Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2012

Μετέφεραν με καΐκι στην Ηγουμενίτσα 650 κιλά χασίς!

Συνελήφθησαν για την υπόθεση αυτή πέντε μέλη του κυκλώματος, εκ των οποίων τρεις Έλληνες, ηλικίας 58, 35 και 33 ετών και δύο Αλβανοί, ηλικίας 34 και 26 ετών, οι οποίοι οργάνωσαν την εισαγωγή στη χώρας μας με αλιευτικό σκάφος και στη συνέχεια τη μεταφορά με χερσαία μέσα, ποσότητας κάνναβης που ξεπερνά τα 649 κιλά.Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ και των Κεντρικών Λιμεναρχείων Ηγουμενίτσας και Κέρκυρας.Ειδικότερα, σήμερα τα ξημερώματα οι αστυνομικοί αξιοποιώντας πληροφορία που αφορούσε την εισαγωγή μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών στην ελληνική επικράτεια, εντόπισαν στον όρμο της Πλαταριάς Θεσπρωτίας 15 σάκους, που περιείχαν 626 δέματα, με κάνναβη βάρους 649.537 γραμμαρίων.Στη συνέχεια, και ενώ ο χώρος τέθηκε σε διακριτική παρακολούθηση, συνελήφθη, 33χρονος Έλληνας, οδηγός Ι.Χ. φορτηγού αυτοκινήτου, ο οποίος προσήλθε στο σημείο και άρχισε να φορτώνει τα ναρκωτικά.Ταυτόχρονα, από άνδρες του Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, ακινητοποιήθηκε αλιευτικό σκάφος, με κυβερνήτη ένα 58χρονο Έλληνα, ο οποίος, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, είχε μεταφέρει από τα παράλια της Αλβανίας τα ναρκωτικά στον όρμο της Πλαταριάς.Επίσης, λίγη ώρα αργότερα, στο Καρτέρι και στη θέση «Γωνιά» Θεσπρωτίας συνελήφθησαν οι δύο Αλβανοί και ο 35χρονος ΄Ελληνας, οι οποίοι επέβαιναν σε δύο Ι.Χ. αυτοκίνητα και λειτουργούσαν ως προπομποί, προκειμένου να καθορίζουν το δρομολόγιο και να επιτηρούν παράλληλα τη διαδρομή για την αποφυγή τυχόν αστυνομικών ελέγχων.Το σκάφος και τα τρία Ι.Χ. οχήματα (δύο αυτοκίνητα και ένα κλειστό φορτηγό) που χρησιμοποιήθηκαν από τους εμπόρους ναρκωτικών κατασχέθηκαν, ενώ επίσης κατασχέθηκε και η παραπάνω ποσότητα ναρκωτικών ουσιών και 5 κινητά τηλέφωνα.Οι πέντε συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηγουμενίτσας, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων εμπλεκόμενων στην υπόθεση.
Τα αυτοκίνητα των προπομπών και το Ι.Χ. φορτηγό στο οποίο φορτώσαν τα ναρκωτικά

Κλειστή παραμένει η εθνική οδός Ιωαννίνων-Τρικάλων!!!

Σε εξέλιξη φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Μεγάλη Κερασιά στην Καλαμπάκα. Η φωτιά εχει απομακρυνθεί πλέον από το Ορθοβούνι, και κατευθύνεται στο χωριό Κακοπλεύρι.Κλειστή παραμένει η εθνική οδός Τρικάλων – Ιωαννίνων και στα δυο ρεύματα, στο ύψος της Μεγάλης Κερασιάς, και η κίνηση διεξάγεται μέσω Γρεβενών.Επί τόπου επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα και πεζοπόρο 25 ατόμων, συνεπικουρούμενοι από ένα ελικόπτερο.

Προς δημοπράτηση ο εξοπλισμός της Τροχαίας στην Ήπειρο

Από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη εκδόθηκε απόφαση επιβεβαίωσης της προέγκρισης δημοπράτησης έξι υποέργων της πράξης «Εξοπλισμός Υπηρεσιών Τροχαίας για την παροχή οδικής ασφάλειας στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Ηπείρου».Το έργο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ, με συνολική δημόσια δαπάνη 1.999.500 ευρώ. Τα σχέδια των υποέργων επανυποβλήθηκαν στις αρμόδιες υπηρεσίες και μετά τη σύμφωνη γνώμη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας (υπό προϋποθέσεις) εκδόθηκαν οι επιβεβαιώσεις προέγκρισης της δημοπράτησης.Τα υποέργα αφορούν αναλυτικά:
- Υποέργο 1 - Οχήματα Τύπου Τζιπ (Τεμάχια 19)
- Υποέργο 2 – Οχήματα διερεύνησης τροχαίων ατυχημάτων (Τεμάχια 5)
- Υποέργο 3 – Αστυνομικά Οχήματα (Τεμάχια 28)
- Υποέργο 4 – Συσκευές Ελέγχου Ταχύτητας Οχημάτων (Τεμάχια 4 με φωτογραφικό σύστημα και τεμάχια 19 φορητές συσκευές)
- Υποέργο 5 – Δίκυκλες Μοτοσικλέτες / υπηρεσιακού χρωματισμού και ελεύθερου χρωματισμού (Τεμάχια 17)
- Υποέργο 7 – Αλκοολόμετρα (Τεμάχια 23)

Δεμένη είναι η ζωή των Πρεβεζάνων η γιορτή της σαρδέλας!

Δεμένη είναι η ζωή των Πρεβεζάνων με τη θάλασσα και δεν θα μπορούσε παρά να περιλαμβάνει εκδηλώσεις που αναδεικνύουν τον πλούτο της, όπως τα ψάρια, που πρόσφεραν σημαντικό προϊόν για τη διατροφή αλλά και στην οικονομία του νοικοκυριού.Κάθε χρόνο γίνεται η γιορτή της σαρδέλας, και η μυρωδιά από το ψητό ψάρι δένει με την αρμύρα της θάλασσας. Το παραδοσιακό πανηγύρι σήμα κατατεθέν για την Πρέβεζα, η γιορτή της σαρδέλας, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 9 το βράδυ στο χώρο του πάρκινγκ της παραλίας .Οι επισκέπτες με ένα συμβολικό εισιτήριο θα απολαύσουν το αγαπημένο σε όλους ψάρι ενώ θα χορέψουν και θα τραγουδήσουν με την παραδοσιακή ορχήστρα που θα πλαισιώσει την ξεχωριστή βραδιά.Κάλεσμα σε όλο τον κόσμο να χαρεί την ξεχωριστή αυτή βραδιά απευθύνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κοσμάς Κορωναίος

Διαμόρφωση κοινόχρηστου χώρου στους Μουζακαίους Ιωαννίνων

Με άλλη απόφαση που υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, επελέγη για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, η πράξη «Διαμόρφωση κοινόχρηστου χώρου μεταξύ δημοτικών σχολείων Μουζακαίων». Η αίτηση είχε υποβληθεί από το Δήμο Ιωαννιτών, στο πλαίσιο της πρόσκλησης για τα «Ολοκληρωμένα σχέδια για την Αγροτική Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής Ηπείρου». Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 654.000 ευρώ.Η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Ηπείρου, απέστειλε ήδη στους Δήμους Αρταίων και Ιωαννιτών έγγραφο με το οποίο τους καλεί εντός πέντε εργάσιμων ημερών να επιστρέψουν υπογεγραμμένο το Σχέδιο της Απόφασης Ένταξης κλπ.

ΑΡΤΑ:Στο ΕΣΠΑ εντάσσεται η αποχέτευση ακαθάρτων Κωστακιών και Κεραματών

Ένα σημαντικό έργο υποδομής και προστασίας του περιβάλλοντος της Άρτας. προωθείται με απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη προς ένταξη στο ΕΣΠΑ. Πρόκειται για την «αποχέτευση ακαθάρτων των οικισμών Κωστακιών και Κεραματών του Δήμου Άρτας».Η συγκεκριμένη πράξη, επελέγη για χρηματοδότηση μετά την αξιολόγηση της αίτησης που είχε υποβληθεί στο πλαίσιο της πρόσκλησης του Άξονα Προτεραιότητας «Αειφόρος ανάπτυξη και ποιότητα ζωής Ηπείρου». Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 9.233.000 ευρώ και η επιλέξιμη δαπάνη για χρηματοδότηση σε 7.400.691 ευρώ.

Βραδιές αστρονομικής παρατήρησης με τηλεσκόπια σε Καλέντζι και Μάζια

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλεντζίου,ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μάζιας και η Ομάδα Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Ιωαννίνων οργανώνουν δύο αστρονομικές εκδηλώσεις την Κυριακή 26 Αυγούστου και ώρα 21:00 στο Καλέντζι, στον προαύλιο χώρο του παλαιού Δημαρχείου, και
τη Δευτέρα 27 Αυγούστου και ώρα 21:00 στη Μάζια, στον προαύλιο χώρο του κτιρίου του Πολιτιστικού Συλλόγου, με:
- Προβολή ενημερωτικού 23λεπτου βίντεο «Κοσμική Αρμονία» (επιστημονική επιμέλεια: Νίκος Ματσόπουλος, τεχνική επιμέλεια: Θεοφάνης Ματσόπουλος)
- Παρατήρηση ουράνιων αντικειμένων με τηλεσκόπια
- Αναγνώριση στον νυχτερινό ουρανό των αστερισμών, όπως Μεγάλη και Μικρή Άρκτο, Κασσιόπη, Τοξότη, Σκορπιό, Κύκνο, Αετό, Λύρα, Ηρακλή, Βόρειο Στέφανο κλπ.
Οι εκδηλώσεις είναι ανοιχτές και δωρεάν στο κοινό.Σας καλούμε να έρθετε μαζί μας για μία γνωριμία με τον έναστρο ουρανό.Για Καλέντζι πηγαίνουμε προς Αθήνα μπαίνουμε στην Εγνατία προς Μέτσοβο και βγαίνουμε στον κόμβο προς Ελληνικό, οδηγούμε νότια μέχρι το Καλέντζι (Ιωάννινα-Καλέντζι 35 λεπτά). Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα να διασχίσετε τον Κατσικά και συνεχίζετε ευθεία στη 2η επαρχιακή οδό. Το παλαιό Δημαρχείο είναι προς την έξοδο του χωριού, λίγο πριν το γήπεδο.Για να φτάσετε στο κτίριο του Πολιτιστικού Συλλόγου Μάζιας, στην παλιά Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Τρικάλων, μετά το café Γραμματόσημο στρίβουμε αριστερά στο δρόμο προς Κρυόβρυση. 150 μ. περίπου μετά συναντάτε το κτίριο δεξιά σας.

ΠΡΕΒΕΖΑ:Στο Καναλλάκι η 25η Αμφικτιονία

Τη διοργάνωση της 25ης Αμφικτιονίας που θα πραγματοποιηθεί στις 28, 29,& 30 Σεπτεμβρίου 2012 στο Καναλλάκι Δήμου Πάργας Νομού Πρέβεζας ανέλαβε ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών & Δωρητών Οργάνων Σώματος «ΕΛΠΙΣ» Φαναρίου Δήμου Πάργας Συνδιοργανωτές και συμπαραστάτες της 25ης Αμφικτιονίας είναι η ΛΓ΄ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασσικών Αρχαιοτήτων Πρέβεζας – Άρτας και ο Δήμος Πάργας.Η 25η Αμφικτιονία θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, της περιφέρειας Ηπείρου και της Π.Ο.Σ.Ε.Α.Το θέμα της 25ης Αμφικτιονίας είναι: «Εθελοντική Αιμοδοσία, Ενημέρωση και Παιδεία» και έχει ως στόχο την ενεργοποίηση όλων των φορέων της εκπαίδευσης και την αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων που μας παρέχει αυτή, για να πετύχουμε τη συστηματική προσέγγιση, ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και εξοικείωση των μαθητών όλων των βαθμίδων με την έννοια της εθελοντικής αιμοδοσίας.Για την επιτυχή διοργάνωση της 25ης Αμφικτιονίας έχουν συσταθεί διάφορες επιτροπές και ομάδες , στις οποίες εργάζονται δεκάδες εθελοντές συμπολίτες μας.Στο πλαίσιο της 25ης Αμφικτιονίας πραγματοποιείται η 10η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών, που κάθε χρόνο βρίσκει όλο και μεγαλύτερη απήχηση στους Έλληνες.

Απελευθέρωση έξι νεαρών Κιρκινεζιών στο Κάστρο των Ιωαννίνων

Ο Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ και η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, σε συνεργασία με την Ε’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου σας προσκαλούν στην απελευθέρωση νεαρών Κιρκινεζιών (Falco naumanni), που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Αυγούστου 2012 στο Κάστρο των Ιωαννίνων στο Ιτς Καλέ, ώρα 09:30 π.μ.Τα έξι κιρκινέζια που θα απελευθερωθούν, συνήθως φωλιάζουν σε κτήρια με κεραμοσκεπές στην πόλη των Ιωαννίνων, της Βέροιας αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Πρόκειται για νεοσσούς που βρέθηκαν αβοήθητοι μακριά από την φωλιά τους. Όμως με τη βοήθεια εθελοντών και των ως άνω τριών φορέων συλλέχθηκαν, περιθάλφθηκαν με επιτυχία και τώρα είναι έτοιμα να επιστρέψουν στην άγρια φύση!Ενώ είναι από τα πιο κοινά γεράκια στην Ελλάδα και την Ευρώπη, ο πληθυσμός του, σύμφωνα με το Κόκκινο Βιβλίο των Απειλούμενων Ζώων της Ελλάδας, έχει μειωθεί ραγδαία, καθώς συρρικνώνονται οι ασφαλείς θέσεις αναπαραγωγής του. Τα παλιά πληθόκτιστα σπίτια και οι αποθήκες που κάποτε ήταν ιδανικές για να στεγάζουν φωλιές, γκρεμίζονται και τα κεραμίδια αντικαθίστανται από σκεπές νέας μορφής με αποτέλεσμα το είδος να μην έχει χώρο να φωλιάσει.Τα νεαρά πουλιά, θα συναντήσουν στα Γιάννενα ξανά τα πολυπληθή σμήνη που συγκεντρώνονται στο τέλος του καλοκαιριού περιφερειακά της πόλης για να τραφούν στα γύρω ορεινά λιβάδια, και να προετοιμαστούν για το δύσκολο ταξίδι της μετανάστευσης προς την Αφρική όπου και θα ξεχειμωνιάσουν.

Ανακοίνωση της αντιπολίτευσης για την καθαριότητα στο Δήμο Πωγωνίου

Το ζήτημα της λειτουργίας του τομέα καθαριότητας στον Δήμο μας, τέθηκε από την Παράταξή μας επανειλημμένα σε Δημοτικά Συμβούλια, σε συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής, αλλά και στον Απολογισμό της Δημοτικής Αρχής μόλις πριν λίγες μέρες. Όλες τις φορές εισπράξαμε από τον Δήμαρχο την υποβάθμιση του ζητήματος και την ξεκάθαρη επιλογή του να εξοφλήσει τα προεκλογικά γραμμάτια που αφειδώς έχει υπογράψει στον βωμό της εκλογής του.Ας φροντίσει τουλάχιστον να τηρηθούν τα ελάχιστα συμφωνηθέντα στις υπογεγραμμένες συμβάσεις. Ζητήσαμε ξανά και ξανά την διενέργεια από τις υπηρεσίες του Δήμου Μελέτης δημιουργίας Δημοτικής Υπηρεσίας Καθαριότητας, και εισπράξαμε απαξίωση και άρνηση.Βιώσαμε την σιωπηρή κατάργηση των Υπηρεσιών Καθαριότητας που διέθεταν οι πρώην Δήμοι Δελβινακίου και Άνω Πωγωνίου.Καταγγείλαμε την απαξίωση του υπάρχοντος δημοτικού εξοπλισμού (απορριμματοφόρα).Όλα τα παραπάνω δεν είναι τυχαία, δεν είναι μέτρα ανεπεξέργαστα και ατάκτως ειρημένα.Ήταν και Είναι τα αποτελέσματα Πολιτικής απόφασης της Δημοτικής Αρχής για την χωρίς καμιά αιτιολογία και χωρίς στοιχεία παράδοση του τομέα Καθαριότητας σε ιδιώτες.Πέραν αυτής της κεφαλαιώδους διαφοράς μας με τη Δημοτική Αρχή, ερχόμαστε στο επόμενο σκέλος.Δεν θα αναρωτηθούμε, αλλά θα δηλώσουμε ότι στον τομέα Καθαριότητας ο Δήμος Πωγωνίου βιώνει τριτοκοσμικές συνθήκες. Οι προσφερόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες είναι άκρως υποβαθμισμένες και ελέγχεται αυστηρά ο αρμόδιος αντιδήμαρχος γιατί ανεξαρτήτως των όποιων καλών προθέσεων, δεν εφάρμοσε τα προβλεπόμενα στους όρους της σύμβασης, τόσο γιατί δεν έχει τηρηθεί το πρόγραμμα συχνότητας αποκομιδής όσο και γιατί δεν καθαρίζονται-απολυμαίνονται οι κάδοι όπως προβλέπεται και επιπλέον από την άλλη συνηγορεί για την συνέχιση της κανονικής πληρωμής του Αναδόχου, δηλαδή επιβραβεύει και την ανεπάρκεια από πάνω.Η προσβλητική για όλους μας εικόνα του Δήμου, είναι αποτέλεσμα της ανυπαρξίας της Δημοτικής Αρχής, της ανικανότητας επίτευξης στόχων από τα στελέχη της και της αδυναμίας συγκρότησης κοινής προσπάθειας μέσα από τα θεσμικά όργανα του Δήμου.Η Δημοτική Αρχή και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος πρέπει πλέον να απολογηθούν γιατί τα χρήματα που δίνουν οι Δημότες δεν πιάνουν τόπο.Για την αποτυχία τους στην Καθαριότητα δεν ευθύνεται η έλλειψη πόρων, αλλά η απαρχαιωμένη αντίληψη και φιλοσοφία τους, καθώς και η διοικητική τους αδυναμία.

                 Δημοτική Παράταξη               
"Δύναμη  Ενότητας και Ευθύνης 
                 για το Πωγώνι”  

Τοποθετούνται χημικές τουαλέτες από τον Δήμο Ιωαννιτών

Η επίλυση προβλημάτων υγιεινής στους δημόσιους χώρους ήταν ένα από τα πρώτα θέματα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η Δημοτική Αρχή. Κοινή διαπίστωση ήταν ότι οι δημοτικές τουαλέτες είχαν περιέλθει σε πολύ κακή κατάσταση και έχριζαν άμεσων παρεμβάσεων.Από την αρμόδια υπηρεσία, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, ξεκίνησε η εκπόνηση σχετικής μελέτης. Με την ολοκλήρωσή της διαπιστώθηκε ότι το κόστος επισκευής ήταν αρκετά υψηλό και δεν υπήρχε η δυνατότητα κάλυψής του από ιδίους πόρους.«Έχουμε την μελέτη αυτή ώστε να την χρησιμοποιήσουμε με την πρώτη ευκαιρία που θα μας δοθεί, αλλά κρίναμε ότι θα πρέπει να παρέμβουμε άμεσα. Έτσι επιλέξαμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα αυτό κι από σήμερα τοποθετούνται χημικές τουαλέτες», σημείωσε ο κ. Μπέγκας.Από το Δήμο Ιωαννιτών τοποθετούνται χημικές τουαλέτες σε κομβικά και πολυσύχναστα σημεία και πιο συγκεκριμένα:
Κεντρική πλατεία
Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής
Λαϊκή Αγορά Αγίας Μαρίνας
Πάρκο Κατσάρη
Παραλίμνιος- Κυρά Φροσύνη
Λιθαρίτσια
Γυαλί Καφενέ

Δηλώσεις Φίλιππα Φίλιου για τα οικονομικά της Αυτοδιοίκησης

Με τα μελανότερα χρώματα περιέγραψε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος την οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Τοπική Αυτοδιοίκηση και απειλεί τους Δήμους με ολοκληρωτική κατάρρευση.Όπως είναι γνωστό η ΚΕΔΕ έχει συγκαλέσει έκτακτο συνέδριο προκειμένου να αποφασίσει μορφές κινητοποιήσεων. Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση της ΠΕΔ Ηπείρου ενώ την Δευτέρα θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων όπου θα συζητηθεί αναλυτικά το οικονομικό πρόβλημα.«Είναι πλέον γνωστό ότι οι δραματικές και επώδυνες περικοπές πόρων σε συνδυασμό με τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης αλλά και την μεταφορά αρμοδιοτήτων χωρίς να συνοδεύονται από τους ανάλογους πόρους –παρότι αυτό αποτελεί συνταγματική επιταγή- προκαλούν τεράστιο πρόβλημα στη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης», τόνισε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων.Όπως υπογράμμισε ο κ. Φίλιος οι συνέπειες των προβλημάτων αυτών αποτυπώνονται σε τρεις βασικές κατευθύνσεις:
- Στη μείωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες
- Στην αδυναμία πληρωμής του προσωπικού
- Στην κατάρρευση της ίδιας της αυτοδιοίκησης.
«Η κατάσταση αυτή έχει επισημανθεί εγκαίρως από τους Δήμους και την ΚΕΔΕ. Δυστυχώς πλέον οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια στην πτώχευση», τόνισε ο Δήμαρχος.Αξίζει να σημειωθεί ότι με το καθεστώς που ισχύει σήμερα στους Δήμους δεν είναι λυμένο ούτε καν το πρόβλημα της μισθοδοσίας του προσωπικού καθώς αυτή συνδυάζεται με τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους.Οι ΚΑΠ από το 2010 μέχρι και σήμερα έχουν μειωθεί κατά 60%, ενώ δεν έχει δοθεί ούτε ένα ευρώ για έργα.«Μπροστά σε αυτή την κατάσταση η Αυτοδιοίκηση αντιδρά εντονότατα. Φωνές αντίδρασης ακούγονται από όλα τα δημαρχεία της χώρας. Υπάρχουν προτάσεις ακόμη και για μαζικές παραιτήσεις των δημάρχων. Όλα αυτά θα συζητηθούν και θα αποφασιστούν από τα συντεταγμένα όργανα», τόνισε ο Δήμαρχος.Ο κ. Φίλιος πρότεινε να υπάρξει πλήρης διασφάλιση της μισθοδοσίας του προσωπικού μέσω των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων. Συμπλήρωσε επιπλέον πώς αν σε μικρούς Δήμους περισσεύουν χρήματα από τους ΚΑΠ τότε θα πρέπει να γίνουν μετατάξεις προσωπικού προς αυτούς. Με τον τρόπο αυτό θα ενισχυθούν οι υπηρεσίες τους και παράλληλα θα αποφευχθεί η εφεδρεία εργαζομένων στην αυτοδιοίκηση.Ο Δήμαρχος πρότεινε ακόμη να ακολουθηθεί μία επιθετική πολιτική σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να αναδειχθεί το πρόβλημα της περιφερειακής κατάρρευσης της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό πρέπει να ενημερωθούν όλοι οι Ευρωβουλευτές ώστε να συμβάλουν από την πλευρά τους στη διάσωση της Αυτοδιοίκησης.Ο κ. Φίλιος επανέλαβε την πρότασή του για απευθείας χρηματοδότηση των Δήμων από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων με το ποσό του ενός δις ώστε να καταφέρουν να πάρουν άμεσα ανάσα.Παράλληλα έκανε ειδική μνεία στην κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των σχολείων, υπογραμμίζοντας την ανάγκη αλλαγής του τρόπου χρηματοδότησης λόγω και του υψηλού κόστους που θα απαιτηθεί αυτή τη φορά για το πετρέλαιο θέρμανσης.Τέλος έκανε γνωστό ότι από το Δήμο Ιωαννιτών ενημερώνονται όλοι οι βουλευτές του Νομού για την οικονομική κατάσταση όπως κι άλλοι φορείς ενώ ο Δήμος θα είναι παρών σε όποιες μορφές αντίδρασης αποφασιστούν.

Καθημερινά θα λειτουργεί το πολιτικό γραφείο του Μιχάλη Κασσή

Το γραφείο του Bουλευτή Ιωαννίνων ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Κασσή, ανακοινώνει ότι θα λειτουργεί καθημερινά 9:00-14:30 καθώς και τα απογεύματα Τρίτης –Πέμπτης-Παρασκευής 18:00-20:00.Η διεύθυνση του γραφείoυ είναι Τσιριγώτη 4 στον δεύτερο όροφο. Για επικοινωνία μαζί του, μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο 26510 25601,στο Fax 26510 29746 ή να στέλνετε τα μηνύματα σας, στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Βουλευτή info@mkassis.gr.

"ΟΧΙ" στο φράγμα και από τον Δήμο Κόνιτσας

Μετά τον Δήμο Ζαγορίου,ο οποίος πήρε ομόφωνη απόφαση ενάντια στο φράγμα του Αώου,σε ανάλογη απόφαση προσανατολίζεται και ο Δήμος Κόνιτσας αφού η δημοτική αρχή δηλώνει επίσης αντίθετη με το έργο. Για το θέμα θα συνεδριάσει τις επόμενες μέρες το Δημοτικό Συμβούλιο Κόνιτσας.

300 στρέμματα δάσους έχει κάψει η φωτιά στον Αμάραντο!

Στον Αμάραντο Κόνιτσας,η φωτιά έχει κάψει από τη Δευτέρα πάνω από 300 στρέμματα δάσους και η έντασή της θύμισε ανάλογες σκηνές από το 2007 όταν είχε ξεσπάσει στο ίδιο σημείο επίσης μεγάλη πυρκαγιά. Η φωτιά ξεκίνησε από την περιοχή Βοσκοτόπι από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Η φωτιά πάντως βρίσκεται μακριά από κατοικημένες περιοχές και δεν έχουν γίνει αναφορές για κινδύνους για ανθρώπους και ιδιωτικές περιουσίες.

Βαθαίνει το ρήγμα στις σχέσεις με τις Ενώσεις


Εν αναμονή των εξελίξεων και των αποφάσεων του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων για την ΔΩΔΩΝΗ τελούν οι τοπικοί φορείς, ενώ οι Ενώσεις και οι παραγωγοί συνεχίζουν τις προσπάθειές τους σε δύο επίπεδα για την διεκδίκηση της βιομηχανίας.Οι Ενώσεις, στηριζόμενες από τους παραγωγούς, έχουν ήδη καταθέσει την πρότασή τους στο πλαίσιο του διαγωνισμού και αναζητούν στρατηγικό επενδυτή, ενώ με δυναμικές κινητοποιήσεις που προετοιμάζουν οι παραγωγοί επιδιώκουν να αποτραπεί η πώληση.Το μέλλον της γαλακτοβιομηχανίας βρίσκεται και πάλι στα χέρια της κυβέρνησης, ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει απάντηση στο αίτημα για μεταβίβαση των μετοχών στις Ενώσεις, στην λογιστική τους αξία.Στο θέμα αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης στο πλαίσιο συνάντησης που είχε με εκπροσώπους των κτηνοτρόφων, εκφράζοντας εμμέσως και την δυσπιστία του στις Ενώσεις, αλλά και στην διαχείριση της γαλακτοβιομηχανίας όλα τα προηγούμενα χρόνια από τις κυβερνήσεις.«Προ καιρού ως Περιφερειάρχης Ηπείρου με τη συνδρομή των Επιμελητηρίων, της Τράπεζας Ηπείρου και άλλων φορέων, είχαμε προτείνει να μετατραπεί η γαλακτοβιομηχανία σε εταιρεία λαϊκής βάσης. Βέβαια, αυτή η ευκαιρία χάθηκε. Από εκεί και πέρα τα γεγονότα πήραν το δρόμο τους. Όταν είδα ότι δεν περνούσε η πρόταση της εταιρείας λαϊκής βάσης, έκανα μια δεύτερη πρόταση προς την ΑΤΕ, αν είναι δυνατόν να δοθεί μια παράταση μέχρι τέλος Αυγούστου για τη συμμετοχή και άλλων παραγόντων και σχημάτων, οι οποίοι θα βοηθούσαν την κατάσταση. Και αυτό γιατί η ΔΩΔΩΝΗ έχει ταυτότητα Ηπειρώτικη και μέσω αυτής στηρίζει την κτηνοτροφία. Ούτε αυτό έγινε δεκτό από την ΑΤΕ. Έτσι φτάσαμε στο τελικό στάδιο, κατά το οποίο έχουν δοθεί προσφορές από πέντε εταιρείες. Οι προσφορές συνεπάγεται ότι συνυπολογίζουν και το χρέος της ΔΩΔΩΝΗΣ προς την ΑΤΕ, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες φτάνει τα 55 εκ. ευρώ.Παρακολουθώ με αγωνία τις εξελίξεις και δεν κρύβω ότι είμαι πάρα πολύ προβληματισμένος. Ακούγονται διάφορα. Εγώ από καιρό λέω ότι οι Ενώσεις, έχουν κλείσει τον κύκλο τους. Αν θέλουμε κτηνοτροφία, πρέπει να αρχίσουμε από μηδενική βάση, μόνο με τους παραγωγούς. Λένε οι Ενώσεις ότι ψάχνουν στρατηγικό επενδυτή. Δικαίωμά τους είναι, σαν μέτοχοι της γαλακτοβιομηχανίας. Ακούμε για τις προσφορές από άλλες εταιρίες. Θα δούμε, δεν μπορώ να πω τίποτα., η αγωνία μας είναι τεράστια. Αυτό που εμάς μας ενδιαφέρει είναι η Δωδώνη να παράγει τα προϊόντα που παράγει σήμερα στο τόπο μας και να κάνει αυτό το άλμα που δεν έκανε μέχρι σήμερα.Η ΔΩΔΩΝΗ ήταν ένα εξάρτημα της κεντρικής εξουσίας και οι διοικήσεις ποτέ δεν νοιάστηκαν να κάνουν τους νέους ανθρώπους επαγγελματίες κτηνοτρόφους, να δημιουργήσουν μονάδες που να βοηθούν στην παραγωγή των προϊόντων ΠΟΠ και να είναι πρότυπο για όλη την Ελλάδα. Την βάλανε σε ένα σύστημα, το ίδιο σύστημα που έχει φέρει την Ελλάδα σε αυτό το σημείο σήμερα», σημείωσε.Από την άλλη πλευρά οι κτηνοτρόφοι, όπως αποφάσισαν στην πρόσφατη συνέλευση, προετοιμάζουν δυναμικές κινητοποιήσεις, ώστε να αναλάβουν μόνοι τους την διαχείριση και λειτουργία της γαλακτοβιομηχανίας, χωρίς όμως να έχουν ανακοινώσει οριστικά τις αποφάσεις τους.«Δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί αυτό το αλαλούμ και θα κάνουμε αυτό που πρέπει τις επόμενες ημέρες. Είναι ευθύνη δική μας, των παραγωγών να ελέγξουμε την λειτουργία της βιομηχανίας, να αποτρέψουμε το ξεπούλημα και άλλα παιχνίδια που παίζονται, όπως αυτό που θέλουν να χαθεί η φέτα και να περάσει σε ξένα χέρια», σημείωσε ο Μιχάλης Τζίμας, ενώ ερωτηθείς αν οι παραγωγοί βρίσκονται μαζί με τις Ενώσεις σε αυτόν τον αγώνα.«Ο καθένας από την πλευρά του πρέπει να διαφυλάξει τα συμφέροντα της εταιρίας. Η στάση του κρίνεται καθημερινά», ανέφερε.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ

Στο Ιτς Καλέ την Παρασκευή ο «Μανδραγόρας»


Την τελευταία του παράσταση στην έδρα του θα δώσει αυτή την εβδομάδα το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων που το φετινό καλοκαίρι παρουσιάζει την κωμωδία του Νικολό Μακιαβέλλι «Ο Μανδραγόρας» σε περιοδεία. Η τελευταία αυτή παράσταση θα δοθεί στο Κάστρο – Ιτς Καλέ την Παρασκευή 24 Αυγούστου με ώρα έναρξης 9 το βράδυ και οργανώνεται με τη συνεργασία του Πνευματικού Κέντρου Ιωαννίνων> Η γενική είσοδος είναι 10€ και γίνεται προπώληση εισιτηρίων τόσο στα γραφεία του ΔΗΠΕΘΙ, όσο και σε αυτά του Πνευματικού Κέντρου. Επίσης όσοι διαθέτουν εισιτήρια από την παράσταση του «Μανδραγόρα» στην ΕΗΜ τα οποία δεν μπόρεσαν να χρησιμοποιήσουν στις 18 Ιουλίου μπορούν να κάνουν χρήση αυτών για την παράσταση της Παρασκευής 24 Αυγούστου. Ακόμη αυτή την εβδομάδα θα δοθούν παραστάσεις στην Κλυδωνιά (Τρίτη 21/8, οργάνωση Δήμος Κόνιτσας), το Μακρίνο (Τετάρτη 22/8, οργάνωση Δήμος Ζαγορίου), το Αθαμάνιο (Πέμπτη 23/8, οργάνωση Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων), τις Συκιές Θεσσαλονίκης (Σάββατο 25/8, οργάνωση Δήμος Νεάπολης – Συκεών) και το Μέτσοβο (Κυριακή 26/8, οργάνωση Δήμος Μετσόβου). Αυτές οι παραστάσεις αρχίζουν στις 9.00’ το βράδυ με ελεύθερη το κοινό είσοδο. Μέγας χορηγός: ΠΕΔ Ηπείρου. Χορηγοί επικοινωνίας: Δημοτικό Ραδιόφωνο, ΕΡΑ ραδιοφωνικός σταθμός Ιωαννίνων. Υποστηρικτές: Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, Ξενοδοχεία «Olympic» και «Epirus Pallas», Τράπεζα «Eurobank», εταιρείες «Κτήμα Γκλίναβος», «Ζαγόρι», «Βίκος», «Vodafon - Πρόκος». Συντελεστές της θεατρικής παραγωγής είναι: Σκηνοθεσία: Παντελής Παπαδόπουλος, Σκηνικά-κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης, Μουσική: Περικλής Μπουλουκτσής, Φωτισμοί: Παντελής Παπαδόπουλος, Βαγγέλης Νέτης. Διανομή (με σειρά εμφάνισης): Πρόλογος: Στάθης Κόκκορς , Καλλίμαχος: Άρης Τσαμπαλίκας, Σύρος: Αθηνά Τσικνιά, Σιορ Νικίας: Γιώργος Γκίκας, Λιγούριος: Στάθης Κόκκορης, Σωστράτη: Αθηνά Τσικνιά, Αδελφός Τιμόθεος: Μιχάλης Μπίζιος, Γυναίκα: Αθηνά Τσικνιά, Λουκρητία: Ξανθή Γεωργίου.

Σεπτέμβρης με σχολικό... καύσωνα

Μία από τις δυσκολότερες σχολικές χρονιές φαίνεται πως θα είναι σε όλα τα επίπεδα αυτή που ξεκινά σε λίγες ημέρες. Από τη μία η αδυναμία των Δήμων να καλύψουν τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων και από την άλλη τα οργανικά κενά που καταγγέλλουν οι δάσκαλοι της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, δημιουργούν από νωρίς ένα εκρηκτικό μίγμα, με τους μαθητές και τις οικογένειές τους να βρίσκονται στη μέση.Όπως είναι γνωστό, η Διδασκαλική Ομοσπονδία έχει ήδη προκηρύξει 24ωρη απεργία στις 12 Σεπτεμβρίου, την επομένη δηλαδή της αυλαίας για τη νέα σχολική χρονιά, ενώ αμέσως μετά τον αγιασμό έχει προγραμματιστεί δίωρη διαμαρτυρία στις Περιφερειακές Διευθύνσεις.Εάν υπάρχει ένα ζήτημα που έχει αντιμετωπιστεί επαρκώς, σε σχέση τουλάχιστον με την προηγούμενη χρονιά, αυτό σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Δασκάλων - Νηπιαγωγών Ιωαννίνων Στέφανο Σίντο είναι το θέμα των σχολικών εγχειριδίων.Η περσινή χρονιά θα μείνει στην ιστορία ως η χρονιά των ψηφιακών αντιγράφων αντί των βιβλίων, τα οποία σύμφωνα με όλες τις δεσμεύσεις θα βρίσκονται κανονικά στα σχολεία με την έναρξη της λειτουργίας τους. Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε χθες ότι στο σύνολο της χώρας διορίζονται για τη φετινή χρονιά 225 εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.Ο κ. Σίντος τόνισε πως παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργείου θα υπάρξουν πολλά κενά σε οργανικές θέσεις.Στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση πρόκειται να προσληφθούν 40 εκπαιδευτικοί, εκ των οποίων μόνο πέντε δάσκαλοι και οι υπόλοιποι νηπιαγωγοί. Όλα αυτά τη στιγμή που φέτος συνταξιοδοτήθηκαν 1674 εκπαιδευτικοί. Την περασμένη χρονιά, είχαν συνταξιοδοτηθεί 1913 εκπαιδευτικοί, ενώ είχαν γίνει 133 προσλήψεις.«Η φετινή αναλογία προσλήψεων αγγίζει μόλις τη μια πρόσληψη ανά 21 αποχωρήσεις κατά μέσο όρο, όταν η δέσμευση της χώρας απέναντι στην τρόικα είναι μια προς πέντε», σημείωσε χαρακτηριστικά η κυβέρνηση, κατηγορώντας την κυβέρνηση για συνειδητή απαξίωση και υποβάθμιση τους εκπαιδευτικού έργου.«Η πολιτική αυτή που ακολουθείται την τελευταία τριετία συρρικνώνει την εκπαίδευση, αφήνει χιλιάδες κενές οργανικές θέσεις και αντικαθιστά τους μόνιμους με αναπληρωτές και ωρομισθίους, που στοιχίζουν λιγότερο και δεν έχουν πλήρη εργασιακά δικαιώματα», σημείωσε.

ΑΝΕ1ΑΡΤΗΤΟΣ

ΗΓOΥΜΕΝΙΤΣΑ:Παραιτείται σήμερα ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΗΓ!!!

Έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας έχει συγκαλέσει σήμερα, ο πρόεδρος του Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος Κώστας Τζοβάρας στο οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται να υποβάλει την παραίτησή του.Πιθανότερος αντικαταστάτης του θα είναι ο Μηχανικός από τους Φιλιάτες Θεσπρωτίας κ. Σπύρος Παππάς.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο πρώτος ημιμαραθώνιος αγώνας δρόμου Παπαδατών Λάκκας Σουλίου

Με μεγάλη επιτυχία και με την συμμετοχή περισσότερων από 100 αθλητών και αθλητριών πραγματοποιήθηκε ο πρώτος ημιμαραθώνιος αγώνας δρόμου Παπαδατών Λάκκας Σουλίου από τον Μορφωτικό Σύλλογο Παπαδατών.Ο αγώνας ξεκίνησε από την πλατεία των Παπαδατών όπου έγινε και ο τερματισμός αφού προηγήθηκε διαδρομή 21 χιλιομέτρων μέσω Νικολιτσίου-Ασσου και Μελιανών. α μετάλλια στους νικητές απένειμαν ο δήμαρχος Ζηρού Δημήτρης Γιολδάσης και ο πρόεδρος του τοπικού Συμβουλίου Παπαδατών Απόστολος Βασιλείου.Το βιβλίο ‘‘Παπαδάτες- ο τόπος μας και ο κόσμος μας’’, πρόσφερε στους τρεις πρώτους νικητές ο εκδότης και συγγραφέας Σωκράτης Βασιλείου ενώ παραδοσιακά εδέσματα παρασκεύασαν νοικοκυρές της περιοχής. .Δυναμική παρουσία στον ημιμαραθώνιο είχε και ο Σύλλογος Δρομέων Πρέβεζας συμμετέχοντας στην διαδρομή με 17 άτομα

Στα ίδια επίπεδα οι εγγεγραμμένοι του ΟΑΕΔ στην Ήπειρο

Στα 794.924 άτομα ανέρχονται οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ κατά το μήνα Ιούλιο. Από αυτά 329.329 είναι άνδρες (ποσοστό 41,43%) και 465.595 είναι γυναίκες (ποσοστό 58,57%).Σε ότι αφορά την Ήπειρο ο αριθμός των ανέργων έφτασε τους 26,191 και είναι περίπου ίδιος με αυτόν του Ιουνίου.Ο αριθμός αυτός παρουσιάζει αύξηση κατά 1,59% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.Στην ηλικιακή ομάδα από 30-54 ετών αναλογεί το 63,41% των εγγεγραμμένων ανέργων, στην ηλικιακή ομάδα κάτω των 30 αναλογεί το 26,98% και στην ηλικιακή ομάδα άνω των 55 ετών αναλογεί το 9,61%.Στο εκπαιδευτικό επίπεδο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αναλογεί το 46,66% των εγγεγραμμένων ανέργων, στο εκπαιδευτικό επίπεδο υποχρεωτικής εκπαίδευσης (έως 3η Γυμνασίου) αναλογεί το 34,23%, στο εκπαιδευτικό επίπεδο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης το 18,01% και στο εκπαιδευτικό επίπεδο χωρίς εκπαίδευση αναλογεί το 1,10%.Στους Έλληνες υπηκόους αναλογεί το 92,52% των εγγεγραμμένων ανέργων, στους υπηκόους τρίτων χωρών το 5,90% και στους υπηκόους της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 1,58%.Ο αριθμός των επιδοτούμενων ανέργων ανέρχεται σε 187.273 άτομα και εμφανίζεται μειωμένος κατά -405 άτομα, ποσοστό -0,22% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα Ιούνιο. Από το σύνολο των επιδοτούμενων ανέργων, το 84,68% είναι κοινοί επιδοτούμενοι, το 5,35% είναι επιδοτούμενοι σε οικοδόμο-τεχνικά επαγγέλματα, το 4,89% είναι εκπαιδευτικοί επιδοτούμενοι, το 2,45% είναι εποχικοί τουριστικών επαγγελμάτων επιδοτούμενοι, το 2,13% είναι εποχικοί λοιποί επιδοτούμενοι (αγροτικά) και το 0,50% είναι λοιποί επιδοτούμενοι.Οι αναγγελίες προσλήψεων ανήλθαν σε 90.791, μειωμένες κατά -9,12% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα (99.899) και αυξημένες κατά 11,03% σε σχέση με τον Ιούλιο του 2011 (81.773). Οι απολύσεις (καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου) έφθασαν τις 23.551 (μειωμένες κατά -7,81% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και μειωμένες κατά -1,82% σε σχέση με τον Ιούλιο του 2011), οι λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου τις 29.918 (μειωμένες κατά -29,90% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και μειωμένες κατά -5,12% σε σχέση με τον Ιούλιο του 2011) και οι οικειοθελείς αποχωρήσεις τις 23.191 (αυξημένες κατά 7,89% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και μειωμένες κατά -9,09% σε σχέση με τον Ιούλιο του 2011). Το σύνολο των καταγγελιών συμβάσεων αορίστου χρόνου και των λήξεων συμβάσεων ορισμένου χρόνου ανέρχεται σε 53.469, το 55,95% του οποίου οφείλεται σε αποχωρήσεις από την αγορά εργασίας λόγω λήξεων συμβάσεων ορισμένου χρόνου. Το μέγεθος αυτό είναι μειωμένο κατά -21,63% από τον προηγούμενο μήνα Ιούνιο (68.223) και μειωμένο κατά -3,69% σε σχέση με τον Ιούλιο του 2011 (55.520).

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Την Παρασκευή η Γενική Συνέλευση της ΠΕΔ Ηπείρου

Οι Δήμοι ένα βήμα πριν την οικονομική κατάρρευση
Εκρηκτικό είναι το κλίμα που έχει διαμορφωθεί στον χώρο της Αυτοδιοίκησης με αφορμή τις περικοπές στους κεντρικούς αυτοτελείς πόρους και σε κάθε Περιφέρεια πραγματοποιούνται Γενικές Συνελεύσεις με αποκορύφωμα το Εκτακτο Συνέδριο της ΚΕΔΕ το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 30 Αυγούστου.Η συνέλευση της ΠΕΔ Ηπείρου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Αυγούστου στο ξενοδοχείο DU LAC στα Ιωάννινα.Οι εργασίες θα ξεκινήσουν με χαιρετισμό και ομιλία του προέδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Ηπείρου Γιάννη Παπαλέξη ενώ αμέσως μετά τον λόγο θα πάρει ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης.Θα ακολουθήσουν οι τοποθετήσεις των αιρετών και των λοιπών παρευρισκομένων ενώ οι εργασίες θα ολοκληρωθούν με την έκδοση της απόφαση του Συνεδρίου.Την ίδια στιγμή οι Δήμαρχοι δηλώνουν ιδιαίτερα ανήσυχοι μπροστά στις εξελίξεις που έχουν δρομολογηθεί για την αυτοδιοίκηση.«Εάν η αυτοδιοίκηση συνεχίσει να χρηματοδοτείται με το σημερινό καθεστώς τότε με μαθηματική ακρίβεια οδηγείται στην κατάρρευση»,σημείωσε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππος Φίλιος.Ο πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου και Δήμαρχος Αρταίων Γιάννης Παπαλέξης μπορεί να διαφωνεί με τα λουκέτα στους δήμους ή τις παραιτήσεις αφού θεωρεί ότι θα δημιουργήσουν επιπρόσθετα προβλήματα στους πολίτες ωστόσο τονίζει ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να καταλάβει που οδηγεί την αυτοδιοίκηση.Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαίλης επισημαίνει ότι τα οικονομικά των Δήμων, βρίσκονται σε δραματική κατάσταση παρότι όπως είπε το τελευταίο διάστημα έγινε μεγάλη προσπάθεια για την μείωση των δαπανών.Ο Δήμαρχος Πάργας Αθανάσιος Λιόλιος εμφανίζεται ιδιαίτερα προβληματισμένος μιλώντας για μειώσεις χωρίς προηγούμενο που θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, το ΚΑΠΗ, το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, το Δημοτικό Παντοπωλείο καθώς και κάθε είδους πολιτιστικές εκδηλώσεις.Για κατάρρευση μιλα ο Δήμαρχος Ζηρού Δημήτρης Γιολδάσης εκτιμώντας ότι σε λίγο ο Δήμος δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί ούτε στις βασικές του υποχρεώσεις πόσο μάλιστα να σηκώσει το βάρος της κοινωνικής πολιτικής του κράτους. .

Ομόφωνο «όχι» για το φράγμα στον Αώο

Την κατηγορηματική αντίθεσή του προς κάθε εγχείρημα μεταφοράς νερού από τον Αώο και τους παραποτάμους του, αλλά και για κάθε κατασκευή υδροηλεκτρικού έργου στην περιοχή του Δήμου, εκφράζει ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Ζαγορίου.Με την υπ' αριθ. 247/2012 ο Δήμος, προσθέτει ότι είναι αντίθετος σε οποιαδήποτε επέμβαση που αλλοιώνει τον χαρακτήρα του περιβάλλοντος και απειλεί την ευαίσθητη ισορροπία του οικοσυστήματος της περιοχής του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου, καθώς επίσης και της περιοχής προστασίας της φύσης (πυρήνας του Ε.Π.Β. Πίνδου τμήμα Βάλια Κάλντα).

Ξεπουλάνε σε ιδιώτες και την Εγνατία Οδό!!!

Στο ταμείο αποκρατικοποιήσεων πέρασε η Εγνατία Οδός και πλέον ο μεγαλύτερος αυτοκινητόδρομος της χώρας είναι θέμα χρόνου να περάσει στα χέρια ιδιώτη!!!Σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύτηκε χθες στην εφημερίδα της κυβέρνησης το δημόσιο παραχωρεί μαζί και τους κάθετους άξονες (κόμβος Καστοριάς - κόμβος Κορομηλιάς - κόμβος Ιεροπηγής - Μεθοριακός σταθμός Κρυσταλλοπηγής - κόμβος Λαγκαδά/Σερρών - Μεθοριακός Σταθμός Προμαχώνα).Ο ιδιώτης επενδυτής θα πάρει προίκα και τα δικαιώματα του Δημοσίου για τη λειτουργία, συντήρηση κι εκμετάλλευση του καθέτου άξονα Ανισόπεδος κόμβος Χαλάστρας - Μεθοριακός Σταθμός Ευζώνων.

Αναρτληθηκαν οι πίνακες των επιτυχόντων του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας για το Δήμο της Ηγουμενίτσας

Ανακοινώνεται ότι αναρτήθηκαν στον ιστοχώρο (www.imegsevee.gr/), οι πίνακες των επιτυχόντων του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας για το Δήμο της Ηγουμενίτσας.Σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, εντός δέκα ημερών από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων (20.08.2012) και του προσωρινού πίνακα προσληπτέων, οι επιλεγέντες ωφελούμενοι πρέπει να αποδεχτούν εγγράφως τη θέση απασχόλησης.Η αποδοχή της θέσης απασχόλησης γίνεται με την υποβολή του Εντύπου Αποδοχής Θέσης (2ο χλμ Λεωφόρου Πανεπιστημίου-Τ.Κ 45500 Ιωάννινα), υπόδειγμα του οποίου μπορείτε να βρείτε στον ιστοχώρο (www.imegsevee.gr/), στα γραφεία του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ).Σε περίπτωση μη εμφάνισης του υποψηφίου, ενημερώνεται ο επιλαχών, ότι εάν δεν προσέλθει εντός 5 ημερολογιακών ημερών θα προχωρήσει η διαδικασία διαγραφής και η αντικατάστασή του. Μετά την παρέλευση προθεσμίας των 5 ημερών εκδίδεται ο οριστικός πίνακας προσληπτέων.

Μήνυμα κατά της λαθροθηρίας

Ξεκίνησε και επίσημα τη Δευτέρα η νέα κυνηγετική περίοδος.Ο Πρόεδρος της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου κ. Παναγιώτης Τσιλίκης σε δήλωσή του προς τα τοπικά ΜΜΕ, απηύθυνε έκκληση προς τους κυνηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να λαμβάνουν υπόψη τους κανόνες ασφαλείας, ώστε να κυλήσει αναίμακτα η σαιζόν.Ο κ. Τσιλίκης αναφέρθηκε και στην λαθροθηρία, τονίζοντας ότι στην προσπάθεια προστασίας ορθολογικής διαχείρισης των θηραματικών πληθυσμών, «θα πρέπει να σταθούν αρωγοί και συμπαραστάτες όλοι οι συνάδελφοι κυνηγοί, θέτοντας στο περιθώριο τους κακούς και ασυνείδητους εκείνους που δεν έχουν καμία θέση ανάμεσά μας».

ΜΕΤΣΟΒΟ:Θρήνος στην κηδεία του άτυχου κρεοπώλη

Εκατοντάδες συγχωριανοί, φίλοι και συγγενείς, συντετριμμένοι συνόδευσαν χθες το μεσημέρι στην τελευταία του κατοικία, στο Μέτσοβο, τον άτυχο κρεοπώλη Παναγιώτη Χήτα, που το μεσημέρι της Δευτέρας βρήκε τραγικό θάνατο σε τροχαίο στη σήραγγα Μαλακασίου της Εγνατίας Οδού. Μεταξύ αυτών ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης και ο Δήμαρχος Μετσόβου Νίκος Τσομπίκος.Η κηδεία του έγινε τελικά από τον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Μετσόβου, καθώς αναθεωρήθηκαν οι αρχικές σκέψεις να κηδευτεί στο Ανήλιο, από το οποίο κατάγονταν.Τραγικές φιγούρες ήταν η σύζυγος, οι τρεις κόρες, οι γονείς και οι αδελφές του 41χρονου, που δεν μπορούσαν να συνειδητοποιήσουν το κακό που τους βρήκε. Η προανάκριση για τα αίτια του πρωτοφανούς για τα δεδομένα της Εγνατίας Οδού θανατηφόρου τροχαίου, συνεχίζεται από την Τροχαία των Γρεβενών, στην αρμοδιότητα της οποίας υπάγεται το συγκεκριμένο τμήμα του οδικού άξονα.Το ενδεχόμενο να έχει υποστεί καρδιακό επεισόδιο ο οδηγός του βυτιοφόρου πλέον έχει απομακρυνθεί, ενώ είναι πολύ πιθανό η πρόσκρουσή του στην καρότσα του ημιφορτηγού του 41χρονου κρεοπώλη, το οποίο φορτωμένο με σφάγια κινούνταν με χαμηλή ταχύτητα, να οφείλεται σε συνδυασμό απροσεξίας και ταχύτητας. Η σύγκρουση, ήταν σφοδρότατη και το βυτιοφόρο βρήκε και δεύτερη φορά το αυτοκίνητο του Π. Χήτα, το οποίο εκτίναξε στον τοίχο της σήραγγας, προκαλώντας του συντριπτικά κατάγματα και τον ακαριαίο θάνατο.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Συνάντηση του βουλευτή Χρήστου Μαντά με τον Φίλιππα Φίλιο

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Ιωαννίνων Χρήστος Μαντάς συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ιωαννιτών Φίλιππα Φίλιο μετά από πρόσκληση του τελευταίου και είχαν συζήτηση για τα επείγοντα θέματα που απασχολούν τον Δήμο Ιωαννίνων και συνολικά την Τ.Α.Συγκεκριμένα από την πλευρά του ο Δήμαρχος ανέπτυξε προβλήματα που απορρέουν από την εφαρμογή του Καλλικράτη, σημείωσε την καθυστέρηση του ρυθμιστικού σχεδίου της πόλης των Ιωαννίνων καθώς και υπογράμμισε την ανάγκη έκδοσης νέου Π.Δ. για τη διαχείριση της λίμνης στο οποίο κατά τη γνώμη της Δημοτικής αρχής χρειάζεται ο Δήμος να έχει κεντρικό ρόλο αξιοποιώντας και την Δ.Ε.ΛΙ.Στη συνέχεια ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον βουλευτή για την κακή οικονομική κατάσταση του Δήμου καθώς ουσιαστικά η χρηματοδότηση από την πολιτεία έχει μειωθεί πάνω από το 60% σε σχέση με το 2009, έχει σταματήσει η εισροή πόρων από τη ΣΑΤΑ και τους ΚΑΠ με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα ακόμα και κάλυψης της μισθοδοσίας στο άμεσο μέλλον. Επισήμανε επίσης ότι ο Δήμος στερείται πόρους από την μη ολοκλήρωση της διαδικασίας απογραφής και επίσης ότι έχει περίπου 20 εκ. ευρώ εκκρεμότητες με οφειλές , που πολλές από αυτές προέρχονται από δημόσιους οργανισμούς.Τέλος συζητήθηκε το φλέγον, εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς, πρόβλημα ελλιπούς χρηματοδότησης των σχολείων και τα ζητήματα που προκύπτουν κυρίως με τη θέρμανση των σχολικών μονάδων, καθώς η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης προβλέπεται να αυξηθεί σημαντικά και με το δεδομένο ότι η χειμερινή περίοδος στο νομό διαρκεί τουλάχιστον 7 μήνες. Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την κάλυψη των αναγκών σε παιδικούς σταθμούς, ωστόσο λόγω των τελευταίων αποφάσεων της κυβέρνησης θα μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των συμπολιτών μας που θα μπορούσαν να κάνουν χρήση των παιδικών σταθμών χωρίς την επιβάρυνση των 40 ευρώ, μηνιαίως.Από την μεριά του ο βουλευτής Χρήστος Μαντάς δήλωσε ότι η μνημονιακή συγκυβέρνηση οδηγεί και την ΤΑ σε πλήρη ασφυξία. Ο περίφημος Καλλικράτης σχεδιάστηκε και εφαρμόστηκε ως όχημα επιβολής των μνημονιακών πολιτικών της λιτότητας και της μετακύλισης των βαρών στους πολίτες.Σημείωσε ότι παρά τις σημαντικές διαφορές που υπάρχουν στην άσκηση της Δημοτικής πολιτικής, σήμερα είναι επείγουσα ανάγκη να υπάρξει μια πολύμορφη μαζική αντίσταση στην επιχειρούμενη ισοπέδωση της ΤΑ, με την αναγκαία κινητοποίηση των πολιτών σε αυτόν τον αγώνα. Επίσης σημείωσε την ανάγκη να αυξηθούν οι πρωτοβουλίες αλληλεγγύης και με τη συμμετοχή του Δήμου που θα είναι εντελώς απαραίτητες στην επερχόμενη ανθρωπιστική κρίση. Τέλος για τα ζητήματα του ρυθμιστικού και του προεδρικού διατάγματος για τη Λίμνη επισήμανε ότι είναι άμεση ανάγκη να προχωρήσουν αυτές οι διαδικασίες ώστε επιτέλους να υπάρξουν σοβαροί κανόνες με γνώμονα τις κοινωνικές ανάγκες και την προστασία του ευαίσθητου περιβάλλοντος του Λεκανοπεδίου και να μην δίνεται η ευκαιρία τα νομοθετικά κενά να καλύπτονται από επιχειρηματικές δραστηριότητες , που θέλουν να οικοδομήσουν «πάνω στο κύμα».«Θα είμαστε έντονα παρόντες και μέσα και έξω από τη Βουλή για να λειτουργήσουν ομαλά τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί, για να δοθούν οι απαραίτητοι πόροι στη ΤΑ, για να σταματήσουν να επιβαρύνονται συνεχώς οι πολίτες για τα απαραίτητα κοινωνικά αγαθά και για τη καθημερινή λειτουργία της πόλης» δήλωσε ο κ. Μαντάς κλείνο

Οι έρευνες για υδρογονάνθρακες θα συζητηθούν στην Επιτροπή Περιβάλλοντος

Την Πέμπτη 23 Αυγούστου και ώρα 09:00 π.μ. συνεδριάζει η Επιτροπή Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου.Μεταξύ των θεμάτων που πρόκειται να συζητηθούν είναι και η γνωμοδότηση για το περιεχόμενο της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην χερσαία περιοχή «Ιωάννινα» της Περιφέρειας Ηπείρου.Επίσης στην ίδια συνεδρίαση θα συζητηθεί η Έγκριση Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Ηπείρου και του ΦΟΔΣΑ Καρβουναρίου, Ν. Θεσπρωτίας, για την υλοποίηση Συμπληρωματικών εργασίων στον ΧΥΤΑ Καρβουναρίου» προϋπολογισμού 165.000,00€.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Μπλόκο σε 650 κιλά χασίς!

Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας οργανωμένο κύκλωμα εισαγωγής κάνναβης στην ελληνική επικράτεια (με πλωτά και χερσαία μέσα). Συνελήφθησαν σήμερα τα ξημερώματα στην Πλαταριά Θεσπρωτίας από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας με τη συνδρομή των Λιμενικών Αρχών, πέντε μέλη του κυκλώματος (τρεις ημεδαποί και δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας). Κατασχέθηκαν παραπάνω από εξακόσια σαράντα εννέα (649) κιλά κάνναβης, δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, ένα Ι.Χ.Φ. (κλούβα) και ένα αλιευτικό σκάφος. Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.

Ερώτηση Αντ.Μπέζα Ερώτηση για τον οδικό άξονα Ηγουμενίτσα- Μαυρομάτι

Το έργο του οδικού άξονα Ηγουμενίτσα- Σαγιάδα-Μαυρομάτι, που αποτελεί κορυφαία αναπτυξιακή προτεραιότητα για τη Θεσπρωτία και την Ήπειρο αλλά και έργο με εθνική σημασία,φέρνει στη Βουλή με ερώτησή του o βουλευτής Θεσπρωτίας  Αντώνης Μπέζας.Ο κ. Μπέζας ζητά τη δέσμευση της κυβέρνησης για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου στο πλαίσιο των κάθετων αξόνων της Εγνατία Οδού.Αναλυτικά στην ερώτηση του προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύωνο κ.Μέζας αναφέρει τα εξής:"Ο οδικός άξονας Ηγουμενίτσα- Σαγιάδα- Μαυρομάτι αποτελεί κορυφαία αναπτυξιακή προτεραιότητα για τη Θεσπρωτία και την Ήπειρο αλλά και έργο με ιδιαίτερη εθνική σημασία, αφού με την κατασκευή του θα αποτελέσει τον πρώτο κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού προς την Αλβανία, συνδέοντας το νέο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας με την γειτονική χώρα μέσω του Τελωνείου Μαυροματίου.Τον Απρίλιο του 2009, σε σύσκεψη στο τότε ΥΠΕΧΩΔΕ, με τη δική μου συμμετοχή και άλλων εκπροσώπων φορέων της Θεσπρωτίας, αποφασίστηκε να χρηματοδοτηθεί η οριστική μελέτη του έργου μήκους 27 χλμ και να ξεκινήσουν οι προκαταρκτικές μελέτες (αναγνωριστική μελέτη οδοποιίας, προμελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και αναγνωριστική γεωλογική μελέτη). Η μεσολάβηση των ευρωεκλογών και των εθνικών εκλογών του 2009 δεν έδωσε τη δυνατότητα έναρξης των συγκεκριμένων μελετών.Τον Οκτώβριο του 2010, η τότε πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών ανακοίνωσε από τη Θεσσαλονίκη την κατασκευή 13 νέων κάθετων αξόνων της Εγνατίας Οδού, στους οποίους όμως δεν συμπεριλαμβανόταν ο συγκεκριμένος οδικός άξονας.Τον Μάρτιο του 2011, σε επίσκεψη του στην Ηγουμενίτσα, ο τότε υφυπουργός Υποδομών κ. Ι. Μαγκριώτης, δεν ανέλαβε καμία συγκεκριμένη δέσμευση για τη μελέτη και την κατασκευή του έργου, ενώ σε απάντηση ερώτησης που κατατέθηκε στη Βουλή, λίγες ημέρες αργότερα τον Απρίλιο του 2011, δήλωσε ότι «το συγκεκριμένο έργο είναι στο σχεδιασμό του Υπουργείου και για το λόγο αυτό θα ξεκινήσει σε πρώτη φάση η μελετητική του ωρίμανση και στη συνέχεια θα διασφαλισθεί η χρηματοδότηση της κατασκευής του». Καμία βέβαια μελετητική ωρίμανση δεν ξεκίνησε, και πολύ περισσότερο, καμία ενέργεια δεν έγινε για τη χρηματοδό τησή του.Η Περιφερειακή αρχή Ηπείρου μπροστά στην έλλειψη πραγματικού ενδιαφέροντος από το αρμόδιο Υπουργείο, ήλθε σε επαφή με τη διοίκηση της Εγνατία Οδός ΑΕ προκειμένου να αναλάβει αυτή την εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών, αίτημα που έγινε αποδεκτό και για το λόγο αυτό συντάχθηκε σχέδιο προγραμματικής σύμβασης. Σύμφωνα όμως με ανακοίνωση της Περιφέρειας Ηπείρου, τον Ιανουάριο του 2012, η εταιρεία αξίωσε να αναλάβει η Περιφέρεια τη χρηματοδότηση των μελετών και της κατασκευής του έργου, ο προϋπολογισμός του οποίου εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 50 εκατ. ευρώ.Κατόπιν των ανωτέρω και επειδή η δαπάνη χρηματοδότησης του έργου, είναι προφανές ότι δεν μπορεί να αναληφθεί από την Περιφέρεια Ηπείρου.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός
1. Είναι στις προτεραιότητες του Υπουργείου η υλοποίηση του οδικού άξονα Ηγουμενίτσα- Σαγιάδα- Μαυρομάτι και η ένταξη του σε συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα στο πλαίσιο των κάθετων αξόνων της Εγνατίας Οδού;
2. Αν είναι, σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβεί για την προώθηση του συγκεκριμένου έργου και ποιο το χρονοδιάγραμμα αυτών των ενεργειών;
3. Υπάρχει δυνατότητα εμπλοκής της Εγνατία Οδός ΑΕ (ανάληψη εκπόνησης μελετών, συντονισμός- επίβλεψη κλπ) και με ποιές προϋποθέσεις;"Νέο αθλητικό ραδιόφωνο στα Γιάννενα!


Οι συνθήκες που επικρατούν ανά τον κόσμο κάνουν το ρόλο που διαδραματίζει το ραδιόφωνο ακόμη πιο σημαντικό τόσο στην ενημέρωση όσο και στη ψυχαγωγία. Ο κόσμος επιλέγει πλέον να μένει σπίτι και το ραδιόφωνο αλλά και το διαδίκτυο αναλαμβάνουν την ενημέρωση και μέρος της ψυχαγωγίας του.Έχοντας λοιπόν πάντοτε ως γνώμονα τις απαιτήσεις του κοινού, το Studio E 103 fm με νέο πρόσωπο συνεχίζει την ουσιαστική ενημέρωση, ενώ παρουσιάζει φέτος τη μεγαλύτερη και δυναμικότερη παραγωγική προσπάθεια από το 1991,έτος δημιουργίας του.Με παλιούς και νέους παραγωγούς, με ένα πλήρη αθλητικό και μουσικό πρόγραμμα φιλοδοξεί να φτάσει στην κορυφή της προτίμησης των ακροατών σαν η πραγματική ραδιοφωνική εμπειρία.Καταξιωμένοι αθλητικοί συντάκτες θα ακούγονται καθημερινά από τα μικρόφωνα του Studio E 103 fm για ανεξάρτητη, έγκυρη ,έγκαιρη και αποκαλυπτική ενημέρωση:Νίκος Σκούμπος, Χρήστος Καλύβας, Θανάσης Μυριούνης, Γιώργος Παππάς, Θοδωρής Τσιρώνης και Γιώργος Παπαθανασίου καθημερινά και ζωντανά ,θα έχουν παρέα τους παραγωγούς του Αθλητικού Metropolis 95.5,Κυριάκο Θωμαίδη, Δημήτρη Κανελλάκη, Γιώργο Μύρτσο, Στέλιο Γρηγοριάδη, Κωστή Ραπτόπουλο που έρχονται να προστεθούν στους μουσικούς παραγωγούς:Όλγα Ροΐδη, Γιώργο Γάκη (Γιώργος Γάκης & the troublemakers), Σταύρο Παπαθανασίου, Γιάννη Τζίμα, Μιχάλη Νίκου, Γιάννη Χατζή, Δημήτρη Σίντο, Διογένη Χαντζόπουλο, Γιάννη Νούτσο, ΚΟΠΙ (Κινηματογραφική Ομάδα Πανεπιστημίου Ιωαννίνων), Κέλλη Δημοπούλου, Βασίλη Νικόλτση, Πάνο Φλεντζούρη, Ντίνο Κέφη, Βασίλη Παραθύρα, Νίκο Μόρφη, Μαργαρίτα Ντάλλα, Πέτρο Βυζούκη (Fuzzy Nerds), την αποκωδικοποίηση των ΄΄brands΄΄ του αθλητισμού και της καθημερινότητας θα κάνει ο Θύμιος Μάντζιος, ενώ η ενημέρωση παίρνει καθημερινά τη θέση της με τον Βασίλη Καλτσή το πρωί και τον Κώστα Καλτσή το μεσημέρι.Το Studio E 103 fm από τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου στον «αέρα» της πόλης με 31 ραδιοφωνικούς παραγωγούς, με την καλύτερη ροκ μουσική όπως μας γνωρίσατε, και την πιο έγκυρη αθλητική ενημέρωση .Η πιο ολοκληρωμένη πρόταση για μία πραγματική ραδιοφωνική εμπειρία, καθημερινά ,μόνο στο Studio E 103 fm.‘’Η Ροκ πλευρά του αθλητισμού’’

Ραντεβού στη ΔΕΘ δίνει η ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων

Παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις των Κυβερνητικών κομμάτων και το κείμενο της Κυβερνητικής συμφωνίας ότι δεν θα υπάρξουν νέες οριζόντιες μειώσεις μισθών και συντάξεων και νέες απολύσεις από το Δημόσιο, σύμφωνα με τις δηλώσεις των εκπροσώπων της Κυβέρνησης, στο νέο πακέτο μέτρων που συμφώνησαν οι κυβερνητικοί εταίροι, περιλαμβάνονται, συνεχίζονται και εντείνονται, νέα άδικα και αντιλαϊκά μέτρα που αποτελούν τη χαριστική βολή στους εργαζόμενους και στην κοινωνία.Η νέα περικοπή των μισθών, μέσα από την κατάργηση των υπολειμμάτων του 13ου και 14ου μισθού, η νέα μείωση των κύριων και επικουρικών συντάξεων, η νέα κατακρεούργηση του εφάπαξ, η νέα περικοπή των δαπανών για την υγεία, η κατάργηση και συγχώνευση υπηρεσιών και οι μαζικές απολύσεις από το Δημόσιο, αποτελούν και πάλι το βάρβαρο πλαίσιο πολιτικής της τρικομματικής Κυβέρνησης.Οι προσπάθειες των Κυβερνητικών εταίρων να παρουσιάσουν ότι κάποια από τα μέτρα είναι πιο ήπια, όπως το θέμα της εφεδρείας, δεν μπορούν να κοροϊδέψουν, ούτε να αποπροσανατολίσουν κανένα.Η νέα μορφή της εφεδρείας, ανεξάρτητα από προσωπεία, θα είναι περισσότερο σκληρή και βάρβαρη από την εφεδρεία που εφαρμόστηκε μέχρι σήμερα. Θα οδηγήσει δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους στο Δημόσιο στην ανεργία και θα έχει δραματικές επιπτώσεις στους πολίτες, εξαιτίας της διάλυσης των Δημοσίων Υπηρεσιών.Ο εκβιασμός που προωθείται σε βάρος των εργαζόμενων και της κοινωνίας ότι και τα νέα βάρβαρα μέτρα είναι αναγκαία, για να σωθεί η χώρα και να μη βγούμε από την Ευρωζώνη, έχει σαν μοναδικό στόχο να κάμψει τους αγώνες των εργαζομένων, ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές που οδήγησαν και συνεχίζουν να οδηγούν την κοινωνία σε καταστροφή και την οικονομία σε νέα αδιέξοδα. Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, οι εργαζόμενοι στον Ιδιωτικό Τομέα, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι νέοι πρέπει να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε τους αγώνες μας ενάντια και στα νέα αντιλαϊκά μέτρα.Το Νομαρχιακό Τμήμα καλεί τους συλλόγους μελη του να προετοιμάσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την συμμετοχή των συναδέλφων στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ, στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ.

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Show Box Fest στο Κάστρο Παντοκράτορα

Φανταστείτε μία μέρα γεμάτη μουσική, cinema, φωτογραφία και καλλιτεχνικές δημιουργίες σε έναν μαγευτικό χώρο δίπλα στην θάλασσα. Αυτό είναι το Show Box. Μία πρωτοβουλία δημιουργίας ενός festival, μιας καλλιτεχνικής ημέρας, μιας παρουσίασης καλλιτεχνικών ανησυχιών και ιδεών. Πείτε το όπως θέλετε. Η ομάδα του Show Box βρήκε και σας παρουσιάζει μερικές από τις καλύτερες προτάσεις τέχνης για πρώτη φορά στην Πρέβεζα.

Music
Η συμμετοχή της καλύτερης post-rock ελληνικής μπάντας θα ντύσει μουσικά το Show Box. Ο λόγος για τους Misuse που σε μικρό χρονικό διάστημα έχουν καταφέρει να κερδίσουν τους πάντες με την μουσική τους και τις live εμφανίσεις τους. Μουσικά ηχοχρώματα ντυμένα με video προβολές θα σας ταξιδέψουν σε μαγευτικά τοπία και θα εμπλουτίσουν την περιπλάνηση σας στον μαγευτικό κόσμο που εσείς θα διαλέξετε.

Cinema
Από το 2003 το Future Shorts προβάλει σε ένα και μονό πρόγραμμα τις καλύτερες ταινίες μικρού μήκους από όλον τον κόσμο, παράλληλα με ζωντανή μουσική, καλλιτεχνικά προγράμματα και dj’s. Από το Λονδίνο έως και τη Μόσχα, τη Μελβούρνη και την Τζακάρτα, οι προβολές πραγματοποιούνται σε ένα τεράστιο δίκτυο χώρων από κινηματογράφους, θέατρα και γκαλερί, μέχρι clubs και αποθήκες, προσφέροντας μια εναλλακτική προσέγγιση στο παραδοσιακό φεστιβαλικό μοντέλο. To Show Box φέρνει κοντά σας αυτήν την μοναδική κινηματογραφική εμπειρία. Για του λάτρεις του κινηματογράφου και όχι μόνο…
Προβολές: 19:30 κ΄ 21:00
Δείτε τις ταινίες που θα προβληθούν στο Show Box Fest στο παρακάτω link:
http://showboxfest.blogspot.gr/2012/08/future-shorts-summer-show-box

Other
Έκθεση φωτογραφίας (Λιόντος Μενέλαος), workshops, video artists και έργα καλλιτεχνών θα συμπληρώσουν το πρόγραμμα του Show Box .Περισσότερες πληροφορίες www.showboxfest.blogspot.comΟργάνωση: Studio Media – Db Sounds

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Προσπάθησε να ταξιδέψει με πλαστό διαβατήριο

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ένας αλλοδαπός, υπήκοος Ιράν, ηλικίας 30 ετών, γιατί κατείχε και έκανε χρήση πλαστού διαβατηρίου Τουρκίας με σκοπό την έξοδό του από τη χώρα μας.Το πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο και ένα ακτοπλοϊκό εισιτήριο κατασχέθηκαν από το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

ΠΡΕΒΕΖΑ:Σύλληψη 21χρονου Πακιστανού για κλοπή

Από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 21χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Πακιστάν διότι ταυτοποιήθηκε ως δράστης της κλοπής σε οικία 72χρονης ημεδαπής στον Παντοκράτορα Πρέβεζας. Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το πρωί της 17ης Αυγούστου ο 21χρονος δράστης εισήλθε στην οικία της 72χρονης στον Παντοκράτορα Πρέβεζας και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των πενήντα (50) ευρώ από το πορτοφόλι της. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας, ενώ ο 21χρονος κρατείται, προκειμένου να εφαρμοστεί σε βάρος του το μέτρο της διοικητικής απέλασης, γιατί διέμενε παράνομα στη χώρα.

Διαφωνεί ο Εμπορικός Σύλλογος με την εμποροπανήγυρη

Για προσφυγή στη Δικαιοσύνη κάνει λόγο ο Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων σε περίπτωση που η εμποροπανήγυρη του Δήμου Ζίτσας διαρκέσει μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από αυτό που επιτρέπει και προβλέπει η σχετική νομοθεσία.Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζίτσας να προχωρήσει στην υλοποίηση της εμποροπανήγυρης στην «Πράσινη Γωνιά», μεταξύ Βουνοπλαγιάς και Ελεούσας, προκαλεί τις αντιδράσεις του εμπορικού κόσμου της πόλης.Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γ. Νταλαμάγκας σημείωσε ότι με δεδομένη την δύσκολη οικονομική συγκυρία που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος η αντίδραση θα είναι ακόμη πιο έντονη τώρα, γιατί η εμποροπανήγυρη στο Δήμο Ζίτσας θα έχει επιπτώσεις και στους εμπόρους της πόλης, αλλά και στους εμπόρους του Δήμου Ζίτσας που εμπορεύονται στα Γιάννινα.

Η Πρέβεζα θα γιορτάσει και φέτος την σαρδέλλα της!

Το παραδοσιακό πανηγύρι σήμα κατατεθέν για την Πρέβεζα, η γιορτή της σαρδέλλας, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Αυγούστου και ώρα 9 το βράδυ στον χώρο του πάρκινγκ της παραλίας .Ψητή σαρδέλα, σαλάτα και άφθονο δωρεάν κρασί αποτελούν το «μενού» της όμορφης αυτής γιορτής η οποία αναβιώνει με ιδιαίτερη επιτυχία τις τελευταίες δεκαετίες στην περιοχή .Οι επισκέπτες με ένα συμβολικό εισιτήριο θα απολαύσουν το αγαπημένο σε όλους ψάρι ενώ θα χορέψουν και θα τραγουδήσουν με την παραδοσιακή ορχήστρα που θα πλαισιώσει την ξεχωριστή βραδυά.Το ενδιαφέρον του κόσμου για την γιορτή της σαρδέλλας είναι κάθε χρόνο μεγάλο αφού η Πρέβεζα είναι η πόλη που την καθιέρωσε δίνοντας το κίνητρο και σε άλλους Δήμους ανά την Ελλάδα να μιμηθούν το παράδειγμά της.Όπως τονίζει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κοσμάς Κορωναίος στόχος είναι να διατηρηθεί στο ακέραιο η παράδοση και συνάμα να μείνουν επισκέπτες για μεγαλύτερο διάστημα στην Πρέβεζα.«Καλούμε όλο τον κόσμο να χαρεί μαζί μας την ξεχωριστή αυτή βραδυά» τονίζει ο κ.Κορωναίος υπογραμμίζοντας ότι το προσωπικό του Δήμου θα δώσει τον καλύτερο εαυτό του προκειμένου οι επισκέπτες να χαρούν την ξεχωριστή αυτή καλοκαιρινή βραδυά.

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τον 6ο Γύρο Λίμνης ΙωαννίνωνMε στόχο την ανάδειξη και προστασία της Λίμνης Παμβώτιδας καθώς και την ανάπτυξη του λαϊκού μαζικού αθλητισμού ο Αθλητικός Όμιλος «ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ» σε συνεργασία με το περιοδικό RUNNER και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου, του Δήμου Ιωαννιτών και τοπικών φορέων της πόλης διοργανώνει για έκτη συνεχόμενη χρονιά τον «Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων» και τους παράλληλους αγώνες Δρόμου 5 χλμ., δυναμικού βαδίσματος 30 χλμ. και τον «Παραλίμνιο Δρόμο» για τα παιδιά καθώς και τη διαδρομή «Μαμά – Καρότσι».Στοιχεία αγώνων:
6ος Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων 30 χλμ.
Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου
Αφετηρία - Τερματισμός: Πλατεία Μαβίλη, Μώλος, Ιωάννινα.Ώρα εκκίνησης: 9:00 π.μ.
Περιγραφή Διαδρομής: 30 χλμ, παραλίμνιας επίπεδης ασφάλτινης διαδρομής. Η διαδρομή κινείται επί δημοσίων ασφαλτοστρωμένων οδών, όπου θα ισχύει αποκλεισμός της κίνησης οχημάτων, υπό την εποπτεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων.
Δυναμικό βάδισμα 30 χλμ.
Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου
Αφετηρία - Τερματισμός: Πλατεία Μαβίλη, Μώλος, Ιωάννινα.
Ώρα εκκίνησης: 9:00 π.μ.
Περιγραφή Διαδρομής: 30 χλμ, παραλίμνιας επίπεδης ασφάλτινης διαδρομής.
Η διαδρομή είναι η ίδια με τον αγώνα δρόμου εκτός από μία μικρή αλλαγή στην αρχή της διαδρομής, για λόγους ασφάλειας (αυτοκίνητα) των βαδιστών.
Σε όλους τους βαδιστές θα δοθούν μετάλλιο, δίπλωμα και μπλουζάκι του αγώνα.
Αγώνας Δρόμου 5 χλμ.
Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου
Αφετηρία - Τερματισμός: Πλατεία Μαβίλη, Μώλος, Ιωάννινα.
Ώρα εκκίνησης: 9:15 π.μ.
Περιγραφή Διαδρομής: Καραμανλή → Εθνικής Αντίστασης → Γαριβάλδη → Ακτή Μιαούλη → Επιστροφή στο ύψος του DU LAC → Πάρκο Κάτσαρη (πεζόδρομος) Διονυσίου Φιλοσόφου. Όλη η διαδρομή θα είναι αποκλεισμένη από οχήματα υπό την εποπτεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων.
Παραλίμνιος Δρόμος Δημοτικός - Γυμνασίων
Ημερομηνία διεξαγωγής: Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου
Αφετηρία - Τερματισμός: Αφετηρία και τερματισμός του αγώνα στο Δημοτικό Θέατρο Ιωαννίνων (παλιά Σφαγεία).Δικαίωμα συμμετοχής: Μαθητές των τάξεων Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ Δημοτικού καθώς και όλων των τάξεων του Γυμνασίου.Απαραίτητη η Υπεύθυνη δήλωση του γονέα για την συμμετοχή τους στον αγώνα.Ώρα εκκίνησης: 18:00.
Παραλίμνιος Δρόμος «Μαμά - καρότσι»
Ημερομηνία: Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου
Δικαίωμα συμμετοχής: Όλες οι μαμάδες με το καρότσι και τα παιδία τους.Αφετηρία - τερματισμός: Δημοτικό Θέατρο Ιωαννίνων (παλιά Σφαγεία)
Ώρα εκκίνησης: 19:00.
Δηλώσεις συμμετοχής και κόστος εγγραφής
Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πραγματοποιούνται μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου ημερομηνία κατά την οποία θα πρέπει να έχει γίνει και η καταβολή του κόστους συμμετοχής που είναι: 15 € για τον 6ο Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων 30 χλμ. και για το Δυναμικό βάδισμα 30 χλμ., 10 € για τον δρόμο των 5 χλμ. ενώ για τον δρόμο των μαμάδων με καρότσι και τον αγώνα των παιδιών η συμμετοχή είναι δωρεάν.Για δηλώσεις συμμετοχής και πληρωμές από 6 έως και 12 Σεπτεμβρίου το κόστος για τον 6ο Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων 30 χλμ. και για το Δυναμικό βάδισμα 30 χλμ. είναι 20 €, και για τον δρόμο των 5 χλμ. 15 €.

ΑΡΤΑ: Σε διαβούλευση η πρωτοβουλία καθιέρωσης μιας ημέρας ως Ημέρα Χαμηλού Κόστους


Το Επιμελητήριο Άρτας ενημερώνει τις Επιχειρήσεις – Μέλη του ότι, από κοινού με την Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν. Άρτας, στα πλαίσια της ως άνω πρωτοβουλίας της Περιφέρειας Ηπείρου για την τόνωση της αγοράς, Διοργανώνουν Συνάντηση στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηριακού Μεγάρου Άρτας, στις 22 Αυγούστου 2012 ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:30, προκειμένου να συζητήσουν και να συναποφασίσουν την ενδεχόμενη καθιέρωση μιας ημέρας, ως ημέρα χαμηλού κόστους, λαμβάνοντας υπόψιν τις Οικονομικές Δραστηριότητες που ασκούν ανά κλάδο οι Επιχειρήσεις – Μέλη.Για το λόγο αυτό έχουν κληθεί και τα Διοικητικά Συμβούλια όλων των Α' βάθμιων Σωματείων Ν. Άρτας.Με την πεποίθηση ότι, μέσα από την επιχειρούμενη Διαβούλευση μεταξύ όλων των Εμπλεκομένων ανά κλάδο Εκπροσώπων Επιχειρήσεων, θα υπάρξει συγκερασμός Απόψεων και Θέσεων με πιθανά απτά αποτελέσματα, προς όφελος όλων μας, σας αναμένουμε.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΤΑΣ

Το "Ioannina Street Theater Festival" έρχεται να μεταμορφώσει την πόλη σε υπαίθρια σκηνή!Το 1ο φεστιβάλ θεάτρου δρόμου Ιωαννίνων "Ioannina Street Theater Festival" έρχεται να μεταμορφώσει την πόλη σε υπαίθρια σκηνή στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου 2012.Παραστάσεις θεάτρου δρόμου, τσίρκου, κουκλοθέατρου, χορού από την κεντρική πλατεία έως την Καλλάρη και από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη έως το Λιμανάκι (Σφαγεία), και πληθώρα παράλληλων εκδηλώσεων με bazaar χειροποίητων ειδών, παρελάσεις και parties θα ξεσηκώσουν την πόλη, ενώ οι μικροί μας φίλοι θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε εργαστήρια πλούσιας θεματολογίας.Όλες οι εκδηλώσεις θα είναι δωρεάν, συμβάλλοντας έτσι στην ενίσχυση του συμμετοχικού χαρακτήρα του φεστιβάλ και στην εξοικείωση του Γιαννιώτικου κοινού με το θέατρο δρόμου ως μορφή έκφρασης και τέχνης.Ενημερωθείτε για τα νέα του φεστιβάλ από την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.streetheater.gr καθώς και από τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης: Facebook http://www.facebook.com/IoanninaStreetTheaterFestival και Twitter https://twitter.com/streetheatergr.Το Ioannina Street Theater Festival συνδιοργανώνεται από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Multi-art Projects, το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών και την Περιφέρεια Ηπείρου.

Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ η ανάπλαση κεντρικών οδών της Φιλιππάδας


Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ η πράξη «Ανάπλαση κεντρικών οδών της πόλεως της Φιλιππιάδας», προϋπολογισμού 1.195.980 ευρώ. Το υπό εκτέλεση έργο προβλέπει την κατασκευή νέων πεζοδρομίων με κατάλληλο πλάτος, νέου οδοστρώματος, καθώς και η δημιουργία θέσεων στάθμευσης οχημάτων. Επίσης, στην πράξη περιλαμβάνονται εργασίες κατασκευής νέου δικτύου όμβριων υδάτων και η εγκατάσταση νέου δικτύου ηλεκτροφωτισμού.

Εκδήλωση στην αρχαία Πασσαρώνα

Μία βραδιά με έντεχνη μουσική στην Ακρόπολη της Αρχαίας Πασσαρώνας στο Καστρί στο Μεγάλο Γαρδίκι διοργανώνει ο Δήμος Ζίτσας στις 31 Αυγούστου στις 20.30 ως αφιέρωμα στη Πανσέληνο του Αυγούστου. Μετέχουν Γιώργος Νάκης και Μιχάλης Αναστασίου (κιθάρα) και Σταυρούλα Νάκη (κιθάρα, τραγούδι) και Σωτηρία Αθανασίου (τραγούδι) που θα ερμηνεύσουν γνωστά τραγούδια μεγάλων συνθετών (Μ. Θεοδωράκη, Θ. Μικρούτσικου, Μ. Λοΐζου κ.α) για δύο κιθάρες και δύο φωνές.Η εκδήλωση διοργανώνεται με τη συνεργασία της ΙΒ Εφορείας Αρχαιοτήτων.

Στην Πρέβεζα το TDM HELLAS CLUB


Την Πρέβεζα επισκέπτεται το διήμερο 14-16 Σεπτεμβρίου ο Πανελλήνιος Σύλλογος φίλων TDM για την 3η Πανελλήνια Συνάντηση TDM HELLAS έπειτα από παρότρυνση της Λέσχης Μοτοσυκλετιστών Πρέβεζας η οποία συνεχίζει την προσπάθεια προώθησης της περιοχής μας σε φίλους μοτοσυκλετιστές ανά την Ελλάδα.Είναι η 3η χρονιά που διοργανώνεται η εν λόγω Συνάντηση φίλων TDM έπειτα από Βόλο(2010) και Κατερίνη(2011).Οι επισκέπτες θα έχουν διαμονή σε μεγάλο ξενοδοχείο της περιοχής μας ενώ το Σάββατο θα διοργανωθεί διαδρομή περιήγησης και ξενάγησης στον νομό Πρέβέζης συνδυάζοντας και καλύπτοντας όλα τα ενδιαφέροντα ,τουριστικά,αρχαιολογικά,n περιπάτου,ιστορικά.Το Σάββατο βράδυ το διήμερο θα κλείσει με δεξίωση που θα λάβει χώρα στο ξενοδοχείο με κλήρωση πλουσίων δώρων χορηγιών στο TDM CLUB. Την Κυριακή έπειτα από το πρωϊνό καφεδάκι στην όμορφη παραλία της Πρέβεζας.Για όσους φίλους θέλουν να συμμετέχουν στην εκδρομή ή στην εκδήλωση μπορούν να επικοινωνήσουν με το τηλ της ΛΕΜΟΠ 6945 017685 ή να

Τις τιμές των εισιτηρίων για την πρώτη αγωνιστική με αντίπαλο τον νεοφώτιστο Πλατανιά ανακοίνωσε o ΠΑΣ


Τις τιμές των εισιτηρίων για την πρώτη αγωνιστική με αντίπαλο τον νεοφώτιστο Πλατανιά ανακοίνωσε η ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα.Εισιτήρια για όλες τις τσέπες θα υπάρχουν για την πρώτη αγωνιστική της περιόδου και το παιχνίδι του ΠΑΣ με τον Πλατανιά στα Γιάννενα, καθώς όπως ανακοίνωσε η διοίκηση των γηπεδούχων οι τιμές θα ξεκινούν από 10 ευρώ στην Θύρα 7 και θα φτάνουν τα 25 ευρώ στις θύρες 3, 4 και 6.Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΣ:Η Π.Α.Ε. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966, ανακοινώνει τις τιμές των εισιτηρίων που θα ισχύσουν στην πρώτη εντός έδρας αναμέτρηση της περιόδου, με τον Πλατανιά.
Θύρα 10-11 : 15 ευρώ
Θύρα 9 : 20 ευρώ
Θύρα 3-4-6 : 25 ευρώ
Θύρα 7 : 10 ευρώ

Μνήμες σε άσπρο-μαύρο στην Δροσοπηγή Κόνιτσας


Η πρώτη επαφή του Κώστα Τζιμούλη με τον κόσμο της ασπρόμαυρης φωτογραφίας έγινε στις δύσκολες συνθήκες της πολιτικής προσφυγιάς, στη Ρουμανία. Εκεί ο πατέρας του, Γιώργος Τζιμούλης, ασκούσε τη φωτογραφική τέχνη ως επάγγελμα, μυώντας ταυτόχρονα τον γιο του στα μυστικά της τέχνης του."Επαγγελματίας φωτογράφος δεν έγινα", σημειώνει ο Κ. Τζιμούλης, που όμως μετά την επιστροφή του στη γενέτειρά του, την Δροσοπηγή της Κόνιτσας, στις δεκαετίες '60 και '70, άρχισε να αποτυπώνει με τον φακό του στο ασπρόμαυρο φιλμ αυθόρμητα στιγμιότυπα της καθημερινής ζωής του τόπου και των ανθρώπων, το φως και τις πέτρες της Δροσοπηγής, τα σπίτια και τα χωράφια της, τις ασχολίες των ανθρώπων, τα παιδιά μας με τα παιχνίδια τους, τα χαμόγελά τους...Σήμερα, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στο Πνευματικό Συνεδριακό Κέντρο Δροσοπηγής, αυτές οι «Μνήμες σε άσπρο-μαύρο» εκτίθενται στο κοινό, από τις 12 έως και τις 30 Αυγούστου, στο πλαίσιο του επιστημονικού συμποσίου «Σεισμική Μηχανική και Δομική Διαρθρωτική Μηχανική», στο πλαίσιο του οποίου θα εξεταστεί και η τέχνη των πετράδων των Μαστοροχωρίων, η εξέλιξη των εμπειρικών τεχνικών τους και ο αντισεισμικός σχεδιασμός των κατασκευών τους.

«Ο κατά φαντασίαν ασθενής» του Μολιέρου σήμερα στο Υπαίθριο Θέατρο της Ε.Η.Μ.


Η πολυβραβευμένη (17 πανελλήνια βραβεία) Θεατρική Σκηνή του Καλλιτεχνικού Σωματείου «οι ΑΘΕΡΑΠΕΥΤΟΙ» παρουσιάζει την αριστουργηματική κωμωδία – μπαλέτο του γαλλικού κλασικισμού «ο κατά φαντασίαν ασθενής» του ανεπανάληπτου θεατράνθρωπου Μολιέρου, σε μια πρωτότυπη και ευρηματική διασκευή του Δημήτρη Παππά.Ο… δήθεν “άρρωστος” Αργκάν κάνει τα πάντα για να τον προσέξουν, οδηγώντας τα πράγματα σε αδιέξοδο. Η πιστή του υπηρέτρια Τουανέτ, όμως, τον βοηθάει να δει αλλιώς τη ζωή, δείχνοντάς του το δρόμο της αληθινής αγάπης!...Τους ρόλους ερμηνεύουν 30 ηθοποιοί, μουσικοί, τραγουδιστές και χορευτές (Δημήτρης Παππάς, Κατερίνα Τσολίγκα, Αλίκη Μαργαρού, Σοφία Ζήση, Πέτρος Χριστακόπουλος, Μίνα Παππά, Γιάννης Παπαγεωργίου, Αλέξανδρος Μπενάτσης, Γεωργία Διακοπούλου, Αγγελική Φάτσιου, Στέλλα Μιλτιάδου, Φωτεινή Μπρατάνη, Κώστας Λεοντάρης, Βασίλης Κοσμάς, Μιχαήλ Παππάς, Αντώνης Χρήστου, Χρήστος Χρήστου, Λάμπρος Χρήστου, Αγγελικώ Κουτσοθανάση, Μαρία Κασσούρα, Μαρία Ευσταθοπούλου, Λίτσα Σαρακατσάνου, Φωτεινή Ευαγγέλου, Μιχαέλα Λαγουδάκη, Παναγιώτης Καρακίτσος, Γιάννης Κράβαρης, Μιχάλης Γκοργκούλης, Γκέργκη Σπύρη, Λυδία Σπύρη & Στεφανία Σπύρη).Η σκηνοθεσία και η μουσική του έργου είναι του Δημήτρη Παππά, τα σκηνικά και τα κοστούμια της Γιωργίνας Παπαγεωργίου και οι χορογραφίες της Όλγας Παπαβασιλείου.Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών και θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Αυγούστου, στις 9:15μ.μ. στο Υπαίθριο θέατρο της Ε.Η.Μ., με τιμές εισιτηρίων 8€ και 5€ (μειωμένο).