Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2012

ΠΡΕΒΕΖΑ:Εξακολουθεί να διχάζει το καλοκαιρινό ωράριο στα καταστήματα της πόλης

Εξακολουθεί να διχάζει το καλοκαιρινό ωράριο στα καταστήματα της πόλης, καθώς στη σύσκεψη που έγινε στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζα με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς δεν βρέθηκε η χρυσή τομή για τη διεύρυνση του ωραρίου των εμπορικών καταστημάτων τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, παρόλο που συζητήθηκαν όλες οι παράμετροι, όλοι οι νόμοι αλλά και τα προεδρικά διατάγματα. Ο κ. Στράτος Ιωάννου αναφέρθηκε στο αίτημα που υπάρχει από πολίτες, καταστηματάρχες και επισκέπτες για αλλαγή του ωραρίου τους καλοκαιρινούς μήνες, αφού όπως είπε θα δώσει άλλη δυναμική σε μια τουριστική περιοχή όπως είναι η Πρέβεζα και θα οδηγήσει σε οικονομική ανάταξη. Σύμφωνα με προεδρικό διάταγμα του 1976 η πόλη της Πρέβεζας ορίζεται ως τουριστικός προορισμός, άρα μπορεί η αγορά να λειτουργεί με διευρυμένο ωράριο με την προϋπόθεση ότι θα παρθούν κάποιες διοικητικές αποφάσεις. Tην ίδια στιγμή στην σύσκεψη κυριάρχησε το θέμα των εργαζομένων και εργασιακών δικαιωμάτων για το οποίο έγινε αναλυτική προσέγγιση από την Επιθεωρητή εργασίας κ. Σολδάτο που τόνισε ότι για όλες τις περιπτώσεις υπάρχουν λύσεις χωρίς να γίνεται καταστρατήγηση των εργασιακών νόμων. Ο Αντιδήμαρχος κ. Φραγκούλης ανέφερε ότι μπορούν, αν υπάρχει το νομικό πλαίσιο, να λειτουργούν επιπλέον ώρες τα καταστήματα, ξεκαθαρίζοντας ότι σε κάθε περίπτωση δεν θα παραβιάζονται τα δικαιώματα των εργαζομένων. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γιαμάς αναφέρθηκε στο αίτημα που υπάρχει για διεύρυνση του ωραρίου και σημείωσε ότι θα στηρίξει όποια απόφαση του υποδείξουν τα μέλη του. Eν τω μεταξύ ο Εμπορικός Σύλλογος Πρέβεζας υποστηρίζει ότι η προσπάθεια διεύρυνσης του ωραρίου δεν θα φέρει «κέρδη» αλλά ζημία αφού τα καταστήματα που θα μένουν ανοιχτά δεν θα βγάλουν ούτε τα λειτουργικά τους έξοδα. Τα μέλη του εμπορικού συλλόγου σημειώνουν ότι πολλοί είναι οι έμποροι που διαφωνούν με τα διευρυμένο ωράριο, ενώ τις επόμενες ημέρες θα συνεδριάσει η διοίκηση του εμπορικού συλλόγου προκειμένου να επανεξετάσει το θέμα. Αν και πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν θα αλλάξει κάτι στην αρχική απόφαση που έλεγε ότι το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων παραμένει όπως έχει. «Μέγιστη εβδομάδα 48 ωρών με τρία απογεύματα κλειστά και αργία την Κυριακή». Αντίθετοι στη διεύρυνση του ωραρίου είναι ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, αλλά και το Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας που όπως τόνισε ο πρόεδρος κ. Δημόπουλος, θεωρούν ότι θα οδηγήσει σε καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων.

«Χαμός στο Ίσιωμα» - Φεστιβάλ Τζουμέρκων 3-4-5 Αυγούστου

Τριήμερο Φεστιβάλ Τζουμέρκων υπό τον τίτλο «Χαμός στο Ίσιωμα» θα πραγματοποιηθεί στις 3-4-5 Αυγούστου στη θέση Ίσιωμα, όπου βρίσκεται το Ορειβατικό Καταφύγιο Πραμάντων. Στη σχετική ανακοίνωση – κάλεσμα από πλευράς των διοργανωτών αναφέρεται: Καλοκαίρι 2012!!! Ποιες θα είναι οι αναμνήσεις μας από αυτό το καλοκαίρι; Πώς μπορούμε να αντισταθούμε σε αυτόν τον βομβαρδισμό απαισιοδοξίας; Δεν είναι δύσκολο. Ζούμε σε μια από τις πιο όμορφες χώρες του πλανήτη, ας το εκμεταλλευτούμε. Γνωστές και αμέτρητες οι παραλίες και οι προορισμοί. Δεν είναι μόνο η θάλασσα όμως. Ας κοιτάξουμε και λίγο πιο ψηλά... Σας καλούμε στα Τζουμέρκα, ένα τόπο που δεν έχει αλλοτριωθεί από το καταστροφικό ραβδί του τουρισμού. Η φύση εδώ είναι αγνή και άγρια, για λάτρεις του εναλλακτικού οι οποίοι είναι ικανοί να θαυμάσουν.Στη θέση Ίσιωμα, όπου βρίσκεται το Ορειβατικό Καταφύγιο Πραμάντων, σ’ ένα 3ήμερο φεστιβάλ που υπόσχεται να γεμίσει τις αισθήσεις με χρώματα, ήχους, μυρωδιές, εικόνες και στιγμές μοναδικές. Στιγμές που θα αναδείξουν στους εαυτούς μας ότι ζούμε.Ελάτε να γνωριστούμε, να διασκεδάσουμε, να επικοινωνήσουμε, να γελάσουμε, να μερακλώσουμε και να κοιμηθούμε με ταβάνι μας τ’ αστέρια.Με σεβασμό στη φύση, στους εαυτούς μας και σε αυτό που κάνουμε!Καλά να περνάμε!

Δημιουργία Θεατρικής Ομάδας στον Δήμο Πωγωνίου

Η Θεατρική τέχνη παίζει σημαντικό ρόλο στην ψυχαγωγία του ανθρώπου,γιατί τον καλλιεργεί, τον ολοκληρώνει και του αναπτύσσει ποικίλες ικανότητες ( φαντασία, κρίση, εφευρητικότητα, έμπνευση κλπ ).Είναι αυτό που χρειαζόμαστε για να ονειρευτούμε ,να θρέψουμε την ελπίδα για εναν καλύτερο κόσμο, να γνωρίσουμε τον εαυτό μας και τους άλλους.Με δεδομένη λοιπόν την αξία του θεάτρου καθώς επίσης και την επιθυμία αρκετών δημοτών μας, ο δήμος μας προτίθεται να οργανώσει θεατρική ομάδα , ξεκινώντας τη δραστηριότητά της τον Σεπτέμβρη.Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα:
Γκόγκος Χρήστος :6936771962 /2653360212
Ντάλλας Γιάννης: 6974307009 /2653360108

ΠΡΕΒΕΖΑ:INDIANS BEACH PARTY στο Camping Μονολίθι


Το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας είναι ένας σύλλογος που έχει δράσεις όλη τη διάρκεια του χρόνου. Μετά την αναβίωση της γιορτής των λουλουδιών στην Πρέβεζα τον Μάη, που συνέβη ύστερα από δεκαετίες, το Κομιτάτο καλεί όλους τους φίλους και τις φίλες του από την Ήπειρο, να ζήσουν μια ξεχωριστή καλοκαιρινή βραδιά, με Ινδιάνικο χρώμα. Ινδιάνικες σκηνές, ΤΟΤΕΜ, Δαυλοί, και οι καλλιτέχνες του Κομιτάτου στήνουν για το Σάββατο 28 Ιουλίου ένα Ινδιάνικο χωριό στην Ακτή του Μονολιθίου Η περυσινή απόβαση2 χιλιάδων ατόμων στο Μονολίθι, επαναλαμβάνεται και φέτος από το Κομιτάτο…. Η Ίδια Ακτή, η ίδια θάλασσα θα μας αγκαλιάσει και θα μας συνεπάρει και φέτος.Πέρυσι πάλι Ιούλιο μήνα το είχαμε στήσει το σκηνικό και επειδή αυτός ο μήνας μας πάει, είπαμε να το επαναλάβουμε και φέτος. Το σκηνικό είναι ινδιάνικο φέτος και ήδη έχουμε αποστείλει σε συναγωνιστές Κομάντσι, Απάτσι, Ναβάχο, Ζουλού,Τσερόκι, Σίου, Μόικανς προσκλήσεις για να παραβρεθούν το Σάββατο 28 Ιουλίου από 9 το βράδυ, μέχρι… ο μεγαλοδύναμος ξέρει… στο Camping Μονολίθι Πάντως μιλάμε με βεβαιότητα για το event του καλοκαιριού του 2012. Είναι από τις γιορτές, που απλά δε χάνονται…όσο για το…Ντεκόρ; Κομιτάτοι- Κομάντσι καλλιτέχνες, θα προσφέρουν το καλοκαίρι τόσο δροσερό και απολαυστικό, που μπορείς να το πιείς στο ποτήρι. Άνετα! Αυτό το καλοκαιρινό event σου προτείνουμε να το πιείς, μέχρι την τελευταία του σταγόνα. Το ντεκόρ ινδιάνικο, εξωτικό, μουσική καλή,με dj’s. Εκεί που σκάει το κύμα ή λίγο πιο πάνω. Πάρε την παρέα σου κι έλα, αν το έχεις ξαναζήσει το σκηνικό πέρυσι ξέρεις, αν όχι, φέτος, αξίζει να το δοκιμάσεις, κάνει καλό ;). INDIANS SUMMER BEACH PARTY από το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας Σάββατο 28 Ιουλίου 2012 21.00 CAMPING MONOLITHI PREVEZA… Με τη βοήθεια του Μεγάλου ΜΑΝΙΤΟΥ καλή σας διασκέδαση στο απόλυτο καλοκαιρινό event…

O Μίλτος Πασχαλίδης στην Πρέβεζα


Μίλτος Πασχαλίδης στην Πρέβεζα, συντροφιά με την Αυγουστιάτικη πανσέληνο και όλους εμάςστη μοναδική συναυλία του καλοκαιριού,την Πέμπτη 2 Αυγούστου, στις 21:30 το βράδυ στο Δημοτικό Κηποθέατρο «Γιάννης Ρίτσος».Προπώληση εισιτηρίων στο χώρο της Δημοτικής Αγοράς, στο Βιβλιοπωλείο «Κύκλος» και στο Κατάστημα « Ε & Β» της Ελένης Μπατσούλη, στην κεντρική αγορά.

Συνέχεια περιοδείας για τον «Μανδραγόρα» του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων

Μετά την πρεμιέρα, επίσημη πρεμιέρα και συνολικά οκτώ παραστάσεις με περισσότερους από 2.500 θεατές ο «Μανδραγόρας» του Νικολό Μακιαβέλλι που παρουσιάζει η κεντρική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων σε περιοδεία. Η περιοδεία περιλαμβάνει παραστάσεις στην Ήπειρο, κατά το μεγαλύτερο μέρος, οι οποίες οργανώνονται με την αμέριστη συμπαράσταση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου και τους κατά τόπους Δήμους. Μέχρι το τέλος Αυγούστου το πρόγραμμα της περιοδείας έχει διαμορφωθεί ως εξής:


Δήμος (οργανωτής)
Τόπος παράστασης
ΤΡΙ
24
Σουλίου
Παραμυθιά – θέατρο κατασκήνωσης
ΤΕΤ
25
Ιωαννιτών
Περίβλεπτος
ΠΕΜ
26
Ιωαννιτών
Νεοκαισάρεια
ΠΑΡ
27
Ιωαννιτών
Κουτσελιό
ΣΑΒ
28
Ιωαννιτών
Νεοχωρόπουλο
ΚΥΡ
29
Δωδώνης
Κοπάνη
ΤΡΙ
31
Ιωαννιτών
Μάζια
ΤΕΤ
1/8
Ζηρού
Γυμνότοπος
ΠΕΜ
2
Φιλιατών
Φιλιάτες
ΠΑΡ
3
Δωδώνης
Τύρια
ΣΑΒ
4
Ζαγορίου
Μονοδένδρι
ΚΥΡ
5
Ζαγορίου
Λάιστα
ΤΡΙ
7
Αρταίων
Αμμότοπος
ΤΕΤ
8
Πωγωνίου
Δελβινάκι
ΠΕΜ
9
Ζίτσας
Πολύδωρο
ΠΑΡ
10
Ζίτσας
Δελβινακόπουλο
ΣΑΒ
11
Βορείων Τζουμέρκων
Ματσούκι
ΚΥΡ
12
Βορείων Τζουμέρκων
Πετροβούνι
ΔΕΥ
13
Νικολάου Σκουφά
Κομμένο
ΠΕΜ
16
Ζαγορίου
(δεν έχει οριστεί ο τόπος)
ΠΑΡ
17
Κόνιτσας
Πυρσόγιαννη
ΣΑΒ
18
Γεωργίου Καραϊσκάκη
Διάσελο
ΚΥΡ
19
Ιωαννιτών
Κοσμηρά
ΤΡΙ
21
Κόνιτσας
Κλυδωνιά
ΤΕΤ
22
Κεντρικών Τζουμέρκων
Αθαμάνιο
ΠΕΜ
23
Μετσόβου
Μέτσοβο
ΠΑΡ
24
Ιωαννιτών
Κάστρο - Ιτς Καλέ
ΚΥΡ
26
Συκεών-Νεάπολης
Συκιές Θεσσαλονίκης
ΤΡΙ
28
Πρέβεζας
Πρέβεζα
ΤΕΤ
29
Ζηρού
Φιλιππιάδα
ΠΕΜ
30
Ηγουμενίτσας
Ηγουμενίτσα
ΠΑΡ
31
πανσέληνος του Αυγούστου
Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης

Την Πρέβεζα και την Λευκάδα επέλεξε φέτος για τις διακοπές του ο Πρόεδρος του Ελληνικού Επιμελητηριακού Συνδέσμου Μεταφορών

Την Πρέβεζα και την Λευκάδα επέλεξε φέτος για τις διακοπές του ο Πρόεδρος του Ελληνικού Επιμελητηριακού Συνδέσμου Μεταφορών (Ε.Ε.ΣΥ.Μ.) και διπλωμάτης του ΟΗΕ κ. Μιχάλης Αδαμαντιάδης. Κατά την παραμονή του, επισκέφτηκε το Λιμάνι και τη Μαρίνα Πρέβεζας και δήλωσε ικανοποιημένος για τις εξελίξεις και τις προοπτικές της περιοχής μας. Ο κ. Αδαμαντιάδης είναι γνώριμος της Πρέβεζας καθώς το 1996 απέτρεψε την ανέγερση μεγάλων αποθηκευτικών χώρων στο Λιμάνι Πρέβεζας, ύστερα από πρόσκληση του τότε Προέδρου του Επιμελητηρίου και του Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας κ. Φώτη Λαϊνά. Τέλος να σημειωθεί ότι μετά τις εκλογές που έγιναν πρόσφατα στο Ε.Ε.ΣΥ.Μ αντιπρόεδρος εκλέχθηκε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας κ. Γιάννης Γιαμάς.

Ο Αντώνης Νικοπολίδης στην Άρτα

Τον ελάχιστο φόρο τιμής, στη γη που τον δημιούργησε, στους χώρους που ανατράφηκε, στους δρόμους που περπάτησε χτίζοντας τα όνειρά του, θα αποτίσει ο Αντώνης Νικοπολίδηs την Δευτέρα 30 Ιουλίου. Στην Αρτα γεννήθηκε και ανδρώθηκε κι εκεί θα επιστρέψει την τελευταία ημέρα του τρέχοντος μήνα για να κάνει την παρουσίαση του αυτοβιογραφικού βιβλίου του με τίτλο "Ο Αγώνας της Ζωής μου" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις MVPublications... Μέσα στις σελίδες του βιβλίου, γίνεται σημαντική αναφορά για τα νεανικά χρόνια του στην Αρτα, τη σχέση με τον πατέρα του, τις γεωργικές εργασίες, τις δυσκολίες, τα οράματα που γεννήθηκαν δίπλα στο οικόπεδο, το οποίο ο ίδιος αναγάγει στο δικό του Μαρακάνα... Η εκδήλωση της παρουσίασης θα γίνει στο Συνεδριακό χώρο Διώνη στις 8μ.μ και ο Αντώνης Νικοπλίδης θα είναι εκεί, να μιλήσει στο κοινό της ιδιαίτερης πατρίδας του, να ανταλλάξει απόψεις, να φωτογραφηθεί, να υπογράψει το βιβλίο του. Είναι η πρώτη παρουσίαση που θα κάνει ο Πρωταθλητής Ευρώπης του 2004 με την Εθνική ομάδα, εκτός Αθηνών, και ήταν δική του επιθυμία να είναι η Αρτα αυτή που θα ανοίξει των κύκλο των περιφερειακών εκδηλώσεων για το βιβλίο του...

ΔΗΜΟΣ ΖΙΤΣΑΣ:Διήμερες εκδηλώσεις για τη Γιορτή της Αγρότισσας

H καθιερωμένη Γιορτή Αγρότισσας θα λάβει χώρα και φέτος το διήμερο 1 και 2 Αυγούστου στο Βουτσαρά και το Καλοχώρι της Δημοτικής Ενότητας Μολοσσών του Δήμου Ζίτσας.Σύμφωνα με το πρόγραμμα, την Τετάρτη, 1 Αυγούστου και ώρα 8 μ.μ. θα γίνει στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Βουτσαρά επιστημονική ημερίδα με θέμα «Νέα Προγράμματα και βιώσιμες καλλιέργειες για τον σύγχρονο αγρότη». Θα μιλήσουν οι Στράτος Κολοβός, γεωπόνος, Νίκος Γκίζας, γεωπόνος, Γεράσιμος Παπαηλίας, Διευθυντής Αναπτυξιακής Ηπείρου Α.Ε. και Ηλίας Μώκος, γεωπόνος συντονιστής Προγράμματος Leader Αναπτυξιακής Ηπείρου Α.Ε..Την Πέμπτη, 2 Αυγούστου οι εκδηλώσεις μεταφέρονται στο Καλοχώρι. Έτσι, στις 8 μ.μ. θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο της Αγρότισσας. Στις 9:30 μ.μ. θα λάβει χώρα δημοτική βραδιά με εμφάνιση χορευτικών τμημάτων από τις Γυναίκες Ελεούσας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέας Ζωής και το Δήμο Ζίτσας. Θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι με τους Πέτρο Λούκα – Χαλκιά και Αντώνη Κυρίτση.

Βήμα - βήμα η διερεύνηση των αιτιών ρύπανσης του ΧΥΤΑ

Μία ανακύκλωση των ήδη γνωστών στοιχείων και λεπτομερειών της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στο ΧΥΤΑ του Ελληνικού κατά την περίοδο της δοκιμαστικής του λειτουργίας, που συνεχίζεται, αποτέλεσε η συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο που έγινε κατόπιν αιτήματος που έθεσε η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση». Από τη συνεδρίαση δεν έλειψε και η ένταση μεταξύ του περιφερειάρχη κυρίως και κατοίκων της περιοχής του Ελληνικού, με αφορμή το πρόβλημα ρύπανσης που έχει εντοπιστεί και το οποίο γίνεται προσπάθεια να αντιμετωπιστεί. Δύο πάντως ήταν τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία που προσέθεσαν κάτι στη συζήτηση και στη συντήρηση του θέματος στην επικαιρότητα. Το πρώτο ήταν αυτό που ανέφερε ο κ. Καχριμάνης, ότι όλα τα προβλήματα αντιμετωπίζονται με επιστημονικό και όχι με πολιτικό τρόπο και ότι θα βρεθεί η λύση στο πρόβλημα και το δεύτερο η αναφορά του δημάρχου Βορ. Τζουμέρκων Γ. Σεντελέ, που είπε, ότι η μόλυνση στις πηγές όχι μόνο δεν έχει μειωθεί από τον Μάιο, αλλά αυξάνεται σταδιακά. Ο Αλ. Καχριμάνης στην αρχική του τοποθέτηση χαρακτήρισε οξύμωρο το αίτημα να κλείσει ο ΧΥΤΑ, για να προστατευτεί το περιβάλλον και να οδηγηθούμε σε καταστάσεις ανεξέλεγκτων χωματερών. «Όλα θα λυθούν με επιστημονικό τρόπο και όχι με πολιτικό. Υπάρχει διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα και θα βρούμε τη λύση. ήδη αποφασίστηκε να γίνει ένας αναβαθμός ώστε να συγκρατείται μεγάλη ποσότητα ομβρίων και να μην καταλήγει στο κύτταρο του ΧΥΤΑ. Δεν είναι κανείς από εμάς διατεθειμένος ή πρόθυμος να αποκρύψει οτιδήποτε ή να καλύψει λάθη και παραλείψεις του παρελθόντος», σημείωσε χαρακτηριστικά. Ειδικότερα, αναφέρθηκε στη συγκρότηση Επιστημονικής Επιτροπής από υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας, από εκπροσώπους του Γενικού Χημείου του Κράτους, το ΙΓΜΕ, η οποία παρακολουθεί και προτείνει λύσεις για τον εντοπισμό και την αποκατάσταση του φαινομένου. Στο πλαίσιο των προτάσεων και των υποδείξεων της Επιστημονικής Επιτροπής, συνέχισε ο Περιφερειάρχης, θα πραγματοποιηθεί η ιχνηθέτηση, με ευθύνη του μελετητή του αναδόχου (όπως είναι υποχρέωσή του) υπό την επίβλεψη του Εργαστηρίου Γεωλογίας της Γεωπονικής Σχολής Αθηνών. Στις 11 Ιουλίου ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού των τριών γεωτρήσεων και των απαραίτητων μετρήσεων, ενώ η ρίψη ιχνηθετών στο κύτταρο υπολογίζεται να γίνει την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου. Ακόμη, αναφέρθηκε στην γεωηλεκτρική τομογραφία που ανατέθηκε στο Τμήμα Εφαρμοσμένης Γεωφυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, τα αποτελέσματα της οποίας αναμένονται μέχρι το τέλος του μήνα. «Πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικές μεθόδους, των οποίων τα συμπεράσματα θα συνεκτιμηθούν και φυσικά θα τεθούν υπόψη των επιστημονικών φορέων, του ΦΟΔΣΑ και των άμεσα εμπλεκομένων δήμων. Όλες οι παραπάνω ενέργειες και διερευνήσεις γίνονται με την εποπτεία της Περιφέρειας, της Επιστημονικής Επιτροπής και εκπροσώπων του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, που είναι άμεσα ενδιαφερόμενος». Αναφορά έγινε από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου στη διάθεση πίστωσης 50.000 ευρώ για τη μεταφορά στο Βιολογικό Καθαρισμό Ιωαννίνων 8.500 κυβικών μέτρων υγρών για τη μείωση του υδραυλικού φορτίου του ΧΥΤΑ, ώστε να καταστεί δυνατή η εξέταση του φαινομένου, αλλά και στο ποσό των 20.000 ευρώ που θα διατεθεί για την κατασκευή αναβαθμού στο κύτταρο για απομάκρυνση των ομβρίων, μειώνοντας περίπου κατά 50% την επιβάρυνση του. Εκ μέρους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ο Β. Ζιώβας τόνισε, πως θα πρέπει όλοι να αντιληφθούν τι έχει γίνει μετά από οκτώ μήνες δοκιμαστικής λειτουργίας του ΧΥΤΑ, με τη μόλυνση των πηγών, του υδροφόρου ορίζοντα, του Αράχθου και της Λίμνης Παμβώτιδας. Ο Γ. Σεντελές από την πλευρά του τόνισε, ότι τα επίπεδα ρύπανσης των πηγών εξακολουθούν να παραμένουν σα ίδια επίπεδα και να αυξάνονται σταδιακά, επισήμανση η οποία δε διαψεύστηκε από κανέναν στη συνεδρίαση. «Δεν είμαστε μίζεροι, αλλά θέλουμε να λύσουμε το θέμα, γιατί μας αφορά άμεσα. Υπάρχει τρόπος να λυθεί, αλλά βάζουμε τον ελεγχόμενο να κάνει τον έλεγχο και φοβόμαστε ότι θα προσπαθήσει να υποβαθμίσει το πρόβλημα», σημείωσε χαρακτηριστικά. Εκπρόσωπος της Επιστημονικής Επιτροπής αναφέρθηκε στις διαπιστώσεις που ήδη έχουν γίνει, ενώ η Αντιπεριφερειάρχης Τατ. Καλογιάννη, απευθυνόμενη προς τον κ. Σεντελέ, τόνισε, ότι κανείς δήμος δε μπορεί να κινηθεί και να αποφασίσει αυτόνομα για τη διαχείριση των απορριμμάτων στα όριά του, αλλά μόνο κατόπιν συνεννόησης και συμφωνίας με τον οικείο ΦΟΔΣΑ. Ο Χρ. Παπαβρανούσης αναφέρθηκε στο ιστορικό των παρεμβάσεων που έχουν γίνει στο ΧΥΤΑ, ενώ η ένταση αυξήθηκε μεταξύ των επισημάνσεων που έκαναν κάτοικοι της περιοχής και των απαντήσεων που έδινε ο κ. Καχριμάνης, κυρίως για τη λειτουργία και τις δυνατότητες του βιολογικού καθαρισμού του έργου. Η διαχείριση στην αυτοδιοίκηση Στο περιθώριο πάντως της συζήτησης για το ΧΥΤΑ, ο κ. Καχριμάνης αναφέρθηκε και γενικότερα στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, επαναλαμβάνοντας, πως η ευθύνη ανήκει εξ’ ολοκλήρου στην πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση, με την Περιφέρεια να συνδράμει το έργο της. «Το πρώτο στάδιο είναι οι Σταθμοί Μεταφόρτωσης και έπειτα η κομποστοποίηση και ο ΧΥΤΥ. Για να φτάσουμε εκεί όμως θα πρέπει να έχουμε εργοστάσιο, για το οποίο επίσης υπήρξαν αντιδράσεις. Αρμόδιοι για τη διαχείριση των απορριμμάτων είναι οι δήμοι, όμως για τη διευκόλυνσή τους η Περιφέρεια ανέλαβε τη συνέχιση της λειτουργία του ΧΥΤΑ Ελληνικού για έναν ακόμη χρόνο, μετά το πέρας της δοκιμαστικής του λειτουργίας», σημείωσε.


ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Βλαχέρνα «δείχνει» ο Δήμος Άρτας για το Σταθμό Μεταφόρτωσης

Ποικίλες αντιδράσεις προκαλεί η επιλογή της Βλαχέρνας για την κατασκευή του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων. Η απόφαση- την οποία έλαβε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Άρτας- εντάσσεται στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης που ξεκίνησε η Περιφέρεια Ηπείρου για τη χωροθέτηση του δικτύου των Σταθμών Μεταφόρτωσης.

Ψαλίδι στις προκαταβολές από τη «ΔΩΔΩΝΗ»

Μειωμένες προκαταβολές σε σχέση με πέρυσι δίνει φέτος στους γαλακτοπαραγωγούς η ΔΩΔΩΝΗ. Η βιομηχανία -αλλάζοντας την εμπορική πολιτική της - αντί του ολικού ποσού χορηγεί φέτος έως το 40% της προκαταβολής ως πρώτη δόση τον Ιούλιο και το υπόλοιπο σε επιταγές από Σεπτέμβρη και μετά. Για την τρέχουσα περίοδο η τιμή αγοράς του πρόβειου γάλακτος ανέρχεται σε 1,02 ευρώ το κιλό αλλά λόγω των εξελίξεων οι παραγωγοί είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι.

Μια ανάσα από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Χρ. Βούζας

Σε χθεσινή του εμφάνιση στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ITV, ο πρώην πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ στο νομό Ιωαννίνων κ. Χρυσόστομος Βούζας αποκάλυψε ότι βρίσκεται πολιτικά πολύ κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αποκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα, ως μεγάλο πολιτικό ηγέτη!!! Συνεπώς διαψεύδει όσους τον θεωρούσαν ότι ανήκει στο ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ ή το κόμμα της κολλητής του Λούκας Κατσέλη!!! Σε ότι αφορά τη μήνυση που κατέθεσε κατά αγνώστων στην Εισαγγελία Ιωαννίνων για τη ρύπανση του ποταμού Καλαμά, δεν αξίζει να ασχοληθούμε, καθώς αυτή μπορεί να εκληφθεί μόνο ως καλοκαιρινό επικοινωνιακό πυροτέχνημα. Κι αυτό γιατί η ρύπανση και οι ρυπαντές του Καλαμά έχουν ονοματεπώνυμο και μόνο άγνωστοι δεν είναι στην περιοχή. Όποιος έχει... πολιτικά "άντερα" καταγγέλλει συγκεκριμένα ονοματεπώνυμα και όχι γενικόλογες αοριστίες. Διαδοθεί κανείς;

Στη διοίκηση του ΠΑΣ ο Δημήτρης Στούκας

Από την ερχόμενη Δευτέρα στη διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966. θα μετέχει ο κ Δημήτρης Στούκας, κορυφαίο στέλεχος του ερασιτέχνη ΠΑΣ.Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα τη Δευτέρα πραγματοποιεί ΕΚΤΑΚΤΗ γενική συνέλευση για αλλαγή στα πρόσωπα του Διοικητικού Συμβουλίου.Ο ερασιτέχνης ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, όπως από το Νόμο και το καταστατικό δικαιούται με ομόφωνη απόφαση, την οποία κοινποίησε στην ΠΑΕ επέλεξε τον κ. Δημήτρη Στούκα.

Με την επιδότηση του πετρελαίου στην Ήπειρο τι γίνεται;

Μπορεί να βρισκόμαστε στο κατακαλόκαιρο, όμως στο επίκεντρο της συζήτησης βρίσκεται σε κεντρικό επίπεδο τόσο το θέμα της εξίσωσης του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης, όσο και το ζήτημα της επιδότησης περιοχών της χώρας που λόγω χαμηλών θερμοκρασιών, έχουν βαρύτερο χειμώνα, άρα και μεγαλύτερη κατανάλωση. Τα χρήματα της κυβέρνησης για επιδότηση δεν περισσεύουν, οπότε και εδώ θα πέσει ψαλίδισμα. Οι βουλευτές της Ηπείρου δεν  δραστηροποιούνται προς αυτή την κατεύθυνση.Να υποθέσουμε ότι δεν πήραν χαμπάρι το θέμα ή ότι η Ήπειρος θα είναι κομπλέ από επιδότηση; Ας ελπίσουμε να συμβαίνει το δεύτερο αν και δεν γνωρίζουμε κάτι σχετικά...

ΠΡΕΒΕΖΑ:Το 40ήμερο μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του μακαρίου Αρχιεπισκόπου ΜελετίουΤο 40ήμερο (σαρανταήμερο) μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του μακαρίου Αρχιεπισκόπου μας Μελετίου θα τελεστεί το Σάββατο 28 Ιουλίου. στον Ι. Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Πρέβεζα. Από την Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης τονίζεται ότι είναι στοιχειώδης και ελάχιστη έκφραση αγάπης προς το πρόσωπο του μακαρίου πατέρα μας η συμμετοχή μας σε αυτή την κοινή προσευχή και ευχαριστία. Είναι το ελάχιστο των καθηκόντων που μας υπενθυμίζει το ανεξόφλητο μας χρέος προς αυτόν (τον Σεβ Μελέτιο), αφού έγινε “υπόληψις” των αξιωμάτων της Εκκλησίας του Χριστού και καύχημα για όλους εμάς, ως τέκνα του. Είναι. έκφραση αγαπητικής τρυφερότητας προς το σεβάσμιο και άγιο πρόσωπο αυτού που μας διαπαιδαγώγησε ως νήπια και μας χειραγώγησε πνευματικά προς τον Χριστό. Όλοι μαζί το Σάββατο θα προσφέρουμε την Ευχαριστία ως ευχαριστία για την δωρεά του Χριστού στην τοπική μας Εκκλησία καταλήγει η Ιερά Μητρόπολης Νικοπόλεως και Πρεβέζης .

Επιστολή διαμαρτυρίας της ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων


Επιστολή διαμαρτυρίας στους Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας απέστειλε το Νομαρχιακό Τμήμα Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ,με αφορμή τις εξαγγελίες για μείωση κατά 22,68% του εφάπαξ των δημοσίων υπάλληλων.Στην επιστολή μεταξύ άλλων τονίζετε:"Εφιαλτική είναι η κατάσταση, στην οποία οδηγούνται χιλιάδες εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, εξαιτίας των μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόστηκαν τα τελευταία χρόνια και εξακολουθούν να προωθούνται και σήμερα, παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις και τις μετεκλογικές διαβεβαιώσεις της Κυβέρνησης, ότι δεν θα ληφθούν νέα επώδυνα μέτρα για μισθωτούς, συνταξιούχους και ανέργους.Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται τόσο η εξαγγελία της Κυβέρνησης, διά στόματος Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, να προχωρήσει σε νέα δραστική περικοπή των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των εργαζομένων στο Δημόσιο και συγκεκριμένα σε νέα περικοπή κατά 22,68% στο -ήδη μειωμένο κατά 20%- εφάπαξ των Δημοσίων Υπαλλήλων, όσο και η σταθερή άρνηση για λήψη ουσιαστικών μέτρων για την ανακούφιση χιλιάδων δανειοληπτών που είδαν το εισόδημά τους να συρρικνώνεται δραματικά, όχι όμως και τις δανειακές τους υποχρεώσεις.Ειδικότερα ότι τα Ταμεία των εργαζομένων στο Δημόσιο, έχουν οδηγηθεί στη σημερινή κατάσταση, εξαιτίας: 1. της χρόνιας υφαρπαγής των αποθεματικών τους από το Κράτος, 2. της κατευθυνόμενης εμπλοκής τους στο Χρηματιστήριο, 3. της χρησιμοποίησης των αποθεματικών τους για την κάλυψη κρατικών εισοδηματικών ή κοινωνικών πολιτικών χωρίς την ανάλογη κρατική ενίσχυσή τους, 4. των κυβερνητικών επιλογών που οδήγησαν στον περιορισμό της απασχόλησης στο Δημόσιο και σε δραματική αλλαγή της σχέσης εργαζομένων – συνταξιούχων, καθώς και 5. της πολιτικής επιλογής, εσχάτως, για υποχρεωτική υπαγωγή τους στο PSI.Και καταληγει η επιστολη του Ν.Τ.Κυριοι Υπουργοι
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
 Να σταματήσετε την υλοποίηση των μνημονιακών πολιτικών
 Να σταματήσετε τη λεηλασία των εισοδημάτων των εργαζομένων και των συνταξιούχων
 Να εξασφαλίσετε την ανακεφαλαιοποίηση των αποθεματικών των Ασφαλιστικών Ταμείων και να διασφαλίσει τη βιωσιμότητά τους
 Να προχωρήσετε σε άμεσο «κούρεμα» των δανειακών υποχρεώσεων ανάλογα με τη μείωση των μισθών.

To ARINA φθάνει στο λιμάνι της Πρέβεζας

Βενετσιάνικος αέρας θα ΅φυσήξει΅τις επόμενες μέρες στην Πρέβεζα με τον ερχομό του ιστιοφόρου ΑRINA στο λιμάνι της πόλης . Το πλοίο το οποίο ταξιδεύει στην Μεσόγειο πραγματοποιώντας τη διαδρομή με τίτλο ΅Προς το Λεβάντε΅, ξεκίνησε από την Βενετία και αφού διασχίσει την Μεσόγειο θα επιστρέψει και πάλι στην αφετηρία του. Το ταξίδι διοργανώνει ο οργανισμός Μάρκο Πόλο με την στήριξη της Περιφέρειας του Βένετο, στοχεύοντας στην αναβίωση παλαιών εμπορικών βενετσιάνικων διαδρομών στην Μεσόγειο. Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι η ενδυνάμωση των πολιτιστικών σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας και της Ιταλίας και η προώθηση δραστηριοτήτων, που στόχο έχουν την ανάδειξη του ποιοτικού τουρισμού και την προώθηση της γνώσης για την ιστορία που μας ενώνει.To ιστιοφόρο ARINA σύμφωνα με το πρόγραμμα το οποίο όμως ανάλογα με τον καιρό μπορεί να υποστεί μετατροπές θα φτάσει στην Πρέβεζα μετά τους Παξούς ενώ ενδέχεται προηγουμένως να σταματήσει στην Πάργα.Η δραστηριότητα έρχεται σε συνέχεια της γιορτής της σαρδέλας που πραγματοποιήθηκε πέρυσι στο Κάστρο του Παντοκράτορα από την εταιρία Culturenet.

Αβάσιμα τα σενάρια για κλέισιμο του Νοσοκομείου Πρέβεζας

Αβάσιμα χαρακτηρίζει ο Διοικητής του Νοσοκομείου Πρέβεζας κ. Νίκος Τζίμας τα σενάρια, που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες και αναφέρουν ότι το Νοσοκομείο της Πρέβεζας, συμπεριλαμβάνεται στα Νοσοκομεία, που πρόκειται να συγχωνευτούν το αμέσως επόμενο διάστημα. Σύμφωνα με τον ίδιο μετά τη συνάντηση που έγινε με τον Υπουργό δεν υπάρχουν τέτοια δεδομένα. Ο κ. Τζίμας είπε ακόμη ότι συνεχίζουμε έτσι και μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου θα δημοσιευτεί και ο οργανισμός του Νοσοκομείου, οπότε δεν πρέπει να ανησυχούμε -εκτός και αν έρθουν τα πάνω κάτω- ενώ πρόσθεσε πως δεν τίθεται λόγος ανησυχίας ούτε για τους πολίτες, ούτε για τους εργαζόμενους, το διοικητικό, νοσηλευτικό, ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Έθνος» σε φάση υλοποίησης περνά το σχέδιο για τη συνένωση νοσοκομείων το υπουργείο . Στο «στόχαστρο» βρίσκονται 30 μονάδες της περιφέρειας αλλά και της Αττικής, οι οποίες εμφανίζουν εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά πληρότητας. Με βάση τα δεδομένα αυτά, στο μάτι του κυκλώνα βρίσκονται τα νοσοκομεία «Παμμακάριστος», «Πατησίων», Ειδικών Παθήσεων Θεσσαλονίκης, Άμφισσας, Λευκάδας και Πρέβεζας.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Εκδήλωση για τον Κοσμά τον Αιτωλό

Τὸ Σάββατο, 28 Ἰουλίου 2012, στὸ Πολιτιστικὸ Κέντρο τοῦ Δήμου Ἠγουμενίτσας «ΠΑΝΘΕΟΝ», στὶς 20.00 τὸ βράδυ, ἡ Ἱερὰ Μονὴ Γηρομερίου καὶ τὸ Σωματεῖο «Ἑνωμένη Ρωμηοσύνη» παρουσιάζουν ἕναν ὀπτικοακουστικὸ δίσκο, ποὺ περιλαμβάνει τον ΒΙΟ, ΤΙΣ ΔΙΔΑΧΕΣ, ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΟΥ.Στὴν ἐκδήλωση θὰ μιλήσουν:Ὁ Ἀρχιμανδρίτης Μεθόδιος Ντελής, Ἡγούμενος τῆς Ἱερᾶς Μονῆς Γηρομερίου μὲ θέμα «Ὁ Ἅγιος Κοσμᾶς ὡς Προφήτης»Ἡ κ. Μαμασούλα Μαρία, Δ/ρ Παιδαγωγικῆς μὲ θέμα «Στὰ ἴχνη τοῦ πατρο-Κοσμᾶ».Θὰ ἀκολουθήσει προβολὴ μέρους τοῦ Ὀπτικοακουστικοῦ Δίσκου.Ἡ μεγάλη αὐτὴ παραγωγὴ ἀποτελεῖ τὴν πρώτη ἐπιστημονικὴ προσπάθεια ὀπτικοακουστικῆς καταγραφῆς τοῦ ἔργου καὶ τῆς δράσης τοῦ Ἁγίου Κοσμᾶ. Ἀποτελεῖται ἀπὸ ὀπτικοακουστικὸ ὑλικό, καθὼς καὶ σπάνιες εἰκόνες καὶ φωτογραφίες ἀπὸ τὶς πόλεις καὶ ἐπαρχίες ποὺ ἔζησε καὶ ἔδρασε ὁ Ἅγιος (Μακεδονία, Θεσσαλία, Αἰτωλία, Ἀκαρνανία, Ἄρτα, Πρέβεζα, Λευκάδα, Κεφαλληνία, Ζάκυνθο, Κέρκυρα, Β. Ἤπειρο κ.ἄ.).Ὁ παραπάνω ὀπτικοακουστικὸς δίσκος (σὲ μορφὴ DVD καὶ CD) θὰ κυκλοφορήσει σὲ δεκάδες χιλιάδες ἀντίτυπα, σὲ καλαίσθητη κασετίνα καὶ θὰ διανέμεται δωρεάν.Ὁ Ἅγιος Κοσμᾶς ὁ Αἰτωλὸς εἶναι ὁ μεγαλύτερος μετὰ τὴν Ἅλωση Ἕλληνας καὶ πατέρας τοῦ νεοελληνικοῦ Ἔθνους. Ἡ μεγαλύτερη θρησκευτικὴ καὶ ἐθνικὴ προσωπικότητα τῆς ἐποχῆς τῆς Τουρκοκρατίας. Ἱεραπόστολος καὶ συγχρόνως Ἐθναπόστολος. Ἡ φωνὴ τῆς Ὀρθοδοξίας. Ὁ πνευματοφόρος ἄνδρας, ὁ ἁγιορείτης μοναχός, ὁ μεγάλος Διδάχος καὶ ἐκφραστὴς τῆς Ὀρθοδόξου Ρωμηοσύνης. Ὁ ἀναγεννητὴς τοῦ ὀρθοδόξου λαοῦ.Τὸ κήρυγμά του καὶ ἡ δράση του ἦταν ἕνα εὔστοχο κράμα «χριστιανικοῦ συναισθήματος καὶ λαϊκῆς πρακτικότητας», εἶχε τὴ σφραγίδα τοῦ ἤθους του, τῆς πιστῆς ψυχῆς του καὶ τῆς ἑλληνικῆς συνείδησής του.Ὁ λαὸς τὸν λάτρευε καὶ τὸν τιμοῦσε ὡς ἅγιο ἐνῶ ἀκόμα ζοῦσε. Τὸν εἶχε Ἅγιο 182 χρόνια πρὶν ἀπὸ τὴν ἐπίσημη ἁγιοποίησή του, τὸ 1961. Ἡ 260ή συνοδικὴ πράξη τοῦ Πατριαρχείου τῆς 20ῆς Ἀπριλίου κατέταξε τὸν Κοσμᾶ μεταξὺ τῶν ἁγίων τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας, μὲ ἡμέρα ἑορτασμοῦ του τὴν 24η Αὐγούστου, ἡμέρα τοῦ μαρτυρικοῦ του θανάτου.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ :«ΔΟΝ ΖΟΥΑΝ, η επιστροφή»

Δευτέρα 30 Ιουλίου - Θέατρο ΕΗΜ (ΦΡΟΝΤΖΟΣ)
Ο Δον Ζουάν επιστρέφει … ο γνωστός μας ήρωας μέσα από την εικόνα του «άπιαστου» αρσενικού, -εικόνα, η οποία έχει εμπνεύσει πάρα πολλούς σημαντικούς συγγραφείς και φιλοσόφους, που έχουν δημιουργήσει τον «αξεπέραστο μύθο» του-, μετά από την περιπλάνηση μιας ζωής, ευάλωτος ανήμπορος, ενοχικός για την συμπεριφορά του απέναντι στις γυναίκες, επιστρέφει για να επανορθώσει …Το έργο είναι μια διασκευή του Γιώργου Κιμούλη που βασίζεται στο θεατρικό έργο του Ούγγρο-Γερμανού συγγραφέα ΄Εντεν φον Χόρβατ. Μια μοναδική αλληγορία που έρχεται να παραλληλίσει την έννοια της καταστροφής που βιώνει ο ήρωας, με οποιανδήποτε καταστροφή, πολιτική, οικονομική, κοινωνική ή αρρώστια…Ο Δον Ζουάν είναι ο μόνος επιζών άνδρας ενός ναυαγίου, που «ξυπνάει», σ΄ έναν κόσμο που καταρρέει , ανήμπορος, σε ένα χειρουργικό κρεβάτι ενός παλιού εγκαταλελειμμένου νοσοκομείου σε κάποιο νησί. Επτά νοσοκόμες , επτά γυναίκες που έχει πληγώσει στο παρελθόν και στο πρόσωπό τους αντικατοπτρίζεται η συγνώμη του σ΄ ολόκληρο το γυναικείο φύλο, καλούνται να τον περιθάλψουν!Η παράσταση έκανε πρεμιέρα την Δευτέρα 2 Ιουλίου στο Κηποθέατρο Παπάγου, και θα ακολουθήσει μεγάλη περιοδεία στα μεγαλύτερα φεστιβάλ της χώρας ,η οποία θα ολοκληρωθεί στις 14 Σεπτεμβρίου.
Παίζουν: Γιώργος Κιμούλης, Ταμίλλα Κουλίεβα, Φαίη Ξυλά, Κατερίνα Γερονικολού, Δομνίκη Μητροπούλου, Παρασκευή Κατσάνη, Άννα Έλενα, Βασιλική Μπισαράκη.
Διασκευή - Σκηνοθεσία: Γιώργος Κιμούλης
Σκηνικά: Pawel Dobrzycki
Κοστούμια: Ιωάννα Τιμοθεάδου
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Κινησιολογική Επιμέλεια: Έλενα Γεροδήμου
Video: Δημήτρης Ζώγκας
Βοηθοί Σκηνοθέτη: Χάρης Χιώτης
Κων/νος Κυριακού
Δ/νση Παραγωγής: Παναγιώτης Πάντος
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
Γενική είσοδος 17 ευρώ
Φοιτητές-Μαθητές 12 ευρώ
Ώρα έναρξης: 21.15
Δευτέρα 30 Ιουλίου - Θέατρο ΕΗΜ (ΦΡΟΝΤΖΟΣ)
Προπώληση εισιτηρίων: 
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
ROCK SHOP
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΙΡΙΣ
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ & ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ