαπειλούμενη νέα ουσιαστική περικοπή των αποδοχών τους καθιστά πλέον αδύνατη την κάλυψη εξ ιδίων των αυξημένων δαπανών, που απαιτούνται για τη διατήρηση γραφείου και ανάλογων υποδομών στο σπίτι τους και τη συνέχιση της παροχής της εργασίας τους στο δικό τους χώρο, όπως μέχρι σήμερα έπρατταν χωρίς να έχουν καμία σχετική νομική υποχρέωση.
5) Την πιστή τήρηση των ισχυόντων κανονισμών των δικαστηρίων, ως προς τη χρέωση του προβλεπόμενου συγκεκριμένου αριθμού υποθέσεων για κάθε δικαστή και τη σύγκληση των Ολομελειών για τροποποίηση των κανονισμών, σύμφωνα με τις νέες συνθήκες που θα προκύψουν με την αλλαγή του τρόπου παροχής της εργασίας τους.
6) Την άσκηση όλων των ενδεικνυόμενων ενδίκων βοηθημάτων ενώπιον των Ελληνικών και Ευρωπαϊκών Δικαστηρίων, για την προάσπιση των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων τους και την αποκατάσταση των μισθολογικών αδικιών σε βάρος των δικαστικών λειτουργών.
7) Τη μη συμμετοχή τους σε όλες τις επιτροπές που προβλέπεται η συμμετοχή δικαστικών λειτουργών, αμειβόμενες και μη, πλην των σωματείων.
8) Την αξίωση προκαταβολής από την Πολιτεία των εξόδων που απαιτούνται, προκειμένου να εξακολουθήσουν να πηγαίνουν στις μεταβατικές έδρες των δικαστηρίων που υπηρετούν.

Ορειβάτης έχασε τη ζωή του στη χαράδρα του Βίκου

 Μοιραία στάθηκε η εκδρομή για έναν ορειβάτη στη χαράδρα του Βίκου. Ένα απρόσεκτο πάτημα ήταν, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η αιτία για το τραγικό ατύχημα που του στοίχησε τη ζωή πριν από λίγη ώρα θέση “κλήμα”. Παρά τις πρώτες βοήθειες που του πρόσφεραν παριστάμενοι ιατροί, μεταξύ των οποίων και ο κ. Σκοπούλης, απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Η εκδρομή ήταν σε μια πολύ γνωστή διαδρομή για Γιαννιώτες ορειβάτες, ενώ οι καιρικές συνθήκες ήταν άριστες. Ήδη κατευθύνονται στο σημείο δυνάμεις της Πυροσβεσικής και του ΕΚΑΒ.ΤΣΙΠΡΑΣ: Μόνο πολιτική η λύση στην κρίση

Eπίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στους τρεις πολιτικούς αρχηγούς εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του κόμματος. Τόνισε ότι η λύση στην κρίση δεν μπορεί να είναι τεχνική, παρά μόνο πολιτική, καθώς «όσο και να το στριμώξεις δε βγαίνουν τα νούμερα.»«Για να μη βγει η Ελλάδα από ευρώ θα πρέπει να εξοντωθούν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι πιο αδύναμοι και οι ανήμποροι; Και θα έβγαινε η Ελλάδα από το ευρώ , αν, αντί να πληρώσουν τα συνήθη θύματα, πλήρωναν εκείνοι που πρέπει και μπορούν; Οι τραπεζίτες και οι καναλάρχες. Που οφείλουν στο Δημόσιο συνολικά ένα δισ. ευρώ», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι καταστρέφει τα διαπραγματευτικά χαρτιά της Ελλάδας με τη «συμπεριφορά του καλού και υπάκουου τροφίμου».«Όταν ένας πρωθυπουργός εμφανίζεται γονυπετής να παρακαλάει για άφεση αμαρτιών την Μέρκελ, δεν κερδίζει τον οίκτο αλλά την απαξία της για την ελληνική ηγεσία. Και φυσικά όταν αποδέχεσαι ως προϋπόθεση για τη διεκδίκηση λύσης σε πολιτικό επίπεδο, στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, την ετυμηγορία μιας ομάδας τεχνοκρατών, τότε ακυρώνεις οποιαδήποτε δυνατότητα διαπραγμάτευσης.» Γιατί ακόμα και οι πέτρες γνωρίζουν ότι στη περίπτωση της Ελλάδας δεν υπάρχει περιθώριο τεχνικής λύσης, παρά μόνο πολιτικής λύσης. Πώς να το κάνουμε, όσο και να το στριμώξεις δε βγαίνουν τα νούμερα.»Εκτίμησε, επίσης, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα δεχθεί το επόμενο διάστημα επιθέσεις «μαύρης προπαγάνδας», κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην προσπάθεια που γίνεται από διάφορα κέντρα να διαστρεβλωθούν οι θέσεις του κόμματος.«Η αριστερά δεν υποκύπτει σε αυτούς που επιθυμούν να κάνουν τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό του μνημονίου. Και επειδή τους γνωρίζουμε καλά ποιοι είναι: Είναι οι ίδιοι που απέσυραν τα λεφτά τους από τη χώρα για να δημιουργήσουν κλίμα πανικού ανάμεσα στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις. Είναι αυτοί που επιχειρούν να ξεπλύνουν τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Είναι οι ίδιοι που νομίζουν ότι θα συγκαλύπτονται για πάντα τα ανομήματά τους. Δεν θα επιτρέψουμε η πολιτική ζωή να λειτουργήσει με τους δικούς τους όρους, δηλαδή με όρους υποκόσμου», είπε χαρακτηριστικά.

Στον Εισαγγελέα ο φάκελος του ΣΔΟΕ με τα πολιτικά πρόσωπα

Στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές αποστέλλεται ο φάκελος που έχει καταρτίσει το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος ΣΔΟΕ σχετικά με πολιτικά πρόσωπα, τα οποία φέρονται να εμπλέκονται σε οικονομικού χαρακτήρα αδικήματα.Όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα να μεταβιβαστεί ο φάκελος του ΣΔΟΕ με τα στοιχεία των πολιτικών προσώπων, που φέρονται να ελέγχονται, στον εισαγγελέα, μαζί με πλήρη περιγραφή της κατάστασης.Ζήτησε επίσης να παράσχει το ΣΔΟΕ στον εισαγγελέα κάθε δυνατή βοήθεια που θα ζητηθεί για το θέμα αυτό.Σε σχετικό έγγραφό του που διαβιβάστηκε την Πέμπτη στη Βουλή, ο ΥΠΟΙΚ ανέφερε πως το ΣΔΟΕ διερευνά τη μεταβολή των περιουσιακών στοιχείων 32 πολιτικών προσώπων, τα οποία παρουσιάζουν «περίεργο πλουτισμό».Ο κ. Στουρνάρας, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκου Τσούκαλη, επισήμανε ότι στην τρέχουσα χρονική περίοδο το ΣΔΟΕ διερευνά τους φακέλους «πόθεν έσχες» 32 πολιτικών προσώπων, στο πλαίσιο ελέγχου πολιτικών, στελεχών των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και -πρώην και νυν- δημόσιων λειτουργών.Ο υπουργός Οικονομικών διευκρίνισε, μάλιστα, ότι ο αριθμός των ελεγχόμενων προσώπων «δεν είναι κλειστός και σταθερός, αλλά μεταβάλλεται προϊόντος του χρόνου» και υπογράμμισε ότι το ΣΔΟΕ διενεργεί ελέγχους, οι οποίοι έχουν ως στόχο την αποκάλυψη και την πάταξη των κρουσμάτων διαφθοράς και συναλλαγής «σε κάθε επίπεδο εξουσίας και όχι μόνο».

Απάντηση του Νίκου Καττή

Το περίεργο θα ήταν να γράφατε καλά λόγια για μένα χωρίς να με γνωρίζετε κιόλας. Όταν ο αντίθετος σε κολακεύει κάτι δεν κάνεις καλά , ενώ αν σε μέμφεται είσαι σε καλό δρόμο. Μόνο - παρόλο που δεν σπούδασα δημοσιογραφία και δεοντολογία Μ.Μ.Ε. – μήπως λέω μήπως θάπρεπε να μας πείτε που συνίσταται το μη πρέπον . Στη στήριξη Σαμαρά ή μήπως στην επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ και στη Χρυσή Αυγή. Μου αρέσει όμως που το Γιωργάκη (με κατακρίνατε παλιά και γι΄αυτό ότι ήταν Γιώργαρος) τον αποκαλείτε ΓΑΠ. Δηλαδή θα ήμουν καλός αν κατηγορούσα Σαμαρά και παίνευα Τσίπρα και Μιχαλολιάκο. Ε τότε αλλού θα ήμουν και όχι στη Ν.Δ. Θα σας πω όμως πως και το Ευαγγέλιο λέει «δεν υπάρχει Θεός» αλλά παραπάνω λέει «είπε ο τρελός στην παραζάλη του δεν υπάρχει θεός» . Θα μπορούσατε αν επιθυμούσατε καλόπιστη κριτική – την οποία και επιθυμώ και αποζητώ ως δημόσιο πρόσωπο- να επικεντρώνατε στην ουσία και τη διαφωνία όσων είπα με επιχειρήματα. Γιατί είπα και το αποσιωπάτε πως τα μέτρα δοκιμάζουν τις αντοχές της κοινωνίας και όλων μας. Γιατί είπα για την ανάγκη μεταρρυθμίσεων και τομών στο κράτος δυνάστη του πολίτη. Εκτός αν σας πείραξε η αναφορά στον τσάρο του ΠΑΣΟΚ και τον ΓΑΠ ( που λέτε εσείς) που μας αλυσόδεσε με τα μνημόνια. Όσο για το να « μου πει κάποιος» , γι αυτό ανήκω στη φιλελεύθερη παράταξη για να μην παίρνω γραμμές και να λέω αυτό που θέλω και πιστεύω εγώ.Τέλος πάντων έχω συνηθίσει τα παράσημα ή την κριτική να τα παίρνω στην κοινωνία , και επειδή όσες φορές ασχοληθήκατε με το άτομό μου μόνο για να με κατακρίνετε το κάνατε ( ποια θετικά σχόλια και πότε για μένα ; ) και μάλιστα κακόπιστα ( πήρα προαγωγή όμως από λογικές του πενήντα που μου καταλογίζατε παλιά πήγα σε λογικές του εξήντα πρόσφατα !!!! ) σας ταιριάζει η ρήση « έξεστι Κλαζομενίοις ασχημονείν» δηλαδή επιτρέπεται στους Κλαζομένιους να κάνουν ασχήμιες. Με την ελπίδα πως θα αναρτήσετε το παρόν αν και δεν το πιστεύω γιατί το ίδιο κάνατε και με άλλα κείμενά μου είτε πολιτικά είτε φορολογικά (λέτε όμως πως δεν με γνωρίζετε) .
ΠΑΡΑ ΤΑΥΤΑ ΝΑΣΤΕ ΚΑΛΑ!!!
ΚΑΤΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΜΕΛΟΣ ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Το σχόλιο του EpirusGate

Ουκ ένι πολιτικήν ειδέναι, όστις μη οίδεν ό,τι εστίν EpirusGate!
Ευχαριστούμε τον Νίκο Καττή για τα... μαθήματα δημοσιογραφίας και δεοντολογίας που μας παραδίδει αλλά δεν τα χρειαζόμαστε. Μαγκιά του που μέσω της απάντησής που μας έστειλε, κατάφερε να "ξαναπαίξει" στο Gate! Ας του πούνε όμως στη ΝΟΔΕ ότι εφόσον επιλέγει να εμφανίζεται στην tv, θα πρέπει ως δημόσιο πρόσωπο να μάθει να δέχεται και κριτική. Και φυσικά δεν θα πρέπει να χάνει το χιούμορ του!
(Για τη μετάφραση:Είναι αδύνατο να γνωρίζει από πολιτική αυτός που δε γνωρίζει τι είναι το EpirusGate).

Αυτοπυρπολήθηκε 34χρονος στα Καρδαμίτσια Ιωαννίνων!

Ένας 34χρονος άφησε την τελευταία του πνοή αργά χθες το απόγευμα στο νοσοκομείο Χατζηκώστα Ιωαννίνων, υποκύπτοντας στα βαριά εγκαύματα, που προκάλεσε η αυτοπυρπόλησή του και στα τραύματα που υπέστη από την πτώση του από το μπαλκόνι του σπιτιού του,στα Καρδαμίτσια Ιωαννίνων!Όλα δείχνουν πως πρεόκειται για μια ακόμη αυτοκτονία και η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ιωαννίνων διενεργεί την προανάκριση για το συμβάν.