Κυριακή, 9 Σεπτεμβρίου 2012

Θανατηφόρο τροχαίο τα ξημερώματα στο Μαργαρίτι Θεσπρωτίας με θύμα 20χρονο

Σήμερα τα ξημερώματα στην Εθνική Οδού Ηγουμενίτσας – Πρέβεζας (Μαργαρίτι) έλαβε χώρα τροχαίο ατύχημα, όταν Ι.Χ. δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε 20χρονος, εξετράπη της πορείας της και ανετράπη, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού.Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ηγουμενίτσας.

Επιστροφή ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου

Νέα οικονομική ενίσχυση δίνεται στους αγρότες, αυτή τη φορά μέσω της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης.Το συνολικό ποσό αγγίζει τα 160 εκατ. ευρώ, με το σχετικό κονδύλι να αφορά περίπου 430.000 δικαιούχους. Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τα μισά χρήματα θα κατατεθούν μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας στους τραπεζικούς λογαριασμούς των αγροτών, με τα υπόλοιπα να καταβάλλονται μέσα στις επόμενες εβδομάδες.Οι τιμές των καυσίμων ακολουθούν σταθερά ανοδική πορεία, με την επιστροφή φόρου του πετρελαίου να θεωρείται σημαντική «ανάσα», εν μέσω ενός κλίματος οικονομικής ασφυξίας που διαμορφώνεται από τις περικοπές στις συντάξεις και το ολοένα αυξανόμενο κόστος παραγωγής.

Μήνυμα κατά της λιτότητας οι κινητοποιήσεις των συνδικάτων στη ΔΕΘ

Ολοκληρώθηκαν, λίγο μετά τις 9 χθες το βράδυ, τα συλλαλητήρια που διοργάνωσαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων, πολιτικά κόμματα και εκπρόσωποι φορέων, στο πλαίσιο των εγκαινίων της φετινής 77ης ΔΕΘ.Συνολικά, εκτιμάται ότι συμμετείχαν στις πορείες τουλάχιστον 30.000 άτομα.Στην οδό Εγνατία, μπροστά από το άγαλμα Βενιζέλου, πραγματοποιήθηκε η κεντρική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που διοργανώθηκε από τη ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ, το Εργατουπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και με τη συμμετοχή σωματείων συνταξιούχων, αντιπροσωπείας των Σωμάτων Ασφαλείας, κ.ά.