Δευτέρα, 4 Ιουνίου 2012

Δεν τα βρίσκουν ΟΛΗΓ και Δήμος Ηγουμενίτσας

Σε περίοδο κρίσης φαίνεται ότι μπαίνουν οι σχέσεις του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας με το Δήμο Ηγουμενίτσας.Η πρώτη «διαφορά» που έχει προκύψει και για την οποία σε ανακοίνωσή του ο ΟΛΗΓ αφήνει να διαφανεί η δυσαρέσκειά του, είναι το τιμολόγιο ύδρευσης. Ο Οργανισμός ζήτησε ευνοϊκό τρόπο χρέωσης, ο Δήμος το αρνήθηκε, όπως το ίδιο έκανε και στο αίτημα να του επιτραπεί η χρησιμοποίηση γεώτρησης που έχει στο λιμάνι για πότισμα του πρασίνου. Με άλλη ανακοίνωση η Διοίκηση του ΟΛΗΓ κάνει γνωστό ότι μετά την αρνητική γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας, όσον αφορά τη χωροθέτηση καταφυγίου τουριστικών σκαφών στα Σύβοτα και της πρότερης αντίστοιχης απόφασης που αφορούσε την Πλαταριά, οφείλει να επανεξετάσει την πρόθεσή της για δημιουργία δικτύου μαρινών και τουριστικών καταφυγίων. Αυτό θα συμπαρασύρει και την κατασκευή μαρίνας στην Ηγουμενίτσα, καθώς από τη μελέτη που έχει εκπονηθεί προκύπτει ότι αυτή δεν θα είναι βιώσιμη χωρίς τν ταυτόχρονη λειτουργία των τουριστικών καταφυγίων και ιδιαίτερα αυτού των Συβότων.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Βρήκε τους διαρρήκτες μέσα στα γραφεία του ΕΑΝΚΙ σρη Λιμνοπούλα


Για μετρητά έψαχναν οι δύο άγνωστοι δράστες οι οποίοι διέρρηξαν τα γραφεία του Αθλητικού Κέντρου Ιωαννίνων (πρώην Ε.Α.Ν.Κ.Ι.) στην περιοχή της Λιμνοπούλας, αλλά έφυγαν με άδεια χέρια όταν εμφανίστηκε ένας υπάλληλος για να κάνει εργασίες.Ο υπάλληλος είδε έναν άνδρα έξω από τα γραφεία, αλλά δεν υποψιάστηκε ότι φύλαγε τσίλιες για το συνεργό του ο οποίος βρισκόταν μέσα! Μόλις τελείωσε την δουλειά που είχε στον εξωτερικό χώρο και μπήκε στο κτίριο, βρήκε την πόρτα παραβιασμένη και κατάλαβε τι είχε συμβεί. Όμως, και οι δυο δράστες είχαν ήδη εξαφανιστεί!Στο μεταξύ, είχαν αναστατώσει τον χώρο του γραφείου, ανοίγοντας όλα τα συρτάρια και ρίχνοντας κάτω τα έγγραφα και άλλα αντικείμενα, ενώ είχαν σπάσει και ένα τζάμι. Ωστόσο, δεν βρήκαν αυτά που ζητούσαν γιατί στα γραφεία δεν φυλάσσονται χρήματα, αφού όλες οι συναλλαγές γίνονται μέσω τραπεζικών λογαριασμών! Η Ασφάλεια Ιωαννίνων πήρε δακτυλικά αποτυπώματα και αναζητά τους δράστες της απόπειρας.

Επιτυχής ο καθαρισμός στον Αμβρακικό


Στα πλαίσια του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος της 5ης Ιουνίου έγινε σήμερα Κυριακή 3 Ιουνίου για το έτος 2012 ο καθαρισμός του νησί του Αμβρακικού ΚΕΦΑΛΟΣ από μέλη των Ενεργών Πολιτών Αμβρακικού και της Ομοσπονδίας Αλιέων Ηπείρου σε συνεργασία με το Δίκτυο «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS» και προσωπικού του Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού.Έτσι στις 9 το πρωϊ 4 σκάφη με 18 άτομα επιβάτες, με καλό καιρό και ούριο άνεμο σαλπάραμε για τον ΚΕΦΑΛΟ.Συγκεντρώσαμε συνολικά 22 σακούλες γίγας, πλαστική καρέκλα, πλαστικά κιβώτια τα οποία και τα βγάλαμε στο λιμάνι της Κορωνησίας όπου τα παράλαβε απορριμματοφόρο του Δήμου Αρταίων. Αναχωρώντας από τον ΚΕΦΑΛΟ συναντήσαμε το σκάφος με τα μέλη της Περιβαλλοντικής Πρέβεζας, με επικεφαλή την Πέλλα Καλογεροπούλου, το οποίο κατευθύνθηκε στο νησί Βουβάλα για να συνεχίσει τον καθαρισμό, μιάς και είχαμε καθαρίσει ήδη τον ΚΕΦΑΛΟ.Ευχαριστούμε όσους συμμετείχαν σε αυτή την δράση και ευχόμαστε το μήνυμα να περάσει σε όλο τον κόσμο να μην πετούν τα πλαστικά μπουκάλια νερού στη θάλασσα και το περιβάλλον γιατί κάνουν πάνω από εκατό χρόνια να αποσυντεθούν, αλλά και η απούσα Πολιτεία πρέπει επιτέλους να ασχοληθεί σοβαρά με την προστασία αυτού του υπέροχου οικοσυστήματος και να μην κάνει μόνο ευχές.

Μετέφερε 110 κιλά χασίς με το αυτοκίνητό της!

Χθες το πρωί στο 3ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Κεφαλοβρύσου - Κακολάκκου συνελήφθη 24χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Αλβανίας, η οποία μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο (110) κιλά και (85) γραμμάρια κάνναβης.Η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη και ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.