Πέμπτη, 9 Αυγούστου 2012

Ανακοίνωση της διοίκησης του Νοσοκομειου Χατζηκώστα

Από τη Δευτέρα 06/08/2012 οι ειδικευόμενοι ιατροί του Νοσοκομείου μας έχουν προβεί σε επίσχεση οποιασδήποτε μορφής παροχής υπηρεσιών (εργασίας τακτικής και εφημερίας) για απλήρωτες δεδουλευμένες εφημερίες από το Μάρτιο έως και τον Ιούλιο 2012.Αποτέλεσμα της επίσχεσης αυτής είναι η δημιουργία προβλημάτων στη λειτουργία του Νοσοκομείου όσον αφορά στην εξυπηρέτηση των πολιτών, δεδομένων των καλοκαιρινών αδειών του προσωπικού, αλλά και της αυξημένης προσέλευσης ασθενών τόσο στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία όσο και στο Τμήμα Εκτάκτων Περιστατικών.Για τα προβλήματα αυτά, η Διοίκηση του Νοσοκομείου ζητά την κατανόηση των πολιτών και οφείλει να ενημερώσει την κοινή γνώμη για τα ακόλουθα:
1. Η Διοίκηση του Νοσοκομείου ολοκλήρωσε όλες τις διαδικασίες αρμοδιότητας της ώστε να καταβληθούν χωρίς περικοπή οι κανονικές εφημερίες Μαΐου και Ιουνίου 2012 πριν από την 15η Αυγούστου, σύμφωνα με το από 3-8-2012 Δελτίο Τύπου του Υπουργού Υγείας.
2. Οι κανονικές εφημερίες Απριλίου 2012 έχουν ήδη αποσταλεί στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών (Ε.Α.Π.) χωρίς καμία περικοπή και θα πληρωθούν πριν την 15η Αυγούστου.
3. Για τις κανονικές εφημερίες Μαρτίου 2012 (τις οποίες δεν έχει πληρωθεί και το Ιατρικό Προσωπικό του ΠΓΝΙ) η Διοίκηση εξάντλησε όλα τα περιθώρια για την οριστική υποβολή τους στην Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου (Υ.Δ.Ε,) Ν. Ιωαννίνων και την ολοκλήρωση της πληρωμής τους εντός του ανωτέρω χρονικού ορίζοντα, αλλά η στασιμότητα που παρατηρείται, οφείλεται εξ' ολοκλήρου σε προσκόμματα και γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που ετέθησαν από την Υ.Δ.Ε. Επισημαίνεται ότι η διαδικασία που ακολουθήθηκε από το Νοσοκομείο μας και το ΠΓΝΙ για την καταβολή των εφημέριων Μαρτίου 2012 ήταν ίδια ακριβώς με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε και από άλλα Νοσοκομεία της Περιφέρειας Ηπείρου και της 6ης ΥΠΕ και έγινε αποδεκτή από τις Υ.Δ.Ε. άλλων νομών της χώρας.
4. Για την πληρωμή των κανονικών εφημέριων κάθε μήνα εκδίδεται απόφαση του Υπουργού Υγείας με τη μηνιαία πίστωση (1/12 της αρχικής) ανά Νοσοκομείο, η οποία αποστέλλεται στις αρμόδιες Υ.Δ.Ε. που αποτελούν τον «ελεγκτή και διατάκτη» για την πληρωμή αυτών. Επισημαίνεται ότι τις πιστώσεις αυτές δεν τις διαχειρίζεται το Νοσοκομείο, δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κανέναν άλλο σκοπό και για την πληρωμή των εφημέριων υπάρχουν συγκεκριμένες ημερομηνίες από την Ε.Α.Π. με προκαθορισμένες προθεσμίες υποβολής των ηλεκτρονικών αρχείων.
Για όλες τις ανωτέρω ενέργειες της η Διοίκηση του Νοσοκομείου έχει ενημερώσει τόσο τη Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ όσο και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.Όσον αφορά στο διάστημα της επίσχεσης το Δ.Σ. και η Διοίκηση του Νοσοκομείου, προκειμένου να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες παροχής υπηρεσιών υγείας του Νοσοκομείου μας, με τη συνεργασία των Συντονιστών Διευθυντών και Διευθυντών των Ιατρικών Τμημάτων προσάρμοσαν το πρόγραμμα εφημέριων ώστε να υπάρχει κάλυψη με ειδικευμένους ιατρούς, αποφασίζοντας παράλληλα και την ανάκληση αδειών στις περιπτώσεις που αυτό κριθεί απαραίτητο.Η Διοίκηση του Νοσοκομείου οφείλει να ευχαριστήσει δημόσια το ειδικευμένο ιατρικό προσωπικό (που θίγεται εξίσου από τις καθυστερήσεις καταβολής των εφημέριων) για την άμεση ανταπόκριση του και τη συνεισφορά του που σε πολλές περιπτώσεις ξεπέρασε τα όρια αντοχής του, ώστε να μη τεθεί σε κίνδυνο η υγεία των πολιτών και να εξασφαλιστούν οι κύριες λειτουργίες του Νοσοκομείου μας.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
ΦΩΤΗΣ ΒΑΒΒΑΣ

Νέο αμφίδρομο πλοίο στη γραμμή Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα

Νέο πλοίο αναμένεται να δρομολογήσει στη Γραμμή Κέρκυρα – Ηγουμενίτσα, η ναυτιλιακή εταιρεία 2WAYFARRIES των πλοίων ΑΧΑΙΟΣ και ΑΝΩ ΧΩΡΑ II. Πρόκειται για ένα αμφίδρομο πλοίο, δίδυμο με το ΝΙΚΟΛΑΟΣ, κατασκευής 1989. Υπέστη εκτεταμένες ανακατασκευές το 2006 στην Ιταλία. Το 2012 αγοράστηκε μαζί το ΝΙΚΟΛΑΟΣ από την Ιταλία και μετονομάστηκαν σε ΔΩΡΙΕΥΣ και ΙΩΝΑΣ. Το αμφίδρομο ΙΩΝΑΣ πρόκειται να δρομολογηθεί στην Κέρκυρα την άνοιξη του 2013.Στη μετασκευή του πλοίου στο Πέραμα μεταξύ άλλων δημιουργήθηκαν δύο νέα κλιμακοστάσια με την προσθήκη τεσσάρων κυλιόμενων κλιμάκων, αναβαθμίστηκαν πλήρως τα σαλόνια του πλοίου, δημιουργήθηκε ένα κατάστημα candy shop, επεκτάθηκαν οι εξωτερικοί χώροι επιβατών και εγκαταστάθηκαν νέα σωστικά τελευταίαου τύπου. Το πλοίο, που εκτελούσε δρομολόγια στην Καλαβρία της Ιταλίας, βρίσκεται ήδη στο λιμάνι της Κέρκυρας και αναμένεται να δρομολογηθεί τις επόμενες ημέρες.

ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ: «Χρήσιμη η συζήτηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης»

Χρήσιμη και ωφέλιμη χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης την χθεσινή συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, στην οποία παραβρέθηκε και ο ίδιος, με τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κ. Κωστή Χατζηδάκη.Όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν καίρια ζητήματα που αφορούν την Ήπειρο, όπως η Ιόνια Οδός, ο οδικός άξονας Ε-65 (επαναλαμβάνοντας το αίτημα της Ηπείρου για την σύνδεση του άξονα με την Εγνατία Οδό), καθώς και η μεταφορά έργων από το Π.Ε.Π. σε τομεακά προγράμματα.«Συζητήσαμε για το πρόγραμμα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, για τον Αναπτυξιακό Νόμο, καθώς ο νέος νόμος έχει πολλά προβλήματα, και υπογραμμίσαμε πως στη σημερινή εποχή πρέπει να βρεθεί τρόπος να στηριχθούν οι επιχειρήσεις. Ο Υπουργός μας ζήτησε όλα όσα συζητήσαμε να τα καταθέσουμε γραπτώς για να μπορέσει να τα λάβει υπόψη στην περαιτέρω πορεία του. Αναφέραμε δε πως πολλά τομεακά προγράμματα, όπως το «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», που διαχειρίζεται το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ή τα προγράμματα της ανεργίας, πρέπει να μεταβιβαστούν στις Αιρετές Περιφέρειες γιατί μόνο έτσι θα πιάσουν τόπο».

Έργα αποκατάστασης της κοίτης του ποταμού Αράχθου

Η Οικονομική Επιτροπή έλαβε επίσης αποφάσεις για έργα αποκατάστασης στην κοίτη του ποταμού Αράχθου. Ειδικότερα, εγκρίθηκε το αποτέλεσμα της ανοιχτής δημοπρασίας για το έργο «Έργα αποκατάστασης κοίτης Αράχθου κατάντι γέφυρας», προϋπολογισμού 200.000 ευρώ, με ανάδοχο την εταιρεία «Τουμπουρος Πανταζής ΕΔΕ», καθώς και το αποτέλεσμα της δημοπρασίας του έργου «Αποκατάσταση κοίτης Αράχθου στην περιοχή Ιμαρέτ», προϋπολογισμού 70.000 ευρώ, με ανάδοχο την εργοληπτική επιχείρηση «Παναγιώτης Κατερος ΕΔΕ».Ακόμη, η Επιτροπή κατακύρωσε το αποτέλεσμα των δημοπρασιών για το έργο «Προστασία πρανών και διευθέτηση κοίτης χειμάρρου Μπούση», προϋπολογισμού 50.000 ευρώ, όπου αναδείχθηκε εργοληπτική επιχείρηση «Αλεξάνδρος Σμύρης ΕΔΕ», καθώς και για το έργο «Αποκατάσταση διατομής κεντρικής διώρυγας Αράχθου», προϋπολογισμού 25.000 ευρώ, με ανάδοχο την επιχείρηση «Γεώργιος Μπαζούκης ΕΔΕ».

Δράσεις για τη διαχείριση των απορριμμάτων

Αποφάσεις που σχετίζονται με τον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αστικών Στερεών Αποβλήτων Ηπείρου έλαβε κατά τη σημερινή συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου.Ειδικότερα, η Επιτροπή ενέκρινε:
*Το αποτέλεσμα Επιτροπής Διαγωνισμού της δημοπρασίας του έργου «Αποκατάσταση Χ.Α.Δ.Α. Περιφερειακής Ενότητας Άρτας Περιφέρειας Ηπείρου, προϋπολογισμού 457.900 ευρώ, με ανάδοχο την εταιρεία «Κατασκευαστική Χαρμπής & Σια Ο.Ε.».
* Οριστικοποίησε το αποτέλεσμα της Δημοπρασίας για το έργο «Αποκατάσταση Χ.Α.Δ.Α. Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας Περιφέρειας Ηπείρου», προϋπολογισμού 598.400 ευρώ, από την οποία προέκυψε ανάδοχος η εταιρεία «ΕΛΙΓΜΟΣ Α.Ε.».Αποφάσισε την ανάθεση της εκτέλεσης έργου «Απομάκρυνση ομβρίων από το κύτταρο του ΧΥΤΑ 1ης Δ.Ε. (Ν. Ιωαννίνων) Περιφέρειας Ηπείρου», προϋπολογισμού 20.000 ευρώ, στην εργοληπτική επιχείρηση «Τσουμάνης Ευάγγελος».

Νέα αρχή επιχειρεί το Κέντρο Έρευνας και Στήριξης Θυμάτων Κακοποίησης Πρέβεζας

Νέα αρχή επιχειρεί το Κέντρο Έρευνας και Στήριξης Θυμάτων Κακοποίησης Ευπαθών Ομάδων Προστασίας Μονογονεικών Οικογενειών του Δήμου Πρέβεζας το οποίο στεγάζεται σε χώρο του Εργατικού Κέντρου. Σκοπός του ΚΕΣΘΥΚΕΚΟ είναι να στηρίξει κυρίως κακοποιημένα άτομα, αρχηγούς μονογονεικών οικογενειών και τα παιδιά αυτών, καθώς επισης ΑΜΕΑ απεξαρτημένους και αποφυλακισμένους οι οποίοι καταφεύγουν στο Κέντρο προκειμένου να αντιμετωπίσουν προβλήματα που τους οδηγούν στο περιθώριο και ενισχύουν φαινόμενα κοινωνικής απομόνωσης και αποκλεισμού. To Κέντρο θα συνεργαστεί με το ΙΝΕ ΓΣΕΕ Ηπείρου Λευκάδας προκειμένου να προωθήσει θέματα απασχόλησης, ενώ στοχεύει και στη δημιουργία ενός δικτύου φορέων για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας. Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πάρουν στα γραφεία του Κέντρου από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι.

Δύο νέα έργα σε Φιλιππιάδα και Άρτα επιλέχθηκαν προς ένταξη στο ΕΣΠΑ

Δύο νέα έργα σε Φιλιππιάδα και Άρτα επιλέχθηκαν προς ένταξη στο ΕΣΠΑ με αποφάσεις που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. Πρόκειται για την ανάπλαση κεντρικών οδών στην πόλη της Φιλιππιάδας, με προϋπολογισμό 1.195.980 ευρώ, και κυκλοφοριακές παρεμβάσεις στις οδούς Αμβρακίας- Τζαβέλλα – Πύρρου του Δήμου Αρταίων με προϋπολογισμό 525.000 ευρώ. Φορείς υλοποίησης των δύο έργων, είναι αντίστοιχα οι Δήμοι Ζηρού και Αρταίων.

Συνέχεια της περιοδείας για τον «Μανδραγόρα» από το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων

Συνεχίζεται και ολοκληρώνεται την Κυριακή η πέμπτη εβδομάδα περιοδείας στην Ήπειρο για το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων που παρουσιάζει την κωμωδία του Νικολό Μακιαβέλλι «Ο Μανδραγόρας». Οι παραστάσεις οργανώνονται από τους κατά τόπους Δήμους με την αμέριστη συμπαράσταση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου. Η τρέχουσα εβδομάδα περιλαμβάνει παραστάσεις (σήμερα - αύριο Πέμπτη στο Πολύδωρο (σήμερα) Παρασκευή στο Δελβινακόπουλο με οργάνωση του Δήμου Ζίτσας, Σάββατο στο Ματσούκι και Κυριακή στο Πετροβούνι με οργάνωση του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων. Επίσης την ερχόμενη Δευτέρα 13/8 ο «Μανδραγόρας» θα παρουσιαστεί στο Κο0μμένο με οργάνωση του Δήμου Νικολάου Σκουφά. Οι παραστάσεις της αρχίζουν στις 9.30’ μ.μ. και η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Μέγας χορηγός: ΠΕΔ Ηπείρου. Χορηγοί επικοινωνίας: Δημοτικό Ραδιόφωνο, ΕΡΑ ραδιοφωνικός σταθμός Ιωαννίνων. Υποστηρικτές: Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, Ξενοδοχεία «Olympic» και «Epirus Pallas», Τράπεζα «Eurobank», εταιρείες «Κτήμα Γκλίναβος», «Ζαγόρι», «Βίκος», «Vodafon - Πρόκος». Συντελεστές της θεατρικής παραγωγής είναι: Σκηνοθεσία: Παντελής Παπαδόπουλος, Σκηνικά-κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης, Μουσική: Περικλής Μπουλουκτσής, Φωτισμοί: Παντελής Παπαδόπουλος, Βαγγέλης Νέτης. Διανομή (με σειρά εμφάνισης): Πρόλογος: Στάθης Κόκκορς , Καλλίμαχος: Άρης Τσαμπαλίκας, Σύρος: Αθηνά Τσικνιά, Σιορ Νικίας: Γιώργος Γκίκας, Λιγούριος: Στάθης Κόκκορης, Σωστράτη: Αθηνά Τσικνιά, Αδελφός Τιμόθεος: Μιχάλης Μπίζιος, Γυναίκα: Αθηνά Τσικνιά, Λουκρητία: Ξανθή Γεωργίου.

Ανακο'ινωση του ΕΛΓΑ Ιωαννίνων

Το υποκατάστημα ΕΛΓΑ Ιωαννίνων κάνει γνωστό στους παραγωγούς του Νομού Πρέβεζας ότι με απόφαση του Οργανισμού επιχορηγούνται για το 2011 η προμήθεια και εγκατάσταση καινούργιων αντιπαγετικών ανεμιστήρων για την προστασία των εσπεριδοειδών και συμπληρωματικά της βερικοκιάς και της ακτινιδιάς από τον παγετό. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 15 Σεπτεμβρίου του 2012. Πληροφορίες και έντυπα των αιτήσεων στο υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στα Ιωάννινα . Τηλ. επικοινωνίας 2651064370-2651064735.

Εγκαίνια μνημείου Καπετάν Αρκούδα στο Ζαγόρι

Στα εγκαίνια του μνημείου του Σαμαριναίου οπλαρχηγού Καπετάν Αρκούδα στο Δίλοφο Ζαγορίου παραβρέθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. Το μνημείο, προϋπολογισμού 10.000 ευρώ, ανεγέρθηκε με απόφαση και χρηματοδότηση της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ιωαννίνων από το 2009.Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ως πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων, από κοινού με την Πανηπειρωτική, τον πρώην Δήμο Τύμφης και σήμερα με το Δήμο Ζαγορίου, καθώς και με την κοινότητα Σαμαρίνας κατασκευάσαμε αυτό το μνημείο για να θυμόμαστε αυτούς που τα δύσκολα χρόνια, όταν οι διάφορες προπαγάνδες δεν έδιναν χώρο στην Ελλάδα, κάποιοι έψαχναν την πατρίδα. Ένας από αυτούς ήταν ο θηριώδης στην όψη, αλλά και στις αντιδράσεις πολύ γρήγορος, Καπετάν Αρκούδας. Για αυτόν διηγούνται μόνο ανδραγαθίες και σήμερα εμείς ως νεοέλληνες, που από τους ανθρώπους αυτούς αποκτήσαμε την ελευθερία, κατασκευάσαμε αυτό το μνημείο, το οποίο θα αποτελεί πάντα ένα σημείο σύνδεσης των Σαμαριναίων με την Ήπειρο».Ο Δήμαρχος Ζαγορίου Γ. Παπαναστασίου ευχαρίστησε όλους όσοι εργάστηκαν για την κατασκευή του μνημείου, καθώς προτεραιότητα πρέπει να είναι να μην ξεχνάμε την ιστορία και την παράδοσή μας, ενώ ο πρόεδρος της Τ.Κ. Σαμαρίνας Γ. Λιούπας υπογράμμισε τη σπουδαιότητα του μνημείου για όλους τους Σαμαριναίους.Ο Καπετάν Αρκούδας, Μακεδονομάχος οπλαρχηγός που ονομαζόταν Γιώργος Λεπιντάτος, υπήρξε από τις ηρωικότερες μορφές του Μακεδονικού Αγώνα, χάνοντας τη ζωή του στο σημείο ανέγερσης του μνημείου στις 6 Αυγούστου 1906 σε μάχη με τον τουρκικό στρατό.

ΑΡΤΑ: Ορκωμοσία της νέας Συμβούλου Τ.Κ. Καλαμιάς

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Δημαρχείο Άρτας από τον Δήμαρχο Αρταίων κ. Γιάννη Παπαλέξη η ορκωμοσία της νέας Τοπικής Συμβούλου κυρίας Αναστασίας Μπαζάτη. Συγκεκριμένα η κα Μπαζάτη ήταν αναπληρωματική Σύμβουλος της Τοπικής Κοινότητας Καλαμιάς και πλέον αναλαμβάνει καθήκοντα Προέδρου της Τ.Κ. Καλαμιάς στη θέση του εκλιπόντος Χρύσανθου Βασιλάκου. Ο κ. Παπαλέξης ευχήθηκε στην κυρία Μπαζάτη καλή δύναμη και να μπορέσει να προσφέρει στην τοπική κοινωνία βοηθώντας στην επίλυση θεμάτων που απασχολούν την καθημερινότητα. Στην ορκωμοσία παραβρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος κ. Φώτης Γεωργίου.

Ανακοίνωση και του ΠΑΣ Γιάννινα για το σχόλιο Γ.Αλαφούζου‎

"Θύμα παραπληροφόρησης και άγνοιας "‎
Ανακοίνωση με αφορμή το σχόλιο του έγραψε στο twitter ο επικεφαλής της Παναθηναϊκής Συμμαχίας, Γιάννης Αλαφούζος, εξέδωσε και ο ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα.Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΣ Γιάννινα:«Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε το εκτός πραγματικότητας και παιδαριώδους λογικής σχόλιο, του νεοφώτιστου στα ποδοσφαιρικά δρώμενα κου Αλαφούζου για τον ΠΑΣ, με την ιδιότητα του μέλους τη Παναθηναϊκής συμμαχίας.Ο κος Αλαφούζος προφανώς δεν μπορεί να γνωρίζει λεπτομέρειες για τους όρους απόκτησης των φετινών μεταγραφικών επιλογών της ομάδας μας, αλλά αν ήθελε θα μπορούσε να ενημερωθεί εύκολα για το ότι δεν έχει αποκτηθεί κανείς με τη μορφή δανεισμού.Αν ο κος Αλαφούζος ενοχλείται που ποδοσφαιριστές του ΟΣΦΠ μεταγράφονται, μετά τη λήξη της συνεργασίας τους, σε άλλες ομάδες ας καταθέσει πρόταση στις αρμόδιες επιτροπές ώστε αμέσως μετά να κλείνουν οριστικά και την καριέρα τους.Ο κος Αλαφούζος προφανώς έπεσε θύμα παραπληροφόρησης αλλά και άγνοιας. Αυτό όμως δεν τον δικαιολογεί για τον προσβλητικό για την ομάδα μας χαρακτήρα των δηλώσεών του και τον καλούμε να ανακαλέσει άμεσα.Τέτοιου είδους δηλώσεις άλλωστε πέραν των προς στιγμή δημιουργίας εντυπώσεων, αφορμή μόνο για εντάσεις μεταξύ των φιλάθλων μπορεί να αποτελέσουν στο άμεσο μέλλον, των οποίων θα φέρει την ευθύνη.Επειδή “ού δύναται άλλους σώσαι, σώσει εαυτόν και Παναθηναϊκή Συμμαχία”».

ΟΙ «ΕΛΠΙΔΕΣ» ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ συμμετέχουν στο Εφηβικό Πρωτάθλημα (Κ 17) Δυτικής Ελλάδος

Μετά από έγκριση της Ε.Π.Ο. και την σύσκεψη στις 7-8-2012 στην Ε.Π.Σ. Άρτας όλων των Ποδοσφαιριστών Ενώσεων της Δυτικής Ελλάδος και Ποδοσφαιρικών Σωματείων, αποφασίστηκε Ομόφωνα η διεξαγωγή Εφηβικού Πρωταθλήματος (Κ 17) Δυτικής Ελλάδας.Την Διοργάνωση του Πρωταθλήματος ανέλαβε η Ε.Π.Σ. Αιτωλοακαρνανίας και εκδόθηκε και η Προκήρυξη του Πρωταθλήματος που θα έχουν όλες οι Ποδοσφαιρικές Ενώσεις (Αιτ/νίας, Άρτας, Πρέβεζας-Λευκάδας, Ε.Π.Σ. Ηπείρου, Θεσπρωτίας, Κέρκυρας), για να ενημερώσουν άμεσα τα Σωματεία τους που θέλουν να συμμετέχουν στο Πρωτάθλημα αυτό.Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι παίκτες που γεννήθηκαν τα έτη 1996, 1997, 1998.Οι «ΕΛΠΙΔΕΣ» ΙΩΑΝΙΝΝΩΝ θα συμμετέχουν στο ανωτέρω Πρωτάθλημα διότι πιστεύουν ότι συμβάλλουν τα μέγιστα στην ανάπτυξη τόσο του Τοπικού μας Ποδοσφαίρου, όσο και της Χώρας μας.

Την παράσταση «Το τίμημα - ανάθεμα τα τάλαρα θα ανεβάσει η Θεατρική σκηνή Πρέβεζας

Την παράσταση «Το τίμημα - ανάθεμα τα τάλαρα » σε σκηνοθεσία Κώστα Καζούκα, θα ανεβάσει η Θεατρική σκηνή Πρέβεζας ,την Κυριακή 12 Αυγούστου, στις 8:30 το βράδυ στους Παπαδάτες, προσκεκλημένη του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Παπαδατών «Άγιος Κοσμάς». Το έργο είναι εμπνευσμένο από το διήγημα του Κων/νου Θεοτόκη «Η τιμή και το χρήμα». Να σημειωθεί ότι η παράσταση θα ανέβει και στην πόλη της Πρέβεζας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα εκατό χρόνια απελευθέρωσης της πόλης.

Ποδηλατικός γύρος λίμνης πηγών Αώου

O Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου – Αώου και Πίνδου στα πλαίσια των δράσεων ενημέρωσης ευαισθητοποίησης, της τοπικής κοινωνίας και των επισκεπτών του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου, διοργανώνει σε συνεργασία με το Δήμο Μετσόβου, την Κυριακή 19 Αυγούστου 2012, Ποδηλατικό γύρο της Λίμνης Πηγών Αώου.Η αναχώρηση, για όσους δεν διαθέτουν δικό τους μεταφορικό μέσο, θα γίνει με λεωφορείο από την Κεντρική Πλατεία των Ιωαννίνων στις 8:00 π.μ. ενώ θα υπάρχει και όχημα για την μεταφορά των ποδηλάτων των συμμετεχόντων. Η αφετηρία της διαδρομής θα είναι η θέση «Βλάχα» και ο τερματισμός θα γίνει στη «Βρύση του Γεωργίτση» , το συνολικό μήκος της διαδρομής είναι 35 km, με βαθμό δυσκολίας χαμηλό. Επίσης θα πραγματοποιηθεί διαδρομή μήκους 15χλμ. για παιδιά στα οποία μετά το τέλος της διαδρομής θα γίνει ενημέρωση για το Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου ενώ θα συμμετέχουν και σε περιβαλλοντικά παιχνίδια.Όσοι επιθυμούν μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι και την Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012. Για τις δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να απευθύνονται στην Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Μετσόβου, στο 26560 42825.

Στη βουλή το θέμα της ανέγερσης φοιτητικής εστίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων,από τον Χρήστο Μαντά

Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού,σχετικά με την  Ζάππειο Φοιτητική Εστία  του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων,κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς.Αναλυτικά στην ερώτηση του ο κ. Μαντάς αναφέρει τα εξής:"Στις 15 Οκτωβρίου 2007 η Ζάππειος Επιτροπή αποφάσισε την ανέγερση φοιτητικής εστίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Η ίδια η Ζάππειος επιτροπή δεσμεύτηκε να χρηματοδοτήσει εξ ολοκλήρου το έργο αυτό καταθέτοντας μάλιστα υπέρ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και πριν από τη δημοπράτηση του έργο ένα χρηματικό ποσό σε δεσμευμένο λογαριασμό.Στις 21 Ιουλίου του 2008 προκηρύχθηκε ανοιχτός διαγωνισμός για την ανάθεση του έργου και σύμφωνα με την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου εγκρίθηκε η κατοχύρωσή του στην εταιρία ‘ΙΟΝΙΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕ’ με την οποία το Πανεπιστήμιο υπέγραψε σχετική σύμβαση στις 15 Δεκεμβρίου του 2008. Το έργο περαιώθηκε εμπρόθεσμα στις 31 Δεκεμβρίου του 2010, ωστόσο λόγω έλλειψης χρηματοδότησης από τη Ζάππειο Επιτροπή, δεν καταβλήθηκε στην εταιρία το ποσό των 276.149,29 Ευρώ για την τελική αποπληρωμή του έργου.Η ίδια η Ζάππειος Επιτροπή δήλωσε προς το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ότι δεν είναι σε θέση να καλύψει το ως άνω υπόλοιπο ποσό της χρηματοδότησης, λόγω της χαμηλής χρηματιστηριακής τιμής της μετοχής της ΕΤΕ.Στις 2 Απριλίου 2012, κατόπιν αιτήσεως της εταιρίας ‘ΙΟΝΙΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕ’ το Μονομελές Πρωτοδικείο Ιωαννίνων εξέδωσε την υπ’ αριθμό 182/2012 διαταγή πληρωμής ποσού 272.032,72 Ευρώ ενώ στις 27 Ιουνίου η εταιρία προέβη σε Δήλωση Επιβολής Κατάσχεσης στα χέρια τρίτου προς την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας για ποσό των 298.592,33 Ευρώ η οποία είναι άμεσα εκτελεστέα.Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στις 17 Ιουλίου 2012, με δεδομένη την αδυναμία του ιδρύματος να καλύψει το ποσό αυτό, σας απέστειλε έκκληση για έκδοση απόφασης έκτακτης χρηματοδότησης προς το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.Η πιθανότητα αυτή η υπόθεση να θέσει σε κίνδυνο τη λειτουργία του ιδρύματος είναι πολύ μεγάλη και αν επιβεβαιωθεί ένα τέτοιο σενάριο οι επιπτώσεις τόσο σε ακαδημαϊκό όσο και σε τοπικό επίπεδο θα είναι καταστροφικές, ειδικά αυτή στιγμή που πολλές οικογένειες δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα έξοδα φοίτησης των παιδιών και κάποια θα αναγκαστούν να διακόψουν τις σπουδές τους.Με βάση τα παραπάνω:Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
 Σε ποίες ενέργειες θα προβείτε έτσι ώστε να διασφαλιστεί η λειτουργία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων;
 Θα εγκριθεί η έκτακτη χρηματοδότηση ώστε να καλυφθεί η οφειλή, κίνηση απαραίτητη για τη συνέχιση της λειτουργίας του ιδρύματος;"

Συναυλία διαμαρτυρίας ενάντια στο φράγμα Αγίου Νικολάου

Τραγουδάμε για τον Άραχθο» - Το Σάββατο κάτω απ’ τη γέφυρα Τζαρή
Συναυλία διαμαρτυρίας ενάντια στο φράγμα Αγίου Νικολάου με τίτλο «Τραγουδάμε για τον Άραχθο» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Αυγούστου 2012 κάτω από τη Γέφυρα Τζαρή. Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι: οι Δήμοι Αρταίων, Κεντρικών Τζουμέρκων και Βόρειων Τζουμέρκων, η Ομοσπονδία Τζουμερκιωτών, το Εθνικό Πάρκο Τζουμέρκων, ο Σύλλογος Προστασίας Αράχθου, η Ι.Λ.Ε.Τ., ο πολιτιστικός Σύλλογος Κρυονερίου και όλα τα κινήματα ενεργών πολιτών της ευρύτερης περιοχής. Στη συναυλία θα συμμετέχουν ο διεθνούς φήμης κλαρινίστας Βασίλης Σαλέας μαζί με τον συμπατριώτη μας Βασίλη Παππά και πολλούς άλλους καλλιτέχνες. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.«Θέλουμε το ποτάμι μας καθαρό να ρέει ελεύθερα και θέλουμε τα ύδατα τα πεντακάθαρα του ποταμού να τα χρησιμοποιήσουμε για οικοτουριστική ανάπτυξη, για τον αγροτουρισμό. Δεν θέλουμε τα ύδατα του ποταμού μας να τα μετατρέψουμε σε μία λασπολίμνη που λίγο πιο κάτω τη βλέπουμε καθημερινά στο φράγμα του Πουρναρίου» ανέφερε με αφορμή την εκδήλωση, ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Τζουμερκιωτών κ. Αντώνης Κοντός μιλώντας το πρωί στoν “Amvrakia fm”.Το κίνημα κατά του φράγματος είναι πάντα ενεργό και σε ετοιμότητα, τόνισε ο κ. Κοντός και σημείωσε: «Αυτή η ιστορία με το φράγμα κρατάει γύρω στα 7-8 χρόνια περίπου. Είναι κάτι που έχει κουράσει. Άλλωστε στη διαβούλευση που έγινε στα Γιάννενα για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων προς τιμήν του ο Περιφερειάρχης ο κύριος Καχριμάνης τους τα είπε ξεκάθαρα, ότι επιτέλους σταματήστε αυτό το φράγμα, δεν το θέλει η κοινωνία. Υπάρχει μια αμετάκλητη απόφαση του ΣτΕ που ακυρώνει αυτό το φράγμα. Ο Άραχθος ενεργειακά εξαντλήθηκε. Με τα δύο φράγματα έχει δώσει πάρα πολλά στην οικονομία του κράτους χωρίς να πάρουμε τίποτα. Το μόνο που παίρνουμε είναι η καταστροφή του περιβάλλοντος και η υγρασία που έχει αυτή η λίμνη. Η λάσπη που αφήνει όταν κατεβαίνει η στάθμη του νερού, διότι οι τεχνητές λίμνες δεν είναι σαν τις φυσικές λίμνες».Ο κ. Κοντός αναφέρθηκε στο ιστορικό της υπόθεσης του φράγματος τονίζοντας: «Εμείς βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο και όχι μισοάδεια. Το κίνημα κατά του φράγματος είναι πιο δυνατό γιατί απ’ τη στιγμή που είδε ότι χαμένοι αγώνες είναι οι αγώνες που δεν γίνονται, είδε ότι κερδίσαμε να μπλοκάρουμε, να ακυρώσουμε το φράγμα, τώρα όλοι έχουν πάρει το θάρρος και κανένας μα κανένας δεν θέλει το φράγμα».

ΠΡΕΒΕΖΑ:Εκδήλωση αφιερωμένη στον Τάκη Γενιά

«Ανειλημμένες Αποχρώσεις» ο τίτλος εκδήλωσης αφιερωμένη στον Τάκη Γενιά που θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή, στις 9 το βράδυ, στο Δημοτικό Κινηματογράφο «ΚΥΑΝΗ ΑΚΤΗ». Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλία για τον Τάκη Γενιά, στην οποία θα συμμετάσχουν πολλοί φίλοι μουσικοί με σκοπό να τιμήσουν τη μνήμη του. Eπίσης θα προβληθούν βίντεο και φωτογραφίες, που στην πλειοψηφία τους δεν έχουν ξαναπροβληθεί.

Σε ποιους ετοιμάζεται να αλλάξει τα... "φώτα" ο Κώστας Τσάγκας;

Τον είχαμε χάσει τον πρώην αντιδήμαρχο Ιωαννίνων, Κώστα Τσάγκα αλλά τον πετύχαμε επί τω έργω να αλλάζει λάμπες του δήμου στο Κάστρο. Όχι δεν τα βρήκε με τον Φίλιππα Φίλιο και στηρίζει το έργο της δημοτικής αρχής. Απλά τα έχει πάρει με κάποιους και ετοιμάζεται να τους αλλάξει τα... "φώτα".Και για να μην μπερδευτείτε, δεν είναι ο ΛΑ.Ο.Σ. με τον οποίο κατέβηκε υποψήφιος στις πρόσφατες εκλογές...

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΚΙΚΑΣ: Tο κράτος να αναλάβει το κόστος και την ευθύνη για τη μεταφορά των μαθητών

Ορατός είναι ο κίνδυνος να μην πραγματοποιηθούν από τον Σεπτέμβριο οι μεταφορές μαθητών από και προς τα σχολεία, καθώς τα εμπόδια που παρουσιάζονται μέρα με την ημέρα είναι πάρα πολλά.Ήδη, οι δήμοι όλης της χώρας έχουν διαπιστώσει πως οι περισσότεροι διαγωνισμοί που γίνονται για τη μεταφορά μαθητών κηρύσσονται άγονοι και έχουν ζητήσει από το υπουργείο να αναλάβει τις ευθύνες του και εφόσον δεν μπορεί να δώσει χρήματα στους δήμους, τότε η αρμοδιότητα της μεταφοράς να περάσει στο κράτος.Παράλληλα, πολλοί δήμαρχοι από ολόκληρη την Ήπειρο μετά και τις συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν έχουν εκφράσει την αγωνία τους για το αν τελικά θα γίνουν οι μεταφορές των μαθητών τον Σεπτέμβριο, καθώς λίγες μόνο εβδομάδες πριν την έναρξη της σχολικής περιόδου διαπιστώνουν πως το κράτος δεν είναι σε θέση να έχει μία ξεκάθαρη στάση και να αποφασίσει για το αν τελικά θα δοθούν χρήματα στους δήμους για τη μεταφορά ή για το αν θα υπάρξει ένα νέο καθεστώς.Όμως τα εμπόδια δεν σταματούν εδώ. Όπως έκανε γνωστό χθες ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων Γρηγόρης Γκίκας, το κράτος οφείλει στους δήμους και κατ’ επέκταση στους μεταφορείς 54 εκ. ευρώ από το 2012 και 75 εκ. ευρώ από το 2011 για τις μεταφορές των μαθητών.Ο κ. Γκίκας κάλεσε το κράτος να αναλάβει το κόστος και την ευθύνη για τη μεταφορά των μαθητών, ενώ παράλληλα κάλεσε τους δήμους και τις περιφέρειες να σέβονται τις υπουργικές αποφάσεις.Επίσης ξεκαθάρισε πως πλέον οι ιδιώτες δεν μπορούν να αντέξουν το κόστος μεταφοράς, αφού δεν πληρώνονται, άρα το συγκεκριμένο έργο μπορούν να το αναλάβουν μόνο οι δημόσιοι μεταφορείς, δηλαδή τα ΚΤΕΛ, τα αστικά και τα ταξί.Αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, όπως είπε ο κ. Γκίκας, τότε ενδεχομένως από το Σεπτέμβριο οι μαθητές να μην μπορούν να φτάσουν στα σχολεία.Στο ίδιο πλαίσιο και οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου και δημάρχου Ζίτσας Δημήτρη Ρογκότη, ο οποίος τόνισε πως η μεταφορά των μαθητών βρίσκεται στον «αέρα».Σύμφωνα με τον κ. Ρογκότη, στο νομό Ιωαννίνων μόνο ο δήμος Ζίτσας ολοκλήρωσε τον διαγωνισμό, τη στιγμή που το κράτος οφείλει χρήματα στους δήμους για τη μεταφορά.Τέλος, ο κ. Ρογκότης έκανε γνωστό πως το υπουργείο ζήτησε πρόσφατα στοιχεία από τους δήμους για τη μεταφορά των μαθητών, βάζοντάς τους σε μία ακόμη γραφειοκρατική διαδικασία και χωρίς να έχει δοθεί λύση στο μείζον αυτό ζήτημα.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ

Αναγνώστης για τη νέα διοίκηση στο ΠΕΑΚΙ

Σαν πολλοί συνταξιούχοι δεν μαζεύτηκαν στη νέα διοίκηση; Μπράβο κύριε Σαμαρά. Τόπο στα νιάτα. Τζάμπα πάνε οι σπουδές νέων ανθρώπων στη διοίκηση και τα Master στο αθλητικό μάρκετινγκ Όταν φτάσουν στα 60 θα σας στείλουν τα βιογραφικά τους. Το κόμμα-κράτος ζει και βασιλεύει στη Ν.Δ. του Σαμαρά.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Ο Γ. Σουκουβέλος αναλαμβάνει πρόεδρος στο ΠΕΑΚΙ

Όλοι όσοι συμμετέχουν στη νέα διοίκηση
Θέμα ημερών είναι η επίσημη ανακοίνωση της νέας διοίκησης στο Πανηπειρωτικό Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ιωαννίνων, που θα φέρει τον πρώην δήμαρχο Τύμφης Γιώργο Σουκουβέλο στη θέση του προέδρου. Αντιπρόεδρος θα είναι ο Στέφανος Βασιλειάδης, Γενικός Γραμματέας ο Μιχάλης Μπίγγος και μέλη μεταξύ άλλων οι Θανάσης Λιόντος και η  Ευγενία Μουτσίκα. Ο νέος πρόεδρος αναμφισβήτητα διαθέτει μεγάλη διοικητική εμπειρία, ενώ έχοντας θητεύσει στο πλευρό του Γ. Χριστοβασίλη έκανε καλό "αγροτικό" στα αθλητικά δρώμενα της περιοχής. Οι Στ. Βασιλειάδης και Μ. Μπίγγος προέρχονται από το χώρο του αθλητισμού και ξέρουν πρόσωπα και πράγματα για το Εθνικό Στάδιο και το ΕΑΝΚΙ. Ο Θ. Λιόντος έχει διατελέσει και στο παρελθόν μέλος της διοίκηση στο ΕΑΝΚΙ, ενώ η συμμετοχή στη νέα διοίκηση της γυμνάστριας και προπονήτρια κωπηλασίας . Ε.Μουτσίκα θεωρείται επιβεβλημένη καθώς διαθέτει τεράστια εμπειρία για τα αθλήματα του υγρού στίβου.

Συνάντηση στην Φιλιππιάδα από τους αποφοιτήσαντες του έτους 1978 από το εξατάξιο Γυμνάσιο

Συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην Φιλιππιάδα από τους αποφοιτήσαντες του έτους 1978 από το εξατάξιο Γυμνάσιο του γειτονικού δήμου. Η συνάντηση θα γίνει τη Δευτέρα 13 Αυγούστου, στις 9.30 το βράδυ, στο περίπτερο των γηπέδων Τένις, στην Φιλιππιάδα. Πληροφορίες στα τηλέφωνα 6972239998 Δ.Παπαϊωάννου και 6947266177 Σ.Σούκιος

.

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ: Απάντηση για την προμήθεια και την λειτουργία λογισμικών

Με αφορμή δημοσιεύματα περί σπατάλης του Δήμου Ιωαννιτών για την προμήθεια, την εγκατάσταση και τη λειτουργία λογισμικών συστημάτων, η Δημοτική Αρχή κάνει γνωστό ότι αυτά δεν έχουν ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα.Η ενοποίηση όλων των πληροφοριακών συστημάτων στον Καλλικρατικό Δήμο Ιωαννιτών, η διασύνδεση όλων των υπηρεσιών –είτε αυτές λειτουργούν στην πόλη είτε στις Δημοτικές Ενότητες- ήταν μία από τις βασικές προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής.Ο Καλλικρατικός Δήμος, υποστηρίζονταν από δύο διαφορετικές εταιρίες, η επιλογή των οποίων είχε γίνει από τους πρώην Καποδιστριακούς Δήμους και τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές.Σχετικός διαγωνισμός που είχε γίνει το 2010, με προϋπολογισμό 114 χιλιάδες ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ) αφορούσε στην ενοποίηση των δεδομένων των Καποδιστριακών Δήμων και δεν περιελάμβανε καμία προμήθεια λογισμικού.Το καθεστώς αυτό δεν μπορούσε να συνεχιστεί καθώς ανέπτυσσαν διαφορετικά προγράμματα, τα οποία δεν ήταν συμβατά μεταξύ τους. Έτσι κρίθηκε απαραίτητο να αναλάβει μία εταιρία όλη την υποστήριξη. Επιλέχθηκε αυτή που χρησιμοποιούσαν τα Δημοτολόγια του Δήμου Ιωαννιτών και ο πρώην Δήμος Μπιζανίου. Κι αυτό έγινε ύστερα από εισήγηση των υπηρεσιών του Δήμου καθώς κρίθηκε ως η πλέον αποτελεσματική.Να σημειωθεί ότι για το συγκεκριμένο έργο δεν θα μπορούσε να επιλεγεί μια άλλη εταιρία, πέραν των δύο που ήδη χρησιμοποιούνταν, καθώς αυτό θα συνεπάγονταν ασυμβατότητα των εφαρμογών.

Η Λάουρα Νάργες κάνει τις διακοπές της στην Ηγουμενίτσα και την Πάργα

Τα γενέθλιά της μαζί με τους φίλους της γιόρτασε χθες το βράδυ η Λάουρα Νάργες. Το κορίτσι του Θέμου κάνει τις διακοπές του στην Ηγουμενίτσα και την Πάργα και απολαμβάνει τον ήλιο και τη θάλασσα.Η ξανθιά παρουσιάστρια που γνωρίσαμε μέσα από την εκπομπή του Θέμου Αναστασιάδη, αποφάσισε να κάνει τις καλοκαιρινές αποδράσεις της στην Ελλάδα και βρέθηκε με την παρέα της στην Πάργα, όπου και γιόρτασε τα 22α γενέθλιά της και απόλαυσε μοναδικές λιχουδιές της περιοχής.Η όμορφη Λάουρα, ανέβασε, μάλιστα, στο twitter φωτογραφίες από το ταξίδι που έκανε οδικώς ως την Ηγουμενίτσα, ενώ ευχαρίστησε όλους τους διαδικτυακούς φίλους της για τις ευχές τους. Και λίγο αργότερα, πήγε για φαγητό με τα αγαπημένα της πρόσωπα και απόλαυσε μια γευστική γαριδομακαρονάδα σε γνωστό ταβερνάκι της περιοχής.

12ο Ερασιτεχνικός Ποδηλατικός Γύρος « ΛΑΚΚΑΣ ΣΟΥΛΙΟΥ»

To 12ο Ερασιτεχνικό Ποδηλατικό Γύρο « ΛΑΚΚΑΣ ΣΟΥΛΙΟΥ» διοργανώνουν ο Δήμος Πρέβεζας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λούρου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Λουριώτικα 2012», την Κυριακή 12 Αυγούστου, με αφετηρία τον Αβάσσο, στις 5 το απόγευμα. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν ποδηλάτες ,άνδρες & γυναίκες όλων των ηλικιών Για τη συμμετοχή των ανηλίκων απαιτείται υπογραφή κηδεμόνα. Διοργανωτές δήμος Πρέβεζας και Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες στο Δημαρχείο Πρέβεζας και στα ΚΕΠ Λούρου και Ζαλλόγου. Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές και την ημέρα του ποδηλατικού γύρου στον Αβάσσο. Τηλ. επικοινωνίας 2682360656-2682360671- 2682360524

Παρατείνεται και σήμερα η προσωρινή διακοπή και εκτροπή της κυκλοφοράς των οχημάτων στην Γέφυρα Καλογήρου

Παρατείνεται και σήμερα σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Πρέβεζας η προσωρινή διακοπή και εκτροπή της κυκλοφοράς των οχημάτων επί της Ε.Ο Πρέβεζας-Γέφ.Καλογήρου και στις δύο κατευθύνσεις του τμήματος, με σκοπό την εκτέλεση εργασιών επί της οδού για την ομαλή και ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων. Την επιτήρηση του οδικού αυτού τμήματος για το χρονικό διάστημα που θα κρατήσουν οι εργασίες έχει αναλάβει το Τ.Τ Πρέβεζας για την αποφυγή κυκλοφοριακών προβλημάτων και την εξασφάλιση ομαλών συνθηκών οδικής κυκλοφορίας.

Καίγονται τα χωριά της Άνω Δερόπολης!

Η φωτιά που ξέσπασε στο χωριό Λόγγο της Άνω Δερόπολης εδώ και 2 μέρες, συνεχίζει να καίει .Όλα δείχνουν ότι πρόκειται για εμπρησμό!Οι κάτοικοι παλεύανε δυο 24ώρα να ελέγξουν την φωτιά, περιορίζοντας τα πύρινα μέτωπα, ώστε να μην φτάσει στα σπίτια. Σήμερα εξαπλώθηκε στο χωριό Κοσσοβίτσα και πέρασε στο βουνό της Μουργκάνας. Εάν συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό σύντομα θα φτάσει στα χωριά των Ιωαννίνων.Στο πέρασμά της έχει κάψει τεράστιες δασικές εκτάσεις ελάτων και οι κάτοικοι κάνουν λόγο και για το μοναστήρι της Παναγιάς.Προσπαθούν με κάθε τρόπο να σώσουν ότι μπορούν αλλά δυστυχώς χωρίς καμία κρατική ενίσχυση. Έχουν ήδη απευθύνει έκκληση προς κάθε αρμόδιο, αλλά μάταια. Ζητήσανε και την βοήθεια της Ελλάδος και απαντήσανε πως δεν το επιτρέπει η Αλβανία. Ο μόνος που βρίσκεται στο πλευρό των Ανωδροπολιτών απ’ την πρώτη στιγμή είναι ο έπαρχος Χ. Ντούτσης ο οποίος καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για βοήθεια. Ένα ελικόπτερο να είχε σταλεί, θα είχαν ελέγξει την φωτιά απ’ την πρώτη στιγμή καθώς δίπλα απ’ τα χωριά υπάρχει λίμνη για ανεφοδιασμό, υποστηρίζουν οι κάτοικοι. Στο μόνο που ελπίζουν πλέον είναι ένα θαύμα.Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές αποδεικνύεται πως κανείς απ’ τους εκπροσώπους μας δεν διατίθεται να χάσει τις καλοκαιρινές του διακοπές προκειμένου να βοηθήσει. Για μια ακόμη φορά οι βορειοηπειρώτες παραμένουν αβοήθητοι στο έλεος του θεού. Αυτά θα πρέπει να σκέφτεται κάποιος προεκλογικά, πριν αποφασίσει να ρίξει την ψήφο του!

Νεολαία Βορειοηπειρωτών

Επίσκεψη Βέλγου Πρέσβη στο δημαρχείο Ιωαννίνων

Με τον Βέλγο Πρέσβη Mark Van den Reck συναντήθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος. Η συνάντηση έγινε στο γραφείο του Δημάρχου και η συζήτηση επικεντρώθηκε κυρίως στον τομέα του Πολιτισμού.Επρόκειτο για τη δεύτερη επίσκεψη του Βέλγου διπλωμάτη μέσα σε ένα χρόνο και στη διάρκειά της κατέθεσε το ενδιαφέρον της χώρας του για συμμετοχή στις εκδηλώσεις που θα γίνουν για τα εκατό χρόνια από την Απελευθέρωση των Ιωαννίνων.«Ευχαριστούμε τον Βέλγο Πρέσβη για την επίσκεψη και για το ενδιαφέρον του. Η συνεργασία θα είναι συνεχής και θα επικεντρωθεί κυρίως στον πολιτιστικό τομέα καθώς η Πρεσβεία προγραμματίζει μία σειρά μεγάλων συναυλιών σε όλη την Ελλάδα και τα Γιάννινα θα είναι μία από τις πόλεις που θα περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα», ανέφερε σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο δήμαρχος.

Στη Βουλή θα φέρει την πώληση της Αγροτικής Τράπεζας ο Μιχάλης Κασσής

Το θέμα της πώλησης της Αγροτικής Τράπεζας στην Τράπεζα Πειραιώς προτίθεται να φέρει στη Βουλή ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κασσής. Ευθύνες απέδωσε στη σημερινή κυβέρνηση αλλά και στις προηγούμενες και δήλωσε πως δεν υπήρξε επαρκής ενημέρωση των βουλευτών. Με χθεσινή του δήλωση εξέφρασε τη διαφωνία του σε ό,τι αφορά το τίμημα της εξαγοράς και παράλληλα αναρωτήθηκε αν με την πώληση της πρώην κρατικής τράπεζας πουλήθηκαν και τα περιουσιακά στοιχεία.

ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ:Θυγατρική του Ολυμπιακού ο ΠΑΣ Γιάννενα!

Κατά του δανεισμού παικτών από τον Ολυμπιακό σε άλλες ομάδες και για δημιουργία συνθηκών αθέμιτου ανταγωνισμού μίλησε ο Γιάννης Αλαφούζος μέσω του Twitter.Ο πρόεδρος της Παναθηναϊκής Συμμαχίας έγραψε χαρακτηριστικά: «Σήμερα άρχισε ο δανεισμός των παικτών του ΟΣΦΠ στις θυγατρικές Ατρόμητος και ΠΑΣ Γιάννενα . Δημιουργείται πάλι τεράστιο θέμα αξιοπιστίας. Είναι απαράδεκτο να δημιουργούνται πάλι συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού ! Εξελίσσεται μια συνωμοσία σε βάρος του Παναθηναϊκού και άλλων ΠΑΕ».Στο τέλος, επισήμανε: «Εμείς της Παναθηναϊκής συμμαχίας προειδοποιούμε ότι θα αντιδράσουμε με όλα τα νόμιμα μέσα για να αποτρέψουμε νέα σημαδεμένα πρωταθλήματα».

Σάββατο βράδυ η πλατεία του Προσήλιου μετατρέπεται σε θερινό σινεμά!

Όσοι τυχεροί έχουν μείνει στην πόλη ή στα χωριά του νομού Ιωαννίνων, θα έχουν τη δυνατότητα να “δροσιστούν” και να περάσουν ένα υπέροχο Σαββατόβραδο παρακολουθώντας δωρεάν ταινίες που έχουν πολλά να πουν, κάτω από τον πλάτανο στην παραδοσιακή πλατεία του Προσηλίου. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της ευρύτερης περιοχής, οι σινεφίλ και γενικότερα οι λάτρεις του πολιτισμού θα δουν από κοντά κάποιες από τις διακριθείσες ελληνικές ταινίες του 13ου Ανεξάρτητου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Πολιτισμού Πάτρας. Η αρχή γίνεται το Σάββατο 11 Αυγούστου 2012, στις 9μ.μ. με την προβολή τριών ταινιών στο Προσήλιο, Δήμου Βορείων Τζουμέρκων. Αξίζει να σημειωθεί πως η επιλογή των ταινιών έγινε με στόχο την αφύπνιση μέσω της έβδομης τέχνης της ελληνικής κοινωνίας, σε μια προσπάθεια να ξεπεράσουμε από κοινού τις δυσκολίες της κρίσης που δυστυχώς χαρακτηρίζει πολλούς τομείς της ζωής μας. Η πρώτη ταινία με τίτλο “Οδός Σφακτηρίας” σε σκηνοθεσία της Μαριάννας Οικονόμου πραγματεύεται την ιδιαιτερότητα της ανθρώπινης εμπειρίας και τις κοινές υπαρξιακές αναζητήσεις των διαφορετικών κατοίκων ενός μικρού δρόμου στο Κεραμεικό. Ακολουθεί η μικρού μήκους ταινία της Μαριάννας Παπακώστα “Το ασανσέρ” που έλαβε την ειδική διάκριση για την καταγραφή της αλλοτρίωσης μέσα στο σύγχρονο τρόπο ζωής, ενώ η βραδιά θα κλείσει με το “Πάτρα, Πράσινη Πόλη… Περίπου”, το ντοκιμαντέρ του Παναγιώτη Φαφούτη που κέρδισε το ειδικό βραβείο της επιτροπής του φεστιβάλ στην κατηγορία «Αστικό Περιβάλλον-Οικολογικός Πολιτισμός». Η εκδήλωση διοργανώνεται με τη συνεργασία τριών φορέων: του Πολιτιστικού Συλλόγου Προσηλιωτών Ιωαννίνων, του Πολιτιστικού Συλλόγου “Τα Πατήματα” και του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων. Η εθελοντική προσφορά των μελλών των δύο συλλόγων, η αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου και η σημαντική συνεισφορά των χορηγών επιτρέπουν την προσφορά της εκδήλωσης στο κοινό δίχως αντίτιμο, πράξη που συμβαδίζει απόλυτα τόσο με τη λογική λειτουργίας και ύπαρξης των πολιτιστικών συλλόγων όσο και με την απαίτηση των ημερών που διανύουμε. Χορηγοί της εκδήλωσης είναι οι Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, η εταιρία courier ΤΝΤ, το Κέντρο Παραδοσιακής Βιοτεχνίας Ιωαννίνων (ΚΕ.ΠΑ.Β.Ι.) και το ξενοδοχείο Λάκμος στο χωριό Προσήλιο.

Στήριξη των βουλευτών για τον Άραχθο ζητά ο δήμος Αρταίων

Τη στήριξη των τριών βουλευτών του νομού ζητά ο δήμαρχος Άρτας προκειμένου να διευθετηθεί η μεγάλη εκκρεμότητα της οριοθέτησης του Αράχθου. Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη γειτονική πόλη και στην οποία παρέστησαν και οι τρεις βουλευτές, τονίστηκε η ανάγκη να ολοκληρωθεί η μελέτη οριοθέτησης, με το Γιάννη Παπαλέξη να χαρακτηρίζει δύσκολο το συγκεκριμένο θέμα. «Πρόκειται για έργο απαραίτητο γιατί βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με την ανάπτυξη της πόλης», υπογράμμισε.

Aνοικτό παραμένει και φέτος το καλοκαίρι το Κέντρο Έρευνας και Πληροφόρησης της Σαλαώρας

Aνοικτό παραμένει και φέτος το καλοκαίρι το Κέντρο Έρευνας και Πληροφόρησης της Σαλαώρας, σύμφωνα με το Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού. Το Κέντρο βρίσκεται στον πυρήνα του Εθνικού Πάρκου, ανάμεσα στη θάλασσα και δύο λιμνοθάλασσες και θα είναι ανοιχτό στα πλαίσια της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού κάθε Κυριακή τις ώρες 9 το πρωί με 2 το μεσημέρι. Για μεγάλες ομάδες επισκεπτών της περιοχής οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να επικοινωνήσουν εγκαίρως με το Φορέα Διαχείρισης στο τηλ. 26810 71919.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Οι Βελλιανίτες ανταμώνουν την Παρασκευή 10 Αυγούστου

Την Παρασκευή 10 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση θεσμός του Ανταμώματος των Βελλιανιτών. Οι Βελλιανίτες ανταμώνουν και διασκεδάζουν με ζωντανή παραδοσιακή μουσική, έκθεση φωτογραφίας και με παραδοσιακά τοπικά εδέσματα.
Τραγούδι: Χρήστος Τζιτζιμίκας
Κλαρίνο: Γιώργος Μπέλλος
Η εκδήλωση όπως κάθε χρόνο πραγματοποιείται στο δημοτικό σχολείο της Χρυσαυγής από τον πολιτιστικό σύλλογο Βέλλιανης και φέτος είναι αφιερωμένη στο περιβάλλον και τον πολιτισμό, ενώ θα σερβίρονται δωρεάν γίδα βραστή και παραδοσιακές πίτες.

paramythia-online.gr

Νέο τμήμα στο Δημόσιο ΙΕΚ Πρέβεζας

Να δηλώσουν συμμετοχή (προεγγραφή) στο υπό έγκριση λειτουργίας Νέο τμήμα προκειμένου να καταρτιστούν και να πιστοποιηθούν ως επαγγελματίες στην ειδικότητα: «Προσωπικό Ιδιωτικής Ασφάλειας» καλεί τους ενδιαφερόμενους το Δημόσιο ΙΕΚ Πρέβεζας. Το προφίλ και το πρόγραμμα σπουδών βρίσκονται αναρτημένα στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://iek-prevez.pre.sch.gr/.)Η διάρκεια σπουδών στην παραπάνω ειδικότητα είναι ένα εξάμηνο (Φθινοπωρινό Εξάμηνο 2012) και ως δικαιολογητικό εγγραφής προϋποθέτει Απολυτήριο Τίτλο Γυμνασίου. Η δήλωση συμμετοχής των ενδιαφερόμενων μπορεί να πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του Ι.Ε.Κ. Πρέβεζας και στη φόρμα επικοινωνίας που λειτουργεί για τις προεγγραφές καταρτιζόμενων.

Η Ολυμπιονίκης Αλεξ. Τσιάβου στο Δημαρχείο Ηγουμενίτσας

Την Ολυμπιονίκη Αλεξάνδρα Τσιάβου, τίμησε ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Γιώργος Κάτσινος στο γραφείο του, παρουσία πολιτικού και υπαλληλικού προσωπικού του Δήμου.Στη σύντομη δήλωση του, είπε:« Σήμερα υποδέχομαι στο Δημαρχείο την Αλεξάνδρα Τσιάβου την Ολυμπιονίκη των αγώνων του Λονδίνου.Είμαι υπερήφανος, όπως και όλοι οι Έλληνες, για την επιτυχία της ίδιας και των συναθλητών της.Θεωρώ πως είναι το καλλίτερο παράδειγμα για τη νεολαία μας και για μας τους ίδιους. Γνωρίζω πόσο πολύ έχει αγωνιστεί, τις ιδιαίτερες και επίπονες προσπάθειες που κατέβαλε μέχρι να φθάσει να μας δώσει τη μεγάλη αυτή χαρά.Στο πρόσωπό της συγχαίρω ακόμη, την συναθλήτριά της, την οικογένειά της, τους προπονητές και τον σύλλογό της.Την ευχαριστούμε και τις ευχόμαστε να βγαίνει νικήτρια, όπως στους Ολυμπιακούς Αγώνες, σε κάθε αγώνα εντός και εκτός αγωνιστικών στίβων.»Από την πλευρά της η Αλεξάνδρα Τσιάβου υπογράμμισε:« Το ολυμπιακό μετάλλιο ήταν μέρος των ονείρων μου. Ο στόχος ήταν πολύ υψηλός και καταβάλλαμε μεγάλη προσπάθεια. Ελπίζω ότι κάναμε το καλλίτερο δυνατό και αυτό που θέλανε και είχαν ανάγκη όλοι οι Έλληνες.Ευχαριστώ όλους, όσους στήριξαν την προσπάθεια μας.Αγαπώ την κωπηλασία και τον αθλητισμό και θα συνεχίσω θέτοντας διαρκώς υψηλότερους στόχους.»

Στο Neuchatel της Ελβετίας βρίσκεται το μικτό τμήμα της Χορωδίας Πρέβεζας «Αρμονία»

Στο Neuchatel της Ελβετίας βρίσκεται το μικτό τμήμα της Χορωδίας Πρέβεζας «Αρμονία» προκειμένου να συμμετέχει στο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ που θα γίνει εκεί 8 με 11 Αυγούστου. Παράλληλα η χορωδία θα δώσει και τρείς συναυλίες εκτός διαγωνισμού, στο κέντρο της πόλης του Neuchatel και σε γειτονικές κοινότητες. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα Φεστιβάλ της Ελβετίας και έναν διαγωνισμό υψηλών απαιτήσεων με τη συμμετοχή πολλών χορωδιών από όλο τον κόσμο. Στην αποστολή της χορωδίας «Αρμονία» συμμετέχουν 36 χορωδοί, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Μαέστρου Βαλεντίν Στεφάνωφ.

Ξεκίνησε από χθες η υποβολή των αιτήσεων για αναπληρωτές και ωρομίσθιους

Ξεκίνησε από χθες η υποβολή των αιτήσεων για όσους εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης ενδιαφέρονται να διδάξουν τη νέα σχολική χρονιά και να ενταχθούν στους ενιαίους πίνακες αναπληρωτών και ωρομισθίων. Οι αιτήσεις υποβάλλονται στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκαπίδευσης των Ιωαννίνων, που βρίσκεται στην οδό Ανεξαρτησίας, από τις 8.30 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι και η προθεσμία λήγει στις 17 Αυγούστου. Στις κατά τόπους διευθύνσεις των άλλων νομών μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί.

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α για την συνέλευση κτηνοτρόφων και εργαζομένων στη ΔΩΔΩΝΗ

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α χαιρετίζει την αποφασιστικότητα που εκφράστηκε ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της γαλακτοβιομηχανίας που προωθεί η συγκυβέρνηση των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, με την ένοχη σιωπή των «Ανεξάρτητων» Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής, που παίζουν το παιχνίδι της τρόικας και του ελληνικού κεφαλαίου.Χαιρετίζουμε την στάση της συντριπτικής πλειοψηφίας των κτηνοτρόφων που αποδοκίμασαν και απομόνωσαν την πρόταση του προέδρου της ΕΑΣ Ιωαννίνων, για ιδιωτικοποίηση ουσιαστικά μέσω των καταχρεωμένων Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών. Θεωρούμε αυταπάτη τη πρόταση να περάσουν οι μετοχές της ΔΩΔΩΝΗ στους κτηνοτρόφους, χωρίς κρατική στήριξη μέσω μιας δημόσιας Αγροτικής Τράπεζας.Καλούμε τους αγροτοκτηνοτρόφους της Ηπείρου και τους εργαζόμενους της ΔΩΔΩΝΗ να διαχωριστούν από αυτές τις λογικές και να ενωθούν στον αγώνα ενάντια στο ξεπούλημα της γαλακτοβιομηχανίας που μεθοδεύεται μέσω του τραπεζίτη Σάλα.Η τακτική της κοινοβουλευτικής αριστεράς είναι επικίνδυνη και λειτουργεί σε βάρος του κινήματος. ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ εναποθέτουν τα πάντα σε μια μελλοντική κυβερνητική ή λαϊκή εξουσία αντίστοιχα, μια τακτική βούτυρο στο ψωμί της συγκυβέρνησης για να περάσει το ξεπούλημα.Καλούμε τους αγροτοκτηνοτρόφους της Ηπείρου, τους εργαζόμενους στη ΔΩΔΩΝΗ, τα συνδικάτα της Ηπείρου να σηκώσουν το ανάστημά τους και να απαγορέψουν την ιδιωτικοποίηση της γαλακτοβιομηχανίας.Παλεύουμε για μια κρατικοσυνεταιριστική ΔΩΔΩΝΗ με ένα μαζικό πρωτοβάθμιο παραγωγικό συνεταιρισμό κτηνοτρόφων, με εργατικό έλεγχο που θα συμβάλλει στην παραγωγική ανασυγκρότηση με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες και την διατροφική επάρκεια, κόντρα στην πολιτική συγκυβέρνησης –Ε.Ε-ΔΝΤ που μας οδηγεί στην απόλυτη φτώχεια και εξαθλίωση.
ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΛΑΟ ΜΠΡΟΣΤΑ. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ.

ΑΝΤικαπιταλιστική ΑΡιστερή Συνεργασία για την Ανατροπή.
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Μαζικές συλλήψεις παράνομων μεταναστών

Συνελήφθη, σήμερα, στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας από προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών, 59χρονος αλλοδαπός οδηγός φορτηγού αυτοκινήτου, που με οχηματαγωγό πλοίο θα ταξίδευε στην Ιταλία, γιατί είχε κρυμμένους, σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στην οροφή της καρότσας, 17 αλλοδαπούς παράνομους μετανάστες με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.-Επίσης στο λιμάνι Ηγουμενίτσας, συνελήφθησαν ο 37χρονος αλλοδαπός οδηγός επιβατικού αυτοκινήτου και ο 26χρονος αλλοδαπός συνοδηγός του, γιατί μετέφεραν σε ρυμουλκούμενο τροχόσπιτο και συγκεκριμένα κάτω από τους καναπέδες και σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στα ντουλάπια, τρεις αλλοδαπούς λαθρομετανάστες, με προορισμό την Ιταλία. Προανάκριση, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας ενώ τα αυτοκίνητα και στις δύο περιπτώσεις, κατασχέθηκαν.Στο μεταξύ η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου, έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία μόνο τον Ιούλιο φέτος, συνελήφθησαν σε όλη την Ήπειρο, 733 παράνομους μετανάστες, και εξιχνιάστηκαν 5 περιπτώσεις διακίνησης, ενώ συνελήφθησαν άλλα 18 άτομα για την παραβίαση του Νόμου περί αλλοδαπών.

Η Αδελφότητα Πηγιωτών Αρτας για το River Party στον Αχελώο

Στις 11 Αυγούστου, το βράδυ με τα «πεφταστέρια», διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά, το μοναδικό στο είδος του River Party νεολαίας, στη γέφυρα Κοράκου σ'ενα πανέμορφο φυσικό τοπίο δίπλα στον Αχελώο ποταμό, ανανεωμένο και καλύτερο από ποτέ. Η Αδελφότητα Πηγιωτών Αρτας, θεωρεί ότι τα γεφύρια ενώνουν ανθρώπους και πολιτισμούς και εκτιμά ότι το ιστορικό σημείο της θρυλικής γέφυρας Κοράκου που αποτελεί το σταυροδρόμι τριών νομών είναι ιδανικός τόπος συνάντησης νέων ανθρώπων και σύσφιγξης των σχέσεων μεταξύ τους.Γι αυτό και προσκαλεί τους νέους και τις νέες ...όλων των ηλικιών από την στενή και ευρύτερη περιοχή, να συμμετέχουν δυναμικά σ αυτή την εκδήλωση και τους προκαλεί να συναντηθούν, να γνωριστούν, να τραγουδήσουν, να χορέψουν, να κολυμπήσουν στα νερά του Αχελώου, να βγάλουν τον πιο χαρούμενο εαυτό τους, να παρασυρθούν σε έναν ανέμελο και αυθεντικό τρόπο διασκέδασης και να ζήσουν μοναδικές εμπειρίες. Η επιτυχία της εκδήλωσης θα αποτελέσει αξιόλογο κίνητρο ώστε αυτή να παγιωθεί και να καθιερωθεί ως ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός της περιοχής. Η είσοδος είναι ελεύθερη και η ώρα του ραντεβού είναι 9.30μμ.

Ημερίδα αμπελουργίας σήμερα στον Ωρωπό Πρέβεζας

Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ωρωπού «Το Ζάλογγο»,εε συνεργασία με τους αμπελουργούς του Ν. Πρέβεζας, Σ α ς π ρ ο σ κ α λ ο ύ ν
Στην Ημερίδα Αμπελουργίας που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 9 Αυγούστου και ώρα 8μ.μ στον Ωρωπό,στην αίθουσα εκδηλώσεων, με θέματα:
1. «Το αμπέλι». Ομιλητής: Μπακατσιέτας Κώστας, Γεωπόνος.
2. «Οινοποίηση Ερυθρή & Λευκή».
3. «Νομοθετικό πλαίσιο για το αμπέλι».Ομιλητής: Γραμματικός Διονύσιος, προϊστάμενος του τμήματοςΑμπελουργίας του Υπ. Γεωργ. Ανάπτυξης.

Επί τάπητος τα μεγάλα έργα σε Ήπειρο και Δυτική Ελλάδα

Θετική ήταν η απάντηση του υπουργείου Υποδομών στις επισημάνσεις του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ηπείρου για την ανάγκη επανεκκίνησης των μεγάλων έργων υποδομής στη Δυτική Ελλάδα. Αυτό προκύπτει από την απαντητική επιστολή του Σταύρου Καλογιάννη, ενώ η διοίκηση του τοπικού φορέα εκτιμά ότι η σύσκεψη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα εξεταστεί η πορεία όλων των έργων, θα πραγματοποιηθεί εντός του Αυγούστου ή το Σεπτέμβριο. Την εκτίμηση αυτή εξέφρασε μιλώντας στην ΕΡΑ Ιωαννίνων ο πρόεδρος του ΤΕΕ Χρήστος Παπαβρανούσης, εκφράζοντας παράλληλα την απορία του για την οριοθέτηση της λίμνης Παμβώτιδας, στην περιοχή της Αμφιθέας, πάνω στο ανάχωμα.

Ομάδα Εισκομιστών Γάλακτος θέλουν οι Ηπειρώτες κτηνοτρόφοι

Με μία πρωτοφανή προσπάθεια φίμωσης της επιθυμίας τους να ιδρύσουν έναν κοινό συνεταιρισμό παραγωγών γάλακτος, που θα διεκδικήσει το ποσοστό της πρώην ΑΤΕ στη Δωδώνη, βρέθηκαν αντιμέτωποι οι Ηπειρώτες κτηνοτρόφοι, κατά τη συγκέντρωση των Hπειρωτών κτηνοτρόφων που έγινε χθες, στον χώρο παραλαβής γάλακτος του εργοστασίου της Δωδώνη στα Γιάννενα.Στην παρωδία συνέλευσης που είχαν στήσει οι επικεφαλής των τριών πρώην Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών (Ιωαννίνων, Πρέβεζας και Θεσπρωτίας) και με την ανοχή του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Ιωαννίνων, η ένταση κορυφώθηκε όταν οι παρευρισκόμενοι κτηνοτρόφοι καταψήφισαν ομόφωνα το ψήφισμα που τους υπαγόρευσε ο πρόεδρος της ΕΑΣ Ιωαννίνων, Χριστόδουλος Μπαλτογιάννης. Το ψήφισμα έλεγε, μεταξύ άλλων, ότι πρέπει να ληφθεί πολιτική απόφαση, ώστε η γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη να περάσει στα χέρια των (πρώην) Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών της Ηπείρου, έναντι τιμήματος 21 εκατ. ευρώ, το οποίο αντιστοιχεί στην ονομαστική αξία των μετοχών που κατείχε η (πρώην) ΑΤΕ.Ο κ. Μπαλτογιάννης πρότεινε και κατέθεσε σχετική προσφορά στο διαγωνισμό μαζί με τον πρόεδρο της Πρέβεζας, Γεράσιμο Λιώλη, και της Θεσπρωτίας, Θεοχάρη Γκουλιούμη, να δανειστούν τα 21 εκατ. ευρώ για ένα χρόνο, έως ότου συγκεντρώσουν κεφάλαια με τη μορφή μερίδων από τους κτηνοτρόφους που θέλουν να συμμετάσχουν και από κάποιον στρατηγικό επενδυτή. Χωρίς, δηλαδή, να το πει κανείς με το όνομά του, να ιδιωτικοποιήσουν τη Δωδώνη με ξένα χρήματα, κάνοντας τους διαμεσολαβητές.Στο σχέδιο αυτό, που περιλαμβανόταν στο ψήφισμα του κ. Μπαλτογιάννη εναντιώθηκαν σύσσωμοι οι κτηνοτρόφοι, ενώ ο πρόεδρος του Συλλόγου των Ιωαννίνων, Μιχάλης Τζίμας, αρκέστηκε μόνο να αναγγείλει πανηπειρωτικό κτηνοτροφικό συλαλλητήριο, περίπου στις 20 Αυγούστου.Η αντίδραση του κ. Μπαλτογιάννη στην αποδοκιμασία που δέχτηκε όταν φώναξε από μικροφώνου «εγκρίθηκε το ψήφισμα», ήταν να διαλύσει αμέσως την παρωδία συνέλευσης και να σβήσει βίαια τα μηχανήματα και το μικρόφωνο. Οι πιο θερμόαιμοι από τους κτηνοτρόφους του επιτέθηκαν φραστικά και στο παρά πέντε απεφεύχθη ο καυγάς, όταν ανέβηκε στο βήμα ο κ. Τζίμας, που επανέλαβε το κάλεσμά του για ενότητα και για μαζική διαμαρτυρία ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Δωδώνης.Μετά το χάος επικράτησε ψυχραιμία και φάνηκε ότι από τις απόψεις των απλών κτηνοτρόφων που μίλησαν στη συνέχεια είτε από το μικρόφωνο είτε στις μεταξύ τους συζητήσεις ότι είναι έτοιμοι και θέλουν να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα για να ιδρύσουν τη δική τους Ομάδα Παραγωγών Εισκομιστών Γάλακτος, με δική τους διοίκηση και συνεισφέροντας ο καθένας τα δικά του κεφάλαια, για να διεκδικήσουν την απόκτηση της Δωδώνη. Το πρόβλημα είναι και πάλι πολιτικό και χρειάζονται χρόνο για να ενεργοποιηθούνε, ενώ οι ψυχραιμότεροι δήλωσαν ότι και οι (πρώην) Ενώσεις θα πρέπει να βοηθήσουν σε αυτή την προσπάθεια και όχι να προσπαθούν να εμποδίσουν τη δημιουργία μίας ενιαίας Ομάδας Παραγωγών. Βέβαια, υπήρξαν και οι φοβισμένοι που θεωρούν ότι το θέμα έχει τελειώσει και ότι δεν μπορεί πλέον να γίνει τίποτα. Σε αυτούς ποντάρουν και οι διοικήσεις των πρώην Ενώσεων, προκειμένου να κερδίσουν χρόνο και να χαθεί κάθε ευκαιρία για αυτοδιοικούμενη γαλακτοβιομηχανία από τους κτηνοτρόφους.Τις επόμενες μέρες, οι παρευρισκόμενοι συμφώνησαν ότι θα ενημερώσουν έναν προς έναν τους συναδέλφους στα χωριά τους, για το σχέδιο της ίδρυσης μίας ενιαίας Ομάδας Παραγωγών Εισκομιστών Γάλακτος Ηπείρου, ενώ οι – νέοι κυρίως – κτηνοτρόφοι που έχουν υποκινήσει την προσπάθεια αυτή θα έχουν και πολιτικές επαφές στην Αθήνα, με εκπροσώπους των τριών κομμάτων που συγκυβερνούν, προκειμένου να ζητήσουν πίστωση χρόνου και να μπορέσουν να καταθέσουν πρόταση εξαγοράς ή να μάθουν εάν συνεχίζεται η προσπάθεια πώλησης της Δωδώνη, με δεδομένο ότι πλέον η τρόικα δεν θα είναι τόσο πιεστική για το θέμα των θυγατρικών της ΑΤΕ, μετά την εκκαθάριση της τράπεζας.

agronews

Προς υπογραφή οι συμβάσεις για την Αποχέτευση Δήμου Πάργας και τη Διαδραστική αίθουσα Γιαννιώτικης αργυροχοΐας

Παράλληλα με τις εντάξεις νέων έργων, προωθείται και η δημοπράτηση άλλων δύο, που έχουν ενταχθεί με πρόσφατες αποφάσεις του Περιφερειάρχη κ. Αλεξ. Καχριμάνη στο ΕΣΠΑ.Πρόκειται για την «αποχέτευση δημοτικών διαμερισμάτων και οικισμού Δήμου Πάργας», προϋπολογισμού 8.017.694, 79 ευρώ και για τη «Δημιουργία διαδραστικής αίθουσας της τέχνης της Γιαννιώτικης αργυροχοϊας», προϋπολογισμού 587.048,79 ευρώ.Και για τα δύο έργα η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή, με σημερινές της αποφάσεις – που υπογράφονται από τον Περιφερειάρχη – διατυπώνει τη σύμφωνη γνώμη (για το πρώτο υπό προϋποθέσεις) για τα σχέδια σύμβασης. Φορείς υλοποίησης είναι οι Δήμοι Πάργας και Ιωαννιτών, αντίστοιχα.

Φεστιβάλ Αραχθείου Θεάτρου Τζουμέρκων 2012

Για έκτη συνεχόμενη χρονιά θα διεξαχθεί και φέτος από 9 έως 12 Αυγούστου το Φεστιβάλ Αραχθείου Θεάτρου στο Παλαιοχώρι Σκούπας Άρτας. Την Πέμπτη 9 Αυγούστου θα δοθεί η παράσταση «Η Κυριακή των Παπουτσιών» του Λάκη Λαζόπουλου από τη Δημοτική Θεατρική Σκηνή «βορείως» του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων. «Ο ακάλυπτος της πολυκατοικίας γίνεται, εξαιτίας του αποκλεισμού της εισόδου της από τα έργα του υπόγειου μετρό, ο χώρος συνάντησης των ενοίκων. Εκεί ξεδιπλώνονται οι ζωές τους, οι μικροί τους πόθοι, τα μικρά τους πάθη, οι ταπεινές ανάγκες τους, οι ανεκπλήρωτες επιθυμίες τους, οι φόβοι τους, οι συνήθειές τους, τα όνειρά τους….Σχεδόν κανείς δεν είναι ευχαριστημένος μ’ αυτά που έχει, σχεδόν όλοι θέλουν να φύγουν από εκεί…για κάπου αλλού… Κι όταν η πολυκατοικία κρίνεται ακατάλληλη για κατοίκηση λόγω των έργων του μετρό τότε συνειδητοποιούν ότι δεν θέλουν τελικά να φύγουν….»Ένα κείμενο ξεκαρδιστικό αλλά και δηκτικό, τραγικά ειρωνικό, που ισορροπεί ανάμεσα στην κωμωδία αλλά και στο δράμα της εποχής μας, που σε κάνει να ξεκαρδίζεσαι αλλά και να σκέφτεσαι. Κάποιοι ίσως αποφασίσουν να ξεκινήσουν απ' την αρχή βλέποντας την Κυριακή των Παπουτσιών, γιατί «τη ζωή μου μηδενίζω πάει να πει πως ξαναρχίζω.»
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Γιάννης Σεντελές, ΜΟΥΣΙΚΗ: Θάνος Μικρούτσικος, ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑ – ΦΩΤΙΣΜΟΙ: Γιάννης Σεντελές, ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΚΗΝΙΚΟΥ: Γιώργος Δημοθεόδωρος
Παίζουν: Νίκος Ζάψας, Σταυρούλα Χαϊδεμενάκου, Γιώργος Δημοθεόδωρος, Αλέξανδρος Σιόντης, Φωτεινή Γεωργούλη, Γιώργος Καλύβας, Ελένη Ράπτη, Ρίζος Τραγουδάρας, Γεωργία Παπαδημητρίου, Αλέκος Θεοχάρης, Μαρία Τζίμα, Ράνια Σόντη, Γιάννης Σεντελές, Πάνος Σεντελές.
ΜΟΥΣΙΚΟΙ:Πάνος Σεντελές, Θανάσης Σεντελές

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Τιμητική εκδήλωση για τον Παναγιώτη Μήτση στο Δημαρχείο Φιλιατών

Τιμητική εκδήλωση για τον Φοινικιώτη εκπαιδευτικό & συγγραφέα Παναγιώτη Μήτση (φωτο κέντρο) έγινε χθες το απόγευμα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Φιλιατών με θέμα «Η ζωή και το συγγραφικό έργο του Παναγιώτη Μήτση» . Την εκδήλωση διοργάνωσε ο πολιτιστικός σύλλογος «λαογραφικό μουσείο φοινικίου» με κύριους ομιλητές την Ιστορικό υπ. Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών κυρία Ευγενία Λαγού και τον φιλόλογο Θωμά Σόρογκα(φωτο). Χαιρετισμό απεύθυναν ο δήμαρχος Φιλιατών Μηνάς Παππάς και ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιώργος Κάτσινος. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, μεταξύ άλλων ο τ. Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Φώτης Μήτσης, ο τ. Πρόεδρος των Εφετών Φώτης Μπολόφης, θεσμικοί παράγοντες του τόπου και πλήθος κόσμου. Στιγμιότυπα από την εκδήλωση στο βίντεο που ακολουθεί.

thesprotia-news

Υποβολή προτάσεων για το Τοπικό Πρόγραμμα Αλιείας


Σε εξέλιξη είναι η 1η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του Τοπικού Προγράμματος Αλιείας και η Ομάδα Τοπικής Δράσης Αλιείας ΕΤ.ΑΝ.ΑΜ. ΑΕ ΟΤΑ καλεί τους ενδιαφερόμενους τελικούς δικαιούχους (υποψήφιους επενδυτές - φυσικά & νομικά πρόσωπα), να υποβάλλουν προτάσεις για χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων. Περιοχή εφαρμογής της Δράσης 4.1.1των Κατηγοριών Πράξεων 4.1.1.1 & 4.1.1.2, στην οποία αναφέρεται η πρόσκληση, αποτελεί η περιοχή παρέμβασης του τοπικού προγράμματος Αλιείας, και συγκεκριμένα:
Για την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας: Τ. Κ. Πρεβέζης, Τ. Κ. Μιχαλιτσίου, Τ. Κ. Μύτικα Τ. Κ. Νικοπόλεως, Τ. Κ. Φλαμπούρων
Για την Περιφερειακή Ενότητα Άρτας: Τ. Κ. Ανέζης, Τ. Κ. Βίγλας, Τ. Κ. Γαβριάς, Τ. Κ. Καλογερικού, Τ. Κ. Κορωνησίας, Τ. Κ. Πολυδρόσου, Τ. Κ. Ράχης, Τ. Κ. Στρογγυλής, Τ. Κ. Ψαθοτοπίου (πρώην Δήμος Αμβρακικού) Τ. Κ. Νεοχωρίου Τ. Κ. Αγίας Παρασκευής Τ. Κ. Ακροποταμιάς Τ. Κ. Λουτροτόπου Τ. Κ. Παχυκαλάμου Τ. Κ. Περά