Σάββατο, 23 Ιουνίου 2012

Στο τελικό στάδιο το Πολυδύναμο Κέντρο

Έτοιμο να λειτουργήσει θα είναι στο τέλος του 2012 το Πολυδύναμο Κέντρο αντιμετώπισης αλκοολικών και της κρίσης χρηστών ναρκωτικών, αφού έχουν ολοκληρωθεί σχεδόν οι κατασκευαστικές εργασίες. Αυτό το διάστημα η ΔΕΠΑΝΟΜ έχει ολοκληρώσει και τις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις και απομένουν δοκιμαστικές λειτουργίες, προκειμένου να διαπιστωθεί ότι όλα λειτουργούν καλώς. Η ανάδοχος εταιρεία μαζί με τις τεχνικές υπηρεσίες του νοσοκομείου Χατζηκώστα και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου διερευνούν την καλύτερη λύση για την παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος στο κτίριο, ενώ σε επίπεδο εξοπλισμού η ΔΕΠΑΝΟΜ έχει αναλάβει και την προμήθειά του. Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου Φώτη Βάββα το έργο βρίσκεται στο τελικό στάδιο ωστόσο ακόμη δεν έχει εξακριβωθεί αν θα λειτουργήσει ως υπηρεσία του νοσοκομείου ή ως αυτόνομος οργανισμός. Παρ’ όλα αυτά η στελέχωσή του για τα δύο πρώτα χρόνια θα γίνει μέσω προγραμμάτων που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ. Βέβαια, μία τέτοια λύση είναι αμφίβολο κατά πόσο θα είναι αποτελεσματική για την συνεχή και απρόσκοπτη λειτουργία του Κέντρου, που αποτελεί καινοτομία για το χώρο της υγείας στη χώρα μας. Ιδιαίτερα με τις σημερινές οικονομικές συνθήκες η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού είναι σχεδόν απαγορευτική και αυτό που όλοι ελπίζουν είναι πως το Πολυδύναμο Κέντρο δε θα αποτελέσει ένα ακόμη «κτίριο φάντασμα». Οι υπηρεσίες που θα παρέχει το Πολυδύναμο Κέντρο διακρίνονται σε 3 ενότητες οι οποίες καλύπτονται από τα παρακάτω τμήματα: -Ιατρείο Επειγόντων Περιστατικών όπου γίνεται η συνολική αντιμετώπιση των ασθενών. -Συμβουλευτικό Κέντρο όπου εξετάζονται και αξιολογούνται αιτήματα για την εισαγωγή στη Μονάδα Κλειστής Αποτοξίνωσης ενώ δίνονται και πληροφορίες για τα προγράμματα απεξάρτησης. Επίσης στο συμβουλευτικό Κέντρο θα ενταχθεί και θα λειτουργήσει και η Μονάδα Αποκατάστασης στο πρόγραμμα της οποίας συμμετέχουν εξωτερικοί ασθενείς σε στάδιο απεξάρτησης. Με συνεδρίες και δημιουργική απασχόληση επιδιώκεται η διατήρηση της αποχής από τις ουσίες και η κοινωνική επανένταξή τους. - Μονάδα Κλειστής Αποτοξίνωσης με 2 ξεχωριστά τμήματα, νοσηλείας αλκοολικών και νοσηλείας χρηστών ναρκωτικών όπου αντιμετωπίζονται το στερητικό σύνδρομο και άλλες παθολογικές καταστάσεις.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Συνελήφθη 46χρονος για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης στο Κουτσελιό Ιωαννίνων

Συνελήφθη στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά, χθες το μεσημέρι, ένας 46χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ποσότητας ναρκωτικών ουσιών. Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, εντόπισαν φυτεία στον προαύλιο χώρο της οικίας του 46χρονου στο Κουτσελιό Ιωαννίνων και εκρίζωσαν εβδομήντα έξι (76) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 30 εκατοστά έως 1.10 μέτρα. Επιπλέον, σε έρευνα που ακολούθησε σε παράπηγμα κοντά στη φυτεία και στην οικία του 46χρονου, βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους (64) γραμμαρίων. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ τις αστυνομικές έρευνες διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά.

Εκδρομή του Συνδέσμου Φοιτησάντων στο Γυμνάσιο-Λύκειο Πωγωνιανής

Ο Σύνδεσμος Φοιτησάντων στο Γυμνάσιο-Λύκειο Πωγωνιανής,Ανακοινώνει ότι διοργανώνει τριήμερη εκδρομή στις 20-21 & 22 Ιουλίου (Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή) στην Κεφαλονιά με Φέρυ Μποτ, μέσω Βασιλικής Λευκάδας με δύο (2) διανυκτερεύσεις σε κεντρικό Ξενοδοχείο του Αργοστολίου. Επισκέψεις σε όλα τα αξιοθέατα του Νησιού (Φισκάρδο, Αργοστόλι, Ληξούρι, Μεταξάτα, Κουρκουμελάτα, Καταβόθρες, Σπήλαια Δρογαράτης και Μελισσάνης, Μονή Αγίου Γερασίου-Σάμη).Τιμή Συμμετοχής: 100€
Δηλώσεις συμμετοχής
Παντελής Τόμος: τηλ.:2651046310 / 6974073152
Αντώνη Δολιώτη τηλ.: 2651021324 / 6974457557

Κοινός συκοφάντης ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας!!!

Οι μάσκες έπεσαν! Ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιώργος Κάτσινος, σε σημερινή του απάντηση σε σχόλιο του epirusgate-που αφορούσε δημοσιεύμα τοπικής εφημερίδας της Θεσπρωτίας-προχώρησε σε νέα χυδαία συκοφαντική δυσφήμιση, εν γνώσει της αναλήθειας των όσων αναφέρει, κατά του epirusgate και των συντακτών του.Αποδείχθηκε ότι συμμετέχει προσωπικά σε μια  ανήθικη και χυδαία επίθεση ψεύδους και λάσπης που έχει εξαπολυθεί ενάντια στο blog μας. Σκοπός του, είναι η σπίλωση μας.Συνειδητά ψεύδεται και συκοφαντεί ο κ. Κάτσινος.Επειδή κανένας από τους συνεργάτες του epirusgate,δεν έχει καμία απολύτως έμμισθη σχέση με τον Δήμο Ιωαννιτών,τον καλούμε να ανακαλέσει όλα όσα αναφέρει,περί "ειδικού συνεργάτη στο Δήμο Ιωαννιτών" ,Άλλως, και σε περίπτωση άρνησης ή αδράνειας του, δηλώνουμε ότι, σε εύλογο χρονικό διάστημα, θα προσφύγουμε στη δικαιοσύνη για την ανεύρεση παντός υπευθύνου για τη δημιουργία της ψευδέστατης αυτής ανακοίνωσης και την πασίδηλη κατασυκοφάντηση του ιστολογίου μας.Μας προκαλέι δε εντύπωση το γεγονός,πως ένας δήμαρχος μιας ιστορικής πόλης,λειτουργεί ως  γραφείο τύπου τοπικής εφημερίδας και απαντά για λογαριαμό της!!!

Ο Βαγγέλης Τάβος νέος Υπουργός Υγείας της Αλβανίας

Ο Βορειοηπειρώτης αντιπρόεδρος της Αλβανικής Βουλής, Βαγγέλης Τάβος,θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες του epirusgate,ο νέος Υπουργός Υγείας της γειτονικής Αλβανίας.Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει και επίσημη ανακοίνωση,από την Αλβανική Κυβέρνηση.

Παραμένουν λίγοι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ στα Γιάννινα

Και με ελλείψεις σε πολλές ειδικότητες
Μειώνεται διαρκώς ο αριθμός των ιδιωτών γιατρών που είναι συμβεβλημένοι με τον Ενιαίο Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, αφού οι νέες συμβάσεις είναι περιορισμένες και οι διακοπές αυξάνονται. Για τα Γιάννινα ο αριθμός των συμβεβλημένων γιατρών ήταν εξαρχής και παραμένει μικρός, με ελάχιστες διαφοροποιήσεις και με ειδικότητες που λείπουν. Περίπου 60 είχαν ξεκινήσει τον Ιανουάριο και σήμερα είναι 65.Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι ιδιώτες γιατροί που εξυπηρετούν 9,5 εκατ. ασφαλισμένους έχουν μειωθεί από τους 5.000 στους περίπου 4.000, εξαιτίας τω οφειλών του ΕΟΠΠΥ και της αρνητικής στάσης, εξαρχής, να συνεργαστούν λόγω της μικρής, κατ΄ αυτούς, αποζημίωσης.Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι να πρέπει να πληρώνουν την αμοιβή των γιατρών, απευθυνόμενοι σε μη συμβεβλημένους για να εξυπηρετηθούν και μέχρι πρότινος πλήρωναν και τα φάρμακα τους στην περιοχή μας, μέχρι να λήξει το «εμπάργκο» των φαρμακοποιών.

Αντιπαράθεση με τον ΕΟΠΠΥ

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος έχει προειδοποιήσει ότι αν δεν εξοφληθούν οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί, θα προχωρήσει σε αγωγές και ασφαλιστικά μέτρα με αναγκαστική δέσμευση περιουσιακών στοιχείων του Οργανισμού.Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Οργανισμού Γεράσιμος Βουδούρης κάνει λόγο για καρτέλ γιατρών, λόγω της άρνησής τους να συνεργαστούν.Αναφορικά την αποχώρηση των γιατρών από τον ΕΟΠΥΥ, ο κ. Βουδούρης υποστηρίζει ότι ο αριθμός είναι πολύ μικρότερος και πως ο ίδιος έχει υπογράψει το τελευταίο διάστημα εγκρίσεις για μόλις 40 αποχωρήσεις.Είναι γεγονός, πάντως, ότι τα χρέη των ασφαλιστικών φορέων προς τους γιατρούς έως και τον Νοέμβριο του 2011 ανέρχονται σε 550 εκατ. ευρώ.

Με 65 γιατρούς τα Γιάννινα

Στα Γιάννινα τους χιλιάδες ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ εξυπηρετούν μόλις 65 γιατροί, αριθμός πολύ μικρός βέβαια και επιπλέον, λείπουν πολλές ειδικότητες από τους συμβλημένους. Κάθε γιατρός μπορεί να δεχθεί μέχρι 50 επισκέψεις την εβδομάδα και όχι περισσότερες από 200 το μήνα, αλλά η αναμονή των ασφαλισμένων είναι μεγάλη, όταν βρίσκουν την ειδικότητα που θέλουν.Από τους 65 οι πλειοψηφία τους είναι παθολόγοι, συνολικά 33 και ακολουθούν οι Μαιευτήρες-Γυναικολόγοι με 7. Γενικής ιατρικής είναι 4 και 2 γιατροί άνευ ειδικότητα. Οι καρδιολόγοι είναι 5 και από 3 είναι οι παιδίατροι, οι ΩΡΛ, οι οφθαλμίατροι. Υπάρχουν 2 ουρολόγοι και από ένας γιατρός στη φυσική ιατρική και αποκατάσταση, νεφρολόγος και αλλεργιολόγος.Πέρα από το γεγονός ότι είναι λίγοι οι γιατροί στις περισσότερες ειδικότητες, δεν υπάρχει κανείς ορθοπεδικός, γαστρεντερολόγος, νευρολόγος, δερματολόγος, πνευμονολόγος, ρευματολόγος και ψυχίατρος.

Λίγοι και στις άλλες πόλεις

Στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ηπείρου, την Άρτα, συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ είναι μόλις 20 γιατροί.Οι καρδιολόγοι είναι 6, οι παθολόγοι, οι ΩΡΛ, οι ψυχίατροι και οι νευρολόγοι από 2 και «καλύπτονται» από έναν γιατρό οι ειδικότητες, γενικής ιατρικής, μαιευτικής-γυναικολογίας, ορθοπεδικής, νεφρολογίας, ρευματολογίας, ουρολογίας.Στην Ηγουμενίτσα οι γιατροί είναι 18 (κανένας σε Φιλιάτες και Παραμυθιά) και οι περισσότεροι, δηλαδή 4, είναι παιδίατροι, 3 πνευμονολόγοι, από 2 είναι καρδιολόγοι, ορθοπεδικοί και παθολόγοι και από ένας, γαστρεντερολόγος, γενικής ιατρικής, δερματολόγος, άνευ ειδικότητας και γενικής ιατρικής.Τέλος στην Πρέβεζα (Φιλιππιάδα και Πάργα δεν διαθέτουν συμβεβλημένο γιατρό) είναι 24 και από αυτούς οι 11 είναι παθολόγοι, 4 καρδιολόγοι, από 2 είναι άνευ ειδικότητας, οφθαλμίατροι, και μαιευτήρες-γυναικολόγοι και από ένας, πνευμονολόγος, ρευματολόγος και ορθοπεδικός.

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ