Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2012

Φωτιά στη χωματερή Δουρούτης

Πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα το απόγευμα, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στη χωματερή της Δουρούτης.Στο σημείο έσπευσαν 15 Πυροσβέστες με τρια οχήματα της Πυροσβεστικής και η πυρκαγιά αυτή την ώρα  έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο. Να σημειωθεί ότι αυτήν την ώρα στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Πραγματοποιήθηκε το ROADTRIP ενημέρωσης για την υποστήριξη της Εκστρατείας ενάντια στη Βία μέσα στην οικογένεια

Στην Ηγουμενίτσα, στην κεντρική πλατεία, υποδέχθηκε το «Αγάπης Φως» η ομάδα της Σοφίας Κοντάλιπου, διευθύντριας της περιοχής.Κατά την πρωινή ενημέρωση μοιράστηκαν εκατοντάδες φυλλάδια στους κατοίκους, στο κτίριο του Δημαρχείου, το ΚΕΠ, αλλά και όλα τα κεντρικά καταστήματα.Το βραδινό ραντεβού ήταν στο Δρέπανο, στο beach bar Κεντρικόν.Η βραδιά ήταν μαγική, η συμμετοχή του κόσμου και η συμβολή του στο έργο της Εκστρατείας πολύ έντονη.Ο καιρός μας ευνόησε και πολλά ιπτάμενα φανάρια φώτισαν με «Αγάπης Φως» τον ουρανό.

Προβλήματα με την ηλεκτροδότησή του αντιμετωπίζει το κέντρο εκπομπής των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών των Ιωαννίνων

Προβλήματα με την ηλεκτροδότησή του φαίνεται ότι αντιμετωπίζει το κέντρο εκπομπής των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών των Ιωαννίνων, στις Λυγκιάδες. Διακοπές ρεύματος επί τρεις συνεχείς ημέρες είχαν ως αποτέλεσμα να διακόψουν την εκπομπή τους δεκάδες ραδιοφωνικοί σταθμοί, που εκπέμπουν από εκεί προκειμένου να καλύψουν την πόλη των Ιωαννίνων και τις γύρω περιοχές. Στην περιοχή συνέχισαν να λαμβάνονται οι ραδιοφωνικοί σταθμοί που εκπέμπουν από άλλες τοποθεσίες, καθώς και δυο ραδιοφωνικοί σταθμοί που διαθέτουν γεννήτρια.

ΠΡΕΒΕΖΑ:INDIANS BEACH PARTY στο Camping Μονολίθι

Το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας είναι ένας σύλλογος που έχει δράσεις όλη τη διάρκεια του χρόνου. Μετά την αναβίωση της γιορτής των λουλουδιών στην Πρέβεζα τον Μάη, που συνέβη ύστερα από δεκαετίες, το Κομιτάτο καλεί όλους τους φίλους και τις φίλες του από την Ήπειρο, να ζήσουν μια ξεχωριστή καλοκαιρινή βραδιά, με Ινδιάνικο χρώμα. Ινδιάνικες σκηνές, ΤΟΤΕΜ, Δαυλοί, και οι καλλιτέχνες του Κομιτάτου στήνουν για το Σάββατο 28 Ιουλίου ένα Ινδιάνικο χωριό στην Ακτή του Μονολιθίου Η περυσινή απόβαση2 χιλιάδων ατόμων στο Μονολίθι, επαναλαμβάνεται και φέτος από το Κομιτάτο…. Η Ίδια Ακτή, η ίδια θάλασσα θα μας αγκαλιάσει και θα μας συνεπάρει και φέτος.Πέρυσι πάλι Ιούλιο μήνα το είχαμε στήσει το σκηνικό και επειδή αυτός ο μήνας μας πάει, είπαμε να το επαναλάβουμε και φέτος. Το σκηνικό είναι ινδιάνικο φέτος και ήδη έχουμε αποστείλει σε συναγωνιστές Κομάντσι, Απάτσι, Ναβάχο, Ζουλού,Τσερόκι, Σίου, Μόικανς προσκλήσεις για να παραβρεθούν το Σάββατο 28 Ιουλίου από 9 το βράδυ, μέχρι… ο μεγαλοδύναμος ξέρει… στο Camping Μονολίθι Πάντως μιλάμε με βεβαιότητα για το event του καλοκαιριού του 2012. Είναι από τις γιορτές, που απλά δε χάνονται…όσο για το…Ντεκόρ; Κομιτάτοι- Κομάντσι καλλιτέχνες, θα προσφέρουν το καλοκαίρι τόσο δροσερό και απολαυστικό, που μπορείς να το πιείς στο ποτήρι. Άνετα! Αυτό το καλοκαιρινό event σου προτείνουμε να το πιείς, μέχρι την τελευταία του σταγόνα. Το ντεκόρ ινδιάνικο, εξωτικό, μουσική καλή,με dj’s. Εκεί που σκάει το κύμα ή λίγο πιο πάνω. Πάρε την παρέα σου κι έλα, αν το έχεις ξαναζήσει το σκηνικό πέρυσι ξέρεις, αν όχι, φέτος, αξίζει να το δοκιμάσεις, κάνει καλό ;). INDIANS SUMMER BEACH PARTY από το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας Σάββατο 28 Ιουλίου 2012 21.00 CAMPING MONOLITHI PREVEZA… Με τη βοήθεια του Μεγάλου ΜΑΝΙΤΟΥ καλή σας διασκέδαση στο απόλυτο καλοκαιρινό event…

ΑΡΤΑ:Κατεδάφιση ακινήτων για διάνοιξη νέου δρόμου

Η Δημοτική αρχή Άρτας, υλοποιώντας τη διαβεβαίωση προς τους δημότες ότι θα κάνει εκτεταμένη εφαρμογή του ρυμοτομικού σχεδίου της πόλεως, προέβην στη ρυμοτόμηση των ιδιοκτησιών επί των οδών Ορλάνδου και Τζουμέρκων, αφού κατέβαλε στους ιδιοκτήτες το ποσό των 83.897,33€ που καθόρισε το Μονομελές Πρωτοδικείο Άρτας.Έπειτα από την εξέλιξη αυτή, την Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012, τα συγκεκριμένα οικήματα κατεδαφίστηκαν, παρουσία του Δημάρχου κ. Γιάννη Παπαλέξη και κλιμακίου της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αρταίων. Μετά την κατεδάφιση η οποία αποτελούσε πολύχρονο αίτημα, σύντομα θα γίνει και η διάνοιξη των οδών Ορλάνδου και Τζουμέρκων έτσι ώστε να αποκατασταθεί πλήρως ο ορατότητα και η ασφαλής κυκλοφορία οχημάτων και πεζών στον συγκεκριμένο συγκοινωνιακό κόμβο της πόλης.

Τιμήθηκε η μνήμη των Ηρώων της Πίνδου

Η μνήμη της Γυναίκας της Πίνδου, των αξιωματικών Κωνσταντίνου Δαβάκη, Αλέξανδρου Διάκου και όλων των Ηρώων του 1940, τιμήθηκε σήμερα στη Φούρκα Κόνιτσας, στην καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση που οργάνωσαν η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Δήμος Κόνιτσας.Οι εκδηλώσεις άρχισαν στο ύψωμα Προφήτης Ηλίας και ολοκληρώθηκαν στην Κεντρική Πλατεία της Τ. Κ. Φούρκας.Μετά τη Δοξολογία και την Επιμνημόσυνη Δέηση, που τελέστηκαν χοροστατούντος του Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέα, έγινε κατάθεση στεφάνων και στέψη των προτομών των Κ. Δαβάκη και Αλεξ. Διάκου. Ακολούθησε σύντομη τοπογραφική ενημέρωση από αξιωματικό της VIIIης Μεραρχίας, ομιλία από τον κ. Αριστοτέλη Σταγκίκα (δημοτικό σύμβουλο Κόνιτσας), αναπαράσταση πορείας μαχόμενης γυναίκας της Πίνδου (από ηλικιωμένες γυναίκες του Δήμου Κόνιτσας) και του τραυματισμού του αξιωματικού Κ. Δαβάκη.«Τιμάται σήμερα η γυναίκα της Πίνδου, η γυναίκα της αφοσίωσης και της αυταπάρνησης, πρώτα για την πατρίδα και μετά για την οικογένεια. Έτσι και σήμερα στις δύσκολες στιγμές που περνάει η πατρίδα, χρειάζεται οι γυναίκες να αναλάβουν πρωτοβουλίες, πρώτα προς όφελος της οικογένειας και μετά για την πατρίδα», υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.Στην εκδήλωση παρέστηκαν, μεταξύ άλλων, ο Διοικητής της VIIIης Μεραρχίας κ. Σπ. Γκιζάς, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου κ. Κων. Τρομπούκης, ο τ. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριος Οικονόμου, ο Δήμαρχος Κόνιτσας κ. Παν. Γαργάλας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Προδρ. Χατζηεφραιμίδης, ο Διευθυντής Δασών κ. Δ. Ζήκος, ως εκπρόσωπος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- Δυτ. Μακεδονίας, εκπρόσωποι από το Πυροσβεστικό Σώμα, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, τις Ενώσεις Αποστράτων, δημοτικοί σύμβουλοι, σύμβουλοι από τις τοπικές κοινότητες της Πίνδου και αρκετοί πολίτες.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ:Εργασιακός μεσαίωνας στην Ήπειρο

Εργασιακός μεσαίωνας η Ήπειρος με μείωση μισθού κατά μέσο όρο 30%. Και αυτή η κορυφή του παγόβουνου με χιλιάδες εργαζόμενους να έχουν να πληρωθούν πάνω από 2 μήνες. Και αυτό αφορά όχι μόνο επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, αλλά και επιχειρήσεις της λεγόμενης κοινωνικής οικονομίας, όπως είναι η ΠΙΝΔΟΣ.Την ίδια στιγμή δε επιχειρήσεις που πλήρωναν και πληρώνουν στην ώρα τους οδηγούνται στο ξεπούλημα αντι πινακίου φακής, όπως η ΔΩΔΩΝΗ. Που ακούγεται πως θα ξεπουληθεί όσο αξίζουν τα υπάρχοντα εμπορεύματα που είναι προς πώληση.Είναι ολοφάνερο πως η επιχειρούμενη ευρείας κλίμακα υποτίμηση της εργατικής δύναμης, υποτίμηση της εργατικής τάξης αποτελεί αίτιο της βαθύτατης οικονομικής κρίσης, μα και αφορμή για συνολικότερες αλλαγές στο παραγωγικό παράδειγμα που θα προκληθεί ύστερα από την συνολικότερη- με τον ένα ή τον άλλο τρόπο- καταστροφή των παραγωγικών δυνάμεων. Αλλά και από μια στρατηγικού τύπου ήττα των ταξικών εργατικών δυνάμεων.Που όμως δεν έχει συμβεί και μπορεί να μην συμβεί. Ο ηρωικός αγώνας των εργατών χαλυβουργών που δέχτηκε την βάρβαρη καταστολή των ΜΑΤ και των εισαγγελέων της τρικολόρ μνημονιακής χούντας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ(γελάει το σύμπαν με την αριστερά της ευθύνης) δείχνει το παράδειγμα.Ένα παράδειγμα που θα πρέπει να συνολικοποιηθεί, να γενικευτεί παντού, σε κάθε εργοστάσιο, τόπο δουλειάς, γειτονιά. Με μια αριστερά ενωμένη, μαχόμενη ενωμένη στο λαϊκό και εργατικό κίνημα να συντονίζει και να οργανώνει τους ταξικούς αγώνες.Παρόλη την καυτή και κουραστική καλοκαιρινή ραστώνη και την μετεκλογική κατάθλιψη και στα Γιάννενα πρέπει να συντονιστούν τα σωματεία, τα υπαρκτά σωματεία, οι επιτροπές αγώνα και τα ταξικά δίκτυα και να απαντήσουν με μάχιμο τρόπο στην επίθεση ενάντια στην εργασία και την εργατική τάξη.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Ανακοίνωση του Δήμου Ηγουμενίτσας για τα προβλήματα στα δίκτυα ύδρευσης

Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρουσιάστηκε σειρά προβλημάτων στα δίκτυα ύδρευσης των Περιφερειακών Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Ηγουμενίτσας. Οι κύριες αιτίες υπήρξαν η παλαιότητα των δικτύων, προβλήματα με τις γεωτρήσεις, αλλά και η υπερκατανάλωση.Σήμερα, με τις παρεμβάσεις του Δημάρχου Ηγουμενίτσας, τοπικών Αντιδημάρχων και με τις εντατικές εργασίες συνεργείων του Δήμου υπό την επίβλεψη και την καθοδήγηση των τεχνικών υπηρεσιών, τα προβλήματα έχουν αποκατασταθεί στο σύνολό τους.Η Δημοτική Αρχή, με σκοπό να μην προκύψουν εκ νέου τα ίδια προβλήματα, κάνει έκκληση για περιορισμό στην κατανάλωση νερού για άλλες χρήσεις, εκτός της ύδρευσης.Όπως άλλωστε πράττει και ο Δήμος Ηγουμενίτσας στους χώρους αρμοδιότητάς του.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ:Αποχαιρετιστήρια εκδήλωση για αλλοδαπούς σπουδαστές και νέους Απόδημους Ηπειρώτες

Το Κέντρο Διδασκαλίας Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού (ΚΕ.Δ.Ε.Γ.ΠΟ.) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, συνεχίζοντας τη δράση του στην κατεύθυνση της προώθησης και διάδοσης της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού, ολοκληρώνει το θερινό κύκλο μαθημάτων ελληνικής γλώσσας σε αλλοδαπούς σπουδαστές και σε νέους Απόδημους Ηπειρώτες  με τη διοργάνωση αποχαιρετιστήριας εκδήλωσης την Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012 και ώρα 21:00, στις εγκαταστάσεις του ΔΙ.Κ.Ε.Π.Π.Ε.Ε. «Σταύρος Νιάρχος» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν οι Πρυτανικές Αρχές, οι εμπλεκόμενοι στα προγράμματα φορείς των τοπικών αρχών, τα μέλη του Δ.Σ., οι Επιστημονικοί Υπεύθυνοι/Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου, οι διδάσκοντες και το διοικητικό προσωπικό.Επίσης, θα συμμετέχουν οι 67 σπουδαστές των θερινών προγραμμάτων:Οι 55 σπουδαστές του πάγιου αυτοχρηματοδοτούμενου θερινού προγράμματος του Κέντρου (Θερινό ΚΕ.Δ.Ε.Γ.ΠΟ.), άνθρωποι που θαυμάζουν την ελληνική γλώσσα και τον ελληνικό πολιτισμό, όλων των ηλικιών, οι οποίοι προέρχονται από τις χώρες: Αίγυπτο, Αζερμπαϊτζάν, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Η.Π.Α., Ιράν, Ισπανία, Ιταλία, Κορέα, Κούβα, Λιθουανία, Ουζμπεκιστάν, Ουκρανία, Π.Γ.Δ.Μ., Ρωσία, Σερβία, Σλοβακία, Σουηδία, Ταϋλάνδη, Τουρκία, Τυνησία.Την ευθύνη του εκπαιδευτικού μέρους του προγράμματος έχει ο κ. Παναγιώτης Καγιαλής, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.Οι 12 σπουδαστές του Προγράμματος για Νέους Απόδημους Ηπειρώτες. Το πρόγραμμα υλοποιείται από το ΚΕ.Δ.Ε.Γ.ΠΟ. από τον Ιούλιο του 2008 και με απόφαση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Απόδημων Ηπειρωτών το 2009 τέθηκε υπό την αιγίδα του. Το εν λόγω πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους Απόδημους Ηπειρώτες και στόχος του είναι να γνωρίσουν την τοπική πολιτισμική παράδοση, να βελτιώσουν την ελληνομάθειά τους και να επανασυνδεθούν με την πατρίδα τους.Την ευθύνη του εκπαιδευτικού μέρους του προγράμματος έχει η κ. Αγγελική Παναγοπούλου, Λέκτορας του Τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας.Υπεύθυνη της διοικητικής υποστήριξης των προγραμμάτων του Κέντρου είναι η κ. Βασιλική Παντελή ενώ στη γραμματειακή υποστήριξη των προγραμμάτων εργάστηκαν οι κ.κ. Ιωάννα Ντούβλη και Ιωάννα Φώτου.

Βραδιές λαϊκής μουσικής σε Νησί και Λακκώματα

Δύο βραδιές λαϊκής μουσικής διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών τη Δευτέρα 23 Ιουλίου, στα Λακκώματα και την επομένη, Τρίτη 24 Ιουλίου, στην πλατεία του Νησιού, στις 9.30 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη. Οι συναυλίες πραγματοποιούνται με τη συνεργασία των πολιτιστικών συλλόγων Λακκωμάτων, Λούτσας και Καλούτσιανης (23/7) και της Δημοτικής Κοινότητας Νήσου (24/7).Ένα πρόγραμμα με λαϊκά, έντεχνα και ρεμπέτικα τραγούδια θα παρουσιάσουν ο Νίκος Ανδρουλάκης, στο τραγούδι ο Μανώλης Γεωργοστάθης, στο μπουζούκι και ο Στέλιος Καρύδας, στην κιθάρα. Τη μουσική επιμέλεια της εκδήλωσης έχει ο Μανώλης Γεωργοστάθης.Ο Νίκος Ανδρουλάκης, ιδιαίτερα γνωστός από τη συνεργασία του με το Γιάννη Μαρκόπουλο, ξεκίνησε την πορεία του στο τραγούδι στις αρχές της δεκαετίας του ΄90, και έχει ήδη παρουσιάσει πέντε προσωπικούς δίσκους. Σημαντικοί σταθμοί στην καριέρα του η συναυλία με τον Γιάννη Μαρκόπουλο, στο Καλλιμάρμαρο στάδιο το 2001, για τα 60 χρόνια από την Μάχη της Κρήτης, με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, οι εμφανίσεις του στη μουσική σκηνή ΖΟΟΜ, στην Πλάκα (Φεβρουάριος 2002) με τον κορυφαίο λαϊκό τραγουδιστή Δημήτρη Μητροπάνο, αλλά και στο αφιέρωμα στον Νίκο Ξυλούρη στο θέατρο Λυκαβηττού (Ιούλιος 2002). Από το 1998 μέχρι και σήμερα έχει πραγματοποιήσει, πλήθος εμφανίσεων σε μουσικές σκηνές της Αθήνας και συναυλίες σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας.Ο Μανώλης Γεωργοστάθης, που για μια ακόμη φορά έρχεται στην πόλη μας για να μας διασκεδάσει με το μπουζούκι του, και ο Στέλιος Καρύδας έχουν συνεργαστεί με γνωστούς και αγαπημένους τραγουδιστές: τη Μαρία Φαραντούρη, το Μανώλη Μητσιά, τη Γλυκερία, τον Κώστα Μακεδόνα, το Δημήτρη Μπάση, την Αναστασία Μουτσάτσου, το Λάκη Χαλκιά, τη Μελίνα Ασλανίδου και πολλούς άλλους.

Καλός ο δρόμος, λείπει ο κόμβος με την Εγνατία

Στο ΕΣΠΑ η σύνδεση Αμφιθέας με Λυκόστομο
Ένα ακόμη μεγάλο οδικό έργο στο λεκανοπέδιο και συνολικά στο νομό Ιωαννίνων παίρνει το δρόμο της υλοποίησης, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ που αποτελεί μοναδική πηγή για να γίνουν οι υποδομές που λείπουν.Πρόκειται για τη βελτίωση του δρόμου Αμφιθέα-Λυκόστομο, έργο που κάποια στιγμή μπορεί να αξιοποιηθεί για τη σύνδεση του βορείου τμήματος το νομού με την Εγνατία, εφόσον γίνει κόμβος πριν τη σήραγγα Δρίσκου ή έστω η έξοδος στην άλλη πλευρά της. Παρόλο που η διαδικασία θυμίζει το ...πρώτα το σαμάρι, η Περιφερειακή Αρχή έχοντας και ως νομαρχιακή ασχοληθεί με το έργο και την ωρίμανση των μελετών του, που αποτελούσε πάγιο αίτημα του πρώην δήμου Περάματος, αποφάσισε την ένταξη στο ΠΕΠ Ηπείρου με 12,2 εκ. ευρώ.Ουσιαστικά, με το έργο θα συνδεθούν με καλύτερο δρόμο οι εθνικές οδοί Ιωαννίνων-Τρικάλων και Ιωαννίνων-Κοζάνης και θα υπάρχει η δυνατότητα να αξιοποιηθεί και για σύνδεση με την Εγνατία.

Δρόμος πλάτους 8 μέτρων και μήκους 10 χιλιομέτρων
Συγκεκριμένα, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, υπέγραψε χθες την ένταξη του έργου με τίτλο: «Βελτίωση επαρχιακής οδού 1α από κόμβο Αμφιθέας – Αγ. Μαρίνα – Ε.Ο. Ιωαννίνων - Κοζάνης» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Θεσσαλία – Στερεά Ελλάδα – Ήπειρος» του ΕΣΠΑ.Το έργο, είναι προϋπολογισμού 12.200.000 ευρώ και προβλέπει τη βελτίωση της υφιστάμενης οδού, μήκους 10,05 χλμ με ενιαίο πλάτος και καλύτερα γεωμετρικά χαρακτηριστικά οριζοντιογραφικά και υψομετρικά, εφαρμόζοντας την διατομή Β2 των Ο.Μ.Ο.Ε. με πλάτος 8μ. Ακόμη διαμορφώνονται τέσσερις κόμβοι: Δύο στην αρχή και στο τέλος, στην επαφή με τις Εθνικές Οδούς που συνδέει, ένας στο ύψος του Στρατοπέδου Κατσιμήτρου που καλύπτει την σύνδεση με το Πέραμα και ο τέταρτος στην Χ.Θ. 5+250 περίπου οπού τέμνεται με τον δρόμο που οδηγεί στο εργοστάσιο της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη» και τη Δ.Κ. Ελεούσας. Η χρονική διάρκεια υλοποίησης της πράξης είναι 39 μήνες.Θυμίζουμε ότι με αυτό έγιναν τρία τα οδικά έργα στο λεκανοπέδιο, μετά την είσοδο της πόλης, την επαρχιακή οδό προς Γραμμενοχώρια, ενώ ετοιμάζεται και η λεωφόρος Νιάρχου.


Αναζητείται κόμβος ή έξοδος
Για να έχει νόημα και να πιάσουν τόπο οι πόροι του ΕΣΠΑ σε αυτό το έργο, ώστε να μην είναι μια τοπική σύνδεση, θα πρέπει να κατασκευαστεί ο νέος κόμβος στην Εγνατία, είτε στην πλευρά του λεκανοπεδίου και πριν τη σήραγγα Δρίσκου, είτε η έξοδος στον κλάδο από Μέτσοβο προς Γιάννινα, μεταξύ γέφυρας Αράχθου και σήραγγας Δρίσκου.Και οι δυο λύσεις έχουν μείνει στάσιμες... ελέω οικονομικής στενότητας και αδυναμίας, παρόλο που η «Εγνατία οδός» είχε διαφανεί, με τον προηγούμενο πρόεδρο της, ότι θα κατασκεύαζε την έξοδο στο Δρίσκο και μέσω της εθνικής οδού να κινείται κανείς προς το Πέραμα. Για κόστος 1 εκ. ευρώ είχε μιλήσει ο δήμαρχος Φ. Φίλιος μετά από συνάντηση του με τον Αναστάσιο Μουρατίδη, αλλά μέχρι τώρα ουδέν...Η «Εγνατία οδός» είχε αναθέσει σε καθηγητές του ΕΜΠ και τεχνικούς την εξέταση λύσεων για κόμβους και εξόδους ή εισόδους που θα εξυπηρετήσουν το λεκανοπέδιο και προς την βόρεια πλευρά του. Η άλλη λύση (από την Περιφέρεια και όχι μόνο) για κόμβο μεταξύ του καταργηθέντα σταθμού διοδίων στο Δροσοχώρι και της σήραγγας Δρίσκου δεν γνωρίζουμε τι απέγινε. Πλην αυτής, υπήρχε και η πρόταση του ΤΕΕ για κόμβο ψηλά προς την σήραγγα και μέσω Μάζιας να συνδεθεί με την εθνική οδό.Για την λύση να γίνει κόμβος μεταξύ αυτού του Κουτσελιού και των Ιωαννίνων, είναι μεν αναγκαίος, αλλά δεν εξυπηρετεί το βόρειο τμήμα.

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Η τυροκόμηση, ο αγροτουρισμός και η αγροτική επιχειρηματικότητα θα συζητηθούν στο Λούρο την Τρίτη

Η τυροκόμηση, ο αγροτουρισμός και η αγροτική επιχειρηματικότητα είναι τα θέματα που θα συζητηθούν στο Λούρο την Τρίτη 24 Ιουλίου σε συνάντηση-συζήτηση που διοργανώνει η Ένωση Νέων Αγροτών Πρέβεζας για νέους αγρότες και όχι μόνο. Η προσέγγιση του θέματος της τυροκόμησης από μικρούς κτηνοτρόφους θα γίνει με τη βοήθεια του Δημητρίου Ρουκά, για τον αγροτουρισμό την εισήγηση θα κάνει ο Ιωάννης Γκλαβάκης και την αγροτική επιχειρηματικότητα θα παρουσιάσει ο Δημήτριος Μιχαηλίδης. Ο κ Λεωνίδας Ραβανός, πρόεδρος της ΕΝΑ Πρέβεζας, πιστεύει ότι οι αγρότες και κυρίως οι Νέοι Αγρότες, πρέπει να μπορούν νόμιμα και με όλες τις προβλεπόμενες από τη πολιτεία διαδικασίες να μπορούν να προσφέρουν στους καταναλωτές τα αγροτικά τους προϊόντα, απ’ ευθείας, είτε στην λιανική μέσω των Αγορών Αγροτών, είτε στο εμπόριο, μέσω των Δημοπρατηρίων, που είναι σε όλη την Ευρώπη, πρωτοβάθμιοι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί.

Ο "Μανδραγόρας" αύριο στους Μελιγγούς

Για ένα δροσερό και ευχάριστο βράδυ στους πρόποδες του Τόμαρου
Στα πλαίσια των καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Δωδώνης ΔΩΔΩΝΑΙΑ 2012, το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων ανεβάζει την κωμωδία του Νικολό Μακιαβέλλι «ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑΣ» στη πετρόχτιστη πλατεία των ΜΕΛΙΓΓΩΝ (περιοχή Δωδώνης).Η παράσταση συνδιοργανώνεται από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Δωδώνης και την Αδελφότητα Μελιγγιωτών (www.meliggoi.gr) και θα γίνει στην πλατεία του χωριού, το Σάββατο 21 Ιουλίου 2012 στις 9:30μμ, με ελεύθερη είσοδο. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αδελφότητας με χαρά σας καλεί στους Μελιγγούς για ένα δροσερό και ευχάριστο βράδυ στους πρόποδες του Τόμαρου. Για την διαδρομή μέχρι τους Μελιγγούς θα χρειαστούν 30 λεπτά από το κέντρο των Ιωαννίνων, μέσω Εγνατίας οδού.Ζακέτα ή ένα ελαφρό μπουφάν θα φανούν χρήσιμα στη διάρκεια της παράστασης.

Αυξημένο τις πρώτες ημέρες το ενδιαφέρον για τις εκπτώσεις

Μεγαλύτερη απο πριν η κίνηση στα Γιάννινα
Με αυξημένο ενδιαφέρον από τους Γιαννιώτες κυλούν μέχρι σήμερα οι θερινές εκπτώσεις.
Αν και ξεκίνησαν μόλις την Δευτέρα, ήδη η κίνηση στα περισσότερα καταστήματα είναι αρκετά μεγάλη, αφού πολλοί ενδιαφέρονται να μάθουν τιμές για τα προϊόντα που σκοπεύουν να αγοράσουν, αλλά δυσκολεύονται τώρα οικονομικά.Όπως δήλωσε  ο κ. Γιώργος Νταλαμάγκας, Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ιωαννίνων, «σε σύγκριση με την περίοδο πριν τις εκπτώσεις η κίνηση είναι μεγαλύτερη. Σαφείς εκτιμήσεις δεν μπορούμε να κάνουμε από τώρα, αλλά ο κόσμος κινείται, μπαίνει στα μαγαζιά ρωτάει για τιμές κ.α.».Ο κ. Νταλαμάγκας εκτίμησε, πως όταν οριστικοποιηθούν και τα ισοδύναμα μέτρα, τότε ίσως πολλοί αισθανθούν κάποια σιγουριά και όσοι θα έχουν διαθέσιμο εισόδημα θα κατέβουν στην αγορά.

Πολύ καλές τιμές…
Στην αγορά των Ιωαννίνων τα ποσοστά των εκπτώσεων είναι πολύ υψηλά και κυμαίνονται από 20 και 30% έως και 70% στα περισσότερα είδη.Να σημειωθεί, ότι λόγω της παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου υπάρχουν πολλά εμπορεύματα στα καταστήματα, οι τιμές είναι πολύ καλές και η ποικιλία μεγάλη. «Από τη μεριά τους οι καταστηματάρχες έχουν κάνει ό, τι μπορούν για να προσελκύσουν το κοινό» υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Νταλαμάγκας.

Παραμένει στο ναδίρ…
Βέβαια, το ότι υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον για τις τιμές των προϊόντων τώρα στις εκπτώσεις, δεν σημαίνει, ότι άμεσα, τόσο η αγορά, όσο και οι καταναλωτές, άλλαξαν ψυχολογία.Το αντίθετο μάλιστα, αφού όπως προέκυψε από τα στοιχεία της τελευταίας έρευνας Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης της Nielsen, η Ελλάδα είναι στις πέντε πιο απαισιόδοξες χώρες του πλανήτη, αν και σημείωσε μικρή άνοδο σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του έτους.Σύμφωνα με την έρευνα, στην Ελλάδα, το 90% των καταναλωτών θεωρεί ότι η χώρα βρίσκεται σε ύφεση, ενώ εξίσου μεγάλο ποσοστό από αυτούς πιστεύει πως η κρίση θα παραταθεί και τους επόμενους μήνες.Τέλος, σχεδόν 4 στους 10 δηλώνουν πως δεν τους περισσεύουν καθόλου χρήματα μετά την κάλυψη των βασικών τους αναγκών. Το ποσοστό αυτό είναι το υψηλότερο που έχει καταγραφεί ποτέ στην έρευνα Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης των Ελλήνων και ένα από τα υψηλότερα παγκοσμίως για το δεύτερο τρίμηνο του 2012.


ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Να λειτουργήσει καλύτερα το Αεροδρόμιο του Ακτίου ζητά ο Σύλλογος ιδιοκτητών Ταξί Noμού Πρέβεζας

Την αναγκαιότητα να λειτουργήσει το Αεροδρόμιο του Ακτίου επισημαίνει ο Σύλλογος ιδιοκτητών Ταξί Noμού Πρέβεζας με ανακοίνωση που υπογράφουν ο πρόεδρος Αλέξανδρος Ντόντορος και ο γραμματέας Χρήστος Συγκούνας. Με αφορμή τις δύο μεγάλες διοργανώσεις του Χορωδιακού Φεστιβάλ και του Πρωταθλήματος Τένις η διοίκηση του Συλλόγου ευχαριστεί τόσο την Χορωδία Αρμονία όσο και τον τοπικό όμιλο τένις για την πρωτοβουλία τους να διοργανώνουν γεγονότα που προσελκύουν εκατοντάδες, συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο. Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ταξί Πρέβεζας δε, μεταφέροντας την εμπειρία τους από την συναναστροφή τους με τους επιβάτες , χαρακτηρίζουν ως αναγκαιότητα την καλύτερη λειτουργία του αεροδρομίου του Ακτίου, παροτρύνοντας τους εκλεγμένους φορείς στην Περιφέρεια και το Δήμο να στηρίξουν πρωτοβουλίες συλλόγων και ομίλων.

ΑΡΤΑ: Όχι από τον Εμπορικό Σύλλογο στην καθιέρωση «Ημέρας χαμηλού κόστους»

«Παράνομη η απόφαση» λέει ο πρόεδρος του Δ.Σ. Δημ. Χουλιάρας

«Ήπειρος δεν είναι μόνο τα Ιωάννινα», τόνισε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας Δημήτρης Χουλιάρας ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να εφαρμόσει ο τοπικός Σύλλογος την απόφαση της Περιφέρειας Ηπείρου για καθιέρωση «Ημέρας χαμηλού κόστους».Σύμφωνα με τον κ. Χουλιάρα η απόφαση της Περιφέρειας Ηπείρου πάρθηκε μέσω της επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων χωρίς ωστόσο να γίνει σχετική ενημέρωση και να ζητηθεί η θέση και η άποψη των εμπλεκόμενων φορέων των άλλων νομών.Ο ίδιος σχετικά με το θέμα αυτό δήλωσε ότι θα υπάρξει αντίδραση και σε επίπεδο Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Βορειοδυτικής Ελλάδας, ενώ χαρακτήρισε την απόφαση «παράνομη», λέγοντας μάλιστα ότι μπορεί να προσβληθεί ανά πάσα στιγμή.Ο κ. Χουλιάρας εμφανίστηκε αρκετά ενοχλημένος από το γεγονός υπογραμμίζοντας ότι η απόφαση αυτή πάρθηκε με την αιτιολογία της προσπάθειας της Περιφερείας να συμβάλει στην Ανάπτυξη, στην οποία άσκησε κριτική λέγοντας: «Πήρε μια απόφαση στα Γιάννενα η Περιφέρεια με ορισμένους φορείς εκεί να δημιουργήσουν μια ημέρα χαμηλού κόστους πέρα από τις εκπτώσεις. Θεωρώ ότι η απόφαση αυτή είναι στη βάση του να κοροϊδέψουμε τον κόσμο. Έχουμε δηλαδή 90 ημέρες το χρόνο εκπτώσεις, 45 το χειμώνα και 45 το καλοκαίρι και έρχεται τώρα η Περιφέρεια με το αιτιολογικό να βοηθήσει την ανάπτυξη στην Περιφέρεια Ηπείρου, να κάνει τι; Να πάρει μια απόφαση που δεν έχει καμία αρμοδιότητα να πάρει και να πει ότι θα θεσμοθετήσει μια ημέρα χαμηλού κόστους. Πόσες δηλαδή μέρες πρέπει να έχουμε εκπτώσεις μέσα στο χρόνο; Και πρέπει να τονίσω ότι η απόφαση αυτή που πήρανε για «Ημέρα χαμηλού κόστους» είναι παράνομη. Δεν υπάρχει καμία τέτοια νομοθεσία και δεν στηρίζεται πουθενά εφόσον δεν υπάρχει νόμος. Δεν μπορεί να υποχρεώσει τον κάθε επαγγελματία να κάνει μια ημέρα χαμηλού κόστους. Δεν καταλαβαίνω όμως ούτε την ενέργεια αυτή ούτε το σκοπό της κίνησης».Ο ίδιος σε ερώτηση σχετική με το αν έγινε ή όχι συνάντηση και ενημέρωση με εμπορικούς Συλλόγους για το σκοπό αυτό, δήλωσε: «Η ανακοίνωση της Περιφέρειας αναφέρει ότι συναντήθηκαν με την Τοπική Ομοσπονδία Ιωαννίνων, τον εμπορικό Σύλλογο Ιωαννίνων και το Επιμελητήριο. Αλλά αυτοί δεν μπορούν να αποφασίζουν για όλη την Ήπειρο. Ήπειρος δεν είναι μόνο τα Ιωάννινα. Δεν ενημερωθήκαμε καν από την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων που συνεδρίασε και πήρε αυτή την απόφαση αλλά ούτε και η Ομοσπονδία Βορειοδυτικής Ελλάδας που περιλαμβάνει όλη τη Δυτική Ελλάδα είχε, αν όχι ξεχωριστά ο Εμπορικός Σύλλογος Άρτας και οι υπόλοιποι της Ηπείρου.Στην ανακοίνωση ο αντιπεριφερειάρχης κ. Πότσης αναφέρει ότι με αυτό τον τρόπο, βοηθάει τους εμπόρους. Και εγώ λέω πώς βοηθάει; Με το να πει κάνε εκπτώσεις μία μέρα; Αυτό μπορούμε να το κάνουμε και μόνοι μας δεν χρειάζεται να μας το πει εκείνος. Δεν υπάρχει λόγος.Θα μπορούσε η Περιφέρεια να διεκδικήσει κάποιες μειώσεις στα Δημοτικά τέλη, στο νερό στη ΔΕΗ, στον ΟΤΕ, στα χαράτσια που πληρώνουμε. Εκεί να την παραδεχτώ την Περιφέρεια και να πω «Μπράβο! Διεκδικείτε μαζί με μας», αλλά όχι να μου λέει κάνε μια «Ημέρα χαμηλού κόστους». Αυτό το κάνω και μόνος μου δεν σε χρειάζομαι σαν Περιφέρεια. Και μάλιστα να μου το τονίζει αυτό σαν ανάπτυξη.Στην ίδια αναφορά από μέρους του αντιπεριφερειάρχη Ιωαννίνων τονίστηκε ότι θα μας καλέσουν κατά Περιφερειακή ενότητα για να μας ενημερώσουν. Δηλαδή ότι θα μας ενημερώσει ο αντιπεριφερειάρχης Άρτας κ. Βασίλης Ψαθάς. Πρόσκληση σε συνάντηση δεν έχουμε ακόμη αλλά σας ξεκαθαρίζω ότι δεν υπάρχει περίπτωση εμείς να αφήσουμε να γίνει κάτι τέτοιο για προστασία των συναδέλφων. Διότι είναι παράνομο. Αν εγώ αύριο κάνω μια ημέρα χαμηλού κόστους στην Άρτα και έρθει μια καταγγελία από άλλο συνάδελφο εγώ θα πληρώσω πρόστιμο. Είναι όπως σας το λέω. Δεν υπάρχει νόμος που να το καθορίζει. Δεν δίνει κανένας την δικαιοδοσία στην Περιφέρεια να αποφασίσει για τους εμπορικούς Συλλόγους και να ορίσει κάτι τέτοιο. Είναι παράνομο και άρα παίρνει πρόστιμο».Ο κ. Χουλιάρας δήλωσε ότι στην συνάντηση ενημέρωσης στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας θα πάει ο Σύλλογος όπως άλλωστε ανταποκρίνεται σε όλες τις προσκλήσεις που δέχεται για διάλογο απ’ όλους τους φορείς, καταθέτοντας τις θέσεις και τις απόψεις του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας.Όμως τόνισε ότι η θέση αυτή είναι ξεκάθαρη για τη «μη εφαρμογή μίας παράνομης απόφασης» και δήλωσε ότι το θέμα θα τεθεί και σε επίπεδο Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Βορειοδυτικής Ελλάδας.

  Διερευνητική η κίνηση
Αναφορικά με την πρώτη εβδομάδα των θερινών εκπτώσεων ο κ. Χουλιάρας δήλωσε ότι υπήρξε κίνηση κυρίως διερευνητική από τους καταναλωτές τους οποίους ενθάρρυνε σε αυτή την κατεύθυνση, λέγοντας: «Οι εποχές έχουν αλλάξει και πλέον αυτό που συνέβαινε παλιά ότι δηλαδή κάποιος ψώνιζε μόνο από ένα μαγαζί που ήξερε όλα τα χρόνια έχει αλλάξει. Η έρευνα από μέρος των καταναλωτών έχει αυξηθεί και αυτό είναι στη σωστή κατεύθυνση. Πρέπει ο καταναλωτής να κάνει έρευνα αγοράς και να συγκρίνει ποιότητα και τιμή», προσθέτοντας όμως και την αυξημένη προσοχή που πρέπει να έχουν οι έμποροι σε ό,τι αφορά τη νομοθεσία που διέπει την περίοδο των εκπτώσεων (πχ. Διπλή αναγραφή τιμής ή ποσοστού εκπτώσεις κλπ).Ωστόσο ο ίδιος δήλωσε ότι η κατάσταση στην τοπική αγορά που μεταξύ των δυο εκλογικών αναμετρήσεων ήταν στο σημείο μηδέν έχει κάπως ανακάμψει. «Μπορούμε να πούμε δηλαδή ότι από το μηδέν έφτασε στο 20 με 25%, η κίνηση. Οι έμποροι ακόμη και με την κίνηση των εκπτώσεων είναι αδύνατον να βγάλουν τα «σπασμένα» από την μεγάλη ύφεση όλο τον προηγούμενο χρόνο, όμως θα μπορέσουν να καλύψουν κάποια άμεσα οικονομικά ανοίγματα σε σχέση ακόμη και με λειτουργικά έξοδα που αδυνατούσαν», εξήγησε ο ίδιος και υπογράμμισε ότι οι εξελίξεις στον τομέα του εμπορίου είναι τόσο ραγδαίες ώστε πλέον ο διακανονισμός χρεών στις τράπεζες που ζητούσαν πριν μερικούς μήνες οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις για να ανακάμψουν δεν βοηθάει και πλέον απαιτείται πάγωμα παλιών οφειλών για να μπορέσουν να πληρώσουν τα τρέχοντα και τις τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές.Όσο για το πού βρίσκεται η Άρτα από πλευράς λουκέτων σε εμπορικά καταστήματα, όπου το προηγούμενο διάστημα είχε καταγραφεί μια σχετική αύξηση, δήλωσε πως συνεχίζονται και μάλιστα έχουν επεκταθεί και στον κεντρικό εμπορικό δρόμο της Σκουφά όπου για πρώτη φορά υπάρχουν γύρω στα 20 καταστήματα κλειστά που παραμένουν ξενοίκιαστα. «Αυτό δεν έχει προηγούμενο για την πόλη μας και φανταστείτε τι γίνεται στους γύρω δρόμους και στις κάθετες και παράλληλες οδούς», είπε χαρακτηριστικά.

ΗΧΩ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ

Διαμαρτυρία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας για τις μετακινήσεις - αποσπάσεις Αστυνομικού Προσωπικού στην Α.Δ. Ορεστιάδας

Με αφορμή τις έντονες διαμαρτυρίες από μέλη της ενώσεως μας, θεωρούμε ως αναγκαίο να καταγγείλουμε την απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, με την οποία αποσπάται Αστυνομικό προσωπικό από την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας, στην Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας, προκειμένου να ενισχύσουν την ανωτέρω Διεύθυνση εξαιτίας της έντονης λαθρομετανάστευσης!!!Πρόκειται για μία απόφαση, η οποία δυστυχώς δεν έχει λάβει υπόψη της τα έντονα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν σε καθημερινή βάση οι συνάδελφοι μας, και κυρίως αποδεικνύεται με τον πλέον σαφή τρόπο, η προχειρότητα με την οποία επιχειρείται να αντιμετωπιστεί ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να επισημάνουμε ότι, η Διεύθυνση μας, σε καθημερινή βάση ενισχύεται από όμορες Διευθύνσεις για την σύλληψη λαθρομεταναστών πέριξ του νέου Λιμένα και της πόλεως της Ηγουμενίτσας, και η οποιαδήποτε μετακινήσει προσωπικού σε περιοχές εκτός του νομού μας, το μόνο που έχει να προσφέρει, είναι την περαιτέρω επιδείνωση του προβλήματος.Τέλος, θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι η εν λόγω διαταγή, ορίζει τις μετακινήσεις σε μία χρονική στιγμή, στην οποία υπάρχει έξαρση της λαθρομετανάστευσης και ο κίνδυνος δημιουργίας καταυλισμού στην πόλη της Ηγουμενίτσας είναι πλέον ορατός.

ΠΡΕΒΕΖΑ:Συνεδριάζει τη Δευτέρα το δημοτικό συμβούλιο

Με 40 θέματα στην ημερήσια διάταξη θα συνεδριάσει τη Δευτέρα στις 7 το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας. Η συνεδρίαση θα μεταδοθεί απευθείας από τη Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας.

Την Δευτέρα η μοναδική συναυλία του Δημήτρη Υφαντή στην Πέρδικα Θεσπρωτίας

Μία μοναδική συναυλία θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Δευτέρας στο κέντρο "Κάστρο" στην Πέρδικα Θεσπρωτίας, με τον Δημήτρη Υφαντή (μέλος του Τρίφωνου) και το επιτελείο του.Εισιτήριο τους είναι η καλή μουσική που δεν έχει σύνορα σε ένα ταξίδι από την δύση ως την ανατολή με δυνατές ερμηνευτικές στιγμές.Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε το γκρουπ Τρίφωνο, μέσα από ένα μοναδικό τραγούδι με τίτλο "Να μ'αγαπάς".

Στο ΕΣΠΑ η κατασκευή έργου αποχέτευσης στο Μέτσοβο

Την ένταξη στο ΕΣΠΑ πράξης που αφορά την κατασκευή χωριστικού δικτύου αποχέτευσης στη Δημοτική Κοινότητα Μετσόβου, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου. Πρόκειται για έργο με το οποίο θα αμβλυνθούν τα κατολισθητικά φαινόμενα που διαπιστώνονται τους χειμερινούς ειδικά μήνες σε μεγάλα τμήματα του οικισμού. Παράλληλα θα γίνει και μερική αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης που έχει υποστεί ζημιές από τις κατολισθήσεις.Την απόφαση ένταξης παρέδωσε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης στο Δήμαρχο Μετσόβου κ. Νικόλαο Τσομπίκο κατά τη διάρκεια σύσκεψης που έγινε στο Δημαρχείο, με τη συμμετοχή της Αντιπεριφερειάρχη κ. Τ. Καλογιάννη και των αντιδημάρχων του Δήμου, για το ΒΙΟΠΑ και τον Σ.Μ.Α. . Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 8.500.000 ευρώ.Ο Περιφερειάρχης συζήτησε επίσης με τη Δημοτική Αρχή, διάφορα άλλα ζητήματα που αφορούν την περιοχή, όπως τη λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου Ανηλίου, το Παγοδρόμιο Μετσόβου, την αλιεία στην Τεχνητή Λίμνη Αώου, ενώ καθορίστηκε και ημερομηνία (Δευτέρα 30 Ιουλίου) για την πραγματοποίηση ενημερωτικής ημερίδας για τους κτηνοτρόφους του Δήμου.Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Τ. Καλογιάννη, συνεχίζοντας τον κύκλο επαφών της με τους Δήμους, συζήτησε με το Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη χωροθέτηση του ΒΙΟΠΑ και του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων.

ΠΡΕΒΕΖΑ:Μέχρι τις 27 Ιουλίου η υποβολή αιτήσεων για αναπληρωτές και ωρομίσθιους


Μέχρι τις 27 Ιουλίου η υποβολή αιτήσεων για εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (των κλάδων ΠΕ01, ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04 (ειδικότητες Φυσικών, Χημικών, Φυσιογνωστών, Βιολόγων και Γεωλόγων), ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ09, ΠΕ10, ΠΕ11, ΠΕ12, ΠΕ13, ΠΕ14, ΠΕ15, ΠΕ17, ΠΕ18, ΠΕ19, ΠΕ20, ΠΕ32, ΠΕ33, ΠΕ34, ΠΕ40, ΠΕ60, ΠΕ70, ΤΕ01 και ΔΕ01)που θέλουν να ενταχθούν στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών του σχολικού έτους 2012-2013. Οι Αιτήσεις-Δηλώσεις υποβάλλονται στις κατά τόπους Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμις Εκπαίδευσης. Περισσότερες πληροφορίες στη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Πρέβεζας και στο τηλέφωνο 2682024135.

ΑΡΤΑ: Πρόσκληση για εθελοντική αιμοδοσίαΑπό τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας γίνεται γνωστό ότι στις 22/7/2012 ημέρα Κυριακή και από τις 9:00 π.μ. έως και τη 1:00 μ.μ. έχει προγραμματιστεί αιμοδοσία στη Φλωριάδα από το Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Φλωριάδας. Προσκαλούνται οι εθελοντές Αιμοδότες να συμβάλουν σε αυτή την προσπάθεια διότι οι ανάγκες για αίμα είναι μεγάλες

Σεμινάριο μελισσοκομίας στα Γιάννενα


Το σεμινάριο με θέμα «Μελισσοκομία – Μελισσοθεραπεία» θα πραγματοποιηθεί στις 25 Αυγούστου και ώρα 10:30 με 19:15 στα Ιωάννινα από τη «Στάση Ζωής».Κύριοι ομιλητές στο σεμινάριο θα είναι διδάσκων στο Ι.Γ.Ε. και γεωπόνος, Βασίλειος Αηδόνης και η διδάσκουσα στο Ι.Γ.Ε. και επαγγελματίας μελισσοκόμος Κυριακή Πατέλη – Μπαρκά. Η «Στάση Ζωής» στα πλαίσια της δημιουργίας, εφαρμογής και υλοποίησης ανθρωπιστικών δράσεων και προγραμμάτων θέτει σε εφαρμογή την πραγματοποίηση μιας σειράς σεμιναρίων για την επιμόρφωση σε αγροτικές δραστηριότητες και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των πολιτών και ειδικά της νέας γενιάς.Σκοπός των δράσεων είναι η στήριξη και η ανάπτυξη εναλλακτικών οικονομικών δραστηριοτήτων συμβάλλοντας έτσι στην οικονομική ανάπτυξη της υπαίθρου και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της εσωτερικής μετανάστευσης και της γήρανσης του πληθυσμού που πλήττουν τις περιοχές της χώρας.Το Σεμινάριο έχει τεθεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο: 210/9889877.

Διαγωνισμός μουσικής σύνθεσης από το Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων

Για τα 100 χρόνια απ’ την Απελευθέρωση της πόλης
Διαγωνισμό σύνθεσης με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης των Ιωαννίνων προκηρύσσει το Πνευματικό Κέντρο.Τα έργα πρέπει να εστιάζουν κατά το δυνατόν στην προοπτική της πόλης των Ιωαννίνων μέσα στη σύγχρονη Ελλάδα. Θα είναι γραμμένα για συμφωνική ορχήστρα, χορωδία και προαιρετικά σόλο φωνή και αφηγητή, με διάρκεια μέχρι 15 λεπτά. Για τα τρία επικρατέστερα έργα που θα επιλεγούν, θα υπάρξουν χρηματικά έπαθλα: Το Α’ βραβείο είναι 1.200 ευρώ, το Β’ βραβείο 800 ευρώ και το Γ’ βραβείο 500 ευρώ.Το πρώτο κατά σειρά έργο θα εκτελεστεί από τη συμφωνική ορχήστρα και χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννιτών σε συναυλία για τον εορτασμό της απελευθέρωσης της πόλης, τον Φεβρουάριο 2013. Τα υποψήφια έργα θα πρέπει να υποβληθούν στη διευθύντρια του Πνευμ. Κέντρου κ. Μαρία Στρατσάνη, στη διεύθυνση Αγίας Μαρίνας 55, 45211 Ιωάννινα, μέσα σε φάκελο. Η καταλυτική ημερομηνία υποβολής τους είναι η Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου.

Ημερίδα για τη σαλιγκαροτροφία στην Πρέβεζα

Η εταιρεία Helix Hellas διοργανώνει ημερίδα με θέμα την εκτροφή σαλιγκαριών το Σάββατο 21 Ιουλίου, στις 10.00 το πρωί, στο ξενοδοχείο Margarona Royal στην Πρέβεζα.Η ενημέρωση θα γίνει από τον πρόεδρο του διεθνούς ινστιτούτου σαλιγκαροτροφίας κ. Giovanni Avagnina. Η ημερίδα είναι μια ιδανική ευκαιρία για όλους τους ενδιαφερόμενους να έρθουν σε μια πρώτη επαφή με την εκτροφή σαλιγκαριών. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΑΡΤΑ: Εκδηλώσεις για την αγροτική και περιφερειακή ανάπτυξη

Αγροτική και Περιφερειακή Ανάπτυξη, Ανάπτυξη της Υπαίθρου και Νέα Αγροτική Επιχειρηματικότητα είναι τα θέματα του διήμερου εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθεί στις 23 και 24 Ιουλίου στο Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη. Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται με την υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.Στην κεντρική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στις επτά το απόγευμα στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μεγαλόχαρη θα παραστεί ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης, οι ευρωβουλευτές Γιώργος Κουμουτσάκος, Σπύρος Δανέλλης, Χαράλαμπος Αγγουράκης, Νίκος Χρυσόγελος, καθώς και ο Γερμανός ευρωβουλευτής με το κόμμα των Φιλελευθέρων,Γιώργος Χατζημαρκάκης. Παρεμβάσεις, μέσω τηλεδιάσκεψης, θα κάνουν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς και ο Γάλλος υπουργός Γεωργίας Στεφάν Λε Φολ.

Εκδήλωση της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών στα Γιάννενα

Τη Δευτέρα, 23 Ιουλίου στις 12.00, στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφέρειας Ηπείρου, η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών, σε συνεργασία με την εφημερίδα «Αγροτική Ευκαιρία», οργανώνουν συνάντηση-συζήτηση με θέμα: Νέες μορφές ευκαιριών στην Ύπαιθρο" Η  Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών-ΠΕΝΑ έχει θέσει ήδη σε διαβούλευση την έκθεση Ύπαιθρος 2020, σε μια προσπάθεια να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για μια νέα γενιά επαγγελματιών αγροτών, ικανής, με οργανωμένη συλλογική δράση και, με την μεγαλύτερη δυνατή αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, να προσφέρει αγροτικά προϊόντα πιστοποιημένων προδιαγραφών και ανταγωνιστικού κόστους, τα οποία θα προσδιορίζουν, ανά μονάδα προϊόντος την μικρότερη συνολική περιβαλλοντική επιβάρυνση και την μεγαλύτερη δυνατή παραγωγή δημόσιων περιβαλλοντικών αγαθών.

Toν 8ο Διάπλου του Αμβρακικού διοργανώνουν την Κυριακή οι φορείς της περιοχής

Τoν 8ο Διάπλου του Αμβρακικού διοργανώνουν την Κυριακή 22 Ιουλίου οι φορείς της περιοχής, προσδοκώντας ότι μέσα από την διοργάνωση αυτή οι νέες γενιές θα έχουν την τύχη να απολαύσουν το σπάνιο οικοσύστημα με τα δελφίνια, τις θαλάσσιες χελώνες τους αργυροπελεκάνους και τα άλλα είδη της σπάνιας χλωρίδας και πανίδας του βιότοπου. Ο διάπλους θα ξεκινήσει από την Βόνιτσα στις 8 το πρωί και ο πρώτος κολυμβητής αναμένεται να φτάσει στην Κορωνησία περίπου 3 ώρες αργότερα. ΟΙ διοργανωτές καλούν τους κατοίκους της περιοχής να αγκαλιάσουν αυτή την εκδήλωση η οποία τείνει να γίνει θεσμός και να παρευρεθούν στον διάπλου, πιέζοντας με αυτό τον τρόπο την πολιτεία και τους αιρετούς να ασχοληθούν σοβαρά με την προστασία του οικοσυστήματος. Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στον διάπλου ή να γίνουν χορηγοί της εκδήλωσης μπορούν να απευθύνονται στους Σαλαμούρα Θεόδωροκιν. 6944596729 καιΘοδωρή Λάμπρο κιν. 6979693858.

Νέο τμήμα στο ΙΕΚ Πρέβεζας


Να δηλώσουν συμμετοχή (προεγγραφή) στο υπό έγκριση λειτουργίας Νέο τμήμα προκειμένου να καταρτιστούν και να πιστοποιηθούν ως επαγγελματίες στην ειδικότητα: «Προσωπικό Ιδιωτικής Ασφάλειας» καλεί τους ενδιαφερόμενους το Δημόσιο ΙΕΚ Πρέβεζας (το προφίλ και το πρόγραμμα σπουδών βρίσκονται αναρτημένα στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://iek-prevez.pre.sch.gr/.)Η διάρκεια σπουδών στην παραπάνω ειδικότητα είναι ένα εξάμηνο (Φθινοπωρινό Εξάμηνο 2012) και ως δικαιολογητικό εγγραφής προϋποθέτει Απολυτήριο Τίτλο Γυμνασίου. Η δήλωση συμμετοχής των ενδιαφερόμενων μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του Ι.Ε.Κ. Πρέβεζας και στη φόρμα επικοινωνίας που λειτουργεί για τις προεγγραφές καταρτιζόμενων, είτε τηλεφωνικά στη Γραμματεία του Ι.Ε.Κ. Πρέβεζας-τηλ. 2682029066- όλες τις εργάσιμες ημέρες και τις ώρες 09:30π.μ - 14:30μ.μ.

Επιμνημόσυνη δέηση για το Ολοκαύτωμα του Κερασόβου

Επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των Κερασοβιτών που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στο ολοκαύτωμα του Κερασόβου την 15η Αυγούστου 1944, θα τελέσει και φέτος την Τρίτη 14 Αυγούστου και ώρα 10.30 π.μ. στο Μνημείο Πεσόντων του χωριού, η Αδελφότητα Κερασοβιτών.

Το πανηγύρι

Πέντε ημέρες αργότερα, την Κυριακή 19 Αυγούστου θα γίνει στο Κεράσοβο το πανηγύρι, στο οποίο θα αναβιώσουν τα πατροπαράδοτα έθιμα της Επαρχίας Πωγωνίου.Την επομένη, στις 9 το βράδυ θα γίνει το παραδοσιακό Πωγωνήσιο ξεφάντωμα.Το πανηγύρι διοργανώνουν το Τοπικό, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Κερασόβου και η Αδελφότητα Κερασοβιτών.

ΠΡΕΒΕΖΑ:Αλλάξει ώρα η αγροτική αγορά

Από τις 6:30 το πρωί μέχρι τη μία το μεσημέρι θα είναι ανοικτή αυτό το Σάββατο η αγροτική αγορά στην Πρέβεζα στην λεωφόρο Ιωαννίνων 354, στο ύψος του 8ου δημοτικού σχολείου της Πρέβεζας.Σύμφωνα με την Ένωση νέων αγροτών και αυτό το Σάββατο οι καταναλωτές θα μπορούν να προμηθευτούν απ’ ευθείας αγροτικά προϊόντα σε καλή ποιότητα και προσιτές τιμές.

Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου


Την Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012 και ώρα 15:30 συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, το οποίο μεταξύ άλλων πρόκειται να συζητήσει:Περί καθορισμού των εδρών – διοικητικών μονάδων ΤΑΞΙ, τη Χορήγηση αδειών σε πλωτά μέσα στη λίμνη Παμβώτιδα, την Έγκριση Απολογισμού Εσόδων – Εξόδων οικονομικού έτους 2011 της Περιφέρειας Ηπείρου, αλλά και Σχετικά με τις εξελίξεις στο θέμα του ΧΥΤΑ Ελληνικού, με εισήγηση της παράταξης «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΠΕΙΡΟΥ»

Αφιέρωμα στην Πρέβεζα θα κάνει η εκπομπή ΝΕΤ Σαββατοκύριακο

Αφιέρωμα στην Πρέβεζα θα κάνει η εκπομπή ΝΕΤ Σαββατοκύριακο αύριο Σάββατο 9 με 10 το πρωί. Σε ζωντανή σύνδεση μεταξύ των άλλων θα δούμε παραμοτέρ, ιππασία αλλά και μότο κρος στην παραλία. Η πρωτοβουλία ανήκει στην Ένωση Ξενοδόχων Πρέβεζας και στον πρόεδρο Πολύκαρπο Χαλκίδη που τα τελευταία χρόνια έχει βάλει στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προβολή της περιοχής.

Έναν γεωπόνο θα προσλάβει η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Πρέβεζας

Έναν (1) γεωπόνο για το πρόγραμμα Δακοκτονίας 2012 πρόκειται να προσλάβει η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Πρέβεζας. Η σύμβαση θα είναι διάρκειας 4 μηνών περίπου (από την υπογραφή της σύμβασης και μέχρι 30-11-2012) και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να διαθέτουν πτυχίο Γεωπόνου ΑΕΙ και δίπλωμα οδήγησης ερασιτεχνικής κατηγορίας.Η κατάταξη των υποψηφίων θα γίνει με τη μοριοδότηση μίας σειράς κριτηρίων που είναι: χρόνος ανεργίας, πολυτεκνία, αριθμός ανήλικων τέκνων, αριθμός τέκνων μονογονεϊκής οικογένειας, βαθμός τίτλου σπουδών και εμπειρία.Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους από την Δευτέρα 16 μέχρι και την Τετάρτη 25 Ιουλίου στα γραφεία της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, Λ. Ειρήνης 65, 3ος όροφος.Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 26820 24768 τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Διαγωνισμός για την μεταφορά των μαθητών του Δήμου Ηγουμενίτσας

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας διακηρύσσει Δημόσιο Ανοικτό Διεθνή Διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές για την παροχή υπηρεσίας με τίτλο «Μεταφορά μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ηγουμενίτσας για το σχολικό έτος 2012-2013» με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή ανά δρομολόγιο, ενδεικτικού προϋπολογισμού 410,363.29 ευρώ( συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 13% 47.209.93€).Ο Διαγωνισμός θα διεξαχθεί την Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012 και από ώρα. 11:00 π.μ. έως 12:00 π.μ. (λήξη υποβολής προσφορών) στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας στην οδό Σουλίου 3, ενώπιον αρμόδιας Επιτροπής .Η εγγύηση συμμετοχής στο διαγωνισμό, θα είναι 3% επί της προϋπολογισθείσας δαπάνης μη συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α., για το σύνολο των δρομολογίων του Παραρτήματος Γ’ ή για το μέρος των δρομολογίων.Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλαμβάνουν τα τεύχη δημοπράτησης του διαγωνισμού καθώς και το έντυπο της οικονομικής προσφοράς (που θα συμπληρωθεί από τους διαγωνιζόμενους), είτε από την ιστοσελίδα του Δήμου μας www.igoumenitsa.gr ή από τα γραφεία του Δήμου μας στον 2ο όροφο, Σουλίου 3, Ηγουμενίτσα.Τα έξοδα των εκ του νόμου απαραίτητων δημοσιεύσεων της διακήρυξης του διαγωνισμού σύμφωνα με την εγκύκλιο αρ.11/2010 του Υπουργείου Εσωτερικών βαρύνουν τους αναδόχους αναλογικά με το μέρος του προϋπολογισμού της υπηρεσίας για το οποίο έχουν σύμβαση και εισπράττονται με την πρώτη πληρωμή.Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στα γραφεία του Δήμου Ηγουμενίτσας , οδός Σουλίου 3 στο τηλέφωνο 26653612213- 210, κ.Κωστούλας Ανδρέας ή κ. Γρίβα Ειρήνη

«Μ’ αγιόκλημα και γιασεμιά»: Θερινό Σινεμά στον Πολιτιστικό Πολυχώρο Παλιά Σφαγεία

Αυτή τη Δευτέρα 23 Ιουλίου στον Πολιτιστικό Πολυχώρο Παλιά Σφαγεία θα προβληθεί η ταινία του Στάνλεϊ Κιούμπρικ "ΣΟΣ Πεντάγωνο καλεί Μόσχα" (΄ώρα 21.30 - είσοδος ελεύθερη) με τους Πήτερ Σέλλερς, Τζορτζ Σκοτ και Στέρλινγκ Χέϊντεν. (επισυνάπτονται η σύνοψη και φωτογραφίες από την ταινία)Το πρόγραμμα θερινών προβολών συνεχίζεται και τον Αύγουστο στο Πολιτιστικό Πολυχώρο Παλιά Σφαγεία με ελεύθερη είσοδο.Οι ταινίες που θα προβληθούν είναι:
Δευτέρα 6 Αυγούστου:
“ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ” (North By Northwest, 1959) του Άλφρεντ Χίτσκοκ με τους Κάρι Γκραντ, Έβα Μαρί Σέντ και Τζαίημς Μέησον.
Δευτέρα 20 Αυγούστου:
“ΑΣΥΛΛΗΠΤΗ ΑΠΟΔΡΑΣΗ” (La Grande Vadrouille, 1966) του Ζεράρ Ουγί με τους Μπουρβίλ, Λουί Ντε Φινές και Τέρρυ Τόμας.
Δευτέρα 27 Αυγούστου:
“Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΤΡΕΛΑΣ” (La Folie Des Grandeurs, 1971) του Ζεράρ Ουγί με τους Λουί Ντε Φινές, Υβ Μοντάν και Αλίς Σαπρίς.
Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου:
“ΣΥΡΑΝΟ ΝΤΕ ΜΠΕΡΖΕΡΑΚ” (Cyrano De Bergerac, 1990) του Ζαν Πωλ Ραπενό με τους Ζεράρ Ντεπαρντιέ, Βενσάν Περέζ και Αν Μπροσέ.
Τη Δευτέρα 13 Αυγούστου ΔΕΝ θα πραγματοποιηθεί προβολή.

ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ: Εγγραφές παιδιών σε βρεφονηπιακούς - παιδικούς σταθμούς


Προκειμένου να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα φύλαξης παιδιών και νηπίων των δημοτών, ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων του Δήμου Πρέβεζας, έκανε αίτηση ένταξης δομών των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Πρέβεζας, σε πρόγραμμα της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Το πρόγραμμα είναι μονοετούς διάρκειας, χρηματοδοτούμενο 100% από δημόσιους πόρους, θα υλοποιηθεί για την τρέχουσα σχολική χρονιά και θα ολοκληρωθεί στις 31 Αυγούστου του 2013. Επίσης η Νέα Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πρέβεζας (ΝΕ.ΔΗ.Κ.Ε.Π) υπέβαλε αιτήματα συνέχισης των δομών που ήδη λειτουργεί και περιλαμβάνουν τον Παιδικό Σταθμό Νεάπολης, τον Παιδικό Σταθμό Μαργαρώνας και τον Παιδικό Σταθμό Ν. Σινώπης. Χρήση των υπηρεσιών του προγράμματος δικαιούνται να κάνουν, γυναίκες που είναι μητέρες βρεφών, νηπίων και παιδιών ή/και μητέρες νηπίων, παιδιών, εφήβων και ατόμων με αναπηρία και επιθυμούν να εγγράψουν τα τέκνα τους σε Δομές παροχής φροντίδας και φιλοξενίας, ώστε να διευκολυνθούν να εναρμονίσουν τους απαιτητικούς και αντικρουόμενους ρόλους τους μεταξύ οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής. Οι αιτήσεις συμμετοχής μπορούν να υποβάλλονται έως τη Δευτέρα 23 Ιουλίου μέχρι και τη 1.30 το μεσημέρι στο Δημαρχείο. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενες μητέρες μπορούν να απευθύνονται στο Δήμο Πρέβεζας, στο γραφείο παιδικών σταθμών του Δήμου (κ. Β. Κηρομίτη τηλ. 2682022219, στη ΝΕ.ΔΗ.Κ.Ε.Π. κ. Σκαμνέλου 2682360615/625, στους παιδικούς σταθμούς, στα Κ.Ε.Π. του Δήμου Πρέβεζας ) και στην ΕΕΤΑΑ Α.Ε.

Συζήτηση με θέμα: Νέες μορφές ευκαιριών στην ΥΠΑΙΘΡΟ

Την Δευτέρα, 23 Ιουλίου στις 12 το μεσημέρι στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφέρειας Ηπείρου (Ν. Ζέρβα 28-30, 2ος όροφος, εντός Στοάς Σάρκα), η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών, σε συνεργασία με την εφημερίδα ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ, οργανώνουν συνάντηση-συζήτηση με θέμα: Νέες μορφές ευκαιριών στην ΥΠΑΙΘΡΟ.Η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών-ΠΕΝΑ έχει θέσει ήδη σε διαβούλευση την έκθεση ΥΠΑΙΘΡΟΣ 2020, σε μια προσπάθεια να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για μια νέα γενιά επαγγελματιών αγροτών, οργανωμένη συλλογική δράση και, με την μεγαλύτερη δυνατή αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, να προσφέρει αγροτικά προϊόντα πιστοποιημένων προδιαγραφών και ανταγωνιστικού κόστους.

Σύλληψη στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Συνελήφθη, το βράδυ της Πέμπτης, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, ένας αλλοδαπός στερούμενος νομιμοποιητικών εγγράφων.Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

Τον Κώστα Καρυωτάκη θα τιμήσει η Πρέβεζα


Τον Κώστα Καρυωτάκη τον ποιητή που σημάδεψε με την παρουσία του την πόλη θα τιμήσει η Πρέβεζα. Το Σάββατο 21 Ιουλίου την ημέρα όπου συμπληρώνονται 84 χρόνια από τον θάνατό του o Σύλλογος Εθελοντισμού «Ανθρώπολις», η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας , ο Δήμος και το Επιμελητήριο, διοργανώνουν εκδήλωση στην πλατεία πίσω από την EUROBANK, με κεντρική ομιλήτρια την καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών Χριστίνα Ντουνιά. Την βραδιά, η οποία θα ξεκινήσει στις 9 το βράδυ, θα πλαισιωθεί μελωδικά από τον Κώστα Αντύπα, τον Βασίλη Τζίμα, την Έλσα Χαραλάμπους και τον Δημήτρη Λαζαρίδη. Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο σκηνοθέτης της τηλεοπτικής σειράς «Καρυωτάκης» Τάσος Ψαράς, ο συνθέτηςΒασίλης Δημητρίου καθώς και εκπρόσωπος του Δήμου Τρίπολης της γενέτειρας του ποιητή.

Δημιουργία Θεατρικής Ομάδας στον Δήμο Πωγωνίου


Η Θεατρική τέχνη παίζει σημαντικό ρόλο στην ψυχαγωγία του ανθρώπου,γιατί τον καλλιεργεί, τον ολοκληρώνει και του αναπτύσσει ποικίλες ικανότητες ( φαντασία, κρίση, εφευρητικότητα, έμπνευση κλπ ).Είναι αυτό που χρειαζόμαστε για να ονειρευτούμε ,να θρέψουμε την ελπίδα για εναν καλύτερο κόσμο, να γνωρίσουμε τον εαυτό μας και τους άλλους.Με δεδομένη λοιπόν την αξία του θεάτρου καθώς επίσης και την επιθυμία αρκετών δημοτών μας, ο δήμος μας προτίθεται να οργανώσει θεατρική ομάδα , ξεκινώντας τη δραστηριότητά της τον Σεπτέμβρη.Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα:
Γκόγκος Χρήστος :6936771962 /2653360212
Ντάλλας Γιάννης: 6974307009 /2653360108

Συναυλία του Κιθαριστικού Συνόλου Ροδοτοπίου στο Κάστρο Ιωαννίνων (Ιτς Καλέ)

Συναυλία του Κιθαριστικού Συνόλου Ροδοτοπίου στο Κάστρο Ιωαννίνων (Ιτς Καλέ) Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2012, 9:30 μμ
Συμμετέχουν:
Αλαγκαμπού Ζάχρα, Ζώη Νικολίνα, Ζώη Χρύσα, Λύγδα Ανθή,Λωρίδα Αριάδνη, Λωρίδα Βασιλεία, Λωρίδας Αλέξανδρος,Μαμακή Κωνσταντίνα, Μάνθου Κωνσταντίνα, Ματσάγκα Χρυσάνθη,Νάκη Σταυρούλα, Νάκης Παναγιώτης, Στεργίου Βούλα,Τσελέφης Βασίλης, Τσελέφης Φώτης
Διασκευές κομματιών & Διεύθυνση Συνόλου: Γιώργος Νάκης
Μετά το Κιθαριστικό Σύνολο θα ακολουθήσουν μπαλάντες και κιθαριστικά κομμάτια με τους: Γιώργο Νάκη (κιθάρα),Μιχάλη Αναστασίου (κιθάρα), Σταυρούλα Νάκη (κιθάρα, τραγούδι) και Σωτηρία Αθανασοπούλου (τραγούδι)
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών
Είσοδος ελεύθερη

Αστρονομική Εκδήλωση στον Αρχαιολογικό Χώρο της Δωδώνης

Η ΙΒ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων,το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Δωδώνης και η Ομάδα Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Ιωαννίνων,συνδιοργανώνουν την Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012 και ώρα 21:00 Στον Αρχαιολογικό Χώρο Δωδώνης, μπροστά από το αρχαίο θέατρο,Παρουσίαση “ Ένα ταξίδι στ’ Άστρα ” του Νικόλαου Ματσόπουλου αστρονόμου του Αστεροσκοπείου Αθηνών.Θα ακολουθήσει αστρονομική παρατήρηση ουράνιων αντικειμένων με

Στην Πρέβεζα την Δευτέρα ο ΟΔΥΣΣΕΒΑΧ της Ξένιας Καλογεροπούλου


Το «Θέατρο του Βορρά» ανοίγει τα πανιά του και ο θρυλικός πια Οδυσσεβάχ της Ξένιας Καλογεροπούλου κάνει για πρώτη φορά στην τριαντάχρονη ιστορία του το γύρο της Ελλάδας.Η παράσταση που έχει μαγέψει εκατομμύρια θεατές, φιλοδοξεί να παρασύρει μαζί της στο ταξίδι νέους, μικρούς - και όχι μόνο - φίλους της να φάνε μαζί το λωτό…και να ξεχάσουν να μεγαλώσουν.Η Ξένια Καλογεροπούλου έγραψε την ιστορία του Οδυσσεβάχ από την Ιθαγδάτη που ταξιδεύει ψάχνοντας το Κυκλολωτογοργοκιρκιλάριζο. χρησιμοποιώντας στοιχεία από την Οδύσσεια, από τις Χίλιες και μία νύχτες, και πολλά άλλα αγαπημένα παραμύθια .Η σκηνή μετατρέπεται ολόκληρη σε καράβι και όλοι μαζί σαλπάρουμε για να γνωρίσουμε τον Κύκλωπα Αρχισαλαχάρ, που όταν τραγουδάει η γη ταρακουνιέται, την Λαριζάντ, την πριγκίπισσα που με την ομορφιά της μπορεί να σε βγάλει από το δρόμο, τη μάγισσα Κιρκίλα που πετάει, τους πειρατές, τη γοργόνα, τους λωτοφάγους και άλλους τόσους ήρωες που θα μας κάνουν να αγαπήσουμε το ταξίδι!. Οδηγός μας ο Παραμυθάς , ο πιο αγαπημένος φίλος των παιδιών. Την παράσταση συνοδεύει ζωντανή μουσική με κιθάρα , ακορντεόν και κρουστά.Τη σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει ο Κώστας Γάκης, ο οποίος τιμήθηκε με το βραβείο "Δημήτρης Χορν" το 2006 για την ερμηνεία του στην παράσταση "Κατσαρίδα", ενώ τη μουσική υπογράφει ο Διονύσης Σαββόπουλος .Στο ρόλο του Οδυσσεβάχ ο Πάνος Βλάχος γνωστός από τις αγαπημένες σειρές Βασιλιάδες (Λεωνίδας), Ζωή της Άλλης (Τζώρτζης) κ.α.Ο Οδυσσεβάχ έχει μεταφραστεί σε 8 γλώσσες και έχει παρουσιαστεί από αρκετούς ξένους θιάσους.Μια παράσταση για κάθε ηλικία, που δεν πρέπει να χάσετε .Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι της Παναγιώτας Κοκκορού, η κίνηση του Χρήστου Παπαδόπουλου, η μουσική διδασκαλία της Μαρίας Δελλή.Παίζουν: Πάνος Βλάχος, Αβραμίδης Γιώργος, Αντωνίου Σοφία, Καβάλη Αμαλία, Μπιμπής Κώστας, Σοφολόγης Γιάννης.Ζωντανή μουσική: Χαρά Σαββίδου.Η θεατρική παράσταση «Οδυσσεβάχ» θα βρίσκεται στην Πρέβεζα για μία μοναδική παράσταση τη Δευτέρα 23 Ιουλίου στις 9:15 μ.μ. στο Δημοτικό Κηποθέατρο «Γιάννης Ρίτσος».

«Χαμός στο Ίσιωμα» - Φεστιβάλ Τζουμέρκων 3-4-5 ΑυγούστουΤριήμερο Φεστιβάλ Τζουμέρκων υπό τον τίτλο «Χαμός στο Ίσιωμα» θα πραγματοποιηθεί στις 3-4-5 Αυγούστου στη θέση Ίσιωμα, όπου βρίσκεται το Ορειβατικό Καταφύγιο Πραμάντων. Στη σχετική ανακοίνωση – κάλεσμα από πλευράς των διοργανωτών αναφέρεται: Καλοκαίρι 2012!!! Ποιες θα είναι οι αναμνήσεις μας από αυτό το καλοκαίρι; Πώς μπορούμε να αντισταθούμε σε αυτόν τον βομβαρδισμό απαισιοδοξίας; Δεν είναι δύσκολο. Ζούμε σε μια από τις πιο όμορφες χώρες του πλανήτη, ας το εκμεταλλευτούμε. Γνωστές και αμέτρητες οι παραλίες και οι προορισμοί. Δεν είναι μόνο η θάλασσα όμως. Ας κοιτάξουμε και λίγο πιο ψηλά... Σας καλούμε στα Τζουμέρκα, ένα τόπο που δεν έχει αλλοτριωθεί από το καταστροφικό ραβδί του τουρισμού. Η φύση εδώ είναι αγνή και άγρια, για λάτρεις του εναλλακτικού οι οποίοι είναι ικανοί να θαυμάσουν.Στη θέση Ίσιωμα, όπου βρίσκεται το Ορειβατικό Καταφύγιο Πραμάντων, σ’ ένα 3ήμερο φεστιβάλ που υπόσχεται να γεμίσει τις αισθήσεις με χρώματα, ήχους, μυρωδιές, εικόνες και στιγμές μοναδικές. Στιγμές που θα αναδείξουν στους εαυτούς μας ότι ζούμε.Ελάτε να γνωριστούμε, να διασκεδάσουμε, να επικοινωνήσουμε, να γελάσουμε, να μερακλώσουμε και να κοιμηθούμε με ταβάνι μας τ’ αστέρια.Με σεβασμό στη φύση, στους εαυτούς μας και σε αυτό που κάνουμε!Καλά να περνάμε!

ΑΡΤΑ: Εκδηλώσεις για τα 70 χρόνια από την έξοδο του Ν. Ζέρβα στα βουνά

Ο Δήμος Αρταίων, η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας, η Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντιστάσεως Νομού Άρτης Ν. ΖΕΡΒΑΣ σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Συνδέσμων Εθνικής Αντιστάσεως (ΠΕΣΕΑ), διοργανώνουν την Κυριακή 22-7-2012 εκδηλώσεις για τα 69 χρόνια από την έξοδο του Ναπ. Ζέρβα στα βουνά.

Προσλήψεις στην Αγροτική Βιομηχανία Γάλακτος Ηπείρου «ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.»


Αναλυτικός πίνακας με όλες τις ειδικότητες
Η Αγροτική Βιομηχανία Γάλακτος Ηπείρου «ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.» ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά διακοσίων εβδομήντα (270) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της. Η πρόσληψη του προσωπικού μπορεί να γίνει τμηματικά, σύμφωνα με τις ανάγκες της υπηρεσίας. Η υπηρεσία, για όσους δεν προσληφθούν άμεσα, οφείλει κατά τον χρόνο πρόσληψης να ζητήσει από τους προσληπτέους να υποβάλλουν, εκ νέου, δικαιολογητικά, δηλαδή νέα βεβαίωση του ΟΑΕΔ για τον χρόνο ανεργίας και υπεύθυνη δήλωση του ν.1599/1986 στην οποία να δηλώνονται οι τυχόν συμβάσεις που έχουν συνάψει οι υποψήφιοι με οποιονδήποτε φορέα, το χρονικό διάστημα απασχόλησης και το είδος απασχόλησης, μέχρι την ημερομηνία πρόσκλησης από το φορέα για πρόσληψη.

ΠΙΝΑΚΑΣ Α: ΘΕΣΕΙΣ ΕΠΟΧΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (ανά κωδικό θέσης)
Κωδικός
θέσης
Υπηρεσία
Έδρα υπηρεσίας
Ειδικότητα
Διάρκεια σύμβασης
Αριθμός
ατόμων
201
Κεντρικό Κατάστημα
Ιωάννινα
ΔΕ Βοηθός δειγματολήπτη γάλακτος
8 μήνες
12
202
Κεντρικό Κατάστημα
Ιωάννινα
ΔΕ Βοηθός Παραλήπτη γάλακτος
8 μήνες
6
203
Κεντρικό Κατάστημα
Ιωάννινα
ΔΕ Βοηθός Παστεριωτή γάλακτος και τυρογάλακτος
8 μήνες
6
204
Κεντρικό Κατάστημα
Ιωάννινα
ΔΕ Βοηθός Τεχνίτη γιαούρτης
8 μήνες
9
205
Κεντρικό Κατάστημα
Ιωάννινα
ΔΕ Βοηθός Τεχνίτη Βουτύρου
8 μήνες
3
206
Κεντρικό Κατάστημα
Ιωάννινα
ΔΕ Βοηθός Τυροκόμου
8 μήνες
10
207
Κεντρικό Κατάστημα
Ιωάννινα
ΔΕ Βοηθός Αλατιστή τυριών
8 μήνες
5
208
Κεντρικό Κατάστημα
Ιωάννινα
ΔΕ Βοηθός Τεχνίτη μυζήθρας
8 μήνες
5
209
Κεντρικό Κατάστημα
Ιωάννινα
ΔΕ Βοηθός Εμφιαλωτή γάλακτος
8 μήνες
6
210
Κεντρικό Κατάστημα
Ιωάννινα
ΔΕ Χειριστές Αυτομάτου συστήματος τυροκόμισης φέτας (PLC coagulator)
8 μήνες
5
211
Κεντρικό Κατάστημα
Ιωάννινα
ΔΕ Χειριστές κλειστικών μηχανημάτων φέτας
8 μήνες
9
212
Κεντρικό Κατάστημα
Ιωάννινα
ΔΕ Χειριστές μηχανημάτων περιποίησης δοχείων
8 μήνες
10
213
Κεντρικό Κατάστημα
Ιωάννινα
ΔΕ Χειριστές μηχανημάτων πήξης Σκληρών τυριών
8 μήνες
5
214
Κεντρικό Κατάστημα
Ιωάννινα
ΔΕ Χειριστές μηχανών κοπής & ζύγισης τυριών
8 μήνες
11
215
Κεντρικό Κατάστημα
Ιωάννινα
ΔΕ Χειριστές αυτομάτων συστημάτων συσκευασίας & υποσυσκευασίας τυροκομικών και  γαλακτοκομικών προϊόντων
8 μήνες
16
216
Κεντρικό Κατάστημα
Ιωάννινα
ΠΕ Επιστήμονες Εργαστηρίου Βιομηχανίας Γάλακτος
8 μήνες
6
218
Κεντρικό Κατάστημα
Ιωάννινα
ΤΕ Τεχνολόγος Τροφίμων Εργαστηρίου Βιομηχανίας Γάλακτος-Ελεγκτής FCM
8 μήνες
1
221
Κεντρικό Κατάστημα
Ιωάννινα
ΔΕ Χειριστής ανυψωτικού μηχανήματος
8 μήνες
13
222
Κεντρικό Κατάστημα
Ιωάννινα
ΔΕ Οδηγοί (κάτοχοι διπλώματος Γ' + Ε΄κατηγορίας)
8 μήνες
11
223
Κεντρικό Κατάστημα
Ιωάννινα
ΔΕ Οδηγοί (κάτοχοι διπλώματος Γ' κατηγορίας)
8 μήνες
13
224
Κεντρικό Κατάστημα
Ιωάννινα
ΔΕ Εργατοτεχνίτες/τριες τυροκόμισης
8 μήνες
59
225
Κεντρικό Κατάστημα
Ιωάννινα
ΤΕ Μηχανικός
επιβλέπων τη λειτουργία και χειρισμό  ατμολεβήτων σε βιομηχανικές μονάδες (Αρχιθερμαστής)
8 μήνες
1
226
Κεντρικό Κατάστημα
Ιωάννινα
ΠΕ Χημικός Μηχανικός Επίβλεψης λειτουργίας γραμμών παραγωγής γάλακτος
8 μήνες
1
227
Κεντρικό Κατάστημα
Ιωάννινα
ΔΕ Συντηρητής χειριστής γραμμής παστερίωσης και τυποποίησης γάλακτος (ΡΗΕ, Seperators, Bactofugers)
8 μήνες
2
228
Κεντρικό ΚατάστημαΙωάννιναTE Συντηρητής χειριστής Ηλεκτρικών πινάκων Μ.Τ. και μηχανών συσκευασίας τροφίμων σε αντίστοιχες βιομηχανικές μονάδες
8 μήνες
3
229
Κεντρικό Κατάστημα
Ιωάννινα
ΤΕ Συντηρητής χειριστής εμφιαλωτικών μηχανών και μηχανών τυροκόμισης
8 μήνες
2
230
Κεντρικό Κατάστημα
Ιωάννινα
ΔΕ Συντηρητής χειριστής αυτόματων συστημάτων χημικού καθαρισμού (CIP) βιομηχανικών μονάδων γάλακτος
8 μήνες
1
231
Κεντρικό Κατάστημα
Ιωάννινα
ΤΕ Συντηρητής χειριστής αυτόματων ρομποτικών μηχανών, οργάνων ελέγχου (π.χ. PID, SCADA, PLC)και διακρίβωσης οργάνων μέτρησης σε βιομηχανία τροφίμων
8 μήνες
3
232
Κεντρικό Κατάστημα
Ιωάννινα
ΠΕ Συντηρητής χειριστής μονάδας Βιολογικού καθαρισμού τυροκομικών βιομηχανικών μονάδων
8 μήνες
1
233
Κεντρικό Κατάστημα
Ιωάννινα
ΔΕ Συντηρητής χειριστής ψυκτικών Βιομηχανικών εγκαταστάσεων Αμμωνίας και συντήρησης-αναβάθμισης αυτόψυκτων δεξαμενών
8 μήνες
6
292
Σταθμός Κατσίκας
Ιωάννινα
ΔΕ Εργατοτεχνίτης/τρια παραλαβής γάλακτος
8 μήνες
3
252
Σταθμός Ν.Σαμψούντας
Πρέβεζα
ΔΕ Εργατοτεχνίτης/τρια παραλαβής γάλακτος
8 μήνες
7
282
Σταθμός Κερασώνας
Πρέβεζα
ΔΕ Εργατοτεχνίτης/τρια παραλαβής γάλακτος
8 μήνες
2
262
Σταθμός Φιλοθέης
΄Αρτα
ΔΕ Εργατοτεχνίτης/τρια παραλαβής γάλακτος
8 μήνες
7
272
Σταθμός Παραμυθιάς
Θεσπρωτία
ΔΕ Εργατοτεχνίτης/τρια παραλαβής γάλακτος
8 μήνες
5
273
Σταθμός Παραμυθιάς
Θεσπρωτία
ΔΕ Οδηγοί (κάτοχοι διπλώματος Γ' κατηγορίας)
8 μήνες
3
274
Σταθμός Παραμυθιάς
Θεσπρωτία
ΔΕ Συντηρητής χειριστής ψυκτικών Βιομηχανικών εγκαταστάσεων Αμμωνίας και συντήρησης-αναβάθμισης αυτόψυκτων δεξαμενών
8 μήνες
1
275
Κεντρικό Κατάστημα
Ιωάννινα
ΤΕ Μηχανολόγος Μηχανικός Βιομηχανικών Εγκαταστάσεων
8 μήνες
1