Πέμπτη, 7 Ιουνίου 2012

Αλαλούμ σήμερα στα δημαρχεία της Ηπείρου από τα… ήξεις-αφήξεις της ΠΕΔ

Κανείς δεν κατάλαβε σήμερα στην Ήπειρο γιατί οι δήμοι δεν έκλεισαν τα δημαρχεία όπως όριζε η απόφαση που είχε λάβει το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου, στη συνεδρίαση του την 22α Μαΐου 2012, σύμφωνα με την οποία σήμερα Πέμπτη 7 Ιουνίου, τα Δημαρχεία και όλες οι υπηρεσίες των Δήμων της Ηπείρου, θα έπρεπε να είναι κλειστά. Σήμερα λοιπόν, άλλα δημαρχεία είχαν κλείσει τις πόρτες για το κοινό (τιμωρούσαν δηλαδή τους πολίτες), ενώ άλλα λειτουργούσαν χωρίς να υπογράφουν, καθώς απουσίαζαν οι αιρετοί!!! Στην πρώτη κατηγορία ανήκει ο δήμος Ιωαννιτών, ο οποίος συνεργαζόταν κανονικά με το κράτος, το οποίο υποτίθεται ότι… «τιμωρούσε», ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την μη εκπλήρωση των οικονομικών υποχρεώσεων της πολιτείας, ενώ στη δεύτερη ο δήμος Ζίτσας, στον οποίο οι πολίτες είχαν μεν πρόσβαση στο δημαρχείο, όμως δεν μπορούσαν να διεκπαιρεώσουν τις υποθέσεις τους, αφού η πολιτική ηγεσία απουσίαζε και συνεπώς δεν υπέγραφε!!! Μιλάμε για αυτοδιοικητικό μπάχαλο. Θα περιμένουμε αύριο να δούμε στα κανάλια τον πρόεδρο της ΠΕΔ Ηπείρου να μας μιλήσει για τα… αποτελέσματα της κινητοποίησης των δημάρχων στην περιοχή!!!

Ανάκαμψη με μοχλό τον ιδιωτικό τομέα

Γράφει ο Βασίλης Τσιαλιαμάνης*
Την Κυριακή 17 Ιουνίου καλούνται οι πολίτες να αποφασίσουν στην πλέον κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της μεταπολιτευτικής Ελλάδας. Καλούμαστε όλοι να πάρουμε θέση για την προοπτική της χώρας μέσα στην Ευρώπη που αλλάζει και με μοχλό τον ιδιωτικό τομέα να οδηγηθούμε στην Ελλάδα της ανάπτυξης και της απασχόλησης.Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας και απασχολούν το 70% των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα θα σηκώσουν το βάρος της ανάκαμψης και της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας. Η Νέα Δημοκρατία στο πρόγραμμα 18 σημείων που παρουσίασε δείχνει το ρεαλιστικό δρόμο προς αυτή την κατεύθυνση κόντρα στο λαϊκισμό που τόσο πολύ έχει κοστίσει στη χώρα μας.Με τη θέσπιση ενιαίου συντελεστή φορολόγησης 15% για όλα τα νομικά πρόσωπα και τις επιχειρήσεις, όπως και τη μείωση των συντελεστών ΦΠΑ με άμεση αλλαγή στην εστίαση από 23% στο 9%, θωρακίζει τις επιχειρήσεις και δημιουργεί συνθήκες τέτοιες ώστε να αρχίσουν οι επενδύσεις και η δημιουργία θέσεων εργασίας.Η επανακαιφαλαιοποίηση των τραπεζών σε συνδυασμό με τα 12,5 δισεκατομμύρια από το ΕΣΠΑ, το ειδικό εργαλείο ρευστότητας μέσω της Ευρωπαϊκής Επενδυτικής Τράπεζας αλλά και προγράμματα όπως το ΕΤΕΑΝ δίνουν στην αγορά την ανάσα ρευστότητας που χρειάζεται. Και στη ρευστότητα θα έχουν πρόσβαση όλοι γιατί είναι δέσμευση η αναστολή εγγραφής στον Τειρεσία για όσους γράφτηκαν την τελευταία διετία.Μέτρα όπως η αποκατάσταση των πολύ χαμηλών συντάξεων και των πολυτεκνικών επιδομάτων, της επέκτασης του επιδόματος ανεργίας για δύο χρόνια, μείωση των φορολογικών βαρών για τα φυσικά πρόσωπα, αποκατάσταση ειδικών μισθολογίων, ρύθμιση φορολογικών επιβαρύνσεων, στήριξη των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και ρύθμισης των δανείων με μέγιστη δόση το 30% του εισοδήματος, αυξάνουν το εισόδημα των πολιτών και δημιουργούν συνθήκες ομαλής λειτουργίας της αγοράς κόντρα στα λουκέτα και την ανεργία.Η ρευστότητα που δημιουργείται στο τραπεζικό σύστημα με την επανακαιφαλαιοποίηση επιτρέπει τη χορήγηση κατασκευαστικών δανείων για να δουλέψει η οικοδομή και τα 130 επαγγέλματα που συνδέονται μαζί της και σήμερα έχουν παραλύσει αφήνοντας άνεργους χιλιάδες εργαζόμενους στον κλάδο.Στη Νέα Δημοκρατία πιστεύουμε στην ανάπτυξη και τις πραγματικές θέσεις εργασίας που προέρχονται από τον ιδιωτικό τομέα και όχι στις ψεύτικες υποσχέσεις για απραγματοποίητες προσλήψεις στο Δημόσιο. Το Δημόσιο είναι ελλειμματικό. Κόβει δαπάνες και μειώνει θέσεις απασχόλησης. Όσοι υπόσχονται προσλήψεις στο Δημόσιο λένε ψέματα και παίζουν με τον πόνο των πολιτών.


*Υποψήφιος Βουλευτής Ν. Ιωαννίνων με την Νέα Δημοκρατία

ΦΙΛΙΠΠΑΣ ΦΙΛΙΟΣ: Στα πρόθυρα της κατάρρευσης οι Δήμοι

«Η Αυτοδιοίκηση κινδυνεύει με κατάρρευση». Με την φράση αυτή ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππος Φίλιος περιέγραψε τη δυσχερή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι ΟΤΑ και οδήγησε στη σημερινή συμβολική κινητοποίηση όλους τους αιρετούς της Ηπείρου.Οι Δήμοι βιώνουν ήδη τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα και αν στο αμέσως επόμενο διάστημα δεν δοθεί λύση τότε θα είναι αντιμέτωποι με την πλήρη κατάρρευση.Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, στην οποία παρέστησαν και οι αντιδήμαρχοι, υπάρχει μεγάλη υστέρηση στα έσοδα.Η τακτική επιχορήγηση του Μαΐου, που έπρεπε να είχε καταβληθεί από τις αρχές του προηγούμενου μήνα, ακόμη δεν έχει φτάσει. Η έκτακτη επιχορήγηση που είχε εγκριθεί με υπουργική απόφαση τον Φεβρουάριο δεν έχει κατανεμηθεί ακόμη.Δεν αποδόθηκε ούτε ένα ευρώ από ΣΑΤΑ, το πρόγραμμα που χρηματοδοτηθεί τα έργα και ειδικά μικρές παρεμβάσεις που επιλύουν προβλήματα και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής.Ακόμη υπάρχουν μεγάλες περικοπές στις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων, γεγονός που στην περιοχή μας δημιουργεί επιπλέον προβλήματα.«Δυστυχώς η κατάσταση είναι δύσκολη και οδηγούμαστε σε ακόμη χειρότερους δρόμους. Εάν δεν λυθούν τα οικονομικά της αυτοδιοίκησης, εάν δεν ρυθμιστούν τα δάνεια, εάν δεν αποδοθεί η ΣΑΤΑ και δεν αποπληρωθούν οι οφειλές του Θησέα τότε η Αυτοδιοίκηση κινδυνεύει με κατάρρευση», υπογράμμισε ο Δήμαρχος.Ο κ. Φίλιος απηύθυνε έκκληση και προς του πολίτες που έχουν οφειλές στο Δήμο και τη ΔΕΥΑΙ να φροντίσουν για την τακτοποίηση ή τη ρύθμισή τους.Επεσήμανε δε την ανάγκη να τοποθετηθούν ξεκάθαρα όλα τα κόμματα για την κατάσταση στο χώρο της Αυτοδιοίκησης και τόνισε ότι η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει λύσεις σε προβλήματα που δυσκολεύουν την καθημερινότητα των πολιτών.

Δήλωση Περικλή Βασιλάκη

Αυτή την ώρα, χρέος και ευθύνη μας απέναντι στο λαό και τον τόπο, είναι να κάνουμε το καλύτερο ώστε να διασφαλίσουμε, μέσα από την παρουσία μας στην Ευρωζώνη, ένα καλύτερο αύριο. Αυτή την ώρα, που εγώ και οι συνεργάτες μου δίνουμε μάχη για την ενότητα και τη συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Πρέβεζας, κάποιοι τορπιλίζουν την προσπάθεια έχοντας ξεκινήσει ένα ρεσιτάλ θρασύτατων συκοφαντιών εναντίον μας. Χωρίς ίχνος ντροπής και αξιοπρέπειας, διαδίδουν ασύστολα ψεύδη, σε μία αδίστακτη επιχείρηση πολιτικής αλητείας της χαμηλότερης υποστάθμης.Λυπάμαι για τους διακινητές της συντονισμένης δυσφήμισης εναντίον μου. Λυπάμαι γιατί κάποιοι θεωρούν τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ στην Πρέβεζα φέουδό τους.Λυπάμαι γιατί επιμένουν σε παλαιοκομματικές πρακτικές και νοοτροπίες που μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση.Δεν θα ασχοληθώ περισσότερο με συκοφαντίες και συκοφάντες. Την απάντηση που τους πρέπει θα την πάρουν από τους πολίτες.Συνεχίζω την προσπάθεια για την ενότητα και την προοπτική του ΠΑΣΟΚ, για την κάθαρση και την ανανέωση στο Κίνημα μας, για τη στήριξη του Βαγγέλη Βενιζέλου, για μια Ελλάδα ζωντανή, με ελπίδα και προοπτική στην Ευρώπη.ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΡΙΚΛΗ ΒΑΣΙΛΑΚΗ,
υποψήφιου Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ν. Πρέβεζας

Αφιέρωμα στην Ηπειρώτικη πολυφωνία, από τον Πανηπειρωτικό Σύλλογο Πατρών

Οι Λαλητάδες είναι ένα μουσικό σχήμα που επιμένει στα αυθεντικά παραδοσιακά ακούσματα με τη χρήση «φυσικών» οργάνων δηλαδή κλαρίνου, βιολιού, λαγούτων και κρουστών (ντέφι, νταραμπούκα, νταούλι), με φωνητική «συλλογικότητά» εκεί όπου απαιτείται και σολιστική «εναλλαγή» των οργάνων στα αυτοσχεδιαστικά και όχι μόνο μέρη.Η κομπανία είναι εξαμελής και αποτελείται από τον Δημήτρη Ρίζο στο κλαρίνο, τον Κώστα Κίκιλη στο βιολί, τον Δημήτρη Ρίζο του Κλέωνα στο λαούτο, τη Μαριφένια Ρίζου επίσης στο λαούτο, τη Ματίνα Τζήκα στα κρουστά και τον Δημήτρη Τσίπρα στο τραγούδι.Το πολυφωνικό τραγούδι της Ηπείρου(συμπεριλαμβανομένης και της Βορείου Ηπείρου, της σημερινής νότιας Αλβανίας) είναι ένα εξαιρετικό δείγμα του πολιτισμού της περιοχής. Ένα βασικό στοιχείο, που χαρακτηρίζει την πολυφωνική μουσική της Ηπείρου είναι η έκφραση του ιδιαίτερου κοινωνικού περιβάλλοντος. Το Ηπειρώτικο πολυφωνικό τραγούδι αποτελεί μια από τις πιο ενδιαφέρουσες μουσικές φόρμες στην ανατολική Μεσόγειο και στα Βαλκάνια, αλλά και στο παγκόσμιο ρεπερτόριο της λαϊκής πολυφωνίας.Να σημειωθεί ότι ο Πανηπειρωτικός σύλλογος της Πάτρας που εδρεύει στην οδό Μουρούζη 14, έχει ιστορία πάνω από 90 χρόνια. Για περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση και προσκλήσεις μπορεί να επικοινωνεί το κοινό στο τηλ. του Συλλόγου 2610 224995 απογευματινές ώρες.

Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πάτρας

Η Αγνή Σμπόνια θα συναντηθεί σήμερα με τη Νεολαία της Πρέβεζας

Η Υποψήφια Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αγνή Σμπόνια, θα συναντηθεί σήμερα, με νέους στην Πρέβεζα.Με ιδιαίτερα χαλαρή διάθεση, θα συνομιλήσει μαζί τους και θα ανταλλάξει απόψεις για τα προβλήματα που βιώνει καθημερινά η νέα γενιά. Η Αγνή Σμπόνια, που ανήκει και η ίδια στην γενιά που δοκιμάζεται πιο πολύ στην σημερινή κοινωνία, μπορεί σίγουρα να καταλάβει και να αφουγκραστεί όλα αυτά που θέλει να πει η νεολαία μας, αλλά δυστυχώς βρίσκει πόρτες κλειστές ή ανθρώπους με παρωπίδες... Έτσι λοιπόν, θα πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και θα μιλήσουν οι νέοι για τους νέους!!!

Συζήτηση για ΧΥΤΑ, ΤΕΙ, νοσοκομεία στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Θέματα που αφορούν τους Χ.Υ.Τ.Α., το ΤΕΙ και τα νοσοκομεία της Ηπείρου, τέθηκαν στην προ ημερησίας Διάταξης συζήτηση που έγινε την Τετάρτη στο Περιφερειακό Συμβούλιο.Ειδικότερα για το θέμα των Χώρων Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, απαντώντας σε τοποθετήσεις περιφερειακών συμβούλων, αναφέρθηκε συνοπτικά στις ενέργειες της Περιφερειακής Αρχής για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που εντοπίστηκαν στον ΧΥΤΑ Ελληνικού, αλλά και για γενικότερα ζητήματα που αφορούν όλους τους ΧΥΤΑ που λειτουργούν στην Ήπειρο.«Θεωρώ πως οι ΧΥΤΑ Ελληνικού, Καρβουναρίου και Βλαχέρνας είναι εργαλεία χρήσιμα για το περιβάλλον», τόνισε ο Περιφερειάρχης που πρότεινε και έγινε αποδεκτό να επισκεφτούν στο επόμενο διάστημα οι περιφερειακοί σύμβουλοι τους ΧΥΤΑ Ελληνικού και Καρβουναρίου για να δουν από κοντά τη λειτουργία τους.Ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε πως τα συμπεράσματα και οι προτάσεις της Επιστημονικής Επιτροπής, (που συστήθηκε για το πρόβλημα που έχει εντοπιστεί στο Ελληνικό), είναι αναρτημένα στο διαδίκτυο. Τέλος αποφασίστηκε να γίνει αναλυτική συζήτηση για τους ΧΥΤΑ σε επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε το Σώμα ότι έχει αποστείλει επιστολές στα αρμόδια Υπουργεία για τις ελλείψεις υλικών και γενικά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία της Ηπείρου, καθώς και για εκείνα που αντιμετωπίζει το ΤΕΙ, με τη διακοπή της σίτισης των σπουδαστών και την αποκλεισμό από το μηχανογραφικό δελτίο τμημάτων του, επισημαίνοντας παράλληλα ότι με τις παρεμβάσεις που έγιναν κατέστη δυνατή η επαναφορά του Τμήματος Ζωϊκής Παραγωγής Άρτας. Τα αιτήματα για ΤΕΙ – Νοσοκομεία, όπως τονίστηκε στη διάρκεια της συζήτησης, έχουν την ομόφωνη στήριξη του Περιφερειακού Συμβουλίου.Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία. Επίσης εγκρίθηκε και η τροποποίηση του προγράμματος τουριστικής προβολής Περιφέρειας Ηπείρου για το έτος 2012. Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, η σχετική τροποποίηση περιλαμβάνει την παραγωγή διαφημιστικών αφισών της Περιφέρειας με τη συμμετοχή των τεσσάρων Ηπειρωτών αθλητών (των κωπηλατών Αλ. Τσιάβου, Γ. Τζιάλλα και Γ. Τσίλη και της αθλήτριας τζούντο Ι. Μπουκουβάλα) που θα συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

ΑΡΤΑ: Αρχίζει σήμερα το 5ο Art Festival στο campus του ΤΕΙ

Αρχίζει σήμερα η «Πολιτιστική Παρεμβολή», το 5ο Art Festival που διοργανώνουν οι φοιτητές του Τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου, στο campus του ΤΕΙ στην Άρτα. Το Φεστιβάλ διαρκεί τρεις μέρες: Πέμπτη 7, Παρασκευή 8 και Σάββατο 9 Ιουνίου. Οι φοιτητές διάλεξαν έναν πρωτότυπο όσο και εντυπωσιακό τρόπο για να διαφημίσουν το Φεστιβάλ τους, περιδιαβαίνοντας τις προηγούμενες μέρες τους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με μουσική και χορό, μοιράζοντας στους περαστικούς φυλλάδια με το πρόγραμμα του Φεστιβάλ. Αποτέλεσαν μια ευχάριστη εικόνα για όλους, ‘πλημμυρίζοντας’ το κέντρο της πόλης με νιάτα, δροσιά και ζωντάνια.Η «Πολιτιστική Παρεμβολή» θα παρουσιάσει στο κοινό μουσικές από το λαϊκό ρεπερτόριο του άστεως και της υπαίθρου, ροκ εκτελέσεις και διασκευές, καθώς και εναλλακτικές προσεγγίσεις. Θα παρουσιάσει επίσης έκθεση φωτογραφίας και εργαστήρια χορού. Σκοπός του φεστιβάλ είναι να προβάλει τη δημιουργικότητα των φοιτητών του Τμήματος αλλά και να δώσει βήμα έκφρασης σε ανεξάρτητους νέους καλλιτέχνες. Να προάγει τη διαλεκτική σχέση με το χθες, το σήμερα και το αύριο όπως εκφράζονται μέσα από ποικίλα δρώμενα. Με όχημα τον πολιτισμό, η φοιτητική κοινότητα συνδέεται έτσι με την κοινωνία, την τοπική και όχι μόνο, ανταλλάσσει ιδέες και απόψεις, ενεργεί μια δυναμική παρεμβολή στο γκρίζο «τώρα» για το χτίσιμο του «αύριο». Ο χαρακτήρας του φεστιβάλ είναι αυστηρά μη εμπορικός, χωρίς χορηγούς και χωρίς αμοιβές των καλλιτεχνών και διατηρεί την είσοδο ελεύθερη για όλους.

Έκκληση προς τους κατοίκους της Ανατολής για την καθαριότητα

Όπως είναι γνωστό η Δημοτική Ενότητα της Ανατολής, στον τομέα της καθαριότητας, εξυπηρετείται από ατομικούς κάδους απορριμμάτων.Υποχρέωση των κατοίκων είναι να κρατούν τους κάδους σε εσωτερικούς χώρους, όπως είναι οι αυλές των σπιτιών ή άλλα πρόσφορα σημεία.Στα πεζοδρόμια θα πρέπει να τοποθετούνται τις ημέρες κατά τις οποίες γίνεται η αποκομιδή των απορριμμάτων.Οι κάτοικοι έχουν επίσης την υποχρέωση να φροντίζουν για την καθαριότητα των κάδων.Παρακαλούνται εν όψει της θερινής περιόδου να καταβάλλουν προσπάθεια ώστε οι κάδοι να πλένονται τακτικά και να μην μένουν στα πεζοδρόμια πέραν των ημερών της αποκομιδής.Με τον τρόπο αυτό θα βοηθήσουν και την υπηρεσία καθαριότητας αλλά θα συμβάλλουν και στην προστασία της δημόσιας υγείας.

Από τις 25 Ιουνίου θα ξεκινήσει το καλοκαιρινό ωράριο για τα εμπορικά καταστήματα της Άρτας

πό τις 25 Ιουνίου θα ξεκινήσει το καλοκαιρινό ωράριο (πενθήμερο) για τα εμπορικά καταστήματα της Άρτας. Δηλαδή το πρώτο Σάββατο που τα καταστήματα θα είναι κλειστά, θα είναι στις 30 Ιουνίου και τελευταίο την 1η Σεπτεμβρίου όπως κάθε χρόνο. Το καλοκαιρινό ωράριο ψηφίστηκε στην ετήσια γενική συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Ιουνίου στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Άρτας με τη συμμετοχή περίπου 60 μελών και σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας κ. Δημήτρη Χουλιάρα η απόφαση ήταν ομόφωνη.Στη Γεν. Συνέλευση συζητήθηκαν ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός και προϋπολογισμός ενώ διατυπώθηκαν οι θέσεις του Εμπορικού Συλλόγου για μια σειρά από άλλα ζητήματα που απασχολούν τον εμπορικό κόσμο. «Μαζέψαμε τις θέσεις του Συλλόγου για όλα τα θέματα (φορολογικό, ασφαλιστικό, υγεία, συνταξιοδότηση, τράπεζες κτλ.) περιληπτικά σε ένα κείμενο για να ψηφιστούν, να γίνουν θέσεις όλες μαζί μέσα από τη γενική συνέλευση του συλλόγου μας και από κει και πέρα να γίνουν και διεκδικήσεις προς την Ομοσπονδία και τη Συνομοσπονδία και θα κοινοποιηθούν σε όλους τους φορείς, κόμματα, παντού» ανέφερε ο κ. Χουλιάρας μιλώντας το πρωί στον “Amvrakia fm”.Σε ερώτηση για το ποια είναι η εικόνα της τοπικής αγοράς αυτή τη στιγμή ο κ. Χουλιάρας είπε: «Από τις εκλογές της 6ης Μαΐου και μετά υπάρχει μια στασιμότητα. Δεν κινείται τίποτα. Όλοι κάτι περιμένουν αλλά δεν ξέρουμε τι περιμένουν. Έχει φοβηθεί πάρα πολύ ο κόσμος. Από κουβέντες που κάνουμε με καταναλωτές λένε ότι κρατάνε τα χρήματά τους στο σπίτι γιατί δεν ξέρουν τι θα γίνει μετά τις εκλογές. Έχει φοβηθεί τόσο πολύ ο κόσμος και δεν βγαίνει έστω και για τα απαραίτητα. Δηλαδή έχουν προκαλέσει μεγάλο φόβο αυτές οι συζητήσεις περί δραχμής, ευρώ κλπ».Σε ότι αφορά το πρόβλημα ρευστότητας που υπάρχει στην αγορά και το θέμα με τις τράπεζες ο κ. Χουλιάρας είπε: «Για να υπάρξει άμεση ρευστότητα στην αγορά εμείς δεν ζητάμε δάνεια από τις τράπεζες, ζητάμε ρυθμίσεις. Ρυθμίσεις όμως που να μπορούν να ανταποκριθούν και στη ρευστότητα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην αγορά. Δηλαδή αν υπήρχε μια διετία περίοδος χάριτος στις τράπεζες, κούρεμα και στα δάνεια τα επαγγελματικά 50% όπως έγινε στο ελληνικό κράτος και αποπληρωμή σε δέκα χρόνια, αυτό για τις τράπεζες δεν είναι τίποτα. Οι τράπεζες ούτως ή άλλως για τα επαγγελματικά δάνεια πήραν 18-20 δις. τώρα τελευταία».

Σύσκεψη φορέων για την τουριστική προώθηση της Ηπείρου στην Πρέβεζα

Στράτος Ιωάννου: «Εμπεδώνουμε την καλή συνεργασία για την αποτελεσματικότερη προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Ηπείρου»
Σύσκεψη φορέων του τουριστικού κλάδου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Ιουνίου στην Πρέβεζα υπό την προεδρεία του Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας και Αρμόδιου για θέματα τουριστικής ανάπτυξης της Ηπείρου κου Στράτου Ιωάννου. Σκοπός της σύσκεψης ο απολογισμός των ενεργειών που έχουν γίνει ως τώρα και η βάθυνση της συνεργασίας μεταξύ των φορέων.Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ο Β. Βασιλείου εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, ο Γ. Γιαμάς Πρόεδρος του Επιμελητηρίου και του Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας, ο κ Δ. Δήμας Μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας, οι κοι Κ. Βλάχος και Γ. Τάσσος, Πρόεδρος και μέλος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων αντίστοιχα, η κ. Β. Ζήση, εκπρόσωπος της Π.Ε. Άρτας, ο κ. Σπ. Δρούγκας Δ/ντής της Δ/σης Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου, ο κ. Π. Χαλκίδης, Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Πρέβεζας, ο κ. Α. Μουρσελάς, Πρόεδρος της Ένωσης Ενοικ. Δωματίων Άρτας «Άραχθος», ο κ. Θ. Παπαγεωργίου, Πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Επιχειρήσεων Ζαγορίου, ο κ. Χ. Αναστασίου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζόμενων Πρέβεζας, η κα Αφρ. Βρυσέλλα, υπηρεσιακός παράγοντας από την Π.Ε. Θεσπρωτίας, ο κ. Α. Κατσικούδης Προιστάμενος Τμ΄. Τουρισμού Περιφέρειας Ηπείρου, κα.Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους και τόνισε ότι σκοπός της σύσκεψης είναι αφενός ένας μίνι απολογισμός των δράσεων που έχουν ως τώρα αναληφθεί, η αξιολόγηση της αποτελεσματικότητάς των, αλλά κυρίως η επίτευξη καλύτερου συντονισμού των δυνάμεων μέσω της συνεργασίας. Εξήρε τη σημασία της συμμετοχής των Επιμελητηρίων για τη σύνδεση των ενεργειών τουριστικής προβολής και ανάπτυξης με την τοπική αγορά και τα τοπικά προϊόντα. Τόνισε ότι η συχνή επαφή των φορέων, οι συστηματικές συναντήσεις έχουν ως αποτέλεσμα να έρχονται στο τραπέζι ερεθίσματα, ιδέες και εμπειρίες, οι οποίες είναι πολύτιμες για την βελτίωση των αποτελεσμάτων της τουριστικής προβολής της Ηπείρου. Κοινή επιδίωξη και κοινή προσπάθεια είναι η προώθηση της Ηπείρου ως τουριστικού προορισμού.Αποφασίστηκε, με τη συμμετοχή των Ενώσεων Ξενοδόχων και των Ενώσεων Ενοικιαζόμενων δωματίων της Ηπείρου, των 4 Επιμελητηρίων, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας και σε συνεργασία με τον Γ. Γ. του ΕΟΤ κο Γ. Κωλέτσο και τον Υπεύθυνο του Γραφείου του ΕΟΤ στη Σκανδιναβία κ. Φ. Θαλασσινό, η διοργάνωση 2 γαστρονομικών εκδηλώσεων στη Φιλανδία και τη Σουηδία κατά τη διάρκεια τουριστικής Έκθεσης με στόχευση τους ηλικιωμένους, που θα πραγματοποιηθεί στη Στοκχόλμη από 30 Οκτ ως 4 Νοεμβρίου. Οι γαστρονομικές αυτές εκδηλώσεις θα γίνουν με τη συμμετοχή κορυφαίων Ελλήνων σεφ που θα δημιουργήσουν σπεσιαλιτέ βασισμένες σε Ηπειρώτικα προϊόντα. Στόχος η προώθηση των εξαιρετικών Ηπειρωτικών προϊόντων αλλά και της Ηπειρώτικης κουζίνας στις αγορές των χωρών αυτών.

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ: Αιτήσεις για τις λαϊκές σε Σεισμόπληκτα και Πεντέλη

Μέσα στις επόμενες δεκαπέντε ημέρες, παραγωγοί και μικροπωλητές, μπορούν να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά τους ώστε να τους χορηγηθεί η σχετική άδεια για συμμετοχή στις δύο νέες λαϊκές αγορές που θα λειτουργήσουν στο Δήμο Ιωαννιτών.Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στο Τμήμα Εσόδων του Δήμου (Καπλάνη 9 1ος όροφος) για πληροφορίες και κατάθεση αιτήσεων.Οι λαϊκές αγορές, όπως έχει αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο, θα λειτουργήσουν στα Σεισμόπληκτα και στη Δροσιά- Πεντέλη.Στα Σεισμόπληκτα θα λειτουργεί κάθε Δευτέρα, στη συμβολή των οδών Ευζώνων και Σπύρου Λούη και στη Δροσιά- Πεντέλη κάθε Πέμπτη στη συμβολή των οδών Καπετάν Λεπενιώτη- Καπετάν Χασιώτη και Πεντέλης.Προς κατανάλωση θα διατίθενται προιόντα αγροτικής οικονομίας, όπως οπωροκηπευτικά, αλιευτικά, μελισσοκομικά, βότανα κι αρωματικά φυτά και είδη οικοτεχνίας και χειροτεχνίας.

Προς κινητοποιήσεις η ΠΟΕ-ΟΤΑ για ασφαλιστικά θέματα

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις προσανατολίζεται η ΠΟΕ-ΟΤΑ εξαιτίας της «τραγικής» -όπως υποστηρίζει- κατάσταστασης στην οποία έχει οδηγηθεί ο ασφαλιστικός φορέας των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ΟΠΑΔ-ΤΥΔΚΥ.«Αυτό που πρέπει να προετοιμάσουμε το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα είναι η δυναμική αντίδρασή μας στην τραγική κατάσταση, στην οποία έχει οδηγηθεί ο υγειονομικό μας φορέας, αλλά και ο ΕΟΠΠΥ που πριν καν συμπληρωθούν έξι μήνες, από τη λειτουργία του, βρίσκεται σε οικονομική κατάρρευση», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.«Εκτός από το ταμείο μας και ορισμένα άλλα, αυτά που εξυπηρετούν την πλειοψηφία των ασφαλισμένων ΙΚΑ Δημόσιο, ΟΑΕ κ.λπ.) έχουν κηρύξει στάση πληρωμών με αποτέλεσμα να μην έχουμε γιατρούς, ούτε φάρμακα, δηλ. τα στοιχειώδη, ενώ αντίθετα καταβάλλουμε ανελλιπώς τις εισφορές μας», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση», συμπληρώνεται.

Ανάκληση «φυσικού μεταλλικού νερού Λουτράκι Προβής» από τον ΕΦΕΤ

Την άμεση ανάκληση/ απόσυρση από την αγορά των παρτίδων φυσικού μεταλλικού νερού, στο οποίο διαπιστώθηκε η παρουσία αιωρούμενων σωματιδίων (νηματοειδών υφών) υπόλευκου χρώματος απαίτησε ο ΕΦΕΤ.Πρόκειται για το προϊόν «φυσικό μεταλλικό νερό Λουτράκι Προβής», σε συσκευασία του 0,5 L, με ημερομηνίες λήξης: 10/1/13, 13/01/13, 15/5/13 και 18/5/13, το οποίο εμφιαλώνεται από την Ν. Προβής ΑΕ, Λουτράκι Κορινθίας.Παράλληλα, ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές οι οποίοι έχουν προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

Ομαλοποιείται ο εφοδιασμός της αγοράς με φάρμακα στην Ήπειρο

Προσωρινή λύση στο αδιέξοδο…
Ξεκίνησε τελικά χθες και αφού πρώτα έπρεπε να φθάσουμε στο σημείο καρκινοπαθείς να στερούνται τα φάρμακά τους (!), η διάθεση σκευασμάτων για σοβαρές παθήσεις, που το προηγούμενο διάστημα έλειπαν από τα ράφια. Στην Ήπειρο, η διάθεση των φαρμάκων γίνεται από τις κατά τόπους μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ, έπειτα από παραγγελία.Η διοίκηση του Οργανισμού ανακοίνωσε χθες ότι η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί σε δύο ημέρες, πιθανόν και σήμερα, την ώρα που η αγορά φαρμάκων –ιδιαίτερα των αντικαρκινικών- από συγκεκριμένες εταιρείες με μετρητά, δεν αναμένεται να κρατήσει πολύ καθώς –όπως έγραψε η ιατρική ιστοσελίδα iatropedia.gr,- η συμφωνία μπορεί να ισχύσει ουσιαστικά μέχρι να σχηματισθεί νέα κυβέρνηση!Την ίδια ώρα, «βραχνάς» παραμένει και για πολλούς Ηπειρώτες, το γεγονός, ότι οι φαρμακοποιοί συνεχίζουν να μην χορηγούν φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ (που είναι και οι περισσότεροι), με αποτέλεσμα χιλιάδες άνθρωποι στην Ήπειρο να είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν τα φάρμακα από την τσέπη τους.

Ο υπουργός…
Κατά τη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης Τύπου, ο υπηρεσιακός υπουργός Υγείας κ. Χρήστος Κίττας έκανε ειδική αναφορά στις δραματικές, όπως είπε, εικόνες των ασθενών που αναζητούν φάρμακα για σοβαρές παθήσεις. «Αυτές οι εικόνες δεν τιμούν κανέναν» υπογράμμισε και είπε ότι έχει προτείνει στον ΕΟΠΥΥ τη διάθεση ακριβών φαρμάκων μέσω ιδιωτικών φαρμακείων ανά περιφέρεια, ώστε να αποσυμφορηθεί η σημερινή κατάσταση.

Άλλα 400 εκ. ευρώ…
Ακόμη, ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι θα καταβληθούν άμεσα άλλα 400 εκατ. ευρώ σε φαρμακοποιούς, προμηθευτές και εργαζόμενους για να αποπληρωθούν οφειλές και ξεκαθάρισε ότι δεν περιμένει να σταματήσουν την απεργία τους οι φαρμακοποιοί για να δώσει τα χρήματα. «Δεν κάνω μικροπολιτική, είμαι εδώ για ένα μήνα. Δεν αλλάζω αυτά που πιστεύω» είπε σε έντονο ύφος ο κ. Κίττας.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Στο 21,9% εκτινάχθηκε το ποσοστό ανεργίας!

Στο 21,9% εκτινάχθηκε το ποσοστό ανεργίας το Μάρτιο του 2012, από 15,7% που ήταν το Μάρτιο του 2011 και 21,4% το Φεβρουάριο του 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ.ΣΤΑΤ.).Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 294.706 άτομα σε σχέση με το Μάρτιο του 2011 (αύξηση 37,8%) και κατά 21.625 άτομα σε σχέση με το Φεβρουάριο του 2012 (αύξηση 2,1%) και διαμορφώθηκαν σε 1.075.081 άτομα.Εν τω μεταξύ, οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 342.134 άτομα σε σχέση με το Μάρτιο του 2011 (μείωση 8,2%) και κατά 24.996 άτομα σε σχέση με το Φεβρουάριο του 2012 (μείωση 0,6%) και διαμορφώθηκαν σε 3.843.905 άτομα.Οι οικονομικά μη ενεργοί, δηλαδή τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, αυξήθηκαν κατά 38.751 άτομα σε σχέση με το Μάρτιο του 2011 (αύξηση 1,2%) και κατά 5.350 άτομα σε σχέση με το Φεβρουάριο του 2012 (αύξηση 0,2%) και διαμορφώθηκαν σε 3.372.144 άτομα.Ανησυχητικά υψηλό είναι το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας στους νέους ηλικίας 15-24 ετών, που αυξήθηκε στο 52,8% το Μάρτιο από 42% που ήταν ένα χρόνο νωρίτερα. Στην ηλικιακή ομάδα 25-34 ετών, η ανεργία αυξήθηκε σε 29,8% από 22,1%.Στις γυναίκες το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε σε 25,8% από 19,2% και στους άνδρες σε 18,9% από 13,2%.

Οικολόγοι Πράσινοι: Το φίδι άρχισε να δαγκώνει

Εντονη ήταν και η αντίδραση των Οικολόγων Πράσινων για την επίθεση του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, κατά της Λιάνας Κανέλλη και της Ρένας Δούρου.«Η Χρυσή Αυγή φανέρωσε σε όλους τους πολίτες το πραγματικό της πρόσωπο. Το αυγό του φιδιού έσπασε και το φίδι άρχισε να δαγκώνει. Η οργάνωση και ο Γραμματέας της που δεν καταδικάζουν τέτοιες επιθέσεις θα είναι ηθικοί αυτουργοί σε οποιαδήποτε εκδήλωση πολιτικής βίας», τονίζει σε ανακοίνωσή του το κόμμα.Ειδικά για τον κ. Κασιδιάρη οι Οικολόγοι Πράσινοι σημειώνουν ότι «με την επίθεσή του στις κυρίες Κανέλλη και Δούρου ανέδειξε με τον πιο έμπρακτο τρόπο την ιδεολογία που πρεσβεύει το κόμμα του και έβαλε στις οθόνες μας την πολιτική αλλά και τη σεξιστική βία από τα σκοτεινά σοκάκια των γειτονιών μας. Δεν είναι τυχαίο ότι επιλέγει ως στόχο τις γυναίκες όπως έκανε και την προηγούμενη εβδομάδα με την επικεφαλής της προεκλογικής μας εκστρατείας Ιωάννα Κοντούλη».Οι Οικολόγοι Πράσινοι υπογραμμίζουν ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα μείζον ζήτημα δημοκρατίας και καλούν τα θεσμικά όργανα να αναλάβουν τις ευθύνες τους.Πέρα από την άμεση σύλληψη του δράστη της επίθεσης και την παραπομπή του στη δικαιοσύνη, καλούν το ΕΡΣ και τη Διακομματική να αποκλείσουν τη συμμετοχή εκπροσώπων της Χρυσής Αυγής από κάθε ραδιοτηλεοπτική συμμετοχή τους, ενώ ξεκαθαρίζουν πως εκπρόσωποι των Οικολόγων Πράσινων, σαν ελάχιστο δείγμα διαμαρτυρίας, δεν πρόκειται να συμμετέχουν σε συζητήσεις στις οποίες θα συμμετέχουν και εκπρόσωποι της Χρυσής Αυγής.«Η βία και ο ναζισμός δεν έχουν καμία θέση όχι μόνο στις τηλεοράσεις αλλά ούτε στο Κοινοβούλιο, ούτε στους δρόμους και τις γειτονιές μας. Για την υπεράσπιση της δημοκρατίας είμαστε όλοι υπεύθυνοι», καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Γνωστός τραμπούκος ο Ηλίας Κασιδιάρης

Οι τραμπουκισμοί Κασιδιάρη δείχνουν πως εχθρός της Χρ. Αυγής και του φασισμού είναι η Αριστερά και κάθε κομμάτι της κοινωνίας που είναι ανυπεράσπιστο, και ποτέ η εξουσία, επισημαίνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Σε μακροσκελή ανακοίνωσή της, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σημειώνει ότι η σημερινή «έκρηξη βίας από το στέλεχος της Χρ. Αυγής έρχεται μετά από μια σειρά οργανωμένων επιθέσεων σε βάρος μεταναστών, αλλά και αγωνιστών της αριστεράς, επιδείξεων δύναμης του παρακρατικού μηχανισμού με δήθεν μηχανοκίνητες πορείες υπό την επίβλεψη της αστυνομίας». Όπως επισημαίνει, η βαρβαρότητα σε ζωντανή μετάδοση είναι αποτέλεσμα του γεγονότος ότι υποτιμήθηκαν όλα αυτά, εξωραΐστηκαν ως "λάιφ στάιλ", αξιοποιήθηκαν για να ξεχαστεί το Μνημόνιο, ότι αντιμετωπίστηκαν οι τραμπούκοι της Χρ. Αυγή με το γάντι» και στο σημείο αυτό χαρακτηρίζει τον Ηλία Κασιδιάρη «γνωστό τραμπούκο», υπενθυμίζοντας πως είναι υπόδικος για συνδρομή σε ληστεία, απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. «Αυτός είναι ο φασισμός», υπογραμμίζεται μεταξύ άλλων στην ίδια ανακοίνωση, «δε συζητά και όταν νομίζει ότι έχει πλάτες, χτυπά όσους υπερασπίζονται δικαιώματα, σε μια κοινωνία όπου η Τρόικα και οι πολιτικοί της λένε πως στο όνομα του χρέους τα δικαιώματα της εργαζόμενης πλειοψηφίας είναι πολυτέλεια». «Δεν χωράει κανένας εφησυχασμός. Δεν πρέπει να περιμένουμε να δούμε στα κανάλια το νέο τρομοκρατικό χτύπημα των φασιστών. Η πάλη ενάντια στο Μνημόνιο είναι πάλη ενάντια σε κάθε φασισμό», καταλήγει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ως πρώτη απάντηση, απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο την Παρασκευή 8 Ιουνίου, στην Ομόνοια, στις 7μμ.


Τα 10 σημεία επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου

Γράφει ο Μίλτος Μπούκας*
Η εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών, το ισοζύγιο πληρωμών και ο επαναπροσανατολισμός της πραγματικής οικονομίας με σεβασμό στο περιβάλλον για την δημιουργία και στήριξη θέσεων εργασίας, οι απαραίτητες θεσμικές αλλαγές, η οικοδόμηση αποδοτικής δημόσιας διοίκησης και η λειτουργία αξιοπρεπούς κοινωνικού κράτους απαιτούν 10 επείγοντα σημεία επαναδιαπραγμάτευσης:
-Πάγωμα μέτρων και κατάθεση εναλλακτικού σχεδίου εξυγίανσης.
-Πάγωμα των ρυθμίσεων σε μισθούς που έχουν οριστεί από συλλογικές συμβάσεις.
-Ρεαλιστικοί δημοσιονομικοί στόχοι, που να μην αποτελούν οδικό χάρτη εξόδου από την ευρωζώνη.
-Πακέτο τόνωσης και βιώσιμου αναπροσανατολισμού της πραγματικής οικονομίας ως αντιστάθμισμα στην ύφεση που έχει προκαλέσει το Μνημόνιο.
-Ανάκληση του όρου για απόλυτη προτεραιότητα των δανειστών στα ελληνικά δημόσια έσοδα με κατάργηση του σχετικού Ειδικού Λογαριασμού.
-Αλλαγές στο PSI και την ανακεφαλαιοποίηση. Κάλυψη των απωλειών των ευρωπαϊκών και ελληνικών ασφαλιστικών ταμείων.
-Έλεγχος σε γκρίζες περιουσίες από διαφθορά και φοροδιαφυγή αλλά και παράνομη εξαγωγή καταθέσεων στις ελβετικές κι άλλες τράπεζες χωρίς την καταβολή αντίστοιχων φόρων.
-Ευρωπαϊκές εγγυήσεις συνόρων-πάγωμα εξοπλισμών.
-Επανεξέταση όλων των όρων του Μνημονίου ώστε να προσαρμοστούν στις κατοχυρωμένες ευρωπαϊκές πολιτικές που αφορούν την κοινωνική και περιβαλλοντική βιωσιμότητα.
-Βιώσιμη αναδιαμόρφωση του Δημόσιου Χρέους ώστε να διαμορφωθεί σε επίπεδα που να μπορούν όντως να εξυπηρετούνται χωρίς εκπτώσεις στην κοινωνική και περιβαλλοντική βιωσιμότητα.
-Δημιουργία Ανεξάρτητης Ευρωπαϊκής Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου (ΕΛΕ) για να υπάρξουν αναλυτικά στοιχεία για το πώς διαμορφώθηκε διαχρονικά το δημόσιο χρέος και να καθοριστεί το ύψος τυχόν απεχθούς χρέους. Ειδικά για την τελευταία περίοδο, να διερευνηθούν ιδιαίτερα οι εξοπλιστικές παραγγελίες λίγο πριν τη δημιουργία του Μηχανισμού Στήριξης, καθώς και τα υψηλά επιτόκια των πρώτων δανείων του Μηχανισμού.
*Υπ. Βουλευτής Ν. Ιωαννίνων Οικολόγων Πράσινων

Πολιτική ομιλία του Κώστα Τζαβάρα στην Άρτα την Τετάρτη

Στην Άρτα θα βρίσκεται την Τετάρτη 13 Ιουνίου ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. στο Νομό Ηλείας, Κωνσταντίνος Τζαβάρας, όπου και θα πραγματοποιήσει πολιτική ομιλία. Αυτό ανακοινώθηκε από τη ΝΟΔΕ ΝΔ Άρτας η οποία σε σχετικό δελτίο τύπου που υπογράφει ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ευάγγελος Καψάλης αναφέρει: «Σας ενημερώνουμε ότι χθες Τετάρτη 06 Ιουνίου 2012 κλιμάκιο στο οποίο συμμετείχαν οι υποψήφιοι βουλευτές της Ν.Δ στο Νομό, μέλη της ΝΟ.ΔΕ., της Νομαρχιακής Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα, της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ πραγματοποίησαν επίσκεψη στα χωριά Διάσελο και Άνω Καλεντίνη. Σήμερα Πέμπτη 07 Ιουνίου το ίδιο κλιμάκιο θα επισκεφτεί τα χωριά Αμμότοπος και Γραμμενίτσα ενώ αύριο Παρασκευή 08 Ιουνίου θα παρευρεθεί σε ημερίδα που οργανώνει η ΟΝΝΕΔ Άρτας σε συνεργασία με τη Δ.Α.Π.-Ν.Δ.Φ.Κ. ΤΕΙ Άρτας στην αίθουσα «ΣΚΟΥΦΑΣ» στις 18:30.Επίσης σας ενημερώνουμε ότι τη Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012 θα βρίσκεται στην Άρτα ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. στο Νομό Ηλείας κος. Κωνσταντίνος Τζαβάρας όπου και θα πραγματοποιήσει πολιτική ομιλία».

Τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση κυριάρχησαν στην ενημέρωση που έκανε ο Δήμαρχος κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση κυριάρχησαν στην ενημέρωση που έκανε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Η ενημέρωση έγινε με αφορμή την απόφαση της ΠΕΔ για την συμβολική αποχή του πολιτικού προσωπικού.Οι συνεχείς περικοπές πόρων αλλά και η καθυστέρηση στην απόδοσή τους, όπως τόνισε ο Δήμαρχος, δημιουργούν τεράστια προβλήματα στην καθημερινή λειτουργία των Δήμων και υπογράμμισε ότι τα ζητήματα αυτά θα συζητηθούν με τη νέα Κυβέρνηση που θα προέλθει από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στις αποσπάσεις υπαλλήλων που έγιναν από τον Δήμο στον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας σημειώνοντας ότι οι ίδιοι έθεσαν το ζήτημα της αξιολόγησης των υπηρεσιακών τους φακέλων, το οποίο εξετάζεται από τη Δημοτική Αρχή και παράλληλα καυτηρίασε την στάση ορισμένων συνδικαλιστών.Από τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Νίκο Γκόντα τέθηκε μεταξύ των άλλων, στα εκτός ημερήσιας διάταξης θέματα, το πρόβλημα που ανέκυψε με το πρόστιμο που επεβλήθη από την Κτηματική Υπηρεσία στο Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων.Με αυτή την αφορμή, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και σε άλλα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η οριοθέτηση της λίμνης. Το πιο χαρακτηριστικό είναι στους Λογγάδες όπου η κόκκινη γραμμή έχει τοποθετηθεί μέσα στο έργο του αναδασμού, γεγονός που έχει προκαλέσει τις εύλογες αντιδράσεις των κατοίκων. Για το θέμα αυτό έχει κατατεθεί προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου ο Δήμος θα παραστεί και θα την στηρίξει.«Σε πολλές περιπτώσεις ορίζουν την κόκκινη γραμμή με λαθεμένο υψόμετρο. Σε κάποιες από αυτές η κατάσταση ξεφεύγει εκτός ορίου», τόνισε ο Δήμαρχος κι έκανε σαφές ότι ο Δήμος θα σταθεί αρωγός σε ότι ζητηθεί από το Ναυτικό Όμιλο.Κατά την προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση ο Δημοτικός Σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Βασίλης Χήτος και με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, παρουσίασε πρόταση για τη λειτουργία ρομποτικών κάδων διαχείρισης απορριμμάτων.Το Δημοτικό Συμβούλιο, κατά πλειοψηφία, αποφάσισε την τροποποίηση της Κανονιστικής Απόφασης για την χρήση των κοινόχρηστων χώρων. Με βάση αυτή, τμήμα της πλατείας Μαβίλη θα μπορεί να παραχωρείται για εκδηλώσεις κι άλλες δράσεις, από την 1η Μαΐου μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την προγραμματική σύμβαση του Δημοτικού Θεάτρου με το Υπουργείο Πολιτισμού όπως και την τιμολογιακή πολιτική του ΔΗΠΕΘΙ κατά την θερινή περίοδο.Ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Πνευματικού Κέντρου Μωυσής Ελισάφ ενημέρωσε το σώμα για την απόφαση που έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο να προχωρήσει σε νέα μείωση των διδάκτρων στα ΚΔΑΠ κατά την θερινή περίοδο.Έτσι η τιμή διαμορφώνεται στα 50 ευρώ το δεκαπενθήμερο και στα 100 ευρώ ανά μήνα για τα ΚΔΑΠ της πόλης και στα 35 ευρώ μηνιαίως για τα περιφερειακά.Έτσι μετά την οριζόντια μείωση της τάξης του 10% που είχε γίνει το Μάρτιο σε όλες τις δομές του Πνευματικού Κέντρου, οι τιμές για τα ΚΔΑΠ μειώνονται ακόμη 10% κατά τη θερινή περίοδο.Τα οκτώ Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης θα λειτουργήσουν από τις 18 Ιουνίου μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου από τις οκτώ το πρωί μέχρι τις τρεις μετά το μεσημέρι. Λόγω δε των αυξημένων αναγκών τα ΚΔΑΠ της πόλης φέτος θα κλείσουν μόνο για μία βδομάδα –το Δεκαπενταύγουστο- και όχι δύο όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια.Τέλος Δημοτικό Συμβούλιο κι απαντώντας σε σχετικό έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης αποφάσισε να ζητήσει 30 θέσεις δίμηνης απασχόλησης από τις 300 που έχουν εγκριθεί για την Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία.

Αγάνακτηση στον ΠΑΣ για τη μείωση των τηλεοπτικών

Η αναβολή του διοικητικού συμβουλίου της Σούπερ Λίγκας έχει δημιουργήσει εκνευρισμό στις τάξεις του ΠΑΣ Γιάννινα.Σύμφωνα με την εφημερίδα “Sportday”, κύκλοι της ΠΑΕ έχουν εκφράσει την αγανάκτησή τους σχετικά με το ποσό (20%) που αναμένεται να παρακρατηθεί από το τηλεοπτικό συμβόλαιο, δεδομένης της μη ύπαρξης τελεσίδικης απόφασης ακόμη.Μάλιστα, οι ιθύνοντες την ΠΑΕ αναρωτήθηκαν για το που θα πάνε τα χρήματα αν δεν υπάρχει απόφαση. Δεδομένης της αναβολής του διοικητικού συμβουλίου, παράταση έχουν πάρει τα θέματα των μεταγραφών, αλλά και των ανανεώσεων, καθώς επίσης και η αναζήτηση τεχνικού.ΚΩΣΤΑΣ ΤΑΣΟΥΛΑΣ:Η χώρα μας πρέπει στις 17 Ιουνίου να αποκτήσει Κυβέρνηση που θα ανταποκριθεί στις μεγάλες απαιτήσεις των καιρών και του λαού μας

«Η κοινωνική προστασία των οικονομικά αδυνάτων, η ανάπτυξη, οι νέες επενδύσεις και το σταμάτημα κάθε νέας περικοπής μισθού και συντάξεων καθώς και κάθε νέας φορολογίας μπορεί να γίνουν με μία νέα οικονομική πολιτική μέσα στην Ευρώπη και χωρίς να βγούμε από το ευρώ, γεγονός που θα προκαλούσε ανεπανόρθωτη ζημιά στη χώρα. Η Νέα Δημοκρατία με το πρόγραμμά της που ανακοίνωσε πρόσφατα και τις 18 προτάσεις εξόδου από την κρίση εγγυάται αυτό ακριβώς.Θέσεις εργασίας με ανάπτυξη από τον ιδιωτικό τομέα, επαναδιαπραγμάτευση και αλλαγή των αδιέξοδων και κοινωνικά αφόρητων πολιτικών του μνημονίου και διατήρηση της χώρας μέσα στην ευρωζώνη, τώρα που η Ευρώπη αλλάζει και προσανατολίζεται –επιτέλους- προς νέα προγράμματα εξόδου από την κρίση με προτεραιότητα, όχι στη λιτότητα, αλλά στην ανάπτυξη.Η χώρα μας που παραμένει ακυβέρνητη μήνες τώρα πρέπει στις 17 Ιουνίου να αποκτήσει Κυβέρνηση που θα ανταποκριθεί στις μεγάλες απαιτήσεις των καιρών και του λαού μας.Καταπολέμηση της εγκληματικότητας, χτίσιμο ενός νέου μοντέλου οικονομικής ανάπτυξης, αποκατάσταση των ακραίων αδικιών της πρόσφατης πολιτικής του ΠΑΣΟΚ σε χαμηλοσυνταξιούχους, πολυτέκνους, κτηνοτρόφους, ένστολους σε πρώτη φάση.Η Ν.Δ. μπορεί να τα εγγυηθεί όλα αυτά και ο λαός μπορεί να την εμπιστευτεί. Ο εφιάλτης της οριστικής κατρακύλας, της χρεοκοπίας και της κοινωνικής αναταραχής πρέπει να ανατραπεί οριστικά».Τα παραπάνω τόνισε ο υπ. βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. κ.Κώστας Τασούλας σε συνέντευξή του στο δημοτικό ραδιόφωνο της πόλης και στους τηλεοπτικούς σταθμούς ITV και TV1 καθώς και κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην αγορά των Ιωαννίνων και στα Πετράλωνα, στη Μουσιωτίτσα και στο Χαροκόπι.

Στα Γιάννενα σήμερα ο Γιάννης Μανώλης

Στις 7 Ιουνιου 2012 θα πραγματοποιηθει επισκεψη του Βουλευτη Β' Αθηνων των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ.Γιαννη Μανωλη. Το προγραμμα εχει ως εξης:
Επισκεψη σε Δημοσιες Υπηρεσιες εως τις 2:30
5:30 Συντευξη Τυπου στα Μεσα Ενημερωσης στο Ξενοδοχειο ΟΛΥΜΠΙΚ
7:30 Επισκεψη στην αγορα των Ιωαννινων

Ο Κασιδιάρης κυκλοφορεί ελεύθερος και δίνει τηλεφωνικές συνεντεύξεις!!!

Δηλώσεις του Ηλία Κασιδιάρη μετά το επεισόδιο, μέσα από το αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγε, έπαιξε πριν από λίγο ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1!!!

ΕΣΗΕΑ: Δεν είναι γραφικοί. Είναι επικίνδυνοι

Οι ναζί της Χρυσής Αυγής δεν είναι γραφικοί, είναι επικίνδυνοι, παρατήρησε ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Δημήτρης Τρίμης για το σημερινό επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον εκπρόσωπο Τύπου της Χρυσής Αυγής και υποψήφιο βουλευτή Η. Κασιδιάρη.«Τελικά είχαμε δίκιο όταν λέγαμε ότι οι ναζί της Χρυσής Αυγής δεν είναι γραφικοί. Είναι επικίνδυνοι», δήλωσε ο κ. Τρίμης και εκτίμησε πως «δεν έχει νόημα πια να δίνει κανείς ελευθερίες και δημοσιότητα στους εχθρούς της ελευθερίας».«Η σημερινή υπόθεση με τον Κασιδίαρη στο προεκλογικό πάνελ της τηλεόρασης, αποτελεί απόδειξη ότι με τους ναζί δεν παίζουμε. Η Χρυσή Αυγή πρέπει πλέον να απασχολεί το αστυνομικό ρεπορτάζ», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ.

ΠΑΣΟΚ: Όποιοι εκκολάπτουν το αυγό του φιδιού, παίζουν με την Ελλάδα

Την επίθεση εναντίον της Λιάνας Κανέλλη και της Ρένας Δούρου από τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, καταδίκασε και η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, τονίζοντας ότι «όποιοι εκκολάπτουν το αυγό του φιδιού, παίζουν με την Ελλάδα και τη δημοκρατία».«Ο νεαρός αυτός ''κύριος'', εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής απέδειξε σήμερα ότι είναι εκπρόσωπος μιας ομάδας νεοναζί που εκτός από ακροδεξιοί είναι άνανδροι και τραμπούκοι», υπογράμμισε η κ. Γεννηματά και κάλεσε τον πολιτικό, πνευματικό και δημοσιογραφικό κόσμο να καταδικάσει το περιστατικό.Η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε την αλληλεγγύη της στην κ. Κανέλλη και την κ. Δούρου, κάλεσε τους πολίτες που ψήφισαν τη Χρυσή Αυγή «να το ξανασκεφτούν σοβαρά» και δήλωσε ότι «σε καμία περίπτωση εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ δεν πρόκεται να συμμετέχει σε συζήτηση με εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής».

Η Λιάνα Κανέλη για το ξύλο και τον ΑΝΤ1

Η Λιάνα Κανέλη μιλάει για την επίθεση που δέχθηκε από τον Ηλία Κασιδιάρη
ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ "ΠΟΥΣΤΑΡΙΑ"!

ΜΑΣ ΚΟΒΟΥΝ ΤΗΝ ΣΙΤΙΣΗ-ΣΤΑΜΑΤΑΝΕ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ-ΜΑΣ ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΤΑ

Έπειτα από ομόφωνη απόφαση των Συλλόγων Σπουδαστών της Άρτας στην Ενιαία Γ.Σ. που πραγματοποιήθηκε στις 6 – 6 – 2012 πήραμε απόφαση ως φοιτητές να αντιδράσουμε και να κινητοποιηθούμε αρχικά κάνοντας κατάληψη στις 07 – 06 – 2012 στην Διοίκηση του ΤΕΙ Ηπείρου για την απόφαση αναστολής λειτουργίας των εστιατορίων με αποτέλεσμα να μην μπορούν να σιτίζονται οι σπουδαστές από τις 15 Ιουνίου 2012.Έπειτα θα απευθυνθούμε προς το Δημαρχείο το οποίο είναι και ο αρμόδιος φορέας για θέματα παιδείας έτσι ώστε να αναφέρουμε το πρόβλημα και να πάρει θέση. Ακόμα θα ενημερώσουμε τους πολίτες της Άρτας μέσω φυλλαδίου.Όλοι οι σπουδαστές έχοντας στο μυαλό μας την δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση ήρθαμε να σπουδάσουμε στην Άρτα. Όμως με τέτοιες αντιεκπαιδευτικές αποφάσεις όπως είναι η αναστολή της σίτισης όπου είναι ο μεγαλύτερος πυλώνας για την επιβίωση και τις σπουδές ενός φοιτητή το μόνο που θα καταφέρουν είναι να σταματήσουν τις σπουδές μας.Έχοντας υπ ΄ όψιν τις οικονομικές δυσκολίες που περνάει σήμερα η Ελληνική οικογένεια ζητάμε από όλους (πολιτεία, κοινωνία, και όλη την φοιτητική κοινότητα) να σταθεί στο πλευρό μας και να πιέσει ο καθένας από την σκοπιά του έτσι ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε και να συνεχιστεί η λειτουργία των εστιατορίων για μην σταματήσουμε τις σπουδές μας και να μην φύγουμε από την Άρτα.Σας προειδοποιούμε πως αν δεν δοθεί άμεσα λύση, πολλοί σπουδαστές θα σταματήσουν τις σπουδές τους και θα αναγκαστούν να φύγουν από την Άρτα λόγο οικονομικών δυσκολιών, όπως επίσης δεν θα προσέλθουν άλλοι τόσοι υποψήφιοι φοιτητές που θα επιλέξουν τα τμήματα της Ηπείρου με αποτέλεσμα χρόνο με τον χρόνο να ερημώσουν τα ΤΕΙ της Ηπείρου.Όλα αυτά βεβαίως έχουν προκληθεί από τις λανθασμένες πολιτικές των κυβερνήσεων όπως επίσης και οι καταστρεπτικές αποφάσεις για την παιδεία όλα αυτά τα χρόνια όπως είναι ο νόμος έκτρωμα, όπου ζητάμε να τον πάρουν πίσω για να μην καταστραφεί το σημαντικότερο αγαθό για ένα έθνος δηλαδή η παιδεία. Κατακρίνουμε βεβαίως και την ανύπαρκτη πολιτική της Διοίκησης του ΤΕΙ Ηπείρου ειδικά τα τελευταία χρόνια που συνέβαλε και αυτή με την στάση της και φτάσαμε σήμερα εδώ.Για όλα αυτά που αναφέρουμε ζητάμε από τους αρμόδιους φορείς ( Υπ. Παιδείας, Δήμος Αρταίων, Διοίκηση ΤΕΙ Ηπείρου ) να αναλάβουν τις ευθηνές τους και να δώσουμε μια λύση έτσι ώστε να μην κοπεί η σίτιση με οποιοδήποτε τρόπο είτε με επιπλέον χρηματοδότηση από το Υπ. Παιδείας στον κωδικό της σίτισης ,είτε με την μεταφορά χρηματικού ποσού από άλλους κωδικούς για να εξασφαλιστεί η σίτιση έως το τέλος του ακαδημαϊκού έτους 2011 – 2012 αλλά και να συνεχιστεί η σίτιση για το έτος 2012 – 2013.Τέλος καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς και την κοινωνία της Άρτας να πάρει θέση και να μας υποστηρίξει, για κάτι το οποίο δικαιούμαστε για να μην καταστρέψουμε την παιδεία και τα παιδιά της, άλλωστε δεν ζητιανεύουμε διεκδικούμε αυτό που μας ανήκει.


Εκ των Συλλόγων Σπουδαστών: Σ.ΤΕ.Γ. , Σ.Δ.Ο. , Λ.Π.Μ.
Ο Εκπρόσωπος Σπουδαστών ΤΕΙ Ηπείρου Γεωργίου Χρήστος

Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ καταδικάζει την σημερινή βιαιοπραγία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής

Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ καταδικάζει την σημερινή βιαιοπραγία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής κου Κασιδιάρη στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 κατά της βουλευτού του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλη και τον προπηλακισμό της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ρένας Δούρου. Το σημερινό συμβάν είναι η αποκάλυψη του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής. Καλούμε κάθε Έλληνα και κάθε Δημοκράτη, κάθε νέο και κάθε νέα να τους καταδικάσει να τους απομονώσει.

ΝΕΟΛΑΙΑ ΠΑΣΟΚ

Δείτε το βίντεο με την επίθεση στη Λιάνα Κανέλη

Δείτε το βίντεο με την επίεθση του Κασιδιάρη της Χρύσης Αυγής,που χαστούκισε στον αέρα την Λιάνα Καννέλη!!!

Ο Κασιδιάρης της Χρύσης Αυγής χαστούκισε στον αέρα την Λιάνα Καννέλη!!!

Έριξε και ποτήρι με νερό κατά της Ρένας Δούρου
Στα χέρια πιάστηκαν η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη και ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής.Οι τόνοι ανέβηκαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο πάνελ της πρωινής εκπομπής του ANT1 "Καλημέρα Ελλάδα" με τον δημοσιογράφο  Γιώργο Παπαδάκη και ο κ.Κασιδιάρης ξέφυγε από κάθε έλεγχο χαστουκίζοντας την κυρία Κανελλη και ρίχνοντας νερό στο πρόσωπο της εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ρένας Δούρου!

Αυξήθηκαν τα θύματα από τροχαία ατυχήματα στην Ήπειρο

Αύξηση των θυμάτων από τροχαία ατυχήματα παρουσιάζονται τον μήνα Μάιο σε ολόκληρη την Ήπειρο σύμφωνα με τα στοιχεία που χθες έδωσε στη δημοσιότητα η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ηπείρου.Τα στοιχεία που αφορούν θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για το μήνα Μάιο στην εδαφική αρμοδιότητα των νομών Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας και Άρτας, προβαίνοντας παράλληλα σε στατιστική σύγκριση αυτών με τα αντίστοιχα περσινά αριθμητικά δεδομένα, δείχνουν ακόμη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.Συγκεκριμένα σε ότι αφορά τα τροχαία ατυχήματα στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου, σημειώθηκαν 7 τροχαία δυστυχήματα (έναντι 11 το 2011).Ειδικότερα, σημειώθηκαν ένα θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα έναντι κανενός τον Μάιο του 2011, 4 τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό ατόμου έναντι 3 τον Μάιο του 2011 και 2 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου έναντι 8 τον Μάιο του 2011.Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών καταγράφηκαν συνολικά 10 παθόντες (έναντι 15 το 2011). Ειδικότερα καταγράφηκαν 1 νεκρός (έναντι 0 το 2011), 4 σοβαρά τραυματίες (έναντι 3 το 2011) και 5 ελαφρά τραυματίες (έναντι 12 το 2011).Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν η παραβίαση προτεραιότητας, η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα και η οδήγηση χωρίς προσοχή.Ακόμη οι υπηρεσίες Τροχαίας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου, όπως γίνεται γνωστό από σχετική ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης, βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό, που προβλέπει αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, καθώς και για την πρόληψη και αποτροπή ατυχημάτων σε όλο το οδικό της δίκτυο.Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, το μήνα Μάιο, πραγματοποιήθηκαν 14.429 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν μεταξύ άλλων 2.073 παραβάσεις.Αναλυτικά 50 για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη), 938 για υπερβολική ταχύτητα, 314 για στέρηση ασφαλιστηρίου, 186 για παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων, 87 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση, 106 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση, 36 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, 17 για την παραβίαση προτεραιότητας, 90 για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας οδηγού, 10 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 19 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 24 για αντικανονικό προσπέρασμα, 33 για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά, 78 για παραβάσεις Κ.Τ.Ε.Ο, 20 για αντικανονικούς ελιγμούς, 40 για στέρηση άδειας κυκλοφορίας, 11 για μη κίνηση στο δεξιό άκρο του οδοστρώματος και 14 για θορύβους.Τέλος η Ελληνική Αστυνομία ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στα θέματα ασφαλούς οδήγησης και οδικής ασφάλειας με σκοπό να συμβάλλει στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων υπενθυμίζει σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.Όπως αναφέρει, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οδηγώ με ασφάλεια σημαίνει: Μαθαίνω και εφαρμόζω τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, έχω διαρκώς τεταμένη την προσοχή μου στην οδήγηση και τον έλεγχο του οχήματος, όταν οδηγώ δεν έχω καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά, δεν παραβιάζω τα όρια ταχύτητας, φορώ πάντα ζώνη ασφαλείας, τοποθετώ τα παιδιά σε παιδικό κάθισμα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και τους φορώ ζώνη ασφαλείας, σε περίπτωση που οδηγώ ή είμαι συνεπιβάτης σε μοτοσικλέτα φορώ πάντα κράνος, δεν παραβιάζω τον κόκκινο σηματοδότη, σταματώ στο STOP και δίνω προτεραιότητα, δεν μιλώ στο κινητό όταν οδηγώ, σέβομαι τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ

Οδοιπορικό στην Ηπειρώτικη μουσική και τον χορό από τον Σύλλογο Ηπειρωτών Καλλιθέας

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Καλλιθέας προσκαλεί τους Ηπειρώτες και τους φίλους της Ηπείρου στην εκδήλωση του ''Οδοιπορικό στην Ήπειρο'', που διοργανώνει στις 27 Ιουνίου 2012, ημέρα Τετάρτη και ώρα 20.00' στον κινηματογράφο ''Καλυψώ'', στην Καλλιθέα.Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν χοροί και τραγούδια από την Θεσπρωτία, το Ζαγόρι, την Κόνιτσα και το Πωγώνι.Την εκδήλωση επιμελούνται οι χοροδιδάσκαλοι του Συλλόγου Βαρβάρα Μπότσαρη και Θοδωρής Μπότσαρης.Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν οι χορωδίες, Ηπειρωτικής παραδοσιακής μουσικής και πολυφωνικού τραγουδιού, της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας, της κορυφαίας αποδημικής οργάνωσης των Ηπειρωτών.

4ο Πανελλήνιο τουρνουά beach handball στην Λούτσα Πρέβεζας

Το πανελλήνιο τουρνουά beach handball στην Λούτσα Πρέβεζας του Δήμου Πάργας είναι πλέον θεσμός, αφού θα είναι 4η συνεχόμενη χρονιά διεξαγωγής (αν συνυπολογίσουμε και τις χρονιές 1999 κ 2000, πάμε στα 6 χρόνια) και όλοι καταλαβαίνουμε τη σημασία του στην προσπάθεια ανάπτυξης του τουρισμού στην περιοχή κατά τη διάρκεια του τουρνουά, αλλά και πριν και μετά καθ' όλη τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου!!!Αναλογιζόμενοι αυτό η Περιφέρεια Ηπείρου, ο Δήμος Πάργας (και το τοπικό διαμέρισμα Φαναρίου), και το Επιμελητήριο Πρέβεζας στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια την πανελλήνια και πανευρωπαϊκή εκδήλωση με στόχο την τουριστική εξέλιξη της περιοχής.Περισσότεροι από 250 αθλητές και αθλήτριες, προπονητές, κριτές, διαιτητές θα δώσουν το παρόν στην παραλία της Λούτσας Πρέβεζας και είναι βέβαιο ότι θα απολαύσουν την απέραντη παραλία με τις υπέροχα καταγάλανα νερά της. Ας τους δείξουμε ακόμη μία χρονιά την ομορφιά των περιοχών μας!!!

Οικονομικά και κλείσιμο δημαρχείου, ΝΟΙ και αποσπάσεις υπαλλήλων στο δημοτικό συμβούλιο

Το συμβολικό κλείσιμο των δημαρχείων, οι αποσπάσεις υπαλλήλων του δήμου στον ΟΚΠΑΠΑ, το πρόστιμο σε βάρος του Ναυτικού Ομίλου, η πρόσληψη κτηνιάτρου για το καταφύγιο αδέσποτων, η εξόντωση ενός σκύλου από εργαζόμενο στη χωματερή Δουρούτης, η γνωστή υπόθεση (επί προσωπικού τέθηκε από την Άννα Ασημακοπούλου) με την ανάθεση υποθέσεων του δήμου στη δικηγόρο, σύζυγο του δημάρχου ήταν τα σημαντικότερα θέματα που απασχόλησαν την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων. Επίσης τέθηκε αλλά και το πρόβλημα ρύπανσης στον ΧΥΤΑ Ελληνικού( από Δ. Τασιούλα και Στ. Σκοπούλη και απαντήσεις από τον αντιδήμαρχο Θ. Μπέγκα) και άλλα ήσσονος σημασίας.Σε ορισμένα θέματα που, είτε αποτέλεσαν ενημέρωση του δημάρχου, είτε τέθηκαν από την μειοψηφία, δεν έλειψε η αντιπαράθεση, αλλά υπήρξε και κοινή στάση σε άλλα.

Κλείσιμο δημαρχείων
Σε ότι αφορά το κλείσιμο, για σήμερα Πέμπτη των δημαρχείων της Ηπείρου, ο δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος ενημέρωσε καταρχήν το σώμα για την γνωστή, κακή οικονομική κατάσταση και του δήμου Ιωαννιτών. Κι αυτό εξαιτίας της μη απόδοσης ακόμη της δόσης των παρακρατηθέντων ύψους 1,9 εκ. ευρώ από τον περασμένο Φεβρουάριο, τους ΚΑΠ Μαϊου που ακόμη δεν αποδόθηκαν, τη ΣΑΤΑ που αγνοείται για μήνες και παράλληλα το γεγονός ότι οι εισπράξεις του δήμου έχουν μειωθεί δραματικά, αφού δεν πληρώνουν οι πολίτες και οι επιχειρήσεις τέλη και λογαριασμούς της ΔΕΥΑΙ.Το μόνο που ...τρέχει και πληρώνει είναι το ΕΣΠΑ, είπε ο δήμαρχος και αναφερόμενος στην αρχική απόφαση της ΠΕΔ για κλείσιμο, συντάχθηκε με την δεύτερη που αφορά μόνο αποχή των αιρετών και κανονική λειτουργία των υπηρεσιών, ώστε να μην ταλαιπωρηθούν οι πολίτες, είναι άλλωστε προεκλογική περίοδος και υπάρχει υπηρεσιακή κυβέρνηση που δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα. Έτσι το κεντρικό δημαρχείο θα είναι κλειστό και θα δοθούν συνεντεύξεις τύπου για να τονιστεί το πρόβλημα. Με την νέα απόφαση της ΠΕΔ για συμβολικό κλείσιμο συντάχθηκε και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νίκος Γκόντας, επικαλούμενος κι αυτός την προεκλογική περίοδο. Κριτική στις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για την κατάσταση και στην τοπική αυτοδιοίκηση άσκησαν οι κ.κ Τασιούλας και Σκοπούλης, χωρίς να «απαλλάσσουν» τις αντίστοιχες δημοτικές αρχές.

Οι αποσπάσεις στον ΟΚΠΑΠΑ
Αρκετή συζήτηση και σε υψηλούς τόνους έγινε για το θέμα των 17 υπαλλήλων της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας οι οποίοι αποσπάστηκαν στον ΟΚΠΑΠΑ για να ανταποκριθεί στις πολλές δομές και αρμοδιότητες, επειδή δεν μπορεί να κάνει προσλήψεις. Ο κ. Φίλιος έθεσε πρώτος το θέμα προλαμβάνοντας όπως διαφάνηκε ην παράταξη του κ. Γκόντα και δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική στη στάση συνδικαλιστών του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ γενικά και ειδικά στην παράταξη της ΔΑΚΕ. Εξήγησε ότι το μόνο πρόβλημα είναι να απαντηθεί η ανησυχία των υπαλλήλων αυτών για την εξέλιξη τους, την αξιολόγηση των υπηρεσιακών φακέλων, κάτι που θα εξεταστεί με τη βοήθεια της δημοτικής αρχής και χαρακτήρισε ως απρεπή που δεν τιμά κανέναν, τη συμπεριφορά συνδικαλιστών προς τον ίδιο στη χθεσινή και με πολλή ένταση συνάντηση στο γραφείο του, αφού επί δυο μέρες περιέφεραν τους εργαζόμενους από το δήμο στον ΟΚΠΑΠΑ και πάλι πίσω...Στη συνέχει τοποθετήθηκε ο Νίκος Γκόντας, χωρίς να ταχθεί κατά των αποσπάσεων αυτών ζητώντας όμως να γίνουν με διαφάνεια και αντικειμενικά κριτήρια, χαρακτήρισε ως πολλαπλά δικαιολογημένη την ανησυχία τους και ως απρεπή τη συμπεριφορά του δημάρχου. Ο κ. Φίλιος αντέδρασε έντονα και επιτέθηκε στην παράταξη της ΔΑΚΕ, για ανακοινώσεις πριν συναντηθούν καν οι εργαζόμενοι μαζί του, μιλώντας για απρεπέστατη, αγράμματη και ασύνδετη παράταξη και τον επικεφαλής της.Δεν επιτρέπονται τέτοιες εκφράσεις ήταν η απάντηση του κ. Γκόντα και το θέμα έκλεισε εκεί.

Στήριξη στον ΝΟΙ
Το γνωστό θέμα με το πρόστιμο των 110.000 ευρώ της Κτηματικής Υπηρεσίας σε βάρος του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων έθεσε ο Ν. Γκόντας, καλώντας το δημοτικό συμβούλιο να λάβει θέση υπέρ του Ομίλου που προσφέρει πολλά στον αθλητισμό.Οδηγείται σε κλείσιμο με το πρόστιμο αυτό, είπε ο κ. Γκόντας και ζήτησε να ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό για την επίμαχη έκταση που κατά την Κτηματική Υπηρεσία καταπατά ο ΝΟΙ.Ο δήμαρχος απάντησε ότι ήδη ενήργησε η δημοτική αρχή προς την κατεύθυνση στήριξης νομικά και υπηρεσιακά του ΝΟΙ, επικαλέστηκε μάλιστα έγγραφο της δεκαετίας του 1950 με το οποίο ο δήμος είχε ανταλλάξει την έκταση αυτή, κάτι που δεν αποδέχεται η Κτηματική Υπηρεσία, θεωρώντας δημόσια την κοινόχρηστη έκταση και όχι δημοτική που θα μπορούσε να παραχωρηθεί στον Όμιλο για χρήση.Ο κ. Φίλιος έλαβε αφορμή για να αμφισβητήσει την οριοθέτηση της λίμνης και σε άλλες περιοχές, υποστηρίζοντας ότι η «κόκκινη γραμμή» τέθηκε σε λάθος υψόμετρο, δηλαδή δεν ισχύει το 469,54 μέτρα που λαμβάνει ως όριο η Κτηματική και ιδιαίτερα για το Πέραμα είπε ότι το 1961 από την πρώην κοινότητα είχε παραχωρητήριο της έκτασης που θα γίνει το έργο ανάπλασης και με την οριοθέτηση «κόπηκε» στη μέση. Αμφισβήτησε επίσης και την οριοθέτηση στους Λογγάδες, υπόθεση που κρίνεται στο ΣτΕ στις 13 Ιουνίου.

Πρόσληψη κτηνιάτρου και θανάτωση σκύλου
Για ... πογκρόμ διώξεων εργαζομένων έκανε λόγο ο Νίκος Γκόντας, φέροντας στο προσκήνιο το προσφιλές για την παράταξη του θέμα των 128 πρώην εργαζομένων στην πρώην ΑΔΕΙ για να κατηγορήσει για αδιαφανείς προσλήψεις τη δημοτική αρχή. Επικαλέστηκε τη σύμβαση ανάμεσα στο δήμο και ιδιώτη κτηνίατρο με ημερομηνία 16 Μαίου 2012 και μηνιαίο κόστος 2.250 ευρώ. Θέλησε να πλήξει τη δημοτική αρχή, αλλά μάλλον υπέπεσε σε ... λάθος, λέγοντας ότι ο κτηνίατρος είναι γαμπρός μέλους της παράταξης του δημάρχου. Η αλήθεια είναι, χωρίς να έχει σημασία, ότι ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Πεδινής, πέρα από τη σχέση του με τον κτηνίατρο, είναι και συγγενής του δημοτικού συμβούλου της παράταξης του κ. Γκόντα Αχιλλέα Σίντου και άρα δεν προκύπτει επιλεκτική στάση της δημοτικής αρχής.Όπως εξήγησε ο δήμαρχος, ήταν ο μόνος κτηνίατρος που ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση μετά από 1,5 χρόνο αναζήτησης, (μέσω ΟΑΕΔ δεν υπάρχει δυνατότητα) ώστε να λειτουργήσει το καταφύγιο αδέσποτων και η σύμβαση μαζί του είναι αποτέλεσμα διαγωνισμού. Πάντως οι γνωρίζοντες υποστηρίζουν ότι το έργο που ανέλαβε ο κτηνίατρος με το ποσό που αναφέρθηκε συμφέρει το δήμο, οι τιμές για τέτοιες περιπτώσεις είναι πολύ υψηλότερες.Ο κ. Γκόντας έκανε γνωστό, καταδικάζοντας το γεγονός, ότι εργαζόμενος του δήμου στη χωματερή Δουρούτης εν ώρα υπηρεσίας πυροβόλησε και σκότωσε σκυλί και καταδικάστηκε ήδη από δικαστήριο σε ένα χρόνο φυλάκιση, μετά από μήνυση του ιδιοκτήτη του. Ζήτησε από τη δημοτική αρχή να ληφθούν και πειθαρχικά μέτρα κατά του εργαζομένου, κάτι που αποδέχθηκε ο δήμαρχος.

Επί προσωπικού η Α. Ασημακοπούλου
Την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής με την οποία ορίστηκε δικηγόρος σε υποθέσεις του δήμου η σύζυγος του δημάρχου Κατερίνα Χαρίση, επανέφερε η δημοτική σύμβουλος και μέλος της Επιτροπής Άννα Ασημακοπούλου, η οποία απουσίαζε από την έκτακτη συνεδρίαση στην οποία εξαντλήθηκε το θέμα. Η κ. Ασημακοπούλου, επανέλαβε όσα ανέφερε σε παλιότερη δήλωση της για την τηλεφωνική συνεννόηση της με τον αντιδήμαρχο και πρόεδρο της Επιτροπής Νίκο Μάντη, επέμεινε στο αίτημα για παραίτηση του από την Επιτροπή, επειδή παραπλάνησε, όπως υποστήριξε τα μέλη της για την απόφαση και επειδή ο κ. Μάντης δεν αντέδρασε, ανακοίνωσε τη δική της παραίτηση από μέλος της Επιτροπής.Η αντίδραση του δημάρχου ήταν ..επιθετική, αποδίδοντας ηθική ευθύνη στην κ. Ασημακοπούλου για όσα συνέβησαν επί των ημερών της δημοτικής αρχής της οποίας ήταν μέλος και επαναλαμβάνοντας ότι δόθηκαν απαντήσεις για το θέμα στην έκτακτη συνεδρίαση.

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Βρήκαν σάκους με 237 κιλά χασίς στο Σταυροσκιάδι!‎

Νέο μεγάλο φορτίο αλβανικών ναρκωτικών εντοπίστηκε από την αστυνομία στην περιοχή των Ιωαννίνων.Συγκεκριμένα, σήμερα στον επαρχιακό δρόμο Σταυροσκιαδίου - Δρυμάδων Ιωαννίνων, σε δύσβατο και δασώδες σημείο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 8 ταξιδιωτικοί σάκοι, οι οποίοι περιείχαν 237 κιλά και 490 γραμμάρια κάνναβης. Από τα μέχρι τώρα στοιχεία, τα ναρκωτικά μετέφεραν Αλβανοί διακινητές από δύσβατη περιοχή των ελληνοαλβανικών συνόρων και τα έκρυψαν στο συγκεκριμένο σημείο για να τα παραλάβουν συνεργάτες τους και να τα προωθήσουν στο εσωτερικό της χώρας.Οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών συνεχίζονται από τη Δίωξη Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Απόπειρα ληστείας στην Πανεπιστημιούπολη Ιωαννίνων

Απόπειρα ληστείας στην Πανεπιστημιούπολη Ιωαννίνων, από άγνωστο άτομο, καταγράφηκε σήμερα.Ο δράστης, που είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τού προσώπου του με κουκούλα, μπήκε σε υποκατάστημα  της Εθνικής Τράπεζας και με την απειλή όπλου, αποπειράθηκε να αφαιρέσει από τον υπάλληλο χρηματικό ποσό, πλην, όμως, ο τελευταίος αντέδρασε και ο δράστης τράπηκε σε φυγή και αναζητείται.

ΠΡΟΤΑΣΗ THΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ TOY ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Στην Συνεδρίαση του Δ.Σ. την Τρίτη 5 Ιουνίου συζητήθηκε το θέμα της λειτουργίας των ΤΑΞΙ στον Δήμο Πωγωνίου.Η Παράταξή μας, πιστή στην άποψη ότι πρέπει να έχουμε λόγο και αρμοδιότητα στην διευθέτηση και την χάραξη πολιτικής για όλα τα ζητήματα τοπικού ενδιαφέροντος, προσεγγίζοντας υπεύθυνα και σοβαρά το ζήτημα, κατέθεσε συγκεκριμένη και ολοκληρωμένη πρόταση προς συζήτηση στο Δ.Σ., λαμβάνοντας υπόψη το νέο περιβάλλον, τις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, τις αλλαγές που έχουν επέλθει αλλά και τις ανάγκες της κοινωνίας μας, όπως η δημιουργία του νέου Δήμου, το νέο θεσμικό πλαίσιο, την συγκεκριμένη πρόταση των επαγγελματιών ταξί της περιοχής μας κ.ά.Η πρότασή μας, εκφράζει τις νέες απαιτήσεις που δημιουργούνται και τις νέες προοπτικές που ανοίγονται μπροστά μας, διασφαλίζει ίσα δικαιώματα για όλους τους επαγγελματίες ταξί του Δήμου μας και επιπλέον βελτιώνει την εξυπηρέτηση των κατοίκων και των πολιτών, εξασφαλίζοντας την ισότιμη και δίκαιη πρόσβαση όλων.Συγκεκριμένα:
ΣΧΕΤΙΚΑ :
Α) Νόμος 4070/2012 (Α’ 82), Άρθρα 83,84,85,87
Β) Έγγραφο Υπ. Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων/Γεν. Δ/νση Μεταφορών
Οικ. Α 20534/ 1646/4-5-2012 (ΑΔΑ: Β49Λ1-ΣΤΟ)
Γ) Έγγραφο Υπ. Υποδομών, Μεταφορών& Δικτύων/Γεν. Δ/νση Μεταφορών
Οικ. Α 24679/ 2067/31/5/2012/Ορθή Επανάληψη 1-6-2012 (ΑΔΑ: Β4ΛΒ1-9ΩΓ)
Δ) Έγγραφο Επαγγελματιών Ταξί Δήμου Πωγωνίου προς Περιφέρεια Ηπείρου/23-5-2012
Ε) Έγγραφο Επαγγελματιών Ταξί Δήμου Πωγωνίου προς Περιφέρεια Ηπείρου/30-5-2012
Λαμβάνοντας υπόψη:
· τη δομή του οδικού δικτύου του Δήμου μας, τις ανάγκες μεταφοράς του επιβατικού κοινού και τον ισχύοντα βαθμό κάλυψής τους από τα μέσα μαζικής μεταφοράς
· την μεταβολή που έχει προκύψει στο μόνιμο πληθυσμό της περιοχής μας, και τη συνεχιζόμενη τάση μείωσης αυτού
· την αναγκαστική ένταξη των επαγγελματιών ταξί σε υψηλότερες ασφαλιστικές κλάσεις και ταμεία, και την κατάργηση ασφάλισής τους στον ΟΓΑ
· ότι οι επαγγελματίες ταξί δεν θα μπορούν για πολύ ακόμη να αντεπεξέλθουν στις μεγάλες υποχρεώσεις που έχει ένα ΑΓΟΡΑΙΟ, και οι οποίες είναι ακριβώς ίδιες με ένα ταξί μεγάλης πόλης.
Και επειδή:
1. Βάσει των ανωτέρω Α,Β,Γ σχετικών εγγράφων προκύπτει ότι οι υπάρχουσες έδρες μπορούν είτε να διατηρηθούν ως έχουν, είτε να συνενωθούν, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι στην ευχέρεια της Περιφέρειας η απόφαση αυτή και αυτό πρέπει να καταγραφεί ρητά στην απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και πάντως μέχρι τις 10 Ιουνίου 2012.
2. Στις έδρες που θα προκύψουν από συνένωση κατά τα προβλεπόµενα στην παράγραφο 3 του άρθρου 83 του ν.4070/2012, μπορεί να εφαρμοστεί τιµολόγιο 1 (µονή ταρίφα) και αυτό θα ωφελήσει την τοπική κοινωνία (και ζητάμε να το εγγυηθούν οι ίδιοι οι επαγγελματίες).
3. Συνένωση δύναται να προκύψει σύμφωνα με το Γ σχετικό μεταξύ όμορων εδρών εντός της ίδιας Περιφερειακής Ενότητας και το όμορο υπάρχει στο Δήμο Πωγωνίου και έτσι διασφαλίζεται η χωρική συνέχεια.
4. Μια τέτοια συνένωση εδρών μπορεί μελλοντικά να οδηγήσει στην ίδρυση συνεταιρισμού των Επαγγελματιών Ταξί του Δήμου Πωγωνίου σύμφωνα με όσα ορίζονται στο άρθρο 87 του Α Σχετικού, με αποτέλεσμα τον καλύτερο συντονισμό τους και την βελτίωση της εξυπηρέτησης των δημοτών (και το ευχόμαστε να γίνει σύντομα)
Με τις προϋποθέσεις ότι :
· θα οριστούν στάσεις (πιάτσες) Ταξί στα παρακάτω σημεία:
Δελβινάκι, Καλπάκι, Κεφαλόβρυσο, Παρακάλαμος, Πωγωνιανή
· Στις στάσεις θα σταθμεύουν έως 3 το πολύ ΕΔΧ, με σειρά προτεραιότητας αυτή της άφιξής τους σε αυτές

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ
Την συνένωση των υφιστάμενων εδρών, σε μία κεντρική και ενιαία για όλους τους επαγγελματίες ταξί, έδρα για το Δήμο Πωγωνίου, η οποία μπορεί να είναι οποιαδήποτε από τις (Δελβινάκι, Καλπάκι, Κεφαλόβρυσο, Παρακάλαμο, Πωγωνιανή), και η οποία ως ΜΟΝΑΔΙΚΗ και κοινή για όλους τους επαγγελματίες θα διασφαλίζει τη δυνατότητα να δραστηριοποιούνται και τα 14 υφιστάμενα ΕΔΧ αυτοκίνητα ελεύθερα σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα.Κατόπιν όλων των ανωτέρω καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο να υπερψηφίσει την πρότασή μας, και αυτή να αποτελέσει την εισήγηση του Δήμου Πωγωνίου προς το Περιφερειακό Συμβούλιο».

Ο επικεφαλής της παράταξης και αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης: Ντόντης Γιάννης


Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι:
Αλεξίου Γιώργος, Καραγιώργος Γιάννης, Μεντής Χαράλαμπος,
Κολιάκης Δημήτρης, Σώτος Γιάννης, Τόπουλος Βασίλης.