Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2012

Ένοπλη ληστεία στο Μικρό Γαρδίκι Ιωαννίνων

Σήμερα το πρωί, στο Μικρό Γαρδίκι Ιωαννίνων, όπως καταγγέλθηκε, δύο άγνωστοι δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, εισήλθαν σε οικία και αφού ακινητοποίησαν την ιδιοκτήτρια, με την απειλή κυνηγετικών όπλων αφαίρεσαν μικρό χρηματικό ποσό, κοσμήματα και έναν φορητό υπολογιστή.Διεξάγονται αστυνομικές αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Δηλώσεις Περιφερειάρχη για τους Έλληνες ομογενείς της Αλβανίας

Οι υπηρεσίες της Κοινωνικής Πρόνοιας διαχρονικά έκαναν το καθήκον τους, ως προς την έκδοση των βιβλιαρίων Υγείας. Υπάρχουν έγγραφα του Υπουργείου Υγείας του 2007 και του 2009, στα οποία δίνονται κατευθύνσεις πως θα αντιμετωπίσουν τα ζητήματα των ομογενών της Αλβανίας, υπογράμμισε σήμερα σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, με αφορμή σχετικό δημοσίευμα. Τα έγγραφα αυτά, όπως πρόσθεσε, έχουν αποδέκτες όλες τις τότε νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις της χώρας. Το καθεστώς – συνέχισε- άλλαξε με έγγραφο του Υπουργείου Υγείας (21-3-2011) που έχει αποδέκτη μόνο το Δήμο Ιωαννιτών και σε απάντησή σχετικού εγγράφου του.Και ο Περιφερειάρχης κ. Αλεξ. Καχριμάνης, κατέληξε: «Θεωρώ ότι κάθε εποχή είχε τις δικές της οδηγίες από το Υπουργείο Υγείας και οι υπηρεσίες έκαναν αυτό που τους υπαγόρευε το καθήκον τους. Ας μη ξεχνάμε ότι μέχρι πρόσφατα λειτουργούσε νοσοκομείο στο Αργυρόκαστρο με δαπάνες του Ελληνικού κράτους για να βοηθηθούν οι ομογενείς της Βορείου Ηπείρου. Όταν η πατρίδα γνωρίζει ότι έχει μια Μειονότητα δίπλα, η οποία πέρασε τα πάνδεινα είχε την ηθική υποχρέωση να τους στηρίξει. Τώρα, που άλλαξαν τα οικονομικά γενικότερα, άλλαξε και την πολιτική της. Είμαστε από αυτούς που πιστεύουμε στον Ελληνισμό και θεωρούμε ότι το κράτος έκανε διαχρονικά το πρέπον ανάλογα με την οικονομική του κατάσταση».

Ο Δ. Βίτσας από τα Γιάννινα:Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ το δίλλημα των εκλογών

Στα δείνα που έχουν φέρει στη χώρα και τους πολίτες της καθώς και στη σημερινή κατάσταση της ελληνικής κοινωνίας επικέντρωσε στην χθεσινή του ομιλία στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ, Δημήτρης Βίτσας, καθώς επίσης και οι δύο υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ στα Γιάννινα, Άρης Σπέγγος και Γιάννης Καραγιάννης.Η συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην πόλη μας ήταν για μια ακόμα φορά, μετά απ' αυτή που έγινε πριν τις πρώτες εκλογές παρουσία του Αλέξη Τσίπρα, πολυπληθής με τους ομιλητές πέραν των αναφορών τους στην οικονομία να ασκούν σκληρή κριτική στις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. για τις ευθύνες που έχουν για το γεγονός ότι η χωρά βρίσκεται σήμερα δέσμια των δανειστών της.Την εκδήλωση άνοιξε ο γραμματέας του ΣΥΝ Ιωαννίνων Κώστας Βενέτης ο οποίος τόνισε στον σύντομο χαιρετισμό του πως πραγματικός αντίπαλος για ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. είναι η χειμαζόμενη ελληνική κοινωνία.Οι δε υποψήφιοι βουλευτές στο Νομό μας Άρης Σπέγγος και Γιάννης Καραγιάννης που πήραν το λόγο πριν τον κεντρικό ομιλητή, περιέγραψαν την κατάσταση της ελληνικής κοινωνίας με τον δεύτερο να επικεντρώνει περισσότερο στα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Ήπειρος.O γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ Δημήτρης Βίτσας περιέγραψε από την πλευρά του αναλυτικά όλες τις προβλέψεις του δεύτερου μνημονίου, απαντώντας εμμέσως στο προεκλογικό δίλημμα ΣΥΡΙΖΑ ή Μνημόνιο που έθεσε το τελευταίο διάστημα ο Αλέξης Τσίπρας.Μεταξύ άλλων ο κ. Βίτσας τόνισε τα εξής:«Την Κυριακή συγκρούονται δύο επιλογές η μία είναι η συνέχιση του μνημονίου και η άλλη η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ.Το μνημόνιο δύο που υπέγραψαν Βενιζέλος και Σαμαράς προβλέπει 15% μείωση του μισθολογικού κόστους ανά μονάδα προϊόντος κι άρα 22% πιο κάτω ο κατώτερος μισθός κι άρα νέες μειώσεις στου μισθούς. Επίσης 25% αύξηση στο ρεύμα, 15.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων άμεσα και 150.000 μέχρι το 2014, 3,3 δις ευρώ περικοπές στην υγεία και συντάξεις κι άρα τον φθινόπωρο δεν θα υπάρχουν επικουρικές, καθώς επίσης και ξεπούλημα δημόσια γης. Αυτό είναι το μνημόνιο και όποιος ψηφίζει ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. ψηφίζει αυτό.Δεν το λένε όμως οι κύριοι της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ παρά μιλάνε για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου αλλά μέχρι σήμερα όσες φορές το επιχείρησαν γύρισαν με χειρότερα μέτρα.Αυτή η κατάσταση δεν αντέχεται και μας οδηγεί στην χρεοκοπία και στο εθνικό νόμισμα και έξω από την Ε.Ε..Τα λεφτά είναι πολλά και τα προνόμια πολλά και δεν θέλουν να τα χάσουν και γι' αυτό σπείρουν τον φόβο στον κόσμο λέγοντας ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει κυβέρνησει τότε αυτοί που μας δανείζουν θα σταματήσουν να το κάνουν και θα καταρρεύσει η χώρα γιατί τα ταμεία είναι άδεια. Δεν λένε όμως ότι η πολιτική τους είναι αυτή που τα άδειασε».

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ο ΣΥΡΙΖΑ Άρτας για την καταστροφή του μνημείου του Άρη Βελουχιώτη στη Μεσούντα

Καταγγελία εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ Άρτας στην οποία αναφέρει: "Χθες βράδυ άγνωστοι κατέστρεψαν στη Μεσούντα Άρτας το μνημείο του Άρη Βελουχιώτη. Η αστυνομία ενεργεί έρευνες, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν συλληφθεί οι υπαίτιοι. Είμαστε σίγουροι ότι πίσω από αυτή την άνανδρη και θρασύδειλη επίθεση βρίσκονται ακροδεξιοί και φασίστες, οπαδοί της τυφλής και ανεξέλεγκτης βίας σαν αυτή που είδαμε την περασμένη βδομάδα σε ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή, σαν αυτή που βλέπουμε καθημερινά στις γειτονιές της Αθήνας σε βάρος μεταναστών, και αριστερών, σαν αυτή που επαγγέλλονται οι εχθροί της δημοκρατίας, οι νοσταλγοί του ναζισμού, της μισαλλοδοξίας και του βάρβαρου ολοκληρωτισμού.Αυτοί που προσπάθησαν να σπιλώσουν τη μνήμη του μεγάλου αγωνιστή και λαϊκού ηγέτη Άρη Βελουχιώτη, μόλις τρεις μέρες πριν την ιστορική επέτειο της συμπλήρωσης 67 χρόνων από τον τραγικό θάνατό του και μαζί μ΄αυτόν και τους χιλιάδες ανώνυμους αγωνιστές της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της προκοπής αυτού του τόπου, δεν δείχνουν με αυτή τους την πράξη παρά τον φόβο και τον πανικό τους, μπροστά στην ραγδαία άνοδο της ριζοσπαστικής αριστεράς. Η άνοδος αυτή όμως όχι μόνο δεν πρόκειται να ανακοπεί με τέτοιες πράξεις βίας, αλλά αντιθέτως η λαϊκή μήνις και κατακραυγή θα συμπαρασύρει και θα εξαφανίσει όλους αυτούς που τις χρησιμοποιούν. Η μνήμη των αγώνων του λαού μας και οι ιδέες της ανεξαρτησίας, της λαϊκής κυριαρχίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης δεν σπιλώνονται από τέτοιες αποτρόπαιες ενέργειες. Η νίκη θα είναι δική μας. Η νίκη θα είναι του λαού!" Το διπλό αυτό χτύπημα φασιστών σε μνημεία άμεσα συνδεδεμένα με την ιστορία του λαϊκού και αριστερού κινήματος θύμισε σε αγωνιστές και αγωνίστριες το λιθοβολισμό, που τους επιφύλαξαν κάτοικοι των ορεινών χωριών της Άρτας, όταν τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης ανέβαιναν στη Μεσούντα για να τιμήσουν τον Άρη και τους συντρόφους του.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Συνάντηση αντιπροσωπείας της ΝΔ με τον Βασίλη Μπολάνο και στελέχη της ΟΜΟΝΙΑΣ

Αντιπροσωπεία της Νέας Δημοκρατίας αποτελούμενη από τον κ. Αντώνη Μπέζα πρώην Υφυπουργό και υποψήφιο Βουλευτή Θεσπρωτίας, τον κ. Γιάννη Χονδρόγιαννο υπεύθυνο περιφερειακής οργάνωσης Ηπείρου, τον κ. Αλκιβιάδη Λάμπρου Πρόεδρο ΝΟ.Δ.Ε Θεσπρωτίας και τον κ. Βασίλη Γιόγιακα πρώην Νομάρχη Θεσπρωτίας, συναντήθηκε την Τρίτη 12 Ιουνίου 2012 στην Ηγουμενίτσα, με τον Γενικό Πρόεδρο της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ κ. Βασίλη Μπολάνο και ομάδα Έπαρχων της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας της Αλβανίας.Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελληνική μειονότητα της Αλβανίας. Οι εκπρόσωποι της ΝΔ δήλωσαν την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη του κόμματος στην Ελληνική μειονότητα η οποία θα εκφραστεί με οποιαδήποτε τρόπο και με συγκεκριμένα μέτρα.Ο κ. Μπολάνος και οι παριστάμενοι Έπαρχοι αναγνώρισαν τη διαχρονική συνεισφορά της Νέας Δημοκρατίας και τις ιδιαίτερες προσπάθειες του Προέδρου της κ. Αντώνη Σαμαρά για τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό.Παράλληλα, δήλωσαν ομόφωνα ότι ως αναπόσπαστο και υγιές τμήμα του Ελληνισμού, θεωρούν πως ανεξαρτήτως πολιτικών τοποθετήσεων στο παρελθόν, έχουν υποχρέωση να στηρίξουν με την εκλογική τους συμπεριφορά στην κρίσιμη αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου τη Νέα Δημοκρατία. Για να διασφαλιστεί η ισότιμη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη, να υπάρξει πολιτική σταθερότητα, να συσπειρωθούν όλοι οι Έλληνες στον κοινό αγώνα για την έξοδο από την κρίση και για να μπορέσει η Ελλάδα να βοηθήσει τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό να μεγαλουργήσει στη γενέθλια γη του.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ:Δημόσια συζήτηση για το έργο του προγράμματος MED 2007-2013

Η Περιφέρεια Ηπείρου, σε συνεργασία με εταίρους από τη Μεσόγειο, συμμετέχει στην υλοποίηση του έργου διακρατικής συνεργασίας «ICS – SMEs and Cooperative Economy for Local Development» που συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα MED 2007-2013. Γενικός στόχος του έργου είναι η ενίσχυση των καινοτομικών δυνατοτήτων των συνεταιριστικών επιχειρήσεων στους κλάδους αλιείας, γεωργίας, τουρισμού και περιβάλλοντος, καθώς επίσης και η προώθησή τους στις διεθνείς αγορές.Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου η Περιφέρεια Ηπείρου διοργανώνει δημόσια συζήτηση αναφορικά με τις διαδικασίες σύστασης συνεργατικών σχηματισμών (clusters) των συνεταιρισμών που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Ηπείρου. Η συζήτηση έχει στόχο την ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων σχετικά με τις δράσεις που πρέπει να αναληφθούν για την ενίσχυση της δημιουργίας συνεργατικών σχηματισμών (clusters) συνεταιρισμών στην Περιφέρεια Ηπείρου.Η συζήτηση θα διεξαχθεί την Παρασκευή 15/6/2012 και ώρα 12:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΠΤΑ ΗΠΕΙΡΟΥ (Ν. Ζέρβα 28-30, Ιωάννινα β’ όροφος- τηλ 2651034054).

Πραγματοποιήθηκε το 1ο ROAD SHOW ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, στα πλαίσια των προσπαθειών του για την προβολή και προώθηση του τουριστικού προϊόντος του νομού μας, διοργάνωσε και υλοποίησε το 1ο ROAD SHOW ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ στις πόλεις Κοζάνη (07/06), Βέροια(08/06) και Θεσσαλονίκη(09/06).Η δράση περιλάμβανε εγκατάσταση φορητού περιπτέρου για μια ημέρα σε κεντρική πλατεία των ανωτέρω πόλεων για την ενημέρωση των κατοίκων και την διανομή τουριστικού υλικού του νομού μας, μεγάλο τμήμα του οποίου ανατυπώθηκε με δαπάνες του ΟΛΗΓ ΑΕ.Η αποστολή του Επιμελητηρίου έτυχε πολύ θερμής υποδοχής στις πόλεις Κοζάνη και Βέροια, όπου και εκδηλώθηκε μεγάλο ενδιαφέρον γνωριμίας του τόπου μας. Πολλοί επισκέπτες στο περίπτερο προβολής, δήλωσαν ότι γνώριζαν την περιοχή, ότι ήδη την έχουν επισκεφθεί και επιθυμούν να επανέλθουν και φέτος, χωρίς να αναφέρουν προβλήματα ή καταγγελίες για την επιχειρηματικότητά μας.Από την δράση μας αυτή, εισπράξαμε θετικό κλίμα αναφορικά με το ενδιαφέρον του κοινού για την νομό μας, ευελπιστώντας να μετατραπεί σύντομα σε πράξη, στηρίζοντας την τοπική μας επιχειρηματικότητα, στις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε.Επισημαίνουμε όμως, και τονίζουμε προς τις επιχειρήσεις μας, ότι όσες δράσεις και ενέργειες υλοποιηθούν από τους φορείς, όσο καλά να είναι οργανωμένες και στοχευμένες, δεν πρόκειται να φέρουν κανένα αποτέλεσμα, αν οι ίδιοι οι επιχειρηματίες δεν κινητοποιηθούν και εκμεταλλευθούν τις ευκαιρίες που εμφανίζονται.


Εκ της Διοικήσεως
Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας


Mini volley στο Μέτσοβο

Με επιτυχία πραγματοποίηθηκε στο Δημοτικό Σχοείου του Μετσόβου τουρνούα mini volley μεταξύ των μαθητών του Σχολείου. Με την συνδρομή κυρίως των γυμναστων αλλά και των δασκαλών τα παιδιά αγωνίστηκαν και διασκέδασαν παίζοντας βόλλευ στην αυλή του σχολείου. Το σχολείο ευχαριστεί την Ε.Σ.ΠΕ.ΔΕ για το υλικό που δάνεισε στο σχολείο και συνέβαλε στην πραγματοποίησει του τουρνούα. Ελπίζουμε η πρασπάθεια να συνεχιστεί και το επόμενο σχολικό έτος με την συμμετοχή και άλλων σχολείων της περιοχής. Στο Μέτσοβο δεν υπάρχει σωματείο πετοσφαίρισης αν και υπάρχει γυμναστήριο άριστων προδιαγραφών και ελπίζουμε οι αρχές του τόπου να συμβάλλουν στην δημιουργία σωματείου και την ανάδειξη του αθλήματος στην περιοχή.

Δήλωση Χρήστου Γκόκα για τις ζημιές στο μνημείο του Άρη Βελουχιώτη


Καταδικάζω απερίφραστα τη βανδαλιστική ενέργεια που είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή της προτομής του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ, Άρη Βελουχιώτη στη Μεσούντα.Τέτοιες ενέργειες , και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο, προσβάλλουν το δημοκρατικό αίσθημα των Ελλήνων και απειλούν την εθνική ομοψυχία που, πρώτο το ΠΑΣΟΚ με την αναγνώριση της ενιαίας και καθολικής εθνικής αντίστασης, κατοχύρωσε νομοθετικά.Τέτοιες πράξεις δεν είναι απλώς καταδικαστέες, αλλά δίνουν μια άλλη υπόσταση στην ανάγκη για εθνική συνεργασία και ενότητα.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΟΚΑΣ

Άγνωστοι βανδάλισαν το μνημείο του Άρη Βελουχιώτη στη Μεσούντα Άρτας

Στο χωριό Μεσούντα Άρτας, άγνωστοι προκάλεσαν φθορές στο μνημείο του Άρη Βελουχιώτη μόλις τρεις μέρες πριν την ιστορική επέτειο της συμπλήρωσης 67 χρόνων από τον τραγικό θάνατό του. Προφανώς οι ίδιοι προκάλεσαν ζημιές στο μνημείο του Δ.Σ.Ε στο χωριό Μελάτες, όπου το 1947 εξοντώθηκαν δύο λόχοι του Στρατηγείου των Τζουμέρκων.Αν και η Αστυνομία ενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό των υπαίτιων η επιλογή των δύο συγκερκιμένων μνημείων δεν αφήνει και πολλά περιθώρια άλλης σκέψης. Υπάρχει η εκτίμηση, ότι οι βανδαλισμοί αποτελούν κατά κάποιο τρόπο απάντηση των φασιστών στη μεγάλη συμμετοχή πολιτών της Άρτας στην αντιφασιστική συναυλία, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στο κέντρο της πόλης.


Την ένταξη στο ΕΣΠΑ του εξοπλισμού της Α.Ε.Ν. Ηπείρου υπέγραψε ο Περιφερειάρχης

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ η πράξη για την προμήθεια τεχνικού και εκπαιδευτικού εξοπλισμού Α.Ε.Ν. Ηπείρου (Πρέβεζας).Ο προϋπολογισμός της ανέρχεται σε 523.000 ευρώ και αφορά την προμήθεια κατάλληλου εκπαιδευτικού εξοπλισμού για τον εκσυγχρονισμό και συμπλήρωση εκπαιδευτικών μέσων διδασκαλίας των υφιστάμενων με σύγχρονο εξοπλισμό.Ειδικότερα η παραδοτέα πράξη περιλαμβάνει:
 Αναβάθμιση RADAR ARPA σε προσομοιωτή γέφυρας
 Σύστημα προσομοίωσης GMDSS TΩΝ ΕΞΙ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
 Εργαστήριο Αγγλικής γλώσας
 Εξοπλισμός Ν.Η.Ο.
Φορέας Υλοποίησης είναι το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

Ομιλία του Θ. Μωραΐτη στην προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στην Άρτα

Στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στην Άρτα, μίλησε το βράδυ της Τρίτης 12 Ιουνίου, ο υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Θάνος Μωραΐτης. Στην πολιτική εκδήλωση παρέστησαν οι υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος στην Άρτα, πρώην βουλευτές, στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και μέλη του ΠΑΣΟΚ. Ο υποψήφιος βουλευτής περιγράφοντας το σκηνικό που διαμορφώνεται στην χώρα, λίγες μέρες πριν τις εκλογές, έκανε λόγο για «εικόνα μιας ακυβέρνητης χώρας, μιας οικονομίας που αυτοακυρώνεται και μιας κοινωνίας που διαλύεται. Μέσα σε αυτό το ζοφερό σκηνικό, ζούμε τον κίνδυνο ενός νέου διχασμού, με ευθύνη της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.»Στη συνέχεια, αφού έκανε αναφορά στα δύσκολα δυόμιση χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ και τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν για να μείνει η χώρα όρθια, τόνισε πως τώρα, την πιο κρίσιμη ώρα, το ΠΑΣΟΚ με αίσθημα ευθύνης, με ρεαλισμό και αυτοκριτική, καταθέτει την πρόταση του για την έξοδο από την κρίση.Παραθέτοντας τα όσα επιτεύχθηκαν μέσα από σκληρές διαπραγματεύσεις, ο Θάνος Μωραΐτης μίλησε για κεκτημένα που η χώρα δεν πρέπει να απεμπολήσει, την στιγμή μάλιστα που διαμορφώνεται ένα ευνοϊκό κλίμα στην Ευρώπη με τις αλλαγές στους πολιτικούς συσχετισμούς και την ενίσχυση των δυνάμεων της Σοσιαλδημοκρατίας.Αναφερόμενος σε «παλιούς συντρόφους, που σήμερα δεν είναι κοντά μας» ο κ. Μωραΐτης, επισήμανε με νόημα: «Όταν παίρναμε σκληρά μέτρα όπως περικοπές , θα σας θυμίσω ότι όλοι αυτοί ήταν ακόμα εδώ. Πότε έγινε η εξέγερση όμως …..Όταν αποφασίσαμε να τραβήξουμε μια κόκκινη γραμμή με το πελατειακό κράτος. Όταν αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε ρήξεις και αλλαγές που περίμεναν δεκαετίες γιατί κάποιοι έτσι ήθελαν. Γιατί κάποιοι δεν εννοούσαν να ξεβολευτούν και να καταλάβουν ότι τελείωσε η εποχή που το κράτος ήταν το τσιφλίκι τους.»
Στη συνέχεια ο υποψήφιος βουλευτής , αναφέρθηκε στο διακύβευμα των εκλογών της 17ης Ιουνίου, λέγοντας πως το δίλλημα δεν είναι ευρώ ή δραχμή, αλλά εάν η χώρα θα βαδίσει σε ένα τυφλό, καταστροφικό δρόμο που οδηγεί η μονομερής καταγγελία του μνημονίου, ή εάν θα επιχειρηθεί με οργανωμένο, αξιόπιστο τρόπο η αναθεώρηση του προγράμματος που μπορεί να δώσει ανάσα αλλά και προοπτική στον λαό .«Την αναθεώρηση αυτή δεν μπορεί να την κάνει η Ελληνική δεξιά, αφού οι ομοϊδεάτες της στην Ευρώπη, προκάλεσαν τα μεγάλα αδιέξοδα, αλλά ούτε και οι δυνάμεις του λαϊκισμού που δηλώνουν ότι πάνε σε μια τυφλή καταγγελία του μνημονίου οδηγώντας τη χώρα σε μονοπάτια εθνικής καταστροφής. Δεν μπορούν να το κάνουν δυνάμεις που υιοθετούν παλαιοκομματικές νοοτροπίες και παθογένειες του χθες με τις οποίες εμείς έχουμε πάρει οριστικά διαζύγιο.» είπε χαρακτηριστικά ο Θάνος Μωραΐτης, για να συμπληρώσει πως το ΠΑΣΟΚ στέκεται με ευθύνη μπροστά στον Ελληνικό λαό και του λέει πολύ συγκεκριμένα πράγματα, μέσα από το πρόγραμμα των έξι σημείων που έγκαιρα έχει καταθέσει ο πρόεδρος του, Βαγγέλης Βενιζέλος.

Συναντήσεις Περικλή Βασιλάκη στην Πρέβεζα

Τη Τετάρτη ο υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Πρέβεζας κ. Περικλής Βασιλάκης συνέχισε με εντατικούς ρυθμούς την προεκλογική εξόρμηση του ΠΑΣΟΚ στην Πρέβεζα. Πιο συγκεκριμένα, πραγματοποίησε επαφές με επαγγελματίες στο ιστορικό κέντρο της Πρέβεζας και συνάντησε συμπολίτες μας στις γειτονιές της πόλης.Ο κ. Βασιλάκης, με την αγωνιστική στάση που τον διακρίνει, τόνισε στις επαφές που πραγματοποίησε με τους συμπατριώτες μας πως για να ξεπεράσουμε το σημερινό αδιέξοδο, το ΠΑΣΟΚ πρέπει να βγει ισχυρό εκλογικά και κοινοβουλευτικά από τις κάλπες της 17ης Ιουνίου. Για να μπορέσει να εγγυηθεί την εφαρμογή μιας υπεύθυνης κυβερνητικής πολιτικής, για να διαπραγματευτεί την αναθεώρηση των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης. Με την Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη.Για να μπορέσει να εγγυηθεί τη ρευστότητα στην πραγματική οικονομία, το ξεμπλοκάρισμα των επενδύσεων, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στο Νομό Πρέβεζας, την προστασία των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων. Μόνο έτσι θα κινηθεί ο τροχός της ανάπτυξης.Η προεκλογική εκστρατεία του ΠΑΣΟΚ κορυφώνεται την Πέμπτη 14/6 στις 9 το βράδυ στην παραλία της Πρέβεζας με την κεντρική ομιλία του Πέτρου Ευθυμίου.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Μπλοκο σε φορτίο με 270 κιλά χασίς στην Πλαταριά!

Συνελήφθησαν σήμερα  τα ξημερώματα από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, τρεις Έλληνες(ένας άνδρας και δύο γυναίκες), ηλικίας 48, 30 και 39 ετών καθώς και ένας 42χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, για μεταφορά και εμπορία μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών.Ειδικότερα, ύστερα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, εντοπίσθηκε σήμερα τα ξημερώματα στην Πλαταριά Θεσπρωτίας, ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο (κλούβα) το οποίο και ακινητοποιήθηκε για έλεγχο.Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν η 30χρονη και ο 42χρονος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έντεκα σάκοι, που περιείχαν -174- δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους -270.401- γραμμαρίων.Επίσης, λίγη ώρα αργότερα, στο Καρτέρι Θεσπρωτίας συνελήφθησαν ο 48χρονος και η 39χρονη, οι οποίοι επέβαιναν σε άλλο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και λειτουργούσαν ως προπομποί, προκειμένου να καθορίζουν το ακολουθητέο δρομολόγιο και να επιτηρούν παράλληλα τη διαδρομή προς αποφυγή αστυνομικών ελέγχων.Τα δύο οχήματα καθώς και έξι κινητά τηλέφωνα, τα οποία χρησιμοποιούσαν οι δράστες για τις παράνομες συναλλαγές τους, κατασχέθηκαν.Η προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Αύριο η κεντρική ομιλία του ΚΚΕ στην Ηγουμενίτσα

Το ΚΚΕ ολοκληρώνει την προεκλογική του εκστρατεία στην Ηγουμενίτσα την Πέμπτη 14 Ιουνίου στις 9:00 μ.μ., με ομιλητή τον Κώστα Μπάτσικα μέλος της γραμματείας της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε.

Κινητή μονάδα αιμοδοσίας από το Χατζηκώστα

«Πρώτη» στην πλατεία στις 14 Ιουνίου Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη
Η 14η Ιουνίου έχει καθοριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.Οι εορταστικές εκδηλώσεις της ημέρας αυτής έχουν σαν μοναδικό στόχο να απευθύνουν ευχαριστίες σε όλους εκείνους τους ξεχωριστούς ανθρώπους, οι οποίοι ως τακτικοί Εθελοντές Αιμοδότες αποτελούν τη βάση της παροχής ασφαλούς αίματος στη Χώρα μας και προσφέρουν αυτό το πολύτιμο δώρο ζωής, χωρίς καμία ανταμοιβή.Η ημέρα αυτή αποτελεί σημαντική ευκαιρία για την ενθάρρυνση περισσότερων ανθρώπων και ειδικά νέων, να γίνουν τακτικοί Αιμοδότες, με σκοπό την προώθηση της εθελοντικής και μη αμειβόμενης αιμοδοσίας, σημειώνει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του νοσοκομείου Χατζηκώστα.Στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού, η Αιμοδοσία του Γ.Ν.Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα» εγκαινιάζει τη λειτουργία της νέας Κινητής Μονάδας Αιμοδοσίας η οποία είναι δωρεά της εταιρείας Βίκος Α.Ε. Η Κινητή Μονάδα θα βρίσκεται στην κεντρική πλατεία στις 14 Ιουνίου από στις 9.00 π.μ. έως τις 2.00 μ.μ.«Στόχος μας είναι η πόλη μας να γίνει αυτάρκης, σε αίμα και παράγωγα αίματος, από εθελοντικά προσφερόμενο αίμα. Γι' αυτό, παράλληλα με τους ενεργούς συλλόγους Εθελοντών Αιμοδοτών και τους μεμονωμένους Αιμοδότες της περιοχής μας, ελπίζουμε η λειτουργία της Κινητής Μονάδας να καθιερωθεί στην πόλη μας σαν ένας νέος πόλος ενημέρωσης και προσέλκυσης Εθελοντών Αιμοδοτών. Στο εξής ο τόπος και ο χρόνος λειτουργίας της Κινητής Μονάδας, θα κοινοποιείται έγκαιρα με δελτία τύπου», αναφέρεται.

ΠΡΩΙΝΑ ΝΕΑ

Σήμερα η κεντρική ομιλία του ΣΥΡΙΖΑ στην Ηγουμενίτσα

Η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην πόλη της Ηγουμενίτσας, θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Δημαρχείου σήμερα Τετάρτη στις οκτώ και μισή το βράδυ, με ομιλία από τον γραμματέα της ΚΠΕ του ΣΥΝ Δημήτρη Βίτσα.

Εκδήλωση των Οικολόγων στα Γιάννενα

Το Κόμμα των Οικολόγων Πράσινων στα πλαίσια της ιδιαίτερης σχέσης του με την Ήπειρο και την προστασία του φυσικού της κεφαλαίου, συζητούν τις προϋποθέσεις στροφής προς μια Πράσινη Οικονομία. Αύριο Πέμπτη (11.30) 14/6 στο (Οικολογικό Στέκι), Τσιριγώτη 39-Ιωάννινα, με καλεσμένο τον Γιώργο Δημαρά Περιφερειακό τους Σύμβουλο Αττικής, θα έχουν σαν θέμα συζήτησης: «Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ ΔΕΝ ΧΡΕΟΚΟΠΕΙ» αναγκαίο όσο ποτέ στην βαθειά κρίση που βιώνει η χώρα.Η υποβάθμιση του περιβάλλοντος, της καθημερινής ζωής και των συλλογικών αγαθών, σε καιρούς λιτότητας μας κάνει δύο φορές φτωχότερους.

Ομιλίες στελεχών του ΠΑΣΟΚ στην Ήπειρο

Στα Γιάννενα, θα βρεθεί ο πρώην υπουργός Πέτρος Ευθυμίου, ο οποίος θα μιλήσει στα «Λιθαρίτσια», μεθαύριο, Παρασκευή και ώρα 7:30 το απόγευμα. Ο κ. Ευθυμίου θα βρεθεί και στην Πρέβεζα, αύριο Πέμπτη, και ώρα 9 το βράδυ, όπου θα μιλήσει στην Πλατεία Ελευθερίας, ενώ μεθαύριο Παρασκευή, στις 8 το βράδυ στο κέντρο «Πάνθεον» θα μιλήσει ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Θεσπρωτίας και Γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ κ. Κώστας Πανταζής.

Ενωμένοι σαν γροθιά οι "Ανεξάρτητοι Έλληνες" στα Γιάννενα

Μια σημαντική διαφορά στη δράση των Ανεξάρτητων Ελλήνων στα Γιάννενα, σε σχέση με την προεκλογική δραστηριότητα τους, πριν τις εκλογές της 6ης Μαΐου είναι ο τρόπος δράσης τους, σε αυτή την προεκλογική αναμέτρηση. Ενώ λοιπόν σε άλλα κόμματα υπάρχουν κάθε λογής γκρίνιες και διαγκωνισμοί, πικρίες και προσωπικές πολιτικές, ανάμεσα στους συνυποψηφίους των Ανεξάρτητων Ελλήνων στο νομό, τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά και πλέον όλοι μαζί οι συνυποψήφιοι τρέχουν για να ανεβάσουν το ποσοστό του κόμματος και να εκλέξουν έδρα στο νομό. Το ξαναλέμε, ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στο νομό ιωαννίνων δίνουν παράδειγμα κομματικής συνεργασίας, σύμπνοιας και σοβαρότητας. Τελικά οι ανακατατάξεις στο ψηφοδέλτιο (μπήκαν οι Παπαγγέλης, Χαραλαμπόπουλος στο Επικρατείας-βγήκε ο Ανυφαντής) έκαναν καλό και έδωσαν αέρα στα εκλογικά πανιά τους.

ΤΙΝΑ ΜΠΟΤΣΑΡΗ:Ζητά σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου Ηγουμενίτσας,για το περιβαλλοντικό έγκλημα στη Γωνιά!

Επιστολή προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Ηγουμενίτσας κ. Θωμά Παππά,απέστειλε η δημοτική σύμβουλος Τίνα Μπότσαρη, ζητώντας την έκτακτη σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου,για το περιβαλλοντικό έγκλημα στη θέση Γωνιά.Αναλυτικά η κ. Μπότσαρη στην επιστολή της αναφέρει τα εξής:"Κύριε Πρόεδρε,Σύμφωνα με δημοσιεύματα σε τοπικά ΜΜΕ, η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Ηπείρου, αγνοώντας τις αποφάσεις του Δημοτικού μας Συμβουλίου και την πολλάκις εκφρασμένη αντίθεσή του, αποφάσισε (αρ. πρωτ. 14467): Να διακοπεί η κυκλοφορία στο τμήμα της Ε.Ο. Ηγουμενίτσας - Πρέβεζας από Χ.Θ. 2+420 έως 2+950 σε δύο χρονικές περιόδους, δηλαδή από την 1η Μαρτίου 2012 έως 31 Μαϊου 2012 και από την 1η Οκτωβρίου 2012 έως την 31η Μαϊου 2013, ώστε να προχωρήσει η εκτέλεση του έργου για την κατασκευή της Γ1 φάσης του Λιμένα Ηγουμενίτσας. Η ανάδοχος εταιρεία, με έγγραφό της προς την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας την 31η Μαϊου 2012, ζητά την ρύθμιση της κυκλοφορίας για το διάστημα από την 1η Οκτωβρίου 2012 έως την 31η Μαϊου 2013! Η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας, εξέδωσε τη σχετική απόφαση στις 07 Ιουνίου 2012! Με αφορμή τα παραπάνω, ζητώ την έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας - σύμφωνα με το άρθρο 5 παράγραφος 7 του πρότυπου κανονισμού λειτουργίας των Δημοτικών Συμβουλίων - έτσι ώστε να δοθεί στους Δημοτικούς Συμβούλους και στους τοπικούς φορείς, η δυνατότητα να αναπτύξουν τις απόψεις τους, σχετικά με το θέμα".

Υπουργός ο Κ. Τασούλας - Βουλευτής η Ασημακοπούλου ή ο Σάκκας;

Στην περίπτωση που η Ν.Δ. κερδίσει τις εκλογές της Κυριακής -διόλου απίθανο- πηγές της Συγγρού θεωρούν δεδομένη την υπουργοποίηση του Γιαννιώτη βουλευτή Κώστα Τασούλα, αφού ο ίδιος περιλαμβάνεται στον στενό κυβερνητικό πυρήνα της γαλάζιας παράταξης. Όμως το ενδεχόμενο υπουργοποίησης του Κ. Τασούλα απασχολεί εκτός από τον ίδιο και τους επιλαχόντες του ψηφοδελτίου της Ν.Δ. στο νομό Ιωαννίνων και αυτό γιατί, όπως ο ίδιος ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντ. Σαμαράς έχει κατ΄επανάληψη τονίσει θα θεσπίσει ασυμβίβαστο μεταξύ υπουργού και βουλευτή. Μάλιστα, αυτό το επανέλαβεκαι την περασμένη εβδομάδα στη διαδικτυακή του συνέντευξη στον Νίκο Χατζηνικολάου. Αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι στην περίπτωση που η Ν.Δ. εκλέξει στο νομό δύο βουλευτές και άμεσα γίνει η παραπάνω θέσπιση, είτε η κ. Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου είτε ο κ. Φίλιππος Σάκκας (που ακολουθεί), τρέφουν σοβαρές ελπίδες να βρεθούν στη βουλή. Όλα αυτά επαναλαμβάνουμε θα συμβούν, στην περίπτωση που ο Σαμαράς τηρήσει τη δέσμευσή του. Εκεί που έχει να πέσει γέλιο θα είναι στην περίπτωση -δύσκολο μεν αλλά όχι ακατόρθωτο- που η Ν.Δ. καταφέρει να εκλέξει τρεις βουλευτές. Σε αυτή την περίπτωση, θα εκλεγεί και ο επόμενος του ψηφοδελτίου, γεγονός που -υπό όρους- τροφοδοτεί ελπίδες και για τον 5ο του ψηφοδελτίου τον Βασίλη Τσιαλιαμάνη. Αν συμβούν τα παραπάνω, φαντάζεσται πως θα νοιώθει ο Κ. Χαραλαμπόπουλος που αμέσως μετά τις εκλογές βιάστηκε να την... κάνει για το κόμμα Καμμένου;

Πήραν ψαλίδι στην Κόνιτσα οι "Ανεξάρτητοι Έλληνες"

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες «ψαλιδίζουν» τη διαφορά που έχουν με τη Ν.Δ κάνοντας την… πρόβα τους από την ακριτική Κόνιτσα του ιεράρχη Σεβαστιανού. Ο δημοσιογράφος Βασίλης Χήτος ωστόσο ως υποψήφιος Βουλευτής, κάλεσε τον Ηπειρώτη Γενικό Διευθυντή του κόμματος Ζώη Κολιό, να υποστεί και ο ίδιος τη βάσανο της … ψιλής, με τον κλασσικό παραδοσιακό τρόπο. Είναι τυχαίο που ο Ζώης μιλά με τόσο πάθος για το πραγματικό κούρεμα των τραπεζικών δανείων, που πνίγουν και αφανίζουν τα Ελληνικά νοικοκυριά.

Με Ν. Χουντή η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Άρτα

Ο ευρωβουλευτής Νίκος Χουντής θα είναι ο ομιλητής της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ στην Άρτα. Θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Ιουνίου, στις 8:30 μ.μ. στην πλατεία Κακαβά. Στην τελικά ευθεία προς τις εκλογές της 17ης Ιουνίου οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ παραχωρούν την Τετάρτη 13 Ιουνίου συνέντευξη τύπου (ξενοδοχείο Κρόνος - 12:30 μ.μ).

Εξορμήσεις στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στην Ήπειρο

Αύριο, Πέμπτη θα φθάσει στα Γιάννινα ο Γραμματέας του Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος. Όπως ανακοινώθηκε χθες, ο κ. Χαρακόπουλος θα επισκεφτεί στις 11 το πρωί το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, στις 12 θα πάει στην Περιφέρεια Ηπείρου, στη 1 θα επισκεφθεί την Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων, ενώ στις 2 θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.Στην Άρτα, σήμερα στις 8:30 το βράδυ θα μιλήσει ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γεώργιος Παπανικολάου στην αίθουσα του Συλλόγου «Σκουφάς», ενώ στην Πρέβεζα, μεθαύριο Παρασκευή και ώρα 9 το βράδυ στην Πλατεία Ελευθερίας θα μιλήσει ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Ανακοίνωση του Δήμου Ηγουμενίτσας για τον ΧΥΤΑ Κορύτιανης

Σχετικά με τα δημοσιεύματα με αφορμή το κλείσιμο του ΧΥΤΑ Κορύτιανης σας αναφέρουμε τα εξής:Ο ισχύων Περιφερειακός σχεδιασμός για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Ήπειρο προβλέπει τέσσερις ΧΥΤΑ (Ελληνικό, Βλαχέρνα, Καρβουνάρι, Κορύτιανη).Ο ΧΥΤΑ Κορύτιανης κατασκευάστηκε για να δεχθεί απορρίμματα από τον πρώην Δήμο Ηγουμενίτσας (όχι Καποδιστριακό), την Κοινότητα Παραποτάμου και Κορύτιανης.Ωστόσο λειτούργησε με τελείως διαφορετικά δεδομένα, δεχόμενος τα απορρίμματα από τους Καποδιστριακούς Δήμους Ηγουμενίτσας, Παραποτάμου, Φιλιατών και Σαγιάδας κατ΄αρχήν και τους Καλλικρατικούς Δήμους Ηγουμενίτσας και Φιλιατών στη συνέχεια.Αποτέλεσμα αυτού ήταν να κορεστεί πολύ σύντομα και είναι προφανές και αυτονόητο ότι ο όγκος αυτών των απορριμμάτων θα πρέπει να μεταφερθεί πλέον σε έναν από τους άλλους τρεις ΧΥΤΑ.Ο ΧΥΤΑ Καρβουναρίου κατασκευάστηκε σαν Διανομαρχιακός, δεν είναι ιδιοκτησία κανενός και είναι λογικό ότι θα πρέπει εκεί να δοθεί η λύση.Η Δημοτική Αρχή δεν υπέκυψε σε εκβιασμούς της εταιρείας που λειτουργεί το ΧΥΤΑ Κορύτιανης, που όλως αιφνίδια ειδοποίησε ότι σε 12 ώρες κλείνει ο ΧΥΤΑ, φέρνοντας το Δήμο προ τετελεσμένου γεγονότος.Φυσικό επακόλουθο όλων αυτών ήταν να αιτηθεί την εναπόθεση των απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ Καρβουναρίου, εξ’ ου και το έκτακτο του Δημοτικού Συμβουλίου.Καλούμε τους Δήμους Σουλίου, Πάργας και Πρέβεζας που διοικούν τον ΦΟΔΣΑ Καρβουναρίου να λειτουργήσουν υπεύθυνα και να αποδεχθούν τα αυτονόητα, γιατί σήμερα ειδικά η διαδημοτική συνεργασία και η Περιφερειακή συνείδηση είναι όροι απαραίτητοι για να επιβιώσουν οι ΟΤΑ.ΑΡΤΑ:Επίσκεψη κλικμακίου του ΣΥΡΙΖΑ στο Νοσοκομείο

Μια επίσκεψη στο Νοσοκομείο της Άρτας αρκεί για να γίνουν κατανοητές σε όλους οι επιπτώσεις των Μνημονίων στην Υγεία. Αν σήμερα τα Νοσοκομεία λειτουργούν αυτό οφείλεται στον πατριωτισμό και στο αυξημένο αίσθημα ευθύνης των ίδιων των εργαζόμενων. Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ Άρτας με τη συμμετοχή των υποψήφιων βουλευτών Όλγας Γεροβασίλη, Βασίλη Τσίρκα και Λίτσας Κιτσαντά επισκέφθηκαν τη Δευτέρα το Νοσοκομείο. Αρχικά συνομίλησαν με τη διοίκηση του Συλλόγου Εργαζομένων και ενημερώθηκαν διεξοδικά για τις ελείψεις σε απαραίτητα υλικά. Σήμερα τα ασφαλιστικά ταμεία οφείλουν 20 εκατ. ευρώ στο Νοσοκομείο της Άρτας και αυτό οφείλει 13 εκατ. ευρώ στους προμηθευτές. Εργαζόμενοι και εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ κατέληξαν στο κοινό συμπέρασμα, ότι αν τα Νοσοκομεία δεν απεμπλακούν από την πρωτοβάθμια περίθαλψη θα καταρρεύσουν, γιατί έχουν αναλάβει το τελευταίο διάστημα με ηθικούς αυτουργούς του συντάκτες των Μνημονίων και υπαίτιο τον ίδιο τον πρώην υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο φόρτο και αντικείμενο εργασίας, που ξεπερνά τις δυνάμεις των Νοσοκομείων. Αυτό τονίστηκε και στις συζητήσεις με τους ασθενείς, που απευθύνονται πια στα τακτικά ιατρεία του νοσοκομείου για σειρά εξετάσεων.Στη διεξοδική συζήτηση και με τη διοίκηση του Νοσοκομείου από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίστηκαν οι θέσεις του κυβερνητικού προγράμματος για την Υγεία.Ο ΣΥΡΙΖΑ-Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο διεκδικεί ένα νέο αναβαθμισμένο, καλά στελεχωμένο, δωρεάν και καθολικό σύστημα υγείας, στο οποίο θα έχει πρόσβαση κάθε άνθρωπος που το έχει ανάγκη, ανεξάρτητα από την οικονομική και κοινωνική του κατάσταση ή την εθνικότητά του. Η ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με έμφαση στη πρόληψη, τη μετανοσοκομειακή φροντίδα, κοντά στο τόπο κατοικίας και εργασίας αποτελούν προτεραιότητά του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ.
Προϋπόθεση για την υλοποίηση αυτού του στόχου αποτελεί η επαρκής χρηματοδότηση της υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό, ο οποίος πρέπει να αποτελεί τη βασική πηγή χρηματοδότησης του συστήματος, και η ορθολογική και διαφανής διαχείριση.Άμεσα μέτρα παρέμβασης 1.Ακύρωση της μνημονιακής πρόβλεψης για περαιτέρω μείωση των δημόσιων δαπανών υγείας και ταυτόχρονη πάταξη της διαφθοράς. 2.Μέτρα για την οικονομική στήριξη του ΕΟΠΥΥ προκειμένου να υπάρχει η αναγκαία ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Άμεση ενίσχυση και ανάπτυξη της λειτουργίας των εργαστηριακών υποδομών του ΙΚΑ – ΕΟΠΥΥ, ώστε να σταματήσει η μεγάλη αιμορραγία πόρων προς τα μεγάλα διαγνωστικά κέντρα. 3.Εξασφάλιση των απαραίτητων φαρμάκων για τους ασθενείς σε κάθε περίπτωση. Έλεγχος των παράλληλων εξαγωγών. Δημιουργία εθνικής φαρμακαποθήκης και έναρξη μελέτης για την ανάπτυξη εθνικής φαρμακοβιομηχανίας. Επιτάχυνση της υλοποίησης λειτουργικού, πλήρους και ασφαλούς συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, προμηθειών, ιατρικού εξοπλισμού. Στήριξη της εγχώριας παραγωγής φαρμάκων. 4.Κατάργηση του 5ευρω. Δωρεάν πρόσβαση σε ανέργους, απόρους, χαμηλοσυνταξιούχους και ευπαθείς ομάδες σε ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη άμεσα και σταδιακά για όλους. 5.Κάλυψη των αναγκών σε απαραίτητο προσωπικό και εξοπλισμό για τη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων και των κέντρων υγείας. Κατάργηση του Ν. 4052/12 και ακύρωση των αλόγιστων συγχωνεύσεων. Αναστολή εφαρμογής των Κλειστών Ενοποιημένων Νοσηλίων για τα δημόσια νοσοκομεία και περιορισμός στις συμβάσεις με τα ιδιωτικά νοσοκομεία. Αποτροπή της εξελισσόμενης ιδιωτικοποίησης των νοσοκομείων Ντυνάν, Ωνασείου και άλλων. 6.Οικοδόμηση σχέσης εμπιστοσύνης με τους λειτουργούς της υγείας , με αποπληρωμή των δεδουλευμένων στους νοσοκομειακούς και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για σταδιακή εξόφληση δεδουλευμένων και χρεών προς τους συνεργαζόμενους με τα ασφαλιστικά ταμεία. Έλεγχος του χρέους προς τις μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις υγείας σε σχέση και με τις οφειλές τους προς τους ασφαλιστικούς οργανισμούς και το δημόσιο.Η Υγεία δεν μπορεί να είναι εμπόρευμα. Είναι κοινωνικό αγαθό και δικαίωμα όλων.Οι υποψήφιοι βουλευτές Βασίλης Τσίρκας και Λίτσα Κιτσαντά μετείχαν και στην εκδήλωση, που διοργάνωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας το απόγευμα της Δευτέρας.

Στην Ηγουμενίτσα ο Κώστας Γκιουλέκας

Την Παρασκευή 15 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί και στην Ηγουμενίτσα , η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ με ομιλητή τον πρ. υφυπουργό κ. Κωνσταντίνο Γκιουλέκα.


131η Επέτειος Απελευθέρωσης της Άρτας

Από την Περιφέρεια Ηπείρου Π.Ε. Άρτας, ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του Εορτασμού της 131ης επετείου της απελευθέρωσης της Άρτας από τον Τουρκικό ζυγό. Το πρόγραμμα έχει ως εξής: Ορίζεται γενικός σημαιοστολισμός οικιών και καταστημάτων διάρκειας δύο ημερών, ήτοι από το πρωί της 23ης μέχρι τη δύση του ηλίου της 24ης Ιουνίου και φωταγώγηση της πόλης κατά τις βραδινές ώρες της 23ης και 24ης Ιουνίου 2012.
ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012
Την Κυριακή 24 Ιουνίου 2012 στις 7π.μ. θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών της πόλης. Η Φιλαρμονική του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου «ΣΚΟΥΦΑΣ» θα περάσει τους κεντρικούς δρόμους της πόλης παίζοντας εθνικά εμβατήριο και θούρια.Στις 8π.μ. θα γίνει έπαρση της σημαίας στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης με συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου «ΣΚΟΥΦΑΣ» και Τμήματος Στρατού.Στις 10.30π.μ. θα γίνει επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου και στη συνέχεια θα εκφωνηθεί εντός του Ιερού Ναού ο Πανηγυρικός της ημέρας από την κα Δήμητρα Μαργώνη, εκπαιδευτικό κλάδου ΠΕ 02 (φιλόλογο) του Γενικού Λυκείου Βουργαρελίου Άρτας.Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων, στο προ του Ιερόν Ναού του Αγίου Δημητρίου Ηρώο.Οι εκπρόσωποι των αντιστασιακών οργανώσεων και οι εκπρόσωποι νομικών προσώπων πρέπει να δηλώσουν την επιθυμία τους για κατάθεση στεφάνων στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας στο τηλέφωνο 2681361028 μέχρι την Παρασκευή 22 Ιουνίου και ώρα 12.00 το μεσημέρι (κ. Δημήτριο Κωνσταντίνου), ώστε να καταρτισθεί έγκαιρα ο σχετικός πίνακας.Θα ακολουθήσει σιγή ενός λεπτού και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.Στις 7.30μ.μ. θα γίνει υποστολή της σημαίας με συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου «ΣΚΟΥΦΑΣ» και τμήματος Στρατού.


Παιδιατρική και οδοντιατρική φροντίδα σε 452 μαθητές και μαθήτριες στο Νομό Ιωαννίνων

Παιδιατρική και οδοντιατρική φροντίδα σε 452 μαθητές και μαθήτριες στο Νομό Ιωαννίνων πρόσφερε η Κινητή Mονάδα «ΛΗΤΩ» υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου.Η Κινητή Παιδιατρική και Οδοντιατρική Μονάδα που έχουν δημιουργήσει οι Γιατροί του Κόσμου με την υποστήριξη της Vodafone, επισκέφθηκε σχολεία του Νομού Ιωαννίνων και συγκεκριμένα το 1ο Δημοτικό Σχολείο Περάματος, το Δημοτικό Σχολείο Αγίας Μαρίνας, το Δημοτ. Σχολείο Δροσοχωρίου, το Σχολείο Λογγάδων, το Σύλλογο Πολυτέκνων, το Δημοτ. Σχολείου Κοντινών, καθώς και τα Νηπιαγωγεία Κρανούλας, Κρύας, Περάματος και Αμφιθέας.

Στις 15 Ιουνίου η σταδιακή καταβολή των προνοιακών επιδομάτων

Από τις 15 Ιουνίου ξεκινά η σταδιακή καταβολή των προνοιακών επιδομάτων στους δικαιούχους, σε 15 δήμους της χώρας. Ήδη, το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης έχει αποστείλει στους δήμους τα αποτελέσματα της πρόσφατης απογραφής, οι οποίοι με τη σειρά τους προβαίνουν στις απαραίτητες διασταυρώσεις και επικυρώσεις των στοιχείων.Σημειώνεται ότι αρχικά είχε ανακοινωθεί από το Υπουργείο Υγείας ότι θα δίνονται από σήμερα τα επιδόματα αυτά, όμως με ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών αργότερα δόθηκε ως ημερομηνία έναρξης καταβολής των επιδομάτων η 15η Ιουνίου.

Η μεγάλη απάτη, οι δύο δρόμοι και τα ρέστα

Του Νίκου Κοτζιά

Που πάνε τα λεφτά των δανείων;
Στις 30 Μαΐου δημοσίευσε η Herald Tribune δήλωση του Τ.Mayer, υψηλόβαθμου συμβούλου της Deutsche Bank στην Φρανκφούρτη, σύμφωνα με την οποία «η Ελλάδα δεν πρόκειται να χρεοκοπήσει ως προς την τρόικα, διότι η τρόικα έχει εξασφαλίσει να πληρώνει τον εαυτό της». Με βάση τις δεσμεύσεις της δεύτερης δανειακής σύμβασης και του δεύτερου Μνημονίου, η Ελλάδα πιάνει ελάχιστα λεφτά στα χέριά της από αυτά που δανείζεται. Τουλάχιστον το 87% των χρημάτων που δανείζεται πάνε στον ειδικό λογαριασμό που τον χειρίζονται οι ίδιοι οι δανειστές και οι οποίοι μετά από 2-3 ημέρες φροντίζουν να επιστρέφουν με τόκο τα χρήματα στον εαυτό τους. Ο λαός μας το λέει Γιάννης πίνει, Γιάννης κερνάει. Οι ρεαλιστές ξένοι το λένε εξίσου καθαρά. Σύμφωνα με τον S.Dao, ένα από τα παγκόσμιας εμβέλειας στελέχη της USB, όλες οι δανειακές συμφωνίες διατρέχουν χρονικά δύο φάσεις: (α) Εισέρχεται κεφάλαιο στην Ελλάδα ως δάνειο και άμεσα (β) απέρχεται ως πληρωμή για τοκοχρεολύσια. Αλλιώς, «οι ευρωπαϊκές αρχές δανείζουν χρήματα ώστε να διασφαλίζονται οι αποπληρωμές τους από την Ελλάδα».Την ίδια ημέρα, οι New York Times έγραφαν ότι όλες οι συμφωνίες που έγιναν και με τις οποίες «υποτίθεται ότι θα ανακουφιζόταν και θα κέρδιζε χρόνο» η Ελλάδα, ουσιαστικά εξυπηρετούν τα συμφέροντα των δανειστών. Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine, 29.5.2012 ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Αμβούργου, Bernd Lucke, ειδικευμένος στους δανεισμούς, χαρακτήρισε την «πολιτική σωτηρίας» της Ελλάδας «ένα σκέτο φιάσκο». «Η σωτηρία της Ελλάδας», συνέχιζε, «είναι μια ετικέτα μιας μεγάλης απάτης». Τα λεφτά «απλά κάνουν μια βόλτα μέχρι την Ελλάδα, η Ελληνική κυβέρνηση τα επιστρέφει πάραυτα στους δανειστές. Τίποτα δεν φτάνει στους απλούς έλληνες. Αντίθετα είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν υψηλότερους φόρους με μικρότερους μισθούς και συντάξεις. Ουσιαστικά η Σωτηρία της Ελλάδας δεν σώζει την Ελλάδα –αν γινόταν αυτό να το κουβεντιάζαμε- αλλά τους δανειστές».Καπάκι σε όλα αυτά, έρχεται το γεγονός, όπως έχω γράψει εδώ και δύο χρόνια, ότι προκειμένου να μας εκβιάζουν αυτοί οι κύκλοι των δανειστών και κερδοσκόπων, δημιουργούν καταστάσεις πανικού. Δημιουργούν ατμόσφαιρα με την προβολή συνθημάτων όπως ότι η Ελλάδα «θα φύγει από το Ευρώ», ότι οι Γερμανοί δεν αντέχουν άλλο να την «στηρίζουν», ότι έφτασε το τέλος όλων των ελλήνων. Κάθε φορά που αναγγέλλουν το τέλος, αυτό έρχεται χάρη σε αυτή την προαναγγελία ένα βήμα πιο κοντά.Το συμπέρασμα είναι απλό: μια προβληματική τέθηκε στο δρόμο της δήθεν σωτηρίας και καταστράφηκε, ενώ στην πραγματικότητα όλα έγιναν για να διασφαλιστούν οι δανειστές. Σημειώνω δε, ότι αυτοί που παίζουν το ως άνω παιχνίδι κατάφεραν να τετραγωνίσουν την καταστροφή μας προκειμένου να διασφαλίζουν τα κέρδη τους. Να τετραγωνίζουν την διασφάλιση των υπέρογκων κερδών τους και να μας εκβιάζουν για το τι θα πάθουμε αν δεν ψηφίσουμε τους νέους ραγιάδες. Εκείνους όλους που τους εξυπηρετούν οι τελευταίοι και στηρίζουν τα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντά τους. Έχουμε, λοιπόν, να κάνουμε με μια στρατηγική που εξυπηρετεί αλλότρια συμφέροντα και προβλήθηκε ως μονόδρομος. Είναι πράγματι μονόδρομος ακόμα και για τους δανειστές;

Οι δύο δρόμοι
Οι δανειστές έχουν δύο τρόπους για να διασφαλίζουν τα χρήματά τους. Ο ένας είναι να συμβάλλουν στην ανάπτυξη μιας χώρας, όπως έγινε με τη δυτική Γερμανία στη δεκαετία του πενήντα του προηγούμενου αιώνα. Μέσα από αυτή την ανάπτυξη, διευκολύνεται η αποπληρωμή των νόμιμων χρεών προς αυτούς, ενώ η οικονομία της χώρας που έχει δανειστεί παράγει περισσότερο πλούτο. Πρόκειται για μια στρατηγική συνδυασμού αποπληρωμής χρεών και ανάπτυξης. Η δεύτερη στρατηγική είναι εκείνη της λεηλασίας της χώρας που χρωστά. Πολιτική εσωτερικής υποτίμησης και πολιτικών ελέγχων καθώς και καταναγκασμών. Με αυτή την πολιτική διασφαλίζονται οι δανειστές (όλα βέβαια είναι σχετικά) και καταστρέφεται η χώρα. Προηγούμενα φροντίζουν οι δανειστές , επειδή δεν θα μπορούν να πάρουν γάλα αποπληρωμής από αγελάδα που έσφαξαν, να μεταφερθεί η ιδιοκτησία της δημόσιας γης που έβοσκε η αγελάδα σε αυτούς, ή έστω να τους δοθεί ως εγγύηση, ότι αν χρειαστεί θα υπάγεται το γρασίδι στο αγγλικό δίκαιο και θα εκδικάζεται κάθε υπόθεση που αφορά τους λόφους με το γρασίδι από δικαστήρια του Λουξεμβούργου. Η τρόικα και ότι αυτή κουβαλά μαζί της επέλεξε τον δεύτερο δρόμο. Έναν δρόμο καταστροφής του γρασιδιού, σφαγής της αγελάδας και υπονόμευσης κάθε προοπτικής να γεννήσει ο λόφος μοσχαράκια. Αυτή ήταν η επιλογή για την Ελλάδα.Προκύπτει, βέβαια, το ουσιαστικό ερώτημα, γιατί επιλέγει ο δεύτερος δρόμος, ο πιο βίαιος, που ναι μεν διασφαλίζει τα δάνεια ή την μετατροπή τους σε ιδιοκτησία επί της δημόσιας περιουσίας της Ελλάδας, και όχι ο πρώτος; Προσωπικά έχω καταλήξει ότι αυτό οφείλεται σε πολλούς λόγους εκ των οποίων οι σπουδαιότεροι είναι όσοι αναφέρω αμέσως μετά.

Η Γερμανία και τα ρέστα της απάτης της
Ο πρώτος λόγος επιλογής του βίαιου δρόμου έχει να κάνει με την έλλειψη ποιότητας στον ηγετικό πυρήνα της ΕΕ, ο οποίος δυσκολεύει την λήψη ορθολογικών αποφάσεων. Αυτό σημαίνει ότι εύκολα μπορούν να αποδεχτούν τις προτάσεις και συστάσεις άλλων δυνάμεων, όπως είναι οι χρηματοπιστωτικές αγορές που αναζητούν το άμεσο και γρήγορο κέρδος και δεν ενδιαφέρονται όπως το παραγωγικό κεφάλαιο για μικρότερα αλλά μακρόχρονα πιο σταθερά κέρδη. Ο δεύτερος λόγος, λοιπόν και σημαντικότερος από τον πρώτο, είναι η λογική των αγορών και τα συμφέροντα που αυτές εκφράζουν. Η διασφάλιση όπως ήδη ανέφερα των δανειστών.Ο τρίτος λόγος είναι ότι η Μέρκελ και οι περί αυτών ήθελαν να τιμωρήσουν και να παραδειγματίσουν την υπόλοιπη Ευρώπη τι θα πάθει αν «κάνει τα της Ελλάδας». Σε αυτό «βοήθησαν», βέβαια, οι ύβρεις σε βάρος της Ελλάδας καθώς και τα αυτομαστιγώματα του Γ.Παπανδρέου και των υπουργών του, όπου άλλοι ονειρευόντουσαν να βάλουν τάξη στην Ελλάδα με τη βοήθεια των ξένων. Να την υλοποιήσουν, δηλαδή, με τρόπο που ήταν σε βάρος της πλειοψηφίας των Ελλήνων. Άλλοι πάλι πίστευαν ότι έτσι εξυπηρετούν καλύτερα τα αφεντικά τους, ενώ, τέλος, άλλοι ήλπιζαν να πιάσουν καλές επαφές με τον ξένο παράγοντα. Δεν είναι λίγοι από αυτούς τους τελευταίους που τριγυρνάνε και διηγούνται ότι χειρότερο για την Ελλάδα με την ελπίδα να γίνουν αποδεκτοί από τον ξένο παράγοντα στις αυλές του.Ο τέταρτος λόγος συνδέεται με τον προηγούμενο, ότι, δηλαδή, υπήρχε μια λανθασμένη αίσθηση ότι το πρόβλημα είναι μόνο Ελληνικό, δεν έχει σχέση με το συνολικό Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι και κατά προέκταση μπορούσαν να τεθούν στην Ελλάδα αυστηροί κανονισμοί, ακόμα και να μην ανακάμψει, διότι αυτό δεν θα αφορούσε, τελικά, εκείνους που έλαβαν και λαμβάνουν αποφάσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο.Ο τελευταίος λόγος έχει να κάνει με την Γερμανία. Πιστεύω ότι η Μέρκελ το τράβαγε μέχρι τώρα προκειμένου να υπάρξουν γεωπολιτικά και γεωοικονομικά κέρδη για τη χώρα της. Πήγε και το πάει ακόμα το «πράγμα» μέχρι την άκρη του γκρεμού προκειμένου να πάρει τα περισσότερα μακρόχρονα κέρδη, αλλαγές στην ΕΕ έτσι όπως τις αντιλαμβάνεται εκείνη και τις έχει ανάγκη, αλλά ούτε αυτό της βγαίνει απόλυτα. Ταυτόχρονα, επειδή οι σχέσεις της με τον εκτός ΕΕ κόσμο αναπτύσσονται πιο γρήγορα από ότι με την ίδια την ΕΕ (με διαφορετική βέβαια αφετηρία) επιδιώκει να καλυτερέψει τους δικούς της όρους ανταγωνισμού. Και αυτό γίνεται δυνατό χάρη στη δεύτερη στρατηγική.Με την πολιτική που ακολουθείται, η Γερμανία μετατρέπεται σε χώρο καταφύγιο για διεθνή κεφάλαια, αλλά και για τις αποταμιεύσεις από τον Νότο. Αυξάνει έτσι τη ρευστότητά της. Επιπλέον, ρίχνει με αυτό τον τρόπο τα επιτόκιά της. Ορισμένες κατηγορίες ομόλογων της Γερμανίας έφτασαν να έχουν αρνητικό επιτόκιο. Αυτό συμβαίνει χάρη στα υψηλά και ανασφαλή του νότου. Αυτά τα ακραία χαμηλά επιτόκια δίνουν στη Γερμανία το μέγιστο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα τόσο εντός της Ευρώπης, όσο και εκτός αυτής! Επιπλέον, ενδιαφέρον έχει το γεγονός, ότι έπεσαν με μεγάλη ταχύτητα τα επιτόκια στα ομόλογα των γερμανικών πολυεθνικών επιχειρήσεων από 7-8% που ήταν πριν δύο χρόνια, στα 1-1,5%. Με άλλα λόγια, η Γερμανία δεν βγάζει πολλά λεφτά μόνο μέσο της τοκογλυφίας των κεντρικών τραπεζών που είναι μέτοχος (στην ΕΚΤ με 29%) αλλά αποκτά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που δεν τα δίνουν οι όποιοι χαμηλοί μισθοί!Νομίζω,λοιπόν, ότι είναι σαφείς οι λόγοι που η Γερμανία επέλεξε τον δεύτερο δρόμο-στρατηγική!

Αξιόλογη η προσπάθεια από τις αθλήτριες του Πύρρου ΑΜΕΑ στο Μπότσια

Με δύο συμμετοχές βρέθηκε στην Αθήνα στις 7,8 και 9 Ιουνίου ο Αθλητικός Όμιλος Πύρρος Α.με.Α Ιωαννίνων στο αγώνισμα του Μπότσια.Οι αθλήτριες που συμμετείχαν ήταν η Ντουλμπέρη Αριστέα κατηγορία ΒC2 και η Κωστούλα Μαρίνα κατηγορία BC1.Οι αθλήτριες του Πύρρου όπως δήλωσε η προπονήτριά τους Γκέκα Βιργινία έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό μιας και οι συμμετοχές στις κατηγορίες των κοριτσιών ήταν αρκετές.Η Ντουλμέρη Αριστέα κατάφερε να κερδίσει έναν αγώνα και ο ενθουσιασμός της ήταν μεγάλος.Αξιόλογη ήταν και η προσπάθεια της Κωστούλα Μαρίνας.Εξάλλου η συμμετοχή,η προσπάθεια είναι αυτά που περισσότερο μετράνε πέρα από το αποτέλεσμα των αγώνων.

Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 352kW στο Νομό Ιωαννίνων από Engaia

Η ENGAIA A.E. συνεχίζει δυναμικά και το δεύτερο τρίμηνο του 2012 με πάρκα αλλά και οικιακές φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.Το Μάιο η εταιρία ανέλαβε την κατασκευή πάρκου ισχύος 352kW στο Νομό Ιωαννίνων για λογαριασμό της K&P ENERGY.ENGAIA με την τεχνογνωσία και την εμπειρία που διαθέτει έχει πραγματοποιήσει ήδη ένα σημαντικό αριθμό έργων στα Ιωάννινα, συνολικής ισχύος 400kW. Η αξιοπιστία, η έμφαση στην ποιότητα και οι ιδιαίτερα υψηλές αποδόσεις των έργων που έχει υλοποιήσει η ENGAIA στα Ιωάννινα, οι οποίες πλησίασαν τις 1700kWh/kWp κατά το πρώτο έτος λειτουργίας, οδήγησαν τους μετόχους της K&P ENERGY να εμπιστευτούν για ακόμη μία φορά την ENGAIA για την υλοποίηση της επένδυσης τους.Η νέα φωτοβολταϊκή εγκατάσταση θα αποτελείται από πολυκρυσταλλικά φωτοβολταϊκά πάνελ Canadian Solar CS6P-250P, ονομαστικής ισχύος 250Wp, τριφασικούς μετατροπείς SMA Sunny Tripower 17000TL και βάσεις στήριξης της Alumil με πασσαλόμπηξη.Σημαντική επίσης θα είναι και η συνδρομή του πάρκου στην προστασία του περιβάλλοντος καθώς το περιβαλλοντικό όφελος της εγκατάστασης αναμένεται να ξεπεράσει κατά μέσο όρο τις 510ΜWh/έτος «πράσινης» ηλεκτρικής ενέργειας.H ENGAIA με κύριο μέλημα την μέγιστη ικανοποίηση του πελάτη κατασκευάζει έργα υψηλών προδιαγραφών και ποιότητας τα οποία επιτυγχάνουν αποδεδειγμένα κορυφαίες αποδόσεις στην παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:΄΄ Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης τα κρατητήρια του κεντρικού Λιμεναρχείου ΄΄

Με αφορμή τις πρόσφατες καταγγελίες από συναδέλφου μας, αλλά και έπειτα από επίσκεψη του προεδρείου της Ενώσεως μας, στα κρατητήρια του κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, στα οποία κρατούνται αλλοδαποί οι οποίοι έχουν συλληφθεί για παράνομη είσοδο στη Χώρα και ταυτόχρονα με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού συμβουλίου μας, θεωρούμε επιτακτική ανάγκη , να καταγγείλουμε τις απαράδεκτες συνθήκες κράτησης και την ανύπαρκτη από πλευράς αρμόδιων φορέων μέριμνα .Ειδικότερα, τα παραπάνω κρατητήρια βρίσκονται σε χώρο που υπάγεται στον Οργανισμό Λιμένα Ηγουμενίτσας και ανήκουν στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Λιμεναρχείου. Εξαιτίας όμως, της ανύπαρκτης κτηριακής υποδομής των Υπηρεσιών της Α. Δ. Θεσπρωτίας, έχει παραχωρηθεί ένα μέρος αυτών, για την φύλαξη των κρατουμένων του Τμήματος Αλλοδαπών Διαβατηριακού Ελέγχου Ηγουμενίτσας. Δυστυχώς όμως, διαπιστώνουμε για άλλη μία φορά την καταστρατήγηση του σχετικού νομικού πλαισίου, με αποτέλεσμα να επικρατούν στον παραπάνω χώρο, πρωτοφανείς καταστάσεις και οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας να είναι ανύπαρκτες, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο την υγεία των κρατουμένων, αλλά και των εργαζομένων σε αυτόν .Επίσης, θα πρέπει να σημειωθεί, ότι η ακαταλληλότητα του εν λόγω χώρου υπερβαίνει κατά πολύ τα όρια της ανεκτικότητας διότι σε καμία περίπτωση, δεν επιτρέπεται να λειτουργούν κρατητήρια, περιμετρικά των οποίων, να υπάρχουν αποθήκες καυσίμων, οι οποίες μάλιστα να είναι σε τέτοια κατάσταση που να επιβαρύνουν επιπρόσθετα το όλο ζήτημα .Ακόμα είναι απορίας άξιο, ότι μέχρι σήμερα και παρά τις διάφορες παρεμβάσεις μας, δεν έχει γίνει καμία προσπάθεια από πλευράς Διοίκησης αλλά και από τους συναρμόδιους φορείς, για την βελτίωση της επικρατούσας κατάστασης, με αποτέλεσμα οι συνάδελφοι μας, να έχουν φτάσει σε σημείο, να μην διαθέτουν ούτε κάποιο χώρο για την παραμονή τους σε αυτόν, κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, με άμεση συνέπεια την επιπρόσθετη καταπόνηση του προσωπικού.Τέλος θα πρέπει να γίνει κατανοητό, ότι σε τέτοιου είδους θέματα, δεν μπορεί να γίνει καμία έκπτωση, και για το λόγο αυτό, η Ένωση μας έχει αποφασίσει σε περίπτωση που δεν υπάρξει επίλυση του ζητήματος σε άμεσο χρονικό διάστημα , να προσφύγει κατά παντός υπευθύνου .

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ


Σε ορίζοντα πενταετίας αναμένεται η πλήρης «στεγανοποίηση» του οικοσυστήματος της λίμνης Παμβώτιδας


Σε ορίζοντα πενταετίας αναμένεται η πλήρης «στεγανοποίηση» του οικοσυστήματος της λίμνης Παμβώτιδας από τα ακάθαρτα που καταλήγουν στα νερά της εξαιτίας της έλλειψης αποχετευτικών δικτύων. Η έναρξη του έργου επέκτασης, αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του αποχετευτικού συστήματος παραλίμνιας περιοχής αποτελεί ένα μεγάλο κομμάτι του «παζλ» που σε συνδυασμό με τις παρεμβάσεις τόσο στο κέντρο της πόλης όσο και στις υπόλοιπες δημοτικές ενότητες θα δημιουργήσουν ένα δίχτυ προστασίας της λίμνης και διοχέτευσης όλων των λυμάτων στον βιολογικό καθαρισμό, η εγκατάσταση του οποίου επίσης θα αναβαθμιστεί. Το παραπάνω έργο προϋπολογισμού 9,7 εκ. ευρώ που έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ αναμένεται να ξεκινήσει εντός του καλοκαιριού αφού ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την εγκατάσταση του εργολάβου μετά την απόρριψη των προσφυγών από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Με αφορμή την εξέλιξη αυτή ο αντιδήμαρχος και αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Τάκης Θεμελής σημείωσε ότι το έργο αυτό δεν πρόκειται να επιλύσει μόνο τα προβλήματα της παραλίμνιας περιοχής και ειδικά στην περιοχή του ΚΕΠΑΒΙ αλλά τα προβλήματα του δικτύου αποχέτευσης σε ολόκληρο σχεδόν το λεκανοπέδιο. Κάθε μεγάλο έργο βέβαια έχει και την αρνητική πλευρά του, αφού για τους επόμενους μήνες εργοτάξια θα στηθούν σε κεντρικά σημεία της πόλης όπως και στην Αρχιεπισκόπου Μακαρίου. Ταυτόχρονα με το έργο της παραλίμνιας ζώνης θα εξελίσσεται η αντικατάσταση του δικτύου στο εμπορικό και ιστορικό κέντρο της πόλης. Για το λόγο αυτό η δημοτική αρχή σε συνεργασία με τους εργολάβους αναζητούν τρόπο για να ελαχιστοποιήσουν τα προβλήματα που θα προκύψουν, όπως ανέφερε ο κ. Θεμελής. Μεγάλο ζήτημα θα δημιουργηθεί στην οδό Αρχιεπισκόπου Μακαρίου όπου πρόκειται να κατασκευαστεί ένα μεγάλο αντλιοστάσιο στο οποίο θα διοχετεύονται τα λύματα και από κει μέσω των οδών Μητροπόλεως και Ανεξαρτησίας θα καταλήγουν στον βιολογικό καθαρισμό. Με τον τρόπο αυτό εξάλλου θα «παρακαμφθεί» η πορεία των λυμάτων στην παραλίμνια περιοχή, πολύ κοντά στην λίμνη. Άμεσες λύσεις και... κλοπές Η ΔΕΥΑΙ με στόχο την επίλυση των έντονων προβλημάτων από το φρεάτιο απέναντι από το ΚΕΠΑΒΙ έχει ήδη προμηθευθεί τα απαραίτητα μηχανήματα και υλικά. Από χθες συνεργείο ασχολείται με το συγκεκριμένο πρόβλημα ώστε να ανακουφιστεί η περιοχή από την δυσοσμία και τα ανεξέλεγκτα λύματα. Την ίδια ώρα ωστόσο η ΔΕΥΑΙ έχει να αντιμετωπίσει τα κάθε είδους αντικείμενα που φράζουν τους αγωγούς. Σε κάποιες περιπτώσεις τα φαινόμενα αυτά δεν μπορεί να είναι τυχαία, όπως σημείωσε ο κ. Θεμελής, καλώντας όλους τους πολίτες να διαφυλάξουν τη δημόσια υγεία. Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι κλοπές των σιδερένιων καλυμμάτων των φρεατίων αλλά και των υδρόμετρων από διάφορες περιοχές της πόλης.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Η Αγνή Σμπόνια θα εκπροσωπήσει το ψηφοδελτιο του ΠΑΣΟΚ στην κεντρική ομιλία της Πέμπτης με τον Πέτρο Ευθυμίου

Στον τόπο διαμονής της Αγνής Σμπόνια, το Καναλλάκι, συνέχισαν την περιοδεία τους, οι υποψήφιοι βουλευτές ΠΑΣΟΚ Πρέβεζας, την Τρίτη 12 Ιουνίου.Το κλιμάκιο πλαισιώθηκε τόσο από θεσμικούς φορείς όσο κι από ανθρώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης.Οι υποψήφιοι συνομίλησαν με τους πολίτες, αντάλλαξαν απόψεις και κατέγραψαν τα προβλήματα της περιοχής.Οι εξορμήσεις των υποψήφιων Βουλευτών συνεχίζονται εντατικά και θα κορυφωθούν στις 14 Ιουνίου, με την Κεντρική Ομιλία στην πόλη της Πρέβεζας, με κεντρικό ομιλητή τον Πέτρο Ευθυμίου αλλά και την ομιλία της Αγνής Σμπόνια εκ μέρους των υποψήφιων βουλευτών του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στο Νομό μας.

Η κεντρική ομιλία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στα Γιάννενα

Την προεκλογική της συγκέντρωση για τις εκλογές της 17 Ιούνη πραγματοποιεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ την Πέμπτη 14 Ιουνίου στις 8:30μμ στην πλ. Νομαρχίας (Τσοκάνης). Με ομιλητές:Παναγιώτης Σωτήρης, ΚΣΕ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Σωτήρης Μαλάμος (κ.ο. Ανασύνταξη)

Δήλωση Νίκου Έξαρχου για τις εξελίξεις στη ΔΩΔΩΝΗ

Το αίτηµα για « καµία ιδιωτικοποίηση της γαλακτοβιοµηχανίας ∆Ω∆ΩΝΗ, καµία ιδωτικοποίηση της ΑΤΕ» που προβάλλει η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ) καταγγέλοντας συγχρόνως τους συνεταιρισµούς των µεγαλοκτηνοτρόφων /µεγαλοαγροτών που έστησε το ΠΑΣΟΚ τον Νοέµβρη του 2011, αποτελεί σήµερα τον µοναδικό δρόµο για να µπορέσει το εργατικό – λαϊκό κίνηµα να βάλει εµπόδια στις ορέξεις των µονοπωλιακών επιχειρησιακών οµίλων, για να κερδίσει χρόνο να
ανασυνταχθεί και να αντεπιτεθεί. Οι εργαζόµενοι, οι µικροµεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι, τα φτωχά λαϊκά στρώµατα πρέπει ΤΩΡΑ να βγάλουν πολιτικά συµπεράσµατα για το χαρακτήτρα της λυκοσυµµαχίας που ακούει στο όνοµα Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ελευθερίες που πρεσβεύει. Η ελεύθερη κίνηση κεφαλαίων παρέα µε τον βασικό νόµο κίνησης του καπιταλισµού, δηλαδή το κυνήγι του υπερκέρδους από την αφαίµαξη των παραγωγών του πλούτου κάθε χώρας και των δυνατοτήτων αυτής, δεν αφήνει περιθώρια για κροκοδείλια δάκρυα από όλους εκείνους που πίνουν νερό στο όνοµα της ΕΕ και ζητούν από τον ελληνικό λαό µε την ψήφο του πάση θυσία να την ενισχύσουν. Το πραγµατικό δίληµµα παραµένει: ή µε τα µονοπώλια ή µε το λαό. Στις εκλογές στις 17 Ιούνη ο λαός ή θα βρεθεί απροετοίµαστος µπροστά στην ανεξέλεγκτη και βίαιη πτώχευσή του ή θα οργανώση το κίνηµά του µε ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΜΠΡΟΣΤΑ για να αντιµετώπισει τα χειρότερα που θα φέρει όποια κυβέρνηση και αν προκύψει.

ΝΙΚΟΣ ΕΞΑΡΧΟΣ

Προετοιμασία για τις γαλάζιες σημαίες

Σύσκεψη στην Πρέβεζα την Τρίτη για να μην βρεθούν ξανά εκτός καταλόγου το 2013 οι παραλίες της Ηπείρου

Σύσκεψη προκειμένου να συζητηθούν θέματα που αφορούν την καθαριότητα των ακτών και την προετοιμασία για την υποβολή αιτήσεων για γαλάζιες σημαίες σε όλες τις παραλίες της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας για το 2013 συγκαλεί για την ερχόμενη Τρίτη ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Πρέβεζας και αρμόδιος για θέματα τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου κος Στράτος Ιωάννου.Η σύσκεψη θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας και έχουν προσκληθεί να συμμετέχουν υπηρεσιακοί παράγοντες, οι δήμοι Πρέβεζας και Πάργας αλλά και οι εμπλεκόμνεοι με τον τουρισμό φορείς.Η κίνηση αυτή έρχεται και ως συνέχεια της ανακοίνωσης της Περιφέρειας Ηπείρου μετά τη γνωστοποιηση του καταλόγου με τι γαλάζιες σημαίες και την ανυπαρξία έστω μιας παραλίας της Ηπείρου σε αυτόν.Η Περιφέρεια είχε σπεύσει τότε να επιρρίψει την αποκλειστική ευθύνη στους παράλιους δήμους της Ηπείρου, οι οποίοι δεν ζήτησαν τη συνδρομή της, για το γεγονός ότι φέτος σε καμία ακτή δεν θα κυματίζει η «Γαλάζια Σημαία». Ταυτόχρονα όμως έσπευσε να τονίσει ότι και χωρίς τις σημαίες τα νερά είναι καθαρά, όπως αποδεικνύεται από τις συνεχείς αναλύσεις δειγμάτων.Πάντως και η Περιφέρεια επισημαίνει ότι είναι αρνητικό γεγονός η μη βράβευση κάποιας ακτής με «Γαλάζια Σημαία» για την προσέλκυση τουριστών, για την οποία γίνεται μεγάλος αγώνας. Άλλωστε οι ξένοι τουριστικοί πράκτορες στα πακέτα τους εντάσσουν προορισμούς που διαθέτουν «Γαλάζια Σημαία» και η απουσία τους από την Ήπειρο, μετά από πολλά χρόνια, αποτελεί μειονέκτημα σε μια δύσκολη χρονιά για τον τουρισμό.Να θυμίσουμε ότι φέτος μετά από πολλά χρόνια στις ακτές της Ηπείρου δεν θα κυματίζει καμία γαλάζια σημαία. Πριν μερικά χρόνια η Ήπειρος μετείχε με ένα μεγάλο κατάλογο παραλιών. Σταδιακά και χρόνο με το χρόνο ο κατάλογος αυτός μειώνονταν.Είχαν βραβευθεί το Μονολίθι και η Κυανή Ακτή στην Πρέβεζα, η Λούτσα στην Πάργα και η Μέγα Άμμος στη Θεσπρωτία. Στη συνέχεια βέβαια τα διεθνή βραβεία αποσύρθηκαν από δύο παραλίες της Ηπείρου και συγκεκριμένα από το Μονολίθι και την Κυανή Ακτή επειδή από τους επιθεωρητές τους Προγράμματος που τις απονέμει διαπιστώθηκαν σοβαρές ελλείψεις , όχι στην καθαρότητα των νερών, αλλά σε κριτήρια που αφορούν την ασφάλεια των λουομένων.Φέτος, η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε συνολικά 3.179 ακτές και 659 μαρίνες σε όλο τον κόσμο. Τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), η οποία είναι ο Εθνικός Χειριστής του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζιες Σημαίες» στη χώρα μας. Με 394 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα κατέχει και πάλι, όπως τα τελευταία χρόνια, τη 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 48 χώρες. Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 3.179 ακτές και 659 μαρίνες σε όλο τον κόσμο.Οι νομοί με τις περισσότερες Γαλάζιες Σημαίες για το 2012 είναι και πάλι του Λασιθίου και των Δωδεκανήσων με 40 και 37 ακτές, αντίστοιχα. Η Χαλκιδική «ανέκαμψε» κι ενώ πέρυσι η σημαία είχε υποσταλεί σε 10 ακτές της, φέτος θα κυματίζει σε 35 παραλίες (δηλαδή σε 5 περισσότερες από πέρυσι).Σε επίπεδο δήμων πρώτη παραμένει η Κέρκυρα με 35 βραβευμένες ακτές, δεύτερη η Ρόδος με 32 και τρίτος ο Άγιος Νικόλαος Λασιθίου με 22 ακτές. Δυστυχώς, η Ήπειρος απουσιάζει από τον σχετικό χάρτη και κατάλογο.Στον μεγάλο αυτό κατάλογο δεν περιλαμβάνεται πλέον καμία παραλία της Ηπείρου και στόχος της σύσκεψης είναι να προετοιμαστούν όλες οι παραλίες της Ηπείρου προκειμένου να ενταχθούν στον κατάλογο το 2013.

«Κράχτης» για τους τουρίστες
Η «Γαλάζια Σημαία» προσελκύει λουόμενους και λαμβάνεται σοβαρά υπόψη από τα ταξιδιωτικά γραφεία όταν επιλέγουν τους προορισμούς που προτείνουν στους πελάτες τους, επιμένοντας στις καλές υπηρεσίες που προσφέρονται στην ακτή, αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος.Το γεγονός πρέπει να προβληματίσει τόσο την αυτοδιοίκηση, όσο και τους παράγοντες του τουρισμού, αφού η βράβευση ακτών ούτως ή άλλως παίζει σημαντικό ρόλο και αποδεικνύει ότι είναι και καθαρή και πληροί τα αυστηρά κριτήρια που τίθενται.

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Προβλήματα με την καθαριότητα στην Άρτα

Την κατανόηση των Δημοτών για τυχόν προβλήματα που θα προκύψουν στην αποκομιδή των απορριμμάτων, λόγω της χαμηλής επάνδρωσης και του πεπαλαιωμένου στόλου της Υπηρεσίας Καθαριότητας, ζητάει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Αρταίων κ. Θεόδωρος Γκούβας. Ο κ. Γκούβας ανέφερε: «Τα πράγματα είναι δύσκολα. Δεν θα μπορούσε αυτή η συγκυρία να μην επηρεάσει και την Καθαριότητα του Δήμου. Όλους τους Δήμους βέβαια, όλες τις Υπηρεσίες αλλά ειδικότερα την Καθαριότητα την επηρεάζει πολύ. Τα προβλήματα της Καθαριότητας για τα οποία αναφερθήκαμε πάρα πολλές φορές στο παρελθόν είναι δύο: η ελλιπής επάνδρωση και η διαθεσιμότητα των μέσων αποκομιδής. Η επάνδρωση είναι πολύ χαμηλή. Με την ένωση στον «Καλλικράτειο» Δήμο οι άλλοι (πρώην) Δήμοι δεν είχαν προσωπικό με αποτέλεσμα το προσωπικό που υπήρχε στο Δήμο Αρταίων να εξυπηρετεί τώρα, φανταστείτε, από την Δαφνωτή μέχρι την Κορωνησία και την πόλη της Άρτας. Η Υπηρεσία Καθαρότητας έχει περίπου στα 39 άτομα για όλο το Δήμο Αρταίων (οδηγοί, εργάτες καθαριότητας). Αυτοί είναι και δεν προβλέπεται να αυξηθούν. Θα έπρεπε να έχουμε τουλάχιστον 12 με 13 άτομα επιπλέον για να μπορούμε να πούμε ότι είμαστε σε ένα σημείο σοβαρής επάνδρωσης. Πριν από μερικούς μήνες είχαμε πάρει 7 άτομα για 8 μήνες. Πέρασε αυτή η περίοδος, έφυγαν οι άνθρωποι και δυστυχώς η αναπλήρωση εκτός απ’ το ότι είναι δύσκολη δεν τη βλέπω και στο άμεσο μέλλον. Παλεύουμε να ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψης εργατών καθαριότητας με δίμηνες συμβάσεις έτσι ώστε να φτάσουμε την επάνδρωση σε ένα οριακό σημείο, γιατί είμαστε κάτω από αυτό. Με τις διαδικασίες που ισχύουν και τις συνεχόμενες εκλογές είναι δύσκολη η πρόσληψη. Μας εγκρίθηκε βέβαια ένας πολύ μικρός αριθμός διμηνιτών που θα τους πάρουμε όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες. Η αποκομιδή με απορριμματοφόρο καθίσταται προβληματική. Για οδοσάρωση δεν συζητάμε καθόλου. Αρκεί να σας πω σήμερα ότι στην πόλη και στο Δήμο οδοσάρωση κάνανε μόνο τέσσερα άτομα. Φανταστείτε ότι μ’ αυτή τη διαδικασία είναι δύσκολο να εκπληρώσουμε αυτή την αποστολή μας. Εμείς προσπαθούμε τουλάχιστον μέσα στην πόλη και στο κέντρο να γίνεται αποκομιδή 6 μέρες την εβδομάδα. Δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει 7 μέρες όπως γινόταν πριν διότι και πάλι με το ελεγκτικό συνέδριο υπήρξε μια εμπλοκή – δεν αναγνώρισε το ελεγκτικό συνέδριο ότι είναι μόνιμη και διαρκής ανάγκη η αποκομιδή των απορριμμάτων την Κυριακή – και οι εργαζόμενοι από την αρχή του χρόνου δεν πληρώθηκαν για τα δεδουλευμένα των Κυριακών. Εν πάση περιπτώσει είναι κι αυτό ένα πρόβλημα που προσπαθούμε να το λύσουμε. Δεν ξέρω πώς θα το ξεπεράσουμε. Θα το δούμε. Εάν δεν λυθεί το πρόβλημα τα Σαββατοκύριακα δεν θα μπορούμε να κάνουμε την αποκομιδή, με ό,τι αυτό συνεπάγεται ιδιαίτερα για το κέντρο της πόλης. Η διαθεσιμότητα είναι επίσης χαμηλή διότι σοβαρή επένδυση στην Υπηρεσία Καθαριότητας δεν έγινε με αποτέλεσμα ο στόλος να είναι παλιός (15ετίας και πλέον), με πολλές βλάβες. Έχουμε 10 απορριμματοφόρα σε καθημερινή βάση πλην όμως τα περισσότερα οχήματα δεν πληρούν τις προδιαγραφές αποκομιδής οπότε δυσκολευόμαστε πάρα πολύ. Είναι ένα κομμάτι που εμείς το παλεύουμε. Ένα άλλο πρόβλημα είναι η στάση μερικών δημοτών απέναντι στον κάδο, που δεν είναι αυτή που θα έπρεπε. Εμείς πλύναμε τους κάδους αλλά αυτή την ώρα οι κάδοι είναι πάλι ακάθαρτοι. Ρίχνουν τα σκουπίδια χωρίς σακούλα. Ρίχνουν οργανικά απορρίμματα σκέτα χωρίς σακούλα τα οποία αντιλαμβάνεστε ότι προκαλούν δυσοσμία. Από τη μεριά μου θα ήθελα να ζητήσω τη συμπαράσταση και την κατανόηση των δημοτών στα προβλήματα αυτά που υπάρχουν αυτή την ώρα και που ενδεχομένως θα ενταθούν το καλοκαίρι. Εμείς βέβαια θα το παλέψουμε στο μέτρο του δυνατού. Θα προσπαθήσω όσο μπορώ να αυξήσω τη διαθεσιμότητα – θα δω με ποιο τρόπο. Αν βέβαια πάρουμε τα πεντάμηνα αυτά της εθελοντικής εργασίας θα βοηθηθούμε πάρα πολύ αλλά δεν το βλέπω να γίνεται άμεσα. Ελπίζω να γίνει μέσα στο καλοκαίρι και να λυθεί ένα σοβαρό κομμάτι της αποκομιδής, δηλαδή να επανδρωθεί η Υπηρεσία Καθαριότητας στα επίπεδα που πρέπει να επανδρωθεί έτσι ώστε να μπορέσουμε να εκπληρώσουμε το σκοπό για τον οποίο είμαστε εδώ. Εμείς πάντως θα αγωνιστούμε. Θα κάνουμε αυτό που μπορούμε να κάνουμε. Θα συνεχίσουμε τις έξι ημέρες αποκομιδή ιδιαίτερα στο κέντρο της πόλης. Τώρα για την έβδομη μέρα δεν μπορώ να το εγγυηθώ για την ώρα. Δεν μπορώ να πω κάτι. Επαναλαμβάνω ότι ζητώ την κατανόηση όλων των δημοτών. Θα εξαρτηθεί από το αν θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε το πρόβλημα της καταβολής των χρημάτων, δηλαδή οι άνθρωποι οι οποίοι εργάζονται σ’ αυτά τα τρία – τέσσερα απορριμματοφόρα που βγαίνουν την Κυριακή να μπορούν να πληρωθούν αυτό που δικαιούνται νόμιμα. Αυτό δηλαδή που παίρνει ο κάθε εργαζόμενος που δουλεύει την Κυριακή. Τέλος, θα προσπαθήσουμε στο μέτρο του δυνατού να ανταποκριθούμε στις αυξημένες ανάγκες της Υπηρεσίας μας έτσι ώστε να δώσουμε λύση στο πρόβλημα».

Κινητοποίηση στη γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη» για να αποτραπεί η είσοδος εκτιμητών

Κινητοποίηση στη γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη» προγραμματίζουν σήμερα στις δώδεκα το μεσημέρι οι κτηνοτρόφοι της Ηπείρου, με στόχο να αποτρέψουν την είσοδο εκτιμητών, από τις ενδιαφερόμενες εταιρείες εν' όψει της κατάθεσης των τελικών προσφορών για την πώλησή της από την ΑΤΕ.Η διαδικασία πώλησης της Δωδώνης εξελίσσεται σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα και μέχρι τις 25 Ιουνίου αναμένεται να κατατεθούν οι τελικές προσφορές των υποψηφίων αγοραστών, αφού όπως είναι γνωστό η ΑΤΕ είναι υποχρεωμένη να απεμπλακεί από τις συμμετοχές της μέχρι την 30η Ιουνίου.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Αιφνιδιαστική απόφαση για κλείσιμο του ΧΥΤΑ Κορύτιανης

Την απόφαση να κλείσει ο ΧΥΤΑ στην Κορύτιανη Θεσπρωτίας έλαβε σε έκτακτη συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας κρίνοντας ότι δεν αντέχει άλλο όγκο απορριμμάτων.Παράλληλα το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την μεταφορά των απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Καρβουναρίου, χωρίς όμως να υπάρχει ανάλογη απόφαση από τον Φορέα Διαχείρισης του. Η Διοίκηση του Φορέα Διαχείρισης του ΧΥΤΑ Καρβουναρίου, η οποία συνεδρίασε χθες και με δεδομένη την απόφαση του Δήμου Ηγουμενίτσας, αποφάσισε να μην γίνουν δεκτά στο Καρβουνάρι τα απορρίμματα της περιοχής, ενώ κάθετα αντίθετος είναι και ο Δήμος Σουλίου.