Τρίτη, 14 Αυγούστου 2012

Επιχειρηματική Αποστολή στη Σμύρνη του Επιμελητηρίου Άρτα

Το Επιμελητήριο Άρτας ενημερώνει τις Επιχειρήσεις – Μέλη του ότι πραγματοποιήθηκε συνάντηση Φορέων στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Α.Τσακάλωφ κατόπιν πρόσκλησης της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Ιωαννιτών με την συμμετοχή και του Επιμελητηρίου Άρτας. Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση, καινοτόμα και ταυτόχρονα εξωστρεφής, μια προσπάθεια η οποία αγκαλιάζει όλη την Ήπειρο, ενισχύοντας την άποψη ότι ο Τουρισμός είναι υπόθεση όλων μας .Ύστερα από πρωτοβουλία της Δ.Ε.Θ (Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης)για την Ελληνική Επιχειρηματική Αποστολή στην Σμύρνη από 30 Αυγούστου έως 2 Σεπτεμβρίου 2012 , το Επιμελητήριο Ιωαννίνων και η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Ιωαννιτών έχουν αποφασίσει ότι θα συμμετάσχουν στην 81η Διεθνή Έκθεση Σμύρνης , πιστεύοντας στην ανάπτυξη Τουριστικών , Εμπορικών και άλλων Επιχειρηματικών Σχέσεων σε συνεργασία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Σμύρνης και με παραλιακούς Δήμους (πέριξ της Σμύρνης ).Το Ελληνικό Κοινοβούλιο και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης μαζί με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Σμύρνης προωθούν την αποστολή αυτή και θα βρίσκεται εκεί τόσο ο Έλληνας Πρόξενος στη Σμύρνη όσο και στελέχη Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών που γνωρίζουν καλύτερα τις καταστάσεις και θα μπορούν σε κάθε περίπτωση να ενημερώνουν τους ‘Έλληνες εκπροσώπους για τυχόν κινήσεις .Επιπροσθέτως σας επισημαίνουμε ότι η αποστολή δεν συμμετέχει στην Έκθεση με προϊόντα αλλά με στοχευόμενες συναντήσεις Β2Β , συμμετοχή σε επιχειρηματικά FORUM ( Διακρατική Συνεργασία Ανάπτυξης , Επιχειρηματικές ευκαιρίες στους παρακάτω τομείς : Τουρισμός , Real Estate –Κατασκευές , Ενέργεια ,Τρόφιμα , Ποτά ) .Έχουν δηλώσει συμμετοχή η Αρχιτεκτονική Βόλου και το Τμήμα Ιστορίας Βόλου , η Τεχνόπολις του Δήμου Αθηνών , Τεχνόπολις Θεσσαλονίκης πολλά Επιμελητήρια κι άλλοι φορείς. Πληροφοριακά αναφέρουμε ότι ο πληθυσμός της Σμύρνης ανέρχεται στα 5,000,000 και με τα παράλια κοντά στα 10,000,000 και ότι δείχνουν έντονο ενδιαφέρον για την Ήπειρο (για ασημικά , rafting , για οικοδομικά υλικά, τούβλα , μπετόν κλπ).Σε περίπτωση εκδήλωσης ενδιαφέροντος επικοινωνήστε με την Υπηρεσία του Επιμελητηρίου Άρτας καθώς και στην ιστοσελίδα www.tif.gr και στο e-mail : exabroad@tif.gr όσο πιο σύντομα γίνεται .
ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΤΑΣ

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος αναβάλει τις εκδηλώσεις ''Ηπειρώτικες Όχθεις 2012''

Συνεκτιμώντας τις φετινές απαγορευτικές οικονομικές συνθήκες της διοργάνωσης κα την ανάγκη διαφύλαξης του κύρους και των προοπτικών ενός θεσμού πρωτοποριακού για την Ήπειρο, τον πολιτισμό και το περιβάλλον, η ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ οδηγείται στην δύσκολη απόφαση της ακύρωσης των εκδηλώσεων για τις "ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΕΣ ΟΧΘΕΣ 2012".Η απόφαση αυτή είναι ακόμη πιο δύσκολη όταν έρχεται μετά από μια πολύμηνη,μαζική και συλλογική προετοιμασία της Πολιτιστικής Επιτροπής της ΠΣΕ, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των κατά τόπους φορέων καθώς και συμμετεχόντων στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων. Όλή αυτή η συλλογική εργασία θα φανεί χρήσιμη στα επόμενα βήματα του θεσμού, σε συνθήκες και προοπτικές αντάξιές της.Οι 'ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΕΣ ΟΧΘΕΣ" αποτελούν ένα από τους ομορφότερους καρπούς της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος τα τελευταία χρόνια, όντας ένας πολιτιστικός, περιβαλλοντικός  θεσμός μακράς πνοής και η φετινή απόφαση αποσκοπεί στην καλύτερη συνέχεια του θεσμού στο μέλλον, με απαρχή το καλοκαίρι του2013.Η ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ συνδιοργανώνει την εκδήλωση που προετοιμάστηκε στο πλαίσιο του σχεδιασμού για τις¨"ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΕΣ ΟΧΘΕΣ" στον Αμμότοπο της Άρτας την Κυριακή 19 Αυγούστου&και ώρα 7 μμ.Η εκδήλωση αυτή, με θέμα "ΤΑ ΝΕΡΑ ΣΤΟ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ" έρχεται να αναδείξει, κοντά στις άλλες σχετικές πρωτοβουλίες κι εκδηλώσεις, το μεγάλο πρόβλημα του Αράχθου και την κατηγορηματική εναντίωση της Π.Σ.Ε. στην μεθοδευόμενη κατασκευή φράγματος.Αν φέτος οι "ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΕΣ ΟΧΘΕΣ" αναγκαστικά εστιάζονται στα πηγάδια του Αμμότοπου και τις όχθες του Αράχθου, η απόφαση όσων πασχίζουμε για το μέλλον του θεσμού είναι να διατρέχουν στο μέλλον όλες τις όχθες τηςΗπείρου. Τα ποτάμια μας ας κυλάνε γάργαρα, καθαρά κι αστείρευτα κι εμείς διαρκώς θα ανταμώνουμε και θα συνδημιουργούμε στις "ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΕΣ ΟΧΘΕΣ".


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΣΕ

Εξιχνιάσθηκαν 3 περιπτώσεις κλοπών από οικίες ηλικιωμένων σε Μονολίθι και Πλατανούσα Ιωαννίνων

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες των κλοπών τέσσερα άτομα ενώ εμπλοκή στην υπόθεση έχει και μία Ρωσίδα οικιακή βοηθός

Εξιχνιάσθηκαν ύστερα από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά, τρεις περιπτώσεις κλοπών από σπίτια που έλαβαν χώρα κατά το τελευταίο δίμηνο στα χωριά Μονολίθι και Πλατανούσα Ιωαννίνων.Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες των κλοπών τρεις Έλληνες, ηλικίας 34, 44 και 47 ετών και ένας 24χρονος υπήκοος Αλβανίας, ενώ σε μία περίπτωση κλοπής εμπλέκεται και μία 50χρονη υπήκοος Ρωσίας, η οποία εργαζόταν ως οικιακή βοηθός σε σπίτι.Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι ανωτέρω κατά το χρονικό διάστημα από 14-06-2012 έως 08-08-2012, ενεργώντας ως εγκληματική ομάδα και με διαφορετικό ρόλο ο καθένας, αφαίρεσαν από οικίες στην Πλατανούσα και το Μονολίθι Ιωαννίνων, συνολικά το χρηματικό ποσό των (4.500) ευρώ και τρία μηχανήματα κοπής ξύλων και χόρτων.Επίσης, από τα στοιχεία της έρευνας προέκυψε ότι 50χρονη υπήκοος Ρωσίας, η οποία εργαζόταν ως οικιακή βοηθός σε ένα από τα σπίτια διευκόλυνε την είσοδο των δραστών στο σπίτι.Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.

Προέγκριση δημοπράτησης για τον εξοπλισμό της Α.Ε.Ν. Ηπείρου

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου έλαβε προέγκριση για δημοπράτηση το υποέργο «Αναβάθμιση RADAR ARPA σε προσομοιωτή γέφυρας» της πράξης «Προμήθεια τεχνικού και εκπαιδευτικού εξοπλισμού ΑΕΝ (Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού) Ηπείρου», συνολικού προϋπολογισμού 522.069 ευρώ. Η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Ηπείρου διατύπωσε σύμφωνη γνώμη (υπό προϋποθέσεις) για τα σχέδια των τευχών δημοπράτησης του έργου και με την απόφαση του Περιφερειάρχη θα κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Κλεονίκη Δεληγιώργη: Μις Αλβανία made in Ioannina!

Μια 16χρόνη από τη Βόρεια Ήπειρο που γεννήθηκε στα Ιωάννινα ,α στέφθηκε πανηγυρικά Μις Αλβανία 2012.Για την Κλεονίκη Δεληγιώργη, η όποια διαγωνίστηκε μαζί με 30 καλλίγραμμες Αλβανίδες, το όνειρο στον χώρο της ομορφιάς μόλις ξεκίνησε. Η ίδια δηλώνει στο Πρώτο Θέμα: «Ο συναγωνισμός ήταν πολύ μεγάλος. Επειδή ήμουν η μικρότερη σε ηλικία, οι άλλες κοπέλες μου φέρθηκαν πολύ καλά. Δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα επειδή είμαι Ελληνίδα. Εξάλλου για την ομορφιά μου με έκριναν και όχι για την καταγωγή μου, για την όποια είμαι περήφανη», κατέληξε.

Αναγνώστης για την αυριανή διακοπή κυκλοφορίας των Αστικών Λεωφορείων

Σχετικά με την ανάρτησή σας αυτή Εγώ όπως και πολλοί άλλοι αναγνώστες σας πιστεύω χρησιμοποιούμε τις αστικές συγκοινωνίες της πόλης μας καθημερινά. Για άλλη μια χρονιά βλέπουμε ότι η διοίκηση των Αστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων αποφασίζει αυθαίρετα και παράνομα την παύση λειτουργίας του ανήμερα του 15Αυγουστου. Θα παρακαλούσα τον εκπρόσωπό του να μας απαντήσει για τους λόγους που πάρθηκε μια τέτοια απόφαση, για να μπορέσω να κρίνω εάν είναι επαρκείς ώστε εγώ να αναγκαστώ να πληρώσω ταξί για να μετακινηθώ αύριο 15 Αυγούστου ή να αναγκαστώ να παραμείνω σπίτι μου.Φυσικά να μην ξεχνάμε το "μέτρο" αυτό ισχύει (τουλάχιστον) από πέρισυ. Άντε και ραντεβού πάλι τα Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, Πάσχα...

ΥΓ.: Οι συντάκτες του μπλογκ θα μπορούσαν να εκφράσουν μια άποψη για το πρόβλημα αυτό.

Ευχαριστώ
Π. Πέτρου

ΑΠΑΝΤΗΣΗ EPIRUSGATE
Αγαπητέ αναγνώστη,η άποψη μας είναι πως αύριο θα έπρεπε να ισχύει κανονικά το ωράριο για τις αργίες και τις Κυριακές και όχι να διακοπεί εντελώς η κυκλοφορία των Αστικών Λεωφορείων.

Φινλανδή κατήγγειλε βιασμό από 35 χρονο Έλληνα στην Πάργα!!!

Μια 40χρονη τουρίστρια από τη Φινλανδία κατήγγειλε τη Δευτέρα ότι τις πρώτες πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας δέχθηκε επίθεση από άνδρα, Έλληνα, ο οποίος στη συνέχεια τη βίασε.Ο 35χρονος άνδρας, ο οποίος κατάγεται από χωριό κοντά στην Πάργα, εντοπίστηκε από την αστυνομία και συνελήφθη χθες το πρωί.Ακολούθησε ιατροδικαστική εξέταση της 40χρονης, για να διαπιστωθεί κατά πόσο είναι βάσιμοι οι ισχυρισμοί της.

Προς ένταξη στο ΕΣΠΑ η αποκατάσταση του παλαιού Δημαρχείου Φιλιππιάδας

Με έγγραφό του προς το Δήμο Ζηρού ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, κάνει γνωστό ότι μετά από εισήγηση της ΕΔΑ Περιφέρειας Ηπείρου, επελέγη για χρηματοδότηση η πράξη: «Αποκατάσταση – επανάχρηση παλαιού Δημαρχείου Φιλιππιάδας», στο πλαίσιο της πρόσκλησης για τον Άξονα 6 «ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ - ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΗΠΕΙΡΟΥ 2007-2013». Η συνολική δημόσια δαπάνη της πράξης ανέρχεται σε 648.509,55 ευρώ.Το Σύμφωνο Αποδοχής Όρων της Απόφασης Ένταξης Πράξης, πρέπει να αποσταλεί, από το Δήμο στην Περιφέρεια, υπογεγραμμένο εντός 5 εργασίμων ημερών προκειμένου να καταστεί δυνατή η έκδοση της Απόφασης Ένταξης.

Μέχρι τις Βρυξέλλες θα πάει η ρύπανση του Καλαμά!

Πανελλήνιες διαστάσεις προτίθεται να δώσει στο θέμα της ρύπανσης του ποταμού Καλαμά η παράταξη «Συμμαχία Πολιτών» στο δήμο Ζίτσας. Τρεις μόλις μέρες μετά την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς στον αρμόδιο εισαγγελέα, ο επικεφαλής της παράταξης σημείωσε εμφατικά πως θα πρέπει να δοθεί λύση στο σοβαρό αυτό περιβαλλοντικό πρόβλημα. Ο Χρυσόστομος Βούζας εκτίμησε πως υπάρχουν ευοίωνες προοπτικές για την ανάπτυξη της παρακαλάμιας περιοχής και επιπλέον ανέφερε πως η παράταξή του θα μεταφέρει το πρόβλημα της ρύπανσης στα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στέγη για το ΚΕΘΕΑ αναζητά η Περιφέρεια Ηπείρου

Το ζήτημα της παραχώρησης αχρησιμοποίητων δημόσιων κτιρίων που υπάρχουν στην περιοχή των Ιωαννίνων για τις ανάγκες του ΚΕΘΕΑ, επαναφέρει με επιστολή του προς τους αρμόδιους Υπουργούς ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, υπογραμμίζοντας τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν πλέον με την επέκταση των δομών του Κέντρου σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Ηπείρου.Στο έγγραφο του ο Περιφερειάρχης αναφέρεται συνοπτικά στο έργο του παραρτήματος του ΚΕΘΕΑ στην Ήπειρο, το οποίο με έδρα τα Ιωάννινα, καλύπτει την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδος, έχοντας υποδεχθεί ως τώρα στο πρόγραμμά του πάνω από 500 χρήστες και 800 γονείς, συγγενείς και φίλους χρηστών.Ο Περιφερειάρχης κάνει επίσης αναφορά στη συνδρομή της Περιφέρειας στο έργο του ΚΕΘΕΑ και την προώθηση – σε συνεργασία με τους κατά τόπους δήμους - της ίδρυσης παραρτημάτων σε Άρτα, Πρέβεζα και Ηγουμενίτσα.«Το πρόβλημα ωστόσο της χρήσης ναρκωτικών μεγεθύνεται εξαιτίας και της οικονομικής κρίσης και απαιτούνται πρόσθετοι χώροι που να καλύπτουν τις απαιτήσεις του προγράμματος που υλοποιεί το ΚΕΘΕΑ», τονίζει ο Περιφερειάρχης, ζητώντας από τα Υπουργεία που διαθέτουν κατάλληλους χώρους να προχωρήσουν στην παραχώρησή τους για τις ανάγκες που υπάρχουν στην αντιμετώπιση της μάστιγας των ναρκωτικών.

Αναδείχτηκε ανάδοχος για την ύδρευση της Ιτέας Ζαγορίου

Με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου η εργοληπτική επιχείρηση «Γεώργιος Ντάτσης & Σια Ε.Ε».αναδείχτηκε ανάδοχος εκτέλεσης του έργου «Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης οικισμού Ιτέας» στο Δήμο Ζαγορίου, προϋπολογισμού 235.000 ευρώ.Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Θεσσαλία – Στερεά Ελλάδα – Ήπειρος» και περιλαμβάνει την αντικατάσταση του παλαιού υφιστάμενου εσωτερικού δικτύου ύδρευσης του οικισμού Ιτέας Δήμου Ζαγορίου (πρώην Ανατολικού Ζαγορίου), μήκους 3,81 χλμ. Το έργο χωροθετείται εντός του οριοθετημένου οικισμού Ιτέας. Όπως προβλέπεται, το υπάρχον δίκτυο θα αντικατασταθεί σε όλο το μήκος του με πλαστικούς σωλήνες από πολυαιθυλένιο, ενώ όλες οι επεμβάσεις θα γίνουν σε δημόσια έκταση.Η χρονική διάρκεια υλοποίησης του φυσικού αντικειμένου της πράξης είναι 29 μήνες.

Παρέμβαση Περιφερειάρχη Υπουργείο Εθν. Άμυνας για το Κ.Ε.Ν. Άρτας

Με έγγραφό του προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, εκφράζει την ανησυχία του για τη φημολογούμενη πρόθεση του ΓΕΕΘΑ να διακόψει οριστικά τη λειτουργία του Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων στην Άρτα.Ο Περιφερειάρχης τονίζει ότι αν και οι αποφάσεις για τον χωροταξικό σχεδιασμό των στρατοπέδων δεν έχουν ανακοινωθεί, εν τούτοις επιχειρείται σταδιακή απαξίωση του Κ.Ε.Ν. Άρτας με τη μη εισαγωγή νεοσυλλέκτων με την ΕΣΟ του Σεπτεμβρίου.«Αντίθετα άλλα Κ.Ε.Ν., όπως στην Πελοπόννησο και τη Στερεά Ελλάδα που έκλεισαν πριν ένα περίπου χρόνο, επαναλειτουργούν με πρόσφατες αποφάσεις, άγνωστο με ποιο σκεπτικό και βάσει ποιού σχεδιασμού», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης, ο οποίος προσθέτει ότι πάγια θέση της Περιφέρειας είναι τα στρατόπεδα να λειτουργούν σε ακριτικές περιοχές. «Είναι αδιανόητο – καταλήγει - να λειτουργούν Κέντρα Νεοσυλλέκτων στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα και να μένει εκτός σχεδιασμού η Ήπειρος, η οποία πέραν του βαρύτατου τιμήματος που έχει προσφέρει στο πεδίο των Εθνικών Αγώνων, έχει επηρεαστεί σε μέγιστο βαθμό από την οικονομική κρίση».

Χωρίς αστικά αύριο τα Γιάννενα

Όπως ανακοίνωσε το Αστικό ΚΤΕΛ Νομού Ιωαννίνων, αύριο 15 Αυγούστου δεν θα εκτελεστεί κανένα δρομολόγιο αστικού λεωφορείου.Επίσης σήμερα τα δρομολόγια θα τελειώσουν κατά μία ώρα νωρίτερα και συγκεκριμένα: Για Ελεούσα 21.20, Κατσικά 21.15, Δουρούτη – Πανεπιστήμιο 22.20, Ανατολή 22.30, Εργατικές Κατοικίες 20.30, Νοσοκομείο Χατζηκώστα 21.55.

Στην Άρτα ο Κάρολος Παπούλιας

Στην Ήπειρο θα γιορτάσει τον φετινό Δεκαπενταύγουστο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Τις τελευταίες μέρες ο Κάρολος Παπούλιας βρίσκεται στα Γιάννενα και αύριο θα μεταβεί στην Άρτα, όπου ανήμερα της εορτής της Παναγίας θα εκκλησιαστεί στο μοναστήρι Θεοτοκιό στο Πέτα Άρτας.

Εκδηλώσεις στο μουσείο Νικόπολης από την ΛΓ’ ΕΠΚΑ

Συνεχίζει τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις η ΛΓ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Πρέβεζας – Άρτας εν’ όψει και της δεύτερης Πανσέληνου του Αυγούστου, στις 31 του μηνός. Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης φιλοξενείται από τον Ιούλιο η περιοδική έκθεση με τίτλο «50 χρόνια Asterix. Ο Γαλάτης ήρωας στη Νικόπολη». Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 30 Σεπτεμβρίου και στη συνέχεια θα μεταφερθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Άρτας όπου θα παραμείνει για δύο μήνες. Και στην Άρτα θα γίνει το ανάλογο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, όπως έγινε και στη Νικόπολη.Το κυρίως υλικό της έκθεσης περιλαμβάνει κάδρα αφιερωμένα στα τεύχη του Asterix, καμβάδες με γενικά στοιχεία για το κόμικ, καθώς και μία κατασκευή με ευχάριστες δραστηριότητες για τα παιδιά και όχι μόνο. «Πιστεύουμε ότι, όπως και στη Νικόπολη, θα έχουμε μεγάλη ανταπόκριση από τους μικρούς και μεγάλους φίλους μας» ανέφερε η Προϊσταμένη της ΛΓ’ ΕΠΚΑ Χριστίνα Μερκούρη .Με αφορμή την πρώτη Πανσέληνο, στις 2 Αυγούστου, η ΛΓ’ Εφορεία πραγματοποίησε εκδήλωση στο χώρο του Νεκρομαντείου όπου φιλοξενήθηκε το γνωστό παραδοσιακό συγκρότημα Encardia, ένα ελληνικό συγκρότημα που εμπνέεται, δημιουργεί και παρουσιάζει μουσικές και τραγούδια μέσα από την πλούσια μουσική παράδοση της Κάτω Ιταλίας.Όπως έχει αποφασιστεί από το Υπουργείο, οι περισσότερες εκδηλώσεις όλων των Υπηρεσιών θα γίνουν στις 31 Αυγούστου που είναι η δεύτερη Πανσέληνος (Blue Moon). Σύμφωνα με την κυρία Μερκούρη, στην Πρέβεζα, σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη θα φιλοξενηθεί η γνωστή τραγουδίστρια –τραγουδοποιός Monica στον αρχαιολογικό χώρο της Κασσώπης. Για τη συγκεκριμένη εκδήλωση έχει ορισθεί εισιτήριο 12 ευρώ «για να ανταποκριθούμε στα έξοδα μαζί με την κινηματογραφική λέσχη» ανέφερε χαρακτηριστικά η Προϊσταμένη της Εφορείας. Στο χώρο της Άρτας, τη μέρα της Πανσέληνου, 31 Αυγούστου, θα μείνει ανοιχτό το Μουσείο από τις 9 έως τις 12 το βράδυ και θα υπάρξει μια μουσική εκδήλωση την επόμενη ημέρα (Σάββατο 1η Σεπτεμβρίου) στις 8.30μ.μ., στο πλαίσιο πάντα των εκδηλώσεων για την Πανσέληνο. Για πρώτη φορά αυτή η εκδήλωση θα γίνει στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου. «Είναι ένας πάρα πολύ ωραίος χώρος, ν’ ανοίξει και αυτός ο χώρος για το κοινό», είπε η κα Μερκούρη.

Ευχαριστίες απ’ τον Αντιπεριφερειάρχη Άρτας προς την ΕΜΑΚ για τη διάσωση ζώων

Ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας κ. Βασίλειος Ψαθάς εκφράζει τις ευχαριστίες του προς την Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) για την άμεση ανταπόκρισή της στο αίτημα που υπέβαλλε η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας για την παροχή βοήθειας σε βιοπαλαιστή μετακινούμενο κτηνοτρόφο στα όρια της Τοπικής Κοινότητας Μελισσουργών. «Η άμεση παρέμβαση της ΕΜΑΚ και η επιτυχής έκβαση της επιχείρησης ανάσυρσης των ζώων του από βαθύ γκρεμό, στον οποίο είχαν κατακρημνιστεί μετά από επίθεση λύκου, απέδειξε αφενός το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης της μονάδας και αφετέρου το κοινωνικό πρόσωπο της ΕΜΑΚ και εν γένει του Πυροσβεστικού Σώματος, που πάντοτε δίνει το παρόν του σε δύσκολες συνθήκες στο πλευρό των πολιτών» τονίζεται στο δελτίο τύπου από το γραφείο του Ανντιπεριφερειάρχη.

Κορυφώνεται σήμερα η έξοδος των εκδρομέων από τα αστικά κέντρα προς τα χωριά του νομού Ιωαννίνων και της Ηπείρου

Κορυφώνεται σήμερα η έξοδος των εκδρομέων από τα αστικά κέντρα προς τα χωριά του νομού Ιωαννίνων και της Ηπείρου προκειμένου να γιορτάσουν τον Δεκαπενταύγουστο. Ήδη, στα ορεινά χωριά ο πληθυσμός τις τελευταίες μέρες έχει αυξηθεί από την έλευση των ετεροδημοτών και των επισκεπτών, ενώ αυξημένη είναι η κίνηση τους εθνικούς δρόμους και τα επαρχιακά οδικά δίκτυα. Επί ποδός βρίσκεται και η Τροχαία προκειμένου να δίνει οδηγίες στους οδηγούς αλλά και να βεβαιώνει τυχόν παραβάσεις των οδηγών.

Καλλιεργήσιμη γη σε νέους δίνει ο δήμος Πωγωνίου

Γη, που μέχρι σήμερα ενοικιάζεται, προτίθεται να παραχωρεί σε όσους νέους εγκαταλείψουν τα αστικά κέντρα και εγκατασταθούν στο Πωγώνι ο ακριτικός δήμος. Αυτό τόνισε χθες στην ΕΡΑ Ιωαννίνων,ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Σταύρος Βιρβίλης, σημειώνοντας πως με τον τρόπο αυτό οι νέοι μπορούν να στραφούν σε καλλιέργειες που η περιοχή χρειάζεται, διαβεβαιώνοντας μάλιστα πως υπάρχουν ήδη έτοιμες μελέτες. Επιπλέον, τάχθηκε ευθέως εναντίον της κατάργησης της Εφορίας στο Δελβινάκι, προτείνοντας ταυτόχρονα να εξυπηρετούνται οι πολίτες των παραμεθόριων χωριών από έναν υπάλληλο του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών, ώστε να μην αναγκάζονται να μεταβούν στα Γιάννενα.

ΚΑΛΟΓΙΑΝΗΣ:Η ανάπτυξη σε Κόνιτσα – Πωγώνι «περνάει» απ’ τους οδικούς άξονες

Σημαντική ώθηση στην ανάπτυξη του Νομού Ιωαννίνων και ιδιαίτερα της ακριτικής περιοχής της Κόνιτσας και του Πωγωνίου θα δώσουν έργα υποδομής, όπως οι υπό κατασκευή οδικοί άξονες, σε συνδυασμό με μία σειρά από στοχευμένες αναπτυξιακές δράσεις.Αυτό επισήμανε ο Γιαννιώτης αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, Υποδομών και Μεταφορών Σταύρος Καλογιάννης χαιρετίζοντας την ημερίδα που διοργάνωσε το περασμένο Σάββατο στην Κόνιτσα ο Σύνδεσμος Αποφοίτων του Γυμνασίου – Λυκείου της ακριτικής κωμόπολης.Ο κ. Καλογιάννης στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε ξεχωριστά σε έργα υποδομής και ανάπτυξης που έχουν ιδιαίτερη σημασία για την ίδια την Κόνιτσα, αφορούν όμως σε μεγάλο βαθμό και την περιοχή του Πωγωνίου, αλλά και ολόκληρο το Νομό.

Η Ιόνια Οδός
Έτσι, για την Ιόνια Οδό τόνισε ότι την τελευταία διετία χάθηκε πολύτιμος χρόνος, γεγονός που λειτουργεί εις βάρος του άξονα. Όπως ανέφερε ο αναπλ. Υπουργός, ο κλειστός αυτός αυτοκινητόδρομος που ξεκινάει από το Αντίρριο και φτάνει μέχρι τα Γιάννινα κατασκευάζεται με σύμβαση παραχώρησης, που κυρώθηκε από τη Βουλή το 2007. Στην Ήπειρο οι εργασίες έχουν σταματήσει από το φθινόπωρο του 2010, ενώ παράλληλα το Υπουργείο Υποδομών καθυστέρησε πολύ την προηγούμενη διετία στην λήψη αποφάσεων για σοβαρά τεχνικά προβλήματα σε ορισμένα τμήματα του έργου, όπως για παράδειγμα στην οριστική χάραξη του τμήματος Αντίρριο – Ευηνοχώρι. Ωστόσο, ο κ. Καλογιάννης διαβεβαίωσε πως σήμερα καταβάλλονται συντονισμένες ενέργειες για την απεμπλοκή των τεσσάρων συμβάσεων παραχώρησης της Ιόνιας.

Ο άξονας Γιάννινα - Κακαβιά
Για τον οδικό άξονα που συνδέει τα Γιάννινα με το Καλπάκι και την Κακαβιά, αποτελώντας συνέχεια της Ιόνιας Οδού, ο Σταύρος Καλογιάννης τόνισε πως καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για να ξεκινήσουν οι εργασίες, καθώς το συγκεκριμένο έργο θα ανοίξει, όπως είπε, νέους ορίζοντες για την περαιτέρω ανάπτυξη του βορείου τμήματος του Νομού Ιωαννίνων (Κόνιτσα, Πωγώνι) και για τη σύνδεση της Ηπείρου με τα νοτιανατολικά Βαλκάνια.Σύμφωνα με τον αναπλ. Υπουργό Ανάπτυξης, ο άξονας έχει ωριμότητα μελετητική από το 2009, όμως η Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων του 2009 επιβάλει την εκπόνηση πρόσθετων μελετών. Το Υπουργείο λοιπόν εξετάζει κάθε δυνατή λύση, ώστε να ενσωματωθούν οι μελέτες αυτές σε μία μελλοντική εργολαβία, για να προχωρήσει το έργο. Πρόβλημα αποτελεί ωστόσο το γεγονός ότι οι χρονικές προθεσμίες που τίθενται από το ΕΣΠΑ είναι εξαιρετικά πιεστικές.

Ο άξονας Καλπάκι – Κόνιτσα
Όπως ανέφερε το Σάββατο ο κ. Καλογιάννης, το 2009 είχε ενταχθεί από το ΥΠΕΧΩΔΕ η μελέτη αυτού του οδικού άξονα στο ΠΔΕ, όμως επί τρία χρόνια δεν κινήθηκε το θέμα. Τώρα γίνεται προσπάθεια για την προώθηση και αυτών των μελετών που θα διευκολύνουν την πρόσβαση σε ολόκληρο τον Δήμο Κόνιτσας.

Η μελέτη Κόνιτσας – Δούσκου
Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για την ειδική περιβαλλοντική μελέτη Κόνιτσας – Δούσκου (Πωγώνι), η οποία είναι έτοιμη από το καλοκαίρι του 2009, όμως δεν έχει θεσμοθετηθεί ακόμα η περιοχή από το Υπουργείο Περιβάλλοντος. Ο κ. Καλογιάννης ανέφερε πως πρόσφατα είχε συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό ΠΕΚΑ για τη θεσμοθέτησή της, η οποία, όπως είπε, έχει μηδενικό κόστος και μπορεί να δώσει ώθηση στην αειφόρο ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής Πωγωνίου και Κόνιτσας.

Το αρδευτικό κάμπου Κόνιτσας
Τέλος, ο κ. Καλογιάννης αναφέρθηκε στο μεγάλο έργο του αρδευτικού του κάμπου Κόνιτσας, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, πως η προέγκριση δημοπράτησής του, προϋπολογισμού 12,87 εκατ. ευρώ δόθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στις 18 Απριλίου του 2012 και αναμένεται η δημοσίευση της διακήρυξης δημοπράτησης του έργου εντός του προσεχούς Σεπτεμβρίου, ώστε στη συνέχεια αυτό να ανατεθεί.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Υποβολή προτάσεων για το Τοπικό Πρόγραμμα Αλιείας


Σε εξέλιξη είναι η 1η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του Τοπικού Προγράμματος Αλιείας και η Ομάδα Τοπικής Δράσης Αλιείας ΕΤ.ΑΝ.ΑΜ. ΑΕ ΟΤΑ καλεί τους ενδιαφερόμενους τελικούς δικαιούχους (υποψήφιους επενδυτές - φυσικά & νομικά πρόσωπα), να υποβάλλουν προτάσεις για χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων. Περιοχή εφαρμογής της Δράσης 4.1.1των Κατηγοριών Πράξεων 4.1.1.1 & 4.1.1.2, στην οποία αναφέρεται η πρόσκληση, αποτελεί η περιοχή παρέμβασης του τοπικού προγράμματος Αλιείας, και συγκεκριμένα:
Για την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας: Τ. Κ. Πρεβέζης, Τ. Κ. Μιχαλιτσίου, Τ. Κ. Μύτικα Τ. Κ. Νικοπόλεως, Τ. Κ. Φλαμπούρων
Για την Περιφερειακή Ενότητα Άρτας: Τ. Κ. Ανέζης, Τ. Κ. Βίγλας, Τ. Κ. Γαβριάς, Τ. Κ. Καλογερικού, Τ. Κ. Κορωνησίας, Τ. Κ. Πολυδρόσου, Τ. Κ. Ράχης, Τ. Κ. Στρογγυλής, Τ. Κ. Ψαθοτοπίου (πρώην Δήμος Αμβρακικού) Τ. Κ. Νεοχωρίου Τ. Κ. Αγίας Παρασκευής Τ. Κ. Ακροποταμιάς Τ. Κ. Λουτροτόπου Τ. Κ. Παχυκαλάμου Τ. Κ. Περά

Εκδηλώσεις του Δήμου Πάργας


Στις 15 Αυγούστου με τα Παργινά ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις που έχει προγραμματίσει ο δήμος Πάργας για το φετινό καλοκαίρι. Τα Παργινά η Κανάρεια είναι εκδηλώσεις που έχουν τόσο θρησκευτικό, όσο και ιστορικό χαρακτήρα και λαμβάνουν χώρα στο νησάκι της Παναγίας, μπροστά στην πόλη της Πάργας. Στις 14 Αυγούστου ο κόσμος μεταβαίνει στο νησάκι και στήνεται εκεί ένα λαϊκό γλέντι με τοπική παραδοσιακή μουσική. Στις 15 Αυγούστου αναβιώνει η "βαρκαρόλα" ένα έθιμο το οποίο αναπαριστά την επιστροφή των Παργινών και των Ιερών Κειμηλίων στην ελεύθερη πλέον πόλη της Πάργας, αφού σύμφωνα με την ιστορία της πόλης, οι κάτοικοι εγκατέλειψαν την Πάργα, όταν αυτοί πουλήθηκε από τους Άγγλους στον Αλή Πασά το 1819. Δύο σειρές από πλεούμενα από το κάστρο και τις Παυλούκες, στολισμένες με ενετικά φανάρια, φτάνουν στο λιμάνι, όπου πλήθος κόσμου τους υποδέχεται με εορτασμούς και πυροτεχνήματα.

Πού θα ισχύσει απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών τον Δεκαπενταύγουστο

Για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας κατά τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου 2012, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης και κυκλοφορίας, που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, θα ισχύσει και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ως κατωτέρω:1. Την Τρίτη 14 Αυγούστου 2012 για το ρεύμα εξόδου και από ώρα 16:00 έως 22:00 θα ισχύσουν οι απαγορεύσεις:
α) Στη Νέα Εθνική Οδό (Ν.Ε.Ο.) και στην Παλιά Εθνική Οδό (Π.Ε.Ο.) Αθηνών – Κορίνθου – Πατρών, από τα Διόδια Ελευσίνας μέχρι τα Διόδια Ρίου, εξαιρούμενου του τμήματος από τη Χ/Θ 145 έως τη Χ/Θ 205+800 (κόμβος Ρίου).
β) Στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου, από τον κόμβο Λαμίας μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας και από τη Λάρισα (χ.θ. 365+400) μέχρι την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (χ.θ. 410).
γ) Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χλμ.
δ) Στην Εθνική Οδό Σχηματαρίου – Χαλκίδας, από τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300).
2. Την Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012 για το ρεύμα εισόδου και από ώρα 16:00 έως 23:00 ώρας θα ισχύσουν οι απαγορεύσεις:
α) Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών – Κορίνθου – Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας, εξαιρούμενου του τμήματος από τη Χ/Θ 145 έως τη Χ/Θ 205+800 (κόμβος Ρίου)
β) Στη Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής, Σκοτίνας (Χ.Θ. 410) μέχρι τη Λάρισα (Χ.Θ. 365+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι).
γ) Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών – Θεσσαλονίκης, από το 34ο χλμ. μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.
δ) Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας – Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης.
3. Εξαιρούνται της απαγόρευσης κυκλοφορίας:
α) Τα οχήματα που προσφέρουν οδική βοήθεια (ιδιωτικής και δημόσιας χρήσης), τα φορτηγά αυτοκίνητα των ΕΛ.ΤΑ., τα φορτηγά αυτοκίνητα των εταιρειών διανομής Τύπου, τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν ζώντα ζώα, παστεριωμένο γάλα, νωπά ψάρια, κρέας και ευπαθή προϊόντα, εφόσον το ποσοστό του φορτίου των παραπάνω προϊόντων που μεταφέρονται είναι τουλάχιστον το 10% του ωφέλιμου φορτίου.
β) Τα φορτηγά αυτοκίνητα μεταφοράς νερού (υδροφόρα) όταν αυτά κινούνται για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.
γ) Τα φορτηγά αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως (Φ.Δ.Χ.) και Φ.Ι.Χ. ψυγεία που μεταφέρουν νωπά οπωροκηπευτικά προϊόντα.
δ) Τα φορτηγά που μεταφέρουν υποπροϊόντα ζωικής προέλευσης για αδρανοποίηση, εφόσον διαθέτουν σχετική άδεια από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της οικείας Περιφέρειας και συνοδεύονται από το προβλεπόμενο εμπορικό έγγραφο.
ε) Τα φορτηγά σιλοφόρα αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως (Φ.Δ.Χ.) που μεταφέρουν έτοιμο σκυρόδεμα, στο τμήμα της Π.Ε.Ο. Αθηνών – Πατρών από τα διόδια Ρίου έως το Δρέπανο, στο ρεύμα προς Αθήνα.
στ) Τα φορτηγά οχήματα των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας (Δ.Ε.Η., Ο.Τ.Ε, Φυσικό Αέριο κ.λπ.) όταν κινούνται για αποκαταστάσεις εκτάκτων βλαβών των δικτύων τους και μόνο εφόσον συνοδεύονται από έγγραφη εντολή του οικείου οργανισμού.
ζ) Τα φορτηγά οχήματα του εθελοντικού Οργανισμού «Το χαμόγελο του Παιδιού».
Υπενθυμίζεται ότι όλη την περίοδο των Εορτών του Δεκαπενταύγουστου θα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη τα μέτρα της Τροχαίας σε όλο το οδικό δίκτυο της Χώρας.

Μαθήματα εφ’ όλης της ύλης για τη μελισσοκομία στα ΓιάννεναΣεμινάριο με στόχο την επιμόρφωση σε αγροτικές δραστηριότητες, με έμφαση στη μελισσοκομία και τη μελισσοθεραπεία, διοργανώνει η Στάση Ζωής, στις 25 Αυγούστου, στο ξενοδοχείο GRAND SERAI CONGRESS & SPA HOTEL, στα Ιωάννινα, από τις 10:30 το πρωί ως τις 19:15.

H Μόνικα με όλη την μπάντα της στον μαγικό χώρο της Αρχαίας Κασσώπης


Η ΛΓ' Εφορεία προϊστορικών και κλασικών αρχαιοτήτων Άρτας Πρέβεζας και η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας, υποδέχονται την Μόνικα με όλη την μπάντα της στον μαγικό χώρο της Αρχαίας Κασσώπης, στη δεύτερη Πανσέληνο (Blue Moon) του Αυγούστου, για μια μοναδική συναυλία. Την Παρασκευή 31 Αυγούστου, ώρα 8.30 το βράδυ και σύμφωνα με τους διοργανωτές σύντομα θα αρχίσει η προπώληση των εισιτηρίων. Το live της Monika μοιάζει με ένα ατμοσφαιρικό ταξίδι που ενώνει το μοντέρνο με το διαχρονικό και το πλούσιο συναίσθημα της ελληνικής μελωδίας με την εκλεπτυσμένη παγκόσμια ποπ σκηνή και γι’ αυτό συνεχίζει να αποσπά τις καλύτερες εντυπώσεις.Η ΛΓ' Εφορεία προϊστορικών και κλασικών αρχαιοτήτων Άρτας Πρέβεζας και η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας, υποδέχονται την Μόνικα με όλη την μπάντα της στον μαγικό χώρο της Αρχαίας Κασσώπης, στη δεύτερη Πανσέληνο (Blue Moon) του Αυγούστου, για μια μοναδική συναυλία. Την Παρασκευή 31 Αυγούστου, ώρα 8.30 το βράδυ και σύμφωνα με τους διοργανωτές σύντομα θα αρχίσει η προπώληση των εισιτηρίων. Το live της Monika μοιάζει με ένα ατμοσφαιρικό ταξίδι που ενώνει το μοντέρνο με το διαχρονικό και το πλούσιο συναίσθημα της ελληνικής μελωδίας με την εκλεπτυσμένη παγκόσμια ποπ σκηνή και γι’ αυτό συνεχίζει να αποσπά τις καλύτερες εντυπώσεις.

Ηπειρώτικο πανηγύρι του Συλλόγου Ηπειρωτών Φλώρινας


Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Φλώρινας ''Η Ολυμπιάς'', στα πλαίσια των πανηγυρικών εκδηλώσεων, που διοργανώνει ο Δήμος Φλώρινας για την συμπλήρωση 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης από τον τουρκικό ζυγό, αλλά και της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την έναρξη του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα της Ηπείρου, διοργανώνει Ηπειρώτικο παραδοσιακό πανηγύρι την Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012, στις 21.00΄στο χώρο του ΤΕΙ Φλώρινας, έναντι του παλαιού ζωολογικού κήπου.Η Ηπειρωτική κομπανία που θα διασκεδάσει τους παρευρισκόμενους θα έχει στο κλαρίνο τον Κώστα Σμόλικα και στο τραγούδι τον Σάββα Σιάτρακαι την Έλλη Κοσμά.Στην εκδήλωση θα παρουσιασθούν επίσης, πολυφωνικό σχήμα, που θα μας ταξιδεύσει στην Ήπειρο της πεντατονίας και το παιδικό χορευτικό τμήμα του Συλλόγου, καθώς και προβολή φωτογραφικού υλικού από την Ήπειρο του χθες και του σήμερα.Η είσοδος στο χώρο δεν θα έχει αντίτιμο, παρά μόνο τη δέσμευση και την υπόσχεση για ένα γλέντι μέχρι πρωίας.

Συνελήφθη ο δράστης της ληστείας σε βάρος 82χρονης στο Ράγιο Φιλιατών

Συνελήφθη 21χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, γιατί από κοινού με (3) ομοεθνείς συνεργούς του, το βράδυ στο Ράγιο Φιλιατών Θεσπρωτίας εισήλθαν σε οικία ηλικιωμένης ημεδαπής και με χρήση βίας την ακινητοποίησαν την δέσμευσαν με καλώδιο και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 50 €.

Προσπάθειες για την αύξηση της επισκεψιμότητας στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας

Προσπάθειες για την αύξηση της επισκεψιμότητας στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Άρτας, η οποία είναι χαμηλότερη των προσδοκιών, καταβάλλει η ΛΓ’ ΕΠΚΑ. Το Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας κατασκευάστηκε στη θέση "Τρίγωνο", κοντά στο ιστορικό γεφύρι της Άρτας και άνοιξε για το κοινό το φθινόπωρο του 2009. Στόχος της Υπηρεσίας είναι το Μουσείο να μετατραπεί σε ένα πολυδύναμο πολιτιστικό κέντρο, με καθοριστικό ρόλο στην πνευματική, κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξη όχι μόνο της πόλης της Άρτας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Ωστόσο παρά το χαμηλό εισιτήριο που καθιερώθηκε από τις αρχές Φεβρουαρίου του 2011 (ολόκληρο 3€, μισό 2€») η επισκεψιμότητα που παρουσιάζεται το Μουσείο δεν είναι η αναμενόμενη. «Το Μουσείο της Άρτας όπως ξέρετε έχει πρόβλημα με την επισκεψιμότητα. Έχει χαμηλή επισκεψιμότητα. Παρ’ όλες τις προσπάθειες που έχουν γίνει, την περιοδική έκθεση για τα Φυτά που κάναμε και τις επαφές που είχαμε με εκπαιδευτικούς όταν είχαμε κάνει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με την κυρία Μ. Ντεκάστρο, ακόμη δεν μπορώ να πω ότι είμαστε ευχαριστημένοι με την ανταπόκριση, όχι μόνο των επισκεπτών της Άρτας αλλά και της τοπικής κοινωνίας» τόνισε χαρακτηριστικά η Προϊσταμένη της ΛΓ’ ΕΠΚΑ. Η κυρία Χριστίνα Μερκούρη αναφέρθηκε στον εξοπλισμό της αίθουσας περιοδικών εκθέσεων του Αρχαιολογικού Μουσείου Άρτας, ένα έργο προϋπολογισμού 150.000 ευρώ για το οποίο σχεδόν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες και το οποίο θα συμβάλει στην προβολή του Μουσείου. Το έργο αυτό τελειώνει τέλος του έτους. Όπως ανέφερε η κυρία Μερκούρη, ένας τομέας αυτού του έργου είναι και η σήμανση (πίνακες κλπ.) που θα υπάρχει στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Άρτας αλλά και η έκδοση κάποιων φυλλαδίων (Flyers) που θα υπάρχουν σε επιλεγμένους χώρους όπως τουριστικά πρακτορεία και χώρους βυζαντινών αρχαιοτήτων από τους οποίους περνάει πολύ μεγάλο κοινό ούτως ώστε να αποτελέσει έναν τρόπο διαφήμισης του Αρχαιολογικού Μουσείου, δηλαδή πού βρίσκεται σε σχέση με το γεφύρι. «Όλοι που περνάνε από την Άρτα έρχονται στο γεφύρι. Απέναντι είμαστε εμείς, δεν περνάνε. Δηλαδή πολλοί είναι αυτοί που δεν το ξέρουν (το μουσείο). Με αυτόν τον τρόπο, με κάποια ειδική σήμανση που θα είναι και σε δυο – τρία επιλεγμένα σημεία της πόλης που περνάει πολύς κόσμος και μ’ αυτά τα φλάιερς θα κάνουμε άλλη μια προσπάθεια να γνωρίσουμε στον κόσμο την ύπαρξη του Μουσείου» ανέφερε η κυρία Μερκούρη.

Ληστεία σε οικία 82χρονης στο Ράγιο Θεσπρωτίας

Χθες το βράδυ στο Ράγιο Θεσπρωτίας, άγνωστος δράστης, εισήλθε σε οικία 82χρονης ημεδαπής και αφού την ακινητοποίησε, αφαίρεσε μικρό χρηματικό ποσό.Ο δράστης αναζητείται.Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Σαγιάδας Θεσπρωτίας.

1ο "Ioannina Street Theater Festival"
Το 1ο φεστιβάλ θεάτρου δρόμου Ιωαννίνων "Ioannina Street Theater Festival" έρχεται να μεταμορφώσει την πόλη σε υπαίθρια σκηνή στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου 2012.Παραστάσεις θεάτρου δρόμου, τσίρκου, κουκλοθέατρου, χορού από την κεντρική πλατεία έως την Καλλάρη και από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη έως το Λιμανάκι (Σφαγεία), και πληθώρα παράλληλων εκδηλώσεων με bazaar χειροποίητων ειδών, παρελάσεις και parties θα ξεσηκώσουν την πόλη, ενώ οι μικροί μας φίλοι θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε εργαστήρια πλούσιας θεματολογίας.Όλες οι εκδηλώσεις θα είναι δωρεάν, συμβάλλοντας έτσι στην ενίσχυση του συμμετοχικού χαρακτήρα του φεστιβάλ και στην εξοικείωση του Γιαννιώτικου κοινού με το θέατρο δρόμου ως μορφή έκφρασης και τέχνης.Ενημερωθείτε για τα νέα του φεστιβάλ από την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.streetheater.gr καθώς και από τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης: Facebook http://www.facebook.com/IoanninaStreetTheaterFestival και Twitter https://twitter.com/streetheatergr.Το Ioannina Street Theater Festival συνδιοργανώνεται από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Multi-art Projects, το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών και την Περιφέρεια Ηπείρου.

Ψήφισμα διαμαρτυρίας από το Δημοτικό Συμβούλιο Πωγωνίου


Την διαμαρτυρία του για την απόφαση κατάργησης της Δ.Ο.Υ. Δελβινακίου καθώς και για τη μετακίνηση των συνοριοφυλάκων στον Έβρο εκφράζει με ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο Πωγωνίου.«Οι αποφάσεις αυτές δείχνουν την απαξίωση και την αδιαφορία του κράτους για τα σοβαρά προβλήματα και έλλειψη σωστού προγραμματισμού και ενδιαφέροντος για τη στήριξη των παραμεθορίων περιοχών», αναφέρεται στο ψήφισμα, στο οποίο γίνεται αναφορά και στις εξελίξεις για την ΑΤΕ και τη γαλακτοβιομηχανία «ΔΩΔΩΝΗ». «Το Δημοτικό Συμβούλιο ορίζει διαπαραταξιακή επιτροπή και που θα καθορίσει τις μορφές αγώνα, γιατί φοβόμαστε ότι θα έρθουν και χειρότερα μετά την απόφαση πώλησης της Αγροτικής Τράπεζας σε ιδιώτες και το μέλλον της στην περιοχή μας όχι μόνο για τα υποκαταστήματα αλλά κυρίως για το ξεπούλημα της Δωδώνης και όσα αυτή η απόφαση συνεπάγεται», προσθέτει στο ψήφισμα, το Δ.Σ. με το το οποίο καλεί τους κατοίκους, τους φορείς και τα θεσμικά όργανα του Δήμου «σε δυναμική αντίδραση για την ακύρωση αυτών των αρνητικών αποφάσεων και εξελίξεων».

Συνελήφθησαν δύο Σέρβοι, οι οποίοι έκλεψαν τσάντα από λουόμενη στην Πάργα

Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι στην Πάργα Πρέβεζας από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πάργας, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Σερβίας (ένας άνδρας και μία γυναίκα), ηλικίας 46 και 43 ετών, οι οποίοι λίγο νωρίτερα στην παραλία του Βάλτου, είχαν αφαιρέσει από λουόμενη αλλοδαπή παραθερίστρια μια τσάντα που περιείχε χρηματικό ποσό των -400- ευρώ και προσωπικά της αντικείμενα.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Πάργας.

Μνήμες σε άσπρο-μαύρο στην Δροσοπηγή Κόνιτσας


Η πρώτη επαφή του Κώστα Τζιμούλη με τον κόσμο της ασπρόμαυρης φωτογραφίας έγινε στις δύσκολες συνθήκες της πολιτικής προσφυγιάς, στη Ρουμανία. Εκεί ο πατέρας του, Γιώργος Τζιμούλης, ασκούσε τη φωτογραφική τέχνη ως επάγγελμα, μυώντας ταυτόχρονα τον γιο του στα μυστικά της τέχνης του."Επαγγελματίας φωτογράφος δεν έγινα", σημειώνει ο Κ. Τζιμούλης, που όμως μετά την επιστροφή του στη γενέτειρά του, την Δροσοπηγή της Κόνιτσας, στις δεκαετίες '60 και '70, άρχισε να αποτυπώνει με τον φακό του στο ασπρόμαυρο φιλμ αυθόρμητα στιγμιότυπα της καθημερινής ζωής του τόπου και των ανθρώπων, το φως και τις πέτρες της Δροσοπηγής, τα σπίτια και τα χωράφια της, τις ασχολίες των ανθρώπων, τα παιδιά μας με τα παιχνίδια τους, τα χαμόγελά τους...Σήμερα, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στο Πνευματικό Συνεδριακό Κέντρο Δροσοπηγής, αυτές οι «Μνήμες σε άσπρο-μαύρο» εκτίθενται στο κοινό, από τις 12 έως και τις 30 Αυγούστου, στο πλαίσιο του επιστημονικού συμποσίου «Σεισμική Μηχανική και Δομική Διαρθρωτική Μηχανική», στο πλαίσιο του οποίου θα εξεταστεί και η τέχνη των πετράδων των Μαστοροχωρίων, η εξέλιξη των εμπειρικών τεχνικών τους και ο αντισεισμικός σχεδιασμός των κατασκευών τους.

Στις 20 Αυγούστου ξεκινά η νέα κυνηγετική περίοδος

Στις 20 Αυγούστου ξεκινά επίσημα η νέα κυνηγετική περίοδος η οποία θα διαρκέσει μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2013, με εξαίρεση τη θήρα του αγριοκούνελου (Oryctolagus cuni­cu­­lus), η οποία επιτρέπεται μέχρι τις 10 Μαρτίου 2013.Στο μεταξύ, στα 60 ευρώ ορίστηκε από το Υπ. Περιβάλλοντος το ύψος της εισφοράς των κυνηγών στους αναγνωρισμένους συνεργαζόμενους κυνηγετικούς συλλόγους για την περίοδο 2012-2013.Στην ίδια απόφαση καθορίζεται ότι η ετήσια εισφορά των κυνηγετικών συλλόγων στις κυνηγετικές ομοσπονδίες και την Κυνηγετική Συνομοσπονδία διαμορφώνεται σε ποσοστό 8,35% (5 €) και 66,83% (40,10 €) αντίστοιχα, από τις καταβαλλόμενες συνδρομές των κυνηγών - μελών τους.

Νέο τμήμα στο Δημόσιο ΙΕΚ Πρέβεζας


Να δηλώσουν συμμετοχή (προεγγραφή) στο υπό έγκριση λειτουργίας Νέο τμήμα προκειμένου να καταρτιστούν και να πιστοποιηθούν ως επαγγελματίες στην ειδικότητα: «Προσωπικό Ιδιωτικής Ασφάλειας» καλεί τους ενδιαφερόμενους το Δημόσιο ΙΕΚ Πρέβεζας. Το προφίλ και το πρόγραμμα σπουδών βρίσκονται αναρτημένα στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://iek-prevez.pre.sch.gr/.)Η διάρκεια σπουδών στην παραπάνω ειδικότητα είναι ένα εξάμηνο (Φθινοπωρινό Εξάμηνο 2012) και ως δικαιολογητικό εγγραφής προϋποθέτει Απολυτήριο Τίτλο Γυμνασίου. Η δήλωση συμμετοχής των ενδιαφερόμενων μπορεί να πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του Ι.Ε.Κ. Πρέβεζας και στη φόρμα επικοινωνίας που λειτουργεί για τις προεγγραφές καταρτιζόμενων.

Tzoumerka Bike Marathon

Το Κέντρο Έρευνας και Δράσης για την Ορεινή Σύγκλιση (ΚΕΔΡΟΣ), ο Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων, ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων και ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων, διοργανώνουν μαραθώνιο αγώνα ορεινού ποδηλάτου στον γύρο των Τζουμέρκων.
Στόχος της διοργάνωσης είναι να δημιουργήσουν και να καθιερώσουν έναν ιδιαίτερο αγώνα ποδηλάτου, σε ένα από τα ομορφότερα μέρη της Ελλάδας, στην καρδιά του Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων.Για τους αθλητές του μαραθωνίου η συνολική διαδρομή του αγώνα είναι 84,9 χλμ, από τα οποία, 25,7 χλμ, είναι άσφαλτος, 55,4 χλμ, είναι χωματόδρομοι, 1,4 χλμ, μονοπάτια και τα 2,4 χλμ, τσιμεντένιοι δρόμοι.Το χαμηλότερο υψόμετρο της διαδρομής είναι 730 μ και το μεγαλύτερο 1.850 μ. με σύνολο θετικής υψομετρικής διαφοράς 2.750 μΓια όσους δεν επιθυμούν να πάρουν μέρος στον μαραθώνιο, θα πραγματοποιηθεί ένας μικρότερος αγώνας 25 χλμ. ο οποίος θα ακολουθήσει ένα μέρος της μεγάλης διαδρομής.Για τα παιδιά και fun του ποδηλάτου θα γίνουν μικρότεροι αγώνες ταχύτητας και δεξιοτεχνίας στο Δασικό Χωριό.Παράλληλα με τους αγώνες θα γίνουν και οι ακόλουθες δράσεις:
-Μουσική εκδήλωση το βράδυ του Σαββάτου
-Εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά
-Προβολή τοπικών προϊόντων
Πρόγραμμα
Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012
1ος Tzoumerka Bike marathon, 84,9 χλμ
Εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά
Προβολή τοπικών προϊόντων
Μουσική εκδήλωση
Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012
Tzoumerka Bike, - 25 χλμ
Παιδικοί αγώνες
Αγώνες δεξιοτεχνίας
Εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά
Προβολή τοπικών προϊόντων
Η εκκίνηση και ο τερματισμός του 1ου Tzoumerka Bike Marathon καθώς και το σύνολο των δράσεων θα γίνουν στο Δασικό Χωριό «Κέδρος» του νομού Άρτας στο χωριό Καταρράκτη και θα περάσει από τα χωριά Καταρράκτης, Άγναντα, Πράμαντα, Μελισσουργοί, Βουργαρέλι και τερματισμό πάλι στο Δασικό Χωριό. Η εκκίνηση του Tzoumerka Bike θα γίνει στα Πράμαντα και ο τερματισμός επίσης στο Δασικό Χωριό.Περισσότερα στοιχεία για τη διαδρομή του αγώνα, θα αναρτώνται στην επίσημη ιστοσελίδα του αγώνα.

ΠΡΕΒΕΖΑ:Εντόπισαν σκάφος με 58 λαθρομετανάστες!

Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, εντοπίστηκε από σκάφος FRONTEXστη θαλάσσια περιοχή 17 ν.μ. δυτικά των ακτών του Νομού Πρέβεζας η Θαλαμηγός «BIGDADDY» σημαίας Ιταλίας στην οποία επέβαιναν πενήντα οκτώ (58) αλλοδαποί, στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων και δύο (02)Έλληνες ως κυβερνήτης και μηχανικός, ηλικίας 45 και 63 ετών αντίστοιχα.Η Θαλαμηγός οδηγήθηκε στο λιμάνι της Πρέβεζας, όπου από στελέχη της Λιμενικής Αρχής συνελήφθησαν οι δύο ημεδαποί ως διακινητές των παράνομων αλλοδαπών, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν και είχαν προορισμό την Ιταλία.Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία διενεργείται από το Λιμεναρχείο Πρέβεζας.

Σύλληψη σην Ηγουμενίτσα

Βραδινές ώρες χθες, συνελήφθη στο λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής ένας αλλοδαπός στερούμενος νομιμοποιητικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.Προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.