Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2012

Η «καυτή» ατζέντα της Φωτεινής Σκοπούλη

Η Φωτεινή Σκοπούλη, καθηγήτρια Παθολογίας-Ανοσολογίας στο Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας, του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, αποφοίτησε το 1981 από την Ιατρική Σχολή του Α.Π.Θ. και το 1985 απέκησε την ειδικότητα της Παθολογίας από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Είναι πρόεδρος της Επιτροπής Βιοηθικής του Χαροκόπειου και αναπληρώτρια πρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών και Εκπαίδευσης του ίδιου πανεπιστημίου. Διευθύνει την Γ' Κλινική Παθολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας και το Εργαστήριο Ανοσολογίας της Ευρωκλινικής Αθηνών.H κυρία Σκοπούλη κατάγεται από τα Ιωάννινα – ο αδελφός της Γιάννης,είναι δημοτικός σύμβουλος της πόλης.Σύζυγός της είναι ο διακεκριμένος καθηγητής Ιατρικής, κ. Χαράλαμπος Μουτσόπουλος. Μεταξύ των «καυτών» θεμάτων που καλείται να χειριστεί η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας είναι η χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ, οι διοικητικές συνενώσεις νοσοκομείων και η σταδιακή εξόφληση των οφειλών παρελθόντων ετών του ΕΣΥ προς τους προμηθευτές υγειονομικού και φαρμακευτικού υλικού.Το έργο της νέας ηγεσίας του υπουργείου Υγείας χαρακτηρίζεται ως αυξημένης δυσκολίας καθώς η χρηματοδότηση του έχει «στερέψει» προ πολλού με αποτέλεσμα να παρατηρείται τεράστια καθυστέρηση στην αποπληρωμή των οφειλών του ΕΣΥ προς τους προμηθευτές υγειονομικού και φαρμακευτικού υλικού.

Μεγέθη και δείκτες για την προστασία του Περιβάλλοντος στην Ήπειρο

Τα έργα και οι δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος αποτελούν προτεραιότητα για την Περιφερειακή Αρχή, τόνισε η αρμόδια για θέματα Αναπτυξιακού Σχεδιασμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ιωαννίνων, κ. Τατιάνα Καλογιάννη, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Ηπείρου.Σύμφωνα με την κ. Καλογιάννη, υπάρχουν σαφείς δείκτες και μεγέθη που προσδιορίζουν το έργο της Περιφερειακής Αρχής στη 18μηνη θητεία της, μέχρι σήμερα, προς αυτή την κατεύθυνση. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην ένταξη στο ΕΣΠΑ, από την 1η/7/2011, 54 έργων και δράσεων Περιβάλλοντος από τα συνολικά 154 που είχαν προταθεί, βάσει των αιτημάτων και των προτάσεων των τοπικών φορέων (ποσοστό αναφοράς 35%). Ο προϋπολογισμός των εντασσόμενων έργων ανέρχεται σε 260 εκ. ευρώ από τα συνολικά προτεινόμενα 496 εκ. ευρώ (ποσοστό αναφοράς 52%).Οι ανακοινώσεις έγιναν κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των μελών της Επιτροπής από την κ. Τ. Καλογιάννη, για την έναρξη της διαβούλευσης με τους Δήμους της Ηπείρου σχετικά με το Δίκτυο Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων. Για το σκοπό αυτό,- όπως ήδη έχει ανακοινωθεί - έχει αποσταλεί έγγραφο στους Δήμους, ώστε να καταθέσουν προτεινόμενες θέσεις – οικόπεδα στην περιοχή ευθύνης τους για τη λειτουργία Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων.Ειδικότερα η κ. Καλογιάννη αναφέρθηκε σε γεγονότα ορόσημα που επιβεβαιώνουν την προσπάθεια της Περιφερειακής Αρχής στην υλοποίηση έργων για την προστασία του περιβάλλοντος, όπως η χορήγηση άδειας λειτουργίας του ΧΥΤΑ Ελληνικού, η οριστική κατάργηση των ΧΑΔΑ Ηπείρου, η συγκρότηση πλήρους φακέλου για τη χρηματοδότηση πρότυπου έργου ενεργειακής οικονομίας στο σύνολο της Τοπικής Κοινότητας Αθαμανίου Π.Ε. Άρτας, η ένταξη του έργου ενεργειακής αναβάθμισης του Διοικητηρίου της Περιφέρειας Ηπείρου, η δρομολόγηση των οριστικών μελετών για τη κατασκευή της Μονάδας Αστικών Στερεών Αποβλήτων Ηπείρου, η εναρμόνιση του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων, καθώς και η ενεργοποίηση του μνημονίου συνεργασίας με το ΦΟΔΣΑ 1ης Δ.Ε. Ηπείρου για κοινές ενέργειες και συμπληρωματικές δράσεις για την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη υλοποίηση των σχετικών με την Π.Ε. Ιωαννίνων, οριζόμενων στον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ).

Οι εκδηλώσεις του ΚΕΘΕΑ στην Ήπειρο

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών από το ΚΕΘΕΑ Ηπείρου ανακοινώθηκε η πραγματοποίηση των παρακάτω εκδηλώσεων:

Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση

Το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου πέρασαν το απόγευμα της Πέμπτης τα μέλη της νέας κυβέρνησης, τα οποία ορκίστηκαν ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια. Το νέο Υπουργικό Συμβούλιο αποτελείται από 39 μέλη, 17 υπουργούς, επτά αναπληρωτές υπουργούς και 14 υφυπουργούς. Οι Βασίλης Ράπανος, Γιώργος Μαυραγάνης και Δημήτρης Κούρκουλας δεν ορκίστηκαν σήμερα, Πέμπτη. Αμέσως μετά την ορκωμοσία συνεδριάζει για πρώτη φορά το Υπουργικό Συμβούλιο της νέας κυβέρνησης. Οι τελετές παράδοσης-παραλαβής των υπουργείων θα γίνουν το πρωί της Παρασκευής. Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο, έκανε δηλώσεις σε ξένα μέσα ενημέρωσης. «Προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια και η ανάκαμψη του ελληνικού λαού και θα πρέπει να γίνει με σταθερά βήματα και με τη βοήθεια όλων των Ελλήνων, γιατί αυτή είναι μία κυβέρνηση ενότητας και το εννοούμε» είπε.

Στάση της παράταξης «ΑΥ.ΡΙ.Ο. για την Ήπειρο» στις ψηφοφορίες της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής η παράταξη «ΑΥ.ΡΙ.Ο. για την Ήπειρο»
1. υπερψήφισε τις εισηγήσεις για υπογραφή ή παράταση της διάρκειας των προγραμματικών συμβάσεων για
- εκπόνηση τεχνικογεωλογικών μελετών και μελετών κατολισθήσεων στο Νομό Ιωαννίνων
- παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας στον Δήμο Σουλίου
- πρόγραμμα συνεργασίας με το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ηπείρου
- ηλεκτροδότηση δεξαμενής και υποβολή πρότασης για το «πράσινο χωριό»
2. καταψήφισε, σύμφωνα και με την αρνητική εισήγηση της Προέδρου, τη συμμετοχή σε Φεστιβάλ Τουρισμού στην Αθήνα, διότι δεν συμπεριλαμβανόταν στον προγραμματισμό της Περιφέρειας Ηπείρου
3. υπερψήφισε τις εισηγήσεις για θετική γνωμοδότηση στις Μ.Π.Ε. με αντικείμενα
- εγκατάσταση βιοτεχνίας ανακύκλωσης πλαστικών στη ΒΙΠΕ Πρέβεζας
- βελτίωση του δρόμου, που συνδέει την Τ.Κ. Ράχης του Δήμου Αμβρακικού με την επαρχιακή οδό Άρτας – Σαλαώρας
- ύδροδότηση δημοτικών διαμερισμάτων του Δήμου Δωδώνης από τις πηγές Λούρου
4. καταψήφισε τις εισηγήσεις για θετική γνωμοδότηση στις Μ.Π.Ε. με αντικείμενα
- εκμετάλλευση νέου λατομείου στην Αγία Μαρίνα Ηγουμενίτσας, διότι, παρόλο που το συγκεκριμένο λατομείο χωροθετείται εκτός θεσμοθετημένης λατομικής περιοχής, η Μ.Π.Ε. εμφανίζει πολλές και σημαντικές ελλείψεις, όπως επισημαίνει και η Υπηρεσία. Ιδιαίτερα κρίσιμες είναι οι απουσίες μελετών για την αποστράγγιση, τους κινδύνους για τα υπόγεια ύδατα και για την χρηματοδότηση της αποκατάστασης του υφιστάμενου όμορου λατομείου
- αύξηση δυναμικότητας πτηνοτροφείου στην Κάτω Λαψίστα του Δήμου Ζίτσας, διότι οι υφιστάμενες ρυθμίσεις αλλά και προβλέψεις χωροταξικού και πολεοδομικού σχεδιασμού αποκλείουν την επέκταση των υφιστάμενων πτηνοτροφείων στο λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων, επομένως και την αύξηση της δυναμικότητάς τους λόγω χρησιμοποίησης επιπλέον κτιρίων. Συγκεκριμένα μνημονεύει α) στην 1004/11-2-2005 2/11 κανονιστική απόφαση του Νομάρχη Ιωαννίνων στη βάση της προηγούμενης ομόφωνης απόφασης του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ιωαννίνων, η οποία απαγορεύει την ανέγερση νέων πτηνοτροφείων και την επέκταση των υφιστάμενων μέχρι την έγκριση του Γ.Π.Σ. του Δήμου Πασσαρώνος και β) στη μελέτη του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του (τέως) Δήμου Πασσαρώνος, η οποία προβλέπει την απαγόρευση εγκατάστασης πτηνοτροφείων στη συγκεκριμένη περιοχή.

Δημοπρατήσεις και ανάδοχοι έργων από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου

Δημοπρατήσεις νέων έργων στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες ενέκρινε, μεταξύ άλλων, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου στη σημερινή της συνεδρίαση, παράλληλα με την ανάδειξη αναδόχων μιας σειράς αλλων. Συγκεκριμένα:Δημοπρατούνται τα έργα:Ασφαλτοστρώσεις οδικού δικτύου στην περιοχή Δήμου Πρέβεζας Π.Ε. Πρέβεζας- τεχνικά επί της 8ης επαρχιακής οδού, προϋπολογισμού 127.000 ευρώ
 Αντιπλημμυρικά έργα στο Δ.Δ. Θεσπρωτικού Δήμου Ζηρού, προϋπολογισμού 88.000 ευρώ.
 Κατασκευή τεχνικού στο Δ.Δ. Κορυφούλας Δήμου Πάργας, προϋπολογισμού 55.000 ευρώ.
 Συντήρηση βελτιωτικών έργων ιχθυοτροφείων Π.Ε. Άρτας, προϋπολογισμού 30.000 ευρώ.
 Αντιπλημμυρικά έργα περιοχής Συκιών Π.Ε. Άρτας, προϋπολογισμού 40.000 ευρώ.
 Αποκατάσταση 36ης επ. οδού στο Ελεύθερο Κόνιτσας Π.Ε. Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 30.000 ευρώ.
 Επίσης δημοπρατείται εκ νέου το έργο: Βελτίωση οδού Κρυονέρι – Ναζαίοι (β΄ φάση) Π.Ε. Άρτας, προϋπολογισμού 230.000 ευρώ, καθώς ο πρώτος ήταν άγονος.
Ανάδοχοι αναδείχθηκαν για τα έργα:
 Βελτίωση τμημάτων στο Επαρχιακό δίκτυο Δ. Φιλιατών & Σουλίου Π.Ε. Θεσπρωτίας, προϋπολογισμού 530.000 ευρώ. Ανάδοχος αναδείχτηκε η «Δημήτριος Χρήστου και ΣΙΑ ΕΕ».
 Βελτίωση – ασφαλτόστρωση δρόμου Αγ. Χαράλαμπος Κ. Αθαμανίου – διασταύρωση με Ε.Ο. Άρτας – Τρικάλων, προϋπολογισμού 100.000 ευρώ. Ανάδοχος ο Ιωάννης Γαλάνης.
 Κατασκευή περίφραξης του χώρου εκπαίδευσης του συλλόγου ΑΜΕΑ «Η Αγία Θεοδώρα» προϋπολογισμού 10.000 ευρώ. Ανάδοχος : Π. Τσώλας.
 Κατασκευή ορθογωνικού οχετού Α7 με στραγγιστική τάφρο Καναλακίου Π.Ε. Πρέβεζας, προϋπολογισμού 22.000 ευρώ. Ανάδοχος: Σπ. Παπαχρήστος.
 Εργασίες καθαρισμού ρέματος Καρυδά – κατασκευή τεχνικών, προϋπολογισμού 50.000 ευρώ. Ανάδοχος: Ελένη Παππά
 Αντιπλημμυρικά έργα επί της 10ης επαρχιακής οδού στο Δ.Δ. Τύριας- λιθορριπές προστασίας Λούρου ποταμού στο Δ.Δ. Κλεισούρας Δήμου Ζηρού, προϋπολογισμού 57.000 ευρώ. Ανάδοχος: Ελένη Παππά
 Συντήρηση – αποκατάσταση ηλεκτροφωτισμού 4ης επαρχιακής οδού Π.Ε. Πρέβεζας, προϋπολογισμού 27.000 ευρώ. Ανάδοχος ο Αναστάσιος Ευ. Παππάς.
Επίσης η Οικονομική Επιτροπή, Υπέρ της Παραλαβής ενδιάμεσων σταδίων της μελέτης της Π.Ε. Θεσπρωτίας «Μελέτη Αποχέτευσης – Βιολογικού Καθαρισμού Πλαταριάς – Συβότων».

Πράσινο φως από το Ελεγκτικό Συνέδριο για την πληρωμή προμηθευτών των νοσοκομείων

Το πράσινο φως για την καταβολή οφειλών σε προμηθευτές ιατροτεχνολογικού και υγειονομικού υλικού στα νοσοκομεία, άναψε η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που αποφάσισε κατά πλειοψηφία να ξεμπλοκάρει τα εντάλματα πληρωμών.Σύμφωνα με πληροφορίες των Νέων, οι ανώτατοι δικαστές, με ψήφους 22 έναντι 13, έθεσαν για την πληρωμή των επίμαχων ενταλμάτων και μία «κόκκινη γραμμή». Αποφάσισαν ότι οι δαπάνες για τις απευθείας αναθέσεις προμηθειών δεν μπορούν να ξεπεράσουν τα όρια του Παρατηρητηρίου Τιμών.Το Ανώτατο Δημοσιονομικό Δικαστήριο, που συνεδρίασε υπό τον πρόεδρό του Ιωάννη Καραβοκύρη, ξεπέρασε τον σκόπελο της αυστηρής τήρησης του κοινοτικού δικαίου κρίνοντας ότι επιτρέπεται η κατ' εξαίρεση εφαρμογή των διατάξεων της νομοθεσίας για απευθείας ανάθεση υπό προϋποθέσεις των προμηθειών, καθώς το ζήτημα συνδέεται άμεσα με το ύψιστο αγαθό της δημόσιας υγείας και την αποτροπή διακινδύνευσης ανθρώπινων ζωών λόγω της έλλειψης του αναγκαίου υγειονομικού υλικού.Έπειτα από αυτή την εξέλιξη οι αρμόδιοι επίτροποι στα νοσοκομεία θα υπογράφουν τα εντάλματα πληρωμής και για απευθείας αναθέσεις.

Την ερχόμενη Δευτέρα οι βαθμολογίες των υποψηφίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Στην τελική ευθεία μπαίνει η διαδικασία ανακοίνωσης των βαθμολογιών των υποψηφίων στις πανελλαδικές εξετάσεις.Όπως επιβεβαίωσε το υπουργείο Παιδείας, οι βαθμοί των Γενικών (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων θα ανακοινωθούν την ερχόμενη Δευτέρα μετά τις 13:00.Επίσης οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ-Β’ θα μπορούν, μετά τις 13:00 της Δευτέρας, να βρίσκουν τη βαθμολογία τους και στην ιστοσελίδα http://results.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο, ολοκληρώνονται σύντομα, από τη μηχανογραφική υπηρεσία του, οι διαδικασίες επεξεργασίας των προφορικών και των γραπτών βαθμών για τον υπολογισμό του γενικού βαθμού πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση όλων όσοι έλαβαν μέρος στις φετινές εξετάσεις και οι σχετικές καταστάσεις θα αποσταλούν στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για να προωθηθούν στα Γενικά Λύκεια αρμοδιότητάς τους, προκειμένου να εκδοθούν οι σχετικές βεβαιώσεις πρόσβασης.Επίσης, αναμένεται να εκδοθούν τα αποτελέσματα απολυτηρίων σε όλα τα ΓΕΛ. Οι αντίστοιχες καταστάσεις στα ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β’ αναμένεται να αποσταλούν τις αμέσως προσεχείς ημέρες, προκειμένου να εκδοθούν οι σχετικές βεβαιώσεις πρόσβασης.Παράλληλα, «τρέχει» η προθεσμία υποβολής των μηχανογραφικών δελτίων, η οποία λήγει στις 5 Ιουλίου.

Αιχμηρή επιστολή Ν. Φωτόπουλου προς την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

Ανοιχτή επιστολή προς την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ απέστειλε ο της ΓΕΝΟΠ Νίκος Φωτόπουλος, καλώντας την να τον διαγράψει.«Εγώ δεν έφυγα από το ΠΑΣΟΚ, εσείς φύγατε», αναφέρει χαρακτηριστικά, διαψεύδοντας παράλληλα πληροφορίες ότι μετακινήθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ σημειώνει πάντως ότι στις δύο τελευταίες εκλογές (Μαΐου και Ιουνίου) δεν ψήφισε ΠΑΣΟΚ. «Αυτό το ΠΑΣΟΚ, έτσι όπως το καταντήσατε, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με αυτό που οραματίστηκε και έφτιαξε ο ιδρυτής του (που κάποιοι από εσάς παρακαλάγατε να πεθάνει για να πάρετε την καρέκλα)», αναφέρει.Επικαλούμενος τέλος, πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σχεδιάζει να διαλύσει την ΠΑΣΚΕ τονίζει: «Με σεβασμό του λέω ότι η ΠΑΣΚΕ είναι αυτόνομη, ανεξάρτητη και ακηδεμόνευτη παράταξη. Η ΠΑΣΚΕ δεν είναι η ταμπέλα της. Πάνω από όλα είναι η ιστορία, οι αγώνες και τα μέλη της».

ΚΚΕ: Δεσμευμένη απέναντι στην πλουτοκρατία η νέα συγκυβέρνηση

Η νέα συγκυβέρνηση είναι δεσμευμένη απέναντι στην ΕΕ και την ελληνική πλουτοκρατία να φορτώσει στο λαό την καπιταλιστική κρίση, υποστηρίζει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του ενώ σημειώνει ότι η αναδιαπραγμάτευση δεν γίνεται για να προστατεύσει το λαό από τις συνέπειες της κρίσης.Το ΚΚΕ καλεί σε λαϊκή συσπείρωση και πάλη προκειμένου να ανατραπούν τα αντιλαϊκά μέτρα.

Ανεξάρτητοι Έλληνες: Νέα μνημονιακή κυβέρνηση

«Η Ελλάδα δυστυχώς απέκτησε μια νέα μνημονιακή κυβέρνηση» αναφέρουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες σε ανακοίνωσή τους, όπου επισημαίνουν πως «την απαρτίζουν υπογράψαντες επιστολές και ψηφίσαντες Μνημόνια και επαχθείς και επονείδιστες Δανειακές Συμβάσεις, εκχωρώντας την εθνική κυριαρχία της χώρας».Το κόμμα προσθέτει πως «συμμετέχουν εκπρόσωποι των τραπεζών που υπηρετούν το σύστημα των τοκογλύφων διεθνών συναδέλφων τους, απομυζώντας ακόμα και το αίμα του ελληνικού λαού. Την πλαισιώνουν οι ένοχοι της απόλυτης δυστυχίας που απλώθηκε σε κάθε ελληνική οικογένεια και που αποφάσισαν (τους προειδοποιούμε, μάταια) να κρυφτούν πίσω από την ασυλία».Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δηλώνουν ότι «δεν θα επιτρέψουν στην κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου με μνημονιακό Δούρειο Ίππο τον Φώτη Κουβέλη, να συνεχίσουν το προσυμφωνημένο σχέδιο της παράδοσης της Ελλάδας στη Νέα Τάξη Πραγμάτων και στη ηθική, οικονομική και φυσική εξόντωση των Ελλήνων». Συγκεκριμένα, προαναγγέλλουν «σκληρό και ανυποχώρητο αγώνα από τα έδρανα του Κοινοβουλίου, μαζί με όλους τους Ανεξάρτητους Έλληνες των Κινημάτων, του Διαδικτύου, των Πλατειών, της ανεργίας και της κάθε δοκιμαζόμενης μικρομεσαίας επιχείρησης και ελληνικής οικογένειας».

Λ. Κατσέλη: Κυβέρνηση με σαφή επιρροή του τραπεζικού κατεστημένου

Για κυβέρνηση με «έντονα δεξιά χαρακτηριστικά» και «σαφή την επιρροή του τραπεζικού κατεστημένου» έκανε λόγο η Λούκα Κατσέλη με αφορμή τη σύνθεση του νέου κυβερνητικού σχήματος.Επισήμανε παράλληλα την απουσία από την προγραμματική συμφωνία των τριών συγκυβερνώντων κομμάτων οποιασδήποτε αναφοράς «προς την κατεύθυνση της ανατροπής της πολιτικής της αδιέξοδης λιτότητας».«Η συμφωνία τους διαψεύδει τις προεκλογικές τους εξαγγελίες. Φαίνεται ότι λησμόνησαν πολύ γρήγορα τα περί «επαναδιαπραγμάτευσης» και «κοινωνικής δικαιοσύνης». Η περιβόητη επαναδιαπραγμάτευση έχει λήξει πριν ακόμα ξεκινήσει», σχολίασε. Εξέφρασε τέλος την εκτίμηση ότι σύντομα η κυβέρνηση θα έρθει αντιμέτωπη «με τη σκληρή πραγματικότητα των αδιεξόδων της ίδιας της πολιτικής του Μνημονίου».

ΣΥΡΙΖΑ: Η νέα κυβέρνηση δεν θα βαδίσει έξω από το μνημονιακό δρόμο

Η νέα τρικομματική κυβέρνηση δεν σκοπεύει να βαδίσει έξω από το μνημονιακό δρόμο, σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την ανακοίνωση της σύνθεσης της νέας κυβέρνησης.Σύμφωνα με το ΣΥΡΙΖΑ, τόσο οι επιλογές των προσώπων στα Υπουργεία, όσο και οι διαφαινόμενες προγραμματικές συγκλίσεις των τριών κομμάτων, δείχνουν μια κυβέρνηση με σαφές δεξιό περιεχόμενο και προσανατολισμό, στηριζόμενη κατά κύριο λόγο από τις δυνάμεις που ευθύνονται για την υπεράσπιση και την υλοποίηση των πιο ακραίων και αντιλαϊκών πολιτικών των τελευταίων δεκαετιών. Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, ιδιαίτερα η επιλογή του υπουργού Οικονομικών από τον τραπεζικό χώρο είναι ενδεικτική των συμμαχιών που προτίθεται να οικοδομήσει η νέα κυβέρνηση, ακολουθώντας τον… «πετυχημένο» δρόμο της κυβέρνησης Παπαδήμου.«Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ θα σταθεί συνεπής στις προεκλογικές του δεσμεύσεις από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπερασπιζόμενος τα συμφέροντα της πλειοψηφίας της κοινωνίας, για την έξοδο της Ελλάδας από τα καταστροφικά μνημόνια και την ανατροπή της νεοφιλελεύθερης αρχιτεκτονικής της ευρωζώνης» καταλήγει.

Φθηνά χωράφια για αγρότες και κτηνοτρόφους στα Ιωάννινα

11 τεμάχια (3 αγροτικής χρήσης και 8 κτηνοτροφικής χρήσης) συνολικής έκτασης 86 στρεμμάτων στα Ιωάννινα αναρτήθηκαν στην διαδικτυακή πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων μίσθωσης δημόσιας γεωργικής και κτηνοτροφικής γης. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αίτησης μίσθωσης γης για τα νέα αναρτημένα αγροτεμάχια είναι η 18/7/2012. Οι αναρτήσεις από εδώ και στο εξής για όλο το καλοκαίρι θα πραγματοποιούνται κάθε δεύτερη Πέμπτη.

Συλλυπητήριο μήνυμα του Δ.Σ. Άρτας

Το Δημοτικό Συμβούλιο Άρτας με το άγγελμα του θανάτου του μακαριστού Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης, Μελετίου, εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του. Η Μητρόπολη Πρέβεζας απώλεσε έναν σπουδαίο και αγαπητό Αρχιερέα, που αγωνιούσε και αγωνιζόταν για το ποίμνιό του. Ο Μητροπολίτης Μελέτιος έφυγε αφήνοντας ένα σπουδαίο έργο στην Μητροπολιτική του Περιφέρεια και στην Εκκλησία. Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. θα παραστεί στην εξόδιο ακολουθία.

Έκθεση ζωγραφικής της Σοφίας Βλάχου Πρωτόπαππα στη Λευκάδα

Εγκαινιάζεται τη Δευτέρα 25 Ιουνίου και ώρα 20:00 έκθεση ζωγραφικής της Σοφίας Βλάχου Πρωτόπαππα στην αίθουσα Τέχνης Θ. Στάμος που βρίσκεται στην πλατεία Μαρκά, στη Λευκάδα. Η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 6 Ιουλίου και θα είναι ανοιχτή 10:00-13:00 και 17:00-22:00 το απόγευμα καθημερινά.

Παράταση για το «Ενεργειακό χωριό» στην Άρτα

Η Αντιπεριφερειάρχης Τατιάνα Καλογιάννη, ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας,για την παράταση στην καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων στην κατηγορία «Πράσινες Αγροτικές και Νησιώτικες Κοινότητες – Νέο Πρότυπο Ανάπτυξης» μετά από απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Η Περιφέρεια Ηπείρου έχει καταθέσει πρόταση στην συγκεκριμένη πράξη («Αθαμάνιο – Ενεργειακή Οικονομία, Πυρήνας Αειφορίας, Πόλος Αξιοβίωτης Καθημερινότητας»). Νέα καταληκτική ημερομηνία έχει οριστεί η 28η Σεπτεμβρίου 2012 και για αυτό κατά τη σημερινή συνεδρίαση αποφασίστηκε η παράταση του συμφωνητικού με την «Αναπτυξιακή Ηπείρου ΑΕ.», που έχει αναλάβει την σχετική μελέτη.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου για την κοίμηση του Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κυρού Μελετίου

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, ύστερα από την κοίμηση του Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κυρού Μελετίου, συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση και αποφάσισε ομόφωνα:
 Εκφράζει τη βαθειά του θλίψη για την κοίμηση του Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κυρού Μελετίου.
Η ασκητική βιωτή του και το πνευματικό του ανάστημα θα αποτελούν παράδειγμα και ενίσχυση προς όλους μας.
 Εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους οικείους και κυρίως στην πνευματική του οικογένεια, η οποία αναμφισβήτητα, θα αισθανθεί την απουσία του άξιου πνευματικού της ηγέτη.
 Το Σάββατο 23-6-2012, ημέρα της εξοδίου ακολουθίας, θα κυματίζει μεσίστια η σημαία στο Διοικητήριο και στις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου, οι οποίες θα παραμείνουν κλειστές.
 Θα καταθέσει στεφάνι στο σεπτό σκήνωμα του μεταστάντος.
 Αντιπροσωπεία του Π.Σ. Ηπείρου, με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη, θα συμμετέχει στην εξόδιο ακολουθία

Συλλυπητήριο μήνυμα Γ. Παπαλέξη

Ο πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Ηπείρου και Δήμαρχος Αρταίων κ. Γιάννης Παπαλέξης με το άγγελμα του θανάτου του Μακαριστού Μητροπολίτη Νικοπόλεως & Πρεβέζης Μελέτιου έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Εκφράζω τη βαθύτατη λύπη μου για την κοίμηση του Μακαριστού Μητροπολίτη Νικοπόλεως & Πρεβέζης Μελέτιου ο οποίος σφράγισε τον τόπο μας με το πλούσιο ποιμαντικό, κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο του καθ’ όλη τη διάρκεια της διακονίας του και απευθύνω τις συλλυπητήριες ευχές μου στην Ιερά Μητρόπολη και στους οικείους του εκλιπόντος Ιεράρχου. Θα τον θυμόμαστε πάντα με ευγνωμοσύνη και σεβασμό για το θεάρεστο έργο του, την αγάπη προς τους συνανθρώπους του και την προσήλωσή του στις αρχές και τις αξίες της Ορθόδοξης Πίστης μας».

Η σύνθεση της κυβέρνησης

Ανακοινώθηκε η σύνθεση της νέας κυβέρνησης. Υπουργός Ανάπτυξης ο Κ. Χατζηδάκης, υπουργός Εργασίας ο Γ. Βρούτσης, υπουργός Εσωτερικών ο Ευρ. Στυλιανίδης. Τα ηνία του υπουργείου Εξωτερικών αναλαμβάνει ο Δ. Αβραμόπουλος. Επανασύσταση του υπουργείου Ναυτιλίας με επικεφαλής τον Κώστα Μουσουρούλη. Αυτόνομο υπουργείο και για τον κλάδο του Τουρισμού, με υπουργό την Ολγα Κεφαλογιάννη.Αναλυτικά:Η σύνθεση της Κυβέρνησης
Πρωθυπουργός: Αντώνης Σαμαράς
Υπουργός Επικρατείας: Δημήτρης Σταμάτης
Κυβερνητικός εκπρόσωπος: Σίμος Κεδίκογλου


Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Υπουργός: Αντώνης Μανιτάκης
Υφυπουργός: Μανούσος Βολουτάκης

Υπουργείο Εσωτερικών
Υπουργός: Ευριπίδης Στυλιανίδης
Υφυπουργός: Χαράλαμπος Αθανασίου
Υπουργείο Οικονομικών
Υπουργός: Βασίλης Ράπανος

Αναπληρωτής υπουργός: Χρήστος Σταϊκούρας
Υπουργός: Γιώργος Μαυραγάνης


Υπουργείο Εξωτερικών
Υπουργός: Δημήτρης Αβραμόπουλος
Υφυπουργός: Δημήτρης Κούρκουλας


Υπουργείο Εθνικής Αμυνας
Υπουργός: Πάνος Παναγιωτόπουλος
Υφυπουργός: Παναγιώτης Καράμπελας
Υφυπουργός: Δημήτριος Ελευσινιώτης

Υπουργείο Ανάπτυξης, Μεταφορών, Δικτύων
Υπουργός: Κωστής Χατζηδάκης
Υφυπουργός: Θανάσης Σκορδάς
Υφυπουργός: Σταύρος Καλογιάννης
Υφυπουργός: Νότης Μηταράκης

Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου
Υπουργός: Κώστας Μουσουρούλης
Υφυπουργός: Γιώργος Βερνίκος


Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
Υπουργός: Ευάγγελος Λιβιεράτος
Αναπληρωτής υπουργός: Σταύρος Καλαφάτης
Υφυπουργός: Ασημάκης Παπαγεωργίου


Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού
Υπουργός: Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος
Αναπληρωτής υπουργός: Κώστας Τζαβάρας
Υφυπουργός: Θεόδωρος Παπαθεοδώρου
Υφυπουργός Αθλητισμού: Γιάννης Ιωαννίδης

Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Υπουργός: Γιάννης Βρούτσης
Υφυπουργός: Νίκος Νικολόπουλος

Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Υπουργός: Ανδρέας Λυκουρέντζος
Υφυπουργός: Μάριος Σαλμάς
Υφυπουργός: Φωτεινή Σκοπούλη

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Υπουργός: Αθανάσιος Τσαυτάρης
Αναπληρώτης υπουργός: Μάξιμος Χαρακόπουλος


Υπουργείο Δημοσίας Τάξης
Υπουργός: Νίκος Δένδιας


Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Υπουργός: Αντώνης Ρουπακιώτης
Υφυπουργός: Κώστας Καραγκούνης

Υπουργείο Τουρισμού
Υπουργός: Όλγα Κεφαλογιάννη

Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης
Υπουργός Θεόδωρος Καράογλου

Η Φωτεινή Σκοπούλη Υφυπουργός Υγείας!!!

Η Καθηγήτρια Παθολογίας-Ανοσολογίας από τα Γιάννενα κ. Φωτεινή Σκοπούλη,αδερφή του δημοτικού συμβούλου Ιωαννίνων Γιάννη Σκοπούλη,αναλαμβάνει τη Θέση της Υγυπουργού Υγείας.

Εφυγε σήμερα από την ζωή σε ηλικία 79 ετών ο Σεβασμιώτατος Νικοπόλεως-Πρεβέζης Μελέτιος

Εφυγε σήμερα από την ζωή σε ηλικία 79 ετών ο Σεβασμιώτατος Νικοπόλεως Πρεβέζης Μελέτιος.Ο Σεβασμιώτατος νοσηλεύτηκε αρκετό καιρό στο Νοσοκομείο των Ιωαννίνων αλλά τον τελευταίο καιρό είχε μεταφερθεί σε ένα ειδικά διαμορφωμένο κελί της Μονής Φλαμπούρων.Ο Μητροπολίτης Μελέτιος .το πολιτικό όνομα του οποίου ήταν Καλαμαράς, γεννήθηκε το 1933 στην Αλαγονία της Καλαμάτας.Στην Πρέβεζα βρίσκεται από τον Φεβρουάριο του 1980 σε μια μάλιστα πολύ δύσκολη περίοδο για την εκκλησία και την τοπικη κοινωνία η οποία μάλιστα είχε δοκιμαστεί από την συμπεριφορά του προηγούμενου Μητροπολίτη Στυλιανού.Ο Σεβασμιώτατος Πρεβέζης διακρίθηκε για την πραότητά του ενώ προχώρησε και σε ένα μεγάλο τόλμημα, μεταφράζοντας το Ευαγγέλιο στην ομιλούμενη Δημοτική Γλώσσα.Η εξώδιος ακολουθία θα τελεστεί το Σάββατο στις 11 το πρωί από τον Ιερό Ναό του Αγίου Κωσταντίνου ενώ από σήμερα το απόγευμα η σωρός του θα τεθεί σε λαικό προσκύνημα όλο το 24ωρο.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ:Αποφάσεις της Επ. Περιβάλλοντος

Η Επιτροπή Περιβάλλοντος ενέκρινε την εξάμηνη παράταση της προγραμματικής σύμβασης της Περιφέρειας Ηπείρου και του ΙΓΜΕ για την εκτέλεση του έργου «Μελέτη κατολισθήσεων στα Δ.Δ. Μουζακαίων, Δαφνούλας και Μάζια του Δήμου Ιωαννιτών», καθώς και την σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Εθνικού Κέντρου Βιώσιμης και Αειφόρου Ανάπτυξης (πρώην ΙΓΜΕ) για την υλοποίηση του έργου «Εκπόνηση τεχνικογεωλογικών μελετών πληγέντων οικισμών από κατολισθήσεις περιόδου 2010 σε περιοχές του Ν. Ιωαννίνων».Από την Επιτροπή Περιβάλλοντος εγκρίθηκαν και όλα τα υπόλοιπα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Ακόμη, εγκρίθηκε το αίτημα του Δήμου Σουλίου για την σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου, της Π.Ε. Θεσπρωτίας και του Δήμου για παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας σε υφιστάμενα δημόσια κτίρια. Μάλιστα, η κ. Καλογιάννη υπογράμμισε πως ο Δήμος Σουλίου είναι ο πρώτος Δήμος που καταθέτει ένα τέτοιο αίτημα στο σύνολο της Ηπείρου.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Επιστολή του δημάρχου προς τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΗΓ

Κύριε Διευθύνοντα Σύμβουλε,
Επειδή η δια ζώσης επικοινωνία κατέστη αδύνατη, με δική σας ευθύνη, αναγκάζομαι να σας απευθύνω ανοικτή επιστολή για να γνωρίσει και η Θεσπρωτική κοινωνία την κοινωνική σας ευαισθησία και το αίσθημα αλληλεγγύης που σας διακατέχει με παραδείγματα πλέον, που πιστοποιούν ότι δεν έχετε ποτέ ενταχθεί στον κοινωνικό ιστό της περιοχής, χτίζοντας διαρκώς τείχη γύρω σας.Μετά τη γενναιόδωρη απόφασή σας για χρηματοδότηση του Δήμου μας με 3000 ευρώ αντί για 30000 που εζητήθησαν, για την παροχή συσσιτίου σε άπορους Δημότες μας, η νέα σας απόφαση επιβεβαιώνει την ανάλγητη στάση σας απέναντι σε ανθρωπιστικά και κοινωνικά προβλήματα, που είναι αυξημένα αυτό το διάστημα.Συγκεκριμένα με την 1428/23/05/2012 απόφασή σας, διακόπτεται η σίτιση που παρείχε μέχρι τώρα ο ΟΛΗΓ Α.Ε στους κρατουμένους- παράνομους μετανάστες, αρμοδιότητας του Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, χωρίς να αναλογίζεστε τίποτε περισσότερο από το λογιστικό όφελος του Λιμένα Ηγουμενίτσας στον οποίον διοριστήκατε για να υπηρετείται πιστά.Πρέπει να γνωρίζετε ότι η παρουσία των παράνομων μεταναστών στην Ηγουμενίτσα είναι αποτέλεσμα της λειτουργίας του Λιμένος, τα έσοδα του οποίου διαχειρίζεται και εισπράττει ο ΟΛΗΓ Α.Ε.Είναι τουλάχιστον ηθικά υποχρεωμένος ο ΟΛΗΓ να παράσχει σίτιση σ’ αυτούς τους εξαθλιωμένους ανθρώπους, οποιοδήποτε και αν είναι το κόστος, πολλώ δε μάλλον, τώρα που τα οικονομικά οφέλη του ΟΛΗΓ είναι τεράστια. Η απόφασή σας αυτή είναι εξοργιστική, απαράδεκτη και καταδικαστέα.Είναι ντροπή για την Ηγουμενίτσα να διοικείται ο ΟΛΗΓ από έναν άνθρωπο με τέτοια αντικοινωνική και αντιανθρωπιστική λογική,Είστε ανεπιθύμητος στην πόλη μας και σας καλώ να παραιτηθείτε αμέσως. Και αυτό είναι απαίτηση της Θεσπρωτικής κοινωνίας.Η επιστολή αυτή θα φθάσει αμέσως στη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας απ’ την οποία θα απαιτήσω να σας απομακρύνει άμεσα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΙΝΟΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Συγκρότηση κλιμακίων για ελέγχους στα καταστήματα εστίασης και αναψυχής

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη συγκροτούνται κλιμάκια ελέγχου καταστημάτων εστίασης και αναψυχής στην Περιφέρεια Ηπείρου. Τα κλιμάκια θα αποτελούνται από υπαλλήλους των Διευθύνσεων Ανάπτυξης (Τμημάτων Εμπορίου και Τουρισμού) των Π.Ε. Άρτας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων και Πρέβεζας.Σε ειδικές περιπτώσεις (ανάλογα με τα ευρήματα των ελέγχων και το περιεχόμενο πιθανών καταγγελιών), μπορεί να συμμετέχουν στα κλιμάκια και υπάλληλοι λοιπών εμπλεκομένων υπηρεσιών.Ο σχεδιασμός των ελέγχων προσανατολίζεται στην εφαρμογή των διατάξεων του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου Ν. 3668/2008, καθώς και εγκυκλίων και αποφάσεων εμπλεκόμενων υπηρεσιών για τα ελεγχόμενα από τα κλιμάκια καταστήματα. Ο προγραμματισμός και η ευθύνη λειτουργίας των κλιμακίων ανατίθεται στον Γενικό Διευθυντή Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου κ. Ευ. Βαγενά, σε συνεργασία με τους Αντιπεριφερειάρχες και τους Διευθυντές των Δ/νσεων Ανάπτυξης των Π.Ε. της Περιφέρειας Ηπείρου, καθώς και τους Διευθυντές των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, εφόσον κρίνεται αναγκαίο.

Στο ΕΣΠΑ η «διαμόρφωση εσωτερικής οδοποιίας στην Ανατολή Ιωαννίνων»

Με επιστολή του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ενημερώνει το Δήμο Ιωαννιτών, ότι επελέγη η πράξη «Διαμόρφωση εσωτερικής οδοποιίας στον οικισμό Ανατολής», συνολικής δημόσιας δαπάνης 1.200.000 ευρώ. μετά την αξιολόγηση της σχετικής αίτησης χρηματοδότησης που είχε υποβάλλει στο πλαίσιο της θεματικής προτεραιότητας «Ολοκληρωμένα σχέδια για την αστική ανάπτυξη και Αγροτική Αναγέννηση» του ΕΣΠΑ.Παράλληλα στο Δήμο στάλθηκε το Σύμφωνο Αποδοχής Όρων της απόφασης Ένταξης Πράξης, το οποίο πρέπει να αποσταλεί υπογεγραμμένο εντός πέντε εργασίμων ημερών, προκειμένου να εκδοθεί δυνατή η έκδοση της απόφασης ένταξης.

Βραδιά τζαζ μουσικής στη Δροσιά

Το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσιάς διοργανώνει τη Δευτέρα 25 Ιουνίου στις 9 το βράδυ, στη Δροσιά, στη διασταύρωση των οδών Αλέξη Μινωτή και Καρόλου Κουν, Βραδιά τζαζ μουσικής με το τρίο Human Feeling (Γιάννης Τσάντας, πιάνο - Νίκος Σορόκας, ηλεκτρικό μπάσο - Τάκης Χελιώτης, ντραμς – κρουστά).Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του συνθέτη και καθηγητή του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων, Κωνσταντίνου Γεωργονίκου.

Η Πολεοδομία Ιωαννίνων δυσκολεύει το έργο των μελετητών

Διαμαρτύρεται με επιστολή του στο Δήμαρχο ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων
Μεγάλα χρονικά διαστήματα για τον έλεγχο των μελετών, επίκληση, από την πλευρά των υπαλλήλων, εγκυκλίων και διατάξεων οι οποίες δεν επισημαίνονται καθώς και μίας ιδιότυπης εθιμοδικίας, ως προς τον έλεγχο, προώθηση στην ΕΠΑΕ μελετών οι οποίες δεν έχουν ελεγχθεί πλήρως, συνεχείς συσκέψεις και ασάφεια ως προς τις αρμοδιότητες και την ιεραρχία των προϊσταμένων είναι μερικά από τα «μελανά» σημεία, που διαπιστώνει στη λειτουργία της Πολεοδομίας του Δήμου Ιωαννιτών, ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Ιωαννίνων, τα οποία δυσκολεύουν το έργο των μελετητών.Για το θέμα, οι Αρχιτέκτονες έστειλαν επιστολή προς τον Δήμαρχο Ιωαννιτών και το Πολεοδομικό Γραφείο, επισημαίνοντας ότι το τελευταίο διάστημα γίνονταιόλο και συχνότερα αποδέκτες παραπόνων σχετικά με τη λειτουργία της Πολεοδομίας του Δήμου Ιωαννιτών.«Διανύουμε μια δύσκολη περίοδο και πιστεύουμε ότι η Πολεοδομία θα μπορούσε να διευκολύνει τους μελετητές αντί να τους αντιμετωπίζει με καχυποψία, να τους εξαναγκάζει σε συνεχείς επισκέψεις και να τους υποβάλλει σε πολύωρες αναμονές.Αντιλαμβανόμαστε ότι η πολυπλοκότητα της νομοθεσίας δημιουργεί δυσκολίες στους υπαλλήλους οι οποίες όμως αποτελούν εσωτερική υπόθεση της υπηρεσίας και ελπίζουμε ότι θα αμβλυνθούν με την εφαρμογή του νέου τρόπου έκδοσης αδειών» τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου, ο οποίος θεωρεί ότι καθήκον της Πολεοδομίας είναι η απρόσκοπτη και ταχεία διεκπεραίωση των αιτημάτων των πολιτών συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της περιοχής και τη διατήρηση της ισχνής οικοδομικής δραστηριότητας.


ΠΡΩΙΝΑ ΝΕΑ

Βαρκαρόλα…Μουσικό ταξίδι στην Παμβώτιδα

Άρωμα από γιασεμί κι αγιόκλημα και μουσικές από τα Γιάννινα που χάσαμε
Στιγμές γεμάτες νοσταλγία έζησαν εκατοντάδες Γιαννιώτες και πολλοί τουρίστες οι οποίοι απόλαυσαν χθες το βράδυ την Βαρκαρόλα.Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, ο Πολιτιστικός Σύλλογος το «Κάστρο» και οι Τροβαδούροι των Ιωαννίνων υπό τη διεύθυνση του Θωμά Ζυγκόπουλου, παρουσίασαν μία εκδήλωση αξιώσεων, όπου το παρελθόν και το παρόν ταξίδεψε ήρεμα στα νερά της λίμνης και στα στενά σοκάκια του Κάστρου.Ένα διαφορετικό σεργιάνι που ξεκίνησε από το Μώλο. Ακολούθησε ο γύρος της λίμνης όπου οι ήχοι των τροβαδούρων συνάντησαν μοναδικές εικόνες της Παμβώτιδας και στη συνέχεια ακολούθησε ένα μεγάλο μουσικό πέρασμα από τις γειτονιές του Κάστρου.Άρωμα από γιασεμί κι αγιόκλημα και μουσικές από τα Γιάννινα που χάσαμε, δημιούργησαν μια μαγική βραδιά. Από αυτές που δύσκολα μπορεί κάποιος να ξεχάσει.

Στις νέες εγκαταστάσεις του ΚΕΠ ο Δήμαρχος Ιωαννίνων

Στο κτίριο που βρίσκεται στην οδό Μιχαήλ Αγγέλου μεταφέρθηκε και λειτουργεί το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών του Δήμου Ιωαννιτών. Το κτίριο παραχώρησε δωρεάν και για το διάστημα του ενός έτους η Εθνική Τράπεζα.Έστω και με καθυστέρηση πολλών ετών, καθώς ο Δήμος Ιωαννιτών ήταν από τους ελάχιστους που δεν λειτουργούσαν ΚΕΠ όταν η πολιτεία χρηματοδοτούσε και στελέχωνε τέτοιες δομές, αποκτά μία πολύ σημαντική δομή, από τις πιο αποτελεσματικές για την εξυπηρέτηση του πολίτη.Τις νέες εγκαταστάσεις του ΚΕΠ επισκέφθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος ο οποίος συνομίλησε με τους υπαλλήλους και τον προϊστάμενο της υπηρεσίας Νίκο Παπαδιαμάντη.Ο δήμαρχος εξήρε το έργο των υπαλλήλων και έκανε γνωστό ότι στους σχεδιασμούς του Δήμου είναι και η απογευματινή λειτουργία του ΚΕΠ.«Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Ο Δήμος Ιωαννιτών απέκτησε το δικό του ΚΕΠ και παρέχει υπηρεσίες στους πολίτες. Τα ΚΕΠ ήταν μία σπουδαία ιδέα του Σταύρου Μπένου και η λειτουργία τους αποδεικνύεται πολύ πετυχημένη.Το νέο κτίριο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και ευχαριστούμε την διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας για την παραχώρηση», τόνισε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων.Να σημειωθεί ότι αποκεντρωμένες υπηρεσίες του ΚΕΠ λειτουργούν στις έδρες όλων των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου όπου οι πολίτες εξυπηρετούνται σε καθημερινή βάση χωρίς να χρειαστεί να μετακινούνται στην πόλη.«Πάμε καλά, εξυπηρετούμε τον κόσμο, όμως δεν παύει να έχουμε ανάγκη από προσωπικό και κυρίως εξειδικευμένο», υπογράμμισε ο κ. Φίλιος στις δηλώσεις του.


ΤΟ ΚΤΙΡΙΑΚΟ
Το κτιριακό δεν παύει να αποτελεί ένα μεγάλο πρόβλημα για το Δήμο Ιωαννιτών. Οι περισσότερες υπηρεσίες βρίσκονται σε μισθωμένα κτίρια, ορισμένα εκ των οποίων είναι άκρως ακατάλληλα, ενώ το γεγονός ότι βρίσκονται διάσπαρτες, δημιουργεί προβλήματα δυσλειτουργιών.Η συμφωνία για τη μίσθωση νέου κτιρίου, όπως είχε αποφασιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο με στόχο να μεταφερθούν εκεί όλες οι υπηρεσίες, δεν μπορεί να προχωρήσει μετά την άρνηση της εταιρίας που το διαχειρίζεται.«Η εταιρία εξέφρασε τη δυσφορία της για διάφορα σχόλια που έγιναν, εντός κι εκτός δημοτικού συμβουλίου, περί δήθεν παρασκηνίου στη μίσθωση και αρνείται πλέον να το παραχωρήσει» σημείωσε ο Δήμαρχος και έκανε γνωστό πως η εναλλακτική λύση που εξετάζεται είναι η μεταφορά των υπηρεσιών στο κτίριο που στεγάζεται σήμερα η ΔΕΥΑΙ, καθώς όλη η επιχείρηση –πλην των ταμείων στην οδό Ελ. Βενιζέλου- μεταφέρονται στο κτίριο του πρώην δημαρχείου Παμβώτιδας.

Έκλεψαν εικόνες από το εξωκλήσι του Προφήτη Ηλία,στο Δεσποτικό!

Χθες  το μεσημέρι καταγγέλθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ζίτσας, κλοπή στο εξωκλήσι του Προφήτη Ηλία, στην περιοχή του Δεσποτικού Ζίτσας Ιωαννίνων.Κατά το χρονικό διάστημα από 20-07-2011 έως 20-06-2012, άγνωστοι δράστες, αφού παραβίασαν την ξύλινη κεντρική είσοδο, μπήκαν στο εξωκλήσι και αφαίρεσαν δέκα (10) εικόνες διαφόρων διαστάσεων και παραστάσεων, οι οποίες σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, είναι μικρής αξίας και χρονολογούνται μετά τον 19ο αιώνα.Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Ζίτσας.

Εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση του Μετσόβου

Φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από την απελευθέρωση του Μετσόβου. Το κορυφαίο αυτό ιστορικό γεγονός αποτελεί ευκαιρία και αφορμή, για επανασύνδεσή μας με την ιστορία, τις μνήμες και τις διδαχές της, με ένα μεγάλο πρόγραμμα εκδηλώσεων στις 23 και 24 Ιουνίου, ανακοινώνει ο Δήμος Μετσόβου. Την εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους 50 Κρήτες.Τις εκδηλώσεις, συνδιοργανώνουν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγκουσελιανών – Παλαιολούτρων «Καμάρα» και ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Μετσόβου, υπό την αιγίδα των Δήμων Μετσόβου και Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου, καθώς και της Ιεράς Μητρόπολης Λάμπης – Σφακίων – Συβρίτου.Το πρόγραμμα ξεκινά το Σάββατο 23 Ιουνίου με προσκύνημα στις 9.30 το πρωί στην Αγία Παρασκευή και στη συνέχεια θα τελεστεί εκδήλωση στην πλατεία Κρητών Ηρώων όπου βρίσκεται η προτομή του Στυλιανού Κλειδή, με ομιλητή τον πρώην δήμαρχο Φοίνικα Ρεθύμνου Στέλιο Κλειδή.Στις 11, στο Ηρώο Πεσόντων Κρητών Εθελοντών στη θέση Προφήτης Ηλίας, θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγκουσελιανών Σήφη Κουρμούλη.Στις 6.30 το απόγευμα θα γίνουν τα εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας στο συνεδριακό κέντρο «Διάσελο». Θα προλογίσουν ο δήμαρχος Μετσόβου Νίκος Τσομπίκος και ο δημοσιογράφος – συγγραφέας Κώστας Κλειδής, ενώ θα ακολουθήσει ομιλία του Τριαντάφυλλου Παπαζήση με τίτλο «Ρέθυμνο – Μέτσοβο. Ένας αιώνας ιερών δεσμών», που θα αφορά τα θρησκευτικά και ιστορικά μνημεία των δύο περιοχών. Οι εκδηλώσεις του Σαββάτου θα κλείσουν στις 8.15 το βράδυ στην πλατεία του Μετσόβου με χορευτικά συγκροτήματα από το Μέτσοβο και τα Αγκουσελιανά, ενώ θα υπάρξει και απονομή αναμνηστικών.Την Κυριακή 24 Ιουνίου οι εκδηλώσεις μεταφέρονται αρχικά στις 8.30 το πρωί στη Στήλη Μάχης Δρίσκου στη Μάζια, όπου θα εκφωνήσει ομιλία ο τέως δήμαρχος Φοίνικα Ρεθύμνου Μανώλης Μαστορογιαννάκης, και στη συνέχεια στις 9 το πρωί στην προτομή του Χρήστου Μακρή δίπλα στη λίμνη με ομιλία του Μιχάλη Κουρμουλάκη.

Το «βαρίδι» και το GAY PARTY

Έξαλος είναι ο δημοσιογράφος Βασίλης Χήτος με στέλεχος των Ανεξάρτητων Ελλήνων που εδρεύει στη Συγγρού και που στα Γιάννενα «έκανε πλάτες» στις υποψηφιότητες δυο ατόμων που μια εβδομάδα πριν τις τελευταίες εκλογές μέσω Facebook έκαναν ανταλλαγή προσκλήσεων για gay party στην πλατεία Καραϊσκάκη. Το «κοντό» στέλεχος αυτό έχει εξελιχθεί σε βαρίδι για το κίνημα του Πάνου Καμμένου και από τη στιγμή μάλιστα που αυτοπροβάλλεται ως « ο κολλητός του προέδρου επί μια 15ετία». Ο Βασίλης Χήτος όπως μαρτυρούν στενοί συνεργάτες του κάνει λόγο για επιλογή ενός υποψηφίου με το προσωνύμιο «σπανός» που στην δεύτερη εκλογική αναμέτρηση έβαλε την ουρά κάτω από τα σκέλια και στη συνέχεια έγινε τόσο θρασύδειλος που έφτασε στο σημείο να ευχαριστεί ο ίδιος δημόσια για τους πέντε και πλέον χιλιάδες σταυρούς που έλαβε όμως ο δημοσιογράφος, τρέχοντας από χωριό σε χωριό με τα τοπικά στελέχη Γιάννη Γιώτη και Ηλία Μάντζαρη.

Σε διαβούλευση το Δίκτυο Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων Περιφέρειας Ηπείρου

Σε διαβούλευση, μέχρι τις 2 Ιουλίου 2012, τίθεται το Δίκτυο Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων Περιφέρειας Ηπείρου. Συγκεκριμένα η Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδια για θέματα Αναπτυξιακού Σχεδιασμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών, κ. Τατιάνα Καλογιάννη, με έγγραφό της καλεί τους Δήμους της Ηπείρου, να καταθέσουν προτεινόμενες θέσεις – οικόπεδα στην περιοχή ευθύνη τους για τη λειτουργία Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων.Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Τ. Καλογιάννη στο έγγραφο της, υπογραμμίζει πως «η χωροθέτηση των Σ.Μ.Α. σε θέσεις που πληρούν τις αναγκαίες τεχνικές προδιαγραφές και τα κριτήρια επιλεξιμότητας, παρουσιάζεται σήμερα ως διαδικασία άμεσης προτεραιότητας».Τα έργα και οι δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος αποτελούν προτεραιότητα για την Περιφερειακή Αρχή, υπογραμμίζει η κ. Καλογιάννη, επισημαίνοντας πως σε αυτή την κατεύθυνση υλοποιήθηκαν δράσεις για τη διαχείριση των απορριμμάτων, όπως η χορήγηση της άδειας λειτουργίας του ΧΥΤΑ Ελληνικού, η οριστική κατάργηση των υπολειπόμενων και ανενεργών ΧΑΔΑ της Ηπείρου, η δρομολόγηση των οριστικών μελετών για την κατασκευή της Μονάδας Αστικών Στερών Αποβλήτων, καθώς και η αναθεώρηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων.«Η εμφανιζόμενη δραστηριότητα, είναι αναγκαίο να συνεχιστεί με τεχνικά τεκμηριωμένο σχεδιασμό και με στόχο την ταχεία υλοποίηση των έργων για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων (ανακύκλωση και αξιοποίησή τους), ώστε να αποτελέσουν, τελικά, παράμετρο οικονομικής ανάπτυξης και πολιτισμικής εξέλιξης για την Περιφέρειά μας. Οι προσδοκίες των πολιτών μας καλούν σε κοινή συμπόρευση για τη συνέχιση της δυναμικής, μεθοδικής και οργανωμένης αντιμετώπισης των δυσκολιών και για την ανάκτηση κλίματος αμοιβαίας εμπιστοσύνης και αλληλεγγύης», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Νέο κέντρο δεδομένων στο φράγμα του Λούρου

Στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας που υπεγράφη, ανάμεσα στο Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ) και τη «ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α. Ε.» και το οποίο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση» του ΕΣΠΑ, στο χώρο του υδροηλεκτρικού σταθμού στο φράγμα του Λούρου, θα δημιουργηθεί ένα νέο Κέντρο Δεδομένων (data center).Με τη συγκεκριμένη τεχνολογία θα αξιοποιηθούν οι πλέον σύγχρονες τεχνολογίες για την ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης ενέργειας, τόσο για τη λειτουργία όσο και για την ψύξη του ενεργού ηλεκτρονικού εξοπλισμού.Παράλληλα το data center στο φράγμα του Λούρου θα παρέχει τη δυνατότητα σε Πανεπιστήμια, ΤΕΙ και ερευνητικά κέντρα της χώρας να το χρησιμοποιούν για σκοπούς εκπαιδευτικούς και έρευνας, πάνω στις ανανεώσιμες ενέργειες, αλλά και για χρήσιμες μετρήσεις που κάνουν τα παραπάνω ιδρύματα.Επιπλέον, αυξάνεται και η αξιοπιστία της όλης υπολογιστικής υποδομής του ΕΔΕΤ, καθώς αυτή θα μπορεί να είναι διαθέσιμη ακόμη και όταν κάποιοι κόμβοι βρεθούν εκτός λειτουργίας.

Τέλειωσαν οι εκλογές,τέλειωσε και η φύλαξη του ΤΕΙ Ηπείρου!!!

Μετά την αναστολή λειτουργίας των φοιτητικών εστιατορίων από τις 15 Ιουνίου, το Συμβούλιο του ΤΕΙ Ηπείρου αποφάσισε να προχωρήσει σε αναστολή λειτουργίας και της φύλαξης!Αιτία το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Ίδρυμα, γεγονός που το υποχρέωσε να αντικαταστήσει, μέχρι το τέλος του ακαδημαϊκού έτους, τους φύλακες με διοικητικό προσωπικό.Με ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος των σπουδαστών του ΤΕΙ κ. Γεωργίου Χρήστος, καλεί για σήμερα το βράδυ τη Διοίκηση, τους Συλλόγους Σπουδαστών, τα πολιτικά κόμματα και τους τοπικούς αυτοδιοικητικούς φορείς σε σύσκεψη στο Επιμελητήριο Άρτας, προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι σπουδαστές του ΤΕΙ σε όλες τις πόλεις της Ηπείρου.Αναλυτικά στην ανακοίνωση του ο κ. Γεωργίου αναφέρει:"Έπειτα από την απόφαση του Συμβουλίου ΤΕΙ Ηπείρου για την αναστολή λειτουργίας των φοιτητικών εστιατορίων από 15/06/12, πάρθηκε και μία άλλη απόφαση στην οποία το Συμβούλιο αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας της φύλαξης από 13/06/12.Η Διοίκηση μη μπορώντας να αντιμετωπίσει το πρόβλημα και να εξασφαλίσει τη φύλαξη μέχρι και το τέλος του ακαδημαϊκού έτους αντικατέστησε τους φύλακες με το διοικητικό προσωπικό και για άλλη μια φορά δεν ανέλαβε την ευθύνη.Για αυτό τον λόγο καλώ την Διοίκηση, τους Συλλόγους Σπουδαστών (Σ.ΤΕ.Γ. , Σ.Δ.Ο. , Λ.Π.Μ.) , τους εκλεγμένους βουλευτές της Άρτας, όλες τις πολιτικές δυνάμεις της περιοχής (Ν.Δ. , ΣΥ.ΡΙΖ.Α. , ΠΑ.ΣΟ.Κ. , Ανεξάρτητους Έλληνες, Κ.Κ.Ε. , Χρυσή Αυγή, ΔΗΜ.ΑΡ.). καθώς επίσης και τον δήμαρχο της Άρτας, όλο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αρταίων, την Περιφέρεια Ηπείρου, τον Περιφερειάρχη, τους Αντιπεριφερειάρχες, τους Περιφερειακούς Σύμβουλους και όλη την κοινωνία της Άρτας στην αίθουσα διαλέξεων του Επιμελητηρίου στο κέντρο της Άρτας την Πέμπτη 21/06/12 και ώρα 20:30 μ. μ.Ελπίζουμε ότι θα ανταποκριθείτε στο κάλεσμά μας για να δώσουμε λύση όλοι μαζί στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο κάθε σπουδαστής που σπουδάζει στις πόλεις τις Ηπείρου αλλά και στην Άρτα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων".

Ινδός βίασε γυναίκα με νοητικά προβλήματα στα Γιάννενα!!!!

Δεν χωράει ανθρώπινος νους την φρικτή εμπειρία που πέρασε μια γυναίκα με νοητική στέρηση στα χέρια ενός αλλοδαπού, που την χρησιμοποίησε για να χορτάσει τις σεξουαλικές ορμές του στα Iωάννινα! Μάλιστα, ο αδίστακτος αλλοδαπός χρησιμοποίησε την αστυνομική ταυτότητα της άτυχης γυναίκας για να κλείσει δωμάτιο σε ξενοδοχείο της πόλης!Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το θύμα, κατάφερε να ξεφύγει από τα χέρια του Ινδού που ασέλγησε σε βάρος της και να καταφύγει στην Αστυνομία. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου της έγινε ιατροδικαστική εξέταση η οποία επιβεβαίωσε την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη και η έκθεση διαβιβάστηκε στην Ασφάλεια.Σαν να μην έφταναν όσα είχε κάνει στην άρρωστη γυναίκα, ο αλλοδαπός προκάλεσε προβλήματα με την συμπεριφορά του και στο ξενοδοχείο όπου συνέχισε να διαμένει, αναγκάζοντας τον ξενοδόχο να καλέσει την Αστυνομία! Ο Ινδός συνελήφθη και διαπιστώθηκε ότι, εκτός των άλλων, βρισκόταν παράνομα στην χώρα. Έτσι, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Ιωαννίνων που του άσκησε δίωξη για όλα και, με τη σύμφωνη γνώμη του ανακριτή, διέταξε την προφυλάκισή του.


protothema

«Η ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ»-ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΠΟΛΥΘΕΑΜΑ 2012

Σάββατο 30 Ιουνίου Θέατρο Πέτρας, Πετρούπολη
Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, ο μεγαλύτερος συλλογικός φορέας, της Ηπειρωτικής Αποδημίας στον κόσμο, σε συνεργασία με τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Ηπειρωτών Αττικής, μας προσκαλούν στην «ΗΠΕΙΡΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ», στο κορυφαίο Ηπειρώτικο αντάμωμα αυτό το καλοκαίρι στην Αθήνα.Η «ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ» είναι ένα γενναιόδωρο, γιορταστικό πολυθέαμα. Τραγούδια, σκοποί και χοροί, προβολές και ποιητικό, ιστορικό αναλόγιο που εκκινώντας από κορυφαίες στιγμές της Ηπειρωτικής Ιστορίας, αναδεικνύουν το μόχθο και την ξενιτιά – τη διαχρονία του καθημερινού αγώνα των Ηπειρωτών αλλά και το επίκειρο, σύγχρονο περιεχόμενό του. Η μεγάλη εκδήλωση θα καταλήξει σε τραγούδια και χορούς του ανταμώματος και του γλεντιού που αναδεικνύουν το κορυφαίο χάρισμα κάθε αγώνα – τη συλλογικότητα.Με εξαιρετικές καλλιτεχνικές συμμετοχές:Με τον κορυφαίο πρωτομάστορα της παράδοσης Πέτρο Λούκα Χαλκιά, τον εγγονό του Πέτρο Χαλκιά, την κομπανία του Θοδωρή Γεωργόπουλου, τη Χορωδία της Πανηπειρωτικής, το πολυφωνικό σχήμα Ηπείρου (Β. Κώτσου), το πολυφωνικό σύνολο «Χαονία» καθώς και πλήθος χορευτικών ομίλων των Συλλόγων και Ενώσεων Ηπειρωτών Αττικής.Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη, το Σάββατο 30 Ιουνίου και ώρα 8.30μ.μ.Γενική είσοδος 5 ευρώ.

Την ερχόμενη εβδομάδα ανακοινώνονται οι βαθμολογίες των πανελλαδικών

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των υποψήφιων στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις.Η προθεσμία για τη συμπλήρωση των μηχανογραφικών δελτίων λήγει στις 5 Ιουλίου.Σε ό,τι αφορά τις βάσεις εισαγωγής στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, ανώτατα στελέχη του υπουργείου Παιδείας εκτιμούν ότι τα ονόματα των επιτυχόντων θα ανακοινωθούν κατά το τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου.Σχετικά με την υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης και μηχανογραφικού δελτίου για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ειδικών κατηγοριών (Έλληνες του εξωτερικού, αλλοδαποί-αλλογενείς, άτομα που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις) από το υπουργείο Παιδείας ανακοινώθηκαν τα εξής:
-Για τους Έλληνες του εξωτερικού, από Δευτέρα 9 Ιουλίου μέχρι και Κυριακή 15 Ιουλίου
-Για αλλοδαπούς - αλλογενείς, από Δευτέρα 16 Ιουλίου μέχρι και Κυριακή 22 Ιουλίου
Ακόμη οι υποψήφιοι που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις και κατέχουν πιστοποιητικό διαπίστωσης της πάθησης από τις αρμόδιες επταμελής επιτροπές που είχαν συσταθεί σε συγκεκριμένα δημόσια ή πανεπιστημιακά νοσοκομεία, προκειμένου να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση έτους 2012, θα κληθούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά, μέσω Διαδικτύου, μηχανογραφικό δελτίο, το Σεπτέμβριο, σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν από το υπουργείο το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου.ηλεκτρονική υποβολή θα γίνει μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου (http://exams.minedu.gov.gr/Default.aspx).

ΠΡΕΒΕΖΑ: Βραδιά προσφοράς για να βοηθηθούν όσοι έχουν ανάγκη

Το Mουσικό Σχολείο Πρέβεζας και ο σύλλογος εθελοντισμού «Ανθρώπολις» στο περιθώριο της μουσικοθεατρικής επιτυχημένης παράστασης«Λιλιπούπολη», που ανεβάζει ξανά το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας, θα πραγματοποιήσει μια βραδιά προσφοράς, με στόχο τη συγκέντρωση ρούχων και παιχνιδιών και προσφορά τους σε ιδρύματα και ανθρώπους που έχουν πραγματικά ανάγκη.Η θεατρική παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 24 Ιουνίου 2012, ώρα 21:00 στη Θεοφάνειο Αίθουσα Τέχνης, ενώ η συγκέντρωση των ειδών θα γίνει πριν την έναρξή της έξω από την αίθουσα.Οποιοσδήποτε πολίτης επιθυμεί, μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια για την συγκέντρωση ειδών που δεν του χρειάζονται πια, ώστε να μοιραστούν σε συνανθρώπους μας που σίγουρα θα τα βρουν ανεκτίμητα.

Η απάντηση της Στ. Μπραΐμη στις δηλώσεις Γ. Κάτσινου για τους ΧΥΤΑ Κορύτιανης και Καρβουναρίου

Ευθύνες για την κατάληξη που είχε το θέμα της εναπόθεσης των απορριμμάτων των δήμων Ηγουμενίτσας και Φιλιατών καθώς επίσης και του Οργανισμού Λιμένα Ηγουμενίτσας μετά το κλείσιμο του ΧΥΤΑ Κορύτιανης στους αντίστοιχους δημάρχους επέρριψε με δηλώσεις της η δήμαρχος Σουλίου Σταυρούλα Μπραΐμη λέγοντας πως η επιλογή του Καρβουναρίου ως ο χώρος που πρέπει να πηγαίνουν πλέον τα απορρίμματα των δύο αυτών δήμων και του ΟΛΗΓ θεωρήθηκε μεν αυτονόητη χωρίς όμως να εξεταστεί το τι έπρεπε να έχει γίνει ως προεργασία στην κατεύθυνση λύσης του προβλήματος που πρόεκυψε με το κλείσιμο του ΧΥΤΑ Κορύτιανης.Η κ. Μπραΐμη απαντώντας ουσιαστικά στον δήμαρχο Ηγουμενίτσας για τα περί περιφερειακής συνείδησης τόνισε πως η ίδια είναι θιασώτης της αρκεί όμως να μην χρησιμοποιείται σε βάρος των μικρών δήμων για να τακτοποιούνται οι υποθέσεις των μεγάλων.

Μεταφορά του προβλήματος από Ηγουμενίτσα σε Σούλι
Η δήμαρχος Σουλίου είχε εκφράσει την αντίθεσή της στην επιλογή του ΧΥΤΑ Καρβουναρίου ως λύση για το πρόβλημα που προέκυψε μετά το κλείσιμο του αντίστοιχου στην Κορύτιανη και στην σύσκεψη που είχε γίνει την περασμένη εβδομάδα στην περιφέρεια, με το επιχείρημα πως δεν γίνεται να επιβαρυνθεί ένας αποδεδειγμένα προβληματικός ΧΥΤΑ και με άλλα απορρίμματα.Η κ. Μπραΐμη συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη στον οποίο εξέθεσε για μία ακόμη φορά την άποψή της ενώ συζήτησαν τις επόμενες κινήσεις που πρέπει να γίνουν ώστε να λυθούν τα τεχνικά και λειτουργικά προβλήματα του ΧΥΤΑ στο Καρβουνάρι.Όπως τόνισε εξερχόμενη από το γραφείο του το πρόβλημα σε Ηγουμενίτσα και Φιλιάτες είναι υπαρκτό και μεγάλο, προσθέτοντας όμως ότι σαν τέτοιο, οι δημοτικές αρχές των δύο αυτών δήμων θα έπρεπε να έχουν προνοήσει για το τι θα κάνουν τα σκουπίδια τους από τη στιγμή που γνώριζαν ότι ο ΧΥΤΑ Κορύτιανης σύντομα θα κλείσει.«Το κλείσιμο του ΧΥΤΑ ήταν κάτι αναμενόμενο και δεν προέκυψε ξαφνικά την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος όταν κι έκλεισε οριστικά. Μπορεί οι εργολάβοι να πιέζουν αλλά κάποιοι έπρεπε να έχουν ενεργήσει νωρίτερα», είπε η κ. Μπραΐμη αφήνοντας αιχμές για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκαν το θέμα οι δήμαρχοι Ηγουμενίτσας και Φιλιατών.«Από εκεί και πέρα θεωρήθηκε αυτονόητο σαν πιο κοντινός ΧΥΤΑ αυτός του Καρβουναρίου να δεχτεί τα απορρίμματα των δύο αυτών δήμων και του ΟΛΗΓ. Το αυτονόητο όμως δεν είναι ακριβώς έτσι γιατί ο ΧΥΤΑ στο Καρβουνάρι χωροθετήθηκε ,κατασκευάστηκε και λειτουργεί με τρόπο που όλη η ήπειρος ξέρει ότι είναι προβληματικός και πως ήδη βρίσκεται υπό έλεγχο των επιθεωρητών περιβάλλοντος για περιβαλλοντική όχληση κι έτσι το να μεταφέρεται βιαστικά ένα πρόβλημα από τον ένα δήμο στον άλλο δεν είναι το καλύτερο», τόνισε η κ. Μπραΐμη.

Περιφερειακή συνείδηση υπάρχει αλλά πρέπει να ισχύει για όλους
Άποψη της δημάρχου Σουλίου είναι πως μετά το κλείσιμο του ΧΥΤΑ στην Κορύτιανη ο Περιφερειακός σχεδιασμός για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων πρέπει να αναθεωρηθεί και μάλιστα άμεσα.«Η θέση μας είναι ξεκάθαρη και εμμένουμε ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα αλλά ο δήμος μας είναι αρνητικός στην απόφαση της περιφέρειας γιατί αλλάζει ο περιφερειακός σχεδιασμός που προέβλεπε τέσσερις ΧΥΤΑ. Από τη στιγμή που έκλεισε ο ένας πρέπει να αλλάξει και ο σχεδιασμός με βάση τα νέα δεδομένα, όπως επίσης να εξαντληθεί η περίπτωση να επεκταθεί ο ΧΥΤΑ Κορύτιανης», επισήμανε.Τέλος έθεσε προ των ευθυνών τους όλους τους αρμόδιους φορείς υπογραμμίζοντας πως τα προβλήματα που έχουν εντοπιστεί στο Καρβουνάρι έπρεπε να έχουν ήδη αντιμετωπιστεί, ενώ απαντώντας ουσιαστικά στον δήμαρχο Ηγουμενίτσας τόνισε πως η ίδια έχει περιφερειακή συνείδηση αρκεί αυτή να μην εκφράζεται μονομερώς και να μην χρησιμοποιείται για το προσωπικό συμφέρον κανενός.«Ήδη έρεπε όλοι οι αρμόδιοι, ΦΟΔΣΑ και Περιφέρεια να λήξουν τα προβλήματα στο Καρβουνάρι που είναι δεδομένα, γιατί δεν γίνεται σε βάρος των αδυνάτων να τακτοποιούμε υποθέσεις άλλων. Έχουμε περιφερειακή συνείδηση και θέλουμε να βοηθήσουμε κι άλλους δήμους αρκεί αυτή να μην εκφράζεται μονομερώς και να μην χρησιμοποιείται για το προσωπικό συμφέρον το δικό μας. Θα ήθελα όταν οι υπηρεσίες έρχονται στο ΧΥΤΑ Καρβουναριού να έρχονται και οι άλλοι δήμαρχοι για να διαπιστώσουν κι αυτοί από κοντά το τι συμβαίνει εκεί», κατέληξε η δήμαρχος Σουλίου.


ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα για κλοπή πετρελαίου στο Καναλλάκι Πρεβέζης!!!

Συνελήφθησαν, σήμερα λίγο μετά τα μεσάνυκτα στο Καναλλάκι Πρεβέζης, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.), τρεις νεαροί Έλληνες  ηλικίας 24, 20 και 29 ετών και ένας 29χρονος  Αλβανίας, κατηγορούμενοι για κλοπή πετρελαίου.Ειδικότερα, οι τέσσερις δράστες από κοινού αφαίρεσαν ποσότητα πετρελαίου, με άντληση, από βαρέλι σε προαύλιο χώρο οικίας ημεδαπού στο Καναλλάκι Πρεβέζης.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρεβέζης ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Την Κυριακή η 2η Ποδηλατοδρομία του ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΥ

Η Ανοιχτή θεραπευτική Κοινότητα του ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΥ στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών (26 Ιουνίου) σας προσκαλεί να συμμετέχετε στην 2η Ποδηλατοδρομία που θα πραγματοποιηθεί στις 24 Ιουνίου 2012 ημέρα Κυριακή και ώρα 10:00π.μ. με σημείο εκκίνησης την κεντρική πλατεία Ιωαννίνων.Στόχος μας είναι να κάνουμε γνωστό και στους υπόλοιπους ανθρώπους που δεν γνωρίζουν, για τον αγώνα ζωής που δίνουμε μέσα από την Ανοιχτή Κοινότητα του ΚΕΘΕΑ Ηπείρου.Η διαδρομή έχει ως εξής:Εκκίνηση από την κεντρική πλατεία, κ.Φρόντζου, Ζωσιμάδων, Π.Μελά, Μαυρογιάννη, Πέραμα (στάση) Αμφιθέα, Ντραμπάτοβα, (στάση) Λογγάδες, (στάση- διάλειμμα) Κατσικά, νέο Ποδηλατόδρομο, (στάση) Παραλίμνιο, Πλατεία Μαβίλη. Σύνολο διαδρομής περίπου 30 χιλιόμετρα, διάρκεια διαδρομής πάνω από 3 ώρες.

Δήλωση Όλγας Γεροβασίλη για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου

Δήλωση της Όλγας Γεροβασίλη, βουλευτή Άρτας ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου: "Λίγες ημέρες μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους όσοι στήριξαν με πίστη τον αγώνα μας για μια καλύτερη Ελλάδα, για μια αξιοπρεπή ζωή για εμάς και τα παιδιά μας. Κόντρα στα διλήμματα και στην τρομοκρατία των εγχώριων και διεθνών μέσων της διαπλοκής αντέξατε και τιμήσατε το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ στο νομό Άρτας με το πρωτόγνωρο ποσοστό του 29,2%, που μεταφράζεται σε 15.000 πολύτιμες, ανθεκτικές, συνειδητοποιημένες ψήφους. Μας εμπιστευτήκατε και θα τιμήσουμε αυτή σας την στάση με τους αγώνες μας μέσα και έξω από την Βουλή για να ανοίξει παράθυρο στην ελπίδα για τον δοκιμαζόμενο λαό της πατρίδας μας. Σαν εκπρόσωπος του Αρτινού λαού θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να συμβάλλω την επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν επί δεκαετίες την περιοχή μας, καταδικάζοντάς την στην στασιμότητα και στην παρακμή.Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, η ευθύνη είναι βαριά και την αισθανόμαστε όλοι. Στις 17 Ιουνίου ξεκίνησε η νέα Μεταπολίτευση.Aντικειμενικά και πέρα από κάθε προκατάληψη, όλοι συνομολογούν ότι το εκλογικό αποτέλεσμα συνιστά για το ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ μια τεράστια επιτυχία.Εκπροσωπήσαμε την συντριπτική πλειοψηφία της αντιμνημονιακής, αντινεοφιλελεύθερης κοινωνικής αντίδρασης και αντίστασης στη βάση μιας αταλάντευτης πολιτικής στάσης και ενός εναλλακτικού ριζοσπαστικού προγράμματος εξόδου από την κρίση υπέρ των πραγματικών κοινωνικών αναγκών. Συσπειρώσαμε την συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου της Αριστεράς. Στηριχθήκαμε και στηρίξαμε τον κόσμο της μισθωτής - με όλες τις μορφές – εργασίας, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τους μικρο-μεσαίους που εξαθλιώνονται, τους φτωχούς και μεσαίους αγρότες.Η μάχη του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ ήταν και είναι μάχη για την εργασία, τη δημοκρατία, τη λαϊκή κυριαρχία και ανεξαρτησία. Είναι μάχη ανατροπής στην Ελλάδα και βαθιών αλλαγών στην Ευρώπη.Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ πολεμήθηκε απ’ όλο το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο στην Ελλάδα και την Ευρώπη που διείδε το σοβαρό κίνδυνο για την πολιτική του, τα προνόμια και τα οικονομικά του συμφέροντα. Ποτέ, από την μεταπολίτευση και μετά, πολιτικός χώρος δεν δέχθηκε τόσο σφοδρή και συντονισμένη επίθεση με συκοφαντίες και εκφοβιστικές εκστρατείες. Οι μνημονιακές δυνάμεις έσπειραν τον κοινωνικό φόβο. Ο φόβος είχε συγκυριακό αποτέλεσμα. Προκαλεί όμως και την αντίσταση του κόσμου της ελπίδας που στέκεται χωρίς απογοήτευση και ανοίγει το δρόμο της αντίστασης και της επόμενης μέρας.Από την άποψη του κοινωνικού συμφέροντος σε Ελλάδα και Ευρώπη, το τελικό αποτέλεσμα, που έδωσε τη δυνατότητα συγκρότησης μνημονιακής κυβέρνησης, δεν είναι καλό. Μια μνημονιακή κυβέρνηση, παρά τη ρητορική της “επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου” θα επιτεθεί εκ νέου στα εισοδήματα των ήδη φτωχών, στα δικαιώματα, την δημόσια περιουσία, τη λαϊκή κυριαρχία και ανεξαρτησία.Ο φόβος, που έσπειραν με την προεκλογική τους ρητορική τα μνημονιακά κόμματα, ιδιαίτερα σε μεσαία στρώματα, αποτελεί και το πλέον αδύναμο στοιχείο τους σε οποιαδήποτε “διαπραγμάτευση” επιχειρηθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ακριβώς γιατί είναι τονωτική ένεση για τις νεοφιλελεύθερες ευρωπαϊκές ηγεσίες.Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πορευτεί με βάση το πρόγραμμα του, θα προασπίσει τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή της κοινωνικής αντίστασης και αλληλεγγύης και στη Βουλή και στη κοινωνία. Οι ευθύνες μας αυξάνουν και σε ευρωπαϊκό επίπεδο μια και είμαστε η μεγαλύτερη ποσοστιαία αριστερή δύναμη. Θα ανταποκριθούμε με συνέπεια".

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις «Μουσική στο δρόμο» που διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις «Μουσική στο δρόμο» που διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρας Μουσικής στις 21 Ιουνίου.Χθες,το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Το Κάστρο» διοργανώσαν για μια ακόμη χρονιά τη Bαρκαρόλα. Τα καραβάκια με τους Τροβαδούρους των Ιωαννίνων ξεκίνησαν στις 9 το βράδυ από το Μώλο και θα ακολουθήσαν καντάδες στις γραφικές γωνιές και τα στενά του Κάστρου.Αύριο Παρασκευή 22 Ιουνίου, στις 9 το βράδυ, στο Υπαίθριο Θέατρο της Ε.Η.Μ., η Συμφωνική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου, ο Γιώργος Γάκης με τους Troublemakers και το Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο Cantus παρουσιάζουν ένα αφιέρωμα στους Beatles.Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

ΑΡΤΑ:Σύλληψη 35χρονου για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης

Συνελήφθη χθες αργά το βράδυ στις Κεραμάτες Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 35χρονος, κατηγορούμενος για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.Ειδικότερα, σε αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 35χρονου, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, βρέθηκαν στον προαύλιο χώρο και κατασχέθηκαν (5) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 1,30 έως 2,30 μέτρων.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Άρτας ενώ προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Ληστεία στο Θεσπρωτικό Πρεβέζης

Σήμερα λίγο μετά τα μεσάνυκτα στο Θεσπρωτικό Πρεβέζης, όπως καταγγέλθηκε, τρεις (3) άγνωστοι δράστες, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και με την απειλή πιστολιού, προσέγγισαν 46χρονο ημεδαπό στην αυλή του σπιτιού του και με τη χρήση βίας, αφαίρεσαν ένα τσαντάκι που περιείχε δύο κινητά τηλέφωνα, μικρό χρηματικό ποσό και διάφορα προσωπικά αντικείμενα και έγγραφα.Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Θεσπρωτικού Πρεβέζης.

Θετικά τα αποτελέσματα του 2011 για τον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό

Καλή η πορεία το 2012 παρά τα προβλήματα
Κερδοφόρα και με μικρή αύξηση του τζίρου ήταν η περασμένη χρονιά για τον Αγροτικό Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Ιωαννίνων η «Πίνδος» παρά τα προβλήματα ρευστότητας και τις υψηλές τιμές στα δημητριακά και άρα στο κόστος παραγωγής.Η πορεία τους πρώτους πέντε μήνες του 2012 είναι σχετικά καλή με αύξηση πωλήσεων, όπως τονίστηκε στην χθεσινή ετήσια γενική συνέλευση των μελών του συνεταιρισμού.Σε αυτή, ο πρόεδρος του Δ.Σ Μιχάλης Κασσής έκανε γνωστό ότι αποχωρεί από τη θέση για να ασχοληθεί με τα βουλευτικά του καθήκοντα, μετά την επανεκλογή στις 17 Ιουνίου, λέγοντας ότι έκλεισε ο κύκλος του στην προεδρία της «Πίνδος».Το διοικητικό συμβούλιο θα συνεδριάσει εντός της εβδομάδας για να εκλέξει τον νέο πρόεδρο. Επίσης η γενική συνέλευση αποφάσισε κάποιες τροποποιήσεις στο καταστατικό, ώστε να είναι πλήρως προσαρμοσμένο στο νέο νόμο περί συνεταιρισμών. Έτσι ο ΑΠΣΙ «Πίνδος» συνεχίζει την πετυχημένη πορεία του ως πρωτοβάθμιος συνεταιρισμός, αποτελώντας πρότυπο για όλη τη χώρα.Παρά τις δυσοίωνες προοπτικές για παθητικό στις αρχές του 2011, τελικά η χρονιά έκλεισε θετικά για τον πτηνοτροφικό και σε αυτό συνέβαλε και η μείωση των τιμών στα δημητριακά στο δεύτερο εξάμηνο, αλλά και η διατήρηση των πωλήσεων σε υψηλά επίπεδα, όπως το προηγούμενο έτος.Σύμφωνα με τον γενικό Διευθυντή Λάζαρο Τσακανίκα, αν και ήταν μικρά υπήρξαν κέρδη το 2011 και ο τζίρος αυξήθηκε. Θετική είναι η πορεία του συνεταιρισμού το 2012 με αύξηση των πωλήσεων και του τζίρου κατά 5% και μείωση της μέσης τιμής.Η κατανάλωση κρατά σε καλό επίπεδο τις πωλήσεις και δίνει λύσεις σε μια δύσκολη περίοδο για όλες τις επιχειρήσεις.Το μεγάλο πρόβλημα και για τον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό είναι η ρευστότητα και οι οφειλές από τους μεγάλους πελάτες του, κυρίως τις αλυσίδες σουπερμάρκετ, αλλά και η στενότητα στην αγορά με τα επιτόκια δανεισμού από την ΑΤΕ έχουν φτάσει στο 12,5% καθιστώντας ασύμφορο και δύσκολο να δανειστεί κανείς.Όπως εξηγεί ο κ. Τσακανίκας, ο συνεταιρισμός αναγκάζεται να πληρώνει τοις μετρητοίς τις πρώτες ύλες που προμηθεύεται (εισάγει) για τις πτηνοτροφές, δηλαδή τα δημητριακά και οι τιμές παρά την περσινή μείωση παραμένουν σε πολύ υψηλά επίπεδα. Αντίθετα, διαθέτει τα προϊόντα του επί πιστώσει και αυτό προκαλεί πρόβλημα ρευστότητας σε συνδυασμό με τα απαγορευτικά επιτόκια δανεισμού.Πάντως οι επισφάλειες από μεγάλους πελάτες στο λιανεμπόριο υπάρχουν, αλλά κινούνται σε λογικά πλαίσια και μπορούν να ελεγχτούν.


Ο Μιχ. Κασσής αποχωρεί από την προεδρία, για τη βουλή
Ο Μιχάλης Κασσής αποχωρεί από την προεδρία του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού μετά από μια επιτυχημένη πορεία. Παράλληλα με την ενασχόληση του με την αυτοδιοίκηση (περιφερειακός σύμβουλος σήμερα), υπηρετεί από το 1997 τον ΑΠΣΙ «Πίνδος», μέχρι το 2003 ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου και από το 2004 μέχρι σήμερα από τη θέση του προέδρου, έχοντας εκλεγεί δυο φορές σε αυτή τη θέση.Η αποχώρηση του είχε προαναγγελθεί και κατά την πρώτη εκλογή του ως βουλευτής τον Μάιο και με την επανεκλογή του την περασμένη Κυριακή, ανακοίνωσε χθες στη γενική συνέλευση των μελών του συνεταιρισμού την απόφαση να παραιτηθεί.Ο αντικαταστάτης του θα εκλεγεί άμεσα και για όσο διάστημα απομένει μέχρι τις εκλογές στον Συνεταιρισμό.Στο διοικητικό συμβούλιο μετέχουν οι αντιπρόεδροι, (Α΄) Ανδρέας Δημητρίου και (Β΄) Ευθύμιος Κάκος και τα μέλη, Πύρρος Κονταξής, Κωνσταντίνος Γαλάνης, Σταύρος Σταμάτης, Ιωάννης Αναγνωστόπουλος, Βασίλειος Βάσσιος, Νικόλαος Κύρκος, Θεόφιλος Μάντζιος, Αναστάσιος Τασιούλας, Χριστόδουλος Μπαλτογιάννης, Χρήστος Σιανάβας, Μιχαήλ Τσιόκας και Χρήστος Φαρμάκης.


ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Έκθεση ζωγραφικής, αφιερωμένη στην απελευθέρωση της Πρέβεζας

Στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης (1912-2012), ο Δήμος Πρέβεζας, προσκαλεί όλους τους πρεβεζάνους ζωγράφους να λάβουν μέρος σε έκθεση ζωγραφικής, αφιερωμένη στην απελευθέρωση της Πρέβεζας. Οι καλλιτέχνες θα πρέπει να συμπεριλαμβάνουν στο έργο τους, στοιχεία από το παρελθόν και το παρόν του τόπου, να συνδυάζουν το μοντέρνο με το κλασσικό και να αναδείξουν τα στοιχεία εκείνα που σκιαγραφούν την απελευθέρωση της πόλη (θυσίες, αγώνες και τα συναισθήματα της απελευθέρωσης).Ο κάθε καλλιτέχνης θα συμμετέχει με έναν πίνακα ελεύθερης διάστασης, ενώ τα έργα θα πρέπει να έχουν παραδοθεί μέχρι 30 Σεπτεμβρίου. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο και όσοι καλλιτέχνες επιθυμούν να λάβουν μέρος, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στη Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Αλκο Ελλάς: Ιδρυση υποκαταστήματος στα Ιωάννινα

Σύμφωνα με την παρ. 4.1.3.7 του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών ,ενημέρωση για τα στοιχεία διαρκούς πληροφόρησης του ν.3556/2007 ,το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΛΚΟ ΕΛΛΑΣ ΑΒΕΕ , ανακοινώνει ότι η εταιρεία αποφάσισε να προχωρήσει στην ίδρυση υποκαταστήματος στα Ιωάννινα.