Κυριακή, 5 Αυγούστου 2012

Επίσχεση εργασίας στο νοσοκομείο Χατζηκώστα Ιωαννίνων

Μέσα στη δύσκολη κοινωνικοοικονομική κατάσταση την οποία βιώνουμε όλοι εμείς οι ειδικευόμενοι ιατροί του νοσοκομείου Χατζηκώστα Ιωαννίνων αμειβόμενοι με 2,5 ευρώ ανά ώρα εργασίας προσπαθούμε με ευσυνειδησία και συνέπεια να καλύπτουμε όλο αυτό το διάστημα τις εφημεριακές ανάγκες του ιδρύματος υπερβάινοντας το ωράριό μας και ενίοτε αναλαμβάνοντας το ρόλο του τραυματιοφορέα ή του νοσηλευτή. Κοινό μυστικό είναι ότι το νοσοκομείο μας όπως άλλωστε και όλο το ΕΣΥ πορεύεται στηριζόμενο αποκλειστικά και μόνο στη δική μας φιλοτιμία και υπερπροσπάθεια. Ωστόσο όλο και λιγότεροι ιατροί καλούμαστε καθημερινά να εξετάσουμε ένα μεγάλο αριθμό ασθενών με ελλείψεις σε βασικά νοσοκομειακά αγαθά και σε συνθήκες που θυμίζουν υπανάπτυκτη χώρα και όχι μέλος της Ευρωπαικής Ένωσης.Εκτός από τις ήδη γνωστές μειώσεις στο βασικό μας μισθό ,η διοίκηση μας παρακράτησε παρανόμως ένα ποσοστό 15% επί του συνόλου των εφημεριών μας για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2012 ενώ δεν έχουν καταβληθεί οι δεδουλευμένες εφημερίες των τελευταίων 5 μηνών!!Μετά από μαζική γενική συνέλευση αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε επίσχεση εργασίας από τις 6 Αυγούστου 2012 επειδή
1)η άσκηση της ιατρικής έχει γίνει επισφαλής τόσο για τη δική σας όσο και για τη δική μας υγεία
2)σαν κλάδος δεν έχουμε κανένα άλλο μέσο πίεσης στα χέρια μας
3)το αναφαίρετο δικαίωμα όλων για δημόσια και δωρεάν υγειονομική περίθαλψη έχει γίνει ανέκδοτο
4)οι ιθύνοντες κωφεύουν και μας αντιμετωπίζουν σαν είλωτες προσπαθώντας μάλιστα ακόμα και να μας εκφοβίσουν με παλιομοδίτικες πρακτικές
5)δεν ανεχόμαστε άλλο να υποτιμούν τη νοημοσύνη μας
ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ Ε.Σ.Υ - ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΣΕΙΣ
Δεν είμαστε ούτε λαμόγια ούτε φακελάκηδες μεγαλογιατροί που έχτισαν περιουσίες στις πλάτες σας!
Δεν θέλουμε να ταλαιπωρήσουμε κανέναν από εσάς αλλά δεν μπορούμε άλλο να ανεχόμαστε την υποβάθμιση της αξιοπρέπειάς μας !!
Ζητάμε εκ των προτέρων την κατανόηση και την συμπαράστασή σας !!

Δημήτρης Π Κουτσούλης
Ειδικευόμενος Ιατρός

Απόδημα Ηπειρωτόπουλα «εντρύφησαν» στην Ελληνική Γλώσσα και Πολιτισμό

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία για πέμπτη συνεχή χρονιά το Πρόγραμμα Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού για Απόδημους Ηπειρώτες, το οποίο υλοποίησε το Κέντρο Διδασκαλίας Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού «Σταύρος Νιάρχος» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.Στο πρόγραμμα φέτος συμμετείχαν νέοι Απόδημοι από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Νότια Αφρική, Ολλανδία, Αυστραλία, Γερμανία και Βόρειο Ήπειρο.Η αποχαιρετιστήρια εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο την Τετάρτη, παρουσία και του Πρύτανη κ. Τριαντάφυλλου Αλμπάνη. Ο αντιπρύτανης και Πρόεδρος του Κέντρου Καθηγητής κ. Γεώργιος Καψάλης στην ομιλία του αναφέρθηκε στο πρόγραμμα αυτό που τέθηκε υπό την Αιγίδα του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού, τονίζοντας ότι η συνέχιση του καθίσταται αναγκαία, γιατί καλύπτει πολύπλευρες ανάγκες των απόδημων Ηπειρωτόπουλων.Η επιστημονική υπεύθυνη του προγράμματος κ. Αγγελική Παναγοπούλου, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα που υλοποιήθηκε, ενώ εκ μέρους του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού χαιρετισμό απηύθυνε ο Υπεύθυνος Τύπου και πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης κ. Σπύρος Κωσταδήμας. Μετέφερε τους χαιρετισμούς του Προέδρου κ. Χρυσόστομου Δήμου και ευχαρίστησε το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και ιδιαίτερα τον πρύτανη κ. Αλμπάνη και τον αντιπρύτανη κ. Καψάλη για την άψογη συνεργασία που είχαν όλα τα χρόνια και ακόμη για την βοήθεια που πρόσφεραν για να υλοποιηθεί το πρόγραμμα ελληνομάθειας.
Οι συμμετέχοντες στο Πρόγραμμα, παρουσίασαν κατά τη διάρκεια της τελετής τα αποτελέσματα των εργασιών τους. Η εκδήλωση έκλεισε με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια. Την τελετή λήξης παρακολούθησαν εκτός του διδακτικού προσωπικού ο αντιπεριφερειάρχης κ. Παντελής Κολόκας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιωαννιτών κ. Δημήτριος Γιωτίτσας, Εκ μέρους της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης εκτός του προέδρου της παρακολούθησαν κι ο Γενικός Γραμματέας της κ. Δημήτρης Κατσάνος και η συντονίστρια επιχειρηματικότητας κ. Δήμητρα Πέτσα.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Οι « ΒΑΚΧΕΣ » του Ευριπίδη σε Γιάννενα,Άρτα και Πάργα

Στα πλαίσια των πολιτιστικών και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων της μη κερδοσκοπικής εταιρείας ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗΣ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ, συνεχίζουμε και φέτος, με τον ίδιο σεβασμό, σειρά παραστάσεων σε Δήμους και πολιτιστικά Φεστιβάλ ανά την Ελλάδα, καθώς και στο εξωτερικό, (Μονακό, Ιορδανία κ.α.) με την αρχαία τραγωδία « ΒΑΚΧΕΣ » του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Γιώργου Παπαθεοδώρου, υπο την αιγίδα του Πανελληνίου συλλόγου Αιμοδοτών Εθελοντών του Υπουργείου Υγείας, όπου μέρος των εσόδων θα δωθεί για την ενίσχυση του ταμείου τους.Η παράσταση, παρουσιάζεται με κοστούμια εποχής, ανάλογα σκηνικά και μουσική, ενώ για την άρτια και πιστή ερμηνεία, συμμετέχει ένα αξιόλογο πολυμελές επιτελείο ηθοποιών, γνώστες όλοι, της αρχαίας Ελληνικής δραματουργίας.Η αρχαία τραγωδία ΒΑΚΧΕΣ του ΕΥΡΙΠΙΔΗ, θα παρουσιαστεί στη περιοχή της ηπείρου,
Ιωάννινα 7/8,
Αρτα (θέατρο κάστρου) 8/8,
και Παργα (θέατρο κάστρου) 9/8.

Παικταράς το νέο απόκτημα του ΠΑΣ Μπράνα Ίλιτς

Με πλούσιο βιογραφικό και πέρασμα από την Παρτιζάν Βελιγραδίου τη σεζόν 2009-10 μας έρχεται στον ΠΑΣ ο 27χρονος Σέρβος κυνηγός Μπράνα Ίλιτς. Είναι καλός μπουκαδόρος με ταχύτατη διείσδυση, καλό σπάσιμο μέσης, προσποίηση και καλό τελείωμα των φάσεων. Γκολτζής με τα όλα του και ειδικά φοβερό σουτ. Πριν την Παρτιζάν είχε αγωνιστεί σε δυνατές ομάδες τς Σερβίας (Ζέμουν, Ράντ), ενώ μετά από αυτή αγωνίστηκε στη Βοϊβοντίνα και τη δευτεραθλήτρια του Καζακστάν Άκτομπ. Απολαύστε τον με το νούμερο 19 στη φανέλα του, στο βίντεο που ακολουθεί:

ΠΡΕΒΕΖΑ: Βγήκε από τη θάλασσα και πέθανε!

Την ζωή του έχασε ένας νέος 30 χρονών, από την Λευκάδα, σήμερα στην παραλία στο Μονολίθι, στις 11:00 το μεσημέρι, στην Πρέβεζα.Σύμφωνα με πληροφορίες του pamepreveza.gr ο 30χρονος ενώ έκανε μπάνιο βγήκε από την θάλασσα και ενώ συνομιλούσε με γνωστό του, δεν αισθάνθηκε καλά και έχασε τις αισθήσεις του.Στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από την Πρέβεζα και τον μετέφερε στο Νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος τους.Σύμφωνα με πληροφορίες ο θάνατος του 30χρονου οφείλεται σε καρδιακή προσβολή.Η σωρός του άτυχου νέου θα μεταφερθεί στα Γιάννενα προκειμένου να διενεργηθεί νεκροψία νεκροτομή, ενώ προανάκριση διενεργεί η Λιμενική Αρχή Πρέβεζας.

Η Μελίνα Ασλανίδου στην Ιερομνήμη Ιωαννίνων

Η αδελφότητα Ιερομνημιτών Ιωαννίνων «ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΣ» διοργανώνει συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στον Προαύλειο χώρο του σχολείου Ιερομνήμης Ιωαννίνων την Πέμπτη 16 Αυγούστου στις 10:00μμ Με νέο ανανεωμένο πρόγραμμα η Μελίνα Ασλανίδου σε ένα εκρηκτικό live! Τρεις καταπληκτικοί μουσικοί επί σκηνής,πιο λαϊκότροπα μουσικά μονοπάτια και η δυνατή συμμετοχή του κόσμου κάνουν μοναδική την κάθε της παράσταση!Τραγούδια από την επικείμενη δισκογραφική της δουλειά, ροκ διασκευές πασίγνωστων τραγουδιών και ισπανικές συχνότητες, η Μελίνα Ασλανίδου συνεχίζει με δυνατές ερμηνείες σε τραγούδια από την προσωπική της δισκογραφία όπως το «Ναι θα πω», «Άλλη μια φορά», «Το λάθος», «Συνθήματα» και απογειώνεται με γνωστά λαϊκά και παραδοσιακά τραγούδια που όλοι έχουμε αγαπήσει και τραγουδήσει.Κλασικά τραγούδια από όλο το φάσμα της Ελληνικής λαϊκής σκηνής δημιουργούν μια δυνατή, ζωντανή ατμόσφαιρα όπου η συμμετοχή του κοινού είναι απαράμιλλη αξέχαστων εποχών.Δεν λείπει η αναφορά στους δύο μεγάλους Μανώλη Ρασούλη και Νίκο Παπάζογλου με τραγούδια που συγκινούν και ξεσηκώνουν ερμηνευμένα με τη σπάνια χροιά και το προσωπικό στοιχείο που δίνει η Μελίνα στις παραστάσεις της.
Μαζί της:
Μανόλης Ανδρουλιδάκης – κιθάρα, τραγούδι
Ανδρέας Καραντίνης – μπουζούκι
Ανδρέας Σίκκης – πνευστά, κρουστά, τραγούδι
Ηχοληψία: Αγγελίνα Υφαντή

Οδηγός ΙΧ παρέσυρε ποδηλάτη στο Δρέπανο Ηγουμενίτσας και τον εγκατέλειψε!

Βοηθήστε να εντοπιστεί ο ασυνείδητος οδηγός
Οδηγός ΙΧ παρέσυρε ποδηλάτη στο Δρέπανο Ηγουμενίτσας και τον εγκατέλειψε.Το περιστατικό συνέβη το Σάββατο 28 Ιουλίου, στις 18.30, στον δρόμο του Δρεπάνου, κοντά στην έξοδο του ποδηλατόδρομου στην πλευρά του Δρεπάνου.Συγκεκριμένο ο ποδηλάτης κατευθύνονταν προς Δρέπανο, όταν ξαφνικά τον παρέσυρε ένα ασημένιο ΙΧ μάρκας Golf, το οποίο κατευθύνονταν και αυτό προς Δρέπανο.Ο ασυνείδητος οδηγός δεν σταμάτησε στο σημείο του ατυχήματος αλλά τράπηκε σε φυγή.Στο σημείο σταμάτησαν αρκετά οχήματα για να βοηθήσουν τον τραυματισμένο ποδηλάτη.Όποιος έχει συγκρατήσει τον αριθμό κυκλοφορίας ή έχει κάποιο άλλο στοιχείο για το ατύχημα, καλείτε να επικοινωνήσει με το Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, το οποίο διενεργεί την προανάκριση, στο τηλέφωνο 2665099400, όλες τις ώρες της ημέρας.

ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ:Αλλάξαμε τον νόμο για τα ΑΕΙ γιατί δεν εφαρμοζόταν

Αποφασισμένος να συγκρουστεί με συντεχνιακές νοοτροπίες δηλώνει ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο οποίος έφερε στη Βουλή το πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που αφορά στις αλλαγές του νόμου Διαμαντοπούλου για τα ΑΕΙ.«Κάποιοι προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν τις ρυθμίσεις για εσωκομματικές σκοπιμότητας. Δημιούργησαν μία εικονική πλατφόρμα για να υπερασπιστούν τη δήθεν εκσυγχρονιστική τους πλατφόρμα» λέει σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής», αναφερόμενος στις αντιδράσεις που προκλήθηκαν στο ΠΑΣΟΚ για το νόμο.«Η αξιοπιστία της χώρας έχει πληγεί γιατί νομοθετούμε μεταρρυθμίσεις τις οποίες ποτέ δεν εφαρμόζουμε. Αυτό προσπαθούμε να διορθώσουμε: να εφαρμόσουμε τον νόμο. Να υλοποιήσουμε τη μεταρρύθμιση» τονίζει.Ο υπουργός αναφέρει ότι οι αποφάσεις του ελήφθησαν με μοναδικό γνώμονα το δημόσιο συμφέρον. «Ο νόμος θα εφαρμοστεί. Τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ θα εκλέξουν συμβούλια διοίκησης και πλέον οι πρυτάνεις έχουν την ευθύνη διεξαγωγής των εκλογών» σημειώνει.Και προσθέτει: «Καμία μεταρρύθμιση δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς τη συμμετοχή της κοινότητας στην οποία απευθύνεται. Είναι σταθερή μου πεποίθηση ότι οι μεταρρυθμίσεις γίνονται με συμμετοχή και όχι με επιβολή. Ο διάλογος, λοιπόν, είναι συνεχής και ο στόχος κοινός: η αναβάθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος, η ποιοτική αναβάθμιση του δημόσιου αγαθού που λέγεται Παιδεία».

Νέα μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων εντοπίστηκε στην Ηγουμενίτσα!

Μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων, επιμελώς κρυμμένα στο φορτίο φορτηγού οχήματος, εντοπίστηκε βραδινές ώρες χθες στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας από στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου.Η αναφερόμενη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων πρόκειται να καταμετρηθεί πρωινές ώρες σήμερα, παρουσία τελωνειακών υπαλλήλων.Ο 42χρονος οδηγός του Φορτηγού οχήματος, ο οποίος είχε σκοπό να τα μεταφέρει λαθραία στο εξωτερικό, συνελήφθη κατά την αυτόφωρη διαδικασία.Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκαν τα τσιγάρα και το φορτηγό όχημα.

Θέλει να βάλει Ρώσους επιχειρηματίες στον ΠΑΣ ο Χριστοβασίλης

Έντονη φημολογία έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες μέρες στα Γιάννενα ότι η κοινοπραξία «Σίμος Foods» και Ρώσοι επιχειρηματίες έχουν εκφράσει ενδιαφέρον να μπουν στον ΠΑΣ.Μάλιστα, προσφέρουν ένα ποσό κοντά στο 1 εκατ. ευρώ υπό τη μορφή χορηγίας!Η ανάγκη του Γιώργου Χριστοβασίλη να μοιραστεί τα οικονομικά βάρη και αν ισχύει η συγκεκριμένη φημολογία, τότε είναι δεδομένο ότι θα πάρει τεράστια οικονομική ανάσα ο «Άγιαξ της Ηπείρου» εν όψει της δύσκολης χρονιάς που ξεκινάει.Εν τω μεταξύ, η συγκεκριμένη κοινοπραξία - στην οποία μετέχουν και οι Ρώσοι επιχειρηματίες έχει καταθέσει πρόταση για την αγορά  της ηπειρωτικής γαλακτοβιομηχανίας "ΔΩΔΩΝΗ" και γενικά δείχνει να ενδιαφέρεται να επενδύσει κεφάλαια στην περιοχή.Αυτή η υπόθεση, όμως, δεν θα τελειώσει από τη μια μέρα στην άλλη κι έτσι και στο θέμα του φημολογούμενου ενδιαφέροντος των Ρώσων για τον ΠΑΣ, δεν αναμένονται εξελίξεις (ούτε επιβεβαιώσεις) άμεσα.