Τετάρτη, 8 Αυγούστου 2012

Φωτιά απειλεί να περάσει τα σύνορα με την Αλβανία !

Τεράστιες διαστάσεις έχει λάβει η φωτιά καίει εδώ και δύο μέρες και καταστρέφει μεγάλες δασικές και θαμνώδεις εκτάσεις στην Αλβανία στην περιοχή Λόγγου κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα.Από τους ανέμους που πνέουν στην περιοχή, η φωτιά έχει πολύ μεγάλο μέτωπο και απειλεί να περάσει στο ελληνικό έδαφος, στην περιοχή της Χαραυγής, Οι αλβανικές Αρχές αδυνατούν να την θέσουν υπό έλεγχο, πύρινα μέτωπα της οποίας απειλούν και κατοικημένες περιοχές. Να σημειωθεί ότι στο παρελθόν, οι παραμεθόριες ελληνικές περιοχές, υπέστησαν πολλές μεγάλες καταστροφές από «εισαγόμενες» από την Αλβανία φωτιές, ενώ χάθηκαν και ανθρώπινες ζωές.Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιωαννίνων έχει τεθεί σε συναγερμό, για να αποφευχθεί η είσοδος της φωτιάς στο ελληνικό έδαφος, όπου υπάρχουν πυκνές δασικές εκτάσεις και πολλά χωριά.

Καλύτερη αστυνόμευση σε όλο το νομό

Ο στόχος του νέου Αστυνομικού Διευθυντή
Η καλύτερη αστυνόμευση τόσο μέσα στην πόλη όσο και σε όλο το νομό, είναι ο στόχος που βάζει ο νέος Αστυνομικός Διευθυντής Ιωαννίνων, Ανδρέας Παπιγκιώτης ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του από τις 22 Ιουλίου.Ο νέος Αστυνομικός Διευθυντής παραχώρησε χθες την πρώτη του συνέντευξη μετά την ανάληψη των νέων του καθηκόντων και έθεσε τους άμεσους αλλά και τους μεσοπρόθεσμους στόχους τους.Όπως τόνισε η χρονική συγκυρία στη οποία καλείται να ηγηθεί των αστυνομικών δυνάμεων της περιοχής μας δεν είναι και η ευνοϊκότερη, τόσο λόγω της έξαρσης της εγκληματικότητας όσο όμως και λόγω της μετακίνησης 250 αστυνομικών στον Έβρο.Παρόλα αυτά όμως ο κ. Παπιγκιώτης δηλώνει έτοιμος να ανταποκριθεί στις προσκλήσεις και ευελπιστεί πως με τη σωστή κατανομή του απομείναντος προσωπικού οι πολίτες δεν θα καταλάβουν καμία διαφορά.«Είναι αλήθεια πως η συγκυρία είναι αρκετά δύσκολη, πιστεύω όμως ότι θα τα καταφέρουμε και θα πάμε παντού καλά. Το πρόβλημα με την μετακίνηση των 250 αστυνομικών είναι υπαρκτό αλλά εμείς οφείλουμε με όσους αστυνομικούς μας έμειναν να ανταποκριθούμε», είπε ο κ. Παπιγκιώτης.Πρόσθεσε δε ότι μετά τον Δεκαπενταύγουστο η κατάσταση σε ότι αφορά το προσωπικό θα είναι καλύτερη μιας και τελειώνουν αρκετές άδειες κι έτσι επιστρέφουν στις θέσεις πολλοί αστυνομικοί.«Οι αστυνομικοί που πήγαν στον Έβρο θα λείψουν μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου. Είναι όμως ένα θέμα εθνικής σημασίας και οφείλουμε όλοι να συνεισφέρουμε. Μετά τον Δεκαπενταύγουστο η κατάσταση θα εξομαλυνθεί αφού επιστρέφουν αρκετοί αστυνομικοί από τις άδειές τους», τόνισε.Μάλιστα έκανε γνωστό πως μέσα στις επόμενες μέρες θα επιχειρήσει να συναντήσει και τους δημάρχους στις περιοχές των οποίων δημιουργείται το μεγαλύτερο πρόβλημα μετά την μετακίνηση των αστυνομικών προκείμενου να τους ενημερώσει για το σχέδιο που έχει εκπονηθεί προκειμένου να μην δημιουργηθούν προβλήματα ελλιπούς αστυνόμευσης στην περιοχή.«Έχω μιλήσει με όλους τους δημάρχους και θα έχω σύντομα συναντήσεις με όλους για να συζητήσουμε θέματα που αφορούν την αστυνόμευση των δήμων τους», σημείωσε.

Σύνορα και τροχαία οι άμεσοι
Σε ότι αφορά τους στόχους που θέτει ο κ. Παπιγκιώτης έκανε ένα διαχωρισμό σε άμεσους και μεσοπρόθεσμους.Οι άμεσοι όπως είπε είναι η φύλαξη των συνόρων αλλά και η παρουσία τροχαίας στο οδικό δίκτυο μιας και τον Αύγουστο η κίνηση τόσο στις εθνικές όσο και στις επαρχιακές οδούς είναι αυξημένη.Στους πιο μακρινούς που χρονικά τοποθετούνται μετά την επιστροφή των 250 συνοριοφυλάκων, είναι η αύξηση των περιπολίων και η πιο άμεση αστυνόμευση, τόσο του λεκανοπεδίου όσο και ολόκληρου του νομού.«Η φιλοσοφία μου είναι να υπάρχει όσο το δυνατόν καλύτερη αστυνόμευση σε όλο το νομό και γι' αυτό μόλις επιστρέψουν οι αστυνομικοί από τον Έβρο θα προχωρήσουμε σε μια αναδιοργάνωση των δυνάμεών μας, ώστε να καλύψουμε τις όποιες αδυναμίες υπάρχουν. Το σχέδιο υπάρχει έχουμε εντοπίσει που πρέπει να γίνει τι και θα το κάνουμε αμέσως μόλις επιστρέψει όλο το προσωπικό», υπογράμμισε ο κ. Παπιγιώτης.

Πρωτοφανείς συνθήκες στον Έβρο
Την ίδια ώρα πάντως οι αστυνομικοί που έχουν μεταφερθεί στον Έβρο κάνουν λόγο για πρωτοφανείς συνθήκες με τις οποίες βρίσκονται αντιμέτωποι.Παράλληλα φουντώνουν οι πληροφορίες οι οποίες αναφέρουν ότι η παραμονή τους δεν θα περιοριστεί στο δίμηνο όπως αρχικά ανέφερε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά θα παραταθεί για άγνωστο χρονικό διάστημα.Για μία ομάδα από αυτούς ακόμη αναζητείται στέγη. Άλλοι είναι υποχρεωμένοι να αφιερώνουν τέσσερις περίπου ώρες στη διαδρομή καθώς το σημείο που κάνουν οκτάωρο απέχει δύο ώρες από το σημείο που διαμένουν. Κι άλλοι έχουν περικυκλώσει την ερειπωμένη σχολή αστυφυλάκων της Κομοτηνής, η οποία μετατράπηκε σε Κέντρο Φύλαξης Μεταναστών μέσα σε μία νύχτα χωρίς να διαθέτει ούτε παράθυρα.

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Στον ΠΑΣ ο Τσουκαλάς;

Στα Γιάννενα βρίσκεται ο Σταύρος Τσουκαλάς, ο οποίος περνά από ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια θα ανακοινωθεί από τον ΠΑΣ, αφήνοντας στα κρύα του λουτρού την ΑΕΚ!Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» μπήκε σφήνα για την απόκτηση του 24χρονου μέσου που έμεινε ελεύθερος από τον ΠΑΟΚ και συζητούσε με την ΑΕΚ. Τελικά ο Τσουκαλάς απάντησε αρνητικά στην πρόταση της Ένωσης και επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του στον ΠΑΣ Γιάννενα.

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τον 6ο Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων

Mε στόχο την ανάδειξη και προστασία της Λίμνης Παμβώτιδας καθώς και την ανάπτυξη του λαϊκού μαζικού αθλητισμού ο Αθλητικός Όμιλος «ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ» σε συνεργασία με το περιοδικό RUNNER και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου, του Δήμου Ιωαννιτών και τοπικών φορέων της πόλης διοργανώνει για έκτη συνεχόμενη χρονιά τον «Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων» και τους παράλληλους αγώνες Δρόμου 5 χλμ., δυναμικού βαδίσματος 30 χλμ. και τον «Παραλίμνιο Δρόμο» για τα παιδιά καθώς και τη διαδρομή «Μαμά – Καρότσι».Στοιχεία αγώνων:
6ος Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων 30 χλμ.
Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου
Αφετηρία - Τερματισμός: Πλατεία Μαβίλη, Μώλος, Ιωάννινα.Ώρα εκκίνησης: 9:00 π.μ.
Περιγραφή Διαδρομής: 30 χλμ, παραλίμνιας επίπεδης ασφάλτινης διαδρομής. Η διαδρομή κινείται επί δημοσίων ασφαλτοστρωμένων οδών, όπου θα ισχύει αποκλεισμός της κίνησης οχημάτων, υπό την εποπτεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων.
Δυναμικό βάδισμα 30 χλμ.
Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου
Αφετηρία - Τερματισμός: Πλατεία Μαβίλη, Μώλος, Ιωάννινα.
Ώρα εκκίνησης: 9:00 π.μ.
Περιγραφή Διαδρομής: 30 χλμ, παραλίμνιας επίπεδης ασφάλτινης διαδρομής.
Η διαδρομή είναι η ίδια με τον αγώνα δρόμου εκτός από μία μικρή αλλαγή στην αρχή της διαδρομής, για λόγους ασφάλειας (αυτοκίνητα) των βαδιστών.
Σε όλους τους βαδιστές θα δοθούν μετάλλιο, δίπλωμα και μπλουζάκι του αγώνα.
Αγώνας Δρόμου 5 χλμ.
Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου
Αφετηρία - Τερματισμός: Πλατεία Μαβίλη, Μώλος, Ιωάννινα.
Ώρα εκκίνησης: 9:15 π.μ.
Περιγραφή Διαδρομής: Καραμανλή → Εθνικής Αντίστασης → Γαριβάλδη → Ακτή Μιαούλη → Επιστροφή στο ύψος του DU LAC → Πάρκο Κάτσαρη (πεζόδρομος) Διονυσίου Φιλοσόφου. Όλη η διαδρομή θα είναι αποκλεισμένη από οχήματα υπό την εποπτεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων.
Παραλίμνιος Δρόμος Δημοτικός - Γυμνασίων
Ημερομηνία διεξαγωγής: Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου
Αφετηρία - Τερματισμός: Αφετηρία και τερματισμός του αγώνα στο Δημοτικό Θέατρο Ιωαννίνων (παλιά Σφαγεία).Δικαίωμα συμμετοχής: Μαθητές των τάξεων Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ Δημοτικού καθώς και όλων των τάξεων του Γυμνασίου.Απαραίτητη η Υπεύθυνη δήλωση του γονέα για την συμμετοχή τους στον αγώνα.Ώρα εκκίνησης: 18:00.

Παραλίμνιος Δρόμος «Μαμά - καρότσι»
Ημερομηνία: Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου
Δικαίωμα συμμετοχής: Όλες οι μαμάδες με το καρότσι και τα παιδία τους.Αφετηρία - τερματισμός: Δημοτικό Θέατρο Ιωαννίνων (παλιά Σφαγεία)
Ώρα εκκίνησης: 19:00.

Δηλώσεις συμμετοχής και κόστος εγγραφής
Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πραγματοποιούνται μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου ημερομηνία κατά την οποία θα πρέπει να έχει γίνει και η καταβολή του κόστους συμμετοχής που είναι: 15 € για τον 6ο Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων 30 χλμ. και για το Δυναμικό βάδισμα 30 χλμ., 10 € για τον δρόμο των 5 χλμ. ενώ για τον δρόμο των μαμάδων με καρότσι και τον αγώνα των παιδιών η συμμετοχή είναι δωρεάν.
Για δηλώσεις συμμετοχής και πληρωμές από 6 έως και 12 Σεπτεμβρίου το κόστος για τον 6ο Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων 30 χλμ. και για το Δυναμικό βάδισμα 30 χλμ. είναι 20 €, και για τον δρόμο των 5 χλμ. 15 €.

Προσλήψεις συμβασιούχων στον Ερυθρό Σταυρό σε Γιάννενα,Πρέβεζα και Θεσπρωτία

Με εποχικούς υπαλλήλους πεντάμηνης απασχόλησης θα ενισχυθεί η Περιφερειακή Ενότητα Ηπείρου, μέσω του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και μαζι με αυτή και άλλες τέσσερις μετά την εγκριτική απόφαση που εξέδωσε το ΑΣΕΠ. Έτσι λοιπόν, συνολικά με 254 εποχικούς υπαλλήλους πεντάμηνης
απασχόλησης θα ενισχυθούν πέντε Περιφερειακές Ενότητες, μέσω του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, μετά την εγκριτική απόφαση που εξέδωσε το ΑΣΕΠ. Οι θέσεις αφορούν τη στελέχωση των υπηρεσιών των εξής Περιφερειών:Η πλειονότητα των θέσεων που προκήρυξε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός αφορά υπαλλήλους γραφείου και νοσηλευτές. Το νέο προσωπικό θα εργαστεί
εκτός από τα Ιωάννινα σε Κεφαλονιά, Θεσπρωτία, Κέρκυρα και Πρέβεζα
Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας, 56 θέσεις,
Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, 35 θέσεις,
Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας, 84 θέσεις,
Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων, 50 θέσεις, και
Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, 29 θέσεις.
Οι θέσεις απευθύνονται σε προσωπικό όλων των βαθμίδων Εκπαίδευσης, οι οποίοι θα επιλεγούν από 19 ειδικότητες. Οι ειδικότητες που συγκεντρώνουν την πλειονότητα των θέσεων είναι οι ακόλουθες πέντε:
ΔΕ Υπαλλήλων Γραφείου, 46 θέσεις,
ΠΕ, ΤΕ ή ΔΕ Νοσηλευτών, 40 θέσεις,
ΠΕ ή ΤΕ Κοινωνικών Λειτουργών, 24 θέσεις,
ΥΕ Γενικών Καθηκόντων, 24 θέσεις, και
ΠΕ Εκπαιδευτών Ερυθρού Σταυρού, 21 θέσεις.

ΑΡΤΑ: Οι «Βάκχες» του Ευριπίδη απόψε στο Θέατρο του Κάστρου

Η αρχαία τραγωδία «Βάκχες» του Ευριπίδη παρουσιάζεται σήμερα στην Άρτα, στο Θέατρο του Κάστρου με ώρα έναρξης στις 9.30μ.μ Η παράσταση ανεβαίνει από το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού σε σκηνοθεσία Γιώργου Παπαθεοδώρου, μετάφραση Χρήστου Σάββα, Μουσική Σάκη Τσιλίκη, σκηνικά –κοστούμια Χρήστου Ανδριόπουλου, χορογραφία-κίνηση Αλέξανδρου Ζαχαρέα, οργάνωση-παραγωγή Μάνου Σπανούδη. Εμφανίζονται οι ηθοποιοί: Αλέξης Μαρτζούκος, Χρήστος Σάββας, Αλέξανδρος Ζαχαρέας, Αποστόλης Ψαρρός, Σοφία Κομηνέα, Λευτέρης Βλάχος, Αγάπη Βατιανού, Δέσποινα Παπαχριστοπούλου, Ελλάδα Μεσβελιάνη, Ελένη Παπαθεοδώρου, Μελπομένη Μαθιουδάκη. Η γενική είσοδος για την παράσταση είναι 10 ευρώ. Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του “Amvrakia fm” ο Χρήστος Ανδριόπουλος ανέφερε για την παράσταση: «Το ενδιαφέρον του κοινού για το έργο είναι πάρα πολύ μεγάλο διότι πλέον τις αρχαίες τραγωδίες τις βλέπουμε σε μεγάλα θέατρα και ο κόσμος παραξενεύεται που ένα τέτοιο κλασικό έργο έρχεται στην πόλη του και το καλωσορίζει πάρα πολύ θερμά. Οι Βάκχες είναι μία από τις τελευταίες και πιο τολμηρές τραγωδίες του Ευριπίδη. Η παράσταση παίζεται στην κλασική της μορφή. Το Ελληνικό Κέντρο Πολιτισμού που είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός πραγματικά δημιούργησε φέτος μία παράσταση η οποία θα ευχαριστήσει και τον κόσμο στην περιοδεία που κάνουμε ανά την Ελλάδα, διότι πιστεύω σαν Έλληνας και εγώ, όπως όλοι μας, ότι ο πολιτισμός είναι το μόνο που μας έχει μείνει αυθεντικό και ο κόσμος πραγματικά θέλει να δει κάτι αυθεντικό στις μέρες μας. Ο σκοπός του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού και Μελέτης του Αρχαίου Δράματος είναι να διαδώσει τις αρχαίες τραγωδίες και κωμωδίες μας σε όλο τον κόσμο γι’ αυτό και κάνουμε αυτές τις παραστάσεις».Η παράσταση ανεβαίνει υπό την αιγίδα του Πανελληνίου συλλόγου Αιμοδοτών Εθελοντών του Υπουργείου Υγείας, όπου μέρος των εσόδων θα δοθεί για την ενίσχυση του ταμείου τους.πως ανέφερε ο κ. Ανδριόπουλος «κάνοντας περιοδεία διαφημίζουμε και το μήνυμα του εθελοντισμού των αιμοδοτών οι οποίοι πραγματικά σώζουν ζωές κι αυτό είναι ένα πολύ καλό κοινωνικό μήνυμα που μπορεί να βγάλει ο πολιτισμός».Για το γυμνό που υπάρχει στην παράσταση ο κ. Ανδριόπουλος είπε: «Ο Χορός είναι στην κλασική του μορφή. Οι Βάκχες ούτως ή άλλως είναι ακόλουθες του θεού Διόνυσου άρα είναι στα δάση, είναι σαν αγρίμια και η ένταση που θέλουμε να δώσουμε και το πάθος θέλαμε να είναι αυθεντικό και όχι να ντύσουμε κάπως τις ηθοποιούς που συμμετέχουν στο Χορό ώστε να κρύψουμε κάτι. Ούτως ή άλλως στο Θέατρο και γενικά στην Τέχνη τίποτα δεν είναι ακραίο, άρα πιστεύω ότι αρμόζει πάρα πολύ διότι ο κόσμος επηρεάζεται τόσο πολύ από την ένταση και από τη μουσική που αυτό που λέμε γυμνό εξαφανίζεται μέσα απ’ τις κινήσεις και το λόγο των ηθοποιών».Ως προς τυχόν αναφορές του έργου στο σήμερα ο κ. Ανδριόπουλος είπε: «Πιστεύω ότι κάθε έργο έχει μηνύματα τα οποία πραγματικά οποιαδήποτε περίοδο και αν έχει γραφτεί, αντικατοπτρίζει τα σημερινά προβλήματα και νομίζεις ότι όλοι αυτοί που έχουν γράψει έργα, οι μεγάλοι τραγωδοί, οι μεγάλοι κωμωδοί, είναι προφήτες, πραγματικά, του μέλλοντος».

ΠΡΕΒΕΖΑ: «Η Εποχή των Παγετώνων 4: Ο Χορός των Ηπείρων» ,στο δημοτικό κινηματογράφο

Την συναρπαστική περιπέτεια «Η Εποχή των Παγετώνων 4: Ο Χορός των Ηπείρων» προβάλλει τελευταία ημέρα σήμερα ο δημοτικός κινηματογράφος «Κυανή Ακτή». Σε δύο προβολές, στις 9:15 (μεταγλωττισμένο) και στις 11:15 το βράδυ ( με υπότιτλους). Η Ελληνική μεταγλώττιση είναι με τους : Γιάννη Μπέζο, Πέτρο Φιλιππίδη, Λεωνίδα Κακούρη, Γρηγόρη Πατρικαρέα, Πηνελόπη Σκαλκώτου, ενώ στην προβολή με υπότιτλους ακούγονται οι φωνές των Τζένιφερ Λόπεζ, Κουίν Λατίφα, Ρέι Ρομάνο, Ντένις Λίρι.

Την κωμωδία του Αριστοφάνη «Εκκλησιάζουσες» θα παρουσιάσει στην Πρέβεζα το Θέατρο του Νέου Κόσμου

Την κωμωδία του Αριστοφάνη «Εκκλησιάζουσες» θα παρουσιάσει στην Πρέβεζα το Θέατρο του Νέου Κόσμου σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου και μουσική Θάνου Μικρούτσικου. Μία ακόμα πολιτική κωμωδία-σάτιρα, από τις χαρακτηριστικές του Αριστοφάνη, στην οποία για άλλη μια φορά –μετά τη «Λυσιστράτη»– τάσσεται υπέρ των γυναικών. Πρωταγωνιστούν Δάφνη Λαμπρόγιαννη, Κώστας Κόκλας, Γιώργος Πυρπασόπουλος και άλλοι. Η παράσταση θα ανέβει στην Πρέβεζα τη Δευτέρα 13 Αυγούστου, ώρα 9 το βράδυ, στο Δημοτικό Κηποθέατρο « Γιάννης Ρίτσος» Εισιτήρια προπωλούνται στη Δημοτική Αγορά. Tιμή προπώλησης 12€. Τιμή στο ταμείο του θεάτρου την ημέρα της παράστασης - κανονικό 18€ , φοιτητικό-παιδικό 15€ και 12€ για ανέργους.

ΑΡΤΑ: Λιτάνευση Ιεράς Εικόνας Αγίου Σπυρίδωνα

Την Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012, θα πραγματοποιηθεί Μέγας Εσπερινός καθώς και η Περιφορά της ιεράς εικόνας του Αγίου Σπυρίδωνα στην Τοπική Κοινότητα Αγίου Σπυρίδωνα, Δ.Ε. Φιλοθέης Δήμου Αρταίων.Το πλήρες πρόγραμμα έχει ως εξής:
α. Παρασκευή 10 Αυγούστου, ώρα 20.00’ Μέγας Εσπερινός
β. Παρασκευή 10 Αυγούστου, ώρα 21.00’ Λιτανεία της εικόνας του Αγίου Σπυρίδωνα


'Εκθεση στο Κουκούλι Ζαγορίου με θέμα 'Σαρακατσάνικα Ειδίσματα'

Η Αδελφότητα Κουκουλιωτών "Ευγένιος Πλακίδας" διοργανώνει έκθεση στο Κουκούλι Ζαγορίου με θέμα 'Σαρακατσάνικα Ειδίσματα'.Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 18 Αυγούστου 2012 στο Δημοτικό Σχολείο του χωριού.Υπεύθυνη της έκθεσης η Αλεξάνδρα Λεων. Τσουμάνη.Ώρες λειτουργίας: 10.00-12.00 και 19.00 - 21.00.

Δύο νέα έργα σε Άρτα – Φιλιππιάδα επιλέχθηκαν προς ένταξη στο ΕΣΠΑ

Δύο νέα έργα, που αφορούν τους Δήμους Αρταίων και Ζηρού, προωθούνται προς ένταξη στο ΕΣΠΑ με αποφάσεις που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.Συγκεκριμένα επελέγησαν προς χρηματοδότηση οι πράξεις:
1. Κυκλοφοριακές παρεμβάσεις στις οδούς Αμβρακίας- Τζαβέλλα – Πύρρου Δήμου Αρταίων με προϋπολογισμό 525.000 ευρώ, στο πλαίσιο της πρόσκλησης για τις «Αστικές μεταφορές».
2. Ανάπλαση κεντρικών οδών της πόλεως Φιλιππιάδας, με προϋπολογισμό 1.195.980 ευρώ, στο πλαίσιο της πρόσκλησης για τα «Ολοκληρωμένα Σχέδια για την Ανάπτυξη και Αγροτική Αναγέννηση».
Φορείς υλοποίησης των δύο έργων, είναι αντίστοιχα ο Δήμος Αρταίων και ο Δήμος Ζηρού.

Διαγραμμίσεις στο οδικό δίκτυο

Σε εξέλιξη βρίσκεται πρόγραμμα διαγραμμίσεων του οδικού δικτύου στις Περιφερειακές Ενότητες Ιωαννίνων και Πρέβεζας, ενώ θα ακολουθήσουν οι Π.Ε. Άρτας και Θεσπρωτίας. Στην Π.Ε. Ιωαννίνων, η αρχή έγινε από την περιοχή Ζαγορίου και από σήμερα διαγραμμίσεις γίνονται στην έξοδο της πόλης των Ιωαννίνων (εθνική οδός Ιωαννίνων – Κακαβιάς). Οι εργασίες θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς όλες τις επόμενες ημέρες και για το λόγο αυτό η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας απευθύνει έκκληση στους οδηγούς να είναι προσεκτικοί και να τηρούν τα σήματα των επικεφαλής των συνεργείων.

Δήλωση- απάντηση του αντιδημάρχου Δημήτρη Θεμελή

Με αφορμή τις καταγγελίες του Προέδρου του Τοπικού Διαμερίσματος Κοσμηράς ο αντιδήμαρχος και αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Δημήτρης Θεμελής έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Όσοι υπηρετούμε τα κοινά του Δήμου Ιωαννιτών, γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Πρέπει να υπενθυμίσω λοιπόν στον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Κοσμηράς, ότι μόλις τον περασμένο χειμώνα, ως υπεύθυνος της πολιτικής προστασίας του τηλεφωνούσα εγώ από τα Γιάννινα για να δει αν έχει χιόνι στο χωριό του κι αν χρειάζεται παρέμβαση μηχανημάτων. Άρα η όποια συνεργασία υπήρξε ήταν με αποκλειστική πρωτοβουλία του αντιδημάρχου.Τώρα είμαι υποχρεωμένος να του θυμίσω ότι ουδέποτε δηλώθηκε στη ΔΕΥΑΙ η συγκεκριμένη δύσκολη βλάβη του Αγίου Δημητρίου, σε ένα σημείο όπου ήταν αδύνατη η πρόσβαση οχημάτων και μηχανημάτων για την αποκατάστασή της.Επίσης πρέπει να του υπενθυμίσω ότι ως Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου, η δουλειά του δεν είναι να κάθεται στο «μπακαλιό» κι από κει να απαντά στους υπαλλήλους της ΔΕΥΑΙ που ζητούσαν πληροφορίες για τις βάνες του χωριού ότι αυτός «δεν είναι υδραυλικός».Η ΔΕΥΑΙ αναλαμβάνει τις ευθύνες της, όποτε πρέπει κι όποτε χρειάζεται. Το ίδιο θα συνεχίσει να κάνει.Η παρέμβαση του Προέδρου του Τοπικού Διαμερίσματος Κοσμηράς τέλος έγινε αφού ήδη η βλάβη είχε αποκατασταθεί.Ήταν τόσο το πραγματικό ενδιαφέρον που ούτε αυτό δεν γνώριζε».

Με κινητοποιήσεις προειδοποιεί η ΑΔΕΔΥ εάν εφαρμοστεί η εφεδρεία

Με κινητοποιήσεις ετοιμάζεται να απαντήσει η ΑΔΕΔΥ εάν η κυβέρνηση προχωρήσει στην εφαρμογή του μέτρου της εφεδρείας. Όπως ανέφερε στον Βήμα 99,5 ο γενικός γραμματέας της ένωσης Ηλίας Ηλιόπουλος, η εφεδρεία θα οδηγήσει σε απολύσεις και ξεπούλημα του Δημοσίου «που αφήνεται στα αρπακτικά».Ο κ. Ηλιόπουλος, που είναι και επικεφαλής της ΔΑΚΕ Δημοσίου Τομέα, κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά, ότι αθέτησε τις δεσμεύσεις του.Οι δηλώσεις του κ. Ηλιόπουλου έγιναν με αφορμή τις πληροφορίες ότι η κυβέρνηση έχει αρχίσει να συζητά και πάλι το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας, κυρίως για τους εργαζόμενους στους 250 φορείς που θα επιλεγούν έως το τέλος Αυγούστου και θα προχωρήσει η συγχώνευση ή κατάργησή τους.Οι αρχικές αναφορές για την τύχη του προσωπικού ήταν ότι θα μεταταγεί σε άλλες υπηρεσίες, όπου εντοπίζονται κενά. Ωστόσο, τα νέα δεδομένα αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο όσοι κριθούν ως πλεονάζοντες να περάσουν στην εφεδρεία.

Χιλιάδες υπάλληλοι τελούν εκ νέου υπό το φόβο απόλυσης

Χιλιάδες υπάλληλοι τελούν εκ νέου υπό το φόβο απόλυσης, καθώς επανήλθε δριμύτερο το ζήτημα της μείωσης του προσωπικού στο Δημόσιο. Η κυβέρνηση εξετάζει την επαναφορά του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας και μένει να φανεί εάν και πως αυτό θα εφαρμοστεί. Στις ομάδες «υψηλού κινδύνου» φαίνεται ότι βρίσκονται οι εργαζόμενοι στους υπό κατάργηση ή συγχώνευση φορείς και οργανισμούς.Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης, μιλώντας στη ΝΕΤ το πρωί της Τετάρτης, δήλωσε: «Στον στενό δημόσιο τομέα δεν περισσεύει κόσμος. Στον ευρύτερο δημόσιο τομέα μπορεί να υπάρχει πλεονάζoν προσωπικό». Ο κ. Μηταράκης διευκρίνισε ότι δεν τάσσεται υπέρ της εφεδρείας και τόνισε ότι δεν είναι στα σχέδια της κυβέρνησης.Ωστόσο, στο υπουργείο Οικονομικών δεν φαίνεται να συμμερίζονται την ίδια άποψη. Ο Γ.Στουρνάρας άφησε να εννοηθεί ότι η εφεδρεία εξετάζεται, καθώς «τα νούμερα δεν βγαίνουν», ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ.Σταϊκούρας δήλωσε ότι το πρόγραμμα της εφεδρείας είναι η (αντι)πρόταση της κυβέρνησης στην τρόικα.«Η εργασιακή εφεδρεία είναι ένα ενδεχόμενο που μπορεί να συζητηθεί» επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου στη ΝΕΤ το πρωί της Τετάρτης. Επιπλέον, έδωσε μια άλλη διάσταση στην προσπάθεια μείωσης του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, λέγοντας: «Με τις αποκρατικοποιήσεις μπορεί να περιοριστεί ο αριθμός του προσωπικού, χωρίς να χάσουν τη δουλειά τους οι υπάλληλοι».Ο κ. Κεδίκογλου έκανε λόγο για δύσκολες αποφάσεις, αλλά και ανάγκη εξορθολογισμού στο Δημόσιο.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Δυο μερόνυχτα χρειάστηκαν οι τελωνειακοί για να καταμετρήσουν μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων!!!

Δυο μερόνυχτα χρειάστηκαν οι τελωνειακοί υπάλληλοι για να καταμετρήσουν την μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων που είχαν εντοπιστεί αργά το βράδυ του Σαββάτου κρυμμένα ανάμεσα στο φορτίο ενός φορτηγού που θα επιβιβαζόταν στο πλοίο για την Ιταλία!Τα αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρων που κατασχέθηκαν, καταμετρήθηκαν τελικά σε 249.400, πράγμα που σημαίνει ότι το σύνολο των διαφυγόντων δασμών και φόρων που δεν καταβλήθηκαν στο ελληνικό δημόσιο ανέρχεται στο ποσό των 824.514,07 ευρώ!Μαζί με το λαθραίο φορτίο κατασχέθηκε και το νόμιμο, όπως και το φορτηγό με το οποίο είχε σκοπό να μεταφέρει τα τσιγάρα στο εξωτερικό ο 42χρονος οδηγός, ο οποίος συνελήφθη από στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας και παραπέμφθηκε στην δικαιοσύνη με την αυτόφωρη διαδικασία.

"Τραγουδάμε για τον Άραχθο "

Στις 11 Αυγούστου 2012 και από ώρα 9 το βράδυ δίπλα στον Άραχθο κάτω από τη Γέφυρα Τζαρή οι Δήμοι : Αρταίων, Κεντρικών Τζουμέρκων και Βόρειων Τζουμέρκων, η Ομοσπονδία Τζουμερκιωτών, το Εθνικό Πάρκο Τζουμέρκων, ο Σύλλογος Προστασίας Αράχθου, η Ι.Λ.Ε.Τ., ο πολιτιστικός Σύλλογος Κρυονερίου και όλα τα κινήματα ενεργών πολιτών της ευρύτερης περιοχής διοργανώνουν Συναυλία διαμαρτυρίας ενάντια στο φράγμα του Αγ. Νικολάουμε, με τίτλο " τραγουδάμε για τον Άραχθο " με τον διεθνούς φήμης κλαρινίστα Βασίλη Σαλέα. Μαζί του ο συμπατριώτης μας Βασίλης Παππάς και πολλοί άλλοι καλλιτέχνες. Σε ανακοίνωση - πρόσκληση από πλευράς των διοργανωτών αναφέρεται: " Διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε για να μείνει το ποτάμι μας καθαρό, χωρίς φράγματα, χωρίς λασπολίμνες με ύδατα αναψυχής για εναλλακτικές μορφές τουρισμού.Το κίνημα κατά του φράγματος είναι πάντα ενεργό και χαμένοι αγώνες είναι μόνο αυτοί που δε γίνονται".Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

ΑΡΤΑ:Συνεχίζεται η έκθεση «Αρχέγονος Αμβρακικός»

Συνεχίζεται στο Κάστρο (Κούλια) της Κορωνησίας η έκθεση ντοκουμέντων του Αρχέγονου Αμβρακικού η οποία πραγματοποιείται υπό την αιγίδα των Φορέων της Κορωνησίας και του Δήμου Αρταίων. Η έναρξη της έκθεσης έγινε στις 6 Αυγούστου και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 20 Αυγούστου με ώρες λειτουργίας από 6 έως 9 μ.μ. Υπεύθυνος της Έκθεσης είναι ο κ. Κων/νος Δημ. Ρώσσος, Οικονομολόγος – Ερευνητής – Συγγραφέας ο οποίος σε σημείωμά του αναφέρει τα εξής: «Βασικά σημεία ενδιαφέροντος, εκτός των άλλων είναι:
1.Η καταγωγή και η ρίζα των λέξεων, ΕΛΛΑΣ και ΕΛΛΗΝΕΣ
2.Η καταγωγή αυτή καθ’ εαυτή της «Ευρώπης», καθώς αποδεικνύεται ότι η καταγωγή της Ευρώπης είναι Ελληνική από την προϊστορία, καθώς και ότι Ευρώπη ίσον Ελλάδα.
3.Οι Έλληνες, τα Ελληνικά φύλα κατοικούσαν ως γηγενή στο μεγαλύτερο μέρος του Ευρωπαϊκού χώρου (και πέραν της οροσειράς του Αίμου – Ελληνικό όνομα), αλλά εκδιώχθηκαν από άλλες φυλές όπως βίκινγκς, Γαλάτες, Ούννους που η ουρά τους ήταν οι Σλάβοι κλπ.
4.Με βάση τα συμπεράσματα ειδικών επιστημόνων ως προς τον σκελετό και το κρανίο που βρέθηκε στα Πετράλωνα της Θεσσαλονίκης, καθώς και με άλλα ευρήματα, διαπιστώνεται ότι η θεωρία η οποία αναφέρει ότι όλοι οι Ευρωπαίοι, προέρχονται από μια Ινδοευρωπαϊκή φυλή, είναι περισσότερο άστοχη, για να μην χρησιμοποιήσω την Αριστοφανική διάλεκτο».
Σκοπός των διοργανωτών είναι η έκθεση να παραμείνει ανοιχτή και μετά τις 20 Αυγούστου ώστε να δοθεί η δυνατότητα να την επισκεφθούν και μαθητές σχολείων.

Μεγαλειώδης υποδοχή στα Γιάννινα για Τσιάβου – Τσίλη - Τζιάλλα

Πλήθος κόσμους αποθέωσε τους Ολυμπιονίκες του Λονδίνου στο Αεροδρόμιο και την Κεντρική Πλατεία
Στην πατρίδα τους επέστρεψαν χθες οι τρεις Ηπειρώτες Ολυμπιονίκες της Κωπηλασίας και η υποδοχή που τους επιφύλαξαν η Περιφέρεια Ηπείρου, οι Δήμοι της περιοχής και φυσικά τα σωματεία τους ήταν αντάξια των μεγάλων επιτυχιών τους στο Λονδίνο.Η χάλκινη Ολυμπιονίκης του διπλού Σκιφ Γυναικών Αλεξάνδρα Τσιάβου και οι Γιάννης Τσίλης και Γιώργος Τζιάλλας που κατέκτησαν την τέταρτη θέση στην Τετράκωπο των Ανδρών, συνοδευόμενοι από το Γιαννιώτη ομοσπονδιακό προπονητή της Κωπηλασίας Τόλη Παλαιοπάνο, έφτασαν στα Γιάννινα χθες το βράδυ.Στο Αεροδρόμιο τους περίμενε πλήθος κόσμου, μέλη των οικογενειών τους, συγγενείς, φίλοι, εκπρόσωποι της Περιφέρειας, των Δήμων Ιωαννίνων και Ηγουμενίτσας. Στην υποδοχή παραβρέθηκε σύσσωμος ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων, το σωματείο μέσα από το οποίο ξεκίνησαν τη διαδρομή τους στους κωπηλατικούς στίβους οι Γ. Τσίλης και Γ. Τζιάλλας. Η Διοίκηση του Ν.Ο.Ι. με επικεφαλής τον Πρόεδρό του κ. Σωτήρη Στάμο, προπονητές και φυσικά δεκάδες αθλητές και φίλοι των δύο Γιαννιωτόπουλων έσπευσαν να τους καλωσορίσουν στην ιδιαίτερη πατρίδα τους. Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν κατά την άφιξη των τριών Ολυμπιονικών, οι οποίοι δέχθηκαν τις αγκαλιές και τα συγχαρητήρια όλων των παρευρισκομένων και τις επευφημίες εκ μέρους συναθλητών αλλά και οπαδών τους.

«Είμαστε περήφανοι…»
«Είμαστε πολύ περήφανοι για τον τόπο μας, για τους Έλληνες, επειδή εκπροσωπήσαμε την Ελλάδα. Εύχομαι πραγματικά να σας κάναμε να ξεχαστείτε, έστω για λίγο, απ’ όσα συμβαίνουν γύρω μας», δήλωσε κατά την άφιξή της στο Αεροδρόμιο η Αλεξάνδρα Τσιάβου. Σχολιάζοντας την υποδοχή σημείωσε πως «αυτή τη φορά μας άξιζε και την περιμέναμε και ελπίζαμε γι’ αυτήν».Όλο τον κόσμο που έσπευσε χθες να τους υποδεχθεί ευχαρίστησε ο Γιώργος Τζιάλλας. «Είχαμε μια τρομερή συμπαράσταση στο Λονδίνο, μέσω μηνυμάτων, αφού δεν μπορούσαμε αλλιώς. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη θέση που πήραμε και ελπίζω στο μέλλον να δώσουμε κι άλλες χαρές στους Έλληνες», τόνισε. Ο Γιαννιώτη Ολυμπιονίκης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει δημόσια τους γονείς του που στέκονται όλα αυτά τα χρόνια δίπλα του.Τον κόσμο που βρέθηκε στο Αεροδρόμιο ευχαρίστησε από την πλευρά του και ο Γιάννης Τσίλης. «Είμαστε πολύ συγκινημένοι και πολύ χαρούμενοι για το αποτέλεσμα που φέραμε στην πατρίδα μας γιατί περνάει δύσκολες μέρες και το χρειαζόταν. Κάναμε τα πάντα για να κατακτήσουμε μετάλλιο, αλλά δεν το καταφέραμε, κυρίως λόγω κάποιων συγκυριών. Δεν πειράζει όμως, η ζωή συνεχίζεται, κοιτάμε μπροστά και πάμε για ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.Μετά την υποδοχή στο Αεροδρόμιο των Ιωαννίνων οι Ολυμπιονίκες επιβιβάστηκαν, καθώς και ο κ. Παλαιοπάνος επιβιβάστηκαν σε τζιπ της 8ης Μεραρχίας και συνοδεία δυνάμεων της Αστυνομίας οδηγήθηκαν μπροστά στο Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων, όπου τους περίμεναν μικροί αθλητές με σημαίες και από κει με πανηγυρική πομπή μεταφέρθηκαν στην Κεντρική Πλατεία.

Στην Κεντρική Πλατεία
Στην Πλατεία υποδέχθηκε τους Τσίλη και Τζιάλλα (η Τσιάβου αναχώρησε άμεσα για την Ηγουμενίτσα) ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, αντιπεριφερειάρχες, δημοτικοί σύμβουλοι κα φυσικά πλήθος κόσμου. Μετά την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό της πόλης μας, ενώ ακούγονταν συνθήματα υπέρ της Ελλάδας και των αθλητών από το συγκεντρωμένο πλήθος. Ο κ. Καχριμάνης πρόσφερε στους δύο κωπηλάτες καθώς και στον κ. Παλαιοπάνο συμβολικά δώρα. «Σας ευχαριστούμε γιατί μας κάνατε περήφανους. Δοξάσατε την Ήπειρο», τους είπε ο Περιφερειάρχης, τονίζοντας με νόημα πως «εκτός απ’ τα κουπιά χρειάζεται κι ένας ούριος άνεμος για να φτάσεις στην επιτυχία»!Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης υπεύθυνος για θέματα Αθλητισμού Παντελής Κολόκας, που είχε και την ευθύνη διοργάνωσης της εκδήλωσης, εξέφρασε τα θερμά συγχαρητήριά του στα τρία Ηπειρωτόπουλα για τις επιτυχίες τους στο Λονδίνο.

Ο Σωτήρης Στάμος
«Είναι μεγάλη τιμή για τους ίδιους τους αθλητές αλλά και για όλους εμάς, για την Ήπειρο, για την Ελλάδα το ότι στέφθηκαν Ολυμπιονίκες. Και μόνο η συμμετοχή αυτή καθεαυτή ενός αθλητή στην Ολυμπιάδα είναι μια εξαιρετική τιμή», δήλωσε από την πλευρά του συγκινημένος ο Πρόεδρος του Ν.Ο.Ι. κ. Σωτήρης Στάμος. Συνεχίζοντας ανέφερε πως «σήμερα είναι μία μεγάλη στιγμή για εμάς και για τους αθλητές. Είναι μία από τις μεγαλύτερες στιγμές στη ζωή τους και πρέπει να αισθάνονται δικαιωμένοι για τους κόπους τους και υπερήφανοι γιατί είναι από τους λίγους σ’ αυτό τον πλανήτη που κατέκτησαν τον επίζηλο τίτλο του Ολυμπιονίκη». Ο κ. Στάμος συνεχάρη μέσω του Τόλη Παλαιοπάνου και την τεχνική ηγεσία της Ομοσπονδίας Κωπηλασίας για τις νίκες στην Ολυμπιάδα του Λονδίνου.

«Πρωταθλήτρια» η Ήπειρος στις κατασχέσεις ναρκωτικών!

Πάνω από 600 κιλά χασίς εντοπίστηκαν σε ένα μήνα…
Τον τίτλο του …πρωταθλητή στις κατασχέσεις ναρκωτικών διεκδικεί η Ήπειρος, κάτι που δείχνουν και τα στοιχεία για τη δράση της Αστυνομίας τον Ιούλιο, τα οποία δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα.Μέσα σε ένα μόλις μήνα, κατασχέθηκαν πάνω από 600 κιλά χασίς (!), καθώς και σχεδόν 150 γραμμάρια ηρωίνης, κάτι που αποδεικνύει ότι η διακίνηση –κυρίως- και η χρήση ναρκωτικών αποτελεί τη νούμερο ένα μάστιγα στην Ήπειρο και με κάθε τρόπο, πρέπει να σταματήσει.Σύμφωνα με τα στοιχεία, κατασχέθηκαν συνολικά 629 κιλά και 136 γραμμάρια χασίς, 144, 3 γραμμάρια ηρωίνης (ποσότητα που θεωρείται μεγάλη και η αξία της ακόμη μεγαλύτερη), 2,5 γραμμάρια κοκαΐνης, 24 δενδρύλλια χασίς κ.α. Από τα 880 άτομα που συνελήφθησαν συνολικά, τα 33 ήταν για παραβάσεις του Νόμου περί ναρκωτικών.

Οι λαθρομετανάστες…
Ακόμη ένα στοιχείο, στο οποίο αξίζει να σταθεί κανείς είναι η πάταξη της λαθρομετανάστευσης. Συνελήφθησαν 733 άτομα (από τα 880!) και εξιχνιάστηκαν 5 περιπτώσεις διακίνησης, ενώ συνελήφθησαν άλλα 18 άτομα για την παραβίαση του Νόμου περί αλλοδαπών.Φαίνεται λοιπόν, ότι η Αστυνομία στην Ήπειρο κάνει πολύ καλά τη δουλειά της, παρά το γεγονός, ότι η αύξηση της εγκληματικότητας και στην περιοχή μας είναι ραγδαία.Πάντως, μετά και την μετακίνηση των αστυνομικών από την περιοχή μας στη Θράκη, μένει να αποδειχθεί (μέσω των στοιχείων των επόμενων μηνών), εάν η απουσία τους θα έχει επιπτώσεις στην απόδοση της ΕΛ.ΑΣ., που στην Ήπειρο πλέον είναι αποδεκατισμένη.

Τα Τροχαία…
Στο μεταξύ, αυξημένα σε σύγκριση με τον περυσινό Ιούλιο, ήταν τα τροχαία στην Ήπειρο. Συνολικά φέτος συνέβησαν 20 (ενώ πέρυσι 15), εκ των οποίων τρία ήταν θανατηφόρα (έναντι 4 τον Ιούλιο του 2011) και στα άλλα υπήρξαν 33 σοβαροί και ελαφροί τραυματισμοί.Παράλληλα, έγιναν 14.419 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 2.052 παραβάσεις, εκ των οποίων οι 816 ήταν για υπερβολική ταχύτητα.Βέβαια, εντύπωση προκαλεί το γεγονός, ότι σχεδόν το 13% των παραβάσεων, (263) ήταν για στέρηση του ασφαλιστηρίου, κάτι που δείχνει, ότι όλο και περισσότερα είναι τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα στην Ήπειρο, αφού οι ιδιοκτήτες τους αδυνατούν να τα συντηρήσουν.Σε ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει, ότι «η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οδηγώ με ασφάλεια σημαίνει: Μαθαίνω και εφαρμόζω τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. έχω διαρκώς τεταμένη την προσοχή μου στην οδήγηση και τον έλεγχο του οχήματος» κ.α.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ «ΚΑΡΙΠΙΔΗ»Ζητά να ακυρωθούν τα ένσημα που έχει καταβάλει στους εργαζόμενους!

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του τοπικού καταστήματος ΙΚΑ Ιωαννίνων προχώρησε χτες η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων του Σωματείου Εργαζομένων Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων νομού Ιωαννίνων στην επιχείρηση «ΚΑΡΙΠΙΔΗ», απαιτώντας τη διασφάλιση της καταβολής των ενσήμων στους εργαζόμενους από την εργοδοσία της εταιρείας.Η εργοδοσία, αποθρασυμένη από την πολιτική πλήρης στήριξης του κεφαλαίου που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση, προχώρησε σε προκλητική αίτηση προς το ΙΚΑ ζητώντας να απαλλαγεί από την καταβολή ενσήμων καθώς επίσης και να ακυρωθούν όσα ένσημα έχει καταβάλει όλο το 2012 στους εργαζόμενους. Οι εργαζόμενοι του «ΚΑΡΙΠΙΔΗ» βρίσκονται εδώ και 18 μήνες σε επίσχεση εργασίας απαιτώντας την καταβολή δεδουλευμένων τα οποία φτάνουν μέχρι και τα 22.000 ευρώ (!) ανά εργαζόμενο, ενώ για περισσότερο από 3 χρόνια βρίσκονται όμηροι της εργοδοσίας, δίνοντας συνεχόμενες μάχες ενάντια στις απολύσεις και στην απλήρωτη εργασία.Με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Ιωαννίνων του ΠΑΜΕ, σημειώνει: «Οι εργαζόμενοι στον Καριπίδη, το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, η Γραμματεία του ΠΑΜΕ Ιωαννίνων, προειδοποιούν πως οποιαδήποτε προσπάθεια καταπάτησης των εργασιακών δικαιωμάτων θα πέσει στο κενό από την ίδια την δράση των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι στην πόλη και στο χωριό δεν πρέπει να επιδείξουν καμιά ανοχή στην νέα κυβέρνηση που ήδη έχει περάσει στην επίθεση για την ικανοποίηση κάθε απαίτησης του μεγάλου κεφαλαίου. Τώρα δράση, ένας για όλους και όλοι για έναν, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας».

ΠΡΕΒΕΖΑ:Ιδιαίτερα διαβασμένοι όσοι μαθητές ακολούθησαν την θετική κατεύθυνση μαθημάτων!

διαίτερα διαβασμένοι αποδείχτηκαν τη φετινή περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων, όσοι μαθητές των λυκείων της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας, ακολούθησαν την θετική κατεύθυνση μαθημάτων. Όπως προέκυψε από τα στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας που επεξεργάστηκε ο εκπαιδευτικός-ερευνητής κ. Στράτος Στρατηγάκης, η Πρέβεζα κατετάγη στην τέταρτη θέση πανελλαδικώς, αναφορικά με το ποσοστό των μαθητών της θετικής κατεύθυνσης, που αρίστευσαν στις πανελλαδικές εξετάσεις. Οι επιδόσεις των μαθητών της θετικής κατεύθυνσης στην Πρέβεζα είναι ιδιαίτερα υψηλές, δείχνοντας πως έπιασαν τόπο οι προσπάθειες των υποψηφίων. Γεγονός που είχε φανεί και από την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας βάσει των στατιστικών στοιχείων των βαθμολογικών επιδόσεων υποψηφίων στα λύκεια του νομού ως προς το μέσο όρο βαθμού πρόσβασης. Σε κάθε περίπτωση πάντως σε λίγες μέρες θα πάρει τέλος η αγωνία των υποψηφίων για μία θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Οι βαθμολογικές βάσεις των σχολών και τα ονόματα των επιτυχόντων αναμένεται να ανακοινωθούν το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου κι έως τότε τη μεγαλύτερη αγωνία θα έχουν οι υποψήφιοι των οποίων η βαθμολογία, σε σύγκριση με τις περσινές βάσεις, καταγράφει μικρές αποκλίσεις.

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των γιατρών στο νοσοκομείο Χατζηκώστα

Σε επίσχεση εργασίας βρίσκονται και αυτή την εβδομάδα οι ειδικευόμενοι γιατροί του νοσοκομείου Χατζηκώστα, διαμαρτυρόμενοι για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων των εφημεριών. Στη χθεσινή γενική συνέλευση αποφασίστηκε να απέχουν των εγασιών τους και καλούν τη διοίκηση να δώσει άμεσα λύση στα αιτήματά τους. Στο πλευρό των γιατρών τάχθηκε και ο σύλλογος εργαζομένων του νοσοκομείου και με ανακοίνωσή του καλεί τους πολίτες να στηρίξουν των αγώνα για αναβάθμιση της δημόσιας υγείας.

Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου

Την Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012 και ώρα 10:00 π.μ. συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου με 29 συνολικά θέματα στην ημερήσια διάταξη.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:23 χρονος γλίστρησε στα βράχια στην "Αγία Παρασκευή"

Άσχημη κατάληξη είχε η παραμονή ενός λουόμενου στην περιοχή «Αγία Παρασκευή» στην Πέρδικα Θεσπρωτίας.Ειδικότερα, ένας 23χρονος γλίστρησε σε βραχώδες σημείο, με αποτέλεσμα να χτυπήσει στο πόδι και στο χέρι του. Άμεσα στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο και τον μετέφερε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών.Προανάκριση, διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Συβότων.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:10χρονη βρήκε πορτοφόλι με 2.000 ευρώ και το παρέδωσε στην αστυνομία!

Ούτε για ένα δευτερόλεπτο δεν πέρασε από το μυαλό 10χρονης κοπέλας από την Ηγουμενίτσα, να κρατήσει το πορτοφόλι που βρήκε στον δρόμο και το οποίο περιείχε 2000 ευρώ σε μετρητά.Αμέσως, μαζί με τους γονείς της, ειδοποίησαν την Αστυνομία και παρέδωσαν το πορτοφόλι.Το πορτοφόλι είχε πέσει από συμπολίτη μας, από το Ασπροκκλήσι Φιλιατών, ο οποίος είχε δηλώσει την απώλειά του στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας.Η χαρά του ήταν διπλή και για το ότι βρήκε τα χρήματα και τις κάρτες του, αλλά και από την πράξη ευσυνειδησίας της 10χρονης, που εν μέσω οικονομικής κρίσης, επέστρεψε στο ακέραιο το ποσό που βρήκε.

Γιορτή μουσικής στην Βροντισμένη

Η Βροντισμένη ως κοινή καταγωγή του Δημήτρη Υφαντή του Τριφώνου, τουΓρηγόρη Κλιούμη των Υπογείων Ρευμάτων και του κλαρινίστα Νίκου Τάσση, οδηγεί τα τρία διαφορετικά συγκροτήματα και είδη μουσικής να συναντηθούν στην πλατεία της ιδιαίτερης αυτής πατρίδας και να παίξουν για το κοινό τους ένα πρόγραμμα με αφετηρία το ροκ και κατάληξη την παράδοση .Ο ιδιαίτερος ροκ ήχος , με γέφυρα τις απογειωτικές τριφωνίες , σε έντεχνα και παραδοσιακά τραγούδια και διασκευές, καταλήγουν στο πεντατονικό κλάμα του κλαρίνου.Επί σκηνής λοιπόν μας καλωσορίζει σ΄ αυτή τη γιορτή μουσικής ο επίσης Βροντισμενιώτης καταξιωμένος ηθοποιός Μιχάλης Μαρκάτης και παραδίδει τα σκήπτρα στους 4 Υπόγειους, στους 7 Τριφωνικούς και κατόπιν στους 5 παραδοσιακούς μουσικούς.
ΠΑΙ-ΖΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ
ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ
Γρηγόρης Κλιούμης : κιθάρα-τραγούδι, Κώστας Παρίσσης: κιθάρα-τραγούδι,
Απόστολος Καλτσάς: ηλεκτρικό μπάσο, Τάσος Πέππας: τύμπανα
ΤΡΙΦΩΝΟ
Ερωφίλη, Δημήτρης Υφαντής, Γιώργος Περαντάκος Μαζί τους:
Δημήτρης Παπαλάμπρου: κιθάρες, Ευαγγελία Μαυρίδου: πιάνο,
Γιάννης Γρυπαίος: μπάσο, Νίκος Χριστόπουλος: τύμπανα,
Δημήτρης Υφαντής: μαντολίνο, τσουμπούς, καβάλ.
Παραδοσιακή Ορχήστρα Νίκου Τάσση
Επιμέλεια παρουσίασης Μιχάλης Μαρκάτης
Διοργάνωση : ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΒΡΟΝΤΙΣΜΕΝΗΣ
ΒΡΟΝΤΙΣΜΕΝΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 9:30
ΕΙΣΟΔΟΣ 5 ΕΥΡΩ

Τους τρεις Ολυμπιονίκες της υποδέχθηκε η Ήπειρος

Τις δέουσες τιμές απέδωσε χθες βράδυ σύσσωμη η τοπική κοινωνία της Ηπείρου στους αθλητές της κωπηλασίας που συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου. Οι τοπικοί φορείς υποδέχθηκαν την Αλεξάνδρα Τσιάβου, που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, και τους Γιάννη Τσίλη και Γιώργο Τζάλλα στο αεροδρόμιο και μεταφέρθηκαν μετά στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων όπου και τιμήθηκαν από τους τοπικούς φορείς. Ο περιφερειάρχης έδωσε στους δύο Γιαννιώτες αθλητές από μία τριήρη, ευχόμενος να έχουν ούρειο άνεμο και οι δύο αθλητές εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς όλους όσοι βρέθηκαν στην κεντρική πλατεία για να τους τιμήσουν. Ταυτόχρονα, δήλωσαν πως δεν πρόκειται να σταματήσουν την προσπάθειά τους και έδωσαν ραντεβού για την επόμενη Ολυμπιάδα. Το βράδυ, ο δήμος Ηγουμενίτσας οργάνωσε εκδήλωση προς τιμήν της Αλεξάνδρας Τσιάβου στη θεσπρωτική πρωτεύουσα.

Πανηγύρι με έντονο αυτοδιοικητικό άρωμα στην Κληματιά

Δευτέρα βράδυ στο πανηγύρι της Κληματιάς την παράσταση στην κατάμεστη πλατεία την έκλεψε μια μεγάλη παρέα αυτοδιοικητικών του δήμου Ζίτσας. Σε αυτή συμμετείχαν οι πρώην δήμαρχοι Μιχάλης Κατσάνος, Γιώργος Παργανάς, Νίκος Σιαπατόρης, Θωμάς Παπαϊωάννου και Σάκης Βλέτσας. Τους πλαισίωναν πρώην αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και ενεργοί πολίτες της περιοχής. Δεν προλάβαιναν να χαιρετούν τους πολίτες της περιοχής που τους έσφιγγαν το χέρι και τους παρότρυναν να συνεχίσουν το εγχείρημά τους. Το που θα φτάσουν θα το δούμε στην ώρα του. Πάντως μέχρι στιγμής συσπειρώνουν πολύ κόσμο γύρω τους, αφού λειτουργούν ακηδεμόνευτα από κόμματα και βουλευτικά Γραφεία, ταγμένοι στον κοινό στόχο για ένα καλύτερο αύριο στο δήμο Ζίτσας.

Διεθνές Επιστημονικό Συμπόσιο στη Δροσοπηγή Κόνιτσας


Με ένα σημαντικό Διεθνές Επιστημονικό Συμπόσιο, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην περιοχή μας αλλά και σειρά παράλληλων εκδηλώσεων εγκαινιάζει την δραστηριότητά του το «Πνευματικό Συνεδριακό Κέντρο Δροσοπηγής» της Κόνιτσας, την Παρασκευή 10 & το Σάββατο 11 Αυγούστου 2012. Με θέμα «Σεισμική Μηχανική & Δομική Διαρθρωτική Μηχανική» το Συμπόσιο, στο οποίο συμμετέχουν επιφανείς επιστήμονες από την Ελλάδα, την Ευρώπη και την Αμερική, είναι αφιερωμένο στη μνήμη και το έργο του Έλληνα πρωτοπόρου Δρ. Αριστόδημου Φιλιππακόπουλου. Το Συμπόσιο περιλαμβάνει μια ακόμη ειδική θεματική ενότητα με αντικείμενο τους κορυφαίους μαστόρους της πέτρας της περιοχής Μαστοροχωρίων, την εξέλιξη των εμπειρικών τεχνικών τους και τον αντισεισμικό σχεδιασμό των κατασκευών τους. Την παραμονή των εργασιών του Συμποσίου, Πέμπτη 9 Αυγούστου, στις 9:00 το βράδυ εγκαινιάζεται στον ίδιο χώρο η Έκθεση φωτογραφίας του Κώστα Τζιμούλη«Μνήμες σε Άσπρο – Μαύρο», η οποία θα είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 12 έως και τις 30 Αυγούστου 2012. Όλες οι εκδηλώσεις, στις οποίες η είσοδος είναι ελεύθερη, διοργανώνονται από την Αδελφότητα Δροσοπηγιωτών. Πληροφορίες – Επικοινωνία: Γεώργιος Κοτολούλης, Πρόεδρος Δ.Σ. Τηλ.: 2310 587972, 26550 81414, 6978 307275 • Fax: 2310 608957, 26550 81414 e-mail: info@drosopigi.org • kotoloulis@gmail.com

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:17 λαθρομετανάστες εντοπίστηκαν σε κρύπτη φορτηγού!

Συνελήφθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας από προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής 59χρονος αλλοδαπός οδηγός φορτηγού οχήματος διότι διαπιστώθηκε να μεταφέρει κρυμμένους, σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στην οροφή της καρότσας, δεκαεπτά (17) αλλοδαπούς στερούμενους νομιμοποιητικών εγγράφων με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας ενώ το φορτηγό όχημα κατασχέθηκε.

Εκδηλώσεις στην Κοιλάδα Δωδώνης


Αθλητικές – Ψυχαγωγικές – Πολιτιστικές εκδηλώσεις οργανώνουν από 8 - 12 Αυγούστου οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι – Αδελφότητες Δωδωναίας Κοιλάδας.Συγκεκριμένα το πρόγραμμα περιλαμβάνει ποδόσφαιρο (τουρνουά νέων) από 8 έως 11 Αυγούστου, αγώνα παλαιμάχων (Σάββατο 11 Αυγούστου), ποδηλασία από Αγία Αναστασία μέχρι Μελιγγούς (Παρασκευή 10 Αυγούστου).Ψυχαγωγικές εκδηλώσεις θα γίνουν την Πέμπτη 9 Αυγούστου, ώρα 10.00 π.μ. στην Πλατεία Δωδωνούπολης (με λαϊκό – δημοτικό τραγούδι) και την Κυριακή 12 Αυγούστου, ώρα 6 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Δωδώνης (πρωτάθλημα στο τάβλι).Την Κυριακή 12 Αυγούστου, ώρα 11 π.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Μαντείου, θα γίνει παρουσίαση ιστορίας αρχαιολογικού χώρου Δωδώνης.

Ξεκίνησε στα ΚΕΠ όλης της χώρας η διάθεση των εισιτήριων κοινωνικού τουρισμού

Ξεκίνησε στα ΚΕΠ όλης της χώρας η διάθεση των εισιτήριων κοινωνικού τουρισμού για την περίοδο 2012 – 2013. Το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» προσφέρει 6ήμερες διακοπές σε όλη την Ελλάδα και θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Μαΐου 2013. Οι 81.200 δικαιούχοι μπορούν να προμηθεύονται τα δελτία από τα ΚΕΠ, καθημερινά εκτός από αργίες, μέχρι να εξαντληθούν τα δελτία που θα διατεθούν. Απαραίτητη προϋπόθεση, είναι το ατομικό ή το οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα των δικαιούχων με βάση τα στοιχεία της οικείας Δ.Ο.Υ, να μην υπερβαίνει τα 18.000€ για μεμονωμένους δικαιούχους, τις 31.000€ για δικαιούχους με οικογενειακό εισόδημα και τις 40.000€ για τρίτεκνους με οικογενειακό εισόδημα

Εκτρέπεται η κυκλοφορία των οχημάτων επί της Ε.Ο Πρέβεζας-Γέφ.Καλογήρου και στις δύο κατευθύνσεις

Σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Πρέβεζας διακόπτεται σήμερα προσωρινά και εκτρέπεται η κυκλοφορία των οχημάτων επί της Ε.Ο Πρέβεζας-Γέφ.Καλογήρου και στις δύο κατευθύνσεις του τμήματος, με σκοπό την εκτέλεση εργασιών επί της οδού για την ομαλή και ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων. Την επιτήρηση του οδικού αυτού τμήματος για το χρονικό διάστημα που θα κρατήσουν οι εργασίες έχει αναλάβει το Τ.Τ Πρέβεζας για την αποφυγή κυκλοφοριακών προβλημάτων και την εξασφάλιση ομαλών συνθηκών οδικής κυκλοφορίας.

Σε ετοιμότητα και σήμερα η Πολιτική Προστασία

Υψηλές θρμοκρασίες θα επικρατήσουν και σήμερα στα Γιάννενα και την περιοχή της Ηπείρου. Το θερμόμετρο αναμένεται να φτάσει μέχρι και τους 38 βαθμούς Κελσίου, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκεται η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου προκειμένου να παράσχει οιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί σε πολίτες που έχουν ανάγκη.

River party στις όχθες του μυθικού Αχέροντα

Το καθιερωμένο river party στις όχθες του μυθικού Αχέροντα ποταμού, στην τοποθεσία Γέφυρα Μπακόλα, στο Πολυστάφυλο Πρέβεζας, που έχει αγκαλιαστεί από τη νεολαία της ευρύτερης περιοχής και όχι μόνο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Αυγούστου. Για τέταρτη χρονιά οι Σύλλογοι Πολυσταφυλιτών, η Αδελφότητα Πολυσταφυλιωτών Αθήνας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος, που εδρεύει στο χωριό, μας καλούν για μία ''απόβαση'' στον Αχέροντα ποταμό, γεμάτη κέφι και επίλεκτη μουσική, για να ζήσετε μία αξέχαστη καλοκαιρινή βραδιά. Mία μέρα νωρίτερα το Σάββατο 11 Αυγούστου οι σύλλογοι του Πολυσταφύλου, συνδιοργανώνουν μεγάλο γλέντι με ηπειρώτικη και παραδοσιακή μουσική, στην πλατεία του Πολυσταφύλου, ενώ ανήμερα της 15ης Αυγούστου, στην ιστορική εκκλησία Παναγία, θα διοργανωθεί γλέντι, με την ρουσατσιώτικη κομπανία και τραγουδιστή τον Γιώργο Ιωαννίδη. Θα υπάρξουν κεράσματα και θα προσφερθούν παραδοσιακά εδέσματα.

Συγχαρητήριο μήνυμα του Δημάρχου Φιλιατών

Ο Δήμαρχος Φιλιατών Μηνάς Παππάς απέστειλε το ακόλουθο συγχαρητήριο μήνυμα στις Ελληνίδες αθλήτριες Αλεξάνδρα Τσιάβου και Χριστίνα Γιαζιτζίδου για το χάλκινο Ολυμπιακό μετάλλιο στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών της κωπηλασίας«Αγαπητές Αλεξάνδρα Τσιάβου και Χριστίνα Γιαζιτζίδου,Σας εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στην κωπηλασία, στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου. Για τη συμπατριώτισσα μας Αλεξάνδρα θέλω ιδιαίτερα να τονίσω πως έκανε όλους εμάς τους Θεσπρωτούς υπερήφανους.»

Συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Ζίτσας


Συνεδριάζει την ερχόμενη Πέμπτη 9 Αυγούστου,με 54 θέματα στην ημερήσια διάταξη,το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ζίτσας.Τα θέματααφορούν μεταξύ άλλων,την έγκριση δημοπράτησης των «μελετών Βλέτσα» για την Πασσαρώνα, των κοινόχρηστων χώρων Μεταμόρφωσης, καθώς επίσης εγκρίσεις παρατάσεων, μελετών κλπ.Επίσης η έκδοση κανονιστικής απόφασης για εμποροπανήγυρη και συζήτηση αιτήσεων δημοτών και φορέων.

Εξιχνιάστηκε άμεσα διάρρηξη περιπτέρου στην Άρτα

Εξιχνιάστηκε άμεσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας με τη συνδρομή της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., κλοπή σε περίπτερο που έγινε χθες νωρίς το πρωί στην Άρτα και ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο νεαροί, ηλικίας 35 και 37 ετών.Στο πλαίσιο της έρευνας συνελήφθη ο 37χρονος ημεδαπός ενώ αναζητείται ο 35χρονος και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τους για διάπραξη κλοπής κατά συναυτουργία και απείθεια.Ειδικότερα, χθες τα ξημερώματα, οι δύο δράστες διέρρηξαν περίπτερο, ιδιοκτησίας, 39χρονης ημεδαπής στην Άρτα και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και πακέτα τσιγάρων.Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Τα όπλα… σκοπεύουν να πάρουν στα χέρια οι κάτοικοι και καλλιεργητές στο Γκρίμποβο του Δήμου Ζίτσας

α όπλα… σκοπεύουν να πάρουν στα χέρια οι κάτοικοι και καλλιεργητές στο Γκρίμποβο του Δήμου Ζίτσας, προκειμένου να διαφυλάξουν τις καλλιέργειές τους από τα αγριογούρουνα.Ο πληθυσμός των άγριων γουρουνιών στην περιοχή, όπως και σε πολλά ακόμη σημεία του νομού Ιωαννίνων, έχει αυξηθεί δραματικά με αποτέλεσμα να καταστρέφουν τις καλλιέργειες στην αναζήτησή τους για τροφή.Σχεδόν η μισή σοδειά των 200 περίπου στρεμμάτων που καλλιεργήθηκε φέτος στον κάμπο του Γκριμπόβου έχει καταστραφεί από τους πληθυσμούς των αγριόχοιρων που ζουν στην περιοχή και μάλιστα δεν περιορίζονται μόνο στον κάμπο, αλλά κάνουν την εμφάνισή τους και μέσα στο χωριό προκειμένου να βρουν φαγητό.Η καταστροφή είναι ολοκληρωτική για τους καλλιεργητές καλαμποκιού και λιγότερο τριφυλλιού, που κάθε βράδυ δέχονται την «επίθεση» των πεινασμένων αγριόχοιρων και το πρωί βλέπουν την σοδειά τους να έχει μειωθεί. Αυτό σημαίνει ένα πολύ μεγάλο οικονομικό πλήγμα, που στις σημερινές συνθήκες, ισοδυναμεί με αδυναμία επιβίωσης.Η φετινή εικόνα των καλλιεργειών είναι αποκαρδιωτική, με δεκάδες στρέμματα να έχουν ρημαχτεί και επιπλέον να έχουν καλυφθεί τα αρδευτικά αυλάκια από τα σπασμένα καλαμπόκια που αφήνουν πίσω τους τα αγριογούρουνα, καθιστώντας αδύνατο το πότισμα στο υπόλοιπο τμήμα του χωραφιού.Μέσα σε μια νύχτα ο Δημήτρης Παύλου είδε ένα μεγάλο μέρος της παραγωγής να έχει καταστραφεί, ενώ το 70% περίπου της σοδειάς του Ηλία Ντούλη το «απόλαυσαν» οι αγριόχοιροι.«Κάτι πρέπει να γίνει. Εμείς θα κάνουμε πόλεμο εδώ, δεν γίνεται αλλιώς. Έδωσα χρήματα για να σπείρω και να ζήσω την οικογένειά μου και τα ζώα μου και τώρα θα αναγκαστώ να πάω να αγοράσω καλαμπόκι», σημείωσε ο κ. Παύλου.«Είναι οικονομική καταστροφή, δεν θα έχουμε χρήματα ούτε για τους λογαριασμούς», σημείωσε ο παραγωγός κ. Ντούλης.«Μέχρι το τέλος δεν θα μείνει κανένα καλαμπόκι», σημειώνει ο Θεοδόσης Αδαμόπουλος, νέος καλλιεργητής.

Ανεξέλεγκτη αύξηση των αγριόχοιρων
Οι ζημιές από τους αγριόχοιρους δεν αποζημιώνονται, όπως ενημερώθηκαν από τον ΕΛΓΑ οι καλλιεργητές, που ζητούν να ληφθούν άμεσα μέτρα από την Πολιτεία, με την συνδρομή της Περιφέρειας αλλά και του Δήμου, με βασικό στόχο, αν όχι την αποζημίωσή για την φετινή καταστροφή, τουλάχιστον τον περιορισμό του πληθυσμού των ζώων, ώστε να μην αντιμετωπίσουν ξανά τα ίδια προβλήματα.Μετά από πολλά χρόνια προστασίας του πληθυσμού του αγριόχοιρου, την απελευθέρωση ενός μεγάλου αριθμού από τα καταφύγια και την διασταύρωσή του με ήμερους χοίρους, το αποτέλεσμα ήταν σήμερα η ύπαιθρος τουλάχιστον του Νομού Ιωαννίνων να είναι γεμάτη από τα «υβρίδια», που αναπαράγονται πολύ ταχύτερα.Ο πληθυσμός τους βρίσκεται σε έξαρση, σύμφωνα με τον τεχνολόγο γεωπόνο Άλκη Μήτσογλου που επισκέφθηκε το Γκρίμποβο μαζί με άλλα στελέχη της παράταξης «Συμμαχία Πολιτών» του Χρυσόστομου Βούζα, προκειμένου να δουν από κοντά την κατάσταση μετά τα παράπονα και τις διαμαρτυρίες των κατοίκων.«οι ζημιές είναι εκτεταμένες και αν αυτοί οι άνθρωποι δεν αποζημιωθούν δεν θα μπορέσουν να ξανακαλλιεργήσουν», σημείωσε.Ο περιορισμός του αριθμού των αγριόχοιρων μπορεί να γίνει μόνο σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, το Δασαρχείο και τον Κυνηγετικό Σύλλογο. Για το λόγο αυτό, ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Ηλίας Σαράκης έχει ήδη θέσει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζίτσας και στον πρόεδρο του Κυνηγετικού Συλλόγου και θα συζητηθεί στην συνεδρίαση της Πέμπτης.«Πρέπει οπωσδήποτε να γίνει κάτι. Έχουν δαπανηθεί τόσα χρήματα για τις καλλιέργειες και τον αναδασμό και θα αναγκαστεί ο κόσμος να φύγει και να επιστρέψει στις πόλεις», σημείωσε.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Το 6ο Tzoumerka Art festival, είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Γιώργου Κολόζη


Το πρόγραμμα των κεντρικών εκδηλώσεων του 6ου Tzoumerka Art festival, είναι αφιερωμένο στη μνήμη του κινηματογραφιστή και παραγωγού Γιώργο Κολόζη.Ο Γιώργος Κολόζης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1953. Σπούδασε Πολιτικές - Οικονομικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη συνέχεια φωτογραφία στο School of Modern Photography( S.M.P New Jersey) και σκηνοθεσία στη Σχολή Κινηματογράφου Σταυράκου.Από το 1976 έως το 1980 εργάσθηκε σε εταιρίες παραγωγής (Φίνος, Καραγιάννης, Λεφάκης, Cinetic), και σε διάφορα τηλεοπτικά προγράμματα κυρίως ντοκιμαντέρ (ΕΡΤ, ZDF, RAI 1, CENTRAL TV).Από το 1980 έως το 1985 ασχολήθηκε με την σκηνοθεσία και την παραγωγή σειρών οικολογικών ντοκιμαντέρ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΤΑ ΠΟΤΑΜΙΑ ΤHΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, κ.άΤο 1985 ίδρυσε την εταιρία παραγωγής ΦΩΤΟΚΙΝΗΣΗ Ε.Π.Ε (PHOTOKINISIS) και ασχολήθηκε κυρίως με την παραγωγή και σκηνοθεσία ντοκιμαντέρ για την ελληνική και διεθνή αγορά.Έχει διακριθεί σε διεθνή φεστιβάλ ταινιών όπως OKOMEDIA, ECOFILM, MOUNTAIN FILM FESTIVAL, INTERNATIONAL TRAVEL FILM FESTIVAL, FESTIVAL INTERNATIONAL DU FILM NATURE, ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ, GOLDEN KNIGHT IFF RUSSIA κ.άΣτην Ελλάδα έχει τιμηθεί με το πρώτο βραβείο ελληνικής τηλεόρασης για την σειρά ντοκιμαντέρ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ και στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με κρατικό βραβείο ποιότητας για την ταινία τεκμηρίωσης Η ΜΝΗΜΗ. Πρόσφατα βραβεύθηκε στην Ρωσία με τον Αργυρό Ιππότη για το κινηματογραφικό ντοκιμαντέρ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ ΤΟΥ ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗ ΚΑΙ Ο ΜΠΑΡΜΠΑ ΛΑΜΠΡΟΣ (2006).Ο Γιώργος Κολόζης ήταν ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Tzoumerka Art festival από το ξεκίνημά του μέχρι και το 2009 που απεβίωσε.Θέλοντας λοιπόν να τιμήσουμε την προσφορά του στο φεστιβάλ, αλλά και συνολικά στην κινηματογραφική τεκμηρίωση της Ελληνικής φύσης, την Πέμπτη 9 Αυγούστου οργανώνουμε μια ξεχωριστή συναυλία στην απόκρημνη κορυφή Αγία Παρασκευή των Τζουμέρκων, στα 1.400 μέτρα υψόμετρο πάνω από το χωριό Καταρράκτης. Στη συναυλία αυτή ο Πέτρος Κούρτης, γνωστός από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004, θα παρουσιάσει μαζί με άλλους μουσικούς από την ομάδα του, ένα πρόγραμμα με κρουστά χωρίς τη συνοδεία ηχητικού εξοπλισμού.Το πρόγραμμα θα συνεχίσει στο Δασικό Χωριό με ένα πρόγραμμα χορών από την Ομάδα Τέχνης Φωκίδας, σε μουσικές από τον Ελληνικό Κινηματογράφο. Η ημέρα θα κλείσει με προβολές ταινιών ντοκιμαντέρ του Γιώργου Κολόζη.Την Παρασκευή 10 Αυγούστου το πρόγραμμα περιλαμβάνει δυο συναυλίες, η πρώτη από τους The Next Saturdays και η δεύτερη από τους Drumvoice. Θα ακολουθήσουν προβολές ταινιών, όπως η ταινία του “The Designer” του Γιώργου Παπανικολάου με μουσική του Νίκου Σαλονίτη και προβολή των βραβευμένων ταινιών του 2ου φεστιβάλ ψηφιακού κινηματογράφου Αθήνας.Το Σάββατο 11 Αυγούστου θα ξεκινήσει με ένα πρόγραμμα δραστηριοτήτων που περιλαμβάνουν ορεινό ποδήλατο και rafting στον Άραχθο. Οι συναυλίες της ημέρας έχουν jazz αποχρώσεις ξεκινώντας με αυτοσχεδιασμούς του Μπάμπη Παπαδόπουλου πάνω σε μουσικές από την ταινία “The General” του Buster Keaton. Θα ακολουθήσουν τα σχήματα Inravenus και Tilemachos Moussas Farm.Το πρόγραμμα ολοκληρώνετε την Κυριακή 12 Αυγούστου, ξεκινώντας το πρωί με μια κατάβαση canyoning του μεγάλου καταρράκτη ύψους 110 μέτρων, πάνω από το χωριό Καταρράκτης. Το βράδυ της ίδιας μέρας θα γίνουν τρεις συναυλίες. Η πρώτη με το γυναικείο σχήμα Carbonated Lamonade σε alternative συνθέσεις, στη συνέχεια οι Empty Frame σε rock - indie μουσικές, και για το τέλος μια rock συναυλία των Yeah!. Το πρόγραμμα της Κυριακής θα κλείσει με μια μεταμεσονύχτια παρουσίαση της πρώιμης ιστορίας του Ελληνικού Κινηματογράφου από το 1896 μέχρι το 1939.Την ίδια περίοδο αυτή θα υπάρχουν και άλλες εκδηλώσεις όπως:
 Εγκατάσταση της διαδραστικής εκδοχής του πίνακα «Έναστρη Νύχτα» του Van Gogh, από τον Πέτρο Βρέλλη. Πρόκειται για ένα «ζωντανό» πίνακα όπου ο επισκέπτης μπορεί να αλληλεπιδράσει με το έργο πειράζοντας τη ροή του. Το έργο βγήκε στη δημοσιότητα τον Μάρτιο και από τότε έχει συγκεντρώσει άριστες κριτικές από όλο τον κόσμο και περισσότερες από 1,5 εκατομμύριο επισκέψεις.
 Έκθεση φωτογραφίας από την κινηματογραφική δράση του Γιώργου Κολόζη.
 Σεμινάριο Stop Motion Animation με τον Στέλιο Λαζαρίδη
 Σεμινάριο ρέικι με τη Χρύσα Βασιλείου
Το Tzoumerka Art Festival γίνεται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου και τη στήριξη του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων.
Οι κεντρικές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Δασικό Χωριό «Κέδρος», στον Καταρράκτη Τζουμέρκων, με δωρεάν είσοδο.Πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα στο www.tzoumerka-art-festival.gr και στο τηλέφωνο 2685031791, Χρήστος Λάμπρης.

Πυρκαγιά σε όχημα που κινούνταν στην Εγνατία Οδό

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα και σε ένα όχημα που κινούνταν στην Εγνατία Οδό, από την Ηγουμενίτσα προς τα Γιάννενα, στο ύψος της Αγίας Αναστασίας. Επρόκειτο για ένα τζιπ που μετέφερε μάλιστα τροχόσπιτο και πιθανότατα η πυρκαγιά προκλήθηκε από μηχανική βλάβη.Το όχημα καταστράφηκε ολοσχερώς όμως ο οδηγός πρόλαβε να αποσυνδέσει το τροχόσπιτο, πριν πάρει και αυτό φωτιά. 

Αποθεώθηκε στην Ηγουμενίτσα ο Νίνο!

Το αδιαχώρητο επικράτησε στην live εμφάνιση που έδωσε πριν λίγες μέρες σε γνωστό club στην Ηγουμενίτσα ο Νίνο. Ο γνωστός ερμηνευτής ανέβηκε στη σκηνή και αποθεώθηκε από τις θαυμάστριες του που είχαν συγκεντρωθεί στο μαγαζί από νωρίς.Συνεχίζοντας την καλοκαιρινή του περιοδεία, ο Νίνο βρέθηκε την περασμένη Παρασκευή στο W club, εμφανίστηκε on stage και προκάλεσε πανικό. Ερμηνεύοντας πολλές από τις πρώτες επιτυχίες της καριέρας του, αλλά και το νέο καλοκαιρινό του hit “Απόψε δεν πάμε σπίτι” κράτησε το κέφι αμείωτο μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.Με casual εμφάνιση, ένα μαύρο παντελόνι και ένα λευκό T-shirt, ο Νίνο απέσπασε τα καλύτερα σχόλια και κέρδισε ακόμη και τους πιο απαιτητικούς θεατές.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου πρόκειται να ξεκινήσει η λειτουργία του συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων

Στις αρχές Σεπτεμβρίου πρόκειται να ξεκινήσει η πιλοτική λειτουργία του αυτοματοποιημένου συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων, καθώς το υποπρόγραμμα στο πλαίσιο του CYCLO εξελίσσεται βάσει του αρχικού σχεδιασμού.Ήδη την προηγούμενη εβδομάδα παραδόθηκαν στο Δήμο Ιωαννιτών τα δέκα αυτοματοποιημένα ποδήλατα, ένα ηλεκτρικό, καθώς και άλλα δέκα ποδήλατα, τα οποία αποθηκεύτηκαν, εν αναμονή της παράδοσης και του υπόλοιπου υλικού ώστε στο τέλος Αυγούστου να γίνει η εγκατάσταση του συστήματος.Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, οι δύο σταθμοί των κοινόχρηστων ποδηλάτων θα τοποθετηθούν έξω από το Δημοτικό πάρκινγκ στα Λιθαρίτσια και στο Μώλο, ενώ τα απλά ποδήλατα θα τοποθετηθούν στο Νησί.Το έργο έχει αναλάβει η εταιρεία πληροφορικής BrainBox, που εκτός από την προμήθεια θα αναπτύξει και το σύστημα με την ηλεκτρονική κάρτα για όσους θέλουν να χρησιμοποιήσουν ένα ποδήλατο. Το αν το σύστημα θα αναπτυχθεί, είναι κάτι που θα αποφασιστεί μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα πιλοτικής λειτουργίας, όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος Βασίλης Μασσαλάς, ο οποίος πρόσθεσε πως η έναρξη του προγράμματος θα συνοδευτεί και από μία σειρά εκδηλώσεων με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών.«Με την πιλοτική λειτουργία θα δούμε αν μελλοντικά θα λειτουργήσει το σύστημα με πολύ περισσότερα ποδήλατα και περισσότερους σταθμούς. Από τη στιγμή που διαπιστώσουμε ότι υπάρχει διάθεση των πολιτών για χρήση των κοινόχρηστων ποδηλάτων, θα εξετάσουμε τον τρόπο που θα αναπτυχθεί, αν το συγκεκριμένο σύστημα ταιριάζει στην πόλη, που εντοπίζονται αδυναμίες και αν θα υπάρξει κάποιο μικρό κόστος για τους χρήστες. Η έννοια είναι να δώσουμε το έναυσμα, ώστε σε επόμενο στάδιο να μπει το ποδήλατο στην καθημερινότητα των πολιτών», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μασσαλάς.H δράση «CYCLO – Πόλεις ποδηλάτου, Τοπικές ευκαιρίες για βιώσιμη κινητικότητα και τουριστική ανάπτυξη» χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Εδαφικής Συνεργασίας «Μεσογειακός Χώρος» – MED 2007-2013 και στοχεύει στην προώθηση της αειφόρου κινητικότητας στις μικρές και μεσαίες πόλεις της Μεσογείου, μέσω της ένταξης της χρήσης του ποδηλάτου σε πολιτικές και χωροταξικό σχεδιασμό.Ο προϋπολογισμός για το Δήμο Ιωαννιτών ανέρχεται σε 90.000 ευρώ και εκτός από την τοποθέτηση συστήματος μίσθωσης ποδηλάτων, προβλέπει τη δημιουργία ποδηλατικών χαρτών και φυλλαδίων, ενημερωτικές ημερίδες και δράσεις για την προώθηση του ποδηλάτου.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Πανελλήνιος αγώνας θερινού Διάθλου στο Μέτσοβο

Ο ΕΟΣ ΜΕΤΣΟΒΟΥ την Κυριακή 12 Αυγούστου 2012 θα διοργανώσει πανελλήνιο αγώνα θερινού Διάθλου – σπριντ με τρέξιμο - στην Κρύα Βρύση περιοχή Πολιτσές, στα πλαίσια του θερινού πρωταθλήματος της Ε.Ο. Χιονοδρομίας. Το αγωνιστικό πρόγραμμα, το οποίο θα ξεκινήσει 15:00,περιλαμβάνει τα παρακάτω αγωνίσματα:
Σπριντ (10 βολές) με τρέξιμο
Αντρών (γεννημένοι από 1992) 4000 μέτρα (1300 μ. Χ3)
Εφήβων (1997-1993) 4000 μέτρα (1300 μ. Χ3)
Γυναικών (από 1997) 3000 μέτρα (1000 μ. Χ3)
Π-Κ (1998-1999) 2000 μέτρα (6500 μ. Χ3)
Ανώμαλος δρόμος
Αγόρια-κορίτσια, γεννημένοι/ες 2005-2004 300 μέτρα
Αγόρια-κορίτσια, γεννημένοι/ες 2003-2002 600 μέτρα
Αγόρια-κορίτσια, γεννημένοι/ες 2001-2000 1000 μέτρα

Ο Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος και οι "Τακίμ" έρχονται στο Καπέσοβο

Οι μοναδικοί σολίστες «Τακίμ» έρχονται ξανά στο Ζαγόρι. Στην πολύ όμορφη Πασχάλειο Σχολή του Καπεσόβου τη Δευτέρα 13 Αυγούστου στις 9 το βράδυ, θα παρουσιάσουν επιλεγμένα τραγούδια και σκοπούς από την κοινή μουσική παράδοση της Ελλάδας, της Τουρκίας και των Βαλκανίων, καθώς και αγαπημένα «ζαγορίσια»,.Οι Τακίμ, είναι μία ομάδα που αποτελείται από οχτώ δεξιοτέχνες μουσικούς: Α. Αρκαδόπουλος κλαρίνο, Π. Δημητρακόπουλος κανονάκι, Θ. Κωνσταντίνου ούτι, Γ. Μαρινάκης βιολί, Α. Παππάς κρουστά, Κ. Μερετάκης κρουστά, Γ. Πλαγιανάκος μπάσο, Μ. Κουτσαγγελίδης φωνητικά.Η μουσική της Κωνσταντινούπολης και το ταξίδι της σε όλη την ανατολική μεσόγειο και τα βαλκάνια. Από τη Σμύρνη και την Αλεξάνδρεια … μέχρι την Ήπειρο και το Ζαγόρι. Η παλιά μουσική των πόλεων φερμένη στο σήμερα. Μια μουσική παράσταση γεμάτη ένταση από την αρχή ως το τέλος.Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καπεσόβου «Ο Αλέξης Νούτσος» και ο Πολιτιστικός Σύνδεσμος Ζαγορισίων, που διοργανώνουν από κοινού την εκδήλωση, σας υπόσχονται μια μοναδική βραδιά.Η είσοδος θα είναι 10 ευρώ.

Νέα συγκέντρωση ενάντια στην πώληση της «Δωδώνης»

Νέο μήνυμα στην κυβέρνηση θα στείλουν σήμερα το μεσημέρι οι κτηνοτρόφοι και οι ενώσεις της Ηπείρου με τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνουν έξω από τις κτιριακές εγκαταστάσεις της γαλακτοβιομηχανίας. Για μια ακόμη φορά, ενώσεις συνεταιρισμών και κτηνοτροφικοί σύλλογοι, ζητούν από τη διοίκηση της εταιρίας και την κυβέρνηση πλήρη ενημέρωση για τα νέα δεδομένα. Τέλος, δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις προκειμένου να αποτραπεί η πώληση της «Δωδώνης» σε ιδιώτες και χαρακτηρίζουν το θέμα της αγοροπωλησίας «πολιτικό».

ΑΡΤΑ: Θεία Λειτουργία στην Ι.Μ. Παναγίας Ροβέλιστας

Η Ομοσπονδία Ραδοβυζινών Άρτας γνωστοποιεί ότι την Κυριακή το πρωί της 12ης Αυγούστου 2012 θα τελεστεί υπό την αιγίδα της, Θεία Λειτουργία μετά αρτοκλασίας, στην Ιερά Μονή Ροβέλιστας. Στην ανακοίνωση – πρόσκληση που εκδόθηκε εκ του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας αναφέρονται επίσης τα εξής: «Η Λειτουργία τελείται στα πλαίσια της καθιερωμένης εκδήλωσης της Ομοσπονδίας μας που διοργανώνεται κάθε χρόνο την πρώτη Κυριακή του Αυγούστου. Η Μονή Ροβέλιστας έχει θεσπιστεί με ομόφωνο ψήφισμα όλων των μελών της Ομοσπονδίας μας ως Προστάτιδα των Ραδοβυζινών. Προσκλήθηκαν να παραστούν οι Εκκλησιαστικές και Κρατικές Αρχές του Νομού Άρτας, η Δημοτική Αρχή του Δήμου Γεωργίου Καραισκάκη αλλά και των υπολοίπων Δήμων του Νομού, οι Ενώσεις και τα Σωματεία, ως και τα μέσα ενημέρωσης της Άρτας. Οι Σύλλογοι και οι Αδελφότητες, τοπικοί και αποδήμων, καλούνται να συνδράμουν με την παρουσία τους, την προσπάθεια της Ομοσπονδίας, που στοχεύει στη διατήρηση ηθών και εθίμων, όπως και την ανάδειξη της Ιστορίας και του Πολιτισμού των Ραδοβυζίων, αλλά και της Άρτας στο σύνολό της. Προσκαλούνται όλοι οι Ραδοβυζινοί στο ετήσιο προσκύνημα της Προστάτιδας των Ραδοβυζίων».