Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2012

Να επιτραπεί το κυνήγι στην Α' ζώνη του Αμβρακικού ζητά ο Α.Καχριμάνης

Η προστασία του Αμβρακικού είναι ζήτημα πρώτης προτεραιότητας για όλους μας, υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης χαιρετίζοντας την ημερίδα για την κυνηγετική δραστηριότητα στα πλαίσια της διαχείρισης και προστασίας του Κόλπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Άρτα. Ο Περιφερειάρχης στάθηκε ιδιαίτερα στην συνεισφορά της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής. τονίζοντας ότι οπότε χρειάστηκε, ανταποκρίθηκε στην φύλαξη και στην αντιμετώπιση κρουσμάτων λαθροθηρίας.Ο Περιφερειάρχης ανέφερε ότι το πρόβλημα (και για τον Αμβρακικό) δεν είναι οι κυνηγοί, αλλά οι λαθροκυνηγοί. Πρόσθεσε ακόμη ότι οι κυνηγοί είναι ουσιαστικοί και όχι θεωρητικοί φίλοι του περιβάλλοντος και δεν αναζητούν επιδοτήσεις για να προστατεύσουν τη φύση, παρά μόνο το κάνουν με την καθημερινή παρουσία τους σε αυτή. Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε επίσης σε γενικές γραμμές και στην σημερινή κατάσταση του Αμβρακικού, λέγοντας ότι θα απομακρυνθούν οι δεξαμενές καυσίμων, σύμφωνα με το οριζόμενο χρονοδιάγραμμα, τονίζοντας ότι παράλληλα η Περιφέρεια προχωρά στον έλεγχο όλων των βιολογικών καθαρισμών που καταλήγουν στον Κόλπο, προκειμένου να περιοριστούν οι πηγές ρύπανσης.Χαιρετισμό στην Ημερίδα απηύθυνε και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Άρτας κ. Β. Ψαθάς, ο οποίος πρότεινε να εφαρμοστεί η απόφαση που είχε εκδοθεί πέρυσι από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας, για κυνήγι στην Α΄ ζώνη του Αμβρακικού Κόλπου. «Τα προβλήματα από τη λαθροθηρία και η υπερβολική ευαισθησία των οικολογικών οργανώσεων πρέπει να αντιμετωπιστούν με σύνεση και ωριμότητα στα πλαίσια της ορθολογικής διαχείρισης του Αμβρακικού Κόλπου», είπε ο Αντιπεριφερειάρχης, ο οποίος πρόσθεσε ότι οι κυνηγοί είναι συνδεδεμένοι άρρηκτα με τη φύση και τον τόπο και ότι ο «κυνηγετικός τουρισμός» μπορεί να συνεισφέρει στην τοπική οικονομία και στην ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής, ειδικά τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε. Τέλος, ευχαρίστησε τον Κυνηγετικό Σύλλογο Άρτας για τη συνεργασία που υπήρχε κατά την περυσινή αντιπυρική περίοδο με την Πολιτική Προστασία.

Κυρώθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Θεσπρωτίας ο αναδασμός Ρίζιανης – Κορύτιανης

Σήμερα 27 Ιουνίου 2012 με την υπ’ αρίθμ.4608/2012 απόφασή του ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας κ. Θωμάς Πιτούλης κύρωσε τον αναδασμό Ρίζανης-Κορύτιανης.Ο αναδασμός αξιοποίησης κάμπου Ρίζιανης-Κορύτιανης, αποφασίστηκε με την υπ’ αριθμ. 8940/16-10-1998 απόφαση του Νομάρχη Θεσπρωτίας.Στη συνέχεια με την αριθμ. 11694/24-10-2005 απόφαση ο Νομάρχης Θεσπρωτίας συγκρότησε την Επιτροπή αναδασμού και εμπειρογνωμόνων.Στις 27-04-2010 παραδόθηκε η νομή στους κτηματίες και άρχισε το εξάμηνο αναπομπής.Στις 27-10-2010 με την 335/2010 απόφαση ο Νομάρχης Θεσπρωτίας ανασύστασε την επιτροπή αναδασμού.Στις 30-3-2012 πραγματοποιήθηκε η τελική ανάρτηση του οριστικού πίνακα, μετά την εξέταση των ενστάσεων εξαμήνου αναπομπής.Η συνολική έκταση του αγροκτήματος είναι 2.838.729 τετραγωνικά μέτρα και οι εγκεκριμένες κτηματολογικές μερίδες που δημιουργούνται 468.Η ανωτέρω 4608/2012 απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας απεστάλη προς δημοσίευση στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως.Ο Αντιπεριφερειάρχης μετά την υπογραφή της απόφασης δήλωσε τα εξής:«Όπως και σε προηγούμενη περίπτωση τελειώσαμε σε σύντομο χρόνο, πρόβλημα που ταλαιπωρούσε τους αγρότες της περιοχής. Μετουσιώνουμε σε πράξη τις δεσμεύσεις του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη και δίνουμε λύσεις σε θέματα αρμοδιότητάς μας, διευκολύνοντας έτσι τους ανθρώπους της παραγωγής στις δύσκολες σημερινές συνθήκες που αντιμετωπίζουν.Δέσμευσή μας είναι ότι θα συμβάλλουμε με τα μηχανήματα της Π.Ε Θεσπρωτίας για την ολοκλήρωση των έργων υποδομής ώστε να μπορούν οι αγρότες να εκμεταλλευτούν την γη τους με τον καλύτερο τρόπο.»

Αγκαλιά με τα λύματα κολυμπούσαν οι λουόμενοι στην Πάργα!

Λύση στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε λόγω βλάβης στο βιολογικό καθαρισμό δόθηκε στο δήμο της Πάργας. Να σημειώσουμε ότι αναστάτωση επικράτησε στην Πάργα το μεσημέρι της Κυριακής αφού για αρκετή ώρα τα λύματα του βιολογικού κατέληγαν στην παραλία του Κρυονερίου.Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πάργας κ. Αθανάσιο Λιόλιο το πρόβλημα προέκυψε την Κυριακή σε αντλιοστάσιο της περιοχής παρούσασαν βλάβη και οι δύο κινητήρες καθώς ο ένας κινητήρας έσπασε τον άξονα άντλησης και ο άλλος κάηκε. Ο ίδιος ανέφερε ότι επισκευάστηκαν άμεσα οι ζημιές και τοποθετήθηκε νέος κινητήρας και έχει τεθεί σε λειτουργία ο μηχανισμός άντλησης λυμάτων και η λειτουργία του βιολογικού γίνεται κανονικά.Ο κ. Λιόλιος επισήμανε πως η περιοχή έχει απολυμανθεί κι έχει γίνει δειγματοληψία νερού, επισημαίνοντας πως δεν υπήρξε απαγορευτικό και η κολύμβηση επιτρέπεται κανονικά.Σε επικοινωνία που είχαμε με το Λιμεναρχείο Πάργας για το θέμα της παραλίας του Κρυονερίου μας επισήμαναν πως η παραλία παραμένει ανοιχτή και δεν έχει δοθεί καμία σχετική εντολή για κλείσιμο της παραλίας από τη Διεύθυνση Υγιεινής, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως αν από τις δειγματοληψίες που πραγματοποιήθηκαν κριθούν τα νερά ακατάλληλα, τότε θα ακολουθήσει η ανάλογη ενημέρωση προς τους λουόμενους. Κάτι που αναμένεται να γίνει γνωστό μέχρι την Πέμπτη όπου και αναμένονται τα αποτελέσματα των δειγματοληπτικών ελέγχων.Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Στράτο Ιωάννου οι αρμόδιες υπηρεσίες πραγματοποίησαν συνεχείς δειγματοληψίες ακόμη και σήμερα προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει πρόβλημα με την ποιότητα των υδάτων επισημαίνοντας ότι σε κάθε περίπτωση η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας θα κάνει ό,τι απαιτείται για να διασφαλιστεί με τον καλύτερο τρόπο η δημόσια υγεία, ενώ θα αναζητηθούν ευθύνες όπου και αν υπάρχουν.

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Επικοινωνία Δημάρχου Αρταίων με τους πολίτες

Από το Γραφείο του Δημάρχου Αρταίων ανακοινώνεται ότι: ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Παπαλέξης για την καλύτερη επικοινωνία με τους πολίτες καθιερώνει πρόγραμμα συναντήσεων στο Δημαρχείο κάθε Τρίτη και Πέμπτη από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι. Τηλέφωνο επικοινωνίας για ορισμό συνάντησης: 26813 62101 Υπεύθυνη: Δώρα Οικονομίδη

Το Φιλοζωικό Σωματείο Θεσπρωτίας καταδικάζει τις εκδηλώσεις στο Δρέπανο

Το σωματείο μας καταδικάζει τις ιππικές επιδείξεις ως παράνομες και ανήθικες ως προς την πλευρά των ζώων. Η εκμετάλλευση ζώων για επιδείξεις απαγορεύεται σύμφωνα με τον νόμο 2039/Αρθρο 12 ,παρ 1 «απαγόρευση κάθε είδους ζώου σε κάθε είδους θεάματα» . Σε κανονικές περιπτώσεις θα έπρεπε να ελεγχθεί η νομιμότητα από τους αρμόδιους φορείς πριν δοθεί η άδεια από τον Δήμο . Το σωματείο μας δεν έκανε καταγγελία, θέλοντας έτσι να δείξει καλή διάθεση άλλα και να προβούμε σε ενημέρωση του κόσμου και ιδιαίτερα του φορέα της εκδήλωσης . Πιστεύουμε ότι ο Ιππικός όμιλος καθώς και ο Δήμος που έδωσε την άδεια ,δεν γνώριζε την καινούργια νομοθεσία. Σε επόμενη εκδήλωση όμως είτε στην Ηγουμενίτσα ή σε άλλο Δήμο θα κληθεί αμέσως η αστυνομία . Νομικά η κακοποίηση ζώου με πρόθεση θεωρείται κακούργημα και διώκεται αυτεπάγγελτα . Ως χώρα , όσο και αν φαίνεται παράξενο ,έχουμε έναν από τους δημοκρατικότερους νόμους στην Ευρώπη για τα ζώα. Εμείς σαν πολίτες της χώρας αυτής μαζί με τις αρμόδιες αρχές του κράτους είμαστε υπεύθυνοι για την εφαρμογή του νόμου. Τα άλογα είναι ζώα συντροφιάς πλέον και έτσι πρέπει να τα βλέπουμε . Είναι ζώα που υποτάσσονται εύκολα στον άνθρωπο και έχουν ανάγκη την φροντίδα του ,όπως ακριβώς ο σκύλος. Ας τιμήσουμε αυτά τα ζώα για την ιστορία που μας προσέφεραν. Ας μην τα γελοιοποιούμε βάζοντας τα σε επιδείξεις και αγώνες ταχύτητας.

ΠΡΕΒΕΖΑ:Ο ήχος από το νερόμυλο, τη νεροτριβή και το μαντάνι της Γκούρας θα ακουστεί και πάλι την Κυριακή

Ο ήχος από το νερόμυλο, τη νεροτριβή και το μαντάνι της Γκούρας θα ακουστεί και πάλι την Κυριακή 1η Ιουλίου στην εκδήλωση που διοργανώνει ο εκπολιτιστικός Σύλλογος της περιοχής.Το προβιομηχανικό συγκρότημα, το οποίο είναι χτισμένο το 1400 , αναστυλώθηκε πριν από 2 περίπου χρόνια από τον 88χρονο σήμερα μάστορα Αθανάσιου Μίνου και λειτουργεί κανονικά αναβιώνοντας μνήμες μια άλλης εποχής.Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαίλης επισημαίνει ότι οι άνθρωποι που έζησαν στην περιοχή έχουν να θυμούνται πολλά από το νερόμυλο, τη νεροτριβή και τα μαντάνια στα οποία οι γυναίκες έπλεναν τα ρούχα τους.«Για εμάς είναι πολύ σημαντικό που δώσαμε ζωή στις εγκαταστάσεις αυτές οι οποίες τα παλιότερα χρόνια εξυπηρετούσαν τους κατοίκους ολόκληρης της περιοχής», συνεχίζει ο Χρ. Μπαΐλης, σημειώνοντας ότι είναι πολύ σημαντικό να διατηρούμε ζωντανή την παράδοση ενός τόπου.Ο μύλος εξυπηρετούσε όχι μόνο την περιοχή αλλά και χωριά του Σουλίου, οι κάτοικοι του οποίου κατέβαιναν μέχρι εκεί από «κρυφά» μονοπάτια.Μάλιστα, όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κάτω Ρεματιάς, Απόστολος Παππάς, η παλιά πόρτα έχει όλα τα ονόματα των μυλωνάδων που πέρασαν από κει, προσφέροντας στον κόσμο όχι μόνο το αλεύρι αλλά και τη ζεστασιά και την αγάπη τους.Την Κυριακή όσοι ανηφορίσουν μέχρι την Κάτω Ρεματιά του Λούρου θα έχουν την δυνατότητα να δουν τον νερόμυλο, την νεροτριβή και το μαντάνι να τίθεται και πάλι σε λειτουργία.Η γιορτή θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί και θα συνεχιστεί στις 11.45 κάτω από τον μεγάλο πλάτανο του χωριού με την συμμετοχή χορευτικών από τον Λούρο, το Ρωμανό Ιωαννίνων και τον Ασσο.Οι επισκέπτες θα μπορέσουν επίσης να δουν τα εκθέματα του Λαογραφικού Μουσείου της περιοχής το οποιο θα ανοίξει τις πόρτες του για το κοινό.

Ξεκινά η κατασκευή του Καταφυγίου Αλιευτικών Σκαφών Κορωνησίας

Επίσκεψη στην Κορωνησία πραγματοποίησε σήμερα ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Άρτας κ. Βασίλειο Ψαθά όπου εξέτασε διάφορα ζητήματα που αφορούν το έργο κατασκευής του Λιμενοβραχίονα του Καταφυγίου Αλιευτικών Σκαφών, το οποίο πρόκειται να ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες. Ο Περιφερειάρχης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου, επαγγελματίες ψαράδες και κατοίκους της περιοχής, τους οποίους ενημέρωσε για το υπό κατασκευή καταφύγιο, με το οποίο θα διευκολυνθεί το έργο των επαγγελματιών αλιέων της Κορωνησίας. Πρόεδρος και κάτοικοι έθεσαν στον Περιφερειάρχη κι άλλα τοπικά θέματα που τους απασχολούν και τα οποία θα προωθηθούν προς εξέταση στις Υπηρεσίες της Περιφέρειας και της Π.Ε. Άρτας. Στη συνάντηση παρευρίσκονταν και οι Περιφερειακοί σύμβουλοι Ι. Κατέρης, Ι. Παπαγιάννης και Μ. Πλιάκος.Σημειώνεται ότι το έργο Κατασκευής Αλιευτικού Καταφυγίου στην Κορωνησία, είναι προϋπολογισμού 1.950.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Τελετή υποδοχής 80 σπουδαστών του Κέντρου Διδασκαλίας Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού

Το Κέντρο Διδασκαλίας Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού (ΚΕ.Δ.Ε.Γ.ΠΟ.) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων υποδέχεται 80 σπουδαστές τη Δευτέρα, 2 Ιουλίου 2012 στις 09:30 π.μ., οι οποίοι θα λάβουν μέρος κατά το μήνα Ιούλιο στα θερινά προγράμματα εκμάθησης ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού του ΚΕ.Δ.Ε.Γ.ΠΟ.Η τελετή έναρξης θα γίνει στο Αμφιθέατρο του ΔΙ.Κ.Ε.Π.Π.Ε.Ε. «Σταύρος Νιάρχος» με την παρουσία του Προέδρου του ΚΕ.Δ.Ε.Γ.ΠΟ. Καθηγητή κ. Γεώργιο Καψάλη, Αντιπρύτανη, ο οποίος θα απευθύνει χαιρετισμό, μελών του Δ.Σ. του Κέντρου, των Ε.Υ./Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου κ. Αγγελικής Παναγοπούλου, Λέκτορα του Τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας και κ. Παναγιώτη Καγιαλή, Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Φιλολογίας, καθώς και του διδακτικού και διοικητικού προσωπικού του Κέντρου.Τα δύο προγράμματα θα υλοποιηθούν από τις 2 έως τις 27 Ιουλίου 2012. Πρόκειται για το πάγιο αυτοχρηματοδοτούμενο Θερινό Πρόγραμμα του Κέντρου, με τη συμμετοχή 65 αλλοδαπών σπουδαστών από 24 χώρες και το πρόγραμμα των Νέων Απόδημων Ηπειρωτών με τη συμμετοχή 15 σπουδαστών από 5 χώρες (Αμερική, Αυστραλία, Γερμανία, Ν. Αφρική, Ολλανδία). Σημειώνεται ότι το Πρόγραμμα των Απόδημων Ηπειρωτών υλοποιείται για 5η συνεχόμενη χρονιά ενώ από τον Ιούλιο του 2009 έχει υπογραφεί Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού, το οποίο έχει θέσει το εν λόγω Πρόγραμμα υπό την αιγίδα του.

Πυρκαγιά σε διαμέρισμα στην Άρτα

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σήμερα το πρωί σε διαμέρισμα στην οδό Λέοντος, περιοχή Τριγώνου Άρτας. Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν ζημιές στην κρεβατοκάμαρα του σπιτιού ενώ κάηκαν επίσης ηλεκτρικά είδη, κλινοσκεπάσματα και είδη ρουχισμού. Στην κατάσβεση της φωτιάς συμμετείχαν 4 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Άρτας. Τα αίτια της φωτιάς ερευνώνται από το Ανακριτικό Τμήμα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, εκείνη την ώρα οι ιδιοκτήτες του διαμερίσματος απουσίαζαν και οι άνδρες της Π.Υ. Άρτας χρειάστηκε να παραβιάσουν την πόρτα του σπιτιού για να προχωρήσουν στο έργο της κατάσβεσης.

Νέος Πρόεδρος στην "ΠΙΝΔΟΣ" Α.Ε. ο Ανδρέας Δημητρίου

Μετά από 15 ετή παρουσία στην Διοίκηση του συνεταιρισμού και 10 έτη από την θέση του Προέδρου ο πρόσφατα εκλεγής Βουλευτής στον νομό μας Μιχάλης Κασσής,αποχώρησε από το Διοικητικό Συμβούλιο του συνεταιρισμού.Στην θέση του Προέδρου εκλέχτηκε ο Ανδρέας Δημητρίου.Ο κ. Δημητρίου είναι Πτυχιούχος Ανώτατης Εκπαίδευσης και συμμετέχει στην διοίκηση του συνεταιρισμού επί 12 συνεχόμενα έτη.Επίσης ήταν Αντιδήμαρχος στον πρώην Δήμο Αγίου Δημητρίου και στον σημερινό Δήμο Δωδώνης. Θέση από την οποία παραιτήθηκε μετά την ανάληψη της Προεδρίας του Συνεταιρισμού για να αφοσιωθεί εξολοκλήρου στα νέα καθήκοντα.

80 άτομα για να εξυπηρετήσουν 30.000 ασφαλισμένους στο Νομό!

Μεγάλος ο φόρτος εργασίας στο ΙΚΑ Ιωαννίνων
Πολύ μεγάλος είναι καθημερινά ο φόρτος εργασίας των υπαλλήλων στο ΙΚΑ Ιωαννίνων, αφού μετά και τις τελευταίες αλλαγές, το κατάστημα των Ιωαννίνων εξυπηρετεί πολύ μεγαλύτερο αριθμό ασφαλισμένων απ’ ότι πριν.Ειδικά μετά τις πρόσφατες κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών, που και στα Γιάννινα είχαν «κόψει» την πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, το ΙΚΑ δέχεται καθημερινά ακόμη περισσότερους ασφαλισμένους, που προσκομίζουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, για να πάρουν πίσω τα χρήματά τους.Σήμερα στο ΙΚΑ Ιωαννίνων δουλεύουν περί τα 80 άτομα, τα οποία καλούνται να εξυπηρετήσουν πάνω από 30.000 άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένους, μόνο στο Νομό Ιωαννίνων! Οι υπάλληλοι καθημερινά δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, όπως διαβεβαίωσε , ο Διευθυντής του ΙΚΑ κ. Νίκος Γρηγορίου.Να σημειωθεί, ότι το ΙΚΑ Ιωαννίνων έχει υπό την εποπτεία του και τα υποκαταστήματα των άλλων περιοχών της Ηπείρου, καθώς και αυτά της Λευκάδας, αλλά και της Κέρκυρας (για ορισμένες μόνο υποθέσεις).


Καλύτερα από αλλού…
Πάντως, είναι χαρακτηριστικό, ότι οι εργοδότες στα Γιάννινα ανταποκρίνονται πολύ καλύτερα και πολύ πιο γρήγορα στις υποχρεώσεις τους απ’ ότι σε άλλες περιοχές, κάτι που φαίνεται στη σύγκριση που γίνεται με άλλους Νομούς της χώρας.Τέλος, υπενθυμίζεται, ότι σήμερα, εκτός του ΙΚΑ Ιωαννίνων, στο Νομό λειτουργεί ένα υποκατάστημα, στην Κόνιτσα, ενώ το ΙΚΑ Μετσόβου έχει κλείσει, στο πλαίσιο των περικοπών και των λουκέτων σε δημόσιες υπηρεσίες, αυξάνοντας και άλλο, τόσο τον φόρτο εργασίας των εργαζομένων, αλλά κυρίως την ταλαιπωρία των πολιτών.


ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

270 προσλήψεις υπαλλήλων στην ΔΩΔΩΝΗ

Την πρόσληψη 270 εποχικών υπαλλήλων για οκτώ μήνες στην «Αγροτική Βιομηχανία Ηπείρου-Δωδώνη Α.Ε.» ενέκρινε η αρμόδια επιτροπή του ΣτΕ, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες λόγω της εποχικότητας του αιγοπρόβειου γάλακτος.Το νέο προσωπικό θα εργαστεί στα Ιωάννινα, καθώς και στους σταθμούς Παραμυθιάς, Φιλοθέης, Κερασώνας, Σαμψούντας, Παρακαλάμου και Κατσίκας.Η σχετική προκήρυξη αναμένεται να βγει από το ΑΣΕΠ μέσα στις επόμενες ημέρες, ενώ η διάρκεια των νέων συμβάσεων αφορά οκτώ μήνες.Οι πιο δημοφιλείς ειδικότητες που θα προκηρυχθούν αφορούν τους εξής κλάδους: ΤΕ / ΔΕ Βοηθός δειγματολήπτη γάλακτος, ΔΕ Βοηθός Παραλήπτη γάλακτος, ΔΕ Βοηθός Παστεριωτή γάλακτος και τυρογάλακτος, ΔΕ Βοηθός Τεχνίτη γιαούρτης/βουτύρου, ΔΕ Βοηθός Τυροκόμου, ΔΕ Βοηθός Εμφιαλωτή γάλακτος, ΔΕ Χειριστές μηχ/των, ΔΕ Χειριστές αυτομάτων συστημάτων συσκευασίας & υποσυσκευασίας τυροκομικών και γαλακτοκομικών, ΤΕ Τεχνολόγος Τροφίμων, ΠΕ Γεωπόνοι Παραγωγής, ΔΕ Οδηγοί, ΔΕ Εργατοτεχντίτες/τριες Τυροκόμισης, TE/ΔΕ Συντηρητής, ΤΕ/ΔΕ Ηλεκτρολόγος Βιομηχανικών Εγκαταστάσεων.Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον διαγωνισμό στα τηλ.: 2651089716, 89773.

Προκήρυξη για την αφαίρεση δυο προτομών του Άρη Βελουχιώτη στον Βασίλη Χήτο!

Tην διχαστική ενέργεια για την αφαίρεση δυο προτομών του Άρη Βελουχιώτη, ανέλαβε η πρωτοεμφανιζόμενη εθνικιστική οργάνωση "Ε.Ο 1821" όπως αυτοαποκαλείται. Η προκήρυξη στάλθηκε ηλεκτρονικά στον δημοσιογράφο Βασίλη Χήτο που πιστώθηκε αυτήν την επιτυχία, την στιγμή που οι διωκτικές αρχές αγνοούσαν παντελώς την ύπαρξη μιας τέτοιας οργάνωσης. Η πρώτη προτομή αφαιρέθηκε στις 14 Ιουνίου από τη Μεσούντα στα ορεινά της Άρτας, εκεί όπου βρήκε μαρτυρικό θάνατο ο πρωτοκαπετάνιος του ΕΛ.ΑΣ.Συνεδριάζει σήμερα το δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων

Σήμερα  Τετάρτη στις επτά το απόγευμα θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων. Στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνονται 45 θέματα.Κατά την έναρξη της συνεδρίασης θα γίνει ειδική εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη του Βασίλη Ηλιάδη, αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Μηχανική βλάβη εν πλω για το AQUA HERCULES

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ – Ο/Γ «AQUA HERCULES» σημαίας Ηνωμένου Βασιλείου, για βλάβη της δεξιάς κύριας μηχανής του (συγκεκριμένα παρατηρήθηκε αύξηση θερμοκρασίας στο κουζινέτο Νο 2 του άξονα δεξιάς κύριας μηχανής), ενώ βρισκόταν εν πλω, εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο για Μπάρι Ιταλίας με ενδιάμεσο σταθμό το λιμένα Κέρκυρας, με 207 επιβάτες.Το πλοίο διέκοψε το δρομολόγιό του και κατέπλευσε αυτοδύναμα και με ασφάλεια στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, ενώ οι επιβάτες και τα οχήματα, πρόκειται να προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της εταιρείας.Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και να προσκομιστεί βεβαιωτικό αξιοπλοΐας από το Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Κέρδη προ φόρων 7,4 εκατ. ευρώ για τη «Βίκος» το 2011

Αύξηση των πωλήσεων και υψηλά κέρδη κατέγραψε το 2011 η εταιρεία Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων (ΗΒΕ), η οποία παράγει στα Ιωάννινα τα εμφιαλωμένα νερά με το σήμα «Βίκος» και είναι γνωστή στην αγορά με αυτό το σήμα. Σύμφωνα με τον ισολογισμό της, τα έσοδά της το περασμένο έτος από την παραγωγή εμφιαλωμένων νερών και άλλων προϊόντων ανήλθαν σε 73,55 εκατ. ευρώ, από 69,01 εκατ.ευρώ την προηγούμενη χρήση, παρουσιάζοντας έτσι αύξηση κατά 6,6%, παρά την πτώση της εγχώριας κατανάλωσης εμφιαλωμένων νερών. Η εταιρεία συμπίεσε κατά 1,3 εκατοστιαία μονάδα το μεικτό της περιθώριο (36% έναντι 37,3% το 2010), γεγονός που οδήγησε τα μεικτά κέρδη στο επίπεδο των 26,47 εκατ. ευρώ έναντι μεικτών κερδών 25,76 εκατ. ευρώ έναν χρόνο πριν (+2,7%).Παρουσίασε κέρδη προ φόρων 7,37 εκατ. ευρώ το 2011 έναντι αντίστοιχων κερδών 7,61 εκατ. ευρώ την προηγούμενη οικονομική χρήση (-3,2%). Τα ίδια κεφάλαια της εταιρείας ανέρχονται σε 56,88 εκατ. ευρώ και αντιστοιχούν στο 63,4% του συνόλου των απασχολουμένων κεφαλαίων, ύψους 89,71 εκατ. ευρώ.

Το Επιμελητήριο Πάφου δίνει ευκαιρία αναζήτησης εργασίας σε έλληνες ανέργους σε επιχειρήσεις της Κυπριακής πόλης

To Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πάφου στα πλαίσια της ευαισθητοποίησής τους για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα και των προσπαθειών που καταβάλλει για υποστήριξη των Ελλήνων πολιτών και κυρίως των μελών των Ελληνικών Επιμελητηρίων με τα οποία είναι αδελφοποιημένο όπως επίσης και τους δημότες των Δήμων του δικτύου Πάφου, καλεί τους ενδιαφερόμενους να στείλουν σε ηλεκτρονική μορφή τα στοιχεία και τα βιογραφικά ατόμων που ενδιαφέρονται να εργαστούν στην Πάφο, κυρίως στους τομείς του τουρισμού και άλλων συναφών κλάδων.Όπως διευκρινίζει ο Διευθυντής του Επιμελητηρίου ΠάφουΚενδέας Ζαμπυρίνης το Επιμελητήριο Πάφου θα προσπαθήσει μέσω των μελών του αλλά και γενικότερα του Επιχειρηματικού κόσμου της Πάφου, να βρεθεί εργασία για όσο το δυνατόν περισσότερους ενδιαφερόμενους και ενδιαφερόμενες.Ο κ.Κενδέας απέστειλε προσωπικά επιστολή προς τον Δήμαρχο Πρέβεζας Χρήστο Μπαϊλη σε συνέχεια της συνεργασίας που είχαν κατά την διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του Δικτύο Πάφου, υπογραμμίζοντας του ότι οι Κύπριοι είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι απέναντι στην δύσκολη κατάσταση που σήμερα βιώνουν οι Ελληνες.Η Πρέβεζα ως μέλος του Δικτύου Πάφου , αποτελεί έναν από τους Δήμους που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου και προσδοκία των δύο πλευρών είναι, η συνεργασία να προχωρήσει ένα βήμα πιο πέρα δίνοντας την δυνατότητα σε Πρεβεζάνους να βρουν δουλειά σε έναν τόπο με μεγάλη τουριστική ανάπτυξη.Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν τα βιογραφικά τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση:evepafos@cytanet.com.cy

Τακτική Γενική Συνέλευση του Α.Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ


Το Δ.Σ του Α.Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ προσκαλεί όλα τα μέλη του σε Τακτική Γενική Συνέλευση Εκλογοαπολογιστική το Σάββατο 30 Ιουνίου 2012 και ώρα 10:00 στο γραφείο του ομίλου 8ης Μεραρχίας 24 (Κολυμβητήριο).Σε περίπτωση μη απαρτίας η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί οριστικά στις 01 Ιουλίου 2012 και ώρα 17:30.Έναρξη ψηφοφορίας για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. 19:00 και λήξη 21:00.

Θερινό Σχολείο από το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου με θέμα "Γνωρίζοντας τον Αυτισμό"


Το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου, διοργανώνει Θερινό Σχολείο με θέμα “Γνωρίζοντας τον αυτισμό”, από την Παρασκευή 29 Ιουνίου έως την Κυριακή 1 Ιουλίου 2012, στο Ξενοδοχείο “PRINCESS LANASSA”, στο Κωστήτσι, 25 λεπτά από τα Ιωάννινα.Το Θερινό Σχολείο θα πραγματοποιηθεί από την επιστημονική ομάδα του Διεπιστημονικού Κέντρου Ηπείρου, αποτελούμενη από τις Λογοθεραπεύτριες Μαρία Ιγνατίου (M.S.c, MRCSLT) και Γλυκερία Λώλη (M.A.), την Εργοθεραπεύτρια Ηλέκτρα Αναγνώστου και τον Ψυχολόγο Μιχάλη Τσεντσερή (M.A.-Msc-Med).Επίσημος προσκεκλημένος ο Φώτης Μωρόγιαννης (MD PhD) Ψυχίατρος, Διδάκτωρ Ιατρικής Παν/μίου Ιωαννίνων.Τηλεδιάσκεψη με την Άννα Πλέσσα (ME.d, BCBA), Σχολική Ψυχολόγο, Αναλύτρια Συμπεριφοράς, Επιστημονική Υπεύθυνη στο “Μονορόδι”, Σύμβουλο PECS και τον Ιγνάτιο Καφαντάρη, Παιδοψυχίατρο, Κλινικό Υπεύθυνο στο “Μονορόδι”.Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εισηγήσεις, διαλέξεις, ομάδες εργασίας και συζητήσεις με τους ειδικούς.Στο Θερινό Σχολείο μπορούν να συμμετάσχουν γονείς, εκπαιδευτικοί, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, φοιτητές λογοθεραπείας, παιδαγωγικών σχολών και σχολών επαγγελμάτων υγείας, καθώς και όσοι ασχολούνται με τις Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές.Πληροφορίες – Εγγραφές:τηλ. 2651067320 & 6986180630 diepistimoniko.kentro@gmail.com http://www.diepistimoniko.gr

ΑΡΤΑ: Ημερίδα για το κυνήγι στον Αμβρακικό

Ημερίδα διοργανώνει η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος και η Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου στην Άρτα με θέμα η Κυνηγετική δραστηριότητα στα πλαίσια διαχείρισης και προστασίας του Αμβρακικού κόλπου.Στην ημερίδα θα αναπτύξουν τις θέσεις τους καθηγητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων Λαμίας και Λάρισας καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες των δασικών υπηρεσιών.Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 27 Ιουνίου, στις 09:00 π.μ. στο ξενοδοχείο «Βυζαντινό».

Έκθεση ζωγραφικής, αφιερωμένη στην απελευθέρωση της Πρέβεζας

Στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης (1912-2012), ο Δήμος Πρέβεζας, προσκαλεί όλους τους πρεβεζάνους ζωγράφους να λάβουν μέρος σε έκθεση ζωγραφικής, αφιερωμένη στην απελευθέρωση της Πρέβεζας. Οι καλλιτέχνες θα πρέπει να συμπεριλαμβάνουν στο έργο τους, στοιχεία από το παρελθόν και το παρόν του τόπου, να συνδυάζουν το μοντέρνο με το κλασσικό και να αναδείξουν τα στοιχεία εκείνα που σκιαγραφούν την απελευθέρωση της πόλη (θυσίες, αγώνες και τα συναισθήματα της απελευθέρωσης).Ο κάθε καλλιτέχνης θα συμμετέχει με έναν πίνακα ελεύθερης διάστασης, ενώ τα έργα θα πρέπει να έχουν παραδοθεί μέχρι 30 Σεπτεμβρίου. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο και όσοι καλλιτέχνες επιθυμούν να λάβουν μέρος, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στη Δημοτική Βιβλιοθήκη.

«Η ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ»-ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΠΟΛΥΘΕΑΜΑ 2012

Σάββατο 30 Ιουνίου Θέατρο Πέτρας, Πετρούπολη
Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, ο μεγαλύτερος συλλογικός φορέας, της Ηπειρωτικής Αποδημίας στον κόσμο, σε συνεργασία με τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Ηπειρωτών Αττικής, μας προσκαλούν στην «ΗΠΕΙΡΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ», στο κορυφαίο Ηπειρώτικο αντάμωμα αυτό το καλοκαίρι στην Αθήνα.Η «ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ» είναι ένα γενναιόδωρο, γιορταστικό πολυθέαμα. Τραγούδια, σκοποί και χοροί, προβολές και ποιητικό, ιστορικό αναλόγιο που εκκινώντας από κορυφαίες στιγμές της Ηπειρωτικής Ιστορίας, αναδεικνύουν το μόχθο και την ξενιτιά – τη διαχρονία του καθημερινού αγώνα των Ηπειρωτών αλλά και το επίκειρο, σύγχρονο περιεχόμενό του. Η μεγάλη εκδήλωση θα καταλήξει σε τραγούδια και χορούς του ανταμώματος και του γλεντιού που αναδεικνύουν το κορυφαίο χάρισμα κάθε αγώνα – τη συλλογικότητα.Με εξαιρετικές καλλιτεχνικές συμμετοχές:Με τον κορυφαίο πρωτομάστορα της παράδοσης Πέτρο Λούκα Χαλκιά, τον εγγονό του Πέτρο Χαλκιά, την κομπανία του Θοδωρή Γεωργόπουλου, τη Χορωδία της Πανηπειρωτικής, το πολυφωνικό σχήμα Ηπείρου (Β. Κώτσου), το πολυφωνικό σύνολο «Χαονία» καθώς και πλήθος χορευτικών ομίλων των Συλλόγων και Ενώσεων Ηπειρωτών Αττικής.Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη, το Σάββατο 30 Ιουνίου και ώρα 8.30μ.μ.Γενική είσοδος 5 ευρώ.

Μεγάλη κατασκηνωτική συνάντηση canyoning στο καταφύγιο Πραμάντων

Μεγάλη κατασκηνωτική συνάντηση canyoning διοργανώνεται από τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΛ­ΛΟΓΟ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΦΑ­ΡΑΓ­­ΓΙΩΝ, από 6 μέχρι 12 Ιουλίου, στο καταφύγιο Πραμάντων.Στη συνάντηση είναι προσκεκλημένοι οργανώσεις, σύλλογοι και φορείς από όλη την Ελλάδα, αλλά και την γύρω περιοχή.Μπορούν να συμμετάσχουν εντελώς αρχάριοι, ακόμη και παιδιά ηλικίας άνω των 14 ετών με τη συνοδεία γονέων, με ειδικά προγράμματα που έχουν φτιαχτεί για τις παραπάνω κατηγορίες.Σκοπός αυτής της συνάντησης είναι η ανάδειξη των φαραγγιών της Ηπείρου, καθώς και τον άλλων εναλλακτικών δραστηριοτήτων της περιοχής, rafting, river trekking, σπηλαιολογία κ.α. Υπεύθυνος της διοργάνωσης είναι ο Γιώργος Ανδρέου, εκπαιδευτής – οδηγός καταβάσεων φαραγγιών ο οποίος είχε οργανώσει τις εξερευνήσεις των φαραγγιών. Συνδιοργανωτής είναι η επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Δήμου Βορείων Τζουμέρκων. Για περισσότερες πληροφορίες:
• Γιώργος Ανδρέου, εκπαιδευτής –ο δηγός τηλ. 6972-270122 
• Άγγελος Ζώνιος, Πρόεδρος Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Δήμου Β. Τζουμέρκων 6941436640.

8ος ΔΙΑΠΛΟΥΣ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑ - ΚΟΡΩΝΗΣΙΑ

Αντιπαρερχόμενοι την αδράνεια και την αδιαφορία της Πολιτείας για τα περιβαλλοντικά προβλήματα του Αμβρακικού και προσδοκώντας ότι και οι νέες γενιές θα έχουν την τύχη να απολαύσουν το υπέροχο οικοσύστημα με τα δελφινάκια του Αμβρακικού, τις θαλάσσιες χελώνες καρέτα-καρέτα, τους αργυροπελεκάνους και τα άλλα είδη της χλωρίδας και πανίδας της περιοχής, διοργανώνουμε και φέτος τον 8ο διάπλου του Αμβρακικού, μιάς διαδρομής 11 χλμ. από την Βόνιτσα Αιτωλοακαρνανίας ως την Κορωνησία Άρτας την ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012.Με αφετηρία την Βόνιτσα και ώρα 8.00 το πρωί και εκτιμώμενη ώρα άφιξης του πρώτου κολυμβητή στις 11.00 το πρωί στο λιμάνι της Κορωνησίας (πέρυσι η πρώτη κολυμβήτρια έκανε την διαδρομή των 11 χλμ. σε 2 ώρες και 41 λεπτά).Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν μπορούν να απευθύνονται στους Σαλαμούρα Θεόδωρο κιν. 6944596729 και Θοδωρή Λάμπρο κιν. 6979693858.Επειδή τα έξοδα της διοργάνωσης θα καλυφτούν από τους διοργανωτές, όσοι επιθυμούν να γίνουν χορηγοί του 8ου διάπλου μπορούν να απευθύνονται στα παραπάνω τηλέφωνα για τα περαιτέρω.Καλούμε τους κατοίκους της περιοχής να αγκαλιάσουν αυτή την εκδήλωση, η οποία τείνει να γίνει θεσμός και να παρευρεθούν την Κυριακή το πρωί από 10.30 ως τις 12.30 στο λιμάνι της Κορωνησίας για να χειροκροτήσουν τους αθλητές-κολυμβητές και παράλληλα να πιέσουμε όλοι μαζί την Πολιτεία και πρωτίστως τους Περιφερειάρχες, Αντιπεριφερειάρχες και Δημάρχους να ασχοληθούν σοβαρά με την προστασία του οικοσυστήματος, γιατί η ανάπτυξη και η αειφορία της περιοχής μας εξαρτάται τα μέγιστα από τον προστασία αυτού του υπέροχου οικοσυστήματος.ΕΝΕΡΓΟΙ  ΠΟΛΙΤΕΣ  ΠΕΡΙΟΧΗΣ  ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΑΛΙΕΥΤΙΚΩΝ  ΣΥΛΛΟΓΩΝ  ΗΠΕΙΡΟΥ

ΠΡΕΒΕΖΑ:10-15 Ιουλίου το Ionian Beach Volley 2012

Μετά το περσινό επιτυχημένο τουρνουά Preveza Beach Volley 2011 φέτος 10-15 Ιουλίου θα γίνει σε 2 μαγευτικές τοποθεσίες που βρέχονται από τα νερά του Ιονίου τη Βόνιτσα (10-12 Ιουλίου) και το Κανάλι Πρέβεζας (13-15 Ιουλίου) τοIonian Beach Volley 2012 με την συμμετοχή 40 εντυπωσιακών αθλητριών του Ελληνικού και Ευρωπαϊκού Volley.Ένα τουρνουά με 2 στάσεις και το ζευγάρι που θα συγκεντρώσει τους περισσότερους πόντους συνολικά είναι ο μεγάλος Νικητής.Η διοργάνωση εντάσσεται στο επίσημο καλεντάρι της ΕΟΠΕ ( Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης Ελλάδος).Το ταξίδι ξεκινά στις 10 Ιουλίου με αφετηρία την Βόνιτσα.Οι 40 αθλήτριες είναι έτοιμες να ξεκινήσουν τη μάχη στο μοναδικό στην Ελλάδα Volley Tour Tournament με 2 μεμονωμένα τουρνουά και με συμμετοχή αθλητριών από το πρωτάθλημα Α1 γυναικών.Στο φετινό Ionian Beach Volley θα συμμετέχουν διεθνείς παίκτριες που πρόσφατα αγωνίστηκαν με την Εθνική ομάδα στο Europa League όπως η Γιώτα Διώτη (Ηρακλής Κηφισιάς), η Τζίνα Λαμπρούση(Ηρακλής Κηφισιάς), και η Μαρία Νομικού (Ασυστέλ Νοβάρα).Επίσημη ιστοσελίδα διοργάνωσης: http://www.ionianbeachvolley.gr/

Δηλώσεις συμμετοχής: ioniancircuit2012@gmail.com

Εκδηλώσεις στην Κόνιτσα,για παιδιά κατά της ξενοφοβίας και του ρατσισμού

Κύκλο παιδικών εκδηλώσεων κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας και υπέρ της φιλομάθειας και της περιβαλλοντικής ευαισθησίας οργάνωσε για αυτό το καλοκαίρι η Δημόσια Βιβλιοθήκη Κόνιτσας σε συνεργασία με το Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Future Library.Οι εκδηλώσεις - προσαρμοσμένες σε Θεματικούς κύκλους για παιδιά από 4 έως 12 ετών - θα ξεκινήσουν στις 27 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν στις αρχές Αυγούστου

Επιφυλακτικοί οι νέοι των Ιωαννίνων απέναντι στα ναρκωτικά

Χαμηλά τα ποσοστά της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών λόγω της καλής δουλειάς που γίνεται από τις δομές
Πιο υποψιασμένοι γύρω από το θέμα των ναρκωτικών είναι οι νέοι των Ιωαννίνων, οι οποίοι σε σχέση με υπόλοιπους νέους στην Ελλάδα, «ψάχνονται» λιγότερο με χασίς κι άλλες εξαρτησιογόνες ουσίες στην εφηβεία, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με την κατάσταση που επικρατεί στην Ήπειρο, η οποία κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο στις συλλήψεις εμπόρων ναρκωτικών, λόγω της γειτνίασης με την Αλβανία.Κι αυτό γιατί οι νέοι ενημερώνονται αποτελεσματικά, μέσω των δομών κατά της χρήσης ναρκωτικών, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας και οι οποίες παρά οικονομικά προβλήματα και την έλλειψη προσωπικού, δε σταματούν τον αγώνα κατά της μεγαλύτερης μάστιγας.Αυτό αποδεικνύει έρευνα του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής.Στην έρευνα, που αφορούσε στην χρήση ναρκωτικών ουσιών από νέους ηλικίας 13 - 19 ετών, συμμετείχαν 619 μαθητές από 11 σχολεία του Νομού Ιωαννίνων, μεταξύ των οποίων 6 Γυμνάσια και 5 Λύκεια/ΕΠΑΛ.Συγκριτικά με το εθνικό δείγμα, ο Νομός Ιωαννίνων, βρίσκεται κοντά στο μέσο όρο στην πλειονότητα των συμπεριφορών που σχετίζονται με χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών από τα 13, ωστόσο, τα ποσοστά των μαθητών που καπνίζουν, έχουν κάνει χρήση οποιασδήποτε παράνομης ουσίας και που έχουν κάνει χρήση κάνναβης τον τελευταίο χρόνο είναι χαμηλότερα.Αποτέλεσμα αυτού, είναι ο Νομός μας να κατατάσσεται στους 10 νομούς με τα χαμηλότερα ποσοστά αναφορικά με τις παραπάνω «συνήθειες».Στον αντίποδα, οι έφηβοι στο Νομό Ιωαννίνων αρέσκονται στη χρήση χαπιών και εισπνεόμενων ουσιών, με το Νομό μας να κατατάσσεται στους 5 Νομούς με τα υψηλότερα ποσοστά.


Τα αποτελέσματα στο Νομό Ιωαννίνων
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο Επιστημονικός Υπεύθυνος του Κέντρου Πρόληψης «Σχεδία» Βασίλης Κούτρας:
- Ποσοστό 0,5% των εφήβων 13 - 14 ετών έχουν κάνει χρήση οποιασδήποτε παράνομης ουσίας (κάνναβης ή/και έκσταση) τουλάχιστον 1 φορά στη ζωή τους, ποσοστό πολύ χαμηλό σε σχέση με το αντίστοιχο σε πανελλαδικό επίπεδο, που ανέρχεται στο 2,3% στο σύνολο αγοριών και κοριτσιών.
- Στον αντίποδα, όσο ανεβαίνουμε ηλικιακά, αυξάνεται και η χρήση ναρκωτικών, αφού το 11,4% των μαθητών ηλικίας 15 έως 18 ετών έχουν κάνει χρήση παράνομων ουσιών 1 φορά στη ζωή τους, ποσοστό ιδιαίτερα αυξημένο.
- Όσον αφορά στη χρήση κάνναβης, έχουν κάνει χρήση τουλάχιστον 1 φορά στη ζωή τους το 6,5% του συνόλου των μαθητών που συμμετείχαν στην έρευνα.
Τουλάχιστον 3 φορές έχουν κάνει χρήση κάνναβης στη ζωή τους το 3,6% του συνόλου των μαθητών.
Τα στοιχεία και εδώ δείχνουν ότι τα αγόρια είναι πιο «επιρρεπή» στη χρήση κάνναβης, σε σχέση με τα κορίτσια, ενώ γενικά τα ποσοστά για το νομό Ιωαννίνων στη χρήση της συγκεκριμένης ουσίας είναι πολύ χαμηλά.
Από την άλλη πλευρά, όσο επιφυλακτικοί είναι οι νέοι της περιοχής μας με τη χρήση τέτοιων ουσιών, δε συμβαίνει το ίδιο και με τα χάπια, ένα είδος ναρκωτικού, το οποίο τα τελευταία χρόνια κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος, προσελκύοντας κυρίως νέες ηλικίες.Τα στοιχεία στο Νομό Ιωαννίνων δείχνουν ότι, ποσοστό 6,9% του συνόλου των μαθητών έχουν κάνει χρήση ηρεμιστικών ή υπνωτικών χωρίς τη σύσταση γιατρού τουλάχιστον 1 φορά στη ζωή τους (2% ηλικίας 13-14 ετών, 6,2% ηλικίας 15-16 ετών και 10,5% ηλικίας 17-18 ετών), γεγονός που αποπνέει ιδιαίτερη ανησυχία.Σύμφωνα με τον κ. Κούτρα, τα φάρμακα αυτά φτάνουν στους νέους, μέσω μεγαλύτερων χρηστών, από τους οποίους τα προμηθεύονται σε πολύ χαμηλές τιμές, που δε ξεπερνούν τα 3 ευρώ για κάθε χάπι, με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για να εξασφαλίσουν τη δόση τους.Κλείνοντας, ο κ. Κούτρας τόνισε την αναγκαιότητα ενημέρωσης των μαθητών για τη σύγχρονη μάστιγα των ναρκωτικών και μέσα στα σχολεία, κάτι που εκλείπει από τους σχεδιασμούς της πολιτείας για την εκπαίδευση.

Αντιμέτωπο με περικοπές το ΚΕΘΕΑ
Όπως γράφαμε και χθες, ενώ η μάστιγα των ναρκωτικών εξαπλώνεται στις παρυφές της κοινωνίας ως κλασικό σύμπτωμα οικονομικής και κοινωνικής ύφεσης, το ΚΕΘΕΑ έχει ήδη λάβει την πικρή και ισχυρή δόση της λιτότητας, με αποτέλεσμα να βρίσκεται σε οριακή κατάσταση λόγω μείωσης της κρατικής επιχορήγησης, αλλά και της συρρίκνωσης του απασχολούμενου προσωπικού, κάτι που επιβεβαίωσε και ο υπεύθυνος του Παραρτήματος Ιωαννίνων Γιάννης Παπαχρήστος.Σύμφωνα με τον κ. Παπαχρήστο, το 2011 στο ΚΕΘΕΑ Ηπείρου υπήρξε μείωση του προϋπολογισμού κατά 21%, πάγωμα των προσλήψεων που ξεκίνησε από το 2006, σοβαρές μειώσεις στις απολαβές του προσωπικού, ενώ οι εργαζόμενοι βρέθηκαν αντιμέτωποι και με το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας.
Παρ' όλα αυτά, το ΚΕΘΕΑ Ιωαννίνων προσέφερε τις υπηρεσίες του σε περισσότερους από 150 χρήστες, 300 γονείς, 31 άτομα που βρισκόταν στο στάδιο της επανένταξης, 41 άτομα στην ανοιχτή θεραπευτική κοινότητα και 30 άτομα στην κλειστή κοινότητα.Στους στόχους του τοπικού Παραρτήματος για το 2012, περιλαμβάνεται η δημιουργία δικτύου σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και η δημιουργία Ψυχοδιαγνωστικού Κέντρου.

Το προφίλ του χρήστη
30χρονος Γιαννιώτης, εθισμένος στην ηρωίνη είναι το προφίλ του Γιαννιώτη χρήστη, σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά των ατόμων που προσήλθαν στο Συμβουλευτικό Κέντρο του ΚΕΘΕΑ το 2011.Όπως ανέφερε το Στέλεχος του Τμήματος Έρευνας και Τεκμηρίωσης του ΚΕΘΕΑ Κώστας Μάντζιος, στο ΚΕΘΕΑ απευθύνθηκαν πέρυσι 138 άτομα.Η ηλικία των ατόμων αυτών ανέρχεται στα 28,3 έτη, ενώ το 70% προέρχονται από το νομό Ιωαννίνων, το υπόλοιπο 30% από τους άλλους τρεις νομούς της Ηπείρου, αλλά και από την Κέρκυρα και από τη Λευκάδα.Η ηρωίνη παραμένει η κύρια ουσία κατάχρησης για το μεγαλύτερο ποσοστό (57,7%), όσων απευθύνθηκαν στο ΚΕΘΕΑ για βοήθεια, αν κι ένα μεγάλο ποσοστό (66,7%) κάνουν παράλληλα χρήση και δεύτερης ουσίας.Τέλος, η πρώτη επαφή με τις παράνομες ουσίες γίνεται στα 16 χρόνια περίπου, με το χασίς να αποτελεί την πρώτη επιλογή για την συντριπτική πλειοψηφία (86,2%).

ΠΡΩΙΝΑ ΝΕΑ

Ξεκινά την Κυριακή στα Κάτω Πεδινά το Εργαστήριο Κινηματογράφου

Την Κυριακή 1η Ιουλίου αρχίζει στα Κάτω Πεδινά το 3ο Εργαστήριο Κινηματογράφου. Φέτος για το πρόγραμμα «Συναντήσεις» θα βρεθούν στα Κάτω Πεδινά, δύο σύγχρονοι δημιουργοί του κινηματογράφου, με διαφορετικούς προσανατολισμούς και ύφη.Συγκεκριμένα, στις 4 Ιουλίου η Στέλλα Θεοδωράκη, θα διδάξει τους μαθητές του εργαστηρίου με θέμα: «Κινηματογραφώντας μόνοι με παρέα- Εναλλακτικοί τρόποι κινηματογράφησης στην κρίση».Στις 9 Ιουλίου θα βρίσκεται στα Κ. Πεδινά ο Νίκος Περάκης, που θα αποκαλύψει στους μαθητές του εργαστηρίου τα μυστικά της τέχνης «του να επικοινωνείς με το μεγάλο κοινό». Στην αυλή του παρθεναγωγείου θα γίνουν και δύο προβολές ταινιών, ανοικτές για το κοινό.Την Κυριακή 1η Ιουλίου θα προβληθεί η ταινία της Λουκίας Ρικάκη «Όνειρα σε άλλη Γλώσσα» και το Σάββατο 7 Ιουλίου, η ταινία των Χρύσας Τζελέπη και Τάνιας Χατζηγεωργίου «25ος Μεσημβρινός». Στο Εργαστήριο δεν υπάρχουν δίδακτρα, και οι κινηματογραφιστές – δάσκαλοι μετέχουν εθελοντικά. Επικοινωνία με το Εργαστήριο Κινηματογράφου: στα τηλ. 26530-22743, 6942654541, στην ηλεκτρονική διεύθυνση zagori wood@gmail.com και στον ιστότοπο zagoriwood.blogspot.com.

ΑΡΤΑ: Παζάρι βιβλίου στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης

Παζάρι βιβλίου με στόχο την ενίσχυση απόρων οικογενειών διοργανώνει αυτή την εβδομάδα στην Άρτα η Εταιρεία Εθελοντισμού Γυναικών. Το παζάρι θα λειτουργεί καθημερινά και μέχρι το τέλος της εβδομάδας στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης στο κέντρο της πόλης.

Το 1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Δήμου Ιωαννιτών

Το 1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Δήμου Ιωαννιτών, διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων με το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του.Στην συγκεκριμένη εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012 στην πλατεία Μαβίλη του Μώλου Ιωαννίνων, στις 9.30 μμ, θα συμμετάσχουν σύλλογοι του διευρυμένου Δήμου Ιωαννιτών.Σε αυτή ο «οικοδεσπότης», το Συγκρότημα Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών θα συνεργαστεί με το Λύκειο Ελληνίδων Ιωαννίνων, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Συνοικίας Λούτσας Δήμου Ιωαννιτών, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λακκωμάτων Ιωαννίνων, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κατσικά, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Περάματος, την Αδελφότητα Ποντίων και Μικρασιατών Ηπείρου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πεδινής και το Σύνδεσμο Ζαγορισίων Ιωαννίνων.Σκοπός της συνεργασίας είναι η συνέχιση της ανάδειξης της ηπειρώτικης μουσικοχορευτικής κληρονομιάς μέσω των καταγραφών από τους συλλόγους και της δημόσιας παρουσίασης των αποτελεσμάτων τους. Επίσης η προσφορά μιας ουσιαστικής στιγμής Πολιτισμού σε δημότες και επισκέπτες της πόλης των Ιωαννίνων σε ένα όμορφο, ιστορικό σημείο των Ιωαννίνων.Πρόθεση των διοργανωτών είναι η συγκεκριμένη διοργάνωση να συνεχιστεί τις επόμενες χρονιές με την προσθήκη όσο το δυνατό περισσοτέρων συλλόγων του Δήμου Ιωαννιτών και της Ηπείρου.Την καλλιτεχνική επιμέλεια έχουν οι χοροδιδάσκαλοι του Τμήματος Παραδοσιακών Χορών Πνευματικού Κέντρου Ιωαννιων, καθηγητές Φυσικής Αγωγής, Ηλίας Γκαρτζονίκας, Νίκος Νούσιας και Βασίλης Ράπτης.Αξίζει να σημειωθεί ότι στον τομέα των συνεργασιών με φορείς της Ηπείρου και της Ελλάδας, ο οποίος αποτελεί σημαντικό στόχο της πολυσχιδούς δραστηριότητας του Συγκροτήματος του ΠΚΙ περιλαμβάνονται οι εκδηλώσεις: «1η μουσικοχορευτική συνάντηση Κ.Α.Π.Η. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ» 16/2/2002, «1η Συνάντηση Παιδικών Τμημάτων Παραδοσιακών Χορών Ιωαννίνων» 18/1/2003, «7 Σύλλογοι για τα Γιάννινα» 19/2/2006, « Από την Παράδοση Ακριτών του Ελληνισμού» 23/2/2008, «Παραδομένα Ηπειρώτικα και Κρητικά βήματα για την Απελευθέρωση των Ιωαννίνων» (21/2/2009), «25 Μαρτίου 1821 – 25 Μαρτίου 2009- Χορεύουμε και Τραγουδάμε για την Εθνική Παλιγγενεσία» (25/3/2009). Επίσης έχει διοργανώσει 15 θεματικές μουσικοχορευτικές παραγωγές, 5 σεμινάρια παραδοσιακών χορών, 4 συναυλίες με ειδική θεματολογία και πολλές «παράλληλες εκδηλώσεις».

«Τα μανιτάρια στο Ανατολικό Ζαγόρι »

Ο σύλλογος Μανιταρόφιλων Ηπείρου διοργανώνει την εκδήλωση με τίτλο«Τα μανιτάρια στο Ανατολικό Ζαγόρι »,την Κυριακή 1 Ιουλίου 2012 στο Δ.Δ Δόλιανης Ζαγορίου.Η εκδήλωση, με την υποστήριξη του Δήμου Ζαγορίου και του Εκπολιτιστικού συλλόγου Δόλιανης περιλαμβάνει κυνήγι τρούφας με εκπαιδευμένα σκυλιά, ενημέρωση σχετικά με τα μανιτάρια, γευσιγνωσία μανιταριών και τρούφας και γλέντι με παραδοσιακό μουσικό συγκρότημα.Η συμμετοχή είναι ελεύθερη.Το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης: Κυριακή 1 Ιουλίου 2012
10:00 Συγκέντρωση στο χώρο της εκδήλωσης για αναχώρηση για κυνήγι τρούφας με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά (Υπεύθυνη στο Κυνήγι τρούφας Κατερίνα Νόλα)
13:15 -Χαιρετισμοί (από μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου, Δήμαρχο Ζαγορίου)
-Σύντομη αναφορά στις δραστηριότητες Δρώμενα των Μανιταρόφιλων Ηπείρου
-Ομιλία με θέμα :Τα Μανιτάρια (βασικά είδη, τοξικά, φαγώσιμα) από τους Βασδέκη Στάθη, Ντίνο Θανάση
14:00 Γευσιγνωσία ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΡΟΥΦΑΣ(Μανιταροτραχανάς, Έδεσμα με τρούφα και Μανιταρόπιτα) Ακολουθεί μουσική από παραδοσιακό συγκρότημα

Tο 5ο τουρνουά του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Δεν είχε την επιτυχία των προηγούμενων χρόνων, από πλευράς συμμετοχών το 5ο τουρνουά του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, εξ αιτίας ματαίωσης συμμετοχής αρκετών τοπικών ομάδων τις τελευταίες ημέρες πριν την διοργάνωση, μετά από …συνεννόηση να μη μετέχουν σε τουρνουά το οποίο διοργανώνει μια ακαδημία η οποία φέτος κατέκτησε τρεις τίτλους. Ανθρώπινα, αλλά όχι αθλητικά ψευτοδιλήμματα…Παρ όλη την οργανωμένη αντίδραση, επαγγελματικών στην ουσία ακαδημιών, στο τουρνουά του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ μετείχαν οι ομάδες της Θύελλας Κατσικάς, ΠΑΣ Μέτσοβο, Αλμυρός Βουνοπλαγιάς, Θύελλα Ελεούσας, Αίας Ιωαννίνων και η πρωταθλήτρια ομάδα της ΕΠΣ Κοζάνης Ατρόμητος Πτολεμαϊδας.Ο ΠΑΣ Γιάννινα ευχαριστεί τους μετέχοντες και τους υπόσχεται ότι οι πόρτες του θα είναι ανοικτές σε όλες τις διοργανώσεις που θα ακολουθήσουν, ευχαριστεί την Περιφέρεια Ηπείρου, Δήμο Ιωαννιτών, Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηπείρου και την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, υπό την αιγίδα των οποίων έγιναν οι αγώνες, ευχαριστεί τους χορηγούς επικοινωνίας pas.gr, superfm.gr, sportsioannina.gr, passports.gr, τους τηλεοπτικούς σταθμούς ΙTV και HRT οι οποίοι κάλυψαν τις εκδηλώσεις και όλο το φάσμα του τοπικού τύπου, το οποίο πρόβαλε τη διοργάνωση.

OI ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣ, ΣΕ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Eξήντα πέντε ποδοσφαιριστές των τμημάτων υποδομής του ερασιτέχνη ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ οι οποίοι φέτος κατέκτησαν όλους τους τίτλους των διοργανώσεων της ΕΠΣ Ηπείρου, βρίσκονται από σήμερα στη Θεσσαλονίκη για να μετέχουν στο τετραήμερο τουρνουά ποδοσφαίρου 9ο salonica cap με ομάδες της Ελλάδας και εξωτερικού.Η αποστολή του ΠΑΣ μετέβη με λεωφορείο στη Θεσσαλονίκη όπου διαμένει στο πολυτελές ξενοδοχείο πέντε αστέρων ROYAL και μετακινούνται οργανωμένα στην συμπρωτεύουσα.Να σημειωθεί ότι ένα μεγάλο μέρος του κόστους συμμετοχής στη διοργάνωση κάλυψαν Γιαννιώτικες επιχειρήσεις και έτσι οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, επιβαρύνθηκαν αναλογικά με το δυνατό μικρότερο κόστος, σε σχέση με το κόστος παικτών άλλων ακαδημιών.
Μεγάλος χορηγός οι μέτοχοι του ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ και Χορηγοί:
Καβα 800 κ. Σπύρος Παππάς
XODECA Επαγγελματικός Εξοπλισμός κ. Γιάννης Τσιλιγιάννης
AUTO TEST
ΥΔΡΟΡΟΕΣ ΚΟΣΜΑΣ-Αφοί Κοσμά
ΚΥΡΑ ΦΡΟΣΥΝΗ Δημήτριος Τενεχτσής
STUDIO E κ. Βασίλης Καλτσης
ILLY & DIMELLO κ. Κώστας Δρίτσος
VIP IOANNINA OUT κ. Θανάσης Σωτηρόπουλος
ΜΑΚΡΗΣ κ. Κάρολος Μακρής
S/MARKET ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ κ. Στέφανος Παπαγεωργίου
ΤΕΝΤΕΣ ΣΑΡΑΛΙΩΤΗΣ κ. Γιώργος Σαραλιώτης
Τους παίκτες του ΠΑΣ συνοδεύουν οι προπονητές και γενικοί αρχηγοί των τμημάτων.

Αρχίζει αύριο το τουρνουά W-PREVEZA BEACH HANDBALL 2012

Αρχίζει την Πέμπτη το τουρνουά W-PREVEZA BEACH...HANDBALL 2012 στη μαγευτική παραλία της Λούτσας του Δήμου Πάργας και όλα ετοιμάζονται πυρετωδώς για παρουσιαστεί μία εκδήλωση αντάξια της φήμης και των παρελθόντων ετών.Είναι η 4η συνεχόμενη χρονιά για ένα τουρνουά που πλέον έχει μπει στις καρδιές των χαντμπολικών και μη ανθρώπων, αφού και η τοποθεσία είναι φανταστική και το αγωνιστικό επίπεδο είναι πάντοτε υψηλό και ανταγωνιστικό.Οι 10 ομάδες των ανδρών είναι : 1) SUMMER '04 2) ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (2ος στην Ευρώπη το 2011 και 4ος το 2010 3) ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ 4) BEACH BOYS 2012 5) ILIOUPOLI B.H.C 6)VAMOS RETRO 2005 7) W CAFE-WATER SPORTS PREVEZA 8) WATERPROOFS 9) ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ 10) ARTA 2012 B.H.T
Οι 5 ομάδες γυναικών είναι : 1) AVANT GARDE (Πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2009) 2) ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ 3) W CAFE-WATER SPORTS-PREVEZA 4) ILIOUPOLI B.H.C. 5) WATERPROOFS.Συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Ηπείρου, η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, ο Δήμος Πάργας, το Επιμελητήριο Πρέβεζας.Η διαφημιστική εταιρεία που προμοτάρει το τουρνουά είναι η STUDIO MEDIA, που εδρεύει στην Πρέβεζα και στην Άρτα και το περιοδικό CITY VOICE.Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο πολύ γνωστός, Παναγιώτης Κουνιάκης, που βρισκόταν ως συμπαρουσιαστής της Χριστίνας Λαμπίρη στο STAR, μέσα από τον Energy fm 93,4 και πανελλαδικά μέσα από το ίντερνετ και το I-TUNE.Επίσης, ραδιοφωνικός χορηγός είναι το Music Radio 102,4 στην Άρτα και τηλεοπτικοί χορηγοί ο ART TV και το ΙΟΑΝΝΙΝΑ TV
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΚΕΙ!!! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!!!

Το 2ο τους Φεστιβάλ πραγματοποίησαν «οι ΑΘΕΡΑΠΕΥΤΟΙ»

Ποιοι βραβεύτηκαν στο διαγωνιστικό μέρος
Το 2ο Φεστιβάλ «Αθεράπευτων» Καλλιτεχνών πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο της Στοάς Ορφέα, το περασμένο Σαββατοκύριακο. Παρουσιάστηκαν διάφορα ενδιαφέροντα θεατρικά αποσπάσματα και ακολούθησε το διαγωνιστικό μέρος. Προσκαλεσμένη και η Θεατρική Ομάδα της Παραμυθιάς Θ.Ε.Α.Τ.Ο.Η Κριτική Επιτροπή (που αποτελούσαν ο Δημήτρης Παππάς, ως Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ, ο Γιάννης Δημάκας, ως υπεύθυνος της Θ.Ε.Α.Τ.Ο., οι Αγγελικώ Κουτσοθανάση και Γεωργία Διακοπούλου, ως νικήτριες του Διαγωνισμού Διαλόγων και η Αλίκη Μαργαρού, ως περσινή νικήτρια του Διαγωνισμού) τόνισε με έμφαση το υψηλό επίπεδο των διαγωνιζομένων και απένειμε Βραβείο Ανδρικής Ερμηνείας στο Χρήστο Νικολακόπουλο, Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας στη Σοφία Ζήση, καθώς και ειδικές τιμητικές διακρίσεις στους Γιάννη Παπαγεωργίου, Παναγιώτη Μακρή, Αλέξανδρο Μπενάτση, Λίτσα Σαρακατσάνου, Ρέα Μπούνα, Μιχαέλα Λαγουδάκη και Φωτεινή Ευαγγέλου. Ο Χρήστος Νικολακόπουλος πήρε και το Βραβείο Κοινού, αναδεικνυόμενος έτσι ως ο μεγάλος νικητής του Διαγωνισμού!Οι «Αθεράπευτοι» θα κλείσουν άλλη μια πλούσια καλλιτεχνική περίοδο, παρουσιάζοντας το αριστούργημα του Ευριπίδη «Τρωάδες», την Τετάρτη 4 Ιουλίου, στο Κάστρο Ιτς Καλέ, στις 9:30 το βράδυ, με τη συνεργασία του Μουσικού Σχολείου Ιωαννίνων και την υποστήριξη του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών.

ΟΔΥΣΣΕΒΑΧ της Ξένιας Καλογεροπούλου με πρωταγωνιστή τον Πάνο Βλάχο στο Θέατρο Κάστρου στην Άρτα

Το «Θέατρο του Βορρά» ανοίγει τα πανιά του και ο θρυλικός πια Οδυσσεβάχ της Ξένιας Καλογεροπούλου κάνει για πρώτη φορά στην τριαντάχρονη ιστορία του το γύρο της Ελλάδας.Η παράσταση που έχει μαγέψει εκατομμύρια θεατές, φιλοδοξεί να παρασύρει μαζί της στο ταξίδι νέους, μικρούς - και όχι μόνο - φίλους της να φάνε μαζί το λωτό…και να ξεχάσουν να μεγαλώσουν.Η Ξένια Καλογεροπούλου έγραψε την ιστορία του Οδυσσεβάχ από την Ιθαγδάτη που ταξιδεύει ψάχνοντας το Κυκλολωτογοργοκιρκιλάριζο. χρησιμοποιώντας στοιχεία από την Οδύσσεια, από τις Χίλιες και μία νύχτες, και πολλά άλλα αγαπημένα παραμύθια .Η σκηνή μετατρέπεται ολόκληρη σε καράβι και όλοι μαζί σαλπάρουμε για να γνωρίσουμε τον Κύκλωπα Αρχισαλαχάρ, που όταν τραγουδάει η γη ταρακουνιέται, την Λαριζάντ, την πριγκίπισσα που με την ομορφιά της μπορεί να σε βγάλει από το δρόμο, τη μάγισσα Κιρκίλα που πετάει, τους πειρατές, τη γοργόνα, τους λωτοφάγους και άλλους τόσους ήρωες που θα μας κάνουν να αγαπήσουμε το ταξίδι!. Οδηγός μας ο Παραμυθάς , ο πιο αγαπημένος φίλος των παιδιών. Την παράσταση συνοδεύει ζωντανή μουσική με κιθάρα , ακορντεόν και κρουστά.Τη σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει ο Κώστας Γάκης, ο οποίος τιμήθηκε με το βραβείο "Δημήτρης Χορν" το 2006 για την ερμηνεία του στην παράσταση "Κατσαρίδα", ενώ τη μουσική υπογράφει ο Διονύσης Σαββόπουλος .Στο ρόλο του Οδυσσεβάχ ο Πάνος Βλάχος γνωστός από τις αγαπημένες σειρές Βασιλιάδες (Λεωνίδας), Ζωή της Άλλης (Τζώρτζης) κ.α.Ο Οδυσσεβάχ έχει μεταφραστεί σε 8 γλώσσες και έχει παρουσιαστεί από αρκετούς ξένους θιάσους.Μια παράσταση για κάθε ηλικία, που δεν πρέπει να χάσετε .Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι της Παναγιώτας Κοκκορού, η κίνηση του Χρήστου Παπαδόπουλου, η μουσική διδασκαλία της Μαρίας Δελλή.Παίζουν: Πάνος Βλάχος, Αβραμίδης Γιώργος, Αντωνίου Σοφία, Καβάλη Αμαλία, Μπιμπής Κώστας, Σοφολόγης Γιάννης.Ζωντανή μουσική: Χαρά Σαββίδου
Η θεατρική παράσταση «Οδυσσεβάχ»θα βρίσκεται στην Άρτα για μία μοναδική παράσταση τη Δευτέρα 9 Ιουλίου στις 9:15 μ.μ. στο Θέατρο Κάστρου .Πληροφορίες στo τηλέφωνα 6945 978340 9:30π.μ.- 2:00μ.μ. & 5:30 -10:00μ.μ.Εισιτήρια προπωλούνται..
Τιμή εισιτηρίου: Γενική είσοδος 12€
Τιμή προπώλησης:10€

Άγονος ο διαγωνισμός για το αποχετευτικό της Πεδινής

Έργο του ΕΣΠΑ... στα αζήτητα, για την ώρα
Ένα σημαντικό έργο του δήμου Ιωαννιτών, το πρώτο που είχε εντάξει η σημερινή δημοτική αρχή στο ΕΣΠΑ (ΠΕΠ Ηπείρου), η αποχέτευση της Πεδινής, δεν έτυχε του ενδιαφέροντος των εργοληπτικών εταιρειών...Στον διαγωνισμό για την ανάθεση του δεν εμφανίστηκε κανείς εργολήπτης...Κι αυτό, την ώρα που ο κλάδος των εργοληπτών διαμαρτύρεται ότι δεν γίνονται έργα.Απέχουν από δημοπρατήσεις έργων με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, προφανώς γιατί δεν ήθελαν να «χτυπηθούν» κατά το κοινώς λεγόμενο.Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 5,4 εκ. ευρώ και όχι ένα μικρό έργο και η λογική εξέλιξη θα ήταν να υπάρχει εργοληπτικό ενδιαφέρον.Στην επόμενη δημοπρασία αναμένεται να εμφανιστούν εργολήπτες, αλλά ήδη έχει χαθεί χρόνος, δεδομένου ότι το έργο έχει ενταχθεί από πέρυσι και ο χρόνος ... τρέχει.Το συγκεκριμένο ήταν το πρώτο σημαντικό έργο στο ΠΕΠ Ηπείρου (ΕΣΠΑ) που ενέταξε η νέα δημοτική αρχή Ιωαννίνων (φορέας υλοποίησης ο δήμος και όχι η ΔΕΥΑΙ) την άνοιξη του 2011.Αφορά την κατασκευή δικτύου μήκους 19.950 μέτρων με το οποίο θα καλυφτούν οι ανάγκες του οικισμού και θα προστατευθεί παράλληλα το περιβάλλον και η ποιότητα ζωής, δεδομένου ότι η οικιστική ανάπτυξη στην Πεδινή είναι μεγάλη.Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 5,4 εκ. και θα καλύψει τις ανάγκες του οικισμού της Πεδινής, συμβάλλοντας παράλληλα στην προστασία του περιβάλλοντος και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής.Ο πλήρης φάκελος για την ένταξη του έργου είχε κατατεθεί από τις υπηρεσίες του Δήμου Ιωαννιτών τον Φεβρουάριο του 2011, αλλά χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια για να εξασφαλιστούν οι αδειοδοτήσεις και να φτάσει στην έγκριση δημοπράτησης.

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ