Κυριακή, 27 Μαΐου 2012

Η ΧΩΡΑ ΠΤΩΧΕΥΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΧΤΙΖΕΙ ΒΙΛΕΣ

O ΠΑΜΠΛΟΥΤΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Ωραίος ο κ.Κάρολος Παπούλιας, ο εντιμότατος πρόεδρος της Δημοκρατίας.Την ώρα που η πατρίδα βυθίζεται ο ίδιος αγοράζει βίλες και μεζονές στη Λευκάδα, χτίζει σπίτια μέσα στη λίμνη των Ιωαννίνων, επενδύει σε real estate.Έτσι ήταν πάντα ο κ.πρόεδρος. Εκμεταλλευόταν τις καταστάσεις, μάζευε χρήματα με μισθούς που του πληρώναμε από το υστέρημα μας και διασκέδαζε στον πόνο των φτωχών.Ο εντιμότατος δανειστής του κωλόσπιτου, αγαπητός φίλος της Μάργκαρετ και του Ανδρέα, έχει προικίσει με δημόσιο χρήμα παιδιά, εγγόνια και δισέγγονα.Ένα ακόμα ακίνητο αποκάλυψε χθες το βραδυ το ΜΑΚΕΛΕΙΟ2.. Και έρχονται κι άλλα πολλά. Αμύθητη η περιουσία του κ.Καρόλου.Μετά την αποκάλυψη για τις μεζονέτες στη Λευκάδα , τώρα από ρεπορταζ , προκύπτει ότι ο Πρόεδρος όλων των Ελλήνων διαθέτει και βίλα μέσα στο νησί της κυρά Φροσύνης στα Γιάννενα.Η κάμερα της εκπομπής πήγε μέχρι το νησί των Ιωαννίνων και κατέγραψε αποκλειστικά πλάνα από το φτωχόσπιτο ενός από τους πιο πλούσιους Έλληνες.Σε εποχή γενικής πτώχευσης, κάποιοι επενδύουν τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής. Τι δανειστής "κωλόσπιτων" θα ήταν αυτός εαν δεν είχε και 5-6 ακίνητα σε όλη την Ελλάδα.Στην υγειά των κορόιδων που τον πλήρωναν μια ζωή για να προικίζει τις Γερμανίδες κόρες του.

makeleio

ΧΥΤΑ - Κι όμως… λειτουργεί ο βιολογικός

Χρειάστηκε να περάσουν αρκετοί μήνες από την έναρξη της δοκιμαστικής λειτουργίας του ΧΥΤΑ, είτε αυτή αναφέρεται στον Ιανουάριο είτε στον Μάρτιο, όπως ανακοίνωσε πρόσφατα η Περιφέρεια Ηπείρου, για να λειτουργήσει πλήρως και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα και οριζόμενα στη μελέτη, ο βιολογικός καθαρισμός. Αυτό είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει χθες το πρωί σε αιφνίδια επίσκεψη που πραγματοποίησε ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλ. Καχριμάνης συνοδευόμενος από τον Εκτελεστικό Γραμματέα κ. Δημήτριο Σιώλο. Ο Περιφερειάρχης, επισήμανε στον υπεύθυνο του έργου την υποχρέωση εφαρμογής στο ακέραιο των υποχρεώσεων που απορρέουν από τη σύμβαση, αλλά και τις βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής λειτουργίας του ΧΥΤΑ, σύμφωνα με τις υποδείξεις της Επιστημονικής Επιτροπής. Επίσης έγινε συζήτηση για την αναγκαιότητα κατασκευής συμπληρωματικού μικρού έργου, με το οποίο θα αποτρέπεται η είσοδος των βρόχινων νερών στο κύτταρο, καθώς και για άλλα ζητήματα. Στα θετικά καταγράφεται εκτός από την πλήρη λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού, και η μείωση των νερών που είναι συσσωρευμένα από τις τελευταίες βροχές στο κύτταρο, έργο στο οποίο συμβάλει η Περιφέρεια με τη χρηματοδότηση της μεταφοράς των πλεοναζουσών ποσοτήτων, μετά την επεξεργασία τους από τη μονάδα εξισορρόπησης, στο Βιολογικό Καθαρισμό Ιωαννίνων. Μετά το τέλος της επίσκεψης ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, υπογράμμισε ότι επιδίωξη της Περιφέρειας είναι σε συνεργασία με τον ΦΟΔΣΑ και τον ανάδοχο να λύσει κάθε πρόβλημα που υπάρχει, να βελτιωθούν ζητήματα που έχουν ανακύψει κατά την περίοδο της δοκιμαστικής λειτουργίας του έργου και να λειτουργήσει ο ΧΥΤΑ, σύμφωνα με τις προδιαγραφές και τους περιβαλλοντικούς όρους που έχουν εγκριθεί. «Δεν έχουμε σκοπό να κρύψουμε τίποτε, δεν πρόκειται να κάνουμε καμία έκπτωση ή συμβιβασμό σε ζητήματα που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος», τόνισε για να προσθέσει, ότι «η Περιφέρεια θα κάνει ό, τι είναι δυνατόν ώστε ο ΧΥΤΑ Ελληνικού να είναι ο καλύτερος στην Ελλάδα». Δύο συσκέψεις σε δύο ημέρες Τέλος, με αντικείμενο τη λειτουργία του ΧΥΤΑ, ο Περιφερειάρχης συγκαλεί σύσκεψη την ερχόμενη Τρίτη, στις 11.00 στην Περιφέρεια με τη συμμετοχή του ΦΟΔΣΑ και των δημάρχων της Π.Ε. Ιωαννίνων. Ευρεία σύσκεψη όμως συγκαλεί για την προσεχή Τετάρτη 30 Μαΐου στις 19.00 στα γραφεία της ΠΕΔ με σκοπό την ενημέρωση και τον συντονισμό της δράσης το επόμενο διάστημα και ο δήμος Βορείων Τζουμέρκων, αναφορικά με το πρόβλημα που έχει προκύψει στη δοκιμαστική λειτουργία του ΧΥΤΑ. «Η δοκιμαστική λειτουργία του ΧΥΤΑ στο Ελληνικό απέτυχε. Ο ΧΥΤΑ βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Κάθε μέρα που περνά η Λίμνη, ο Άραχθος κι ότι ζει γύρω από αυτά επιβαρύνονται απ’ τα μολυσμένα νερά του ΧΥΤΑ. Κι όσο το πρόβλημα αποσιωπάται τόσο διογκώνεται. Η ευθύνη δεν ανήκει μόνο στους κατοίκους του Ελληνικού και του Δήμου Β. Τζουμέρκων. Ευθύνη έχουμε όλοι μας και κυρίως όσοι ζουν στο λεκανοπέδιο», σημειώνεται στην σχετική πρόσκληση.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελο ο Τσίλης και ο Τζιάλλας!

Δύο χάλκινα μετάλλια χάρισαν στην Ελλάδα τα πληρώματα της δικώπου και τετράκωπου άνευ πηδαλιούχου στο παγκόσμιο κύπελλο της Λουκέρνης.To χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε , στο 2ο παγκόσμιο κύπελλο το πλήρωμα της τετράκωπου άνευ, με τους Χρήστου-Τζιάλλα-Τσίλη-Παπαχρήστο. Νικήτρια στον τελικό του αγωνίσματος ήταν η Μεγάλη Βρετανία, ενώ στην δεύτερη θέση βρέθηκε η Αυστραλία.Το δεύτερο μετάλλιο,ήρθε από τα αδέλφια Νίκο και Απόστολο Γκουντούλα,που ανέβηκαν στο τρίτο σκαλί του βάθρου, καθώς τερμάτισαν στην 3η θέση του τελικού της δικώπου ανευ πηδαλιούχου.

ΝΙΚΟΣ ΚΟΤΖΙΑΣ:Ακούω τις ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και αναρωτιέμαι αν πράγματι πιστεύουν ότι δεν κυβέρνησαν εκείνοι τα τελευταία 38 χρόνια

Συνέντευξη στη freesunday
Μετά και τη διαπίστωση αδυναμίας σχηματισμού κυβέρνησης, το κεντρικό διακύβευμα των νέων εκλογών ποιο θα είναι, κ. καθηγητά; Ή κυβέρνηση της δεξιάς ή κυβέρνηση της αριστεράς; Τα στοιχεία –προς το παρόν τουλάχιστον- δείχνουν άνοδο της ΝΔ, και ακόμα περισσότερο του Σύριζα. Το ζητούμενο είναι ποιος θα βγει πρώτος ώστε να καρπωθεί τις έδρες. Αυτή είναι η αριθμητική των εκλογών. Υπάρχει, όμως, και η Πολιτική με «Π» κεφαλαίο. Από αυτή τη σκοπιά, στις εκλογές κρίνεται πριν από όλα, το αν θα υπάρξει μια πολιτική σωτηρίας της χώρας. Αν θα συνεχίσει να πληρώνει την κρίση ο μισθωτός, ο συνταξιούχος, ο έντιμος επιχειρηματίας ή η ολιγαρχία. Ιστορικά, o κύριος λόγος που καταστρέφονται οι κοινωνίες, είναι το μπλοκάρισμα των θεσμών, η υποταγή τους στα συμφέροντα μιας ολιγαρχίας η οποία επιθυμεί δυσλειτουργικές αγορές. Εμποδίζει να υπάρχει ισότιμη πρόσβαση στα τραπεζικά προϊόν. Θέλει το κράτος ως λάφυρο και όχι ως μηχανισμό κοινωνικά δίκαιης ανάπτυξης. Για να υπάρξει στέρεα λύση πρέπει να καταστραφούν τέτοιες ολιγαρχικές δομές.

Δεν βλέπετε προσπάθειες από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να αλλάξουν;
Δυστυχώς, δεν τους βλέπω να επιθυμούν αλλαγές ως προς τη λογική που μόλις κριτίκαρα. Αλλά και ως προς πολλά άλλα. Επί παραδείγματι, δύο χρόνια μιλούσαν, ιδιαίτερα το ΠΑΣΟΚ, για μονόδρομο και τώρα ξαφνικά ανακάλυψαν τη δυνατότητα αλλαγών, τροποποιήσεων. Επί δύο χρόνια δεν έκαναν καμιά ουσιαστική διαπραγμάτευση και τώρα λένε ότι είναι οι κάλλιστοι διαπραγματευτές. Παριστάνουν ότι πήραν το μήνυμα των εκλογών και το ερμηνεύουν ως μια απαίτηση των πολιτών να συνεχίζουν να κυβερνούν και εκείνοι. Στις εκλογές ο λαός είπε να αλλάξει η πολιτική και τα πρόσωπα. Δεν θέλει άλλο πολιτικούς- φεουδάρχες. Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι το δίλημμα είναι ή αριστερός τυχοδιωκτισμός-μηδενισμός ή το φιλοευρωπαϊκό μέτωπο των νοικοκυραίων και της δημιουργίας.Μερικές φορές ακούω τις ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και αναρωτιέμαι αν πράγματι πιστεύουν ότι δεν κυβέρνησαν εκείνοι τα τελευταία 38 χρόνια. Ότι εκείνοι είναι που έφτιαξαν την Ελλάδα της συνενοχής, της αδικίας, της ύφεσης και των μπλοκαρισμένων θεσμών. Οτι είναι η δική τους πολιτική που κατέστρεψε τα τελευταία χρόνια τα νοικοκυριά. Που απογοήτευσε τους ανθρώπους με ταλέντο και δημιουργία, πολλοί από τους οποίους έμειναν άνεργοι, ή έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους.

Και το ζήτημα του φιλοευρωπαϊσμού;
Όταν με επιμονή ταυτίζουν την Ευρώπη με την πολιτική της Μέρκελ, με μια άδικη λιτότητα, με ένα ρεκόρ ύφεσης πράττουν ύβρη, δηλαδή, αντιευρωπαϊσμό. Η Ευρώπη ήταν και είναι οι πνευματικές κατακτήσεις, οι ελευθερίες, τα δικαιώματα του ανθρώπου και των εργαζομένων, το κράτος δικαίου και το κοινωνικό κράτος, η δημοκρατία. Δεν ήταν και δεν θα είναι η άρνηση αυτών των αξιών, όπως γίνεται με την πολιτική των μνημονίων.

Θα συμφωνήσετε ότι η αριστερά μπαίνει στην αφετηρία του προεκλογικού αγώνα με θολές απόψεις περί ευρώ και δραχμής, περί αξιοποίησης των τραπεζικών καταθέσεων κ.α. τέτοια;
Η αριστερά έχει ένα στοίχημα: να ωριμάσει με ταχύτητα. Να αντιληφθεί την ανάγκη για σαφήνεια, αλλά και πρακτικές προοδευτικές λύσεις. Η πολυγλωσσία και οι ανάγκες διατήρησης εσωτερικών ισορροπιών, αποτελούν αδύναμα σημεία της. Αδυναμίες που δεν θα πρέπει να εξετάζονται με κακοπροαίρετους μεγεθυντικούς φακούς. Διότι το κύριο είναι ότι η αριστερά βρίσκεται σε εκείνο το κύμα που διαμορφώνεται σε όλο τον δυτικό κόσμο το οποίο προωθεί διαφορετικές λύσεις στην Κρίση. Λύσεις ανάπτυξης και κοινωνικά δίκαιες. Και αυτό είναι το κύριο.

Και για τη δραχμή;
Ως προς την δραχμή, εκεί μας οδηγούν εκείνοι που το 1962 έλεγαν ότι «λαέ θα σου πάρουν την δραχμή» και σήμερα λένε «θα σου πάρουν το Ευρώ». Που τότε κινδυνολογούσαν λέγοντας «θα σε βγάλουν από τη δραχμή» και τώρα λένε «σε πάνε στη δραχμή». Νομίζω ότι όταν μετά 50 χρόνια λένε τα ίδια σε παραλλαγές, δείχνουν φτώχια στρατηγικής σκέψης. Εν τέλει, η δική τους αδιέξοδη πολιτική οδηγεί σε καταστροφή και στη δραχμή!

Ορισμένοι κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ -Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο, στον οποίο συμμετέχετε, ότι με όλα αυτά που τάζει στο πρόγραμμά του (προσλήψεις, κρατικοποιήσεις κ.α.) δίνει μια νεότερη εκδοχή του... λεφτά υπάρχουν;
Καταρχάς να είμαι σαφής: Δεν συμμετέχω στο σχήμα που αναφέρατε, ούτε στον Σύριζα, είτε ως μέλος, είτε ως σύμβουλος. Παραμένω σε έναν χώρο που τον ονομάζουμε εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι ως χώρο της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας, του πατριωτισμού, της ρεαλιστικής ανάπτυξης. Από το Φθινόπωρο θα δείτε την δύναμη αυτού του ρεύματος. Πιο ειδικά, ως προς τα οικονομικά –κοινωνικά βρισκόμαστε κοντά στην υπάρχουσα αριστερά, αλλά με ένα περισσότερο ρεαλιστικό πνεύμα πρακτικών λύσεων. Δεν ταυτιζόμαστε μαζί της. Στα άλλα έχουμε διαφορετικές προσεγγίσεις. Δείτε το ίδιο το ελάχιστο πρόγραμμα 5 σημείων που παρουσίασε ο Σύριζα. Ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα για δημοκρατική οικονομική πολιτική, δεν συμφωνώ σε όλα, αλλά η κύρια επιλογή του για μια άλλη πορεία είναι υποστηρικτέα. Δεν είναι, όμως, ένα συνολικό κυβερνητικό πρόγραμμα. Δεν θέτει το κεντρικό ζήτημα της κυριαρχίας της χώρας. Δεν λέει τίποτα για την εξωτερική πολιτική και τα εθνικά θέματα. Και αυτό σε εποχή παγκοσμιοποίησης και κρίσης είναι ένα έλλειμμα.

Την ώρα που δίδεται σκληρή μάχη για να εξασφαλιστούν οι μισθοί και οι συντάξεις του επόμενου μήνα ή οι ελάχιστες δαπάνες για τη δημόσια υγεία, μήπως όλα τα προηγούμενα είναι εκτός τόπου και χρόνου; Μήπως ήρθε η ώρα να πει η αριστερά κάποιες σκληρές αλήθειες;
 Η λογική της επιλογής ότι με τους συνεχείς δανεισμούς λύνουμε τα προβλήματα της χώρας και διασφαλίζουμε την ρευστότητα είναι λάθος και παραπλανητική. Η χώρα βαδίζει σε πολυετή ύφεση ρεκόρ, με αποτέλεσμα τα συσσωρευμένα χρέη να αυξάνου το ποσοστό του χρέους και να οδηγείται η πατρίδα απευθείας στην χρεωκοπία. Πρέπει να αυξήσουμε το ΑΕΠ, δηλαδή, να πάμε σε ανάπτυξη με επενδύσεις σε νέους τομείς, με διαφορετικό χειρισμό του ΦΠΑ, με δημιουργία τράπεζας επενδύσεων και άλλα πολλά μέτρα. Να αξιοποιήσουμε το ανθρώπινο δυναμικό της χώρας αντί να είναι άνεργο. Να επιστρέψουμε στις δημόσιες επενδύσεις, εξαιρώντας τες από τον υπολογισμό του χρέους. Αυτός ο δρόμος θα είναι δύσκολος. Κανείς δεν δικαιούται να το αποκρύψει. Όμως, είναι ένας δρόμος με προοπτική, εμπεριέχει στοιχεία ελπίδας και αισιοδοξίας. Ο άλλος το μόνο που κάνει είναι να ανοίγει τον πάτο του βαρελιού της ύφεσης, να ρίχνει βενζίνη στη φωτιά.

Την πολιτική των κομμάτων του μνημονίου είπαν πολλοί πολίτες με την ψήφο τους την ζήσαμε, υπάρχει εναλλακτικός δρόμος;
Η πολιτική που εφάρμοσαν ήταν ακραία νεοφιλελεύθερη, ήταν η πολιτική που επέβαλλε ο γερμανικός παράγοντες υπό την Μέρκελ, άνευ αντιστάσεων από τις ηγετικές ομάδες στην Ελλάδα. Πολλοί έχουμε προτείνει εναλλακτικούς δρόμους. Προσωπικά έχω γράψει βιβλίο για την «Πολιτική Σωτηρίας» της Ελλάδας όπου αναπτύσσω ένα αναλυτικό σχέδιο για την Ελλάδα του αύριο. Αλλά δείτε και τον Ομπάμα, τον Ολάντ, την αντιπολίτευση στη Γερμανία, όλοι προτείνουν διαφορετικό δρόμο από εκείνο της Μέρκελ, Παπαδήμο, Σαμαρά και Βενιζέλο.

Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κόμμα με βαθιές ρίζες στην κοινωνία. Εχει δρόμο ανάκαμψης;
Όταν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζει το κόμμα του ως σάπιο, εγώ τι να προσθέσω; Η βιολογία διδάσκει ότι το σάπιο καταρρέει, εξαφανίζεται.

49 χρόνια από την δολοφονία του αγωνιστή της Αριστεράς Γρηγόρη Λαμπράκη

Σαν σήμερα, πριν από 49 χρόνια το πιο διάσημο τρίκυκλο εισέβαλε στη σκηνή της ελληνικής ιστορίας.Ήταν το τρίκυκλο στο οποίο επέβαιναν οι δολοφόνοι του Γρηγόρη Λαμπράκη,βουλευτή της ΕΔΑ. Βαλκανιονίκης, υφηγητής Ιατρικής και αγωνιστής της αριστεράς και της ειρήνης ο Λαμπράκης χτυπήθηκε θανάσιμα από τους Γκοτζαμάνη και Εμμανουηλίδη στις 22 Μάη 1963, οι οποίοι προχώρησαν στο φονικό τους έργο έχοντας της κάλυψη της αντισυγκέντρωσης παρακρατικών έξω απ τη συνάντηση των Φίλων της ειρήνης στη Θεσσαλονίκη. Ο έτερος βουλευτής της ΕΔΑ Γιώργης Τσαρουχάς γλίτωσε από τύχη για να δολοφονηθεί λίγα χρόνια αργότερα επί Χούντας μετά από φρικτά βασανιστήρια. Ο Γρηγόρης Λαμπράκης πέθανε λίγες μέρες μετά στις 27 Μαΐου.Το τρίκυκλο που επέβαινε ο Γκοτζαμάνης δεν σταμάτησε εκεί την πορεία του. Ήταν μόλις η πρώτη πράξη ενός δράματος που οδήγησε στο πραξικόπημα του Απρίλη και στην Επταετία.Η επίσημη λήξη του Εμφυλίου πολέμου σήμανε την έναρξη ενός νέου γύρου χαμηλής έντασης με φυλακίσεις, εξορίες και εκτελέσεις κομμουνιστών, αριστερών αλλά και δημοκρατών. Αυτή η πορεία σηματοδοτήθηκε από μια σταδιακή αυτονόμηση τμημάτων του στρατού που μαζί με το παρακράτος και με την εμφανή (το λιγότερο) ανοχή του κράτους ανέλαβαν το εκπονήσουν το δικό τους σχέδιο αντιμετώπισης του κομμουνιστικού κινδύνου . Η φανερή απροθυμία και εν συνεχεία αδυναμία του αστικού πολιτικού κόσμου να θέσει υπό έλεγχο αυτές τις μερίδες οδήγησε με μαθηματική ακρίβεια στην 21 η Απριλίου.Μισόν αιώνα αργότερα, μαθαίνουμε πως η μισή Αστυνομία στις εκλογές ψήφισε Χρυσή Αυγή (τα ποσοστά της στα ειδικά σώματα θα έκαναν τον Τσαουσέσκου να κοκκινίσει από ντροπή). Η συνεργασία αστυνομίας και χρυσαυγιτών έχει γίνει πια κοινό μυστικό, ενώ τη μέρα των φοιτητικών εκλογών άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ εισέβαλαν στην ΑΣΟΕΕ χτυπώντας αδιάκριτα φοιτητές και φοιτήτριες, ενώ οι ανώτεροί τους τους φώναζαν απ τον ασύρματο να γυρίσουν πίσω.Παράλληλα, η ασυλία που απολαμβάνουν οι νεοναζί απ τον κρατικό μηχανισμό, παρά την απροκάλυπτα εγκληματική τους δράση είναι πρωτοφανής για τα δεδομένα δημοκρατικού κράτους.Μερίδα, μάλιστα, των ΜΜΕ αποφάσισε να ξεπλύνει την Χρυσή Αυγή καλώντας χρυσαυγίτες σε ψυχαγωγικές εκπομπές και καλαμπουρίζοντας μαζί τους (αν σκέφτεστε κάτι γλοιώδες, ακροδεξιό που μιλάει ακατάληπτα είστε μέσα).Περνώντας στις ευρωπαϊκές δυνάμεις η ΝΔ με τις τελευταίες μεταγραφές της κάνει την έκφραση κεντροδεξιά να μοιάζει με το συντομότερο πολιτικό ανέκδοτο της χρονιάς. Η αντι-κομμουνιστική αντι-αριστερή προπαγάνδα στα καθεστωτικά ΜΜΕ παίρνει διαστάσεις υστερίας και ενίοτε καταλήγει και στη φαιδρότητα.Η κατάσταση που διαμορφώνεται τις τελευταίες ημέρες έχει τρία αλληλοκαλυπτόμενα και αντιφατικά χαρακτηριστικά: Είναι αστεία, γιατί αν μη τι άλλο ο πανικός του αστισμού και η ανικανότητα του προσωπικού του γεννά εικόνες γέλιου στα δελτία των 20.00. Είναι επικίνδυνη, γιατί η ανοχή του κράτους στο παρακράτος και η αυτονόμηση του τελευταίου παίρνουν διαστάσεις που πρέπει να ανατρέξουμε στην περίοδο πριν το 1967 για να βρούμε ανάλογη. Είναι όμως και ελπιδοφόρα, γιατί πρώτη φορά μετά από δεκαετίες η Αριστερά δεν είναι στη γωνία, αλλά στο προσκήνιο.Από αυτήν την επέτειο, λοιπόν, ας μην κρατήσουμε το φόβο. Ας κρατήσουμε την ελπίδα που γεννά το παράδειγμα ενός ανθρώπου που στα χρόνια της Κατοχής συμμετείχε σε αθλητικούς αγώνες για να δίνει τα λεφτά στα λαϊκά συσσίτια.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

left.gr

Με την ίδια “επικοινωνιακή” απάτη και το ίδιο κείμενο της γΑΠιας εποχής κι οι νέοι “πράσινοι bloggers” του Ευαγγελικού νέου ΠΑΣΟΚ!

Της Μαργαρίτας Ισιδώρου
Την απάτη με τους περιβόητους “πράσινους bloggers” θυμήθηκα ο άμοιρος κοψοχέρης blogger, όταν έφθασε το μήνυμα επανίδρυσης των “πράσινων bloggers” του μνημονιακού νέου ΠΑΣΟΚ…
Ήρθαν μνήμες τραγικές στη θύμησή μου…
- Τον εθελοντισμό χωρίς καμία αμοιβή… τους αγώνες για ελευθερία στο διαδίκτυο εναντίον των πολιτικών φίμωσης της κυβέρνησης Καραμανλή… τα όνειρα και οράματα για το διαδίκτυο…
- Τις αμφιβολίες που προσπαθούσαν να μας ξυπνήσουν (τους επαγγελματίες και πλουσιοπάροχα αμειβόμενους bloggers της κακιάς ώρας που ο γΑΠ προσλάμβανε ως υπαλλήλους στο ΠΑΣΟΚ και μάλιστα από τη φιλελεύθερη συμμαχία, τον δεξιό “τεχνοκράτη” της κακιάς ώρας που ανέλαβε προσωπικά τα διαδικτυακά του γΑΠ και αμέσως μετά τις εκλογές του 2009 πήρε όλες τις δουλειές της κυβέρνησης και κυβερνητική θέση σε Δημόσιο Οργανισμό, αυτούς που έφτυναν τον Ανδρέα Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ υποσχόμενοι το νέο διαδικτυακό όνειρο του Γιωργάκη, τα τρωκτικά, bloggers της κακιάς ώρας που οργάνωναν με τα χρήματα των μελών του ΠΑΣΟΚ ταξιδάκια στις Βρυξέλλες και αντί να συμπεριλάβουν στα «επιμορφωτικά» ταξιδάκια όλους όσους στρατεύτηκαν ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΜΟΙΒΗ σε όλους τους νομούς της Ελλάδας, έπαιρναν μαζί τους τις φίλες τους, αλλά όπως καυχιόταν ένας από αυτούς και τον εραστή του που ήταν Αλβανός)…
- Τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ που οργάνωσαν το διαδίκτυο σε κάθε Νομό, σε κάθε πόλη της Ελλάδας μας έφτυναν όταν επρόκειτο για κάποια πρωτοβουλία που θα αποκτούσαμε μια εμπειρία (π.χ. συνεδριάσεις Σοσιαλιστικής Διεθνούς) και αυτοί, τα νεοφιλελεύθερα εξαπτέρυγα των κηπουρών του γΑΠ εμφανιζόταν συνεντευξιαζόμενοι, τρώγοντας και πίνοντας, φωτογραφούμενοι με τον ηγέτη γΑΠ…
- Πώς να ξεχάσουμε την «υπερηφάνεια» του γΑΠ που έστειλε τον προσωπικό του μπλόγκερ για να παρακολουθήσει την εκλογική καμπάνια του Ομπάμα και τα εμετικά ποστ που έγραφε; Βέβαια αμείφτηκε κατάλληλα με θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο του πιο πλούσιου Δημόσιου Οργανισμού της Ελλάδας…
- Αμέσως μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ κατάργησαν το φόρουμ συζητήσεων των πράσινων μπλόγκερς, με την εξής παροιμιώδη φράση «ολοκλήρωσε τον κύκλο του»…
- Αμέσως είδαμε τη σάρα και τη μάρα -όλους όσους χυδαία μας επιτίθονταν για τη σθεναρή μας προσήλωση στο ΠΑΣΟΚ- ν’ αναλαμβάνουν κυβερνητικές θέσεις με αμοιβές… Στην τελευταία σύσκεψη των πράσινων μπλόγκερς, με τον ανεκδιήγητο χαμπουργκερά κηπουρό, τον υπουργό εκ Πάρου, πώς να ξεχάσουμε την χυδαία επίθεση σε μπλόγκερ αγωνιστή από το Νέο Ηράκλειο, όταν τόλμησε να μιλήσει για αφιλοκερδή συνέχιση των σοσιαλιστών μπλόγκερς κι αυτοί επιζητούσαν την πρόσληψη μπλόγκερς στα υπουργεία για τη «διαφάνεια» και «διαύγεια», με τον υπουργό Εσωτερικών να μειδιά ειρωνικά στον σύντροφο…
- Πώς να ξεχάσουμε τον ανεκδιήγητο δεξιό μπλόγκερ της κακιάς ώρας που προσλήφθηκε στην Ιπποκράτους και μετέπειτα στου Μαξίμου για να προσφέρει επικοινωνιακά στον γΑΠ… (μας μένει ανεξίτηλα στη θύμηση το βιντεάκι που δικαιολογούσε το μνημόνιο και το παρουσίαζε ως σοσιαλιστική επανάσταση στον ένα χρόνο ΠΑΣΟΚ)
- Πώς να ξεχάσουμε τους ανεκδιήγητους υπουργούς κυνηγούς κεφαλών μπλόγκερς… της κυβέρνησης γΑΠ; Επί δεξιάς, όσο ο Σανιδάς απειλούσε με αντισυνταγματικές γνωμοδοτήσεις αλά καρτ, η δήθεν δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος έκανε εισβολές σε σπίτια των μπλόγκερς... εμείς οι «Εθελοντών Διαδικτύου του ΠΑΣΟΚ» δίναμε μάχες και ο γΑΠ υποσχέσεις για ελευθερίες στο διαδίκτυο. Μόλις το ΠΑΣΟΚ έγινε κυβέρνηση οι κ.κ. Ραγκούσης, Καστανίδης και ο γραφικός Παπαϊωάννου έβγαζαν την οργή τους με σχέδια νόμων στη διαβούλευση για φίμωμα των μπλογκς, ξεπερνώντας απροσμέτρητα τη δεξιά και ακροδεξιά μανία εναντίον των blogs και bloggers. Για να μην ξεχάσουμε τις κατά παραγγελία δικαστικές διώξεις (από τους διαχρονικά πρόθυμους δικαστές), εναντίον ακόμη και του φαναρτζή από το Περιστέρι, για το email που «έσπερνε πανικό» στην κοινή γνώμη…Χρειάζονται ατελείωτες σελίδες για να περιγραφεί η εξαπάτηση των «Εθελοντών Διαδικτύου του ΠΑΣΟΚ».Σήμερα το νεοφιλελεύθερο μνημονιακό ΠΑΣΟΚ του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου καλεί για «επανενεργοποίηση των Εθελοντών Διαδικτύου του ΠΑΣΟΚ… να αποτελέσουν ξανά το βασικό ρυθμιστή των εξελίξεων… για να πείσουμε τους πολίτες για την αλήθεια των πολιτικών μας θέσεων…».Αγαπητοί κύριοι, εμείς που παραμένουμε σύντροφοι και δεν έχουμε καμία σχέση με τον νεοφιλελευθερισμό, το ΔΝΤ, τα μνημόνια, τα μεσοπρόθεσμα, το έγκλημα που επιτελέσατε εναντίον του ελληνικού λαού, παραμένουμε πιστοί στις αρχές του ΠΑΣΟΚ της 3ης του Σεπτέμβρη και του ιδρυτή μας Ανδρέα Παπανδρέου.Συνεπώς συνεχίζουμε τη στράτευσή μας στην αριστερά, όπως ακριβώς κάναμε από το 1974. Δεν μας επιτρέπει η ιδεολογική μας κληρονομιά «να πείσουμε τους πολίτες για την αλήθεια του μνημονίου, του ΔΝΤ…».Παραμένουμε απλοί στρατιώτες στο Λαϊκό Κίνημα -ΧΩΡΙΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΚΙ ΑΝΤΑΜΟΙΒΕΣ- στον αγώνα για Εθνική Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία και Κοινωνική Απελευθέρωση!

sibilla-gr-sibilla

Προβάδισμα στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν 4 δημοσκοπήσεις

Προβάδισμα της ΝΔ δείχνουν τέσσερις νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στον κυριακάτικο Τύπο.Η Νέα Δημοκρατία προηγείται από 1,1 έως 5,7 εκατοστιαίες μονάδες, ενώ, με εξαίρεση την εμφανιζόμενη υποχώρηση της δύναμης του ΚΚΕ, δεν αλλάζει η σειρά κατάταξης των υπόλοιπων κομμάτων και ο συνασπισμός Δράση και Δημιουργία Ξανά βρίσκεται κοντά στο 3%, δηλαδή στο όριο της εισόδου στην επόμενη Βουλή ως το όγδοο κόμμα.Στη δημοσκόπηση της Κάπα Research για το «Βήμα της Κυριακής» η ΝΔ εμφανίζεται σημαντικά ενισχυμένη, αφού καταγράφει προβάδισμα 5,7 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Η ΝΔ προηγείται με 25,8% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει το 20,1%. Τις δυνάμεις του φαίνεται να διατηρεί το ΠΑΣΟΚ, με 13%, ενώ αντιθέτως συμπιέζονται οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, το ΚΚΕ, η Χρυσή Αυγή και σε μικρότερο ποσοστό η Δημοκρατική Αριστερά.Το ΚΚΕ εμφανίζεται τέταρτο κόμμα με 6,3% και ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,4%, η Δημοκρατική Αριστερά με 5,3% και η Χρυσή Αυγή με 5,2%.Από τα κόμματα που έμειναν εκτός Βουλής στις 6 Μαΐου οι Οικολόγοι Πράσινοι συγκεντρώνουν ένα ποσοστό 2,1%, ενώ ο ΛΑΟΣ υποχωρεί στο 2%. Στο 2,4% καταγράφεται και η συμμαχία της Δράσης με τη Δημιουργία Ξανά.Από το κλίμα πόλωσης της προεκλογικής περιόδου φαίνεται ότι ενισχύεται ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός σε σύγκριση τόσο με τον Αλέξη Τσίπρα (40,3% έναντι 29,8%) όσο και με τον Ευάγγελο Βενιζέλο (35,9% έναντι 32,6%).Η παραμονή στην Ευρωζώνη κρίνεται απαραίτητη ακόμη και υπό την απαίτηση της τήρησης των μέτρων του μνημονίου: Το 65,2% επιθυμεί «το ευρώ ακόμη και να πρέπει να τηρηθεί το μνημόνιο», ενώ το 24,4% ζητεί «έξοδο από το ευρώ αν δεν καταργηθεί το μνημόνιο». Επίσης, το 43,6% προβλέπει ότι το δεύτερο εξάμηνο του 2012 «θα καταφέρουμε να έχουμε μία σχετικά ομαλή πορεία», ενώ το 28,9% προβλέπει ότι «θα φτάσουμε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις».Το Πρώτο Θέμα δημοσιεύει δημοσκόπηση της ALCO με τη ΝΔ να συγκεντρώνει το 25,6%, ενώ ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ 22,9%, το ΠΑΣΟΚ 14%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6,4%, το ΚΚΕ 5,6%, η Χρυσή Αυγή με 4,6% και η ΔΗΜΑΡ 4,6%.Προβάδισμα 3 μονάδων για τη ΝΔ δίνει και η δημοσκόπηση της ΜARC που δημοσιεύει το Έθνος της Κυριακής, καθώς συγκεντρώνει το 25,2% έναντι 23,2% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 12,6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6,6%, η ΔΗΜΑΡ με 5,3%, το ΚΚΕ με 4,5%, η Χρυσή Αυγή με 4,4% και η Δημιουργία Ξανά μαζί με τη Δράση με 3,8%.«Ντέρμπι» δείχνει η δημοσκόπηση της MRB για τη Real News, καθώς ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνουν 23,3% και 22,2% αντίστοιχα. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 13,8%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7%, η ΔΗΜΑΡ με 5,7%, το ΚΚΕ με 5% και η Χρυσή Αυγή με 4%.Στην παράσταση νίκης, σύμφωνα με την ίδια εταιρία, η ΝΔ έχει περάσει μπροστά συγκεντρώνοντας το 42,9% από το 33,1% που ήταν την περασμένη εβδομάδα, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ από το 41,7% έχει πέσει στο 35,8%.Προβάδισμα έναντι του Αλέξη Τσίπρα έχει ο Αντώνης Σαμαράς στο ερώτημα για το ποιος από τους δύο διασφαλίζει καλύτερα την Ελλάδα στην Ευρώπη, καθώς σύμφωνα με την ALCO τον πρόεδρο της ΝΔ επιλέγει το 42% έναντι 24% του κ. Τσίπρα.Σύμφωνα με την MARC, το 64,8% των πολιτών εκτιμά πως θα πρέπει να προχωρήσουμε σε σκληρή επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου, την ώρα που το 21,1% ζητά την ακύρωση της συμφωνίας και την καταγγελία του Μνημονίου.Η μεγάλη πλειοψηφία (87,8%), εξάλλου, ζητεί την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη, σύμφωνα με την MRB.