Πέμπτη, 6 Σεπτεμβρίου 2012

Μετά τους συνεταιριστές της Ηπείρου, ήρθε η σειρά της «Τυράς» να αμφισβητήσει έντονα την αξιολόγηση των προσφορών για την αγορά του 67,7% της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη»!!!

Μετά τους συνεταιριστές της Ηπείρου, ήρθε η σειρά της «Τυράς» να αμφισβητήσει έντονα την αξιολόγηση των προσφορών για την αγορά του 67,7% της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη». Αν και η «Τυράς» δεν θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη, όπως αρχικά είχε προειδοποιήσει με επιστολή της προς τον υπουργό Οικονομικών, επιμένει ότι η δική της προσφορά είναι στην πραγματικότητα η υψηλότερη και επιχειρεί να αντικρούσει τις παρατηρήσεις του εκκαθαριστή.Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην έκθεση αξιολόγησης των προσφορών που έχει γίνει από τον εκκαθαριστή «η «Τυράς» βρίσκεται στην 3η θέση στη σειρά κατάταξης των υποψηφίων από πλευράς τιμήματος, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου είναι επί πιστώσει χωρίς εγγυητική επιστολή.Το τίμημα είναι 28.660.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 10.660.000 είναι μετρητά και τα υπόλοιπα 18 εκατ. ευρώ πιστώνονται για τα επόμενα επτά χρόνια (προβλέπεται ένας χρόνος περίοδος χάριτος και πληρωμή σε 12 εξαμηνιαίες δόσεις του 1,5 εκατ. ευρώ με ετήσιο επιτόκιο 3% - 7%)». Μιλώντας στην εφημερίδα  «Καθημερινή» ο πρόεδρος της «Τυράς» κ. Δημήτρης Σαράντης υποστηρίζει ότι ουσιαστικά η προσφορά της εταιρείας του είναι η υψηλότερη διότι με τους προεξοφλητικούς τόκους φτάνει τα 32,66 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι ο προτιμητέος υποψήφιος, που είναι η Simos Food Group, προσφέρει είτε 20,66 εκατ. ευρώ μετρητά είτε 25,66 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 18,66 μετρητά και τα υπόλοιπα 5 εκατ. ευρώ σε 3 χρόνια και 2 εκατ. ευρώ σε 5 χρόνια.Ως προς το θέμα της εγγυητικής επιστολής, η «Τυράς» για τη συμμετοχή της στον διαγωνισμό έχει καταθέσει εγγυητική επιστολή από την Alpha Bank ύψους 1 εκατ. ευρώ, με ισχύ έως τις 16/10/2012, αλλά δεν διαθέτει καμιά εγγυητική επιστολή για το πιστούμενο τίμημα. Η διοίκηση της «Τυράς», απαντώντας στο παραπάνω, επικαλείται πρώτον, την εγγυητική επιστολή του 1 εκατ. ευρώ, δεύτερον, τον μηνιαίο τζίρο που ανέρχεται σε 22 εκατ. ευρώ και τρίτον, την επιστολή τράπεζας που έχει για τα 7 εκατ. ευρώ εκ των 10 εκατ. ευρώ σε μετρητά που περιλαμβάνει η προσφορά της. «Εντός 48 ωρών η εταιρεία μπορεί να καταθέσει σε όποιο λογαριασμό υποδείξει ο εκκαθαριστής τα 10 εκατ. ευρώ», υποστηρίζει ο κ. Σαράντης.Ενδιαφέρον έχουν τα όσα υποστηρίζει η «Τυράς» για τις οφειλές της Simos Food προς τη «Δωδώνη». Στην έκθεση του εκκαθαριστή αναφέρεται ότι οι οφειλές ανέρχονται σε 11 εκατ. ευρώ και υπάρχουν εξασφαλίσεις για τα 7 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τον κ. Σαράντη, η πίστωση ανέρχεται σε 12 εκατ. ευρώ και εξ αυτών τα 2,5 εκατ. ευρώ είναι εξασφαλισμένα με εγγυητική τράπεζας, υπάρχει επίσης μια προσημείωση σε ακίνητο 3,7 εκατ. ευρώ, ενώ μένει ανοιχτό υπόλοιπο ποσό των 6 εκατ. ευρώ. Απορία, τέλος, εκφράζει η «Τυράς» για μία ακόμη παρατήρηση του εκκαθαριστή, ότι δηλαδή η πώληση στην «Τυράς» θα είναι χρονοβόρα διαδικασία, καθώς θα απαιτηθεί έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Ωστόσο, η έγκριση της Αρχής απαιτείται σε κάθε αγοραπωλησία.

Ερώτηση Μιχάλη Κασσή στη βουλή για το θέμα της ΔΩΔΩΝΗΣ

Ερώτηση προε τους Υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,για το θέμα της ΔΩΔΩΝΗΣ,κατέθεσε ο βουλευτής Ιαωννίνων του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κασσής.Αναλυτικά στην ερώτηση του κ. Κασσή αναφέρονται τα εξής:"Με έκπληξη πληροφορήθηκε η Ήπειρος την απόφαση αποκλεισμού των ΕΑΣ της Ηπείρου και του Στρατηγικού Επενδυτή που εξασφάλισαν, από τη διαδικασία πώλησης του ποσοστού της ΑΤΕ στη ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε..Μια απόφαση ανεξήγητη και προκλητική. Τη στιγμή που όλοι οι τοπικοί φορείς και όχι μόνο, χαιρέτησαν και ανακουφίστηκαν από την πρόταση αυτή, κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να συνεχίσουν προκλητικές και αντικαταστατικές διαδικασίες .Αποκλείονται από τη διαδικασία οι ιδρυτές της ΔΩΔΩΝΗΣ χωρίς να εξετάζεται η πρότασή τους και ταυτόχρονα εγκρίνονται υποψηφιότητες οφειλετών της.Οι αξιολογητές αναίτια, αγνοούν την Ηπειρωτική Κοινωνία και παραγωγή. Κάποιοι, μέσα στη σημερινή πρωτόγνωρη κρίση, νομίζουν πως μπορούν να κινούνται με λογικές του χτες που μας έφεραν εδώ. Η υπόθεση αυτή δεν τελειώνει εδώ. Τα σχέδια όσων, εδώ και καιρό θέλουν να «βγάλουν από τη μέση τη ΔΩΔΩΝΗ», δεν μπορούν να περάσουν. Η Ήπειρος θα αντιδράσει ενιαία και συλλογικά, γιατί η ΔΩΔΩΝΗ είναι σημαντικό τμήμα της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της περιοχής.Είναι ώρα ευθύνης για όλους. Στην κρίση πρέπει να απαντήσουμε με ενίσχυση και όχι αποδυνάμωση του παραγωγικού ιστού. ΕΡΩΤΟΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ -Τι ενημέρωση έχουν για το θέμα της ΔΩΔΩΝΗΣ Α.Ε. και γιατί επιτρέπεται η μεροληπτική στάση απέναντι σε προσφορές και προτάσεις που δεν εντάσσονται σε διεθνή διαγωνισμό αλλά σε μία ιδιότυπη διαδικασία εξέτασης προσφορών κατά την οποία οι αξιολογητές ζητούν την ένταξη αμοιβής στην όποια πρόταση κατατίθεται; -Πως αντιμετωπίζουν το ζήτημα του αποκλεισμού της πρότασης των ΕΑΣ και του Στρατηγικού Επενδυτή, 5 ημέρες μετά την κατάθεσή της και η οποία καλύπτει πλήρως τα όσα ζητήθηκαν , έστω και με καθυστέρηση και παρελκυστικές μεθόδους, εντός του Αυγούστου;"

Έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου για ΔΩΔΩΝΗ

Έκτακτη ανοικτή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου και ώρα 15.00 μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου της Περιφέρειας Ηπείρου, με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης, το εξής: « Συζήτηση επί των εξελίξεων σε σχέση με τη μεταβίβαση της ΔΩΔΩΝΗΣ Α.Ε.»(εισήγηση: οι παρατάξεις ΗΠΕΙΡΟΣ -ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ και ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΠΕΙΡΟΥ)

Kαταστροφικά αποτελέσματα από την παράνομη αλιεία με τράτες στον Αμβρακικό

«Τα καταστροφικά αποτελέσματα από την παράνομη αλιεία με τράτες στον Αμβρακικό Κόλπο, όσον αφορά στο σπάνιο οικοσύστημα και κατ’ επέκταση στην ερήμωση του βυθού, που έχει φέρει σε απόγνωση τους επαγγελματίες αλιείς, και πρέπει να αναχαιτιστούν άμεσα» υπογράμμισε μεταξύ άλλων η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΔΗΜΑΡ, κα Νίκη Φούντα, με την ερώτηση που κατέθεσε μαζί και με άλλους βουλευτές στους αρμόδιους Υπουργούς Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με μείζον θέμα την Πάταξη της παράνομης Αλιείας με συρόμενα αλιευτικά εργαλεία στον Αμβρακικό Κόλπο. Την ερώτηση συνυπογράφουν οι Βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, Δημήτριος Αναγνωστάκης, Αικατερίνη Μάρκου και Γρηγόριος Ψαριανός. Η απάντηση δόθηκε από το Υπουργείο Ναυτιλίας, το οποίο τονίζει ότι στην περιοχή του Αμβρακικού Κόλπου, η αρμόδια Λιμενική Αρχή Πρέβεζας διενεργεί περιπολίες με τα επιχειρησιακά μέσα που διαθέτει, προκειμένου να εξακριβώσει την τήρηση των εθνικών και των κοινοτικών αλιευτικών διατάξεων και να επιβάλλει τις προβλεπόμενες από το νόμο κυρώσεις. Το Υπουργείο στο έγγραφό του μάλιστα αναφέρει πως έχουν διενεργηθεί από τη Λιμενική Αρχή Πρέβεζας, 350 αλιευτικές επιθεωρήσεις και έχουν βεβαιωθεί 30 παραβάσεις διατάξεων της ισχύουσας αλιευτικής νομοθεσίας.

Συνέντευξη για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Verso» - Εθελοντές για την Ευρωπαϊκή Απασχόληση

Tην Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου και ώρα 13:30 στην Περιφέρεια Ηπείρου θα δοθεί συνέντευξη Τύπου αναφορικά με το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Verso» - Εθελοντές για την Ευρωπαϊκή Απασχόληση.Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης μέσω του Προγράμματος INTERREG IVC, και συμμετέχουν εκτός από την Περιφέρεια Ηπείρου 11 εταίροι από 8 ευρωπαϊκές χώρες. Στόχος του Προγράμματος είναι η βελτίωση της ποιότητας της ζωής των ανθρώπων μέσω της εθελοντικής συνεισφοράς, η ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών αλλά και η ανάληψη πρωτοβουλιών για την καταπολέμηση του προβλήματος της ανεργίας.Η συνέντευξη θα δοθεί από τον Αντιπεριφερειάρχη, αρμόδιου για θέματα Υγείας και Προέδρου της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Οδυσσέα Πότση, και θα παρευρεθεί εκπρόσωπος από το Πανεπιστήμιο Aarhus της Δανίας, Επικεφαλή Εταίρο του έργου VERSO

ΑΡΤΑ:Έναν περίεργο «εισβολέα» εντόπισε στον κήπο του κάτοικος της Ανέζας!

Έναν περίεργο «εισβολέα» εντόπισε στον κήπο του κάτοικος της Ανέζας στην Αρτα .Πρόκειται για έναν μεγάλο κάβουρα, πλάτους περίπου 15 cm ο οποίος βρέθηκε σε απόσταση περίπου 5 χιλιομέτρων από την θάλασσα. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ίδιος κάτοικος συναντά καβούρι στον κήπο του, αφού ανάλογο περιστατικό συνέβη και πέρσι. Όπως τονίζει ο πρόεδρος των Ενεργών Πολιτών Αμβρακικού Παύλος Χαραλάμπους αρκετοί κάτοικοι της περιοχής έχουν εντοπίσει κατά καιρούς στους λαχανόκηπούς τους να μαραίνονται φυτά επειδή κάποιο ζώο ή φυτό έχει κόψει τις ρίζες του με αποτέλεσμα να προσπαθούν να καταπολεμήσουν τους «εισβολείς» με διάφορα μέσα. Ωστόσο την ίδια ζημιά μπορούν αποδεδειγμένα να προκαλέσουν και τα καβούρια που κάνουν όλο και συχνότερα την εμφάνισή τους στην περιοχή, αναζητώντας ίσως τροφή. Σύμφωνα με τον κ.Χαραλάμπους συγκεκριμένο είδος του καβουριού ζει στις λιμνοθάλασσες αλλά και στη ξηρά και φαίνεται να είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό. Ο ίδιος μόλις το εντόπισε το τοποθέτησε σε κάποιο κανάλι προκειμένου να ξαναβρεί το δρόμο για το φυσικό του περιβάλλον στις λιμνοθάλασσες του Αμβρακικού.

H ομάδα του «Κάψε το Σενάριο» ταξιδεύει στην Πρέβεζα

Μετά την τηλεοπτική πορεία τους στο ΜEGA η ομάδα του «Κάψε το Σενάριο» ταξιδεύει και έρχεται και στην Πρέβεζα, με το Μικρό Θέατρο Λάρισας. Για μια κωμική παράσταση με σκετς, αυτοσχεδιασμούς, σάτιρα, σταντ απ κόμεντι και ότι άλλο προκύψει. Ο Λάμπρος Φισφής, ο Δημήτρης Μακαλιάς, ο Ζήσης Ρούμπος και ο Γιώργος Βαγιάτας καταπολεμάνε την κρίση με χιούμορ και σας υπόσχονται μια από τις πιο αστείες βραδιές της ζωής σας. Η παράσταση θα δοθεί στην πόλη μας την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου στις 9.30 το βράδυ, στο Δημοτικό Κηποθέατρο Πρέβεζας «Γιάννης Ρίτσος».Εισιτήρια προπωλούνται στη Δημοτική Αγορά. Τιμή προπώλησης 10€. Τιμή στο ταμείο του θεάτρου 12€.

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Άρτας

Τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου και ώρα 8:00μμ θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Άρτας για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:
1.Έγκριση έκθεσης διαδικασιών κατάρτισης και επιχειρησιακού προγράμματος Δήμου Αρταίων για την περίοδο 2011-2014
2.Έγκριση της αρ. 52/2012 απόφασης του Ν.Π.Δ.Δ. Κ.Κ.Μ.Π.Α.Π. «Καθορισμός αριθμού και ειδικότητας για πρόσληψη προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου στους Παιδικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Ν.Π.Δ.Δ. Κ.Κ.Μ.Π.Α.Π. Δήμου Αρταίων για την υλοποίηση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων»
3.Έγκριση της αρ. 55/2012 απόφασης του Ν.Π.Δ.Δ. Κ.Κ.Μ.Π.Α.Π. «3η Αναμόρφωση πρ/σμού οικ. έτους 2012»
4.Λήψη απόφασης για έκδοση άδειας εμπόρων και μικροπωλητών που συμμετέχουν στην Εμποροπανήγυρη του Δήμου Αρταίων για το έτος 2012
5.Ορισμός Δημοτικού Συμβούλου με τον αναπληρωτή του για τη συγκρότηση επιτροπής καταλληλότητας επιλογής χώρων για την ανέγερση διδακτηρίων καθώς και χώρων μετά κτιρίων καταλλήλων για στέγαση σχολικών μονάδων
6.Αποδοχή πίστωσης για το υποέργο «Κυκλοφοριακές παρεμβάσεις στις οδούς Αμβρακίας – Τζαβέλλα – Πύρρου» αναμόρφωση πρ/σμού και τροποποίηση προγράμματος εκτελεστέων έργων
7.Αποδοχή πίστωσης και τροποποίηση πρ/σμού
8.Δημιουργία θέσεων στάθμευσης ποδηλάτων – Αναμόρφωση πρ/σμού
9.Αναμόρφωση πρ/σμού
10.Περί αναπροσαρμογής ενοικίων
11.Διαγραφή προστίμου διατήρησης αυθαίρετης κατασκευής
12.Επιχορήγηση Κέντρου Πρόληψης Ν. Άρτας
13.Επιχορήγηση Πολιτιστικού Συλλόγου
14.Λήψη απόφασης για παράταση χρονικής διάρκειας παραχωρηθέντος οχήματος για Κ.Δ.Α.Π./Μ.Ε.Α
15.Μερική κατανομή πίστωσης για επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων
16.Έγκριση μελέτης «Κατασκευή αποχετευτικών αυλάκων στα Δ.Δ. Μύτικα- Απόμερο- Ανέζα»
17.Έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής Παραλαβής του έργου: «Αποκατάσταση ζημιών κτιρίου παλαιού Δημοτικού Σχολείου Ανέζας από σεισμούς και έντονες βροχοπτώσεις (Β΄ Φάση)»

ΑΡΤΑ:Σύλληψη τριών ατόμων σε μπαρ στους Άνω Άγιους Ανάργυρους

Εξέδιδαν τις σερβιτόρες!!!
Σήμερατα ξημερώματα, έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών σχετικά με την επ’ αμοιβή έκδοση γυναικών σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφέ-μπαρ) στους Άνω Άγιους Ανάργυρους Άρτας, πραγματοποιήθηκε συντονισμένη επιχείρηση από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν τρία (3) άτομα, ενώ αναζητείται η ιδιοκτήτρια του καταστήματος. Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, 38χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Μολδαβίας, ως ιδιοκτήτρια του καταστήματος και 52χρονος ως προσωρινά υπεύθυνος, προήγαγαν στην πορνεία σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο πάνω από το κατάστημα 28χρονη υπήκοο Ουκρανίας, έναντι του χρηματικού ποσού των 100 ευρώ.Ο 52χρονος υπεύθυνος του καταστήματος συνελήφθη για μαστροπεία, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και παράβαση του Νόμου «περί προσωπικών δεδομένων», καθώς εκτός του καταστήματος υπήρχε κάμερα καταγραφής εικόνας, ενώ βεβαιώθηκαν και υγειονομικές παραβάσεις και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 3.075 ευρώ.Επίσης, συνελήφθη η 28χρονη υπήκοος Ουκρανίας για παράβαση του Νόμου «Περί εκδιδομένων επ’ αμοιβή προσώπων» και κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικών ουσιών ενώ συνελήφθη και μία 25χρονη υπήκοος Ρουμανίας, η οποία απασχολούνταν στο κατάστημα ως σερβιτόρα, στερούμενη βιβλιαρίου υγείας και άδειας αρμόδιας Αρχής.Η 38χρονη αλλοδαπή ιδιοκτήτρια του καταστήματος, η οποία απουσίαζε κατά τον έλεγχο, αναζητείται.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.


Κάποιοι θα μας κοιτούν από ψηλά, από 6 μέτρα ύψος...

Έρχεται το Ioannina Street Theater Festival

Το 1o φεστιβάλ θεάτρου δρόμου Ιωαννίνων "Ioannina Street Theater Festival" έρχεται στις 14-15 Σεπτεμβρίου 2012 να κατακλύσει τους δρόμους και τις πλατείες της πόλης με ένα πρόγραμμα πλούσιο σε συμμετοχές και εκδηλώσεις.Συνολικά 13 ομάδες και καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν θεατρικές παραστάσεις, παραστάσεις τσίρκου, κουκλοθεάτρου και χορού, ενώ τρομπέτες, τρομπόνια, και κιθάρες θα γεμίσουν την πόλη με ευχάριστες μελωδίες.Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν ακόμη παράλληλες εκδηλώσεις με τη φιλοξενία μιας βίντεο-εγκατάστασης με θέμα τον κλόουν και την έκθεση χειροποίητων δημιουργιών από τοπικούς καλλιτέχνες. Οι μικροί μας φίλοι θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε καλλιτεχνικά εργαστηρία, ενώ την τελευταία βραδιά θα πραγματοποιηθεί ακόμη παρέλαση με βραζιλιάνικα κρουστά και capoeira που θα καταλήξει σε μεγάλο πάρτυ.Το φεστιβάλ θα φιλοξενηθεί στην Κεντρική Πλατεία, το Θεατράκι, στον πεζόδρομο της Καλλάρη, στην Μάρκου Μπότσαρη, στο Λιμανάκι. Σε περίπτωση βροχής, οι παραστάσεις θα μεταφερθούν στο θέατρο στα Σφαγεία και τη σχολή χορού El Tango.Όλες οι εκδηλώσεις θα είναι δωρεάν για το κοινό, συμβάλλοντας έτσι στην ενίσχυση του συμμετοχικού χαρακτήρα του φεστιβάλ.Δήλωση του Δημήτρη Μπάση για το Φεστιβάλ της ΚΝΕ στα Γιάννενα

Δήλωση του Δημήτρη Μπάση για το Φεστιβάλ της ΚΝΕ στα Γιάννενα:“Στηρίζω το φεστιβάλ της ΚΝΕ, διότι θεωρώ ότι είναι ένα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ που προάγουν τον πολιτισμό, αφυπνίζουν την νεολαία. Είναι τόπος συγκέντρωσις για τους νέους, ακόμα και από άλλους πολιτικούς χώρους. Ο πολιτισμός δεν έχει ιδεολογικά σύνορα. Εύχομαι το κοινό των Ιωαννίνων να αγκαλιάσει και φέτος αυτήν την προσπάθεια της ΚΝΕ και όλοι μαζί για πολλά ακόμα χρόνια να δίνουμε το παρόν σ' αυτόν τον σημαντικό θεσμό”.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΠΑΜΒΩΤΙΔΑΣ

Η δημιουργία ενός φορέα για την προστασία της λίμνης Παμβώτιδας αποτελούσε απαίτηση της τοπικής κοινωνίας εδώ και 30 χρόνια. Η απαίτηση αυτή ευδοκίμησε, έπειτα από αρκετά χρόνια με την ίδρυση το 2003, του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας, ενός θεσμού αναγκαίου για την συστηματική παρακολούθηση και εφαρμογή της νομοθεσίας που αφορά την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.Παρά την έλλειψη και τον ασαφή καθορισμό των αρμοδιοτήτων του, ο φορέας κατάφερε να υλοποιήσει διάφορα προγράμματα και δράσεις που αφορούν:
-Την υλοποίηση ετήσιου προγράμματος παρακολούθησης με τη διενέργεια μηνιαίων δειγματοληψιών, εργαστηριακών αναλύσεων και την καταγραφή φυσικοχημικών παραμέτρων για την  -αξιολόγηση της ποιοτικής εκτίμησης του υδάτινου οικοσυστήματος
-την φύλαξη της προστατευόμενης περιοχής, με καθημερινές περιπολίες από τους φύλακες του Φορέα
-την καταγραφή/καταμέτρηση υδρόβιων και παρυδάτιων ειδών πουλιών που διαχειμάζουν στην λίμνη Παμβώτιδα
-την υλοποίηση δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας συμβάλλοντας ουσιαστικά στη διαμόρφωση περιβαλλοντικής συνείδησης.
Η δράση του Φορέα όμως, δε σταματά εδώ. Αρμοδιότητά του αποτελεί και το «ακανθώδες» θέμα της παροχής γνωμοδοτήσεων για την χωροθέτηση και έγκριση περιβαλλοντικών όρων, δραστηριοτήτων και έργων στην περιοχή ευθύνης του. Ο Φορέας της Λίμνης, έχοντας ως γνώμονα και βασικό μέλημα την προστασία, του ορόσημου της πόλης των Ιωαννίνων, τη Λίμνη, στάθηκε ενάντια στην καταπάτηση και την τσιμεντοποίηση του υδάτινου οικοσυστήματος. Λειτούργησε για 10 συναπτά έτη, ανεξάρτητα από πολιτικές βουλήσεις και οικονομικά συμφέροντα, με καθαρά επιστημονικά κριτήρια, τεκμηριώνοντας όλες του τις αποφάσεις, με πρότερο διάλογο και αγαστή συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και την τοπική κοινωνία.Τα προβλήματα διαχείρισης της προστατευόμενης περιοχής εστιάζονται κυρίως στη διαχρονική έλλειψη πολιτικής βούλησης. Ενδεικτικό παράδειγμα η καθυστέρηση για τη θεσμοθέτηση και έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος για την προστασία της λίμνης, με αποτέλεσμα την ελλιπή θεσμική νομική προστασία. Η οριοθέτηση της λίμνης, επίσης, έχει αποτελέσει και συνεχίζει να αποτελεί τροχοπέδη για την ομαλή λειτουργία του οικοσυστήματος, δεδομένου ότι μέχρι και σήμερα εκκρεμεί η ολοκλήρωσή της, ενώ παράλληλα η πράξη οριοθέτησης της λίμνης δεν έχει λάβει χώρα, με γνώμονα το φυσικό της ανάγλυφο, βασισμένη σε καταγεγραμμένες πηγές και στοιχεία παρελθόντων ετών.Η αιφνιδιαστική κατάργηση, που προβλέπεται μέσω του σχεδίου του ΥΠΕΚΑ, χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια διαβούλευση με τους εργαζόμενους, το επιστημονικό προσωπικό και το Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας, και ιδιαίτερα χωρίς να έχει ερωτηθεί η τοπική κοινωνία μη έχοντας δοθεί ακόμα κάποια επίσημη εξήγηση ή ανακοίνωση για την πράξη αυτή και την αιτιολόγησή της γεννά πλήθος ερωτηματικών…
-Ποια είναι η δημοσιονομική εξυγίανση και εξοικονόμηση πόρων που επιτυγχάνεται;
-Ποιες θα είναι οι επιπτώσεις στην εκπλήρωση συμβατικών υποχρεώσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση, και πως θα υλοποιηθούν τα προγράμματα παρακολούθησης και εποπτείας της προστατευόμενης περιοχής;
-Ποιες θα είναι οι επιπτώσεις στην απορρόφηση κονδυλίων;
-Ποια είναι τα κριτήρια αξιολόγησης εκείνα που έλαβε υπόψη το ΥΠΕΚΑ;
-Ποιος τελικά ωφελείται από την κατάργηση του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας;
Η κατάργηση ενός Φορέα με ανεξάρτητο λόγο και προσανατολισμό στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της λίμνης με κοινωνική αποδοχή και η δημιουργία μιας ακόμη υπηρεσίας στα πλαίσια της κρατικής διοίκησης μόνο ερωτηματικά δημιουργεί εν όψει και της επαναφοράς των σχεδίων για «αναπτυξιακά» έργα που δεν λαμβάνουν υπ’ όψιν την περιβαλλοντική προστασία της περιοχής.Θεωρούμε και υποστηρίζουμε ότι υπάρχει ανάγκη ουσιαστικής αναδιοργάνωσης του συστήματος διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών, για την προάσπιση του φυσικού περιβάλλοντος, δεν πρέπει όμως σε καμία περίπτωση να αντιμετωπίζεται με κατάργηση των φορέων διαχείρισης.

Οι εργαζόμενοι του
Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας

ΑΡΤΑ:Τον Δήμαρχο της αλβανικής πόλης Φίερι, υποδέχτηκε σήμερα στο γραφείο του ο Γ.Παπαλέξης

Τον Δήμαρχο της αλβανικής πόλης Φίερι, κ. Μπαφτιάρ Ζέκιαϊ (Baftjar Zeqaj) υποδέχτηκε σήμερα στο γραφείο του ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Γιάννης Παπαλέξης. Τον Δήμαρχο του Φίερι συνόδευε ο καλλιτεχνικός διευθυντής κ. Αγκρόν Τζότζα (Agron Xoxa). Στο καλωσόρισμά του ο κ. Παπαλέξης τόνισε ότι η συνάντηση αυτή είναι η απαρχή μιας πολυεπίπεδης συνεργασίας η οποία θα φέρει πιο κοντά τις δύο πόλεις, την Άρτα με το Φίερι. Ο Δήμαρχος Αρταίων συζήτησε με τον Αλβανό ομόλογό του για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά στο Δήμο τους και για τις δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ των δύο πόλεων σε θέματα πολιτιστικών ανταλλαγών αλλά και ενίσχυση της συνεργασίας στον οικονομικό – επιχειρηματικό τομέα.Ακολούθησαν δηλώσεις των δύο Δημάρχων.Ο κ. Μπαφτιάρ Ζέκιαϊ ανέφερε: «Λαμβάνοντας υπόψιν την εγγύτητα μεταξύ μας, λαμβάνοντας υπόψιν ότι οι δύο πόλεις έχουν κοινές παραδόσεις, λαμβάνοντας υπόψιν ότι η κουλτούρα μας είναι πάνω κάτω η ίδια, ο νότος της Αλβανίας και η Ελλάδα έχουν πολλές ομοιότητες σε κάθε τομέα, ακόμη και στη μουσική, φτάσαμε για να ανοίξουμε μια δίοδο συνεργασίας με την Άρτα και γενικά με την Ήπειρο. Θέλουμε αρχικά να συνεργαστούμε στα πολιτιστικά και περαιτέρω στα επιχειρηματικά. Οι τομείς συνεργασίας είναι πάρα πολλοί. Η συνάντηση μεταξύ Δημάρχων θα ανάψει το πράσινο φως και για μετέπειτα συναντήσεις και μιας πλατφόρμας συνεργασίας. Συγκεκριμένα, αυτές οι συνεργασίες εξασφαλίζονται και με ευρωπαϊκή υποστήριξη».Ο κ. Παπαλέξης δήλωσε: «Είχα την τιμή σήμερα να υποδεχθώ στην πόλη μας το Δήμαρχο του Φιερι. Το Φιερι είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Αλβανίας. Μια πόλη που έχει αναπτυγμένο τουρισμό, έχει ιστορία και έχει και αρκετά ανεπτυγμένη επιχειρηματικότητα. Η επίσκεψη του Δημάρχου είχε σκοπό να φέρει πιο κοντά τους δήμους μας για να έχουμε κοινή ωφέλεια και στον πολιτισμό αλλά και στην επιχειρηματικότητα. Παράλληλα συζητήσαμε – και θα συζητήσουμε και με το Επιμελητήριο – και ίσως χρειαστεί πολύ σύντομα να πάμε και στο Φιερι έτσι ώστε να έχουμε κοινές συναντήσεις για να ανοίξουμε το δρόμο και σε επιχειρηματίες και στον πολιτισμό μας, σε μια διέξοδο της πόλης μας έξω από τα σύνορά μας. Παράλληλα εντός των ημερών θα φιλοξενήσουμε και ένα φολκλορικό χορευτικό συγκρότημα που έλαβε μέρος στο δικό τους Φεστιβάλ το οποίο είναι φημισμένο και γίνεται κάθε χρόνο στην πόλη τους. Το συγκρότημα αυτό θα δώσει παραστάσεις φέτος στην Ήπειρο και πρόθεσή μας είναι να φιλοξενηθεί και στην Άρτα, κατά πάσα πιθανότητα στα μέσα Σεπτεμβρίου, στο κάστρο. Πρέπει να ξέρετε ότι γενικά είναι πάρα πολλά τα κοινά σημεία που μας δένουν. Γι’ αυτό ακριβώς θεωρούμε ότι είναι ευκαιρία να αναπτύξουμε αυτούς τους δεσμούς για να έχουμε κοινά αποτελέσματα και καλή πρόοδο και στους δύο δήμους μας. Αυτή είναι πρώτη συνάντηση και θα ακολουθήσουν όπως καταλαβαίνετε αρκετές ακόμη».Στο τέλος της συνάντησης έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

Ε, όχι και τη Βάλια Κάλντα

Της Βάλιας Μπαζού
Μια και η λέξη «ανάπτυξη» έχει γίνει talk of the town μπορεί κάποιος να μας εξηγήσει γιατί σε μια περιοχή ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους και άκρως τουριστική όπως είναι η Βάλια Κάλντα ετοιμάζονται να κάνουν έφοδο οι μπουλντόζες;Μπορεί να μας αποκαλυφθεί ο «εγκέφαλος» αυτού του οραματικού project (sic) για τη σωτηρία της χώρας και με την παραμονή μας στο ευρώ;Και πρέπει να αποκαλυφθεί γιατί δεν είναι δυνατόν στο τέλος όλη τη δόξα να την πάρει οι Τρόικα και όχι οι ιθαγενείς σωτήρες.Για να κόψουμε την πλάκα, στο Ζαγόρι – και όχι μόνον- κάτοικοι και φορείς είναι επί ποδός αφού δόθηκε το πράσινο φως για την κατασκευή φράγματος που θα εκτρέπει τα νερά του Αώου και που θα κατασκευαστεί μεταξύ Βωβούσας και Σμιξωμάτων όπου είναι η συμβολή Αώου με το Αρκουδόρέμα.Το έργο που περιλαμβάνεται στο Σχέδιο Διαχείρισης Υδάτων Υδατικού Διαμερίσματος Ηπείρου με φορέα υλοποίησης την ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ – ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε, σκοπό έχει τη διοχέτευση των νερών προς το Μετσοβίτικο ποταμό και τη λίμνη των Ιωαννίνων και από εκεί στο Καλαμά, για να ενισχύσουν την ηλεκτροπαραγωγή των Υδροηλεκτρικών σταθμών Γρεβενιτίου, Μετσοβίτικου και Καλαμά.Το δημοτικό συμβούλιο του Ζαγορίου εξέφρασε την κατηγορηματική αντίθεσή του προς κάθε εγχείρημα μεταφοράς νερού από τον Αώο και τους παραποτάμους του, αλλά και για κάθε κατασκευή υδροηλεκτρικού έργου στην περιοχή του Δήμου. Παράλληλα ο δήμος δηλώνει αντίθετος σε οποιαδήποτε επέμβαση που θα αλλοιώνει το οικοσύστημα του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου, καθώς επίσης και της περιοχής προστασίας της φύσης (πυρήνας του Ε.Π.Β. Πίνδου τμήμα Βάλια Κάλντα.Για το θέμα διεξάγεται και ηλεκτρονική συγκέντρωση υπογραφών με πρωτοβουλία των κατοίκων της Βωβούσας.Υπογράφουμαι όλοι ΕΔΩ


topontiki.gr

Στη διάθεση του κοινού τα εισιτήρια του ΠΑΣ με τον Ολυμπιακό

Στο πόδι βρίσκονται οι φίλοι του ΠΑΣ για την εντός έδρας αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό (3η αγωνιστική - 15/9), με την ΠΑΕ να ανακοινώνει πως τα εισιτήρια ήδη βρίσκονται στη διάθεση του κοινού. Από 15 έως και 25 ευρώ το κόστος των εισιτηρίων.Αναλυτικά η ανακοίνωση:"Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 ανακοινώνει ότι αρχίζει από σήμερα (6.9.2012) η διάθεση των εισιτηρίων για τον αγώνα με την ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 19:30 στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων «ΟΙ ΖΩΣΙΜΑΔΕΣ».Τα σημεία πώλησης των εισιτηρίων που μπορούν οι φίλαθλοι του ΠΑΣ να εξυπηρετούνται είναι τα εξής:
Γραφεία ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Πανηπειρωτικό): Τηλ. επικοινωνίας (2651070340)
Πέμπτη 6.9.2012: 09:00 έως 18:00
Παρασκευή 7.9.2012: 09:00 έως 18:00
Σάββατο 8.9.2012: 10:00 έως 14:00
Δευτέρα 10.9.2012: 09:00 έως 20:00
Τρίτη 11.9.2012: 09:00 έως 20:00
Τετάρτη 12.9.2012: 09:00 έως 20:00
Πέμπτη 13.9.2012: 09:00 έως 20:00
Παρασκευή 14.9.2012: 09:00 έως 20:00
Μπουτίκ (Φώτου Τζαβέλλα 29): Ημέρες και Ώρες Καταστημάτων. Τηλ. επικοινωνίας (2651064750).
Blue Vayeros (Φώτου Τζαβέλλα 17): Απογευματινές ώρες μετά τις 18:00. Τηλ. επικοινωνίας 2651078103.Εθνικό Στάδιο Ζωσιμάδες, Ημέρα Αγώνα (15/09): Από τις 11:00 π.μ. μέχρι και την έναρξη της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό. Επιπλέον η Π.Α.Ε. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 υπενθυμίζει ότι για την αγορά ενός και μόνο εισιτηρίου ΑΥΣΤΗΡΑ, θα πρέπει να γίνεται επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου.
Αναλυτικά οι τιμές:
Θύρες 3-4-6: 25 ευρώ
Θύρα 9Α - Β: 20 ευρώ
Θύρες 10-11: 15 ευρώ".

Επανέρχεται στο προσκήνιο το θέμα της ασφάλειας της Οδού Κεναν Μέσαρέ με ερώτηση του Χρήστου Μαντά στη βουλή

Με ερώτησή του, στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Ιωαννίνων Χρήστος Μαντάς,επαναφέρει το μείζον θέμα της επικινδυνότητας της οδού Κενάν Μεσαρέ στα Γιάννενα.Αναλυτικά στην ερώτηση του προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών, Δικτύων,ο κ.Μαντάς αναφέρει:"Το θέμα της επικινδυνότητας της Οδού Κενάν Μεσαρέ στα Γιάννενα συνεχίζει να απασχολεί τους κατοίκους της πόλης των Ιωαννίνων καθώς καμία εξέλιξη δεν έχει σημειωθεί και κανένα μέτρο δεν έχει παρθεί που να διασφαλίζει την σωματική τους ακεραιότητα.Εκτός από τις πρωτοφανείς αυθαιρεσίες κατά την κατασκευή του δρόμου που πολλές φορές έχουν επισημανθεί και κοινοποιηθεί και την απόφαση του Συνηγόρου του πολίτη, από το Σεπτέμβριο του 2011, που κηρύττει το έργο ως παράνομο, χωρίς την απαιτούμενη Μελέτη Περιβαλλοντολογικών Επιπτώσεων και χωρίς καμία πρόβλεψη ασφάλειας,Εκτός από την «ένοχη» σιωπή των αρμοδίων του Δήμου, της Περιφέρειας, της Αποκεντρωμένης διοίκησης, των Υπουργείων Οικονομικών και Εσωτερικών, που έχουν την υποχρέωση ελέγχου,Παρά την παρέμβαση του Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή κ. Νικιφόρου Διαμαντούρου μέσω της οποίας εδώ και πολλούς μήνες η ΕΕ (κλιμάκια της οποίας πραγματοποίησαν δυο επιτόπιους ελέγχους) καλεί με επανειλημμένα τελεσίγραφα να γίνουν άμεσες παρεμβάσεις ασφαλείας,Έρχονται και τα θλιβερά στοιχεία, από τα οποία προκύπτει ότι σε μια και μόνον διασταύρωση και για διάστημα 20 μηνών έγιναν 68 τουλάχιστον ατυχήματα, για να επιβεβαιώσουν την ακαταλληλότητα και επικινδυνότητα της συγκεκριμένης Οδού.Να σημειωθεί επίσης το γεγονός ότι τρεις φορές ο Εισαγγελέας Ιωαννίνων έδωσε διαταγή για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, ισάριθμες του επεστράφη χωρίς να προκύπτει κάτι άξιο αναφοράς σχετικά με τα ατυχήματα.Σας υπενθυμίζουμε πως εκκρεμεί ασυνήθιστα η απάντηση σε ανάλογη ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ προς τον υπουργό Εσωτερικών δια του βουλευτού κ. Παπαδημούλη από τις 8/02/2012.Επισυνάπτεται επίσης η διαμαρτυρία που έδωσαν στη δημοσιότητα, σύμφωνα με πρόσφατα αποδεικτικά έγγραφα, οι περί την οδό Κενάν Μεσαρέ κάτοικοι της πόλης των Ιωαννίνων.
Με βάση τα παραπάνω,Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί :
1. Εν όψει και της έναρξης της σχολικής χρονιάς ποια μέτρα θα λάβουν ώστε να δοθούν άμεσες λύσεις για την ασφάλεια μαθητών και περιοίκων;
2. Σκοπεύει το αρμόδιο υπουργείο να διενεργήσει έρευνα για να έρθουν στο φως όλες οι πλευρές της συγκεκριμένης υπόθεσης;
3. Αν θα λάβετε τα κατάλληλα μέτρα ώστε να περιοριστούν τα πρωτοφανούς πυκνότητας ατυχήματα και βεβαίως για την αδιάλειπτη καταγραφή των τροχαίων συμβάντων στην συγκεκριμένη οδό".

Προς ένταξη στο ΕΣΠΑ η «Ανάπλαση πεζοδρόμων και κλιμάκων στο κέντρο της Ηγουμενίτσας»

Την επιλογή για χρηματοδότηση της πράξης «Ανάπλαση πεζοδρόμων και κλιμάκων στο κέντρο της πόλης της Ηγουμενίτσας» στη θεματική προτεραιότητα «Ολοκληρωμένα Σχέδια για την Αστική Ανάπτυξη και Αγροτική Αναγέννηση» υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης,μετά από εισήγηση της προϊσταμένης της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής.Η απόφαση επιλογής, το Σύμφωνο Αποδοχής Όρων καθώς και το Τεχνικό Δελτίο Εγκεκριμένης Πράξης εστάλησαν στο Δήμο Ηγουμενίτσας, που εντός πέντε εργάσιμων ημερών καλείται να υπογράψει το Σύμφωνο Αποδοχής Όρων, προκειμένου να καταστεί δυνατή η έκδοση της Απόφασης Ένταξης. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται 520.000 ευρώ.

ΑΡΤΑ: Κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση της Δ.Ε.Θ. από τα συνδικάτα

Για τα συλλαλητήρια του Σαββάτου που θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη με αφορμή τη Δ.Ε.Θ. ετοιμάζονται και οι συνδικαλιστικοί φορείς στην Άρτα με στόχο μία δυναμική παρουσία που θα στείλει το μήνυμα προς τους κυβερνώντες ότι «πρέπει να τεθεί τέλος και να μπει φραγμός σε αυτή τη συνταγή και πολιτική που οδηγεί την ελληνική οικονομία και κοινωνία στην πραγματική χρεοκοπία και την καταστροφή». «Οι αντοχές μας τελείωσαν» τόνισε ο πρόεδρος του Ν.Τ. Άρτας της ΑΔΕΔΥ – και πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αρταίων – Νίκος Νικολάου σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν χθες οι εκπρόσωποι των πρωτοβάθμιων σωματείων του Νομού Άρτας. Η συνέντευξη έγινε στα γραφεία του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αρταίων, στο ισόγειο του δημαρχείου και εκτός του κ. Νικολάου, συμμετείχαν ο πρόεδρος του Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Άρτας Λεωνίδας Γεωργούσης και ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Γιώργος Λιανός. Ο κ. Νικολάου κάλεσε τα σωματεία του Δημοσίου μαζί με όλα τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και του άνεργους να συμμετέχουν στο μεγάλο συλλαλητήριο, το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου στις 6μ.μ. στο άγαλμα Βενιζέλου ενάντια στα εξοντωτικά δεσμά του μνημονίου. Για τη διευκόλυνση της μετακίνησης το Ν.Τ. Άρτας της ΑΔΕΔΥ έχει δρομολογήσει λεωφορείο το οποίο θα αναχωρήσει το Σάββατο στις 10 το πρωί από το δημαρχείο.«Εργαζόμενοι και κοινωνία βιώνουν τα τραγικά αποτελέσματα των νεοφιλελεύθερων συνταγών των Τροϊκανών και των ελληνικών κυβερνήσεων, των περικοπών και των φοροεπιδρομών» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Νικολάου. «Όλοι, μα όλοι οι δείκτες και τα αποτελέσματα των μνημονιακών εντολών είναι τραγικά δραματικοί για την κοινωνία και την οικονομία. Όπως τραγικά δραματικοί με αντίστροφη αυξητική πορεία είναι οι δείκτες της φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής. Η ανεργία καλπάζει. Ειδικά στους νέους και στις γυναίκες οι μισθοί και οι συντάξεις μειώθηκαν δραματικά. Η ακρίβεια είναι ανεξέλεγκτη, η φοροεπιδρομή ξεζουμίζει κυριολεκτικά την κοινωνία, ενώ η ύφεση για 5η συνεχή χρονιά αυξάνεται επικίνδυνα και καταστροφικά με χιλιάδες λουκέτα και απολυμένους εργαζόμενους. Κυβέρνηση και Τρόικα αρνούνται να κατανοήσουν το αυτονόητο και αυταπόδεικτο ότι η εναλλακτική οικονομική και πολιτική πρόταση των συνδικάτων είναι η μόνη ρεαλιστική και δίκαιη λύση για την ενίσχυση των εισοδημάτων και της πραγματικής οικονομίας, για τη διεύρυνση της παραγωγικής βάσης της χώρας και την έξοδο από την κρίση με φιλεργατικές αναπτυξιακές και κοινωνικές πολιτικές».

Ανακοίνωση των Ε.Α.Σ της Ηπείρου για την αδιαφάνεια και τη μεροληπτική τακτική των Συμβούλων της ATEBank

"Προειδοποιούμε όλους όσοι εμπλέκονται στο διαφαινόμενο ΣΚΑΝΔΑΛΟ ότι δεν πρόκειται να σταματήσουμε τη διεκδίκηση της εξαγοράς των μετοχών της ΔΩΔΩΝΗ ΑΕ εδώ"
Το σημερινό δημοσίευμα Τοπικής Εφημερίδας των Ιωαννίνων σχετικά με την αξιολόγηση των προσφορών για τη ΔΩΔΩΝΗ ΑΕ, επιβεβαιώνει δυστυχώς τους φόβους μας για την αδιαφάνεια και τη μεροληπτική τακτική των Συμβούλων της ATEBank (σήμερα του εκκαθαριστή της), οι οποίοι, με τη μέχρι τώρα τακτική τους, προσπαθούν παντοιοτρόπως να οδηγήσουν τη ΔΩΔΩΝΗ εκτός Ηπείρου και να την παραδώσουν σε συγκεκριμένο επενδυτή που όπως φαίνεται αυτός πρώτα απ' όλα αποδέχθηκε να τους κατσβάλει αμοιβή 660.000 ευρώ, χωρίς αυτό να είναι στους αρχικούς όρους της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, προκειμένου να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης, ποσό το οποίο οι ΕΑΣ της Ηπείρου, διεκδικητές των μετοχών της ΔΩΔΩΝΗ μαζί με την εταιρεία ΒΙΚΟΣ ΑΕ, αρνήθηκαν να το καταβάλουν, καθώς δεν πήγαζε καμία τέτοια υποχρέωση από την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέοντος.Ενημερωθήκαμε περίτρανα από τον Τύπο, χωρίς πρωτίστως να μάς έχει γίνει ενημέρωση από τους καθ' ύλην αρμόδιους, ότι η μεγαλύτερη προσφορά που υποβλήθηκε ήταν εκείνη των ΕΑΣ της Ηπείρου (21.314.010 ευρώ) και αντί οι Ενώσεις να συμπεριλαμβάνονται στο τελικό στάδιο της διαπραγμάτευσης, έχουν εγκριθεί προσφορές ακόμη και των 11,8 εκατομμυρίων ευρώ αντί της προσφοράς των ΕΑΣ.Περαιτέρω, κατά την αξιολόγηση της προσφοράς μας, οι Σύμβουλοι της ATEBank αμβφισβήτησαν την άμεση πληρωμή του τιμήματος, όπως αναφέρεται στην τραπεζική μας επιστολή, στην περίπτωση που οι Ενώσεις αναδεικνύονταν τελικοί αγοραστές του πακέτου των μετοχών. Αυτός ο ισχυρισμός κάθε άλλο παρά ισχύει, καθώς οι Ενώσεις είχαν συμπεριλάβει στο φάκελο δεσμευτικής προσφοράς Εγγυητική Επιστολή ύψους 1.000.000 ευρώ, η οποία και θα κατέπιπτε υπέρ της ATEBank σε περίπτωση αδυναμίας καταβολής του τιμήματος και ο εκκαθαριστής θα προχωρούσε στον επόμενο επιλαχόντα.Τα ερωτήματα που εγείρονται είναι πολλά και βγάζουν αβίαστα το συμπέρασμα της αδιαφάνειας και της μεροληπτικής τακτικής εκ μέρους των αξιολογητών.Προειδοποιούμε όλους όσοι εμπλέκονται στο διαφαινόμενο ΣΚΑΝΔΑΛΟ ότι δεν πρόκειται να σταματήσουμε τη διεκδίκηση της εξαγοράς των μετοχών της ΔΩΔΩΝΗ ΑΕ εδώ.Ζητάμε την παρέμβαση της Ελληνικής Κυβέρνησης, ώστε να σταματήσει εδώ και τώρα αυτή η εξέλιξη και να αποφασιστεί άμεσα η πώληση του 67,77% των μετοχών της ΔΩΔΩΝΗ ΑΕ, βάσει και του άρθρου 8 του Καταστατικού της εταιρείας, στο προτεινόμενο από τις ΕΑΣ της Ηπείρου επενδυτικό σχήμα, το οποίο χαίρει της στήριξης όλης της Ηπειρωτικής κοινωνίας και όπως φαίνεται είναι και η μόνη συμφέρουσα πρόταση, τόσο σε επίπεδο οικονομικής προσφοράς, όσο και σε επίπεδο διασφάλισης της ανάπτυξης της κτηνοτροφίας στην Ήπειρο

Στο 26,3% εκτινάχθηκε η ανεργία στην Ήπειρο‎!!!

Νέο ρεκόρ σημείωσε η ανεργία τον Ιούνιο και διαμορφώθηκε στο 24,4% έναντι του αναθεωρημένου 23,5% για τον Μάιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή την Πέμπτη. Τον Ιούνιο του 2011 το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 17,2%. Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, δημοσιοποιούνται μόλις μια μέρα μετά από αυτά του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, σύμφωνα με τα οποία η πραγματική ανεργία θα αγγίξει το 2013 το 34%.Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.216.410 άτομα, δηλαδή αυξήθηκαν κατά 358.334 άτομα σε σχέση με τον Ιούνιο του 2011 (+41,8%) και κατά 50.666 άτομα σε σχέση με το Μάιο (+4,3%).Στις ηλικίες έως 25 ετών, η ανεργία σκαρφάλωσε στο 55% από 44,4% τον Ιούνιο του 2011.Το σύνολο των απασχολουμένων εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.766.415 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός διαμορφώθηκε σε 3.372.097 άτομα.Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 358.340 άτομα σε σχέση με τον Ιούνιο του 2011 (-8,7%) και κατά 34.337 άτομα σε σχέση με τον εφετινό Μάιο (-0,9%).Οι οικονομικά μη ενεργοί, δηλαδή τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, αυξήθηκαν κατά 20.194 άτομα σε σχέση με τον Ιούνιο του 2011 (+0,6%) και κατά 5.251 άτομα σε σχέση με τον περασμένο Μάιο (+0,16%).Τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας παρατηρούνται σε Ήπειρο - Δυτική Μακεδονία (26,3%), Μακεδονία - Θράκη (25,4%) και Θεσσαλία - Στερεά Ελλάδα (24,8%).

Άμεση Σύγκλιση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της βουλής για το θέμα της "ΔΩΔΩΝΗΣ" ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Αίτημα για την άμεση σύγκλιση από κοινού της αρμόδιας Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, και της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου προκειμένου να προσέλθουν ο αρμόδιος Υπουργός Οικονομικών και ο Αρμόδιος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και να ενημερώσουν για το κρίσιμο θέμα της πώλησης του 67.77% των μετοχών της ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε. ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΗΠΕΙΡΟΥ καθώς και των μεγάλων προβλημάτων που έχουν ανακύψει συνολικά στην κτηνοτροφία κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ που συμμετέχουν στις αντίστοιχες επιτροπές.Στο αίτημά τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ αναφέρουν«οι τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της πώλησης του 67.77% της ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε. ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΗΠΕΙΡΟΥ που ακολούθησε την απόφαση της κυβέρνησης για εκποίηση της ΑΤΕ, αποκαλύπτουν ότι μια βασική παραγωγική μονάδα της Ηπείρου αλλά και ολόκληρης της χώρας διέρχεται τεράστιο κίνδυνο όχι μόνο να απολέσει τα χαρακτηριστικά της που την έκαναν ηγετική δύναμη στο χώρο της αλλά ακόμη και να βρεθεί σε σοβαρές δυσκολίες η καθημερινή της λειτουργία.Επειδή η κυβερνητική «ουδέτερη» στάση, που «εγκαταλείπει» στον εκκαθαριστή και στους συμβούλους πώλησης την τύχη της εταιρίας, είναι απολύτως απαράδεκτη.Επειδή η συγκεκριμένη επιχείρηση είναι στενά συνδεδεμένη με το μέλλον της κτηνοτροφίας στην περιοχή αλλά επίσης έχει και ιδιαίτερα σημαντική συμβολή γενικότερα στην οικονομία της Ηπείρου.Επειδή τέλος οι επόμενες μέρες είναι κρίσιμες για το μέλλον της επιχείρησης και η κυβερνητική επιμονή για συνέχιση της διαδικασίας εξευτελιστικής πώλησης σε ιδιώτες του 67,77% συνιστά μείζον πολιτικό ζήτημα για την ευρύτερη περιοχή.Ζητάμε την άμεση σύγκλιση από κοινού της αρμόδιας Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, και της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου προκειμένου να προσέλθουν ο αρμόδιος Υπουργός Οικονομικών και ο Αρμόδιος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και να ενημερώσουν για το κρίσιμο θέμα της πώλησης του 67.77% της ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε. ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΗΠΕΙΡΟΥ».Υπενθυμίζουμε ότι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ είναι να ακυρωθεί άμεσα η εξευτελιστική διαδικασία πώλησης . Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ τονίζει ότι η ΔΩΔΩΝΗ μπορεί μέσα από την ανάλογη αναδιοργάνωσή της σε όλα τα επίπεδα, σε συνθήκες διαφάνειας και κοινωνικού ελέγχου, βασισμένη σε ένα συνεταιριστικό αυτοδιαχειριστικό μοντέλο, να αναπτυχθεί και να παίξει κεντρικό ρόλο στη στήριξη της περιοχής αλλά και στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Χρειάζεται να δοθεί η δυνατότητα οι φυσικοί ιδιοκτήτες της με την ενεργό στήριξη των εργαζομένων της και όλης της κοινωνίας να αναλάβουν να οδηγήσουν τη ΔΩΔΩΝΗ σε νέους δρόμους ανάπτυξης και προσφοράς στο τόπο.»

Συνάντηση Φίλιππα Φίλιου με τον δήμαρχο Πάτρας για τα οικονομικά

Τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης συζήτησαν σήμερα οι δήμαρχοι Ιωαννίνων και Πάτρας. Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που ανέλαβε ο κ. Δημαράς για συναντήσεις και συζητήσεις με τους δημάρχους μεγάλων πόλεων με στόχο τις πιο δυναμικές αντιδράσεις στην συνεχή οικονομική αφαίμαξη των ΟΤΑ.Με το νέο πακέτο μέτρων που δρομολογεί η Κυβέρνηση, από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης αφαιρούνται άλλα 800 εκατομμύρια ευρώ περίπου, γεγονός που θα οδηγήσει τους Δήμους σε πλήρη αδυναμία λειτουργίας.«Μετά τις τελευταίες περικοπές οι Δήμοι οδηγούνται σε πλήρη οικονομική αδυναμία και σε κατάρρευση. Δεν είναι σε θέση ούτε να καταβάλουν τη μισθοδοσία. Αν δεν αντιδράσουμε άμεσα, τότε όλα τα μέτρα θα περάσουν και θα υποχρεωθούν οι Δήμοι να κάνουν όσα θέλει η Κυβέρνηση. Δηλαδή να κλείσουν δομές και επιχειρήσεις και να απολύσουν προσωπικό. Αυτή η πολιτική που εφαρμόζεται είναι ενάντια στην κοινωνία κι οφείλουμε να αντιδράσουμε. Προσωπικά δεν δύναμαι να είμαι δήμαρχος μιας εξαθλιωμένης κοινωνίας κι ενός χρεοκοπημένου Δήμου» ανέφερε στις δηλώσεις που έκανε ο Δήμαρχος Πάτρας Γιάννης Δημαράς.Ο κ. Δημαράς επανέλαβε και σήμερα τις προτάσεις που είχε καταθέσει στο συνέδριο της ΚΕΔΕ, ότι δηλαδή τα προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρέπει να διεθνοποιηθούν και να γίνουν απολύτως σαφή στις τοπικές κοινωνίες. Παράλληλα προτείνει κινητοποιήσεις των δημάρχων με διαμαρτυρία στο Σύνταγμα ωσότου λυθούν τα προβλήματα.«Η κινητοποίηση της ΚΕΔΕ με το διήμερο κλείσιμο των δήμων δεν είναι αντίστοιχη των μέτρων που λαμβάνονται. Δεν μπορεί να είναι μόνο αυτή η απάντηση στα σκληρά οικονομικά μέτρα. Αν η ίδια η ΚΕΔΕ δεν πάρει πρωτοβουλίες τότε θα το κάνουμε μόνοι μας καθώς η Κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει μέσω των Δήμων το τελικό χτύπημα στην κοινωνία. Αν η ΚΕΔΕ συνεχίσει να κινείται στην ίδια γραμμή, τότε κάποιοι δήμαρχοι θα διαφοροποιηθούμε», ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Δημαράς.Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος μίλησε για μία σκληρή πραγματικότητα που διαμορφώνεται στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και υπογράμμισε την ανάγκη για πιο δυναμικές αντιδράσεις.«Η σκληρή πραγματικότητα μας οδηγεί σε έναν κοινό δρόμο. Το διήμερο κλείσιμο των δημαρχείων που έχει αποφασιστεί δεν είναι επαρκής αντίδραση. Πιστεύουμε ότι το πρόβλημα πρέπει να γίνει γνωστό στην κοινωνία και στα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα και να αντιδράσουμε έντονα στην Κυβέρνηση.Πρέπει να γίνει κατανοητό σε όλους πως αν καταρρεύσει η αυτοδιοίκηση θα οδηγηθεί σε κατάρρευση όλο το σύστημα της χώρας. Δεν μπορούμε σήμερα να μιλούμε για νέες περικοπές στην αυτοδιοίκηση. Αν θέλουμε να περάσουν τέτοια μέτρα, ας διορίσουν δημάρχους κι ας το κάνουν. Εμείς δεν θέλουμε τέτοια αυτοδιοίκηση και θα δώσουμε τη μάχη μέχρι τέλους όπως είναι η εντολή που πήραμε από τους πολίτες», τόνισε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος.
.

ΠΡΕΒΕΖΑ:Συνελήφθη 35χρονος για τον βιασμό 20χρονης!

Συνελήφθη χθες το απόγευμα, από αστυνομικούς του τμήματος ασφαλείας Πρέβεζας ένας 35χρονος,ο οποίος διέμενε στο Κανάλι της Πρέβεζας και κατηγορήθηκε στις 21 Αυγούστου, από μια 20χρονη κοπέλα ότι είχε έρθει σε συνουσία μαζί της παρά την θέλησή της.H  κοπέλα διασκέδαζε εκείνο το βράδυ σε παραλιακό club της Πρέβεζας και τις πρώτες πρωινές ώρες δέχθηκε να την συνοδεύσει στο σπίτι της ο δράστης. Όμως δεν την πήγε στο σπίτι της αλλά σε ερημική τοποθεσία και δίχως την θέλησή της ήρθε σε συνουσία μαζί της.Μετά την καταγγελία της κοπέλας και αφού είχε εξετασθεί τότε από γιατρό, η αστυνομία αναζητούσε τον δράστη.

Καθηγητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων προσεγγίζουν Αλβανικά πανεπιστήμια, που προσφέρουν καλύτερους μισθούς!!!

Λόγω της κρίσης, αρκετοί Έλληνες καθηγητές κάνουν χρήση της τριετούς αναστολής καθηκόντων άνευ αποδοχών, προκειμένου να διδάξουν έναντι αδράς αμοιβής σε πανεπιστήμια της Σαουδικής Αραβίας και του Κατάρ.Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», ενδιαφέρον για Έλληνες πανεπιστημιακούς έχουν δείξει αλβανικά και βουλγαρικά πανεπιστήμια.Ο πρύτανης του πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κ. Τριαντάφυλλος Αλμπάνης αναφέρεται στην πρώτη προσέγγιση που είχε με εκπροσώπους ιδιωτικών αλβανικών πανεπιστημίων, στα πλαίσια συνεδρίου που αφορούσε σε ερευνητικές συνεργασίας. Στην Αλβανία λειτουργούν επτά ιδιωτικά πανεπιστήμια, που ακολουθούν ευρωπαϊκό ή αμερικανικό πρόγραμμα σπουδών στο πλαίσιο συνεργασιών με αντίστοιχα ΑΕΙ.Οι εκπρόσωποι των αλβανικών πανεπιστημίων θέλησαν να μάθουν αν οι καθηγητές του πανεπιστημίου Ιωαννίνων- κυρίως γιατροί- επιθυμούν να διδάξουν για ορισμένες ώρες της εβδομάδας στα πανεπιστήμια της Αλβανίας.Το πακέτο της προσφοράς περιλαμβάνει διαθέσιμο αυτοκίνητο από τα ελληνοαλβανικά σύνορα (την Κακαβιά, η οποία απέχει περί τις 4 ώρες από τα Τίρανα), μισθό, καθώς και πληρωμένα όλα τα έξοδα διατροφής και στέγασης. Φυσικά, στην πρόταση περιλαμβάνεται και η επιστροφή του Έλληνα καθηγητή από τα Τίρανα στην Κακαβιά.Φυσικά, θα πρέπει να γίνει διευθέτηση του προγράμματος διδασκαλίας στο ελληνικό πανεπιστήμιο. Η νομοθεσία απαιτεί από τους πανεπιστημιακούς να διδάξουν από 6 έως 14 ώρες και να έχουν φυσική παρουσία τουλάχιστον τρεις ημέρες. Ως εκ τούτου, αυτοί που θα θελήσουν να διδάξουν και στην Αλβανία, μπορούν να βρίσκονται τρεις ημέρες στην Ελλάδα και δυο μέρες εκεί.

Έτσι αποφάσισαν οι αξιολογητές για την πώληση της «Δωδώνης»!

- 21.344.010 ευρώ η προσφορά των ΕΑΣ με την μικρότερη να είναι 11.842.000
- Πολλά και «καυτά» τα ερωτήματα που ζητούν απάντηση...
Την ώρα που στην Ήπειρο κορυφώνονται οι αντιδράσεις για την απόφαση της Επιτροπής Αξιολόγησης προσφορών για την αγορά της «Δωδώνης» να αποκλείσει από την τελική αναμέτρηση του διαγωνισμού τη σύμπραξη ΕΑΣ- «ΒΙΚΟΥ Α.Ε.», η εφημερίδα  «Πρωινός Λόγος» φέρνει σήμερα στο «φως» της δημοσιότητας τα κριτήρια αξιολόγησης των προσφορών και το σκεπτικό με το οποίο αποφάσισε η αρμόδια επιτροπή.Πρόκειται για αποφάσεις που δείχνουν, ότι δεν έχει ληφθεί υπ’ όψιν το μοναδικό και πιο σημαντικό κοινωνικό κριτήριο (από τα έξι) η «συνέχεια στην ανάπτυξη της εταιρίας και της περιοχής».Έτσι, αποκτά πλέον μεγαλύτερο ενδιαφέρον η συζήτηση που θα γίνει στη Βουλή την ερχόμενη Τετάρτη, μετά από παρέμβαση του βουλευτή Ν.Δ. Ιωαννίνων Κώστα Τασούλα, κατά την οποία ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Θανάσης Τσαυτάρης θα παρουσιάσει τις θέσεις της Κυβέρνησης για τη «Δωδώνη». Και όλα αυτά, την ώρα που σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, η πώληση της «Δωδώνης» θα έχει ολοκληρωθεί το αργότερο έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

Τα κριτήρια…
Κατ’ αρχάς να σημειωθεί ότι η αξιολόγηση αφορά τις 4 εταιρίες που πέρασαν στη δεύτερη φάση, δηλαδή τις ΕΑΣ Ηπείρου με τη σύμπραξη της «ΒΙΚΟΣ Α.Ε.», ΤΥΡΑΣ, Lactalis και SIMOS FOOD GROUP.
Τα κριτήρια αξιολόγησης των προσφορών ήταν τα εξής:
- Μεγιστοποίηση του καταβλητέου ποσού, κατά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, Βεβαιότητα είσπραξης του τιμήματος, Ταχύτητα ολοκλήρωσης της διαδικασίας, Ελαχιστοποίηση του κινδύνου μη επίτευξης συμφωνίας, Ελαχιστοποίηση μελλοντικής διαχείρισης της Σύμβασης και Συνέχεια στην ανάπτυξη της Εταιρίας και της περιοχής. Το τελευταίο όμως δεν έχει ληφθεί υπ’ όψιν, ειδικά στην προσφορά των ΕΑΣ!Σύμφωνα με την έκθεση των αξιολογητών, το τίμημα που θα κατέβαλαν οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών της Ηπείρου ήταν 21.344.010 ευρώ, το οποίο, όπως τονίζεται «συνοδεύεται από προβληματική επιστολή υποστήριξης από την Εμπορική Τράπεζα, η οποία αναφέρεται σε αναγγελία εκχώρησης 3ου στρατηγικού επενδυτή (ΒΙΚΟΣ ΑΕ) και έχει αφαιρεθεί η ρήτρα «άνευ όρων απελευθέρωσης του ποσού από την Τράπεζα προς τον πωλητή».Παράλληλα, οι αξιολογητές σημειώνουν την έλλειψη βεβαιότητας των κεφαλαίων, η οποία «θα δυσχεράνει σημαντικά την υλοποίηση της συναλλαγής». Ακόμη, υπογραμμίζουν ότι υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι στην συναλλαγή. Αυτοί είναι: α) ενδεχόμενη προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια, για λήψη ασφαλιστικών μέτρων από τους υπόλοιπους ενδιαφερόμενους, λόγω του θέματος στρατηγικού επενδυτή β) αμφισβητήσιμη διαθεσιμότητα κεφαλαίων και γ) υποψία για προσπάθεια αλλαγής των όρων του διαγωνισμού, λόγω αναφοράς σε μεταβολή της σύνθεσης (στρατηγικός επενδυτής).Όλα αυτά ήταν πιθανά να συμβούν κατά τους αξιολογητές, γι’ αυτό και «ελαφρά τη καρδία» απέκλεισαν την μοναδική Ηπειρωτική πρόταση γι’ αγορά της «Δωδώνης».Σε ό, τι αφορά τον όμιλο ΤΥΡΑΣ, των αδελφών Σαράντη, οι αξιολογητές τονίζουν, ότι η προσφορά τους από πλευράς τιμήματος είναι στην 3η θέση της κατάταξης. Το τίμημα είναι 28.660.000 ευρώ, εκ των οποίων μετρητά τα 10.660.000 και 18.000.000 ευρώ πιστούμενο τίμημα για 7 χρόνια (1 χρόνος περίοδος χάριτος και πληρωμή σε 12 εξαμηνιαίες δόσεις 1.500.000 ευρώ, με ετήσιο επιτόκιο 3%-7%).Ακόμη οι αξιολογητές τονίζουν: Η είσπραξη του τιμήματος δεν υποστηρίζεται επαρκώς (μόνο για 7 εκ. ευρώ από τα αρχικά 10 εκ. μετρητά και καθόλου από το πιστούμενο τίμημα), ενώ αναφέρουν, ότι μπορεί να υπάρξει «πιθανή καθυστέρηση της συναλλαγής από την επιτροπή ανταγωνισμού (συγκέντρωση κλάδου)».

Η αιτία του κινδύνου
Πάντως, εντύπωση κάνει το γεγονός, ότι μια εκ των αιτιών που αναφέρονται ως κίνδυνοι για την ολοκλήρωση της συναλλαγής είναι και «η επιστολή στην προσφορά για μη αποδοχή του τρόπου αξιολόγησης και άσκησης ενδίκων μέσων, η οποία έρχεται σε αντίθεση με την αποδοχή των όρων του διαγωνισμού!». Υπενθυμίζεται, ότι η ΤΥΡΑΣ έχει στείλει εξώδικο προς τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας και τον Υπουργό Οικονομικών, στο οποίο κάνει λόγο για «απροκάλυπτη νόθευση του Διαγωνισμού» υπέρ άλλης εταιρίας, για μονομερείς και αυθαίρετους όρους που εκ των υστέρων τέθηκαν από τον πωλητή κ.α.!Η εταιρία SIMOS FOOD GROUP έχει καταθέσει προσφορά ως εξής: το 10% έχει κατατεθεί από την ΣΙΜΟΣ (εταιρία που για χρόνια διαθέτει τα προϊόντα της «Δωδώνης» στην Αθήνα) και το 90% της προσφοράς το έχουν καταθέσει Ρώσοι επενδυτές.Σύμφωνα με τους αξιολογητές, η εν λόγω προσφορά έχει το μεγαλύτερο τίμημα, ενώ υπάρχουν και δυο ξεκάθαροι τρόποι καταβολής του τιμήματος (εφ’ άπαξ- εφ’ άπαξ και πιστούμενο με μεγαλύτερο ονομαστικό τίμημα).Σύμφωνα με την έκθεση, το τίμημα έχει ως εξής: α) 20.660.000 ευρώ μετρητά ή β) 25.660.000 ευρώ από τα οποία 18.660.000 μετρητά και 5.000.000 ευρώ σε 3 χρόνια και 2.000.000 ευρώ σε 5 χρόνια.Όπως αναφέρουν οι αξιολογητές, η είσπραξη είναι ευχερέστατη (επιστολές υποστήριξης και μεγάλη οικονομική επιφάνεια), η ολοκλήρωση της συναλλαγής είναι γρήγορη και υπάρχουν οι δυνατότητες για περαιτέρω ανάπτυξη των εξαγωγών, εξάρτηση από τη Ζώνη Γάλακτος και εισροή κεφαλαίων από το εξωτερικό.Για τους αξιολογητές, «κίνδυνοι για τη συναλλαγή είναι α) η αίρεση για την επέκταση του δανείου της «Δωδώνης» για μια 3ετία, β) λήξη προσφοράς 30 Σεπτεμβρίου και γ) πληροφόρηση για τις άδειες της εταιρείας, οι οποίες μετά από έρευνα τα εκκαθάρισης υπάρχουν».Τέλος, αναφέρεται σχετικά με την εταιρία ΣΙΜΟΣ (μετέχει με 10% στην προσφορά), ότι «συνεργάζεται με την «Δωδώνη» περίπου μια 25ετία χωρίς προβλήματα».
• Βέβαια, να σημειωθεί, ότι η συγκεκριμένη εταιρία οφείλει ένα αρκετά μεγάλο ποσό στην «Δωδώνη» της τάξης των 11 εκ. ευρώ και ότι υπάρχουν εξασφαλίσεις μόνο για τα 7 εκ. ευρώ.
Τέλος, η Group Lactalis από τη Γαλλία έχει κάνει, σύμφωνα με τους αξιολογητές, την μικρότερη προσφορά, 11.842.000 ευρώ μετρητά, ενώ στην έκθεση αναφέρεται ότι πρόκειται για έναν μεγάλο όμιλο, απ τους βασικούς παίκτες της παγκόσμιας αγοράς, ότι υπάρχουν ελάχιστοι κίνδυνοι για την ολοκλήρωση της συναλλαγής, ενώ κρίνεται θετικό και το ότι θα υπάρξει εισροή κεφαλαίων από το εξωτερικό και ανάπτυξη της εταιρίας.Από τα παραπάνω στοιχεία της αξιολόγησης προσφορών των οικονομικών συμβούλων της Εθνικής Τράπεζας και της Alpha Bank, προκύπτουν ορισμένα πολύ βασικά ερωτήματα. Όπως για παράδειγμα: αφού η Lactalis έχει καταθέσει το χαμηλότερο τίμημα, γιατί αποκλείστηκαν οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών της Ηπείρου και κατ’ επέκταση και η εταιρία ΒΙΚΟΣ Α.Ε., που έχουν καταθέσει προσφορά μεγαλύτερη σχεδόν κατά 10 εκ. ευρώ;Ακόμη, γιατί οι αξιολογητές θεωρούν ως κίνδυνο το εξώδικο της ΤΥΡΑΣ, που καταγγέλλει όρους του διαγωνισμού; «Γιατί θεωρείται αρνητική αξιολόγηση η ύπαρξη διαμαρτυρίας για τον τρόπο λειτουργίας του εκκαθαριστή; Από πότε τιμωρείται η διαφωνία και ιδίως όταν η πρόθεση προσαρμογής των προσφορών είναι εμφανής;» διερωτάται έμπειρο στέλεχος της αγοράς των γαλακτοκομικών.Ακόμη, σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος, «είναι λάθος η εκτίμηση ότι η προσφορά της SIMOS FOOD GROUP πρόκειται για το υψηλότερο τίμημα, γιατί η ΤΥΡΑΣ δίνει 28.000.000 και με τους προεξοφλητικούς τόκους συνολικά 32.000.000».Είναι βέβαιο, ότι τις επόμενες ημέρες το… κουβάρι της «Δωδώνης» θα ξετυλιχθεί και έως τα τέλη Σεπτεμβρίου θα αποφασιστεί ποιο τελικά θα είναι και το νέο της αφεντικό. Αυτό που προέχει για τους φορείς της Ηπείρου είναι, στον λιγοστό χρόνο που έχουν στη διάθεσή τους, να πείσουν την Κυβέρνηση, ότι δεν πρέπει να πωληθεί η «Δωδώνη» με βάση μόνο οικονομικά κριτήρια, αλλά και κοινωνικά.Πρέπει δηλαδή να ληφθεί υπ’ όψιν η ανάπτυξη της περιοχής, αλλά και το γεγονός, ότι η «Δωδώνη» αποτελεί ήδη και μπορεί να συνεχίσει να αποτελεί κεφάλαιο για την οικονομία της χώρας.

ΠΡΕΒΕΖΑ:Επίσκεψη του Κώστα Μπάρκα στο Νοσοκομείο

Οι δραματικές ελλείψεις στην υλικοτεχνική υποδομή, στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, η κλιμακούμενη απαξίωση της Δημόσιας Υγείας και περίθαλψης καθώς και η άμεση κυβερνητική στρατηγική του ξεπουλήματος κλινικών και Νοσοκομείων σε ιδιώτες, διαπιστώθηκαν κατά την επίσκεψη του βουλευτή Πρέβεζας του Συριζα Κώστα Μπάρκα, στο Νοσοκομείο Πρέβεζας μετά και την ενημέρωση που είχε από τους εργαζόμενους, το διοικητικό και το επιστημονικό προσωπικό. Ο κ. Μπάρκας τόνισε ότι η κυβέρνηση αδιαφορεί για την ασφάλεια των ασθενών και του προσωπικού, δηλώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ θα αντισταθεί με κάθε τρόπο στην ισοπέδωση του κοινωνικού κράτους, της Δημόσιας Υγείας και Περίθαλψης. Η δημόσια υγεία, η ανθρώπινη ζωή, πρόσθεσε ο κ. Μπάρκας θα περιφρουρηθεί με κάθε κόστος από την κυνική και ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης, που ζητάει βοήθεια “να ανασάνει” από την κα Μέρκελ, άλλα δεν επιτρέπει το ίδιο στους κατοίκους της χώρας της.

Σύλληψη αλλοδαπού για κλοπή από περίπτερο στα Ιωάννινα

Συνελήφθη, προχθές  τα ξημερώματα στα Ιωάννινα από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιωαννίνων, ένας 17χρονος υπήκοος Μαρόκο ενώ αναζητείται συνεργός του, για κλοπή από περίπτερο στα Ιωάννινα.Ειδικότερα, οι δύο δράστες λίγο νωρίτερα είχαν αφαιρέσει από το ψυγείο του περιπτέρου διάφορα αναψυκτικά.Μέρος των κλοπιμαίων τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή του δράστη, αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη.Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Κάποιοι θα μείνουν με την χαρά!

Οι εξελίξεις σε κεντρικό επίπεδο αφήνουν παγερά αδιάφορους κάποιους στα Γιάννενα, που ξεκίνησαν από τώρα τις διεργασίες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Κι αφού πληροφορηθήκαμε ότι ο Γιάννης Ναυρούζογλου ξεκίνησε τη συγκρότηση παράταξης για το δήμο Ιωαννιτών, τώρα διασταυρώνουμε ότι η κεντροδεξιά αλληλοσπαράσσετε!Ο Ναυρούζογλου θέλει να είναι επικεφαλής. Ο Γκόντας από την πλευρά του,δε φαίνεται πως θα εγκαταλείψει εύκολα, εξάλλου είναι μαθημένος από πρωταθλητισμούς.Και βέβαια όσοι σπεύδουν να φορέσουν το κοστούμι του υποψηφίου λησμονούν τον Βασίλη Χήτο. Πρόκειται για μία ισχυρή προσωπικότητα, που διαθέτει την οικονομική επιφάνεια, αλλά και τις υψηλές διασυνδέσεις στη Συγγρού. Από τον Γρηγόρη Τζιμογιάννη μέχρι τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά!!!Ε, είναι σίγουρο πως κάποιοι θα μείνουν με τη χαρά!!!

Κάρολος Παπούλιας: Πέρσυ παραιτήθηκε του μισθού του & φέτος ζητάει μείωση..

Φεβρουάριος του 2012, ο Κάρολος Παπούλιας επικοινωνεί με τον τότε Υπουργό Οικονομικών Βαγγέλη Βενιζέλο και παραιτείται του μισθού του.Χαμός στα δελτία ειδήσεων, συμβολική κίνηση που τον τιμά λέγαν οι μεγαλοδημοσιογράφοι… Όφελος λέει κοντά στα 300.000 ευρώ για το δημόσιο ετησίως…Σήμερα το πρωί ο ίδιος άνθρωπος που υποτίθεται ότι δεν λαμβάνει εδώ και μήνες μισθό επικοινώνησε ξανά με το Υπουργείο Οικονομικών αυτή τη φορά για να ζητήσει “μείωση” του μισθού του…Κύριε Πρόεδρε, μας κάνετε πλάκα έτσι;Περιμένουμε με ανυπομονησία διευκρινίσεις από την Προεδρία, σίγουρα θα υπάρχει εξήγηση…Μάλλον η γραφειοκρατία δεν επέτρεψε την διακοπή της μισθοδοσίας & ο Πρόεδρος αναγκαστικά συνεχίζει όπως φαίνεται να εισπράττει περισσότερα από τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών.

troktiko.eu

Δήλωση Βασίλη Χήτου

Αμέσως μετά το πέρας των εκλογών του περασμένου Ιουνίου, έχω επιστρέψει αυστηρά στα δημοσιογραφικά μου καθήκοντα. Κάτι εξάλλου που δημόσια το είχα επισημάνει για την περίπτωση που δεν έπαιρνα την έδρα στα Γιάννενα. Είναι επίσης γνωστό, πως στους «Ανεξάρτητους Έλληνες» οι πάσης είδους χορηγοί, όπως και τα «ευαγή» ιδρύματα, ήταν εξ αρχής εχθροί μας.Ευχαριστώ ιδιαίτερα τους Γιαννιώτες και τις Γιαννιώτισσες που μου έδειξαν την αγάπη τους και στήριξαν την προσπάθειά μου, όπως επίσης και προσωπικά τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο, για την τιμή που μου έκανε, να με επιλέξει και να με προτείνει για υποψήφιο βουλευτή, στον Νομό, που μου πρόσφερε -τουλάχιστον επαγγελματικά- τόσες πολλές χαρές.Πάνω απ’ όλα όμως ευχαριστώ τον πρόεδρο του κινήματος, που με στήριξε δυναμικά για την ξεδιάντροπη επίθεση που δέχθηκα από τους τυχοδιώκτες και καιροσκόπους συκοφάντες του «Ελεύθερου Τύπου» αλλά και τους … αθέατους «μυστικοσύμβουλους» του κυρίου Σαμαρά. Αλήθεια όλα αυτά τα «κοθώνια» και οι «γυμνοσιάλιαγκες» της Συγγρού που είναι τώρα;Γιατί δεν προκαλούν τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και αρμόδιο υπουργό δημόσιας τάξης, που έχει στη διάθεσή του όλα τα αρχεία, να αποκαλύψει πως εγώ τα «έπαιρνα» ή και τα «παίρνω» από τα μυστικά κονδύλια της ΕΥΠ; Αν αυτή την φορά δεν τον κάνουν για λόγους «ευγενείας» τους δίνω εγώ δημόσια αυτό το δικαίωμα.Λυπάμαι ειλικρινά που δεν έχω τον χρόνο να στηρίξω ενεργά, τον αγώνα που ξεκίνησε ο Πάνος Καμμένος. Σιωπηρά θα το κάνω όμως μ' όλες μου τις δυνάμεις. Ασφαλώς όμως και παραμένει ανοικτή η πρότασή μου, για δημόσιο τηλεοπτικό διάλογο με τους μεγαλοβουλευτάδες κκ Τασούλα και Καλογιάννη, σε τόπο και χρόνο που θα επιλέξουν οι ίδιοι. Μου είναι πάντα ευπρόσδεκτοι!Για τους φίλους και τις φίλες, ανανεώνουμε το ραντεβού μας από την συχνότητα του ΕΧΤΡΑ 3, την αγαπημένη μας Real news της Κυριακής και φυσικά τον παντοτινό μας σύμμαχο, το διαδίκτυο ..!

ΠΡΕΒΕΖΑ:Tις αγωνιστικές τους δράσεις προετοιμάζουν τα Συνδικάτα ενόψει της ΔΕΘ

Tις αγωνιστικές τους δράσεις προετοιμάζουν τα Συνδικάτα ενόψει της ΔΕΘ και αναδεικνύουν τις δικές τους διεκδικητικές προτάσεις για την έξοδο της χώρας μας από τα δεσμά των μνημονίων, της ανεργίας, της λιτότητας και της φοροεπιδρομής. Tα Συνδικάτα δίνουν ραντεβού στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο το απόγευμα και για το λόγο αυτό το Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας θα μισθώσει λεωφορείο για τη μεταφορά του κόσμου και η αναχώρηση θα γίνει στις 8:30 το πρωί του Σαββάτου, από την πλατεία Ανδρούτσου. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στο τηλέφωνο 2682022321.

Σημαντική ανακοίνωση του Φορέα Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου-Αώου και Πίνδου

Το Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.) του Φορέα Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου-Αώου και Πίνδου κατά την συνεδρίασή του, στις 3-4-2012, συζήτησε διεξοδικά το θέμα των δρομολογούμενων συγχωνεύσεων και καταργήσεων Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών (ΦΔΠΠ) και συγκεκριμένα την πρόταση του ΥΠΕΚΑ περί συγχώνευσης του Φ.Δ. Εθνικών Δρυμών Βίκου-Αώου και Πίνδου με τον Φ.Δ. Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων-Περιστερίου και χαράδρας Αράχθου.Το Συμβούλιο του ΦΔ ομόφωνα εξέφρασε την έντονη αντίθεσή του στη γενικότερη λογική και πολιτική των συγχωνεύσεων και καταργήσεων ΦΔΠΠ, αλλά και στην ειδικότερη της συγχώνευσης του Φ.Δ. Εθνικών Δρυμών Βίκου-Αώου και Πίνδου με τον Φ.Δ. του Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων-Περιστερίου και χαράδρας Αράχθου. Ιδιαίτερα τονίσθηκε ότι:
-Το Εθνικό Πάρκο της Βόρειας Πίνδου αποτελεί ήδη προϊόν συγχώνευσης των Εθνικών Δρυμών Βίκου-Αώου και Πίνδου (Βάλια Κάλντα) με αποτέλεσμα την δημιουργία της μεγαλύτερης χερσαίας Προστατευόμενης Περιοχής της χώρας, με έκταση που προσεγγίζει τα 2.000.000 στρέμματα. Τα πολλαπλά προβλήματα και αρρυθμίες από την πρώτη αυτή συγχώνευση έχουν σήμερα, μετά από πέντε έτη, σε μεγάλο βαθμό ξεπεραστεί, με επίπονη όμως προσπάθεια, προσεκτική και ισορροπημένη λειτουργία και δράση του ΦΔ.
-Η νέα συγχώνευση του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου με το Εθνικό Πάρκο Τζουμέρκων, θα δημιουργήσει πολύ περισσότερα και οξύτερα προβλήματα, που θα είναι δύσκολο έως αδύνατο να γεφυρωθούν και αμβλυνθούν. Οι δύο περιοχές δεν αποτελούν φυσική γεωγραφική συνέχεια και δεν παρουσιάζουν, παρά τον ορεινό χαρακτήρα τους, συνάφεια ως προς τα προστατευταία αντικείμενα. Η κάθε μία έχει τις ιδιαιτερότητές της, απαιτεί διαρκή εμπεριστατωμένη παρακολούθηση και αποτελεσματική φύλαξη, η οποία όπως είναι φυσικό δεν θα μπορεί εύκολα να ασκηθεί σε μία αχανή έκταση, που θα προσεγγίζει τα 3.000.000 στρέμματα. Το νέο διοικητικό σχήμα με τα σημερινό, αλλά και διπλάσιο στελεχικό δυναμικό, δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί στοιχειωδώς στις υποχρεώσεις του και έτσι η όλη προσπάθεια θα οδηγηθεί σε ναυάγιο. Αυτό ελπίζουμε πως δεν το επιθυμεί κανείς και σίγουρα δεν το επιθυμούν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που χρηματοδοτούν αποκλειστικά το έργο των ΠΠ.
-Σε ό,τι αφορά στο νέο διοικητικό σχήμα, η χωρική αρμοδιότητά του θα εκτείνεται σε τρεις διοικητικές περιφέρειες - Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας - καθιστώντας την λειτουργία, αλλά και την τοπική εκπροσώπηση σε αυτό, ιδιαιτέρως προβληματική. Η δε σύγκληση του ΔΣ και δημιουργία απαρτίας θα αποτελεί τιτάνιο έργο για τον εκάστοτε πρόεδρο.
Επιπλέον οι δύο Φορείς Διαχείρισης έχουν σήμερα μεγάλη διαφορά στην οργάνωσή τους και στην εμπειρία εφαρμογής διαχειριστικών δράσεων στην περιοχή ευθύνης τους, καθώς ο ΦΔ Τζουμέρκων είναι νεοσύστατος ενώ ο ΦΔ Βόρειας Πίνδου, λειτουργεί στελεχωμένος από το 2007. Οι καθυστερήσεις στην άσκηση αποτελεσματικής διαχείρισης, προκειμένου το νέο σχήμα να ισορροπήσει και να βρει ικανοποιητικό διαχειριστικό και διοικητικό ρυθμό, αναμένεται να είναι μεγάλες, με τελικό αποτέλεσμα την υποβάθμιση, τόσο των ασκούμενων διαχειριστικών δράσεων, όσο και του προστατευταίου αντικειμένου.
Με βάση όσα σε συντομία αναφέρθηκαν, το Διοικητικό Συμβούλιο του Φ.Δ. Εθνικών Δρυμών Βίκου-Αώου και Πίνδου ομόφωνα ζητεί από την ηγεσία του ΥΠΕΚΑ την ακύρωση της δρομολογούμενης συγχώνευσης των δύο Φ.Δ. και την παραμονή του Φ.Δ. Εθνικών Δρυμών Βίκου-Αώου και Πίνδου με τη σημερινή του μορφή και περιοχή αναφοράς, στην οποία περιέχονται δύο Εθνικοί Δρυμοί, έντεκα περιοχές του δικτύου Natura 2000 και ένα Γεωπάρκο. Ο μοναδικός αυτός φυσικός πλούτος, συνοδευόμενος από σπουδαία παράδοση και πλούσιο πολιτισμό, πρέπει να προστατευθεί, αναδειχθεί και προβληθεί κατάλληλα. Αυτό αποτελεί αδιαπραγμάτευτο αίτημα των τοπικών κοινωνιών, αλλά και των ευρύτερων περιοχών, για το λόγο αυτό το ΔΣ ζητεί από τους Δημάρχους των περιοχών και των δύο Εθνικών Πάρκων να τοποθετηθούν επίσημα επί του θέματος.

Το ΠΑΣΟΚ και ο πανδαμάτωρ χρόνος

Του Γρηγόρη Τζιοβάρα
Χωρίς τυμπανοκρουσίες, οι οποίες, άλλωστε,… απαγορεύονται αυστηρώς και δια ροπάλου, λόγω της τρέχουσα συγκυρίας, τίμησε το ΠΑΣΟΚ την επέτειο της ίδρυσής του, από την οποία συμπληρώθηκαν 38 χρόνια, όσα ακριβώς και από την –συκοφαντημένη, τελευταία- Μεταπολίτευση του 1974, που στη συλλογική μνήμη ταυτίζεται ιστορικά περισσότερο από οτιδήποτε άλλο με το κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου.Ξέρω ότι δεν είναι η κατάλληλη ώρα για να αποτιμήσει κανείς το ισοζύγιο της προσφοράς του ΠΑΣΟΚ, όταν, υπό το κράτος της αφόρητης πίεσης που ασκείται στην ελληνική κοινωνία, η οποία έχει, πλειοψηφικά, ενστερνιστεί την –απολύτως, λανθασμένη, κατ΄ εμένα, αντίληψη ότι η Μεταπολίτευση και άρα και το ΠΑΣΟΚ είναι συνώνυμα της κρίσης.Με μια, ωστόσο, πιο ψύχραιμη ματιά βρίσκει κανείς ότι εκείνο για το οποίο κυρίως εγκαλείται το ΠΑΣΟΚ είναι επειδή στην τελευταία κυβερνητική του θητεία δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί την διάχυση της ευημερίας σε ευρύτερα κοινωνικά στρώματα που αναμφισβήτητα έφεραν οι πολιτικές που είτε άσκησε το ίδιο, κυβερνώντας το μεγαλύτερο διάστημα των τελευταίων 38 χρόνων, είτε επηρέασε ή γονιμοποίησε με την παρουσία του στο πολιτικό σκηνικό.Ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει βάσιμα ότι η Ελλάδα του σήμερα, παρά τις δυσχερείς συνθήκες που βιώνουμε, μπορεί να συγκριθεί με την Ελλάδα του 1974 ή του 1981, από όποια οπτική και αν δει κανείς τα πράγματα. Στα χρόνια αυτά συντελέστηκε μια άνευ προηγουμένου πρόοδος στις οικονομικές και κοινωνικές κατακτήσεις τόσο στο επίπεδο της χώρας όσο και στο επίπεδο που αφορά την καθημερινότητα για τη συντριπτική πλειονότητα των πολιτών.Παρά τα πέντε χρόνια συνεχούς ύφεσης, το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν της Ελλάδας και το συνακόλουθο κατά κεφαλήν εισόδημα είναι δυσθεώρητα μεγαλύτερο από εκείνο της δεκαετίας του 1970 και στην περίοδο αυτή καλύψαμε μεγάλο μέρος της απόστασης που μας χώριζε από την υπόλοιπη Ευρώπη. Αυτή η άνοδος μεταφράστηκε σε, συγκριτικά, καλύτερους μισθούς και συντάξεις, σε απόκτηση περιουσιακών στοιχείων και σε παροχές (συλλογικές και ατομικές) που πριν από τέσσερις δεκαετίες ήταν όνειρο για τους περισσότερους Έλληνες.Γνωρίζω ότι ο αντίλογος σε όλα τούτα είναι ότι «μπορούσαν να γίνουν πολύ περισσότερα, τα οποία δεν έγιναν». Και ακόμη ότι στα χρόνια αυτά άνθισαν φαινόμενα όπως ο λαϊκισμός, οι πελατειακές σχέσεις, η διαφθορά, η αναξιοκρατία, το κομματικό κράτος, για τα οποία ο βασικός υπεύθυνος είναι το ΠΑΣΟΚ, μόνον και μόνον, αν θέλετε, γιατί είχε την ευθύνη της διακυβέρνησης κατά το μεγαλύτερο διάστημα της μεταπολιτευτικής περιόδου.Βάσιμος αναμφισβήτητα ο αντίλογος αυτού του είδους. Αρκεί, ωστόσο, να λαμβάνει υπόψη του ότι ούτε το πελατειακό και κομματικό κράτος, ούτε τα κρούσματα διαφθοράς αποτελούν «εφεύρεση» των τελευταίων χρόνων, αλλά, για όσους έχουν στοιχειώδη ιστορική γνώση, συνιστούν μια χρόνια παθογένεια του οι απαρχές της ανάγονται στην ίδρυση του νεώτερου ελληνικού κράτους.Πέραν αυτού, όμως, και επειδή προσωπικά δεν με βρίσκει σύμφωνο η τακτική να αποδίδουμε όλα τα «στραβά και τα ανάποδα» στο κακό μας… ριζικό, έχω να προσθέσω και τούτο: όσες φορές τα προηγούμενα χρόνια, το ΠΑΣΟΚ του ΑΣΕΠ συγκρούστηκε με το ΠΑΣΟΚ του πελατειακού κράτους, νικητής, τις περισσότερες φορές, βγήκε το δεύτερο, ίσως επειδή είχε την υποστήριξη και των άλλων παρατάξεων που ήθελαν το κράτος – «λάφυρο» και για τα «δικά τους παιδιά».Για ορισμένους το μέτρο της επιτυχίας του ΠΑΣΟΚ μπορεί να είναι η όψιμη προσπάθεια άλλων σχηματισμών να σφετεριστούν τα συνθήματά του, να λεηλατήσουν την κληρονομιά του. Δε με βρίσκει σύμφωνο αυτή η άποψη. Γιατί, κατά τη γνώμη μου, το πλέον σημαντικό επίτευγμα του ΠΑΣΟΚ ήταν ότι στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής του λειτούργησε ως δύναμη αλλαγής των απαρχαιωμένων δομών της ελληνικής κοινωνίας προς προοδευτική κατεύθυνση, εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό τα ανερχόμενα στρώματα που ασφυκτιούσαν οικονομικά και κοινωνικά.Αντιθέτως, οι πολιτικές δυνάμεις, όπως και τα πρόσωπα που διεκδικούν να «αντιγράψουν» την πορεία του ΠΑΣΟΚ, φαίνεται να υιοθετούν έναν νεοσυντηρητισμό που ταυτίζεται με τις πιο κακές στιγμές της μεταπολιτευτικής ΠΑΣΟΚικής πραγματικότητας. Και, όσο καλές προθέσεις και αν τους αναγνωρίσει κανείς στη λογική του «έτσι έμαθαν», δεν μπορεί να παραβλέψει ότι κάθε άλλο παρά δείχνουν διάθεση να αναγνωριστούν όλα όσα μας έφεραν εδώ που είμαστε και να δοθούν οι απαραίτητες μάχες για να ανατραπούν.Όσο για το ίδιο το ΠΑΣΟΚ, εκείνο που μπορεί να πει κανείς στη φάση που βρίσκεται είναι ότι έχει μπροστά του μακρά έρημο να διανύσει, προτού επανέλθει σε πρωταγωνιστική τροχιά. Οι πληγές που έχει υποστεί είναι πολύ βαθιές και μόνον ο πανδαμάτωρ χρόνος μπορεί να τις γιατρέψει. Η μόνη δε αγωγή που, κατά τη δική μου προαίρεση, μπορεί να ακολουθήσει, για να μην περιθωριοποιεί έτι περαιτέρω, είναι η επιμονή σε θέσεις που κατοχυρώνουν τον ιστορικό του ρόλο ως παράγων αλλαγής της κοινωνίας και εκφραστής των νέων προταγμάτων που θα μας βγάλουν από την κρίση και θα μας επαναφέρουν, αργά ή γρήγορα, στη φάση της προόδου και της ευημερίας της ελληνικής κοινωνίας.

*Ο Γρηγόρης Τζιοβάρας είναι δημοσιογράφος, περιφερειακός σύμβουλος Θεσπρωτίας στο πρώτο αιρετό Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου.

ΠΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΡΩΜΗ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ - Βλέπουν Ευρώπη τα Γιάννενα

Μπορεί ο Δήμος Ιωαννιτών και οι άλλοι παράγοντες που ασχολούνται με την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής να έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους στις αγορές του Ισραήλ και της Τουρκίας, ωστόσο προοπτικές προσέλκυσης επισκεπτών από την Ευρώπη δημιουργεί η δραστηριοποίηση μίας νέας αεροπορικής εταιρείας που σκοπεύει να εντάξει και το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων στους προορισμούς της. Η ολοκλήρωση των έργων στον κρατικό αερολιμένα «Βασιλεύς Πύρρος» θα δώσει τη δυνατότητα πραγματοποίησης διεθνών πτήσεων, με τους τουριστικούς παράγοντες της περιοχής να έχουν ξεκινήσει τις επαφές τους με tour operators του Ισραήλ, ενώ αναμένεται το επόμενο διάστημα να υπάρξει επίσκεψη στα Γιάννινα στελεχών των τουρκικών αερογραμμών, προκειμένου να εξετάσουν τις δυνατότητες απευθείας πτήσεων. Όμως, όλα δείχνουν ότι θα τους προλάβει η αεροπορική εταιρεία Hellas Airlines, που ανοίγει τα φτερά της στις αρχές του 2013 με πτήσεις εσωτερικού σε πρώτη φάση, ενώ άμεσα θα υπάρχουν και δρομολόγια για προορισμούς του εξωτερικού. Η νέα αεροπορική εταιρεία, που θα έχει ως βάση της το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου στο νομό Μαγνησίας, θέτει σε προτεραιότητα το δρομολόγιο προς Ρώμη με δύο πτήσεις καθημερινά, η μία εκ των οποίων θα διασυνδέει και την πόλη των Ιωαννίνων, όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος της Εταιρείας και παλιός πιλότος στην Αμερική Βασίλης Ραλάκης. «Τα Ιωάννινα είναι ένας από τους βασικούς μας προορισμούς και στόχος μας είναι να συνδέσουμε την πόλη όχι μόνο με τον Βόλο, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Ρόδο και το Ηράκλειο, αλλά και με ευρωπαϊκές πόλεις. Τα Γιάννινα θα είναι ενδιάμεσος σταθμός και εκτιμούμε πως θα δημιουργήσουμε ένα τουριστικό ρεύμα για την περιοχή», σημείωσε ο κ. Ραλάκης. Με την ένταξη από τον Μάιο του 2013 στον στόλο της εταιρείας τριών αεροσκαφών, τα οποία θα έρθουν να προστεθούν στα δύο αεροσκάφη τύπου Airbus A320 που θα δρομολογηθούν αρχικά, θα εκτελούνται δρομολόγια και προς Μαδρίτη, Λονδίνο, Παρίσι και Μόσχα, ενώ στόχος της εταιρείας είναι την πρώτη πενταετία να διαθέτει στόλο 10 αεροσκαφών με πραγματοποίηση δρομολογίων και σε Ουγγαρία και Τσεχία. Ο πρόεδρος της Hellas Airlines έκανε γνωστό πως το επόμενο διάστημα θα επισκεφθεί τα Γιάννινα και θα έχει συνομιλίες με τους τοπικούς φορείς, προκειμένου να εξετάσουν από κοινού τις δυνατότητες συνεργασίας επ’ ωφελεία και των δύο πλευρών.

Έξι πτήσεις σε καθημερινή βάση 
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν, όμως, και τα σχέδια της νέας αεροπορικής εταιρείας για τα δρομολόγια του εσωτερικού, με τον προγραμματισμό να περιλαμβάνει έξι πτήσεις από και προς τα Γιάννινα σε καθημερινή βάση με ενδιάμεσους σταθμούς. Μάλιστα, στόχος είναι να υπάρχουν πτήσεις νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ για να εξυπηρετούνται και όσοι θέλουν να ταξιδέψουν αυθημερόν. Ο κ. Ραλάκης έκανε γνωστό πως τα δρομολόγια θα ξεκινήσουν από τις 15 Ιανουαρίου με τιμή για το Ιωάννινα – Αθήνα μετ’ επιστροφής στα 65 ευρώ, σημειώνοντας πως οι ενδιάμεσες στάσεις δεν παρατείνουν σε μεγάλο βαθμό τη διάρκεια του ταξιδιού, καθώς προβλέπονται 20λεπτες στάσεις σε κάθε αεροδρόμιο χωρίς αποβίβαση. «Οι τιμές που προσφέρουμε είναι για όλες τις πτήσεις, όλες τις ημέρες και όλες τις εποχές. Προσφέρουμε κάτι νέο και πρωτότυπο, κάνοντας ότι μπορούμε για να βοηθήσουμε και την εταιρεία μας και τον κόσμο σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία», επεσήμανε ο πρόεδρος της Hellas Airlines. Τέλος, σε ερώτηση για το αν έχουν ληφθεί υπόψιν οι εργασίες που εκτελούνται στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων και οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή, ο κ. Ραλάκης επισήμανε ότι τα αεροπλάνα είναι παντός καιρού, γεγονός που σημαίνει ότι μπορούν να πετάνε και σε δύσκολες καιρικές συνθήκες, με εξαίρεση φυσικά ισχυρές καταιγίδες και πυκνή ομίχλη, ενώ εξέφρασε την ελπίδα μέχρι να ξεκινήσει η εταιρεία τα δρομολόγια να έχουν λυθεί όλα τα προβλήματα στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ:Με αρκετά κενά θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά

Με αρκετά κενά σε θέσεις νηπιαγωγών, ελλείψεις καθηγητών αλλά και σοβαρές εκκρεμότητες λόγω έλλειψη χρημάτων θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά στην Πρέβεζα. Την ίδια στιγμή μια μόλις μέρα μετά τον αγιασμό στα σχολεία ξεκινούν κινητοποιήσεις οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί αντιδρώντας στις ελλείψεις στο χώρο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και θα πραγματοποιήσουν απεργία στις 12 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας κ. Δημήτρη Παπαγεωργίου στις 11 Σεπτεμβρίου , αμέσως μετά τον αγιασμό, θα γίνει συμβολικός αποκλεισμός της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ώστε να γνωστοποιηθούν τα προβλήματα και τα αιτήματα των εκπαιδευτικών. Στο χορό των κινητοποιήσεων και οι καθηγητές. Με ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ εξήγγειλε ότι την ίδια ημέρα προκηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας. Να σημειώσουμε ότι χθες το πρωί στην Πρέβεζα πραγματοποιήθηκε συνάντηση της περιφερειακής διευθύντριας εκπαίδευσης κ. Νόκα Ζαράχη με τους προϊσταμένους και τους διευθυντές των σχολείων. Μέσα από τη συζήτηση που έγινε δόθηκαν οι απαραίτητες κατευθύνσεις για την εξεύρεση λύσεων στα όποια προβλήματα έχουν προκύψει, ώστε η καινούργια σχολική χρονιά να ξεκινήσει χωρίς προβλήματα σε όλους τους τομείς.

Αιματοβαμμένη άσφαλτος τον Αύγουστο στην Ήπειρο!

Θλιβερός είναι ο απολογισμός των τροχαίων δυστυχημάτων που σημειώθηκαν στην Ήπειρο τον Αύγουστο που μας πέρασε. Έντεκα νεκροί και 34 τραυματίες στους δρόμους της Ηπείρου, καταγράφονται στα επίσημα στοιχεία της Τροχαίας.Αναλυτικά και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της αστυνομίας στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου, σημειώθηκαν 20 τροχαία δυστυχήματα (έναντι 25 το 2011). Ειδικότερα, σημειώθηκαν:
· 7 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα έναντι 3 που είχαν συμβεί τον Αύγουστο του 2011.
· 6 τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό ατόμου έναντι 6 τον Αύγουστο του 2011.
· 7 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου έναντι 16 τον Αύγουστο του 2011.
Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών καταγράφηκαν συνολικά 45 παθόντες (έναντι 55 το 2011). Ειδικότερα καταγράφηκαν:
11 νεκροί (έναντι 3 το 2011) 15 σοβαρά τραυματίες (έναντι 9 το 2011) 19 ελαφρά τραυματίες (έναντι 43 το 2011).

Ανάμεσα στος φτωχότερους Έλληνες οι 23 πολίτες του Βασιλικού Πωγωνίου

Οι 23 φορολογούμενοι κάτοικοι του Βασιλικού Πωγωνίου με μέσο ετήσιο εισόδημα 9.959 ευρώ, περιλαμβάνονται ανάμεσα στους φτωχότερους εισοδηματικά Έλληνες. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών και τα οποία προκύπτουν από την ανάλυση των 5.681.280 φορολογικών δηλώσεων που υποβάλαμε φέτος, ο νομός Ιωαννίνων συμπεριλαμβάνεται στους εισοδηματικά φτωχούς νομούς.

ΠΡΕΒΕΖΑ:Έντονο ενδιαφέρον για την συμμετοχή παιδιών στα δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα

Έντονο ενδιαφέρον παρατηρείται για την συμμετοχή παιδιών στα δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που ανέλαβαν ο Δήμος Πρέβεζας, η Ένωση Φροντιστών και το Τμήμα Πρόνοιας Πρέβεζας.Από προχθές μέχρι σήμερα κατατέθηκαν ήδη 15 αιτήσεις ενώ αναφορά στο θέμα έκανε με ζωντανές συνδέσεις στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή της ΝΕΤ λίγο μετά τις 10 το πρωί.

Δήλωση του Προέδρου του Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων

Εξ’ όσων γνωρίζω η διαδικασία συγχώνευσης έχει «παγώσει» από πλευράς Υπουργείου, και η Υπεύθυνη για αυτή τη διαδικασία Γενική Γραμματέας έχει αποσύρει το λεγόμενο σχέδιο Διοικητικής συγχώνευσης των Φορέων Διαχείρισης από 28 σε 14.Αρχές Οκτώβρη θα γίνει συνάντηση των Προέδρων με το Υπουργείο ΠΕΚΑ. Εντός του Σεπτεμβρίου οι Πρόεδροι των ΦΔ θα συναντηθούν ούτως ώστε να εκφράσουν τεκμηριωμένη άποψη κατά την συνάντησή τους με το Υπουργείο.Δεν θα ήθελα να σχολιάσω την Βιολογική και Περιβαλλοντική αξία άλλων Εθνικών Πάρκων, προκειμένου να τονίσω ιδιαίτερα την αντίθεσή μου στο επικείμενο σχέδιο συγχώνευσης. Αυτό που έχει όμως αξία και θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη είναι ότι το Υπουργείο ΠΕΚΑ πρέπει να εξετάσει και να αποδείξει ότι υπάρχουν δημοσιονομικά και οργανωτικά οφέλη που θα προκύψουν μετά από αυτή τη διοικητική συγχώνευση. Εάν το Υπουργείο ορίσει ένα Δ.Σ. που θα διοικεί δύο και τρεις σημερινούς Φ.Δ., τότε θα πρέπει να λάβει υπόψη εάν αυτό είναι εφικτό. Επίσης, πως ένας Πρόεδρος, ενός νέου τέτοιου Φορέα θα καταφέρει να ηγηθεί και να διοικήσει ένα τεραστίων εκτάσεων Εθνικό Πάρκο.

Με εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
Χρήστος Χασάνης

Ανακοίνωση για τη στέγαση στις Φοιτητικές Κατοικίες


Από την Διεύθυνση Φοιτητικής Μέριμνας ανακοινώνεται ότι οι φοιτητές που εισάγονται στα Τμήματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ενδιαφέρονται να μείνουν σε δωμάτιο των Φοιτητικών Κατοικιών, μπορούν να υποβάλλουν στη Γραμματεία της Εφορείας Φοιτητικών Κατοικιών (ισόγειο Α' Εστίας, απέναντι από το Φοιτητικό Εστιατόριο) σχετική αίτηση -(έντυπο χορηγεί η Γραμματεία της Εφορείας)- μαζί με όλα τα δικαιολογητικά που προβλέπει ο Εσωτερικός Κανονισμός τις ημερομηνίες των εγγραφών τους, στα Τμήματα εισαγωγής τους.Περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να βρείτε στο συνημμένο αρχείο καθώς και στην ιστοσελίδα "Φοιτητική Μέριμνα" του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. 
http://www.uoi.gr/gr/students/social/residence.php

Συνεχίζονται οι εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ιωαννίνων

Συνεχίζονται για το σχολικό έτος 2012-2013 οι εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) Ιωαννίνων που θα λειτουργήσει για 10η συνεχή χρονιά στη Δ/νση: Κωνσταντινουπόλεως 1, στο κτήριο του Μουσικού Γυμνασίου, 2ος όροφος.Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας απευθύνεται σε άνδρες και γυναίκες άνω των 18 ετών, που τελείωσαν το Δημοτικό και δε φοίτησαν καθόλου στο Γυμνάσιο ή το εγκατέλειψαν πριν το τελειώσουν. Η διάρκεια φοίτησής τους στο σχολείο είναι 18 μήνες (δύο διδακτικά έτη). Το ωράριο είναι απογευματινό (4.30-8.30) με ωρολόγιο πρόγραμμα 25 διδακτικών ωρών την εβδομάδα και παρέχεται απολυτήριος τίτλος ισότιμος του Γυμνασίου.Για πληροφορίες και υποβολή αιτήσεων για εγγραφές στο ΣΔΕ Ιωαννίνων, μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα: 2651065187 και 6973272669, καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής και ώρες: 5:00-7:00μ.μ.

ΔΗΜΟΣ ΒΟΡΕΙΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ:Δημοπρατήθηκε η ανακατασκευή της Γέφυρας Γκόγκου


Αναδείχτηκε ανάδοχος στο έργο:Ανακατασκευή Γέφυρας Γκόγκου και εργασίες προστασίας αυτής, προϋπολογισμού 380.000 ευρώ.Ανάδοχος είναι η εταιρία «ΚΑΠΑ – ΤΑΦ ΑΒΕΤΕ».Επισημαίνουμε ότι οι εργασίες πρέπει να αρχίσουν αμέσως ώστε να προλάβουμε τον επερχόμενο χειμώνα.Επίσης δημοπρατείται το έργο:Αποκατάσταση βατότητας οδού Καλαρρύτες- όρια Νομού, προϋπολογισμού 60.000 ευρώ.

Νησάκια στα Σύβοτα παραχωρούνται σε ιδιώτες!


 Όπως έγινε γνωστό, τον δρόμο της παραχώρησης σε ιδιώτες παίρνουν και τρία νησάκια της Ηπείρου, που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή των Συβότων, το Μαύρο Όρος, ο Άγιος Νικόλαος και η Μπέλα Βράκα βρίσκονται στη λίστα με τα 30 υπό παραχώρηση σε ιδιώτες νησιά.Τα νησιά θα παραχωρηθούν για 45 με 50 χρόνια. Είναι χαρακτηριστικό, ότι η επιτροπή που ασχολήθηκε με το θέμα, εξέτασε περίπου 500 νησίδες σε όλη τη χώρα (!) και κατέληξε στις 30. Από αυτές –εκτός των τριών της Ηπείρου-, στο Ιόνιο βρίσκονται και άλλες 10 νησίδες, όπως Κύθρος κοντά στο Μεγανήσι, Άγιος Ιωάννης και Στροφάδες (κοντά στη Ζάκυνθο).