Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2012

Καλύτερη ψυχολογία στην Ιπποκράτους, στη σκληρότερη μάχη της Ιστορίας του ΠΑΣΟΚ

Μια αίσθηση ανάτασης από τα ψυχολογικά τάρταρα που ήταν βυθισμένο μέχρι πρότινος, διαχέεται πλέον στο ΠΑΣΟΚ τα τελευταία 24ωρα, όντας αντιμέτωπο με τον απόηχο της δυσκολότερης οικονομικά διετίας, από τον πόλεμο και μετά.Η αισθητά μεγαλύτερη άνεση του Βαγγέλη Βενιζέλου να έρχεται σε επαφή με τον αφρό των ευρωπαίων ηγετών και συγκεκριμένα τον Γάλλο πρόεδρο Ολάντ προ ημερών και τον Ιταλό ηγέτη ΜόντΜια αίσθηση ανάτασης από τα ψυχολογικά τάρταρα που ήταν βυθισμένο μέχρι πρότινος, διαχέεται πλέον στο ΠΑΣΟΚ τα τελευταία 24ωρα, όντας αντιμέτωπο με τον απόηχο της δυσκολότερης οικονομικά διετίας, από τον πόλεμο και μετά.Η αισθητά μεγαλύτερη άνεση του Βαγγέλη Βενιζέλου να έρχεται σε επαφή με τον αφρό των ευρωπαίων ηγετών και συγκεκριμένα τον Γάλλο πρόεδρο Ολάντ προ ημερών και τον Ιταλό ηγέτη Μόντι, μόλις προχθές, του έχει δώσει μία ψυχολογική ανάσα και ένα προβάδισμα εντυπώσεων, κάτι που αποτυπώνεται ελαφρά και στις δημοσκοπήσεις.Συγκεκριμένα, μετρήσεις θέλουν το ΠΑΣΟΚ, να αμύνεται δύσκολα αλλά αποτελεσματικά μέσα στο δυσμενέστερο περιβάλλον της Ιστορίας του και να κατορθώνει να κρατάει τα ποσοστά του, ή να χάνει ανεπαίσθητα. Δηλαδή, κάποια δέκατα.Την ίδια, όμως, στιγμή, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, κάποιοι που μετακινούνται προς τον Σύριζα ή τη Ν.Δ., φαίνεται να είναι λιγότεροι από όσους δηλώνουν ότι σκέπτονται να επαναπατριστούν στο ΠΑΣΟΚ.Αυτοί ανήκουν στο 15% των αναποφάσιστων και η απόφασή τους, μάλλον θα ευνοήσει την Ιπποκράτους.Στο Κίνημα του Ανδρέα Παπανδρέου που έγραψε σημαντικές σελίδες στον χώρο της κεντροαριστεράς και της χώρας, περιμένουν την έκβαση της πιο σκληρής μάχης που δίνει, με κομμένη κυριολεκτικά, την ανάσα.
Αναποφάσιστος ;

Τον Παπαλέξη γιατί τον καλύπτετε;

Αναγνώστης από Άρτα σχολιάζει την απουσία Παπαλέξη από την ομιλία Βενιζέλου

Τα χώνετε στους βλαχοδημάρχους και τους υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ από τα Γιάννενα που έγραψαν τον Βενιζέλο και δεν πήγαν στη Θεσσαλονίκη αλλά για τον καταπράσινο πρόεδρο της ΠΕΔ Ηπείρου Γιάννη Παπαλέξη δε λέτε κουβέντα. Αν δεν το ξέρετε σας αναφέρω ότι αν και προσκλήθηκε δεν πήγε. Ψάξτε το γιατί και θα καταλάβετε πολλά για τις κινήσεις πράσινων στελεχών του ΠΑΣΟΚ στην Ήπειρο για την επόμενη μέρα.

Αρτινός αναγνώστης

Συναυλία αφιερωμένη στους Beatles


Το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών διοργανώνει την Παρασκευή 22 Ιουνίου, στις 9 το βράδυ, στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ.Συμμετέχουν η Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Ιωαννιτών, ο Γιώργος Γάκης και οι Troublemakers και το Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο Cantus.
Μουσική Διεύθυνση: Φοίβος Παπαδόπουλος
Διδασκαλία Χορωδίας: Κωνσταντίνα Μήλια
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Τριήμερη Εκδρομή στην Άνδρο πραγματοποιεί ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δασκάλων


Τριήμερη Εκδρομή 20-22 Ιουνίου, πραγματοποιεί ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δασκάλων, στην Νήσο Άνδρο.Πληροφορίες για δηλώσεις:
Στον Πρόεδρο κ. Δόση Αλέκο: 2651045024
Στον Αντ/δρο κ. Χρήστου Χρήστο: 2651083648

Οι Νέοι του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων οργανώνουν μαζική μετακίνηση ετεροδημοτών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Στις 17 Ιούνη έχουμε μια ιστορική ευκαιρία.Ο φόβος έχει αλλάξει στρατόπεδο. Η ελπίδα ξανακερδίζει έδαφος μέσα στην κοινωνία.Στα πλαίσια των εκλογών οι Νέοι Νέες ΣΥΡΙΖΑ οργανώνουν μαζική μετακίνηση ετεροδημοτών για Αθήνα και Θεσσαλονίκη από Γιάννενα με επιστροφή.Τηλέφωνα επικοινωνίας:6947138668 για Αθήνα 26 ευρώ-6978628580 για Θεσσαλονίκη 19 ευρώ.Τα λεωφορεία θα αναχωρήσουν 15/6 και θα επιστρέψουν 18/6.Για πληροφορίες στο 6947029971

Εκδρομή για τα θυρανοίξια του Αρχιεπισκοπικού Ναού Τιράνων

Εκδρομή στα Τίρανα το διήμερο 23 και 24 Ιουνίου (Σάββατο και Κυριακή), διοργανώνει το τοπικό παράρτημα της ΠΕΘ (Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων), με αφορμή τα θυρανοίξια του νεόδμητου αρχιεπισκοπικού ναού της Αναστάσεως, χωροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Τιράνων και πάσης Αλβανίας, Αναστάσιου. Στην εκδρομή μπορούν να συμμετάσχουν και μη μέλη της Ένωσης. Πληροφορίες στα μέλη του τοπικού Δ.Σ. και στο 6945-595-901.

Σήμερα η κεντρική ομιλία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στα Γιάννενα

Την προεκλογική της συγκέντρωση για τις εκλογές της 17 Ιούνη πραγματοποιεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ σήμερα Πέμπτη 14 Ιουνίου στις 8:30μμ στην πλ. Νομαρχίας (Τσοκάνης). Με ομιλητές:Παναγιώτης Σωτήρης, ΚΣΕ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Σωτήρης Μαλάμος (κ.ο. Ανασύνταξη)


Τριήμερο εκδηλώσεων από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Άρτας

Τριήμερο εκδηλώσεων διοργανώνεται από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Άρτας, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: Η 14η Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη. Την ημέρα αυτή, σε όλο τον πλανήτη, διενεργούνται εκδηλώσεις για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμου και φυσικά πραγματοποιούνται εθελοντικές αιμοδοσίες. Στην Άρτα, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών του νομού, έχει εστιάσει την προσοχή του στην ανάγκη να έρθει σε επαφή με νέους ανθρώπους που θα αγκαλιάσουν την εθελοντική αιμοδοσία, την ανιδιοτελή διάθεση για προσφορά ζωής. Έτσι, διοργανώνει τριήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων, στο οποίο θα συμμετάσχουν εκατοντάδες νέοι της περιοχής μας, που θα ενημερωθούν, θα διασκεδάσουν, θα αιμοδοτήσουν, θα νοιώσουν την χαρά και την ικανοποίηση της προσφοράς.
Το πρόγραμμα είναι το εξής :
Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012
- Ποδηλατοβόλτα σε συνδιοργάνωση με τον Ποδηλατικό Όμιλο Άρτας (Π.Ο.Α. ) στις 5:30 μ.μ.
Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012
- Εθελοντική αιμοδοσία 9:00-13:00 στα γραφεία του Συλλόγου στον πεζόδρομο της Σκουφά.
- Βραδιά Καραόκε στο cafe-bar Baccara, στην πλατεία Μονοπωλίου, στις 21:00 και κλήρωση λαχειοφόρου.
Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012
- Διοργάνωση ανοιχτής συναυλίας με μουσικά συγκροτήματα της μουσικής σκηνής της πόλης μας στην Πλατεία του Αγίου Δημητρίου.
Η εθελοντική αιμοδοσία είναι μια επί της ουσίας προσφορά προς τον συνάνθρωπο. Με 10 λεπτά χρόνο από τη ζωή του ο αιμοδότης δίνει στην κυριολεξία ένα κομμάτι του εαυτού του για να βοηθήσει τον συνάνθρωπό του.

ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ ΓΙΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ

Για να τα βγάλει πέρα ο λαός, για να αντιμετωπίσει κάθε πιθανό ενδεχόμενο, ακόμα κι αυτό μιας βίαιης χρεοκοπίας που θα δημιουργήσει συνθήκες τραγωδίας για το λαό, χρειάζεται ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ και ταξικό κίνημα με γερά πόδια που θα τον βοηθήσει να επιβιώσει την δύσκολη ώρα μπαίνοντας μπροστά στο χώρο δουλειάς και στη γειτονιά.Ήδη στο χώρο της υγείας όλα τα μέτρα που προωθούνται θέτουν σε κίνδυνο την ίδια την ζωή των ασθενών, ιδιαίτερα αυτών από τα φτωχά, λαϊκά στρώματα. Τα νοσοκομεία λειτουργούν με λιγοστό-απλήρωτο προσωπικό, με βασικές ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό. Είναι σήμερα ένα απτό, χειροπιαστό δείγμα του τι θα ακολουθήσει την επόμενη μέρα, για το τι εστί επιχειρηματική δράση.Αυτό βιώνουμε από πρώτο χέρι εμείς οι εργαζόμενοι στο Χατζηκώστα και καλούμε σε μαζική στήριξη του ΚΚΕ, που είναι το μοναδικό Κόμμα που στέκεται μπροστά στο λαό λέγοντας την αλήθεια, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό για την
οργάνωση της πάλης
Αραβανής Γεράσιμος, Ειδικευόμενος παθολογίας
Γάκης Μπάμπης, Τραπεζοκόμος
Γεωργάρας Γεώργιο,ς Νοσηλευτής
Γκαμπένη Γιαννούλα, Νοσηλεύτρια
Γκαμπένη Δήμητρα, Νοσηλεύτρια
Γκόλα Δήμητρα, Τεχνολόγος - Ακτινολόγος
Γκούνη Τζίνα, Νοσηλεύτρια (stage)
Γκρέμου Βάσω, Νοσηλεύτρια Προϊσταμένη Β΄ Παθολογικής
Γόντικας Αθανάσιος, Τεχνική Υπηρεσία
Ζαχάρη Λαμπρινή, Νοσηλεύτρια
Κάσσαρη Σωτηρία (Λούλα) Νοσηλεύτρια, εκπαίδευση
Κίτσιου Παναγιώτα, Νοσηλεύτρια
Κουτσίκου Βασιλική Τραπεζοκόμος
Κωνσταντινίδης Χρήστος Ειδικευόμενος ορθοπεδικής
Λέτσας Βασίλειος, Τραυματιοφορέας
Μαχαίρα Μελπομένη Ιατρός-Κυτταρολόγος
Μπανταβέλης Νίκος, Νοσηλευτής
Μπίκα Μαρία , Καθαρίστρια
Νάσιου Ελένη Επισκέπτρια Υγείας
Πανόπουλος Αθανάσιος Ειδικευόμενος καρδιολογίας
Παπαγεωργίου Λάμπρος, Ειδικευόμενος μικροβιολογίας
Παππάς Αθανάσιος Παιδίατρος, Δ/ντης Παιδιατρικής
Πολύζος Ανδρέας, Τραυματιοφορέας
Πούρνου Αναστασία, Μικροβιολόγος
Σκορδά Ιωάννα, Νοσηλεύτρια
Σταχούλης Νίκος Οδηγός ασθενοφόρου Κ.Υ.
Τζίμα Έφη Ειδικευόμενη γενικής ιατρικής
Τσακίρης Χρήστος Ειδικευόμενος γενικής ιατρικής
Τσιμογιάννης Ιωάννης Χειρουργός, Δ/ντης χειρουργικήςΤσουμάνη Ευαγγελία, Νοσηλεύτρια – Προϊσταμένη Ορθοπεδικής
Χαρίση Ματίνα, Νοσηλεύτρια
Χασταζέρης Κωνσταντίνος Ουρολόγος, Δ/ντης Ουρολογικής

Την Άρτα επισκέφθηκε ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Παπανικολάου

Την Άρτα επισκέφθηκε χθες ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Παπανικολάου στο πλαίσιο του προγράμματος των περιοδειών που έχει εκπονήσει προεκλογικά η ΝΔ. Ο κ. Παπανικολάου παραχώρησε το απόγευμα συνέντευξη τύπου όπου αναφέρθηκε στο διακύβευμα αλλά και στην κρισιμότητα των εκλογών της Κυριακής. Χαρακτήρισε τις εκλογές της 17ης Ιουνίου ως τις κρισιμότερες στη σύγχρονη μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας, τονίζοντας ότι «το αποτέλεσμα θα κρίνει την πορεία της χώρας σε βασικές της κατευθύνσεις» και ότι «τίποτα πλέον δεν είναι αυτονόητο». Τον Ευρωβουλευτή και πρώην πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ καλωσόρισε στα γραφεία της ΝΔ ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ευ. Καψάλης καθώς και ο υποψήφιος βουλευτής Άρτας Γ. Στύλιος ο οποίος ζήτησε από τον Γ. Παπανικολάου «να δεσμευτεί ότι θα είναι καλός σύμμαχος για τη χώρα και θα είναι και ένας καλός φίλος και σύμμαχος για την Άρτα, για τους Αρτινούς, για τους φορείς της περιοχής ούτως ώστε να μπορούμε να χτυπήσουμε στην καρδιά της Ευρώπης και να ζητήσουμε και εμείς ένα μερίδιο παραπάνω, η Άρτα, η Ήπειρος, η πιο φτωχή περιφέρεια της Ελλάδος». Μετά τη συνέντευξη ο κ. Παπανικολάου επισκέφθηκε εθιμοτυπικά τον Αντιπεριφερειάρχη Άρτας Βασίλη Ψαθά και το βράδυ μίλησε στην προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ στην αίθουσα «Σκουφάς».Σε ερώτηση σχετικά με τον εκλογικό στόχο της ΝΔ και για τη στάση που θα κρατήσει την επόμενη μέρα για το σχηματισμό κυβέρνησης ο κ. Παπανικολάου τόνισε: «Είναι δεδομένο ότι η ΝΔ θα κάνει ό,τι μπορεί για να υπάρξει βιώσιμη κυβέρνηση. Το έκανε και μετά την 6η Μαΐου. Ο Αντ. Σαμαράς έκανε κάθε δυνατή παραχώρηση προκειμένου να δείξουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι πήραμε το μήνυμα της κοινωνίας, ότι σεβόμαστε απολύτως την ετυμηγορία του ελληνικού λαού και στη βάση αυτή προσπαθήσαμε να συμβάλουμε με κάθε τρόπο να σχηματιστεί κυβέρνηση, ακόμη και με την ανοχή τη δική μας. Ίδια είναι η θέση μας σε ό,τι αφορά το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών. Πρέπει με κάθε τρόπο να υπάρξει κυβέρνηση. Πιστεύουμε ότι θα είμαστε πρώτο κόμμα. Το πιστεύουμε βαθιά. Βλέπουμε ότι η πρότασή μας για τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού κεντροδεξιού μετώπου έχει ανταπόκριση απ’ όλους τους χώρους. Έχουμε καθημερινά την προσέλευση στις τάξεις του κόμματός μας και στελεχών από άλλα κόμματα, απ’ το κόμμα του κυρίου Καρατζαφέρη, απ’ τους «Ανεξάρτητους Έλληνες», η κυρία Μπακογιάννη γνωρίζετε ότι είναι πλέον στις τάξεις της ΝΔ. Νομίζω ότι όλη αυτή η πρόταση που έχουμε καταθέσει την περίοδο αυτή στους συμπολίτες μας τυγχάνει αποδοχής σημαντικής και αυτό θα μας οδηγήσει στο να είμαστε το πρώτο κόμμα που θα πάρει το μπόνους των 50 εδρών και ως εκ τούτου θα έχει καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία της νέας κυβέρνησης. Επαναλαμβάνω βεβαίως ότι ο Αντ. Σαμαράς το λέει διαρκώς ότι θα κάνει ό,τι πρέπει προκειμένου να δημιουργηθεί μια κυβέρνηση βιώσιμη και λειτουργική».

Εξοπλισμός για τα Τμήματα Ένταξης Δημοτικών Σχολείων της Πάργας

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη εντάσσεται στο ΕΣΠΑ το έργο «Προμήθεια εξοπλισμού των Τ.Ε. των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Πάργας». Το έργο, προϋπολογισμού 19,731.66 ευρώ, εντάσσεται στην κατηγορία «Προμήθεια εξοπλισμού Ειδικών Σχολείων».

Ξεβράστηκαν 4 αποκεφαλισμένες χελώνες στον Αμβρακικό!

Ανακοίνωση του Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού: Δυστυχώς όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος είμαστε στη δυσάρεστη θέση να καταγράφουμε ένα δυσανάλογα μεγάλο αριθμό νεκρών θαλάσσιων χελωνών στο Εθνικό Πάρκο Υγροτόπων Αμβρακικού. Το τελευταίο διήμερο ξεπεράστηκε κάθε όριο αφού στις ακτές της λουρονησίδας στο «Τσουκαλιό» ξεβράστηκαν τέσσερις (4) θαλάσσιες σκοτωμένες από κάποιο αιχμηρό αντικείμενο. Τα αποκεφαλισμένα σώματά τους, το είδος και το βάθος των πληγών που φέρουν αποδεικνύουν τη χρήση τσεκουριού ή μπαλτά και φανερώνουν πέραν πάσης αμφιβολίας την εσκεμμένη ανθρώπινη συμμετοχή. Ο Αμβρακικός κόλπος αποτελεί ακόμα έναν πλούσιο ψαρότοπο ιδανικό για τους ερασιτέχνες και επαγγελματίες αλιείς, νόμιμους και παράνομους, ιχθυοκαλλιεργητές και οστρακοκαλλιεργητές. Ταυτόχρονα όμως, αποτελεί και για τη θαλάσσια χελώνα μία από τις σημαντικότερες περιοχές τροφοληψίας σε ολόκληρη τη Μεσόγειο θάλασσα. Τι συμβαίνει όμως και η μακραίωνη σχέση ανθρώπου – θαλάσσιας χελώνας από αρμονική συμβίωση έχει μετατραπεί σε μια σχέση μίσους και έχθρας; Είναι δυνατόν να έχουμε φτάσει στο σημείο να βλέπουμε ως εχθρό ένα σπάνιο αρχέγονο είδος με παρουσία στη γη αρκετών εκατομμυρίων χρόνων πριν την εμφάνιση του ανθρώπινου είδους; Μήπως έχουμε ξεπεράσει προ πολλού κάθε όριο ανταγωνισμού και αντιμετωπίζουμε ακραίες μορφές συμπεριφοράς που διακρίνονται από απανθρωπιά, βαρβαρότητα και παράλογη εκδικητικότητα; Εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι κάτι τέτοιο αποτελεί τη θλιβερή πραγματικότητα η οποία αποτυπώνεται γλαφυρά στις επισυναπτόμενες φωτογραφίες. Ο Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού θα καταβάλει κάθε ανθρωπίνως δυνατή προσπάθεια, για την εξεύρεση και παραδειγματική τιμωρία των υπαιτίων. Επιπλέον με τη συνδρομή των συναρμόδιων υπηρεσιών (Λιμεναρχείο, Τμήματα Αλιείας κ.α.) θα προσπαθήσει να αποτρέψει την εμφάνιση παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον. Ταυτόχρονα, αναγνωρίζοντας την ύπαρξη «θεμάτων ανταγωνισμού» που αντιμετωπίζουν οι αλιείς και οι οστρακοκαλλιεργητές του Αμβρακικού, θα επιχειρήσει να προσεγγίσει το πρόβλημα με ορθολογικό και περιβαλλοντικά αποδεκτό τρόπο, ώστε να βρεθούν εκείνες οι βιώσιμες και δίκαιες λύσεις που θα αντισταθμίζουν την αδήριτη υποχρέωση προστασίας των θαλάσσιων χελωνών. Τέλος, απευθύνουμε έκκληση σε όλους τους κατοίκους της περιοχής που τους διακρίνει η ευαισθησία και η άδολη αγάπη για τον Αμβρακικό, να συμμετάσχουν ενεργά στην καταπολέμηση παρόμοιων αχαρακτήριστων ενεργειών. Μόνο η καθολική καταδίκη από την τοπική κοινωνία μπορεί να απομονώσει και στη συνέχεια να αποβάλλει δια παντός τέτοιες νοσηρές συμπεριφορές. Με εντολή Προέδρου

Ο Διευθυντής του Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού 
Δημήτρης Μπαρέλος

Δήλωση δημάρχου Ηγουμενίτσας για το θέμα του ΧΥΤΑ

Σε σύσκεψη στα Ιωάννινα υπό τον Περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη ύστερα από το πρόβλημα που προέκυψε με τη διάθεση των απορριμμάτων των Δήμων Ηγουμενίτσας και Φιλιατών, δόθηκε λύση και τα απορρίμματα θα μεταφέρονται στο ΧΥΤΑ Καρβουναρίου.Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γεώργιος Κάτσινος, με το πέρας της σύσκεψης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:«Το πρόβλημα που προέκυψε δεν αφορά μόνο τους Δήμους Ηγουμενίτσας και Φιλιατών. Είναι πρόβλημα όλων των Δήμων της Ηπείρου και για το λόγο αυτό βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη η επικαιροποίηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων.Η απόφαση που ελήφθη είναι η αυτονόητη, αφού η σημερινή εποχή απαιτεί Περιφερειακή συνείδηση και διαδημοτική συνεργασία.Οι στιγμές επιτάσσουν να ξεφύγουμε από τα στενά τοπικά όρια και ανάλογες αντιλήψεις, που αποτέλεσμα έχουν μόνο το διχασμό μεταξύ των τοπικών κοινωνιών».Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Περιφερειάρχη για τη συμβολή του στην επίλυση του προβλήματος και τα υπόλοιπα πιστεύω πως θα λυθούν στην πορεία, αρκεί να υπάρχει υπευθυνότητα και συναντήληψη στα κοινά μας προβλήματα».

Σύσκεψη για τους ΧΥΤΑ – Εισαγγελική παρέμβαση στην Ηγουμενίτσα

Ευρεία σύσκεψη, μετά από πρόσκληση του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, πραγματοποιήθηκε χθες στην Περιφέρεια με τη συμμετοχή δημάρχων, αντιδημάρχων από τις Π.Ε. Θεσπρωτίας, Πρέβεζας και Άρτας καθώς και των προέδρων των ΦΟΔΣΑ της Ηπείρου. Αντικείμενο ήταν η αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν προκύψει από τη διακοπή της λειτουργίας του ΧΥΤΑ Κορύτιανης και την εισαγγελική παρέμβαση- μετά από αίτημα του Δήμου Ηγουμενίτσας - για τα ζητήματα Δημόσιας Υγείας που προκύπτουν για τους κατοίκους των Δήμων Ηγουμενίτσας και Φιλιατών.Νωρίτερα, σε ευθεία αντιπαράθεση με τον ΦΟΔΣΑ του ΧΥΤΑ Καρβουναρίου και τους Δήμους που εξυπηρετεί, ειδικά τον Δήμο Σουλίου, ήρθε ο Δήμος Ηγουμενίτσας, μετά την άρνηση της Διοίκησης του Φορέα να δεχθεί τα απορρίμματα Ηγουμενίτσας και Φιλιατών στο Καρβουνάρι. Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιώργος Κάτσινος, με ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι ο ΧΥΤΑ Καρβουναρίου δεν είναι ιδιοκτησίας κανενός.Όπως δήλωσε μετά τη λήξη της σύσκεψης ο Περιφερειάρχης, έγινε προσπάθεια να γεφυρωθούν οι διαφορετικές απόψεις που εκφράστηκαν, ενώ αποφασίστηκε για δέκα μέρες τα απορρίμματα να μεταφερθούν στον πλησιέστερο ΧΥΤΑ Καρβουναρίου, και παράλληλα να εξεταστεί μονιμότερη λύση σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.Παράλληλα ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε ότι η Περιφέρεια προχωρά στην επικαιροποίηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού Επεξεργασίας Απορριμμάτων

Καφεδάκι στην πλατεία οι Ν. Γερασιμίδης και Β. Τάβος

Με τον κολλητό του, βορειοηπειρώτη αντιπρόεδρο της Αλβανικής βουλής Βαγγέλη Τάβο, "συνελήφθη" χθες το απόγευμα σε γνωστό ζαχαροπλαστείο της κεντρικής πλατείας να απολαμβάνει το espresso του, ο Νίκος Γερασιμίδης. Απ' ότι μαθαίνουμε, αθόρυβα αλλά ουσιαστικά δίνει τη δική του μάχη σε μονοπάτια που λίγοι γαλάζιοι της περιοχής ξέρουν να περπατήσουν...

Ο Γολγοθάς δυο γονιών

Η Βασιλική Σιλβέστρα, υπάλληλος του κτηματολογίου της Ρόδου, στερείται τα 4 παιδιά της, αφού όπως κατήγγειλε στον δημοσιογράφο Βασίλη Χήτο, ο σύζυγός της αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ, αν και έχει εγκριθεί η μετάθεσή της στο υποθηκοφυλάκειο Ιωαννίνων, το υπουργείο δικαιοσύνης αρνείται να την εφαρμόσει. Το θέμα της πολύτεκνης μητέρας που μέσω ΑΣΕΠ έγινε υπάλληλος του δημοσίου, ήταν το κυρίαρχο θέμα και στην ημερίδα [φωτο] του συλλόγου πολυτέκνων, και όπως είπε ο πρόεδρος Κώστας Μπαλωμένος «το κράτος είναι απάνθρωπο …». Ο υποψήφιος Βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων στα Γιάννινα Βασίλης Χήτος, είναι σε θέση να γνωρίζει, πως ο αξιωματικός της αστυνομίας, έχει τοποθετηθεί με τη θέλησή του σε υπηρεσία, που απαιτούνται πολλές ώρες, για να καταφέρει να ανταποκριθεί με μεγάλη δυσκολία και στις απαιτήσεις που έχουν τα 4 παιδία του.Το ΔΣ της ΕΙΝΗ καταδικάζει την «πρωτοβουλία» ορισμένων γιατρών του ΠΓΝΙ να καλέσουν την αστυνομία και τον Εισαγγελέα!

Το ΔΣ της ΕΙΝΗ καταδικάζει την «πρωτοβουλία» ορισμένων γιατρών του ΠΓΝΙ να καλέσουν την αστυνομία και τον Εισαγγελέα για τυχόν προβλήματα στα χειρουργεία που θα μπορούσαν να δημιουργηθούν λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων την ίδια ώρα σε ΓΣ του σωματείου με θέμα το νέο οργανισμό του νοσοκομείου, στα πλαίσια της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης και ο οποίος θα έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία των ασθενών και τα δικαιώματα των εργαζομένων στο χώρο της υγείας .Οι εισαγγελικές παρεμβάσεις και έρευνες που έγιναν ή βρίσκονται σε εξέλιξη αφορούσαν εως τώρα τη διερεύνηση τυχόν ιατρικών λαθών, τα «ληγμένα υλικά» του 2006, τα παράνομα ιδιωτικά ιατρεία πανεπιστημιακών στην πόλη, τις περιπτώσεις χρηματισμού κλπ.Η προσπάθεια περιορισμού της συνδικαλιστικής δραστηριότητας των εργαζομένων με τη χρησιμοποίηση της Ελληνικής Αστυνομίας και της Εισαγγελίας από ορισμένους είναι όχι μόνο αδικαιολόγητη, αλλά και επικίνδυνη για την ίδια την ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου. Ιδιαίτερα σήμερα, που οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου αναγκάζονται να διεκπεραιώνουν αυξημένο όγκο εργασίας , με μειωμένο προσωπικό, με δραστική μείωση των αποδοχών τους και απλήρωτη υπερωριακή απασχόληση. Κατάσταση που θα επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο αν ισχύσει νέος οργανισμός του Νοσοκομείου.Ζητάμε να σταματήσει τώρα κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δραστηριότητας των εργαζομένων.


ΕΙΝΗ

3° ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΗΝ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΦΛΩΤΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 11° ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Την Κυριακή 3 Ιουνίου 2012, στην 11η Γιορτή Παραμυθιού που έγινε στο Θέατρο Παλλάς και διοργάνωσε το οικογενειακό περιοδικό Kid's Fun με την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, όλοι χειροκρότησαν τα 18000 παιδιά που συμμετείχαν στον 11° Πανελλήνιο Διαγωνισμό Παραμυθιού και δημιούργησαν τα δικά τους παραμύθια. Στο φετινό διαγωνισμό συμμετείχαν οι συγγραφείς Ευγένιος Τριβιζάς , Δημήτρης Βανέλλης και Λίλη Λαμπρέλλη, καθώς και ο Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (IBBY). Η αξιολόγηση των παραμυθιών έγινε από τους μεταπτυχιακούς φοιτητές του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών, από εκπαιδευτικούς από όλη την Ελλάδα και από τους συγγραφείς που πήραν μέρος στον διαγωνισμό. Βραβεία απονεμήθηκαν στους μαθητές: Λάουρα Βασιλάκη, Κωνσταντίνο Θεοφιλόπουλο, Θεμιστοκλή Κόρακα ,Χρύσα Σαχπάζη, Μάγδα Ψαράκη, Παρασκευή Μουχταροπούλου, Άννα Ράλλη, Δέσποινα Φλώτσιου και Wiktoria Grabowska. Στην Γιορτή παρευρέθηκαν οι: κα Μαριέττα Γιαννάκου Ευρωβουλευτής, κα Ρόδη Κράτσα Ευρωβουλευτής, κος Χρήστος Σπανός ηθοποιός, κα Κατερίνα Δερματά Υπεύθυνη ομάδας εθελοντών του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, ο συγγραφέας κος Δημήτρης Βανέλλης και η Λίνα Ιορδανάκη, μεταπτυχιακή φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ο διαγωνισμός διεξήχθη υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, του Δήμου Αθηναίων, του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου και του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Να επιτραπεί το ψάρεμα κυπρίνου στην τεχνητή Λίμνη Πηγών Αώου,ζητούν ερασιτέχνες αλιείς


Την μερική άρση της απαγόρευσης της αλιείας στην τεχνητή λίμνη Πηγών Αώου, ζητούν με επιστολή τους, προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας και την Περιφέρεια Ηπείρου, ερασιτέχνες αλιείς, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι σήμερα επικρατεί ένα απίστευτο αλαλούμ.Συγκεκριμένα, παρακαλούν όπως γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να επιτρέπεται η αλιεία του κυπρίνου και του οξύρυγχου από την 30η Ιουνίου, δηλαδή μετά τη λήξη της κατ’ έτος εφαρμοζόμενης απαγόρευσης την περίοδο αναπαραγωγής τους. Διευκρινίζουν ότι είναι υπέρ της επιτήρησης επί 24ωρου βάσης της λίμνης και της αυστηρής τιμωρίας των παρανομούντων, ενώ τάσσονται υπέρ της συνέχισης της απαγόρευσης θήρας και αλιείας των άλλων ενδημικών ειδών της λίμνης (άγριας πέστροφας, μπριάνας και καραβίδας), προκειμένου να προστατευθούν και να αυξηθούν οι πληθυσμοί τους. Με τη μερική άρση της απαγόρευσης, υποστηρίζουν ακόμη, θα αποδοθεί στους επισκέπτες το «στολίδι της φύσης», με ταυτόχρονη συμβολή στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής, με την αύξηση της επισκεψιμότητας, τη δημιουργία θέσεων εργασίας κ.α..

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Στα Γιάννενα σήμερα ο Μ.Χαρακόπουλος

Σήμερα θα βρίσκεται στα Γιάννενα ο Υπεύθυνος του Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας Μάξιμος Χαρακόπουλος,ο οποίος στη 1 θα επισκεφθεί την Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων, ενώ στις 2 θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΝΟ.Δ.Ε. Ιωαννίνων της Ν.Δ.

1ο PaRaNoRmAL ENDURO ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Το πρώτο φιλικό εντούρο στην πόλη των Ιωαννίνων είναι γεγονός. Με πολύ αγάπη για το αυτό το χόμπι, η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Ιωαννίνων (ΛΕΜΙ) ετοίμασε μια άκρως εντουράδικη διαδρομή. Η ώρα εκκίνησης είναι 10:30 το πρωί και έτσι οι συμμετέχοντες θα έχουν αρκετό χρόνο στη διάθεσή τους να την απολαύσουν με τους φίλους τους.Ο χώρος συγκέντρωσης είναι στο χωριό Τύρια Ιωαννίνων (έξοδος 03 ΑΚ ΣΕΛΛΩΝ-ΤΥΡΙΑΣ της Εγνατίας οδού) κάτω απ τα πλατάνια δίπλα από το ποτάμι !!! Από κει θα ξεκινήσει η βόλτα και εκεί θα γίνει και ο τερματισμός...διαδρομή 55-60 χλμ περίπου.Η διαδρομή είναι ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΗ!!!Θα υπάρχουν 3 ΣΕΔ και ανεφοδιασμός. Αναμνηστικό για όλους. Ασθενοφόρο. Επίσης υπάρχει χώρος και για camping.

τηλ
ΓΙΩΡΓΟΣ 6977621888
ΑΓΓΕΛΟΣ 6944645654

Ο Πέτρος Ευθυμίου και η Αγνή Σμπόνια θα μιλήσουν σήμερα στην προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στην Πρέβεζα

Το ΠΑΣΟΚ Πρέβεζας σας καλεί στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Πέμπτη 14/6 στις 9:00μμ στην Πλατεία Ελευθερίας στην παραλία της Πρέβεζας.Κεντρικός Ομιλητής θα είναι ο Πέτρος Ευθυμίου ενώ από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Πρέβεζας θα μιλήσει η Αγνή Σμπόνια.

Η Ελλάδα στις 18 Ιουνίου

Η πραγματικότητα των αιτιών της ύφεσης. Οι επιλογές των πολιτών σε συνδυασμό με τα ΙΣΩΣ και τις παθογένειες του κοινωνικού και πολιτικού συστήματος…


Άρθρο του Ξενοφώντα Καραβίδα
Όλοι μας γνωρίζουμε ότι η εκλογική μας επιλογή στις 17 Ιουνίου κρίνει το μέλλον της χώρας σε μεγάλο βαθμό. Αυτό γίνεται στη χρονική συγκυρία στην οποία εμφανώς προκύπτει ότι η Ευρώπη είναι υποχρεωμένη να αλλάξει πορεία μετά και την ισπανική/ιταλική κρίση, που σε συνδυασμό με το ελληνικό ζήτημα απειλούν την Ευρωζώνη, και να μετακινηθεί από τη πολιτική της λιτότητας στην αναπτυξιακή πολιτική που φέρνει η ανάδειξη του Ολάντ στην προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας.Ποια είναι τα δεδομένα όμως που πρέπει να ληφθούν υπόψην; Είναι προφανές ότι η ψήφος της 17ης Ιουνίου είναι ψήφος ευθύνης. Θα καθορίσει όχι μόνο το μεσοπρόθεσμο μέλλον της χώρας, αλλά θα κρίνει το μέλλον όλων μας, τι προοπτική θα έχουμε από εδώ και στο εξής, τι τύχη θα έχουν τα όνειρά μας.Πιθανόν το δίλημμα ευρώ ή δραχμή να είναι ουσιαστικό για την προοπτική της χώρας μας έξω από την Ευρωζώνη. Ίσως υπό την απειλή της αποχώρησής μας από το ευρώ, να βρίσκουν ευκαιρία οι κερδοσκόποι να πιέζουν το ευρώ έναντι του δολαρίου. Ίσως οι ΗΠΑ να βρίσκονται σε νομισματική σύγκρουση με την Ευρώπη και ειδικά με τη Γερμανία, πολλά ίσως!!!Αυτά τα ΄΄ίσως΄΄ συνυπολογίζονται όμως και με άλλα ζητήματα όπως το κράτος-μαμούθ που μας έφερε ως εδώ με μία οικονομία κρατικοδίαιτη όπου κυριαρχούσαν οι πελατειακές σχέσεις, σε ένα κράτος άστατο, όπου κυριαρχούν τα άκρα και οι συμμορίες. Η Ελλάδα των τελευταίων ετών είναι μια χώρα όπου συνεχώς ψηφίζονται νόμοι, παίρνονται μέτρα, αλλά που όλα αυτά κανείς δεν μπορεί να τα εφαρμόσει χωρίς στρεβλώσεις και εκπτώσεις. Ας θυμηθούμε το φιάσκο με την απαγόρευση του καπνίσματος ως την ουσιαστική ακύρωση του νόμου για την ανώτατη εκπαίδευση, επειδή κάποιοι κύριοι καθηγητές είχαν την δική τους άποψη ότι ο νόμος δεν ήταν σωστός.Τι επιλογές έχουμε όμως! Tις εξαγγελίες πολιτικών για υδροκέφαλο κράτος, όπου οι επιχειρήσεις θα κρατικοποιηθούν; Θέλουμε το μοντέλο που μας έφερε στη σημερινή κατάσταση, στην κρατικοδίαιτη οικονομία, όπου ανδρώθηκαν και μεγαλούργησαν παρασιτικά ανδρείκελα, που ανέθρεψαν τη διαφθορά, τον μικροκομματισμό, την αναξιοκρατία; Μια χώρα όπου οικονομικό πρότυπο θα είναι η ξεχαρβαλωμένη Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης; Θέλουμε την Ελλάδα της ανασφάλειας του πολίτη ο οποίος είναι αναγκασμένος να κοιμάται αγκαλιά με ένα όπλο; Ή μήπως την ώρα που η Ευρώπη αλλάζει και από τη λιτότητα μετακινείται στην ανάπτυξη, εμείς θα γυρίσουμε πίσω; Δεν πρέπει να ενημερωθεί ο πολίτης για το τι προβλέπουν τα κομματικά προγράμματα για την εξάλειψη των ελλειμμάτων; Για την πάταξη της διαφθοράς; Για την εξυγίανση του Δημοσίου; Για την ουσιαστική ( και όχι λογιστική) ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας; Τι προβλέπουν για την αγροκτηνοτροφία; Για τη μεταποίηση; Πως θα προωθήσουν την καινοτομία; Για το ποιές μεταρρυθμίσεις είναι ουσιαστικές και πως θα εφαρμοστούν.... Απλά ερωτήματα. Η ανάπτυξη, την οποία όλοι ευαγγελίζονται, δεν είναι κάτι το αόριστο. Δεν είναι αόριστη προτρoπή. Είναι απολύτως μετρήσιμη στρατηγική.Οπότε, με αυτόν τον τρόπο επιλέγουμε και ψηφίζουμε και για εμάς τους ίδιους. Όλοι όσοι επιβιώνουνε υπό συνθήκες αντίξοες κάτω από μια επιχειρηματικότητα που φθίνει και με ένα κράτος σκληρό, που αντίθετα με κάθε έννοια δικαίου δεν επιστρέφει αυτά που χρωστάει.Είναι ολοφάνερο, ότι το μνημόνιο δεν είναι η αιτία της πολύπλευρης κρίσης που περνάει η πατρίδα μας, αλλά το αποτέλεσμα. Γιατί η κρίση προϋπήρξε και το μνημόνιο έγινε για να την αντιμετωπίσει. Είναι διαφορετικό το θέμα αν πέτυχε ή όχι το μνημόνιο στους στόχους του. Επομένως και αν ακόμη καταγγελθεί και ακυρωθεί το μνημόνιο, η κρίση δε θα αντιμετωπισθεί, όπως θέλουν να μας πείσουν οι πολέμιοι του μνημονίου.Η αλήθεια όμως είναι συγκεκριμένη! Τα προβλήματά μας, η κρίση οφείλεται στην υπερχρέωση της χώρας, η οποία με τη σειρά της οφείλεται στο γεγονός ότι σχεδόν όλες οι Ελληνικές Κυβερνήσεις συνέτασσαν ελλειμματικούς προϋπολογισμούς. Το έλλειμμα καλυπτόταν με δανεικά και χρόνο με τον χρόνο αυξανόταν. Τα τελευταία έτη το έλλειμμα έγινε πολύ μεγάλο και το χρέος πήρε εκρηκτικές διαστάσεις. Πίσω από αυτά τα προβλήματα βρίσκεται ένα ακόμη βασικό πρόβλημα της οικονομίας μας, που είναι η έλλειψη παραγωγικότητας και ανταγωνιστικότητας. Πολύ απλά, δεν παράγουμε και το 80% των όσων καταναλώνουμε τα εισάγουμε. Τα περισσότερα δε από αυτά που παράγουμε δεν είναι ανταγωνιστικά, δηλαδή δεν μπορούν να διεισδύσουν στις ξένες αγορές ή να προτιμηθούν από τους ντόπιους καταναλωτές από τα ομοειδή ξένα προϊόντα.Ας σκεφτούμε καλά λοιπόν τις επιλογές μας. Την ύστατη στιγμή, έπρεπε ήδη να έχει σημάνει κόκκινος συναγερμός και να είχαμε εντατικά ξεκινήσει να ασχολιόμαστε με τις παθογένειες της επιχειρηματικότητας. Αν αυτές δεν αναπροσαρμοσθούνε, και το καλύτερο εθνικό σχέδιο οικονομικής και επιχειρηματικής ανασυγκρότησης να ανακαλυφθεί, η οποιαδήποτε ανάπτυξη θα στηθεί σε γυάλινα πόδια, και θα κινδυνεύει να καταρρεύσει σα χάρτινος πύργος. Ήδη οι εραστές της δραχμής, οι χρεοκοπημένοι που επιζητούν την κατάρρευση των πάντων, αλλά και οι διαπλεκόμενοι που έχουν βγάλει τα λεφτά τους στην Ελβετία αναμένουν να αναγεννηθεί το κράτος - μαμούθ που μας έφερε ως εδώ για να κερδοσκοπήσουν εις βάρος των πολλών. Το μέλλον κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα. Όχι όμως λόγω Τσίπρα, ούτε λόγω ακυβερνησίας. Σαφώς και μία κυβέρνηση Αριστεράς δεν πείθει με όσα εξαγγέλει, αλλά άλλο τόσο δυστυχώς δεν πείθει μία κυβέρνηση της άλλης πλευράς η οποία και μας έφερε στο χάλι που είμαστε σήμερα. Όμως όποιο κόμμα επικρατήσει θα είναι μία απόφαση δημοκρατική, αφού θα είναι η επιλογή του εκλογικού σώματος.Το βέβαιο είναι, όποιος και αν αναλάβει τη διακυβέρνηση, είτε από τη μία είτε από την άλλη πλευρά, θα πρέπει να ασχοληθεί με τα ασφυκτικά τρέχοντα θέματα. Να επαναδιαπραγμευτεί άμεσα τη συμφωνία δανεισμού, να ανακουφίσει τις ευπαθέστερες ομάδες, να αναμορφώσει το φορολογικό σύστημα, να εκσυγχρονίσει το διαβόητο για την ανικανότητα του ελληνικό κράτος και να κινητοποιήσει τις παραγωγικές ομάδες ώστε να ζωντανέψει η ασθενής ελληνική οικονομία.

Στην Ήπειρο αύριο ο Παναγιώτης Ψωμιάδης

Στα Ιωάννινα, στην Άρτα και στην Πρέβεζα θα βρεθεί ο επικεφαλής του προεκλογικού αγώνα της Ν.Δ. στη Β. Ελλάδα Παναγιώτης Ψωμιάδης, την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012.Αναλυτικά το πρόγραμμα της προεκλογικής περιοδείας του Π. Ψωμιάδη έχει ως εξής:
Ιωάννινα:
Άφιξη 10:00 π.μ.
Συνεντεύξεις σε τοπικά Μ.Μ.Ε. και βόλτα στο κέντρο της πόλης
Άρτα:
13.00: Βόλτα στο κέντρο της πόλης
14.30: Συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Ν.Ο.Δ.Ε. Άρτας
Πρέβεζα:
18.30: Συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Ν.Ο.Δ.Ε. Πρεβέζης
19.30: Επίσκεψη στα χωριά Ν. Σινώπη και Ν. Σαμψούντα
21.00: Κεντρική ομιλία στην πλατεία Ελευθερίας στην Πρέβεζα
22.00: Βόλτα στο κέντρο της πόλης

Η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Άρτας για τον βανδαλισμό της προτομής του Α.Βελουχιώτη

Η Ν.Ε. Εκλογικού Αγώνα κι Ανασυγκρότησης ΠΑΣΟΚ Άρτας, θα ήθελε να καταδικάσει με τον πιο απερίφραστο τρόπο την φασιστική και τραμπούκικη ενέργεια του βανδαλισμού και της καταστροφής της προτομής του Άρη Βελουχιώτη στο χωριό Μεσούντα της Άρτας.Κάθε δημοκράτης πολίτης καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τη βία από όπου και αν προέρχεται, όπως κι αν εκδηλώνεται, εναντίον όποιου και αν εκδηλώνεται. Δυστυχώς το κλίμα της άκρατης πόλωσης και διχασμού που έχει δημιουργηθεί τεχνηέντως από τη Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, οδηγεί σε ακραίες αντιλήψεις και πρακτικές, με αποτέλεσμα το αυγό του φιδιού να έχει εκκολαφτεί πλέον.Ζούμε πραγματικά τον κίνδυνο ενός νέου διχασμού.Η οικονομική κρίση που βιώνουμε, είναι μόνο ένα σύμπτωμα μιας γενικότερης κρίσης, που αφορά την κοινωνία, την οικονομία, τους θεσμούς, την πολιτική, τον πολιτισμό. Όμως, την ίδια ώρα, που έχουμε ανάγκη από περισσότερη δημοκρατία, κάποιοι που δήθεν λειτουργούν στο όνομα του λαού, καλλιεργούν την άρνηση, το μίσος, τη βία.Απέναντι σ’ αυτά τα φαινόμενα, σε αυτές τις πρακτικές, η απουσία και η παραίτηση δεν δικαιολογούνται, η καταγγελία και η καταδίκη δεν αρκούνΗ αντιμετώπιση της επιχείρησης εκφασισμού της πολιτικής και κοινωνικής ζωής, αφορά όλους μας, απαιτεί την ενεργό συμμετοχή όλων των δημοκρατών πολιτών στη διαμόρφωση της καθημερινής μας ζωής, στον αγώνα για την προάσπιση και εμβάθυνση της Δημοκρατίας.Σήμερα, που οι Έλληνες καταβάλουν μια μεγάλη προσπάθεια για να βγει η χώρα από την κρίση, για να δημιουργήσουμε μια Ελλάδα περήφανη και αυτοδύναμη, δεν χωρούν τραμπουκισμοί, νεοφασισμοί, αυταρχισμοί και βία.


Γραφείο Τύπου Νομαρχιακής Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα και Ανασυγκρότησης ΠΑΣΟΚ Άρτας

Σε εξέλιξη οι έρευνες για την κλοπή της προτομής του Άρη Βελουχιώτη

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη αγνώστων δραστών, οι οποίοι νυκτερινές ώρες της Τρίτης, αφαίρεσαν, από την κεντρική πλατεία του χωριού Μεσούντα Άρτας, μπρούτζινη προτομή ιστορικού προσώπου (Άρη Βελουχιώτη), διαστάσεων 50 x 50, καθώς και την μαρμάρινη επένδυση της τσιμεντένιας βάσης που ήταν τοποθετημένη η προτομή.Την προανάκριση για το συγκεκριμένο περιστατικό διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Βουργαρελίου Άρτας.

Η κεντρική ομιλία του ΣΥΡΙΖΑ στην Άρτα

Την Παρασκευή 15 Ιουνίου στις 20:30 στην πλατεία Κακαβά ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Άρτας πραγματοποιεί την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση με ομιλητή τον ευρωβουλευτή Νίκο Χουντή.Χθες Τετάρτη 13 Ιουνίου, οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ παραχώρησαν συνέντευξη τύπου στο ξενοδοχείο Κρόνος.

Αύριο η ομιλία του Πέτρου Ευθυμίου στα Γιάννενα

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων καλεί όλα τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ στην πολιτική προεκλογική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012 και ώρα 19.30 στα Λιθαρίτσια με ομιλητή τον Πέτρο Ευθυμίου

.

Ενοχλημένος ο Δήμος από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή

Έντονη είναι η ενόχληση στο Δήμο Ιωαννιτών για την απόρριψη από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Ηπείρου του αιτήματος για χρηματοδότηση του έργου «Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων υδάτων Δημοτικής Κοινότητας Ανατολής». Η απόρριψη δε συνίσταται σ’ αυτό καθ’ αυτό το γεγονός, αλλά κυρίως στην αιτιολόγηση που αφήνει εκτεθειμένο το Δήμο, παρουσιάζοντάς τον να έχει υποβάλλει μία εξαιρετικά ελλιπή πρόταση. Συγκεκριμένα στην αιτιολόγηση αναφέρεται ότι δεν έχουν υποβληθεί: - Ρυμοτομικό σχέδιο επέκτασης οικισμού Ανατολής και εγκριτική απόφαση - Έγγραφο περιβαλλοντικής αδειοδότησης ή απαλλαγής - Γνωμοδοτήσεις αρμόδιων περιφερειακών υπηρεσιών Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού - Έγγραφο διατύπωσης σύμφωνης γνώμης για την προτεινόμενη διαμόρφωση της υπάρχουσας αποστραγγιστικής τάφρου Τ1 από τον αρμόδιο φορέα λειτουργίας (ΓΟΕΒ Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων) - Συνολική περιγραφή και σχέδιο αποχέτευσης των όμβριων υδάτων της ευρύτερης περιοχής για την τεκμηρίωση της λειτουργικότητας του προτεινόμενου έργου. - Υδραυλικοί υπολογισμοί για το προτεινόμενο δίκτυο αποχέτευσης όμβριων υδάτων. Ελλείψεις εντόπισε η ΕΔΑ και στην τεχνική μελέτη, αναφέροντας ελλιπή τεχνική περιγραφή κυρίως όσον αφορά την κατάληξη του προτεινόμενου δικτύου σε αποδέκτη, ελλιπή σχέδια (έλλειψη μηκοτομών, διατομών, αποτύπωσης της κατάληξης του δικτύου σε αποδέκτη στην οριζοντιογραφία), και ελλιπείς προμετρήσεις εργασιών (ποσότητες χωρίς τεκμηρίωση, υπολογιστικά λάθη, ελλείψεις εργασιών). Η ένσταση του Δήμου συνίσταται στο ότι τα έγγραφα υπήρχαν και αυτό είχε δηλωθεί στην υπηρεσία, απλώς δεν είχαν κατατεθεί επισήμως, καθώς απέμεναν οι τυπικές εγκρίσεις από άλλες αρμόδιες υπηρεσίες που έπρεπε να γνωμοδοτήσουν ή να δώσουν σύμφωνη γνώμη. Απόδειξη του ότι στην ουσία η πρόταση δεν έχει προβλήματα και ελλείψεις, είναι πως πρόκειται να επανυποβληθεί από το Δήμο Ιωαννιτών. Ανέμεναν την απόρριψη Αυτό, ωστόσο, που προκύπτει από την εξέλιξη αυτή και έχει ξεχωριστή σημασία, είναι ότι από το Δήμο Ιωαννιτών υποστηρίζουν πως ανέμεναν την απόρριψη τουλάχιστον μίας από τις 13 συνολικά προτάσεις που έχουν υποβάλλει για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα «Ολοκληρωμένα Σχέδια για την Αστική Ανάπτυξη και Αγροτική Αναγέννηση». Ο Δήμος Ιωαννιτών, προφανώς καλύτερα προετοιμασμένος και διαθέτοντας τεχνικές υπηρεσίες με μεγαλύτερη εμπειρία, κατάφερε και κατέθεσε πρώτος 13 προτάσεις προς χρηματοδότηση, με το συνολικό ύψος του προϋπολογισμού να φτάνει τα 9,5 εκ. ευρώ, όταν το σύνολο του προϋπολογισμού του προγράμματος για την Ήπειρο έφτανε τα 10 εκ. ευρώ. Με δεδομένο ότι το πρόγραμμα είναι ανταγωνιστικό, είναι εμφανές ότι ο Δήμος Ιωαννιτών θα μπορούσε να αντλήσει σχεδόν το σύνολο των κονδυλίων, αφήνοντας «εκτός νυμφώνος» όλους τους υπόλοιπους ΟΤΑ της Ηπείρου. Πιθανώς, λοιπόν, να βρέθηκε ένας εύσχημος τρόπος να δοθεί η δυνατότητα για την έγκριση προτάσεων και σε άλλους Δήμους πλην του Δήμου Ιωαννιτών. Σε ότι αφορά το αν προκύψει κάποιο πρόβλημα στον προγραμματισμό έργων του Δήμου, τονίζεται ότι το συγκεκριμένο δεν ήταν σε αυτά που χαρακτηρίζονται πρώτης προτεραιότητας και υπάρχει κατατεθειμένη μία ακόμη πρόταση που αφορά δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων στην Ανατολή μαζί με έργα οδοποιίας.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ:Το σωματείο εργαζομένων καταγγέλλει προσπάθεια τρομοκράτησης

Ανησυχία προκαλεί η πρόσφατη παρέμβαση που σημειώθηκε προχθές στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων στο φόντο της εξελισσόμενης και εξαγγελθείσας εδώ και μια βδομάδα γενικής συνέλευσης των εργαζομένων. Συγκεκριμένα, μετά από καταγγελίες δύο χειρουργών περί παρακώλυσης λειτουργίας και κατάληψης των χειρουργείων από το νοσηλευτικό προσωπικό και κατόπιν εισαγγελικής εντολής, εμφανίστηκαν αστυνομικοί ... μέσα στα χειρουργεία για να διαπιστώσουν αν ισχύουν οι καταγγελίες. Ωστόσο, τα προγραμματισμένα χειρουργεία έγιναν κανονικά και προσωπικό ασφαλείας υπήρχε στα χειρουργεία καθ' όλη τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης, το δε πανεπιστημιακό νοσοκομείο δε βρισκόταν σε εφημερία και δεν προέκυψε κανένα έκτακτο περιστατικό όπως άλλωστε διαβεβαίωσε και η ίδια η διοίκηση του νοσοκομείου.Με ομόφωνη απόφαση, το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων καταγγέλλει αυτές τις πρακτικές. «Αποτελεί, σημειώνει, συνέχεια του κλίματος αμφισβήτησης του δικαιώματος συνδικαλιστικής δράσης των εργαζομένων που καλλιεργήθηκε το προηγούμενο διάστημα από τη διοίκηση του νοσοκομείου (στις 7 Δεκέμβρη του 2011 κατά τη διάρκεια γενικής συνέλευσης με εντολή της διοίκησης ζητούνταν από τους διευθυντές των υπηρεσιών κατάλογοι με όσους εργαζόμενους θα κατέβουν στη γενική συνέλευση). Στοχοποιήθηκαν οι συναθροίσεις των εργαζομένων ως βασικός παράγοντας δυσλειτουργίας του νοσοκομείου την ίδια στιγμή που η καθημερινή δραματική εικόνα του νοσοκομείου περιλαμβάνει επικίνδυνες ελλείψεις προσωπικού, ελλείψεις υγειονομικού υλικού, φαρμάκων. Επικαλέστηκαν ακόμα και τον νόμο 1264 που ορίζει ότι οι γενικές συνελεύσεις πρέπει να γίνονται εκτός ωραρίου εργασίας. Τα νοσοκομεία όμως λειτουργούν σε 24ωρη βάση οπότε δεν μπορούν να γίνονται συνελεύσεις στα νοσοκομεία!Η πράξη αυτή τρομοκρατίας καθόλου τυχαία έγινε κατά τη διάρκεια γενικής συνέλευσης όπου απορρίφθηκε καθ' ολοκληρία ο νέος Οργανισμός του ΠΓΝΙ που καταργεί θέσεις εργασίας και συρρικνώνει λειτουργίες του νοσοκομείου, προσαρμόζοντας το νέο Οργανισμό στις νέες άγριες περικοπές χρηματοδότησης και την πολιτική ταχείας ιδιωτικοποίηση δομών του νοσοκομείου. Αποτελεί μέρος της συνολικής προσπάθειας ποινικοποίησης κάθε δραστηριότητας αμφισβήτησης της άγριας αντιλαϊκής πολιτικής με πολλά παραδείγματα ποινικοποίησης σε κάθε εργασιακό χώρο. Αποτελεί αναγκαιότητα της πολιτικής ιδιωτικοποιήσεων η οποία για να εφαρμοστεί χρειάζεται εκτός από φτηνούς και υπάκουους εργαζόμενους».

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για την για την καταστροφή του μνημείου του Άρη Βελουχιώτη στη Μεσούντα

Ακόµα και τα σύµβολα του ΚΚΕ, δηµιουργούν πανικό και τρόµο σε εκείνους που δικαίως έχουν λόγο να φοβούνται την οργανωµένη αντεπίθεση του λαού µας µε όρους ρήξης και ανατροπής, που θα τσακίσει την εξουσία τους.Γι’ αυτό και βράδυ Τρίτης, µέσα στο σκοτάδι της « ανωνυµίας», « άγνωστοι» κατέστρεψαν το µνηµείο που είχε στηθεί στη Μεσούντα Άρτας προς τιµή του Άρη Βελουχιώτη και προξένησαν ζηµιές στο µνηµείο του ∆ΣΕ στις Μελάτες Άρτας. Οι οµάδες των τραµπούκων που ξαµωλήθηκαν από τα αστικά επιτελεία λίγες µέρες πριν τις εκλογές της 17ης Ιούνη, µε όποιον επιθετικό προσδιορισµό και αν παρουσιάζονται,στόχο έχουν εσένα: τον εργάτη, τον αυτοαπασχολούµενο ΕΒΕ, τον φτωχό αγρότη, το νέο και τη νέα, τη γυναίκα των λαϊκών οικογενειών! Στόχο έχουν το µυαλό και την ψήφο σου ποντάροντας στην τροµοκράτηση της συνείδησής σου για να σε κάνουν να υιοθετήσεις « λύσεις» που βρίσκονται απέναντι από τα δικά σου, ταξικά συµφέροντα!ΜΗΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙΣ! Είσαι ο παραγωγός του πλούτου, κάθε πλούτου που παράγεται στην χώρα µας! Σε χρειάζονται, δεν τους χρειάζεσαι! Χωρίς εσένα, κανένα γρανάζι δεν γυρνά γι’ αυτό το λόγο, µπορείς να ζήσεις χωρίς αφεντικά! Μπορείς να οργανώσεις την οικονοµία της χώρας µε κριτηριο τις ανάγκες σου! Μπορείς να αναπτύξεις τις δυνατότητες της χώρας που σήµερα καταληστεύονται και καταστρέφονται από τη δράση των µονοπωλίων και τους κανόνες της εξουσίας τους!Μπορείς να γίνεις κύριος του εαυτού σου και του µόχθου σου και όχι να εξαθλιώνεσαι για ξένα χρέη και ελλείµατα! Μπορείς να ανοίξεις το δρόµο για τη δική σου, πραγµατική εξουσία παίρνοντας τα κλειδιά της οικονοµίας στα δικά σου χέρια! Οι ταξικοί σου αντίπαλοι και το πολιτικό τους προσωπικό, το γνωρίζουν αυτό καλά γι’ αυτό φοβούνται το οργανωµένο, ταξικά προσανατολισµένο κίνηµα σου!Τρέµουν για την ώρα που αυτή η προοπτική θα ριζώσει βαθειά στη συνείδησή σου γι’αυτό αποζητούν, πάση θυσία την αποδυνάµωση του ΚΚΕ! ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗ ΧΑΡΗ! Η ιστορία του ΚΚΕ δεν εξαφανίζεται µε βανδαλισµούς γιατί είναι βαθειά ριζωµένη και συνδεδεµένη µε τον ίδιο το λαό µας.Το ΚΚΕ δεν βάζει νερό στο κρασί του γιατί η πραγµατικότητα το επιβεβαιώνει καθηµερινά. Στο πραγµατικό δίληµµα « ή µε τα µονοπώλια ή µε το λαό», η απάντηση πρέπει να είναι ξεκάθαρη, αποφασιστική και δυνατή: ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ για να γίνει ο λαός πρωταγωνιστής!

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ Β/∆ ΕΛΛΑ∆ΑΣ
ΤΟΥ ΚΚΕ

Προγραμματικές Συμβάσεις για τη μελέτη και κατασκευή δημόσιων δασοτεχνικών έργων

Δύο Προγραμματικές Συμβάσεις με στόχο τη μελέτη και εκτέλεση δημόσιων δασοτεχνικών έργων, συνολικής δαπάνης 500.000,00 €, στις περιοχές Πωγωνίου και Κόνιτσας υπεγράφησαν μεταξύ της Γενικής Γραμματέως Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας κ. Δήμητρας Γεωργακοπούλου – Μπάστα και των κ.κ. Κων/νου Καψάλη και Παν. Γαργάλα, Δημάρχων των αντίστοιχων περιοχών.Αναλυτικότερα στόχος των ανωτέρω προγραμματικών συμβάσεων είναι :
1.Η προώθηση δραστηριοτήτων δασικής αναψυχής, ανάδειξης και προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος στην περιπατητική διαδρομή Άγιος Κοσμάς – Γεφύρι Μαύρικας – Ρουψιά Αγ. Παρασκευή σε δημόσια δάση και εκτάσεις στην περιοχή του Δήμου Πωγωνίου, συνολικής δαπάνης 400.000,00 €.
2.Η Οργάνωση και λειτουργία του Εθνικού Δρυμού Βίκου – Αώου και ιδίως η προώθηση δραστηριοτήτων δασικής αναψυχής, ανάδειξης και προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος σε δημόσια δάση και δασικές εκτάσεις στη θέση «Γέφυρα Βοϊδομάτη περιοχής Τ.Κ. Κλειδωνιάς του Δήμου Κόνιτσας», συνολικής δαπάνης 100.000,00 €.
Η δαπάνη για την υλοποίηση των έργων θα καλυφθεί εξ’ ολοκλήρου με μέριμνα των αντίστοιχων Δήμων, από πόρους που θα εξασφαλίσουν οι ίδιοι.

Μήνυση για τα παλιά σιδερένια κρεβάτια της φυλακής που πετάχτηκαν στη Δουρούτη

Μπορεί ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας» Νίκος Γκόντας να δηλώνει με κάθε ευκαιρία και αφορμή ότι τάσσεται κατά της ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής, δεν ισχύει όμως το ίδιο και το μέλος της παράταξης τους και πρώην αντιδήμαρχο Κώστα Τσάγκα, υποψήφιο βουλευτή με το ΛΑ.Ο.Σ, ο οποίος έχει αποδυθεί σε έναν αγώνα καταμήνυσης δημοτικών συμβούλων και εργαζομένων.Αυτή τη φορά η ...είδηση έρχεται από τα σκουπίδια της χωματερής Δουρούτης και συγκεκριμένα για παλιά σιδερένια κρεβάτια που είχαν πεταχτεί εκεί από τη φυλακή Σταυρακίου. Ήταν η εύκολη λύση η χωματερή για όποιον ήθελε να ξεφορτωθεί άχρηστα υλικά.Η κατάληξη, μετά από μήνυση που κατέθεσε ο κ. Τσάγκας ήταν να προσαχθεί στο αυτόφωρο ο υπεύθυνος του εργοταξίου του δήμου ο οποίος έδωσε άδεια να πάρουν τα άχρηστα αυτά υλικά από τη χωματερή, Ρομά που μαζεύουν ανά την πόλη παλιοσίδερα.Τελικά, αφέθηκε ελεύθερος ο μηνυθείς (δεν γνωρίζουμε ποιοι άλλοι μηνύθηκαν) και θα γίνει τακτική ανάκριση, όμως η ενέργεια από ένα πολιτικό πρόσωπο, είναι αυτή που μετράει και δείχνει ότι ακόμη για το παραμικρό γίνονται μηνύσεις.Το ερώτημα που τίθεται είναι ποια η παρανομία, όταν πρόκειται για παλιοσίδερα που ο ανάδοχος του έργου αποκατάστασης της χωματερής έπρεπε να θάψει;Θα ήταν προτιμότερο να μείνουν θαμμένα τα παλιά σιδερένια κρεβάτια στην έτσι κι αλλιώς επιβαρυμένη χωματερή από το να απομακρυνθούν;Δεν πρόκειται δα, για δημοτική περιουσία που εκποιήθηκε αδιαφανώς και είχε αξία, άλλωστε αν άξιζαν δεν θα τα πετούσε η διεύθυνση της φυλακής. Είναι επίσης γνωστό ότι καθημερινά από σπίτια και επιχειρήσεις διατίθενται τέτοια υλικά προς ανακύκλωση και οι Ρομά που τα μαζεύουν προσφέρουν και βγάζουν το μεροκάματο τους.Ο αντίλογος μπορεί να είναι ότι ο δήμος θα μπορούσε να αξιοποιήσει τα παλιοσίδερα της χωματερής και να εισπράξει κάτι, αλλά επί δεκαετίες στη χωματερή μόνο εναποθέσεις γίνονταν και δεν ενδιαφέρθηκε ούτε η δημοτική αρχή στην οποία μετείχε και ο κ. Τσάγκας για να απαλλαγεί η χωματερή, έστω από τα παλιοσίδερα.Μήπως ξεχνά κανείς τον όγκο παλιών ελαστικών που είχαν εναποτεθεί και κάηκαν στην περσινή πυρκαγιά στη χωματερή;Υπάρχει πεδίον δόξης λαμπρόν για αντιπολίτευση στο δήμο, αλλά με τα σκουπίδια και άχρηστα υλικά της χωματερής, δεν νομίζουμε ότι αξίζει να ασχολείται κανείς.

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ