Σάββατο, 9 Ιουνίου 2012

Μειώσεις τιμών στα ΚΔΑΠ του Πνευματικού Κέντρου

Ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Πνευματικού Κέντρου Μωυσής Ελισάφ, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ενημέρωσε το σώμα για την απόφαση που έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο να προχωρήσει σε νέα μείωση των διδάκτρων στα ΚΔΑΠ (Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών) κατά την θερινή περίοδο.Έτσι η τιμή διαμορφώνεται στα 50 ευρώ το δεκαπενθήμερο και στα 100 ευρώ ανά μήνα για τα ΚΔΑΠ της πόλης και στα 35 ευρώ μηνιαίως για τα περιφερειακά.Έτσι μετά την οριζόντια μείωση της τάξης του 10% που είχε γίνει το Μάρτιο σε όλες τις δομές του Πνευματικού Κέντρου, οι τιμές για τα ΚΔΑΠ μειώνονται ακόμη 10% κατά τη θερινή περίοδο.Τα οκτώ Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης θα λειτουργήσουν από τις 18 Ιουνίου μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου από τις οκτώ το πρωί μέχρι τις τρεις μετά το μεσημέρι. Λόγω δε των αυξημένων αναγκών τα ΚΔΑΠ της πόλης φέτος θα κλείσουν μόνο για μία βδομάδα –το Δεκαπενταύγουστο- και όχι δύο όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια

ΑΡΤΑ:Δε σταμάτησε σε μπλόκο και πήρε σβάρνα τρία αυτοκίνητα‎!

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 κιλά χασίς και ένα κυνηγετικό όπλο
Ένας 50χρονος Έλληνας αρνήθηκε να σταματήσει σε σήμα της αστυνομίας χθες στην Άρτα.Όπως αποδείχτηκε στην κατοχή του είχε μεγάλη ποσότητα χασίς!Ο 50χρονος οδηγός αρνήθηκε αρχικά να σταματήσει για έλεγχο και οι αστυνομικοί τον καταδίωξαν με αποτέλεσμα να προσκρούσει σε τρία αυτοκίνητα προκαλώντας τους υλικές ζημιές!Στη συνέχεια ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς και συνελήφθη.Στην κατοχή του και σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι και σε άλλο αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κιλά και 121 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, μία ζυγαριά ακριβείας, δύο κινητά τηλέφωνα και μια κυνηγετική καραμπίνα που κατείχε παράνομα.Επίσης κατασχέθηκαν και τα δύο αυτοκίνητα ενώ προανάκριση ενεργεί το Τ.Α. Άρτας.

Διαπεριφερειακή Επιχειρηματική Συνάντηση στα Ιωάννινα με πρωτοβουλία της εφημερίδας Εξπρές

Άρωμα γυναίκας φέρνει στα Ιωάννινα η φετινή καθιερωμένη ετήσια συνεδριακή εκδήλωση της Εξπρές, αφού ο κεντρικός άξονας της θεματολογίας είναι αφιερωμένος στη γυναικεία επιχειρηματικότητα. Ένα θέμα διαχρονικό και πάντα επίκαιρο, ειδικά σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Όμως και οι άνδρες θα έχουν το δικό τους ισότιμο πρωταγωνιστικό ρόλο, συνθέτοντας ένα πλαίσιο προγράμματος, κατά αντικειμενική εκτίμηση, πλούσιο και εξαιρετικά ενδιαφέρον.Η εκδήλωση, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί εντάσσεται στον κύκλο Leaders of the new Economy και θα έχει ειδικότερα θέμα «Ελληνίδες πρωταγωνίστριες της νέας οικονομίας - σύγχρονα πρότυπα και ιστορίες επιτυχίας γυναικείας επιχειρηματικότητας», θα έχει χαρακτήρα διαπεριφερειακής επιχειρηματικής συνάντησης, κάτι που ήδη δοκιμάστηκε για πρώτη φορά πριν ένα χρόνο στα Ιωάννινα και επαναλαμβάνεται τώρα με πολύ καλύτερες προδιαγραφές και για αυτό με περισσότερες αξιώσεις και προσδοκίες, παρά τις αδιαμφισβήτητες δυσκολίες των καιρώ,.Έτσι στις 13 Ιουνίου, ημέρα Τετάρτη, που θα διεξαχθεί η εκδήλωση στην αίθουσα «Δωδώνη» του ξενοδοχείο Du lac στην πρωτεύουσα της Ηπείρου με ώρα έναρξης 6.30 μ.μ., θα συγκλίνουν και θα συναντηθούν επίλεκτοι επιχειρηματικοί παράγοντες, άνδρες και γυναίκες, από τέσσερα διαφορετικά σημεία της χώρας,( Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Πάτρα, Ιωάννινα).Είναι αξιοσημείωτο ότι η επιχειρηματική αυτή συνάντηση γίνεται με τη συνεργασία του Τομέα Γυναικών Μάνατζερ και Επιχειρηματιών της ΕΕΔΕ Μακεδονίας γεγονός που θα της προσδώσει προστιθέμενη αξία κύρους.Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει, όχι τόσο τεχνοκρατικά όσο γλαφυρά και με ανθρώπινη προσέγγιση, εμπεριστατωμένες εισηγήσεις με άξονα την γυναικεία επιχειρηματικότητα, ανάλυση στοιχείων μελέτης που αφορούν το αναπτυξιακό προφίλ της Ηπείρου και την αγορά εργασίας στην περιοχή, παρουσιάσεις προσωπικών ιστοριών επιτυχίας γυναικών επιχειρηματιών και ανοικτή συζήτηση με θέμα «Γυναίκα, επιχειρηματικότητα, καριέρα, οικογένεια. Εμπόδια, ευκαιρίες, μύθοι και πραγματικότητα».Ενεργό επίσης παρών θα δώσουν με καίριες τοποθετήσεις, οι εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών και φορέων, όπως η Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ο Περιφερειάρχης, ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου και Πρόεδροι Επιμελητηρίων.Φιλοξενούμενοι εισηγητές θα είναι:
Λιάνα Γούτα Πρόεδρος ΤΟΓΜΕ ΕΕΔΕ Μακεδονίας
Μαρία Παπάζογλου, Διευθύντρια της εταιρείας δημοσίων σχέσεων και τουριστικού marketing My Publics
Πόπη Σουρμαϊδου, Διευθύνουσα Σύμβουλος Κέντρου Στήριξης Απασχόλησης και Επιχειρηματικότητας Γυναικών Εργάνη
Πλάτων Μαρλαφέκας, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Αχαΐας
Δημήτρης Άσπρος, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας DATA RC
Εξάλλου δύο προσωπικές ιστορίες επιχειρηματικής επιτυχίας θα παρουσιάσουν οι κυρίες:
Ελένη Προίκα , Διευθύνουσα Σύμβουλος μονάδας παραγωγής τυροκομικών(Θεσσαλονίκη) και
Έλλη Παπαγεωργίου, Τουριστική επιχειρηματίας και παραγωγός παραδοσιακών προϊόντων(Ιωάννινα)
Από την Εξπρές επίσης θα τηρηθεί η καθιερωμένη πλέον απονομή τιμητικής διάκρισης σε πρόσωπο κοινής αποδοχής για την αναγνωρισμένη προσφορά του στην οικονομία και την τοπική κοινωνία, η ταυτότητα του οποίου δεν θα αποκαλυφθεί, παρά μόνο την τελευταία στιγμή από τους οργανωτές, ως έκπληξη.

Αργά και σταθερά προς τη βουλή ο Γ. Σκοπούλης

Ούτε στιγμή δεν σταματά ο Γιαννιώτης υποψήφιος βουλευτής της ΔΗ.ΜΑΡ. Γιάννης Σκοπούλης να προωθεί τη συγκρότηση μιας ευρείας προοδευτικής κυβερνητικής πλειοψηφίας. Τα ποσοστά του κόμματος Κουβέλη ανεβαίνουν και δεν αποκλείεται να κερδίσουν έδρα στο νομό, γεγονός που θα φέρει τον Γ. Σκοπούλη στη βουλή. Για να δούμε...

Εδώ η Ελλάδα χάνεται και το Γκοντέϊκο ασχολείται με την... Κατερίνα!!!

Μια εβδομάδα πριν τις εκλογές, τη στιγμή που δεν ξέρουμε τι θα μας ξημερώσει και την ώρα που η γαλάζια πολυκατοικία κλειδωνίζεται και δεν ξέρει ποιον θα έχει νέο διαχειριστή, το Γκοντέϊκο δείχνει να βρίσκεται στον... "κόσμο" του. Κόλλησε η βελόνα με την Κατερίνα και οι πολίτες έχουν κουραστεί εδώ και μέρες να ακούνε τα ίδια και τα ίδια. Φιλότιμη η προσπάθεια του Κ. Τσάγκα να στηρίξει το Γκοντέϊκο, όμως το πλαίσιο κριτικής που επέβαλαν οι επικοινωνιακοί "φωστήρες" της παράταξης ήταν για κλάματα. Μιλάμε η δημοτική αρχή τρίβει τα χέρια της βλέποντας την αντιπολίτευση να μη μπορεί να σηκώσει τόσα και τόσα θέματα που ταλανίζουν την πόλη και τους πολίτες.

Οδικά έργα στην Π.Ε. Άρτας

Δύο ακόμη έργα συντήρησης και βελτίωσης του οδικού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, πρόκειται να ξεκινήσουν σύντομα, καθώς στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής αναδείχτηκαν οι ανάδοχοί τους. Το πρώτο αφορά τις «Εργασίες συντήρησης ορεινού επαρχιακού οδικού δικτύου περιοχής Ραδοβυζίων και Ανατολικών Τζουμέρκων», προϋπολογισμού 120.000 ευρώ για το οποίο ανάδοχος αναδείχτηκε η Ελένη Αρτέμη και το δεύτερο την «Αποκατάσταση οδού Σουμέσι – Γέφυρα Τζαρή», προϋπολογισμού 295.000 ευρώ για το οποίο ανάδοχος αναδείχτηκε ο Χρήστος Κατερός.

Δεν προλαβαίνει να συναντά φορείς ο Β. Χήτος

Είναι ίσως ο μόνος υποψήφιος στο νομό, ο οποίος σε περίοδο απαξίωσης της πολιτικής συνεχίζει να δέχεται προσκλήσεις από φορείς για να τον συναντήσουν και να του ζητήσουν στήριξη στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Γερό πολιτικό σκαρί ο Βασίλης, παραμένει προσιτός και ειλικρινής με αποτέλεσμα οι πολίτες να τον αισθάνονται ως δικό τους άνθρωπο. Απομένει να το καρπωθεί στην κάλπη και να τον δούμε στη βουλή γιατί πραγματικά το αξίζει.

Δημοπρατούνται τα έργα αποκατάστασης των ΧΑΔΑ της Ηπείρου

Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας ενέκρινε τη δημοπράτηση πέντε έργων που αφορούν την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ, με την υλοποίηση των οποίων θα επέλθει αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες. Αναλυτικά οι δημοπρατήσεις αφορούν τους:
I.ΧΑΔΑ Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων, με προϋπολογισμό 599.800 ευρώ
II. ΧΑΔΑ Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, με προϋπολογισμό 457.900 ευρώ
III.ΧΑΔΑ Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας, με προϋπολογισμό 515.550 ευρώ
IV. ΧΑΔΑ Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας, με προϋπολογισμό 598.400 ευρώ
V.ΧΑΔΑ Δ.Δ. Ηγουμενίτσας και Φιλιατών Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας, με προϋπολογισμό 762.200 ευρώ.
Πέραν αυτών η Ο.Ε. ενέκρινε την εκπόνηση μελέτης οδοποιίας για το ΣΜΑ Ηγουμενίτσας, προεκτιμώμενης αμοιβής 23.774 ευρώ.

Ο Γιάννης Χριστόπουλος είναι ο νέος τεχνικός του ΠΑΣ

Ο Γιάννης Χριστόπουλος είναι ο νέος τεχνικός του ΠΑΣ Γιάννινα, όπως ανακοινώθηκε από την ομάδα της Ηπείρου το απόγευμα της Παρασκευής. Μάλιστα, ο νεαρός τεχνικός έχει καθίσει και στο παρελθόν στον πάγκο της ομάδας και πλέον, θα αναλάβει το «χτίσιμο» για τη νέα περίοδο. Η ανακοίνωση: «Η Π.Α.Ε. Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966, ανακοινώνει την συμφωνία της με τον προπονητή Γιάννη Χριστόπουλο για την ερχόμενη ποδοσφαιρική περίοδο Ο Γιάννης Χριστόπουλος, είναι κάτοχος διπλώματος προπονητή ποδοσφαίρου UEFA Pro από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Σπούδασε στη Γυμναστική Ακαδημία του κρατικού πανεπιστημίου της Σόφιας, προπονητική ποδοσφαίρου (τετραετής φοίτηση FIFA license B), κάνοντας την πρακτική του εξάσκηση στην Λέφσκι Σόφιας και είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής. Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα σε ηλικία 27 ετών και εργάστηκε κατά σειρά στις ομάδες: Π.Σ. ΚΑΛΑΜΑΤΑ U18, Παναθηναϊκό, όπου σαν προπονητής της U18 κατέκτησε το 2005 το πρωτάθλημα, ΑΕΚ όπου σαν προπονητής της U18 κατέκτησε το 2006, το πρωτάθλημα και Ολυμπιακό, όπου σαν προπονητής της U21 κατέκτησε το 2008 το τουρνουά Ντόνεσκ Ουκρανίας. Το 2010, εργάστηκε ως βοηθός προπονητή στον Πανιώνιο, ενώ το 2011 ως βοηθός προπονητή στον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ , αναλαμβάνοντας με επιτυχία και για ένα διάστημα την θέση του πρώτου προπονητή, μετά την αποχώρηση του Ντεμόλ. Με τον ερχομό του Αναστασιάδη παρέμεινε σαν συνεργάτης του ΠΑΣ, στην θέση του σκάουτερ της ομάδας. Θεωρείται σε κορυφαίο επίπεδο προπονητής, στην βελτίωση και εξέλιξη νεαρών ποδοσφαιριστών, έχοντας συμβάλλει αποφασιστικά, στην οκταετή παρουσία του στους ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ και Α.Ε.Κ., στην ανάδειξη ποδοσφαιριστών Α' Εθνικής κατηγορίας. Οι συνεργάτες του νέου τεχνικού θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες, όπως και η ακριβής μέρα και ώρα της επίσημης παρουσίας τους». Αμέσως μετά την ολοκλήρωση, της συμφωνίας για συνεργασία, ο Γιάννης Χριστόπουλος δήλωσε στοpasgiannina.gr: «Καταρχήν, θέλω να ευχαριστήσω τον κο Χριστοβασίλη για την εμπιστοσύνη που μου δείχνει. Με τον πρόεδρο, έχουμε πλήρη ταύτιση απόψεων και σκοπός μας είναι η δημιουργία μίας ομάδας αντάξιας των προσδοκιών των φιλάθλων μας. Είναι μεγάλη πρόκληση για μένα και νοιώθω έτοιμος να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις. Είναι τιμή μου να δουλεύω στον ΠΑΣ και θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να πετύχει η ομάδα μας τους στόχους της».

Το «άλλοθι»

Του Χρήστου Κατσούρα
Ό,τι φοβόμουνα να δω
Ήρθε μα δίχως τόσο φόβο
Με φόβισε τόσο καιρό
Πού ‘γινε οικείο γι΄αυτό το λόγο
ΕΜΙΛΙ ΝΤΙΚΙΝΣΟΝ


ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ (BBC, CNN, Telegraph, Al Jazeera, Global Montreal, Heraldtribune, CBS, Euronews, etc)

Ακροδεξιός βουλευτής του νεο - ναζιστικού ελληνικού κόμματος Χρυσή Αυγή πετά νερό σε μία και ακολούθως χαστουκίζει επανειλημμένα άλλη μία βουλευτή, αριστερών κομμάτων, σε ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή. Ο δράστης καταζητείται.Οι πιο συνηθισμένες ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ
1. Ένας ακροδεξιός βουλευτής εκφράζεται σύμφωνα με την ιδεολογία του.
2. Μεμονωμένο περιστατικό από ένα μέλος ενός ακραίου πολιτικού φορέα.
3. Αναμενόμενο αφού επετράπη στη Χρυσή Αυγή να πάρει μέρος στις εκλογές.
4. Η Δημοκρατία δεν προστατεύεται από τους διώκτες της.
5. Η σεξιστική βία στην Ελλάδα είναι πραγματικά μεγάλη.

Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ
Στον ελλαδικό χώρο:

Ο δημόσιος λόγος/διάλογος στην χώρα δεν έχει κανόνες που να επιβάλλονται στους συμμετέχοντες. Η απουσία ενοποιητικών θεσμών επιταχύνει διαλυτικά/εκφυλιστικά φαινόμενα. Τεράστιες κοινωνικές/οικονομικές ανισότητες οδηγούν (όπως παντού) σε ακραία φαινόμενα και πόλωση. Η εδώ και καιρό κλιμακούμενη βία (κυβερνητική, αντιπολιτευτική, πολιτική, κοινωνική, οικονομική) και η ανεκτικότητα που δείξαμε, θα οδηγήσει και σε άλλα τέτοια φαινόμενα.Στον κόσμο:Είναι ευρωπαϊκή Χώρα η Ελλάδα; Έχει ήδη καταρρεύσει;

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Η Δημοκρατία δεν έχει ανάγκη από το φόβο. Ούτε από αποκλεισμούς (ιδίως εκ των υστέρων). Δεν έχει ανάγκη από προστάτες, αλλά από δημοκράτες. Μόνον ο λαός απομονώνει διάφορα πολιτικά μορφώματα, όταν κρίνει ότι τον προσβάλλουν. Ψηφίζοντας παίρνει και την ευθύνη.

ΤΟ ΑΛΛΟΘΙ
Οι χρυσαυγίτες «μολύνουν» το κατά τα άλλα υπέροχο τοπίο των ελληνικών ανταλλαγών προσβολών αντί επιχειρημάτων μεταξύ των υπολοίπων πολιτικών φορέων (εδώ και δεκαετίες).

Ο ΦΟΒΟΣ
«Ο φόβος των βαρβάρων είναι αυτό που μας απειλεί να μας κάνει βάρβαρους» (Tzvetan Todorov)

ΥΓ. Η καταδίκη είναι αυτονόητη, αλλά και συχνά υποκριτική. Ας σκεφτούμε όλοι μας αν έχουμε συμβάλλει στην αποτροπή τέτοιων φαινομένων και των αιτιών που τα παράγουν. Πράγματι ίσως είναι αργά για δάκρυα.