Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2012

Την Τετάρτη η υπογραφή των συμβάσεων για το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας στο Νομό Ιωαννίνων

Η Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης (Ε.Ψ.Ε.Π.), ως Δικαιούχος φορέας υλοποίησης προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας με συμπράττοντα φορέα την Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων της Περιφέρειας Ηπείρου, προσκαλεί τους προσληπτέους της Ανακοίνωσης ΚΟΧ 23.403/1/2012 (όλοι οι Δήμοι της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων) την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 09:00 π.μ. να προσέλθουν στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων στα Ιωάννινα για την υπογραφή των συμβάσεων εργασίας. Ταυτόχρονα θα γίνει από στελέχη της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δικαιούχου παρουσίαση του Προγράμματος και ως εκ τούτου παρακαλούνται να έχουν ελεύθερο, ώστε να το αφιερώσουν στην ενημέρωσή τους, ολόκληρο το πρωινό (λήξη ενημέρωσης 14:00 μ.μ.). Οι προσληπτέοι παρακαλούνται για την έγκαιρη προσέλευσή τους, έχοντας μαζί τους Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή Διαβατήριο, Κάρτα ανεργίας (πρωτότυπη και απλό φωτοαντίγραφο) και όσοι δεν έχουν προσκομίσει μαζί με το Έντυπο Αποδοχής Θέσης φωτοτυπία της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου του τραπεζικού λογαριασμού στην Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος παρακαλούνται να την προσκομίσουν κατά την προσέλευσή τους.

6 ώρες διήρκεσε η διαδικασία αποσφράγισης των προτάσεων για τις έρευνες πετρελαίου στο Καλπάκι!

Κοντά 6 ώρες διήρκεσε η διαδικασία αποσφράγισης των προτάσεων των κοινοπραξιών και μεμονωμένων εταιρειών για τις έρευνες πετρελαίου σε Καλπάκι Ιωαννίνων, Κατάκολο και Πατραϊκό.Ωστόσο οι αποφάσεις για την κατακύρωση των περιοχών σε αναδόχους, δεν πρέπει να αναμένονται πριν περάσουν τουλάχιστον 6 μήνες.Συγκεκριμένα, στις 10 το πρωί συνεδρίασε η επιτροπή παραλαβής των φακέλων που κατέθεσαν οι εταιρείες στις αρχές Αυγούστου. Επικεφαλής της ήταν ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΚΑ Κώστας Μαθιουδάκης, ενώ παρέστησαν και οι εκπρόσωποι των εταιρειών.Με βάση τη διαδικασία που επελέγη, κάθε σελίδα των προτάσεων μονογραφήθηκε ενώ έγινε συζήτηση για τα επόμενα βήματα που θα ακολουθηθούν, προκειμένου να καταλήξουν στην υπογραφή συμβάσεων ανάθεσης έρευνας και εκμετάλλευσης στις τρεις περιοχές.Συγκεκριμένα, η 17μελής επιτροπή που συνέστησε το ΥΠΕΚΑ, θα αξιολογήσει τις προσφορές με βάση τα συγκεκριμένα κριτήρια που έχουν τεθεί στην προκήρυξη (ύψος επενδύσεων, οφέλη του Δημοσίου, αριθμός γεωτρήσεων, κλπ). Στη συνέχεια θα καταρτιστεί η short list των εταιρειών για κάθε περιοχή. Με αυτές θα συνεχιστούν εξατομικευμένες διαπραγματεύσεις για βελτίωση των όρων.Με βάση τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων, η επιτροπή θα καταλήξει στις τελικές της προτάσεις προς τον υπουργό ΠΕΚΑ, ο οποίος στη συνέχεια θα τις θέσει υπ΄όψιν του Πρωθυπουργού.

Με διαδικασίες fast track ενοικιάζονται 3 νησάκια στα Σύβοτα Θεσπρωτίας!!!

Με διαδικασίες fast track, το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) «τρέχει» το πρόγραμμα αξιοποίησης ακινήτων και μέσα σε αυτό εντάσσει την ενοικίαση ακατοίκητων ελληνικών νησιών και νησίδων.Η σχετική λίστα είναι έτοιμη και σε αυτήν περιλαμβάνονται 40 ελληνικά νησιά, τα οποία θα ενοικιαστούν σε ιδιώτες για διάστημα από 30 έως 50 έτη, προκειμένου να αξιοποιηθούν τουριστικά.Σε ότι αφορά την περιοχή μας,στην λίστα περιλαμβάνονται τα παρακάτω νησάκια στα Σύβοτα:
Μαύρο Όρος και Άγιος Νικόλαος: το πρώτο έχει έκταση 742 στρέμματα και το δεύτερο 540 στρέμματα. Βρίσκονται μέσα στον κόλπο που σχηματίζεται στα Σύβοτα και είναι σε κοντινή απόσταση από την ακτή, οπότε μπορούν να παραχωρηθούν για την ανάπτυξη τουριστικών εγκαταστάσεων.
Μπέλα Βράκα: έχει έκταση 154 στρέμματα και είναι το μικρότερο από τα τρία νησιά απέναντι από το χωριό Σύβοτα. Η περιοχή θεωρείται η «Καραϊβική της Ελλάδας» λόγω της μοναδικής ομορφιάς της. Μια αμμώδης λωρίδα, πολύ ρηχή, συνδέει τη στεριά με το νησάκι, δημιουργεί μια εκπληκτική παραλία και η προοπτική τουριστικής αξιοποίησης θα ήταν εξαιρετική.

Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή στην Κόνιτσα

Μεθαύριο Κυριακή 16-9-2012, ο ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιήσει ανοιχτή συνέλευση – συζήτηση στο Δημαρχείο της Κόνιτσας ώρα 11:30 το πρωί. Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν μέλη της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ κι ο βουλευτής Νομού Ιωαννίνων Χρήστος Μαντάς.

Ρουχισμός για διάθεση σε ευπαθή άτομα παραδόθηκε στην Περιφέρεια

Τις επόμενες ημέρες πρόκειται να διατεθούν από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Ηπείρου σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, ρούχα τα οποία συγκέντρωσε με πρωτοβουλία της , από προσφορές πολιτών, η εμπορική εταιρεία των Ιωαννίνων «Ζώης Παπαδόπουλος».Ο ρουχισμός έχει παραδοθεί ήδη στην Περιφέρεια, η οποία προχώρησε στον καθαρισμό, το σιδέρωμα και τη διαλογή τους. Στην πρωτοβουλία αυτή, αναφέρθηκαν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου, ο Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για θέματα Υγείας, κ. Οδυσσέας Πότσης καθώς και ο κ. Ζώης Παπαδόπουλος, διευθυντής της ομώνυμης εταιρείας.Ο κ. Οδ. Πότσης ευχαρίστησε την «Ζώης Παπαδόπουλος» και τη διαφημιστική εταιρεία του Αλέξη Λέφα για την πρωτοβουλία που πήραν. «Έγινε μια μεγάλη συλλογή ρούχων, που είναι έτοιμα να διανεμηθούν από την Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας, όπου υπάρχει ανάγκη», τόνισε ενημερώνοντας παράλληλα και για τη συλλογή μεταχειρισμένου σχολικού υλικού που έχει ήδη ξεκινήσει από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας.Ο κ. Ζώης Παπαδόπουλος ευχαρίστησε την Περιφέρεια Ηπείρου για την στήριξη στην πρωτοβουλία του, τονίζοντας και τα εξής: «Δεν περίμενα να έχουμε τόσο μεγάλη απήχηση από τον κόσμο. Τα ρούχα που συγκεντρώσαμε ήταν πάρα πολλά. Στόχος είναι να βοηθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο, που έχει πραγματική ανάγκη».

Αρχίζουν οι ακαδημίες Μπάσκετ του ΠΑΣ Γιάννινα

Τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου αρχίζουν τα νέα τμήματα της ακαδημίας μπάσκετ του Π.Α.Σ. Γιάννινα όπως και τα αγωνιστικά τμήματα, που απευθύνονται σε αγόρια και κορίτσια ηλικίας 5 έως 17 ετών.Η Ακαδημία Μπάσκετ του Π.Α.Σ. για μια ακόμη χρονιά ανοίγει τις πύλες της, φιλοδοξώντας να προσφέρει στα νέα παιδιά μια αξέχαστη δημιουργική ενασχόληση, υπό την επίβλεψη καθηγητών Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα στο μπάσκετ και καταξιωμένων αθλητών του χώρου.Το δελτίο Τύπου που απέστειλε ο σύλλογος, μεταξύ άλλων υπογραμμίζει ότι«σημειώνουμε ότι η ομάδα του Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ, είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΟΜΑΔΑ σε ολόκληρη τη βορειοδυτική Ελλάδα που διαθέτει ταυτόχρονα τμήματα ανδρών και γυναικών, σε υψηλές κατηγορίες. Η γυναικεία μάλιστα ομάδα του Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ συμμετέχει για 2η συνεχόμενη αγωνιστική περίοδο στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας της ΕΟΚ, ενώ το Ανδρικό τμήμα συμμετέχει στην Α’ Κατηγορία ΕΣΚΑΒΔΕ, έπειτα από δύο συνεχόμενες ανόδους.Χαρακτηριστικό, τόσο της νοοτροπίας του τμήματος μπάσκετ του ΠΑΣ, όσο και της άκρως επιτυχημένης δουλειάς που επιτελείται από τους προπονητές του συλλόγου αυτά τα χρόνια, είναι το γεγονός ότι η ομάδα των Γυναικών όπως και η ομάδα των Ανδρών απαρτίζονται στη πλειοψηφία τους από αθλητές και αθλήτριες (έχοντας μάλιστα ενεργά πρωταγωνιστικό ρόλο) που έχουν αναδειχτεί μέσα από τις ίδιες τις ακαδημίες του ΠΑΣ Γιάννινα.Η μεγάλη καλαθοσφαιρική οικογένεια του ΠΑΣ περιμένει να αγκαλιάσει τα νέα αυριανά ταλέντα του τοπικού μπάσκετ, με αίσθημα ευθύνης για το έργο που επιτελεί, υποσχόμενη να συνεχίσει να προσφέρει τις αρτιότερες γνώσεις και υπηρεσίες σε κάθε νέο και παλιό αθλητή/τρια της ομάδας.
Το κόστος συμμετοχής ανά μήνα έχει οριστεί στα 25 ευρώ
Για πληροφορίες και εγγραφές μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους Υπεύθυνους των Ακαδημιών του συλλόγου:
ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ 6945939505
ΝΙΚΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ 6947828430

Ταινία νεαρού Αρτινού βραβεύεται στην Καλιφόρνια!!!


Η μεσαίου μήκους ταινία δράσης “The Designer” του Γιώργου Skouma Παπανικολάου με την μουσική επένδυση (σπιτική παραγωγή) του Νίκου Σαλωνίτη, γυρισμένη εξ΄ολοκλήρου με μία Canon 550D και μία goPro, και με μηδενικό budget απέσπασε δύο βραβεία στον διαγωνισμό Accolade στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ.Η ταινία απέσπασε το βραδείο αριστείας καθώς και το βραβείο σκηνοθεσίας.Αξίζει να σημειωθεί ότι αποτελεί την πρώτη σκηνοθετική δουλειά σε ταινία του 24 χρονου σκηνοθέτη από την Άρτα, καθώς και την πρώτη παραγωγή ορχηστικής μουσικής σε σπιτική παραγωγή από τον Νίκο Σαλωνίτη.Η ταινία γυρίστηκε χωρίς χρήματα, χωρίς επαγγελματίες ηθοποιούς, μόνο με αγάπη για το αντικείμενο, επιμονή και υπομονή.

Πραγματοποιήθηκε το πρόγραμμα «Youth in Action» στο Δήμο Φιλιατών

Πραγματοποιήθηκε το πρόγραμμα του Δήμου Φιλιατών σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς που αφορούσε Ανταλλαγής Νέων το οποίο ανέλαβε ο Δήμος από το 2011 όπου πέντε παιδιά από τους Φιλιάτες μαζί με άλλα παιδιά από τη Θεσπρωτία επισκέφθηκαν φιλοξενούμενα την πόλη ΝΟΚΙΑ της Φινλανδίας.Στο ίδιο πρόγραμμα φέτος παιδιά από την Πολωνία την Τουρκία αλλά και παιδιά από τη Θεσπρωτία εκ των οποίων 9 από τους Φιλιάτες φιλοξενήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Δήμου - Κέντρο Νεότητας Φιλιατών - για το διάστημα από 20-29 Αυγούστου 2012.Οι εξορμήσεις των παιδιών αυτών σε αρχαιολογικούς χώρους του τόπου μας, οι επισκέψεις τους σε παραλίες τα ομαδικά Πολυπολιτισμικά παιχνίδια αλλά και η παρουσίαση των εθίμων και συνηθειών του κάθε τόπου από την κάθε ομάδα, μέσα από το πρόγραμμα «Youth in Action» Filiates 2012 άφησαν σε όλους τις καλύτερες εντυπώσεις.

1η συγκέντρωση Horizons Unlimited στα Πράμαντα

Οι Horizons Unlimited είναι αυτοί που συναντιόνται ιντερνετικά και ανταλλάσσουν απόψεις στο παγκόσμιο forum με την ίδια ονομασία, σχετικά με τα ταξίδια που έχουν κάνει σε όλο τον κόσμο, ή πρόκειται να κάνουν.Η βοήθεια μεταξύ των αναβατών είναι μεγάλη και μπορεί κανείς να μάθει λεπτομέρειες για τοποθεσίες που δεν αναφέρονται πουθενά στους τουριστικούς οδηγούς. Για πρώτη φορά, η ελληνική κοινότητα των Horizons Unlimited πραγματοποίησε συνάντηση των μελών στα Τζουμέρκα, στο καταφύγιο των Πραμάντων, όπου πάνω από εκατόν είκοσι μοτοσυκλετιστές παραβρέθησαν και πέρασαν ένα μαγευτικό τετραήμερο.Οι οργανωτές, Δημήτρης Αραμπατζής και Δημήτρης Κίσσωνας είχαν πάρει την απαραίτητη άδεια από το παγκόσμιο forum έτσι ώστε να συγκεντρώσουν τον κόσμο στην Ελλάδα, και η προσέλευση ξεπέρασε κάθε προσδοκία, μιας και στα Πράμαντα βρέθηκαν αναβάτες ακόμη και από τον Καναδά! Με κάθε λογής δίτροχο, από Vespa, μέχρι R 1200 RT, από KTM 640 Adventure μέχρι και παπί, όλοι μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους στις παρουσιάσεις που ξεκινούσαν το απόγευμα για να τελειώσουν αργά το βράδυ. Ταυτόχρονα, τις ημέρες που έγινε η συγκέντρωση, αναβάτες απ’ όλο τον κόσμο έκαναν σεμινάρια για αλλαγή ελαστικών, για πρώτες βοήθειες κ.α. με αποτέλεσμα να υπάρχει πάντα κάτι να δεις και να μάθεις.

Εξόρμηση στην ορεινή Ναυπακτία θα πραγματοποιήσει ο Ορειβατικός Σύλλογος Πρέβεζας

Εξόρμηση στην ορεινή Ναυπακτία θα πραγματοποιήσει ο Ορειβατικός Σύλλογος Πρέβεζας το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Σεπτεμβρίου. Η αναχώρηση θα γίνει το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι από την πλατεία Κηποθεάτρου (Καλάμια) για χώρα Ναυπακτίας. Η διανυκτέρευση θα γίνει σε ξενώνα ή σκηνές. Δηλώσεις συμμετοχής στον αρχηγό της εξόρμησης Ζέρβα Γιάννη στο τηλ. 6937 390 580 καθώς και στα γραφεία του συλλόγου τηλ. 2682102004.

Σε«επιφυλακή για την κακοκαιρία ο Δήμος Ζίτσας

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένονται και επειδή σε έγγραφο της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, αναφέρεται ότι θα υπάρξει επιδείνωση των
καιρικών φαινομένων σε όλη τη Βορειοδυτική Ελλάδα με ισχυρές καταιγίδες και μεγάλα ποσοστά βροχής, τέθηκε προσωπικό του Δήμου Ζίτσας σε κατάσταση άμεσης επιφυλακής την Παρασκευή 14/9/2012 και το Σάββατο 15/9/2012.Τα κινητά τηλέφωνα με τα οποία θα πρέπει να επικοινωνούν σε περίπτωση ανάγκης οι δημότες είναι τα : 6983.33.99.02 και 6976.78.38.27.


ΑΡΤΑ: Εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μ. Ασίας

Από την Π.Ε. Άρτας ανακοινώθηκε το πρόγραμμα εορτασμού της 14ης Σεπτεμβρίου ως Ημέρας Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου έγιναν ομιλίες στα σχολεία και Εκπαιδευτικά Ιδρύματα όλων των βαθμίδων του Νομού με ευθύνη των Δ/ντών αυτών. Την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου στις 10.30π.μ. θα τελεσθεί δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου και θα γίνει εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας στον Ιερό Ναό από τον Δημήτρη Βλαχοπάνο, εκπαιδευτικό κλάδου ΠΕ 02 (Φιλολόγων), του 3ου Γενικού Λυκείου Άρτας. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο που βρίσκεται προ του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου. Θα ακολουθήσει σιγή ενός λεπτού και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται τα έργα της ΔΕΥΑ Πρέβεζας

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται τα έργα της ΔΕΥΑΠ τα οποία είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ 2007 – 2013. Η κατασκευή νέων αγωγών ύδρευσης μηκους 8 χιλιομέτρων καθώς και η αντικατάσταση των παλιών έχει κατασκευαστεί σε ποσοστό 65% και αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2012.Τον Απρίλιο του 2013 θα έχει ολοκληρωθεί επίσης η «Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων, επέκτασης σχεδίου πόλης, στη περιοχή ΔΡΟΣΙΑ του Δήμου Πρέβεζας», είναι προϋπολογισμού 1.250.000 ευρώ και περιλαμβάνει την κατασκευή αποχετευτικού αγωγού, από το οποίο αναμένεται να προκύψουν περίπου 250 νέες συνδέσεις αποχέτευσης. Η αποκατάσταση της οδού από το Γήπεδο μέχρι και τη διασταύρωση με Μύτικα αναμένεται σε περίπου ένα (1) μήνα από σήμερα, ενώ κλειστή θα παραμείνει μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου και στις δύο λωρίδες η συνδετήρια οδός της εθνικών οδών Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας και Πρέβεζας - Γέφυρας Καλογήρου, από τη διασταύρωση Ακρίβη μέχρι το Μονολίθι. Η ΔΕΥΑΠ ζητά συγνώμη για την ολιγοήμερη και προσωρινή όχληση των διερχομένων, υπογραμμίζοντας ότι η όχληση είναι προσωρινή τα έργα όμως μόνιμα.

ΔΕΥΑΙ: Διακοπή υδροδότησης λόγω εργασιών της ΔΕΗ

Την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012 και λόγω εργασιών της ΔΕΗ από ώρα 11.00 π.μ. έως 14.00 μ.μ θα πραγματοποιηθεί διακοπή στο αντλιοστάσιο Κόντσικας και τις γεωτρήσεις Ασβεστοχωρίου και κατά συνέπεια διακοπή τροφοδοσίας των δεξαμενών: των Τ.Κ: . Ανάργυροι, Βαγενίτι, Γραμμένο, Λύγγος Λοφίσκος, Περάτη, Πετράλωνα, Πολύλοφος Δ.Ε Πασσαρώνος, και Δ.Κ Κοσμηράς,Ασβεστοχωρίου, Κόντσικας Δ.Ε. Μπιζανίου καθώς και μεμονωμένες συνδέσεις ιδιωτών από τους κεντρικούς αγωγούς του ΣΥΔΛΙ στις ανωτέρω περιοχές.Ως εκ τούτου, στις περιοχές αυτές υπάρχει πιθανότητα να εμφανιστεί μείωση πίεσης στην υδροδότηση των κατοίκων ή και διακοπή. Η αποκατάσταση της υδροδότησης θα πραγματοποιηθεί σταδιακά μετά την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης από τη Δ.Ε.Η.

Στις 8 το βράδυ θα προσγειωθεί στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων,το αεροσκάφος με την αποστολή του Ολυμπιακού

Η προετοιμασία του Ολυμπιακού για τον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα ολοκληρώθηκε με προπόνηση που έγινε το πρωί της Παρασκευής στο Ρέντη, μετά το τέλος της οποίας ο Λεονάρντο Ζαρντίμ ανακοίνωσε τα ονόματα των παικτών που θα πάρει μαζί του για τον συγκεκριμένο αγώνα στα Γιάννενα.Η αποστολή των ερυθρόλευκων θα αναχωρήσει με πτήση τσάρτερ για την πρωτεύουσα της Ηπείρου στις 7 το απόγευμα και περίπου μια ώρα μετά θα προσγειωθεί στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων.

Τζιάλλας – Διαμάντη – Λαμπρίδης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας

Με βάσιμες ελπίδες για κατάκτηση μεταλλίων
Τρεις επίλεκτοι αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων εκπροσωπούν την Γιαννιώτικη Κωπηλασία στο φετινό Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στο Βαρέζε της Ιταλίας.Πρόκειται για τον τέταρτο Ολυμπιονίκη του Λονδίνου Γιώργο Τζιάλλα, την ασημένια παγκόσμια Πρωταθλήτρια στην κατηγορία των νέων γυναικών Ελένη Διαμάντη και τον Αποστόλη Λαμπρίδη που στο παρελθόν έχει διακριθεί σε παγκόσμια Πρωταθλήματα αλλά και στην Ολυμπιάδα Νέων της Σιγκαπούρης.Ο Γ. Τζιάλλας αγωνίζεται στην Τετράκωπο άνευ των Ανδρών, η Ελ. Διαμάντη στο Διπλό Σκιφ της κατηγορίας αθλητών κάτω των 23 ετών και ο Απ. Λαμπρίδης στη Δίκωπο άνευ. Οι αθλητές του Ν.Ο.Ι. στελεχώνουν τρία από τα πέντε πληρώματα της Ελληνικής Εθνικής αποστολής.Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας έχουν δηλώσει συμμετοχή συνολικά 36 χώρες, ενώ στα 14 Ολυμπιακά αγωνίσματα που περιλαμβάνει το πρόγραμμά του θα λάβουν μέρος 448 αθλητές. Ο ανταγωνισμός δηλαδή είναι ιδιαίτερα μεγάλος και το αγωνιστικό επίπεδο πολύ υψηλό. Παρόλα αυτά, υπάρχουν βάσιμες ελπίδες για διακρίσεις και κατάκτηση μεταλλίων όσον αφορά τους αθλητές του Ν.Ο.Ι., τα πληρώματα των οποίων είναι από τα κορυφαία του κόσμου στις κατηγορίες τους. Το Πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Κυριακή.Την Ελληνική αποστολή συνοδεύει, μεταξύ άλλων και ο Γιαννιώτης ομοσπονδιακός τεχνικός Τόλης Παλαιοπάνος.

Απογεύματα και Σάββατο θα λειτουργεί πλέον το ΚΕΠ του Δήμου Ιωαννιτών

Απογεύματα και Σάββατο θα λειτουργεί πλέον το ΚΕΠ του Δήμου Ιωαννιτών, που βρίσκεται στην οδό Μιχαήλ Αγγέλου, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.Το νέο ωράριο είναι δοκιμαστικό. Αν η ανταπόκριση του κόσμου είναι σημαντική και εκτιμηθεί ότι πρόκειται για μία αναγκαιότητα της κοινωνίας τότε θα πάρει μόνιμο χαρακτήρα.Με βάση λοιπόν τις αλλαγές που έγιναν το ΚΕΠ λειτουργεί πλέον από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή, από τις οκτώ το πρωί μέχρι τις οκτώ το βράδυ και το Σάββατο από τις οκτώ το πρωί μέχρι τις δύο το μεσημέρι.
.

ΑΔΕΔΥ: «Οχι» στο «ξεπούλημα» της Εγνατίας Οδού

Την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στον αγώνα των εργαζομένων της «Εγνατία Οδός Α.Ε.», ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του αυτοκινητόδρομου και των κάθετων αξόνων του εκφράζει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ .Όπως υποστηρίζει, «ο συγκεκριμένος αυτοκινητόδρομος -των 670 χλμ.- ο οποίος διέρχεται από τέσσερις Περιφέρειες της χώρας, κατασκευάστηκε αποκλειστικά και μόνο από δημόσιο χρήμα (κοινοτικό, ελληνικό, δάνεια) και κόστισε 6 δις ευρώ, παραχωρείται στους ιδιώτες για εκμετάλλευση, ενώ το Δημόσιο θα επωμιστεί την αποπληρωμή των δανείων, που είχαν συναφθεί για την ολοκλήρωση του έργου».Η ΑΔΕΔΥ τονίζει ακόμη πως «το ελληνικό δημόσιο θα στερηθεί περισσότερα από 2 δισ. ευρώ, που θα προκύψουν ως πλεόνασμα μετά την αφαίρεση του κόστους λειτουργίας και συντήρησης της οδού και το οποίο θα μπορούσε να διατεθεί για τη συντήρηση του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της χώρας που έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του ελλείψει κονδυλίων».«Απαιτούμε να μπει φραγμός στην ασκούμενη πολιτική, που οδηγεί στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, "καταργεί" τον αναπτυξιακό και κοινωνικό ρόλο του Κράτους, οδηγεί στην εκχώρηση των Δημοσίων Επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας και δημοσίου συμφέροντος στους κερδοσκόπους, μεταφέρει τα βάρη στις πλάτες των εργαζόμενων και της Κοινωνίας προς όφελος των λίγων και ισχυρών και οδηγεί την ελληνική Οικονομία και Κοινωνία στην πραγματική χρεοκοπία και την καταστροφή», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ο Χρήστος Μαντάς συμμετείχε στην κινητοποίηση φορέων και εργαζομένων στην ψυχική υγεία

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός, Χρήστος Μαντάς, Κώστας Ζαχαριάς και Βασιλική Κατριβάνου συμμετείχαν στην κινητοποίηση φορέων και εργαζομένων στην ψυχική υγεία έξω από το υπουργείο Υγείας και προέβησαν στην ακόλουθη δήλωση:«Η κατάσταση στις υπηρεσίες ψυχικής υγείας γίνεται κάθε μέρα και πιο δύσκολη. Ενώ, σε συνθήκες κρίσης οι ανάγκη για υπηρεσίες ψυχικής υγείας επαρκείς , ποιοτικές, δωρεάν και προσβάσιμες σε όλους αυξάνει αλματωδώς, οι υπό δημόσια χρηματοδότηση μονάδες ψυχικής υγείας του μη κερδοσκοπικού τομέα απειλούνται με κατάρρευση. Οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι εδώ και 4 μήνες και οι δομές αποασυλοποίσης απειλούνται με εξώσεις.Όλα αυτά είναι το δραματικό αποτέλεσμα των πολιτικών της λιτότητας και των μνημονίων, των περικοπών της χρηματοδότησης του κοινωνικού κράτους. Αν αυτή η κατάσταση συνεχισθεί τότε χιλιάδες ασθενείς και οι οικογένειές τους θα μείνουν χωρίς φροντίδα και ο κίνδυνος επιστροφής στην εποχή του ασύλου θα είναι προ των πυλών...Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι θα στηρίξουμε τους αγώνες για ένα σύστημα ψυχικής υγείας που θα παρέχει ποιοτική και δωρεάν φροντίδα στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, στη κατεύθυνση της αποϊδρυματοποίησης και της κοινοτικής φροντίδας. Καλούμε τη κυβέρνηση να δώσει άμεση λύση στο πρόβλημα της χρηματοδότησης πριν οι δομές αυτές καταρρεύσουν»

Πολλές οι ελλείψεις φαρμάκων στα Γιάννινα

Αντιμέτωποι με πολλές ελλείψεις φαρμάκων έρχονται το τελευταίο διάστημα πολλοί Γιαννιώτες. Σαν να μην έφθανε η επ’ αόριστον διακοπή της πίστωσης στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ από τους φαρμακοποιούς, οι πολίτες κάνουν …αγώνα δρόμου για να βρουν τα φάρμακά τους, αφού πολλά σκευάσματα δεν υπάρχουν ή διατίθενται σε περιορισμένες ποσότητες.Χαρακτηριστική είναι η περιπέτεια ενός συμπολίτη, που όπως είπε χθες επισκέφθηκε πέντε φαρμακεία για ένα απλό σκεύασμα, το οποίο τελικά βρήκε στο έκτο φαρμακείο, στο οποίο πήγε!Όπως εξήγησε  ο κ. Χάρης Γιαννούλης, Πρόεδρος των Φαρμακοποιών Ιωαννίνων «οι ελλείψεις οφείλονται στο ότι δεν μπορούν όλοι οι φαρμακοποιοί να παραγγείλουν σκευάσματα, γιατί δεν έχουν την απαιτούμενη ρευστότητα και γιατί οι εταιρίες δεν στέλνουν πολλά φάρμακα, επειδή θέλουν να μειώσουν την επισφάλεια».

Αποφασίζουν…
Στο μεταξύ, σήμερα οι φαρμακοποιοί των Ιωαννίνων θα συνεδριάσουν για να αποφασίσουν εάν θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις που έχουν ξεκινήσει από την 1η Σεπτεμβρίου, με τη διακοπή της πίστωσης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, λόγω οφειλών του Οργανισμού.Υπενθυμίζεται, ότι η Κυβέρνηση έδωσε εντολή για να πληρωθούν οι φαρμακοποιοί τον Ιούνιο, ενώ ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος συνεδριάζει αύριο Σάββατο, για να αποφασίσει τη στάση του.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Για την εύρυθμη και αποδοτικότερη λειτουργία του Δήμου Ζίτσας πήραν γραφειάρα των 1.350 € !!!Με κρύσταλλο και ενσωματωμένο δέρμα

Κρίση; Απεναντίας. Λεφτά υπάρχουν. Τουλάχιστον όσα χρειάζονται για μια ωραία “διευθυντική” γραφειάρα μάλιστα, με κρύσταλλο, με ενσωματωμένο δέρμα και με αναπαυτική πολυθρονάρα.Ο Δήμαρχος κ. Ρογκότης μιλάει στα κανάλια για κινητοποιήσεις των δήμων κλπ λόγω μικρής χρηματοδότησης. Όμως την ίδια ώρα…- κατά την απόφαση προμήθειας - η ανάγκη του Δήμου Ζίτσας για την εύρυθμη και αποδοτικότερη λειτουργία του (!!!) (ΝΑΙ έτσι ακριβώς αιτιολογείται η προμήθεια της γραφειάρας) επιβάλλει (sic) οι μεγαλοσχήμονες του Δήμου να ...αποδίδουν μόνο σε γραφειάρες.Εκτός αν το γραφείο με το ενσωματωμένο δέρμα των 1.350 € προορίζεται (απίθανο) για κάποιον απλό υπάλληλο.Δεν μένει τίποτα άλλο από το να μας πει ο Δήμος για ποιόν αγοράστηκε η γραφειάρα των 1.350 €. Δεν υπήρχαν κατά πολύ φθηνότερα γραφεία ??? Ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό???

Υ.Γ. Όχι οι τουαλέτες δεν θέλουν ανακαίνιση...

zitsagate.blogspot.com

Σε συνεδρίαση καλεί τα μέλη του ο Εμπορικός Σύλλογος Πρέβεζας

Σε συνεδρίαση καλεί τα μέλη του ο Εμπορικός Σύλλογος Πρέβεζας, τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου και ώρα 6 το απόγευμα, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου. Στην συνεδρίαση θα συζητηθεί η πρόταση της Ομοσπονδίας Βορειοδυτικής Ελλάδας και Νήσων για την συμμετοχή των εμπόρων στην απεργία, ενάντια στην φοροληστεία και τα χαράτσια αλλά και η πρόταση για ημέρες μειωμένου κόστους στα καταστήματα, καθώς και άλλα θέματα που αφορούν τους εμπόρους.

Με άδεια χέρια έφυγε από το υπουργείο Οικονομικών η κεντρική ένωση δήμων Ελλάδας

Με άδεια χέρια έφυγε από το υπουργείο Οικονομικών η κεντρική ένωση δήμων Ελλάδας καθώς ο υπουργός Γιάννης Στουρνάρας δεν ικανοποίησε κανένα από τα οικονομικά τους αιτήματα και τους παρέπεμψε για όποια συζήτηση μετά την αξιολόγηση της τρόικας και την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δις ευρώ. «Τραγική» και «πέρα από κάθε μέχρι σήμερα γνώση μας» χαρακτήρισε την οικονομική κατάσταση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) Κ. Ασκούνης μετά τη συνάντηση του ΔΣ της ΚΕΔΕ με τον υπ. Οικονομικών Ι. Στουρνάρα. Ως απόρροια αυτής της κατάστασης, εκτιμά ότι υπερβαίνει τους 14 ο αριθμός των δήμων που δεν θα μπορέσουν να καταβάλουν μισθοδοσίες ή τις ασφαλιστικές εισφορές για τις μισθοδοσίες στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών από το α' 15νθήμερο του Σεπτεμβρίου.Όπως σημείωσε ο κ. Ασκούνης, ο υπουργός κατά τη διάρκεια της δίωρης συνάντησης των δυο πλευρών εξήγησε ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να δοθούν άλλα 35 εκατ. ευρώ τον Οκτώβριο από τη δ' δόση των οφειλών του Ελληνικού Δημοσίου προς τους δήμους που ανέρχεται σε 213,875 εκατ. ευρώ, πέρα από τα 35 εκατ. ευρώ που θα διατεθούν άμεσα στους δήμους στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας. Τα επιπλέον 35 εκατ. ευρώ τον Οκτώβριο, τονίσθηκε, είναι απαραίτητα προκειμένου να μην κλείσει μεγάλος αριθμός δήμων τον ερχόμενο μήνα.

Η αποστολή του Ολυμπαικού για τον αυριανό αγώνα με τον ΠΑΣ

Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους για τον αυριανό αγώνα στα Ιωάννινα κόντρα στον τοπικό ΠΑΣ.Με πρωινή προπόνηση, η οποία διεξήχθη στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ρέντη, ο Ολυμπιακός «έγραψε τον επίλογο» στην προετοιμασία του για το ματς της τρίτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League, με αντίπαλο τον ΠΑΣ Γιάννινα.Οι νταμπλούχοι Ελλάδας έριξαν και σήμερα το «βάρος» στην τακτική, δουλεύοντας ιδιαίτερα στις στημένες φάσεις. Έπαιξαν, παράλληλα και δίτερμα, το τελευταίο τους πριν το αυριανό ματς στα Ιωάννινα και στο οποίο δούλεψαν ξανά αυτά που θέλουν να βγάλουν στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου «οι Ζωσμάδες».Ο Γιάννης Μανιάτης έκανε ατομικό πρόγραμμα στο γήπεδο και θεραπεία, ενώ ο Αβραάμ Παπαδόπουλος συνέχισε το πρόγραμμα αποκατάστασης που ακολουθεί.Απρόοπτα δεν υπήρξαν και μετά το τέλος της προπόνησης ο Λεονάρντο Ζαρντίμ έκανε γνωστά τα ονόματα των ποδοσφαιριστών που θα ταξιδέψουν στα Ιωάννινα. Την αποστολή αποτελούν οι Κάρολ, Μέγιερι, Σιόβας, Χολέβας, Μανωλάς, Παπάζογλου, Τοροσίδης, Γκρέκο, Ιμπαγάσα, Φουστέρ, Μοδέστο, Φετφατζίδης, Φέισα, Ντιόγκο, Αμπντούν, Μήτρογλου, Πάντελιτς, Τζιμπούρ, Μασάδο.Οι ποδοσφαιριστές που έμειναν εκτός αποστολής θα γυμναστούν αύριο το πρωί στις 9:00 στο προπονητικό κέντρο του Ρέντη.

Διαμαρτύρονται για τη μείωση των μισθών οι εργαζόμενοι στα Sprider Stores Άρτας!

Tην αντίθεσή τους στη νέα επιχειρησιακή σύμβαση που προβλέπει νέα μείωση μισθών εκφράζουν οι εργαζόμενοι στα Sprider Stores Άρτας. Όπως υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι, η νέα επιχειρησιακή σύμβαση υπογράφηκε χωρίς την θέλησή τους και χωρίς να ρωτηθούν και για το λόγο αυτό δεν τη δέχονται. Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, τα προβλήματα ξεκίνησαν πέρσι τον Αύγουστο με την υπογραφή της πρώτης επιχειρησιακής σύμβασης που επέφερε την πρώτη μείωση των μισθών, ενώ μετά και τη νέα μείωση, οι μισθοί κατέβηκαν μέσα σε ένα χρόνο από τα 800 ευρώ στα 530 ευρώ. Γι' αυτό το λόγο οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε προειδοποιητική στάση εργασίας την Τετάρτη 12-9-2012 ενώ δηλώνουν ότι θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους το επόμενο διάστημα μαζί με την στήριξη του Εργατικού Κέντρου Άρτας και του σωματείου Εμποροπαντοϋπαλλήλων Άρτας.Χθες το απόγευμα οι εργαζόμενοι παραχώρησαν συνέντευξη τύπου έξω από το κατάστημα του SPRIDER στην Άρτα όπου αναφέρθηκαν στους λόγους της κινητοποίησης και στις πρωτοβουλίες που θ’ αναληφθούν το επόμενο διάστημα. «Αφού πέρασε ένας χρόνος και πριν λήξει η επιχειρησιακή σύμβαση, πήγαν (οι υπεύθυνοι) να κάνουν νέα επιχειρησιακή σύμβαση, με νέα μείωση, χωρίς πάλι να μας ρωτήσουν. Αυτό εμείς δεν το δεχόμαστε γιατί μας φτάνει σε σημείο να παίρνουμε ‘τρεις και εξήντα’ και να μην έχουμε να συντηρήσουμε τις οικογένειές μας. Καθένας έχει οικογένεια, παιδιά και με 500 ευρώ δεν ζεις» ανέφερε εκπρόσωπος των εργαζομένων. Τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους του Sprider εξέφρασε μιλώντας στη συνέντευξη, ο Ιωάννης Γάλλιος εκ μέρους του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων «που είναι στήριγμα στο ΠΑΜΕ», δηλώνοντας ότι θα είναι δίπλα τους σε κάθε αγωνιστική κινητοποίηση ενώ κάλεσε και τους εργαζόμενους της περιοχής να στηρίξουν τον αγώνα των εργαζομένων και να πάρουν αποφάσεις για συμμετοχή στη γενική απεργία στις 26 Σεπτεμβρίου.

Αναβολή του φεστιβάλ νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ στην Άρτα

Αναβάλλεται λόγω καιρού το Φεστιβάλ Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ στην Άρτας που είχε προγραμματιστεί για το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου. Σε σχετική ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου Νέων ΣΥΡΙΖΑ Άρτας αναφέρεται: «Φαίνεται ότι ο καιρός αποφάσισε τελικά να χαλάσει τον προγραμματισμό μας για διεξαγωγή του φεστιβάλ των Νέων ΣΥΡΙΖΑ Άρτας στις 15 Σεπτεμβρίου. Οι προβλέψεις της Ε.Μ.Υ. για ισχυρές καταιγίδες στην περιοχή μας, καθώς και η σημερινή (12/9)προειδοποίηση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου , μας υποχρεώνουν να αναβάλουμε δυστυχώς τη διεξαγωγή του φεστιβάλ των Νέων ΣΥΡΙΖΑ Άρτας. Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί Σάββατο 22/9 αν δε μας τα χαλάσει πάλι ο καιρός».

Τον πολιούχο της Άγιο Βησσαρίωνα γιορτάζει η Φιλιππιάδα

Τον πολιούχο της Άγιο Βησσαρίωνα γιορτάζει η Φιλιππιάδα και οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν σήμερα στις 7:30 το απόγευμα με τον μέγα εορτινό Εσπερινό. Αύριο Σάββατο ανήμερα της γιορτής νωρίς το πρωί θα ψαλλεί ο Όρθρος και στη συνέχεια η Θεία Λειτουργία. Αμέσως μετά θα γίνει η λιτάνευση της εικόνας στους δρόμους της πόλης. Πασίγνωστος, ο άγιος Βησσαρίων, στη Θεσσαλία - Ήπειρο - Στερεά Ελλάδα - Ιόνια νησιά, ακόμα και στην Ούγγροβλαχία (Ρουμανία), όπου έφτασε η Θαυματουργική του χάρη, άγνωστος όμως σε πάρα πολλούς χριστιανούς τής υπόλοιπης Ελλάδας. Ο Άγιος Βησσαρίων σώζει την Φιλιππιάδα από την φοβερή πανώλη και από τότε τιμάται ως πολιούχος άγιος της. Δημιούργημα του 19ου αι. ο ενοριακός ναός του Αγίου Βησσαρίωνα στη Φιλιππιάδα, εντυπωσιάζει με το περίτεχνο κωδωνοστάσιό του, δείγμα εξαιρετικής αρχιτεκτονικής, καμωμένο το 1912, από το συνεργείο του αρχιμάστορα Βασίλη Γεωργάκη (1886- 1936) από τα Πράμαντα Ιωαννίνων.

Η Πρόεδρος του παραρτήματος Ιωαννίνων της ΕΛ.Ε.Π.Α.Π. επισκέφθηκε το Γενικό Γραμματέα

Συμπαραστάτης στο έργο του παραρτήματος Ιωαννίνων της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Παίδων (ΕΛ.Ε.Π.Α.Π.) στέκεται ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Ηλίας Θεοδωρίδης καθώς ανταποκρίθηκε άμεσα στην έκκληση της προέδρου του Δ.Σ. της Εταιρίας Νατάσας Μπέγκα προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την κατασκευή συγκροτήματος κατοικιών για ενήλικα ανάπηρα άτομα.Η πρόεδρος της ΕΛ.Ε.Π.Α.Π. επισκέφθηκε το Γενικό Γραμματέα στο γραφείο του και αφού τον ενημέρωσε για τις δράσεις και τις υπηρεσίες που προσφέρει το παράρτημα Ιωαννίνων στα 31 χρόνια λειτουργίας, ζήτησε την συμβολή του για να καμφθούν διαδικαστικά ζητήματα που μπλοκάρουν την ανέγερση των Σπιτιών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για ενήλικα ανάπηρα άτομα.Ο κ. Θεοδωρίδης από την πλευρά του, αφού συνεχάρη την κα. Μπέγκα για τις υπηρεσίες που προσφέρουν διοίκηση, εργαζόμενοι και εθελοντές του παραρτήματος στους πάσχοντες συνανθρώπους μας και ειδικά στα μικρά παιδιά τη διαβεβαίωσε πως από την πλευρά των αρμόδιων υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης θα προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την υλοποίηση του έργου.«Θεωρώ υποχρέωση της πολιτείας να συμπαραστέκεται σε φορείς σαν την ΕΛ.Ε.Π.Α.Π. Σε μια εποχή που οι κοινωνικές δομές βάλλονται λόγω της οικονομικής κρίσης προσπάθειες σαν και αυτές του παραρτήματος Ιωαννίνων θα πρέπει να ενισχύονται και να προωθούνται κατά προτεραιότητα» επισήμανε ο Γενικός Γραμματέας.

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ: Ρύθμιση οφειλών με τους ευνοικότερους όρους

 Λήγει στις 7 Οκτωβρίου η προθεσμία-4.500 δημότες χρωστούν στο Δήμο Ιωαννιτών 10 εκατ. ευρώ
Λήγει στις 7 Οκτωβρίου η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων προκειμένου να υπάρξει ρύθμιση οφειλών προς το Δήμο Ιωαννιτών οι οποίες έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου 2012.Όπως τόνισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νίκος Μάντης,πρόκειται για την ευνοϊκότερη ρύθμιση που έχει γίνει μέχρι σήμερα τα πλεονεκτήματα της οποίας πρέπει να εκμεταλλευτούν οι συμπολίτες μας ώστε να κλείσουν εκκρεμότητες που έχουν.«Υπήρξε μία σχετική ανταπόκριση μέχρι σήμερα. Ελπίζουμε όμως μέχρι την λήξη της προθεσμίας και με την σημείωση ότι καλύτερη ρύθμιση δεν αναμένεται να υπάρξει το επόμενο διάστημα, να έχουμε μεγαλύτερη προσέλευση. Όλοι όσοι οφείλουν στο Δήμο έχουν την δυνατότητα να αξιοποιήσουν την ευκαιρία αυτή. Έτσι θα απαλλαγούν οι ίδιοι από έναν μεγάλο βραχνά. Απευθύνουμε λοιπόν έκκληση να μην αφήσουν να παρέλθει η προθεσμία, καθώς στο εξής δεν θα μπορεί να γίνει καμία απολύτως ρύθμιση», ανέφερε σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Νίκος Μάντης.

Τι προβλέπεται
Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση προβλέπεται:
Α. Στη ρύθμιση υπάγονται υποχρεωτικά όλες οι οφειλές ή δόσεις οφειλών που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες, με βάση τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ), έως τις 29-2-2012, εφόσον το σύνολο των βασικών οφειλών δεν υπερβαίνει τις δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ, όταν πρόκειται για φυσικά πρόσωπα, και τις εβδομήντα πέντε χιλιάδες (75.000) ευρώ, όταν πρόκειται για νομικά πρόσωπα.
Β. Οι οφειλές δύνανται να καταβληθούν εφάπαξ ή σε μηνιαίες δόσεις, ενώ όταν ο αριθμός των δόσεων υπερβαίνει τις είκοσι τέσσερις (24) (έως εξήντα), το αίτημα εξετάζεται από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών, μετά από πρόταση του προϊσταμένου της οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου, βάσει δικαιολογητικών που προσκομίζει ο οφειλέτης.
Γ. Η εφάπαξ εξόφληση ή η καταβολή της πρώτης δόσης γίνεται την ημερομηνία υποβολής της αίτησης για υπαγωγή στη ρύθμιση. Οι επόμενες δόσεις καταβάλλονται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επόμενων μηνών, χωρίς να απαιτείται ιδιαίτερη ειδοποίηση του οφειλέτη.
Δ. Το συνολικό ποσό κάθε δόσης δεν μπορεί να είναι μικρότερο των εκατό (100) ευρώ.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται:
• Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου Ιωαννιτών Υπεύθυνος Επικοινωνίας κ. Γκεσούλης Νικόλαος, τηλ. 2651071305),καθώς και στα ταμεία των Δημοτικών Ενοτήτων, συγκεκριμένα στη
• ΔΕ Ανατολής, Υπεύθυνος Επικοινωνίας κ. Τσόγκας Ξενοφών, τηλ. 2651361023
• ΔΕ Παμβώτιδας, Υπεύθυνος Επικοινωνίας κ. Στάθης Νικόλαος, τηλ. 2651361820
• ΔΕ Περάματος, Υπεύθυνος Επικοινωνίας κ. Διαμάντης Νικηφόρος, τηλ 2651360727
• ΔΕ Μπιζανίου, Υπεύθυνος Επικοινωνίας κ. Παπακώστα Ζωή, τηλ. 2651091105

Επικίνδυνος στύλος του ΟΤΕ στην Βουνοπλαγιά

Ένας επικίνδυνος στύλος του ΟΤΕ "στέκεται" εδώ και καιρό μέσα στον οικισμό του Δ.Δ. Βουνοπλαγιάς του Δήμου Ζίτσας και ευτυχώς, ακόμα δεν έχει πέσει, ώστε να προκαλέσει κάποιο σοβαρό ατύχημα σε περαστικό ή στα μικρά παιδιά που παίζουν εκεί. Μετά από τηλεφωνικές παρακλήσεις των κατοίκων της περιοχής για αντικατάστασή του από τον ΟΤΕ παραμένουν άκαρπες.Ας ελπίσουμε οι υπεύθυνοι να μην δοκιμάζουν την... αντοχή του υλικού και να σπεύσουν για να διορθώσουν τη ζημιά, προτού αποβεί μοιραία.

Ο «Γύρος της Λίμνης» αναδεικνύει Πανελλαδικά Γιάννινα και Παμβώτιδα

Έτοιμη η πόλη για το μεγάλο αγώνα
Η μεγαλύτερη διοργάνωση μαζικού αθλητισμού της Ηπείρου και μία από τις μεγαλύτερες σ’ ολόκληρη την Ελλάδα είναι ο «Γύρος της Λίμνης» που φέτος διεξάγεται για έκτη συνεχή χρονιά, παρά μάλιστα τις οικονομικές δυσκολίες. Και είναι σίγουρο ότι θα αποτελέσει μία πρώτης τάξεως ευκαιρία Πανελλαδικής προβολής της πόλης μας, όπως εξάλλου τόνισαν χθες σε συνέντευξη τύπου οι συνδιοργανωτές του αγώνα.Με τη βοήθεια των αθλητών και των εθελοντών που από την πρώτη στιγμή αγκάλιασαν την προσπάθειά μας πετύχαμε να γίνει ο «Γύρος της Λίμνης» ένας από τους μεγαλύτερους αγώνες μεγάλων αποστάσεων στην Ελλάδα, τόνισε με έμφαση ο Πρόεδρος του διοργανωτή συλλόγου «Ποσειδώνα» Ηλίας Σπυριούνης. «Οι δυσκολίες μας πείσμωσαν και δεν αφήσαμε το Γύρο», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως «είναι καιρός να γνωρίσουμε σε όλους την Παμβώτιδα και τις ομορφιές του τόπου μας».Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Παντελής Κολόκας επισήμανε ότι είναι ευχάριστο μήνυμα το γεγονός πως αθλητές απ’ όλη την Ελλάδα δίνουν ξανά φέτος ραντεβού στα Γιάννινα για να λάβουν μέρος στο «Γύρο της Λίμνης», τον οποίο στηρίζει φυσικά η Περιφέρεια.Ο εκπρόσωπος του Δήμου Ιωαννιτών Δημήτρης Κατηρτσίδης υπογράμμισε πως ο «Γύρος» είναι πλέον θεσμός για την πόλη των Ιωαννίνων και τα οφέλη του πολλαπλά, αφού προάγει την έννοια του αθλητισμού, ενώ παράλληλα διαφημίζει τουριστικά τα Γιάννινα.Ο Υποδιοικητής της Τροχαίας Γιώργος Αζέλης κάλεσε τους οδηγούς να σεβαστούν τα μέτρα που θα ληφθούν στους δρόμους κατά τις διήμερες εκδηλώσεις του «Γύρου της Λίμνης», ενώ ο εκπρόσωπος του μεγάλου χορηγού του αγώνα, της εταιρείας ΒΙΚΟΣ Α.Ε. Κώστας Σεπετάς βεβαίωσε πως η επιχείρηση θα είναι πάντα στο πλευρό κάθε διοργάνωσης που προάγει τα ιδεώδη του αθλητισμού.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

ΠΡΕΒΕΖΑ:Συνεχίζεται η ταλαιπωρία χιλιάδων ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία χιλιάδων ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν μετρητοίς τα φάρμακα, καθώς από την 1η Σεπτεμβρίου οι φαρμακοποιοί σταμάτησαν να χορηγούν φάρμακα επί πιστώσει, καθώς δεν έχουν εξοφληθεί τον Μάιο και τους επόμενους μήνες, ενώ υπάρχουν χρέη του Οργανισμού και από παλαιότερα έτη. Πολύ μεγάλη είναι η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ και στην Πρέβεζα. Το μεγάλο πρόβλημα υπάρχει για τους ασθενείς με χρόνιες παθήσεις, τους συνταξιούχους, αλλά και όσους έχουν ανάγκη από ακριβά φάρμακα. Καρκινοπαθείς και άνθρωποι με άλλες ασθένειες αναγκάζονται να τρέχουν από φαρμακείο σε φαρμακείο, για να προμηθευτούν το φάρμακο που θα τους κρατήσει στην ζωή και πολλές φορές δεν το βρίσκουν αφού οι φαρμακαποθήκες έχουν σταματήσει τις επί πιστώσει πωλήσεις προς τους φαρμακοποιούς. Την ίδια στιγμή επιφυλακτικός εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Συλλόγου Φαρμακοποιών Πρέβεζας Λευκάδας κ. Γρηγόρης Κατσίλης για την κίνηση του Υπουργείου Υγείας να καταβάλει τα οφειλόμενα του Ιουνίου. Οι φαρμακοποιοί, αν και έχουν θέληση και διάθεση δεν μπορούν να συνεχίσουν να χορηγούν φάρμακα πληρώνοντας τα οι ίδιοι τη στιγμή μάλιστα που ο μέσος φαρμακοποιός πνίγεται οικονομικά και είναι στα πρόθυρα του λουκέτου. Ο κ. Καστίλης ανέφερε ακόμα ότι υπάρχουν κι άλλα θέματα σε εκκρεμότητα, όμως τις τελικές αποφάσεις θα τις λάβει η Γενική Συνέλευση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου, αφού συνυπολογιστούν και αξιολογηθούν όλα τα δεδομένα. Μέχρι τότε ισχύει η απόφαση της προηγούμενης Γενικής Συνέλευσης της 25ης Αυγούστου.

Ανοίγονται σήμερα οι προσφορές για τις έρευνες πετρελαίου στο Καλπάκι

Τα «καλά τους φοράνε» στο Καλπάκι, ώστε να «υποδεχτούν» τις εταιρείες που θα πραγματοποιήσουν έρευνες υδρογονανθράκων. Με την καθυστέρηση να έχει ξεπεράσει τους δύο και πλέον μήνες, κοντοζυγώνει η μέρα που θα ανοίξουν οι δεσμευτικές προσφορές που έχουν καταθέσει οι εταιρείες ερευνών, με την αξιολόγησή τους να ξεκινάει σήμερα 14 Σεπτεμβρίου οπότε και θα ανοίξουν οι φάκελοι.Να θυμισουμε πως προσφορές για το Καλπάκι έχουν καταθέσει προσφορές: ΕΛΠΕ–Edison (Ιταλία)- Melrose Resources (Βρετανία), Energean Oil (Παραχωρησιούχος Πρίνου) - Petra Petroleum (Καναδάς) - Schlumberger, Arctic Hunter Energy- KO Enterprises, Chariot Oil and Gas.

Εσκισαν τα λάστιχα στα ΙΧ μελών της Χρυσής Αυγής στη Νεοκαισάρεια

Τα λάστιχα των αυτοκινήτων μελών της Χρυσής Αυγής έσκισαν άγνωστοι χθες το βράδυ στη Νεοκαισάρεια Ιωαννίνων. Τα μέλη της ΧΑ επισκέφθηκαν την περιοχή για περιοδεία και ενημέρωση των κατοίκων, όπου βγαίνοντας από το καφενείο του χωριού αντιλήφθηκαν το συμβάν.Επικράτησε ένταση και, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, κάποιοι πρότειναν να κινηθούν εναντίον αντιεξουσιαστών που θεώρησαν ως υπεύθυνους για το περιστατικό.Στην περιοχή έφτασαν αστυνομικοί για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

ΑΡΤΑ:Ο Γρηγόρης Βλάρας νέος αντιδήμαρχος καθαριότητας

Ο Δήμαρχος Αρταίων κύριος Γιάννης Παπαλέξης με την υπ’ αριθ. 17507/12-09-2012 Απόφασή του έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Αντιδημάρχου Καθαριότητας κ. Θεόδωρου Γκούβα και με την υπ’ αριθ. 17583/13-09-2012 Απόφασή του μεταβιβάζει την ευθύνη της Καθαριότητας όλων των κοινόχρηστων χώρων της εδαφικής περιφέρειας του Δήμου καθώς και της αποκομιδής και διαχείρισης αποβλήτων στον Αντιδήμαρχο Αγροτικής Ανάπτυξης κύριο Γρηγόριο Βλάρα.

Ζητούνται υπάλληλοι για τηλεφωνικό κέντρο

Μεγάλος Γερμανικός Όμιλος,που μετράει ήδη 5 γραφεία στην Ελλάδα,ανοίγει από τις 15-10-2012 και στα Ιωάννινα.Ζητούνται 20 άτομα για εργασία σε τηλεφωνικό κέντρο.Απαραίτητα προσόντα,η πολύ καλή γνώση της Γερμανικής Γλώσσας(ομιλία και γραφή). Αμοιβή:Μισθός +bonus ΤΗΛ:26650 27238-6946641515

Με τα ζώα τους θα επιστρέψουν στη Βουλή!!!

Να μην μειωθεί η επιστροφή του ΦΠΑ από το 11% στο 7% τη στιγμή που το κόστος παραγωγής αυξάνεται και να πάει στα χέρια των κτηνοτρόφων η γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη ζήτησε με συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών ο Σύνδεσμος Ελλήνων Κτηνοτρόφων (ΣΕΚ) το πρωί της Πέμπτης 13 Σεπτεμβρίου.Ο Σύνδεσμος διά στόματος του αντιπροέδρου του, Λευτέρη Γίτσα ζήτησε επίσης την άμεση χρηματοδότηση των πραγματικών κτηνοτρόφων και το «πάγωμα» των χρεών τους προς την Αγροτική Τράπεζα.Ο κ. Γίτσας δήλωσε πως «η πτηνοτροφία και η χοιροτροφία βρίσκονται στην πιο δύσκολη θέση καθώς εξαρτώνται από του καρπούς και είναι κοντά στην καταστροφή», για να διευκρινήσει πως η έλλειψη ζωοτροφών και ιδιαίτερα ελληνικού καλαμποκιού, που στρέφεται στις αγορές του εξωτερικού λόγω της διεθνούς συγκυρίας, απειλεί με αφανισμό τα ζώα.Συνεχίζοντας διαμαρτυρήθηκε προς το υπουργείο Οικονομικών πως οι κτηνοτρόφοι δεν πήραν απάντηση στα αιτήματα τους, τα οποία απέστειλαν και υποστήριξε πως αν η κυβέρνηση δεν ικανοποιήσει τα αιτήματα τους θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις στο κέντρο της Αθήνας μαζί με τα ζώα τους.Αναφερόμενος στην εξισωτική αποζημίωση σημείωσε πως δεν ήταν αρκετή για να καλύψει τις ανάγκες τους.Στη συνέχεια οι κτηνοτρόφοι στράφηκαν προς την Βουλή, όπου και επταμελής αντιπροσωπεία τους παρέδωσε το ψήφισμα διαμαρτυρίας τους στο σύνολο των ελληνικών κομμάτων.Στη συγκέντρωση συμμετείχαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ που δήλωσαν πως στηρίζουν τον αγώνα των κτηνοτρόφων και υποστήριξαν πως η γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη πρέπει να περάσει στα χέρια τους.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Αντίθετοι οι έμποροι με την ελεγχόμενη στάθμευση

Την κάθετη αντίθεσή του με το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης εκφράζει με επιστολή του ο Εμπορικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας.Ο Σύλλογος εκτιμά ότι το σχέδιο των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που προτείνει ο δήμος έχει αποσπασματικό χαρακτήρα, κυρίως όμως εισπρακτικό και θα δυσκολέψει την καθημερινότητα των κατοίκων.

ΔΗΜΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ:Ασπίδα προστασίας για το φυσικό περιβάλλον

Σε διασυνοριακό πρόγραμμα μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας, συμμετέχει ο ορεινός δήμος του νομού Ιωαννίνων για την δορυφορική παρακολούθηση των φυσικών πόρων
η δική του ασπίδα προστασίας για το περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής της Κόνιτσας θα αποκτήσει το επόμενο διάστημα ο Δήμος Κόνιτσας με τη συμμετοχή του σε ένα νέο πολύ σημαντικό διασυνοριακό πρόγραμμα μεταξύ Ελλάδας – Αλβανίας.Συγκεκριμένα μετά την επίσημη υπογραφή της συνεργασίας για την υλοποίηση των διασυνοριακών έργων Touract και SSM Nature, στο πλαίσιο της 1ης πρόσκλησης του Διασυνοριακού Προγράμματος Ελλάδα - Αλβανία 2007-2013, ο Δήμος Κόνιτσας σε συνεργασία με τον Δήμο Αργυροκάστρου, θα συμμετέχουν στο δεύτερο πρόγραμμα μέσα από το οποίο θα αποκτήσουν σύγχρονα μέσα για την προστασία των φυσικών πόρων.Μάλιστα ο Δήμος Κόνιτσας είναι ήδη έτοιμος για την υλοποίηση του προγράμματος μέσω του οποίου η ευρύτερη περιοχή θα παρακολουθείται συνεχώς μέσω δορυφορικού συστήματος προκειμένου να αποφευχθούν πυρκαγιές και θεομηνίες, ενώ ένα αντίστοιχο σύστημα θα αποκτήσει και ο Δήμος Αργυροκάστρου.Ο προϋπολογισμός του προγράμματος θα φτάσει περίπου τις 600.000 ευρώ εκ των οποίων, σε συνδυασμό με ορισμένες περικοπές, περίπου 250.000 ευρώ θα φτάσουν στο δήμο Κόνιτσας για την εγκατάσταση του συστήματος προστασίας.Ο Δήμαρχος Κόνιτσας Παναγιώτης Γαργάλας σε δηλώσεις του ανάφερε χθες πως πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό διασυνοριακό πρόγραμμα που θα βοηθήσει τα μέγιστα το δήμο Κόνιτσας.Επίσης τόνισε πως το τελευταίο χρονικό διάστημα ο δήμος Κόνιτσας ακολουθεί μια πορεία για την ανάπτυξη του τόπου σε συνεργασία με τη γειτονική χώρα και πάνω απ’ όλα με την βοήθεια όλων των διαθέσιμων ευρωπαϊκών προγραμμάτων, τα οποία και πλέον αποτελούν τη μοναδική πηγή χρηματοδότησης.«Αναπτύσσουμε τις σχέσεις μας με τη γειτονική χώρα και θεμελιώνουμε τις σχέσεις μας και τη συνεργασία μας. Η ανάπτυξη δεν μπορεί να προσδιοριστεί σε στενά γεωγραφικά όρια. Γι’ αυτό και αξιοποιούμε αυτή τη συνεργασία με στόχο την ανάπτυξη του δήμου μας», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Γαργάλας.Παράλληλα όπως είπε ο δήμος κάνει τη δική του προσπάθεια και για την υλοποίηση του οδικού άξονα που θα συνδέσει το Τεπελένι και την Πρεμετή με την Μέρτζιανη, με στόχο να υπάρξει καλύτερη πρόσβαση από και προς τη γειτονική χώρα, έτσι ώστε να επέλθει τουριστική ανάπτυξη αλλά και καλύτερη και ευκολότερη διακίνηση προϊόντων.

Τα διασυνοριακά
προγράμματα
Τα δυο διασυνοριακά προγράμματα Touract και SSM Nature, υλοποιούνται στο πλαίσιο της 1ης πρόσκλησης του Διασυνοριακού Προγράμματος Ελλάδα - Αλβανία 2007-2013, προγράμματα που συντονίζει η περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.«Η συνεργασία των δύο χωρών Ελλάδας και Αλβανίας αλλά και των περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας, Κορυτσάς και Αργυροκάστρου είναι δεδομένη και πέρα από τα ευρωπαϊκά προγράμματα» τόνισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Δακής στη συνέντευξη Τύπου, για την παρουσίαση των έργων.Τα δύο προγράμματα, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 900.000 ευρώ, αποτελούν την αρχή, όπως σημείωσε ο κ. Δακής, για ευρύτερη συνεργασία: το πρόγραμμα Touract για δράσεις σχετικά με την ενίσχυση του τουρισμού και το πρόγραμμα SSM Nature για την προστασία των φυσικών πόρων με δορυφορική παρακολούθηση.
Στην παρουσίαση και τις υπογραφές των συμβάσεων που έγινε την Τετάρτη στην Κοζάνη, των δύο συνοριακών έργων συμμετείχαν εκτός από τον περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας ο υπερνομάρχης Κορυτσάς, οι δήμαρχοι Καστοριάς, Πρεσπών, Κόνιτσας, Αργυροκάστρου και Μοσχόπολης, καθώς και εκπρόσωποι των φορέων, Ένωση Βιολόγων Αλβανίας και Αναπτυξιακή Εταιρία Auleda.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Προβλήματα από την κακοκαιρία και διακοπή ρεύματος

Η χθεσινοβραδινή καταιγίδα δημιούργησε μικροπροβλήματα στην πόλη της Πρέβεζας και την ευρύτερη περιοχή, ενώ πολλά σημεία βυθίστηκαν στο σκοτάδι εξ αιτίας διακοπής ρεύματος.Συγκεκριμένα,σύμφωνα με τον υποδιοικητή της Π.Υ Πρέβεζας Θεόδωρο Βαρδή η υπηρεσία κλήθηκε για μια άντληση υδάτων από υπόγειο σπιτιού ενώ ο δυνατός αέρας προκάλεσε και πτώσεις δέντρων στην Αγία Τριάδα και το Μιχαλίτσι.Εν τω μεταξύ χωρίς ηλεκτρικό έμειναν χθες για δύο περίπου ώρες πολλές συνοικίες της Πρέβεζας.Αιτία, ένα τροχαίο που σημειώθηκε στην εθνική οδό Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας στο ύψος της Βιομηχανικής Περιοχής με ελαφρύ ευτυχώς τραυματισμό.Το τροχαίο συνέβη στις 8 το απόγευμα όταν ο οδηγός του , ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ, έπεσε σε κολώνα της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση της μισής πόλη το οποίο αποκαταστάθηκε λίγο πριν τις 10 το βράδυ

Σύσκεψη αύριο στα Γιάννενα για τα έργα του ΥΠΕΧΩΔΕ σε Ήπειρο και Αιτωλοακαρνανία


Μετά την παρέμβασή του ΤΕΕ Ηπείρου την 1η Αυγούστου 2012 προς το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, για την εξέλιξη των έργων του Υπουργείου στην Ήπειρο και Αιτωλοακαρνανία, ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Σταύρος Καλογιάννης, πρότεινε κοινή σύσκεψη των Διοικουσών Επιτροπών των Τμημάτων Ηπείρου –Λευκάδας και Νομού Αιτωλοακαρνανίας του ΤΕΕ, για ενημέρωση στην εξέλιξη και προοπτική των έργων αυτών.Η σύσκεψη αυτή αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα, στα γραφεία του Τμήματος Ηπείρου του ΤΕΕ, Αραβαντινού 6-8 , το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 10:30 π.μ.

Σε απόγνωση οι ψαράδες του Αμβρακικού

Ανακοίνωση του Συλλόγου «Ενεργοί Πολίτες Αμβρακικού»: «Η περίοδος αλίευσης της γαρίδας άρχισε τον Μάϊο με καλές προοπτικές. Οι χαμηλές τιμές πώλησης χονδρικής και τα πλήθη των μεδουσών που έχουν ήδη γεμίσει τον Κόλπο και καταστρέφουν τα δίχτυα τους, έχουν φέρει σε απόγνωση και οικονομική εξαθλίωση τους ψαράδες του Αμβρακικού. Ειδικά τον Αύγουστο οι μέδουσες ή κορέλια όπως τα ονομάζουν οι ψαράδες, απλώθηκαν σε όλο τον Κόλπο ως τις ακτές, με αποτέλεσμα να απέχουν από το ψάρεμα και να μένουν άνεργοι. Οι επιστήμονες χαρακτηρίζουν το φαινόμενο περιοδικό και ότι εμφανίζεται κάθε 10 χρόνια, αλλά στον Αμβρακικό άρχισε το 2008 και κάθε χρόνο επιδεινώνεται λόγω των πολλών οργανικών – ρυπαντικών φορτίων που δέχεται καθημερινά ο Κόλπος, τόσο από την άναρχη και ανεξέλεγκτη ανάπτυξη των θαλάσσιων ιχθυοκαλλιεργιών όσο και από τα αστικά λύματα, λύματα σφαγείων, τυροκομείων, ελαιοτριβείων και αγροτοπτηνοχοιροτροφικών εκμεταλλεύσεων. Όλα τα παραπάνω κάνουν τον Κόλπο υπερτροφικό, μειώνουν σε μεγάλα μεγέθη το οξυγόνου του κλειστού Κόλπου μειώνοντας έτσι και τον θαλάσσιο ζωτικό χώρο των ψαριών, των χελωνών καρέτα-καρέτα και των δελφινιών, με αποτέλεσμα να διαταραχθεί η ισορροπία του οικοσυστήματος και να έχει κυριολεκτικά πλημυρίσει από μέδουσες.Η Πολιτεία όπως πάντα απούσα, ξέρει μόνο να δίδει διπλασιασμούς σε δυναμικότητες των θαλάσσιων ιχθυοκαλλιεργειών, αφήνοντας να ερημώσει το μεγαλύτερο «εργοστάσιο» απασχόλησης της περιοχής, που παλαιότερα απασχολούσε πάνω από 5.000 άτομα και σήμερα με το ζόρι φτάνουν τα 1.000 με 1.500 άτομα.».

Τα Φαραωνικά Υδροηλεκτρικά των Πηγών Αώου «ταράσσουν» τα νερά της κοινωνικής ειρήνης


Επιτέλους ελπιδοφόρα ΟΧΙ σε περιόδους παρακμής.Οι Τοπικές Κοινωνίες, Δήμος Ζαγορίου και εσχάτως ο Δήμος Κόνιτσας με τα ψηφίσματα αντίδρασης «κατασκευάζουν» το δικό τους φράγμα ευαισθησίας κόντρα στα φράγματα της κερδοσκοπίας και της τσιμεντοποίησης της ζωής μας.Οι Fast Track διαδικασίες κατά του τεράστιου υδατικού πόρου της οροσειράς της Πίνδου με την κατασκευή «φαραωνικών συλλεκτήρων» ισοδυναμούν με βάρβαρες αντιπεριβαλλοντικές λογικές το οποίο το μόνο που εξασφαλίζουν για τις περιοχές τους είναι η ανεπίστρεπτη διατάραξη των οικολογικών ισορροπιών και δεδομένων. Η οπισθοδρόμηση κατά του συλλογικού συμφέροντος και των φυσικών πόρων οργανώθηκε μεθοδευμένα με την κατάργηση ή την συγχώνευση των φορέων διαχείρισης της περιοχής ακολουθώντας την προσφιλή «πεπατημένη» περιβαλλοντικής συσκότισης. Καταδεικνύουν για άλλη μια φορά την νοοτροπία περί φυσικών αγαθών, περί Ευρωπαϊκού Δικαίο περί κοινωνικής νομιμότητας και Διαφάνειας.Όπως επισημάναμε ως πολιτικός φορέας από την έκθεση της WWF οι παρενέργειες του Μνημονίου Ι και ΙΙ στο Ελληνικό φυσικό περιβάλλον θα είναι «αποψιλωτικές».Το φράγμα ύψους 60 μέτρων εκτροπής του Αώου που θα κατασκευαστεί μεταξύ Βοβούσας και Σμιξωμάτων στο Αρκουδόρεμα, για να διοχετεύσει τα νερά του στην λίμνη των Ιωαννίνων, είναι η επαναφορά του ίδιου εφιαλτικού σεναρίου του 1995, της αλόγιστης ανάπτυξης, που βρήκε σθεναρή αντίσταση από τους φυσικούς εκμεταλλευτές του την Βωβούσα και εξέπνευσε.Το παιχνίδι αυτό ενεργειακής μπίζνας, μέσω των υδροηλεκτρικών σταθμών έχει ντόπιους «αντιπροσώπους» που προωθούν επί χρόνια το ενεργειακό «Φρανσάϊζ» της ΤΕΡΝΑ ενεργειακής Α.Ε. και Δ.Ε.Η. Ανανεώσιμες.Η υλοποίηση ενός έργου εκτροπής τέτοιας κλίμακας στο πέρασμά του, ισοδυναμεί με ένα νέο κατακλυσμό του Νώε, που θα εξαφανίσει ορεινά τοπία, ποτάμια, χαράδρες, μονοπάτια και μνήμες. Η οριστική αλλοίωση και επικείμενη καταστροφή της περιοχής, θα επιφέρει ολοκληρωτικό πλήγμα στην οικονομία της ευρύτερης περιοχής (βλ. Κόνιτσα), καθόσον συνδέεται η φυσική υδρολογία της νομοτελειακά και πολιτισμικά με την ροή του ποταμού Αώου.Οι Οικολόγοι Πράσινοι θα στηρίξουμε το κοινωνικό μέτωπο που αναπτύσσεται κόντρα στις φεουδαρχικές αντιλήψεις και στα διαχρονικά προπύργια κερδοσκοπίας και ιδιοτέλειας που ελλοχεύουν.Το οικοσύστημα της περιοχής του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου δεν είναι «υδροηλεκτρικό οικόπεδο» και μηχανή κοπής χρημάτων.Είναι αυτοτελές και διακριτό δυναμικό προϊόν σπάνιας οικολογικής και τουριστικής αξίας. Θα αγωνιστούμε ενάντια στις αποφάσεις και της προχωρημένης διαβούλευσής τους… όλες είναι άκυρες όταν δε συνηγορούν οι ντόπιοι πληθυσμοί και ανάγκες.Δε θα επιτρέψουμε να κυριαρχήσουν τα απειλητικά μοντέλα εξαθλίωσης της ζωής μας.Δεν μπορεί να εγκρίνει το ΥΠΕΚΑ την κατασκευή Υδροηλεκτρικών Φραγμάτων πριν ολοκληρωθούν τα σχέδια Διαχείρισης Υδάτινων Πόρων, όπως προβλέπει η οδηγία 2000/60 ΕΚ.Είναι γνωστοί οι αγώνες και οι κατακτήσεις για την προστασία της φυσικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς στην Ήπειρο.

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΗΠΕΙΡΟΥ

Συνεχίζουν την επίσχεση οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ μέχρι και τις 19 Σεπτεμβρίου


Συνέχιση της επίσχεσης εργασίας προς τον ΕΟΠΥΥ μέχρι και την Τετάρτη 19/9/2012, αποφάσισαν οι συμβεβλημένοι με τον οργανισμό γιατροί, μέχρι να πιστωθούν τα οφειλόμενα ποσά στους λογαριασμούς τους. Από τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Μ.Σαλμά, οι οποίες χαρακτηρίζονται μεν θετικές, οι γιατροί αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους ότι «δεν αποσαφηνίζεται για ποια ποσά γίνεται λόγος, ποιους μήνες αφορούν και σε ποια κατηγορία οφειλών αναφέρονται», όπως επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους.

ΑΡΤΑ: Απάντηση του Διοικητή Γ. Λάμπρου για το Νοσοκομείο

Δελτίο τύπου του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας κ. Γιώργου Λάμπρου: «Σε απάντηση των πρόσφατων δημοσιευμάτων του τοπικού τύπου αναφορικά με την συνέντευξη τύπου του βουλευτή της Ν.Δ Άρτας κ. Γ. Στύλιου έχω να δηλώσω τα εξής: Η μετέωρη οικονομική κατάσταση της χώρας μας έχει άμεση επίπτωση στα οικονομικά της Υγείας και επομένως στην πολιτική Υγείας. Οι οριζόντιες περικοπές που επιβλήθηκαν τον Μάρτιο του ’12, με αναδρομική ισχύ από τον ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ του ’12 στις δαπάνες για την πρόσθετη εργασία στα Νοσοκομεία, των Ιατρών και του λοιπού προσωπικού, δημιούργησαν ασφυξία και αμηχανία στη σύνταξη προγραμμάτων ασφαλούς λειτουργίας, όσο και αποπληρωμών. Παράλληλα η χρηματοδότηση που αφορά αγορές-προμήθειες και λοιπές Υπηρεσίες, παρότι παρουσιάζουν μείωση άνω του 30% από το 2010 μέχρι σήμερα, γίνεται περίπου στο 45% των απαιτήσεων, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις μας στα Ταμεία για αποπληρωμή βεβαιωμένων οφειλών τους. Η έλλειψη ρευστότητας δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στις αποπληρωμές των προμηθευτών μας, οι οποίοι στηριζόμενοι και σε αποφάσεις της Ενώσεως Προμηθευτών αρνούνται συχνά να μας προμηθεύσουν, με συνέπεια συχνά να εμφανίζονται ελλείψεις, για τις οποίες είναι ενήμερες οι εποπτεύουσες αρχές μας. Οι αποχωρήσεις και συνταξιοδοτήσεις Ιατρών δημιούργησαν κενές θέσεις σε αρκετά Τμήματα. Αν και έχουν γίνει κρίσεις για προσλήψεις, δυστυχώς δεν είναι δυνατές, λόγω δεσμεύσεων της χώρας μας έναντι του Μνημονίου. Συνεπώς η λειτουργία των Τμημάτων αυτών, όταν δεν υπάρχει δυνατότητα πρόσληψης Επικουρικού Ιατρού, είναι δυσχερέστατη και η εφημέρευσή του σε πλήρη μήνα αδύνατη. Επανειλημμένα ως Διοίκηση ενημερώναμε και την 6η Δ.Υ.ΠΕ. και το Υπουργείο Υγείας στην κατεύθυνση εξεύρεσης λύσεων που κυρίως είναι η πρόσθετη επιχορήγηση και η διεύρυνση του αριθμού του επικουρικού προσωπικού. Η λύση είναι πολιτική και αυτή περιμένουμε. Τα Νοσοκομεία της χώρας είναι σε αναβρασμό. Η χώρα βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση. Είναι η ώρα της μεγάλης υπομονής. Η προσπάθεια για στήριξη του Νοσοκομείου πρέπει να είναι συνολική. Διοίκηση, φορείς, εργαζόμενοι, πρέπει συλλογικά να στηρίξουμε την προοπτική του Νοσοκομείου μας που απευθύνεται και καλύπτει την Νότια Ήπειρο και μέρος της Αιτ/νίας. Σε ώρες κρίσιμων αποφάσεων οι ρήξεις περισσεύουν. Έχει αποδειχθεί από το Δ.Σ. του Νοσοκομείου ότι δεν είναι κανένας κολλημένος σε καρέκλες. Όσον αφορά αναφορές σε παραδιοικήσεις, επειδή δεν έχουμε αντιληφθεί, λειτουργώντας μόνο με τα όργανά μας, καλό είναι αν έχουν εντοπισθεί να αναφερθούν».

Δεν πάει στο Κόσοβο η Αναγέννηση Άρτας!

Οι συνθήκες που επικρατούν αυτό το διάστημα στο Κόσοβο δεν επιτρέπουν, όπως είναι φυσικό, τη διεξαγωγή αθλητικών αναμετρήσεων. Ως εκ τούτου η Αναγέννηση Άρτας δεν θα ταξιδέψει στο νεοσύστατο κράτος.Όπως ενημέρωσε την Πέμπτη με σχετικό έγγραφο η EHF, είναι φρονιμότερο να μην διεξαχθούν αγώνες στο Κόσοβο. Έτσι αποφασίστηκε, αντί να διεξαχθεί ένας όμιλος με τέσσερις ομάδες, να πραγματοποιηθούν αγώνες μεταξύ δύο ζευγαριών για το Challenge Cup.Συγκεκριμένα η Καστριότι και η Πάζοβα θα αγωνιστούν σε ουδέτερο έδαφος με τον νικητή να προκρίνεται στον τρίτο γύρο, ενώ η ομάδα της Ηπείρου θα παίξει με την Ένωση Νεολαίας Αθηναίου στις 13/14 Οκτωβρίου (στην Κύπρο) και στις 20/21 Οκτωβρίου (στην Άρτα).Ο νικητής του συγκεκριμένου ζευγαριού θα αντιμετωπίσει στον επόμενο γύρο την πορτογαλική Κολέγιο Ντε Κάγια στις 10/11 και 17/18 Νοεμβρίου.΄΄ Σε απόγνωση το Αστυνομικό προσωπικό της Α. Δ. Θεσπρωτίας ΄΄

Δυστυχώς, για άλλη μία φορά, επαληθεύονται τα όσα έχουμε καταγγείλει ως σωματείο, και το μόνο πραγματικά που εισπράττουμε από τους ιθύνοντες, είναι μία σειρά από αποφάσεις οι οποίες λαμβάνονται με προχειρότητα και σίγουρα δίχως την σχετική οργάνωση .Χαρακτηριστικό δε όλων, είναι η πρωτόγνωρη αποδυνάμωση των Υπηρεσιών της Α.Δ. Θεσπρωτίας, η οποία επετεύχθη με την μετακίνηση εκατόν είκοσι (120) Συναδέλφων μας σε Υπηρεσίες των Αστυνομικών Διευθύνσεων Θράκης .Πρόκειται για μία απόφαση, τις συνέπειες της οποίας, είχαμε θίξει με τα παραπάνω σχετικά έγραφα μας, και τώρα βρισκόμαστε σε μία οριακή κατάσταση, διότι πραγματικά η προσπάθεια που έχει γίνει μέχρι στιγμής, για την αντιμετώπιση του λαθρομεταναστευτικού προβλήματος, που μαστίζει το νομό μας, τείνει να ακυρωθεί !!!Όπως γνωρίζουμε, τον τελευταίο καιρό, το Αστυνομικό Προσωπικό της Α.Δ. Θεσπρωτίας, με απόφαση τις προηγούμενης Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας, σε καθημερινή βάση είχε προβεί σε επιχειρήσεις, σύλληψης και άμεσης μεταγωγής λαθρομεταναστών, με αποτέλεσμα να υπάρχει ουσιαστική επίλυση του ζητήματος . Με την μετακίνηση όμως, ενός τόσου μεγάλου αριθμού συναδέλφων μας, φτάσαμε να έχουμε τα αντίθετα αποτελέσματα, και το κυριότερο, να επικρατεί μία χαώδης κατάσταση στα κρατητήρια των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Α.Δ. Θεσπρωτίας .Το γεγονός αυτό, είναι βέβαια συνέπεια πολλών παραγόντων και κυρίως της αδιαφορίας που υπάρχει από πλευράς της Φυσικής Ηγεσίας, η οποία αρνείται να αντιληφθεί, ότι ο νομός Θεσπρωτίας, εξαιτίας της γεωγραφικής του θέσης, αποτελεί σημαντικό κομμάτι του σύνθετου προβλήματος της λαθρομετανάστευσης .Επίσης σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να επισημάνουμε, ότι εξαιτίας της επιχείρησης « Ξένιος Ζεύς », όλες οι Αστυνομικές Υπηρεσίες της Β. Ελλάδας έχουν αποδυναμωθεί, με αποτέλεσμα, να μην γίνονται μεταγωγές σε Υπηρεσίες που διαθέτουν επαρκεί κρατητήρια και να φτάσουμε στο σημείο, να κρατούνται στα κρατητήρια των Υπηρεσιών μας υπερβολικά μεγάλος αριθμός λαθρομεταναστών, δίχως να τηρείται κανένας κανόνας ασφαλείας, και οι συνθήκες υγιεινής και διαβίωσης να είναι τριτοκοσμικές . Αναγκάζοντας έτσι το Αστυνομικό προσωπικό να αντιμετωπίζει έντονα προβλήματα και τους ίδιους τους κρατούμενους να προβαίνουν σε ακραίες πράξεις !!!Επιτέλους, θα πρέπει να γίνει αντιληπτό, ότι ένα τόσο σημαντικό ζήτημα όπως η λαθρομετανάστευση, δεν μπορεί να επιλυθεί με επικοινωνιακά τεχνάσματα και ημίμετρα, τα οποία πολλές φορές μπορούν να βλάψουν και τους ίδιους τους εργαζομένους .

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Η ΒΙΚΟΣ Α.Ε. Χρυσός Χορηγός στον 6ο Γύρο Λίµνης Ιωαννίνων


Η Ηπειρωτική Βιοµηχανία Εµφιαλώσεων «ΒΙΚΟΣ Α.Ε» αναγνωρίζει ως κοινωνικά υπεύθυνη εταιρεία, ότι η αναπτυξιακή της πορεία µπορεί και οφείλει να συµβαδίζει µε την κοινωνική ευηµερία. Από τα πρώτα της κιόλας βήµατα δραστηριοποιείται µε στοχευµένες δράσεις και πρωτοβουλίες για τον άνθρωπο, την κοινωνία και το περιβάλλον, που αποτελεί και κεντρικό πυλώνα της φιλοσοφίας της εταιρείας από το πρώτο έτος ίδρυσής της.Πιστή στην φιλοσοφία της για διαρκή και ουσιώδη υποστήριξη των αθλητικών δρώµενων, αναλαµβάνει το ρόλο του Χρυσού Χορηγού στον 6ο Γύρο Λίµνης Ιωαννίνων 30χλµ. και στις παράλληλες εκδηλώσεις που θα τον πλαισιώνουν. Ο αγώνας διοργανώνεται για έκτη συνεχόµενη χρονιά από τον Αθλητικό Όµιλο «Ποσειδών» Ιωαννίνων χαίρει της υποστήριξης της Περιφέρειας Ηπείρου, του ∆ήµου Ιωαννιτών, τοπικών φορέων αλλά και απλών πολιτών της πόλης και θα διεξαχθεί το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Σεπτεµβρίου 2012.Με την πράξη της αυτή, η ΒΙΚΟΣ Α.Ε, στηρίζει έµπρακτα την προσπάθεια του Αθλητικού Οµίλου «Ποσειδών» Ιωαννίνων, για την ανάδειξη και προστασία της Λίµνης Παµβώτιδας καθώς και την ανάπτυξη του λαϊκού µαζικού αθλητισµού.

Οι έμποροι συμμετέχουν στην Γενική Απεργία

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΕΣΒΔΕΝ, στη συνεδρίαση της 12ης Σεπτεμβρίου 2012 στην Άρτα, αποφάσισε τη συμμετοχή της Ομοσπονδίας στη Γενική Απεργία, ως αντίδραση:
 στην ψήφιση των καταστροφικών περικοπών που επιβάλει η εσωτερική τρόικα
 στην πολιτική της ύφεσης, της πτώχευσης των μικρών εμπόρων και των εργαζομένων
 στη διάλυση όλων των κοινωνικών κατακτήσεων – υγεία, ασφάλιση, παιδεία, πρόνοια
 στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας
Στις επόμενες μέρες, η ΟΕΣΒΔΕΝ θα γνωστοποιήσει το σχεδιασμό για την προετοιμασία της απεργίας.


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ & ΝΗΣΩΝ

Σύλληψη διεθνώς διωκόμενου αλλοδαπού στην Κακαβιά

Συνελήφθη, χθες  το βράδυ στην Κακαβιά Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, 45χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, την ώρα που επιχειρούσε να εισέλθει στη χώρα από το μεθοριακό σταθμό Κακαβιάς.Όπως προέκυψε από τον αστυνομικό έλεγχο, σε βάρος του 45χρονου εκκρεμούσε Διεθνές Ένταλμα Σύλληψης από τις ιταλικές αρχές, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, προώθηση γυναικών στην πορνεία και βιασμό.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Ιωαννίνων.