Παρασκευή, 6 Ιουλίου 2012

Ο υδράργυρος ανεβαίνει και οι δρόμοι οδηγούν στις παραλίες!

Έπιασαν δουλειά οι ναυαγοσώστες στην Πρέβεζα
Όλοι οι δρόμοι από σήμερα το μεσημέρι οδηγούν στις παραλίες της Ηπείρου ή έστω στα δροσερά ορεινά χωριά της περιοχής μας, καθώς ο υδράργυρος συνεχίζει την ανοδική του πορεία και η ζέστη στα Γιάννινα και το Λεκανοπέδιο γενικότερα θα είναι έντονη.Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, σήμερα το θερμόμετρο θα δείξει το μεσημέρι 35 βαθμούς Κελσίου στα Γιάννινα, ενώ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα ανέβει ακόμη παραπάνω, φτάνοντας αύριο, Σάββατο τους 36 βαθμούς και το μεσημέρι της Κυριακής τους 38 βαθμούς Κελσίου!Αν λοιπόν πολλοί ήταν οι Γιαννιώτες που τα προηγούμενα Σαββατοκύριακα αναζητούσαν τη δροσιά στα κοντινά παράλια της Πρέβεζας και της Θεσπρωτίας, αυτή τη φορά θα είναι ακόμη περισσότεροι, αφού οι επόμενες ημέρες θα είναι και οι πιο ζεστές του φετινού καλοκαιριού, τουλάχιστον μέχρι τώρα. Εξάλλου, οι καλές τιμές και οι προσφορές στα ενοικιαζόμενα που, με μια μικρή έρευνα αγοράς βρίσκει κανείς παντού, αποτελούν ένα επιπλέον κίνητρο απόδρασης απ’ την πόλη.

Αγρυπνούν
οι ναυαγοσώστες
Στο μεταξύ, καθώς βαδίζουμε προς τα μέσα του καλοκαιριού οι παραθαλάσσιοι Δήμοι της Ηπείρου ολοκληρώνουν την προετοιμασία τους ώστε να δεχθούν τον κύριο όγκο των επισκεπτών από τώρα κι ως τα τέλη του Αυγούστου.Έτσι, ήδη στη γειτονική Πρέβεζα οι ναυαγοσώστες ανέλαβαν καθήκοντα στις πιο οργανωμένες παραλίες και συγκεκριμένα στην Κυανή Ακτή, το Μονολίθι και το Κανάλι. Για να προστατεύουν αποτελεσματικά τους λουόμενους, στους πύργους απ’ τους οποίους θα επιτηρούν τις παραλίες έχει τοποθετηθεί όλος ο αναγκαίος εξοπλισμός, ο οποίος περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, σημαδούρες και σκάφος με εξωλέμβια μηχανή.


ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Εισηγητής Αγροτικής Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ ο Μιχάλης Κασσής

Τη δική του «σκιώδη κυβέρνηση», παρά το ότι το ΠΑΣΟΚ μετέχει στην κυβέρνηση συνεργασίας, συγκρότησε κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την Πέμπτη 5 Ιουλίου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Στον τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης ορίστηκαν ο πρώην υφυπουργός Γιάννης Δριβελέγκας και ο βουλευτής Ιωαννίνων και πρώην πρόεδρος του Αγροτικού Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων «Η Πίνδος» Μιχάλης Κασσής.

Σκιώδης υπουργός... Αλύτρωτου Ελληνισμού ο Γιαννιώτης Χρήστος Παππάς

Άντε πάλι: "Έχω μια αδερφή, που είναι Ελληνική, τη λένε Β.Η. την αγαπώ πολύ!!!"
Έγινε σήμερα η κατανομή τομέων στα στελέχη της Χρυσής Αυγής. Έτσι λοιπόν, εκτός από σκιώδη υπουργό... αντιμετώπισης της ανθελληνικής προπαγάνδας, της λαθρομετανάστευσης, της ελληνικής οικογένειας, θα έχουμε και σκιώδηγ υπουργό αλύτρωτου ελληνισμού και μάλιστα Γιαννιώτη, αφού το συγκεκριμένο πόστο κατέλαβε ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικραστείας Χρήστος Παππάς.

Εργαζόμενοι Νοσοκομείου Άρτας: Αν τα Νοσοκομεία ήταν Τράπεζες θα τα είχαν σώσει!


Ανακοίνωση Γενικής Συνέλευσης Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και τα Κ.Υ. Άρτας: «Η Γενική Συνέλευση των εργαζόμενων στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας και τα Κέντρα Υγείας που έγινε στις 5/7 /2012 ομόφωνα αποφάσισε:
1.Την καταγγελία της κυβερνητικής πολιτικής που με την σφραγίδα της Τρόικας και του κεφαλαίου, οδηγεί ολοταχώς στο κλείσιμο τα δημόσια νοσοκομεία.
2.Ο Αρτινός λαός πρέπει να γνωρίζει ότι αυτή την στιγμή, το νοσοκομείο και τα κέντρα υγείας της Άρτας, λειτουργούν με τρομακτικές ελλείψεις υλικών που κάνει την λειτουργία του επικίνδυνη για τους εργαζόμενους και τους ασθενείς.
3.Οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο και τα κέντρα υγείας, είναι απλήρωτοι από τον Γενάρη 2012 εφημερίες, νυχτερινά και αργίες.
4.Καταγγέλλουμε τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας που με δημόσιες δηλώσεις του στα ΜΜΕ υπερασπιζόμενος τα αφεντικά του, δίνει πλασματική εικόνα για την λειτουργία του νοσοκομείου αφήνοντας εκτεθειμένους εργαζόμενους και ασθενείς.
5.Καταγγέλλουμε την εκβιαστική τακτική του Διοικητή που ασκείται στους δύο εκπροσώπους των εργαζόμενων στο Συμβούλιο Διοίκησης να συναινέσουν στην περικοπή των εφημεριών νυχτερινών και αργιών.
6.Καλούμε τον εισαγγελέα και όλους τους αρμόδιους φορείς, να παρέμβουν προστατεύοντας τη Δημόσια Υγεία και την ασφάλεια εργαζόμενων και ασθενών.
7.Καλούμε όλους τους Κοινωνικούς, Συνδικαλιστικούς και Πολιτικούς φορείς της πόλης να πάρουν θέση υπερασπίζοντας με κάθε τρόπο την ασφαλή λειτουργία του νοσοκομείου και των κέντρων υγείας.
Δηλώνουμε ότι οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο και τα κέντρα υγείας, θα υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο το δικαίωμα κάθε πολίτη για δωρεάν περίθαλψη, θα αντισταθούμε στην πολιτική απαξίωσης και κλεισίματος του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας.Ο λαός και οι εργαζόμενοι δεν χρωστάνε τίποτα και σε κανέναν.Να οργανώσουμε τους αγώνες μας.Στην πολιτική που δολοφονεί να μας βρουν απέναντι.Γενική Συνέλευση Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας νομού Άρτας».

Beach Party από το περιοδικό PRESSTEASE στο NICOPOLIS club

Το περιοδικό PRESSTEASE σας προσκαλεί στο Beach Party με τους Γιάννη Βαρδή -Γιώργο Λιανό + guest DJs το Σάββατο 7 Ιουλίου στο NICOPOLIS club στην Πρέβεζα.Η είσοδος είναι ελεύθερη.Θα γίνει κλήρωση με πλούσια δώρα από τους χορηγούς.Τηλ Κρατήσεων: 2651044155.Αναχώρηση λεωφορείων το Σάββατο πρωί από την Νομαρχία Ιωαννίνων.Τιμή:10 ευρώ με καφέ και ξαπλώστρα

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ: Έλεγχοι για τα τραπεζοκαθίσματα

Σε σχολαστικούς ελέγχους για την τοποθέτηση και την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων θα προχωρήσει εντός των επομένων ημερών η Δημοτική Αστυνομία.Από τις υπηρεσίες του Δήμου διαπιστώνεται ότι σημαντικός αριθμός επιχειρηματιών δεν έχουν προχωρήσει στην απαραίτητη διαδικασία για την αδειοδότηση.Η Δημοτική Αρχή απευθύνει για πολλοστή φορά έκκληση προς όλους να φροντίσουν άμεσα για τη κατάθεση των σχετικών αιτήσεων και την καταβολή του αντίστοιχου τέλους ώστε να μην βρεθούν αντιμέτωποι με τα πρόστιμα που προβλέπεται.Να σημειωθεί ότι ικανός αριθμός ευσυνείδητων  επιχειρηματιών είναι απολύτως συνεπής με τις υποχρεώσεις του προς το Δήμο.

Επίσκεψη Γ.Βίνη στο εργοτάξιο του αρδευτικού

Με πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Ιωαννίνων Γιώργου Βίνη πραγματοποιήθηκε σήμερα ενημερωτική επίσκεψη στα εργοτάξια της εταιρείας ΜΟΧΛΟΣ ΑΕ η οποία εκτελεί το έργο του αρδευτικού στο λεκανοπέδιο.Στην συνάντηση μετείχαν ο αντιδήμαρχος και κλιμάκιο υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία έχει την ευθύνη του συγκεκριμένου έργου.Ο αντιδήμαρχος και οι υπηρεσιακοί παράγοντες επισκέφθηκαν το εργοτάξιο της εταιρείας και τμήματα του έργου που έχει εκτελεστεί,ενημερώθηκαν για την εξέλιξή του και ζήτησαν την επίσπευση των εργασιών.Ο αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Γιώργος Βίνης ζήτησε επιπλέον να τεθεί σε λειτουργία ο τομέας Β’ του έργου, ο οποίος καλύπτει την περιοχή Λογγάδων, Δροσοχωρίου και Καστρίτσας, ενώ από την πλευρά του επισημάνθηκε η υποχρέωση της εταιρείας να αποκαταστήσει τμήματα της οδοποιίας που έχουν υποστεί φθορές εξ αιτίας της εκτέλεσης των έργων.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Νεκρός 57χρονος Αυστριακός,σε σκάφος στα Σύβοτα

Σήμερα τα ξημερώματα στις 3.30, ενημερώθηκε ο Λιμενικός Σταθμός Συβότων, πως επιβάτης του ιστιοπλοϊκού σκάφους Lady Tramp, σημαίας Γερμανίας, εντοπίστηκε από συνεπιβάτες του χωρίς τις αισθήσεις του.Άμεσα έσπευσε στο σημείο ασθενοφόρο και το πλωτό σκάφος του Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, όμως ήταν πλέον πολύ αργά.Ο 57χρονος Αυστριακός, ο οποίος έκανε διακοπές στα νησιά του Ιονίου μαζί με 2 ομοεθνείς του, μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.Διατάχθηκε νεκροψία - νεκροτομή για να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του, ενώ προανάκριση διενεργεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

Παρέμβαση Περιφερειάρχη για τα διόδια της Εγνατίας Οδού

Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, αναφέρθηκε σήμερα στο ζήτημα των διοδίων της Εγνατίας Οδού. Όπως είπε, με δύο έγγραφά του προς τους νέους υπουργούς (22-6-2012 και 5-7-2012) ζητά αφενός να μην γίνει αύξηση της τιμής τους και αφετέρου να καθιερωθεί ηλεκτρονική κάρτα για τους συχνούς χρήστες της.«Ξέρετε πολύ καλά ότι πάντα επιμέναμε ότι ήταν λάθος να υπάρχουν διόδια μέσα στο χώρο της Ηπείρου. Αφού αυτά τοποθετήθηκαν, είχαμε μια συζήτηση με τη διοίκηση της Εγνατίας Οδού, ώστε να εφαρμοστεί μια ηλεκτρονική κάρτα για να έχουν ειδική τιμή όσοι κινούνται συχνά από και προς Ηγουμενίτσα. Το ίδιο είχαμε ζητήσει και για τους κατοίκους των περιοχών Μετσόβου και Μαλακασίου Καλαμπάκας. Μας είχε υποσχεθεί γραπτώς η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. ότι αυτό θα γίνει. Από τότε πέρασαν 5-6 μήνες και δεν έγινε τίποτε», τόνισε ο Περιφερειάρχης, ενώ αναφέρθηκε και στην πρόθεση αύξησης της σημερινής τιμής των διοδίων, λέγοντας τα εξής:«Εμείς με έγγραφά μας, κάναμε γνωστό ότι σε καμία περίπτωση, σ΄ αυτή τη φάση, δεν δεχόμαστε να αλλάξει η τιμή στα διόδια Τύριας και Μαλακασίου και παράλληλα ζητάμε εδώ και τώρα να εφαρμοστεί η ηλεκτρονική κάρτα για τους συχνούς χρήστες της Εγνατίας».

Σύλληψη νεαρού για ναρκωτικά στην Πρέβεζα

Συνελήφθη χθες το απόγευμα στο Κανάλι Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Πρέβεζας, ένας 20χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.Συγκεκριμένα, ο 20χρονος αντιλαμβανόμενος επικείμενο αστυνομικό έλεγχο, πέταξε στο οδόστρωμα μία νάιλον συσκευασία που περιείχε κάνναβη βάρους (2,2) γραμμαρίων.Η παραπάνω ποσότητα ναρκωτικής ουσίας περισυλλέχθηκε από τους αστυνομικούς και κατασχέθηκε.Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Δήλωση Αλ.Καχριμάνη για την "Δωδώνη"

Στο θέμα της γαλακτοβιομηχανίας «ΔΩΔΩΝΗ» αναφέρθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. Μεταξύ άλλων δήλωσε:«Όπως είναι γνωστό στις 16 Ιουλίου κατατίθενται οι δεσμευτικές προσφορές για την μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου που κατέχει η Αγροτική Τράπεζα στη «ΔΩΔΩΝΗ».Τα προηγούμενα δύο χρόνια, καταβάλλαμε πολλές προσπάθειες ώστε να πείσουμε την Πολιτεία και την ΑΤΕ να βρουν λύση ώστε οι μετοχές να περάσουν σε Ηπειρωτικά χέρια.Αναλάβαμε και πρωτοβουλίες μαζί με τα Επιμελητήρια Οικονομικό, Επαγγελματικό, ΓΕΩΤΕΕ, για να δημιουργηθεί εταιρία λαϊκής βάσης, η οποία θα κατέθετε αξιόπιστη οικονομική πρόταση για την εξαγορά των μετοχών.Η προσπάθεια αυτή δεν καρποφόρησε, αφού οι Ενώσεις επέμεναν να καταθέσουν δική τους πρόταση, την οποία η Περιφερειακή Αρχή είχε δεσμευτεί να στηρίξει.Η πρόταση αυτή παρότι πέρασαν έκτοτε περισσότεροι από έξι μήνες δεν έγινε ποτέ γνωστή στην Περιφέρεια, ούτε στους άλλους Ηπειρωτικούς φορείς.Σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε νέα δεδομένα.Απειλείται ευθέως ακόμη και το μέλλον της ίδιας της Αγροτικής Τράπεζας.Οι διαδικασίες έχουν προχωρήσει και πλέον η αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της ΔΩΔΩΝΗΣ, είναι προ των πυλών.Η Περιφερειακή Αρχή, με συναίσθηση του χρέους απέναντι στους κτηνοτρόφους, έκανε μια ύστατη προσπάθεια προκειμένου να διερευνηθεί και να υπάρξουν δεσμευτικοί όροι για το μέλλον της Γαλακτοβιομηχανίας και αν είναι δυνατό να δοθεί παράταση στο διαγωνισμό.Συγκεκριμένα με επιστολή μου προς τον πρωθυπουργό, τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση, τους υπουργούς και τη διοίκηση της ΑΤΕ ζητούμε όπως στο διαγωνισμό υπάρξουν οι εξής δεσμευτικοί όροι προς τους υποψήφιους αγοραστές:Πρώτον: Να συνεχιστεί η παραγωγή τουλάχιστον των ίδιων προϊόντων που παράγει σήμερα η γαλακτοβιομηχανία, με πρώτες ύλες που θα προέρχονται από την Ήπειρο.Δεύτερον: Η έδρα και το εργοστάσιό της να εξακολουθούν να λειτουργούν όπως και σήμερα στην περιοχή μας.Τρίτον: Ο εκσυγχρονισμός του εργοστασίου, από πλευράς δυναμικού να γίνει υποχρεωτικά τουλάχιστον στα όρια και στο μέγεθος του σημερινού. Σε καμία περίπτωση δημιουργία ενός μικρού εργοστασίου και άλλες εργασίες να γίνονται σε άλλα μέρη της χώρας μας.Επίσης ζητάμε την παράταση του διαγωνισμού μέχρι 31 Αυγούστου, προκειμένου να εξεταστεί η δυνατότητα υποβολής προτάσεων από Ηπειρώτες μόνιμους κατοίκους της Ηπείρου, ή της Διασποράς, οι οποίοι στο πρώτο στάδιο απείχαν, σεβόμενοι τη διαδικασία για τη συγκρότηση της Εταιρίας Λαϊκής Βάσης.Θέλω να επαναλάβω αυτό που αναφέρω και στην επιστολή μου στον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς:Η «ΔΩΔΩΝΗ» είναι Ηπειρωτική και Εθνική Υπόθεση: Ηπειρωτική γιατί αποτελεί την ταυτότητα για την Ήπειρο και Εθνική γιατί ταυτίζεται με τη φέτα.Αξίζει λοιπόν, όλοι μας, να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να έχει την καλύτερη τύχη. Αυτό ισχύει για όλους μας. Έστω και την ύστατη ώρα, πρέπει να αντιληφθούμε την κατάσταση που βρίσκεται η χώρα και την κατάσταση που μπορεί να βιώσουμε εάν δεν συνεννοηθούμε όλοι μαζί και να μην έχουμε ούτε προσωπικές στρατηγικές, ούτε αντιλήψεις που δεν βοήθησαν να γίνει η εταιρεία λαϊκής βάσης».

Νέο διοικητικό συμβούλιο στον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Άρτας

Νέο διοικητικό συμβούλιο στον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Άρτας
Πρόεδρος του Δ.Σ ομόφωνα ο κ. Τσιαντής Λεωνίδας με ψήφους 7.
Αντιπρόεδρος του Δ.Σ ομόφωνα ο κ. Πετανίτης Δημήτριος με ψήφους 7.
Γραμματέας του Δ.Σ ομόφωνα ο κ. Φούντας Δημήτριος με ψήφους 7.
Ταμίας του Δ.Σ ομόφωνα ο κ. Παπαγεωργίου Σωτήριος με ψήφους 7.
Μέλη του Δ.Σ εξελέγησαν ομόφωνα οι κ.κ Μίχας Παύλος , Γιαννάκης Λάμπρος , Δημολένης Γεώργιος .
Υπεύθυνοι για το Σφαγείο – Εμπορία ομόφωνα ο Πρόεδρος του Δ.Σ κ. Τσιαντής Λεωνίδας και ο κ. Γιαννάκης Λάμπρος.Υπεύθυνος για το Εργοστάσιο Ζωοτροφών ομόφωνα κ. Πετανίτης Δημήτριος.Υπεύθυνος Εκκολαπτηρίου ομόφωνα ο κ. Φούντας Δημήτριος

8ος ΔΙΑΠΛΟΥΣ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑ - ΚΟΡΩΝΗΣΙΑ


Αντιπαρερχόμενοι την αδράνεια και την αδιαφορία της Πολιτείας για τα περιβαλλοντικά προβλήματα του Αμβρακικού και προσδοκώντας ότι και οι νέες γενιές θα έχουν την τύχη να απολαύσουν το υπέροχο οικοσύστημα με τα δελφινάκια του Αμβρακικού, τις θαλάσσιες χελώνες καρέτα-καρέτα, τους αργυροπελεκάνους και τα άλλα είδη της χλωρίδας και πανίδας της περιοχής, διοργανώνουμε και φέτος τον 8ο διάπλου του Αμβρακικού, μιάς διαδρομής 11 χλμ. από την Βόνιτσα Αιτωλοακαρνανίας ως την Κορωνησία Άρτας την ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012.Με αφετηρία την Βόνιτσα και ώρα 8.00 το πρωί και εκτιμώμενη ώρα άφιξης του πρώτου κολυμβητή στις 11.00 το πρωί στο λιμάνι της Κορωνησίας (πέρυσι η πρώτη κολυμβήτρια έκανε την διαδρομή των 11 χλμ. σε 2 ώρες και 41 λεπτά).Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν μπορούν να απευθύνονται στους Σαλαμούρα Θεόδωρο κιν. 6944596729 και Θοδωρή Λάμπρο κιν. 6979693858.Επειδή τα έξοδα της διοργάνωσης θα καλυφτούν από τους διοργανωτές, όσοι επιθυμούν να γίνουν χορηγοί του 8ου διάπλου μπορούν να απευθύνονται στα παραπάνω τηλέφωνα για τα περαιτέρω.Καλούμε τους κατοίκους της περιοχής να αγκαλιάσουν αυτή την εκδήλωση, η οποία τείνει να γίνει θεσμός και να παρευρεθούν την Κυριακή το πρωί από 10.30 ως τις 12.30 στο λιμάνι της Κορωνησίας για να χειροκροτήσουν τους αθλητές-κολυμβητές και παράλληλα να πιέσουμε όλοι μαζί την Πολιτεία και πρωτίστως τους Περιφερειάρχες, Αντιπεριφερειάρχες και Δημάρχους να ασχοληθούν σοβαρά με την προστασία του οικοσυστήματος, γιατί η ανάπτυξη και η αειφορία της περιοχής μας εξαρτάται τα μέγιστα από τον προστασία αυτού του υπέροχου οικοσυστήματος.


ΕΝΕΡΓΟΙ  ΠΟΛΙΤΕΣ  ΠΕΡΙΟΧΗΣ  ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΑΛΙΕΥΤΙΚΩΝ  ΣΥΛΛΟΓΩΝ  ΗΠΕΙΡΟΥ

ΠΡΕΒΕΖΑ:10-15 Ιουλίου το Ionian Beach Volley 2012

Μετά το περσινό επιτυχημένο τουρνουά Preveza Beach Volley 2011 φέτος 10-15 Ιουλίου θα γίνει σε 2 μαγευτικές τοποθεσίες που βρέχονται από τα νερά του Ιονίου τη Βόνιτσα (10-12 Ιουλίου) και το Κανάλι Πρέβεζας (13-15 Ιουλίου) τοIonian Beach Volley 2012 με την συμμετοχή 40 εντυπωσιακών αθλητριών του Ελληνικού και Ευρωπαϊκού Volley.Ένα τουρνουά με 2 στάσεις και το ζευγάρι που θα συγκεντρώσει τους περισσότερους πόντους συνολικά είναι ο μεγάλος Νικητής.Η διοργάνωση εντάσσεται στο επίσημο καλεντάρι της ΕΟΠΕ ( Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης Ελλάδος).Το ταξίδι ξεκινά στις 10 Ιουλίου με αφετηρία την Βόνιτσα.Οι 40 αθλήτριες είναι έτοιμες να ξεκινήσουν τη μάχη στο μοναδικό στην Ελλάδα Volley Tour Tournament με 2 μεμονωμένα τουρνουά και με συμμετοχή αθλητριών από το πρωτάθλημα Α1 γυναικών.Στο φετινό Ionian Beach Volley θα συμμετέχουν διεθνείς παίκτριες που πρόσφατα αγωνίστηκαν με την Εθνική ομάδα στο Europa League όπως η Γιώτα Διώτη (Ηρακλής Κηφισιάς), η Τζίνα Λαμπρούση(Ηρακλής Κηφισιάς), και η Μαρία Νομικού (Ασυστέλ Νοβάρα).Επίσημη ιστοσελίδα διοργάνωσης: http://www.ionianbeachvolley.gr/
Δηλώσεις συμμετοχής: ioniancircuit2012@gmail.com

Επιστημονική ημερίδα για τον Καλαμά αύριο στο Βουτσαρά

« Προστασία του Φυσικού Περιβάλλοντος», είναι το θέμα Επιστημονικής ημερίδας που διοργανώνει το Σάββατο 7 Ιουλίου 2012 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Βουτσαρά , ο Δήμος Ζίτσας σε συνεργασία με το Δήμο Πωγωνίου, την Πανελλήνια Κίνηση Πολιτών Καθαρός Καλαμάς, τον Φορέα Διαχείρισης στενών και εκβολών Καλαμά και Αχέροντα και τις Ομοσπονδίες Πωγωνίου και Καλαμά, στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Δράση στον ποταμό Καλαμά 2012».

20 χρόνια ροκ στα Γιάννενα-Γιορτή με ένα φεστιβάλ αύριο το βράδυ

Η δισκογραφική εταιρία Rana Records με έδρα την πόλη των Ιωαννίνων διοργανώνει το Σάββατο 7 Ιουλίου υπό την αιγίδα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών το Schema Festival στο θεατράκι (πάρκο Κατσάρη) στην περιοχή της Σκάλας. Το φεστιβάλ γίνεται για τα 20 χρόνια παρουσίας του γιαννιώτικου συγκροτήματος Schema (Το Σχήμα) στην πόλη και σε ολόκληρη την Ελλάδα.Οι Schema μετρούν τρεις δισκογραφικές δουλειές (Come Closer, Earth,Sick Enjoyment) και πολλές συναυλίες σε όλη την Ελλάδα.Στο μικρό αυτό φεστιβάλ θα ανέβουν στη σκηνή εκτός από τους ίδιους, οι Fuzzy Nerds, οι Norma the Band, οι Their Methlab και οι Absinthiana.

4η Αθαμάνιος Διαδρομή - Δρόμοι του Βασιλιά Αθάμα


O Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων του Νομού Άρτας και η Ένωση Συλλόγων και Αδελφοτήτων του Δήμου διοργανώνουν τον 4ο αγώνα δρόμου «Αθαμάνιος Διαδρομή» (ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΑΘΑΜΑ), ο οποίος φέτος είναι αφιερωμένος στον αγώνα κατά του καπνίσματος.
Στα πλαίσια της διοργάνωσης αυτής, θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εκδηλώσεις:
Ομιλία
 Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012 και ώρα 6:00 μμ – Ομιλία από διακεκριμένους επιστήμονες με τίτλο «Κάπνισμα και σύγχρονος τρόπος ζωής» για τις επιπτώσεις του καπνίσματος και της σύγχρονης διατροφής στην υγεία των νέων ανθρώπων.
Αγώνες Δρόμου
 Σάββατο 11 Αυγούστου 2012 και ώρα 5: 30 μμ – Παιδικοί Αγώνες Δρόμου
 Σάββατο 11 Αυγούστου 2012 και ώρα 5: 30 μμ – Περιπατητική Διαδρομή
 Σάββατο 11 Αυγούστου 2012 και ώρα 6: 00 μμ – Αγώνας Δρόμου
Σημειώνεται ότι:
 Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για όλους και η εγγραφή δωρεάν.
 Δηλώσεις θα γίνονται την ημέρα του αγώνα στην πλατεία του Αθαμανίου 2 ώρες πριν την έναρξή του.
 Δεν θα καλυφθούν έξοδα μετακίνησης ή διαμονής.
 Ο αγώνας θα έχει την υποστήριξη τηλεοπτικών μέσων πανελλαδικής εμβέλειας.
Αναλυτικότερα,
Ο αγώνας δρόμου διεξάγεται σε μια πανέμορφη διαδρομή μέσα στην άγρια φύση των Τζουμέρκων, προσφέροντας σε πολλά σημεία μια ανεπανάληπτη θέα. Το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής εκτείνεται σε δάσος από έλατα, καρυδιές και καστανιές και πραγματοποιείται υπό άριστες κλιματικές συνθήκες για την εποχή, διευκολύνοντας την προσπάθεια των αθλητών. Σημειώνεται ότι η διαδρομή είναι ασφαλτοστρωμένη, σε όλο το μήκος της.Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί το Σάββατο 11 Αυγούστου στις 6:00μμ, στην πλατεία του Αθαμανίου (υψόμετρο 783 μ.). Οι δρομείς αφού καλύψουν τη διαδρομή των 12,2 χλμ. θα τερματίσουν στην πλατεία του Τετρακώμου (υψόμετρο 912 μ.) ενώ το μέγιστο υψόμετρο κατά τη διάρκεια του αγώνα είναι 1086 μ.


Άνοιξε η συζήτηση για την αναπλήρωση του μητροπολιτικού θρόνου στη χηρεύουσα Mητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης

Όλοι οι πατέρες της Ιεράς Μητρόπολης προτείνουν τον πρωτοσύγκελο Θεοδόσιο Μαρτζούχο
Η συζήτηση για την αναπλήρωση του μητροπολιτικού θρόνου στη χηρεύουσα Mητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης από εκκλησιαστικούς κύκλους έχει ανοίξει αφού στις αρχές Οκτωβρίου το θέμα θα τεθεί στην συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου. Μετά την εκδημία του Μακαριστού Μελετίου καθήκοντα τοποτηρητή μέχρι τότε, έπειτα από απόφαση της Ιεράς Συνόδου, έχει αναλάβει ο Μητροπολίτης Άρτας κ.κ. Ιγνάτιος. Την ίδια στιγμή όλοι οι πατέρες της Ιεράς Μητρόπολης Νικοπόλεως προτείνουν τον πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητρόπολης Νικοπόλεως και Πρεβέζης πατέρα Θεοδόσιο Μαρτζούχο, ως αντικαταστάτη του μακαριστού Μητροπολίτη Μελετίου. Άλλωστε αυτό αποτελούσε επιθυμία και του μακαριστού, ο οποίος την είχε συζητήσει με τον αρχιεπίσκοπο κ.κ. Ιερώνυμο. Υπέρ της άποψης αυτής ,σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ταχθεί και ο Μητροπολίτης Άρτας, γνώμη που θεωρείται ότι θα έχει ιδιαίτερη βαρύτητα. Σε κύκλους της Ιεράς Μητρόπολης Νικοπόλεως, εκφράζεται η αισιοδοξία ότι η άποψή τους, θα επικρατήσει και στην συνεδρίαση του Οκτωβρίου της Ιεράς Συνόδου με θέμα τον ορισμό Μητροπολίτη.

Ο Ηπειρώτης επικοινωνιολόγος Γρ. Τσιμογιάννης στο Μαξίμου!

Από τους βασικούς συνεργάτες του Α. Σαμαρά
Ο Ηπειρώτης επικοινωνιολόγος Γρηγόρης Τσιμογιάννης, ανέλαβε από προχθές κεντρικό ρόλο στην επικοινωνιακή διαχείριση της καθημερινότητας για τη νέα Κυβέρνηση.Ο κ. Τσιμογιάννης καθημερινά θα συμμετέχει στην επικοινωνιακή προετοιμασία για τις δράσεις, τόσο του Αντώνη Σαμαρά, όσο και των άλλων μελών της Κυβέρνησης, ενώ θα παίρνει μέρος και στον λεγόμενο «πρωινό καφέ» των Κυβερνητικών στελεχών, όπου δίνεται το στίγμα της κάθε ημέρας και αναλύονται οι επόμενες κινήσεις της Κυβέρνησης.Ο κ. Τσιμογιάννης αποτελεί προσωπική επιλογή του Αντώνη Σαμαρά, αφού και στο παρελθόν, είχε συνεργαστεί μαζί του, ως σύμβουλος επικοινωνίας.Να σημειωθεί, ότι ο κ. Τσιμογιάννης ήταν για χρόνια Διευθυντικό στέλεχος μεγάλου ομίλου επικοινωνίας και διαφήμισης και έχει καθιερωθεί πια ως ένας από τους πιο έγκυρους Έλληνες επικοινωνιολόγους, κυρίως στα πολιτικά θέματα.Έχει διατελέσει στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά και στις εσωκομματικές εκλογές του 2009, αλλά και παλαιότερα. Τώρα, αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα βασικά στελέχη επικοινωνίας της Κυβέρνησης.


ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

ΑΡΤΑ: Δωρεά στο "Σκουφά" η βιβλιοθήκη του Γ. Μπανιά!!!

Ο απρόσμενος χαμός του Γιάννη Μπανιά, του Γιάννη που έταξε τη ζωή του στην Αριστερά, στη Δημοκρατία, στην ελευθερία, στην ειρήνη….. - θα ανοίγαμε ένα μακρύ κατάλογο απαριθμώντας τις αξίες και τα ιδανικά, που σταθερά και αταλάντευτα υπηρέτησε στη ζωή του- αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό. Σε μια εποχή που σχεδόν τα πάντα εξαργυρώνονται ή τουλάχιστον έτσι φαίνεται, τον θυμόμαστε για την ανιδιοτέλειά του, για την πίστη του στον άνθρωπο, για την προσφορά του, για τις αρχές του. Ένα καντηλάκι στη μνήμη του κρατάμε αναμμένο κάθε φορά που μιλάμε με αγάπη και θαυμασμό γι’ αυτόν, κάθε φορά που νικά το καλό, κάθε φορά που οι αγώνες δικαιώνονται έστω και αργά.Έχουμε, όμως, ακόμη ένα λόγο να νιώθουμε βαθύτατα συγκινημένοι, γιατί και μετά το μακρινό του ταξίδι εξακολουθεί να προσφέρει. Η οικογένεια του Γιάννη Μπανιά δώρισε στο Σύλλογό μας τη Βιβλιοθήκη του (βιβλία-βιβλιοθήκες–DVD). Είναι ιδιαίτερη και ξεχωριστή τιμή για μας και ταυτόχρονα μεγάλη ευθύνη. Ένα δώρο ζωής. Και μόνο να σκεφτεί κανείς ότι θα μπορούμε όλοι οι Αρτινοί να διαβάζουμε τα βιβλία του, να έχουμε τη δυνατότητα μέσω της δωρεάς της οικογένειας να ερευνούμε, να αναζητούμε, να βρίσκουμε απαντήσεις, αυτό τα λέει όλα.Ευχαριστούμε από καρδιάς και ιδιαίτερα τον αδελφό του κ. Νίκο Μπανιά . Να προσφέρουν πάντα από τα περσσεύματα της ψυχής τους. Κι αν αυτό κάπως τους παρηγορεί, τους λέμε ότι οι δικοί μας άνθρωποι ποτέ δε φεύγουν. Γιατί τους έχουμε πάντα μέσα μας. Και ο Γιάννης Μπανιάς είναι – επιτρέψτε μας τον ενεστώτα- ένας δικός μας άνθρωπος.
Από το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:78χρονος πνίγηκε σήμερα το πρωί στο Δρέπανο

Τελευταία βουτιά για έναν 78χρονο σήμερα το πρωί στην παραλία Δρέπανο Ηγουμενίτσας.Ο άτυχος 78χρονος, πρώην αντιδήμαρχος Φιλιατών, για άγνωστους λόγους, λίγο μετά τις 10 το πρωί, ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από άλλους λουόμενους και έγιναν προσπάθειες ανάνηψης χωρίς όμως αποτέλεσμα.Η σορός του 78χρονου θα μεταφερθεί για νεκροψία, ώστε να βρεθούν τα ακριβή αίτια του πνιγμού.

Προωθούνται οι ΣΕΑ Εγνατίας σε Γιάννινα και Θεσπρωτία

Υπογράφονται άμεσα οι συμβάσεις
Σε καλό δρόμο βρίσκεται η πορεία υλοποίησης των Σταθμών Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ) επί της Εγνατίας Οδού, αφού έως και το τέλος Ιουλίου ίσως έχουν υπογραφεί οι συμβάσεις με τους αναδόχους.Πρόκειται, ουσιαστικά για το τελευταίο έργο που έχει μείνει στην Εγνατία (εκτός της γέφυρας στο Περιστέρι) και η ολοκλήρωσή του, αναμένεται να δώσει σημαντική «ανάσα» στους οδηγούς, που χρησιμοποιούν το δρόμο.Μέχρι σήμερα, υπάρχει μόλις ένας τέτοιος σταθμός, όμως προβλέπεται να γίνουν άλλοι 6, ενώ ξεχωριστή μελέτη θα γίνει για τρεις ακόμη, μεταξύ των οποίων είναι και το Ελευθεροχώρι Θεσπρωτίας. Στα Γιάννινα, ο ΣΕΑ θα γίνει στο Περιστέρι και θα είναι μονός, στον αριστερό κλάδο.


Σε 18 μήνες…
Οι δημοπρατήσεις των έργων ολοκληρώθηκαν, αναδείχτηκαν ανάδοχοι, ενώ εγκρίθηκαν και τα αποτελέσματα των διαγωνισμών από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Όπως έγραψε η «Μακεδονία», η κατασκευή των σταθμών εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί σε 18 μήνες και η σύμβαση παραχώρησης θα έχει διάρκεια 30 ετών. Ο ανάδοχος θα αναλάβει τη χρηματοδότηση των υποδομών και των υπηρεσιών και θα καταβάλλει στην Εγνατία Οδό ένα ποσοστό από το τζίρο του, που θα συμφωνηθεί στη σύμβαση.

Τα διόδια…
Τέλος, υπενθυμίζεται ότι από τις 17 Ιουλίου θα αυξηθούν τα διόδια στην Εγνατία Οδό στα 2,4 ευρώ, από τα 2 ευρώ που είναι σήμερα, κάτι που έχει προκαλέσει σημαντικές αντιδράσεις και στην Ήπειρο.
Σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση από το τέλος του Μαΐου, η σημερινή τιμή ισχύει μέχρι 16 Ιουλίου, όμως πολλοί πιστεύουν, ότι τελικά δεν θα ισχύσει η αύξηση και ελπίζουν, ότι η Κυβέρνηση θα δει τον κίνδυνο που υπάρχει, εάν αυξηθούν τα διόδια, να μειωθεί και άλλο η κυκλοφορία στο δρόμο.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Συνελήφθησαν για κατοχή ηρωίνης, στα Ιωάννινα

Συνελήφθησαν χθες  το βράδυ στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων,  ένας 36χρονος άνδρας και μια 28χρονη γυναίκα, κατηγορούμενοι για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.Ειδικότερα, χθες το απόγευμα στην πόλη των Ιωαννίνων, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, βρέθηκε στην κατοχή της 28χρονης μία συσκευασία με ηρωίνη βάρους (0,6) γραμμαρίων.Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία της, όπου διαμένει και ο 36χρονος, βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα ηρωίνης βάρους (2,7) γραμμαρίων και ποσότητα κάνναβης βάρους (1,7) γραμμαρίων.Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

ΠΡΕΒΕΖΑ:Με τη συμμετοχή 17 χορωδιών άνοιξε χθες το βράδυ η αυλαία του 30ου Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ

Με τη συμμετοχή 17 χορωδιών άνοιξε χθες το βράδυ στο Δημοτικό Κηποθέταρο «Γιάννης Ρίτσος», η αυλαία του 30ου Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ. Πριν την τελετή έναρξης έγινε η καθιερωμένη συνάντηση με τους αρχηγούς των αποστολών των χορωδιών, ενώ αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε παρέλαση των χορωδιών από το Κηποθέατρο μέσω της παραλιακής οδού έως την Πλατεία Ανδρούτσου. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής ο κόσμος χειροκροτούσε και χαιρετούσε τους συμμετέχοντες, δημιουργώντας ένα κλίμα γιορτής για όλη την πόλη. Τη φράση του Γκαίτε «Όπου δεις ανθρώπους να τραγουδούν, πλησίασε! Μόνο άνθρωποι καλοί και εκλεκτοί τραγουδούν» δανείστηκε ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης στο χαιρετισμό του, στο πλαίσιο της έναρξης του Φεστιβάλ: «Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή χαιρετίζω την έναρξη του 30ού Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ Πρέβεζας. Τέτοιες εκδηλώσεις συμβάλλουν στην ενδυνάμωση των σχέσεων φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των λαών και παράλληλα στην αναβάθμιση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Δίνουν την ευκαιρία σε όλους μας να προβάλλουμε το δικό μας πολιτισμό και συγχρόνως να γνωρίσουμε και διαφορετικούς πολιτισμούς», είπε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος της Πρέβεζας. Ο Πρόεδρος του ΔΣ της Χορωδίας «Αρμονία» κ. Απόστολος Αντωνίου, κήρυξε επίσημα την έναρξη του Φεστιβάλ, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι νιώθουμε περήφανοι που μετά από 30 χρόνια συνεχίζουμε και εμπλουτίζουμε κάτι που άλλοι ξεκίνησαν. Κηρύσσω την έναρξη του Φεστιβάλ και εύχομαι σε όλους σας υγεία και ελπίδα. Ελπίδα για κάτι καλύτερο...». Οι χορωδοί ανανέωσαν για σήμερα το καλλιτεχνικό και πολιτιστικό ραντεβού τους όπου θα γίνει ο διαγωνισμός των χορωδιών, ενώ το βράδυ θα πραγματοποιηθούν συναυλίες η μία στις 9 το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο της Ι. Μ. Νικοπόλεως και η άλλη στις 9:30 το βράδυ στη πλατεία Λιμενικού Ταμείου. Αύριο Σάββατο το πρωί θα συνεχιστεί ο διαγωνισμός των χορωδιών και στις 7 το απόγευμα θα γίνει συναυλία ορθόδοξης θρησκευτικής μουσικής στον Ι. Ν. Αγίου Κωνσταντίνου, ενώ θα ακολουθήσουν συναυλίες στις 9 το βράδυ στο Φρούριο του Παντοκράτορα και στις 9:30 στην πλατεία Λιμενικού Ταμείου. Την Κυριακή οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με την τελετή λήξης που θα γίνει στις 9 το βράδυ στο Κηποθέατρο του Δήμου Πρέβεζας «Γιάννης Ρίτσος».

Γιορτή «Ηπειρώτικης πίτας» σήμερα στη Ζωοδόχο

Ο Σύλλογος Γυναικών Ζωοδόχου Ιωαννίνων σας προσκαλεί στην γιορτή «Ηπειρώτικης πίτας» που φέτος θα γίνει σήμερα 6 Ιουλίου στο Μοναστήρι της Παναγιας ημέρα Παρασκευή, ώρα 9:30 μ.μ. στη Ζωοδόχο.Θα εμφανιστούν χορευτικά συγκροτήματα

Συναυλία Νίκου Σιακούφη στην Άρτα

Ο Δήμος Αρταίων και η Ηπειρωτική Εταιρία Πολιτισμού Τεχνών και Επιστημών παρουσιάζουν το συγκρότημα του Νίκου Σιακούφη σε συναυλία στο Θέατρο Κάστρου την Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012 και ώρα 9 μμ. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Ο Νίκος Σιακούφης είναι ένας καλλιτέχνης που μεγάλωσε και ζει στην Άρτα. Στα δεκαοχτώ του άφησε την πόλη του για να επιστρέψει μετά από έντεκα χρόνια περιπλάνησης, συνειδητοποιημένος και αφοσιωμένος στις μουσικές που τον επηρέασαν συναισθηματικά και δημιουργικά. Η μουσική του Νίκου Σιακούφη κατατάσσεται στην ροκ χωρίς όμως να ακολουθεί αυστηρά ένα προκαθορισμένο μοντέλο. Η μουσική δένει το παλιό με το νέο πείθοντας ότι το κλασσικό πρότυπο ροκ αντέχει ακόμη.Το 2011 αποφασίζει να ηχογραφήσει την πρώτη του συλλογή με τίτλο ‘’Χάρτινα Τρένα’’, ένα άλμπουμ που εξωτερικεύει τις εμπειρίες του με πρόσωπα και καταστάσεις του παρελθόντος, αλλά ταυτόχρονα εκφράζει και τις ανησυχίες της καθημερινότητας των νέων ανθρώπων.Τον Φεβρουάριο του 2012, τα ¨Χάρτινα Τρένα¨ ψηφίζονται σαν το καλύτερο τραγούδι στον μεγαλύτερο διαδικτυακό διαγωνισμό της χώρας, στο BigBuzzτου musicwave.gr, παίρνοντας δελεαστικά σχόλια από τους ακροατές.Τον ίδιο μήνα επιτυγχάνεται η συνεργασία του καλλιτέχνη με την FMRecords και το ταξίδι του άλμπουμ ξεκινάει στον άγνωστο κόσμο της ελληνικής μουσικής πραγματικότητας, προκαλώντας το ευρύ κοινό, με την πίστη ότι έχει χαράξει μια νέα αντίληψη στην εναλλακτική ροκ σκηνή.Ο Νίκος Σιακούφης θα μας ταξιδέψει στην Άρτα παρέα με τους φίλους του
Βαγγέλη Κοτρότσιο: πιάνο, πλήκτρα
Ηλία Παπαδήμα: ηλεκ. κιθάρα
Αποστόλης Κατσάνος: τύμπανα
Αντωνία Οικονομοπούλου: ηλεκ. μπάσο

Υπέγραψε για 2 χρόνια στον ΠΑΣ Γιάννενα ο Κολοβέτσιος

Ο Δημήτρης Κολοβέτσιος υπέγραψε για δύο χρόνια στον ΠΑΣ Γιάννινα.Ο 21 ετών αμυντικός που έμεινε ελεύθερος από την ΑΕΛ ανακοινώθηκε την Πέμπτη (05/07) από τη διοίκηση του ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ προηγουμένως είχε υπογράψει διετές συμβόλαιο.Στις πρώτες του δηλώσεις ο Κολοβέτσιος ανέφερε:«Είμαι πολύ χαρούμενος που υπέγραψα σήμερα με τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, είναι τιμή για μένα που θα αγωνίζομαι με τη φανέλα του. Ευχαριστώ τον Πρόεδρο κ. Χριστοβασίλη, το Διοικητικό Συμβούλιο και τον Προπονητή κ. Χριστόπουλο που με επέλεξαν για να έρθω στην ομάδα.Ο ΠΑΣ είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα, με πολύ κόσμο που τον ακολουθεί παντού. Από την πλευρά μου θα κάνω ότι καλύτερο ώστε να ανταποκριθώ στις μεγάλες απαιτήσεις του για να επιτευχθούν οι στόχοι».


Ο Ν. Νικολάου νέος πρόεδρος του Ν.Τ. Άρτας της ΑΔΕΔΥ

Ο Νίκος Νικολάου εκλέχθηκε νέος πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Άρτας της ΑΔΕΔΥ, στη θέση του Δημ. Καραγεώργου. Ειδικότερα, την Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012 έγιναν αρχαιρεσίες για την εκλογή νέας Εκτελεστικής Γραμματείας του Νομαρχιακού Τμήματος Α.Δ.Ε.Δ.Υ., η οποία θα έχει τριετή θητεία. 

Ανακοίνωση των κτηνοτρόφων για την "ΔΩΔΩΝΗ"

Η μάχη της ΔΩΔΩΝΗΣ δεν έχει χαθεί και δεν πρόκειται να χαθεί. Παρόλο που η διαδικασία του ξεπουλήματος της κερδοφόρας εταιρίας- της μοναδικής κερδοφόρας εταιρίας στο κλάδο- συνεχίζεται, είναι στο χέρι των εργαζόμενων, των κτηνοτρόφων, των μαζικών φορέων και του πολιτικού κόσμου της Ηπείρου να μην ξεπουληθεί.Είναι στο χέρι αυτού του πολύμορφου κινήματος να πει ένα αποτελεσματικό όχι στην ιδιωτικοποίηση της ΔΩΔΩΝΗΣ, όχι στην καταστροφή της κτηνοτροφίας που θα προκαλέσει την συνολική καταστροφή της πρωτοβάθμιας παραγωγικής δομής της χώρας.Είναι τώρα αναγκαίος ένας συντονισμός του αγώνα.Για αυτό το λόγο καλούμε τους περιφεριάρχη, βουλευτές, δημάρχους και μαζικούς φορείς της Ηπείρου σε σύσκεψη την Τρίτη 10/7/12 και ώρα 12 μμ στην αίθουσα συσκέψεων της ΔΩΔΩΝΗΣ ΑΕ.
1)Για ανάκληση της διαδικασίας του απαράδεκτου διαγωνισμού που αποφάσισε η ΑΤΕ(όπως άλλωστε είχαν δεσμευτεί και όλα τα κόμματα πριν από τις εκλογές).
2) την τήρηση της καταστατικής δέσμευσης της εταιρίας.
Ταυτόχρονα καλούμε τον ηπειρώτικο λαό στο δημοτικό γλέντι ενάντια στο ξεπούλημα της ΔΩΔΩΝΗΣ και της καταστροφής της κτηνοτροφίας που θα γίνει την ΚΥΡΙΑΚΗ 15/7/12 ΣΤΟ ΠΑΡΚΙΝΚ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΤΗΣ ΔΩΔΩΝΗΣ ΑΕ.Κλείνοντας θα πούμε πως πρέπει να γνωρίζουν οι κυβερνώντες και η διοίκηση της ΑΤΕ πως την δεύτερα 16/7/12 οι κτηνοτρόφοι και οι εργαζόμενοι θα γελάσουν τελευταίοι και όχι οι δυνάμεις που απεργάζονται την καταστροφή της ΔΩΔΩΝΗΣ, την καταστροφή της κτηνοτροφίας, την καταστροφή της χώρας…

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Βάφτιση και αλλαγή ζωνών της CPPA

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Companhia Pernas Pro Ar (CPPA) διοργανώνει την καθιερωμένη, πλέον, Batizado e Troca De Cordas.Στόχος του Graduado Aranha (Παναγιώτης Ανδρέου) και του Monitor Lobinho (Βαγγέλης Τσίρης), εκτός από το να διαδώσουν το πνεύμα και τη φιλοσοφία της Capoeira στην πόλη μας, είναι να μεταδώσουν στους νέους ένα πιο δίκαιο τρόπο ζωής, σεβόμενοι πάντα τους ανθρώπους που ζουν δίπλα μας.Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (14-15 Ιουλίου) θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο capoeira, με κορυφαία εκδήλωση την Batizado, το Σάββατο στις 8 το βράδυ, στο Cosmos (Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, (ΚΕΠΑΒΙ), έναντι Πυροσβεστικής). Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.Επίτιμοι καλεσμένοι θα είναι ο Βραζιλιάνος Mestre Porquinho (ιδρυτής της Companhia Pernas Pro Ar), ο Γερμανός Instrutor Ovo, καθώς και ο Professor Ligeirinho από το Group Jacobina Arte (Κομοτηνή), οι οποίοι και θα παραδώσουν μαθήματα capoeira στους Γιαννιώτες capoeiristas.

Τα Γιάνεννα τίμησαν τον Τάσο Χαλκιά


Χωρίς να λείπει η συγκίνηση, η συναυλία-αφιέρωμα στον Τάσο Χαλκιά - που έγινε με αφορμή την συμπλήρωση των 20 χρόνων από τον θάνατο του - την Πέμπτη το βράδυ στα Ιωάννινα εξελίχτηκε σε μια Ηπειρώτικη γιορτή!..Οι θεατές τραγούδησαν για δυο ώρες και στο τέλος έγιναν ένα με τους καλλιτέχνες χορεύοντας μαζί τους επάνω στην σκηνή!!!Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.. Ο Τάσος Χαλκιάς «υποδέχεται» μέσα από την οθόνη τον κόσμο που σχεδόν  γέμισε το θέατρο της ΕΗΜ. Ένα φωτισμένο κλαρίνο σε μια άδεια καρέκλα θύμιζε την απουσία-παρουσία του μεγάλου Ηπειρώτη καλλιτέχνη...Στην έναρξη της συναυλίας ο δημοσιογράφος της ΕΡΑ Ιωαννίνων Στέφανος Ντόβας θυμήθηκε τον Τάσο Χαλκιά.Σκοτάδι.. Εναρξη με το φωτισμένο κλαρίνο στην άδεια καρέκλα. Στην οθόνη ο Τάσος Χαλκιάς: «Ονομάζομαι Αναστάσιος Χαλκιάς. Κατάγομαι από το Φωτεινό Ιωαννίνων. Γεννήθηκα το 1914..» για να ακολουθήσει το γνωστό σε όλους «Ηπειρώτικο μοιρολόι» του παιγμένο από τον ίδιο..Ηδη έχουν πάρει θέση στην σκηνή τα παιδιά της Παραδοσιακής ορχήστρας και του Φωνητικού συνόλου του Μουσικού Σχολείου Ιωαννίνων υπό την διεύθυνση της Γεωργίας Καρβούνη.. Η συνέχεια της παράδοσης!Λίγα λεπτά αργότερα μαζί τους θα τραγουδήσει και  ο οικοδεσπότης της βραδυάς Λάκης Χαλκιάς.Για τις επόμενες δυο ώρες ο Χαλκιάς θα βρεθεί πολλές φορές στην σκηνή και θα τραγουδήσει μαζί με τον Σάββα Σιάτρα, Αρετή Κετιμέ, Δημήτρη Υφαντή, Νότα Καλτσούνη, Λάμπρο Χαλκιά γνωστά και αγαπημένα Ηπειρώτικα τραγούδια.Στην κορύφωση της συναυλίας κάνει την εμφάνιση του και το βραβευμένο Παραδοσιακό χορευτικό συγκρότημα του Πνευματικού Κέντρου με τις υπέροχες Ηπειρώτικες φορεσιές τους και με κορυφαίους τον Νίκο Γκαρτζονίκα και Νίκο Νούσια.Το κέφι έχει ανάψει. Οι χορευτές «τραβούν» από τα δέκα διαζώματα του θεάτρου τους θεατές που βρίσκονται χωρίς καλά-καλά να το καταλάβουν να χορεύουν στην σκηνή μαζί με τους καλλιτέχνες!!..Στην κορύφωση του γλεντιού, σκοτάδι…Το φωτισμένο κλαρίνο στην άδεια καρέκλα έρχεται και πάλι να μας θυμίσει την απουσία-παρουσία του Τάσου Χαλκιά. «Ονομάζομαι Αναστάσιος Χαλκιάς…» στο βίντεο..Ολοι οι καλλιτέχνες στην σκηνή τραγουδούν το γνωστό τραγούδι του  «Δεν μπορώ μανούλα μου» που σηματοδοτεί το τέλος της συναυλίας, ενώ ο κόσμος όρθιος χειροκροτεί έντονα και τους ζητάει να συνεχίσουν.Μαζί θα πουν όλοι το γνωστό Ηπειρώτικο «Ηρθε ο καιρός να φύγουμε» τραγούδι που έλεγαν παλιά στο τέλος των πανηγυριών..Φώτα πλατείας, ο κόσμος σιγά-σιγά φεύγει από το θέατρο ενώ το «Ηπειρώτικο μοιρολόι» ακούγεται χαμηλά από τα ηχεία…H συναυλία έγινε με την υποστήριξη του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών, της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών και με την χορηγία της φέτα «Ηπειρος».


ΠΡΕΒΕΖΑ:Eκδηλώσεις μνήμης για τα 68 χρόνια από την ιστορική μάχη στον Αρχάγγελο

Η Περιφέρεια Ηπείρου-Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, ο Δήμος Πρέβεζας και ο Σύνδεσμος Αγωνιστών Εθνικής Αντιστάσεως Ε.Ο.Ε.Α.-ΕΔΕΣ Νομού Πρέβεζας, διοργανώνουν την Κυριακή, εκδηλώσεις μνήμης για τα 68 χρόνια από την ιστορική μάχη στον Αρχαγγέλου (οι εκδηλώσεις θα γίνουν στο ιστορικό μνημείο του χωριού), όταν στο πλαίσιο της συμμαχικής επιχείρησης «Κιβωτός», οι αντάρτες του Ε.Ο.Ε.Α.-ΕΔΕΣ συγκρούστηκαν με τους Γερμανούς. Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο έφεδρος ταγματάρχης κ. Αναστάσιος Αναστασόπουλος. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί με την έπαρση της Σημαίας και θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη Δέηση, προσκλητήριο νεκρών, ομιλία και κατάθεση στεφάνων για τα οποία θα πρέπει να μεριμνήσουν οι ίδιοι οι ενδιαφερόμενοι.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Καλοκαίρι στον Κόκκινο Βράχο

Δύο βήματα από την πόλη της Ηγουμενίτσας και 500 μέτρα πριν την Πλαταριά, βρίσκεται η ειδυλλιακή παραλία Κόκκινος Βράχος.Στον Κόκκινο βράχο θα βρείτε οργανωμένη παραλία, με δωρεάν τις ξαπλώστρες, όπου μπορείτε να πιείτε τον καφέ ή το ποτό σας, με τα κύματα του Ιονίου να βρέχουν τα πόδια σας.Επίσης μπορείτε να φάτε στο εστιατόριο ή να διοργανώσετε την εκδήλωσή σας (Γάμο, βαφτίσια, γενέθλια κτλ).Για όσους το επισκεφτείτε από μακρυά, μπορείτε σε χαμηλές τιμές να νοικιάσετε ένα από τα δωμάτια του συγκροτήματος.Τέλος για την νυχτερινή σας διασκέδαση, το club του Κόκκινου Βράχου, σας περιμένει καθημερινά ώστε η ημέρα σας να τελειώσει μοναδικά!

ΑΡΤΑ: Συνελήφθη για καλλιέργεια κάνναβης

Στους Κιρκιζάτες Άρτας, συνελήφθη αλλοδαπός υπήκοος Αφγανιστάν, γιατί στην κατοχή του βρέθηκαν (4,9) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, ενώ σε αγροτική περιοχή καλλιεργούσε (4) δενδρύλλια, ίδιας ως άνω ναρκωτικής ουσίας. Άπαντα τα ανωτέρω κατασχέθηκαν.

ΠΡΕΒΕΖΑ:Με την ταινία «Προμηθέας» συνεχίζει τις προβολές του ο θερινός Κινηματογράφος Κυανή

Με την ταινία «Προμηθέας» συνεχίζει τις προβολές του ο θερινός Κινηματογράφος Κυανή. Μία εξαιρετική δημιουργία από τον Ρίντλεϊ Σκοτ, ένα μεγάλο βήμα για την επιστημονική φαντασία! Η ταινία θα προβληθεί από σήμερα Παρασκευή έως την Τετάρτη 9:15 και 11:30 το βράδυ. Την Κυριακή και τη Δευτέρα δεν θα γίνει καμία προβολή λόγω των εκδηλώσεων στο δημοτικό Κηποθέατρο.

Εγκαίνια Μουσείων την Κυριακή στο Νησί


Σε ένα πραγματικό κόσμημα για την περιοχή έχουν μετατραπεί τα Μουσεία Επαναστατικής Περιόδου και Αλή Πασά στο Νησάκι των Ιωαννίνων. Εμπλουτισμένα με τις συλλογές του Φώτη Ραπακούση αποτελούν πόλο έλξης για τους τουρίστες προβάλλοντας γνωστές αλλά κι άγνωστες πλευρές της ιστορίας μας.Τα εγκαίνια στα Μουσεία Επαναστατικής Περιόδου και Αλή Πασά, θα γίνουν την Κυριακή 8 Ιουλίου στις δώδεκα το μεσημέρι από τον Δήμαρχο Ιωαννίνων Φίλιππα Φίλιο και τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Ελεούσας π. Φιλόθεο Δέδε.

Εκδήλωση του Ποντιακού Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Κερασούντας Πρέβεζας

Την ετήσια εκδήλωσή του διοργανώνει ο Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Κερασούντας σήμερα Παρασκευή στην κεντρική πλατεία. Το μουσικό πρόγραμμα θα πλαισιώσουν οι Στάθης Παρχαρίδης, Παναγιώτης Θεοδωρίδης (τραγούδι), Νίκος Κοκκινίδης (λύρα) ,Τότης Ιωαννίδης (λύρα) ,Βασίλης Φωλίνας (αγγείο, γαβάλ) και Παναγιώτης Ευθυμιάδης (νταούλι). Στην μεγάλη ποντιακή βραδιά συμμετέχουν οι ποντιακοί σύλλογοι από την Πρέβεζα, τη νέα Σινώπη, τη νέα Σαμψούντα, την Βίγλα, την Βόνιτσα, η αδελφότητα Ποντίων και Μικρασιατών Ηπείρου και ο Σύνδεσμος Συρρακιωτών Φιλιππιάδας, Ανωγειατών Φιλιππιάδας & Περιχώρων ο Μορφωτικός Σύλλογος Φιλιππιάδας και ο Μορφωτικός Σύλλογος Θεσπρωτικού.

Μεγάλη κατασκηνωτική συνάντηση canyoning από σήμερα στο καταφύγιο Πραμάντων

Μεγάλη κατασκηνωτική συνάντηση canyoning διοργανώνεται από τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΛ­ΛΟΓΟ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΦΑ­ΡΑΓ­­ΓΙΩΝ, από 6 μέχρι 12 Ιουλίου, στο καταφύγιο Πραμάντων.Στη συνάντηση είναι προσκεκλημένοι οργανώσεις, σύλλογοι και φορείς από όλη την Ελλάδα, αλλά και την γύρω περιοχή.Μπορούν να συμμετάσχουν εντελώς αρχάριοι, ακόμη και παιδιά ηλικίας άνω των 14 ετών με τη συνοδεία γονέων, με ειδικά προγράμματα που έχουν φτιαχτεί για τις παραπάνω κατηγορίες.Σκοπός αυτής της συνάντησης είναι η ανάδειξη των φαραγγιών της Ηπείρου, καθώς και τον άλλων εναλλακτικών δραστηριοτήτων της περιοχής, rafting, river trekking, σπηλαιολογία κ.α. Υπεύθυνος της διοργάνωσης είναι ο Γιώργος Ανδρέου, εκπαιδευτής – οδηγός καταβάσεων φαραγγιών ο οποίος είχε οργανώσει τις εξερευνήσεις των φαραγγιών. Συνδιοργανωτής είναι η επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Δήμου Βορείων Τζουμέρκων. Για περισσότερες πληροφορίες:
• Γιώργος Ανδρέου, εκπαιδευτής –ο δηγός τηλ. 6972-270122 
• Άγγελος Ζώνιος, Πρόεδρος Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Δήμου Β. Τζουμέρκων 6941436640.

Λαϊκοδημοτική βραδιά σήμερα στην Πάργα

O Εξωραϊστικός Σύλλογος Αγίας Κυριακής Πάργας διοργανώνει σήμερα Παρασκευή στο προαύλιο του δημοτικού σχολείου μεγάλη λαϊκοδημοτική βραδιά. με τους Αντώνη Κυρίτση-Παγώνα Αθανασίου-Ειρήνη Μαυρομάτη στο τραγούδι και τον Πασχάλη Σκάρπο στο κλαρίνο.

Τουρνουά τένις τζούνιορ στην Πρέβεζα

Με συμμετοχές που φτάνουν τις 300 περίπου θα διεξαχθεί στην Πρέβεζα από 8 έως και 15 Ιουλίου το τουρνουά τένις τζούνιορ . Θα συμμετέχουν 181 αγόρια και 112 κορίτσια (σύνολο 293 μικροί αθλητές του τένις) από όλες σχεδόν τις ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και από Αυστραλία, ΗΠΑ, Κίνα, Ινδία, Καναδά, Κουβέιτ, Ντουμπάι κ.α.. Το ανωτέρω πρωτάθλημα είναι βαθμολογούμενο και η είσοδος στους αγώνες είναι ελεύθερη. Διευθυντής των αγώνων είναι ο κ. Δημήτρης Παππάς, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την μεγάλη συμμετοχή και σημείωσε ότι αθλητές μαζί με τους συνοδούς τους από όλο τον κόσμο που βρεθούν στην Πρέβεζα για μια εβδομάδα περίπου, δίνοντας μια μεγάλη «ανάσα» στην τουριστική κίνηση της περιοχής.

Συζήτηση για τα σχέδια διαχείρισης υδατικών πόρων της Ηπείρου

Τη Δευτέρα στις 7:30 το απόγευμα στα γραφεία του Παραρτήματος ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Ηπείρου – Νήσων θα πραγματοποιηθεί συζήτηση των Γεωλόγων του Παραρτήματος σχετική με τα σχέδια διαχείρισης των υδατικών πόρων του διαμερίσματος Ηπείρου - Νήσων. Παρακαλούνται όσοι επιθυμούν να καταθέσουν τις απόψεις τους να παραστούν στη συνάντηση. Τα σχέδια διαχείρισης μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να τα βρούνε στην ιστοσελίδα wfd.ypeka.gr

Προγράμματα πληροφορικής από το ΙΝΕ-ΓΣΕΕ Ηπείρου με επιταγές κατάρτισης

Το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ (ΙΝΕ-ΓΣΕΕ Ηπείρου) πρόκειται να υλοποιήσει το πρόσεχες διάστημα προγράμματα κατάρτισης ανέργων σε Βασικές Δεξιότητες Πληροφορικής με επιταγές κατάρτισης , διάρκειας 100 ωρών.Κάθε άνεργος αφού ολοκληρώσει το πρόγραμμα κατάρτισης και συμμετάσχει στη διαδικασία πιστοποίησης των δεξιοτήτων του, θα λάβει εκπαιδευτικό επίδομα, το οποίο έχει συνολική αξία πεντακόσια (500) ευρώ.Όσοι άνεργοι έχουν επιλεγεί και παραλάβει από τον ΟΑΕΔ την επιταγή κατάρτισης, μπορούν να προσέρχονται στο ΙΝΕ-ΓΣΕΕ Ηπείρου (Μακρυόλουτσα Πρέβεζας) προκειμένου να δηλώσουν πρόθεση συμμετοχής στα προγράμματα.Πληροφορίες: Τηλ: 28620-26969 Ντόντορος Ευάγγελος, Φατούρου Κατερίνα.

27 προσλήψεις στην Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Πρέβεζας

Στην πρόσληψη 27 ατόμων (26 παγιδοθετών και 1 εργάτη αποθήκης) για το πρόγραμμα καταπολέμησης του δάκου της ελιάς, πρόκειται να προχωρήσει άμεσα η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Πρέβεζας. Η πρόσληψη θα γίνει με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (μέχρι 42 ημερομίσθια). Η σχετική ανακοίνωση αναρτήθηκε στο κτίριο της διεύθυνσης και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους μέχρι τη Δευτέρα. Οι αιτήσεις υποβάλλονται στα γραφεία της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (Λ. Ειρήνης 65, 3ος όροφος). Οι τοπικές κοινότητες στις οποίες θα απασχοληθούν οι 26 παγιδοθέτες είναι οι εξής (στην παρένθεση ο αριθμός ατόμων ανά κοινότητα):Ν. Σαμψούντα (1), Ν. Σινώπη-Αρχάγγελος (1), Μιχαλίτσι (1), Φλάμπουρα (1), Πρέβεζα (2), Νικόπολη (1), Κανάλι-Καστροσυκιά (1), Μυρσίνη-Μεγαδέντρο (2), Καμαρίνα (1), Κρυοπηγή (1), Δεσποτικά (1), Λούρος (1), Κοτσανόπουλο (1), Σφηνωτό (1), Ωρωπός (2), Βρυσούλα-Τρίκαστρο (1), Χειμαδιό (1), Παπαδάτες (2), Γαλατάς (1), Ριζοβούνι (1), Νικολίτσι (1) και Άσσος (1). Επιπλέον στην Πρέβεζα θα απασχοληθεί και ένας (1) εργάτης αποθήκης. Βασικό κριτήριο για την πρόσληψη είναι η εντοπιότητα. Η πλήρης ανακοίνωση έχει αναρτηθεί στον Πίνακα Ανακοινώσεων της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής. Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο 26820 24768, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Προσλήψεις συμβασιούχων στους Δήμους της Ηπείρου

Το «πράσινο φως» στη σύναψη 4.703 συμβάσεων προσωπικού καθαριότητας, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (διάρκειας 8 μηνών) «άναψαν» την περασμένη εβδομάδα τα συναρμόδια υπουργεία Εσωτερικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών, με κοινή τους απόφαση. Ετσι μέσα στις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η διαδικασία έκδοσης προκηρύξεων ξεχωριστά από κάθε δήμο, αφού η κατανομή των θέσεων ανά δήμο έχει ολοκληρωθεί με την υπουργική απόφαση και σύμφωνα με τα αιτήματα των κατά τόπους Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.Οι θέσεις αφορούν κυρίως ειδικότητες Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, όπως: εργατών καθαριότητας, εργατών αποκομιδής, εργατών ύδρευσης, εργατών γενικών καθηκόντων, οδηγών απορριμματοφόρων, συνοδών απορριμματοφόρων, χειριστών σαρώθρων κ.ά.Οι υποψήφιοι δεν χρειάζεται να διαθέτουν ιδιαίτερα προσόντα (εκτός αν πρόκειται για οδηγούς και χειριστές μηχανημάτων), όμως πρέπει να είναι ηλικίας από 18 έως 65 ετών. Καταλυτικό ρόλο στη διαδικασία επιλογής τους παίζουν κοινωνικά κριτήρια, όπως η ανεργία, η πολυτεκνία, η εμπειρία, ο βαθμός τίτλου σπουδών, τα ανήλικα τέκνα κλπ.
Οι θέσεις στην Ήπειρο
- Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων: 4
- Δήμος Κόνιτσας: 10
- Δήμος Πωγωνίου: 5
- Δήμος Βορείων Τζουμέρκων: 5
- Δήμος Ζαγορίου: 5
- Δήμος Μετσόβου: 8
- Δήμος Ζίτσας: 10
- Σύνδεσμος Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων (ΣΥΛΙ): 3
- Δήμος Αρταίων: 4
- Δήμος Ηγουμενίτσας: 7
- Δήμος Φιλιατών: 4
- Δήμος Σουλίου: 7
- Δήμος Πρέβεζας: 5
- Δήμος Πάργας: 14

Το θερμόμετρο από σήμερα ξαναπαίρνει την ανιούσα!

Το θερμόμετρο από σήμερα ξαναπαίρνει την ανιούσα και το Σαββατοκύριακο στα Γιάννενα θα φτάσει τους 38 βαθμούς Κελσίου κάνοντας δύσκολη τη ζωή των πολιτών και ιδιαίτερα όσων έχουν χρόνια προβλήματα υγείας. Αναλυτικό δελτίο με οδηγίες προφύλαξης και μέτρα αντιμετώπισης των υψηλών θερμοκρασιών και του καύσωνα εξέδωσε χθες η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Ηπείρου.

Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών από τον Δήμο Ιωαννιτών

Στη ρύθμιση οφειλών που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες, προχωρά ο Δήμος Ιωαννιτών, με βάση την Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύθηκε στις αρχές Ιουνίου και δίνει σημαντικά πλεονεκτήματα σε όλους όσους οφείλουν χρήματα στην τοπική αυτοδιοίκηση.Στη ρύθμιση υπάγονται όλες οι οφειλές που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου 2012, εφόσον το σύνολο δεν υπερβαίνει τις 10 χιλιάδες αν πρόκειται για φυσικά πρόσωπα και τις 75 χιλιάδες όταν πρόκειται για νομικά πρόσωπα.«Πρόκειται για μία μεγάλη ευκαιρία που έχουν εκατοντάδες συνδημότες μας, οι οποίοι έχουν οφειλές πολλών ετών προς το Δήμο και μέχρι σήμερα ήταν αδύνατο να τις καλύψουν. Τους καλούμε λοιπόν, τη δυνατότητα που δίνει ο νόμος να την εκμεταλλευτούν, καθώς εκτίμησή μας είναι ότι στα επόμενα χρόνια δεν θα υπάρξει άλλη καλύτερη ρύθμιση. Αξίζει δε να τονιστεί ότι η συγκεκριμένη, είναι η πλέον ευνοϊκή που θα μπορούσε να υπάρξει με πολλά πλεονεκτήματα για όσους οφείλουν ποσά, όπως είναι για παράδειγμα η διαγραφή των προσαυξήσεων και η καταβολή μέχρι 60 μηνιαίες δόσεις», υπογράμμισε σε δήλωσή του ο αντιδήμαρχος Νίκος Μάντης.Ο κ. Μάντης ξεκαθάρισε ότι ο Δήμος Ιωαννιτών για τις περιπτώσεις που δεν υπάρξει ανταπόκριση στη ρύθμιση θα προβεί και σε ενέργειες πέραν της στέρησης της φορολογικής ενημερότητας όπως είναι η δικαστική διεκδίκηση.

«Χαμός στο Ίσιωμα» - Φεστιβάλ Τζουμέρκων 3-4-5 Αυγούστου

Τριήμερο Φεστιβάλ Τζουμέρκων υπό τον τίτλο «Χαμός στο Ίσιωμα» θα πραγματοποιηθεί στις 3-4-5 Αυγούστου στη θέση Ίσιωμα, όπου βρίσκεται το Ορειβατικό Καταφύγιο Πραμάντων. Στη σχετική ανακοίνωση – κάλεσμα από πλευράς των διοργανωτών αναφέρεται: Καλοκαίρι 2012!!! Ποιες θα είναι οι αναμνήσεις μας από αυτό το καλοκαίρι; Πώς μπορούμε να αντισταθούμε σε αυτόν τον βομβαρδισμό απαισιοδοξίας; Δεν είναι δύσκολο. Ζούμε σε μια από τις πιο όμορφες χώρες του πλανήτη, ας το εκμεταλλευτούμε. Γνωστές και αμέτρητες οι παραλίες και οι προορισμοί. Δεν είναι μόνο η θάλασσα όμως. Ας κοιτάξουμε και λίγο πιο ψηλά... Σας καλούμε στα Τζουμέρκα, ένα τόπο που δεν έχει αλλοτριωθεί από το καταστροφικό ραβδί του τουρισμού. Η φύση εδώ είναι αγνή και άγρια, για λάτρεις του εναλλακτικού οι οποίοι είναι ικανοί να θαυμάσουν.Στη θέση Ίσιωμα, όπου βρίσκεται το Ορειβατικό Καταφύγιο Πραμάντων, σ’ ένα 3ήμερο φεστιβάλ που υπόσχεται να γεμίσει τις αισθήσεις με χρώματα, ήχους, μυρωδιές, εικόνες και στιγμές μοναδικές. Στιγμές που θα αναδείξουν στους εαυτούς μας ότι ζούμε.Ελάτε να γνωριστούμε, να διασκεδάσουμε, να επικοινωνήσουμε, να γελάσουμε, να μερακλώσουμε και να κοιμηθούμε με ταβάνι μας τ’ αστέρια.Με σεβασμό στη φύση, στους εαυτούς μας και σε αυτό που κάνουμε!Καλά να περνάμε!





Εγγραφές νέων αθλητών στο Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων

Κάλεσμα στα Γιαννιωτόπουλα να γνωρίσουν την Κωπηλασία
Νέους αθλητές και αθλήτριες δέχεται στα τμήματα αρχαρίων του ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων και απευθύνει κάλεσμα στα Γιαννιωτόπουλα να δοκιμάσουν την εμπειρία της Κωπηλασίας και τις δυνατότητές τους στο άθλημα, αξιοποιώντας των ελεύθερο χρόνο τους μέσα στο καλοκαίρι. Φέτος γίνονται δεκτά αγόρια και κορίτσια που έχουν γεννηθεί κατά τα έτη 1997 – 2000 και οι προπονήσεις για την θερινή περίοδο έχουν ήδη αρχίσει. Γίνονται καθημερινά 5 με 7 μ.μ..Οι αρχάριοι αθλητές περνούν καταρχήν από ένα εισαγωγικό στάδιο εκμάθησης της Κωπηλασίας, που διεξάγεται στις εγκαταστάσεις του Ν.Ο.Ι. και του ΕΑΝΚΙ και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τεστ κολύμβησης, και στη συνέχεια ξεκινούν μαθήματα μέσα στην λίμνη με τις βάρκες του Ομίλου.Ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων, Πρωταθλητής και Πολυνίκης Ελλάδος επί 23 συνεχή χρόνια, διαθέτει προπονητικά Τμήματα όλων των επιπέδων από την κατηγορία Αρχαρίων μέχρι την κατηγορία Ανδρών – Γυναικών. Οι προπονήσεις γίνονται υπό την επίβλεψη του έμπειρου και εξειδικευμένου τεχνικού προσωπικού του Ομίλου στον υγρό στίβο της Παμβώτιδας, αλλά και στις πλήρως εξοπλισμένες κλειστές εγκαταστάσεις του Ν.Ο.Ι.. Η εγγραφή και οι προπονήσεις προσφέρονται σε όλους τους αθλητές εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!Εγγραφές στα τμήματα αρχαρίων του Ν.Ο.Ι. γίνονται καθημερινά στις εγκαταστάσεις του Ομίλου (Κανάρη 10, Λιμνοπούλα, είσοδος από το Camping στην Λεωφόρο Γ. Παπανδρέου). Πληροφορίες στον υπεύθυνο προπονητή κ. Δημήτρη Δερέκα (6948186010) και στα γραφεία του Ν.Ο.Ι., τηλ.: 26510 – 38060 (εργάσιμες ημέρες 6 με 8 μ.μ.).

Ποδηλατική Διαδρομή Φιλιάτες – εκβολές Καλαμά


Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου Φίλων Ποδηλάτου Ιωαννίνων καλούν τα μέλη και τους φίλους του ποδηλάτου να συμμετέχουν στην Ποδηλατική Διαδρομή Φιλιάτες – εκβολές Καλαμά, την οποία συνδιοργανώνουν με το Δήμο Φιλιαταίων «Για έναν Καθαρό Καλαμά», την Κυριακή 08 Ιουλίου 2012.
ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Ξεκινάμε από λεωφόρο Δωδώνης (στρατολογία) ώρα 08.30 ακριβώς για Φιλιάτες με λεωφορείο και φορτηγό για τα ποδήλατα. Ποδηλατική διαδρομή από Φιλιάτες μέχρι τις εκβολές του Καλαμά και τερματισμός στη Σαγιάδα, περίπου 25 χιλιόμετρα, με ενδιάμεση επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της ΓΙΤΑΝΗΣ.Επιστροφή στα Ιωάννινα περίπου ώρα 18.30.Δήλωση συμμετοχής στο Ε-mail: info@ofpi .gr, ή στο Φαξ: 2651037522 μέχρι την Παρασκευή06-07-2012. Λόγω περιορισμένου αριθμoύ συμμετεχόντων θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας, σύμφωνα με τη δήλωση συμμετοχής. Πληροφορίες: 6974083835.

Στις 7 και 8 Ιουλίου τα Περαμιώτικα 2012

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Περάματος στο πλαίσιο των δημιουργικών δραστηριοτήτων του, διοργανώνει στις 7 και 8 Ιουλίου τις καθιερωμένες ετήσιες εκδηλώσεις του με την επωνυμία ΠΕΡΑΜΙΩΤΙΚΑ 2012.Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει:
ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ: Παρουσίαση παιδικών χορευτικών τμημάτων και γλέντι μέχρι πρωίας με το συγκρότημα του Θωμά Χαλιγιάννη.
ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ: 3η συνάντηση χορευτικών τμημάτων με τη συμμετοχή των Πολιτιστικών Συλλόγων Περάματος Ιωαννίνων, Κατσικάς, Πλαταριάς, Νέας Σελεύκειας και Αργολίδας.
ΏΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 21:00.Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο χώρο του λιμανιού του Περάματος.Η είσοδος και ο χορός, είναι ελεύθερα.