Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012

Β. Τσιαλιαμάνης : Η Ελλάδα έχει πληρώσει ακριβά το λαϊκισμό

Το διακύβευμα σε αυτές τις εκλογές είναι αν θα προχωρήσουμε μπροστά σε ένα ανηφορικό δρόμο με αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που θα οδηγήσουν στην ανάκαμψη και τελικά στην ανάπτυξη της χώρας ή από την άλλη πλευρά αν θα διαλέξουμε το μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο είναι το πιο καταστροφικό μνημόνιο που μπορούμε να φανταστούμε. Ένα μνημόνιο που θα οδηγήσει τη χώρα έξω από το ευρώ, θα την σπρώξει πολλές δεκαετίες πίσω, θα αυξήσει πολύ περισσότερο την ανεργία και θα δημιουργήσει συνθήκες ανασφάλειας για κάθε έλληνα και κάθε ελληνίδα.Η Ν.Δ. είναι αποφασισμένη να μην μπει σε παιγνίδια πολιτικής πλειοδοσίας ενόψει των εκλογών. Θέλουμε να κρατήσουμε τον πήχη σε ένα σημείο που μπορούμε να τον περάσουμε και καλούμε τους έλληνες πολίτες, μετά το «λεφτά υπάρχουν» του Γ. Παπανδρέου το 2009, να μην επενδύσουν για άλλη μια φορά σε αυτή την ανώφελη και καταστρεπτική λογική. Πληρώσαμε μια φορά «το λεφτά υπάρχουν» του 2009, το «λεφτά υπάρχουν» που τώρα ακούγεται θα το πληρώσουμε πολύ περισσότερο. Δεν μπορεί να επιχειρήσουμε να διορθώσουμε τα παλιά λάθη με ακόμα μεγαλύτερα. Δεν μπορούμε να επιχειρήσουμε να διορθώσουμε τα λάθη του μνημονίου, βγάζοντας την Ελλάδα από το ευρώ. Δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την ανεργία υπερφορολογώντας τις επιχειρήσεις, κρατικοποιώντας κάποιες άλλες και έτσι διώχνοντας από την Ελλάδα και τις επιχειρήσεις που έχει. Δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης νομιμοποιώντας από την πίσω πόρτα με ταξιδιωτικά έγγραφα τους λαθρομετανάστες που είναι στην Ελλάδα. Αυτές είναι οι πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ. Αν πηγαίναμε σε λάθος κατεύθυνση τα προηγούμενα χρόνια αυτό που υπόσχεται πια ο ΣΥΡΙΖΑ είναι να συνεχίσουμε να πηγαίνουμε σε λάθος κατεύθυνση αλλά με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα. Αυτή την ώρα το πρωτεύον είναι να προστατέψουμε την Ελλάδα. Μιλάμε ξεκάθαρα, μιλάμε με την γλώσσα της αλήθειας, ξέρουμε τις δυσκολίες που υπάρχουν και ζητάμε από τους έλληνες πολίτες να κλείσουν τα αφτιά τους στις σειρήνες του λαϊκισμού. Έχουμε πληρώσει πανάκριβα τον λαϊκισμό στο παρελθόν δεν μπορούμε να τον πληρώσουμε για μια ακόμα φορά.


Βασίλης Τσιαλιαμάνης
Υποψήφιος Βουλευτής Ν. Ιωαννίνων

Ξέρουν το πως, ψάχνουν το πότε για να λειτουργήσει ο Ζωγράφειος Οίκος Ευγηρίας

Το μεγαλύτερο, ίσως, «στοίχημα» στον τομέα της κοινωνικής μέριμνας για το δήμο Ιωαννιτών μετά την κατασκευή που άργησε πολλά χρόνια, είναι η λειτουργία του Ζωγράφειου Οίκου Ευγηρίας. Όμως, η οικονομική κρίση και η μη χρηματοδότηση από την πολιτεία σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δαπανήθηκαν τα περισσότερα χρήματα του κληροδοτήματος, δεν επιτρέπουν στη δημοτική αρχή να αξιοποιήσει άμεσα και συνολικά τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις.Ο στόχος της δημοτικής αρχής για σταδιακή λειτουργία παραμένει, ωστόσο χρονικά δεν μπορεί να προσδιοριστεί ακόμη το πότε. Τα λειτουργικά έξοδα είναι πολά, αλλά η διοίκηση του νομικού προσώπου, όπως δηλώνει ο αντιπρόεδρος και γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτης Κιτσούλης, σχεδιάζει να ξεκινήσει με 25 κρεβάτια, δηλαδή το ¼ της δυναμικότητας του με το υπάρχον προσωπικό και μέσα από το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας. Το πότε παραμένει απροσδιόριστο και τούτο γιατί η αρχή πρέπει να έχει και συνέχεια και αυτό έχει επισημάνει και ο ίδιος ο δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος, ως πρόεδρος του Δ.Σ του Νομικού Προσώπου.

Αναμένονται χρήματα από το οικόπεδο στην Αθήνα
Παράλληλα, αναμένει και την σημαντική αποζημίωση από το οικόπεδο του Ζωγραφείου Κληροδοτήματος στην Ιερά οδό, (η γνωστή υπόθεση με το γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό) που ίσως καταλήξει το Φθινόπωρο. Η εκτίμηση με βάση τα έως τώρα δεδομένα είναι ότι το κληροδότημα από την απαλλοτρίωση θα βάλει στο ταμείο του κάτι παραπάνω από 1,7 εκ. ευρώ. Πρόκειται για ένα καλό ποσό, μια βάση για να στηριχτεί η λειτουργία του Οίκου Ευγηρίας για δυο ή τρία χρόνια, αλλά δεν σημαίνει ότι λύνεται το πρόβλημα. Ούτε τα μισθώματα από ακίνητα του κληροδοτήματος στην Αθήνα είναι αρκετά. Ούτε και αρκούν οι συντάξεις όσων θα φιλοξενηθούν, δεδομένου ότι το λειτουργικό κόστος είναι ιδιαίτερα υψηλό, αν κάποια στιγμή τεθεί σε πλήρη λειτουργία με 100 ηλικιωμένους.Πρόσφατα το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε τον φετινό προϋπολογισμό του Νομικού Προσώπου. Μόνο για τη μισθοδοσία του υπάρχοντος προσωπικού απαιτούνται 154.000 ευρώ. Το υπουργείο Υγείας πλην του 1,5 εκ. ευρώ περίπου ως συμβολή στην κατασκευή, δεν έχει διαθέσει κανένα άλλο ποσό.

Αποκατάσταση ζημιών, εξοπλισμός
Οι εγκαταστάσεις του Οίκου Ευγηρίας χρειάστηκαν αρκετές παρεμβάσεις για να αποκατασταθούν ζημιές ή βλάβες (ηλεκτρομηχανολογικά και όχι μόνο) που προήλθαν από την μη χρήση τους και από κατασκευαστικά προβλήματα και έχει συνδεθεί με τα δίκτυα κοινής ωφελείας.Ήδη το κτίριο, όπως σημειώνει ο κ. Κιτσούλης, βρίσκεται σε άριστη κατάσταση, δεν έχει να ζηλέψει κάτι από ένα ξενοδοχείο πολλών αστέρων. Παράλληλα, όλο το προηγούμενο διάστημα έχουν παραληφθεί τα αναγκαία για τον ξενοδοχειακό εξοπλισμό, είτε από δωρεές που είναι πολλές, είτε από προμήθειες που έγιναν από το Νομικό Πρόσωπο και πάντως διαθέτει ή αναμένει σύντομα τον εξοπλισμό για να φιλοξενήσει τους πρώτους 25 ηλικιωμένους.Σαλόνια, ακόμη και πίνακες ζωγραφικής έχουν προστεθεί στο χώρο και συνεχίζονται και οι δωρεές πολιτών και φορέων.


Με ελάχιστο προσωπικό
Στον Οίκο Ευγηρίας απασχολούνται εδώ και αρκετό καιρό 7 εργαζόμενοι που μεταφέρθηκαν από την πρώην ΔΕΤΑΙ, κυρίως, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν αποτελούν τον βασικό κορμό. Προσφέρουν υπηρεσίες στη συντήρηση του κτιρίου και θα αξιοποιηθούν όταν λειτουργήσει. Μια μικρή βοήθεια και μόνο για πέντε μήνες θα προσφέρουν οι 10 εργαζόμενοι που θα προσληφθούν από το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας. Για να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού υπάρχουν πολλά εμπόδια με κυριότερο το κόστος της μισθοδοσίας τους. Η συνεργασία, σε επίπεδο μεταφοράς τεχνογνωσίας με το γηροκομείο «Ζωσιμάδες» των Αγαθοεργών Καταστημάτων της μητρόπολης (το οποίο αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα λόγω μείωσης των εσόδων για τα λειτουργικά του) είναι μια λύση για να στηριχτεί στα πρώτα βήματα ο νέος φορέας. Επίσης, από τη λίστα αναμονής που υπάρχει στο γηροκομείο, ενδεχομένως θα προέλθουν οι πρώτοι ηλικιωμένοι που υποδεχθεί ο Ζωγράφειος Οίκος Ευγηρίας. Κι αυτοί θα είναι κυρίως άτομα που δεν είναι κατάκοιτα ή χρειάζονται μεγάλη νοσηλευτική φροντίδα.

Δυο θητείες για κατασκευή
Ο Οίκος Ευγηρίας του Ζωγραφείου Κληροδοτήματος, πριν δοθεί το όνομα Ζωγράφειος Οίκος Ευγηρίας, ήταν όραμα και στόχος πολλών δημοτικών αρχών. Θεμελιώθηκε το Δεκέμβριο του 2002 από τον απερχόμενο τότε δήμαρχο Τάσο Παπασταύρο σε οικόπεδο που δώρισε η αείμνηστη Μερόπη Παπαθεοδώρου-Κοτρώτσιου, απέναντι σχεδόν από το πάρκο Πυρσινέλλα.Χρειάστηκαν δυο δημαρχιακές θητείες μέχρι να ολοκληρωθεί κατασκευαστικά, δηλαδή αυτές με δήμαρχο τον Νίκο Γκόντα, αλλά για τη λειτουργία όλα είναι ρευστά και πάντως θα πρόκειται για σταδιακή ανάπτυξη όλων των κλινών.Η πρώτη δημοπράτηση του έργου έγινε το 2002 και με προϋπολογισμό 2,5 εκ. ευρώ περίπου με τον ΦΠΑ. Η εταιρεία «Ιόνιος Τεχνική» ανέλαβε την κατασκευή με την υποχρέωση να το παραδώσει στις 31-12-2004.Με αρκετή καθυστέρηση ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση που πληρώθηκε εξ ολοκλήρου από το Ζωγράφειο κληροδότημα. Το 2005 κι αφού βρέθηκαν τα χρήματα και θα συνέβαλε και το υπουργείο Υγείας, έγινε η δημοπράτηση της Β΄ φάσης με προϋπολογισμό περίπου 6 εκ. ευρώ και ανάδοχος αναδείχθηκε η ΔΗΤΕ Α.Ε.Το εμβαδόν ολόκληρου του οικοπέδου είναι 10.500 τ.μ. και η κάλυψή του είναι 2.855 τ.μ., εκ των οποίων 840 τ.μ. καταλαμβάνουν οι υπαίθριοι χώροι. Η συμβατική υποχρέωση παράδοσης του έργου ήταν για τις 4-8-2008, , όμως με διαδοχικές παρατάσεις επεκτάθηκε μέχρι το τέλος του 2009, αλλά η ανάδοχος ολοκλήρωσε το έργο τον Νοέμβριο (στις 3 Δεκεμβρίου η δημοτική αρχή «παρέλαβε» το κτίριο). Στο έργο αυτό το ο Υπουργείο Υγείας είχε διαθέσει μόνο 1.462.500 ευρώ, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός ήταν 8.200.000 ευρώ.

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Εως 22 Ιουνίου οι κωδικοί των μηχανογραφικών

Έως τις 22 Ιουνίου θα πρέπει να προσέλθουν στα λύκειά τους οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων προκειμένου να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.Όπως είχε ήδη γίνει γνωστό στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου της υπουργού Παιδείας Φρ. Κιάου, η υποβολή του μηχανογραφικού δελτίου θα γίνει από τις 18 Ιουνίου έως τις 5 Ιουλίου, ενώ η ανακοίνωση των βαθμολογιών αναμένεται στο τελευταίο πενθήμερο του Ιουνίου.


Στην Πρέβεζα ο Παναγιώτης Ψωμιάδης

Την Παρασκευή 15 Ιουνίου και ώρα 9:00 μμ θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Ελευθερίας στην Πρέβεζα η κεντρική προεκλογική ομιλία της Νέας Δημοκρατίας με κεντρικό ομιλητή τον πρ. Περιφερειάρχη κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Μειωμένη κατά περίπου 15 εκατομμύρια ευρώ η εκλογική δαπάνη του ΥΠΕΣ!

Μειωμένη κατά 30%, δηλαδή γύρω στα 15 εκατομμύρια ευρώ, θα είναι η εκλογική δαπάνη του υπουργείου Εσωτερικών για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, σε σχέση με τις εκλογές του Μαΐου, έκανε γνωστό ο υπηρεσιακός υπουργός Αντώνης Μανιτάκης, κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) και περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό και τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και δήμαρχο Καλλιθέας, Κώστα Ασκούνη.Οι δύο παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης διαβεβαίωσαν τον υπουργό Εσωτερικών ότι όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες των δήμων και των περιφερειών είναι σε πλήρη ετοιμότητα ενόψει των εκλογών.Ο κ. Μανιτάκης, αφού αναγνώρισε τη σημασία της συνεισφοράς των δήμων και των περιφερειών, που άλλωστε έχουν και τη μεγαλύτερη ευθύνη των εκλογών, ανακοίνωσε μία σειρά αποφάσεων που άπτονται της εκλογικής διαδικασίας.Όπως διευκρίνισε ο κ.Μανιτάκης, ο αριθμός των δικαιούχων αποζημίωσης για την εμπλοκή τους στην εκλογική διαδικασία παραμένει ο ίδιος. Το ποσό των αποζημιώσεων, όμως, μειώνεται για τις περισσότερες κατηγορίες, πλην των εργαζόμενων στους δήμους, όπου θα υπάρξει μικρή αύξηση. Η συνολική πίστωση που θα διαχειριστεί το υπουργείο Εσωτερικών ανέρχεται στα 35 εκατομμύρια ευρώ, έναντι 50 εκατομμυρίων ευρώ τον περασμένο Μάιο.Επίσης, εξοικονομούνται 800.000 ευρώ για τα τηλεγραφήματα των δικαστικών αντιπροσώπων από τους δήμους προς το υπουργείο Εσωτερικών (για την ανάληψη των καθηκόντων τους και για τη μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων), καθώς για πρώτη φορά θα εφαρμοστεί ενημέρωση με τηλεομοιοτυπία (fax) μέσω του Δικτύου «Σύζευξις».Επιπλέον, όπως ανακοινώθηκε, στη διάθεση του υπουργείου βρίσκονται από την περασμένη εβδομάδα οι πιστώσεις για τα προνοιακά επιδόματα, τα οποία και θα καταβληθούν σταδιακά στους δικαιούχους από τις 15 Ιουνίου, αφού πρώτα γίνει η διασταύρωση των στοιχείων των δικαιούχων.Μετά τη συνάντηση ο κ. Μανιτάκης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Όσον αφορά τις εκλογικές αποζημιώσεις θα ήθελα να τονίσω πως ο αριθμός των δικαιούχων παραμένει αμετάβλητος, σε σχέση με τις τελευταίες εκλογές, ωστόσο η αποζημίωση στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων μειώθηκε όσο περίπου και η περικοπή του προϋπολογισμού εκλογών, εκτός από μια κατηγορία δικαιούχων, τους εργαζόμενους στους δήμους, που έγινε προσπάθεια και κατέστη δυνατή η αύξηση της αποζημίωσης».Τέλος, σημείωσε: «Από την περασμένη εβδομάδα βρίσκονται στη διάθεσή μας οι πιστώσεις για τα προνοιακά επιδόματα, τα οποία και θα αρχίσουν να καταβάλλονται στους δικαιούχους σταδιακά από τις 15 Ιουνίου μετά και τη διασταύρωση των στοιχείων τους».

Περιορισμό δικαιούχων του εφάπαξ προτείνει το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων

Σειρά μέτρων για τον περιορισμό των δικαιούχων του εφάπαξ, προτείνει με έγγραφό της προς τον υπηρεσιακό υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Αντώνη Ρουπακιώτη, η διοίκηση του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ).Σύμφωνα με την πρόταση του Ταμείου, εφάπαξ στο δημόσιο θα παίρνουν μόνο όσοι έχουν πάνω από 25 χρόνια υπηρεσίας. Όσοι έχουν 12 έως 24 χρόνια υπηρεσίας να εισπράττουν έντοκα, το σύνολο των εισφορών που έχουν καταβάλλει, ενώ όσοι έχουν 6 έως 12 χρόνια προϋπηρεσίας, να λαμβάνουν έντοκα το 70% των εισφορών τους. Τέλος για τους υπαλλήλους με προϋπηρεσία από 1 έως 6 έτη, να μην προβλέπεται η χορήγηση εφάπαξ.Το μέτρο αυτό, σύμφωνα με τη διοίκηση του Ταμείου Πρόνοιας, έχει ως στόχο να περιορίσει τον αριθμό των δικαιούχων, αποκλείοντας όσους λαμβάνουν σύνταξη από άλλο Ταμείο, ώστε να αντιμετωπισθούν τα ελλείμματα του ΤΠΔΥ που υπερβαίνουν ήδη το 1,5 δισ. ευρώ.Η πρόταση θα εξετασθεί αναγκαστικά από την επόμενη κυβέρνηση εφόσον, ο υπηρεσιακός υπουργός, που πρόκειται να παραχωρήσει την ερχόμενη Τετάρτη συνέντευξη Τύπου, δεν έχει τέτοιες αρμοδιότητες.Το υπουργείο Εργασίας έχει επεξεργασθεί κατά το παρελθόν διάφορες λύσεις μεταξύ των οποίων, η μείωση του εφάπαξ, η αύξηση των εισφορών, η καταβολή του βοηθήματος σε δόσεις, ο συμψηφισμός με οφειλές προς στο Δημόσιο ή προς τις τράπεζες, ή κάποιος συνδυασμός.Σε κάθε περίπτωση το Ταμείο Πρόνοιας των Δημοσίων Υπαλλήλων δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του. Περισσότεροι από 53.000 δικαιούχοι αναμένουν να εισπράξουν το εφάπαξ, ενώ ο μέσος χρόνος αναμονής υπερβαίνει τα 4 χρόνια.

Ο Πέτρος Ευθυμίου στην Πρέβεζα

Η προεκλογική εκστρατεία του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Πρέβεζας, θα ολοκληρωθεί με την κεντρική ομιλία που θα πραγματοποιηθεί στην Πρέβεζα την Πέμπτη το βράδυ, με ομιλητή τον πρώην υπουργό Πέτρο Ευθυμίου.

Στην Άρτα σήμερα ο Θάνος Μωραΐτης

Σήμερα Τρίτη 12 Ιουνίου στις 8:30 μ.μ. στην αίθουσα «Σκουφάς» στην Άρτα, θα πραγματοποιηθεί η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ με ομιλητή τον πρώην υφυπουργό Θάνο Μωραΐτη.

.

Τροχαίο με τραυματία στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στη χερσαία ζώνη του λιμανιού της Ηγουμενίτσας, όταν Ι.Χ.Ε. με οδηγό έναν 70χρονο, συγκρούστηκε με δίκυκλη μοτοσικλέτα με οδηγό 29χρονο.Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο τραυματισμός του 29χρονου ο οποίος διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας της περιοχής όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και έπειτα μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών για περαιτέρω εξετάσεις.Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

Ξεκινούν τα έργα αποχέτευσης στην παραλίμνια ζώνη

Ξεπεράστηκε σήμερα και το τελευταίο εμπόδιο κι έτσι το αμέσως επόμενο διάστημα ξεκινά η εκτέλεση ενός από τα μεγαλύτερα έργα στο Δήμο Ιωαννιτών.Πρόκειται για το έργο «Επέκταση-Αναβάθμιση-Εκσυγχρονισμός Αποχετευτικού Συστήματος Παραλίμνιας Περιοχής» για το οποίο, μετά τη δημοπράτηση, είχαν κατατεθεί προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Οι προσφυγές εκδικάστηκαν σήμερα κι απορρίφθηκαν κι έτσι ανοίγει πλέον ο δρόμος για την έναρξη κατασκευής του.Το έργο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Στερεάς- Θεσσαλίας- Ηπείρου με προϋπολογισμό 9.667.800 ευρώ.Με την παρέμβαση αυτή θα δοθεί οριστική λύση σε όλη την παραλίμνια ζώνη, στα προβλήματα που υπάρχουν στην οδό Μακαρίου και στο αντλιοστάσιο που βρίσκεται στο πάρκο Κατσάρη.Το εν λόγω έργο μεταξύ των άλλων περιλαμβάνει:
-Την ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου στην Βρυσούλα, τον Βοτανικό και τον Λασπότοπο.
-Την ολοκλήρωση αποχετευτικού στην Κενάν Μεσαρέ.
-Την ανακατασκευή των αντλιοστασίων της παραλίμνιας ζώνης και του αγωγού στην οδό Μητροπόλεως.
-Ανακατασκευή αντλιοστασίου στην πλατεία Μαβίλη και αγωγού στην οδό Πατριάρχου Ευαγγελίδη. Το έργο αυτό θα δώσει την δυνατότητα να τεθεί σε λειτουργία όλο το αποχετευτικό δίκτυο στην περιοχή του ΙΚΑ.

Αντισυνταγματική η διακοπή της σίτισης στα ΤΕΙ;

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσπρωτίας, με την οποία επισημαίνει ότι "Με την επαπειλούμενη διακοπή της σίτισης των Σπουδαστών παραβιάζεται κατάφωρα το Σύνταγμα".Ταυτόχρονα, συμπαράσταση προς τους σπουδαστές του ΤΕΙ, δήλωσαν η φορείς που παρέστησαν στη σύσκεψη που προκάλεσε για το θέμα αυτό, το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας.Από την πλευρά της η διοίκηση του ΤΕΙ έδωσε στη δημοσιότητα επιστολή του Προέδρου του ΤΕΙ προς το Υπουργείο Παιδείας με την οποία επισημαίνει τη δυσχερή οικονομική θέση στην οποία έχει περιέλθει το ίδρυμα μετά το «κούρεμα» των αποθεματικών του λόγω PSI.

Ευθύνες στο μηχανογραφικό του Υπουργείου Υγείας, επιρρίπτει ο Δήμος για τα προνοιακά επιδόματα

Στη συνεχή δυσλειτουργία του μηχανογραφικού συστήματος του Υπουργείου Υγείας, οφείλεται η μεγάλη καθυστέρηση που παρουσιάζουν ορισμένοι δήμοι, στη συμπλήρωση στοιχείων των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Ιωαννιτών.Όπως σημειώνει ο Δήμος το σύστημα του Υπουργείου, τις περισσότερες ημέρες και ώρες είναι εκτός λειτουργίας, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η καταχώρηση στοιχείων.Από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, ενημερώθηκε το Υπουργείο Υγείας για τα προβλήματα αυτά, τα οποία ωστόσο παραμένουν άλυτα.

Ευχαριστήριο μήνυμα από τον αντιδήμαρχο Πρέβεζας

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού-Περιβάλλοντος Κοσμάς Κορωναίος ευχαριστεί θερμά:
Το 5ο Δημοτικό Σχολείο Πρέβεζας
Τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών PALSO και
Το Καραμάνειο Νηπιαγωγείο Πρέβεζας,
για τις πρωτοβουλίες που ανέλαβαν τόσο για τον καθαρισμό όσο και για την τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων στην παραλία της Κυανής Ακτής.Όπως τονίζει ο κ.Κορωναίος τέτοιες δραστηριότητες αφενός ευαισθητοποιούν τα παιδιά στο μεγάλο θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος και αφετέρου δίνουν το ερέθισμα στις τοπικές κοινωνίες να κάνουν τον εθελοντισμό και την συλλογικότητα τρόπο ζωής.

Η Αγνή Σμπόνια σε περιοδεία στο Καναλλάκι

Με τον τόπο διαμονής της Αγνής Σμπόνια, το Καναλλάκι, συνεχίζουν την περιοδεία τους, οι υποψήφιοι βουλευτές ΠΑΣΟΚ Πρέβεζας, σήμερα, Τρίτη 12 Ιουνίου.Ταυτόχρονα, το κλιμάκιο θα αποτελείται τόσο από θεσμικούς φορείς όσο κι από ανθρώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης.Οι υποψήφιοι θα συνομιλήσουν με τους πολίτες, θ' ανταλλάξουν απόψεις και θα καταγράψουν τα προβλήματα της περιοχής.Οι εξορμήσεις των υποψήφιων Βουλευτών συνεχίζονται εντατικά και θα κορυφωθούν στις 14 Ιουνίου, με την Κεντρική τους Ομιλία στην πόλη της Πρέβεζας.

Συνάντηση Βασίλη Μπολάνου με τους Έπαρχους της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας

Το Σάββατο 9 Ιουνίου 2012 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ στους Αγίους Σαράντα συνάντηση του Γενικού Πρόεδρου της οργάνωσης Βασίλη Μπολάνου με τους Έπαρχους της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας.Η συνάντηση είχε αντικείμενο την ενημέρωση των έπαρχων της ΕΕΜ για τις συναντήσεις που πραγματοποίησαν την προηγούμενη εβδομάδα με εκπροσώπους της ελληνικής πολιτείας και των ελληνικών κομμάτων ο βουλευτής και πρόεδρος του ΚΕΑΔ, και ο Γενικός Πρόεδρος της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ για θέματα που αφορούν την Εθνική Ελληνική Μειονότητα εντός και εκτός Αλβανίας.Ταυτόχρονα στη συνάντηση με τους έπαρχους συζητήθηκαν και οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τις εποικημένες εκλογές.Ενημερώθηκαν οι έπαρχοι και για τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον Γενικό Διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, τον κύριο Κώστα Μπούρα. Σε αυτή τη συνάντηση του τόνισαν την αναγνώριση των προσπαθειών του κυρίου Σαμαρά για τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό καθώς και τη συμπαράσταση στην προσπάθεια που γίνεται να μη χαθεί ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της χώρας.Οι έπαρχοι δήλωσαν ομόφωνα τη στήριξη τους στις θέσεις που εκφράσθηκαν σε αυτές τις συναντήσεις και τόνισαν ότι ως υγείες τμήμα του Ελληνισμού έχουμε την υποχρέωση να απευθύνουμε τη δική μας προς το πανελλήνιο έκκληση: Σ’ αυτή την κρίσιμη για την πατρίδα στιγμή, ας φροντίσει ο καθένας μας να ενισχύσει με την εκλογική του συμπεριφορά τις πολιτικές εκείνες δυνάμεις που έχουν σαν κύριο στόχο και μέλημα την αξιοπρεπή αποκατάσταση της θέσης της Ελλάδας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επίσκεψη Μάξιμου Χαρακόπουλου στα Γιάννενα

Tην Πέμπτη 14/06/2012 θα βρίσκεται στα Ιωάννινα ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας , βουλευτής Λάρισας, κος Μάξιμος Χαρακόπουλος.Το πρόγραμμα της επίσκεψης έχει ως εξής:
11:00 Επίσκεψη στο Π.Γ.Ν Ιωαννίνων
12:00 Επίσκεψη στην Περιφέρεια
13:00 Επίσκεψη στην Αστυνομική Δ/νση Ιωαννίνων
14:00 Συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΝΟ.Δ.Ε. Ιωαννίνων της Ν.Δ

Την Παρασκευή η ομιλία του Πέτρου Ευθυμίου στα Γιάννενα

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων καλεί όλα τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ στην πολιτική προεκλογική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012 και ώρα 19.30 στα Λιθαρίτσια με ομιλητή τον Πέτρο Ευθυμίου.Περίεργα πράσινα πολιτικά πηγαδάκια υπέρ… ΔΗ.ΜΑΡ. στα Γιάννενα!!!

Πολύ περίεργα πολιτικά πηγαδάκια συναντά κανείς στα κεντρικά στέκια αλλά και σε χωριά του νομού μας, λίγες μόνο ημέρες πριν τις εκλογές. Εκ πρώτης ματιάς αποδίδονται σε παλιές φιλίες και συνεργασίες που και καλά δεν παράγουν υποτίθεται πολιτικές ειδήσεις. Όμως όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, μόνο ως τυχαία και συμπτωματικά δεν θεωρούν τα κολλητηλίκια που αναπτύσσονται μεταξύ παραγονταραίων συγκεκριμένου πολιτικού Γραφείου, πράσινου υποψήφιου της περιοχής, με τα τοπικά στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς. Επειδή, όλα αυτά θα φανούν μετεκλογικά για να μην πέσετε από τα σύννεφα, απλά θα σας πούμε, ότι ήδη στα Γιάννενα… της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελά!!!

Μόνο οι Μ. Κασσής, Μ. Χατζηεφραιμίδης, Μ. Κιτσανού,Δ. Παπαγεωργίου και Β. Αργύρης,ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση Βενιζέλου!!!

Απόντες οι «πράσινοι» δήμαρχοι του νομού
Ομιλία στους υποψήφιους βουλευτές, σε κομματικά στελέχη αλλά και σε στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πραγματοποίησε το περασμένο Σάββατο στο Ολύμπιον, στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος. Μάλιστα έγκαιρα είχε καλέσει τους υποψήφιους βουλευτές αλλά και τους «πράσινους» δημάρχους στο νομό Ιωαννίνων. Δυστυχώς όμως, μόνο τρεις (Μιχάλης Κασσής, Μάκης Χατζηεφραιμίδης και Μαργαρίτα Κιτσανού) από τους επτά του ψηφοδελτίου ανταποκρίθηκαν και έδωσαν το παρόν. Παρών ήταν και ο Γραμματέας της τοπικής Ν.Ε. Δημήτρης Παπαγεωργίου. Απουσίαζαν όμως οι «πράσινοι» δήμαρχοι του νομού. Ξέρετε, αυτοί που προεκλογικά έκοβαν φλέβες πασοκοφροσύνης για να πάρουν το χρίσμα και μετεκλογικά το παίζουν… Αλέκος!!! Μάλλον θα είχαν καλύτερα πράγματα να κάνουν αλλά μιας και το θυμηθήκαμε, δύο από αυτούς που είναι κολλητάρια, τους τύχαμε να πίνουν καφέ με τον… εκ Καρδίτσας κολλητό τους, στην Ακαδημία!

Ο Κώστας Πανταζής στην κεντρική ομιλία του ΠΑΣΟΚ στην Ηγουμενίτσα

Την Παρασκευή 15 Ιουνίου, ολοκληρώνεται στην Ηγουμενίτσα η προεκλογική εκστρατεία του ΠΑΣΟΚ με συγκέντρωση στο πολιτιστικό κέντρο «Πάνθεον» στις 20:00, με κεντρικό ομιλητή τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου στο Νομό Θεσπρωτίας και Γραμματέα της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ κ. Πανταζή Κώστα.

ΠΡΕΒΕΖΑ:Είχαν μαζί τους 21 γραμμάρια κάνναβης αλλά έπεσαν επάνω στην ΔΙΑΣ

Συνελήφθησαν λίγο μετά τις δέκα το βράδυ από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ δύο άντρες ηλικίας 18 και 25 χρονών από την Πρέβεζα.Σύμφωνα με πληροφορίες του pamepreveza.gr σε έλεγχο που τους έγινε κοντά στο χωρίο του Μύτικα και συγκεκριμένα στην διασταύρωση με την εθνική οδό, βρέθηκαν να κατέχουν 21 γραμμάρια κάνναβης.Οδηγήθηκαν στην αστυνομική διεύθυνση Πρέβεζας όπου και κρατούνται.


O Νίκος Γκόντας μπαίνει δυνατά στην προεκλογική μάχη της Νέας Δημοκρατίας

Έλυσαν το πρόβλημα στην τοπική Νέα Δημοκρατία. Άργησαν αλλά το έλυσαν. Και πάνε τώρα για μεγάλη νίκη στο νομό μάλλον και παραπέρα. Κι αυτό επειδή ο Νίκος Γκόντας μπαίνει δυνατά στην προεκλογική μάχη. Κατέθεσε ολοκληρωμένη πρόταση εχθές το βράδυ, στη σύσκεψη της ΝΟΔΕ με τους αυτοδιοικητικούς, για σύσταση κλιμακίων, περιοδείες κι άλλα.Δυνατά στη μάχη για τη Νέα Δημοκρατία ο Νίκος Γκόντας κι ας τον έψαχναν μέχρι τώρα κι ας μην τον έβρισκαν πουθενά.Κι όπως λένε άλλοι γαλάζιοι αυτοδιοικητικοί είναι σίγουρο ότι δεν θα τον ξαναδούν μέχρι τις εκλογές, παρά μόνο στη στάση που προγραμματίζει ο έκπτωτος Ψωμιάδης.Αλλά Γκόντας είναι αυτός. Οχτώ χρόνια δήμαρχος τον έψαχναν οι Γιαννιώτες και δεν τον έβρισκαν, τώρα θα τον βρουν οι Νεοδημοκράτες;

O Γιάννης Δημαράς μύησε στα Γιάννινα στα μυστικά της πολιτικής τον Βασίλη ΧήτοO Γιάννης Δημαράς μύησε στα Γιάννινα στα μυστικά της πολιτικής τον Βασίλη Χήτο των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Ο παλιός ρεπόρτερ βρέθηκε στα μέρη όπου παλαιότερα κάλυπτε στα «κόκκινα χωριά» τις περιοδείες του Χαρίλαου Φλωράκη, αλλά...και το σκάνδαλο που ξέσπασε με τον μεγαλοτοκογλύφο Γούκο. Εκείνο όμως που έκανε ιδιαίτερη εντύπωση στον Βασίλη Χήτο, ήταν η αποδοχή που είχε στον κόσμο ο Γιάννης Δημαράς ως απλός και αγαπητός άνθρωπος.

Ο Δημήτρης Βίτσας στην Ηγουμενίτσα

Η κεντρική προεκλογική του ΣΥΡΙΖΑ στην Ηγουμενίτσα θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Δημαρχείου, αύριο Τετάρτη 13/06/2012 και ώρα 20:30, με ομιλία από τον γραμματέα της ΚΠΕ του ΣΥΝ Δημήτρη Βίτσα.

Οικολογικό Μουσικό Καραβάνι” στην Ήπειρο

Οι Οικολόγοι Πράσινοι στα πλαίσια των Προεκλογικών Εξορμήσεων διοργάνωσαν “Οικολογικό Μουσικό Καραβάνι” στις πρωτεύουσες των Νομών μεταφέροντας ένα κλίμα αισιοδοξίας και ελπίδας στο μουντό τοπίο βίας και τρόμου. Μέλη μας μοίρασαν έντυπο υλικό από “ανακυκλωμένο χαρτί” και όχι πολιτικών, υπό τον ήχο του σαξοφώνου του “τρίο” μουσικού σχήματος «Δίδαγμα».Οι Οικολόγοι Πράσινοι θεωρούμε αδιαπραγμάτευτο το πράσινο και αυτόνομο προφίλ μας, έχοντας στο μυαλό μας ότι η Πολιτική Οικολογία είναι ένα μεγάλο στοίχημα κι εδώ και στην Ευρώπη, δεν θα εγκαταλείψουμε τις Αρχές μας, τις Ιδέες μας και τους Πολίτες που εκφράζουμε πολιτικά και αξιακά και να γίνουν τμήμα ενός Τομέα Οικολογίας οποιουδήποτε Αριστερού ή Συντηρητικού Κόμματος.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Διαψεύδει η δημοτική αρχή για τον οίκο ανοχής

Με αφορμή δημοσιεύματα περί κατάθεσης αίτησης για τη λειτουργία οίκου ανοχής στα Καρδαμίτσια, από το Δήμο Ιωαννιτών γίνεται γνωστό ότι δεν έχει κατατεθεί κανένα τέτοιο αίτημα ούτε για τα Καρδαμίτσια ούτε για οποιοδήποτε άλλο σημείο εντός των διοικητικών ορίων.

ΑΡΤΑ: Ματαιώθηκε η συνέντευξη του Θ. Μωραΐτη

Από τη Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Άρτας ανακοινώνεται ότι η προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου του πρώην Υφυπουργού Θάνου Μωραΐτη για σήμερα Τρίτη 12/6/2012 και ώρα 8.00 μ.μ. στα γραφεία της Ν.Ε. δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων. Η κεντρική ομιλία θα πραγματοποιηθεί κανονικά ώρα 8.30 μ.μ. στο «Σκουφά».

Αντιδράσεις για την κατάργηση του Νηπιαγωγείου Μύλων Χρυσοβίτσας

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων επιδιώκει επαναλειτουργία
Ένα σχεδόν μήνα μετά την ανακοίνωση των συγχωνεύσεων και καταργήσεων σχολικών μονάδων από το υπουργείο Παιδείας, ήρθε και η πρώτη, αναμενόμενη αντίδραση από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων των Μύλων Χρυσοβίτσας.Όπως είναι γνωστό, μία από τις σχολικές μονάδες που αποφασίστηκε ότι θα βάλει «λουκέτο», είναι και το 1θέσιο 2ο Νηπιαγωγείου Χρυσοβίτσας, το οποίο είχε προταθεί από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, μαζί με άλλα δυο νηπιαγωγεία, το 1θέσιο Νηπιαγωγείο Μονοδενδρίου, του 1θέσιο Νηπιαγωγείο Ποταμιάς, καθώς και τα τρία είναι σε αναστολή πάνω από τρία έτη, λόγω μη ύπαρξης μαθητών.Αντίθετη άποψη είχε όμως ο Δήμος Μετσόβου, ο οποίος είχε γνωμοδοτήσει αρνητικά για την κατάργηση του 2ου Νηπιαγωγείου Χρυσοβίτσας, καθώς υποστήριζε ότι την ερχόμενη σχολική χρονιά, πρόκειται να εγγραφούν έξι έως επτά νήπια, παιδιά μονίμων κατοίκων του οικισμού Μύλων της Τ.Κ. Χρυσοβίτσας, αριθμός ικανός για τη λειτουργία αυτής της σχολικής μονάδας.Μετά λοιπόν και τις επίσημες αποφάσεις του υπουργείου, ήρθε και η αντίδραση των άμεσα θιγομένων, δηλαδή των γονέων των Μύλων Χρυσοβίτσας, οι οποίοι απέστειλαν επιστολή με αποδέκτες την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ηπείρου, το Δήμαρχο Μετσόβου, τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, την ΕΛΜΕ και τη ΔΟΕ Ιωαννίνων, ζητώντας να επανεξετάσουν την περίπτωση του Νηπιαγωγείου των Μύλων Χρυσοβίτσας, καθώς, όπως αναφέρουν οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να διατηρηθούν, υπερισχύουν των κριτηρίων κατάργησης, παραθέτοντας μάλιστα και τα επιχειρήματα που υποστηρίζουν το αίτημά τους.Ο Σύλλογος επιδιώκει και την επαναλειτουργία του Νηπιαγωγείου, καθώς υποστηρίζει ότι «οποιαδήποτε κατάργηση σχολείου σε περίοδο οικονομικής κρίσης θα ήταν επώδυνη για εμάς και τα παιδιά μας καθώς και οικονομικά ασύμφορη για τo κράτος».Να σημειωθεί ότι στην επιστολή, ο Σύλλογος αναφέρεται και στην περίπτωση του Δημοτικού Σχολείου Μήλων Χρυσοβίτσας, το οποίο όμως δεν περιλαμβάνεται στη λίστα των υπό κατάργηση δημοτικών σχολείων στην Ήπειρο.


Τα επιχειρήματα
- Οι γονείς των μαθητών στη Χρυσοβίτσα ασχολούνται με την γεωργία, την κτηνοτροφία είτε εργάζονται σε μικρές επιχειρήσεις ή εργάζονται στην πόλη όπου αναγκάζονται να φεύγουν πολύ νωρίς χωρίς να μπορούν να μεταφέρουν τα παιδιά - τους στο σχολείο.
- Πηγαίνοντας τα παιδιά σε άλλο σχολείο το οποίο απέχει 16 με 17 χιλιόμετρα (ανάλογα με την αφετηρία κάθε μαθητή) θα βρίσκονται σε καθημερινούς κινδύνους που αφορούν την μεταφορά τους σε δύσκολο οδικό δίκτυο.
- Η Χρυσοβίτσα είναι μια ορεινή περιοχή με έντονα καιρικά φαινόμενα.
- Στους Μύλους έχει αρχίσει μεγάλο κύμα επιστροφής οικογενειών λόγω οικονομικής κρίσης, με αποτέλεσμα το δυναμικό του σχολείου να παρουσιάζει μεγάλη αύξηση.

ΠΡΩΙΝΑ ΝΕΑ

Επέκταση ωραρίου των Γραφείων Ταυτοτήτων κατά το διήμερο των εκλογών

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, κατά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος, στις προσεχείς Βουλευτικές εκλογές, τα Γραφεία Ταυτοτήτων των Αστυνομικών Υπηρεσιών θα λειτουργήσουν, πέραν του καθορισμένου ωραρίου λειτουργίας τους, ως ακολούθως:
•Το Σάββατο (16.06.2012) κατά τις ώρες 08.00 έως 18.00 και
•Την Κυριακή (17.06.2012) κατά τις ώρες 07.00 έως 19.00.
Ειδικότερα, επισημαίνεται ότι σε περιπτώσεις έκδοσης ή αντικατάστασης δελτίων ταυτότητας, θα εκδίδεται άμεσα αυτό, ακόμα και την ημέρα της ψηφοφορίας, εφόσον προσκομισθούν αυτοπροσώπως από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο, όλα τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά.Υπενθυμίζεται ενδεικτικά, ότι για την έκδοση Δελτίου Ταυτότητας, το οποίο ο ενδιαφερόμενος πολίτης αποκτά για πρώτη φορά, τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσει είναι:
•Δύο (2) πρόσφατες ασπρόμαυρες φωτογραφίες (για ταυτότητα), διαστάσεων 3,6*3,6 εκ.
•Αίτηση που θα προμηθευτεί από την Αστυνομική Υπηρεσία
•Βεβαίωση Νοσηλευτικού Ιδρύματος ή Υγειονομικού Εργαστηρίου για την ομάδα Αίματος και το Rhesus (εφόσον επιθυμεί την αναγραφή του στο δελτίο)
•Ταξιδιωτικό ή άλλο έγγραφο, ημεδαπής ή αλλοδαπής Αρχής, από το οποίο να προκύπτει προηγούμενη εγγραφή των στοιχείων «ΕΠΩΝΥΜΟ, ΟΝΟΜΑ και ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΕΡΑ» του ενδιαφερόμενου, με λατινικούς χαρακτήρες (εφόσον επιθυμεί ο ίδιος αναγραφή των ανωτέρω στοιχείων, διαφορετική του προτύπου ΕΛΟΤ 743, υποβάλλοντας παράλληλα και σχετική υπεύθυνη δήλωση)
•Επίσης, για Δελτίο Ταυτότητας το οποίο εκδίδεται πρώτη φορά, απαιτείται η βεβαίωση των στοιχείων του αιτούντος από έναν μάρτυρα. Σε περίπτωση που είναι ανήλικος/η, την βεβαίωση των στοιχείων μπορεί να κάνει ο γονέας ή εκείνος που έχει την επιμέλεια ή επιτροπεία του.
•H Αρχή έκδοσης του δελτίου ταυτότητας, υποχρεωτικά αναζητά αυτεπάγγελτα το πιστοποιητικό γέννησης του Δήμου ή της Κοινότητας του αιτούντος και η αποστολή του γίνεται από την Αρχή που το εκδίδει, με τηλεομοιοτυπία ή ηλεκτρονική αλληλογραφία (εφόσον ο αιτών δεν το υποβάλλει αυτοπροσώπως). Το πιστοποιητικό αυτό θα πρέπει να έχει εκδοθεί το αργότερο τρεις μήνες πριν την υποβολή του.
Περισσότερες πληροφορίες και διευκρινιστικές λεπτομέρειες σχετικά με την έκδοση Δελτίων ταυτότητας, από τα Γραφεία Ταυτοτήτων, μπορούν οι πολίτες να βρουν στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας www.hellenicpolice.gr / Οδηγός του Πολίτη – Δικαιολογητικά.
Στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας επίσης είναι δυνατή η αναζήτηση των στοιχείων επικοινωνίας των κατά τόπους Γραφείων Ταυτοτήτων των Υπηρεσιών Ασφαλείας της Ελληνικής Αστυνομίας.

Συναυλία αφιερωμένη στους Beatles

Το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών διοργανώνει την Παρασκευή 22 Ιουνίου, στις 9 το βράδυ, στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ.Συμμετέχουν η Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Ιωαννιτών, ο Γιώργος Γάκης και οι Troublemakers και το Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο Cantus.
Μουσική Διεύθυνση: Φοίβος Παπαδόπουλος
Διδασκαλία Χορωδίας: Κωνσταντίνα Μήλια
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Τριήμερη Εκδρομή στην Άνδρο πραγματοποιεί ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δασκάλων

Τριήμερη Εκδρομή 20-22 Ιουνίου, πραγματοποιεί ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δασκάλων, στην Νήσο Άνδρο.Πληροφορίες για δηλώσεις:
Στον Πρόεδρο κ. Δόση Αλέκο: 2651045024
Στον Αντ/δρο κ. Χρήστου Χρήστο: 2651083648

Εκδρομή για τα θυρανοίξια του Αρχιεπισκοπικού Ναού Τιράνων

Εκδρομή στα Τίρανα το διήμερο 23 και 24 Ιουνίου (Σάββατο και Κυριακή), διοργανώνει το τοπικό παράρτημα της ΠΕΘ (Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων), με αφορμή τα θυρανοίξια του νεόδμητου αρχιεπισκοπικού ναού της Αναστάσεως, χωροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Τιράνων και πάσης Αλβανίας, Αναστάσιου. Στην εκδρομή μπορούν να συμμετάσχουν και μη μέλη της Ένωσης. Πληροφορίες στα μέλη του τοπικού Δ.Σ. και στο 6945-595-901.

Δραστηριότητες του ΚΔΑΠ Ανατολής

Eλατε να υποδεχθούμε με κέφι χορο και τραγούδια την πιο κεφάτη και ξενοιαστη εποχή του χρόνου!!!Σας περιμένουν τα παιδιά του Κ.Δ.Α.Π Ανατολής και οι μαθήτριες της σχολής χορού του τμήματος Ανατολής στην αυλή του Κ.Δ.Α.Π Ανατολής.


Η Ιόνια Οδός ξεπερνά τον σκόπελο των απαλλοτριώσεων

Καθορίζονται οι αποζημιώσεις εκτάσεων στον πρώην Δήμο Αγίου Δημητρίου
Αισιοδοξία για την απεμπλοκή της Ιόνιας Οδού από τον σκόπελο των απαλλοτριώσεων που αγγίζει και όλα τα μεγάλα έργα στη χώρα μας, δημιουργεί ο προσδιορισμός προσωρινής τιμής μονάδος αποζημίωσης των ακινήτων που απαλλοτριώθηκαν αναγκαστικά από το Ελληνικό Δημόσιο, για λόγους δημόσιας ωφέλειας.Μέσω αίτησης, του Ελληνικού Δημοσίου, την οποία δημοσιεύουν σήμερα τα «Πρωινά Νέα», ειδοποιούνται οι ιδιοκτήτες ακινήτων, των πρώην δημοτικών διαμερισμάτων Τερόβου, Σκλιβάνης, Βαρλαάμ και Αγ. Τριάδας Δήμου Αγ. Δημητρίου και νυν τοπικών διαμερισμάτων της Δημοτικής Ενότητας Αγ. Δημητρίου Δήμου Δωδώνης, συνολικού εμβαδού 600.000 τ.μ., που απαλλοτριώθηκαν αναγκαστικά με την Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και ΥΠΕΧΩΔΕ, για λόγους δημόσιας ωφέλειας, στις 17 Οκτωβρίου, να βρεθούν ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ιωαννίνων, προκειμένου να καθορισθεί προσωρινή τιμή μονάδας αποζημίωσης.Οι συγκεκριμένες απαλλοτριώσεις αφορούν την κατασκευή του τμήματος Φιλιππιάδα - Εγνατία από τη χιλιομετρική θέση 169 + 160 έως τη χιλιομετρική θέση 176 + 200, το οποίο εντάσσεται στο ευρύτερο έργο της «Ιονίας Οδού, Βόρειο Άκρο Παράκαμψης Αγρινίου (Κουβαράς) Νότιο Άκρο Παράκαμψης Άρτας (Κομπότι) και Βόρειο Άκρο Παράκαμψης Άρτας (Φιλιππιάδα) – Ιωάννινα (Ελεούσα)», για την οποία έχουν εγκριθεί οι Περιβαλλοντικοί Όροι υλοποίησής του.

Έργο «εθνικής σημασίας»

Όπως αναφέρεται στην ειδοποίηση, το έργο της κατασκευής της «Ιονίας Οδού, τμήμα Αντίριο – Ιωάννινα - Κακαβιά», στο οποίο περιλαμβάνεται η κατασκευή του τμήματος Φιλιππιάδα - Εγνατία, χαρακτηρίστηκε ως έργο «εθνικής σημασίας» και διαπιστώθηκε η άμεση ανάγκη εκτέλεσης εργασιών επί των ακινήτων που απαλλοτριώθηκαν για την υλοποίησή του, προκειμένου να καταστεί δυνατόν να ανταποκριθεί το Δημόσιο στις συμβατικές του υποχρεώσεις για την παράδοση των χώρων που είναι αναγκαίοι για την εκτέλεση του έργου και να ολοκληρωθεί η κατασκευή του μέσα στις συμβατικά προβλεπόμενες προθεσμίες.Για το λόγο αυτό, εκδόθηκε Ειδική Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου, σύμφωνα με την οποία επιτρέπεται η πραγματοποίηση εργασιών και πριν από τον καθορισμό και την καταβολή της αποζημίωσης, με τήρηση των διατάξεων του άρθρου 7Α του Κώδικα Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων Ακινήτων.Το Ελληνικό Δημόσιο, ζήτησε, λοιπόν να του παρασχεθεί η άδεια να πραγματοποιήσει εργασίες με τους όρους και τις προϋποθέσεις που καθορίζονται πριν από τον προσωρινό ή οριστικό προσδιορισμό και την καταβολή της αποζημίωσης, με την υποχρέωσή του να καταθέσει στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων το 70% της εκτιμώμενης αξίας ακινήτων.Η απόφαση εγκρίθηκε μερικώς από το Πρωτοδικείο Ιωαννίνων, το οποίο παρείχε την άδεια σ' αυτό να πραγματοποιήσει εργασίες, πριν από τον προσδιορισμό και την καταβολή αποζημίωσης στα ως άνω ακίνητα και πλέον απομένει ο καθορισμός προσωρινής τιμής μονάδας αποζημίωσης όλων των απαλλοτριουμένων ακινήτων, για να συνεχιστούν τα έργα.

ΠΡΩΙΝΑ ΝΕΑ

Δημοπρατούνται τα έργα αποκατάστασης των ΧΑΔΑ

 Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, ενέκρινε τη δημοπράτηση πέντε έργων που αφορούν την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ, με την υλοποίηση των οποίων θα επέλθει αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες.Αναλυτικά οι δημοπρατήσεις αφορούν τους:
ΧΑΔΑ Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων, με προϋπολογισμό 599.800 ευρώ
ΧΑΔΑ Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, με προϋπολογισμό 457.900 ευρώ
ΧΑΔΑ Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας, με προϋπολογισμό 515.550 ευρώ
ΧΑΔΑ Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας, με προϋπολογισμό 598.400 ευρώ
ΧΑΔΑ Δ.Δ. Ηγουμενίτσας και Φιλιατών Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας, με προϋπολογισμό 762.200 ευρώ.Πέραν αυτών η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε την εκπόνηση μελέτης οδοποιίας για το ΣΜΑ Ηγουμενίτσας, προεκτιμώμενης αμοιβής 23.774 ευρώ.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:"Μπλόκο" σε άλλα 300 κιλά κάνναβης

Συνολικά 300 κιλά σε 283 δέματα κάνναβης εντόπισε η Δίωξη Ναρκωτικών σε Ι.Χ. τα ξημερώματα, στους Αγίους Πάντες Θεσπρωτίας.Ειδικότερα, στις 03:30 τα ξημερώματα, σε σήμα στάσης Αστυνομικών σε οδηγό Ι.Χ. φορτηγού, αυτός εγκατέλειψε το όχημα και τράπηκε σε φυγή.Περί τις 09:30 το πρωί στον Άγιο Νικόλαο Θεσπρωτίας, εντοπίστηκε ο οδηγός του οχήματος και συνελήφθη.Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο συλληφθείς είχε συνεργό του αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος αναζητείται.Για το ανωτέρω όχημα είχε δηλωθεί κλοπή, ενώ έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.Επίσης, οι δράστες της κλοπής του οχήματος, απέσπασαν από τον ιδιοκτήτη του το χρηματικό ποσό των 1.500 €, προκειμένου του το παραδώσουν.Η ναρκωτική ουσία και το όχημα κατασχέθηκαν.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Ο Κώστας Γκιουλκέκας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ

Την Παρασκευή 15 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί και στην Ηγουμενίτσα , η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας με ομιλητή τον πρ. υφυπουργό κ. Κωνσταντίνο Γκιουλέκα.