Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2012

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Νεκρό ζαρκάδι σε τροχαίο στη Ραβενή Φιλιατών

Η άμεση επέμβαση της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής και των μελών της Ε' Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου στη Θεσπρωτία, δε στάθηκε, δυστυχώς, ικανή, να αποτρέψει το μοιραίο για ένα αρσενικό ζαρκάδι, που έπεσε θύμα τροχαίου πριν από μερικές ημέρες στη Ραβενή Φιλιατών. Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή του Ν. Θεσπρωτίας ειδοποιήθηκε από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Φιλιατών, ότι βρέθηκε χτυπημένο ένα ζαρκάδι.Οι Θηροφύλακες μετέβησαν άμεσα στην περιοχή, όπου εντόπισαν το άτυχο ζώο, που έφερε πολλαπλά τραύματα, όπως κατάγματα στο κεφάλι και τα άκρα του. Το ζώο, ηλικίας 2 ετών περίπου, μεταφέρθηκε από τους Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες στην Ηγουμενίτσα, εξέπνευσε όμως κατά τη μεταφορά. Μετά από την εξέταση από κτηνίατρο, που διαπίστωσε τις αιτίες του θανάτου, έγινε η ταφή του ζώου.Καλύτερη τύχη ωστόσο είχε ένα νεογέννητο κιρκινέζι, που εντοπίστηκε στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων, πλησίον του κτηρίου της Περιφέρειας, πιθανότατα έχοντας πέσει από τη φωλιά του. Το κιρκινέζι δέχθηκε τη φροντίδα που χρειαζόταν, με τροφή και νερό, από τα μέλη της διοίκησης της Ομοσπονδίας και τους υπαλλήλους της Ε' ΚΟΗ. Ακολούθως, ενημερώθηκε εκπρόσωπος της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας στα Ιωάννινα που το παρέλαβε, προκειμένου να συνεχίσει η φροντίδα του μέχρι την απελευθέρωσή του στο φυσικό περιβάλλον.Με αφορμή τα δύο παραπάνω περιστατικά, η Ε' ΚΟΗ απευθύνει έκκληση σε όλους τους πολίτες, κυνηγούς και μη, να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή όταν κινούνται στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, γιατί είναι κρίμα να χάνονται, θηρεύσιμα ή όχι είδη της άγριας πανίδας, που όλοι οφείλουμε να προστατεύουμε, με αυτόν τον τρόπο.Επίσης, απευθύνουμε έκκληση ώστε σε αντίστοιχα περιστατικά, να ειδοποιείται άμεσα η Θηροφυλακή, προκειμένου να υπάρχει άμεση επέμβαση.Η ευαισθησία και το ενδιαφέρον της Ομοσπονδίας και του κυνηγετικού κόσμου γενικότερα, δεν πρέπει και δεν εξαντλείται μόνο στα θηρεύσιμα είδη, αλλά σε όλα τα είδη της πανίδας που ενδημούν στην περιοχή ευθύνης και αρμοδιότητάς της.

Στο πανηγύρι του Μεσοβουνίου Θεσπρωτίας η Θεοφανία Παπαθωμά

Πρόκειται να πρωταγωνιστήσει σε μια νέα ταινία, της οποίας τα γυρίσματα θα πραγματοποιηθούν στην περιοχή
Η δημοφιλής ελληνίδα ηθοποιός Θεοφανία Παπαθωμά έδωσε το παρών στο πανηγύρι Μεσοβουνίου, στην Ηγουμενίτσα, εκπλήσσοντας τον κόσμο με την παρουσία της.Η ηθοποιός, χωρίς τη συνοδεία του συζύγου της, Πασχάλη Τσαρούχα,φορώντας ένα μακρύ φόρεμα σε ουδέτερο χρώμα, σανδάλια και μια μωβ εσάρπα, η γνωστή ηθοποιός έλαμψε με την παρουσία της στο πανηγύρι. Μάλιστα, δεν δίστασε να σηκωθεί και να χορέψει παραδοσιακούς χορούς, σέρνοντας πρώτη το χορό.Η Θ. Παπαθωμά βρέθηκε στο πανηγύρι Μεσοβουνίου προσκεκλημένη του διακεκριμένου γιατρού Άγγελου Στεργού, ο οποίος ανακάλυψε το εμβόλιο κατά του καρκίνου των λεμφαδένων και κατάγεται από το συγκεκριμένο χωριό.Η Θ. Παπαθωμά πρόκειται να πρωταγωνιστήσει σε μια νέα ταινία, της οποίας τα γυρίσματα θα πραγματοποιηθούν στην περιοχή αυτή της Ηγουμενίτσας.

ΑΡΤΑ: Η αγροτική και περιφερειακή ανάπτυξη, στο επίκεντρο εκδηλώσεων στην κοιλάδα του Αχελώου

Συζητήσεις για την αγροτική και περιφερειακή ανάπτυξη, την ανάπτυξη της υπαίθρου και τη νέα αγροτική επιχειρηματικότητα διοργανώνει, με την υποστήριξη του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, ο δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη Άρτας, στην κοιλάδα του Αχελώου, στις 23 και 24 Ιουλίου.Στις εκδηλώσεις ενημέρωσης θα συμμετάσχουν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιος Τσαυτάρης, οι ευρωβουλευτές Γιώργος Κουμουτσάκος, Σπύρος Δανέλλης, Χαράλαμπος Αγγουράκης, Νίκος Χρυσόγελος, καθώς και ο Γερμανός ευρωβουλευτής με το κόμμα των Φιλελευθέρων, Γιώργος Χατζημαρκάκης.Παρεμβάσεις, μέσω τηλεδιάσκεψης, θα κάνουν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς και ο Γάλλος υπουργός Γεωργίας Στεφάν Λε Φολ.

Διάσωση σκύλου που έπεσε στηλίμνη των Ιωαννίνων

Αξίζουν συγχαρητήρια για την ευσυνειδησία και την ευαισθησία τους οι πυροσβέστες: Ανδρέας Μιμιγιάννης ,Δημήτρης Τσουμάνης και Δημήτρης Θάνος που την Τετάρτη το απόγευμα ανέσυραν και διέσωσαν σκύλο από την Παμβώτιδα στην περιοχή μεταξύ Ντραμπάντοβα και Ντουραχάν. Το άτυχο ζώο βρισκόταν στο νερό πάνω από 7 ώρες. Αρχικά προσπάθησε για τη διάσωση του ανεπιτυχώς ο συμπολίτης μας Χρήστος Σιόντης, ο οποίος στη συνέχεια ήλθε σε επαφή με μέλος του Συλλόγου "ΑΝΙΜΑ" που κάλεσε την πυροσβεστική.Οι ανωτέρω πυροσβέστες ενήργησαν άμεσα και στις ευχαριστίες που δέχτηκαν απάντησαν σεμνά και ευγενικά πως έκαναν μόνο το καθήκον τους. Τα σχόλια περιττεύουν…

Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ έχουν μπει αθλητικά σωματεία των Ιωαννίνων!

Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ έχουν μπει αθλητικά σωματεία των Ιωαννίνων, τα οποία αριθμούν χιλιάδες μέλη, ειδικά παιδιά.Οι έλεγχοι έχουν ξεκινήσει εδώ και μερικές ημέρες και σύμφωνα με έγκυρες πηγές, σε ένα σωματείο που δραστηριοποιείται στο χώρο της κολύμβησης επεβλήθη πρόστιμο μερικών χιλιάδων ευρώ για σειρά παραβάσεων.Οι έλεγχοι αυτοί θα συνεχιστούν και σ' άλλα αθλητικά σωματεία αλλά και παρεμφερείς οργανισμούς καθώς από το ΣΔΟΕ εκτιμάται ότι η φοροδιαφυγή είναι τεράστια, αναφέρει το epiruspost. Λεπτό σημείο είναι οι συνδρομές που πληρώνονται μηνιαία από εκατοντάδες μέλη και για τις οποίες τα σωματεία δεν κόβουν θεωρημένες αποδείξεις.Όπως αναφέρουν έμπειρα στελέχη της υπηρεσίας σε αυτούς τους χώρους, διενεργούνται οικονομικές εμπορικές πράξεις από φυσικά πρόσωπα για ίδιο όφελος, μετακυλώντας τις συνέπειες στο νομικό πρόσωπο του σωματείου. Εισπράττεται το αντίτιμο των αγαθών και υπηρεσιών, χωρίς να εκδίδουν και παραδίδουν φορολογικά στοιχεία στον πελάτη και αντί αυτού εκδίδουν αθεώρητη απόδειξη είσπραξης εισφοράς ή συνδρομής.Εφοδιάζουν επίσης τους πελάτες με ειδικές κάρτες ή ταυτότητες μελών του Σωματείου. Οι κάρτες και οι ταυτότητες είναι και αποδεικτικά στοιχεία της καταβολής του τμήματος από τον πελάτη. Η απόκτηση της κάρτας ή της ταυτότητας προϋποθέτει την προπληρωμή του τιμήματος (μηνιαία κάρτα εισόδου στο γυμναστήριο, ταυτότητα μέλους σε σωματείο διαλογισμού χρονικής διάρκειας έξη μηνών αξίας 60 ευρώ. κ.λπ.).Σύμφωνα με τον γενικότερο σχεδιασμό, στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ μπαίνουν και οι δωρεές στο Δημόσιο, αθλητικά σωματεία, μη κερδοσκοπικά και κοινωφελή ιδρύματα, νοσοκομεία, ΑΕΙ και άλλους φορείς και οργανισμούς, καθώς έχουν διαπιστωθεί υπερτιμολογήσεις, πλασματικά τιμολόγια και τραπεζικές καταθέσεις.Οι έλεγχοι επεκτείνονται και στις χρηματικές δωρεές που εκπίπτουν από την Εφορία και αφορούν μεταξύ άλλων δωρεές στο Δημόσιο, στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στα ημεδαπά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, νοσοκομεία, κοινωφελή ιδρύματα, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα σωματεία, ερευνητικούς και τεχνολογικούς φορείς και ερευνητικά κέντρα κ.ά.

Ανακοίνωση Επιμελητηρίου Πρέβεζας

Το Επιμελητήριο Πρέβεζας ενημερώνει τις επιχειρήσεις - μέλη του ότι στον ασφαλιστικό τους φορέα ΟΑΕΕ βάσει των διατάξεων της παρ. 5 άρθρο 32 του νόμου 4075/2012 δίδεται η δυνατότητα κατάταξης σε έως δύο κατώτερες ασφαλιστικές κατηγορίες. Απαραίτητη προϋπόθεση να είναι οι ασφαλισμένοι ταμειακά ενήμεροι ή να έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους.

Ο Σπύρος Παπαδόπουλος σήμερα στο Υπαίθριο Θέατρο της Ε.Η.Μ.

Η θεατρική παράσταση του Ντάριο Φο με τίτλο «Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού» και πρωταγωνιστή τον Σπύρο Παπαδόπουλο θα παρουσιαστεί στο Υπαίθριο Θέατρο της Ε.Η.Μ. σήμερα Πέμπτη, 12 Ιουλίου. Ώρα έναρξης 9:15 μ.μ.. Τα εισιτήρια κοστίζουν 18 ευρώ γενική είσοδος, 15 ευρώ μειωμένο και φοιτητικό, 12 ευρώ για παιδιά κάτω των 12 ετών.Με προσκόμιση βιβλιαρίων ΟΓΑ στο ταμείο το εισιτήριο κοστίζει 12 ευρώ.

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Ιωαννίνων στη Βάλια Κάλντα

Ο ΕΟΣ Ιωαννίνων την Κυριακή 15 Ιουλίου 2012 θα πραγματοποιήσει την τελευταία γι’ αυτή την ορειβατική χρονιά πορεία-διαδρομή διασχίζοντας τη «Βάλια Κάλντα».Η πορεία θ’ αρχίσει απ’ το μονοπάτι Ρ6 κοντά στο κύριο φράγμα της λίμνης των Πηγών Αώου στις Πολιτσές και θ’ ανέβουμε στον «Αυχένα της Αρκούδας» μεταξύ των κορυφών Αυτιά (2.082μ) και Φλέγκα (2.159μ). Στη συνέχεια θα κατηφορίσουμε προς το Αρκουδόρεμα και διασχίζοντας το βασικό κομμάτι του πυρήνα του Εθνικού Δρυμού θα καταλήξουμε στο καταφύγιο της Βωβούσας.Αναχώρηση 6:00 π.μ. από την Περιφέρεια Ηπείρου.Ώρες πορείας: 9-10.Αρχηγοί πορείας: Δημήτρης Ξαξίρης, Χρήστος Παπαχρήστος.Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Ορειβατικού Συλλόγου καθημερινά 7-9μμ. Τηλ. 26510-22138.

Δωρεάν μαθήματα εκμάθησης κολύμβησης στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Πρέβεζας

Δωρεάν μαθήματα εκμάθησης κολύμβησης σε μικρούς και μεγάλους με εμπείρους προπονητές, προσφέρει στους πολίτες ο Δήμος Πρέβεζας . Τα μαθήματα θα γίνονται στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Πρέβεζας καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής τις ώρες 10 με 12 το πρωί και 2 με 4 το απόγευμα. Πληροφορίες στον προπονητήΠαναγιώτου Ιωάννη και στο τηλ. 6946512780.

Ενδιαφέρον σεμινάριο στο Επιμελητήριο Άρτας

Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον σεμινάριο συγκριτικής αξιολόγησης (benchmarking) θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2012, στις 6:30 μμ, στο Επιμελητήριο Άρτας με θέμα «Προηγμένα εργαλεία και μέθοδοι Τεχνολογίας Πληροφορικής & Επικοινωνιών για τις ΜμΕ».Το σεμινάριο πραγματοποιείται στα πλαίσια του Έργου INNOVA – Διεθνές Κέντρο Εφαρμοσμένης Γνώσης για την Καινοτομία στις Μεσογειακές Χώρες που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας ΕΛΛΑΔΑ-ΙΤΑΛΙΑ 2007-2013 και στόχοι του είναι:
1. να ενισχυθεί η γνώση γύρω από την τοπική αγορά με τον εντοπισμό και την αναγνώριση των δυνατών σημείων και των αδυναμιών των τοπικών ΜμΕ όσoν αφορά τη χρήση των Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ΤΠΕ), ώστε να προσδιοριστούν με σαφήνεια οι σημαντικότερες ανάγκες για κατάρτιση και εξειδίκευση,
2. να παρουσιαστούν νέα διαθέσιμα εργαλεία και νέες μέθοδοι που βασίζονται κυρίως στην αξιοποίηση των σύγχρονων τεχνολογικών επιτευγμάτων και του διαδικτύου (όπως, για παράδειγμα, αξιοποίηση εφαρμογών Web 2.0, cloud computing, υπηρεσιών Google, open API, κτλ.),
3. να αναζητηθούν και να προταθούν λύσεις ΤΠΕ χαμηλού κόστους προκειμένου να ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα στην περιοχή μας,
4. να αναζητηθούν και να προταθούν νέες μέθοδοι ΤΠΕ, η αξιοποίηση των οποίων θα συμβάλει στην αύξηση της παραγωγικότητας των τοπικών ΜμΕ,
5. να αναζητηθούν και να προταθούν προηγμένες μέθοδοι ΤΠΕ για την προβολή και τη διαχείριση τοπικών επιχειρήσεων που ασχολούνται με τις νέες τεχνολογίες,
6. να παρουσιαστούν νέες ΤΠΕ ικανές να συμβάλουν στην ανάπτυξη νέων προϊόντων και στην παροχή νέων υπηρεσιών.
Με βάση τις ανάγκες που θα προσδιοριστούν κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, θα οργανωθούν εξειδικευμένα σεμινάρια εκπαίδευσης, στα οποία θα προσκληθούν να συμμετάσχουν ενδιαφερόμενοι νέοι επιχειρηματίες και πτυχιούχοι σχολών σχετικών με ΤΠΕ. Η εκπαίδευση θα αφορά καινοτόμα εργαλεία πληροφορικής και μεθόδους οργάνωσης επιχειρήσεων, καθώς και τη σχεδίαση και υλοποίηση επιχειρηματικών σχεδίων, τα καλύτερα από τα οποία θα χρηματοδοτηθούν από το Έργο.Η ατζέντα του σεμιναρίου περιλαμβάνει παρουσιάσεις και ομάδες συζήτησης γύρω από θέματα, όπως: Εφαρμογές λογισμικού ανοικτού κώδικα, Ολοκληρωμένες ευρυζωνικές τεχνολογίες για τις ΜμΕ, Εργαλεία Επαυξημένης Πραγματικότητας και μέθοδοι για τη σύγχρονη επιχείρηση, Καλές Πρακτικές και παραδείγματα επιτυχούς αξιοποίησης ΤΠΕ σε ΜμΕ για την επίτευξη βιώσιμης περιφερειακής ανάπτυξης.Το σεμινάριο απευθύνεται σε νέους πτυχιούχους και σε στελέχη και εργαζομένους στις ΜμΕ της περιοχής μας, και θα υλοποιηθεί με τη συμμετοχή εκπροσώπων τοπικών και περιφερειακών Αρχών, ερευνητικών κέντρων και Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

«Χαμός στο Ίσιωμα» - Φεστιβάλ Τζουμέρκων 3-4-5 Αυγούστου

Τριήμερο Φεστιβάλ Τζουμέρκων υπό τον τίτλο «Χαμός στο Ίσιωμα» θα πραγματοποιηθεί στις 3-4-5 Αυγούστου στη θέση Ίσιωμα, όπου βρίσκεται το Ορειβατικό Καταφύγιο Πραμάντων. Στη σχετική ανακοίνωση – κάλεσμα από πλευράς των διοργανωτών αναφέρεται: Καλοκαίρι 2012!!! Ποιες θα είναι οι αναμνήσεις μας από αυτό το καλοκαίρι; Πώς μπορούμε να αντισταθούμε σε αυτόν τον βομβαρδισμό απαισιοδοξίας; Δεν είναι δύσκολο. Ζούμε σε μια από τις πιο όμορφες χώρες του πλανήτη, ας το εκμεταλλευτούμε. Γνωστές και αμέτρητες οι παραλίες και οι προορισμοί. Δεν είναι μόνο η θάλασσα όμως. Ας κοιτάξουμε και λίγο πιο ψηλά... Σας καλούμε στα Τζουμέρκα, ένα τόπο που δεν έχει αλλοτριωθεί από το καταστροφικό ραβδί του τουρισμού. Η φύση εδώ είναι αγνή και άγρια, για λάτρεις του εναλλακτικού οι οποίοι είναι ικανοί να θαυμάσουν.Στη θέση Ίσιωμα, όπου βρίσκεται το Ορειβατικό Καταφύγιο Πραμάντων, σ’ ένα 3ήμερο φεστιβάλ που υπόσχεται να γεμίσει τις αισθήσεις με χρώματα, ήχους, μυρωδιές, εικόνες και στιγμές μοναδικές. Στιγμές που θα αναδείξουν στους εαυτούς μας ότι ζούμε.Ελάτε να γνωριστούμε, να διασκεδάσουμε, να επικοινωνήσουμε, να γελάσουμε, να μερακλώσουμε και να κοιμηθούμε με ταβάνι μας τ’ αστέρια.Με σεβασμό στη φύση, στους εαυτούς μας και σε αυτό που κάνουμε!Καλά να περνάμε!

Νταήδες με το Λαό, Κιοτήδες με την Τρόικα

Ο δήμαρχος Πάργας γαι το ξεπούλημα της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ
Αγαπητοί Ηπειρώτες υπάρχει σήμερα μεγάλη ανησυχία στο χωράφι, στη στάνη αλλά και μέσα στην εταιρία για το μέλλον της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ, η ανησυχία είναι κοινή και από τους παραγωγούς αλλά και από τους εργαζομένους.Όλοι λέμε ναι στον έλεγχο, ναι στον εκσυγχρονισμό, ναι στο νοικοκύρεμα, ναι στην όποια βελτίωση υποδομών και λειτουργιών της βιομηχανίας γάλακτος, λέμε ναι στη διαφάνεια, ναι στην λογοδοσία, ναι στον καταλογισμό ευθυνών για τυχόν διασπάθιση χρήματος και ποινικές ρήτρες που θα τσακίζουν πρακτικές και τακτικές που ζημιώνουν τη γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ. Όλοι μας λέμε ναι στην αξιολόγηση του εργατικού και διοικητικού προσωπικού, με αξιοκρατικά κριτήρια και μακριά από κομματικά και πελατειακά βολέματα ημετέρων.Λέμε όχι στο ξεπούλημα της ΔΩΔΩΝΗΣ και μάλιστα τώρα σε περίοδο οικονομικής κρίσης γιατί θα έρθουν τ’ αρπακτικά, ΄΄ οι δήθεν΄΄ επενδυτές, οι καιροσκόποι να την πάρουν αντί πινακίου φακής. Αν κάτι τέτοιο συμβεί, τότε οι κτηνοτρόφοι μας θα χάσουν τα κοπάδια τους και θα μετατραπούν σε τσοπαναραίους των αφεντάδων τους και τούτο γιατί οι λεγόμενοι επενδυτές στα αλήθεια πιστεύουν πως θα αγοράσουν όλη την παραγωγή γάλακτος δίχως εκβιασμούς και όχι σε εξευτελιστικές τιμές;Θ’ αγοράζουν όλα τα γάλατα κατσικίσιο – πρόβειο – αγελαδινό καθ’ όλη τη χρονική περίοδο σε τιμές που θα ανταποκρίνονται στο μόχθο και τον ιδρώτα των κτηνοτρόφων ή θα πράττουν κατά το ΄΄ δοκούν ΄΄ ανάλογα με τους χρησμούς του μαντείου της Δωδώνης και θα οδηγήσουν στην εξαθλίωση, τους κτηνοτρόφους μας και στην ανεργία τους εργαζομένους στην εταιρία, μεταφέροντάς την πιθανόν σε γειτονική χώρα.Ποιες ασφαλιστικές δικλίδες προστασίας των παραγωγών γάλακτος και από ποιους; θα υπάρξει κρατική προστασία και με ποιες ρήτρες; θα αναλάβουν οι λεγόμενοι επενδυτές και όλα τα τυχόν χρέη της γαλακτοβιομηχανίας γάλακτος ή θα τα φορτώσουν στο λαό; θα ξεπουλήσουμε τη ΔΩΔΩΝΗ επειδή το θέλουν οι Τρωικανοί;Κανένας λαός στην γη δε σκύβει το κεφάλι του σε εκβιασμούς, απειλές, δήθεν υποδείξεις και νουθεσίες καμμιανής Μέρκελ και Λαγκάρντ, πόσο μάλλον ο Ηπειρώτικος λαός. Ας μας επιστρέψει η κ. Μέρκελ το κατοχικό δάνειο, τις πολεμικές αποζημιώσεις, το βιός μας που έκαναν πλιάτσικο οι πατριώτες της στην κατοχή κι ας κρατήσει τα δασκαλέματα για τον εαυτό της. Δεν αποδεχόμαστε πολιτικές και πολιτικούς που είναι Κιοτήδες με την Τρώικα και Νταήδες με το λαό μας. Αν ακολουθήσουμε τέτοιες πολιτικές ούτε θα θερίζουμε ούτε θα αρμέγουμε, εκεί θα μας οδηγήσουν.Ο Ηπειρώτικος λαός έχει αξιοπρέπεια, έχει περηφάνια, έχει φιλότιμο, δεν έχει κιοτήδες. Περίτρανα λέμε όχι στο ξεπούλημα της ΔΩΔΩΝΗΣ, λέμε ναι στο νοικοκύρεμα, ναι στον εκσυγχρονισμό και στην εξυγίανση, λέμε ναι στη διαφάνεια και τον έλεγχο και τρανταχτά όχι στα πεσκέσια και τα βερεσέδια πουθενά και σε κανέναν. Μπορούμε και χωρίς τα δασκαλέματα της κ. Μέρκελ και κ. Λαγκάρντ.Η ΔΩΔΩΝΗ θα επιβιώσει, οι Ηπειρώτες δεν καπιστρώνονται δεν είναι μαλιστάνθρωποι, βγάζουν λάθος συμπεράσματα από κάποιους ενδοτικούς σύγχρονους Πηλιογούσηδες. Πατριώτες θα αντισταθούμε, όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε. Όλοι μαζί μπορούμε να πάμε όπου θέλουμε, μόνοι μας πουθενά.Σταθερή και αταλάντευτη θέση μας η ΔΩΔΩΝΗ να παραμείνει στα χέρια των κτηνοτρόφων μας.


*Ομιλία του  Δημάρχου Πάργας την Τρίτη 09/07/2012 στην συγκέντρωση των Κτηνοτρόφων στα γραφεία της γαλακτοβιομηχανίας  ΔΩΔΩΝΗΣ στα Ιωάννινα

Δεν θα λειτουργήσουν αύριο τα ΚΔΑΠ του Δήμου Ιωαννιτών

Λόγω της προσωρινής διακοπής νερού στην πόλη
Λόγω της προσωρινής διακοπής νερού στην πόλη των Ιωαννίνων, αύριο Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012, δεν θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού του Πνευματικού Κέντρου Ιωαννιτών, «Ρόδα», Δωδώνης 35, «Σβούρα», Πλ. Χατζή 19, και «Αερόστατο», Κατίνας Παξινού 8.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ Ν.Τ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΔΕΔΥ ΠΡΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΕΟΠΥΥ

Κύριε Διοικητά,
η συνεχιζόμενη εμπλοκή στην συνεργασία του ΕΟΠΥΥ με συγκεκριμένη φαρμακευτική εταιρεία (ROCHE), έχει ως αποτέλεσμα την μη χορήγηση από το τοπικό φαρμακείο του φορέα ,λογω έλλειψης, συγκεκριμένων σκευασμάτων υψηλού κόστους .Από το τοπικό φαρμακείο έχουν γίνει έγκαιρα .όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την προμήθεια τους.Συνάδελφοι μας ,που είναι ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ και καθημερινή χρήση των εν λογά σκευασμάτων εδώ και ημέρες δεν τα παίρνουν, με ότι αυτό σημαίνει.Το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ σας απευθύνει έκκληση, να προβαίνετε άμεσα σε κάθε ενεργεία και προς κάθε κατεύθυνση, για την προμήθεια και αποστολή στο φαρμακείο Ιωαννίνων των απαραιτήτων φαρμάκων, πριν την ύπαρξη δραματικών επιπτώσεων στην υγεία των ασφαλισμένων.
ΕΛΕΟΣ. Η ΥΓΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΡΙΒΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ    ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ

Το όνομα του Γιώργου Οικονόμου θα δοθεί στην αίθουσα άρσης βαρών του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ

To Διοικητικό Συμβούλιο του Α.Ο. ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ Ιωαννίνων, μετά τον αδόκητο χαμό του προπονητή του συλλόγου και ιδρυτή του τμήματος άρσης βαρών Γιώργου Οικονόμου, συνεδρίασε έκτακτα και αποφάσισε να παραστεί σύσσωμο στην εξώδιο ακολουθία που θα λάβει χώρα στο Ι. Ναό Αγ. Νικολάου Κοπάνων την Παρασκευή 13.07.2012 και ώρα 11.00 π.μ., να καταθέσει στεφάνι στη σορό του εκ μέρους του και εκ μέρους των αθλητών του συλλόγου, να δώσει στην αίθουσα άρσης βαρών του συλλόγου το όνομά του και ταυτόχρονα να καθιερώσει στο μέλλον τη διοργάνωση αγώνων, οι οποίοι θα φέρουν το όνομά του.

Βελτιώσεις στο Οδικό Δίκτυο προωθεί η Περιφέρεια Ηπείρου

Παρεμβάσεις στο σύνολο του οδικού δικτύου της Ηπείρου προωθούνται από την Περιφέρεια Ηπείρου μέσα από τις σχετικές αποφάσεις που έλαβε η Οικονομική Επιτροπή κατά την σημερινή συνεδρίασή της.Συγκεκριμένα η Ο.Ε. ενέκρινε τη δημοπράτηση των έργων:
- «Τοποθέτηση μεταλλικών στηθαίων και οδικής σήμανσης σε τμήματα του εθνικού οδικού δικτύου Περιφέρειας Ηπείρου», προϋπολογισμού 245.000 ευρώ,
- «Βελτίωση οδού Βρυσοχώρι - Παλαιοσέλι», προϋπολογισμού 150.000 ευρώ,
- «Αποκατάσταση οδού Ανήλιο – Χιονοδρομικό Κέντρο», προϋπολογισμού 150.000 ευρώ,
- «Αποκατάσταση οδού προς Λάιστα», προϋπολογισμού 116.395 ευρώ, και

Στο 22,5% η ανεργία τον Απρίλιο!!!

Νέο ρεκόρ κατέγραψε η ανεργία τον Απρίλιο, καθώς, σύμφωνα με τα εποχικά προσαρμοσμένα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής ΕΛΣΤΑΤ, το ποσοστό της έφθασε το 22,5%, από 22% το Μάρτιο και 16,6% τον Απρίλιο του 2011.Το σύνολο των απασχολουμένων εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.813.601 άτομα. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.109.658, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 3.360.717 άτομα.Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 332.535 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο του 2011 (μείωση 8,0%) και κατά 12.827 άτομα σε σχέση με το Μάρτιο του 2012 (μείωση 0,3%).Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 307.775 άτομα σε σχέση με τον περσινό Απρίλιο (αύξηση 38,4%) και κατά 27.493 σε σχέση με το Μάρτιο που πέρασε (αύξηση 2,5%).Οι οικονομικά μη ενεργοί, δηλαδή τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, αυξήθηκαν κατά 15.877 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο του 2011 (αύξηση 0,5%) και μειώθηκαν κατά 2.373 άτομα σε σχέση με τον περασμένο Μάρτιο (μείωση 0,1%).

ΠΑΡΓΑ:Nιόπαντροι αμέσως μετά τη στέψη βούτηξαν στη θάλασσα για μπάνιο!

Παντρεύτηκαν στην Άρτα. Αμέσως ταξίδεψαν στην Πάργα και βούτηξαν στη θάλασσα, προκειμένου να γιορτάσουν με αυτό τον τρόπο την ένωσή τους "εις σάρκαν μίαν". Άφησαν στην παραλία νυφικό και κοστούμι και απόλαυσαν το απογευματινό κολύμπι, υπό τα βλέμματα δεκάδων τουριστών. Τους πλησιάζαμε και μας είπαν ότι "δεν περιμέναμε να έχουμε τόσους πολλούς θεατές". Αλλά δεν φάνηκαν καθόλου ενοχλημένοι. Το αντίθετο μάλιστα. Ένιωθαν ευτυχισμένοι και ήθελαν την ευτυχία τους να την καταλάβουν όλοι... Νωρίτερα είχαν περπατήσει μια υπέροχη διαδρομή στο Κάστρο της Πάργας. Όταν τους ρωτήσαμε αν έχουν αντίρρηση να τους φωτογραφήσουμε και να προβάλλουμε τις πρώτες στιγμές τους ως παντρεμένοι. Ο έγγαμος βίος τους ξεκίνησε πολύ ρομαντικά. Ευχή μας είναι να συνεχιστεί εξίσου ρομαντικά.
katoci.com

Εθελοντές Ιατροί και Νοσηλευτές πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους στα παιδιά του Δήμου Πωγωνίου

Σε διάστημα λίγων μόνο ημερών κλιμάκιο Εθελοντών Ιατρών και Νοσηλευτών ολοκλήρωσε με επιτυχία την επίσκεψη του Ήπειρο. Οι Εθελοντές Ιατροί και Νοσηλευτές βρέθηκαν κοντά στα Παιδιά της Ηπείρου αφού κύριος στόχος μας ήταν αυτά. (Για ΟΛΟΥΣ εμάς, τα Παιδιά αποτελούν πηγή έμπνευσης και δημιουργίας).Εφαλτήριο το Δελβινάκι. Το κλιμάκιο επισκέφθηκε επίσης το Καλπάκι, την Πωγώνιανη, το Κεβαλόβρυσο και τον Παρακάλαμο. Οι εκτεταμένες εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν στα Σχολεία και στα Κέντρα Υγείας κι όπου χρειάσθηκε.Η Ομάδα στόχου ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αφού εξετάσθηκαν – όχι μόνο τα Παιδιά αυτών των περιοχών – αλλά και από άλλες περιοχές, όπως παιδιά τα οποία φιλοξενούνται σε Ιδρύματα.Η υποστήριξη των Εκπαιδευτικών Λειτουργών και των Λειτουργών Υγείας ήταν αμέριστη, γι’ αυτό είχαμε θετικά αποτελέσματα. Ξεπεράσαμε τις 1.300 Ιατρικές Πράξεις.Η υποδοχή, η φιλοξενία και η υποστήριξη που μας επιφύλαξαν οι Τοπικές Αρχές και οι Κάτοικοι ήταν πραγματικά Συγκινητική . Τους Ευχαριστούμε θερμά ΟΛΟΥΣ!!!Καταγράψαμε κάποιες ανάγκες και θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε στο μέτρο του δυνατού. Σίγουρα, όμως, αυτό το ταξίδι θα έχει γυρισμό.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΦΙΛΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ "ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΓΚΑΛΙΑ"

Κλειστό θα παραμείνει για πέντε ημέρες τμήμα της Λεωφόρου Γεννηματά

Κλειστό θα παραμείνει για πέντε ημέρες τμήμα της Λεωφόρου Γεννηματά λόγω εκτέλεσης εργασιών κατασκευής της οδού Βογιάννου. Συγκεκριμένα από τις 13 Ιουλίου μέχρι τις 18 του μήνα απαγορεύεται η κυκλοφορία, η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων από την οδό Γ. Ίκκου μέχρι την οδό Βογιάννου.Η κίνηση των πεζών θα γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή μέσω εργοταξιακής σήμανσης και με ιδιαίτερη προσοχή.

Ψηφίζουμε για το Αθλητικό Κέντρο Καλούτσιανης

Πέντε αθλητικούς χώρους σε όλη την Ελλάδα θα στηρίξουν δύο μεγάλες εταιρίες ενισχύοντάς τα με το ποσό των δέκα χιλιάδων ευρώ.Τα αθλητικά κέντρα θα αναδειχθούν μέσα από ανοιχτή διαδικτυακή ψηφοφορία και ο Δήμος Ιωαννιτών μετέχει σε αυτή με το Αθλητικό Κέντρο Καλούτσιανης.Για την έκβαση της προσπάθειας καθοριστική θα είναι η συμμετοχή των συμπολιτών μας, οι οποίοι καλούνται να στηρίξουν την προσπάθεια δίνοντας δυναμικό παρόν στη διαδικτυακή ψηφοφορία.Η διαδικασία της ψηφοφορίας για το κοινό, ξεκινά το Σάββατο, 14 Ιουλίου 2012 και θα πραγματοποιηθεί μέσα από το microsite wwwmicrosite www.stirizoathlitismo.gr στο οποίο αναφέρονται αναλυτικά τα βήματα για την καταχώριση κάθε ψήφου.Η ψηφοφορία θα ολοκληρωθεί στις 28 Ιουλίου και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 31 Αυγούστου.Η πρωτοβουλία ανήκει στις εταιρείες Procter & Gamble και Carrefour η οποία μέσα από την διαδικασία αυτή θα στηρίξει πέντε αθλητικά κέντρα δίνοντάς τους την δυνατότητα να επιλέξουν ανάλογα με τις ανάγκες τους τον αθλητικό εξοπλισμό ή τη μερική ανακαίνιση του χώρου.

Το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» ευχαριστεί η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Πρέβεζας

Το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» για την προσφορά δύο (2) Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πρέβεζας μέσω της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας Future Library για την υποστήριξη της Kαλοκαιρινής Eκστρατείας Προώθησης της Ανάγνωσης & της Δημιουργικότητας « Διαδρομές με πυξίδα τη Βιβλιοθήκη», ευχαριστεί η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Πρέβεζας. Επίσης ευχαριστεί το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» για τη δωρεά 130 παιδικών βιβλίων για την υποστήριξη των παραπάνω δράσεων. Όπως αναφέρει ο αντιδήμαρχος πολιτισμού Κοσμάς Κορωναίος το Κοινωφελές Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» μέσω του προγράμματος Ενίσχυσης των Δημοσίων/Δημοτικών Βιβλιοθηκών σε όλη την Ελλάδα, δείχνει την ευαισθησία του και την πίστη του, για την ανάγκη στήριξης αυτών και του έργου που επιτελούν, ιδιαίτερα στη σημερινή δύσκολη εποχή, που ο πολιτισμός δεν είναι στις άμεσες προτεραιότητες.

Τον απολογισμό για τον ενάμισι χρόνο της θητείας της έκανε η Δημοτική Αρχή

Τον απολογισμό για τον ενάμισι χρόνο της θητείας της έκανε η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ. Η βασική εισήγηση έγινε από τον Δήμαρχο Φίλιππα Φίλιο και ακολούθησαν αναλυτικές παρουσιάσεις για όλους τους τομείς δράσεις του Δήμου.Σύμφωνα με όσα παρουσιάστηκαν, ο Δήμος αντιμετωπίζει μία εξαιρετικά δύσκολη οικονομική κατάσταση εξ αιτίας της συνεχούς περικοπής πόρων αλλά και των τεράστιων χρεών που βρήκε από τα παρελθόντα έτη.Στον τομέα των έργων η προσπάθεια επικεντρώνεται στο ΕΣΠΑ ως την μοναδική βασική πηγή χρηματοδότησης. Μέχρι σήμερα έχουν ενταχθεί έργα συνολικού προϋπολογισμού 135 εκατομμυρίων ευρώ ενώ στα δέκα εκατομμύρια ανέρχεται η πρόταση για το πρόγραμμα Αγροτικής Αναγέννησης.«Ο αγώνας για τη νέα πραγματικότητα του διευρυμένου δήμου συνεχίζεται. Στόχος μας είναι τα επόμενα να είναι χρόνια καινοτόμων παρεμβάσεων και έργων ουσίας που θα συμβάλλουν στην αναζωογόνηση όλων των περιοχών και στη συνεχή αναβάθμιση της ποιότητας ζωής» τόνισε στην εισήγησή του ο Δήμαρχος.Κριτική ασκήθηκε και από τις τέσσερις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, οι οποίες υποστήριξαν ότι υπάρχει έλλειμμα στον τομέα των έργων και της καθημερινότητας ενώ ζήτησαν περισσότερες παρεμβάσεις για την στήριξη των ομάδων πληθυσμού που πλήττονται από την οικονομική κρίση.

Συλλυπητήρια για τον Γιώργο Οικονόμου από το Δήμο Ιωαννιτών

Η Δημοτική Αρχή εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για τον θάνατο του Γιώργου Οικονόμου, ενός ανθρώπου που έλαμψε στα γράμματα και τον αθλητισμό.Ο Γιώργος Οικονόμου αποτέλεσε μία κορυφαία προσωπικότητα που με το έργο του σφράγισε την τοπική κοινωνία.Η προσφορά του στη λογοτεχνία, ειδικά όμως στον αθλητισμό ήταν εντυπωσιακή. Συνέδεσε το όνομά του με τον Σπάρτακο και την εντυπωσιακή του πορεία στην Άρση Βαρών καθώς με τα πενιχρά μέσα που διέθετε ανέδειξε έξι Ολυμπιονίκες και αμέτρητους πρωταθλητές Ελλάδος.Ο Γιώργος Οικονόμου ήταν μία χαρισματική προσωπικότητα.Η Δημοτική Αρχή εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στους οικείους του και στην αθλητική οικογένεια του Σπάρτακου την οποία αγάπησε και υπηρέτησε με πάθος.

Χωρίς νερό για μια ημέρα η πόλη των Ιωαννίνων!

Διακοπή νερού σε όλη την πόλη των Ιωαννίνων για ένα ολόκληρο 24ωρο θα σημειωθεί από σήμερα στις 10 το βράδυ έως και αύριο  Παρασκευή στις 10 το βράδυ!!!Από την ΔΕΥΑΙ Θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια να μειωθεί στο ελάχιστο η διακοπή της ύδρευσης.

Επίσκεψη στο Δήμαρχο Πρέβεζας πραγματοποίησε αντιπροσωπεία των Τσέχων μαθητών και εκπαιδευτικών

Επίσκεψη στο Δήμαρχο Πρέβεζας Χρήστο Μπαΐλη πραγματοποίησε αντιπροσωπεία των Τσέχων μαθητών και εκπαιδευτικών οι οποίοι έχουν κατασκηνώσει και φέτος στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων. Οι μαθητές και οι δάσκαλοι τους εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους, προς το Δήμαρχο για την φιλοξενία και τις διευκολύνσεις που παρέχουν στους Τσέχους κατασκηνωτές, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να περάσουν τις διακοπές τους σε ένα πανέμορφο περιβάλλον. Ο κ.Μπαΐλης καλωσόρισε την ομάδα, υπογραμμίζοντας ότι είναι πολύ σημαντικό στις δύσκολες εποχές που διανύει η χώρα μας, οι λαοί να πορεύονται αδελφωμένοι και να εκφράζουν με κάθε τρόπο την μεταξύ τους αλληλεγγύη.

Νέος τρόπος επιλογής των ειδικοτήτων στο ΙΕΚ Άρτας


Το ΙΕΚ Άρτας, προσπαθώντας να αφουγκραστεί τις ανάγκες της νέας γενιάς αλλά και την δυνατότητα απορρόφησης από την αγορά εξειδικευμένων στελεχών, προέκρινε για φέτος έναν πρωτοποριακό τρόπο για την επιλογή των ειδικοτήτων που θα αποτελέσουν γνωστικό αντικείμενο για την επόμενη σχολική χρονιά. Μέσω του site του, http://iek-artas.art.sch.gr/ οργάνωσε ψηφοφορία μέσα από την οποία δίνεται η δυνατότητα σε όλους να εκφράσουν την άποψή τους.Οι προτεινόμενες ειδικότητες Φθινοπωρινού Εξαμήνου 2012 είναι οι εξής:
1) ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ, ΔΙΚΤΥΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ ΓΡΑΦΕΙΩΝ
2) ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΤΡΑΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ
3) ΕΙΔΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ
4) ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ
5) ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ( Security)
6) ΕΙΔΙΚΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ & ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ
7) ΔΙΑΣΩΣΤΗΣ - ΠΛΗΡΩΜΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ
Περίοδος αιτήσεων επιλογής: 1 Αυγούστου 2012 έως 17 Αυγούστου 2012

«Γέφυρα ζωής» για δυο νεφρούς μεταξύ Ιωαννίνων και Λάρισας

Σε Αθήνα, Μόναχο, Βιέννη κ.α. άλλα όργανά της
«Γέφυρα ζωής» ανάμεσα σε τέσσερις πόλεις, μεταξύ των οποίων και στα Γιάννινα, στήθηκε προχθες το βράδυ, μετά το θάνατο μιας 49χρονης στη Λάρισα.Οι οικείοι της αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανά της, τα οποία δόθηκαν σε ανθρώπους που υπομονετικά περίμεναν κάποιο μόσχευμα, για να κρατηθούν στη ζωή.Μετά το θάνατό της άτυχης γυναίκας, στήθηκε «γέφυρα ζωής» ανάμεσα σε Γιάννινα, Αθήνα, Βιέννη αλλά και το Μόναχο της Γερμανίας, για τη μεταφορά των οργάνων της.Υπό τον συντονισμό του Εθνικού Οργανισμού Μεταμόσχευσης, οι νεφροί μεταφέρθηκαν στα Γιάννινα, το ήπαρ στο Μόναχο, οι πνεύμονες στην Βιέννη, η καρδιά στο Ωνάσειο και οι κερατοειδείς στην Θεσσαλονίκη.


Υπέστη εγκεφαλικό…
Η άτυχη γυναίκα έμενε στην Αθήνα, όμως είχε έρθει στην Καρδίτσα για το γάμο της κόρης της, όπου δυστυχώς υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο. Αρχικά νοσηλεύτηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας και μετά διακομίσθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου και κατέληξε.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

ΑΡΤΑ:Πρόσληψη εποχικού προσωπικού στο Φορέα Διαχείρισης Αμβρακικού

Στην πρόσληψη εποχικού προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, πέντε ατόμων προχωρά ο Φορέας Διαχείρισης Αμβρακικού. Συγκεκριμένα από μία θέση Π.Ε Γεωπόνων Φυτικής Παραγωγής, Χημικών Μηχανικών και Επικοινωνίας Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης καθώς και 2 θέσεις Δ.Ε Εποπτών Θαλάσσιας Περιοχής. Όλες οι θέσεις είναι με συμβάσεις 12μηνης διάρκειας με δυνατότητα παράτασης, έως την λήξη του προγράμματος και η προθεσμία υποβολής αιτήσεων, λήγει τη Δευτέρα 16 Ιουλίου. Περισσότερες πληροφορίες στα Γραφεία του Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού, στο πρώην Δημαρχείο Φιλοθέης Άρτας.

Νέο τμήμα στο ΙΕΚ Πρέβεζας

Να δηλώσουν συμμετοχή (προεγγραφή) στο υπό έγκριση λειτουργίας Νέο τμήμα προκειμένου να καταρτιστούν και να πιστοποιηθούν ως επαγγελματίες στην ειδικότητα: «Προσωπικό Ιδιωτικής Ασφάλειας» καλεί τους ενδιαφερόμενους το Δημόσιο ΙΕΚ Πρέβεζας (το προφίλ και το πρόγραμμα σπουδών βρίσκονται αναρτημένα στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://iek-prevez.pre.sch.gr/.)Η διάρκεια σπουδών στην παραπάνω ειδικότητα είναι ένα εξάμηνο (Φθινοπωρινό Εξάμηνο 2012) και ως δικαιολογητικό εγγραφής προϋποθέτει Απολυτήριο Τίτλο Γυμνασίου. Η δήλωση συμμετοχής των ενδιαφερόμενων μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του Ι.Ε.Κ. Πρέβεζας και στη φόρμα επικοινωνίας που λειτουργεί για τις προεγγραφές καταρτιζόμενων, είτε τηλεφωνικά στη Γραμματεία του Ι.Ε.Κ. Πρέβεζας-τηλ. 2682029066- όλες τις εργάσιμες ημέρες και τις ώρες 09:30π.μ - 14:30μ.μ.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Επιχείρησε να ταξιδέψει για Ιταλία, με πλαστή ταυτότητα!

Συνελήφθη το πρωί στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας αλλοδαπός, υπήκοος Συρίας, ηλικίας 28 ετών, γιατί κατείχε και έκανε χρήση πλαστής ταυτότητας Βουλγαρίας με σκοπό την έξοδό του από τη χώρα μας.Το πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο κατασχέθηκε από το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

Εξιχνίαση ζωοκλοπής στο Θεσπρωτικό Πρέβεζας

Εξιχνιάστηκε, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θεσπρωτικού Πρέβεζας ζωοκλοπή που συνέβη πριν τρεις μέρες στο Θεσπρωτικό Πρέβεζας και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 33χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας για διάπραξη ζωοκλοπής.Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι δράστης της κλοπής είναι ο 33χρονος, ο οποίος το πρωί της 09-07-2012, αφαίρεσε από στάβλο ιδιοκτησίας 49χρονης στο Θεσπρωτικό Πρέβεζας, δύο αρνιά.Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του αλλοδαπού θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Θεσπρωτικού Πρέβεζας.

ΑΡΤΑ: Ηλεκτρονική συνταγογράφηση σε είκοσι τρία αγροτικά ιατρεία

Από την 1η Ιουλίου του 2012 η ηλεκτρονική συνταγογράφηση των φαρμάκων, έγινε υποχρεωτική. Το μέτρο αυτό εφαρμόζεται και στα αγροτικά ιατρεία που λειτουργούν σε διάφορα χωριά, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων, απομακρυσμένων από τα αστικά κέντρα, περιοχών. Ο Δήμος Αρταίων έχει αναλάβει την ευθύνη λειτουργίας και εξοπλισμού είκοσι τριών αγροτικών ιατρείων, σε σύνολο είκοσι εννέα που υπάρχουν σε όλη την έκτασή του. Αυτά είναι διεσπαρμένα σε όλη τη γεωγραφική του έκταση, ξεκινώντας από τη Δαφνωτή και καταλήγοντας στην Κορωνησία. Τα προβλήματα που έπρεπε να αντιμετωπίσει ο Δήμος για τον κατάλληλο εξοπλισμό των ιατρείων, ήταν πολλά. Η έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού και υλικών πόρων, η δυσκολία προμήθειας ηλεκτρονικού εξοπλισμού, η αδύνατη πρόσβαση τεσσάρων περιοχών στο διαδίκτυο και οι μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις που χωρίζουν τις διάφορες περιοχές μεταξύ τους, είναι ορισμένα από τα προβλήματα που έπρεπε να αντιμετωπίσει ο Δήμος.Έπειτα από συντονισμένη προσπάθεια του τμήματος πληροφορικής του Δήμου Αρταίων και του ΓΝΑ το οποίο παραχώρησε μέρος του εξοπλισμού, το εγχείρημα στέφτηκε με επιτυχία. Από την 1η Ιουλίου δεκαέξι αγροτικά ιατρεία είχαν όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό και την πρόσβαση στο διαδίκτυο για να λειτουργούν κανονικά, εκτελώντας τις συνταγογραφήσεις ηλεκτρονικά. Στις επόμενες ημέρες ολοκληρώθηκαν οι εργασίες και στα υπόλοιπα αγροτικά ιατρεία. Το αποτέλεσμα είναι το σύνολο των αγροτικών ιατρείων του Δήμου Αρταίων, να είναι σε πλήρη λειτουργία. Οι κάτοικοι όλων αυτών των χωριών, που στη πλειοψηφία τους είναι ηλικιωμένοι, μπορούν να γράφουν τα φάρμακά τους, χωρίς να χρειάζεται να μετακινούνται στην πόλη της Άρτας ή στο πλησιέστερο κέντρο υγείας.

ΠΡΕΒΕΖΑ:Με μεγάλη συμμετοχή ξεκίνησε η ανταλλαγή βιβλίων

Με μεγάλη συμμετοχή ξεκίνησε η ανταλλαγή βιβλίων, μια προσπάθεια από το Σύλλογο Περί βιβλίου Πρέβεζας ο οποίος «έστησε» τον πάγκο του στην παραλία της πόλης μπροστά από την τράπεζα Eurobank και θα βρίσκεται εκεί μέχρι την Κυριακή τις ώρες 20.00μ.μ - 24.00μ.μ. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ανδρέας Κατσανάκης εξήγησε ότι η διαδικασία είναι απλή, κάποιος που έχει ένα βιβλίο το οποίο έχει διαβάσει ή που έχει κάποιο διπλό βιβλίο το ανταλλάσει με άλλο, χωρίς να δώσει χρήματα. «Οι εποχές είναι δύσκολες και πιστεύω ότι το βιβλίο είναι η καλύτερη διασκέδαση» συνέχισε ο κ. Κατσανάκης και πρόσθεσε ότι με ένα βιβλίο ταξιδεύεις, ξεκουράζεσαι, ονειρεύεσαι και σε αυτές τις εποχές μας χρειάζεται. Σύμφωνα με τον πρόεδρο η μόνη προϋπόθεση είναι το βιβλίο αυτό να είναι σε καλή κατάσταση. Ο κ. Κατσανάκης είπε ακόμα ότι η αν συγκεκριμένη πρωτοβουλία έχει συμμετοχή η διοίκηση του συλλόγου σκέφτεται να καθιερώσει την ανταλλαγή βιβλίων και το χειμώνα ένα Σάββατο το μήνα στα γραφεία του Συλλόγου.

Εξιχνιάστηκε η προχθεσινή επίθεση σε αλλοδαπό στο Λαδοχώρι Θεσπρωτίας

Κίνητρο της επίθεσης ήταν η ληστεία
Συνελήφθησαν, χθες  το απόγευμα, στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, τρεις (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Αφγανιστάν, ηλικίας 20, 18 και 22 ετών, κατηγορούμενοι για επικίνδυνη σωματική βλάβη με κίνητρο την ληστεία σε βάρος 26χρονου Ιραινού, ενώ για την ίδια υπόθεση αναζητείται και ένας 34χρονος υπήκοος Ιράκ.Ειδικότερα, προχθές τα ξημερώματα, στο Λαδοχώρι Θεσπρωτίας, οι τέσσερις δράστες ενεργώντας από κοινού, επιτέθηκαν σε 26χρονο υπήκοο Ιράκ, με χρήση αιχμηρού αντικειμένου με σκοπό να τον ληστέψουν, προκαλώντας του σωματικές βλάβες.Οι συλληφθέντες, οι οποίοι στερούνται νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα μας, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηγουμενίτσας.Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Σταδιακά προσέρχονται στο Δήμο Πρέβεζας οι απασχολούμενοι της Κοινωφελούς Εργασίας

Σταδιακά προσέρχονται στο Δήμο Πρέβεζας και τους υπόλοιπους φορείς που υλοποιούν το πρόγραμμα οι απασχολούμενοι της Κοινωφελούς Εργασίας. Όπως τονίζει ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης το προσωπικό που θα εργαστεί σε διάφορες ειδικότητες στο Δήμο θα συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία των υπηρεσιών, ενισχύοντας τις υπάρχουσες δομές, ενώ την ίδια στιγμή θα βελτιωθεί το εισόδημα δεκάδων οικογενειών οι οποίες αντιμετωπίζουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα σε μια εποχή με αυξημένες ανάγκες και απαιτήσεις .

Συζήτηση στα Γιάννενα για τις νέες μορφές ευκαιριών στην ΥΠΑΙΘΡΟ

Την Δευτέρα, 23 Ιουλ 2012, στις 12.00, στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφέρειας Ηπείρου (Ν. Ζέρβα 28-30, 2ος όροφος, εντός Στοάς, ΙΩΑΝΝΙΝΑ), η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών, σε συνεργασία με την εφημερίδα ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ, οργανώνουν συνάντηση-συζήτηση με θέμα: Νέες μορφές ευκαιριών στην ΥΠΑΙΘΡΟ.Τα τελευταία χρόνια ένα κύμα πληροφοριών για «νέες καλλιέργειες» έχει κατακλύσει κυρίως τις αστικές περιοχές για σίγουρα και υψηλά εισοδήματα και μάλιστα με οδηγίες από το καφενείο. Για μαγικές ή δυναμικές καλλιέργειες ή όπως αλλιώς ονομάζονται που μπορούν να κάνουν πλούσιους τους παραγωγούς από τη μια χρονιά στην άλλη.Φέτος ο ΟΗΕ έχει ορίσει το 2012, ως ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΤΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΥ, διότι όπως είναι γραμμένο στηνεισηγητική έκθεση, οι κοινωνίες ανταποκρίνονται και αντέχουν στις κρίσεις όταν έχουν ισχυρές δομές συνεργατισμού (συνεταιρισμών).Οι διαβουλεύσεις επί των προτάσεων για την Κοινή Γεωργική Πολιτική-ΚΓΠ 2014-2020 βρίσκονται σε εξέλιξη και πιθανόν να διαμορφωθούν μέχρι το τέλος 2012, επί Προεδρίας της Κύπρου.Το μέλλον του αγροτικού κόσμου είναι ασαφές με συνεχή επί 18 χρόνια μείωση του αγροτικού οικογενειακού εισοδήματος, και συνεχή επί 30 χρόνια μείωση των απασχολουμένων στον αγροτικό τομέα (από 1.083.000 απασχολούμενους το 1981 σε 507.000 το 2011 ή κατ’ άλλους σε 401.200), και σε μόνο 297.798 το 2021 (!...).Ο αγροτικός κόσμος δεν έχει ενιαία φωνή και οι κομματικές ή άλλες παρεμβάσεις τον έχουν αφήσει τον μόνο χώρο χωρίς ενιαία φωνή.Οι αγρότες είναι οι μόνοι που παράγουν πλούτο από το οικονομικά σχεδόν «τίποτε», αλλά τελικά φαίνεται ότι οι πλούσιοι βρίσκονται στον δευτερογενή και τριτογενή τομέα, με τα εισοδήματα του αγρότη να συρρικνώνονται συνεχώς, και με μη διαφαινόμενες προοπτικές.Η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών-ΠΕΝΑ έχει θέσει ήδη σε διαβούλευση την έκθεση ΥΠΑΙΘΡΟΣ 2020, σε μια προσπάθεια να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για μια νέα γενιά επαγγελματιών αγροτών, ικανής, με οργανωμένη συλλογική δράση και, με την μεγαλύτερη δυνατή αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, να προσφέρει αγροτικά προϊόντα πιστοποιημένων προδιαγραφών και ανταγωνιστικού κόστους, τα οποία θα προσδιορίζουν, ανά μονάδα προϊόντος την μικρότερη συνολική περιβαλλοντική επιβάρυνση και την μεγαλύτερη δυνατή παραγωγή δημόσιων περιβαλλοντικών αγαθών.

Μουσικές Παρασκευές στο Θεογέφυρο "Ο Μύλος του Αχιλλέα"

Αύριο με τους NORMA THE BAND
Οι NORMA THE BAND, παράλληλα με την καλοκαιρινή τους περιοδεία, δουλεύουν πάνω σε ένα πειραματικό project, παρουσιάζοντας κομμάτια από τους δύο δίσκους τους «ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΑ» και «ΕΝΑΝΤΙΟΝ», καθώς και αγαπημένες διασκευές τραγουδιών της ελληνόφωνης ροκ σκηνής με αποκλειστικά ακουστικές ενορχηστρώσεις και ιδιαίτερο ήχο. Το project αυτό αποτελεί προάγγελο του χειμερινού «NORMA THE BAND – Acoustic Sessions» και θα παρουσιαστεί σε επιλεγμένες ζωντανές εμφανίσεις φέτος το καλοκαίρι.Η πρώτη παρουσίαση του νέου ακουστικού project των NORMA THE BAND θα γίνει την Παρασκευή 13 Ιουλίου στις 21:00, στη σκηνή του «Μύλου του Αχιλλέα» στο Θεογέφυρο Ζίτσας, με ελεύθερη είσοδο, στα πλαίσια των μουσικών εκδηλώσεων που διοργανώνει το φετινό καλοκαίρι, με αποκορύφωμα το 1ο Θεογέφυρο Festival στις 17-18 Αυγούστου.Στο «Μύλο του Αχιλλέα» θα ακολουθήσει μια ακόμη ζωντανή εμφάνιση στις 3 Αυγούστου, και οι επόμενες ημερομηνίες θα ανακοινωθούν σύντομα.Στις εμφανίσεις του φετινού καλοκαιριού, τους NORMA THE BAND θα συνοδεύει στις κιθάρες και ο Κώστας Μπέλλος των Γιαννιωτών Electrify.

Τα αποτελέσματα της πρώτης μέρας του Ionian Beach Volley

Με ωραία παιχνίδια και με την μεσημεριανή διακοπή λόγω καύσωνα ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα του Ionian Beach Volley στη μαρίνα της Βόνιτσας. Μεγάλες πρωταγωνίστριες της πρώτης μέρας του τουρνουά ήταν το δίδυμο Νομικού-Λαμπρούση οι οποίες εντυπωσίασαν με την απόδοση τους και το πάθος τους και τις 3 νίκες που πέτυχαν σε ισάριθμα παιχνίδια.Αύριο από τις 10 το πρωί μέχρι το μεσημέρι θα γίνουν 4 παιχνίδια, και στη συνέχεια θα υπάρξει μια διακοπή μέχρι τις 5 το απόγευμα όταν και θα αρχίσουν οι ημιτελικοί, ο μικρός και ο μεγάλος τελικός που θα γίνει υπό το φως των προβολέων.Τα αποτελέσματα της πρώτης μέρας του Ionian Beach Volley:
Γκάτσεβα/Τερζίεβα-Τσοχαντζή/Βαμβακούση 2-1
ΒΥΕ-Ντάκουλα/Σιούλα 0-2
Λαμπρούση/Νομικού-Πεπόνη/Σιόλα 2-1
Γκιαούρη/Καραγκούνη- Γκάτσεβα/Τερζίεβα 2-0
Ντάκουλα/Σιούλα-Αβράμοβα Γκ./Αβράμοβα Ιβ. 2-0
Μπίσκου/Στασινοπούλου- Λαμπρούση/Νομικού 0-2
Λιάγκη/Σούρα-Διώτη/Σάκκου 2-1
Λάππα/Βαρτζιώτη- Γκάτσεβα/Τερζίεβα 0-2
Πεπόνη/Σιόλα- Αβράμοβα Γκ./Αβράμοβα Ιβ. 2-0
ΒΥΕ- Μπίσκου/Στασινοπούλου 0-2
Τσοχαντζή/Βαμβακούση- Διώτη/Σάκκου 1-2
Γκιαούρη/Καραγκούνη- Ντάκουλα/Σιούλα 2-0
Λαμπρούση/Νομικού- Λιάγκη/Σούρα 2-0

Εκδρομή του Συνδέσμου Φοιτησάντων στο Γυμνάσιο-Λύκειο Πωγωνιανής

Ο Σύνδεσμος Φοιτησάντων στο Γυμνάσιο-Λύκειο Πωγωνιανής,Ανακοινώνει ότι διοργανώνει τριήμερη εκδρομή στις 20-21 & 22 Ιουλίου (Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή) στην Κεφαλονιά με Φέρυ Μποτ, μέσω Βασιλικής Λευκάδας με δύο (2) διανυκτερεύσεις σε κεντρικό Ξενοδοχείο του Αργοστολίου. Επισκέψεις σε όλα τα αξιοθέατα του Νησιού (Φισκάρδο, Αργοστόλι, Ληξούρι, Μεταξάτα, Κουρκουμελάτα, Καταβόθρες, Σπήλαια Δρογαράτης και Μελισσάνης, Μονή Αγίου Γερασίου-Σάμη).Τιμή Συμμετοχής: 100€


Δηλώσεις συμμετοχής
Παντελής Τόμος: τηλ.:2651046310 / 6974073152
Αντώνη Δολιώτη τηλ.: 2651021324 / 6974457557

ΜΙα ταινία για τον ξενώνα Ψυχαργώ στην Πρέβεζα!!!

Tα πορτραίτα των ανθρώπων πουν ζουν στον ξενώνα Ψυχαργώς αποτυπώνει στην ταινία του με τίτλο ΅Και με είδε μια ακτίδα ” ο Πρεβεζάνος Σκηνοθέτης Μπαμπης Τσόκας. Η προβολή θα γίνει το Σάββατο 14 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ στο Πολιτιστικο Κέντρο Δήμου Πρέβεζας, ενώ την εκδήλωση θα πλαισιώσει η χορωδία Ηχοχρώματα, ερμηνεύοντας μεταξύ άλλων το μουσικό θέμα της ταινίας Εσπερινός. Η ταινία «Και με είδε μια ακτίδα» ο τίτλος της οποίας βασίζεται σε ένα ποίημα του Κώστα Καρυωτάκη γυρίστηκε την διετία 2010-2012 και ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2012 στην Στοκχόλμη της Σουηδίας. Όπως τονίζει ο σκηνοθέτης η αγάπη των κατοίκων της Πρέβεζας και η φροντίδα του προσωπικού προς τους πονεμένους ανθρώπους είναι τα χαρακτηριστικά της ταινίας η οποία έχει ως κύρια χαρακτηριστικά της την τρυφερότητα και την ευαισθησία.

Νυχτερινή κατάβαση στον Άραχθο με την πανσέληνο του Αυγούστου!

Πρό(σ)κληση για ...ρομαντικό rafting, στα νερά του Αράχθου και κάτω απο "γεμάτο" φεγγάρι.Μια κατάβαση που πλέον έχει θεσμοθετηθεί από την "via Natura", απ' την γέφυρα της Πολυτσάς έως την γέφυρα της Πλάκας.Το 2002 πραγματοποίησε την πρώτη νυχτερινή κατάβαση που έγινε ποτέ στον Άραχθο(φαράγγι Αράχθου).Έγινε θεσμός και έτσι κάθε χρόνο πραγματοποιείτε νυχτερινή κατάβαση με την πανσέληνο του Αυγούστου στο φαράγγι του Αράχθου.Κατάβαση στο ποτάμι με φουσκωτές βάρκες (rafting), με συντροφιά και μοναδικό φως την πανσέληνο του Αυγούστου!!!Αφετηρία της διαδρομής η Γέφυρα της Πολιτσάς και τερματισμός η Γέφυρα της Πλάκας.Φέτος η νυχτερινή κατάβαση θα πραγματοποιηθεί στις 02 και 03 & 04 Αυγούστου.Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν, και θέλουν να διανυκτερεύσουν σε σκηνή, μπορούν να φέρουν την σκηνή τους...και να κατασκηνώσουνστη βάση της ViaNatura που βρίσκεται στο ποτάμι, στην Γέφυρα της Πλάκας, κάτω από την σιδερένια γέφυρα ( τύπου Μπέλεϊ).Αν κάποιοι άλλοι, θέλουν να διανυκτερεύσουν σε δωμάτιο μπορούν να έρθουν σε επικοινωνία με το hotel Τελωνείο με το οποίο η Via Natura είναι άρρηκτα συνδεδεμένη.Στις ιστοσελίδες -www.vianatura.gr- & - www.teloneio.gr - θα βρείτε πληροφορίες και λεπτομερέστερη περιγραφή των δράσεών της via natura & για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλ:6972223574.

Ο Σπύρος Παπαδόπουλος στο Δημοτικό Κηποθέατρο Πρέβεζας

Η Κωμωδία του Ντάριο Φο «Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού» με τον αγαπημένο όλων Σπύρο Παπαδόπουλο αλλά και άλλους γνωστούς ηθοποιούς, θα ανέβει στην Πρέβεζα την Παρασκευή 13 Ιουλίου, στις 9.15 το βράδυ στο Δημοτικό Κηποθέατρο Πρέβεζας, « Γιάννης Ρίτσος». Πρόκειται για μια ανελέητη σάτιρα κατά της εξουσίας με το γνωστό τρελό χιούμορ του Ντάριο Φο. Το έργο είναι γραμμένο για την Ιταλία του ’70, αλλά μοιάζει σαν να γράφτηκε χθες για την Ελλάδα.. του σήμερα. Τιμή Εισιτητηρίου 18 €, για φοιτητές 15€ και 12€ για παιδιά κάτω των 12 ετών, για ασφαλισμένους του ΟΓΑ με την προσκόμιση του βιβλιαρίου στην είσοδο του θεάτρου, καθώς και για μέλη του ΚΑΠΗ. Εισιτήρια προπωλούνται στη Δημοτική Αγορά. Τηλ. επικοινωνίας 2682025325

Σήμερα στην Άρτα η πρεμιέρα του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων

Την κωμωδία του Νικολό Μακιαβέλλι «Ο Μανδραγόρας» θα παρουσιάσει από την Κεντρική Σκηνή του το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων σε περισσότερες από 40 παραστάσεις, με την αποφασιστική συμπαράσταση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμου Ηπείρου. Η πρεμιέρα του έργου θα δοθεί στο εκθεσιακό κέντρο της Άρτας  σήμερα Πέμπτη 12 Ιουλίου στις 9.30’ το βράδυ με ελεύθερη για το κοινό είσοδο. Την παράσταση οργανώνει ο Δήμος Αρταίων. Θα ακολουθήσουν δύο ακόμη παραστάσεις την Παρασκευή 13 Ιουλίου η κωμωδία θα παρουσιαστεί στο Παλαιοχώρι Θεσπρωτίας (οργάνωση Δήμος Φιλιατών και την Κυριακή 15 Ιουλίου στα Δερβίζιανα (οργάνωση Δήμος Δωδώνης). Και οι δύο αυτές παραστάσεις αρχίζουν στις 9.30’ το βράδυ με ελεύθερη για το κοινό είσοδο. Η επίσημη πρεμιέρα του έργου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Ιουλίου στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ με τη συνεργασία του Πνευματικού Κέντρου.Η περιοδεία που θα ακολουθήσει περιλαμβάνει παραστάσεις κυρίως στην Ήπειρο, αλλά και την υπόλοιπη χώρα. Μέγας χορηγός: ΠΕΔ Ηπείρου. Χορηγοί επικοινωνίας: Δημοτικό Ραδιόφωνο, ΕΡΑ ραδιοφωνικός σταθμός Ιωαννίνων. Υποστηρικτές: Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, Ξενοδοχείο «Ολυμπίκ», Τράπεζα «Eurobank», εταιρείες «Κτήμα Γκλίναβος», «Ζαγόρι», «Βίκος». 

ΠΡΕΒΕΖΑ:Ανησυχία έχουν προκαλέσει στην περιοχή του Θεσπρωτικού κρούσματα κλοπών

Ανησυχία έχουν προκαλέσει στην περιοχή του Θεσπρωτικού τα τρία κρούσματα κλοπών που σημειώθηκαν σε μία μόλις μέρα στην τοπική κοινότητα Γαλατά. Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι πλανόδιοι δήθεν αγοραστές η πωλητές διαφόρων αντικειμένων εισβάλλουν σε σπίτια και με την μέθοδο της απασχόλησης αφαιρούν χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα. To γεγονός ότι στην περιοχή μένουν αρκετοί ηλικιωμένοι φαίνεται ότι προσελκύει ιδιαίτερα σπείρες κακοποιών.Tα περιστατικά που συνέβησαν στο Θεσπρωτικό δεν είναι τα μόνα αφού ανάλογα κρούσματα είχαμε και σε τοπικές κοινότητες του πρώην Δήμου Ζαλόγγου αλλά και στο Φανάρι. Ο τρόπος με τον οποίο δρουν οι σπείρες , είναι σχεδόν πανομοιότυπος. Οι δράστες εκμεταλλευόμενοι την εμπιστοσύνη που τους δείχνουν οι ηλικιωμένοι μπαίνουν στα σπίτια και χωρίς να γίνουν αντιληπτοί αφαιρούν τις λιγοστές οικονομίες και όσα πολύτιμα αντικείμενα αυτοί μπορεί να έχουν. Από την άλλη πλευρά, η έλλειψη προσωπικού που αντιμετωπίζουν στο σύνολό τους τα αστυνομικά τμήματα καθιστούν δύσκολη την άμεση παρέμβαση της αστυνομίας δίνοντας έτσι στους κακοποιούς τον χρόνο να απομακρυνθούν. Όλοι ζητούν εντατικότερη αστυνόμευση, ενώ καλούν τους ηλικιωμένους να είναι περισσότερο προσεκτικοί και να μην ανοίγουν την πόρτα τους σε άτομα που δεν γνωρίζουν.

Τα παράπονα στον… Αντιπεριφερειάρχη

Δύο «Θυρίδες Χρήστη Υπηρεσίας» εγκαταστάθηκαν στο κτίριο της Αντιπεριφέρειας Θεσπρωτίας και με ανακοίνωσή της η Π.Ε. Θεσπρωτίας προτείνει σε κάθε χρήστη-συναλλασσόμενο με οποιαδήποτε υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας (πολίτη,νομικό πρόσωπο κλπ) να χρησιμοποιεί το διαθέσιμο ερωτηματολόγιο στο οποίο ο πολίτης αφού αναγράψει τα στοιχεία του, (εάν το επιθυμεί), και τα στοιχεία της υπηρεσίας με την οποία συναλλάχθηκε, στη συνέχεια εκφέρει τη γνώμη του, είτε η συναλλαγή του εξετελέσθη θετικά είτε δεν κατέληξε, έχοντας την δυνατότητα να καταθέσει τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις του καθώς και τυχόν παράπονα ή καταγγελίες.Όπως ανακοινώθηκε, ο έλεγχος των ερωτηματολογίων θα γίνεται προσωπικά από τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας.

Δεν συνεχίζει στον ΠΑΣ ο Μπεσέρα!

Η μεγάλη οικονομική διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στη διοίκηση του ΠΑΣκαι τις απαιτήσεις του Λεάντρο Μπεσέρα καθιστά σχεδόν αδύνατη την επιστροφή του Αργεντινού στα Γιάννενα.Ο ποδοσφαιριστής, μάλιστα, βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με την Ουνιόν Σάντα Φε.

Η τήρηση του καταστατικού, άμυνα για τη «ΔΩΔΩΝΗ»

Η τήρηση του καταστατικού της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνης, αποτελεί την τελευταία γραμμή άμυνας για τις Ενώσεις και τους κτηνοτρόφους της Ηπείρου, οι οποίοι  σε σύσκεψη που πραγματοποίησαν εξέφρασαν την κάθετη διαφωνία τους στην πώληση της επιχείρησης.Αίτημα είναι να ακυρωθεί ο διαγωνισμός της Αγροτικής Τράπεζας ή σε περίπτωση που αυτό δε γίνει να τηρηθεί απαρέγκλιτα το καταστατικό της Δωδώνης, το οποίο προβλέπει τη μεταβίβαση των μετοχών στις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών.Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν και τοποθετήθηκαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Άννα Ασημακοπούλου, του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς και του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κασσής.Παρόντες ήταν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης ο οποίος επανέλαβε την πρόταση για παράταση του διαγωνισμού ώστε να μετέχουν και Ηπειρώτες, ο αντιπεριφερειάρχης Παντελής Κολόκας, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος κι εκπρόσωποι άλλων φορέων.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Η Δημοτική Αστυνομία στο κυνήγι του παρεμπορίου

Απολογισμό της δράσης της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου της Ηγουμενίτσας, σε ότι αφορά τους ελέγχους για το παράνομο εμπόριο και την καταπολέμησή του, έδωσε στη δημοσιότητα ο Δήμος.Από τις αρχές του έτους, η Δημοτική Αστυνομία του Δήμου έχει προχωρήσει σε δεκάδες ελέγχους, κατασχέσεις δύο χιλιάδων και πλέον προϊόντων και καταστροφές εμπορευμάτων που διακινούνταν παράνομα, για την προστασία, εκτός των άλλων, των επαγγελματιών της περιοχής.Ενδεικτικά τα είδη που κατασχέθηκαν και συνακολούθως καταστράφηκαν είναι : είδη καθαρισμού, ρολόγια, γυαλιά, αξεσουάρ, σιδερικά είδη, ηλεκτρικά είδη, καλλυντικά, φρούτα, είδη λαϊκής τέχνης. Ρούχα κ.α.Όλα τα κατασχεθέντα προϊόντα καταστράφηκαν, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3892/11.Επίσης επιβλήθηκαν και αρκετά πρόστιμα των 1.000€ για παράνομη πώληση προϊόντων.

ΠΡΕΒΕΖΑ:Οι Νέοι Αγρότες στο Λούρο,για Τυροκόμηση & Αγροτουρισμό

Η ΕΝΑ Πρέβεζας διοργανώνει την Τρίτη, 24/7/2012 στις 12.00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στην Δ.Ε Λούρου συνάντηση-συζήτηση για Νέους Αγρότες, και όχι μόνο, με κύριο προσανατολισμό στην τυροκόμηση από μικρούς κτηνοτρόφους, τον αγροτουρισμό και την αγροτική επιχειρηματικότητα.Η Ένωση Νέων Αγροτών Πρέβεζας συνεχίζει την δυναμική κοινωνική παρέμβασή της,μετά την ενημέρωση που είχε κάνει στις 19/4/2012 για σταβλικές εγκαταστάσεις και για γεωτρήσεις στον Λούρο και με συνεχιζόμενη προσφορά στην κοινωνία με την Αγροτική Αγορά που διοργανώνει κάθε Σάββατο, 06.30-14.30, στην λεωφόρο Ιωαννίνων 354, στο ύψος του 8ου δημοτικού σχολείου της Πρέβεζας.Την Τρίτη, 24/7/2012, στον Λούρο, η ΕΝΑ Πρέβεζας θα προσεγγίσει τα θέματα της τυροκόμησης από μικρούς κτηνοτρόφους με την βοήθεια του κ. Δημήτριου Ρουκά, τον Αγροτουρισμό και τα Δημοπρατήρια με την εισήγηση του κ. Ιωάννη Γκλαβάκη και την αγροτική επιχειρηματικότητα με τα στοιχεία που θα παρουσιάσει ο κ. Δημήτριος Μιχαηλίδης.Ο κ Λεωνίδας Ραβανός, πρόεδρος της ΕΝΑ Πρέβεζας, πιστεύει ότι οι αγρότες και κυρίως οι Νέοι Αγρότες, πρέπει να μπορούν νόμιμα και με όλες τις προβλεπόμενες από τη πολιτεία διαδικασίες να μπορούν να προσφέρουν στους καταναλωτές τα αγροτικά τους προϊόντα, απ’ ευθείας, είτε στην λιανική μέσω των Αγορών Αγροτών, είτε στο εμπόριο, μέσω των Δημοπρατηρίων, που είναι σε όλη την Ευρώπη, πρωτοβάθμιοι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί.Οι Νέοι Αγρότες οργανώνουν φέτος το ετήσιο 19ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών στο Ελατοχώρι Πιερίας, από 6 έως 9 Σεπ 2012, με κύριο θέμα: Νέες μορφές συνεργασίας στην ΥΠΑΙΘΡΟ, με την καινοτομία το Σάββατο, 8/9/2012 ανοικτή συζήτηση σε όλους για το μέλλον του αγροτικού κόσμου και την Κυριακή, 9/9/2012, ανοικτή εκδήλωση με προσανατολισμό το 2020 και τις εξελίξεις στον αγροτικό τομέα, ενώ θα διαμορφωθούν οι τελευταίες «πινελιές» στην έκθεση ΥΠΑΙΘΡΟΣ 2020 που συντάσσει η ΠΕΝΑ για τις συνθήκες μετά το 2020, καθόσον οι Νέοι Αγρότες προβλέπεται να είναι αγρότες και το 2050.Την Τρίτη, 24/7/2012, στις 12.00, στον Λούρο, θα γίνει συζήτηση για την τυροκόμηση, για αγροτουρισμό, για αγορές αγροτών & δημοπρατήρια και για αγροτική επιχειρηματικότητα, με πρόσκληση της ΕΝΑ Πρέβεζας. Πληροφορίες: ΕΝΩΣΗ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ 6974111252