Παρασκευή, 18 Μαΐου 2012

Ανακοίνωση του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ Ιωαννίνων

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Α.Ο. ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, μετά από κάποια δελτία τύπου του Ν.Ο. Ιωαννίνων, που είδαν το φώς της δημοσιότητας, επιθυμεί κατ΄ αρχήν να συγχαρεί τους αθλητές του συλλόγου αυτού Γιάννη Τσίλη και Γιώργο Τζιάλλα, οι οποίοι θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας, και ιδιαίτερα την πόλη μας στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου και παράλληλα να ευχηθεί καλή επιτυχία στους παραπάνω αθλητές, καθώς και στην αθλήτρια Ελένη Διαμάντη, η οποία αγωνίζεται για την πρόκρισή της στο Λονδίνο και πιστεύει ότι θα επιστρέψουν με μετάλλια στην πόλη μας.Επειδή όμως στο δελτίο τύπου αναγράφονται και διάφορες ανακρίβειες και προκειμένου να μη δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις στους αναγνώστες, υπενθυμίζουμε ότι ο πρώτος σύλλογος όχι μόνο των Ιωαννίνων, αλλά και της ευρύτερης περιοχής του οποίου όχι δύο αλλά τρείς ταυτόχρονα αθλητές αγωνίστηκαν σε Ολυμπιακούς αγώνες είναι ο Α.Ο. ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, οι οποίοι βέβαια κατέκτησαν και μετάλλια, αλλά και πλασαρίστηκαν στις πρώτες θέσεις. Συγκεκριμένα: Ολυμπιακοί αγώνες Βαρκελώνης 1996, ασημένιο μετάλλιο ο Λεωνίδας Κόκκας, 4η θέση οι Γεώργιος Τζελίλης και Βίκτωρας Μήτρου, Ολυμπιακοί αγώνες Σίδνεϋ 2000, ασημένιο μετάλλιο Βίκτωρας Μήτρου, 11η θέση Μαρία Τάτση, Ολυμπιακοί αγώνες Αθήνας 2004 Γεώργιος Μαρκούλας 4η θέση, Βίκτωρας Μήτρου 5η θέση. Τα παραπάνω απλά επισημαίνουμε για την αποκατάσταση της αλήθειας.

Οριστικό το τέλος για τον αγωγό φυσικού αερίου ITGI

Η Θεσπρωτία χάνει το παιχνίδι από τον TAP
Τα οφέλη που θα έχει η Αλβανία από την υλοποίηση του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ (Trans Adriatic Pipeline) παρουσίασε αντιπροσωπεία της κοινοπραξίας σε διυπουργική συνάντηση στα Τίρανα.Όπερ σημαίνει ότι έχει εγκαταλειφθεί ο ελληνοιταλικός αγωγός, ο ITGI και άρα επιβεβαιώνονται όλες εκείνες οι πληροφορίες που πριν από μερικούς μήνες ήθελαν να προτιμάται ο TAP έναντι του «δικού» μας, για οικονομικούς κυρίως λόγους, αφού η χιλιομετρική απόσταση είναι σαφώς μικρότερη και άρα οι διεθνείς κολοσσοί τον προτιμούν.Άρα δηλαδή η Θεσπρωτία, η Ήπειρος, χάνει μια τεράστια ευκαιρία διασύνδεσης με το φυσικό αέριο στο άμεσο ή το απώτερο μέλλον.Η διέλευση του TAP από την Αδριατική Θάλασσα θα πραγματοποιηθεί μέσω της συντομότερης δυνατής διαδρομής μεταξύ της πόλης Fier στην Αλβανία και της περιοχής της νότιας Απουλίας στην Ιταλία, λαμβάνοντας συγχρόνως υπόψη τις απαιτήσεις περιβαλλοντικής προστασίας και τα χαρακτηριστικά του βυθού της Αδριατικής. Η τοποθέτηση των ατσάλινων αγωγών σε βάθη μεγαλύτερα των 800 μέτρων θα γίνει με τη χρήση σκαφών πόντισης τύπου S, μία προηγμένη τεχνολογία που χρησιμοποιείται ευρέως για την κατασκευή αγωγών.

Πώς θα γίνει η τοποθέτηση του υποθαλάσσιου αγωγού:
Ο υποθαλάσσιος αγωγός θα τοποθετηθεί από το κατάστρωμα ενός ειδικού σκάφους πόντισης τύπου S. 12-μετρα κομμάτια του αγωγού θα συγκολλούνται στο κατάστρωμα του σκάφους. Στη συνέχεια, το σκάφος θα μετακινείται προς τα εμπρός, ενόσω ο σχηματιζόμενος αγωγός θα τοποθετείται από την πρύμνη μέσα στο νερό σχηματίζοντας καμπυλωτή γραμμή S μέχρι να φτάσει στο βυθό. Στα σημεία προσαιγιάλωσης στην Ιταλία και την Αλβανία θα γίνει χρήση ειδικού εξοπλισμού ώστε να διασφαλιστεί ότι η έξοδος του αγωγού στην ακτή θα πραγματοποιηθεί με τον μικρότερο δυνατό αντίκτυπο στο περιβάλλον.

Η διυπουργική συνάντηση στα Τίρανα
Ο διευθυντής του έργου του αγωγού ΤΑΡ, Μπερνίμ Πιετσορόφσκι, στα Τίρανα, υποστήριξε ότι η Αλβανία μπορεί να επωφεληθεί από τη δυνατότητα ανάπτυξης μιας εθνικής αγοράς υγραερίου, την αύξηση των ξένων επενδύσεων και την εξασφάλιση άλλων διευκολύνσεων για την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.Ο αγωγός φυσικού αερίου ΤΑΡ σχεδιάζεται να μεταφέρει φυσικό αέριο από την περιοχή της Κασπίας και της Μέσης Ανατολής προς την Ευρώπη.Ο αγωγός θα μεταφέρει το αέριο μέσω Ελλάδας και Αλβανίας στην Ιταλία, διασχίζοντας, υποθαλάσσια, 115 χιλιόμετρα.

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Στην τελική ευθεία ο αναδασμός Λίθινου

Ο Περιφερειάρχης επισκέφτηκε  τον κάμπο Λίθινου (Δήμου Ζίτσας), στον οποίο ολοκληρώνονται οι ισοπεδώσεις με μηχανήματα που διαθέτει η Περιφέρεια. Σε συνάντηση που είχε με καλλιεργητές της περιοχής, τους ενημέρωσε για την επικείμενη έναρξη των τοπογραφικών εργασιών, προκειμένου να γίνει σταδιακά και σε σύντομο σχετικό διάστημα η παράδοση των κτημάτων του αναδασμού, ο οποίος εκκρεμούσε για 16 περίπου χρόνια.

ΑΡΤΑ: Νέοι κάδοι απορριμμάτων στο Δήμο

Με νέους κάδους απορριμμάτων ενισχύεται η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Αρταίων, εκ των οποίων 80 είναι για κοινά απορρίμματα (πράσινοι), 80 ανακύκλωσης (μπλε) καθώς και 44 κάδοι μικρής χωρητικότητας οι οποίοι αναμένονται τις επόμενες μέρες. Ο Δήμος έχει προμηθευτεί ήδη έναν μεγάλο αριθμό των κάδων, οι οποίοι είτε θα αντικαταστήσουν παλαιότερους που έχουν φθαρεί ή θα επισκευαστούν και θα συμπληρώσουν τα κενά που υπάρχουν στην πόλη και στο διευρυμένο Δήμο. Με αφορμή την προμήθεια των κάδων ο Αντιδήμαρχος Αρταίων κ. Θεόδωρος Γκούβας ανέφερε τα εξής: «Οι κάδοι είναι για όλο το Δήμο. Πήραμε 80 περίπου κάδους για ανακυκλώσιμα υλικά και 80 πράσινους κάδους για κοινά απορρίμματα. Εκκρεμεί η παραγγελία που δώσαμε – έπειτα από διαγωνισμό – για την προμήθεια των μικρών κάδων που από μέρα σε μέρα θα μας παραδοθούν. Οι κάδοι αυτοί θα τοποθετηθούν στα σημεία ανάλογα με τις ελλείψεις και τον προγραμματισμό της Υπηρεσίας μας.Η τοποθέτηση των κάδων για τα ανακυκλώσιμα υλικά ξεκίνησε πρωτίστως από τις μεγάλες επιχειρήσεις που δίνουν πολύ καλό ανακυκλώσιμο υλικό. Δευτερευόντως τοποθετούμε σε όλα τα σχολεία ώστε να μην μείνει κανένα σχολείο χωρίς κάδο, στα μεγάλα σχολεία, Γυμνάσια, Λύκεια και Δημοτικά και βεβαίως στο κέντρο της πόλης και στις μεγάλες κοινότητες. Ήδη σήμερα προσθέσαμε νέους κάδους ανακυκλώσιμων υλικών στη Γαβριά και στην Ανέζα. Με βάση το υπόλοιπο που θα προκύψει και τον προγραμματισμό που έχουμε εκπονήσει θα γίνουν και οι υπόλοιπες τοποθετήσεις.Με την αγορά αυτών των κάδων δεν λύνεται το πρόβλημα, απλώς το αμβλύνουμε. Στο σχεδιασμό μας είναι, ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα που θα έχουμε, να προμηθευτούμε και άλλους κάδους ενώ παράλληλα θα προσπαθήσουμε να επισκευάσουμε άμεσα πολλούς απ’ τους παλιούς μεταλλικούς κάδους στους οποίους έχουν προκληθεί ζημιές και θα τους επανατοποθετήσουμε.Η προμήθεια των κάδων καθώς και οτιδήποτε αφορά την καθαριότητα θέλω να υπενθυμίσω στους Δημότες ότι υπόκειται στις ανταποδοτικές δαπάνες του Δήμου. Ως εκ τούτου είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε ορθολογική διαχείριση των πόρων αυτών και να προχωράμε βήμα-βήμα έτσι ώστε να καλύψουμε το μεγαλύτερο κομμάτι του προγραμματισμού μας».

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Με απόφασή του Θ. Πιτούλη κυρώθηκε ο Αναδασμός αγροκτήματος Ξηρολόφου

Με σημερινή του απόφαση (αρ.πρωτ.3544/2012) ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας κ. Θ. Πιτούλης, προέβη στην «Κύρωση Αναδασμού αγροκτήματος Ξηρολόφου» του Δήμου Σουλίου δίνοντας οριστική λύση σ’ ένα χρόνιο πρόβλημα των αγροτών της περιοχής. Η συνολική έκταση της αναδιανεμητέας περιοχής είναι δύο χιλιάδες (2.000) στρέμματα, ενώ οι εγκεκριμένες κτηματολογικές μερίδες που δημιουργούνται είναι διακόσιες (200). Η απόφαση, μετά την υπογραφή της, στάλθηκε προς δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Θεσπρωτίας κ. Θ. Πιτούλης, ερωτηθείς για το παραπάνω θέμα δήλωσε τα εξής: «Τελειώσαμε σε πολύ σύντομο χρόνο ένα πρόβλημα που ταλαιπωρούσε τους αγρότες της περιοχής. Μετουσιώσαμε σε πράξη τις δεσμεύσεις του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη και δίνουμε λύσεις σε θέματα αρμοδιότητάς μας, διευκολύνοντας έτσι τους ανθρώπους της παραγωγής στις δύσκολες σημερινές συνθήκες που αντιμετωπίζουν».

Ευχές για καλή επιτυχία των μαθητών στις πανελλαδικές από τον αντιδήμαρχο Πρέβεζας Γιώργο Φραγκούλη

Mε αφορμή την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων εκφράζουμε σε όλους τους μαθητές τις πιο θερμές ευχές μας για καλή επιτυχία, επιβράβευση των προσπαθειών τους και επίτευξη των στόχων τους.Στην δύσκολη συγκυρία που περνά η χώρα μας η νέα γενιά είναι εκείνη που με μοναδικά «όπλα» τις ελπίδες, την γνώση και τα όνειρά της θα κάνει την μεγάλη ανατροπή.Κι όσoι από τους μαθητές δεν καταφέρουν να πετύχουν τον στόχο τους , δεν πρέπει να «παραιτηθούν» από τον αγώνα.Η ζωή είναι μπροστά τους , τους ανήκει και παρά τις δυσκολίες είμαστε σίγουροι ότι θα αγωνιστούν και θα τα καταφέρουν.Εκείνο που χρειάζεται είναι να πιστέψουν στον εαυτό τους και να διεκδικήσουν με ακόμη περισσότερο πείσμα τα όνειρά τους.

Αγώνες ιστιοπλοΐας το Σαββατοκύριακο στην Παμβώτιδα

Διασυλλογικούς αγώνες ιστιοπλοΐας οργανώνει το Σαββατοκύριακο ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Ιωαννίνων.Ο δεύτερος διασυλλογικός αγώνας ιστιοπλοΐας, με σκάφη τύπου optimist πραγματοποιείται το Σάββατο και την Κυριακή στη λίμνη Παμβώτιδα με διοργανωτή τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Ιωαννίνων.Η εμπειρία που αποκτήθηκε από τη διοργάνωση «Παμβώτις 2011» αποτελεί το καλύτερο εχέγγυο για την επιτυχή διοργάνωση και των φετινών αγώνων, υπό την προϋπόθεση, ότι θα είναι ευνοϊκές και οι καιρικές συνθήκες.Οι αγώνες αναφέρονται στην κατηγορία των αθλητών ηλικίας 6 έως 13 ετών και σύμφωνα με τις δηλώσεις συμμετοχής αναμένεται να λάβουν μέρος 40 αθλητές από οκτώ ομίλους της χώρας.

Στην τελική ευθεία ο δρόμος Τύρια- Σιστρούνι

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ιωαννίνων κ. Τατιάνας Καλογιάννη, του Δημάρχου Δωδώνης κ. Κώστα Κατσανάκη, μηχανικών της Περιφέρειας και εκπροσώπων της αναδόχου εταιρίας, την Πέμπτη 17 Μαΐου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Τύρια, με αντικείμενο το έργο Τύρια – Σιστρούνι. Με τη διευθέτηση και των τελευταίων ζητημάτων, στο αμέσως επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν οι εργασίες.

Συνέντευξη του Δημάρχου Ιωαννίνων Φίλιππα Φίλιου

Στα προβλήματα που έχουν ανακύψει στη λειτουργία της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου αναφέρθηκε σήμερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος. Παράλληλα απάντησε σε δημοσιεύματα που υπήρξαν για αναθέσεις νομικών υποθέσεων.Η δήλωση του Δημάρχου είναι η ακόλουθη:«Από τα μέσα Απριλίου ο Δήμος Ιωαννιτών στερείται νομικής υποστήριξης λόγω συνταξιοδότησης του κ. Δριγκόπουλου.Από τον Σεπτέμβριο του 2011 και ύστερα από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ζητήσαμε από το Υπουργείο Εσωτερικών την προκήρυξη διαγωνισμού για την πρόσληψη δύο δικηγόρων από τις τρεις θέσεις που προβλέπει ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας.Έκανα δύο προσωπικές παραστάσεις και ζήτησα την έγκριση διυπουργικής απόφασης για την κάλυψη των θέσεων, υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι η δαπάνη δεν βαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό.Ο Δήμος για το 2012 έχει 165 υποθέσεις προς εκδίκαση. Προφανώς θα προστεθούν κι άλλες. Αντίστοιχα μεγάλος είναι ο αριθμός των γνωμοδοτήσεων που πρέπει να ετοιμαστεί.Οι υποθέσεις αυτές προέρχονται κυρίως από τους πρώην καποδιστριακούς δήμους.Επιδιώξαμε με τη συνεργασία του πρώην νομικού συμβούλου και των ειδικών συνεργατών και πετύχαμε αναβολή σε 40 περίπου υποθέσεις που επρόκειτο να εκδικαστούν τον Απρίλιο και τον Μάιο.Οι υποθέσεις της προηγούμενης Τετάρτης δεν μπορούσαν να πάρουν αναβολή. Συγκαλέσαμε εκτάκτως λοιπόν την Οικονομική Επιτροπή προκειμένου να κάνουμε αναθέσεις.Με ευθύνη μου επέλεξα τους δικηγόρους για τις περιπτώσεις που δεν μπορούσε ο κ. Δριγκόπουλος να εκδικάσει.Η κ. Χαρίση παρέστη χωρίς αμοιβή. Η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής χρειάζονταν προκειμένου ο Δήμος να νομιμοποιήσει την παρουσία των δικηγόρων και να καλυφθεί το ποσό που δικαιούται ο Δικηγορικός Σύλλογος Ιωαννίνων.Η μη έγκριση πλήρωσης των θέσεων των δικηγόρων έχει δημιουργήσει τεράστιο κενό το οποίο είναι γνωστό και στον Δικηγορικό Σύλλογο από τον οποίο ζήτησα να συνδράμει για να αντιμετωπιστεί το θέμα.Με αφορμή αυτή την υπόθεση θέλω να ευχαριστήσω πολλούς συμπολίτες που προσφέρουν χωρίς καμία αποζημίωση τις επιστημονικές τους γνώσεις στο Δήμο, όπως τον κ. Αναστασίου που συμβάλλει σε θέματα ΑΕ όπως είναι η ΔΕΛΙ, τον κ. Καπελίδη, την κ. Νταφοπούλου, τον κ. Τσουμάνη, τον κ. Ανθόπουλο, τον κ. Καραπάνο και την κ. Χαρίση που επί χρόνια παρέχει αμισθί τις υπηρεσίες της και στην παράταξη και στο Δήμο.Θέλω ακόμη να ευχαριστήσω και μηχανικούς της πόλης όπως τους κυρίους Ζυγούρη, Σμύρη, Μπούση, Μανέκα αλλά και πολλούς ανθρώπους του Πανεπιστημίου, από τον Πρύτανη μέχρι και φοιτητές που βοηθούν το έργο του Δήμου.Δεν είναι είδηση η ανάρτηση στο «Διαύγεια», είδηση είναι το «άνευ χρημάτων».

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
Απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα ο Δήμαρχος διευκρίνισε ότι η πρόσληψη νομικών συμβούλων δεν σχετίζεται με το γενικό περιορισμό που υπάρχει καθώς η πληρωμή τους δεν βαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό αλλά γίνεται από τα έσοδα του Δήμου.Σημείωσε ότι δύο νομικοί, μόνιμοι υπάλληλοι του Δήμου, έχουν προσληφθεί ως ΠΕ Διοικητικού και δεν έχουν δικαίωμα άσκησης της δικηγορίας.«Την προηγούμενη Τετάρτη αναζητούσαμε επειγόντως δικηγόρο ο οποίος θα παρίστατο δωρεάν στο δικαστήριο για υπόθεση ήσσονος σημασίας όπως ήταν ο καθορισμός τιμής μονάδας», ανέφερε ο Δήμαρχος.Ο Δήμαρχος ρωτήθηκε για την κατάσταση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με αφορμή την πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ και του Προέδρου της Κώστα Ασκούνη να ζητήσει συνάντηση με τον υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών για να τονίσει ότι συνομιλητής της αυτοδιοίκησης στην κεντρική διοίκηση δεν υπάρχει και το κενό αυτό κάνει ακόμη πιο πιεστικά τα προβλήματα.Τα τρία πιο σημαντικά, όπως είπε ο κ. Φίλιος, είναι οι ρυθμίσεις που εκκρεμούν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, η τακτική επιχορήγηση που καθυστερεί και η Υπουργική Απόφαση που αφορά στη ρύθμιση οφειλών δημοτών προς τους Δήμους, η οποία δεν υπεγράφη μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου. Εν αναμονή αυτή εκατοντάδες συμπολίτες δεν προσέρχονται στα ταμεία των δήμων κι έτσι παρουσιάζεται τεράστιο πρόβλημα στην είσπραξη εσόδων.Σχετικά με τις διαφημιστικές πινακίδες, ο Δήμαρχος είπε ότι η λειτουργία των ηλεκτρονικών πινακίδων έχει σταματήσει. Χρησιμοποιούνται οι «πύργοι» και τα επιλεγμένα σημεία, τα οποία ανατέθηκαν σε εταιρεία μετά από διαγωνισμό. Έκανε δε γνωστό ότι σύντομα θα κατατεθεί προς συζήτηση και ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο Κανονισμός που θα θέτει όρους και κανόνες στη διαφήμιση.Αναφέρθηκε δε και στην τροποποίηση που έγινε της Κανονιστικής για τους κοινόχρηστους χώρους, ώστε να δοθεί η δυνατότητα χρησιμοποίησης της Πλατείας Μαβίλη για την ανάπτυξη ψυχαγωγικών κι άλλων δράσεων.Σχετικά με τα περίπτερα, σημείωσε, πως πολλά από τα σημεία που είχαν συμφωνηθεί με το σωματείο τους δεν τηρούνται και έκανε γνωστό ότι εξετάζεται η μετακίνηση περιπτέρων σε δέκα τουλάχιστον περιπτώσεις όπου έχει διαπιστωθεί ότι δημιουργούνται προβλήματα.Τέλος ερωτηθείς για τις λακκούβες σημείωσε πως υπάρχει σοβαρό πρόβλημα το οποίο δύσκολα μπορεί να αντιμετωπιστεί λόγω έλλειψης χρημάτων και προσωπικού.

Μάζεψε 26 δικαιολογητικά για ν’ ανοίξει μια... καντίνα!

Ο Βασίλης Κυριάκης στο Μαργαρίτι
Απίστευτη γραφειοκρατία υπάρχει στην Ελλάδα, που αποθαρρύνει οποιονδήποτε θέλει να κάνει μια δραστηριότητα, για να βγάλει το ψωμί του.Αντί να ενθαρρύνονται άνεργοι σε μικρές επιχειρηματικές δραστηριότητες, αντίθετα τους ορθώνονται χίλια εμπόδια.Ο Βασίλης Κυριάκης αποφάσισε να λειτουργήσει μια καντίνα στο Ελευθέρι Μαργαριτίου, στο δρόμο προς Πρέβεζα, λίγα μέτρα από τη διασταύρωση προς Πάργα, κοντά στο έλος Καλοδικίου.Με αυτό τον τρόπο θα μπορούσε πιθανώς να συμβάλλει και στην ανάπτυξη της μοναδικής στην Ελλάδα λίμνης με νούφαρα.Εξασφάλισε την απαιτούμενη άδεια από το Δήμο Ηγουμενίτσας, ωστόσο χρειάστηκε 26 συνολικά δικαιολογητικά! Αλλά αγαπάει τον τόπο του, θέλει μεροκάματο και τα συγκέντρωσε ένα προς ένα.«Δεν τους άφησα να με απογοητεύσουν», λέει ο ίδιος. «Πήγα κόντρα στην κοινή λογική και δεν εγκατέλειψα το εγχείρημά μου». Και σύντομα η καντίνα θα ανοίξει...Ο ίδιος οραματίζεται την ήπια αξιοποίηση της λίμνης με τα νούφαρα, ώστε εκτός από αυτόν, να βρουν εργασία και άλλοι συγχωριανοί του και να μην πάρουν τον πικρό δρόμο της ξενητιάς.Θα μπορούσαν, όπως αναφέρει, να ζήσουν 15 άτομα από τη λίμνη, αναπτύσσοντας ήπιας μορφής δραστηριότητες.Μάλιστα, σκέπτεται να αγοράσει άλογα, ώστε όσοι επιθυμούν να κάνουν το γύρο της λίμνης. Η ποδηλασία περιμετρικά της λίμνης μάλλον είναι ένα όνειρο ακόμη, αφού ή δεν υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης σε διάφορα σημεία ή ο δρόμος θέλει βελτίωση.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Ο Β.Χήτος στον τόπο του εγκλήματος

Το ίδιο βροχερό και γκρίζο τοπίο στην Κατάρα, όπως την παραμονή της πρωτοχρονιάς του 2006, τότε που ο Βασίλης Χήτος ως ρεπόρτερ του Αντέννα κατέγραφε τους ΕΚΑΜιτες να αναζητούν ζωντανό ή νεκρό τον Ρώσο βαρυποινίτη Μαξίμ Ζιλίν, που σε μια μεταγωγή-τραγωδία, εκτέλεσε τους Γιαννιώτες αστυνομικούς Κώστα Βλαχοπάνο και Δημήτρη Κώτση. Ο δημοσιογράφος και υποψήφιος με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, βρέθηκε το πρωί στη θέση Τρυγώνα, πάνω από την Καλαμπάκα, εκεί που το χώμα βάφτηκε κόκκινο από το αίμα δυο πατεράδων. Το περιστατικό στάθηκε και η αιτία τότε στις επόμενες κρίσεις της ΕΛ.ΑΣ να απομακρυνθεί από την ηγεσία της ο Αντιστράτηγος Γιώργος Αγγελάκος και φυσικά να «ξηλωθεί» η διοίκηση της τοπικής αστυνομίας.


ΦΙΛΙΩ ΖΑΡΑΧΗ: Όλα έτοιμα για τις πανελλαδικές

Οι πανελλαδικές εξετάσεις ξεκινούν την ερχόμενη Δευτέρα και η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ηπείρου κ. Φιλιώ Νόκα- Ζαράχη σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι όλος ο μηχανισμός είναι έτοιμος για να διασφαλίσει το αδιάβλητο των διαδικασιών και την αντικειμενικότητα των αποτελεσμάτων.«Καλούμε τους υποψήφιους της Περιφέρειάς μας να αντιμετωπίσουν αυτές τις μέρες της μεγάλης προσπάθειας με ηρεμία, αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία. Τους υπενθυμίζουμε πως κανείς δεν μπορεί να προβλέψει σε τι ύψη μπορούν να πετάξουν. Ούτε και οι ίδιοι δεν το ξέρουν, προτού ανοίξουν τα φτερά τους.Ας δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους με δύναμη ψυχής και επιμονή στο στόχο τους!Καλούμε επίσης τους γονείς-κηδεμόνες των υποψηφίων μας να συνεχίσουν με ψυχραιμία, δύναμη και διακριτική παρουσία την πολύπλευρη στήριξη των παιδιών τους.Καλή επιτυχία σε όλους!», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της η κ. Νόκα - Ζαχαράκη.

Τρίτη αθλήτρια του Ν.Ο.Ιωαννίνων διεκδικεί εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς

Την πρόκριση στο Λονδίνο κυνηγάει και η Ελένη Διαμάντη
Μετά τους Γιάννη Τσίλη και Γιώργο Τζιάλλα που εξασφάλισαν πέρυσι την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, άλλη μία πρωταθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων και της Γιαννιώτικης Κωπηλασίας, η Ελένη Διαμάντη, θα επιχειρήσει να πάρει τις επόμενες ημέρες το δικό της «εισιτήριο» για την μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση του κόσμου!Η Γιαννιώτισσα κωπηλάτρια βρίσκεται ήδη στην Λουκέρνη της Ελβετίας, ως μέλος του ενός απ’ τα δύο ελληνικά πληρώματα που θα αγωνιστούν στην τελευταία προολυμπιακή ρεγκάτα, η οποία θα διεξαχθεί στην γραφική λίμνη από τις 20 ως τις 23 Μαΐου.Η Διαμάντη θα τρέξει με το Διπλό Σκιφ Γυναικών, παρέα με την Κατερίνα Νικολαΐδου. Η προσπάθεια όμως δεν είναι καθόλου εύκολη, αφού οι δύο αθλήτριες θα βρεθούν αντιμέτωπες με δέκα άλλα επίλεκτα πληρώματα και από τις 11 συνολικά βάρκες στο συγκεκριμένο αγώνισμα, οι δύο μόνο θα πάρουν την πρόκριση για το Λονδίνο.«Ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος, η προσπάθεια που θα κάνουμε είναι δύσκολη, ωστόσο θα βάλουμε τα δυνατά μας για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα», δήλωσε η Γιαννιώτισσα πρωταθλήτρια λίγο πριν αναχωρήσει για τη Λουκέρνη.Η Ελένη Διαμάντη δεν παρέλειψε να τονίσει πως η συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες είναι το μεγάλο της όνειρο, προσθέτοντας πως θα δώσει τον καλύτερο εαυτό της για να το κάνει πραγματικότητα.

Ο Ν.Ο.Ι. γράφει ιστορία

Αξίζει να σημειωθεί εδώ πως ήδη με την πρόκριση των Τσίλη – Τζιάλλα στην Ολυμπιάδα, ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων έγραψε μία ακόμα «χρυσή» σελίδα στην πολύχρονη ιστορία του, αφού είναι το μοναδικό αθλητικό σωματείο στα Γιάννινα και σ’ ολόκληρη την Ήπειρο που στέλνει δύο αθλητές του ταυτόχρονα στην ίδια Ολυμπιάδα. Σε περίπτωση που πάρει και η Διαμάντη το «εισιτήριο» για το Λονδίνο, τότε η επιτυχία για το Ν.Ο.Ι. και την Γιαννιώτικη Κωπηλασία θα είναι ακόμη μεγαλύτερη και μοναδική στην μέχρι τώρα πορεία του ιστορικού σωματείου.

Σε επίσχεση εργασίας οι ειδικευόμενοι του Νοσοκομείου Πρέβεζας!

Σε επίσχεση εργασίας προχώρησαν οι ειδικευόμενοι γιατροί του νοσοκομείου Πρέβεζας καθώς δεν τους έχουν καταβληθεί οι δεδουλευμένες εφημερίες Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου-Μαρτίου. Παράλληλα δεν τους έχουν δοθεί τα δεδουλευμένα για τις επιπρόσθετες εφημερίες Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2011.
Σε καθεστώς επίσχεσης εργασίας βρίσκονται ειδικευόμενοι γιατροί στο Παθολογικό, Ακτινολογικό, Παιδιατρικό και Καρδιολογικό τμήμα του Γ.Ν. Πρέβεζας.Οι ειδικευόμενοι γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας, ζητούν εκτός από τα δεδουλευμένα τους, αξιοπρεπείς και ασφαλείς συνθήκες εργασίας και εφημέρευσης, αξιοπρεπείς και ασφαλείς συνθήκες περίθαλψης και νοσηλείας των ασθενών.

Και νέα σύλληψη στην Ηγουμενίτσα για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο!

Συνελήφθη, χθες το πρωί στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, 56χρονος ημεδαπός, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο, ως ιδιοκτήτης καταστήματος σιδηροκατασκευών.To ύψος του χρέους ανέρχεται στο ποσό των 54.560,94 ευρώ.Οι κατηγορίες που βαρύνουν τον 52χρονο αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 παρ. 1 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ.1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

Κρούσματα ψώρας στο τμήμα κράτησης αλλοδαπών Ηγουμενίτσας!

Δύο λαθρομετανάστες, που κρατούνταν στο ΚΛ' τμήμα κράτησης αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα, μεταφέρθηκαν στη Χαλκιδική. Εκεί, αμέσως διαπιστώθηκε ότι, οι προερχόμενοι από την Ηγουμενίτσα λαθρομετανάστες, έχουν προσβληθεί από ψώρα. Οι συνθήκες κράτησης παράνομων μεταναστών στο τμήμα αλλοδαπών Ηγουμενίτσας δεν είναι και οι καλύτερες. Μάλλον είναι πολύ κακές. Βέβαια, σε καμία περίπτωση δεν ευθύνεται η αστυνομική διεύθυνση Θεσπρωτίας. Τόσο ο αστυνομικός διευθυντής Βασίλης Μίαρης όσο και ο αστυνομικός υποδιευθυντής Σπύρος Μαρτίνης κάνουν οτιδήποτε περνάει από το χέρι τους, για να μην υπάρξουν προβλήματα. Ωστόσο δεκάδες άτομα στοιβάζονται ο ένας πάνω στον άλλο σε μικρούς και ακατάλληλους χώρους, όπου η καθαριότητα είναι ανύπαρκτη. Είναι φυσικό, λοιπόν, υπό τέτοιες προϋποθέσεις να αναπτύσσονται εύκολα μεταδοτικές παθήσεις, όπως η ψώρα. Θα πρέπει οι αρμόδιες υπηρεσίες υγιεινής να ασχοληθούν με το θέμα.


katoci.com

ΠΡΕΒΕΖΑ:Συνάντηση Ξενοδόχων με τον γλύπτη Θεόδωρο Παπαγιάννη για το πάρκο γλυπτών με θέμα τη Ναυμαχία του Ακτίου

Συνάντηση με τον γνωστό –Γιαννιώτη στην καταγωγή –γλύπτη Θεόδωρο Παπαγιάννη θα έχει στις 31 Μαίου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων του Νομού Πρέβεζας Πολύκαρπος Χαλκίδης.Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει η Ενωση για την δημιουργία θεματικού Πάρκου Γλυπτών με θέμα τη «Ναυμαχία του Ακτίου» στο στόχο να αναδειχθεί το κορυφαίο αυτό ιστορικό γεγονός σε συνάρτηση με την προβολή- ακόμη και σε διεθνές επίπεδο- της περιοχής.Η ιδέα που ξεκίνησε από τον Πρόεδρο της Ενωσης Ξενοδόχων Πολύκαρπο Χαλκίδη βρήκε μεγάλη ανταπόκριση στην τοπική κοινωνία και μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα από την υλοποίησή της έχουν βρεθεί άνθρωποι που την έχουν «αγκαλιάσει».Όπως τονίζει ο κ.Χαλκίδης το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί αντίστοιχη σύσκεψη με την συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη κ,Ιωάννου, του Δημάρχου κ.Μπαϊλη, του προέδρου του ‘Ακτία Νικόπολις» Νίκου Καράμπελα, του Λέανδρου Σπαρτιώτη και άλλων φορέων προκειμένου να υπάρξει απολογισμός των όσων έχουν γίνει μέχρι σημερα αλλά και να καθοριστούν οι επόμενες κινήσεις.Να θυμίσουμε ότι η αρχική ιδέα -έτσι όπως παρουσιάστηκε-περιλαμβάνει την διενέργεια ενός διεθνούς διαγωνισμού γλυπτικής με θέμα τη Ναυμαχία τουΑκτίου.Τα έργα που θα φιλοτεχνηθούν θα παραμείνουν στην Πρέβεζα και θα τοποθετηθούν σε κάποιο κεντρικό σημείο της παραλιακής ζώνης(ίσως στην Κυανή Ακτή ή στον Παντοκράτορα) αποτελώντας πόλο έλξης για τους επισκέπτες δεδομένου ότι η Ναυμαχία του Ακτίου είναι ένα από τα πιο γνωστά ανά τον κόσμο ιστορικά γεγονότα.

Ανακοίνωση-απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων στον Κώστα Τασούλα

Στο χορό των επιθέσεων εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ πρωτοστατούν πλέον ο αποτυχημένος«αρχηγός και οι κομματικοί μηχανισμοί της Νέας Δημοκρατίας. Μεταξύ των πρώτων«στο χορό και ο βουλευτής Ιωαννίνων Κώστας Τασούλας, ο οποίος έσπευσε χθες να«καταγγείλει «την αλαζονεία του ΣΥΡΙΖΑ», η οποία εμπόδισε την κυβέρνηση«συνεργασίας και «οδήγησε τη χώρα σε ακυβερνησία».Θα υπενθυμίσουμε στον κ. Τασούλα τις προ διμήνου δικές του δηλώσεις ενάντια σε κυβερνήσεις συνεργασίας «.Πρέπει να πάρει κάποιος τη χώρα στα χέρια του.Να δώσει λύσεις, μέσα στην Ευρώπη και να βελτιώσει την κατάσταση της, μέσα στην Ευρώπη. Αυτό, κατά τη γνώμη μου, γίνεται με αυτοδυναμία. Οτιδήποτε άλλο, όσο και να σας φαίνεται δογματικό αυτό το σενάριο της μη αυτοδυναμίας,δεν το βλέπω, δεν το συζητώ» (ΑΠΕ, 5-3-2012).Προφανώς ο κ. Τασούλας δεν αισθάνεται καμιά υποχρέωση να είναι σοβαρός και αξιόπιστος και να σέβεται στοιχειωδώς τη νοημοσύνη των ψηφοφόρων του. Εμείς όμως είμαστε σίγουροι ότι ο λαός των Ιωαννίνων έχει και μνήμη και κρίση και στις 17 Ιούνη θα ολοκληρώσει τη διαδικασία της κατεδάφισης του παλιού και φθαρμένου πολιτικού σκηνικού.

ΣΥΡΙΖΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Aλλη μια νύχτα σεισμικής έξαρσης έζησαν οι κάτοικοι του Λούρου και του Θεσπρωτικού!

Σημειώθηκαν 6 σεισμικές δονήσεις

Aλλη μια νύχτα σεισμικής έξαρσης έζησαν οι κάτοικοι του Λούρου και του Θεσπρωτικού.Μετά από την χθεσινή ηρεμία το βράδυ σημειώθηκαν 6 σεισμικές δονήσεις η μεγαλύτερη των οποίων και μια έντασης 4.2 ρίχτερ,η οποία  καταγράφηκε 12 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα και έγινε αισθητή και στην Πρέβεζα!Ακολούθησαν τέσσερις ασθενέστερες δονήσεις (από 2,6 έως 3.2 ρίχτερ) οι οποίες σημειώθηκαν διαδοχικά στις 12.30, 12.40, 1.40 και 1.50 τα ξημερώματα.Μια ακόμη σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 5 το πρωί χωρίς ωστόσο να προκληθούν ζημιές.

Από τα χρόνια του σχολείου έρχεται σε επαφή με την σκοτεινή πραγματικότητα των ναρκωτικών ένας στους εννέα μαθητές στο νομό Ιωαννίνων!!!

Στα ναρκωτικά από τα θρανία

Από τα χρόνια του σχολείου έρχεται σε επαφή με την σκοτεινή πραγματικότητα των ναρκωτικών ένας στους εννέα μαθητές στο νομό Ιωαννίνων. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από έρευνα για τη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών στους μαθητές , που πραγματοποίησε σε πανελλαδικό επίπεδο το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής. Η έρευνα σε έξι γυμνάσια και πέντε λύκεια του νομού Ιωαννίνων και σε δείγμα 619 μαθητών πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας νομού Ιωαννίνων «Σχεδία» και με τη συνεργασία και την επιχορήγηση του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών. Συγκριτικά με το εθνικό δείγμα, ο νομός Ιωαννίνων βρίσκεται κοντά στο μέσο όρο στην πλειονότητα των συμπεριφορών που σχετίζονται με τη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών. Ωστόσο, χαμηλότερα είναι τα ποσοστά των μαθητών στο νομό συγκριτικά με τα αντίστοιχα του συνόλου των μαθητών της χώρας που καπνίζουν, έχουν κάνει χρήση οποιαδήποτε παράνομης ουσίας (μαθητές 15-19 ετών) και που έχουν κάνει χρήση χασίς τον τελευταίο χρόνο (μαθητές 15-19 ετών). Τέλος, ο νομός Ιωαννίνων κατατάσσεται στους δέκα νομούς με τα χαμηλότερα ποσοστά, αναφορικά με το κάπνισμα, την κατανάλωση αλκοόλ, τη μέθη και τη χρήση οποιασδήποτε παράνομης ουσίας στους μαθητές 13 έως 14 ετών, ενώ κατατάσσεται στους πέντε νομούς της χώρας με τα υψηλότερα ποσοστά στη χρήση εισπνεόμενων ουσιών. Νόμιμες ουσίες Κάπνισμα: Ένας στους εφτά μαθητές που συμμετείχαν στην έρευνα ανέφερε ότι κάπνισε τον τελευταίο μήνα πριν από την έρευνα, ενώ ένας στους δέκα μαθητές καπνίζει καθημερινά και το 4,6% καπνίζουν τουλάχιστον μισό πακέτο τσιγάρα την ημέρα. Τα αγόρια φαίνεται πως καπνίζουν περισσότερο από τα κορίτσια, ενώ στο νομό Ιωαννίνων μόλις το 1% των μαθητών ηλικίας 13 και 14 ετών έχουν καπνίσει τον τελευταίο μήνα πριν από την έρευνα, 1 στους 9 ηλικίας 15 και 16 ετών έχουν καπνίσει και σχεδόν 1 στους 3 ηλικίας 17 και 18 ετών. Τα ποσοστά των μαθητών που καπνίζουν στο νομό αυξάνονται ανάλογα με την ηλικία, καθώς φαίνεται πως ενώ στην εφηβική ηλικία ελάχιστοι καπνίζουν πολλά τσιγάρα την ημέρα, μόλις φτάνουν στα 17 και 18 έτη το ποσοστό αυτό αυξάνεται ραγδαία. Οινοπνευματώδη: Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας στο νομό Ιωαννίνων σχεδόν 3 στους 5 μαθητές που συμμετείχαν στην έρευνα κατανάλωσαν αλκοόλ τον τελευταίο μήνα πριν από την έρευνα, έστω μία φορά, ενώ 1 στους 9 κατανάλωσε αλκοόλ τουλάχιστον δέκα φορές τον τελευταίο μήνα. Επίσης 2 στους 5 μαθητές ηλικίας 15 έως 19 ετών τουλάχιστον μία φορά το μήνα πριν από την έρευνα είχαν καταναλώσει σε μία ημέρα πέντε ποτά στη σειρά. Η πλειονότητα των αγοριών και των κοριτσιών ήπιαν οινοπνευματώδη ποτά τον τελευταίο μήνα πριν από την έρευνα, ενώ σε αυτές τις ηλικίες τουλάχιστον τρεις φορές έχουν μεθύσει στη ζωή τους το 13,3% των αγοριών και το 10,5% των κοριτσιών. Ακόμη, τουλάχιστον δέκα φορές τον τελευταίο μήνα πριν από την έρευνα κατανάλωσαν έστω ένα ποτό το 2,1% των εφήβων ηλικίας 13 έως 14 ετών, το 8,9% ηλικίας 15 έως 16 ετών και το 2,8% ηλικίας 17 έως 18 ετών. Πολύ υψηλό είναι για το νομό Ιωαννίνων το ποσοστό των εφήβων ηλικίας 17 έως 18 ετών (55,6%) που κατανάλωσαν περισσότερα από πέντε ποτά στη σειρά τουλάχιστον μία φορά το μήνα πριν από την έρευνα. Παράνομες ουσίες: Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία για τη χρήση παράνομων ουσιών, καθώς 1 στους 9 μαθητές ηλικίας 15 έως 19 ετών στο νομό Ιωαννίνων έχει κάνει χρήση οποιαδήποτε παράνομης ουσίας τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του με τα αγόρια να έχουν και πάλι στην κατηγορία αυτή τα πρωτεία. Συγκεκριμένα, χασίς έχουν κάνει τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους το 6,5% του συνόλου των μαθητών που συμμετείχαν στην έρευνα και τουλάχιστον τρεις φορές στη ζωή τους το 3,6% του συνόλου των μαθητών. Τουλάχιστον μία φορά τον τελευταίο χρόνο πριν από την έρευνα έκαναν χρήση χασίς το 6,9% των μαθητών ηλικίας άνω των 14 ετών και σε ό,τι αφορά την πρόσφατη χρήση το 9,3% των αγοριών και το 4,4% των κοριτσιών που συμμετείχαν στην έρευνα έκαναν χρήση της παράνομης ουσίας. Ακόμη, χρήση της ουσίας έκσταση τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους έκανε το 1,7% του συνόλου των μαθητών, ενώ 1 στους 8 μαθητές που συμμετείχαν στην έρευνα έχει κάνει τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του χρήση εισπνεόμενων ουσιών. Τέλος, σε ποσοστό 6,9% έχουν κάνει χρήση ηρεμιστικών ή υπνωτικών χωρίς την σύσταση γιατρού οι μαθητές που συμμετείχαν στην έρευνα, τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Συνέντευξη τύπου του δημάρχου Ιωαννίνων


Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος, σήμερα στις δώδεκα και μισή το μεσημέρι, θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου,στους εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Συνελήφθη 56χρονος για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο

Το ύψος του χρέους ανέρχεται σε 84.112,93 ευρώ
Συνελήφθη, χθες το πρωί στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, 56χρονος ημεδαπός, ιδιοκτήτης εταιρείας πλυντηρίων ρούχων, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.To ύψος του χρέους ανέρχεται στο ποσό των 84.112,93 ευρώ.Οι κατηγορίες που βαρύνουν τον 56χρονο αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 παρ. 1 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ.1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Ανησυχία εκφράζει η ΟΛΗΓ για τα έργα του Λιμανιού

Με ανακοίνωσή του ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας, εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τη μη ολοκλήρωση των έργων της Β' φάσης του Λιμένα Ηγουμενίτσας.Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ο Οργανισμός έχει προγραμματίσει την υποδοχή κρουαζιερόπλοιων για τα έτη 2012 και 2013, για την άφιξη των οποίων βασική προϋπόθεση είναι η ολοκλήρωση του έργου της Β’ φάσης του Νέου Λιμένα Ηγουμενίτσας.Σημειώνεται δε «ότι το παραπάνω έργο έχει σημαντικές καθυστερήσεις έχει ξεπεραστεί η αρχική προθεσμία εκτέλεσης του».Η Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε., τέλος επισημαίνει τον κίνδυνο να καταλήξουν όλες οι προσπάθειες προσέλκυσης κρουαζιέρας στο κενό με την μη ολοκλήρωση του έργου έως το 2013, καθώς καθίσταται εν αμφιβόλω η αξιοπιστία του λιμένα ως προορισμού κρουαζιέρας.

Ημερίδα για το Ε.Π. Αλιείας στην Πρέβεζα

Ημερίδα με θέμα «Πλαίσιο εφαρμογής και υλοποίησης των Μέτρων του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΑΛΙΕΙΑΣ 2007-2013» διοργανώνεται στην στη Πρέβεζα, το Σάββατο 19 Μαΐου .Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν από εκπροσώπους των Ειδικών Υπηρεσιών αλιείας οι δυνατότητες χρηματοδότησης δράσεων από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΑΛΙΕΙΑ 2007-2013 που αφορούν επενδύσεις στα εξής:
1. Στα αλιευτικά σκάφη και στην επιλεκτικότητα των αλιευτικών εργαλείων (Μέτρο 1.3).
2. Στις υδατοκαλλιέργειες (Μέτρο 2.1).
3. Στους τομείς της Μεταποίησης και της Εμπορίας προϊόντων αλιείας και υδατοκαλλιέργειας (Μέτρο 2.3).
Η Ειδική Υπηρεσία διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΑΛΙΕΙΑΣ 2007-2013 προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους αλιείς και επενδυτές να συμμετέχουν στην ημερίδα, που θα πραγματοποιηθεί στην Πρέβεζα, το Σάββατο 19 Μαΐου και ώρα 11:00 πμ.

Απορρίμματα και εκθεσιακό κέντρο στη σημερινή συνεδρίαση της ΠΕΔ

Τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων στην Περιφέρεια Ηπείρου θα συζητήσει, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Ηπείρου, το οποίο συνεδριάζει σήμερα στη μία το μεσημέρι.Στην ίδια συνεδρίαση θα συζητηθεί και το αίτημα του Δήμου Ζίτσας για τη δημιουργία αγοράς όπου θα διατίθενται τοπικά προϊόντα στο χώρο και τις εγκαταστάσεις της πρώην Παιδόπολης « Αγία Ελένη».

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να "παγώσει" ο διαγωνισμός για την ΔΩΔΩΝΗ

Το αίτημα των Ενώσεων και των κτηνοτρόφων, αλλά και φορέων της Ηπείρου για «πάγωμα» του διαγωνισμού πώλησης και γενικότερα μη ιδιωτικοποίησης της «Δωδώνης», υιοθετεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας να σταματήσει η διαδικασία.Στην ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων αναφέρονται τα εξής:"Εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας στην πρόθεση για πώληση της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ.Η συνεισφορά της ΔΩΔΩΝΗΣ στην τοπική οικονομία και στο εισόδημα των κτηνοτρόφων της Ηπείρου είναι ανεκτίμητη.Η ΔΩΔΩΝΗ είναι ταυτόχρονα η ισχυρότερη ελληνική εμπορική επωνυμία στο χώρο των τυροκομικών προϊόντων, είναι μια κερδοφόρα επιχείρηση που διατηρεί ηγετικό μερίδιο αγοράς τόσο στην ελληνική όσο και στη διεθνή αγορά.Στη βάση αυτή ενώνοντας τη φωνή μας με ολόκληρη την κοινωνία της Ηπείρου ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ως ελάχιστη ενέργεια στην κατεύθυνση της διάσωσης της γαλακτοβιομηχανίας:
Να ΠΑΓΩΣΕΙ κάθε διαδικασία πώλησης της ΔΩΔΩΝΗΣ και κατά συνέπεια
ΝΑ ΠΑΓΩΣΕΙ ΤΩΡΑ η διαδικασία του διαγωνισμού".

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4.0 R στην Παραμυθιά

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4.0 R σημειώθηκε σήμερα στις 00.22.Το επίκεντρο εντοπίζεται 8 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Καναλακίου και 29 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Άρτας, κοντά στην Παραμυθιά και σε εστιακό βάθος 2 χλμ.Αυξημένη σεισμική δραστηριότητα παρατηρείται αυτές τις μέρες με το ίδιο σεισμικό επίκεντρο.

Αυτοπυροβολήθηκε συνταξιούχος αστυνομικός στα Καρδαμίτισια

Νεκρός βρέθηκε 54χρονος συνταξιούχος αστυνομικός μέσα στο σπίτι του στα Καρδαμίτσια Ιωαννίνων. Από τα μέχρι τώρα στοιχεία προκύπτει ότι ο 54χρονος αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι του με πιστόλι ωστόσο αναμένονται και οι απαντήσεις του ιατροδικαστή.Ο αστυνομικός υπηρετούσε τα τελευταία χρόνια και πριν την συνταξιοδότηση στο Αστυνομικό Τμήμα Ιωαννίνων.Την προανάκριση έχει αναλάβει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ιωαννίνων.