Σάββατο, 21 Ιουλίου 2012

Αυστηροί έλεγχοι για την κυκλοφορία στο Κάστρο των Ιωαννίνων

Το Κάστρο των Ιωαννίνων αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς της περιοχής. Τα έργα δε που βρίσκονται σε εξέλιξη αποσκοπούν στην περαιτέρω ανάδειξη κι αξιοποίησή του.Είναι γνωστό, ότι η είσοδος και η στάθμευση των οχημάτων απαγορεύεται, πλην των μονίμων κατοίκων, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου το απαραίτητο σήμα.Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις της Δημοτικής Αρχής και τα μέτρα που έχουν ληφθεί, αυτό που διαπιστώνεται είναι ότι πολλοί συμπολίτες μας αρνούνται να συμμορφωθούν με αυτά.Έτσι εξακολουθούν να εισέρχονται στο Κάστρο ακόμη και αργά το βράδυ, με αποτέλεσμα να δημιουργείται κυκλοφοριακό κομφούζιο στην περιοχή και να υποβαθμίζεται η ποιότητα ζωής των κατοίκων αλλά και η αισθητική.Εξ αιτίας αυτής της κατάστασης η Δημοτική Αρχή είναι πλέον υποχρεωμένη να προχωρήσει άμεσα σε πολύ αυστηρούς κι εντατικούς ελέγχους και να επιβάλλει τα ανάλογα πρόστιμα σε όσους εξακολουθούν να μην συμμορφώνονται με τις απαγορεύσεις.Η σημερινή ανακοίνωση αποτελεί και την τελευταία έκκληση προς όλους. Όσοι δε από τους μόνιμους κατοίκους του Κάστρου δεν έχουν προμηθευτεί το απαραίτητο σήμα θα πρέπει να το κάνουν άμεσα. Όλοι οι υπόλοιποι έχουν υποχρέωση να σεβαστούν τις απαγορεύσεις και να συμβάλλουν στην αναβάθμιση της ιστορικής περιοχής του Κάστρου.

Ο Βασίλης Λέκκας αύριο στην Λεπτοκαρυά ΖαγορίουΟ Πολιτιστικός Σύλλογος «το Λιασκοβέτσι» οργανώνει και φέτος εκδηλώσεις στη Λεπτοκαρυά Ζαγορίου.Την Κυριακή 22 Ιουλίου, στις 9μ.μ., ο Βασίλης Λέκκας θα μας ταξιδέψει στις διαχρονικές μελωδίες των κορυφαίων Ελλήνων συνθετών Μ. Χατζιδάκι, Μ. Θεοδωράκη, Σ. Ξαρχάκου, Β. Τσιτσάνη. Συμμετέχουν οι μουσικοί: Μανώλης Γεωργοστάθης μπουζούκι, Γιάννης Φιλιππουπολίτης πιάνο.Τη Δευτέρα 23 Ιουλίου, στις 8.30μ.μ., η Αγνή Στρουμπούλη για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, θα μας μυήσει στη μαγεία των παραμυθιών της λαϊκής μας παράδοσης.Παράλληλα από 23 έως και 25 Ιουλίου θα διεξαχθεί σεμινάριο φωτογραφίας, για παιδιά, νέους και ενήλικες, με τον Στράτο Καλαφάτη και τη Λία Ναλμπαντίδου.Πληροφορίες: 6932718026

Κυκλοφοριακή ανάσα στο Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων με την κατασκευή του οδικού άξονα Αμφιθέα - Λυκόστομο

Μετά από πολύχρονη και επίμονη προσπάθεια, ένα πάγιο αίτημα του πρώην Δήμου Περάματος και όλων των Δήμων του Βορείου τμήματος του Ν. Ιωαννίνων, υλοποιείται. Πρόκειται για την οδική σύνδεση των Εθνικών Οδών Ιωαννίνων – Τρικάλων και Ιωαννίνων – Κοζάνης, που μελλοντικά θα λειτουργήσει και ως συνδετήριος άξονας με την Εγνατία Οδό, της οποίας δρομολογήθηκε πλέον η κατασκευή της. Συγκεκριμένα σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, υπέγραψε την ένταξη του έργου με τίτλο: «Βελτίωση επαρχιακής οδού 1α από κόμβο Αμφιθέας – Αγ. Μαρίνα – Ε.Ο. Ιωαννίνων - Κοζάνης» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Θεσσαλία – Στερεά Ελλάδα – Ήπειρος» του ΕΣΠΑ.Το έργο, είναι προϋπολογισμού 12.200.000 ευρώ και προβλέπει τη βελτίωση της υφιστάμενης οδού, μήκους 10,05 χλμ με ενιαίο πλάτος και καλύτερα γεωμετρικά χαρακτηριστικά οριζοντιογραφικά και υψομετρικά, εφαρμόζοντας την διατομή Β2 των Ο.Μ.Ο.Ε. με πλάτος 8μ. Ακόμη διαμορφώνονται τέσσερις κόμβοι: Δύο στην αρχή και στο τέλος, στην επαφή με τις Εθνικές Οδούς που συνδέει, ένας στο ύψος του Στρατοπέδου Κατσιμήτρου που καλύπτει την σύνδεση με το Πέραμα και ο τέταρτος στην Χ.Θ. 5+250 περίπου οπού τέμνεται με τον δρόμο που οδηγεί στο εργοστάσιο της γαλακτοβιομηχανίας «ΔΩΔΩΝΗ» και τη Δ.Κ. Ελεούσας. Η χρονική διάρκεια υλοποίησης της πράξης είναι 39 μήνες.