Πέμπτη, 17 Μαΐου 2012

Αναζητείται 23χρονος που πυροβόλησε το αυτοκίνητο και το σπίτι συγχωριανού του!

Αναζητείται από την αστυνομία,23χρονος ο οποίος χθες  το βράδυ στο Αβγό Ιωαννίνων, χρησιμοποιώντας κυνηγετικό όπλο, πυροβόλησε και προκάλεσε φθορές σε σταθμευμένο αυτοκίνητο και στην οικία 47χρονου, με τον οποίον είχε προσωπικές διαφορές.Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά Ιωαννίνων.

Στα... όρια τους και τα νοσοκομεία των Ιωαννίνων

Για τραγικές ελλείψεις κάνει λόγο η ΕΙΝΗ
Δραματική χαρακτηρίζεται η κατάσταση που επικρατεί στα δύο νοσοκομεία των Ιωαννίνων λόγω των περικοπών στην χρηματοδότησή τους αλλά και την έλλειψη ιατρικού προσωπικού, από την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου.Ο πρόεδρος της, Τάκης Νικολόπουλος, με δηλώσεις του, μίλησε για άδεια ταμεία, απλήρωτη εργασία και υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών τονίζοντας πως δεν υπάρχει η πολυτέλεια αναμονής των νέων εκλογών για να παρθούν αποφάσεις που θα αφορούν στην επίλυση των προβλημάτων αυτών ζητώντας ουσιαστικά από την υπηρεσιακή κυβέρνηση του Παναγιώτη Πικραμένου να δώσει άμεσα λύσεις στα φλέγοντα ζητήματα.Για το λόγο αυτό μάλιστα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΙΝΗ αποφάσισε να κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 23 Μαΐου με παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Ηπείρου.

Στο «κόκκινο» τα οικονομικά
Σύμφωνα λοιπόν με τον κ. Νικολόπουλο η πολιτική των τελευταίων ετών που καταδικάστηκε στις πρόσφατες εκλογές, έχει οδηγήσει το δημόσιο σύστημα υγείας ένα βήμα πριν την πλήρη κατάρρευσή του.Αυτό γιατί, σε ότι αφορά το οικονομικό σκέλος, ξεκίνησε η χρονιά με έναν λειψό πρϋπολογισμό και με τη διαβεβαίωση ότι ο ΕΟΠΥΥ θα κάλυπτε τα νοσήλια έγκαιρα ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα στην ρευστότητα των νοσοκομείων.Όμως έστω κι αυτός ο συρρικνωμένος προϋπολογισμός δεν δίνεται στα νοσοκομεία, ο ΕΟΠΥΥ έχει από τον Νοέμβριο του 2011 να πληρώσει για νοσήλια και σε όλα αυτά προστέθηκε και η «αφαίμαξη» των αποθεματικών των νοσοκομείων μετά το «κούρεμα».Αποτέλεσμα όλων αυτών, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΙΝΗ, η καθημερινή υποβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.«Αυτή τη στιγμή έχουμε νοσοκομεία χωρίς σαπούνια και χαρτιά για τις τουαλέτες, χωρίς γάζες, σύριγγες, βελόνες και άλλα αναλώσιμα. Πολύ σύντομα θα αντιμετωπίσουμε κι εδώ στα Γιάννινα τα ίδια προβλήματα αφού τα ταμεία των νοσοκομείων είναι άδεια κι έτσι θα οδηγηθούμε στην αναστολή λειτουργιών», είπε ο κ. Νικολόπουλος τονίζοντας την ανάγκη να αποκτήσουν τα νοσοκομεία άμεσα τη ρευστότητα που τους λείπει αυτή τη στιγμή, ζητώντας η λύση να δοθεί από την υπηρεσιακή κυβέρνηση αφού όπως υποστηρίζει δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο.

Αποψίλωση ιατρικού προσωπικού

Εκτός όμως των οικονομικών προβλημάτων τα νοσοκομεία είναι αντιμέτωπα και με αυτό της υποστελέχωσης με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.Ο κ. Νικολόπουλος αναφέρθηκε σε περιστατικό που συνέβη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο από όπου ένας ασθενής μετακομίσθηκε σε άλλο στη Θεσσαλονίκη αφού δεν υπήρχαν αγγειοχειρουργοί για τον χειρουργήσουν με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του κατά την μεταφορά, λέγοντας ότι αν η κατάσταση αυτή συνεχιστεί το τραγικό αυτό συμβάν δεν θα είναι το μόνο που θα συμβεί.«Αναρωτιέμαι χωράει η λογική της οικονομίας σε τέτοια πράγματα; Πόσο κοστίζει η ζωή ενός ανθρώπου; Έτσι όπως πάμε στο μέλλον θα έχουμε κι άλλα παρόμοια περιστατικά. Ήδη υπάρχουν κλινικές 50-60 ασθενών με μία μόνο νοσηλεύτρια», σημείωσε.Κλείνοντας αφού αναφέρθηκε στην τρίωρη στάση εργασίας την επόμενη Τετάρτη από τις 12 το μεσημέρι και την παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την Περιφέρεια Ηπείρου έκανε λόγο για ανάγκη στήριξη των κινητοποιήσεων από όλη την κοινωνία, αφού μόνο έτσι μπορεί να υπάρξει λύση για να παραμείνει όρθια η δημόσια και δωρεάν υγεία.

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ένα Χρυσό και ένα χάλκινο μετάλλιο για το Κέντρο Θεραπευτικής Ιππασίας Ιωαννίνων στους Αγώνες Special Olympics

Δύο αθλητές του Κέντρου Θεραπευτικής Ιππασίας Ιωαννίνων συμμετείχαν με επιτυχία στο πρωτάθλημα Ιππασίας των Special Olympics που ολοκληρώθηκε την Κυριακή 13 Μαΐου στο κλειστό ιπποδρόμιο του Ολυμπιακού Κέντρου Ιππασίας στο Μαρκόπουλο.Πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η αμαζόνα Βασιλική Ζιώγα στην Ιππική Δεξιοτεχνία στην κατηγορία CS, ενώ την τρίτη θέση στο ίδιο άθλημα και κατηγορία κατέκτησε ο αθλητής Άρης Πετράκης.Προπονήτρια των δύο αθλητών και υπεύθυνη του Κέντρου Θεραπευτικής Ιππασίας Ιωαννίνων είναι η κα Αλεξάνδρα Στεργίου.

ΑΡΤΑ: Επιστημονική ημερίδα για το Δερματικό Καρκίνο

Το Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, με την υποστήριξη του Δήμου Αρταίων και του Ιατρικού Συλλόγου Άρτας, διοργανώνει επιστημονική ημερίδα με θέμα «Δερματικός καρκίνος, Μελανοκυτταρικές αλλοιώσεις, Ηλιοπροστασία και Πρόληψη», η οποία θα γίνει στην Αίθουσα ΣΚΟΥΦΑ, στις 23 Μαΐου, ημέρα Τετάρτη, στις 6.30 το απόγευμα. Ομιλητές θα είναι: ο κ. Μπασούκας Κων/νος, Καθηγητής Δερματολογίας στο Παν/μιο Ιωαννίνων, η κ. Φραγκιά-Τσίβου Κων/να, Δ/ντρια Παθολογοανατόμος της HistoBio Diagnosis και Πρόεδρος του «Μελάμπους» (Οργανισμού για την πρόληψη και αντιμετώπιση του μελανώματος) ο κ. Κωτσιούρος Κων/νος Επιμελητής Α Χειρουργός Γ. Ν. Άρτας και η κ. Αντιγόνη Σ. Σκοπελίτου, Παθολογοανατόμος, Δ/ντρια του Γ.Ν. Αρτας. Συντονισμός από: Α. Σκοπελίτου και Γ. Παπακίτσο, Αναισθησιολόγο, Επιμελητής Β Γ. Ν. Άρτας.Θα γίνει συζήτηση και σχολιασμός με δερματολόγους του Νομού σχετικά με την προσωπική τους εμπειρία, καθώς και συζήτηση με το κοινό, ερωτήσεις και σχόλια.Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ο Δήμος Ιωαννιτών κοντά στο ΚΕΘΕΑ

Στο πλαίσιο συνεργασίας με τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας – Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής (Ο.Κ.Π.Α.Π.Α) του Δήμου Ιωαννιτών ο Αντιπρόεδρος του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. κ. Δημήτρης Παπαδόπουλος πραγματοποίησε σεμινάριο με θέμα: « Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων» στα μέλη της πρωϊνής και της βραδινής κοινότητας του ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΥ.Το σεμινάριο εντάσσεται σε έναν ευρύτερο κύκλο εκπαιδευτικών συναντήσεων που απευθύνονται στα μέλη του ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΥ και πραγματοποιούνται εθελοντικά από ενδιαφερόμενους φορείς με στόχο την ενημέρωση, εκπαίδευση και την επαγγελματική τους κατάρτιση καθώς και την απόκτηση επαγγελματικών εφοδίων.

Ανάβαση στον ιστορικό Γράμμο από τον Ορειβατικό Σύλλογο Ιωαννίνων

Η Λίμνη Γκιστόβα στο Γράμμο
Ανάβαση στον Γράμμο (2.521μ) θα πραγματοποιήσει ο Ορειβατικός Σύλλογος Ιωαννίνων την Κυριακή 20 Μαΐου 2012.Θα γίνουν δύο (3) πορείες.Η πρώτη πορεία διάρκειας 11 ωρών (κατηγορία Γ’) θα ξεκινήσει από το χωριό Πληκάτι, θα ανεβεί στην κορυφή Ρασντόλι (1975μ) και μέσω της κορυφογραμμής θα περάσει από την ψηλότερη κορυφή του Γράμμου (2521μ) και θα φτάσει στη λίμνη Γκιστόβα (2350μ). Στην πορεία μπορούν να συμμετέχουν μόνο έμπειροι ορειβάτες με τον κατάλληλο εξοπλισμό.Η δεύτερη πορεία διάρκειας 9 ωρών (κατηγορία Γ’) θα ξεκινήσει από το χωριό Πληκάτι, θα ανεβεί στην κορυφή Ρασντόλι (1975μ) και μέσω της κορυφογραμμής θα φτάσει στην ψηλότερη κορυφή του Γράμμου (2521μ). Στην πορεία μπορούν να συμμετέχουν μόνο έμπειροι ορειβάτες με τον κατάλληλο εξοπλισμό.Η τρίτη πορεία διάρκειας 6 ωρών (κατηγορία Α’) θα ξεκινήσει από το χωριό Πληκάτι και θα ανεβεί στην κορυφή Ρασντόλι (1975μ). Στην πορεία μπορούν να συμμετέχουν και αρχάριοι ορειβάτες με τον κατάλληλο εξοπλισμό.Αναχώρηση 06:30π.μ. από την Περιφέρεια Ηπείρου.Αρχηγοί: Αντώνης Βρόικος, Σάκης ΜατσούληςΠληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Ορειβατικού Συλλόγου, 28ης Οκτωβρίου 17Α (εντός στοάς) καθημερινά 19:00-21:00. Τηλ. 26510-22138. http://www.orivatikos.gr.

Εκδήλωση για το Μουσείο Αργυροτεχνίας Ιωαννίνων

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, ο Δήμος Ιωαννιτών και η 8η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων διοργανώνουν εκδήλωση με αφορμή την έναρξη των εργασιών υλοποίησης του Μουσείου Αργυροτεχνίας Ιωαννίνων.Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 22 Μαΐου, στις επτά το απόγευμα, στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων στο Ιτς Καλέ στο Κάστρο. Η εκδήλωση είναι ελεύθερη για το κοινό.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
-Χαιρετισμοί
-Ομιλία με θέμα: «Ξαναζωντανεύουν άραγε τα κάστρα;» από τον κ. Γιάννη Κίζη, Αρχιτέκτονα –Καθηγητή ΕΜΠ
-Ομιλία με θέμα: «Για ένα μουσείο των τεχνικών του χρυσού και του αργύρου στα Γιάννενα» από την κ. Γιώτα Οικονομάκη –Παπαδοπούλου, Ιστορικό Τέχνης
-Παραδοσιακοί χοροί από το χορευτικό τμήμα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών
-Μικρό κέρασμα

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Κακόβουλο λογισμικό σε ηλεκτρονικές σελίδες του Διαδικτύου

Κακόβουλο λογισμικό εντοπίστηκε για άλλη μια φορά στο διαδίκτυο, στο οποίο εμφανίζεται μήνυμα για δήθεν μπλοκάρισμα ηλεκτρονικών σελίδων και αντίστοιχα των χρηστών των σελίδων αυτών από την Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ). Στο συγκεκριμένο μήνυμα αναφέρεται πως για την απεμπλοκή απαιτείται η αποστολή 50 ευρώ μέσω προπληρωμένης κάρτας (Paysafecard), προκειμένου να επανέλθει ο υπολογιστής στην κανονική του λειτουργία. Πρόκειται για ιστοσελίδες που παρέχουν τη δυνατότητα για παράνομο "κατέβασμα" ταινιών, τραγουδιών και άλλων ψηφιακών αρχείων. Τα παραπάνω επισημαίνονται στο δελτίο τύπο που εκδόθηκε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας. Η ανακοίνωση συγκεκριμένα αναφέρει:Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το κακόβουλο λογισμικό φιλοξενείται σε ιστοσελίδες του διαδικτύου, στις οποίες οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να κατεβάζουν ψηφιακά αρχεία με οπτικοακουστικό υλικό (τραγούδια, ταινίες κ.ά.) και προσβάλει υπολογιστές με λειτουργικό σύστημα Windows.Συγκεκριμένα, κατά τη διαδικασία «φόρτωσης» της ιστοσελίδας, εμφανίζεται αυτόματα στην οθόνη του υπολογιστή μήνυμα, το οποίο ενημερώνει το χρήστη ότι έχουν εντοπιστεί παράνομα μουσικά αρχεία και για το λόγο αυτό ο υπολογιστής του έχει πλέον μπλοκαριστεί από την Ελληνική Αστυνομία.Στην περίπτωση που ο χρήστης συμπληρώσει τον αριθμό της προπληρωμένης κάρτας, αυτός αποστέλλεται σε συγκεκριμένη ηλεκτρονική διεύθυνση και αποθηκεύεται σε βάση δεδομένων που έχει δημιουργηθεί, παρέχοντας πλέον πρόσβαση στα συγκεκριμένα στοιχεία από άλλα άτομα.Από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει σχηματιστεί δικογραφία, η οποία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.Καλούνται οι πολίτες που τυχόν έχουν εντοπίσει ή έχει προσβληθεί ο υπολογιστής τους, από το συγκεκριμένο κακόβουλο λογισμικό, να μην εισαγάγουν το ποσό που δήθεν απαιτείται για την απεμπλοκή του και σε κάθε περίπτωση, εφόσον επιθυμούν, μπορούν να υποβάλλουν έγκληση στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (Λ. Αλεξάνδρας 173, Τ.Κ. 11522, Αμπελόκηποι).Ως λύση προτείνεται η επανεκκίνηση του ηλεκτρονικού υπολογιστή σε ασφαλή λειτουργία (F 8 και επιλογή safe mode κατά την εκκίνηση) και στη συνέχεια να πραγματοποιηθεί επαναφορά του συστήματος σε ημερομηνία προγενέστερη από την ημερομηνία που εμφανίσθηκε το μήνυμα (Εργαλεία Συστήματος Επαναφορά συστήματος).Σημειώνεται ότι οι πολίτες πριν εκτελέσουν την επαναφορά λειτουργίας του συστήματος πρέπει να ενημερωθούν μέσω της ακόλουθης ιστοσελίδας http://windows.microsoft.com/el-gr/windows-vista/What-is-System-Restore, για την έννοια της επαναφοράς συστήματος και για το είδος των αρχείων που τροποποιούνται κατά την εφαρμογή της.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προσβολή από το κακόβουλο λογισμικό, απευθυνθείτε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα εξής στοιχεία επικοινωνίας:
-Τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476464 και 210-6476461
-E-mail ccu@cybercrimeunit.gov.gr & 11012@hellenicpolice.gr.

Ο Tέρενς Κουΐκ και ο Βασίλης Χήτος ξανασυναντήθηκαν μετά από χρόνια

Ο Tέρενς Κουΐκ και ο Βασίλης Χήτος ξανασυναντήθηκαν μετά από χρόνια, στο κοινό αγώνα που κάνουν οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» του Πάνου Καμμένου. Ο παρουσιαστής και ο ρεπόρτερ επί χρόνια εργάστηκαν στον τηλεοπτικό σταθμό ΑNTENNA TV. Το φθινόπωρο του 1997 λίγο πριν την κατάρρευση των παρατραπεζών και οι δυο τους είχαν μπει νύχτα στην Αλβανία, καθώς ο Τέρενς προετοίμαζε μεγάλο αφιέρωμα για τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο. Το γύρισμα όμως δεν έγινε ποτέ καθώς επακολούθησε η ένοπλη εξέγερση που πήρε διαστάσεις επιδημίας. Στην παρέα ήταν και ο τότε σκηνοθέτης των ειδήσεων Γιώργος Νταούλης, που πήρε μια «αξέχαστη» γεύση από την τότε Αλβανία των καρόδρομων και των Mercedes.

Αλβανικά λεωφορεία παράνομα πηγαινοέρχονται στην Ελλάδα

ΓΡ. ΓΚΙΚΑΣ (Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων): Το Κράτος χάνει φόρους…
Φαίνεται ότι η πρόσφατη απαγόρευση του υπουργείου Μεταφορών σε ορισμένες Αλβανικές εταιρίες, που εκτελούν δρομολόγια από την Αλβανία στην Ελλάδα και δεν πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις, περνάει στα… ψιλά, αφού τα δρομολόγια, σύμφωνα με πληροφορίες, συνεχίζονται κανονικά!Οι εταιρίες, προφανώς εκμεταλλευόμενες την γενικότερη ακυβερνησία στη χώρα, δεν πτοούνται από την απαγόρευση, την ώρα όμως που το Ελληνικό κράτος συνεχίζει να χάνει πολλά χρήματα, αφού αυτές οι εταιρίες δεν πληρώνουν τους ανάλογους φόρους. Αυτό τόνισε χθες στον «Πρωινό Λόγο» και ο Πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων κ. Γρηγόρης Γκίκας, ερωτηθείς για τα καθημερινά… πήγαινε- έλα των Αλβανικών λεωφορείων στην Ελλάδα, μέσω της Ηπείρου.«Η ουσία είναι ότι το Ελληνικό κράτος χάνει τους φόρους, αφού εκδίδουν Αλβανικά εισιτήρια ακόμη και στην Ελλάδα, αλλά δεν αποδίδουν κανένα φόρο. Έχω ενημερώσει σχετικά όλες τις αρχές, αλλά η ακυβερνησία επηρεάζει τα πάντα» σημείωσε.

Η απόφαση…

Η απόφαση του υπουργείου Μεταφορών για την απαγόρευση κυκλοφορίας ορισμένων μεταφορικών εταιριών δόθηκε χθες στη δημοσιότητα από την Περιφέρεια Ηπείρου.Στην απόφαση τονίζεται, μεταξύ άλλων, ότι οι μεταφορείς σε τακτικές γραμμές μεταξύ της Ελλάδας και χωρών που δεν είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να πληρούν ένα σύνολο προϋποθέσεων, μεταξύ των οποίων και πρόσθετες προϋποθέσεις, όπως υποχρεωτική συνεργασία αλλοδαπού με Έλληνα μεταφορέα.Στην απόφαση τονίζεται, ότι οι εταιρίες που κάνουν αυτά τα δρομολόγια θα έπρεπε έως τις 13 Μαΐου (έως την περασμένη Κυριακή δηλαδή) να είχαν αποδείξει, ότι πληρούσαν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις. Αν δεν το είχαν κάνει, τότε από την Δευτέρα που μας πέρασε, θα τους απαγορευόταν η εκτέλεση των δρομολογίων. Όμως ορισμένες μόνο από τις εταιρίες έστειλαν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και έτσι το υπουργείο αποφάσισε να απαγορεύσει τη διεξαγωγή δρομολογίων στις άλλες εταιρίες, που διέρχονται από τα Τελωνεία Κακαβιάς, Κρυσταλλοπηγής, Μαυροματίου και Μέρτζιανης. Μια απόφαση όμως, που όπως φαίνεται καταστρατηγούν οι ίδιες οι εταιρίες, με το υπουργείο να μένει… απαθές!

Κίνδυνος – θάνατος…
Βέβαια, είναι γνωστό ότι τα λεωφορεία που κάνουν τα δρομολόγια από την Αλβανία στην Ελλάδα στην συντριπτική του πλειοψηφία είναι κίνδυνος θάνατος! Αρκετές φορές έχουν προκαλέσει ατυχήματα, ενώ παραμένουν ασυντήρητα, με πολλούς Ηπειρώτες να διαμαρτύρονται για τη συμπεριφορά τους στο δρόμο και να ρωτούν, για ποιο λόγο έκλεισε το ΚΤΕΟ της Κακαβιάς και πλέον τα… σαραβαλάκια περνούν ανενόχλητα στην Ελλάδα. «Ποιος θα τα ελέγξει; Τα πιο πολλά δεν θα έπρεπε καν να κυκλοφορούν στους δρόμους» λένε αγανακτισμένοι πολλοί Ηπειρώτες.

Πεσμένη η κίνηση…

Και όλα τα παραπάνω, τη στιγμή που η κίνηση στο υπεραστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων είναι αρκετά μειωμένη, αφού η κρίση έχει πλήξει και τον τομέα των μεταφορών. Όπως είπε ο Πρόεδρός του κ. Γρηγόρης Γκίκας, οι μεταφορικές εταιρίες έχουν επηρεαστεί, ενώ «η κρίση είναι άμεσα συνυφασμένη και με την τιμή του πετρελαίου, που έχει φθάσει στα ύψη».

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου στον ΠΑΣ Γιάννενα

Στην αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου κατά 1.420.000 ευρώ προχωράει η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννενα μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης.Για την ανάγκη στήριξης της ομάδας και από όλους επιχειρηματίες,μίλησε σε χθεσινή του συνέντευξη ο πρόεδρος των Ηπειρωτών, Γιώργος Χριστοβασίλης. Ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΣ Γιάννενα,μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής:«Σίγουρα υπάρχουν οικονομικά προβλήματα και γι' αυτό άλλωστε στη νέα σεζόν θα έχουμε μειωμένο μπάτζετ. Πραγματοποιώ επαφές με επιχειρηματίες και παράγοντες της περιοχής, που γνωρίζω ότι αγαπούν πραγματικά την ομάδα και τους ζητώ να έρθουν κοντά της.Θέλω να πιστεύω ότι θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα και εφόσον επιθυμούν να αναλάβουν και ενεργό συμμετοχή, σε όποιο κομμάτι θεωρούν ότι γνωρίζουν και μπορούν να τα καταφέρουν. Όλοι δείχνουν καλή διάθεση προς το πρόσωπό μου, αλλά και την ομάδα πάνω απ' όλα. Η οικονομική κατάσταση, όμως, πλήττει όλες τις επιχειρήσεις αυτή την εποχή κι αυτό αποτελεί τροχοπέδη στο να έχουν την άνεση να δώσουν άμεσα, τουλάχιστον, χρήματα στην ομάδα.Τους κατανοώ, εφόσον είμαι κι εγώ επιχειρηματίας, οπότε γνωρίζω πολύ καλά τα προβλήματα. Ελπίζω, όμως, ότι όσο μπορεί ο καθένας θα βοηθήσει γιατί πραγματικά πρέπει να έρθουν κι άλλοι επιχειρηματίες κοντά αν θέλουμε να γίνει η υπέρβαση.Μόνος μου είναι, πλέον δύσκολο να κινούμαι. Είμαι ανοικτός και πρόθυμος σε κάθε πρόταση που μπορεί να είναι για το συμφέρον του ΠΑΣ. Μην ξεχνάτε ότι, ήδη, έχει αποφασισθεί αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, οπότε όποιος επιθυμεί μπορεί να έρθει να αγοράσει μετοχές και να συμμετέχει ενεργά στην ΠΑΕ».

Φορτισμένη συγκινησιακά η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Άρτας

Φορτισμένη συγκινησιακά ήταν η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Άρτας που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη και η οποία ήταν η τελευταία στην οποία παρέστησαν με την ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου, οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, της μέσης και της μείζονος, Όλγα Γεροβασίλη- νεοεκλεγείσα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-και Γιώργος Παπαβασιλείου αντίστοιχα, οι οποίοι παραιτήθηκαν.Ο κ. Παπαβασιλείου ανακοίνωσε την εκλογή του Κ. Πατήλα ως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης "Κοντά στο δημότη". Τη θέση του κ. Παπαβασιλείου στο Δ.Σ. καταλαμβάνει ο Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου ενώ τη θέση της κυρίας Γεροβασίλη καταλαμβάνει ο Κώστας Σκορδής.

10 εκ. ευρώ για το αποχετευτικό της ΚόνιτσαςΗ κατασκευή αποχετευτικού δικτύου ακαθάρτων και μονάδας βιολογικού καθαρισμού στην Κόνιτσα, εγκρίθηκε να χρηματοδοτηθεί από το ΕΠΠΕΡΑΑ με προϋπολογισμό 10 εκ. ευρώ.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Αναβιώνουν τα ανθεστήρια

Τα ανθεστήρια, μια γιορτή λουλουδιών, αναβιώνουν στην Πρέβεζα. Η ανθοκομική έκθεση θα είναι διήμερη και θα πραγματοποιηθεί και την Παρασκευή 18 και το Σάββατο 19 Μάη, περιμετρικά της πλατείας Ανδρούτσου.

Παραλίγο να θρηνήσουμε θύματα στην Ηγουμενίτσα από πτώση μπαλκονιού!

Ένα απίστευτο ατύχημα συνέβη χθες το μεσημέρι στις 2, όταν αποκολλήθηκε μέρος από τον σοβά μπαλκονιού, στο κέντρο της Ηγουμενίτσας. Περαστικός από το σημείο δέχθηκε τα μεγάλα κομμάτια στο κεφάλι και μεταφέρθηκε στο κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας με ανοιγμένο κεφάλι. Ευτυχώς που έκοψε την ταχύτητα τους η τέντα καφετέριας που βρίσκεται κάτω από την οικία που αποκολλήθηκαν τα μεγάλα και βαριά κομμάτια του σοβά. Τύχη βουνό είχαν και η θαμώνες της καφετέριας, αφού την σίγουρη πτώση στα κεφάλια τους ανέκοψε η τέντα.Στο σημείο έπινε τον καφέ της και γυναίκα μαζί με το μωρό της οποίο ήταν στο καροτσάκι του, και γλίτωσαν τον τραυματισμό από καθαρή τύχη! Υλικές ζημιές υπέστη και ΙΧ που ήταν παρκαρισμένο στο σημείο.

Αργυροπελεκάνοι στη Λίμνη των Ιωαννίνων!!!

Μια ευχάριστη και απροσδόκητη έκπληξη περίμενε τους καταμετρητές που συμμετέχουν στη φετινή Πανευρωπαϊκή απογραφή των κορμοράνων, δίπλα στη Μονή Ντουραχάνης, στις όχθες της Λίμνης των Ιωαννίνων. Μια ομάδα από 29 αργυροπελεκάνους (Pelecanus crispus) κούρνιαζαν στις νησίδες, μια σπάνια εικόνα αφού το είδος έχει καταγραφεί εδώ ελάχιστες φορές.Οι αργυροπελεκάνοι είναι το παγκοσμίως απειλούμενο είδος που έκανε γνωστές τις Πρέσπες σε ολόκληρο τον πλανήτη αφού εκεί φωλιάζει πλέον το 15% του πληθυσμού ολόκληρης της γης, αποτέλεσμα των πολύχρονων επιτυχημένων δράσεων διατήρησης, σε αντίθεση με τις θλιβερές πρόσφατες καταστροφές των αποικιών τους στον Αμβρακικό κόλπο.Η προέλευση των πουλιών αποτέλεσε επίσης έκπληξη για τους ορνιθολόγους της Ορνιθολογικής, που με τα ειδικά τηλεσκόπια τους εντόπισαν σε έναν από τους επισκέπτες, που είναι κυρίως ανήλικα πουλιά, δαχτυλίδι που διάβασαν από απόσταση τους κωδικούς του. Έμαθαν λοιπόν, από στην βάση δεδομένων όπου καταχωρούνται αυτές οι πληροφορίες, ότι το δαχτυλίδι τοποθετήθηκε στο πόδι του πουλιού όταν ήταν ακόμη νεοσσός, στις 8 Ιουνίου του 2010 στις τεχνητές πλατφόρμες της Κερκίνης όπου και γεννήθηκε. Το γεγονός αυτό έχει μεγάλο επιστημονικό ενδιαφέρον αφού ελάχιστα άτομα του είδους είναι γνωστό να διασχίζουν τα βουνά της Πίνδου, προτιμώντας τους κοντινότερους υγροτόπους της Μακεδονίας και της Θράκης.Πάντως οι μέρες περνούν νωχελικά για τα πουλιά που φαίνεται ότι εκτός από μια ασφαλή κούρνια έχουν βρει και κατάλληλο χώρο τροφοληψίας δίπλα στον καλαμώνα, μεγάλο μέρος του οποίου έχει πλέον παρασυρθεί από τους ανέμους μετά τις άστοχες επεμβάσεις κοπής τους που πραγματοποιήθηκαν εκεί πριν λίγα χρόνια. Παρόλα αυτά η κατάλληλη διαχείριση του χώρου στο μέλλον μπορεί να επαναφέρει τόσο τον καλαμώνα όσο και να δημιουργήσει κατάλληλο χώρο για τη μόνιμη φιλοξενία των διάσημων αυτών πουλιών εδώ, που προσελκύουν εκατοντάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο στις Πρέσπες, την Καστοριά και την Κερκίνη.

ΣΕ ΚΑΣΤΡΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ - Αποσπασματικές παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού

Με μία σειρά πρόσκαιρων παρεμβάσεων που περισσότερο αποσπασματικές μοιάζουν παρά με συντονισμένες ενέργειες, επιχειρεί ο δήμος Ιωαννιτών, σε συνεργασία με το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων και τους κατοίκους του Κάστρου να αντιμετωπίζουν τα κυκλοφοριακά προβλήματα ενόψει και της αύξησης της κίνησης που παρατηρείται τη θερινή περίοδο. Έτσι, από νωρίς το πρωί συνεργεία του δήμου Ιωαννιτών άρχισαν την επανατοποθέτηση των πορτοκαλί διαχωριστικών στην πλατεία Μαβίλη μέχρι την Κυρά Φροσύνη, τα περισσότερα εκ των οποίων ήταν κατεστραμμένα, ενώ ακολούθησε συνάντηση με εκπροσώπους των κατοίκων του Κάστρου, προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα με τη διέλευση, αλλά κυρίως με την στάθμευση οχημάτων εντός του Κάστρου. Παρών από το πρωί ο υπεύθυνος κυκλοφοριακής αγωγής του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων Επαμεινώνδας Ζήκος που τόνισε, ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα γίνει επαναχρωματισμός των διαβάσεων πεζών στην παραλίμνια περιοχή, όπως επίσης και ότι θα δημιουργηθεί μία νέα διάβαση πεζών στην περιοχή του «12», ώστε να υπάρχει πιο εύκολη πρόσβαση στο εσωτερικό του Κάστρου. Σημαντικό πρόβλημα προς επίλυση είναι και το θέμα της στάθμευσης εντός του Κάστρου, με τον κ. Ζήκο να τονίζει, πως καταγράφονται πολλές παραβάσεις από τα συνεργεία της Τροχαίας και της Δημοτικής Αστυνομίας. Από την πλευρά του ο Στέφανος Βασιλειάδης εκ των κατοίκων του Κάστρου τόνισε πως τα προβλήματα είναι πάρα πολλά και απαιτείται υπομονή και επιμονή από όλους προκειμένου να αντιμετωπιστούν.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Τέσσερις πραγματικά καινοτόμες προτάσεις βραβεύτηκαν από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας ΔΑΣΤΑ & Γραφείο Διαμεσολάβησης) σε συνεργασία με το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου βράβευσαν την Τρίτη στο Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου, τα επιχειρηματικά σχέδια που προέκυψαν από το Διαγωνισμό Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «Οδύσσειες Καινοτομίας 2012».Αυτή η πρωτοβουλία είναι αποτέλεσμα συντονισμένων προσπαθειών όπου άνθρωποι, ιδέες και τεχνολογία αλληλεπίδρασαν για τη μετατροπή της επιστημονικής γνώσης σε καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες. Στην τελετή απονομής των βραβείων ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Καθηγητής Τριαντάφυλλος Αλμπάνης τόνισε ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αναπτύσσεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και ότι η βράβευση δεν είναι το τέλος αυτής της προσπάθειας αλλά η αρχή.

Το θέμα του ΧΥΤΑ Ελληνικού θα συζητήσουν αύριο οι δήμαρχοι

Με βασικό θέμα τη διαχείριση των σκουπιδιών στην Ήπειρο συνεδριάζει αύριο στη 1 το μεσημέρι η ΠΕΔ Ηπείρου στα γραφεία της, στα Γιάννενα. Στο κεντρικό θέμα της «Διαχείρισης των στερεών αποβλήτων στην Περιφέρεια Ηπείρου», αναμένεται να συζητηθεί και το θέμα που προέκυψε με τον ΧΥΤΑ Ηπείρου και τη ρύπανση των πηγών, θέμα που αντιμετωπίζουν με ευαισθησία οι δήμαρχοι γιατί αφορά πρωτίστως τις τοπικές κοινωνίες. Για το ίδιο θέμα θα συζητήσει και ο ΦΟΣΔΑ που θα ακολουθήσει δύο ώρες μετά με τους δημάρχους των Ιωαννίνων.

Προεγκρίθηκε από το ΥΠΕΚΑ η χωροθέτηση της μονάδας επεξεργασίας Α.Σ.Α. Ηπείρου

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, με απόφαση που υπογράφτηκε στις 9 Μαΐου, προενέκρινε τη χωροθέτηση της Μονάδας επεξεργασίας στερεών απορριμμάτων στη θέση «Λατομείο Εγνατία» του Ν. Ιωαννίνων, κατόπιν της Προκαταρκτικής Περιβαλλοντικής Εκτίμησης και Αξιολόγησης του έργου.Παράλληλα η Περιφέρεια, την περασμένη εβδομάδα με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, ανέδειξε το μελετητικό σχήμα για την εκπόνηση της μελέτης, (προϋπολογισμού 445.840,03 ευρώ πλέον ΦΠΑ), ολοκληρώνοντας σε αυτό το στάδιο τις απαραίτητες ενέργειες και διαδικασίες για την ωρίμανση κατασκευής του έργου.Σύμφωνα με την προέγκριση του ΥΠΕΚΑ, η μονάδα θα κατασκευαστεί σε γήπεδο συνολικής έκτασης 150 στρεμμάτων, που ανήκει διοικητικά στο Δήμο Δωδώνης. Στην απόφαση του Υπουργείου λαμβάνονται υπόψη οι θετικές γνωμοδοτήσεις 27 φορέων της Ηπείρου και της Κεντρικής Διοίκησης.

Στα χέρια της Αστυνομίας οι ληστές που "χτύπησαν" το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Πρέβεζα

Πολυμελής σπείρα σκληρών κακοποιών, οι οποίοι τα τελευταία περίπου δύο χρόνια (από τον Ιούνιο του 2010) διέπρατταν ληστείες σε τράπεζες, ταχυδρομεία, χρηματαποστολές, αλλά και σε ATM, σε διάφορες περιοχές της χώρας, με συνολική λεία, που αγγίζει τα δύο εκατομμύρια ευρώ, εξαρθρώθηκε από το τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής.Οι κακοποιοί της σπείρας, με διαφορετική, κάθε φορά, σύνθεση και χρησιμοποιώντας βαρύ οπλισμό, είχαν διαπράξει δεκάδες ληστείες,μεταξύ των οποίων και αυτή στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Πρέβεζα.Σε τρεις περιπτώσεις ήρθαν αντιμέτωποι με αστυνομικούς, τους οποίους πυροβόλησαν με καλάσνικοφ και πιστόλια και τραυμάτισαν σοβαρά τρεις από αυτούς.Για συμμετοχή στη συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση έχουν συλληφθεί, έως στιγμής, τέσσερα άτομα 46, 41, 25 και 33 χρόνων, ενώ αναζητούνται άλλα επτά.Σύμφωνα με την αστυνομία, η σπείρα είχε δομημένη οργάνωση με διακριτούς ρόλους των μελών της, με ηγετικά στελέχη, επιτηρητές, τσιλιαδόρους, συντονιστές της μεταξύ τους επικοινωνίας, εκτελεστικά μέλη. Για να εξασφαλίζουν τη μετάβαση και διαφυγή τους προς και από τους τόπους των ληστειών και των κλοπών, έκλεβαν διάφορα οχήματα, στα οποία τοποθετούσαν πλαστές πινακίδες. Επίσης, στο πλαίσιο της οργανωμένης δράσης τους, νοίκιαζαν διαμερίσματα και άλλους χώρους σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, όπου έκρυβαν τον εξοπλισμό τους (οπλισμό, βαριοπούλες, φιάλες οξυγόνου, κράνη, είδη ρουχισμού, κλεμμένα οχήματα κλπ).