Σάββατο, 19 Μαΐου 2012

Ξεχασμένο από τις 9 Φεβρουαρίου διαφημιστικό πλακάτ στην είσοδο της Πρέβεζας!Από την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου βρίσκεται ξεχασμένο σε κολόνα φωτισμού σε νησίδα της Λεωφόρου Ειρήνης, στο Φόρο στην είσοδο της Πρέβεζας, διαφημιστικό πλακάτ κέντρου διασκέδασης της περιοχής, που διαφημίζει ακόμα (σχεδόν τέσσερις μήνες μετά), την πανηγυρτζίδικη πραμάτεια του.Αναγνώστης από την Πρέβεζα που μας έστειλε τη φωτογραφία, μας καταγγέλλει ότι η ορατότητα των οδηγών παρεμποδίζεται αλλά δυστυχώς ο δήμος της Πρέβεζας δεν ασχολείται με το ζήτημα, επειδή προφανώς θεωρεί ότι πρόκειται για κάτι άνευ αξίας και ουσίας, μιας και απ’ ότι φαίνεται αξία και ουσία έχει μόνο η «πολιτιστική» αρπαχτή.Για να εξηγούμαστε, δεν έχουμε τίποτα με τους αγαπημένους καλλιτέχνες Γ. Καψάλη, Μ. Τσίκο και Μ. Γιαννακά, όπως και με τον επιχειρηματία που έχει κάθε λόγο να διαφημίζει το μαγαζί του. Με τον δήμο Πρέβεζας τα έχουμε για τον οποίο δυστυχώς η αφισορρύπανση αποτελεί σήμα κατατεθέν.Για να δούμε πότε θα… πάρει το Scania και θα αποφασίσει να αποκαθηλώσει το συγκεκριμένο πλακάτ!

Δήλωση Δημοτικής Συμβούλου του Δήμου Ιωαννιτών, Άννας Ασημακοπούλου

Ενημερώθηκα από δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο για την υποτιθέμενη «ομόφωνη» απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ιωαννιτών με την οποία ορίζεται, μεταξύ άλλων, η σύζυγος του Δημάρχου, κα Κατερίνα Χαρίση ως δικηγόρος για την εκπροσώπηση του Δήμου Ιωαννιτών σε υποθέσεις που αφορούν κυρίως σε απαλλοτριώσεις και αποζημιώσεις.Η απόφαση πάρθηκε «δια περιφοράς», ήτοι χωρίς τη δια ζώσης συνεδρίαση των μελών της Οικονομικής Επιτροπής. Σε ό,τι με αφορά, διευκρινίζω ότι δέχτηκα τηλεφώνημα από τον Αντιδήμαρχο του Δήμου Ιωαννιτών και Πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής, κ. Νίκο Μάντη ο οποίος με ενημέρωσε ότι λόγω του κατεπειγόντως έπρεπε να παρθεί απόφαση για την νομική εκπροσώπηση του Δήμου σε υπόθεση στην Αθήνα. Στο εν λόγω τηλεφώνημα δεν αναφέρθηκαν άλλες υποθέσεις του Δήμου ούτε το όνομα της κας Χαρίση.
Σε συνομιλία μου με τον κ. Μάντη κατόπιν των σχετικών δημοσιευμάτων στον τοπικό τύπο, ο κ. Μάντης παραδέχτηκε ότι επίτηδες απέκρυψε τον ορισμό της κας Χαρίση και μου είπε ότι «δεν περίμενε το θέμα να πάρει τέτοιες διαστάσεις».Πέραν του αντιδεοντολογικού του ορισμού της συζύγου του Δημάρχου ως δικηγόρο του Δήμου, η εσκεμμένη παραπλάνηση μέλους της Οικονομικής Επιτροπής από τον Πρόεδρό της και Αντιδήμαρχο του Δήμου, ξεπερνά κάθε θεσμικό, πολιτικό αλλά και ανθρώπινο όριο χρηστής συμπεριφοράς.Καλώ τον κ. Μάντη ως πράξη επανόρθωσης να υποβάλλει άμεσα την παραίτησή του.Η συμμετοχή μου στο Δημοτικό Συμβούλιο και σε όλα τα θεσμικά του όργανα ως μέλος της Μείζονος Αντιπολίτευσης γίνεται με παραταξιακή συνείδηση αλλά πάνω απ’όλα με ήθος, ειλικρίνεια και προσωπική αξιοπρέπεια.Σε περίπτωση που ο κ. Μάντης δεν πράξει ως οφείλει, θα υποβάλλω αρμοδίως την παραίτησή μου από την Οικονομική Επιτροπή ως ένδειξη διαμαρτυρίας με στόχο τη διαφύλαξη της ειλικρίνειας ως ελάχιστο γνώμονα λειτουργίας των θεσμικών οργάνων του Δήμου μας.

Άννα Ασημακοπούλου
Δημοτική Σύμβουλος-Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία

Συλλήψεις για κλοπές εκκλησιαστικών ειδών από την Ιερά Μονή Γηρομερίου Φιλιατών Θεσπρωτίας

Εξιχνιάστηκαν τρεις (3) περιπτώσεις κλοπών εκκλησιαστικών ειδών από την Ιερά Μονή Γηρομερίου Φιλιατών Θεσπρωτίας, ύστερα από διεξοδική αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατών. Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών, συνελήφθησαν δύο αλλοδαπές γυναίκες, υπήκοοι Ρουμανίας και Αλβανίας (ηλικίας 42 και 41 ετών) καθώς και ένας 75χρονος ημεδαπός ενώ στην ίδια υπόθεση ενέχονται δύο ακόμη γυναίκες, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 47 και 25 ετών. Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι στη Φανερωμένη Φιλιατών, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τους τρεις δράστες, διότι λίγο νωρίτερα είχαν αφαιρέσει από τον χώρο έκθεσης, προς πώληση, εκκλησιαστικών ειδών της Ιεράς Μονής Γηρομερίου, εκκλησιαστικά είδη, αξίας (200) ευρώ. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε επίσης, ότι οι συλληφθέντες από κοινού με δύο ακόμη γυναίκες, δρώντας με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, κατά το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου, είχαν αφαιρέσει από την ίδια Μονή εκκλησιαστικά είδη, η αξία των οποίων υπερβαίνει τα (1.300) ευρώ. Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των δραστών, βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος των κλαπέντων αντικειμένων. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ η προανάκριση συνεχίζεται για τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παράνομες πράξεις.

56χρονος πυροβόλησε την γυναίκα του!

Τον «χάρο με τα μάτια της» είδε μια γυναίκα όταν δέχθηκε πυροβολισμό από τον σύζυγό της. Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο των Ιωαννίνων, φέρουσα ευτυχώς ελαφρά τραύματα.Ο 56χρονος για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, πυροβόλησε πέντε φορές μέσα στο σπίτι με πιστόλι, το οποίο κατείχε νόμιμα.Σύμφωνα με την αστυνομία η μία σφαίρα εξοστρακίστηκε και τραυμάτισε ελαφρά στο κεφάλι τη σύζυγό του.Ο 56χρονος είναι συνταξιούχος αστυνομικός!Το όπλο κατασχέθηκε, ο δράστης συνελήφθη, ενώ η άτυχη γυναίκα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο.

Με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες για το μουσείο Αργυροτεχίας

Σε μία από τις ομορφότερες γωνιές του Κάστρου και της πόλης, μπροστά από τις Καμάρες συνεχίζονται εντατικά οι εργασίες υλοποίησης του Μουσείου Αργυροτεχνίας Ιωαννίνων από την 8η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και το Πολιτιστικό Ίδρυμα του Ομίλου Πειραιώς. Οι εργασίες ξεκίνησαν πριν από έναν περίπου μήνα, με τη σύμβαση να υπογράφεται τον Μάρτιο και να προβλέπει την ολοκλήρωση του έργου εντός χρονικού διαστήματος 900 ημερών, κάτι που σημαίνει ότι το 2014 το Μουσείο θα βρίσκεται σε λειτουργία. Οι εργασίες προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς και γίνονται σε τρία επίπεδα, όπου αναπτύσσεται και ο χώρος του Μουσείου. Ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι εκσκαφές και εντός των επόμενων δύο εβδομάδων αναμένεται να ολοκληρωθούν και οι αποχωματώσεις στον περίδρομο του Κάστρου. Παράλληλα, τα συνεργεία της αναδόχου εταιρείας προχωρούν και σε καθαρισμό των τειχών του Κάστρου, προκειμένου να είναι εφικτή η διαδικασία της αρμολόγησης που θα ακολουθήσει. Ιδιαίτερης σημασίας είναι και το ότι χρειάστηκε να γίνει αποχωμάτωση στο εσωτερικό του κτιρίου σε βάθος μεγαλύτερο του ενός μέτρου, από τις επιχωματώσεις που είχαν γίνει την περίοδο του Αλή Πασά και μετέπειτα από τον στρατό. Ο πολιτικός μηχανικός και εργοταξιάρχης του έργου Στέφανος Μαρονικολάκης αναφέρθηκε στην πορεία εκτέλεσης των εργασιών, κυρίως όμως στις προκλήσεις που συναντούν οι μηχανικοί σε τέτοιου είδους αναπλάσεις παλαιών κτισμάτων. «Σε κάθε αντίστοιχο έργο, όπου γίνονται εργασίες ανάπλασης συναντάς περίεργα πράγματα και καταστάσεις. Οι προκλήσεις είναι πολλές και θα πρέπει να ακολουθείς κατά γράμμα τη μελέτη του αρχιτέκτονα. Είναι ένα έργο – πρόκληση για κάθε μηχανικό», σημείωσε χαρακτηριστικά. Εκδήλωση την Τρίτη Με αφορμή την έναρξη των εργασιών κατασκευής του Μουσείου Αργυροτεχνίας το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, ο Δήμος Ιωαννιτών και η 8η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων διοργανώνουν εκδήλωση. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 22 Μαΐου, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων στο Ιτς Καλέ στο Κάστρο. Η εκδήλωση είναι ελεύθερη για το κοινό.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Συλλήψεις για χρέη στο δημόσιο σε Ηγουμενίτσα και Σύβοτα!

Συνελήφθησαν, στην Ηγουμενίτσα και τα Σύβοτα, τρεις επιχειρηματίες 52, 56 και 73 χρονών αντίστοιχα, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.Στην πρώτη περίπτωση συνελήφθη ιδιοκτήτης καταστήματος σιδηροκατασκευών στην Ηγουμενίτσα, με τo ύψος του χρέους του να ανέρχεται στο ποσό των 54.560,94 ευρώ. Στην δεύτερη περίπτωση συνελήφθη στα Σύβοτα ιδιοκτήτης καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος με τo ύψος του χρέους του να ανέρχεται στο ποσό των 35.027,11 ευρώ.Στην τρίτη περίπτωση συνελήφθη επίσης στην Ηγουμενίτσα ιδιοκτήτης εταιρείας πλυντηρίων ρούχων με τo ύψος του χρέους του να ανέρχεται στο ποσό των 84.112,93 ευρώ. Και οι 3 συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Θεσπρωτίας.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Συλλήψεις παρανόμων μεταναστών

Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών οι οποίοι επιχείρησαν να ταξιδέψουν παράνομα στο εξωτερικό προχώρησαν άνδρες της Αστυνομίας στην Ηγουμενίτσα.Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Παρασκευή ύστερα από έλεγχο στη διάρκεια του οποίου διαπιστώθηκε ότι οι δύο άνδρες στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων.

Σύλληψη 56χρονου στα Γιάννενα για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας

Συνελήφθη το πρωί της Παρασκευής, στα Γιάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας 56χρονος διοικητικός υπάλληλος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου.Οι αστυνομικοί αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες, εντόπισαν και συνέλαβαν τον 56χρονο, τη στιγμή που βρισκόταν μέσα σε κατάστημα παροχής υπηρεσιών διαδικτύου και μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή περιηγούνταν σε ιστοσελίδα με υλικό παιδικής πορνογραφίας. Όπως διαπιστώθηκε, είχε «κατεβάσει» και αποθηκεύσει, σε φορητή συσκευή ψηφιακών δεδομένων (usb-stick), ψηφιακά αρχεία με υλικό (εικόνες) παιδικής πορνογραφίας.Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του και στο χώρο εργασίας του, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, πέντε σκληροί δίσκοι Η/Υ και μια φορητή συσκευή αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων.Τα κατασχεθέντα αντικείμενα θα αποσταλούν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας, για περαιτέρω ψηφιακές αναλύσεις.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.