Σάββατο, 4 Αυγούστου 2012

Αυτοσχέδιο "Ροντέο" στη Λουκή Ακρίτα

Αναγνώστης που μένει στην οδό Λουκή Ακρίτα μας έστειλε τη φωτό που σας παρουσιάζουμε και έχει κάθε δίκιο να αναρωτιέται με τίνος την άδεια "ξεφύτρωσε" καταμεσής του δρόμου ένα αυτοσχέδιο "Ροντέο;" Βέβαια κανείς δεν μπορεί χωρίς να γνωρίζει λεπτομέρειες να χαρακτηρίσει το γεγονός ως μια καραμπινάτη αυθαίρετη καταπάτηση του οδοστρώματος. Γι' αυτό καλό θα είναι αφού προηγηθεί από την τροχαία και τον δήμο ο σχετικός έλεγχος να δοθούν υπεύθυνα και οι σχετικές διευκρινίσεις, ώστε να πειστούν και οι κάτοικοι της περιοχής ότι όλα είναι ok. Αν όμως δεν είναι, ποιος θα αναλάβει την ευθύνη της απομάκρυνσης;

Συγχαρητήρια A.Mπέζα για Αλεξάνδρα Τσιάβου

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Αντώνης Μπέζας, μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες από την Αλεξάνδρα Τσιάβου και την Χριστίνα Γιαζιτζίδου στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών της κωπηλασίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:«Θερμά συγχαρητήρια για τη μεγάλη νίκη στις δυο αθλήτριές μας και την Ομοσπονδία που τις στηρίζει.Ιδιαίτερα, για τη συμπατριώτισσα μας Αλεξάνδρα, θέλω να πω ότι δικαίωσε τον εαυτό της, την οικογένειά της, τους ανθρώπους που την πίστεψαν και την πιστεύουν και έκανε υπερήφανους όλους εμάς τους Θεσπρωτούς».

Συγχαρητήρια Περιφερειάρχη Αλεξ. Καχριμάνη για τις επιτυχίες των Ηπειρωτών Αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου

Μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες από τις Αλεξάνδρα Τσιάβου και Χριστίνα Γιαζιτζίδου (στο διπλό ελαφρό σκιφ) και της τέταρτης θέσης από τους Γιώργο Τζιάλλα, Γιάννη Τσίλη, Στέργιο Παπαχρήστου και Γιάννη Χρήστου (στην τετράκωπο), ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης προέβη στην παρακάτω δήλωση:Θέλω να συγχαρώ τους Ηπειρώτες Ολυμπιονίκες Αλεξάνδρα Τσιάβου, Γιώργο Τζιάλλα και Γιάννη Τσίλη, καθώς και τους συναθλητές τους, για τις μεγάλες επιτυχίες που είχαν σήμερα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.Μας γέμισαν χαρά και αισιοδοξία, στέλνοντας προς όλους -και ιδιαίτερα στη νεολαία -το μήνυμα ότι η συστηματική προσπάθεια, η επιμονή και η υπομονή στο τέλος έχουν απτά αποτελέσματα και επιβραβεύονται.Άξιοι συγχαρητηρίων είναι επίσης οι προπονητές τους, οι Όμιλοι στους οποίους ανήκουν και βεβαίως οι γονείς τους, που όλα αυτά τα χρόνια τους συμπαραστέκονται και συνδράμουν τις προσπάθειές τους. Θέλω να πιστεύω ότι η σημερινή ημέρα, είναι η απαρχή μιας νέας λαμπρής περιόδου για την Κωπηλασία και ιδιαίτερα για τον Ηπειρωτικό Αθλητισμό.

Ο δήμαρχος Δωδώνης για τους Ολυμπιονίκες Κωπηλασίας

Αγαπητέ Γιάννη Τσίλη,
Η εξαιρετική σας επιτυχία έκανε όλους τους Έλληνες περήφανους.Ιδιαίτερα τους Δωδωναίους συμπολίτες σου, γιατί απέδειξες πως η Δωδώνη δεν έχει μόνο ιστορικό παρελθόν αλλά και λαμπρό αθλητικό παρόν και μέλλον.Δεχτείτε τα συγχαρητήρια, τις ευχές και την αγάπη όλων μας.Είστε ολυμπιονίκες στις καρδιές μας.

Ο Δήμαρχος Δωδώνης
Κωνσταντίνος Κατσανάκης

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ: Θερμά συγχαρητήρια στους δικούς μας Ολυμπιονίκες

Η σημερινή είναι μία από τις πιο σπουδαίες ημέρες για τη Γιαννιώτικη κωπηλασία. Δυο δικά μας παιδιά με τους συναθλητές τους, έγραψαν μια λαμπρή σελίδα κατακτώντας την τέταρτη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.Η πόλη των Ιωαννίνων αισθάνεται υπερήφανη καθώς αποδεικνύεται πως κωπηλασία είναι ταυτισμένη με τα Γιάννινα και μπορεί να αποτελέσει το δυνατό της σημείο και τα επόμενα χρόνια.Ο Γιάννης Τσίλης και ο Γιώργος Τζιάλλας, έδωσαν έναν τιτάνιο αγώνα. Το παράδειγμά τους είναι σίγουρο ότι θα βρει μιμητές στην πόλη μας. Ελπίζουμε κι άλλα παιδιά να αγκαλιάσουν με τον ίδιο ζήλο την Παμβώτιδα.Ο Δήμος Ιωαννιτών συγχαίρει τους Γιαννιώτες Ολυμπιονίκες και την Εθνική Ομάδα της Κωπηλασίας.Συγχαίρει το Ναυτικό Όμιλο για τη σπουδαία δουλειά που κάνει και το ήθος που διδάσκει.Ο Δήμος Ιωαννιτών συγχαίρει επίσης την Αλεξάνδρα Τσιάβου από την Ηγουμενίτσα που μαζί με την Χριστίνα Γιατζίδου κατέκτησαν την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο.Σήμερα μπορεί να μην υπάρχουν τείχη για να γκρεμιστούν κατά την υποδοχή τους, όμως τέτοιες επιτυχίες μπορούν να ορθώσουν ένα τείχος αισιοδοξίας καθώς αποδεικνύουν περίτρανα ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε και στα δύσκολα.Θερμά συγχαρητήρια στους δικούς μας Ολυμπιονίκες!

Δηλώσεις Χριστίνας Γιαζιτζίδου

Χριστίνα Γιαζιτζίδου: «Αγγίξαμε και το χρυσό. Το σημαντικό όμως είναι ότι είμαστε εδώ, οι κόποι μας ανταμείφθηκαν. Είμαστε χαρούμενες. Ευχαριστώ τον κόσμο που χαίρεται μαζί μας, την οικογένεια μας, την Καστοριά. Αυτό το μετάλλιο το αφιερώνω αρχικά στις δυο μας για τους κόπους μας και για ότι έχουμε τραβήξει μέχρι τώρα και φυσικά στην οικογένεια μου».

Οι πρώτες δηλώσεις της Αλεξανδρας Τσιάβου

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΣΙΑΒΟΥ: "Εχουν στηθεί κατά τόπους πανηγύρια. Γιορτάζουν όλες οι πόλεις των αθλητών. Δεν έχω λόγια για την κούρσα. Δεν ξέρω αν θα πρέπει να στενοχωρηθώ που χάσαμε το ασημένιο για μία κουπιά. Δεν έχω λόγια πραγματικά. Είναι πολλού άνθρωποι που έχουν συμβάλλει. Θέλω να ευχαριστώ όλον τον κόσμο για τη στήριξή του. Σε όποιον χαίρεται, το αφιερώνω".

Χάλκινο μετάλλιο για Τσιάβου και Γιαζιτζίδου!!!

Η Αλεξάνδρα Τσιάβου και η Χριστίνα Γιαζιτζίδου,πραγματοποίησαν μια εκπληκτική εμφάνιση στον τελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών και επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά που τις ήθελαν φαβορί για μετάλλιο, πριν το ξεκίνημα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Επιστρέφει δριμύτερος από τη Δευτέρα ο καύσωνας

«Κόκκινο» θα χτυπήσει ο υδράργυρος τις επόμενες ημέρες, καθώς ο καύσωνας επιστρέφει από Δευτέρα, με υψηλές θερμοκρασίες που μέσα στην εβδομάδα θα αγγίξουν και τους 42 βαθμούς Κελσίου.Πιο συγκεκριμένα, τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν με ένταση 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 40 βαθμούς Κελσίου.Τους 41 και πιθανώς τοπικά και τους 42 βαθμούς Κελσίου θα φτάσει ο υδράργυρος την Τρίτη και την Τετάρτη, ημέρες που κορυφώνεται ο καύσωνας. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν με ένταση 6 και τοπικά 7 μποφόρ.Σε υψηλά επίπεδα θα κυμανθεί η θερμοκρασία και την Πέμπτη, ενώ μόνο στα βόρεια της χώρας θα σημειωθεί μικρή πτώση. Οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση 3-5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Την τέταρτη θέση οι Τσίλης και Τζιάλλας

Το Ελληνικό πλήρωμα τετρακώπου άνευ πηδαλιούχου με τους Γιάννης Χρήστου, Γιώργο Τζιάλλα, Στέργιο Παπαχρήστο και Γιάννη Τσίλη,πραγματοποίησε μια πολύ καλή εμφάνιση στον τελικό και κατέκτησε τελικά την τέταρτη θέση.


Εκδηλώσεις στην Κοιλάδα Δωδώνης

Αθλητικές – Ψυχαγωγικές – Πολιτιστικές εκδηλώσεις οργανώνουν από 8 - 12 Αυγούστου οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι – Αδελφότητες Δωδωναίας Κοιλάδας.Συγκεκριμένα το πρόγραμμα περιλαμβάνει ποδόσφαιρο (τουρνουά νέων) από 8 έως 11 Αυγούστου, αγώνα παλαιμάχων (Σάββατο 11 Αυγούστου), ποδηλασία από Αγία Αναστασία μέχρι Μελιγγούς (Παρασκευή 10 Αυγούστου).Ψυχαγωγικές εκδηλώσεις θα γίνουν την Πέμπτη 9 Αυγούστου, ώρα 10.00 π.μ. στην Πλατεία Δωδωνούπολης (με λαϊκό – δημοτικό τραγούδι) και την Κυριακή 12 Αυγούστου, ώρα 6 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Δωδώνης (πρωτάθλημα στο τάβλι).Την Κυριακή 12 Αυγούστου, ώρα 11 π.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Μαντείου, θα γίνει παρουσίαση ιστορίας αρχαιολογικού χώρου Δωδώνης.

Πολύ κοντά στην απόκτηση του διεθνή Σέρβου επιθετικού Μπράνα Ίλιτς, βρίσκεται ο ΠΑΣ

Ο διεθνής Σέρβος επιθετικός, Μπράνα Ίλιτς, είναι στα Γιάννινα και αναμένεται να υπογράψει συμβόλαιο με τον ΠΑΣ.Ο Ίλιτς πέρσι αγωνίστηκε στο Καζαχστάν με την Ακτόμπε, ενώ την περίοδο 2010-2011 έπαιξε στην Βοϊβοντίνα και την περίοδο 2009-2010 στην Παρτίζαν Βελιγραδίου.Για πρώτη φορά στην εθνική Σερβίας κλήθηκε τον Μάρτιο του 2011, αλλά ντεμπούτο έκανε σε φιλικό με την Νότιο Κορέα τον Ιούνιο του 2011.Ο ΠΑΣ απέκτησε και τον Γιώργο Νικλητσιώτη, 21άχρονο μεσοεπιθετικό που είχε μείνει ελεύθερος από τον Ολυμπιακό, με την μεταγραφή να ανακοινώνεται από τον μάνατζερ του παίκτη.


ΚΟΥΚΛΙΟΙ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Έμπρακτη στήριξη για το χαμόγελο της Αλεξάνδρας

2000 άτομα συμμετείχαν στην πρώτη εκδήλωση για τη συγκέντρωση χρημάτων για τη 16χρονη Αλεξάνδρα Νιαράκη
Από απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση το βράδυ της Πέμπτης στους Κουκλιούς του δήμου Πωγωνίου με μοναδικό στόχο να φωτίσει και πάλι το χαμόγελο της 16χρονης Αλεξάνδρας.Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από τους φίλους της οικογένειας Νιαράκη με την υποστήριξη του δήμου Πωγωνίου και της Περιφέρειας Ηπείρου και στον χώρο που έγινε βρέθηκαν προχθές το βράδυ περίπου 2000 άτομα με τελικό απολογισμό τη συγκέντρωση περίπου 20.000 ευρώ για την 16χρονη Αλεξάνδρα.Η Αλεξάνδρα, που έχει ήδη νικήσει τον καρκίνο δύο φορές, δίνει μια ακόμη μάχη σε νοσοκομείο της Αμερικής και το κόστος των νοσηλίων που είναι υπέρογκο, δεν καλύπτεται από τα ασφαλιστικά ταμεία.Πιο συγκεκριμένα η 16χρονη ταλαιπωρείται από μικρό παιδί με σοβαρά προβλήματα υγείας λόγω μίας σπάνιας γονιδιακής μετάλλαξης. Τώρα απειλείται η ζωή της από έναν όγκο, που πιέζει το δεξί νεφρό. Κανένα ελληνικό νοσοκομείο δημόσιο ή ιδιωτικό δεν ανέλαβε την ευθύνη, έτσι μετά από θετική απάντηση της Mayo Clinic στις ΗΠΑ η Αλεξάνδρα έφυγε για την Αμερική. Υπάρχει πιθανότητα να αντιμετωπιστεί η κατάσταση εκεί, αλλά με ένα τεράστιο κόστος της τάξης των 300.000€, στο οποίο φυσικά η πολύτεκνη οικογένεια δεν μπορεί να ανταποκριθεί.Κεντρικό σύνθημα της προχθεσινής εκδήλωσης ήταν το «χαμόγελο της Αλεξάνδρας» και σε αυτήν συμμετείχαν αφιλοκερδώς πλήθος οργανοπαικτών και ερμηνευτών που βοήθησαν και αυτοί από την πλευρά τους τη συγκέντρωση χρημάτων.Όπως εξήγησε μιλώντας στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης ο κ. Βασίλης Κατσούπας και η κα Αντωνία Κονάνου εκ μέρους της επιτροπής των φίλων της οικογένειας, στόχος είναι η δημοσιοποίηση του θέματος και η συλλογή δωρεών, γι’ αυτό και οι ίδιοι οι φίλοι της οικογένειας έχουν οργανώσει ένα δίκτυο αλληλεγγύης στο νομό Ιωαννίνων απευθυνόμενοι στους συλλόγους και τις τοπικές κοινότητες που οργανώνουν πολιτιστικές εκδηλώσεις τις προσεχείς εβδομάδες.Στη σημαντική αυτή κίνηση ανθρωπιάς αναφέρθηκαν επίσης ο δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης, ο αντιδήμαρχος Γιάννης Ντάλας, αλλά και ο αντιπεριφερειάρχης Ιωαννίνων Γιάννης Καραμπίνας.Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή της ανάγνωσης στον κόσμο ενός γράμματος που έστειλε η αδελφή της Αλεξάνδρας, Ελένη, που ευχαρίστησε όλους όσοι την κάνουν να νιώθει πως η οικογένειά της δεν είναι μόνη της τις δύσκολες αυτές ώρες.Εκ μέρους των φίλων της οικογένειας ο κ. Βασίλης Κατσούπας στον σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε και τα εξής: « Το Γιάννη & η Σοφία Νιαράκη τους γνώρισα πρίν περίπου 6 χρόνια όταν επέλεξαν να αφήσουν την Αθήνα και να ζήσουν στο χωριό μας από όπου κατάγεται η μάνα του Γιάννη, επιδιώκοντας μια καλύτερη ποιότητα ζωής . Από την αρχή κατάλαβα ότι η μεγαλύτερη από τα 5 παιδιά τους η Αλεξάνδρα αντιμετώπιζε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας. Τα σημάδια αδιάψευστα κι ανησυχητικά παρέπεμπαν στα χειρότερα.Αλλά… ομολογώ ότι ποτέ δεν βρήκα το θάρρος να ρωτήσω τους γονείς της Αλεξάνδρας ευθέως. Ίσως γιατί φοβόμουν για την απάντηση, την επιβεβαίωση ενός εφιαλτικού σενάριου που υποψιαζόμουν αλλά προτιμούσα να ξεχάσω. Ίσως να προτιμούσα να μην ξέρω, να είμαι ήσυχος μέσα στην άγνοιά μου. Παρόλα αυτά οι ψίθυροι που ακούγοταν στο χωριό όλο και δυνάμωναν. Τους άκουγες από τους μεγάλους που χαμηλόφωνα, με πνιχτές κουβέντες, το σχολιάζαν κάνοντας το σταυρό τους. Ή από τα παιδιά, που μη γνωρίζοντας και μη κατανοώντας είναι πιο σκληρά στα λόγια και την κρίση τους.Δεν είναι παράξενο, πως όλοι στραβομουτσουνιάζουμε όταν λέμε “Καρκίνος”. Πώς ακούμε τους ανθρώπους να μιλάνε για άλλους, που αρρώστησαν με καρκίνο, να λένε “η ασθένεια”. Που προτιμάμε να μιλάμε με υπεκφυγές …για το ακατανόμαστο…. την παλιαρρώστια…. την επάρατη νόσο…… την κατάρα. Μήπως όμως είναι λάθος αυτή η στάση μας;Μπορεί να διανοηθεί κανείς τι περνάν αυτοί οι γονείς που παλέυουν τόσα χρόνια για ο παιδί τους; Τι περνά αυτό το παιδί που από 5 χρονών μπαινοβγαίνει στα νοσοκομεία; Που στο σχολείο του αντιμετώπιζε τη σκληρή αδιακρισία των άλλων, των δικών μας παιδιών που δεν μπορούν να αξιολογήσουν, που δεν έχουν τα συναισθηματικά και νοητικά εργαλεία και την ωριμότητα να συμπονέσουν;Γιατί να Φοβόμαστε να τον προφέρουμε, να το δούμε κατάματα, να το πούμε. Τι τρέχει με αυτό; Μήπως και αν το πεις, κολλάς; Μην είναι κολλητικό; Λοιπόν, φίλοι και φίλες, να το ξαναδούμε λίγο:Ζεις, απο τον καρκίνο. Επιβιώνεις. Είναι μπάσταρδη ασθένεια, αλλά δεν είναι θανατική καταδίκη».

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ