Τρίτη, 17 Ιουλίου 2012

SOS για τις αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης εκπέμπει o βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ , Χρηστός Μαντάς

Ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ,Χρηστός Μαντάς επισκέφθηκε σήμερα τα γραφεία του Π.Ε.Α.Κ.Ι. και είχε ενημερωτική συνάντηση με τον Πρόεδρο και με μέλη της Επιτροπής Διοίκησης, της οποίας η θητεία λήγει τις προσεχείς ημέρες, για να ενημερωθεί για τα προβλήματα λειτουργίας των δημόσιων αθλητικών εγκαταστάσεων της πόλης μας.Αρχικά έγινε αναφορά στα ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις της διοίκησης του Π.Ε.Α.Κ.Ι. με την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννενα και ιδιαίτερα τα ζητήματα της απόδοσης από την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα των οφειλομένων για την χρήση των αγωνιστικών χώρων, καθώς τα θέματα κατασκευής και συντήρησης των αγωνιστικών χώρων, που έχουν φτάσει σε ακραίο σημείο φέτος, ακόμη και με την συντήρηση του χλοοτάπητα..Στη συνέχεια έγινε εκτενής επισκόπηση των προβλημάτων χρηματοδότησης, προσωπικού και λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων.Χαρακτηριστικά η μείωση χρηματοδότησης την τελευταία χρονιά έφτασε στο μισό (κοντά στις 500 χιλ ευρώ) ενώ και από αυτά τα χρήματα έχουν έρθει μέχρι τώρα περίπου τα μισά , το «στέγνωμα» από προσωπικό (μόνο 5 άτομα σε όλες τις εγκαταστάσεις- Παρ’ όλο που ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας προβλέπει συνολικά τριάντα τρεις θέσεις εργασίας δεν έχει εγκριθεί ακόμη και ούτε πρόκειται να προχωρήσει σύντομα η πλήρωση των θέσεων αυτών.) οδήγησε στο σημείο να μην υπάρχει υπεύθυνος υπάλληλος που θα ανοίγει και θα κλείνει το Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων , το κολυμβητήριο δεν έχει ακόμη στατικές μελέτες, ενώ τα λειτουργικά έξοδα συντήρησης των πεπαλαιωμένων εγκαταστάσεων των περισσότερων αθλητικών χώρων είναι αδύνατον να αντιμετωπισθούν.Στο τέλος της συνάντησης ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Χρηστός Μαντάς δήλωσε« Οι μεγάλες αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης που φιλοξενούν δεκάδες ερασιτεχνικά σωματεία και στις οποίες αθλούνται καθημερινά εκατοντάδες συμπολίτες μας είναι έτοιμες να καταρρεύσουν αν δεν παρθούν άμεσα μέτρα στο επίπεδο της χρηματοδότησης και της ουσιαστικής ενίσχυσης σε ανθρώπινο δυναμικό.Ο αθλητισμός είναι δημόσιο κοινωνικό αγαθό και εμείς από την πλευρά μας θα πιέσουμε όσο μπορούμε και για να σωθούν οι εγκαταστάσεις και για να μπορούν να λειτουργήσουν με το κατάλληλο προσωπικό σε συνθήκες επάρκειας και ασφάλειας. Επίσης θα προχωρήσουμε σε διερεύνηση και μέσα από τις διαδικασίες της βουλής των όσων μας αναφέρθηκαν σχετικά με τα ζητήματα των σχέσεων της διοίκησης με την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννενα. Η δική μας βεβαίως θέση είναι ότι οι δημόσιες εγκαταστάσεις πρέπει να προσφέρονται αποκλειστικά στον ερασιτεχνικό αθλητισμό και στο κοινό της περιοχής μας. Καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να επισπεύσουν τις όποιες ενέργειές τους και εν όψει του επερχόμενου «σκληρού» χειμώνα. Καλούμε τέλος όσες και όσους αντιλαμβάνονται τον αθλητισμό ως δημόσιο κοινωνικό αγαθό σε κινητοποίηση και συσπείρωση προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα προβλήματα των αθλητικών υποδομών της περιοχής μας. Ο αθλητισμός είναι δικαίωμα όλων μας»


ΣΕ ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ Η «ΔΩΔΩΝΗ»!

ΝΕΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΑΙΤΕΡΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!-ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ!
Η ιδιωτικοποίηση και στην πράξη ξεπούλημα της συνεταιριστικής εταιρείας «ΔΩΔΩΝΗ» , οδηγεί κτηνοτρόφους της Ηπείρου σε αδιέξοδο, καθώς ή θα πρέπει να πωλούν τα προϊόντα τους σε τιμές που θα τους ορίσει η ξένη ή εγχώρια πολυεθνική που θα προβεί στην αγορά της «ΔΩΔΩΝΗ» είτε θα πρέπει να εγκαταλείψουν την δραστηριότητά τους.Στον αέρα βρίσκεται και το μέλλον των εργαζόμενων στην εταιρεία οι οποίοι βρίσκονται τον τελευταίο καιρό επί ποδός ,πραγματοποιώντας κινητοποιήσεις μαζί και με τους κτηνοτρόφους της Ηπείρου.Η «Δωδώνη» ιδρύθηκε το 1963 από την ΑΤΕ και έξι Ενώσεις Αγροτικών Συναιτερισμών της Ηπείρου, ενώ σήμερα αποτελεί μία από τις σημαντικότερες ελληνικές παραγωγικές και εξαγωγικές εταιρείες τυριών με την ισχυρότερη και πλέον αναγνωρίσιμη εμπορική επωνυμία στα προϊόντα φέτας στην Ελλάδα.Εκτός από την ΑΤΕ μέτοχοι της γαλακτοβιομηχανίας είναι η ΕΑΣ Ιωαννίνων με 24,78%, η ΕΑΣ Πωγωνίου με 2,90%, η ΕΑΣ Πρεβέζης με 2,40%, η ΕΑΣ Θεσπρωτίας με 1,60% και η ΕΑΣ Άρτας - Φιλιππιάδας με 0,55%.Η «ΔΩΔΩΝΗ» αξίζει να σημειωθεί ότι είναι κερδοφόρα επιχείρηση. Εν μέσω κρίσης το 2011, παρουσίασε, αύξηση της κερδοφορίας της κατά 30,85%. Ο τζίρος της επιχείρησης έφτασε πέρσι τα 96,68 εκατ. ευρώ, έναντι 112,78 εκατ. ευρώ το 2010 (-14,28%). Τα καθαρά κέρδη μετά φόρων της εταιρείας ανήλθαν σε 3,31 εκατ. ευρώ, έναντι 2,53 εκατ. ευρώ το 2010. Εντός του 2011 η εταιρεία προχώρησε στην ολοκλήρωση της απορρόφησης της ζημιογόνου θυγατρικής «ΖΩ - ΔΩ» (ζωοτροφές), της οποίας και διεκόπη η εμπορική και παραγωγική δραστηριότητα.Ολοκληρώθηκε χθες η διαδικασία κατάθεσης δεσμευτικών οικονομικών προσφορών για το 67,77% της γαλακτοβιομηχανίας, «Δωδώνη» με μόλις 5 τελικά «μνηστήρες», έναντι 15 αρχικά ενδιαφερόμενων εταιρειών (8 ξένων και 7 ελληνικών).Από ελληνικής πλευράς προσφορές έχουν καταθέσει, τόσο ο όμιλος της Όλυμπος - Τυράς, όσο και οι ΕΑΣ, που αποτελούν μετόχους μειοψηφίας της «Δωδώνη». Η όλη διαδικασία «περιφρουρείται» από «πέπλο» εμπιστευτικότητας, καθώς όπως και στην πρώτη φάση του διαγωνισμού, έτσι και χθες, ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις ζήτησαν να κρατηθεί μυστική η ταυτότητα τους.Άγνωστο παραμένει ποιες ξένες διεκδικήτριες βιομηχανίες εισήλθαν στην τελική φάση, καθώς αρχικά ενδιαφέρον είχαν δείξει η ολλανδική συνεταιριστική γαλακτοβιομηχανία Friesland - Campina, ο σκανδιναβικός συνεταιριστικός όμιλος Arla (μάλλον δεν έκανε δεσμευτική προσφορά), ο τουρκικός όμιλος Agro Farma, ο γαλλικός όμιλος Lactalis, η εμπορική εταιρεία Fantis, η Euphrates Inc και πιθανότατα ένας ακόμη γερμανο-αυστριακός όμιλος. Στις ελληνικές εταιρίες, που είχαν δηλώσει «παρών» στην αρχική φάση ήταν και ο όμιλος Ρέστη, η εταιρία Σίμος, η Ελαιουργική και η εισηγμένη γαλακτοβιομηχανία, «Κρι - Κρι».Όσον αφορά στην «Όλυμπος - Τυράς», η διοίκηση του ομίλου αμφιταλαντεύτηκε όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα για το εάν θα καταθέσει δεσμευτική προσφορά και τελικά την προηγούμενη Παρασκευή έλαβε την απόφαση να συνεχίσει στο διαγωνισμό.

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ ΑΠΟ Ε.Α.Σ. ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΧΡΟΙΑ
Από την πλευρά τους, οι ΕΑΣ Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας και Άρτας - Φιλιππιάδας, κατέθεσαν προσφορά, την οποία παρουσίασαν πριν από λίγες ημέρες σε εκπροσώπους όλων των πολιτικών σχηματισμών, ζητώντας τη στήριξη τους.Οι συνεταιριστές από την πλευρά τους, δίνοντας και πολιτικό «χρώμα» στην προσφορά τους, υπενθύμισαν όχι μόνο την ισχυρή μειοψηφική παρουσία τους, αλλά και τις σχέσεις της «Δωδώνης» με τους κτηνοτρόφους-παραγωγούς και την τοπική οικονομία της Ηπείρου.Μάλιστα, οι συνεταιριστές ποντάρουν στο ότι μπορεί να επιλεγεί η πιο συμφέρουσα και όχι κατ' ανάγκη η υψηλότερη προσφορά στο διαγωνισμό.Οι ΕΑΣ ουσιαστικά θα ήθελαν να αγοράσουν σε κατώτερη της εμπορικής τιμής τις μετοχές της ΑΤΕ στη «Δωδώνη», με δάνειο που θα μπορούσαν να πάρουν και από την ίδια την τράπεζα, ενώ στη συνέχεια θα αναζητούσαν στρατηγικό επενδυτή, καθώς δεν έχουν αποκλείσει να συμφωνήσουν εν τέλει με κάποιον ιδιώτη και να συνεργαστούν.«Αγκάθι» παραμένει και το ότι οι Ενώσεις προβάλλουν προς όλες τις κατευθύνσεις το γεγονός πως θα συνεχίσουν να διεκδικούν δικαστικά το 7,7% εκ του ποσοστού της ΑΤΕ, το οποίο η τελευταία είχε αποκτήσει από άλλες ΕΑΣ της Ηπείρου.


iskra.gr

Επίσκεψη Περιφερειάρχη στο έργο εισόδου της πόλης των Ιωαννίνων

To έργο της εισόδου της πόλης των Ιωαννίνων επισκέφθηκε σήμερα, συνοδευόμενος από τεχνικούς της Περιφέρειας, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η εξέταση με τους εκπροσώπους της αναδόχου εταιρίας και τους ιδιοκτήτες καταστημάτων, λύσεων σε ζητήματα προσβάσεων σε παρόδους της Εθνικής Οδού. Ο Περιφερειάρχης έδωσε συγκεκριμένες οδηγίες προκειμένου να γίνουν άμεσα οι παρεμβάσεις που απαιτούνται προκειμένου να εξυπηρετούνται κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι πολίτες.Το έργο που κατασκευάζεται, αρχίζει από τον κόμβο της Εγνατίας Οδού και τελειώνει στον κόμβο Ανατολής, έχει δε προϋπολογισμό 14,540,854.57 ευρώ.

Αποσύνδεση του τέλους ακινήτων από τους λογαριασμούς ζητεί η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Έκκληση προς τον Πρωθυπουργό και τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ να μην περιληφθεί το τέλος ακινήτων του 2012 στους λογαριασμούς της ΔΕΗ  απευθύνει η ΓΕΝΟΠ με σχετική επιστολή. Προειδοποιεί μάλιστα ότι κάτι τέτοιο μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε κατάρρευση του ενεργειακού τομέα και μπλακ-άουτ, λόγω έλλειψης ρευστότητας.Η ΓΕΝΟΠ σημειώνει ότι η επιβολή του τέλους ακινήτων, πέρυσι, μέσω των λογαριασμών του ρεύματος δημιούργησε τεράστιο πρόβλημα ρευστότητας στην επιχείρηση, καθώς οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί των νοικοκυριών, από 388 εκατ. ευρώ τον Οκτώβριο του 2011 εκτοξεύθηκαν στα 697 εκατ. ευρώ τον Ιούνιο του 2012 ενώ, συνολικά, οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί φθάνουν στο 1,1 δισ. ευρώ. ευρώ. Το πρόβλημα αυτό μετακυλίθηκε στην αγορά, καθώς οι καταναλωτές αδυνατούσαν να πληρώσουν τους προμηθευτές ρεύματος, εκείνοι με τη σειρά τους τον λειτουργό της αγοράς και τις εταιρίες μεταφοράς- διανομής ενέργειας και η αλυσίδα συνεχίζεται με τους παραγωγούς ρεύματος και τους προμηθευτές πρώτων υλών και φυσικού αερίου.«Έτσι, ο ενεργειακός τομέας, μιας και ο ένας χρώσταγε στον άλλο, κινδύνευσε άμεσα με κατάρρευση και αν η ΔΕΗ δεν είχε παρακρατήσει 264 εκατ. ευρώ από το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτημένων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ) μέχρι τον Ιούνιο και συνάψει, άρον-άρον, πανάκριβο δάνειο 100 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Παρακαταθηκών, όπως άλλωστε και η ΔΕΠΑ θα είχε καταρρεύσει ήδη» αναφέρει, στην επιστολή της, η ΓΕΝΟΠ.«Πιθανή εμμονή σας στην κατεύθυνση σύνδεσης του ΕΕΤΗΔΕ με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και με δεδομένο ότι, με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, δεν δέχεστε ούτε την πρόταση της Διοίκησης να αποσταλούν οι λογαριασμοί από τη ΔΕΗ αλλά σε ξεχωριστό έντυπο και όχι ενσωματωμένοι με την κατανάλωση, θα δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα», καταλήγει η ΓΕΝΟΠ.Σημειώνεται με πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν επιτρέπεται η διακοπή της ηλεκτροδότησης για μη πληρωμή του τέλους ακινήτων.

Αλβανός μετέφερε 127 κιλά χασίς

Συνελήφθη, σήμερα  το πρωί στο Καλπάκι Ιωαννίνων από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 26χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, για εισαγωγή στην Ελληνική Επικράτεια και εμπορία μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών.Ειδικότερα, ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων και των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Ά και Β΄ Δελβινακίου και Κόνιτσας, εντοπίσθηκε σήμερα το πρωί στο Καλπάκι Ιωαννίνων, ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο και ακινητοποιήθηκε για έλεγχο.Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 26χρονος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -110- δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους -127.340- γραμμαρίων.Το προαναφερόμενο όχημα κατασχέθηκε.Την προανάκριση της υπόθεσης και τις έρευνες, οι οποίες συνεχίζονται, διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Στο ΕΣΠΑ η κατασκευή έργου αποχέτευσης στο Μέτσοβο

Την ένταξη στο ΕΣΠΑ πράξης που αφορά την κατασκευή χωριστικού δικτύου αποχέτευσης στη Δημοτική Κοινότητα Μετσόβου, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου. Πρόκειται για έργο με το οποίο θα αμβλυνθούν τα κατολισθητικά φαινόμενα που διαπιστώνονται τους χειμερινούς ειδικά μήνες σε μεγάλα τμήματα του οικισμού. Παράλληλα θα γίνει και μερική αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης που έχει υποστεί ζημιές από τις κατολισθήσεις.Την απόφαση ένταξης παρέδωσε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης στο Δήμαρχο Μετσόβου κ. Νικόλαο Τσομπίκο κατά τη διάρκεια σύσκεψης που έγινε στο Δημαρχείο, με τη συμμετοχή της Αντιπεριφερειάρχη κ. Τ. Καλογιάννη και των αντιδημάρχων του Δήμου, για το ΒΙΟΠΑ και τον Σ.Μ.Α. . Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 8.500.000 ευρώ.Ο Περιφερειάρχης συζήτησε επίσης με τη Δημοτική Αρχή, διάφορα άλλα ζητήματα που αφορούν την περιοχή, όπως τη λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου Ανηλίου, το Παγοδρόμιο Μετσόβου, την αλιεία στην Τεχνητή Λίμνη Αώου, ενώ καθορίστηκε και ημερομηνία (Δευτέρα 30 Ιουλίου) για την πραγματοποίηση ενημερωτικής ημερίδας για τους κτηνοτρόφους του Δήμου.Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Τ. Καλογιάννη, συνεχίζοντας τον κύκλο επαφών της με τους Δήμους, συζήτησε με το Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη χωροθέτηση του ΒΙΟΠΑ και του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων.

ΠΡΕΒΕΖΑ:Μέχρι τις 27 Ιουλίου η υποβολή αιτήσεων για αναπληρωτές και ωρομίσθιους

Μέχρι τις 27 Ιουλίου η υποβολή αιτήσεων για εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (των κλάδων ΠΕ01, ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04 (ειδικότητες Φυσικών, Χημικών, Φυσιογνωστών, Βιολόγων και Γεωλόγων), ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ09, ΠΕ10, ΠΕ11, ΠΕ12, ΠΕ13, ΠΕ14, ΠΕ15, ΠΕ17, ΠΕ18, ΠΕ19, ΠΕ20, ΠΕ32, ΠΕ33, ΠΕ34, ΠΕ40, ΠΕ60, ΠΕ70, ΤΕ01 και ΔΕ01)που θέλουν να ενταχθούν στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών του σχολικού έτους 2012-2013. Οι Αιτήσεις-Δηλώσεις υποβάλλονται στις κατά τόπους Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμις Εκπαίδευσης. Περισσότερες πληροφορίες στη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Πρέβεζας και στο τηλέφωνο 2682024135.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Προσλήψεις στο εργοστάσιο του ομίλου «Φίλια» στους Φιλιάτες

Αιτήσεις Εργασίας γίνονται στο εργοστάσιο του ομίλου «Φίλια» στους Φιλιάτες Θεσπρωίας,το οποίο ανήκει στον αξιόλογο επιχειρηματία κ. Σ.Αργυρό.Τις αιτήσεις οι ενδιαφερόμενοι τις προμηθεύονται από το ΚΕΠ του Δημαρχείου των Φιλιατών και η υποβολή της αίτησης ισχύει μέχρι το τέλος του Ιουλίου.

Στις ψυχές όλων μας μίλησε η ταινία του Πρεβεζάνου σκηνοθέτη Μπάμπη Τσόκα

Στις ψυχές όλων μας μίλησε η ταινία του Πρεβεζάνου σκηνοθέτη Μπάμπη Τσόκα η οποία αποτύπωσε με ιδιαίτερο τρόπο την ζωή των ενοίκων του Ξενώνα «Ψυχαργώς». Η ταινία με τίτλο «Κι με είδε μια ακτίδα», η οποία προβλήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας και είχε ως πρωταγωνιστές της τους ενοίκους των δομών, το προσωπικό αλλά και ολόκληρη την κοινωνία που αγκάλιασε τον ξενώνα από την πρώτη στιγμή. Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν την περίοδο 2010-2012 και όπως ανέφερε ο σκηνοθέτης οι στιγμές που έζησε ήταν ιδιαίτερα συγκινητικές, ο οποίος παραχώρησε τα δικαιώματα της ταινίας στο ξενώνα «Ψυχαργώς» και στους ενοίκους. Την εκδήλωση άνοιξε η χορωδία «Ηχοχρώματα», όπου παρουσίασε μεταξύ άλλων και το μουσικό θέμα της ταινίας «Εσπερινός», ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο αντιδήμαρχος  Πρέβεζας κ. Γιώργος Φραγκούλης, ο οποίος εξήρε τη λειτουργία των δομών και την προσφορά του προσωπικού μέσα σε αυτά τα 12 χρόνια. «Σήμερα τον πρώτο λόγο έχουν οι εικόνες. Μέσα από αυτές θα συνομιλήσουμε και θα έχουμε τη δυνατότητα και την ευκαιρία να αποδείξουμε ότι η κοινωνία δεν είναι αδιάφορη απέναντι στο ανθρώπινο κάλεσμα» τόνισε στο χαιρετισμό της η υπεύθυνη του Ψυχαργώς κα Βασιλική Μπόρου η οποία ευχαρίστησε θερμά τον κ. Τσόκα για την ταινία, τη χορωδία Ηχοχρώματα και τον κ. Άλκη Λορέντζο αλλά και όλους όσοι συμβάλλουν στην καλύτερη λειτουργία των δομών.

ΑΡΤΑ: O μάγος Σανκάρα την Τετάρτη στο Θέατρο Κάστρου

Dreams and Illusions είναι ο τίτλος της 2ωρης παράστασης του μάγου Σανκάρα, που θα δώσει την Τετάρτη 18 Ιουλίου και ώρα 9.30 στο θέατρο κάστρου, με γενική είσοδο 10€. Γιατί τα όνειρα και οι ψευδαισθήσεις ζωντανεύουν επί σκηνής χαρίζοντας στους θεατές τέτοια συγκίνηση και συναίσθημα που δύσκολα περιγράφεται άν δεν το βιώσεις προσωπικά. Η εντυπωσιακή δεξιοτεχνία και ο απόλυτος συγχρονισμός κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό. Έξυπνα κόλπα, μαγεία, χιούμορ, όμορφα κορίτσια, ατμοσφαιρική μουσική είναι μερικά από τα στοιχεία που συνθέτουν το πρόγραμμα μιας ξεχωριστής παράστασης.Ένα ρεσιτάλ μαγείας και ψευδαισθήσεων που συνδυάζεται ο χορός η μουσική και η κίνηση με την μαγεία το μυστήριο και την δράση διανθισμένα με την θεατρικότητα και τα κωμικά στοιχεία. Είναι σίγουρο πως αν αυτά που οι θεατές βλέπουν ζωντανά τα έβλεπαν από την τηλεόραση θα νόμιζαν ότι πρόκειται για ειδικά εφέ και κόλπα κάμερας . Πρόκειται για μία παράσταση μαγείας όπου το κοινό μπορεί και συμμετέχει ενεργά σε κάποια από τα μαγικά κόλπα. Τα συστατικά είναι η διασκέδαση, το απροσδόκητο, ο κίνδυνος, η ομορφιά, ο ρυθμός, η δύναμη και το στυλ.

Για δύο ημέρες έμειναν την πλατεία Ανδρούτσου στην Πρέβεζα οι σκακιέρες που έστησε η Σκακιστική Ένωση Νικόπολη

Για δύο ημέρες έμειναν την πλατεία Ανδρούτσου στην Πρέβεζα οι σκακιέρες που έστησε η Σκακιστική Ένωση Νικόπολη Πρέβεζας, στην προσπάθεια της για τέταρτη συνεχή χρονιά να αναδείξει το άθλημα στην περιοχή και να προσελκύσει μικρούς και μεγάλους στο σκάκι , ενώ παράλληλα ενημέρωσε για τις δραστηριότητες της Ένωσης. Τόσο ο Πρόεδρος της Σκακιστικής Ένωσης Χρήστος Ζιώγας, όσο και όλα τα μέλη του Δ.Σ ανέλαβαν την ενημέρωση τόσο των μικρών επίδοξων παικτών, όσο και των γονέων σχετικά με την παιδαγωγική αξία του σκακιού για τα παιδιά μικρών ηλικιών. Την πρώτη ημέρα έγινε ένας αγώνας επίδειξης (σιμουλτανέ) -ταυτόχρονη αντιμετώπιση περισσοτέρων αντιπάλων από έναν σκακιστή)- με τον πρωταθλητή Ελλάδας και μέλος της Εθνικής ομάδας Στέλιο Χαλκιά και τον Ανδρέα Αθανασιάδη, ενώ την Κυριακή το πρόγραμμα περιλάμβανε ελεύθερο σκάκι και απευθυνόταν σε όλους όσοι ήθελαν να γνωρίσουν το πανάρχαιο και δημοφιλές παιχνίδι.

Σύμφωνη γνώμη Ε.Δ.Α. για τη σύμβαση του έργου Τριγώνου Άρτας

Ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για την έναρξη των εργασιών για την κατασκευή πλατείας, παιδικής χαράς και πεζοδρομίων στην περιοχή Τριγώνου του Δήμου Αρταίων. Η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή, με έγγραφο που υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, διατυπώνει σύμφωνη γνώμη για το σχέδιο σύμβασης και τη διαδικασία ανάθεσης του έργου, συνολικού προϋπολογισμού 878.752,64 €.

Διαμόρφωση χώρου για το ΚΕΘΕΑ στην Ηγουμενίτσα

Τέλος, η Επιτροπή ενέκρινε το πρακτικό δημοπράτησης του έργου «Επισκευή και διαμόρφωση χώρου Ε.Ι.Ν. για τη λειτουργία ΚΕΘΕΑ», για το οποίο αναδείχθηκε ανάδοχος η επιχείρηση Λιάνος Αναστάσιος & Σια Ε.Ε..

Έργα αγροτικών υποδομών στην Π.Ε. Θεσπρωτίας

Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε σήμερα τις δημοπρατήσεις των έργων: «Προμήθεια – Εγκατάσταση ενός υποβρύχιου αντλητικού συγκροτήματος αξονικής ροής για το αντλιοστάσιο αποστράγγισης του ΤΟΕΒ Ραγίου-Κεστρίνης στη θέση ‘Σφαγεία’», προϋπολογισμού 80.000 ευρώ, και «Επείγουσες αντιπλημμυρικές εργασίες καθαρισμού ποταμού Καλαμά (περιοχή Αγίου Βλασίου)», προϋπολογισμού 35.000 ευρώ.

Ανακοίνωση του ΚΚΕ Ιωαννίνων

Ευχαριστούμε τους συντρόφους, συναγωνιστές, φίλους και οπαδούς του Κόμματος, ανθρώπους του μόχθου και της βιοπάλης, απλούς πολίτες, όλους όσους ανταποκρίθηκαν μαζικά στο κάλεσμα και έσπευσαν να δώσουν αίμα για την εργάτρια Γεωργία Γεωργιάδου μέλος της ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ, πρόεδρο του κλαδικού σωματείου Γάλα- Ποτά- Τρόφιμα που τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα το περασμένο Σάββατο το πρωί λίγο έξω από το Μενίδι της Άρτας.Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε τους εκατοντάδες ανθρώπους όλων των ηλικιών που παραβρέθηκαν στην πολιτική κηδεία την Κυριακή το απόγευμα στο Σταυράκι του συντρόφου Γιάννη Καραμάνη μέλος της ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ, της Τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, του ΔΣ στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, πρόεδρο του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμπορουπαλλήλων που έχασε την ζωή του στο τροχαίο ατύχημα άδικα και πρόωρα σε ηλικία μόλις 38 ετών. Τους εργάτες και εργάτριες που σε δύσκολες συνθήκες, πρόσφεραν από το υστέρημα τους στην μνήμη του οικονομική ενίσχυση στο ΚΚΕ θέλοντας με αυτό τον τρόπο να τιμήσουν τον σύντροφο Γιάννη με τον οποίο βρέθηκαν στα μετερίζια του αγώνα, τον γνώρισαν στις καθημερινές μάχες για τα δίκια της εργατικής τάξης και όλων των εργαζομένων, για τις κομμουνιστικές αξίες και τα μεγάλα ιδανικά του ΚΚΕ, του σοσιαλισμού.Ο σύντροφος Γιάννης ήταν στέλεχος του ΚΚΕ. Από νεαρή ηλικία εντάχθηκε στις γραμμές της ΚΝΕ . Υπηρέτησε το ΚΚΕ από όπου το ζητήθηκε, με ανιδιοτέλεια, πίστη και αφοσίωση στις αρχές και τις θέσεις του Κόμματος.. Η ζωή του Γιάννη ήταν μια διαρκής πάλη, ένας διαρκής ταξικός αγώνας, πάντα στο πλευρό της εργατικής τάξης, των λαικών στρωμάτων. Σε δύσκολους καιρούς για το Κόμμα μας και την Οργάνωση, ο σύντροφος Γιάννης ποτέ δεν υποχώρησε, ποτέ δεν ταλαντεύτηκε. Μπροστάρης σε όλες τις μάχες μικρές και μεγάλες έδινε πάντα το “παρών” Δεν έχασε ποτέ την πίστη του στην αναγκαιότητα και επικαιρότητα του σοσιαλισμού, δεν τον κατέβαλαν οι αντεπαναστατικές ανατροπές, δεν τα δίπλωσε, είχε σταθερό και αταλάντευτο μέτωπο ενάντια στον οπορτουνισμό, σε όσους δηλητηριάζουν την εργατική τάξη με αστικά ιδεολογήματα, μιλούν για ανθρώπινο καπιταλισμό. Ο σύντροφος Γιάννης έφυγε, μα τα έργα του έμειναν και αποτελούν παρακαταθήκη, οδηγό για τους νεότερους, για το Κόμμα.

Γραφείο Τύπου ΝΕ Ιωαννίνων ΚΚΕ

Βελτίωση του δρόμου προς Πάργα

Η Οικονομική Επιτροπή, στη σημερινή της συνεδρίαση ενέκρινε τους όρους δημοπράτησης για το έργο της Π.Ε. Θεσπρωτίας «Ασφαλτοστρώσεις οδικών τμημάτων-κατασκευή τεχνικών στην περιοχή Δήμου Πάργας της Π.Ε. Πρέβεζας», προϋπολογισμού 290.000 ευρώ.

O Μίλτος Πασχαλίδης στην Πρέβεζα

O Μίλτος Πασχαλίδης στην Πρέβεζα, συντροφιά με την Αυγουστιάτικη πανσέληνο και όλους εμάςστη μοναδική συναυλία του καλοκαιριού,την Πέμπτη 2 Αυγούστου, στις 21:30 το βράδυ στο Δημοτικό Κηποθέατρο «Γιάννης Ρίτσος».Προπώληση εισιτηρίων στο χώρο της Δημοτικής Αγοράς, στο Βιβλιοπωλείο «Κύκλος» και στο Κατάστημα « Ε & Β» της Ελένης Μπατσούλη, στην κεντρική αγορά.

ΠΡΕΒΕΖΑ:Θεατρική παράσταση για μικρούς και μεγάλους σήμερα στο Λούρο

Θεατρική παράσταση για μικρούς και μεγάλους διοργανώνει σήμερα στο Λούρο ο Δήμος Πρέβεζας με θεατρικά σκετς, κλόουν, ταχυδακτυλουργούς και τον αγαπημένο σε όλους μας ήρωα της λαϊκής μας παράδοσης «Καραγκιόζη» με το θέατρο Πολυθέαμα. Το θεατρικό θα ανέβει στις 8.30 το βράδυ στο Αμφιθέατρο του Λούρου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Αποκατάσταση ζημιών στο Οδικό δίκτυο της Π.Ε. Ιωαννίνων

Τη δημοπράτηση έργων, που αφορούν την αποκατάσταση ζημιών στο οδικό δίκτυο της Π.Ε. Ιωαννίνων, αποφάσισε, μεταξύ άλλων, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας κατά τη σημερινή συνεδρίασή της.Ειδικότερα, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τους όρους δημοπράτησης για τα εξής έργα:
- «Αποκατάσταση ζημιών στην 43η Επαρχιακή Οδό Μεγάλη Γότιστα - Κράψη», προϋπολογισμού 150.000 ευρώ.
- «Αποκατάσταση ζημιών στην επαρχιακή οδό Πράμαντα – Χριστοί - Κηπίνα», προϋπολογισμού 150.000 ευρώ,
- «Αποκατάσταση Επαρχιακής Οδού Μηλιά - Γρεβενά», προϋπολογισμού 100.000 ευρώ, και
- «Αποκατάσταση οδού Γρεβενίτι - Φλαμπουράρι», προϋπολογισμού 100.000 ευρώ
Επίσης η Ο.Ε. ενέκρινε τη δημοπράτηση του έργου για την «Αποκατάσταση ζημιών από κατολισθήσεις Δήμου Μετσόβου», προϋπολογισμού 320.000 ευρώ.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Ύδρευση στις Τ.Κ. Ζερβοχωρίου Προδρομίου Δήμου Σουλίου

Προωθείται η διαδικασία για το έργο «Ενίσχυση ύδρευσης – αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου Τ.Κ. Ζερβοχωρίου και Τ.Κ. Προδρομίου του Δήμου Σουλίου», με προϋπολογισμό 1.720.000 ευρώ. Η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Ηπείρου, διατύπωσε (υπό προϋποθέσεις) τη σύμφωνη γνώμη της για τα σχέδια των τευχών δημοπράτησης και τη διαδικασία σύμφωνα με την οποία έχει προκηρυχθεί το έργο.

Έργο της εβδομάδας στην Ε.Ε.: Η «Νέα Γνώση» της Περιφέρειας Ηπείρου

Στην ιστοσελίδα του REGIO (http://ec.europa.eu/regional_policy/index_en.cfm) δημοσιεύτηκε άρθρο αφιερωμένο στο πρόγραμμα «Νέα Γνώση» της Περιφέρειας Ηπείρου, ως έργο της εβδομάδας/project οf the week (μεταφρασμένο σε 7 γλώσσες). Επίσης στην ιστοσελίδα του Επιτρόπου κ. Hahn (http://ec.europa.eu/commission_2010-2014/hahn/index_en.cfm), δημοσιεύτηκε άρθρο για την Ήπειρο.Με αυτόν τον τρόπο προβάλλεται η Ήπειρος και η εργασία της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας, η οποία και συνέβαλε ουσιαστικά στις δημοσιεύσεις.

Αποχαιρετιστήριο μήνυμα του Αστυνομικού Διευθυντή Θεσπρωτίας Βασίλη Μίαρη

Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω δημόσια από τα βάθη της καρδιάς μου το προσωπικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας.Αυτούς που καθημερινά αγωνίζονται για την ασφάλεια των πολιτών και για την προστασία των δικαιωμάτων τους.Για τον εξαιρετικό βαθμό ευσυνειδησίας και επαγγελματικής κατάρτισης, που επιδεικνύει κατά την εκπλήρωση της αποστολής του, εκτός ελαχίστων και μεμονωμένων περιπτώσεων, για τις οποίες ασκείται τόσο ο πειθαρχικός έλεγχος, όσο και η παραπομπή των επίορκων ενώπιον της Δικαιοσύνης.Για την εργατικότητα, τη φιλοτιμία το υψηλό αίσθημα ευθύνης που το διακατέχει, καταξιώνοντας στο μέρος που του αντιστοιχεί, την Ελληνική Αστυνομία στην συνείδηση της κοινωνίας, συμβάλλοντας με τις δυνάμεις του στην προσπάθεια του τόπου μας, να ανταπεξέλθει στις σημερινές δυσμενείς οικονομικές και κυρίως κοινωνικές συνθήκες που βιώνει, ώστε να προχωρήσει σε ένα περιβάλλον ασφάλειας και να ξεπεράσει τα σημερινά αδιέξοδα, με ελπίδα, όραμα και προοπτική.Σε μία δύσκολη συγκυρία για τη πατρίδα μας και παρά την ένδεια μέσων και υποδομών, η αφοσίωση και η αυταπάρνηση με την οποία εργάζεται, αποδεικνύει το υψηλό αίσθημα ευθύνης και προσφοράς στον πολίτη, που το διακατέχει.Είμαι υπερήφανος που υπηρέτησα με αυτούς τους συναδέλφους την πατρίδα μου και την κοινωνία.Τα δύο έτη που είχα την τιμή να ηγηθώ της Διεύθυνσης, αντιμετωπίστηκαν πρωτόγνωρες προκλήσεις, τις οποίες όλοι γνωρίζετε, στις οποίες ανταποκριθήκαμε με αποτελεσματικότητα.Επίσης, επιβάλλεται να εκφράσω τις ευχαριστίες μου σε όλους τους Φορείς της Θεσπρωτίας, για την αμέριστη συμπαράσταση τους στο έργο μας.Ακόμη, οφείλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου μέσα από τα βάθη της ψυχής μου στον απλό πολίτη της Θεσπρωτίας, για την αγάπη και τη συμπαράσταση στο έργο μας, αλλά κυρίως για την συνεχή καλοπροαίρετη άσκηση κριτικής, η οποία μας βοήθησε, θέλουμε να πιστεύουμε, να του ανταποδώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας.Τέλος, ευχαριστώ ιδιαίτερα όλους τους εκπροσώπους του γραπτού, τηλεοπτικού, ραδιοφωνικού και ηλεκτρονικού Τύπου για την ειλικρινή συνεργασία μας, τόσο στην ενημέρωση του πολίτη, όσο και στην παρουσίαση του έργου μας.

Βασίλης Μίαρης

Νέο «μαχαίρι» στις απαλλαγές προβλέπει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Νέο «μαχαίρι» στις φοροαπαλλαγές θα περιλαμβάνει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Στο μικροσκόπιο του Υπουργείου Οικονομικών μπαίνουν μεταξύ άλλων, οι εκπτώσεις από το φόρο εισοδήματος αλλά και φοροαπαλλαγές για μεταβιβάσεις και γονικές παροχές. Όσες διατηρηθούν θα συνδεθούν με εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια.Προ των πυλών βρίσκεται νέο κύμα καταργήσεων αλλά και περικοπών στις φοροαπαλλαγές. Με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο καθώς οι φοροαπαλλαγές θα αξιολογηθούν με βάση εισοδηματικά, κοινωνικά και δημογραφικά κριτήρια.Στο στόχαστρο μπαίνουν:
-οι εκπτώσεις από το φόρο εισοδήματος για δαπάνες όπως ιατρικά έξοδα, ενοίκια, δίδακτρα, ασφάλιστρα, τόκους στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας
-οι φοροαπαλλαγές για μεταβιβάσεις, γονικές παροχές, κληρονομιές και δωρεές ακινήτων και άλλων περιουσιακών στοιχείων
-οι φορολογικές απαλλαγές από έμμεσους φόρους από τρίτεκνους, πολύτεκνους και ανάπηρους
-οι μειώσεις στα καθαρά ποσά γεωργικού εισοδήματος για αγρότες και κτηνοτρόφους.
ευνοϊκές φορολογικές ρυθμίσεις για αγρότες, επιχειρήσεις, νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα
Σύμφωνα με πληροφορίες, ορισμένες φοροαπαλλαγές θα διατηρηθούν για φορολογούμενους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες όπως ανάπηροι, τρίτεκνοι και πολύτεκνοι με πολύ χαμηλά εισοδήματα, άνεργοι και χαμηλοσυνταξιούχοι ενώ ορισμένες θα αντικατασταθούν με επιδόματα.

Τον Ελληνοαυστραλό Τομ Κοκκόρη υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας

Τον Ελληνοαυστραλό Τομ Κοκκόρη υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, την Τρίτη το μεσημέρι στο γραφείο του.Ο κ. Κοκκόρης, μετά από 12.000 χλμ. σε 3 ηπείρους και αφού έχει διασχίσει 7 χώρες με το ποδήλατό του, έφτασε στην Ηγουμενίτσα, για το τελευταίο κομμάτι της διαδρομής του στην Ελλάδα.Σκοπός του ταξιδιού το οποίο χρηματοδοτεί ολοκληρωτικά ο ίδιος ο Τομ είναι να κινητοποιήσει όσο περισσότερο κόσμο για την συγκέντρωση χρημάτων για το «Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο - ΕΛΠΙΔΑ».Ο Τομ ξεκίνησε το επικό του ταξίδι από το Σίδνεϊ της Αυστραλίας την 1η Απριλίου 2012 από την αίθουσα του Συλλόγου Ζαρακιτών για έναν ποδηλατικό γύρο με καλό σκοπό και αναμένεται να το ολοκληρώσει στις 28 Ιουλίου στην Ερμιόνη Αργολίδας, τόπο καταγωγής του.Υποδεχόμενος στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ηγ/τσας κ. Κάτσινος, τον ποδηλάτη κ. Κοκκόρη, έκανε την εξής δήλωση:«Πρόκειται για ιερό σκοπό, στον οποίο οφείλουμε όλοι μας να γίνουμε συνοδοιπόροι. Είμαστε η πρώτη πόλη στην Ελλάδα που σας υποδέχεται και αυτό μας τιμά ιδιαίτερα. Τόσο η δική σας πρωτοβουλία, όσο και η γενικότερη προσπάθεια του Συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ είναι σπουδαίες. Περνάτε το μήνυμα ότι παρά τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, εξακολουθεί να υπάρχει ανθρωπιά και αλληλεγγύη μεταξύ μας».Ο ίδιος ο κ. Κοκκόρης ανέφερε ότι βρήκε σκοπό και στόχο να συμβάλει «στην ενίσχυση του αγώνα των παιδιών που πάσχουν από καρκίνο και να ενδυναμώσει την ελπίδα τους για ζωή. «Ελπίζω να βρω συμπορευτές και συνοδοιπόρους γυρνώντας τον κόσμο και να καταφέρουμε να μαζέψουμε χρήματα για τα παιδιά αυτά. Σήμερα που η Ελλάδα μας δοκιμάζεται σκέφτηκα να ξεκινήσω ένα μεγάλο ταξίδι, με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα, τα οποία θα δοθούν ως δωρεά στο «Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο - ΕΛΠΙΔΑ».

Γιατροί του ΕΟΠΥΥ ζητούν από ασφαλισμένους χρήματα για τις επισκέψεις!!!

Πληθαίνουν οι καταγγελίες στον ΕΟΠΥΥ από ασφαλισμένους που υποστηρίζουν ότι πολλοί συμβεβλημένοι με τον Οργανισμό γιατροί τούς ζητούν χρήματα για τις επισκέψεις, με το αιτιολογικό ότι έχουν ξεπεράσει το όριο των 150 έως 200 δωρεάν επισκέψεων τον μήνα.Όπως αναφέρει το Έθνος, μετά τις καταγγελίες εκδόθηκε εγκύκλιος από τον ΕΟΠΥΥ για την «τήρηση συμβατικών όρων και κανόνων ιατρικής δεοντολογίας από τους συμβεβλημένους γιατρούς». Στην εγκύκλιο αναφέρεται ότι η διοίκηση του Οργανισμού έχει γίνει αποδέκτης καταγγελιών, σύμφωνα με τις οποίες συμβεβλημένοι γιατροί απαιτούν από ασφαλισμένους χρηματική αμοιβή ή τους απαξιώνουν με τη συμπεριφορά τους.Η σύμβαση που έχουν υπογράψει οι δύο πλευρές προβλέπει ότι ο γιατρός αμείβεται από τον ΕΟΠΥΥ με 10 ευρώ ανά επίσκεψη, με ανώτατο μηνιαίο όριο επισκέψεων 150 ή 200, ανάλογα με την περίπτωση.Πέραν της παραπάνω αμοιβής, ο γιατρός δεν επιτρέπεται να έχει ουδεμία οικονομική απαίτηση από τον ασφαλισμένο.Πάντως, η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ προτείνει να επανεξεταστεί το ποσό των 10 ευρώ που αποδίδεται στους γιατρούς, καθώς κρίνεται πολύ χαμηλό και αποτελεί αντικίνητρο για τη στελέχωση μονάδων του.Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Οργανισμού Γεράσιμο Βουδούρη, κατά την πρόσφατη διαδικασία πρόσληψης 5.000 θεραπευτών με διετή θητεία, υποβλήθηκαν μόλις 2.000 αιτήσεις.

Αύξηση 12% στην κατανάλωση ρεύματος τον Ιούνιο!

Αύξηση σχεδόν 12% παρουσίασε η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας τον Ιούνιο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2011, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο Διαχειριστής του Δικτύου Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας.Η αύξηση αυτή οφείλεται κατά κύριο λόγο στην άνοδο της ζήτησης από τα νοικοκυριά και τις μικρές επιχειρήσεις. Αντιθέτως, οι μεγάλες βιομηχανίες που τροφοδοτούνται από το δίκτυο υψηλής τάσης περιόρισαν την κατανάλωση ρεύματος.Συγκεκριμένα, η ζήτηση αυξήθηκε τον περασμένο μήνα κατά 11,9% λόγω αύξησης της κατανάλωσης από νοικοκυριά και ΜΜΕ κατά 5,6% και της κατανάλωσης των ορυχείων της ΔΕΗ [DEHr.AT] κατά 36%. Στις μεγάλες επιχειρήσεις καταγράφηκε μείωση 2,1%.Η μεγάλη άνοδος της ζήτησης τον Ιούνιο είχε σαν αποτέλεσμα να περιοριστεί στο 0,5% η πτώση της κατανάλωσης ρεύματος στο εξάμηνο.Σε επίπεδο παραγωγής, τον Ιούνιο καταγράφεται σημαντική αύξηση στις ανανεώσιμες πηγές (σχεδόν διπλασιασμός) και στους λιγνίτες (+23%) ενώ μειώνεται η χρήση των μονάδων φυσικού αερίου (-21%), πετρελαίου καθώς και των υδροηλεκτρικών (-2%).

ΠΡΕΒΕΖΑ:Απάντηση σε επιστολή 18 γονέων δίνει η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Απάντηση σε επιστολή 18 γονέων που δημοσιεύθηκε στα τοπικά ενημέρωσης και είχε να κάνει με την κατανομή των μαθητών στην Α΄ Τάξη των Γυμνασίων της Πρέβεζας δίνει η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σφονδύλη προς ενημέρωση των ενδιαφερομένων. Όπως αναφέρει η κ. Σφονδύλη το θέμα έλαβε διαστάσεις διαμαρτυρίας και ασκήθηκε δριμεία κριτική κατά της υπηρεσίας και της ίδιας προσωπικά, ενώ επισημαίνει ότι οι εννέα από τους υπογράφοντες γονείς που επιθυμούν την εγγραφή των παιδιών τους στο 1ο Γυμνάσιο Πρέβεζας, γνωρίζουν πολύ καλά πως τα παιδιά τους έχουν ήδη εγγραφεί στο 1ο Γυμνάσιο και δεν έχουν κανένα έννομο συμφέρον να αιτούνται εγγράφως προς την υπηρεσία την εγγραφή των παιδιών τους στο σχολείο αυτό και χαρακτηρίζει την κίνηση ύποπτη. Αναφερόμενη στους άλλους 9 γονείς των οποίων τα παιδιά τους δεν έχουν εγγραφεί στο 1ο Γυμνάσιο, μετά την εγγραφή των παιδιών τους στο ορισμένο από την υπηρεσία σχολείο, όπως επισημαίνει έχουν τη δυνατότητα αίτησης μετεγγραφής στο σχολείο της επιθυμίας τους, εάν υπάρχουν εξαιρετικοί λόγοι, καθώς η υπηρεσία μπορεί να επανεκτιμήσει τα νέα δεδομένα και να δώσει λύση στο πρόβλημα. Παράλληλα η κ. Σφονδύλη ενημερώνει όλους τους γονείς των μαθητών των δημοτικών σχολείων ότι για το σχολικό έτος 2013-2014 θα εκδοθεί νέα χωροταξική κατανομή σύμφωνα με την οποία θα καθορίζεται, οι μαθητές ποιών Δημοτικών σχολείων θα εγγράφονται σε ποια Γυμνάσια, αφού θα έχει καθοριστεί η περιοχή κάθε Δημοτικού σχολείου και κατά συνέπεια και κάθε Γυμνασίου. Θα ελέγχεται η δήλωση για τη διεύθυνση μόνιμης κατοικίας των γονέων σε συνδυασμό με την ανάθεση επιμέλειας σε γονέα όπου αυτό απαιτείται.

Εκδηλώσεις μνήμης για τη γυναίκα της Πίνδου

Η μνήμη της γυναίκας της Πίνδου, των αξιωματικών Κων/νου Δαβάκη, Αλέξανδρου Διάκου και όλων των ηρώων του Έπους του 1940, θα τιμηθούν σε εκδηλώσεις, που διοργανώνει η Περιφέρεια Ηπείρου με τη συνεργασία του Δήμου Κόνιτσας και της Τοπικής Κοινότητας Φούρκας, την Παρασκευή, 20 Ιουλίου, στη Φούρκα.Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει :
 Δοξολογία, επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων και στέψη των προτομών Κων/νου Δαβάκη και Αλέξανδρου Διάκου
 Σύντομη τοπογραφική ενημέρωση από αξιωματικό της VIII Μεραρχίας
 Ομιλία από τον κ. Αριστοτέλη Σταγκίκα, Δημοτικό Σύμβουλο Δήμου Κόνιτσας
 Αναπαράσταση πορείας μαχόμενης γυναίκας της Πίνδου και του τραυματισμού του ήρωα αξιωματικού Κ. Δαβάκη, διοικητή του αποσπάσματος της Πίνδου. Η αναπαράσταση θα γίνει από ηλικιωμένες γυναίκες σε συνεργασία με άνδρες της VIII Μεραρχίας
Οι εκδηλώσεις θα γίνουν στο ύψωμα «Προφήτης Ηλίας» της Φούρκας. Θα ακολουθήσει δεξίωση στην πλατεία της Φούρκας, αφού προηγηθεί καλωσόρισμα των προσκεκλημένων από τον κ. Παναγιώτη Γαργάλα, Δήμαρχο Κόνιτσας.


Με πρωτοφανή επιτυχία, ολοκληρώθηκε η διημερίδα για τα περιφερειακά media στα Γιάννενα

Με πρωτοφανή επιτυχία, ολοκληρώθηκε η καινοτόμα –για τα ελληνικά εκπαιδευτικά δρώμενα- διημερίδα που συνδιοργάνωσαν το CARIERRA Business & Computing School Ιωαννίνων του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ και ο όμιλος NEW MEDIA STUDIES του κ. Σταμάτη Μαλέλη, το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Ιουλίου στο Epirus Palace.Οι συμμετέχοντες στη διημερίδα είχαν την ευκαιρία να βιώσουν την εμπειρία μιας διαδραστικής παρουσίασης, αναφορικά με τις επικείμενες αλλαγές που προβλέπονται στο «τοπίο» των media, τόσο σε εγχώριο όσο και σε διεθνές επίπεδο.Ο διευθυντής ειδήσεων του STAR CHANNEL και ιδρυτής του Ομίλου New Media Studies κ. Σταμάτης Μαλέλης, μαζί με μια κορυφαία ομάδα επαγγελματιών του χώρου, μύησαν τους παρευρισκόμενους στις σύγχρονες τεχνικές επικοινωνίας των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, προτείνοντας λύσεις σε φλέγοντα ζητήματα.Με συγκεκριμένα παραδείγματα, αναλύθηκαν οι νέες μέθοδοι και πρακτικές, που μπορούν να συντελέσουν, ώστε να γίνουν τα περιφερειακά media πιο ανταγωνιστικά.Ο διευθυντής του CARIERRA Business & Computing School Ιωαννίνων του Εκπαιδευτικού Ομίλου Ξυνή, κ. Γιώργος Βάρσος, χαιρέτισε την εν λόγω προσπάθεια, που έλαβε χώρα για πρώτη φορά στην πόλη μας, και δεσμεύτηκε για τη διενέργεια και άλλων παρόμοιων εκπαιδευτικών σεμιναρίων στο μέλλον.

ΠΡΕΒΕΖΑ:Κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης της Νέας Κερασούντας

Η δημοπράτηση του έργου για την κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης της Νέας Κερασούντας θα γίνει στις 24 Ιουλίου στο Δημαρχείο Ζηρού. Να θυμίσουμε ότι το έργο εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Θεσσαλία – Στερεά Ελλάδα – Ήπειρος» με απόφαση που υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ζηρού κ. Δημήτρη Γιολδάση πρόκειται για μια σημαντική παρέμβαση για την περιοχή. Το έργο, προϋπολογισμού 2,669,853.50 ευρώ, περιλαμβάνει την κατασκευή εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης του οικισμού μήκους 9.706 μ. και δύο αντλιοστασίων, καθώς και εξωτερικού δικτύου αποχέτευσης (αγωγός μεταφοράς) για την σύνδεση του δικτύου με την υφιστάμενη ΕΕΛ Φιλιππιάδας, όπου θα οδηγούνται τα λύματα. Ο αγωγός μεταφοράς θα έχει μήκος 6.003 μ., ενώ θα κατασκευαστούν και 3 αντλιοστάσια.

«Γιορτή Κρασιού» από το Σύλλογο Ηπειρωτών Νυρεμβέργης

Με μεγάλη επιτυχία έλαβε χώρα η «ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ» του Συλλόγου Ηπειρωτών Νυρεμβέργης και περιχώρων. Το πρόγραμμα περιελάμβανε ζωντανή μουσική, παραδοσιακούς χορούς και παραδοσιακά εδέσματα και όπως το όνομα της εκδήλωσης το δείχνει άφθονο κρασί απ΄όλα τα μέρη της πατρίδας μας και κυρίως από την ΄Ηπειρο.Την εκδήλωση άνοιξε η Πρόεδρος του Ηπειρωτικού Συλλόγου Νυρεμβέργης κ. Λαμπρινή Κολιοφώτη, η οποία αφού ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκομένους, τόνισε ότι, σε δύσκολους καιρούς που περνάει η πατρίδα μας, εκδηλώσεις σαν τη δική μας που παρουσιάζουν στο εξωτερικό προϊόντα της πατρίδας μας στο εξωτερικό, αποτελεί μεταξύ των άλλων προβολή της πατρίδας μας με σκοπό την προσέλκυση τουριστών. Το χορευτικό συγκρότημα του συλλόγου παρουσίασε χορούς και τραγούδια της Ηπείρου και καταχειροκροτήθηκε για αυτό.Στην εκδήλωση αυτή παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του Δήμου Νυρεμβέργης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης κ. Διαμαντής Γκίκας, ο υπεύθυνος Πολιτισμού της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης και γραμματέας του τοπικού Συλλόγου κ. Παναγιώτης Τσέπης και όπως πάντα το παρών έδωσε ο ευσεβής και αγαπητός ιερέας της Ενορίας π. Αλέξανδρος Τζατζάνης. Η εκδήλωση συνεχίστηκε μέχρι αργά το βράδυ.

Yψηλός παραμένει και σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς στην Ήπειρο

Στο αεροδρόμιο του Ακτίου από χθες δυο καναντέρ
Yψηλός παραμένει και σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς στην Ήπειρο, με τον χάρτη της πολιτικής προστασίας να τοποθετεί την Πρέβεζα και την Θεσπρωτία στο νούμερο 3 της σχετικής κλίμακας. Η χθεσινή μέρα πάντως κύλησε με επιφυλακή των αρμοδίων υπηρεσιών και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Εν τω μεταξύ από χθες το απόγευμα βρίσκονται στο αεροδρόμιο του Ακτίου δυο καναντέρ προκειμένου να συνδράμουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, οι οποίες προσπαθούν να αντιμετωπίσουν μεγάλη φωτιά στο νησί της Κέρκυρας.

ΠΡΕΒΕΖΑ:Μια ακόμη νεκρή χελώνα καρέτα-καρέτα ξέβρασε το κύμα στην παραλία του Μονολιθίου

Μια ακόμη νεκρή χελώνα καρέτα-καρέτα ξέβρασε το κύμα στην παραλία του Μονολιθίου. Η χελώνα που εντοπίστηκε την Παρασκευή δεν έφερε σήμα αναγνώρισης, ενώ στο σημείο έσπευσαν άνδρες του λιμεναρχείου Πρέβεζας για να καταγράψουν το συμβάν και να στείλουν δελτίο εκθαλάσσωσης και φωτογραφικό υλικό από την νεκρή χελώνα στο Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών και στο Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιας Χελώνας Αρχέλων. Να σημειώσουμε ότι ανησυχία προκαλεί ο μεγάλος αριθμός νεκρών χελωνών Καρέτα-καρέτα, που εντοπίστηκαν το τελευταίο διάστημα στην ευρύτερη περιοχή . Τα περιστατικά αφορούν όχι μόνο παραλίες του Ιονίου αλλά και του Αμβρακικού, οι οποίες αποτελούν καταφύγιο τόσο για τις χελώνες Καρέτα-Καρέτα όσο και διάφορα είδη δελφινιών.

Ελλειμματικός κατά 1,5 εκ. ευρώ ο προϋπολογισμός του Δήμου Ηγουμενίτσας

Στο ενάμισι εκατομμύριο ανέρχεται το έλλειμμα που παρουσιάζει μέχρι τώρα ο προϋπολογισμός του Δήμου Ηγουμενίτσας και η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ηγουμενίτσας αποφάσισε και εισηγείται στο Δημοτικό Συμβούλιο την σύναψη ισόποσου δανείου για να ισοσκελισθεί ο προϋπολογισμός.«Ο προϋπολογισμός παρουσιάζει έλλειμμα 1.500.000,00 ευρώ, το οποίο είναι αδύνατο να καλυφθεί με περαιτέρω μείωση δαπανών αφού αυτό θα ισοδυναμούσε με αδυναμία λειτουργίας του Δήμου» σημειώνεται χαρακτηριστικά στην απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδριάζει την ερχόμενη Τετάρτη.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Ολοκληρώθηκε το πολυμερές πρόγραμμα youth in action

Ένα δύσκολο μα συνάμα όμορφο και δημιουργικό εγχείρημα υλοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία, παρά την αφόρητη ζέστη που δυσκόλευε τους συμμετέχοντες. Αντίδοτο η άψογη οργάνωση, ο όμορφος χώρος του Κάμπινγκ και φυσικά η θάλασσα.Πρόκειται για το Πολυμερές Πρόγραμμα Ανταλλαγής Νέων της Ευρώπης, στην οποία συμμετείχαν Οργανισμοί από:
Εσθονία-Λιθουανία, Club of Initiative Different Angle
Γαλλία, CSC des Fossés Jean
Σλοβακία, OZ Leonarda
Ιταλία, Seyf A.P.S.
Ελλάδα, Horama Thesprotias.
Το θέμα της Ανταλλαγής: «Κίνηση, Χορός, Θέατρο, ως Πολιτιστική Κληρονομιά των Εθνών και της Ανθρωπότητας».
Το πρόγραμμα είχε δυο σκέλη:
Το πρώτο ήταν η συμμετοχή σε προπαρασκευαστική συνάντηση εκπροσώπων των συμμετεχόντων Οργανισμών, στην Ηγουμενίτσα από 18-20 Μαΐου. Εκεί ολοκληρώθηκαν όλες οι οργανωτικές και εκπαιδευτικές διαδικασίας και ομογενοποιήθηκαν οι τελικές ιδέες και παρατηρήσεις.Ήδη η όλη πληροφόρηση διαχέονταν μέσω του FACEBOOK “HORAMA THESPROTIAS” & “MOVEMENT, DANS, THEATER US…”Μέσα από κει εκδηλώθηκε έγκαιρα και το ενδιαφέρον των Δικών μας συμμετεχόντων.Το δεύτερο ήταν αυτή καθεαυτή η Πολυμερής συνάντηση από 7-15 Ιουλίου 2012, που υλοποιήθηκε, με χώρο διαμονής και εκπαίδευσης το ΚΑΜΠΙΝΓΚ “ΝΑΥΤΙΛΟΣ” στην Πλαταριά Ηγουμενίτσας.Ο τελικός αριθμός των συμμετεχόντων έφτασε τα πενήντα άτομα.Όπως είχε ανακοινωθεί από τις αρχές της Άνοιξης το εκπαιδευτικό θέμα εξειδικεύτηκε και ήταν το φιλόδοξο εγχείρημα για μια συλλογική δράση των νέων από διαφορετικές χώρες. Το υλικό στάλθηκε στην Αγγλική και άρχισαν να το επεξεργάζονται οι Ομάδες από τον Απρίλιο, σε κάθε χώρα και φυσικά και τα παιδιά της δικής μας ομάδας.Η σύνδεση του Αριστοφάνη με το Σαίξπηρ έγινε με αποσπάσματα από τα θεατρικά έργα: «Όρνιθες» του Αριστοφάνη και «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» του Σαίξπηρ. Επιπρόσθετα επεξεργάστηκαν και το skit από τη Σλοβακία, μια ηθογραφία με δικά τους έθιμα και στοιχεία από τη δική τους κουλτούρα.Ο εκπαιδευτικός συντονισμός είχε ανατεθεί στη Χορογράφο Τατιάνα Λοβέρδου που διαθέτει μεγάλη εμπειρία στο χοροθέατρο, στην Ελλάδα και σε Χώρες του Εξωτερικού.Το όλο αποτέλεσμα ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Η τελική παρουσίαση σε υπαίθριο χώρο του Κάμπινγκ εκστασίασε πραγματικά όλους εκείνους που βρέθηκαν μαζί μας την Παρασκευή 13 Ιουλίου.Το πρόγραμμα της ανταλλαγής αυτής είχε βέβαια και άλλες δραστηριότητες όπως η επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας και στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Σαγιάδας. Στους χώρους αυτούς είχαν την ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά στην Πολιτισμική και Περιβαλλοντική μας κληρονομιά αλλά και να ενημερωθούν για τις Δράσεις προστασίας και ανάδειξης του και κυρίως για τα προβλήματα του οικοσυστήματος της περιοχής από τη μόλυνση του Καλαμά.Με τις επισκέψεις σε Ηγουμενίτσα, Σύβοτα και Πλαταριά ήρθαν σε επαφή με την καθημερινή ζωή των συμπατριωτών αλλά και με τις ομορφιές και τα τόσα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής για τον τουρισμό. Κάναμε δηλαδή μια συνολική προβολή της περιοχής που ενθουσίασε τους επισκέπτες μας.Στην προσπάθεια αυτή πρωτοστάτησαν μέλη του Συλλόγου από το στάδιο υποβολής ως και το τέλος του προγράμματος με εθελοντική πάντα προσφορά όλων των υπηρεσιών τους.Στο στάδιο της προετοιμασίας καθοριστική ήταν η συμβολή των Νέων της περιοχής μας που είχαν δηλώσει ενδιαφέρον να βοηθήσουν στην προετοιμασία.Πολλά μάλιστα από τα παιδιά, από παλαιότερες συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, του προγράμματος αυτού, το έκαναν γνωρίζοντας ότι λόγω περιορισμένου αριθμού δε θα συμμετείχαν στο τελικό στάδιο στο κάμπινγκ. Αρκούσε η δυνατότητα συνδημιουργίας.Στο στάδιο της υλοποίησης που έτυχε σε αυτές τις δύσκολες από πλευράς θερμοκρασιών συνθήκες, συγκινητική ήταν η προσπάθεια όλων. Μελών και φίλων του Συλλόγου καθώς και των γονέων των παιδιών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα ή που είχαν συμμετάσχει σε προηγούμενα.Αυτή η καθοριστική συμβολή έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά για το σύλλογο και θα γίνει προσπάθεια αξιοποίησης σε μελλοντικές Δράσεις.Ακόμη συνεισφορά είχαν το Πρότυπο Ωδείο «ΛΑΜΠΡΗ» και οι Χρήστος & Νίκος Κολιούσης με τη δωρεάν παραχώρηση μουσικών οργάνων για τις εκπαιδευτικές ανάγκες και την τελική παρουσίαση του πολιτιστικού δρώμενου.Είμαστε ικανοποιημένοι που σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς πραγματοποιήσαμε αυτή τη διοργάνωση που ήταν και υποχρέωσή μας, καθώς αποτελούσε την τελευταία συνάντηση ενός ΚΥΚΛΟΥ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ YOUTH που ξεκίνησε το 2008 στη Γαλλία, ακολούθησαν συναντήσεις σε Λιθουανία και Σλοβακία, πέρυσι στην Γερμανία και φέτος έκλεισε εδώ.Αυτά τα πέντε χρόνια συμμετείχαν περισσότερα από τριάντα παιδιά από την περιοχή μας στις αποστολές στο εξωτερικό, με τα πολύμορφα θετικά αποτελέσματα που αντιλαμβάνεται ο καθένας και η κάθε μία.Οι δαπάνες του προγράμματος καλύφθηκαν από ευρωπαϊκούς πόρους, δηλαδή φέραμε χρήματα στην περιοχή και δεν πήραμε ενίσχυση από κανέναν άλλον φορέα. Η μόνη συνεισφορά ήταν των μελών του συλλόγου και των γονέων κυρίως σε προσωπική εργασία και σε πρoσφορές σε είδος, που όμως ήταν καθοριστικές.Με την αποπληρωμή του προγράμματος θα δημοσιοποιήσουμε με τον πιο αναλυτικό τρόπο τον οικονομικό απολογισμό. Θα θέλαμε να γίνει θεσμός για όλες τις χρηματοδοτούμενες ή συγχρηματοδοτούμενες Δράσεις.Το ΟΡΑΜΑ δεν έχει άλλους στόχους παρά μόνο να δημιουργεί και να υποστηρίζει πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στην ενημέρωση, ενεργοποίηση και συμμετοχή των πολιτών σε δραστηριότητες που σχετίζονται με τα σύγχρονα προβλήματα των Ευρωπαίων πολιτών που είναι ζητήματα και κυρίως των Νέων σε δραστηριότητες που σχετίζονται με τα σύγχρονα προβλήματα όπως αυτά της Κοινωνικής, Οικονομικής, Περιβαλλοντικής, Περιφερειακής, Πολιτιστικής Πολιτικής, τα προβλήματα της Νεολαίας, της Γυναίκας και των Ευάλωτων Κοινωνικών Ομάδων με ιδιαιτερότητες.Εμείς εστιάζουμε, διερευνούμε και προτείνουμε για τους τρόπους που εφαρμόζονται σε Εθνικό, Περιφερειακό και Τοπικό επίπεδο αυτές οι Πολιτικές.Με αυτά σαν γενικές αρχές θα πορευτούμε, χωρίς εξαρτήσεις από πουθενά, ούτε οικονομικές υποχρεώσεις σε κανέναν, αφού το βασικότερο έξοδο αυτό της στέγασης το έχουμε εξασφαλίσει με δωρεάν παραχώρηση μελών.

ΠΡΕΒΕΖΑ:Σεμινάριο για τα έργα Βιοαερίου

Εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα ««Αδειοδότηση και Χρηματοδότηση Έργων Βιοαερίου» διοργανώνει στην Πρέβεζα στις 19 και 20 Ιουλίου η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας σε συνεργασία με το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Στόχος του σεμιναρίου η ενημέρωση και κατάρτιση των ενδιαφερομένων σε θέματα που σχετίζονται με το βιοαέριο και τις δυνατότητες που δημιουργούνται από την ενεργειακή του εκμετάλλευση. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην αξιοποίηση βιoαερίου σε μικρής κλίμακας αγροτο-κτηνοτροφικές μονάδες, στην αδειοδοτική διαδικασία καθώς και στη χρηματοδότηση. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο ΔΙΩΝΗ (Boutique Hotel, Ι. Καλού 4) και η συμμετοχή είναι ελεύθερη. Να σημειωθεί ότι η περιοχή της Π.Ε. Πρέβεζας παρουσιάζει πολλές δυνατότητες αξιοποίησης του βιοαερίου και γι’ αυτό το λόγο επιλέχθηκε ως ενδεδειγμένη, μαζί με άλλες τρεις Περιφερειακές Ενότητες στην Ελλάδα, ως προς την ενεργειακή αξιοποίηση του βιοαερίου από αγροτοβιομηχανικά απόβλητα. Για δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο ΚΑΠΕ, κα X. Σπυροπούλου, τηλ. 210 6603291, φαξ 210 6603305, e-mail: xristina@cres.gr. Στοιχεία για το έργο BiogasΙΝ παρέχονται στην ιστοσελίδα http://www.biogasin.org

Δεν παίζει μόνος του για Τσέζαρεκ ο ΠΑΣ!

Στην κορυφή της λίστας για την ενίσχυση της επίθεσης του ΠΑΣ Γιάννινα παραμένει ο Ντάνιελ Τσέζαρεκ.Όπως γράφει ηSportDay, οι Ηπειρώτες επικοινώνησαν με τον Κροάτη επιθετικό, ο οποίος φέρεται να βρίσκεται σε συζητήσεις και με άλλες ενδιαφερόμενες ομάδες.Τις επόμενες μέρες αναμένεται να ξεκαθαρίσει η υπόθεση του 29χρονου φορ, ο οποίος την περσινή σεζόν αγωνίστηκε στο πρώτο μισό της σεζόν στον Άρη (9 συμμ. / 2 γκολ) και στο δεύτερο στην Χάποελ Σιμόνα (8 ματς / 1 τέρμα).Εντός της ημέρας ο «Άγιαξ την Ηπείρου» αντιμετωπίζει σε φιλική αναμέτρηση τον Πανθρακικό, σε ένα παιχνίδι που μοιάζει περισσότερο με… ξεμούδιασμα, παρά για να καταλάβει ο Γιάννης Χριστόπουλος σε ποιο σημείο βρίσκεται η ομάδα εν όψει της νέας σεζόν.Στο νέο Διασυνοριακό Πρόγραμμα Ελλάδας-Ιταλίας Interreg με τίτλο “I make” συμμετέχει ο Δήμος Πρέβεζας

Στο νέο Διασυνοριακό Πρόγραμμα Ελλάδας-Ιταλίας Interreg με τίτλο “I make” συμμετέχει ο Δήμος Πρέβεζας ως εταίρος, από πλευράς της Ελλάδας. To πρόγραμμα περιλαμβάνει διάφορες πολιτιστικές δράσεις και στοχεύει να αναδείξει καλλιτεχνικές δημιουργίες νέων ανθρώπων. Στο πλαίσιο υλοποίησης αυτού του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί η 2η συνάντηση στην Πρέβεζα αύριο Τρίτη στις 10 το πρωί & την Τετάρτη στο Δημαρχείο της πόλης και περιλαμβάνει παρουσιάσεις της επιστημονικής & τεχνικής επιτροπής των εταίρων. Ανταλλαγή απόψεων για τα σεμινάρια και τα φεστιβάλ καθώς επίσης & επισκέψεις σε πιθανούς χώρους που θα πραγματοποιηθούν οι δράσεις. Να σημειώσουμε ότι η 1η συνάντηση έγινε τον Ιούνιο στο Μπάρι της Ιταλίας.

Αστυνομικοί των Ιωαννίνων, αποσπώνται στον Έβρο!

Διαμαρτύρεται η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων
Ενώ είναι πασιφανές ότι η Αστυνομία στην Ήπειρο έχει πολύ δουλειά και απαιτείται ενίσχυση της δύναμής της για να αντιμετωπίσει την μικροεγκληματικότητα, τη διακίνηση ναρκωτικών και τα προβλήματα με τους λαθρομετανάστες, εντούτοις το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. έχει διαφορετική άποψη και αποσπά δέκα αστυνομικούς σε μηνιαία βάση για ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας.Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ιωαννίνων «οι αποσπάσεις αυτές δημιουργούν έντονα προβλήματα στους ίδιους τους συναδέλφους στον οικογενειακό και οικονομικό τους προγραμματισμό, αλλά και οργανωτικά στις ήδη επιβαρυμένες υπηρεσίες μας με αποτέλεσμα να μην δύναται να ανταπεξέλθουν επαρκώς στην αντιμετώπιση ζητημάτων καθημερινής αστυνόμευσης».Η ΕΑΥΝΙ, προτείνει οι αποσπάσεις αυτού του είδους να γίνονται για ένα εύλογο χρονικό διάστημα(4-6 μήνες) δηλαδή μέχρις ότου η Υπηρεσία αντιμετωπίσει το έκτακτο γεγονός και σε καμία περίπτωση για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα όπως συμβαίνει στην περίπτωση της Α.Δ. Ιωαννίνων.


ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Στους Νομούς με τα υψηλότερα ποσοστά αναπήρων στις συντάξεις ΙΚΑ και ΟΓΑ κατατάσσεται η Πρέβεζα και η Άρτα!!!

Στους Νομούς με τα υψηλότερα ποσοστά αναπήρων στις συντάξεις ΙΚΑ και ΟΓΑ κατατάσσεται η Πρέβεζα σύμφωνα με τα στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού στους Οργανισμούς Κοινωνικής Πολιτικής. H έρευνα επισημαίνει συγκεκριμένες περιφέρειες της χώρας οι οποίες παρουσιάζουν ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά αναπήρων με βάση τις αναπηρικές συντάξεις που έχουν χορηγηθεί μέχρι σήμερα όπως την Kρήτη, την Λευκάδα , τη Δράμα , τον Έβρο την Πρέβεζα και την Άρτα. Tα χαμηλότερα ποσοστά αναπήρων έχουν η Aθήνα και η Θεσσαλονίκη και αυτό, όπως επισημαίνεται, λόγω της καλύτερης οργάνωσης των υπηρεσιών και της απουσίας διαπροσωπικών σχέσεων.

«Καμπανάκι» από τα ΤΕΙ

«Καμπανάκι» από τα ΤΕΙ της χώρας για τη νέα χρονιά καθώς ορατός είναι πλέον ο κίνδυνος να μην μπορέσουν να λειτουργήσουν. Κατά την έκτακτη συνεδρίαση της γραμματείας της Συνόδου Προέδρων ΤΕΙ, δεν αποκλείστηκαν κινητοποιήσεις και προσφυγή στη Δικαιοσύνη, ενώ τονίστηκε ότι αναμένεται μείωση του αριθμού των προσλήψεων των συμβασιούχων για το 2012-13 κατά περίπου 10%, που σε συνδυασμό με τις συνταξιοδοτήσεις, συνεπάγεται ότι πολλά ΤΕΙ δεν θα μπορούν να διδάξουν ούτε τα βασικά μαθήματα. Να θυμίσουμε ότι το προηγούμενο διάστημα και ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Ηπείρου κ. Γκίκας είχε επισημάνει την τραγική κατάσταση που έχουν περιέλθει τα οικονομικά των ιδρυμάτων, όπου αναγκάστηκαν να διακόψουν ακόμη και την σίτιση των φοιτητών, ενώ είχε προβλέψει ότι θα ακολουθήσει και η διακοπή της φύλαξης των ΤΕΙ, υποστηρίζοντας πως πρέπει να δοθεί άμεσα λύση. Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα αποθεματικά του ΤΕΙ Ηπείρου πριν το κούρεμα βρίσκονταν στα 11,7 εκατομμύρια ευρώ ενώ μετά το κούρεμα έπεσαν στα 3,5 εκατομμύρια ευρώ. Το θέμα έφτασε στο απροχώρητο και οι διοικήσεις των ΤΕΙ καταγγέλλουν δημόσια πλέον ότι βρίσκονται σε κατάσταση «οικονομικής ασφυξίας». Οι πρόεδροι των ΤΕΙ ζήτησαν από τον υπουργό οι πιστώσεις για τις προσλήψεις να κατανεμηθούν σε κάθε ΤΕΙ με βάση αλγόριθμο, που θα συνυπολογίζει τον αριθμό των φοιτητών και των μονίμων διδασκόντων.

Ψηφίζουμε για το Αθλητικό Κέντρο Καλούτσιανης

Πέντε αθλητικούς χώρους σε όλη την Ελλάδα θα στηρίξουν δύο μεγάλες εταιρίες ενισχύοντάς τα με το ποσό των δέκα χιλιάδων ευρώ.Τα αθλητικά κέντρα θα αναδειχθούν μέσα από ανοιχτή διαδικτυακή ψηφοφορία και ο Δήμος Ιωαννιτών μετέχει σε αυτή με το Αθλητικό Κέντρο Καλούτσιανης.Για την έκβαση της προσπάθειας καθοριστική θα είναι η συμμετοχή των συμπολιτών μας, οι οποίοι καλούνται να στηρίξουν την προσπάθεια δίνοντας δυναμικό παρόν στη διαδικτυακή ψηφοφορία.Η διαδικασία της ψηφοφορίας για το κοινό, θα πραγματοποιηθεί μέσα από το microsite wwwmicrosite www.stirizoathlitismo.gr στο οποίο αναφέρονται αναλυτικά τα βήματα για την καταχώριση κάθε ψήφου.Η ψηφοφορία θα ολοκληρωθεί στις 28 Ιουλίου και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 31 Αυγούστου.Η πρωτοβουλία ανήκει στις εταιρείες Procter & Gamble και Carrefour η οποία μέσα από την διαδικασία αυτή θα στηρίξει πέντε αθλητικά κέντρα δίνοντάς τους την δυνατότητα να επιλέξουν ανάλογα με τις ανάγκες τους τον αθλητικό εξοπλισμό ή τη μερική ανακαίνιση του χώρου.

«Χαμός στο Ίσιωμα» - Φεστιβάλ Τζουμέρκων 3-4-5 Αυγούστου

Τριήμερο Φεστιβάλ Τζουμέρκων υπό τον τίτλο «Χαμός στο Ίσιωμα» θα πραγματοποιηθεί στις 3-4-5 Αυγούστου στη θέση Ίσιωμα, όπου βρίσκεται το Ορειβατικό Καταφύγιο Πραμάντων. Στη σχετική ανακοίνωση – κάλεσμα από πλευράς των διοργανωτών αναφέρεται: Καλοκαίρι 2012!!! Ποιες θα είναι οι αναμνήσεις μας από αυτό το καλοκαίρι; Πώς μπορούμε να αντισταθούμε σε αυτόν τον βομβαρδισμό απαισιοδοξίας; Δεν είναι δύσκολο. Ζούμε σε μια από τις πιο όμορφες χώρες του πλανήτη, ας το εκμεταλλευτούμε. Γνωστές και αμέτρητες οι παραλίες και οι προορισμοί. Δεν είναι μόνο η θάλασσα όμως. Ας κοιτάξουμε και λίγο πιο ψηλά... Σας καλούμε στα Τζουμέρκα, ένα τόπο που δεν έχει αλλοτριωθεί από το καταστροφικό ραβδί του τουρισμού. Η φύση εδώ είναι αγνή και άγρια, για λάτρεις του εναλλακτικού οι οποίοι είναι ικανοί να θαυμάσουν.Στη θέση Ίσιωμα, όπου βρίσκεται το Ορειβατικό Καταφύγιο Πραμάντων, σ’ ένα 3ήμερο φεστιβάλ που υπόσχεται να γεμίσει τις αισθήσεις με χρώματα, ήχους, μυρωδιές, εικόνες και στιγμές μοναδικές. Στιγμές που θα αναδείξουν στους εαυτούς μας ότι ζούμε.Ελάτε να γνωριστούμε, να διασκεδάσουμε, να επικοινωνήσουμε, να γελάσουμε, να μερακλώσουμε και να κοιμηθούμε με ταβάνι μας τ’ αστέρια.Με σεβασμό στη φύση, στους εαυτούς μας και σε αυτό που κάνουμε!Καλά να περνάμε!

ΑΡΤΑ: Μέχρι την Παρασκευή 20 Ιουλίου οι εγγραφές για το ΚΔΑΠ

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εγγραφές για το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών 5-12 ετών. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επισπεύσουν την εγγραφή του παιδιού τους αφού ο χρόνος που ορίζει το πρόγραμμα είναι ελάχιστος και συγκεκριμένα μέχρι την Παρασκευή 20 Ιουλίου. Η δημιουργία του κέντρου από το Δήμο Αρταίων, έχει σκοπό την απασχόληση του παιδιού εκτός σχολικού ωραρίου, την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου του με την ατομική οργανωμένη δραστηριότητα ή μέσα από οργανωμένη ομάδα εργαστηρίου καθώς και η εξυπηρέτηση των γονέων. Τα φιλοξενούμενα παιδιά ηλικίας 5-12 ετών μπορούν να απολαύσουν εντελώς δωρεάν υπηρεσίες φύλαξης, δημιουργικής απασχόλησης και πολλών δραστηριοτήτων, βοήθεια στο σχολικό διάβασμα, αγγλικά και άλλα.Κατά τη σχολική περίοδο το ωράριο λειτουργίας της Δομής θα είναι από 2μ.μ. έως 10μ.μ., Χριστούγεννα-Πάσχα και Καλοκαίρι από 8 το πρωί έως 2 το μεσημέρι με στόχο την ψυχαγωγία, την εκπαίδευση των μαθητών και συγχρόνως την διευκόλυνση των εργαζόμενων γονέων. Το ωράριο θα προσαρμόζεται ανάλογα με τις απαιτήσεις της οικογένειας και δεν θα υπάρχει παρουσιολόγιο.Δικαίωμα εγγραφής έχουν οι μητέρες που είναι εργαζόμενες στον ιδιωτικό τομέα, αυτοαπασχολούμενες ή αγρότισσες του πρωτογενή τομέα ή οι έχουσες κάρτα ανεργίας.

O Jon Bon Jovi στους Αγίους Σαράντα!

Ο Jon Bon Jovi, διανυκτέρευσε για μία νύχτα στον κόλπο της πόλης των Αγίων Σαράντα, στην πολυτελή θαλαμηγό αμερικανού επιχειρηματία. Ο πολύ γνωστός αμερικανός καλλιτέχνης, προσγειώθηκε με ιδιωτικό τζετ το περασμένο Σ/Κ στο αεροδρόμιο των Τιράνων, ταξίδεψε οδικός μέχρι την Αυλώνα και από εκεί στα παράλια Αυλώνας - Αγίων Σαράντα με το πολυτελές σκάφος "Fortunate Sun" όπου έκανε αρκετές στάσεις σε απόκρυφους κόλπους μεταξύ Χειμάρρας και Αγίων Σαράντα. Το βράδυ της Κυριακής διανυκτέρευσε στον κόλπο των Αγίων Σαράντα και πριν φύγει για την Κέρκυρα, επισκέφτηκε τον αρχαιολογικό χώρο του Βουθρωτού.Για λόγους ασφαλείας, οι κινήσεις έγιναν με άκρα μυστικότητα και η είδηση έγινε γνωστή από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης της Κέρκυρας.Η αρχαιοελληνική πόλη του Βουθρωτού, 25 χιλιόμετρα νότια των Αγίων Σαράντα, αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς τουρίστες αλλά και παγκόσμιες προσωπικότητες της πολιτικής και του καλλιτεχνικού χώρου. Πριν από ένα χρόνο, το Βουθρωτό που ιδρύθηκε αμέσως μετά την καταστροφή της Τροίας, επισκέφτηκε ο Roger Taylor, μέλλος του θρυλικού συγκροτήματος "Queen".


ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΗΣ

Αντιστράτηγος ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου Δημήτρης Τσακνάκης

Στο βαθμό του Αντιστρατήγου της Ελληνικής Αστυνομίας προήχθη, μετά την κρίση του Ανωτάτου Συμβουλίου Κρίσεων ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου Δημήτριος Τσακνάκης.Άλλοι δύο αστυνομικοί διευθυντές που υπηρετούσαν στη Γενική Ηπείρου προήχθησαν σε ταξίαρχους.Πρόκειται για τον Κώστα Τρομπούκη και τον Γιώργο Λελοβίτη.Αντίθετα οι κ.κ. Βασίλης Θεοχάρης,Βασίλης Μίαρης και Γιώργος Ντοκομές αποστρατεύτηκαν.

Η αποστομωτική απάντηση του Θ.Μανταλόβα

Μετά την συνέντευξη τύπου και την απάντηση σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου,τουλάχιστον παραπλανητικές-αν όχι κακοπροαίρετες-αποδείχθηκαν τελικά κάποιες φήμες που κυκλοφορούσαν στο διαδίκτυο,σχετικά με την αποζημίωση που λαμβάνει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ύδρευσης Λεκανοπεδίου Θανάσης Μανταλόβας.Και τούτο,όχι μόνο γιατί η αποζημίωση που έλαβε για το έτος 2011,είναι εξαιρετικά μικρή,αλλά κυρίως,επειδή το ένα τρίτο αυτής της αμοιβής,το είχε διαθέσει υπέρ οργανισμού με τεράστια κοινωφελή δραστηριότητα και προσφορά στην περιοχή μας.Μάλλον θα πρέπει να βρουν άλλον τρόπο να τον χτυπήσουν κάποιοι που προσπαθούν να απαξιώσουν τα αποτελέσματα της προσπάθειας του.Πρώτη φορά βλέπετε μένει το λεκανοπέδιο χωρίς προβλήματα υδροδότησης,παρόλο που ο υδράργυρος τις προηγούμενες ημέρες είχε χτυπήσει "κόκκινο".

«Τελευταίο αντίο» στον Γιάννη Καραμάνη

Κηδεύτηκε την Κυριακή με πολιτική τελετή στο Σταυράκι, το μέλος της ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ
Πλήθος κόσμου, σύντροφοι, συγγενείς, συναγωνιστές και φίλοι, αποχαιρέτησαν την Κυριακή το απόγευμα με πολιτική κηδεία στο Σταυράκι Ιωαννίνων τον Γιάννη Καραμάνη, μέλος της ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ, της Τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, του ΔΣ στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων και πρόεδρο του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων νομού Ιωαννίνων, που έφυγε πρόωρα το Σάββατο, σε τροχαίο δυστύχημα, μόλις στα 38 του χρόνια.Το δυστύχημα έγινε στην εθνική οδό Αρτας - Αντίρριου, στο ύψος του δρόμου Μενιδίου και Κατάφουρκο (Μακρυνόρος), όταν διερχόμενο ΙΧ αυτοκίνητο πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκε μετωπικά με τη μηχανή που οδηγούσε ο σύντροφος Γιάννης. Η συνεπιβάτισσά του, Γεωργία Γεωργιάδου, μέλος της ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ και πρόεδρος του κλαδικού συνδικάτου Γάλατος - Ποτών - Τροφίμων νομού Ιωαννίνων, νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο της Αρτας, σοβαρά τραυματισμένη, έχοντας όμως διαφύγει τον κίνδυνο.Ο προαύλιος χώρος της εκκλησίας στο Σταυράκι γέμισε ασφυκτικά. Στην πολιτική τελετή παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της Επιτροπής Περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Κώστα Μπάτσικα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, αντιπροσωπεία της ΚΝΕ, της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, συνδικαλιστές από σωματεία όλης της χώρας. Η πομπή ξεκίνησε από το σπίτι του Γιάννη, με το ηπειρώτικο κλαρίνο να παίζει μοιρολόγια και τη σορό του σκεπασμένη με τη σημαία του ΚΚΕ.Το τελευταίο αντίο εκ μέρους του ΚΚΕ, απεύθυνε ο Νεκτάριος Τριάντης, γραμματέας της ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ. Μεταξύ άλλων σημείωσε: «Είμαστε περήφανοι σύντροφε, όπως περήφανη είναι και όλη η οικογένεια σου, όλοι οι φίλοι σου, από τη γειτονιά, το θέατρο, από όλα τα Γιάννενα. Υπηρέτησες το Κόμμα όπου και αν σου ζητήθηκε, σαν γραμματέας της ΚΝΕ στο νομό και μέλος του ΓΠ της ΚΝΕ, έπειτα σαν μέλος της ΝΕ του ΚΚΕ, πρόεδρος του σωματείου Ι/Υ, στη Γραμματεία του ΠΑΜΕ, με αταλάντευτη και ακλόνητη στάση, κόντρα στο συμβιβασμό. Μαχητής δίπλα σε κάθε εργάτη, απολυμένο, άνεργο.Σε αναγνωρίζουν όλοι για την ανιδιοτέλειά σου και τη μαχητικότητά σου. Μα πιο πολύ σε αναγνωρίζουν οι εργάτες από τον Καριπίδη, από τα Dia, από τα Carrefour, το ΔΙΕΘΝΕΣ, την ΠΙΝΔΟ, το ΒΙΚΟ, το ΧΗΤΟ, το ΝΙΤΣΙΑΚΟ, οι μετανάστες εργάτες και από δεκάδες άλλους χώρους δουλειάς εκεί που βαρυγκωμάει η εργατιά. Εκεί που έδινες τη μάχη του Κόμματος να οργανωθεί η εργατική τάξη στα σωματεία, στις επιτροπές του ΠΑΜΕ, να διεκδικήσει τον πλούτο που παράγει. Εκεί που δίναμε και δίνουμε τη μάχη μέσα στη χειρότερη καπιταλιστική κρίση, να μην κάνουν πίσω από το δίκιο τους, να σηκώσουν ανάστημα. Να ενώσουν τη δύναμή τους. Ησουν εκεί. Πρωτοπόρος, ανυπόταχτος, ανιδιοτελής, η φωνή του ΚΚΕ».Με δυο λόγια γεμάτα συγκίνηση, αποχαιρέτησε το γιο, αδερφό και θείο εκ μέρους των συγγενών του, ο ξάδερφος του και σύντροφος Κωστής Φαρμάκης. Εκ μέρους του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων, στην πολιτική τελετή μίλησε η Χριστίνα Τουλκιαρίδου, ενώ χαιρετισμό στον συντοπίτη Γιάννη απεύθυνε εκ μέρους του τοπικού Δημοτικού Συμβουλίου Σταυρακίου ο Βασίλης Μητρόπουλος και από το καλλιτεχνικό σωματείο ΕΞΑΥΔΑ, ο Σάββας Κουνουβέλης.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Εκδήλωση για τηv αναχώρηση της Αλεξάνδρας Τσιάβου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου

Την Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2012 και ώρα 21.00΄σας καλούμε στο χώρο των αθλητικών εγκαταστάσεων του Ομίλου μας για να περάσουμε μερικές ευχάριστες ώρες με τη συντροφιά της αθλήτριάς μας Τσιάβου Αλεξάνδρας – Ολυμπιονίκη και Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας- και να της ευχηθούμε καλή επιτυχία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Με αθλητικούς χαιρετισμούς το Δ.Σ. του Ν.Ο.Ηγουμενίτσας

ΠΡΕΒΕΖΑ:Σήμερα στο Δημοτικό Κηποθέατρο « Γιάννης Ρίτσος» «Ο Τζιμ το Τζιτζίκι…» του Ε. Τριβιζά

Το νέο έργο του Ευγένιου Τριβιζά με τίτλο «Ο Τζιμ το Τζιτζίκι και η …συμμορία του Μονόφθαλμου Τυφλοπόντικα», θα παρουσιάσει στην Πρέβεζα ο «Θίασος 81», σήμερα Τρίτη στις 9.15 το βράδυ, στο Δημοτικό Κηποθέατρο «Γιάννης Ρίτσος».Μια σπαρταριστή ανατροπή του γνωστού μύθου για τον Τζίτζικα και τον μέρμηγκα. Ένα έργο με θέμα την Φιλία, την Αλληλεγγύη και την αξία της Τέχνης στη ζωή.Δύο μυρμήγκια που ετοιμάζονται για τον χειμώνα, ένα ανέμελο τζιτζίκι βιρτουόζος του μαντολίνου, ένας δαιμόνιος κυνηγός ταλέντων, δύο εύπορες κότες και η ασύλληπτη συμμορία του μονόφθαλμου τυφλοπόντικα, είναι οι ήρωες του έργου που δίνει επιτέλους την τελική απάντηση στο προαιώνιο ερώτημα « Να τζι κανείς ή να μη τζι;» Μια διαδραστική παράσταση με μεγάλη συμμετοχή των παιδιών. Ευφάνταστα σκηνικά, εντυπωσιακά κοστούμια και μάσκες , χρήση πολυμέσων 15 τραγούδια που «ξεσηκώνουν» και παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην παράσταση Γενική είσοδος : 10 ευρώ. Εισιτήρια προπωλούνται στο χώρο της Δημοτικής Αγοράς.