Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2012

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Ιωαννίνων για τη μεταφορά νερού από τον Αώο στη λίμνη Παμβώτιδα

Η απάντηση που δόθηκε σε σχετική ερώτηση, στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, αναφορικά με την μεταφορά νερού από τον Αώο στη λίμνη Παμβώτιδα, δυστυχώς αποκαλύπτει πως η απόφαση για τη κατασκευή του έργου και η δημιουργία υδροηλεκτρικών φραγμάτων κατά μήκος των αγωγών μεταφοράς νερού, έχει ήδη δρομολογηθεί και καλύπτεται απλώς πίσω από τη φράση ‘‘βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο διαβούλευσης’’.Η λήψη της απόφασης αυτής αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι το όλο σχήμα έχει εκτιμηθεί ως συμφέρον για αμφότερα τα μέρη (ΔΕΗ και ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ – ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε.) και ως εκ τούτου έχει υπογραφεί και σχετική συμφωνία.Φυσικά για τη λήψη της απόφασης αυτής παρακάμφθηκαν και αγνοήθηκαν όλες οι απόψεις των φορέων της περιοχής, των αρμοδίων και των κατοίκων τον περιοχών απ όπου προορίζεται να περνάει ο αγωγός μεταφοράς νερού.Η κυβέρνηση μέσω του ΥΠΕΚΑ αδυνατεί για ακόμα μία φορά να απαντήσει σε κρίσιμα ερωτήματα, μεταθέτοντας τις ευθύνες της, παραπέμποντας ως απάντηση σε έγγραφα προερχόμενα από άλλους οργανισμούς (ΔΕΗ), οι οποίοι είναι από τους κερδισμένους της υπόθεσης της κατασκευής του έργου. Στα έγγραφα αυτά γίνεται μία ανάλυση ποσοτικού και όχι ποιοτικού χαρακτήρα προβάλλονται υπερβολικά τα ενεργειακά κέρδη, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το οικολογικό και κοινωνικό κόστος μιας τέτοιας απόφασης. Σε κανένα σημείο δεν αναφέρονται οι απαιτήσεις του οικοσυστήματος ούτε και οι καταστροφικές συνέπειες που θα έχουν στην τουριστική και πολιτιστική τους ανάπτυξη οι περιοχές κατά μήκος του ποταμού. Επίσης, δεν αναφέρονται πουθενά τα έργα για τα οποία έχουν ήδη δοθεί χρήματα για την υλοποίησή τους, όπως ο εκσυγχρονισμός του αρδευτικού δικτύου του λεκανοπεδίου που έχει ανάλογους στόχους (άρδευση).Η υλοποίηση αυτού του ‘‘Φαραωνικού’’ έργου κατά τη γνώμη μας όχι μόνο δεν τεκμηριώνεται πειστικά, αλλά είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσει πολύ μεγαλύτερα προβλήματα τόσο μεσοπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα στο συνολικό οικοσύστημα και κατά συνέπεια στην περιοχή και τους κατοίκους της.Θεωρούμε ότι υπάρχει επείγουσα ανάγκη οι φορείς και οι κάτοικοι της περιοχής , όχι μόνο να αποκαλύψουν τις συνέπειες ενός τέτοιου έργου, αλλά και να εντείνουν την κινητοποίησή τους για τη ματαίωσή του, προβάλλοντας και τις εναλλακτικές λύσεις στα ζητήματα που υποτίθεται ότι αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο έργο.Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ θα παλέψει με κάθε τρόπο την κατοχύρωση των δημοκρατικών διαδικασιών όλων των συλλογικών οργάνων της περιοχής για την επίλυση των προβλημάτων τους σε αντίθεση με το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» και στη συνέχεια παραπλανούμε της εσωτερικής τρόικας.

ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ:Αναδείχτηκε ανάδοχος για το επίχωμα στο Περιστέρι

Η τεχνική εταιρεία «ΕΝΙΠΕΑΣ ΑΕ» αναδείχθηκε σήμερα, από την «Εγνατία Οδός ΑΕ», ανάδοχος του έργου «Σταθεροποίησης του επιχώματος» στο Περιστέρι Νομού Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 10,8 εκατ. ευρώ.Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, σε δήλωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Σταύρος Καλογιάννης ανέφερε:«Πρόκειται για μία πολύ θετική εξέλιξη. Σε συνεργασία με την «Εγνατία Οδός ΑΕ», αμέσως μόλις εγκατασταθεί ο ανάδοχος εργολάβος (μετά τον έλεγχο της σύμβασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο) και αρχίσουν οι εργασίες σταθεροποίησης του επιχώματος στην ευρύτερη περιοχή, θα αποδοθεί στην κυκλοφορία και η γέφυρα του Περιστερίου, μήκους 300 μέτρων. Υπενθυμίζεται ότι η Εγνατία οδός, συνολικού μήκους 700 χλμ περίπου, έχει παραδοθεί στην κυκλοφορία από το 2009.Για την απόδοση της γέφυρας λάβαμε υπ’ όψιν την σχετική τεχνική έκθεση που είχε αναθέσει η «Εγνατία Οδός ΑΕ» και αναφέρει ότι πλέον «οι κίνδυνοι από την παράδοση σε κυκλοφορία του συγκεκριμένου οδικού τμήματος είναι περιορισμένοι», εφ’ όσον τηρούνται ορισμένες προϋποθέσεις, όπως:
 η επαναλειτουργία των φρεάτων άντλησης,
 η συνέχιση λήψης μετρήσεων στα διαθέσιμα αποκλισιόμετρα σε τακτική βάση,
 η εκτέλεση τακτικών επιθεωρήσεων στην περιοχή των έργων για τον έγκαιρο εντοπισμό τυχόν βλαβών και, κυρίως,
 η δυνατότητα άμεσης κινητοποίησης εργολάβου κατασκευαστή για την περίπτωση που απαιτηθεί η άμεση εκτέλεση έργων για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας.
Η Εγνατία Οδός ΑΕ θα διασφαλίσει όλες τις προαναφερόμενες προϋποθέσεις».


Αναδόχους και νέες δημοπρατήσεις έργων ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου

Τους αναδόχους έργων που oι προϋπολογισμοί τους ξεπερνούν τα 2.020.000 ευρώ και δημοπρατήσεις άλλων που ξεπερνούν τις 607.000 ευρώ ενέκρινε στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου.Τα έργα αφορούν βελτιώσεις – αποκαταστάσεις ζημιών στο Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο, παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής προστασίας και την αποκατάσταση του Χ.Α.Δ.Α. Ηγουμενίτσας – Φιλιατών.Αναλυτικά κατά Περιφερειακή Ενότητα:
Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ:
Από την Οικονομική Επιτροπή αναδείχτηκαν οι ανάδοχοι των έργων:
-Αποκατάσταση ΧΑΔΑ Ηγουμενίτσας και Φιλιατών Π.Ε. Θεσπρωτίας, προϋπολογισμού 762.200 ευρώ. Ανάδοχος η «ΕΞΕΛΙΞΗ Α.Ε.»
-Αποκατάσταση προσβασιμότητας δευτερεύοντος επαρχιακού δικτύου με Εγνατία Οδό στη θέση Ελευθεροχώρι, προϋπολογισμού 32.066 ευρώ. Ανάδοχος ο Γ. Λάμπρου.
-Αποκατάσταση προσβασιμότητας από τον οικισμό Μίχλας προς την Ε.Ο. Ηγουμενίτσας – Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 15.031 ευρώ. Ανάδοχος ο Π. Κόντης.
-Επείγουσες αντιπλημμυρικές εργασίες στο Λαογραφικό Μουσείο Δ.Δ. Τσαμαντά, αντί 14.495 ευρώ. Ανάδοχος Χρήστος Ράπτης.
-Επείγουσες αντιπλημμυρικές εργασίες καθαρισμού ποταμού Καλαμά (περιοχή Αγίου Βλασίου), με ποσό σύμβασης 33.250 ευρώ.
Π.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Η Οικονομική Επιτροπή ανέδειξε τους αναδόχους των έργων:
-Ανακατασκευή Γέφυρας Γκόγκου και εργασίες προστασίας αυτής, προϋπολογισμού 380.000 ευρώ. Ανάδοχος η «ΚΑΠΑ – ΤΑΦ ΑΒΕΤΕ».
-Βελτίωση οδού Βρυσοχώρι – Παλαιοσέλι, προϋπολογισμού 150.000 ευρώ. Ανάδοχος η Κ/Ξ Σταύρου Ν.- Γιαννάκος Μ.- Ντάφλης Γεώργιος.
-Αποκατάσταση ζημιών από κατολισθήσεις στο Δήμο Μετσόβου, προϋπολογισμού 320.000 ευρώ. Ανάδοχος η Ε.Ε. Σιαμίδη Ιωάννη και ΣΙΑ Ε.Ε.
-Αποκατάσταση οδού προς Λαγκάδα, προϋπολογισμού 40.000 ευρώ. Ανάδοχος ο Κων. Κούγκουλης.
Επίσης δημοπρατούνται τα έργα:
-Αποκατάσταση βατότητας οδού Στούπαινας προς Δικόρυφο για προσέγγιση πυροσβεστικών οχημάτων, προϋπολογισμού 120.000 ευρώ.
-Αποκατάσταση βατότητας οδού Καλαρρύτες- όρια Νομού, προϋπολογισμού 60.000 ευρώ.
-Αντιμετώπιση φθορών ασφαλτικού καταστρώματος της Ε.Ο. Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας, προϋπολογισμού 100.000 ευρώ.
-Αντιμετώπιση φθορών ασφαλτικού καταστρώματος στην Ε.Ο. Ιωαννίνων – Μετσόβου – Αυχένα Κατάρας, προϋπολογισμού 100.000 ευρώ.
Π.Ε. ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Η Οικονομική Επιτροπή ανέδειξε τους αναδόχους των έργων:
-Ασφαλτόστρωση οδικού τμήματος στη θέση Ταρανά και στην περιοχή 4ο Γυμνασίου Πρέβεζας, προϋπολογισμού 45.000 ευρώ. Ανάδοχος ο Αλέξανδρος Λαϊνάς.
-Ασφαλτοστρώσεις οδικού δικτύου στην περιοχή Δήμου Πρέβεζας- τεχνικά επί της 8ης επ. οδού, προϋπολογισμού 127.000 ευρώ. Ανάδοχος ο Ιωάννης Μάκης και ΣΙΑ.
-Αντιπλημμυρικά έργα στο Δ.Δ. Θεσπρωτικού Ζηρού. προϋπολογισμού 88.000 ευρώ. Ανάδοχος ο Ιωάννης Καραμπίτιανης.
-Κατασκευή πλακοσκεπούς οχετού στο ρέμα Καρυδά – συμπληρωματικά τεχνικά οδικού δικτύου Π.Ε. Πρέβεζας, προϋπολογισμού 31.000 ευρώ. Αναδόχος Βασ. Δημητρίου.
Επίσης η Ο.Ε., μεταξύ άλλων, ενέκρινε την επαναδημοπράτηση των παρακάτω δύο έργων των οποίων ο αρχικός διαγωνισμός αποδείχτηκε άγονος.
-Συντηρήσεις – διαγραμμίσεις επαρχιακού και βασικού οδικού δικτύου Π.Ε.Πρέβεζας προϋπολογισμού 185.000 ευρώ.
-Ασφαλτοστρώσεις – κατασκευή τεχνικών σε οδικά τμήματα των Δ.Δ. Σκιαδά, Βρυσούλα και Ωρωπό, προϋπολογισμού 42.500 ευρώ.

«Δεν ακούω, δεν βλέπω, δεν μιλάω»,το Σάββατο στην Πρέβεζα

Το αγαπημένο έργο του Γιώργου Θεοδοσιάδη, «Δεν ακούω, δεν βλέπω, δεν μιλάω» σε σκηνοθεσία Χρήστου Χατζηπαναγιώτη θα ανέβει στην Πρέβεζα το Σάββατο στις 9:30 το βράδυ, στο δημοτικό Κηποθέατρο Γιάννης Ρίτσος. Πρωταγωνιστούν οι Σπύρος Πούλης, Θανάσης Βισκαδουράκης και Σπύρος Σπαντίδας. Τον ρόλο της «καλής νεράιδας» παίζει η Δήμητρα Στογιάννη. 300 παραστάσεις μετά, και σε ένα διάστημα που η φράση «Δεν Ακούω, Δεν Βλέπω, Δεν Μιλάω» μοιάζει να παίρνει ιδιαίτερο νόημα, ο κουφός, ο τυφλός και ο μουγγός της ιστορίας μας –μαζί με την καλή νεράιδα της ζωής τους-. Γιατί έχουν να θυμίσουν στο κοινό ότι η καθημερινότητα και η δυσκολίες της προσεγγίζονται πιο εύκολα με την αγάπη, την φιλία, την αξιοπρέπεια και την αισιοδοξία! Τιμή Εισιτηρίoυ 18€ κανονικό και 15 € φοιτητικό μαθητικό.





«Κόκκινη γραμμή» για τους δήμους τα 2,7 δισ. ευρώ

Μέσα σε κλίμα αγωνιστικής διάθεσης, αλλά και έντασης, λόγω του οικονομικού στραγγαλισμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, διεξάγεται από το πρωί το έκτακτο συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, ενώ έξω από το ξενοδοχείο, που πραγματοποιείται το συνέδριο, είναι συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι τόσο στους δήμους, όσο και στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Κώστας Ασκούνης, χαρακτήρισε «κόκκινη γραμμή» την απόδοση στους δήμους των 2,7 δισ. ευρώ από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών Ευρ. Στυλιανίδης έκανε λόγο για οικονομικά προβλήματα που συσσωρεύτηκαν «από τη μακρά προεκλογική περίοδο και κυρίως από τη λογική ισορροπιών της προηγούμενης περιόδου».Συγκεκριμένα, ο κ. Ασκούνης είπε για τα 2,7 δισ. ευρώ ότι αυτό «είναι το ποσό για να καλύψουμε τον σκληρό πυρήνα των ανελαστικών δαπανών», καθώς και ότι «η οποιαδήποτε παρέκκλιση από το ποσό αυτό οδηγεί τους δήμους σε στάση πληρωμών, σε αναστολή υπηρεσιών σε κατάρρευση».Ο επικεφαλής της ΚΕΔΕ έκανε λόγο για «ιστορικό συνέδριο», οι αποφάσεις του οποίου θα κρίνουν το θεσμό και την επιβίωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ επισήμανε πως η «κατάρρευση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα έχει μεγαλύτερες και πιο επώδυνες συνέπειες στην κοινωνία, από τη μέχρι τούδε κατάρρευση του κεντρικού κράτους».«Διάλυση των δήμων σημαίνει πλήρης αποδιάρθρωση του όποιου κοινωνικού ιστού έχει απομείνει ακόμη όρθιος», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στυλιανίδης: Στις αρχές Σεπτεμβρίου τα 35 δισ. ευρώ,
Ο υπουργός Εσωτερικών Ευρ. Στυλιανίδης, κατά την ομιλία του, που συνοδεύτηκε από συνθήματα διαμαρτυρίας των εργαζόμενων στους ΟΤΑ και στο «Βοήθεια στο Σπίτι», είπε ότι στη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού με το προεδρείο της ΚΕΔΕ διασφαλίστηκε η εκταμίευση των παρακρατηθέντων, και με εντολή του κ. Σαμαρά προς το υπουργείο Οικονομικών, θα διατεθεί το πρώτο ποσό των 35 εκατ. ευρώ στις αρχές Σεπτεμβρίου, ώστε να αντιμετωπιστούν, όπως ζήτησε η ΚΕΔΕ, οι τρέχουσες μισθολογικές και λειτουργικές ανάγκες των δήμων.Επιπλέον, για την οικονομική δυσπραγία των δήμων είπε ότι «η τακτική επιχορήγηση προς τους δήμους δίνονταν με δεδομένο ότι ο προϋπολογισμός θα ενισχύονταν κατά 300 εκατ. ευρώ και θα φτάσει τα 2,7 δισ. και ήταν κατά μέσο όρο 135 εκατ. ευρώ το μήνα, παρά το γεγονός ότι οι μηνιαίες αποδόσεις από το Γενικό Λογιστήριο Κράτους ήταν στη βάση του 2,4 δισ.Ο κ. Στυλιανίδης έκανε εκτεταμένη αναφορά και στις κοινωνικές δομές των δήμων. Έτσι, όπως είπε, το υπουργείο Εσωτερικών προχώρησε άμεσα στον προγραμματισμό προσλήψεων για τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, αλλά και την επιπλέον χρηματοδότηση, προκειμένου να ικανοποιηθούν περίπου 20.000 αιτήσεις οικογενειών για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς.Για τη λειτουργία των σχολείων, σημείωσε ότι από τα 80 εκατ. ευρώ, που είχαν προϋπολογιστεί από τους ΚΑΠ, για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων μέχρι τον Ιούλιο δόθηκαν μόνο 20 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα να υπάρχουν τεράστιες δυσκολίες για τη χρονιά που ξεκινά, ιδιαίτερα λόγω της εξίσωσης της τιμής πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης.«Για το λόγο αυτό, προχωράμε άμεσα στην καταβολή 20 εκατ. ευρώ από τους ΚΑΠ του Σεπτεμβρίου για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων, προσπαθώντας παράλληλα να εξοικονομήσουμε χρήματα ώστε να αποδοθεί το ποσό που έχει προϋπολογιστεί στο ακέραιο», τόνισε ο υπουργός.Ακόμη, σημείωσε τις προσπάθειες που κατέβαλε το υπουργείο για την επίλυση του προβλήματος της μεταφοράς μαθητών, για φέτος αλλά και για το μέλλον, καθώς η αρμοδιότητα θα επανέλθει στις περιφέρειες από το σχολικό έτος 2013-14.Για τα προνοιακά επιδόματα δήλωσε ότι διαπιστώθηκε τεράστια καθυστέρηση στην καταβολή τους, και υποσχέθηκε ότι με τα μέχρι στιγμής οικονομικά δεδομένα η καταβολή του επιδόματος για το δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου θα είναι εφικτή στις αρχές Οκτωβρίου, ενώ για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» είπε ότι καταβάλλονται προσπάθειες για να επιλυθεί το πρόβλημα μισθοδοσίας των εργαζομένων σε αυτό και παράλληλα σε συνεννόηση με το υπουργείο Εργασίας να βρεθούν οι πόροι και οι διαδικασίες για να συνεχιστεί το πρόγραμμα και το επόμενο εξάμηνο, μέχρι τις 30 Μαρτίου 2013.Σημειώνεται ότι μετά την ομιλία του κ. Στυλιανίδη, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ θα συνεδριάσει εκ νέου για να οριστικοποιήσει τις προτάσεις του για τη στάση που θα τηρήσουν οι αιρετοί, ενώ η ΚΕΔΕ απευθύνει έκκληση για ενότητα.

Στην Αθήνα θα βρίσκεται σήμερα και αύριο ο Δήμαρχος Πρέβεζας

Στην Αθήνα θα βρίσκεται σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης προκειμένου να συμμετάσχει στο έκτακτο συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας με κυρίαρχο θέμα τα οικονομικά των ΟΤΑ καθώς επίσης και να έχει επαφές με κυβερνητικά στελέχη για θέματα που αφορούν τον Δήμο. Να θυμίσουμε ότι ο δήμαρχος Πρέβεζας κ. Χρήστος Μπαΐλης στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας της Δευτέρας έκανε λόγο για απαξίωση της τοπικής αυτοδιοίκησης από την κυβέρνηση που αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε στάση πληρωμών προς τους υπαλλήλους του δήμου. Ο δήμαρχος ενημέρωσε το σώμα για την έκτακτη γενική συνέλευση της ΠΕΔ Ηπείρου, όπου συζητήθηκε εκτεταμένα η κατάσταση των δήμων της Ηπείρου μπροστά στα νέα δεδομένα με την περικοπή των ΚΑΠ στους δήμους κατά επιπλέον 29%. Ο κ. Μπαΐλης έφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι στο δήμο τον Ιούνιο του 2011 πήρανε 601 χιλιάδες ευρώ και τον Ιούλιο του 2012 με τις κρατήσεις πήρανε ουσιαστικά 270 χιλιάδες ευρώ. «Η μισθοδοσία μόνο των υπαλλήλων ανέρχεται σε 550 χιλιάδες» είπε ο κ. Μπάιλης και πρόσθεσε ότι όπως καταλαβαίνετε υπάρχει πάνω από 300 χιλιάδες έλλειμμα μισθοδοσίας στο δήμο». Ο ίδιος επανέλαβε την πρόταση ότι θα πρέπει η μισθοδοσία των υπαλλήλων να εξασφαλιστεί από το λογαριασμό της ενιαίας αρχής πληρωμής.

Με τέσσερα κριτήρια η καταβολή του επιδόματος θέρμανσης

Με βάση τέσσερα κριτήρια, κοινωνικά, γεωγραφικά, εισοδηματικά και περιουσιακά, αναμένεται να καταβληθεί το επίδομα θέρμανσης σε χιλιάδες νοικοκυριά της χώρας.Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», το συνολικό ύψος της δαπάνης που έχει αποφασιστεί να διατεθεί για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης είναι 120 εκατ. ευρώ και θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του 2013.Η καταβολή του επιδόματος ενδέχεται να μη γίνει άμεσα, από τις 15 Οκτωβρίου, που θα αρχίσει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης. Είναι πιθανό αυτό να γίνει τον ερχόμενο Ιανουάριο, καθώς δεν υπάρχουν τα σχετικά κονδύλια στον εφετινό προϋπολογισμό και απαιτείται χρόνος μέχρι να εντοπιστούν οι δικαιούχοι.
-Δικαιούχοι θα είναι χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, άνεργοι και άλλοι πολίτες με πολύ χαμηλά εισοδήματα οι οποίοι ζούν σε περιοχές της χώρας στις οποίες η μέση θερμοκρασία κατά τους μήνες Οκτώβριος-Απρίλιος είναι πολύ χαμηλή.
-Πρόσθετη προϋπόθεση για την καταβολή του επιδόματος στις παραπάνω κατηγορίες θα είναι η διαμονή σε κατοικία με επιφάνεια μικρότερη από κάποιο συγκεκριμένο όριο, το οποίο ενδέχεται να καθοριστεί λίγο πάνω από τα 100 ή τα 150 τετραγωνικά μέτρα.
-Εξετάζεται επίσης το ενδεχόμενο να τεθεί ως πρόσθετη προϋπόθεση για την καταβολή του επιδόματος, το εξής: το σύστημα θέρμανσης της κατοικίας να προβλέπει τη χρήση πετρελαίου ή φυσικού αερίου, η τιμή του οποίου εξαρτάται από την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης.
-Το επίδομα μελετάται να καταβληθεί εφάπαξ ή σε 2 ή 3 ή 4 μηνιαίες δόσεις, είτε μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, είτε μέσω των φορέων που είναι αρμόδιοι για την καταβολή επιδομάτων ή άλλων εισοδηματικών ενισχύσεων προς τους ευπαθείς οικονομικά πολίτες.

Ο Δήμος Φιλιατών Θεσπρωτίας δημιουργεί ''Δίκτυο των Απανταχού Φιλιαταίων''

Ο Δήμος Φιλιατών στα πλαίσια του προγραμματισμού για τη δημιουργία ενός Δικτύου των Απανταχού Φιλιαταίων καλεί τους αποδήμους, με καταγωγή από όλη την περιοχή του σημερινού Δήμου Φιλιατών, να εγγραφούν στο υπό δημιουργία Μητρώο των Απανταχού Φιλιαταίων.Στόχος είναι η καταγραφή και συστηματική συνεργασία του Δήμου με τις οργανώσεις των αποδήμων και τους Φιλιαταίους όπου γης.Το Δίκτυο θα δώσει ώθηση στην συνεργασία και επικοινωνία του Δήμου Φιλιατών με τις Ομοσπονδίες και τους συλλόγους των αποδήμων μας, έτσι ώστε να προγραμματίζονται κοινές δράσεις και εκδηλώσεις .Για το λόγο αυτό παρακαλούμε για τη συμπλήρωση της φόρμας είτε ηλεκτρονικά είτε χειρόγραφα.

Για Συλλόγους ή Ομοσπονδίες
Για συμπλήρωση της φόρμας ηλεκτρονικά κάντε κλικ  εδώ
Για να κατεβάσετε τη φόρμα στον υπολογιστή σας και να την αποστέλλεται ταχυδρομικά στο Δήμο Φιλιατών ,στη Διεύθυνση Ελ. Βενιζέλου 8 , Τ.Κ. 46300, κάντε κλικ εδώ

Για αποδήμους
Για συμπλήρωση της φόρμας ηλεκτρονικά κάντε κλικ εδώ
Για να κατεβάσετε τη φόρμα στον υπολογιστή σας και να την αποστέλλεται ταχυδρομικά στο Δήμο Φιλιατών ,στη Διεύθυνση Ελ. Βενιζέλου 8 , Τ.Κ. 46300, κάντε κλικ  εδώ
Στοιχεία επικοινωνίας για περισσότερες πληροφορίες
e-mail: info@filiates.gr
Τηλέφωνο: +30 2664360100

Οδηγίες Διεύθυνσης Υγείας για την εμποροπανήγυρη στο Δήμο Ζίτσας

Την αναγκαιότητα τήρησης της κείμενης νομοθεσίας για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας σχετικά με τη λειτουργία εμποροπανήγυρης στο Δήμο Ζίτσας, επισημαίνει με έγγραφό της προς το Δήμο η Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου της Περιφέρειας Ηπείρου.Μεταξύ άλλων, υπογραμμίζεται η υποχρέωση του Δήμου για την έκδοση άδειας συμμετοχής στην εμποροπανήγυρη σε άτομα που είναι εφοδιασμένα με τη νόμιμη άδεια άσκησης υπαίθριου εμπορίου και βιβλιαρίου υγείας σε ισχύ ή πιστοποιητικού υγείας. Σχετική άδεια λειτουργίας απαιτείται και για τις κινητές καντίνες.Ο Δήμος καλείται επίσης να μεριμνήσει για τη διασφάλιση των προϋποθέσεων υγιεινής του χώρου, ώστε να υπάρχουν σημεία υδροληψίας από το σύστημα ύδρευσης της πόλης, συγκρότημα κοινόχρηστων αποχωρητηρίων για την καθαριότητα και απολύμανση, ενώ αναγκαία είναι και η καθημερινή αποκομιδή των απορριμμάτων. Επισημαίνεται δε ότι με τη λήξη της εμποροπανήγυρης πρέπει να καθαριστεί και να απολυμανθεί ο σχολαστικά χώρος. «Προκειμένου να προασπιστεί η Δημόσια Υγεία και να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να προκύψουν προβλήματα σε βάρος της Δημόσιας Υγείας παρακαλούμε για την πιστή εφαρμογή των ανωτέρω», καταλήγει το έγγραφο της Διεύθυνσης.Για το ανωτέρω θέμα, ενημερώθηκε και ο Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων «Ο Γεώργιος Σταύρου», ο οποίος είχε στείλει σχετικό έγγραφο στην Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Ηπείρου.Είναι ευνόητο ότι οι ανωτέρω οδηγίες- επισημάνσεις ισχύουν για κάθε εμποροπανήγυρη που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην Περιφέρεια Ηπείρου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ «ΔΩΔΩΝΗ»

Η διαλυτική και καταστροφική πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που προωθεί με όλα τα μέσα η Τρόικα εσωτερικού της συγκυβέρνησης, έβαλε ως στόχο τη «ΔΩΔΩΝΗ». Τη μεγαλύτερη συνεταιριστική γαλακτοβιομηχανία της χώρας που ιδρύθηκε για να ενισχύει το εισόδημα των κτηνοτρόφων και την κτηνοτροφία και που, διόλου τυχαία, προσφέρει εδώ και δεκαετίες όχι μόνο ποιοτικά προϊόντα, αλλά και αξιοπρεπείς και ανθρώπινές συνθήκες για τους εργαζόμενους της.Όλα αυτά θα χαθούν σε περίπτωση που η προσπάθεια ξεπουλήματος της «ΔΩΔΩΝΗΣ» προχωρήσει. Γιατί πρόκειται για ξεπούλημα, καθώς οι τιμές που συζητιούνται ίσα-ίσα καλύπτουν την αξία των εμπορεύσιμων προϊόντων που βρίσκονται σήμερα στα ψυγεία της βιομηχανίας. Στην ουσία οι επίδοξοι «επενδυτές» θα την πάρουν τσάμπα. Αυτό είναι έγκλημα, ένα έγκλημα εις βάρος των κτηνοτρόφων και των εργαζόμενων, ένα έγκλημα εις βάρος ολόκληρου του Ηπειρώτικου λαού.Δυστυχώς σε αυτό το πρόστυχο παιχνίδι πρωταγωνιστεί η ηγεσία των Ενώσεων των Αγροτικών Συνεταιρισμών, επιχειρώντας να παραδώσει τη «ΔΩΔΩΝΗ» στον επιχειρηματία του «ΒΙΚΟΥ». Αναιρώντας στην πράξη το ρόλο που θα έπρεπε να παίζει, δηλαδή την στήριξη και την ενίσχυση των δομών της κοινωνικής οικονομίας και όχι τα συμφέροντα ιδιωτών.Η υπόθεση της υπεράσπισης του κοινωνικού ρόλου και χαρακτήρα της ΔΩΔΩΝΗΣ δεν είναι ένα θέμα που αφορά μόνο τους κτηνοτρόφους ή τους εργαζόμενους σε αυτή. Είναι ένα θέμα που αφορά ολόκληρο τον εργαζόμενο λαό της Ηπείρου.Η ΔΩΔΩΝΗ και οι υπόλοιπες συνεταιριστικές μονάδες και επιχειρήσεις της χώρας, με τη συνεργασία και τη δικτύωσή τους μπορούν να παίξουν ένα καθοριστικό ρόλο και να θρέψουν τον εργαζόμενο λαό μπροστά στην διατροφική κρίση που μας απειλεί. Για αυτό το λόγο η ΔΩΔΩΝΗ πρέπει να περάσει στα χέρια των κτηνοτρόφων και των εργαζόμενων κάτω από κοινωνικό έλεγχο, εντασσόμενη σε ένα δημόσιο σχεδιασμό κάλυψης των βασικών αγαθών για τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους φτωχούς.Αυτή η προοπτική δεν υπάρχει καν στο λεξιλόγιο του κάθε «επιχειρηματία», είτε ηπειρώτης είναι, είτε έλληνας, είτε ξένος. Η επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση της ΔΩΔΩΝΗΣ απειλεί με γενικευμένη οικονομική και κοινωνική καταστροφή που θα επηρεάσει όχι μόνο τους εργαζόμενους της βιομηχανίας και τους κτηνοτρόφους αλλά ολόκληρη την περιοχή.Για αυτούς τους λόγους, ως συντονιστικό σωματείων, στηρίζουμε και συμμετέχουμε με όλες μας τις δυνάμεις στον αγώνα και τις κινητοποιήσεις των κτηνοτρόφων και των εργαζόμενων ενάντια στο ξεπούλημα της ΔΩΔΩΝΗΣ.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΦΟΥΣΑΣ:Με διαφάνεια και νομιμότητα να γίνουν όλα για τη «Δωδώνη»

Ο πρώην Υπουργός κ. Αντ. Φούσας, σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στη γαλακτοβιομηχανία «ΔΩΔΩΝΗ» σε δήλωσή του, μεταξύ άλλων, αναφέρει:«…Πάντοτε πίστευα, ότι η Δωδώνη θα πρέπει να μείνει και να λειτουργεί υπό την εγγύηση της Αγροτικής Τράπεζας και γι’ αυτό αγωνίστηκα με όλες μου τις δυνάμεις να παραμείνει σ’ αυτή…».»Τα πράγματα, όμως, τον τελευταίο καιρό άλλαξαν ριζικά και η ΑΤΕ πωλήθηκε πλέον σε άλλη ιδιωτική Τράπεζα, ενώ η «ΔΩΔΩΝΗ» έμεινε εκτός της συμφωνίας πώλησης και ζητείται επενδυτής. Όπως τα πράγματα εξελίχθηκαν, για την Ήπειρο και για τους Ηπειρώτες μία πλέον λύση υπάρχει αφού δεν προχώρησε η πρόταση της λαϊκής βάσης και άλλες σχετικές λύσεις. Και αυτή είναι να βρεθεί επενδυτής, ο οποίος θα λειτουργήσει με γνώμονα, όχι μόνο το επιχειρηματικό του κέρδος, αλλά και για το συμφέρον της περιοχής και ιδίως των παραγωγών και κτηνοτρόφων και βεβαίως και των εργαζομένων σ’ αυτή…»Είναι, βεβαίως, ιδιαίτερα θετικό το γεγονός, ότι τις τελευταίες ημέρες έδειξε συγκεκριμένο ενδιαφέρον και η γνωστή Ηπειρωτική βιομηχανία «ΒΙΚΟΣ» του συμπατριώτη κ.Πέτρου Σεπετά».Ο κ. Φούσας επισημαίνει στη συνέχεια ότι:
- Όλα θα πρέπει να γίνουν, για το θέμα του νέου επενδυτή, με πλήρη διαφάνεια και με ιδιαίτερη προσοχή. Όλες οι διαδικασίες θα πρέπει να γίνουν με απόλυτη τήρηση της νομιμότητας.
- Για την οποιαδήποτε εξέλιξη θα πρέπει να έχουν πλήρη ενημέρωση, τόσο οι κτηνοτρόφοι και παραγωγοί της περιοχής, όσο και οι εργαζόμενοι.
- Τέλος, οι όλες διαδικασίες να τελειώσουν σύντομα, διότι οι πολλές καθυστερήσεις δημιουργούν προβλήματα στη «ΔΩΔΩΝΗ» και ανησυχίες.
«Η «ΔΩΔΩΝΗ» είναι υπόθεση όλων των Ηπειρωτών και ουδείς υπεύθυνος δικαιούται να είναι ή να παριστάνει τον αδιάφορο», καταλήγει ο κ. Φούσας.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τις νέες αθλιότητες του Μητροπολίτη Κόνιτσας

Με λύπη παρακολουθήσαμε το μισαλλόδοξο κήρυγμα και την επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ του Μητροπολίτη Κόνιτσας στις γιορτές μίσους της Βούρμπιανης!Δεν έχουμε καμία πρόθεση να σχολιάσουμε τον διχαστικό λόγο και τις φασίζουσες αντιλήψεις του Μητροπολίτη, αλλά από τη στιγμή που πληρώνεται από το Ελληνικό Δημόσιο οφείλει να είναι προσεκτικός, κόσμιος, νηφάλιος και ενωτικός, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες!Ελπίζουμε ότι ο αυριανός απόλυτος διαχωρισμός Κράτους-Εκκλησίας θα βάλει τα πράματα στη θέση τους! Η παπάς η ζευγάς!

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Θέλουν να δημιουργήσουν νέο αυτόνομο Δήμο Πάργας!!!


Η δημιουργία νέου αυτόνομου Δήμου που θα αποτελείται από την Δημοτική Ενότητα Πάργας καθώς και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με τον Καλλικράτη συζητήθηκαν σε ανοιχτή συγκέντρωση που πραγματοποιήστε επιτροπή πολιτών στην Πάργα. Η Συντονιστική Επιτροπή που προέκυψε θα συνεχίσει τις κινητοποιήσεις με νέες συνελεύσεις, θα προχωρήσει σε συλλογή υπογραφών υποστήριξης επανασχεδιασμού ή δημιουργίας νέου Δήμου Πάργας, ενώ θα καταθέσει και σχετικό υπόμνημα τόσο προς τον Δημοτικό Συμβούλιο Πάργας όσο και προς το Υπουργείο Εσωτερικών.

Νέα,απίστευτα καραγκιοζιλίκια του Μητροπολίτη Κόνιτσας!!

Γιορτές μίσους έστησαν στο Γράμμο και το Βίτσι Χρυσή Αυγή και Εκκλησία, για να γιορταστεί "η νίκη του Ελληνικού στρατού εναντίον της κομμουνιστικής ανταρσίας το 1949".Στις εμφυλιοπολεμικές τελετές μίσους παρευρέθησαν μέλη της Χρυσής Αυγής από τα Ιωάννινα, την Άρτα, την Πρέβεζα και τη Θεσπρωτία, αλλά και ο Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης, που έκανε ένα απίστευτο κήρυγμα μίσους, συμπαρατασσόμενος με τους ακραίους χρυσαυγίτες.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ



Με ικανοποίηση υποδέχτηκε το ΠΑΣΟΚ την σύμπραξη των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών με την Ηπειρωτική εταιρία «ΒΙΚΟΣ»

Με ικανοποίηση υποδέχτηκε το ΠΑΣΟΚ την σύμπραξη των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών με την Ηπειρωτική εταιρία «ΒΙΚΟΣ», που από κοινού διεκδικούν πλέον με αξιώσεις την απόκτηση της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη».Ο Γιάννης Δριβελέγκας, Εισηγητής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ για θέματα Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, δήλωσε για το θέμα:«Το ΠΑΣΟΚ, έχοντας ως βασική του θέση και στάση, την ενίσχυση της πρωτογενούς τοπικής παραγωγής, θεωρεί σημαντική και θετική εξέλιξη την πρόσφατη ανακοίνωση και συμφωνία των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών της Ηπείρου με στρατηγικό επενδυτή προερχόμενο από την περιοχή, για την απόκτηση του ποσοστού της ΔΩΔΩΝΗΣ Α.Ε. που κατέχει σήμερα η ΑΤΕ.»Το ΠΑΣΟΚ έχει πολλές φορές τονίσει πως το θέμα της ΔΩΔΩΝΗΣ ΑΕ πρέπει να οδηγηθεί σε λύση που διασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία της στην περιοχή, τη διασφάλιση των παραγωγών, την εφαρμογή Επιχειρησιακού Αναπτυξιακού Σχεδίου για την επιχείρηση και τη διασφάλιση του Ηπειρωτικού της χαρακτήρα.»Η συμφωνία που ανακοινώθηκε θεωρούμε πως κινείται σε αυτή την κατεύθυνση και εκφράζουμε την ικανοποίησή μας. Η χώρα έχει άμεση ανάγκη από πρωτοβουλίες που προάγουν την ανάπτυξη και ενισχύουν την πρωτογενή παραγωγή, τις τοπικές κοινωνίες και τους φορείς τους και την παραγωγή προϊόντων ποιότητας».

Αλέκο μήπως ξέχασες να καλέσεις τον Περιφερειάρχη Αυλώνας;

Χρησιμότατη η διασυνοριακή συνεργασία της Περιφέρειας Ηπείρου με τις αντίστοιχες της Αλβανίας, όμως εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στα Γιάννενα προ ημερών βρέθηκε σε Συνάντηση γιατο Interreg, αντιπροσωπεία μόνο από την Περιφέρεια Αργυροκάστρου (συνορεύει με το Νομό Ιωαννίνων) και όχι από την Περιφέρεια Αυλώνας (συνορεύει με το Νομό Θεσπρωτίας). Τι να υποθέσουμε, ότι ξέχασαν να καλέσουν τον περιφερειάρχη Αυλώνας κ. Εντουάρτ Βελκάνι. Πάντως όχι ότι Ήπειρος είναι μόνο τα Γιάννενα!!!

Η άμεση ενίσχυση των Τραπεζών «κλειδί» για τις ΜμΕ στην Ήπειρο

«Η θετική αλλαγή στάσης των ξένων προς την Ελλάδα ενδέχεται να οδηγήσει γρηγορότερα σε ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, κάτι που είναι απαραίτητο, για να έχουν αυξημένες πιθανότητες οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ήπειρο να επιβιώσουν στην κρίση».Αυτή την άποψη εκφράζουν το τελευταίο διάστημα πολλά στελέχη τραπεζών στην περιοχή μας, που βλέπουν τη μια επιχείρηση, μετά την άλλη, να δηλώνει αδυναμία πληρωμής των υποχρεώσεών της και να καταφεύγει σε διακανονισμούς ή όταν αυτό δεν το επιτυγχάνει, αναγκαστικά να οδηγείται σε λουκέτο.Η ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος (οι όροι της διαδικασίας αναμένεται να συζητηθούν το Σεπτέμβριο) αποτελεί το «κλειδί» για τη σωτηρία και πολλών επιχειρήσεων στην περιοχή μας, αφού αναμένεται να ανοίξει –μετά από πολύ καιρό και μεγάλες δυσκολίες- την τραπεζική κάνουλα χρηματοδότησης, η οποία τώρα ολοένα και σφίγγει πιο πολύ.

Τα στοιχεία…
Η ασφυκτική κατάσταση πολλών μικρομεσαίων επιχειρήσεων και η ανάγκη που υπάρχει για άμεση ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, αποτυπώνεται στην έρευνα του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), για τα χρηματοοικονομικά στοιχεία 300 ισολογισμών του έτους 2011, του Βορειοελλαδικού τόξου, που συμπεριλαμβάνει και την Ήπειρο.Σύμφωνα με την έρευνα, το 50% των μεταποιητικών επιχειρήσεων, εργάζονται πλέον με ζημιές, ενώ το οριακό, περιθώριο καθαρού κέρδους του 2010, μόλις 0,046%, δεν έχει απλώς μηδενιστεί, αλλά πλέον έχει λάβει αρνητικό πρόσημο. Τα καθαρά αποτελέσματα προ φόρων μειώθηκαν κατά 106,6%, και πλέον το συνολικό αποτέλεσμα του ενοποιημένου ισολογισμού των επιχειρήσεων του δείγματος είναι αρνητικό. (από 2 εκ. ευρώ κέρδη το 2010, υπάρχουν 115.000 ευρώ ζημίες για το 2011).

7 στους 10 με ζημιές…
Ακόμη, το 33,5% των επιχειρήσεων του δείγματος κατέγραψε πτώση του κύκλου εργασιών από 10% έως 50%, ενώ το 18,5% από 3% έως και 10%, με τις ισχυρότερες επιπτώσεις από την οικονομική κρίση να βιώνουν οι μεταποιητικές επιχειρήσεις.Να σημειωθεί δε, ότι 7 στις 10 επιχειρήσεις από τους κλάδους των δομικών υλικών, του ξύλου και του χαρτιού, είναι πλέον ζημιογόνες, με πολλές από αυτές να βρίσκονται ένα βήμα πριν την αναστολή λειτουργίας!

Άλλες λύσεις…
Εκτός από την ενίσχυση των Τραπεζών και το άνοιγμα της «στρόφιγγας» της χρηματοδότησης, λύσεις που θα δώσουν «φιλί ζωής» στις μικρομεσαίες κυρίως επιχειρήσεις και στην Ήπειρο είναι ο συμψηφισμός των οφειλών τους, με αυτές του κράτους, αλλά και η απόδοση του ΦΠΑ, όπου το κράτος το οφείλει.Ακόμη, κατά τον ΣΒΒΕ, «άμεσο μέτρο ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων είναι η επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών των επιχειρήσεων σε ποσοστό 30%, μέσω ειδικού Ταμείου το οποίο θα δημιουργηθεί για το σκοπό αυτό». Οι σχετικοί πόροι για το «Ταμείο» μπορούν να ευρεθούν άμεσα από τα αδιάθετα κονδύλια του ΕΣΠΑ, ώστε να μην διακινδυνεύσει η βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων.Σύμφωνα με τον ΣΒΒΕ, «με τον τρόπο αυτόν αφενός εξασφαλίζεται η απορροφητικότητα των σχετικών κονδυλίων, αφού οι πόροι αυτοί θα περάσουν άμεσα στην πραγματική οικονομία, κάτι που ως τώρα δεν γίνεται και αφετέρου διασώζονται από το κλείσιμο πολλές επιχειρήσεις, ενώ ταυτόχρονα διατηρούνται θέσεις εργασίας και εξασφαλίζεται η κοινωνική συνοχή».

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Αιχμές Γιώργου Κρανά για μέλη της νέας Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ

Την δική του άποψη σχετικά με τη σύνθεση της νέας Διοικούσας Επιτροπής του ΠΕΑΚΙ ξεδιπλώνει σε χθεσινή του ανακοίνωση ο πρώην πρόεδρος του Πανηπειρωτικού Αθλητικού Κέντρου Γιώργος Κρανάς.Αναλυτικά ο κ. Κρανάς αναφέρει τα εξής:"Μερικά Μέσα Ενημέρωσης κ. ο Πρόεδρος της ΠΑΕ ¨ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ¨ σε τηλεοπτική του παρουσία, εκτός των άλλων, είχαν χαρακτηρίσει την υπό την προεδρία μου Ε.Δ. του ΠΕΑΚΙ ως διορισμένη, και δε φέραμε καμιά αντίρρηση, γιατί αυτή ήταν η πραγματικότητα.Πώς , όμως, θα χαρακτήριζαν την παρούσα διοίκηση του ΠΕΑΚΙ, τη στιγμή μάλιστα που ο πρόεδρός της ήταν ως χτες μέλος της διοίκησής του και ο Αντιπρόεδρός της μάρτυρας υπεράσπισής του , στη σε βάρος του δίκη της Πολιτείας για μη πληρωμή οφειλής ποσού 174.000€.Ας σημειωθεί ότι την αγωγή για το παραπάνω ποσό , είχε καταθέσει η προηγούμενη Ε.Δ. στην οποία συμμετείχε ως Γραμματέας ο σημερινός αντιπρόεδρος, και εμείς , όπως ήταν νόμιμο, για να μην κατηγορηθούμε για απιστία, αναγκαστήκαμε να βεβαιώσουμε την οφειλή στη Δ.Ο.Υ.Άραγε, ο διορισμός των δύο προαναφερόμενων μελών έγινε συμπτωματικά και αξιοκρατικά;Γνώριζε, άραγε, τα παραπάνω ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Ιωαννίδης που υπέγραψε το διορισμό τους;Πάντως, εύχομαι στην καινούργια Διοίκηση καλή επιτυχία στο πράγματι δύσκολο έργο της, αν και τη θεωρώ δεδομένη, αφού μάλιστα θα έχει, όπως είχε αφήσει να εννοηθεί σε δήλωσή του κατά τους κωπηλατικούς αγώνες παίδων και εφήβων, και την αρωγή του κ. Περιφερειάρχη, μια και οι δύο τουλάχιστον προαναφερόμενοι είναι πρόσωπα της αρεσκείας του.Άλλωστε, δείγμα των φιλικών του αισθημάτων προς αυτή αποτελεί η μη προβλεπόμενη παραχώρηση ατόμων στο ΠΕΑΚΙ αμέσως με την ανάληψη των καθηκόντων τους.Προσωπικά, θα είμαι στη διάθεσή της για πλήρη και σε βάθος ενημέρωση για όλα τα θέματα της Ε.Δ., ώστε να μην παρατηρηθεί το οποιοδήποτε κενό. Εξάλλου ο αθλητισμός ενώνει και δε διαχωρίζει, διδάσκει πανανθρώπινες αξίες και βασικά το ομαδικό πνεύμα, που τόσο αναγκαίο γίνεται στις δύσκολες στιγμές που περνάει η Χώρα μας".

100% τα ποσοστά επιτυχίας στις Πανελλαδικές για τα Λύκεια Ανατολής, Ζωσιμαίας, Δωδωναίων, 3ο και 4ο

Ποσοστά επιτυχίας 100% πέτυχαν στις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις οι υποψήφιοι μαθητές από τα Λύκεια: 3ο, 4ο, Ανατολής, Δωδωναίων και Ζωσιμαίας, αποδεικνύοντας στην πράξη την υπεύθυνη και υψηλού επιπέδου εκπαιδευτική δουλειά που γίνεται στα παραπάνω σχολεία. Χωρίς να είναι αυτοσκοπός η απόλυτη επιτυχία, δεν μπορούμε παρά να συγχαρούμε τους επιτυχόντες μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και φυσικά τους διευθυντές των συγκεκριμένων σχολείων.

Άγνωστοι κατέστρεψαν εκκλησάκι στον ποδηλατόδρομο Ηγουμενίτσας

Ενημερωθήκαμε από αναγνώστη του Ράδιο Ηγουμενίτσα πως, κάνοντας την απογευματινή του βόλτα στον ποδηλατόδρομο της Ηγουμενίτσας, δίπλα από τον ναυταθλητικό όμιλο Ηγουμενίτσας, διαπίστωσε πως άγνωστοι κατέστρεψαν το εκκλησάκι της φωτογραφίας.Το θέμα είναι σοβαρό καθώς μπορεί να προκαλέσει έξαρση εθνικιστικής βίας στην πόλη.Ελπίζουμε πως η ασφάλεια της Ηγουμενίτσας θα ασχοληθεί σοβαρά και θα εντοπίσει τους δράστες άμεσα, οδηγώντας τους στην δικαιοσύνη.

ΡΑΔΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

ΔΡΑΣΥ:ΠΑΝΣΤΑΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΊΑΣ ΔΩΔΩΝΗΣ!

Οι διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη, σχετικά με το μέλλον της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνης, θέτουν σε ανησυχία αλλά και σε αγωνιστική εγρήγορση όλους όσους πραγματικά πονάνε και νοιάζονται για το πολύτιμο και ζωτικής σημασίας παραγωγικό αυτό κεφάλαιο της περιοχής μας.Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στο ξεπούλημα, με οποιαδήποτε πρόφαση, του διαχρονικά συσσωρευμένου μόχθου και ιδρώτα των σκληρά αγωνιζόμενων παραγωγών και εργαζομένων στη γαλακτοβιομηχανία!Είναι καθαρή απάτη ο, εναρμονισμένα επιχειρούμενος, διαχωρισμός με βάση τον τόπο προέλευσης των επίδοξων μνηστήρων!Το κεφάλαιο δεν επενδύει με συναισθηματικά κριτήρια, ακολουθεί πιστά τους άγριους νόμους της ανταγωνιστικής αγοράς στοχεύοντας στη μεγιστοποίηση των κερδών του.Αυτό υποδηλώνει ότι η ιδιωτικοποίηση της Δωδώνης, ανεξάρτητα από το ποιο θα είναι το νέο της αφεντικό, θα σημάνει την κατάργηση του κοινωνικού της χαρακτήρα, την συρρίκνωση της παραγωγικής βάσης της περιοχής και τον αφανισμό του Ηπειρώτη παραγωγού.Η ιδιωτικοποίηση της Δωδώνης αποτελεί στρατηγική επιλογή της ΕΕ και της άρχουσας τάξης της χώρας μας, εντάσσεται στους ευρύτερους σχεδιασμούς της διασφάλισης της ασύδοτης δράσης του μονοπωλιακού κεφαλαίου που υπηρετείται και προωθείται με συνέπεια από την συγκυβέρνηση της συμφοράς.Θέλουμε να καταγγείλουμε με τον πιο αποφασιστικό τρόπο τη δημοτική αρχή των Ιωαννίνων και προσωπικά τον κ. Δήμαρχο για την μεθοδευμένα παρελκυστική ταχτική τους να μην συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο το θέμα της Δωδώνης, προκειμένου να μην χρεωθεί η προσκυνημένη δημοτική αρχή με μια κραυγαλέα αντιλαϊκή απόφαση ξεπουλήματος ενός εργασιακού μνημείου σκληρής δουλειάς και στέρησης του Ηπείρώτη κτηνοτρόφου, που θα φούντωνε και θα κορύφωνε την παλλαϊκή οργή των απανταχού Ηπειρωτών.Τα πολιτικάντη τερτίπια των κατ' ιδίαν συζητήσεων με τους παραγωγούς, καθώς και οι δήθεν εκδηλώσεις συμπάθειας και τα ευχολόγια του κ. Δημάρχου, αποκαλύπτουν τον βαθιά αντιδημοκρατικό χαρακτήρα της τοπικής διοίκησης, αλλά και τον πραγματικό της ρόλο στο να ευθυγραμμίζεται δηλαδή και να υλοποιεί αντιλαϊκές κυβερνητικές επιλογές και να εξυπηρετεί ιδιωτικά συμφέροντα.Στην κρίσιμη αυτή ιστορική στιγμή για το μέλλον της Δωδώνης είναι ανάγκη οι παραγωγοί, οι εργαζόμενοι, τα πλατιά λαϊκά στρώματα της Ηπείρου να δημιουργήσουν ασπίδα προστασίας, προασπίζοντας την ιερή βούληση των πρωτοπόρων ιδρυτών της, να αποτελεί η βιομηχανία το διαχρονικό σήμα κατατεθέν της κοινωνικής προσφοράς και το στήριγμα της παραγωγικής βάσης της περιοχής.Η πανστρατιά για τη σωτηρία της γαλακτοβιομηχανίας απαιτεί να παραμείνει και να ενισχυθεί με κάθε τρόπο ο κρατικός συνεταιριστικός της χαρακτήρας, να βελτιωθεί η λαϊκή παραγωγική της δομή και να διευρυνθεί η παραγωγική της βάση διασφαλίζοντας και βελτιώνοντας την ποιότητα του κοινωνικού της προϊόντος.

ΔΡΑΣΥ

Ο βουλευτής Επικρατείας της Χρυσής Αυγής Χρ. Παππάς το 1980 απέτυχε να γίνει... εύελπις!!!

Δεν ξέρουμε πόσο βαρύ μπορεί να ακούγεται για έναν εθνικιστή και δη βουλευτή της Χρυσής Αυγής, το γεγονός ότι απέτυχε να εισαχθεί στη Σχολή Ευελπίδων, όμως στην περίπτωση του Χρήστου Παππά, το συγκεκριμένο γεγονός αποτελεί μια πραγματικότητα. Μπορεί να σας πήγαμε 32 χρόνια πίσω και σήμερα ο άνθρωπος να διαπρέπει επιχειρηματικά στα Γιάννενα,αλλά μιας και αυτές τις μέρες όλοι μιλάμε για τις βάσεις των ΑΕΙ, ένα "πουλάκι" μας σφύριξε την παραπάνω πληροφορία, που μας θυμίζει κάτι από ΛΑΟΣ και... Αιβαλιώτη!!!

Ένα βήμα πριν τη λειτουργική κατάρρευση το Νοσοκομείο της Πρέβεζας

Το Νοσοκομείο Πρέβεζας βρίσκεται ένα βήμα πριν τη λειτουργική κατάρρευση. Στην ουσία καρκινοβατεί χωρίς πόρους για βασικές λειτουργικές δαπάνες, με τραγικές ελλείψεις υλικών , με τεράστια κενά σε προσωπικό, με δραστικές περικοπές στο πρόγραμμα εφημεριών που υποβαθμίζουν την ποιότητα της περίθαλψης και υποχρεώνουν τους γιατρούς σε απλήρωτη εργασία.Οι εργαζόμενοι σε χθεσινή συνέντευξη τύπου, με αφορμή την δίωρη στάση εργασίας δήλωσαν την ετοιμότητά τους να διεκδικήσουν με κινητοποιήσεις το αυτονόητο, δηλαδή το δικαίωμα στην περίθαλψη αλλά και ζήτησαν την στήριξη των βουλευτών των αιρετών, των φορέων, του ιατρικού συλλόγου και της τοπικής κοινωνίας.Στις τοποθετήσεις τους έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου, λέγοντας ότι το σύστημα υγείας καταρρέει, τα νοσοκομείο βρίσκεται σε αδιέξοδο εξαιτίας των τρομακτικών ελλείψεωνΤις κινητοποιήσεις των γιατρών της Πρέβεζας αν και η συμμετοχή δεν εργαζομένων δεν ήταν η αναμενόμενη, καλύπτει και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Νοσοκομειακών γιατρών Ηπείρου Η κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή ς είναι δραματική και οι υπηρεσίες του καλύπτονται χάρη στο φιλότιμο των εργαζομένων που καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να το κρατήσουν σε λειτουργία, εργαζόμενοι που όπως τόνισαν δεν θα επιτρέψουν σε καμία περίπτωση το κλείσιμο του.Στη συνέντευξη τύπου ο οι γιατροί κ. Κανέλλος πρόεδρος της επιστημονικού συμβουλίου του νοσοκομείου Πρέβεζας, η κ. Σούρδη εκπρόσωπος των γιατρών στη διοίκηση του νοσοκομείου και μέλος της τριμελούς συνδικαλιστικής επιτροπής , ο κ. Πανταζής μέλος της τριμελούς συνδικαλιστικής επιτροπής και του επιστημονικού συμβουλίου αλλά και ο κ. Βουγέλης εκπρόσωπος μη ιατρικού προσωπικού και μέλος του επιστημονικού συμβουλίου περιέγραψαν την δραματική κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο της Πρέβεζας.Ο κ. Κανέλος αναφέρθηκε με χαρακτηριστικά παραδείγματα στις ελλέιψεις που υπάρχουν και σημείωσε ότι γίνεται κατανοητό ότι η εν γένει λειτουργία του νοσοκομείου και η εφημέρευση του δεν εγγυώνται καμία ασφάλεια ούτε για τους ασθενείς ούτε για τους γιατρούς. Ο ίδιος δε, αναρωτήθηκε αν αυτά δεν προοιωνίζουν το κλείσιμο του νοσοκομείου…τότε τι υποδηλώνουν».Την ανησυχία της για το κλείσιμο του νοσοκομείου ή κάποιων κλινικών εξέφρασε και η κ. Σούρδη η οποία σημείωσε ότι άλλες τοπικές κοινωνίες αντέδρασαν ακόμη και όταν ακουστήκανε φήμες για το κλείσιμο του νοσοκομείου τους.«Τίτλοι τέλος» για την καρδιολογική κλινική ήταν η φράση με την οποία ξεκίνησε την τοποθέτηση του ο κ. Πανταζης , σημειώνοντας ότι οι πιστώσεις που υπάρχουν επαρκούν για τις επόμενες είκοσι μέρες.Αμέσως μετά ο κ. Βουγέλης παρέθεσε τα αριθμητικά στοιχεία που αφορούν γενικότερα την υγεία στην Ελλάδα και που έχουν άμεση σχέση και με την Πρέβεζα και τόνισε ότι «Λουκέτο» θα είναι το επόμενο στάδιο καλώντας την τοπική κοινωνία να ενεργοποιηθεί για τη «σωτηρία» του νοσοκομείου και να παλέψει για την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας

Απέχει το πολιτικό Προσωπικό των Δήμων της Ηπείρου

Κρίσιμες αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν σήμερα στο συνέδριο της ΚΕΔΕ, όπου οι δήμαρχοι όλης της χώρας συζητούν για τα οικονομικά προβλήματα των ΟΤΑ.Σήμερα και σε εφαρμογή της απόφασης που είχε λάβει η Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων, σε όλους τους Δήμους της Ηπείρου απέχει από τα καθήκοντά του το πολιτικό προσωπικό.Τα γραφεία δημάρχων και αντιδημάρχων παραμένουν κλειστά ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι εξ αιτίας της συνεχούς περικοπής της τακτικής επιχορήγησης.

Δωρεάν λογοθεραπευτική και εργοθεραπευτική αξιολόγηση στο Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου

Στο Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου,για όλο το μήνα Σεπτέμβριο θα πραγματοποιείται δωρεάν λογοθεραπευτική και εργοθεραπευτική αξιολόγηση από το επιστημονικό προσωπικό του κέντρου για παιδιά και ενήλικες.Με αυτόν τον τρόπο θα υπάρχει η δυνατότητα εκτίμησης του λόγου, της ομιλίας, της φωνής αλλά και των κινητικών, γνωστικών, γραφοκινητικών δεξιοτήτων και δεξιοτήτων μάθησης του παιδιού και του ενήλικα.Για ραντεβού,επικοινωνία στα τηλέφωνα:
Σ.2651067320
Κ.6986180630
Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου
Κερκύρας 5 ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Νέες ειδικότητες στο ΙΕΚ Πρέβεζας

Μια σειρά ειδικότητες που ανταποκρίνονται απόλυτα στην περιφερειακή αγορά εργασίας θα λειτουργήσει από το φθινόπωρο το Δημόσιο ΙΕΚ Πρέβεζας. Ανάμεσά τους συμπεριλαμβάνονται βοηθός μαγειρικής τέχνης, προσχολική αγωγή δραστηριοτήτων δημιουργίας και έκφρασης, ιατρικόςεπισκέπτης, ειδικός ξενοδοχειακών επιχειρήσεων κλπ. Για τα προφίλ των παραπάνω ειδικοτήτων καθώς και τον κανονισμό κατάρτισης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του Ι.Ε.Κ. Πρέβεζας ή να τηλεφωνούν στο 2682029066 όλες τις εργάσιμες ημέρες από 09:30 – 14:30. Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων επιλογής ξεκινά από Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012 και λήγει την Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012.

Αντίθετο στην εμποροπανήγυρη το επιμελητήριο

Την αντίθεσή του στην διοργάνωση της εμποροπανήγυρης στην οποία προχωρά ο Δήμος Ζίτσας, εκφράζει το Επιμελητήριο Ιωαννίνων.«Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων καταδικάζει τη λήψη απόφασης για την εμποροπανήγυρη στο Νομό Ιωαννίνων, η οποία διεξάγεται εις βάρος των συναδέλφων Επιχειρήσεων-Μελών μας του Νομού μας.Η απόφαση αυτή του Δήμου Ζίτσας δεν έχει να προσφέρει τίποτα για τις επιχειρήσεις του Νομού Ιωαννίνων και γενικότερα της Ηπείρου. Αντίθετα λειτουργεί εις βάρος των επιχειρήσεων, της τοπικής αγοράς και γενικότερα των Δήμων», σημειώνει σε σχετική του ανακοίνωση.Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων θα ζητήσει από την Περιφέρεια Ηπείρου να ενεργοποιηθεί η Επιτροπή Εμπορίου κατά τη διάρκεια των ημερών διεξαγωγής της εμποροπανήγυρης.

Ανακοίνωση για τη στέγαση στις Φοιτητικές Κατοικίες


Από την Διεύθυνση Φοιτητικής Μέριμνας ανακοινώνεται ότι οι φοιτητές που εισάγονται στα Τμήματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ενδιαφέρονται να μείνουν σε δωμάτιο των Φοιτητικών Κατοικιών, μπορούν να υποβάλλουν στη Γραμματεία της Εφορείας Φοιτητικών Κατοικιών (ισόγειο Α' Εστίας, απέναντι από το Φοιτητικό Εστιατόριο) σχετική αίτηση -(έντυπο χορηγεί η Γραμματεία της Εφορείας)- μαζί με όλα τα δικαιολογητικά που προβλέπει ο Εσωτερικός Κανονισμός τις ημερομηνίες των εγγραφών τους, στα Τμήματα εισαγωγής τους.Περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να βρείτε στο συνημμένο αρχείο καθώς και στην ιστοσελίδα "Φοιτητική Μέριμνα" του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. 
http://www.uoi.gr/gr/students/social/residence.php

1ο Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου Ιωαννίνων

To «Ioannina Street Theater Festival» θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στα Ιωάννινα από τις 14-15 Σεπτεμβρίου 2012, περιλαμβάνοντας ένα πρόγραμμα πλούσιο σε συμμετοχές και εκδηλώσεις.Σκοπός του είναι να προσφέρει μια μοναδική εμπειρία στο κοινό των Ιωαννίνων, με την πραγματοποίηση σειράς παραστάσεων θεάτρου δρόμου, κουκλοθεάτρου, τσίρκου και μιας ποικιλίας εκδηλώσεων σε πεζόδρομους και πλατείες της πόλης, καθώς και να επαναπροσδιορίσει τη χρήση του δημόσιου χώρου ξαναζωντανεύοντάς τον.Συνολικά 13 ομάδες και καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν θεατρικές παραστάσεις, παραστάσεις τσίρκου, κουκλοθεάτρου και χορού, ενώ τρομπέτες, τρομπόνια, και κιθάρες θα γεμίσουν την πόλη. Όλες οι εκδηλώσεις θα είναι δωρεάν έτσι ώστε να ενισχυθεί ο συμμετοχικός χαρακτήρας του φεστιβάλ και να εξοικειωθεί το γιαννιώτικο κοινό με το θέατρο δρόμου ως μορφή έκφρασης και τέχνης.Το φεστιβάλ θα φιλοξενηθεί στην Κεντρική Πλατεία, το Θεατράκι, στον πεζόδρομο της Καλλάρη, στην Μάρκου Μπότσαρη, στο Λιμανάκι. Σε περίπτωση βροχής, οι παραστάσεις θα μεταφερθούν στο θέατρο στα Σφαγεία και τη σχολή χορού El Tango.

Τραγικό τέλος για μια 63χρονη στην Πρέβεζα

Απαγχονίστηκε μέσα στο σπίτι της
Τραγικό τέλος αποφάσισε να δώσει στη ζωή της μια 63χρονη γυναίκα κάτοικος Πρέβεζας η οποία βρέθηκε κρεμασμένη από την σκάλα του δεύτερου ορόφου του σπιτιού όπου διέμενε . Σύμφωνα με πληροφορίες η γυναίκα εδώ και δύο ημέρες δεν είχε δώσει σημεία ζωής, γεγονός που προκάλεσε ανησυχία στους οικείους της, οι οποίοι και την αναζήτησαν.Λίγο μετά τις 12 χθες, παρουσία του εισαγγελέα και ανδρών του τμήματος ασφαλείας το άψυχο σώμα της γυναίκας εντοπίστηκε μέσα στο σπίτι της, προκαλώντας θρήνο στους οικείους της και μεγάλη θλίψη στους γείτονες , τους φίλους και τους συναδέλφους της στην υπηρεσία όπου και εργαζόταν μέχρι και πριν από λίγα χρόνια.Στο σημείο έσπευσε η πυροσβεστική υπηρεσία και απεγκλώβισε το πτώμα της άτυχης γυναίκας το οποίο στην συνέχεια μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο.Προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί η Αστυνομική Διεύθυνση Πρέβεζας.

Στο φαράγγι του Τρύφου Αιτωλοακαρνανίας ο Ορειβατικός Σύλλογος Πρέβεζας

Την Κυριακή ο Ορειβατικός Σύλλογος Πρέβεζας θα πραγματοποιήσει διάσχιση στο φαράγγι του Τρύφου Αιτωλοακαρνανίας. Ώρες πορείας 5 και βαθμός δυσκολίας 1. Η αναχώρηση θα γίνει από την πλατεία Κηποθεάτρου (Καλάμια) στις 7:00 το πρωί Για περισσότερες πληροφορίες στα γραφεία του συλλόγου την Πέμπτη από τις 20:30΄ μέχρις τις 22:00 το βράδυ. Δηλώσεις συμμετοχής στον Ζέρβα Γιάννη στο τηλ. 6937 390 580 και στα γραφεία του συλλόγου (τηλ. 2682102004)

Ο Δήμαρχος Ζίτσας συγχαίρει του μαθητές

Ο Δήμαρχος Ζίτσας Δημήτριος Ρογκότης εκφράζει τον θαυμασμό του στους μαθητές του Δήμου για την επιτυχία τους στις πανελλαδικές εξετάσεις. Ο αγώνας και οι κόποι τους δικαιώθηκαν κερδίζοντας μια θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ακόμη, συγχαίρει και τις οικογένειές τους για την στήριξη και την συμπαράστασή τους προς τα παιδιά τους σε οικονομικά δύσκολους καιρούς γεμάτους ανασφάλειες για το μέλλον. Όσο για τους μαθητές που δεν τα κατάφεραν, δεν θα πρέπει να χάσουν το κουράγιο και την ελπίδα τους και να συνεχίσουν τον αγώνα τους ώστε να εκπληρώσουν τους στόχους τους.

ΠΑΡΓΑ:33χρονη τραυματίστηκε κάνοντας θαλάσσια σπορ

Τραυματίστηκε το απόγευμα της Τετάρτης, στη θαλάσσια περιοχή «ΒΑΛΤΟΣ» Πάργας, κατά τη διενέργεια θαλάσσιου μέσου αναψυχής (θαλάσσιο αλεξίπτωτο), μια 33χρονη.Η 33χρονη μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Πάργας και στη συνέχεια διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας.Προανάκριση, διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ:Άμεση αποκαθήλωση στα ενοικιαστήρια


Στην άμεση αποκαθήλωση όλων των ενοικιαστηρίων που έχουν τοποθετηθεί αυθαίρετα σε δεκάδες σημεία της πόλης των Ιωαννίνων θα προχωρήσουν τα συνεργεία του Δήμου.Εν αναμονή της άφιξης των φοιτητών, δεκάδες ιδιοκτήτες διαμερισμάτων, έχουν τοποθετήσει σε διάφορα σημεία, όπου απαγορεύεται, ενοικιαστήρια. Χαρακτηριστικές ή ενδεικτικές της νοοτροπίας που διέπει πολλούς, είναι οι περιπτώσεις τοποθέτησης με καρφιά σε κορμούς δέντρων.«Πρόκειται για κινήσεις που προσβάλλουν την αισθητική της πόλης και αμαυρώνουν την εικόνα της. Το φαινόμενο είναι λυπηρό και δεν θα το ανεχθούμε. Τα συνεργεία των αρμόδιων υπηρεσιών θα προχωρήσουν άμεσα στην απομάκρυνση των εκατοντάδων ενοικιαστηρίων που έχουν τοποθετηθεί σε σημεία πέραν αυτών που επιτρέπεται. Παρακαλούμε τους συμπολίτες μας να συμμορφωθούν με όσα προβλέπει η νομοθεσία και να μην προβαίνουν σε πράξεις και ενέργειες που υποβαθμίζουν την εικόνα της πόλης μας», τόνισε σε δήλωσή του ο αντιδήμαρχος Θωμάς Μπέγκας.

ΑΡΤΑ:Στο ΕΣΠΑ εντάχθηκαν κυκλοφοριακές παρεμβάσεις


Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ η πράξη «Κυκλοφοριακές παρεμβάσεις στις οδούς Αμβρακίας-Τζαβέλλα-Πύρρου», με δικαιούχο τον Δήμο Αρταίων. Το έργο, προϋπολογισμού 525.000 ευρώ, περιλαμβάνει κυκλοφοριακές παρεμβάσεις στην πόλης της Άρτας, με έμφαση στις υποδομές για τους πεζούς και τη ρύθμιση της στάθμευσης των οχημάτων στο κεντρικό τμήμα της πόλης.Ειδικότερα, οι κυρίαρχες παρεμβάσεις αφορούν διαπλάτυνση πεζοδρομίων και στις δύο πλευρές του οδικού άξονα Αμβρακίας-Τζαβέλλα-Πύρρου με αυξημένο το πλάτος στην αριστερή πλευρά, ώστε η νέα υποδομή να συνδέεται επαρκώς με τα ήδη πεζοδρομημένα τμήματα του κυρίως κέντρου, και διευκόλυνση στην πρόσβαση των ΑμεΑ. Ακόμη, προβλέπεται διεύρυνση των πεζοδρομίων στην συμβολή των οδών Αμβρακίας-Τζαβέλλα με τις οδούς Μακρυγιάννη-Χαικάλη και Β. Πύρρου με την οδό Στουδίτου προς αποφυγή παράνομης στάθμευσης, τοποθέτηση κάθετης σήμανση με αντίστοιχες πινακίδες και στύλους στις διαβάσεις πεζών-ΑΜΕΑ και στους κυκλοφοριακούς κόμβους, καθώς και χυτοσιδηρά κολωνάκια.

Εκδηλώση στον αρχαιολογικό χώρο αρχαίας Πασσαρώνας


Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Αυγουστιάτικη Πανσέληνος», η ΙΒ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και ο Δήμος Ζίτσας διοργανώνουν εκδήλωση με έντεχνη μουσική στον αρχαιολογικό χώρο αρχαίας Πασσαρώνας, στο λόφο Καστρί Μεγάλου Γαρδικίου.Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί κάτω από το φως της δεύτερης πανσελήνου του Αυγούστου, την Παρασκευή 31 Αυγούστου στις 8 το βράδυ, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.Το πρόγραμμα περιλαμβάνει διασκευές τραγουδιών για δύο κλασικές κιθάρες και δύο γυναικείες φωνές, καθώς και κιθαριστικά κομμάτια. Με αφετηρία το ηχόχρωμα της κλασικής κιθάρας θα παρουσιαστούν έργα των Μ. Θεοδωράκη, Μ. Λοίζου, Θ. Μικρούτσικου και άλλων γνωστών συνθετών. Ερμηνεύουν οι Γιώργος Νάκης (κιθάρα),Μιχάλης Αναστασίου (κιθάρα), Σταυρούλα Νάκη (κιθάρα, τραγούδι), Σωτηρία Αθανασοπούλου (τραγούδι).

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ της ΚΝΕ στα Γιάννενα



ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ: Νεανική Σκηνή: Διαγωνισμός νεανικής δημιουργίας, μαθητικό σκετς - σύγχρονη διασκευή από την παράσταση «Το μεγάλο μας τσίρκο», ροκ συναυλία με τους TRAFFIC JAM (τοπικό μαθητικό συγκρότημα), μεγάλη συναυλία με τους DOMENICA. Κεντρική Σκηνή: Θεατρικό για την ανεργία («Η πτώση και η άνοδος του κ. Γκρόσαπ»), οπτικοακουστικό αφιέρωμα και συζήτηση με θέμα «Ολη η Ελλάδα μια Χαλυβουργία. Η πείρα από τους εργατικούς αγώνες στα Γιάννενα», αφιέρωμα στο αντάρτικο τραγούδι, λαϊκό παραδοσιακό γλέντι με τον Β. Παπαγεωργίου στο κλαρίνο. Παιδότοπος: Παράσταση - παιχνίδι με κλόουν, γαϊτανάκι, αφήγηση παραμυθιού, ζωγραφική, προβολή κινουμένων σχεδίων. Συζήτηση για τους γονείς με θέμα «Μιλάμε στα παιδιά για την κρίση».
ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ: Νεανική Σκηνή: TALK SHOW - παιχνίδι ερωτήσεων για το διαδίκτυο και τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, συναυλία με μαθητικά και νεανικά συγκροτήματα («ROCK ABY», «SIDE WINDERS», «ANONYMOUS», συγκρότημα του 1ου και 7ου ΓΕΛ κ.ά.). Κεντρική Σκηνή: Αφιέρωμα στο ελληνικό έντεχνο και ροκ τραγούδι από το συγκρότημα της ΚΝΕ, αφιέρωμα στον «Επιτάφιο» του Γιάννη Ρίτσου, ομιλία τουΘανάση Παφίλη, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ, αφιέρωμα στο καλό λαϊκό τραγούδι με τον Δημήτρη Μπάση με ιδιαίτερη αναφορά στον Δ. Μητροπάνο. Παιδότοπος: Μουσικοκινητικά παιχνίδια, χορός, εργαστήρι χειροτεχνιών, «Φτιάξε καρδιά μου το δικό σου παραμύθι...». Συζήτηση για τους γονείς με θέμα «Παιδικοί σταθμοί στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών».

Η Μόνικα στο Αρχαιολογικό χώρο Κασσώπης


Η ΛΓ΄ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων Πρέβεζας- Άρτας σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας διοργανώνει συναυλία με τη γνωστή τραγουδίστρια της αγγλόφωνης ελληνικής μουσικής σκηνής, ΜΟΝΙΚΑ. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στον αρχαιολογικό χώρο της Κασσώπης, την Παρασκευή 31 Αυγούστου στις 8.30 το βράδυ. Η τιμή του εισιτηρίου στην προπώληση είναι 12 ευρώ, ενώ στο χώρο της συναυλίας 15 ευρώ. Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, τη ΛΓ΄ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασσικών Αρχαιοτήτων Πρέβεζας - Άρτας και την Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας.
Τη συναυλία ανοίγει το συγκρότημα "ΟΝ"
ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ & ΤΗΝ ΛΕΥΚΑΔΑ
Υπηρεσία Πολιτισμού και Τουρισμού Δήμου Πρέβεζας-Παραλία/Ισόγειο Δημαρχείου 2682360671
Καφέ μπαρ Φώτη Σαμέρα-Λεωφόρος Ειρήνης και Προύσσης
Καφετέρια Άρωμα-Πλατεία Ανδρούτσου
Ατραπός του Βιβλίου-Σεϊτάν Παζάρ
Μπαρ Memories Δαρδανελίων 10
Radio Energy 93,4 2682023809
Βιβλιοπωλείο "Πολυθρόνα του Νίτσε" Άρτα
Δισκοπωλείο Γουριώτη Λευκάδα
Βιβλιοπωλείο Παπασωτηρίου Ιωάννινα

Εκδήλωση του Συνδέσμου Συρρακιωτών Πρέβεζας


O Σύνδεσμος Συρρακιωτών Πρέβεζας διοργανώνει την Παρασκευή, 31 Αυγούστου στις 9.00 το βράδυ τη Συρρακιώτικη βραδιά στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Πρέβεζας.Σας προσκαλούμε να χειροκροτήσετε τα παιδικά χορευτικά του Συλλόγου μας και στη συνέχεια να διασκεδάσετε και να χορέψετε παραδοσιακούς χορούς.Συμμετέχει η παραδοσιακή ορχήστρα του Κώστα Γεροδήμου η οποία είναι στενά συνδεδεμένη με τη μουσική παράδοση του Συρράκου. Στο κλαρίνο παίζει ο Βασίλης Μπακαγιάννης ενώ στο βιολί εμφανίζεται ο Κώστας Κωσταγιώργος.Την τελευταία μέρα του Αυγούστου, λοιπόν, μια βραδιά με έντονη παραδοσιακή χροιά και ελεύθερο χορό, στην αυλή του «βλάχικου σχολείου».

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Εκδηλώσεις για την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας και στον Αρχαιολογικό Χώρο Ελέας


Η ΛΒ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού για την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο, σας προσκαλεί σε βραδιά κλασικής κιθάρας στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας, την Παρασκευή, 31 Αυγούστου και ώρα 22.00.Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με το Φιλοζωϊκό Σωματείο Ν. Θεσπρωτίας και τη Μουσική Σχολή Γεωργίου Ντάλλα.Το μουσικό πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Carlos Gardel, Napoleon Coste, Nino Rota.Κατά τη διάρκεια της βραδιάς θα παραμείνουν ανοικτές για το κοινό οι αίθουσες της Μόνιμης Έκθεσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας, από τις 20.00 έως τις 24.00.Παράλληλα, στον Αρχαιολογικό Χώρο Ελέας, ο οποίος θα είναι επισκέψιμος από τις 20.00 έως τις 24.00, θα πραγματοποιηθεί, σε συνεργασία με το Δήμο Σουλίου, μουσική εκδήλωση με τετραμελές σχήμα (βιολοντσέλο, βιολί, πιάνο, φωνή). Ώρα έναρξης 22.00.Ανοικτός για το κοινό θα παραμείνει και ο Αρχαιολογικός Χώρος Πύργου Ραγίου από τις 20.00 έως τις 24.00.

Η κωμωδία «Δεν Ακούω Δεν Βλέπω Δεν Μιλάω» σήμερα στην Άρτα


Η κωμωδία «Δεν ακούω Δεν βλέπω Δεν μιλάω» στην Άρτα του Γιώργου Θεοδοσιάδη θα ανέβει στην Άρτα, στο Θέατρο Κάστρου, σήμερα Πέμπτη 30 Αυγούστου στις 9.30μ.μ. 300 παραστάσεις μετά, και σε ένα διάστημα που η φράση Δεν Ακούω Δεν Βλέπω Δεν Μιλάω μοιάζει να παίρνει ιδιαίτερο νόημα, ο κουφός, ο τυφλός και ο μουγγός της ιστορίας μας –μαζί με την καλή νεράιδα της ζωής τους. Γιατί έχουν να θυμίσουν στο κοινό ότι η καθημερινότητα και η δυσκολίες της προσεγγίζονται πιο εύκολα με την αγάπη, την φιλία, την αξιοπρέπεια και την αισιοδοξία!Το αγαπημένο έργο του Γιώργου Θεοδοσιάδη, ΔΕΝ ΑΚΟΥΩ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ σε σκηνοθεσία Χρήστου Χατζηπαναγιώτη.Πρωταγωνιστούν οι Σπύρος Πούλης, Θανάσης Βισκαδουράκης και Σπύρος Σπαντίδας. Τον ρόλο της «καλής νεράιδας» παίζει η Δήμητρα Στογιάννη.Ένας τυφλός. Ένας κουφός. Ένας μουγγός.Είναι φίλοι, ζουν μαζί κι αντιμετωπίζουν από κοινού τις αντιξοότητες που δημιουργεί η καθημερινότητα και οι ειδικές τους δυνατότητες.Σ’ αυτή την μικρή Βαβέλ, σ’ αυτήν την εντελώς ασυνήθιστη συνύπαρξη, ο κάθε ήρωας έχει αναπτύξει τον δικό του κώδικα για να επικοινωνεί με τους άλλους. Και τα καταφέρνουν τόσο… όσο… Κάποια στιγμή μπαίνει στην ζωή τους μια κοπέλα γεμάτη δύναμη και αισιοδοξία, ένας άγγελος της αγάπης. Και όλα αλλάζουν ξανά!!!Το Δεν Βλέπω Δεν Ακούω Δεν Μιλάω, εμπνευσμένο από έναν παλιό Ινδικό μύθο για την υπομονή και την μακροθυμία απέναντι στις δυσκολίες της ζωής, είναι μια πολύ ιδιαίτερη, ξεκαρδιστική κωμωδία. Είναι όμως ταυτόχρονα ένα έργο για την συντροφικότητα, την αγάπη, την εκτίμηση, την φιλία, τον καθημερινό αγώνα και την αισιόδοξη προσέγγιση της ζωής, σε μια εποχή που οι μαύρες σκέψεις πληθαίνουν.

Βραδυά Παραδοσιακού Φαγητού στη Νικόπολη


Παραδοσιακές Μικρασιάτικες γεύσεις θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν όσοι ανταποκριθούν στην πρόσκληση του Πολιτιστικού Συλλόγου «Νικόπολη» και συμμετάσχουν στην βραδιά παραδοσιακού φαγητού, που θα διοργανωθεί στο πάρκινγκ του Αρχαιολογικού χώρου της Νικόπολης το Σάββατο 1η Σεπτεμβρίου ώρα 9 το βράδυ. Κεσκέκι, αρνάκι κλέφτικο, πιροσκί, διάφορες πίτες και πολλά ακόμη εδέσματα τα οποία θα μαγειρέψουν με μεράκι οι γυναίκες της Νικόπολης θα προσφερθούν στους προσκεκλημένους δίνοντάς του έτσι την δυνατότητα να δοκιμάσουν τις γεύσεις που έφεραν από την ιδιαίτερη πατρίδα τους , την Μικρά Ασία, οι πρώτοι πρόσφυγες που έφτασαν στην περιοχή.Οι νεώτεροι κρατούν την παράδοση μέχρι σήμερα και την διατηρούν ακέραιη στην μαγειρική τους. Η γιορτή Παραδοσιακού Φαγητού πραγματοποιείται σταθερά τα τελευταία χρόνια στο Δημοτικό Διαμέρισμα της Νικόπολης ωστόσο από πέρσυ καταβάλλεται προσπάθεια αυτή να διευρυνθεί και να πάρει την μορφή ενός ιδιαίτερου τοπικού πανηγυριού.Ο Πολιτιστικός Σύλλογος απευθύνει ανοιχτή σε όλους μας να παρακολουθήσουμε την γιορτή και να περάσουμε μια όμορφη βραδυά με εκλεκτό φαγητό, αναψυκτικά , κρασί και ζωντανή μουσική.

ΑΡΤΑ: 22η Συνάντηση Παραδοσιακών Χορευτικών Συγκροτημάτων στους Κωστακιούς


Η 22η Συνάντηση Ελληνικών Παραδοσιακών Χορευτικών Συγκροτημάτων θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 02 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 9:00μ.μ. στο Δημοτικό Σχολείο Κωστακιών με τα χορευτικά των Συλλόγων Κωστακιών, Πνευματικού Κέντρου Δήμου Πρεβέζης, Φιλοθέης, Εμπεσού και Νεοχωρίου. Θα συμμετέχει η παραδοσιακή ορχήστρα του Γιώργου Σβάρνα. Τις εκδηλώσεις, - γιορτές παράδοσης αφιερωμένες στον πολιτισμό - συνδιοργανώνουν ο Δήμος Αρταίων και ο Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Κωστακιών. 

Το φεγγάρι κάνει βόλτα πάνω από τη λίμνη Ζηρού


Το φεγγάρι κάνει βόλτα πάνω από τη λίμνη Ζηρού την Παρασκευή το βράδυ 31 Αυγούστου κι οΔημήτρης Υφαντής, μέλος του συγκροτήματος «Τρίφωνο» μας υποδέχεται σε μια μοναδική μουσική παράσταση κατόπιν πρωτοβουλίας του συλλόγου «Περί βιβλίου» και με τη συμμετοχή όλων των πολιτιστικών συλλόγων του δήμου Ζηρού με είσοδο ελεύθερη για το κοινό. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης που ξεκινά στις 8 το βράδυ περιλαμβάνει παρουσίαση του Ηπειρώτικου Δημοτικού τραγουδιού από χορευτικά από τους Συλλόγους της περιοχής. Αμέσως μετά ξεκινά το μουσικό ταξίδι με τον Δημήτρη Υφαντή (Τρίφωνο) και το συγκρότημά του. Θα ακούσουμε τραγούδια διασκευασμένα ή μη, περισσότερο ή λιγότερο γνωστά, τραγούδια και μουσικές από την Ανατολή μέχρι την Ήπειρο κι από την Κρήτη ως τη Θράκη. Νωρίτερα θα γί

Εκδήλωση του Συλλόγου Ηπειρωτών Φλώρινας



Την Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012 ο Σύλλογός Ηπειρωτών Φλώρινας,σε συνεργασία με τον δήμο Φλώρινας διοργανώνει "ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ" στα πλαίσια των εορτασμών του Δήμου μας για τα 100 χρόνια απελευθέρωσης της Φλώρινας, αλλά και της Ηπείρου μας με την συμμετοχή του μεγάλου Ηπειρώτη ερμηνευτή Σάββα Σιάτρα. Στο τραγούδι θα τον συνοδεύσει η μοναδική Έλλη Κοσμά υπό τους ήχους του κλαρίνου του Κώστα Σμόλικα. Είστε όλοι καλεσμένοι για ένα ανεπανάληπτο παραδοσιακό γλέντι. Στην εκδήλωση θα παρουσιασθούν επίσης παραδοσιακοί χοροί από το παιδικό χορευτικό τμήμα του συλλόγου καθώς και προβολή φωτογραφικού υλικού της Ηπείρου από την απελευθέρωση ως σήμερα.

10ο Ηπειρώτικο Σεργιάνι από την Ένωση Ηπειρωτών Ιλίου

Το 10ο Ηπειρώτικο Σεργιάνι θα γίνει και φέτος από την Ένωση Ηπειρωτών Ιλίου το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012, στο πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» του Ίλιου στις 8:30 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μουσικοχορευτική παράσταση, με την παραδοσιακή ηπειρώτικη κομπανία Μπάμπη - Λούκα Χαλκιά στο κλαρίνο και τη συνοδεία του γνωστού τραγουδιστή Αντώνη Κυρίτση.

Τελευταίες παραστάσεις στην Ήπειρο για τον «Μανδραγόρα» του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων

Τις τελευταίες παραστάσεις του στην Ήπειρο δίνει το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων που το φετινό καλοκαίρι παρουσιάζει σε περιοδεία την κωμωδία του Νικολό Μακιαβέλλι «Ο Μανδραγόρας». Οι παραστάσεις αυτές οργανώνονται από τους κατά τόπους Δήμους με την αμέριστη συμπαράσταση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου. Η όγδοη και τελευταία αυτή εβδομάδα περιοδείας στην Ήπειρο θα ολοκληρωθεί με παραστάσεις του έργου που θα δοθούν σήμερα Πέμπτη σε Ηγουμενίτσα, στο Δασάκι, οργάνωση Δήμος Ηγουμενίτσας.Aύριο Παρασκευή 31/8 στο Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης και στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που έχουν καθιερωθεί σε όλη τη χώρα για την πανσέληνο του Αυγούστου (οργάνωση Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών, Δήμος Δωδώνης, ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, ΙΒ’ Εφορεία προϊστορικών και κλασσικών αρχαιοτήτων). Οι παραστάσεις αυτές αρχίζουν στις 9.00’ το βράδυ και η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Μέγας χορηγός: ΠΕΔ Ηπείρου. Χορηγοί επικοινωνίας: Δημοτικό Ραδιόφωνο, ΕΡΑ ραδιοφωνικός σταθμός Ιωαννίνων. Υποστηρικτές: Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, Ξενοδοχεία «Olympic» και «Epirus Pallas», Τράπεζα «Eurobank», εταιρείες «Κτήμα Γκλίναβος», «Ζαγόρι», «Βίκος», «Vodafon - Πρόκος». Συντελεστές της θεατρικής παραγωγής είναι: Σκηνοθεσία: Παντελής Παπαδόπουλος, Σκηνικά-κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης, Μουσική: Περικλής Μπουλουκτσής, Φωτισμοί: Παντελής Παπαδόπουλος, Βαγγέλης Νέτης. Διανομή (με σειρά εμφάνισης): Πρόλογος: Στάθης Κόκκορς , Καλλίμαχος: Άρης Τσαμπαλίκας, Σύρος: Αθηνά Τσικνιά, Σιορ Νικίας: Γιώργος Γκίκας, Λιγούριος: Στάθης Κόκκορης, Σωστράτη: Αθηνά Τσικνιά, Αδελφός Τιμόθεος: Μιχάλης Μπίζιος, Γυναίκα: Αθηνά Τσικνιά, Λουκρητία: Ξανθή Γεωργίου.

Πληρώνονται οι εργαζόμενοι στο έργο Άκτιο - Αμβρακία

Ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Σταύρος Καλογιάννης υπέγραψε απόφαση για την καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών των εργαζομένων στις τέσσερις εργολαβίες της οδικής σύνδεσης του Ακτίου με το Δυτικό άξονα Βορρά – Νότου (Αμβρακία), συνολικού ποσού 947.297,77 €, σε βάρος των πιστώσεων του έργου.Η απόφαση αφορά στην καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών των 174 εργαζομένων στις τέσσερις εργολαβίες τις οποίες έχουν αναλάβει οι τεχνικές εταιρείες «Ιόνιος ΑΕ», «ΑΕΓΕΚ Κατασκευαστική ΑΕ» και «CONSORZIO STABILE ITALIMPRESE», για τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο 2012, συμπεριλαμβανομένων των ασφαλιστικών τους εισφορών. Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι είχαν προβεί σε επίσχεση εργασίας.Η πληρωμή θα παρακρατηθεί από τους επόμενους λογαριασμούς των αναδόχων εταιρειών, μέσω της έγκρισής τους από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου. Η απόφαση έρχεται σε συνέχεια προηγούμενης σχετικής απόφασης (2350/ΚΕ510/14.08.2012), ύψους 300.000 €, που αφορούσε στο ίδιο έργο.Ο αναπληρωτής Υπουργός Στ. Καλογιάννης δήλωσε: «Με την εξόφληση των εργαζομένων στις τέσσερις εργολαβίες του οδικού άξονα Άκτιο – Αμβρακία, από πιστώσεις των ίδιων των έργων, εκτιμούμε ότι μπορούν πλέον τα εργοτάξια να ανοίξουν και πάλι στον σημαντικό αυτό άξονα για την Δυτική Ελλάδα».