Τρίτη, 19 Ιουνίου 2012

Κλήση με λανθασμένη μάρκα και χρώμα αυτοκινήτου καλείται να πληρώσει συμπολίτης μας!!!

Αχρωματοψία ή προχειρότητα;
Τουλάχιστον τραγελαφικά μπορούν να χαρακτηριστούν αυτά που συμβαίνουν με τις κλήσεις της δημοτικής αστυνομίας που συνεχίζονται να έρχονται από το παρελθόν, αφενός διότι για τις περισσότερες απ' αυτές οι παραβάτες είχαν διαβεβαιωθεί από μέλη της προηγούμενης δημοτικής αρχής ότι είχαν σβηστεί, αφετέρου γιατί πολλοί απ' αυτούς έρχονται αντιμέτωποι με την ανικανότητα των δημοτικών υπαλλήλων που παρίσταναν τους δημοτικούς αστυνόμους.Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα ενός συμπολίτη μας από την Ανατολή στον οποίο έφτασε η ατομική ειδοποίηση για την βεβαίωση σε βάρος του από τον Δήμο Ιωαννιτών που αφορούσε σε παράβαση της ελεγχόμενης στάθμευσης στις 29 Σεπτεμβρίου του 2010.Όπως όλοι όσοι έλαβαν τέτοια ειδοποίηση ο κ. Δ. Π. ζήτησε από την οικονομική υπηρεσία του δήμου ένα αντίγραφο της κλήσης για να διαπιστώσει ότι όντως υπάρχει και να κινηθεί αναλόγως.Μόλις του δόθηκε όμως αυτή στην κυριολεξία δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που έβλεπε.Ο λόγος είναι πως η κλήση ανέγραφε τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου του, αλλά είχε λανθασμένα όλα τα υπόλοιπα στοιχεία που αφορούσαν στο όχημα.Πιο συγκεκριμένα το αυτοκίνητο του κ. Δ. Π. είναι μάρκας Νταεβού και χρώματος λευκού και στην κλήση αναγραφόταν ότι πρόκειται για ένα κόκκινο Τογιότα!Έτσι και πολύ λογικά αναρωτήθηκε αν θα έπρεπε να πληρώσει την εν λόγω κλήση ή να καταθέσει ένσταση αφού μετά τα όσα είδε δεν είναι πια καθόλου σίγουρος αν όντως παρανόμησε εκείνη την ημέρα ή όχι.«Μα καλά πως είναι δυνατόν να κάνουν τέτοια λάθη. Μας έρχονται κλήσεις μετά από δύο χρόνια που ποτέ δεν τις είδαμε στο αυτοκίνητό μας και γράφουν πάνω ότι να 'ναι. Ήθελα να ήξερα από πού τις έγραφαν τις κλήσεις από τα σπίτια τους;», μας είπε ο κ. Δ. Π..Προκειμένου μάλιστα να αποδείξει ότι δεν έχει κάνει καμία αλλαγή σε πινακίδες ή στο όχημα του, προσκόμισε στην υπηρεσία πρόσφατη φωτογραφία και την άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου του που όντως βεβαιώνει πως το όχημα του φέρει τις πινακίδες που αναγράφονται στην κλήση και ότι είναι χρώματος λευκού και μάρκας Νταεβού.


Κι άλλα περιστατικά
Παρόμοια περιστατικά πάντως, ίσως όχι τόσο τραβηγμένα, έχουν εντοπιστεί κι άλλα και δείχνουν την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπιζόταν το θέμα του κυκλοφοριακού ελέγχου από την δημοτική αστυνομία στην περίοδο της προηγούμενης δημοτικής αρχής, η οποία μάλιστα είχε στελεχώσει την εν λόγω υπηρεσία με υπαλλήλους από άλλες όπως αυτή της καθαριότητας.Ένα ακόμα παράδειγμα είναι αυτό συμπολίτη μας που είχε παρκάρει σε οδό που ίσχυε το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης χωρίς να βάλει την απαραίτητη κάρτα με αποτέλεσμα να του κοπεί κλήση.Με τη μόνη διαφορά όμως ότι εκείνη την ημέρα που συνέβη το περιστατικό αυτό η πινακίδα που ειδοποιεί τους οδηγούς ότι στην οδό που εισέρχονται ισχύει το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης ήταν ξηλωμένη.Ο ίδιος μάλιστα μόλις το αντιλήφτηκε απαθανάτισε το σκηνικό και αποτάθηκε σε στέλεχος της πρώην δημοτικής αρχής το οποίο τον διαβεβαίωσε πως η κλήση του θα σβηστεί.Παρά την διαβεβαίωση όμως πριν λίγες μέρες του ήρθε ειδοποίηση στο σπίτι ότι οφείλει 20 ευρώ από κλήση που του κόπηκε την ημερομηνία που είχε συμβεί το περιστατικό και που υποτίθεται ότι είχε διευθετήσει.


Στοίβες οι ενστάσεις
Η αλήθεια είναι πως η όλη ιστορία έχει φέρει σε μεγάλους μπελάδες πολλούς συνδημότες μας που καλούνται να πληρώσουν σε μία δύσκολη οικονομικά συγκυρία κλήσεις που υποτίθεται ότι είχαν σβήσει.Για το λόγο αυτό μάλιστα στην οικονομική υπηρεσία του δήμου καθημερινά φτάνουν δεκάδες οδηγοί ζητώντας αντίγραφο της κλήσης τους διότι αν αυτή δεν κόπηκε από δημοτικό αστυνόμο αλλά από δημοτικό υπάλληλο τότε με την κατάθεση μιας ένστασης δεν χρειάζεται να καταβάλουν το αντίτιμό της.Μέχρι σήμερα εκατοντάδες ενστάσεις έχουν κατατεθεί αφού οι «βαφτισμένοι» δημοτικοί αστυνόμοι φαίνεται πως έδειχναν υπερβάλλον ζήλο μοιράζοντας κλήσεις αφειδώς, που όμως σήμερα δεν μπορούν να εισπραχτούν.Η απόφαση για την αποδοχή των ενστάσεων πρέπει να ληφθεί από το δημοτικό συμβούλιο και γι' αυτό συγκεντρώνονται όλες ώστε η διαδικασία να γίνει μία φορά στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση, ενώ σε περίπτωση που συνεχίσουν τα ίδια φαινόμενα με τις παλιές κλήσεις θα υπάρξει και νέα απόφαση σε άλλο δημοτικό συμβούλιο.


ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΔΑΣΚΑΛΟ ΤΟΥ, ΤΑΣΟ ΧΑΛΚΙΑ

ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ Ε.Η.Μ. ΣΤΙΣ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ
Είκοσι χρόνια συμπληρώνονται αυτό το καλοκαίρι από τον θάνατο του μπάρμπα Τάσου Χαλκιά. Του στυλοβάτη της μουσικής μας παράδοσης, του σημαντικότερου Ηπειρώτη κλαρινίστα που για έξι δεκαετίες συνέβαλε στη διάδοση και διατήρηση της αυθεντικής παραδοσιακής μουσικής. Του συνεχιστεί της οικογένειας των Χαλκιάδων που επί 155 χρόνια υπηρέτησαν και εξακολουθούν να υπηρετούν το Ηπειρώτικο και όχι μόνο τραγούδι.Με αφορμή αυτή την επέτειο ο γιος του, ο γνωστός τραγουδιστής Λάκης Χαλκιάς οργανώνει την Πέμπτη 5 Ιουλίου στο Υπαίθριο Θέατρο της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών [Φρόντζος] συναυλία- αφιέρωμα στην μνήμη του και με αυτό τον τρόπο γιορτάζει και ο ίδιος τα πενήντα χρόνια του στο τραγούδι!.Μαζί με τον Λάκη Χαλκιά τραγουδούν ο Σάββας Σιάτρας, η Αρετή Κετιμέ, ο Δημήτρης Υφαντής, η Νότα Καλτσούνη και ο Λάμπρος Χαλκιάς. Μαζί τους η 8μελης ορχήστρα του Χρήστου Χαλκιά και οι σολίστες στο κλαρίνο Σταύρος Καψάλης και Γιώργος Κοτσίνης.Συμμετέχει το Παραδοσιακό Χορευτικό Συγκρότημα του Πνευματικού Κέντρου υπό την διεύθυνση του Ηλία Γκαρτζονίκα και Νίκου Νούσια και η Παραδοσιακή ορχήστρα και το φωνητικό σύνολο του Μουσικού Σχολείου Ιωαννίνων.Η συναυλία γίνεται με την υποστήριξη του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών, της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών και με την χορηγία της φέτα «Ηπειρος».Η προπώληση των εισιτηρίων [10 ευρώ] γίνεται από το βιβλιοπωλείο «Ελευθερουδάκης» [Κατσαδήμα 7] και από 29/6 και από το ταμείο του Πνευματικού Κέντρου [Αγ.Μαρίνας 55, τηλ. 26510 83961- 83840] Πληροφορίες 6949 893555..
ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Το Μουσικό Σχολείο ιδρύθηκε το 1989 ως «Μουσικό Γυμνάσιο Ιωαννίνων» με έδρα τα Δολιανά, στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας. Μαζί με αυτό της Παλλήνης είναι τα πρώτα μουσικά σχολεία που ιδρύθηκαν στην χώρα μας. Υστερα από 14 χρόνια λειτουργίας στα Δολιανά το σχολείο μεταφέρθηκε στην πόλη των Ιωαννίνων και από το 2003 λειτουργεί στις κτiριακές εγκαταστάσεις του Ορφανοτροφείου Γ.Σταύρου στον Αγ.Νικόλαο Κοπάνων. Σύντομα θα μεταστεγαστεί σε καινούργιο κτίριο με προδιαγραφές σύγχρονου μουσικού σχολείου.Είναι ένα σχολείο που απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες που έχουν κλίση και ταλέντο στη μουσική, χωρίς να διαθέτουν απαραίτητα μουσικές σπουδές.Σκοπός της ίδρυσης όλων των Μουσικών Σχολείων είναι η αισθητική καλλιέργεια των μαθητών μέσω της μουσικής παιδείας χωρίς να στερούνται την γενική μόρφωση. Αυτό επιτυγχάνεται με την διδασκαλία μουσικών μαθημάτων παράλληλα με τα γενικά μαθήματα καθώς και την συμμετοχή των παιδιών σε πολιτιστικές εκδηλώσεις. Το μουσικό Γυμνάσιο παρέχει ισότιμο απολυτήριο με τα άλλα σχολεία και οι απόφοιτοι μπορούν αν θέλουν να συνεχίσουν την φοίτηση τους στο μουσικό Λύκειο. Εκεί οι μαθητές μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή σε οποιαδήποτε σχολή επιθυμούν, αφού λειτουργούν στο σχολείο όλες οι κατευθύνσεις σπουδών.Τα αυστηρώς ολιγομελή τμήματα σε συνδυασμό με την άριστη κατάρτιση των διδασκόντων και την ουσιαστική φροντιστηριακή βοήθεια μέσω του προγράμματος Ενισχυτικής Διδασκαλίας, το οποίο χρόνια τώρα λειτουργεί στο Σχολείο με άριστα αποτελέσματα, έχουν καταφέρει υψηλά ποσοστά επιτυχίας των τελειοφοίτων μαθητών σε όλες τις Σχολές, ιδιαίτερα στις Μουσικολογικές στα ΑΕΙ και ΤΕΙ.Στο Μουσικό σχολείο Ιωαννίνων μετά από σκληρή δουλειά των μαθητών λειτουργούν πολλά μουσικά σύνολα που συμμετέχουν σε εκδηλώσεις στα Ιωάννινα και όχι μόνο, σε Περιφερειακούς και Πανελλήνιους μουσικούς αγώνες, σε εκδηλώσεις για φιλανθρωπικούς σκοπούς : Ευρωπαϊκή χορωδία, Βυζαντινή Χορωδία, Παραδοσιακή Χορωδία – Ορχήστρα, Πολυφωνικό Σύνολο, Σμυρνέϊκο Σύνολο, Ρεμπέτικο Σύνολο, Εντεχνο Σύνολο, Funk-Jazz-Ethnik Ensemble, Rock Band.Το σχολείο έχει εκδώσει τρία CD : «Φίλοι μ καλώς ορίσατε»[Ηπειρώτικη μουσική παράδοση], «Και έτσι είναι..το ταξείδι.» [15 μουσικές εκτελέσεις από μαθητές.], «Ζυγιά» [Ευρωπαϊκή, Βυζαντινή, Παραδοσιακή μουσική.]Τέλος το σχολείο εκδίδει το τριμηνιαίο περιοδικό «Ζυγιά» όπου αρθρογραφούν μαθητές και καθηγητές με θέματα από την ζωή στο σχολείο, τα σχολικά και εφηβικά προβλήματα, την επικαιρότητα, τα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής.Στην συναυλία- αφιέρωμα στον Τάσο Χαλκιά - τον πρώτο δάσκαλο παραδοσιακού κλαρίνου στο τότε Μουσικό Σχολείο Δολιανών - συμμετέχει η 11μελής παραδοσιακή ορχήστρα του Σχολείου με υπεύθυνο τον καθηγητή κλαρίνου Χρήστο Ντούλια και το 20μελές φωνητικό σύνολο. Την ορχήστρα και χορωδία διευθύνει η καθηγήτρια Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής Γεωργία Καρβούνη.

Τακτική Γενική Συνέλευση του Α.Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Το Δ.Σ του Α.Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ προσκαλεί όλα τα μέλη του σε Τακτική Γενική Συνέλευση Εκλογοαπολογιστική το Σάββατο 30 Ιουνίου 2012 και ώρα 10:00 στο γραφείο του ομίλου 8ης Μεραρχίας 24 (Κολυμβητήριο).Σε περίπτωση μη απαρτίας η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί οριστικά στις 01 Ιουλίου 2012 και ώρα 17:30.Έναρξη ψηφοφορίας για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. 19:00 και λήξη 21:00.

Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2012 στην Πρέβεζα

Η 21η Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής. Είναι μία ημέρα γιορτής, για όσους αγαπούν τη μουσική και για όσους την υπηρετούν. Από 19 έως 23 Ιουνίου και για 13η χρονιά, το μεγαλύτερο πολιτιστικό πάρτι, που πραγματοποιείται παράλληλα σε εκατοντάδες πόλης της Ευρώπης, επιστρέφει και ετοιμάζεται να μας βγάλει όλους στους δρόμους. Περισσότεροι από 800.000 ερασιτέχνες και επαγγελματίες μουσικοί θα κατακλύσουν πλατείες, δρόμους, σταθμούς, πάρκα και αίθουσες σε όλη την Ευρώπη.Στην Ελλάδα φέτος συμμετέχουν στη μεγάλη αυτή γιορτή 35 πόλεις με κεντρικό σύνθημα «Η Μουσική, το Ελιξίριο της Ζωής». Στην "Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής" συμμετέχει ασφαλώς η Αθήνα αλλά και η Θεσσαλονίκη, Αγρίνιο, Αρχαία Ολυμπία, Βόλος, Διδυμότειχο, Ηράκλειο Κρήτης, Καβάλα, Κέρκυρα, Φιλιππιάδα, Ρόδος κ.α.Η Πρέβεζα παίρνει μέρος για 5η συνεχόμενη χρονιά με ένα τετραήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων με ελεύθερη είσοδο, στο οποίο συμμετέχουν τα νέα παιδιά της πόλης, νέοι άνθρωποι που αγαπούν τη μουσική.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Συνελήφθη αλλοδαπός γιατί αποπειράθηκε να διαρρήξει αποθήκη στο Ράγιο Θεσπρωτίας

Συνελήφθη, χθες (το απόγευμα στο Ράγιο Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 25χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, γιατί αποπειράθηκε να διαρρήξει αποθήκη, ιδιοκτησίας 45χρονου ημεδαπού, χωρίς όμως να καταφέρει να ολοκληρώσει την πράξη του.Ο συλληφθείς, ο οποίος στερείται νομίμων δικαιολογητικών για την παραμονή του στη χώρα μας, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

Την Πέμπτη συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου

Την ερχόμςνη Πέμπτη 21 Ιουνίου και ώρα 10:00 π.μ. συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, με 31 θέματα στην ημερήσια διάταξη.Μειωμένο το γεωργικό εισόδημα στην Ελλάδα το 2011

Κατά 5,6% συρρικνώθηκε το γεωργικό εισόδημα στην Ελλάδα το 2011 σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της Eurostat ενώ αντίθετα στην Ευρώπη αυξήθηκε κατά 7%.Τη δυσχερή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική γεωργική οικονομία επιβεβαίωσε η Κομισιόν απαντώντας στον αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Γιώργο Παπαστάμκο.Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η μείωση του γεωργικού εισοδήματος ανά εργαζόμενο στην Ελλάδα οφείλεται σε διάφορους παράγοντες όπως στο γεγονός ότι ο όγκος της γεωργικής παραγωγής το 2011 παρέμεινε σχεδόν στο ίδιο επίπεδο με το προηγούμενο έτος (+0.3%), ενώ σημειώθηκε μικρή αύξηση της αξίας της γεωργικής παραγωγής σε πραγματικούς όρους, η οποία οφείλεται στην αύξηση κατά 1% στις τιμές εκροών, και στις αμετάβλητες εισροές γεωργικής εργασίας. Την ίδια ώρα, η αξία της ενδιάμεσης ανάλωσης αυξήθηκε σε πραγματικούς όρους κατά 9%, λόγω της αύξησης κατά 11% στις τιμές, ενώ ο όγκος παρέμεινε σχεδόν στο ίδιο επίπεδο με το 2010. Σημειώνεται ότι οι κυριότερες αυξήσεις τιμών παρατηρήθηκαν στις ζωοτροφές, την ενέργεια και τα λιπαντικά και τα λιπάσματα.Σε δηλώσεις του, ο κ. Παπαστάμκος τόνισε ότι «βρισκόμαστε στην κορύφωση μιας διαπραγμάτευσης που αφορά στην επιβίωση της ελληνικής υπαίθρου» προσθέτοντας ότι δίνεται «μάχη οπισθοφυλακής για έναν ισχυρό προϋπολογισμό της Ε.Ε. υπέρ της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής». «Τίποτε δεν είναι δεδομένο. Τη δοκιμαζόμενη ελληνική γεωργική οικονομία δεν την υποβοηθούν εξαγγελίες ποσοτικού περιεχομένου, προτού ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο και τη μεταρρύθμιση της ΚΑΠ», σημείωσε, προσθέτοντας ότι αντί για «ένσκοπες ποσοτικές εξαγγελίες» καλό θα ήταν το εθνικό σύστημα δράσης να προπαρασκευάσει τις ελληνικές διαπραγματευτικές θέσεις.

ΠΡΕΒΕΖΑ:Εξοπλίζεται η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ η πράξη για την προμήθεια τεχνικού και εκπαιδευτικού εξοπλισμού Α.Ε.Ν. Ηπείρου (Πρέβεζας).Ο προϋπολογισμός της ανέρχεται σε 523.000 ευρώ και αφορά στην προμήθεια κατάλληλου εκπαιδευτικού εξοπλισμού για τον εκσυγχρονισμό και τη συμπλήρωση των εκπαιδευτικών μέσων διδασκαλίας των υφιστάμενων με σύγχρονο εξοπλισμό.Φορέας Υλοποίησης είναι το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

ΟΛΗΓ – ΜΑΡΙΝΕΣ – ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ


Κρίμα!Είχα πιστέψει πως τούτο το Δ.Σ. το τελευταίο του ΟΛΗΓ, θα …ξεχώριζε από τα προηγούμενα.Θα ήταν πιο μυαλωμένο και με περισσότερο συναίσθημα τοπικό.Θα ήταν πιο αποτελεσματικό.Τα μέλη του θα γράφονταν στις σελίδες της ιστορίας, αν όχι με χρυσά, τουλάχιστον με έντονα χρωματιστά γράμματα.Γιατί περίμενα να συνδυάσουν το νόμιμο με το τοπικά ωφέλιμο.Περίμενα πως θα κατόρθωναν να βάλουν την τοπική Κοινωνία, οικονομικά και διοικητικά, μέσα από τα κάγκελα του λιμανιού, με έξυπνο τρόπο.Ασφαλώς τέτοιοι τρόποι υπάρχουν πάρα πολλοί και έχουν κατονομαστεί σε πολλές συνελεύσεις τοπικών Φορέων.Δυστυχώς διαψεύστηκα.Και μαζί μου και ολόκληρη η Θεσπρωτική Κοινωνία.Σε λίγες μέρες θα είναι πια παρελθόν από τη διοίκηση του λιμανιού και οι συμπολίτες τους θα τους θυμούνται με μια πικρή γεύση και θα τους μνημονεύουν όταν θα νιώθουν την ανάγκη να διασκεδάσουν κάποιον ή κάποιους από τους …πόνους τους.Γιατί μωρέ αδέρφια φτάσατε σ’ αυτό το σημείο;Τι σας εμπόδισε να αναδείξετε πως διαθέτετε ανάστημα και κομματικό και πολιτικό και κοινωνικό;Τόσο δύσκολο ήταν να απελευθερωθείτε από τα γνωστά συμπλέγματα εκείνων που νιώθουν κατώτεροι των περιστάσεων και των προβλέψεων όταν τους παραδίδεται στα χέρια κάποιας μορφής εξουσία;Σε σύγκριση με πολλούς προηγούμενους σ’ αυτό το πόστο, είσαστε οι πλέον τυχεροί και ελεύθεροι.Γιατί εκείνος (ή εκείνοι) που σας τοποθέτησε σ’ αυτή τη θέση, ποτέ, μα ποτέ δεν το έπαιξε αφεντικό και μπαμπούλας.Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι δεν σας ενόχλησε ούτε για μια «οικονομική ενίσχυση» κάποιου συλλόγου.Τώρα θα αντικατασταθείτε μάλλον από «φιμωμένους υπηρέτες» που για να πάνε για …τσίσα τους, θα πρέπει να πάρουν άδεια από τον ΜΠΟΣ τους.Και αλίμονο σε τούτην την Κοινωνία.Αλίμονο σε τούτον τον τόπο.Αλίμονο στα όνειρα των κατοίκων, για …προκοπή μέσα από τις δυνατότητες του λιμανιού.Φίλοι μου του Δ.Σ., μου έχει μείνει κόμπος στο λαιμό που κατεβαίνει σαν γροθιά στο στομάχι, οι θέσεις σας και οι απειλές σας για τα σχέδια της Τουριστικής ανάπτυξης του ΟΛΗΓ.Αφού γνωρίζετε ότι ο σχεδιασμός του ΟΛΗΓ για ΜΑΡΙΝΑ, λ.χ., έχει να κάνει με την μέθοδο του ΣΔΙΤ.Δηλαδή με τη σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα.Τι πιο σοφό για όλους από το να διαθέσει το μερίδιό του – από το παχυλό αποθεματικό – ο ΟΛΗΓ, να αποτιμηθεί η γη που παραχώρησε ο Δήμος για να υπολογιστεί η μετοχή και το υπόλοιπο να ανατεθεί στον ιδιώτη με ολιγόχρονη εκμετάλλευση ώστε μετά να περιέλθει στην κυριότητα του Δήμου, δηλαδή τη δική σας, μιας και είστε ένα με τον υπόλοιπο Θεσπρωτικό λαό;Γιατί να μείνει έξω από την υπόθεση η Τοπική Κοινωνία;Για να περάσει ολόκληρο το λιμάνι, με ολόκληρη τη Χερσαία Ζώνη και όλες τις ακριβοπληρωμένες από το αποθεματικό εγκαταστάσεις και υποδομές, στον αγοραστή – επενδυτή, ο οποίος όπου να είναι θα κάνει την εμφάνισή του;Έλεος, πια!Δεν ξέρω αν έχετε χρόνο και να συνέλθετε και να προλάβετε και να εξιλεωθείτε.Είναι δική σας υπόθεση να την εξετάσετε.Αν συμφωνείτε τρέξτε.Γιατί ο επόμενος κουμανταδόρος είναι κολλημένος αλλού και αλίμονο σε όλους μας.


ΤΟΛΜΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Ενημέρωση από την Φυτιατρική Εταιρεία Ελλάδος στους καλλιεργητές μανταρινιάς και ακτινιδιάς της Θεσπρωτίας

Στη Θεσπρωτία θα βρίσκεται το ερχόμενο Σαββατοκύριακο ομάδα ειδικών επιστημόνων από καθηγητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, στελέχη του ΑγροΤύπου και άλλα μέλη της Φυτιατρικής Εταιρείας Ελλάδος, για να ενημερώσουν τους καλλιεργητές μανταρινιάς και ακτινιδιάς της περιοχής σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά τη φυτοπροστασία των καλλιεργειών αυτών αλλά και άλλα θέματα που ενδιαφέρουν τους καλλιεργητές της ευρύτερης περιοχής.Η αποστολή αυτή πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της Φυτιατρικής Εταιρείας Ελλάδος και οργανώνεται σε συνεργασία με τον ΑγροΤύπο, το Δήμο Φιλιατών, το Γεωπονικό Σύλλογο Θεσπρωτίας και το Παράρτημα ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Ηπείρου και Νήσων.Ιδιαίτερα, στα πλαίσια της επίσκεψης αυτής έχει προγραμματισθεί Ημερίδα για τη Μανταρινιά και την Ακτινιδιά το Σάββατο το βράδυ στη Σαγιάδα, επιτόπια εξέταση δενδρώνων στο Ασπροκκλήσι και στην Κεστρίνη την Κυριακή το πρωί και ανοικτή συζήτηση στην Ηγουμενίτσα για τις προοπτικές της ροδιάς στην περιοχή την Κυριακή το μεσημέρι. Συγκεκριμένα:
• Το Σάββατο 23 Ιουνίου (ώρα 18.00 – 21.00) πραγματοποιείται στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σαγιάδας Ημερίδα με θέμα «Προβλήματα εφαρμοσμένης φυτιατρικής και ολοκληρωμένης διαχείρισης στις καλλιέργειες μανταρινιάς και ακτινιδιάς στη Θεσπρωτία». Στην ημερίδα, οι ειδικοί επιστήμονες θα μιλήσουν για τις ασθένειες (κκ. Ε. Τζάμος, Ε. Παπλωματάς, Π. Αντωνίου), τους εντομολογικούς εχθρούς (κ. Γ. Παπαδούλης), τους νηματώδεις (κ. Ι. Γιαννακού) και τα ζιζάνια (κ. Κ. Γιαννοπολίτης) που δημιουργούν προβλήματα στις καλλιέργειες μανταρινιάς και ακτινιδιάς της περιοχής και για την αντιμετώπισή τους, ενώ θα ακολουθήσει ευρεία συζήτηση με ερωτήματα των καλλιεργητών.
• Την Κυριακή το πρωί έχει προγραμματισθεί επίσκεψη των ομιλητών μαζί με τοπικούς γεωπόνους και παραγωγούς σε επιλεγμένα δενδροκομεία ακτινιδιάς και μανταρινιάς στο Ασπροκκλήσι και στην Κεστρίνη για επιτόπια επισκόπηση προβλημάτων.
• Την Κυριακή 24 Ιουνίου (ώρα 13.00-14.30), έχει προγραμματισθεί συνάντηση στην Αίθουσα Διαλέξεων του ΤΕΙ Ηπείρου στην Ηγουμενίτσα, όπου θα γίνει ανοιχτή συζήτηση και ενημέρωση με θέμα «Προοπτική και ιδιαιτερότητες της καλλιέργειας ροδιάς στην Ελλάδα» όπου μετά από αίτημα των τοπικών φορέων θα γίνει ανασκόπηση της κατάστασης και των εμπειριών που υπάρχουν με τη ροδιά στη χώρα μας μέχρι σήμερα. Ομιλητές θα είναι οι κκ. Κ. Γιαννοπολίτης και Ε. Τζάμος ενώ θα υπάρχει δυνατότητα παρέμβασης και όσων εκ των συμμετεχόντων έχουν άποψη επί του θέματος.

Το Επιμελητήριο Πάφου δίνει ευκαιρία αναζήτησης εργασίας σε έλληνες ανέργους σε επιχειρήσεις της Κυπριακής πόλης

To Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πάφου στα πλαίσια της ευαισθητοποίησής τους για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα και των προσπαθειών που καταβάλλει για υποστήριξη των Ελλήνων πολιτών και κυρίως των μελών των Ελληνικών Επιμελητηρίων με τα οποία είναι αδελφοποιημένο όπως επίσης και τους δημότες των Δήμων του δικτύου Πάφου, καλεί τους ενδιαφερόμενους να στείλουν σε ηλεκτρονική μορφή τα στοιχεία και τα βιογραφικά ατόμων που ενδιαφέρονται να εργαστούν στην Πάφο, κυρίως στους τομείς του τουρισμού και άλλων συναφών κλάδων.Όπως διευκρινίζει ο Διευθυντής του Επιμελητηρίου Πάφου Κενδέας Ζαμπυρίνης το Επιμελητήριο Πάφου θα προσπαθήσει μέσω των μελών του αλλά και γενικότερα του Επιχειρηματικού κόσμου της Πάφου, να βρεθεί εργασία για όσο το δυνατόν περισσότερους ενδιαφερόμενους και ενδιαφερόμενες.Ο κ.Κενδέας απέστειλε προσωπικά επιστολή προς τον Δήμαρχο Πρέβεζας Χρήστο Μπαϊλη σε συνέχεια της συνεργασίας που είχαν κατά την διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του Δικτύο Πάφου, υπογραμμίζοντας του ότι οι Κύπριοι είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι απέναντι στην δύσκολη κατάσταση που σήμερα βιώνουν οι Ελληνες.Η Πρέβεζα ως μέλος του Δικτύου Πάφου , αποτελεί έναν από τους Δήμους που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου και προσδοκία των δύο πλευρών είναι, η συνεργασία να προχωρήσει ένα βήμα πιο πέρα δίνοντας την δυνατότητα σε Πρεβεζάνους να βρουν δουλειά σε έναν τόπο με μεγάλη τουριστική ανάπτυξη.Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν τα βιογραφικά τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση:evepafos@cytanet.com.cy

Νέο απορριμματοφόρο απέκτησε ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων

Δωρεάν απορριμματοφόρο απέκτησε ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων χάρη στις ενέργειες του αντιδημάρχου Βαΐτση Νικόλαου.Η δωρεά έγινε από το δήμο Αθηναίων. Πρόκειται για ένα όχημα που θα βοηθήσει τον τομέα καθαριότητας του δήμου καθώς μέχρι τώρα υπήρχε στη διάθεσή τους μόνο ένα απορριμματοφόρο.

Συνεργάτης του αρχιχουντικού Παπαδόπουλου ο πατέρας του Χρήστου Παππά!

Δείτε τι γράφει ο ίδιος ο Γιαννιώτης βουλευτής της Χρυσής Αυγής
Στάθηκε δίπλα στον γενικό γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο, το βράδυ της Κυριακής  όταν εκείνος έκανε τη δεύτερή του δήλωση μετά το αποτέλεσμα των εκλογών.Ποιος όμως είναι ο βουλευτής Επικρατείας της ΧΑ;Ο Χρήστος Παππάς διατηρεί κατάστημα ιδών οικιακού εξοπλισμού (COCO-MAT) στα Γιάννενα και αμέσως μετά την ανακοίνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων εμφανίσθηκε στο πλευρό του Μιχαλολιάκου.Ο βουλευτής Επικρατείας όμως στην προσωπική του ιστοσελίδα αναφέρεται και στο γεγονός ότι ο πατέρας του, Ηλίας, που τοποθετήθηκε στην τελευταία τιμητική θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, υπήρξε ταγματάρχης Πυροβολικού και είχε ενεργό συμμετοχή στο στρατιωτικό πραξικόπημα του 1967!!!Μάλιστα,σύμφωνα με το parapolitika.gr, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής αναφέρει στην προσωπική του ιστοσελίδα ότι ο πατέρας του «τη νύχτα της 20ης προς 21η Απριλίου 1967 υπηρετών στο 2ο Επιτελικό Γραφείο του ΓΕΣ ήταν στον έμπιστο κύκλο του Γεωργίου Παπαδοπούλου στον οποίο έμεινε πιστός μέχρι το τέλος».

Με...ισχυρό ISO επιτυχίας η βουλευτική θητεία του Μ. Κασσή

Μια ζωή μαθημένος στα δύσκολα είναι ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κασσής, που κουβαλά ως παρακαταθήκη ένα πλούσιο και σημαντικό έργο όχι μόνο στο χώρο της αγροτοσυνεταιριστικής οικονομίας αλλά και στο χώρο της αυτοδιοίκησης, του αθλητισμού και φυσικά της πολιτικής. Αναλαμβάνοντας κοινοβουλευτικά καθήκοντα σε μια πραγματικά κρίσιμη συγκυρία, περιμένουμε από αυτόν να μπολιάσει τις ανάγκες του τόπου με τα επιτυχημένα μοντέλα δράσης που ακολούθησε σε όλους τους παραπάνω τομείς στη μακρά διαδρομή του. Οι ανάγκες των πολιτών δεν μπορούν να περιμένουν και ο Μιχάλης από τα έδρανα της αντιπολίτευσης ανυπομονεί να δώσει σκληρές μάχες και να διεκδικήσει για τα Γιάννενα αυτά που πραγματικά μας αξίζουν. Και θα καταφέρει!

Σεμινάριο επιμόρφωσης των υπαλλήλων του Δήμου Άρτας

Από τη Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012 πραγματοποιείται στο Δήμο Αρταίων σεμινάριο επιμόρφωσης των υπαλλήλων του στα πλαίσια του προγράμματος «Διαπολιτισμική επιμόρφωση του προσωπικού της τοπικής αυτοδιοίκησης και της Δημοτικής Αστυνομίας που συναλλάσσονται με υπηκόους τρίτων χωρών νομίμως διαμενόντων στην Ελλάδα» που σχεδιάστηκε και υλοποιείται από τρεις συνεργαζόμενους φορείς: Το Πάντειο Πανεπιστήμιο, το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ και το Κέντρο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής της ΓΣΕΕ. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ένταξης και τελεί υπό την αιγίδα και τον διαχειριστικό έλεγχο του Υπουργείου Εσωτερικών. Με αφορμή την υλοποίηση του προγράμματος, την Πέμπτη 21 Ιουνίου, θα βρίσκεται στην Άρτα, ο Επιστημονικός Υπεύθυνος της δράσης, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου Δημήτρης Χριστόπουλος, ο οποίος θα παρουσιάσει τις βασικές δράσεις του προγράμματος σε συνέντευξη τύπου που θα παραχωρήσει στα τοπικά ΜΜΕ στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στη 1:30 μ.μ.

Διακοπή κυκλοφορίας στον κόμβο Νεοχωρόπουλου

Λόγω εργασιών κατασκευής του δικτύου ύδρευσης που θα πραγματοποιηθούν σήμερα, Τρίτη και αύριο, Τετάρτη στον κόμβο Νεοχωρόπουλου και συγκεκριμένα από την Βλαχόστρατα προς Άνω Νεοχωρόπουλο και προς την πύλη του Πανεπιστημίου, απαγορεύεται τις δύο αυτές ημέρες η κίνηση των οχημάτων στον κόμβο Νεοχωρόπουλου, όπως επίσης και η στάση και στάθμευση κάθε τροχοφόρου.Οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις εντάσσονται στο πλαίσιο του έργου βελτίωση - ενίσχυση του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης στου Δήμου Ιωαννιτών.

Διακοπή κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδό

Η κυκλοφορία για 10 ημέρες θα διεξάγεται από την επαρχιακή οδό –Μετσόβου – Μηλιάς – Κρανιάς - Γρεβενών
Τη διακοπή της κυκλοφορίας από την ερχόμενη Τετάρτη και για 10 μέρες στον δεξιό κλάδο (κατεύθυνση από Ιωάννινα προς Θεσσαλονίκη), από Α/Κ Μετσόβου έως Α/Κ Παναγιάς ανακοίνωσε η Εγνατία Οδός, λόγω των εργασιών αποκατάστασης φθορών των ασφαλτικών.Η κυκλοφορία στο διάστημα αυτό θα διεξάγεται από την επαρχιακή οδό –Μετσόβου – Μηλιάς – Κρανιάς - Γρεβενών. Η εταιρεία ζητά την κατανόηση των οδηγών για την προσωρινή όχληση.

Πρώτο κόμμα με 30,33% το ΠΑΣΟΚ στο Βαθύπεδο!!!

Με δυσκολία ψάχναμε στα αποτελέσματα των εκλογών της Κυριακής για να βρούμε έστω μια Δημοτική Ενότητα στο νομό Ιωαννίνων, όπου προηγήθηκε το ΠΑΣΟΚ. Ταλαιπωρηθήκαμε αλλά τα καταφέραμε. Τη βρήκαμε στον πάλαι ποτέ καταπράσινο δήμο Βόρειων Τζουμέρκων όπου το ΠΑΣΟΚ δεν ξέφυγε από τον γενικό κανόνα και κατετάγη τρίτο αλλά και τέταρτο κόμμα! Πιο συγκεκριμένα, στη Δημοτική Ενότητα Καλαριτών το ΠΑΣΟΚ κατετάγη τέταρτο κόμμα με ποσοστό 9,71%. Στη Δημοτική Ενότητα Κατσανοχωρίων το ΠΑΣΟΚ κατετάγη τρίτο με ποσοστό 19,36%, όπως και σε αυτή του Ματσουκίου με 11,72%. Τρίτο μ ποσοστό 17% ήταν το ΠΑΣΟΚ και στη Δημοτική Ενότητα Πραμάντων, ενώ στην ίδια θέση κατετάγη και στη Δημοτική Ενότητα Συρράκου με ποσοστό 10,16%. Τέλος, στη Δημοτική Ενότητα Τζουμέρκων, το ΠΑΣΟΚ κατετάγη τρίτο με ποσοστό 21,35%, ενώ αξίζει κλείνοντας να αναφέρουμε, ότι συνολικά το πράσινο ποσοστό στο δήμο Βόρειων Τζουμέρκων ήταν στο 18,85%.

Ηπειρώτικο γλέντι από την Ένωση Ηπειρωτών Χαλανδρίου

Γλέντι της Ένωσης Ηπειρωτών Χαλανδρίου, το Σάββατο 23 Ιουνίου 2012, ώρα 19.00΄ με την ηπειρώτικη παραδοσιακή ορχήστρα του Θοδωρή Γεωργόπουλου στην Πλαταιών και Ρούμελης (Συνοικισμός).Παραδοσιακούς χορούς θα χορέψουν τα τμήματα των Ηπειρώτικων Συλλόγων Χαλανδρίου και Ιλίου και το χορευτικό εργαστήρι του Δήμου Ν.Ιωνίας.

Γιατί σίγησε φέτος ο Αλέκος για το Ericsson;

Είχαμε βαρεθεί κάθε χρόνο να ακούμε τον Περιφερειάρχη Ηπείρου να ξιφουλκεί κατά πάντων για την ανάγκη στάθμευσης πυροσβεστικού ελικοπτέρου τύπου Ericsson στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων. Για να εξηγούμαστε, καλά έκανε και μαγκιά του που διεκδικούσε πράγματα για τον τόπο. Μαζί του ήμασταν. Όμως γιατί φέτος κατάπιε τη γλώσσα του και δεν βγάζει άχνα; Μήπως επειδή εκτιμά ότι δε θα έχουμε πυρκαγιές ή μήπως υπολόγιζε ότι μεσούσης της αντιπυρικής περιόδου θα είχαμε με κυβερνητικό "κουστούμι" το κόμμα της Ν.Δ. οπότε και ο ίδιος θα έπρεπε να ρίξει τα αντιπολιτευτικά του "γράδα;" Τι πραγματικά συμβαίνει και ο Αλέκος σίγησε φέτος;

ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ το ζητούμενο για το ΠΑΣΟΚ στην Πρέβεζα

Η πράσινη έδρα στην Πρέβεζα αποτελεί παρελθόν, όμως παραμένει αναπάντητη η απορία για το πως γίνεται το ΠΑΣΟΚ από τις εκλογές της 6ης Μαΐου να χάνει 1.000 ψήφους και ταυτόχρονα ο ΣΥΡΙΖΑ να κερδίζει 4.300 ψήφους!!! Τη στιγμή που προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ σε επίπεδο υποψηφίων έδινε σύσσωμο -πλην ενός- τη μάχη χωριό το χωριό για να διατηρηθεί η διαφορά των 600 ψήφων από τον τρίτο (στις 6 Μαΐου) ΣΥΡΙΖΑ, τα σενάρια... έδιναν και... έπαιρναν. Την αλήθεια και τους πρωταγωνιστές δεν θα τους μάθουμε ποτέ, όμως οι αριθμοί είναι αδιάψευστοι μάρτυρες του τι πραγματικά έγινε. Μαζικές αποχωρήσεις πράσινων στελεχών και μελών δεν είχαμε στην Πρέβεζα, οπότε δεν μπορεί κανείς με λογικοφανείς υποθέσεις να εκτιμήσει το τι έγινε. Πάντως έγινε του... κουτρούλη ο γάμος και αυτό το ξέρουν και οι πέτρες! Θα διαφωνήσει κανείς ότι η ΑΞΙΟΠΡΈΠΕΙΑ αποτελεί σήμερα το νούμερο ένα ζητούμενος για το ΠΑΣΟΚ στην Πρέβεζα;

Το ΠΑΣΟΚ τρίτο κόμμα αλλά κανείς καρεκλοκένταυρος του ΓΑΠ δεν παραιτήθηκε. Γιατί;

Είναι κοινό μυστικό ότι σε νευραλγικές θέσεις ευθύνης στον ευρύ δημόσιο τομέα παραμένουν ακόμη και σήμερα άνθρωποι που διορίστηκαν επί εποχής ΓΑΠ. Μιλάμε για Διευθυντάδες, Προϊσταμένους, Γραμματείς και πάει λέγοντας. Στελέχη που ακόμη και σήμερα συνεχίζουν να κάθονται και να απολαμβάνουν τις ίδιες παχυλά αμειβόμενες θεσούλες τους. Μην πάει μακρυά ο νους σας. Κοιτάξτε γύρω σας στα Γιάννενα και θα καταλάβετε σε ποιους αναφερόμαστε και τι εννοούμε. Τρίτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ από το βράδυ της περασμένης Κυριακής και στην περιοχή μας δεν έσκασε ούτε μία παραίτηση. Τι θαύμα να περιμένουν άραγε και δεν τις αποχωρίζονται; Μα καλά δεν έχουν αντιληφθεί ότι θα αναλάβουν οι δεξιοί υπουργοί και σε χρόνο ντε-τε θα τους παραιτήσουν; Μα καλά λίγη τσίπα δεν υπάρχει;

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Ιωαννίνων, απευθύνει θερμό χαιρετισμό στους 28 χιλιάδες ψηφοφόρους του, που αψηφώντας τα τρομοκρατικά διλήμματα και τα άσφαιρα τελεσίγραφα του ντόπιου και διεθνούς οικονομικού κατεστημένου και του πολιτικού προσωπικού τους εντός και εκτός Ελλάδας, προτίμησαν με εμπιστοσύνη, αισιοδοξία και αποφασιστικότητα τον συνδυασμό, στέλνοντας και πάλι τον σ. Χρήστο Μαντά ως εκπρόσωπό τους στο κοινοβούλιο.Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, ανέλαβε την ιστορική ευθύνη να ζητήσει την λαϊκή εντολή για να βγάλει τη χώρα από το σπιράλ του θανάτου, την ανθρωπιστική κρίση και την οικονομική καταστροφή που επέφεραν οι δανειστές, το κεφάλαιο και οι πολιτικοί τους υπηρέτες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Παρ΄ όλο που το συνδυασμός μας εκκινούσε με αφετηρία το 5%, παρ΄ όλη την λυσσαλέα επίθεση, την κατασυκοφάντηση και την εκτροπή τη πολιτικής ατζέντας από τα πραγματικά διλήμματα και επίδικα των εκλογών, ο λαός, σε πολύ σύντομο, αλλά τόσο πυκνό πολιτικά χρόνο, εξαπλασίασε τις δυνάμεις του και τον έχρισε έστω και οριακά Αξιωματική Αντιπολίτευση.Εμείς, θα τιμήσουμε το συμβόλαιο που υπογράψαμε με τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τη νεολαία και τα γηρατειά και θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις, εντός και εκτός βουλής να μη περάσουν οι εφαρμοστικοί νόμοι του μνημονίου και θα εντείνουμε την πάλη μας μέσα και έξω από τη χώρα για τα συμφέροντα της κοινωνίας και της εργασίας.Ο κ. Σαμαράς, ήδη από χθες έδωσε το στίγμα της διακυβέρνησης της ΝΔ. Με το κλείσιμο της κάλπης, ξεχάστηκαν και τα 18 σημεία και η διαπραγμάτευση. Αντί να απευθυνθεί στον λαό που τον ψήφισε, απευθύνθηκε στην τρόικα, λέγοντας πως θα τιμήσει την υπογραφή του! Σαν να τους έκλεισε το μάτι και να τους είπε πως το κόλπο έπιασε. Αλλά το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Οι μέρες τους θάναι μετρημένες και ο αγώνας μας, πολιτικός και κοινωνικός έχει ήδη αρχίσει. Και τώρα η αφετηρία μας δεν είναι 5%, αλλά 27! Και δύναμή μας, η σχέση εμπιστοσύνης και ειλικρίνειας που έχουμε αναπτύξει και θα ενδυναμώσουμε στο αμέσως επόμενο διάστημα με τον ελληνικό λαό.Η ώρα της Αριστεράς ήλθε και το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω!

Σύγκληση του Γενικού Συμβουλίου της ΔΕΕΕΜ «Ομόνοια

Το Σάββατο 16 Ιουνίου 2012 στα πλαίσια της προετοιμασίας της σύγκλησης του Γενικού Συμβουλίου της ΔΕΕΕΜ «Ομόνοια», διοργανώθηκε στην Αθήνα συνάντηση της επιτροπής απογραφής με μέλη του Γενικού Συμβουλίου της οργάνωσης, με μέλη του Γενικού Συμβουλίου του ΚΕΑΔ, και τους προέδρους των Βορειοηπειρωτικών ομοσπονδιών.Το βασικό θέμα συζήτησης ήταν η απογραφή και η κατάρτιση σχετικών προτάσεων που θα τεθούν προς συζήτηση και έγκριση στο επόμενο Γενικό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Ιουνίου στους Αγίους Σαράντα. Στη συνάντηση συζητήθηκαν εις βάθος όλα τα θέματα που αφορούν την επικείμενη απογραφή που από καιρό έχει αναγγείλει η Ομόνοια όπως:Η ημερομηνία έναρξης της απογραφής, τι θα περιλαμβάνει το έντυπο της απογραφής, πρακτικά θέματα συντονισμού και λειτουργίας επιτροπών απογραφής για κάθε επαρχία, καθώς και συγκρότηση επιτροπής η οποία θα ασχοληθεί με την κατάρτιση ενημερωτικών και άλλων κείμενων που θα σταλούν στους ευρωπαϊκούς και άλλους οργανισμούς.Όλοι οι παρευρισκόμενοι και προπαντός οι πρόεδροι των Βορειοηπειρωτικών ομοσπονδιών επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για αυτή τη διαδικασία.Στη συνάντηση εκτιμήθηκε ότι η υπόθεση ελεύθερης απογραφής των μελών της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας που ξεκινάει δεν είναι απλά υπόθεση της ΔΕΕΕΜ «Ομόνοια» αλλά είναι ένα στοίχημα σύσσωμου του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού που πρέπει να κερδηθεί.Κατά συνέπεια η επιτυχής έκβασή της εναπόκειται στη συνεργασία, τη συμμετοχή και τον πατριωτισμό όλων των δυνάμεων.

Ο Γεράσιμος Ανδρεάτος στα Γιάννενα το Σάββατο 30 Ιουνίου

Ο Γεράσιμος Ανδρεάτος θα βρεθεί το Σάββατο 30 Ιουνίου στα Γιάννενα, στο «Μπακαλιό του Θάνου» για μια μοναδική μουσική παράσταση.Μετρώντας 7 προσωπικούς δίσκους και τουλάχιστον 60 δισκογραφικές συμμετοχές, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος ως ερμηνευτής, ως μουσικός και άλλοτε ως συνθέτης έχει συνεχή μουσική παρουσία τα τελευταία 25 χρόνια. Έχει συνεργαστεί με τους πιο σπουδαίους εκπροσώπους της έντεχνης και της λαϊκής μουσικής σκηνής (Νταλάρας, Αλεξίου, Γαλάνη).Από τους πιο χαρακτηριστικούς τραγουδιστές της εποχής του, ξεχωρίζει για την εξαιρετική λαϊκή φωνή του όσο και για τις αυστηρές και συνεπείς καλλιτεχνικά επιλογές του και τις αναζητήσεις του. Με τεράστια πείρα, αλλά και σημαντική θητεία ως ερμηνευτής σπουδαίων δημιουργών, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος παρουσιάζει μεταξύ άλλων τις μεγάλες επιτυχίες της προσωπικής του δισκογραφίας από τις συνεργασίες του με τον Βαγγέλη Κορακάκη, τον Παντελή Θαλασσινό, τον Δημήτρη Παπαδημητρίου, τον Χρήστο Νικολόπουλο κ.α., τραγούδια του Άκη Πάνου, καθώς και τραγούδια από τελευταίο δίσκο του.

Το Μπακαλιό του Πάνου
Κοσμηρά, Ιωαννίνων
Ώρα έναρξης : 22.30
Είσοδος : 10 ευρώ με ποτό

Γενική Συνέλευση του Πανζαγορισιακού

Το Δ.Σ. του Πανζαγορισιακού Α.Σ. σας προσκαλεί σε συνεδρίαση, στις 23 Ιούνη του 2012, στις 11:00 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου στους Ασπραγγέλους, με τα εξής θέματα:
-Απολογισμός πεπραγμένων του απερχόμενου Δ.Σ.
-Εγγραφή νέων μελών.
-Διεξαγωγή εκλογών για το νέο Δ.Σ.
-Συζήτηση για τον προγραμματισμό της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου.
Παρακαλούνται τα μέλη και οι φίλοι του συλλόγου να ανταποκριθούν στην πρόσκληση.
Σημείωση: Σε περίπτωση μη απαρτίας των μελών, η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο, την ίδια μέρα, στις 11:30 π.μ. με όσα μέλη είναι παρόντα.

Δήλωση Άννας Ασημακοπούλου

Το μήνυμα που έστειλαν οι Έλληνες με το αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών ήταν καθαρό και σαφές.Οι Έλληνες επέλεξαν την Ευρωπαϊκή πορεία της Χώρας, τη σταθερότητα, την ελπίδα και την προοπτική. Επέλεξαν τελικά, το δρόμο της εξόδου από την κρίση, αλλά και την πορεία ανάπτυξης.Πρόκειται για μια επιλογή ευθύνης την οποία το πολιτικό δυναμικό της Χώρας οφείλει και πρέπει να σεβαστεί και να υλοποιήσει. Υπεύθυνα και αποτελεσματικά.Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς την οικογένειά μου, τους συνεργάτες μου και ιδιαιτέρως όλους τους συμπολίτες που με εμπιστεύτηκαν και με στήριξαν σε όλη τη διάρκεια αυτής της μακράς προεκλογικής περιόδου. Όλοι μαζί δώσαμε έναν αγώνα ειλικρινή και υπεύθυνο και γι’ αυτό και σήμερα μοιραζόμαστε όλοι μαζί και ισότιμα την ικανοποίηση και τη χαρά της δικαίωσης αυτού του αγώνα.Το αποτέλεσμα των εκλογών αποτελεί για μένα ταυτόχρονα εξαιρετική τιμή, αλλά και μεγάλη ευθύνη. Είναι όμως και μια ξεκάθαρη εντολή, να συμμετέχω και εγώ με όλες μου τις δυνάμεις σε αυτή τη νέα προσπάθεια, σε αυτή τη νέα πρόκληση για την πορεία της Χώρας προς τα εμπρός.Διαβεβαιώνω τους συμπολίτες που με επέλεξαν και με εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους ότι θα σεβαστώ και θα τιμήσω την εντολή τους και ότι θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να φανώ αντάξια των προσδοκιών τους και της εμπιστοσύνης τους.Ευχαριστώ την καθεμία και τον καθένα ξεχωριστά.

Άννα Ασημακοπούλου
Βουλευτής Ιωαννίνων

Αλβανία: Ο ΟΑΣΕ καλεί την Αστυνομία να προστατεύσει τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, ούτε λόγος για τα δικαιώματα των Bορειοηπειρωτών που καταπατούνται παράφορα

Ο Πρεσβευτής του ΟΑΣΕ στην Αλβανία, Eugen Wohlfarth ζήτησε από την κρατική αστυνομία την καταπολέμηση των διακρίσεων και την προώθηση της κοινωνικής ποικιλομορφίας.Σύμφωνα με αλβανικά δημοσιεύματα τα οποιά ανφέρονται σε επίσημες πηγές, κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης με το Αρχηγό της Αλβανικής Αστυνομίας, Hysni Burgaj, ο πρεσβευτής δήλωσε ότι οι διακρίσεις είναι "μια συνταγή για πόλεμο" γι' αυτό η αλβανική αστυνομία πρέπει να διασφαλίσει την ισότητα και την αποφυγή οποιασδήποτε σύγκρουσης.«Η αστυνομία να προστατεύσει τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων και να μην κάνει διακρίσεις όσον αφορά την αστυνόμευση αυτής της κατηγορίας" δήλωσε ο Wohlfarth κατά τη διάρκεια της συνάντησης με το Αρχηγό της Αλβανικής Αστυνομίας.
Σχόλιο: Για τα δικαιώματα των Βορειοηπειρωτών που καταπατούνται παράφορα με τις ευλογίες του αλβανικού κράτους και παρακράτους ούτε λόγος...

Πηγή: NorthEpirusGate.blogspot.gr

Δήλωση Κώστα Τασούλα

Ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ κ.Κώστας Τασούλας με αφορμή το αποτέλεσμα των εκλογών, έκανε την ακόλουθη δήλωση:«Ο ελληνικός λαός ψήφισε την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας και την παραμονή στο ευρώ. Συγχρόνως ψήφισε ρεαλιστικές προτάσεις για έξοδο από την δεινή κρίση που βασανίζει την κοινωνία.Σε αυτό το πλαίσιο η συμβολή του γιαννιώτικου λαού υπήρξε καθοριστική. Στήριξε, με εμφανέστατη αύξηση των ποσοστών της, τη Ν.Δ. και μας έδωσε το μήνυμα των ευθυνών που αξιώνει να φέρουμε σε πέρας.Θα ήθελα να εκφράσω προς τους συμπατριώτες μου τις θερμές μου ευχαριστίες για την επανεκλογή μου ως βουλευτού Ιωαννίνων».

Διαθέτει γιατρούς στα ΚΑΠΗ ο ΕΟΠΥΥ

Γιατρούς στα Κέντρα Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ), για χορήγηση συνταγών στους χρονίως πάσχοντες, παραχωρεί ο ΕΟΠΥΥ.Αυτό διευκρινίζει με επιστολή του προς τους δήμους, ο γενικός διευθυντής Σχεδιασμού και Ανάπτυξης του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας κ. Νίκος Καρβουνάς.Στην επιστολή του σημειώνει ότι 'η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, σεβόμενη τις ανάγκες της τρίτης ηλικίας για παροχές καλύτερων υπηρεσιών, προτίθεται να διαθέσει ιατρικό προσωπικό στα ΚΑΠΗ, προκειμένου να γίνεται συνταγογράφηση σε χρονίως πάσχοντες.Για τη διάθεση γιατρών, πρέπει να συντρέχουν οι εξής προϋποθέσεις:Ο δήμος έχει υποχρέωση να αποστείλει στον διευθυντή της Μονάδας Υγείας του ΕΟΠΥΥ της περιοχής του, το μητρώο των μελών του ΚΑΠΗ, για τα οποία μέλη μόνο θα γίνεται η συνταγογράφηση.Ο δήμος οφείλει να ενημερώσει τον διευθυντή της Μονάδας Υγείας της περιοχής του εάν διαθέτει ιατρικό προσωπικό και με ποια σχέση εργασίας.Σε περίπτωση που ο δήμος διαθέτει πάνω από έναν γιατρό, θα ανατεθεί σ΄ έναν αυτούς η συνταγογράφηση.Ο γιατρός θα συνταγογραφεί μόνο για χρόνια νοσήματα και συνεχιζόμενη θεραπεία, κυρίως τρίμηνες συνταγές. Συνεπώς, δεν θα αλλάζει αγωγή, δεν θα προσθέτει φάρμακα και δεν θα αναθέτει τη συνταγογράφηση σε τρίτους.Εκτός από τη σφραγίδα του γιατρού (σφραγίδα μονάδας Υγείας, όταν ο γιατρός διατίθεται από τον ΕΟΠΥΥ ή προσωπική σφραγίδα όταν ο γιατρός διατίθεται από τον δήμο), θα υπάρχει και σφραγίδα που θα αναγράφει το ΚΑΠΗ και τον δήμο από τον οποίο γίνεται η συνταγογράφηση, ώστε ναμπορεί να ελέγχεται από τις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ.Ο γιατρός που διατίθεται από τον ΕΟΠΥΥ δεν λαμβάνει πρόσθετη αμοιβή για την συνταγογράφηση και ότι σε κάθε δήμο διατίθεται ένας μόνο γιατρός, κατά προτίμηση παθολόγος ή Γενικής Ιατρικής.Ο γιατρός ορίζεται για μία ημέρα την εβδομάδα από την οποία εξαιρείται από τα ραντεβού του με ευθύνη του διευθυντή της μονάδας.

Με χειροπέδες 52χρονος για τη φωτιά στην Άρτα!

Ο 52χρονος Α.Ι. είναι Έλληνας και συνελήφθη με την κατηγορία της πρόκλησης πυρκαγιάς από πρόθεση στις 18/06/2012, σε δασική περιοχή στη θέση Βρύσες Δαφνωτής, του Δήμου Αρταίων. Στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, οδηγήθηκε  χθες στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας, ο οποίος τον άφησε ελεύθερο και όρισε τακτική δικάσιμο στις 04/09/2012.

Κέρδη προ φόρων 7,4 εκατ. ευρώ για τη «Βίκος» το 2011

Αύξηση των πωλήσεων και υψηλά κέρδη κατέγραψε το 2011 η εταιρεία Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων (ΗΒΕ), η οποία παράγει στα Ιωάννινα τα εμφιαλωμένα νερά με το σήμα «Βίκος» και είναι γνωστή στην αγορά με αυτό το σήμα. Σύμφωνα με τον ισολογισμό της, τα έσοδά της το περασμένο έτος από την παραγωγή εμφιαλωμένων νερών και άλλων προϊόντων ανήλθαν σε 73,55 εκατ. ευρώ, από 69,01 εκατ.ευρώ την προηγούμενη χρήση, παρουσιάζοντας έτσι αύξηση κατά 6,6%, παρά την πτώση της εγχώριας κατανάλωσης εμφιαλωμένων νερών. Η εταιρεία συμπίεσε κατά 1,3 εκατοστιαία μονάδα το μεικτό της περιθώριο (36% έναντι 37,3% το 2010), γεγονός που οδήγησε τα μεικτά κέρδη στο επίπεδο των 26,47 εκατ. ευρώ έναντι μεικτών κερδών 25,76 εκατ. ευρώ έναν χρόνο πριν (+2,7%).Παρουσίασε κέρδη προ φόρων 7,37 εκατ. ευρώ το 2011 έναντι αντίστοιχων κερδών 7,61 εκατ. ευρώ την προηγούμενη οικονομική χρήση (-3,2%). Τα ίδια κεφάλαια της εταιρείας ανέρχονται σε 56,88 εκατ. ευρώ και αντιστοιχούν στο 63,4% του συνόλου των απασχολουμένων κεφαλαίων, ύψους 89,71 εκατ. ευρώ.

Νέο εταιρικό κατάστημα Carglass® στα Γιάννενα

Από Δευτέρα 18 Ιουνίου η Carglass βρίσκεται και με εταιρικό πλέον κατάστημα στην πόλη των Ιωαννίνων. Το κατάστημα βρίσκεται στην οδό 21ης Φεβρουαρίου 169Β σε ένα σημείο εύκολα προσβάσιμο για τους κατοίκους των Ιωαννίνων, όπου έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τις μοναδικές υπηρεσίες της εταιρίας.Ο συγκεκριμένος χώρος αποτελούσε από πριν σημείο αναφοράς για την πόλη, κάτι το οποίο θα συνεχίσει να συμβαίνει και στο εξής με τη «σφραγίδα» της Carglass.Η Carglass λειτουργεί στην ελληνική αγορά από τον Απρίλιο του 2001 και αποτελεί μέλος της πολυεθνικής εταιρείας Belron, διαθέτει δε πανελλαδικά 16 καταστήματα, 15 κινητές μονάδες, αλλά και 90 εξουσιοδοτημένους συνεργάτες.Η αποκλειστική μέθοδος επισκευής παρμπρίζ με τη ρητίνη HPX3 και η τοποθέτηση γνήσιων κρυστάλλων ΟΕΜ είναι μόνο λίγα απ’ τα πλεονεκτήματα που η εταιρία προσφέρει στους πελάτες της. Το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό, η 24ωρη τηλεφωνική εξυπηρέτηση, το εκτεταμένο ωράριο λειτουργίας (καταστήματα Ν. Σμύρνης και Μοναστηρίου), η δυνατότητα εξυπηρέτησης με κινητές μονάδες στο χώρο του πελάτη χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση και η γνησιότητα όλων των υλικών είναι τα στοιχεία που διατηρούν την Carglass ηγέτιδα δύναμη στον τομέα της.Το νέο εταιρικό κατάστημα στα Ιωάννινα είναι μια ακόμα θεμελίωση της σταθερά πρώτης θέσης που κατέχει η εταιρία. Παράλληλα, όμως, είναι και μια επιπλέον ενίσχυση στην άριστη συνεργασία της με την πλειοψηφία των ασφαλιστικών εταιριών και εταιριών leasing, αφού οι πελάτες τους και συνεπώς, οι πελάτες της Carglass στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν όλες τις υπηρεσίες της σε έναν ανανεωμένο και πλήρως λειτουργικό χώρο.


Δήλωση του Αντώνη Μπέζα για το αποτέλεσμα των εκλογών της 17ης Ιουνίου

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Αντώνης Μπέζας έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με το αποτέλεσμα των εκλογών της 17ης Ιουνίου:«Ο ελληνικός λαός παρά την οργή, την πικρία, την απογοήτευση και την αφάνταστη ταλαιπωρία του, κατόρθωσε να αντισταθεί στο λαϊκισμό, την υποσχεσιολογία και σ’ αυτούς που προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την δικαιολογημένη αγανάκτησή του και έδωσε ξεκάθαρη εντολή.Για να διασφαλισθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και η παραμονή μας στο ευρώ.Για να αποκατασταθούν οι πρόσφατες αδικίες, να υπάρχει δικαιοσύνη, να ανοίξει ο δρόμος της ανάπτυξης και να βγούμε από το τέλμα της ανεργίας.Για να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τα προβλήματα της ασφάλειας και της λαθρομετανάστευσης.Αντιλαμβάνομαι, ότι δόθηκε σε όλους μας μια τελευταία ευκαιρία. Δεν πρέπει επομένως να χαθεί πολύτιμος χρόνος, ούτε υπάρχουν περιθώρια για μικροκομματικά παιχνίδια. Μετά από δύο εκλογικές αναμετρήσεις, οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, ώστε η πατρίδα να μείνει όρθια και να χαράξει πορεία σ’ ένα περιβάλλον κοινωνικής σταθερότητας και συνοχής.Ευχαριστώ τις συμπατριώτισσες και τους συμπατριώτες, γιατί σε μια περίοδο που το πολιτικό σύστημα έχει αμφισβητηθεί, με τίμησαν με την ψήφο τους. Γιατί στις δύσκολες αυτές στιγμές, για την Ελλάδα και τη Θεσπρωτία, εμπιστεύτηκαν με πλήρη συνείδηση τη Νέα Δημοκρατία και εμένα προσωπικά.Δεν δώσαμε ευκαιριακές υποσχέσεις, ούτε δημαγωγήσαμε. Είπαμε μόνο την αλήθεια και την ακούσατε.Με αυτή την αλήθεια, θα πορευτούμε και θα εργαστούμε με όλους συναινετικά. Για να πιάσουν τόπο οι θυσίες και να έλθουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, συγκεκριμένα αποτελέσματα και καλύτερες μέρες».

Ξανά βουλευτής Κέρκυρας η Α. Γκερέκου

Μια φίλη του EpirusGate κατάφερε για τέταρτη συνεχόμενη εκλογική αναμέτρηση να εξασφαλίσει την είσοδό της στο ελληνικό κοινοβούλιο. Πρόκειται για την Κερκυραία βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και πρώην υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Άντζελα Γκερέκου, που εδώ και οκτώ χρόνια μέσα από ένα σπουδαίο έργο έχει καταφέρει να ανατάξει την τουριστική οικονομία στο νησί των Φαιάκων και να βάλει την Κέρκυρα στις ράγες της ανάπτυξης. Της ευχόμαστε καλή θητεία.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - Για να πείσουν τον Κουβέλη να πει το "ναι" τους τάζουν μέχρι και προεδρία για το 2014!!!

Συνεχίζονται και σήμερα τα σκληρά παζάρια μεταξύ Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ και ΔΗ.ΜΑΡ. για το σχηματισμό κυβέρνησης. Όσο όμως δεδομένη κι αν φαίνεται η κατάληξη, τόσο δύσκολο είναι και για τους τρεις να φτάσουν "πακέτο" στο στόχο τους. Χθεσινοβραδυνή υψηλόβαθμη δημοσιογραφική διαρροή, τόνισε στο EpirusGate ότι οι επιτελείς των δύο -πρώην μεγάλων κομμάτων- προκειμένου να αποσπάσουν το "ναι" του προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, δεν θα είχαν αντίρρηση να δούνε τον Φώτη Κουβέλη ακόμη και πρόοεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας στην εκλογή του 2014, όπου ούτως ή άλλως λήγει και η θητεία του Κ. Παπούλια. Δεν ξέρουμε εάν ακόμη του το έχουν προτείνει και τι απάντηση πήραν, όμως αυτό και μόνο είναι ενδεικτικό της τρεμούρας που υπάρχει αυτή τη στιγμή για να σχηματιστεί επιτέλους κυβέρνηση.

Έξι δήμοι για τη ΝΔ και δυο για τον ΣΥΡΙΖΑ

Τα αποτελέσματα ανά δήμο με συγκριτικά στοιχεία
Η Νέα Δημοκρατία, όπως ήταν φυσικό με τη νίκη της στο νομό, έστω και με απώλεια ενός δήμου σε σχέση με τις εκλογές του Μαϊου είναι πρώτη και με αύξηση του ποσοστού της στους έξι από τους οκτώ δήμους.Ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε δυο δήμους από κανέναν στις προηγούμενες εκλογές σημειώνοντας σημαντική αύξηση της δύναμης του, είναι δεύτερος σε έξι δήμους, ενώ το ΠΑΣΟΚ έχασε και τον μοναδικό δήμο που ήταν πρώτο το Μάιο και περιορίστηκε παντού στην τρίτη θέση, με απώλειες στα ποσοστά του.Σημαντικές οι απώλειες για το ΚΚΕ και τους «Ανεξάρτητους Έλληνες». Αντίθετα, η «Δημοκρατική Αριστερά» ανέβηκε θέσεις σε αρκετούς δήμους, η «Χρυσή Αυγή» διατήρησε σε γενικές γραμμές τα ποσοστά της.

Τα «πάνω» και τα «κάτω» των κομμάτων
Τα μεγαλύτερα ποσοστά για τη ΝΔ καταγράφηκαν στο δήμο Ζαγορίου με 40,38%, στο δήμο Μετσόβου με 39,23% και στο δήμο Δωδώνης με 39,09% και βέβαια το 31,03% στο μεγάλο δήμο Ιωαννιτών «μέτρησε» πολύ στο τελικό αποτέλεσμα.Τα χαμηλότερα της ΝΔ είναι στο δήμο Ζίτσας με 24,99% και στο δήμο Βορείων Τζουμέρκων, δηλαδή εκεί που κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ.Τα υψηλοτέρα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ σημειώθηκαν στο δήμο Βορείων Τζουμέρκων με 30,01%, στο δήμο Ζίτσας με 29,90% (που ήταν πρώτος) και στο δήμο Ιωαννιτών με 29,40%. Τα χαμηλότερα, Μετσόβου με 22,08%, Ζαγορίου με 22,42% και Δωδώνης με 23,31%.Το ΠΑΣΟΚ είχε τα υψηλότερα ποσοστά στους δήμους, Βορείων Τζουμέρκων με 18,86%, Κόνιτσας 15,97% και Ζαγορίου 15,70% και τα χαμηλότερα στο δήμο Μετσόβου 11,74%, Ιωαννιτών 12,57%.Η «Δημοκρατική Αριστερά» τα υψηλότερα, στο δήμο Βορείων Τζουμέρκων με 7,23% και στο δήμο Ιωαννιτών με 6,98%. Τα χαμηλότερα, Πωγωνίου με 4,93% και Μετσόβου με 5,26%.Οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» τα υψηλότερα στους δήμους Κόνιτσας με 5,73% και Μετσόβου με 5,57% και τα χαμηλότερα, Βορείων Τζουμέρκων με 3,50% και Πωγωνίου με 3,67%.Το ΚΚΕ που κατέγραψε σημαντικές απώλειες είχε τα υψηλότερα ποσοστά στους δήμους Ζίτσας και Πωγωνίου με 10,71% και 7,27% αντίστοιχα και τα μικρότερα στο δήμο Δωδώνης με 2,38%, Ζαγορίου 2,69% και Μετσόβου 2,94%.Τέλος, η «Χρυσή Αυγή» έχει το υψηλότερο στο δήμο Μετσόβου με 6% και στο δήμο Κόνιτσας με 5,38% και το χαμηλότερο στους δήμους Βορείων Τζουμέρκων με 3,32% και Ζαγορίου με 3,82%.

Αύξησαν 10 μονάδες ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ
τα ποσοστά στο δήμο Ιωαννιτών
Στην «μάχη» του μεγάλου δήμου Ιωαννιτών η ΝΔ κράτησε και αυτή τη φορά την πρώτη θέση έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που πάλεψε, πάντως, ενώ το ΠΑΣΟΚ κατέγραψε απώλειες, όπως το ΚΚΕ και οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες», ενώ η «Δημοκρατική Αριστερά» αύξησε τη δύναμη της, το ίδιο και η «Χρυσή Αυγή».Η ΝΔ από 20,89% ανέβηκε στο 31,03%, ο ΣΥΡΙΖΑ από 19,56% έφτασε στο πολύ μεγάλο 29,40%, το ΠΑΣΟΚ από 14,61% έπεσε στο 12,57%, η ΔΗΜ.ΑΡ από 6,45% πήγε στο 6,92%, οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» από 8,43% βρέθηκαν στο 5,50%, η «Χρυσή Αυγή» από 4,12% στο 4,63% και το ΚΚΕ από 7,21% υποχώρησε στο μισό σχεδόν, μόλις 3,76%.

Ανατροπή από ΣΥΡΙΖΑ στους δήμους Ζίτσας
και Βορείων Τζουμέρκων
Στο δήμο Ζίτσας είχαμε ανατροπή, αφού πρώτος ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ από τρίτος τον Μάιο, από 17,29% έφτασε στο 29,90%, η ΝΔ βρέθηκε στην δεύτερη (από πρώτη) θέση με 24,99% από 19,17% και το ΠΑΣΟΚ στην ίδια θέση (τρίτη) αλλά με απώλειες, από 17,32% στο 15,11%.Το ΚΚΕ παραδοσιακά έχει δύναμη σε αυτό το δήμο, διατηρήθηκε μεν στη τέταρτη θέση, αλλά από το 16,09% έπεσε στο 10,71%. Η ΔΗΜ.ΑΡ κατέλαβε την Πέμπτη θέση από την έκτη που είχε και από 5,31% ανέβηκε στο 5,57%, οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» στην έκτη θέση από την πέμπτη με 4,76% από 6,87% και η «Χρυσή Αυγή» παρέμεινε έβδομη, αλλά από 3,44% έφτασε στο 4,08%.Στο δήμο Βορείων Τζουμέρκων ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την πρώτη θέση (ήταν δεύτερος τον Μάιο) με 30,01% από 19,99%, η ΝΔ τη δεύτερη (από Τρίτη) με 26,55% από 19,12% και το ΠΑΣΟΚ από πρώτο ήρθε τρίτο με 18,86% από 21,76%.Η ΔΗΜ.ΑΡ κατέλαβε την τέταρτη θέση με 7,23% από 6,38% (ήταν πέμπτη) το ΚΚΕ από τέταρτο είναι πέμπτο χάνοντας μεγάλο μέρος της δύναμης του, με 6,04% από 10,53%. Στην έκτη θέση παρέμειναν οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» αλλά από το 5,37% έπεσαν στο 3,50% και στην έβδομη θέση, σταθερά, η 'Χρυσή Αυγή» με 3,32% από 2,57%.

Σταθερή πρωτιά της ΝΔ σε Δωδώνη, Πωγώνι,
Κόνιτσα, Μέτσοβο και Ζαγόρι
Στο δήμο Δωδώνης δεν άλλαξε η πρώτη θέση για τη ΝΔ η οποία από 29,19% αύξησε τη δύναμη της στο 39,09%. Ο ΣΥΡΙΖΑ από τρίτος είναι δεύτερος και το 14,98% τον Μάιο έγινε 23,31%. Το ΠΑΣΟΚ υποχώρησε από τη δεύτερη στην τρίτη θέση και από 18,23% έπεσε στο 15,24%. Η ΔΗΜ.ΑΡ ανέβηκε στην τέταρτη από την έκτη θέση και από 4,89% στο 5,53%, η «Χρυσή Αυγή» διατήρησε την πέμπτη θέση με μικρή υποχώρηση από 5,12% στο 5,01%. Δυο θέσεις πίσω, από την τέταρτη στην έκτη οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» με 4,77% από 8,19% και σημαντική υποχώρηση του ΚΚΕ που ήταν και είναι έβδομο, από το 4,75% στο 2,38%.Στο δήμο Πωγωνίου η ΝΔ αύξησε τα ποσοστά της και φυσικά κράτησε την πρώτη θέση με 35,24% από 26,39%, ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασε στην δεύτερη θέση από την τρίτη που είχε με 24,51% από 14,38%, το ΠΑΣΟΚ υποχώρησε στην τρίτη με 15,60% από 18,32%. Μεγάλη η πτώση για το ΚΚΕ που παραμένει μεν τέταρτο, αλλά από 12,75% βρέθηκε στο 7,27%. Η ΔΗΜ.ΑΡ κατέλαβε την πέμπτη θέση (από έκτη) με σχεδόν το ίδιο ποσοστό, 4,93% από 4,97%, η «Χρυσή Αυγή» στην έκτη (από έβδομη) με 4,35% από 4,21% και οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» υποχώρησαν δυο θέσεις, στην έβδομη με 3,67% από 5,55%.Και στο δήμο Κόνιτσας η ΝΔ διατήρησε την πρωτιά με μεγάλη αύξηση των ποσοστών και από 26,62% έφτασε στο 34,65%. Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε τη δεύτερη (ήταν τρίτος τον Μάιο) με 21,93% από 12,79%, ενώ το ΠΑΣΟΚ έχασε μια θέση και είναι τρίτο με 15,97% από 18,31%.Το ΚΚΕ διατηρήθηκε στην τέταρτη θέση χάνοντας όμως τρείς μονάδες περίπου και από 9,87% έπεσε στο 6,25%, οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» στην Πέμπτη θέση σταθερά με 5,73% από 8,29%, έκτη η ΔΗΜ.ΑΡ με το ίδιο ποσοστό, 5,42% έναντι 5,41% και με αυξημένη δύναμη η «Χρυσή Αυγή», πάλι έβδομη και από 4,45% στο 5,38%.Η πρωτιά της ΝΔ στο δήμο Μετσόβου διατηρήθηκε και αυτή τη φορά με αύξηση του ποσοστού από 27,44% στο 39,23%. Στη δεύτερη θέση διατηρήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ με αύξηση ποσοστού και από 15,04% στο 22,08%. Τρίτο το ΠΑΣΟΚ και πάλι, αλλά με πτώση του ποσοστού από 13,46% στο 11,74%.Η τέταρτη θέση πέρασε στη «Χρυσή Αυγή» (ήταν έκτη τον Μάιο) με 6% από παρά τη μείωση από 6,30%, στην πέμπτη θέση οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» με 5,57% από 7,38%. Έκτη η ΔΗΜ.ΑΡ (από έβδομη) με 5,26% από 5,25% και έβδομο το ΚΚΕ (από πέμπτο) με 2,94% από 7% και απώλεια τεσσάρων μονάδων.Στον δήμο Ζαγορίου δεν αμφισβητήθηκε η κυριαρχία της ΝΔ που αύξησε το ποσοστό της και από 28,94% έφτασε στο 40,38%, το υψηλότερο στο νομό.Ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασε στη δεύτερη θέση από την τρίτη με 22,42% από 14,49%, ενώ το ΠΑΣΟΚ από δεύτερο ήρθε τρίτο με 15,70% έναντι 16,62%.Η ΔΗΜ.ΑΡ είναι τέταρτη (από έκτη) με 5,58% έναντι 5,11%, στην Πέμπτη θέση(από τέταρτη) οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» με 4,84% από το 8,35%, στην έκτη θέση η «Χρυσή Αυγή» (ανέβηκε μία) με 3,82% από 3,88% και έβδομο το ΚΚΕ από πέμπτο με 2,69% από 5,34%.


ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Και πάλι η «Γωνιά» στο Δημοτικό Συμβούλιο

Την Τετάρτη στις έξι το απόγευμα θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας προκειμένου να συζητήσει τις εξελίξεις που αφορούν στο θέμα της Γωνιάς και τις αποφάσεις που ελήφθησαν για έναρξη των έργων παρά τις αντίθετες γνωμοδοτήσεις των τοπικών φορέων.

ΑΡΤΑ: Αξιοποίηση ηλιακής ενέργειας για τη θέρμανση του Κολυμβητηρίου

Με τριάντα οκτώ θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει την ερχόμενη Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο της Άρτας.Μεταξύ των θεμάτων πρόκειται να συζητηθεί και η υποβολή πρότασης για ένταξη του έργου «Αξιοποίηση ηλιακής ενέργειας για τη θέρμανση του Κολυμβητηρίου και παραγωγή ζεστών νερών χρήσης του Κολυμβητηρίου και κλειστού γυμναστηρίου στο Δήμο Αρταίων.Επίσης, το Δημοτικό Συμβούλιο, μεταξύ των άλλων θα συζητήσει τη συμμετοχή του Δήμου Αρταίων σε προτάσεις που θα υποβληθούν στο πρόγραμμα ευρωπαϊκής εδαφικής συνεργασίας Ελλάδας – Ιταλίας.