Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2012

ΗΓΟΥΕΝΙΤΣΑ:Παρέμβαση ΣΥΡΙΖΑ για τη διακοπή δρομολογίου από τις Μινωικές

Μεγάλος αριθμός τουριστών έχει εγκλωβιστεί στα λιμάνια της Ιταλίας, αναζητώντας μία θέση σε κάποιο πλοίο!!!
Η αποδρομολόγηση πλοίου των Μινωικών Γραμμών που ανήκουν στον όμιλο Grimaldi από τη γραμμή Βενετία – Ηγουμενίτσα – Πάτρα προκάλεσε την παρέμβαση του βουλευτής Α’ Πειραιά & Νησιών ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, Θοδωρής Δρίτσας.«Η ξαφνική διακοπή δρομολογίου πλοίου στη γραμμή Βενετία – Ηγουμενίτσα – Πάτρα αποτελεί ένα ακόμα κρούσμα αυθαιρεσίας των ακτοπλοϊκών εταιρειών, που κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου επιφέρουν σημαντικό πλήγμα στον ελληνικό τουρισμό. Η διακοπή του δρομολογίου του πλοίου ‘‘Europa Palace’’ των Μινωικών Γραμμών έρχεται να προστεθεί στην ‘‘απόσυρση’’ δύο ακόμα πλοίων της ίδιας πλοιοκτησίας από τη γραμμή Ελλάδα – Ιταλία. Αποτέλεσμα της διακοπής του δρομολογίου είναι να έχει εγκλωβιστεί μεγάλος αριθμός τουριστών στα λιμάνια της Ιταλίας, αναζητώντας μία θέση σε κάποιο πλοίο, προκειμένου να έρθουν στη χώρα μας για τις καλοκαιρινές διακοπές», επισημαίνει ο κ. Δρίτσας, ο οποίος στη συνέχεια τοποθετείται και για τα προβλήματα που υπάρχουν στα δρομολόγια του Αργοσαρωνικού:«Δυστυχώς, ανάλογες συμπεριφορές διαπιστώνονται και στις εσωτερικές γραμμές, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη γραμμή του Αργοσαρωνικού, όπου αποσύρθηκαν πλοία στην καρδιά του καλοκαιριού, και η ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας περιορίζεται σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου περιμένοντας από τις εταιρείες να δώσουν λύση αντί να ασκήσει τις δυνατότητες που έχει από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο» και καταλήγει:«Το γεγονός ότι τόσο σοβαρά προβλήματα που υπονομεύουν τον τουρισμό και τις τοπικές οικονομίες περνάνε απαρατήρητα από ορισμένα ΜΜΕ, τα οποία βλέπουν ως εχθρούς του τουρισμού τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, δεν μας εκπλήσσει. Ομως, κανένας δεν πρέπει να ξεχνά ότι η ακτοπλοΐα είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να αφήνεται έρμαιο στις διαθέσεις κάποιων εταιρειών. Το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου πρέπει επιτέλους να ασκήσει τον θεσμικό του ρόλο και να προασπίσει το δημόσιο συμφέρον».

Μειωμένοι μισθοί κατά 29,73% για τους εργαζόμενους στην Ήπειρο!!!

Έχουμε τα «πρωτεία» σε όλη την Ελλάδα!!!
Μείωση αποδοχών κατά 23,7% μέσω νέων επιχειρησιακών και ατομικών συμβάσεων για το 10% του εργατικού δυναμικού στην Ελλάδα καταγράφεται στον απολογισμό εξαμήνου του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ).Οι ελαστικές σχέσεις εργασίας φαίνεται να καταλαμβάνουν μόνιμα ένα μεγάλο μερίδιο στην αγορά εργασίας. Συγκεκριμένα, το ποσοστό των συμβάσεων μερικής και εκ περιτροπής απασχόλησης στις νέες προσλήψεις αντιστοιχεί πλέον στο 43,8% του συνόλου των συμβάσεων.Το α΄ εξάμηνο του 2012, μετατράπηκαν 44.122 συμβάσεις πλήρους απασχόλησης προηγουμένων ετών σε άλλες «ελαστικές» συμβάσεις εργασίας, ποσοστό που αντιστοιχεί σε αύξηση κατά 45,3%, σε σχέση με το α΄ εξάμηνο του 2011.Την αντίστοιχη περίοδο του 2011 μετατράπηκαν 30.366 συμβάσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης σε άλλες μορφές ευέλικτων συμβάσεων εργασίας, αριθμός αυξημένος κατά 226% σε σχέση με το α' εξάμηνο του 2010.Είναι χαρακτηριστικό, ότι ενώ το 2010 οι συμβάσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης αντιπροσώπευαν το 66,9% των νέων συμβάσεων, το 2011 αντιπροσώπευαν το 59,7% και το α' εξάμηνο του έτους 2012 το 56,1%.Γενικά η αναλογία των συμβάσεων μερικής απασχόλησης στο σύνολο των νέων συμβάσεων αυξήθηκε από 26,5% το 2010 σε 32% για το έτος 2011 και σε 34,9%. για το α' εξάμηνο του 2012. Παράλληλα, μειώθηκαν συνολικά οι νέες θέσεις απασχόλησης.Συγκεκριμένα, το α΄ εξάμηνο του 2012 προχώρησαν στη σύναψη νέων συμβάσεων οποιασδήποτε μορφής 12,79% λιγότερες επιχειρήσεις σε σχέση με το 2011.Σε ότι αφορά στις μειώσεις αποδοχών των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, μέσω ατομικών συμβάσεων εργασίας και επιχειρησιακών συμβάσεων, προκύπτει ότι για το 9,3% των εργαζομένων υπήρξαν μειώσεις της τάξης του 23,7%.Από τις 14 Φεβρουαρίου έως σήμερα, υπογράφηκαν επιχειρησιακές συμβάσεις σε 496 επιχειρήσεις, που απασχολούν 57.614 εργαζόμενους, με μειώσεις αμοιβών 24,6% κατά μέσο όρο. Τα «πρωτεία» όσον αφορά στις μειώσεις έχουν οι περιοχές της Ηπείρου 29,73% της Θεσσαλίας 27.90% και της Κρήτης 26%.Αντίστοιχα 26.151 επιχειρήσεις, που απασχολούν 109.123 εργαζόμενους, κατέθεσαν στις Επιθεωρήσεις Εργασίας καταστάσεις προσωπικού με ατομικές συμβάσεις και μειώσεις αμοιβών 23,36% κατά μέσο όρο.Την ίδια ώρα σταθερά υψηλά παραμένουν τα ποσοστά της αδήλωτης εργασίας, ωστόσο οι έλεγχοι για την πάταξή της εντείνονται. Συγκεκριμένα, το α΄ εξάμηνο του 2012 οι επιθεωρητές εργασίας πραγματοποίησαν συνολικά περί τους 29.790 ελέγχους, κατά 2.152 περισσότερους σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2011.Το 49,5% των ελέγχων έγινε σε επιχειρήσεις εστίασης, στις οποίες το 58,2% των εργαζομένων βρέθηκαν ανασφάλιστοι, το 17,4% των ελέγχων έγινε στο λιανικό εμπόριο όπου το 8,7% ήταν ανασφάλιστοι και το 4,1% στις βιοτεχνίες όπου η «μαύρη εργασία» φθάνει το 11%. Συνολικά από τους 29.560 εργαζόμενους που απασχολούνταν στις επιχειρήσεις αυτές, οι 10.603 ήταν ανασφάλιστοι.

Ο Κώστας Τρομπούκης νεός αστυνομικός διευθυντής Ηπείρου

Eπικεφαλής στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου τίθεται ο ταξίαρχος Κώστας Τρομπούκης, μετά τις τοποθετήσεις που έγιναν το βράδυ της Τρίτης.Ο Κώστας Τρομπούκης έχει υπηρετήσει στο Δελβινάκι, στην Κακαβιά, στα συνοριακά,αλλά και στην Ασφάλεια Ιωαννίνων. Στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας και στη θέση του Διευθυντή-μετά την αποστράτευση του Β.Μίαρη-τοποθετείται ο ταξίαρχος Γιώργος Λελοβίτης ο οποίος υπηρετούσε μέχρι τώρα στη ΓΑΔΗ.Τέλος,στο βαθμό του Αστυνομικού Διευθυντή προήχθη ο Ανδρέας Παπιγκιώτης, ο οποίος έχει διατελέσει αρκετά χρόνια Διευθυντής του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων.

ΑΡΤΑ: "Ο Παππούς έχει πίεση" αύριο στο Κάστρο

Πέρασαν 15 χρόνια και ο Παππούς δεν έβαλε μυαλό! O "ΠΑΠΠΟΥΣ ΕΧΕΙ ΠΙΕΣΗ" λοιπόν, η sold-out θεατρική κωμωδία της Δήμητρας Παπαδοπούλου πριν 15 χρόνια, για δύο θεατρικές σαιζόν, επανήλθε θριαμβευτικά, επικαιροποιημένη από τον Νοέμβριο του ’11 στο Θέατρο "ΗΒΗ", για να συνεχίσει το καλοκαίρι του ’12 με περιοδεία σε ολόκληρη την Ελλάδα, δίνοντας το στίγμα της μετέωρης εποχής αλλά και της αλλοπρόσαλλης νεοελληνικής συμπεριφοράς. Από την πλατεία Συντάγματος, έως τις καθημερινές τριβές και τις μικρές ή μεγάλες επαναστάσεις των μελών μιας κλασικής ελληνικής οικογένειας με σημείο αναφοράς τον Παππού.Ο παππούς, οι τρεις ανεκδιήγητες εγγονές του, ένας μπάτσος, κι ένας πιτσιρικάς από το Σύνταγμα, έρχονται αντιμέτωποι με απρόσμενες και ανεξέλεγκτες καταστάσεις στην Ελλάδα του 2012, αλλά και με τον ίδιο τους τον εαυτό. Η μία εγγονή ψάχνει επειγόντως σπέρμα από άνθρωπο εμπιστοσύνης για να κάνει πραγματικότητα τον μεγάλο της καημό, να τεκνοποιήσει. Η δεύτερη ερωτεύεται το συντηρητικό μπάτσο και από το απόλυτο φρικιό μεταμορφώνεται σε γυναίκα για σπίτι με καθωσπρέπει συμπεριφορά. Και η τρίτη κηρύσσει την επανάστασή της και αλλάζει επιτέλους ζωή, θέτοντας τους δικούς της όρους και κανόνες. Μέντορας της οικογένειας ο παππούς φυσικά! Κάτι τα 80 του χρόνια, κάτι το αριστερό του παρελθόν, κάτι η άνοια που τον έχει κυριεύσει, ο παππούς μεταλλάσσεται και γίνεται φαν των Pink Floyd έχοντας ως μότο του τη θρυλική φράση “Hey, teacher, leave the kids alone”. Πάνω στις πολιτικές και κοινωνικές απόψεις του παππού, επενδύει ιδεολογικά ο πιτσιρικάς Χάρης και ιδρύει ένα νέο πολιτικό κίνημα με το όνομα «Ψάξου». Στόχος του κινήματος; Να εκφραστεί επιτέλους πολιτικά η γενιά του Συντάγματος. Πρόεδρος του κινήματος; Ο Παππούς. Αντιπρόεδρος ,ο Χάρης. Επιτελικές θέσεις κατέχουν ασφαλώς και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. Το «Ψάξου» γίνεται η ελπίδα του μέλλοντος για την τρελή οικογένεια του παππού και ίσως και για την Ελλάδα. Μία ξεκαρδιστική ελληνική κωμωδία για μια οικογένεια...ακριβώς σαν τη δική μας!Ο παππούς έχει και πάλι πίεση! Εκτός όμως από πίεση, έχει και περισσότερη όρεξη για ζωή από ποτέ. Είναι δύσκολο να ζεις στην Ελλάδα του 2012. Όμως αν μπεις στην παρέα του παππού σίγουρα θα βοηθήσεις να αλλάξει ο κόσμος. Η Δήμητρα αφουγκράζεται και πάλι το σύγχρονο Έλληνα και φέρνει στην επιφάνεια την καθημερινότητά του. Γι’ αυτό και η ιστορία του Παππού καθρεφτίζει τους θεατές και τους κάνει «συμπρωταγωνιστές».

Πέμπτη 19 Ιουλίου, Θέατρο Κάστρου
Τιμές Εισιτηρίων:
Κανονικό 17 €
Μειωμένο/Φοιτητικό 15 €
Παιδικό (παιδιά κάτω των 12 ετών) 12 €
ΙΣΧΥΟΥΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΟΓΑ
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 9.15 μμ

O σύλλογος παλαιμάχων ποδοσφαιριστών ΠΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑ ευχαριστεί

Στο πλαίσιο του πρόσφατου ποδοσφαιρικού αγώνα που διεξήχθη μεταξύ των Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών του ΠΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑ και της Α.Ε.Κ για φιλανθρωπικό σκοπό, ο σύλλογος παλαιμάχων ποδοσφαιριστών ΠΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑ αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει την δημοτική αρχή Πρέβεζας, την ΕΠΣ Πρέβεζας, τον Σύνδεσμο Διαιτητών Πρέβεζας, τους χορηγούς τα Μ.Μ.Ε καθώς και τους φιλάθλους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα.

ΑΡΤΑ:Ενδιαφέροντα τα αποτελέσματα του Σεμιναρίου με θέμα «Προηγμένα εργαλεία και μέθοδοι Τεχνολογίας Πληροφορικής & Επικοινωνιών στην υπηρεσία των τοπικών ΜμΕ»

Σημαντικά και ενδιαφέροντα τα αποτελέσματα του σεμιναρίου που οργανώθηκε από το Εργαστήριο Γνώσης & Ευφυούς Πληροφορικής του ΤΕΙ Ηπείρου  στα πλαίσια του συγχρηματοδοτούμενου από το Πρόγραμμα ΕΛΛΑΔΑ-ΙΤΑΛΙΑ 2007-2013 Έργου INNOVA – Διεθνές Κέντρο Εφαρμοσμένης Γνώσης για την Καινοτομία στις Μεσογειακές Χώρες.Το σεμινάριο συγκριτικής αξιολόγησης με θέμα «Προηγμένα εργαλεία και μέθοδοι Τεχνολογίας Πληροφορικής & Επικοινωνιών για τις ΜμΕ» πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Άρτας και συμμετείχαν εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής κοινότητας της Περιφέρειάς μας, εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Άρτας, στελέχη τοπικών Μικρο-μεσαίων Επιχειρήσεων, αλλά και ελεύθεροι επαγγελματίες, ερευνητές και νέοι πτυχιούχοι.Οι ομιλητές παρουσίασαν νέα διαθέσιμα εργαλεία και καινοτόμες μεθόδους που βασίζονται κυρίως στην αξιοποίηση των σύγχρονων τεχνολογικών επιτευγμάτων και του διαδικτύου, και συνδιαλέχθηκαν με το κοινό απαντώντας στις ερωτήσεις του.Πιο αναλυτικά:Στα οφέλη που αποκομίζουν οι σύγχρονες ΜμΕ από τη χρήση ΤΠΕ, στην αναγκαιότητα και στους τρόπους χρήσης τους επικεντρώθηκε ο Επικ. Καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κ. Γεώργιος Μανής, ο οποίος τόνισε ότι «οι ΤΠΕ αυξάνουν την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων που τις χρησιμοποιούν, καθώς με τη χρήση τους έχουν καλύτερη οργάνωση, επιτυγχάνουν μεγαλύτερη παραγωγικότητα με χαμηλότερο κόστος και έχουν καλύτερη προώθηση των προϊόντων τους συγκριτικά με μια επιχείρηση που δεν έχει υιοθετήσει Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών».Βασιζόμενος σε μια καλή πρακτική που εφαρμόζει ήδη ο Δήμος Ιωαννιτών, η οποία έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ο Δρ. Θεοφάνης Καλατζής παρουσίασε τεχνικές ανάπτυξης και χρήσης ευρυζωνικών δικτύων προκειμένου να εξασφαλισθεί η παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών με πολύ χαμηλό κόστος εν συγκρίσει με τις δαπανηρές λύσεις που συνήθως εφαρμόζονται. Επιπρόσθετα, ο Δρ. Καλατζής παρουσίασε τα Συστήματα Διαχείρισης Περιεχομένου σε Ανοιχτό Λογισμικό, τα οποία αποτελούν εξέλιξη της κλασικής μηχανοργάνωσης και μηχανογράφησης, όπου τα Συστήματα Διαχείρισης Περιεχομένου, μπορούν να υιοθετηθούν από τις ΜμΕ προς όφελος και διευκόλυνση των οργανωτικών διαδικασιών τους.Απευθυνόμενος τόσο στους επιχειρηματίες που κατασκευάζουν ιστοσελίδες όσο και στους επιχειρηματίες που τις “αγοράζουν” και ενδιαφέρονται να προωθούν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους μέσω αυτών, ο υποψήφιος Διδάκτωρ του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κ. Πέτρος Καρβέλης, έκανε μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα παρουσίαση για τις μεθόδους βελτίωσης της επισκεψιμότητας των ιστοσελίδων μέσα από τη αξιοποίηση των μηχανών αναζήτησης.Στη συνέχεια, ο Δρ. Σταύρος Κολιός, ερευνητής - συνεργάτης του ΤΕΙ Ηπείρου, ανέδειξε με την ομιλία του τις πολυδιάστατες, αν και ελάχιστα γνωστές στο ευρύ κοινό, δυνατότητες και εφαρμογές των Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών (Γ.Σ.Π) για την οργάνωση και την εξέλιξη των ΜμΕ. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «τα Γ.Σ.Π μπορούν να αποτελέσουν βασικό μοχλό ανάπτυξης των ΜμΕ και βελτιστοποίησης της προώθησης των παραγομένων προϊόντων και υπηρεσιών τους».Κλείνοντας τον κύκλο των παρουσιάσεων, ο κ. Στέφανος Πέτσιος, Ερευνητής συνεργάτης του ΤΕΙ Ηπείρου, παρουσίασε τη σημαντική μείωση που μπορεί να προσφέρει στα πάγια κόστη μιας ΜμΕ η αξιοποίηση καινοτόμων υπηρεσιών (όπως αυτή της μίσθωσης υπηρεσιών μέσω cloud computing στρατηγικών), καθώς και η ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών διαδικτύου (Web 2.0) αλλά και εφαρμογών κατάλληλων για φορητές συσκευές, που μπορούν να βρουν εφαρμογή στην τοπική αγορά.Στην ιδιαίτερη φυσιογνωμία και στις ιδιαίτερες ανάγκες των ΜμΕ της περιοχής μας αναφέρθηκε, κλείνοντας τις εργασίες του Σεμιναρίου, ο κ. Δημήτριος Μαγκούτης, επιχειρηματίας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Άρτας, καταθέτοντας την μακροχρόνια εμπειρία του στο χώρο των ΤΠΕ.Αξίζει να τονισθεί ότι κατά το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013 θα οργανωθούν στη βάση των αποτελεσμάτων που προέκυψαν από το σεμινάριο, δωρεάν εξειδικευμένα σεμινάρια εκπαίδευσης τα οποία θα απευθύνονται σε νέους επιχειρηματίες και πτυχιούχους σχολών σχετικών με ΤΠΕ. Η εκπαίδευση θα αφορά καινοτόμα εργαλεία πληροφορικής και μεθόδους οργάνωσης επιχειρήσεων, καθώς και τη σχεδίαση και υλοποίηση επιχειρηματικών σχεδίων, τα καλύτερα από τα οποία θα χρηματοδοτηθούν από το Έργο.

ΠΡΕΒΕΖΑ:Τελευταία προβολή σήμερα για τους "Άθικτους"

Tην πολυβραβευμένη ταινία «Άθικτοι» προβάλλει τελευταία ημέρα σήμερα ο θερινός Δημοτικός Κινηματογράφος «Κυανή Ακτή». Παίζουν: Φρανσουά Κλιζέ, Ομάρ Σι,(βραβείο Cezar 2012) Οντρέ Φλερό. Σε δύο προβολές στις 9.15 και 11.15 το βράδυ.

ΑΡΤΑ: Εκδηλώσεις για τα 70 χρόνια από την έξοδο του Ν. Ζέρβα στα βουνά


Ο Δήμος Αρταίων, η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας, η Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντιστάσεως Νομού Άρτης Ν. ΖΕΡΒΑΣ σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Συνδέσμων Εθνικής Αντιστάσεως (ΠΕΣΕΑ), διοργανώνουν την Κυριακή 22-7-2012 εκδηλώσεις για τα 69 χρόνια από την έξοδο του Ναπ. Ζέρβα στα βουνά.

Τον Κώστα Καρυωτάκη θα τιμήσει η Πρέβεζα

Τον Κώστα Καρυωτάκη τον ποιητή που σημάδεψε με την παρουσία του την πόλη θα τιμήσει η Πρέβεζα. Το Σάββατο 21 Ιουλίου την ημέρα όπου συμπληρώνονται 84 χρόνια από τον θάνατό του o Σύλλογος Εθελοντισμού «Ανθρώπολις», η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας , ο Δήμος και το Επιμελητήριο, διοργανώνουν εκδήλωση στην πλατεία πίσω από την EUROBANK, με κεντρική ομιλήτρια την καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών Χριστίνα Ντουνιά. Την βραδιά, η οποία θα ξεκινήσει στις 9 το βράδυ, θα πλαισιωθεί μελωδικά από τον Κώστα Αντύπα, τον Βασίλη Τζίμα, την Έλσα Χαραλάμπους και τον Δημήτρη Λαζαρίδη. Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο σκηνοθέτης της τηλεοπτικής σειράς «Καρυωτάκης» Τάσος Ψαράς, ο συνθέτης Βασίλης Δημητρίου καθώς και εκπρόσωπος του Δήμου Τρίπολης της γενέτειρας του ποιητή.

Επιστολή αναγνώστη- Πέρασαν 2 χρόνια από την θητεία σας κ.Δήμαρχε Πάργας

Αισθάνομαι την ανάγκη να σας αναφέρω ότι έχουν περάσει 2 χρόνια περίπου από την θητεία σας ως Δήμαρχος Πάργας .Δεν θα σας υπενθυμίσω λοιπόν τις προεκλογικές δεσμεύσεις σας( μην νομίζετε ότι τις ξεχάσαμε, τις θυμόμαστε πολύ καλά), αλλά επειδή δεν έχετε κάνει τίποτα από αυτά που υποσχεθήκατε ας περάσουμε στις μετεκλογικές σας πράξεις τουλάχιστον για τον πρώην Δήμο Φαναριού απ’όπου και κατάγεστε.
1)Διακοπή ρεύματος στα φώτα από τις κολώνες της ΔΕΗ στη πρωτεύουσα του Δήμου Πάργας το Καναλάκι από τις 03.00 π.μ. μέχρι τα ξημερώματα (“ευτυχώς” όμως που αφήνετε τα φώτα ανοιχτά στην περιοχή που βρίσκεται το σούπερ-μαρκετ Μαρινόπουλος για την προστασία μας).
2)Επαναφέρατε στο κέντρο του Καναλακίου το παλιό σύστημα της διπλής κατεύθυνσης κυκλοφορίας αυτοκινήτων, με αποτέλεσμα να προκαλούνται συνέχεια κυκλοφοριακά προβλήματα τόσο για τους πεζούς όσο και για τους αυτοκινητιστές.(Ιδιαίτερα τις ώρες αιχμής είναι καλύτερα να διασχίσει κανείς την πλατεία Ομόνοιας παρά το κέντρο του Καναλακίου).
3)”Φροντίσατε” στο κόμβο της Χόχλας-Αχερουσίας να υπάρχει ελλιπής σήμανση που να προειδοποιεί την ύπαρξη του κόμβου. Με αποτέλεσμα όσοι δεν γνωρίζουν τον δρόμο να καταστρέφουν τα αυτοκίνητα τους πέφτοντας πάνω στον κόμβο. Ευτυχώς μέχρι τώρα χωρίς να έχει προκληθεί κάποιο σοβαρό ατύχημα.
4)Δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμη η σύνδεση του δικτύου ύδρευσης του Δ.Δ.Κυψέλης με την νέα γεώτρηση (που έχει βρεθεί εδώ και καιρό κοντά στο Κιόσκι), με αποτέλεσμα οι κάτοικοι του χωριού να μην έχουν πόσιμο νερό (έχει κριθεί εδώ και καιρό ακατάλληλο) και σε αυτές τις δύσκολες οικονομικά μέρες να αναγκάζονται να αγοράζουν εμφιαλωμένο νερό για να πιουν. Οι κάτοικοι της Κυψέλης σας ευχαριστούν θερμά.
5)Επειδή για τα πράγματα που δεν έχετε πραγματοποιήσει επικαλείστε συνέχεια τις οικονομικές δυσχέρειες του Δήμου, μήπως θα έπρεπε να ζητήσετε την βοήθεια κάποιον εκλεκτών δημόσιας διοίκησης, να ελέγξουν τις λειτουργικές δαπάνες του Δήμου, τις προσλήψεις κ.τ.λ. όσο αναφορά την σωστή διαχείριση τους, έτσι ώστε να μπει μια σωστή διαχείριση των οικονομικών στο Δήμο.Ας ελπίσουμε ότι οι συνεργάτες και οι σύμβουλοι σας, θα σας βοηθήσουν να λειτουργήσετε πιο σωστά στο υπόλοιπο της θητείας σας.Ευχαριστώ.

Ο Κυψελιώτης!!!!

Δημιουργία Θεατρικής Ομάδας στον Δήμο Πωγωνίου

Η Θεατρική τέχνη παίζει σημαντικό ρόλο στην ψυχαγωγία του ανθρώπου,γιατί τον καλλιεργεί, τον ολοκληρώνει και του αναπτύσσει ποικίλες ικανότητες ( φαντασία, κρίση, εφευρητικότητα, έμπνευση κλπ ).Είναι αυτό που χρειαζόμαστε για να ονειρευτούμε ,να θρέψουμε την ελπίδα για εναν καλύτερο κόσμο, να γνωρίσουμε τον εαυτό μας και τους άλλους.Με δεδομένη λοιπόν την αξία του θεάτρου καθώς επίσης και την επιθυμία αρκετών δημοτών μας, ο δήμος μας προτίθεται να οργανώσει θεατρική ομάδα , ξεκινώντας τη δραστηριότητά της τον Σεπτέμβρη.Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα:
Γκόγκος Χρήστος :6936771962 /2653360212
Ντάλλας Γιάννης: 6974307009 /2653360108

Αστρονομική Εκδήλωση στον Αρχαιολογικό Χώρο της Δωδώνης

Η ΙΒ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων,το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Δωδώνης και η Ομάδα Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Ιωαννίνων,συνδιοργανώνουν την Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012 και ώρα 21:00 Στον Αρχαιολογικό Χώρο Δωδώνης, μπροστά από το αρχαίο θέατρο,Παρουσίαση “ Ένα ταξίδι στ’ Άστρα ” του Νικόλαου Ματσόπουλου αστρονόμου του Αστεροσκοπείου Αθηνών.Θα ακολουθήσει αστρονομική παρατήρηση ουράνιων αντικειμένων με τηλεσκόπια.

ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ: Εγγραφές παιδιών σε βρεφονηπιακούς - παιδικούς σταθμούς

Προκειμένου να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα φύλαξης παιδιών και νηπίων των δημοτών, ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων του Δήμου Πρέβεζας, έκανε αίτηση ένταξης δομών των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Πρέβεζας, σε πρόγραμμα της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Το πρόγραμμα είναι μονοετούς διάρκειας, χρηματοδοτούμενο 100% από δημόσιους πόρους, θα υλοποιηθεί για την τρέχουσα σχολική χρονιά και θα ολοκληρωθεί στις 31 Αυγούστου του 2013. Επίσης η Νέα Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πρέβεζας (ΝΕ.ΔΗ.Κ.Ε.Π) υπέβαλε αιτήματα συνέχισης των δομών που ήδη λειτουργεί και περιλαμβάνουν τον Παιδικό Σταθμό Νεάπολης, τον Παιδικό Σταθμό Μαργαρώνας και τον Παιδικό Σταθμό Ν. Σινώπης. Χρήση των υπηρεσιών του προγράμματος δικαιούνται να κάνουν, γυναίκες που είναι μητέρες βρεφών, νηπίων και παιδιών ή/και μητέρες νηπίων, παιδιών, εφήβων και ατόμων με αναπηρία και επιθυμούν να εγγράψουν τα τέκνα τους σε Δομές παροχής φροντίδας και φιλοξενίας, ώστε να διευκολυνθούν να εναρμονίσουν τους απαιτητικούς και αντικρουόμενους ρόλους τους μεταξύ οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής. Οι αιτήσεις συμμετοχής μπορούν να υποβάλλονται έως τη Δευτέρα 23 Ιουλίου μέχρι και τη 1.30 το μεσημέρι στο Δημαρχείο. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενες μητέρες μπορούν να απευθύνονται στο Δήμο Πρέβεζας, στο γραφείο παιδικών σταθμών του Δήμου (κ. Β. Κηρομίτη τηλ. 2682022219, στη ΝΕ.ΔΗ.Κ.Ε.Π. κ. Σκαμνέλου 2682360615/625, στους παιδικούς σταθμούς, στα Κ.Ε.Π. του Δήμου Πρέβεζας ) και στην ΕΕΤΑΑ Α.Ε.

Συνάντηση της Όλγας Γεροβασίλη με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Άρτας

Συνάντηση ενημέρωσης για τα χρονίζοντα προβλήματα του Νοσοκομείου Άρτας, πραγματοποίησε  η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Άρτας, Όλγα Γεροβασίλη με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Άρτας κ. Γιώργο Λάμπρου. Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα ζητήματα που ταλανίζουν το Νοσοκομείο, δυσχεραίνοντας την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του και υποβιβάζοντας την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας.Ο κ. Διοικητής ανέφερε ότι η οικονομική κατάσταση του Νοσοκομείου είναι δραματική, καθώς οι οφειλές προς τους προμηθευτές ξεπερνούν τα 12,5 εκατομ. ευρώ και μετά βίας καλύπτονται οι τρέχουσες ανάγκες. Αναφέρθηκε στον τρόπο εγκρίσεως τιμών από το Παρατηρητήριο, ο οποίος δυσχεραίνει την ομαλή προμήθεια υλικών, καθώς θέτει περιορισμούς χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες του κάθε νοσηλευτικού ιδρύματος.Συμφωνήθηκε ότι παρά τις όποιες αδυναμίες του, το Παρατηρητήριο είναι πολύτιμο εργαλείο, καθώς απαιτείται η ύπαρξη αξιόπιστου ελεγκτικού μηχανισμού στον πολύπαθο τομέα των προμηθειών. Είναι όμως προφανές πως η εμπειρία και η πράξη έχουν αναδείξει την ανάγκη επικαιροποίησής του, ώστε να λαμβάνονται υπόψη και τα ποσοτικά χαρακτηριστικά μιας προμήθειας, που επηρεάζουν σημαντικά την τιμή των υλικών.Όσον αφορά την χρηματοδότηση του Νοσοκομείου, η Όλγα Γεροβασίλη επισήμανε ότι το κούρεμα των ομολόγων, οι βίαιες μνημονιακές περικοπές, η ανεργία, η εισφοροδιαφυγή και η ανασφάλιστη εργασία έχουν εξαντλήσει τα αποθεματικά των Ταμείων. Η μόνη ελπίδα να υπάρξει λύση στο πρόβλημα είναι να χρηματοδοτηθεί επαρκώς και απρόσκοπτα ο ΕΟΠΥΥ. Επιπλέον, για να βγει το Νοσοκομείο Άρτας από το πιεστικό οικονομικό αδιέξοδο πρέπει να διατεθεί ΑΜΕΣΑ ένα ποσό από την ετήσια επιχορήγηση του Υπουργείου Υγείας.Έγινε εκτενής αναφορά από τον κ. Διοικητή σε φλέγοντα θέμα που απασχολούν το Νοσοκομείο και το προσωπικό, όπως τα απλήρωτα δεδουλευμένα, (εφημερίες ιατρών και νυχτερινά, αργίες και εξαιρέσιμα προσωπικού), τις ελλείψεις προσωπικού κυρίως στους ιατρούς και δη στους εργαστηριακούς (λόγω του μνημονιακού κανόνα -1 πρόσληψη ανά 10 αποχωρήσεις-), στις ελλείψεις αγροτικών ιατρών κ.ά.Η Όλγα Γεροβασίλη δήλωσε πως με τη δραματική περικοπή του προϋπολογισμού των εφημεριών και μάλιστα με αναδρομική ισχύ, υπάρχει πλέον πλήρης αδυναμία υλοποίησης ενός ασφαλούς προγράμματος εφημεριών. Το υπουργείο Υγείας οφείλει να εγκαταλείψει την αδιέξοδη και καταστροφική πολιτική των οριζόντιων περικοπών και να σταθμίσει τις ανάγκες του κάθε Νοσοκομείου, κάνοντας δεκτό τον προϋπολογισμό που καταθέτει η Διοίκηση, διότι η παρούσα κατάσταση εγκυμονεί ΑΜΕΣΟ ΚΙΝΔΥΝΟ για την υγεία ασθενών και προσωπικού.Εάν δεν αλλάξει η πορεία των εξελίξεων, είναι πλέον ορατή η περαιτέρω επιδείνωσή τους. Οι Συγχωνεύσεις-Καταργήσεις Νοσοκομείων, που περιλαμβάνονται στον Εφαρμοστικό ΝΓιώργο Λάμπρουόμο 4052/2012, προβλέπουν μείωση κλινών και κλινικών και αφήνουν ακάλυπτο χωρίς οργανικές θέσεις μεγάλο αριθμό προσωπικού. Όλα είναι απότοκα της πολιτικής βούλησης του υπουργείου Υγείας και της κυβέρνησης γενικότερα να ακολουθήσει αταλάντευτα και «κατά γράμμα» την εξοντωτική, αντικοινωνική πολιτική του Μνημονίου.Σύμφωνα με την Όλγα Γεροβασίλη δεν υπάρχει πλέον περιθώριο εφησυχασμού και απάθειας. Η δημόσια υγεία είναι ύψιστο αγαθό, βρίσκεται στην κορυφή της ιεράρχησης του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ και δεν μπορεί να αφεθεί στην Προκρούστειο κλίνη του Μνημονίου. Τόνισε πως θα υπερασπιστεί το δικαίωμα όλων των ανθρώπων του Νομού σε δωρεάν περίθαλψη και δεν θα ανεχθεί εκπτώσεις στις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας.Δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τη Διοίκηση και το προσωπικό του Νοσοκομείου Άρτας και θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για την προβολή των προβλημάτων του Νοσοκομείου και κυρίως για την πολιτική διεκδίκηση των αναγκαίων λύσεων.

Μικρότερος ο κίνδυνος για πυρκαγιές σήμερα σε Πρέβεζα και Θεσπρωτία

Καλύτερη προβλέπεται η σημερινή ημέρα από τα καιρικά φαινόμενα που ευνοούν την εκδήλωση πυρκαγιών αφού ο χάρτης της πολιτικής προστασίας τοποθετεί τους Νομούς Θεσπρωτίας και Πρέβεζας στο νούμερο δύο της σχετικής κλίμακας. Να θυμίσουμε ότι οι δύο προηγούμενες ημέρες κύλησαν με επιφυλακή των αρμοδίων υπηρεσιών και χωρίς ευτυχώς ιδιαίτερα προβλήματα. Την Δευτέρα το απόγευμα δε στο αεροδρόμιο του Ακτίου έφτασαν τα δυο καναντέρ προκειμένου να συνδράμουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, οι οποίες προσπαθούσαν να αντιμετωπίσουν μεγάλη φωτιά, στο νησί της Κέρκυρας.

Χωρίς τηλεφωνα μέχρι την Παρασκευή το Δασαρχείο Ιωαννίνων!

Λόγω συντήρησης τηλεφωνικού κέντρου το διάστημα από 18 – 20 Ιουλίου σε κτίριο, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης (επί της Κοτοπούλη 62), όπου στεγάζονται οι Δασικές Υπηρεσίες (Γενική Δ/νση, Δ/νση Συντονισμού, Δ/νση Δασών και Δασαρχείο Ιωαννίνων) καθώς και οι Διευθύνσεις Εθνικών Κληροδοτημάτων και Αστικής Κατάστασης & Κοινωνικών Υποθέσεων, δεν θα λειτουργούν οι τηλεφωνικές γραμμές των υπηρεσιών αυτών. Για το λόγο αυτό ζητείται η κατανόηση των συναλλασσόμενων πολιτών με τις παραπάνω υπηρεσίες. Για επείγουσες υποθέσεις οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο Γενικής Γραμματέως και στα τηλέφωνα 2651360300, 301, 305, 307 & 2651072164.

ΔΗΜΟΣ ΖΗΡΟΥ:Στη Γέφυρα Καλογήρου θα πραγματοποιηθεί και φέτος η εμποροπανήγυρη

Στη Γέφυρα Καλογήρου θα πραγματοποιηθεί και φέτος η εμποροπανήγυρη. Το διαμορφωμένο για αυτό το σκοπό χώρο που βρίσκεται στη Γέφυρα Καλογήρου πρότεινε ομόφωνα το συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Φιλιππιάδας να γίνει και φέτος η εμποροπανήγυρη. Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν και άλλες εναλλακτικές προτάσεις και τονίστηκε ότι η εμποροπανήγυρη που γίνεται κάθε χρόνο στην πόλη της Φιλιππιάδας το τελευταίο δεκαήμερο του Οκτωβρίου δεν μπορεί να γίνει στο κέντρο της πόλης για λόγους υγιεινής και ασφάλειας αλλά ούτε και στο παλιό Στρατόπεδο, αφού ο χώρος δεν τους ανήκει ακόμα. Να θυμίσουμε ότι η εμποροπανήγυρη της Φιλιππιάδας ή αλλιώς «Μουχούστι» όπως το θυμούνται οι παλαιότεροι γίνεται κάθε τέλος Οκτωβρίου και έχει τις ρίζες της στα χρόνια της Τουρκοκρατίας

Επανεκκίνηση για Ιόνια Οδό και Ε-65

Η επανεκκίνηση των μεγάλων οδικών αξόνων, εκ των οποίων δύο, Ιόνια Οδός και Ε65 αφορούν άμεσα την Ήπειρο βρίσκονται στην πρώτη θέση της κυβερνητικής ατζέντας. Ο υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας έδωσε το χρονοδιάγραμμα των διαπραγματεύσεων για την επανεκκίνηση των έργων στην Ολυμπία και στην Ιόνια Οδό, λέγοντας πως μέχρι το Δεκέμβριο 2012 οι διαπραγματεύσεις θα έχουν ολοκληρωθεί. Σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών, το «πάγωμα» των έργων έχει συνολικό μερίδιο στην μείωση του ΑΕΠ περίπου 1,5%, αφού χιλιάδες θέσεις εργασίας στον κατασκευαστικό κλάδο έχουν χαθεί, προκαλώντας σημαντική αύξηση της ανεργίας. Να θυμίσουμε ότι Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, από τον Μάρτιο, έχει ήδη τονίσει ότι θα πρέπει να ξεπεραστούν τα προβλήματα που υπάρχουν για τα δύο έργα, και παράλληλα να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την προώθηση των οδικών αξόνων Φιλιππιάδα – Πρέβεζα. Η κατασκευή της Ιόνιας Οδού και της Ε-65, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, είναι αιτήματα και όνειρα πολλών δεκαετιών και δεν μπορεί οι οδικοί άξονες να μείνουν ημιτελείς, η μεν Ιόνια Οδός να τερματίσει στην Φιλιππιάδα και ο Ε-65 στη Καλαμπάκα.

«Λάστιχο» έχουν γίνει οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Πρέβεζας

Το πρόσφατο περιστατικό στην παραλία του Λίχνου στην Πάργα, όταν ανασύρθηκε από τη θάλασσα χωρίς τις αισθήσεις του 71χρονος Φινλανδός τουρίστας και χρειάστηκε να καλύψει το περιστατικό όχημα του ΕΚΑΒ από την Πρέβεζα, έφερε στο προσκήνιο σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΕΚΑΒ Πρέβεζας.Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, στο ΚΥ Καναλακίου και το ΚΥ Πάργας, λόγω έλλειψης προσωπικού, οι βάρδιες καλύπτονται εναλλάξ, παρ' όλα αυτά υπάρχουν ορισμένες βάρδιες καταμεσής της εβδομάδας, που δεν υπάρχει προσωπικό για να καλύψει όλα τα περιστατικά. Κάτι ανάλογο συνέβη και στην περίπτωση του άτυχου Φινλανδού και γι' αυτό έσπευσε στο σημείο του συμβάντος ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από την Πρέβεζα, διανύοντας απόσταση 50 λεπτών.Παλαιότερο αίτημα της Περιφερειακής Διοίκησης του ΕΚΑΒ, αλλά και του ΕΚΑΒ Πρέβεζας, να γίνει ένας σταθμός στον Μεσοπόταμο «σκόνταψε» στην... Κρίση και την άρνηση της κεντρικής διοίκησης του Υπουργείου Υγείας να προχωρήσει σε προσλήψεις. Ίσως ο σταθμός αυτός να έλυνε αρκετά προβλήματα στην περιοχή.Σύμφωνα με πληροφορίες του www.atpreveza.gr, οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Πρέβεζας έχουν γίνει... «λάστιχο», καθώς το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ των περιοχών Πρέβεζας, Λευκάδας και μέρους του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, «χτυπάει» στην Πρέβεζα. Το τοπικό ΕΚΑΒ επομένως έχει την ευθύνη για το πως θα καλυφθούν περιστατικά. Σε περίπτωση δηλαδή που δεν μπορεί στη Λευκάδα ή στο βόρειο μέρος της Αιτωλοακαρνανίας να σπεύσει ασθενοφόρο, τότε το περιστατικό το καλύπτει το ΕΚΑΒ Πρέβεζας. Δεν είναι λίγες οι φορές που τα πληρώματα με τα οχήματά τους έχουν φτάσει για παράδειγμα στην Κατούνα ή την Κανδύλα ή κάποιο άλλο χωριό.Στο ΕΚΑΒ Πρέβεζας αυτή τη στιγμή υπάρχουν 21 άτομα που καλύπτουν τα περιστατικά με 3 ασθενοφόρα και 2 κινητές μονάδες (σύνολο 5 οχήματα). Όσον αφορά την κατάσταση των οχημάτων, υπάρχει το ίδιο ζήτημα που αντιμετωπίζουν όλα τα κρατικά οχήματα. Περιμένουν την κρατική χρηματοδότηση για να γίνει ορθή συντήρηση, χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια πως αντιμετωπίζουν προβλήματα κίνησης και αντιμετώπισης περιστατικών τη δεδομένη χρονική στιγμή.Κάτι που δυσχεραίνει σημαντικά ωστόσο το έργο του ΕΚΑΒ, είναι η αλόγιστη χρήση της τηλεφωνικής γραμμής από πολίτες. Τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, δεν πρέπει να θεωρούνται «οχήματα μεταφοράς», αλλά αποτελούν μαζί με τα πληρώματα τους, την... πρώτη γραμμή αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών.Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ στα νοσοκομεία όλης της χώρας, έχει να κάνει με την κατανομή των περιστατικών που θα πρέπει να καλύπτουν. Είναι κοινό μυστικό πως τα πληρώματα του ΕΚΑΒ «μπαλώνουν τρύπες» σε υγειονομικά ιδρύματα όλης της χώρας, ώστε να μην απαιτηθούν προσλήψεις επιπλέον προσωπικού και προμήθειες οχημάτων.Παράλληλα, από το 2002 υπήρχαν εξαγγελίες πως το ΕΚΑΒ Πρέβεζας θα φύγει απο το Γ.Ν. Πρέβεζας, όπου φιλοξενείται και θα στεγαστεί σε ξεχωριστό κτίριο, αλλά κάτι τέτοιο έχει μείνει στα... χαρτιά. Ολα αυτά τη στιγμή που οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ και ειδικότερα το ΕΚΑΒ Πρέβεζας, αποτελούν την «πρώτη γραμμή» όταν κινδυνεύει μια ανθρώπινη ζωή.

Παπαδιώτης: «Το προσωπικό του ΕΚΑΒ Πρέβεζας κάνει μεγάλο αγώνα»
Ο Διευθυντής ΕΚΑΒ 7ης Περιφέρειας Βασίλης Παπαδιώτης σε τηλεφωνική επικοινωνία με την ιστοσελίδα  www.atpreveza.gr, δήλωσε για το περιστατικό της Πάργας, πως χρησιμοποιήθηκε το ΕΚΑΒ Πρέβεζας λόγω έλλειψης ασθενοφόρων στα Κέντρα Υγείας της περιοχής. Επίσης πρόσθεσε: «Όταν τα Κέντρα Υγείας είναι ακάλυπτα, το ΕΚΑΒ θα βρίσκεται όπου κριθεί απαραίτητο και θα καλύψει αν χρειαστεί ακόμη και την περιοχή της Κανδύλας. Το προσωπικό του ΕΚΑΒ Πρέβεζας κάνει μεγάλο αγώνα και τους αξίζουν συγχαρητήρια».Όσον αφορά τον τομέα της συντήρησης των ασθενοφόρων, ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα: «Ούτε σε συντήρηση, ούτε σε καύσιμα, έχουμε το παραμικρό πρόβλημα, ίσως επειδή η πολιτεία καταλαβαίνει ότι είμαστε η ''αιχμή του δόρατος''. Χρειαζόμαστε βέβαια καινούρια ασθενοφόρα και προσωπικό και πιστεύω ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα τα παραλάβουμε. Τουλάχιστον αυτές είναι οι διαβεβαιώσεις».Απευθυνόμενος στους πολίτες, σημείωσε πως το ΕΚΑΒ δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως «ταξί», αλλά μονο όταν υπάρχει ανάγκη.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Ο Δήμαρχος ευχαριστεί τον απερχόμενο Αστυνομικό Διευθυντή Βασίλη Μίαρη

Με αφορμή την αποστρατεία του Ταξίαρχου-Αστυνομικού Διευθυντή Θεσπρωτίας κ. Βασίλειου Μίαρη, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γεώργιος Κάτσινος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:«Θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια τον απερχόμενο Αστυνομικό Διευθυντή Θεσπρωτίας κ. Βασίλειο Μίαρη, ο οποίος αποστρατεύεται προαγόμενος σε θέση Υποστρατήγου, για την άριστη συνεργασία μας, όλη την προηγούμενη περίοδο.Η προσφορά και το έργο του σε θέματα αρμοδιότητάς της Α.Δ Θεσπρωτίας, οι πολύτιμες υπηρεσίες προς τους πολίτες σε ολόκληρο το Δήμο Ηγουμενίτσας και το Νομό Θεσπρωτίας ευρύτερα, αλλά και η εμπειρία του είναι η καλύτερη παρακαταθήκη για την Ελληνική Αστυνομία.Μαζί με τους αξιωματικούς, τα μέλη της Αστυνομικής Υπηρεσίας και το λοιπό στελεχιακό δυναμικό που απαρτίζει την Α.Δ Θεσπρωτίας, καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του ως Αστυνομικός Διευθυντής και όχι μόνο, κατάφερε να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά και με ασφάλεια κάθε συμβάν που κατά καιρούς προέκυπτε.Στη δύσκολη εποχή που ζούμε, διευρύνεται συνεχώς η ανάγκη για μια Αστυνομία καλά οργανωμένη και εκπαιδευμένη, που δρα με αποτελεσματικότητα εκεί όπου η περίσταση το απαιτεί. O κ. Μίαρης ανταποκρίθηκε πράγματι, με τον καλύτερο τρόπο στον ομολογουμένως δύσκολο, απαιτητικό και πολυσύνθετο αυτό ρόλο, στα πλαίσια της διοίκησής του στην Αστυνομική Διεύθυνση του Νομού.Του ευχόμαστε ότι καλύτερο στη ζωή του».

Παραιτήθηκε από την θέση του προέδρου του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Ιωαννιτών,ο Δημήτρης Παπαδόπουλος!

Την παραίτηση του,από την θέση του Προέδρου του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Ιωαννιτών, έχει υποβάλει εδώ και ένα περίπου μήνα ο Δημήτρης Παπαδόπουλος.Για τον λόγο αυτό άλλωστε,δηλώσεις στα τοπικά ΜΜΕ για το θέμα της παραχώρησης οργάνων από τα δημοτικά γυμναστήρια προς το ΠΕΑΚΙ,έκαναν προχθές οι κ.κ. Μωυσής Ελισάφ και Γιώργος Αρλέτος.Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν παράγοντες τοπικών αθλητικών σωματείων,ο κ. Παπαδόπουλος είχε σημαντικές διαφωνίες με την διοίκηση της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Νεολαίας και Άθλησης.Σύμφωνα πάντως με όσα αναφέρει ο ίδιος στην επιστολή παραίτησης του προς τον δήμαρχο Ιωαννίνων κ. Φίλιππα Φίλιο,οι λόγοι είναι "προσωπικοί και επαγγελματικοί".

Παρουσιάστηκαν οι ταινίες τεκμηρίωσης για την Ανάπτυξη των Ορεινών Περιοχών

Πραγματοποιήθηκε στο Μέτσοβο η εκδήλωση παρουσίασης των Ταινιών Τεκμηρίωσης που βραβεύθηκαν στον 1ο Διαγωνισμό Ταινιών Τεκμηρίωσης για το Περιβάλλον και την Ολοκληρωμένη Ανάπτυξη των Ορεινών Περιοχών, τον οποίο οργάνωσε το Ίδρυμα Ανάπτυξης του ΜΕ.Κ.Δ.Ε. του Ε.Μ.Π. Στην εκδήλωση αυτή, στην οποία παρουσιάστηκαν και τα στοιχεία για τον 2ο Διαγωνισμό Ταινιών Τεκμηρίωσης, ο οποίος αφιερώνεται στο μεγάλο Έλληνα δημιουργό Θόδωρο Αγγελόπουλο, μίλησαν ο Πρόεδρος της Σ.Α.Τ.Μ. και "Διευθυντής του Δ.Π.Μ.Σ. του Ε.Μ.Π. «Περιβάλλον και Ανάπτυξη», Καθηγητής Άγγελος Σιόλας, ο Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής του 1ου Διαγωνισμού, Μισέλ Δημόπουλος, κριτικός κινηματογράφου και πρώην Διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ανάπτυξης του ΜΕ.Κ.Δ.Ε. του Ε.Μ.Π., Ομότιμος Καθηγητής Ε.Μ.Π., Δημήτρης Ρόκος, ο Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Ανάπτυξης του ΜΕ.Κ.Δ.Ε. του Ε.Μ.Π., Ηλίας Ζούβιας και η κ. Φοίβη Οικονομοπούλου, σύζυγος και βασική συνεργάτης του Θόδωρου Αγγελόπουλου. Την απονομή των βραβείων έκαναν οι Μισέλ Δημόπουλος, Ηλίας Ζούβιας, Στέλιος Χαραλαμπόπουλος, σκηνοθέτης και μέλος της Κριτικής Επιτροπής και Φοίβη Οικονομοπούλου - Αγγελοπούλου. Την εκδήλωση επίσης χαιρέτισε το 4ο μέλος της Κριτικής Επιτροπής του Διαγωνισμού Ταινιών Αλέξης Γρίβας, κινηματογραφιστής, ο οποίος δεν μπόρεσε να παραστεί λόγω ατυχήματος. Το Δ.Σ. του Ιδρύματος ευχαριστεί την εκλεκτή χαράκτρια Ρουμπίνα Σαρελάκου η οποία κατέγραψε την εκδήλωση, ως συμβολή στη δημιουργία ψηφιακού αρχείου για την προετοιμασία ενός ντοκιμαντέρ για την ίδρυση, λειτουργία και δράση του ΜΕΚΔΕ καθώς και τον Ναπολέοντα Ροντογιάννη, ο οποίο κατέγραψε την εκδήλωση και τη δημοσίευσε στον δικτυακό τόπο «Γιάννενα Πόλη των Ευεργετών».

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Ανάρτηση αποτελεσμάτων Κοινωφελούς Εργασίας για το Δήμο Αρταίων

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία με την επωνυμία «Διεθνές Κέντρο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη» με διακριτό τίτλο «ICSD», ανακοίνωσε τους πίνακες κατάταξης της υπ' αριθμ. ΚΟΧ 21.401/1/2012 ανακοίνωσης σύναψης συμβάσεων εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (5 μήνες), για την υλοποίηση της πράξης «Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα, στην Περιφέρεια Ηπείρου», στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού.

Πρόσληψη 270 ατόμων στην «ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.»

Αναλυτικός πίνακας με όλες τις ειδικότητες
Η Αγροτική Βιομηχανία Γάλακτος Ηπείρου «ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.» ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά διακοσίων εβδομήντα (270) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της. Η πρόσληψη του προσωπικού μπορεί να γίνει τμηματικά, σύμφωνα με τις ανάγκες της υπηρεσίας. Η υπηρεσία, για όσους δεν προσληφθούν άμεσα, οφείλει κατά τον χρόνο πρόσληψης να ζητήσει από τους προσληπτέους να υποβάλλουν, εκ νέου, δικαιολογητικά, δηλαδή νέα βεβαίωση του ΟΑΕΔ για τον χρόνο ανεργίας και υπεύθυνη δήλωση του ν.1599/1986 στην οποία να δηλώνονται οι τυχόν συμβάσεις που έχουν συνάψει οι υποψήφιοι με οποιονδήποτε φορέα, το χρονικό διάστημα απασχόλησης και το είδος απασχόλησης, μέχρι την ημερομηνία πρόσκλησης από το φορέα για πρόσληψη.

ΠΙΝΑΚΑΣ Α: ΘΕΣΕΙΣ ΕΠΟΧΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (ανά κωδικό θέσης)
Κωδικός
θέσης
Υπηρεσία
Έδρα υπηρεσίας
Ειδικότητα
Διάρκεια σύμβασης
Αριθμός
ατόμων
201
Κεντρικό Κατάστημα
Ιωάννινα
ΔΕ Βοηθός δειγματολήπτη γάλακτος
8 μήνες
12
202
Κεντρικό Κατάστημα
Ιωάννινα
ΔΕ Βοηθός Παραλήπτη γάλακτος
8 μήνες
6
203
Κεντρικό Κατάστημα
Ιωάννινα
ΔΕ Βοηθός Παστεριωτή γάλακτος και τυρογάλακτος
8 μήνες
6
204
Κεντρικό Κατάστημα
Ιωάννινα
ΔΕ Βοηθός Τεχνίτη γιαούρτης
8 μήνες
9
205
Κεντρικό Κατάστημα
Ιωάννινα
ΔΕ Βοηθός Τεχνίτη Βουτύρου
8 μήνες
3
206
Κεντρικό Κατάστημα
Ιωάννινα
ΔΕ Βοηθός Τυροκόμου
8 μήνες
10
207
Κεντρικό Κατάστημα
Ιωάννινα
ΔΕ Βοηθός Αλατιστή τυριών
8 μήνες
5
208
Κεντρικό Κατάστημα
Ιωάννινα
ΔΕ Βοηθός Τεχνίτη μυζήθρας
8 μήνες
5
209
Κεντρικό Κατάστημα
Ιωάννινα
ΔΕ Βοηθός Εμφιαλωτή γάλακτος
8 μήνες
6
210
Κεντρικό Κατάστημα
Ιωάννινα
ΔΕ Χειριστές Αυτομάτου συστήματος τυροκόμισης φέτας (PLC coagulator)
8 μήνες
5
211
Κεντρικό Κατάστημα
Ιωάννινα
ΔΕ Χειριστές κλειστικών μηχανημάτων φέτας
8 μήνες
9
212
Κεντρικό Κατάστημα
Ιωάννινα
ΔΕ Χειριστές μηχανημάτων περιποίησης δοχείων
8 μήνες
10
213
Κεντρικό Κατάστημα
Ιωάννινα
ΔΕ Χειριστές μηχανημάτων πήξης Σκληρών τυριών
8 μήνες
5
214
Κεντρικό Κατάστημα
Ιωάννινα
ΔΕ Χειριστές μηχανών κοπής & ζύγισης τυριών
8 μήνες
11
215
Κεντρικό Κατάστημα
Ιωάννινα
ΔΕ Χειριστές αυτομάτων συστημάτων συσκευασίας & υποσυσκευασίας τυροκομικών και  γαλακτοκομικών προϊόντων
8 μήνες
16
216
Κεντρικό Κατάστημα
Ιωάννινα
ΠΕ Επιστήμονες Εργαστηρίου Βιομηχανίας Γάλακτος
8 μήνες
6
218
Κεντρικό Κατάστημα
Ιωάννινα
ΤΕ Τεχνολόγος Τροφίμων Εργαστηρίου Βιομηχανίας Γάλακτος-Ελεγκτής FCM
8 μήνες
1
221
Κεντρικό Κατάστημα
Ιωάννινα
ΔΕ Χειριστής ανυψωτικού μηχανήματος
8 μήνες
13
222
Κεντρικό Κατάστημα
Ιωάννινα
ΔΕ Οδηγοί (κάτοχοι διπλώματος Γ' + Ε΄κατηγορίας)
8 μήνες
11
223
Κεντρικό Κατάστημα
Ιωάννινα
ΔΕ Οδηγοί (κάτοχοι διπλώματος Γ' κατηγορίας)
8 μήνες
13
224
Κεντρικό Κατάστημα
Ιωάννινα
ΔΕ Εργατοτεχνίτες/τριες τυροκόμισης
8 μήνες
59
225
Κεντρικό Κατάστημα
Ιωάννινα
ΤΕ Μηχανικός
επιβλέπων τη λειτουργία και χειρισμό  ατμολεβήτων σε βιομηχανικές μονάδες (Αρχιθερμαστής)
8 μήνες
1
226
Κεντρικό Κατάστημα
Ιωάννινα
ΠΕ Χημικός Μηχανικός Επίβλεψης λειτουργίας γραμμών παραγωγής γάλακτος
8 μήνες
1
227
Κεντρικό Κατάστημα
Ιωάννινα
ΔΕ Συντηρητής χειριστής γραμμής παστερίωσης και τυποποίησης γάλακτος (ΡΗΕ, Seperators, Bactofugers)
8 μήνες
2
228
Κεντρικό ΚατάστημαΙωάννιναTE Συντηρητής χειριστής Ηλεκτρικών πινάκων Μ.Τ. και μηχανών συσκευασίας τροφίμων σε αντίστοιχες βιομηχανικές μονάδες
8 μήνες
3
229
Κεντρικό Κατάστημα
Ιωάννινα
ΤΕ Συντηρητής χειριστής εμφιαλωτικών μηχανών και μηχανών τυροκόμισης
8 μήνες
2
230
Κεντρικό Κατάστημα
Ιωάννινα
ΔΕ Συντηρητής χειριστής αυτόματων συστημάτων χημικού καθαρισμού (CIP) βιομηχανικών μονάδων γάλακτος
8 μήνες
1
231
Κεντρικό Κατάστημα
Ιωάννινα
ΤΕ Συντηρητής χειριστής αυτόματων ρομποτικών μηχανών, οργάνων ελέγχου (π.χ. PID, SCADA, PLC)και διακρίβωσης οργάνων μέτρησης σε βιομηχανία τροφίμων
8 μήνες
3
232
Κεντρικό Κατάστημα
Ιωάννινα
ΠΕ Συντηρητής χειριστής μονάδας Βιολογικού καθαρισμού τυροκομικών βιομηχανικών μονάδων
8 μήνες
1
233
Κεντρικό Κατάστημα
Ιωάννινα
ΔΕ Συντηρητής χειριστής ψυκτικών Βιομηχανικών εγκαταστάσεων Αμμωνίας και συντήρησης-αναβάθμισης αυτόψυκτων δεξαμενών
8 μήνες
6
292
Σταθμός Κατσίκας
Ιωάννινα
ΔΕ Εργατοτεχνίτης/τρια παραλαβής γάλακτος
8 μήνες
3
252
Σταθμός Ν.Σαμψούντας
Πρέβεζα
ΔΕ Εργατοτεχνίτης/τρια παραλαβής γάλακτος
8 μήνες
7
282
Σταθμός Κερασώνας
Πρέβεζα
ΔΕ Εργατοτεχνίτης/τρια παραλαβής γάλακτος
8 μήνες
2
262
Σταθμός Φιλοθέης
΄Αρτα
ΔΕ Εργατοτεχνίτης/τρια παραλαβής γάλακτος
8 μήνες
7
272
Σταθμός Παραμυθιάς
Θεσπρωτία
ΔΕ Εργατοτεχνίτης/τρια παραλαβής γάλακτος
8 μήνες
5
273
Σταθμός Παραμυθιάς
Θεσπρωτία
ΔΕ Οδηγοί (κάτοχοι διπλώματος Γ' κατηγορίας)
8 μήνες
3
274
Σταθμός Παραμυθιάς
Θεσπρωτία
ΔΕ Συντηρητής χειριστής ψυκτικών Βιομηχανικών εγκαταστάσεων Αμμωνίας και συντήρησης-αναβάθμισης αυτόψυκτων δεξαμενών
8 μήνες
1
275
Κεντρικό Κατάστημα
Ιωάννινα
ΤΕ Μηχανολόγος Μηχανικός Βιομηχανικών Εγκαταστάσεων
8 μήνες
1