Παρασκευή, 11 Μαΐου 2012

Επιμηκύνεται ο χρόνος αποπληρωμής των δανείων της ΔΕΥΑΙ

Την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου της ΔΕΥΑΙ ενέκρινε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.Το αίτημα αυτό είχε κατατεθεί από τη Διοίκηση της επιχείρησης και τον Δήμαρχο Ιωαννίνων Φίλιππα Φίλιο ώστε να δοθεί οικονομική ανάσα, κυρίως στο Δήμο, που ως εγγυητής του δανείου, καλούνταν να καταβάλλει το ποσό του 1,8 εκατομμυρίου που αντιστοιχεί στην ετήσια δόση.Ο χρόνος επιμήκυνσης, με την τελευταία απόφαση, φτάνει πλέον στην εικοσαετία, γεγονός που πρακτικά σημαίνει ότι η δόση μειώνεται περίπου στο ήμισυ και μπορεί να καλυφθεί από την ίδια την επιχείρηση.Έτσι ο Δήμος αποδεσμεύεται από τις υποχρεώσεις που απέρρεαν και σε μία εποχή εξαιρετικά δύσκολη μπορεί να πάρει οικονομικά ανάσα και να αξιοποιήσει τα χρήματα αυτά για νέα έργα και την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Μια διαφορετική ημερίδα στα Γιάννενα

Η διαπολιτισμικότητα στην Ελλάδα: διαφορετική εκπαιδευτική πράξη,μια πολυποίκιλη κοινωνική διαδρομή
Την πρώτη ημέρα μετά τη λήξη των μαθημάτων της φετινής σχολικής χρονιάς για τα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας, Παρασκευή 18 Μαΐου, επέλεξε η Πράξη «Εκπαίδευση Αλλοδαπών και Παλιννοστούντων Μαθητών» για να πραγματοποιήσει μια ενδιαφέρουσα, πρωτότυπη εκδήλωση στην πόλη των Ιωαννίνων, στο Ξενοδοχείο Du Lac, A. Μιαούλη & Ίκκου, και ώρα 9:00 – 14:00.Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της Υποδράσης που ασχολείται με την Ενημέρωση των συμμετεχόντων σε μελέτες και έρευνες επί των αποτελεσμάτων, η Ημερίδα έχει στόχο να παρουσιάσει τη μέχρι τώρα πορεία όλων των Δράσεων της Πράξης στην εκπαιδευτική κοινότητα της περιφέρειας των Ιωαννίνων, καθώς και να αναφερθεί σε ενδεικτικά παραδείγματα εφαρμογών που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιό τους.Εκπρόσωποι από τις 10 συνολικά Δράσεις που περιλαμβάνει και συνδυάζει η Πράξη «Εκπαίδευση Αλλοδαπών και Παλιννοστούντων Μαθητών» θα αναφερθούν στον τύπο και τις ιδιαιτερότητες των διδακτικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων που έθεσαν σε εξέλιξη, στη μέχρι τώρα πορεία των επιμέρους έργων, στο εκπαιδευτικό και επιμορφωτικό υλικό που παράγεται, τα συγκεκριμένα οφέλη για μαθητές, εκπαιδευτικούς, τα σχολεία και την κοινότητα εν γένει, μέσα από συγκεκριμένα παραδείγματα καλών ή προτεινόμενων πρακτικών.Να σημειωθεί ότι σε λίγες ημέρες ολοκληρώνεται το δεύτερο σχολικό έτος εφαρμογής της Πράξης σε όλη την ελληνική επικράτεια, σε περισσότερα από 600 σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων (από το νηπιαγωγείο μέχρι και το λύκειο). Η Πράξη υλοποιείται κεντρικά από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με τη συνδρομή πανεπιστημιακών ιδρυμάτων από όλη τη χώρα, ανάμεσά τους φυσικά και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Η υλοποίησή της πραγματοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους.Η ημερίδα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, στελέχη της εκπαίδευσης, γονείς, ερευνητές αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο, και είναι ανοιχτή στο κοινό.

ΑΡΤΑ:Βελτίωση του δρόμου Αθαμάνιο – Θεοδώριανα

Τη δημοπράτηση του έργου για τη βελτίωση – ασφαλτόστρωση του δρόμου Αθαμάνιο – Θεοδώριανα (β΄ φάση), με προϋπολογισμό 500.000 ευρώ ενέκρινε στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή.

Για διάλυση και αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ μίλησε ο Βενιζέλος στο Εθνικό Συμβούλιο

Τις παραιτήσεις των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ ζήτησε και έλαβε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη συνεδρίαση του οργάνου, το μεσημέρι της Παρασκευής.Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα συγκροτήσει ειδική επιτροπή για τη διοργάνωση του συνεδρίου, στις 3 Σεπτεμβρίου 2012.«Δεν υπάρχουν πλέον όργανα, διαλύονται όλα. Υπάρχει μόνο ο πρόεδρος» είπε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε ότι «δεν μιλάω ούτε για ανασυγκρότηση ούτε για επανίδρυση. Μιλάω για αναγέννηση. Να επιστρέψουμε στη μήτρα της παράταξης.»Στην τοποθέτηση του ο κ. Βενιζέλος, ανέλυσε την κατάσταση της χώρας λέγοντας ότι δεν μπορεί να διατηρηθεί η διάλυση των πάντων, και προχώρησε για πρώτη φορά σε γενναία αυτοκριτική.Μίλησε για τα θετικά που προσέφερε διαχρονικά η παράταξη στη χώρα, αναγνώρισε όμως και τις γενικότερες ευθύνες της, τη νοοτροπία του κρατισμού και της πελατειακής λογικής που καλλιέργησε.«Η παράταξη ηττήθηκε εδώ και καιρό από αυτή τη λογική να απομυζούμε το κράτος, και ενώ το κράτος δεν υπάρχει πια κάποιοι υπόσχονται να συνεχιστεί η απομύζησή του. Όταν το αντιληφθεί αυτό η κοινωνία θα γίνει μακελειό» προειδοποίησε.Αναφέρθηκε και η περίπτωση του Α.Τσοχατζόπουλου, λέγοντας ότι η υπόθεση είναι η επιτομή της σήψης ενός ολόκληρου συστήματος.Το μόνο όργανο που θα λειτουργεί το επόμενο διάστημα είναι η εθνική οργανωτική επιτροπή συνεδρίου -στην οποία θα συμμετάσχουν τα μέλη της επιτροπής εκλογικού αγώνα και άλλα στελέχη- η οποία θα επιλέξει μια ολιγομελή γραμματεία.«Η αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ θα πάει σε βάθος. Ο επόμενος πρόεδρος θα είναι 30 ετών» κατέληξε.Το μεσημέρι της Κυριακής ο κ. Βενιζέλος θα μιλήσει στους βουλευτές (και υποψήφιους) του ΠΑΣΟΚ στους οποίους αναμένεται να αναλύσει το ιδεολογικό στίγμα του Κινήματος.Το απόγευμα θα έχει την τελευταία συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα στο πλαίσιο της τρίτης και τελευταίας διερευνητικής εντολής.Το μεσημέρι του Σαββάτου θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο για να καταθέσει την εντολή.

Στις 16 Μαΐου οι φοιτητικές εκλογές

Στις 16 Μαΐου θα διεξαχθούν φέτος οι φοιτητικές εκλογές στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.Την ερχόμενη Τετάρτη, οι φοιτητές καλούνται να εκλέξουν τους εκπροσώπους τους στα Διοικητικά Συμβούλια των συλλόγων τους.

Διήμερο πρακτικό σεμινάριο για τη δυσφαγία στα Γιάννενα

Το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου, διοργανώνει στα Ιωάννινα, διήμερο πρακτικό σεμινάριο στο πεδίο της διάγνωσης και παρέμβασης δυσφαγικών ενηλίκων και υπερηλίκων.Το πρακτικό σεμινάριο απευθύνεται σε:Λογοθεραπευτές, φοιτητές Λογοθεραπείας, Εργοθεραπευτές, καθώς και σε διαιτολόγους - διατροφολόγους,νοσηλευτές και ιατρούς με ενδιαφέρον στο πεδίο των διαταραχών σίτισης - κατάποσης.Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί από την επιστημονική ομάδα του Κέντρου Φωνής & Κατάποσης Αθηνών, αποτελούμενη από εξειδικευμένους ιατρούς ΩΡΛ και Λογοθεραπευτές Δυσφαγιολόγους.Σκοπός του σεμιναρίου είναι η εξοικείωση και εκπαίδευση των συμμετεχόντων στις υπάρχουσες διαγνωστικές & θεραπευτικές προσεγγίσεις ενηλίκων και υπερηλίκων με δυσφαγία. Οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν μια σειρά πρακτικών ομιλιών με διαδραστικό χαρακτήρα. Θα παρουσιαστούν ποικίλες εικόνες και βίντεο ασθενών, όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να τους αξιολογήσουν και να προτείνουν κατάλληλα θεραπευτικά προγράμματα, ατομικά και σε ομάδες.Στόχος του διήμερου σεμιναρίου είναι να αποκομίσουν οι συμμετέχοντες, μια πρώτη ολοκληρωμένη εμπειρία αξιολόγησης & παρέμβασης ενήλικων ασθενών με δυσφαγία.

Δήλωση του Θωμά Μπέγκα, αντιδημάρχου Ιωαννίνων και Προέδρου Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων

Ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων του Νομού Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας έκανε την ακόλουθη δήλωση:"Με μεγάλη μου έκπληξη διαπίστωσα στο κείμενο του πορίσματος της Επιστημονικής Επιτροπής που συστάθηκε από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου για την διερεύνηση του φαινομένου ρύπανσης απορροών περιοχής του έργου: «Κατασκευή ΧΥΤΑ 1ης Διαχειριστικής Ενότητας Περιφέρειας Ηπείρου» αναφορά σε προφορική μου μαρτυρία σχετικά με το στοιχείο αποφόρτωσης και εκτόνωσης του υδραυλικού φορτίου του κυττάρου μέσω της άρδευσης.Ουδέποτε μεταφέρθηκε τέτοια μαρτυρία από μέρους μου, διότι δεν υπήρξα αυτόπτης μάρτυς ανάλογης διαδικασίας αλλά κι αν είχε ειπωθεί δεν θα ήταν ποτέ δυνατό να ληφθεί υπόψιν ως στοιχείο σε μία επιστημονική μεθοδολογία διερεύνησης ενός τέτοιου φαινομένου.Κατά τα λοιπά ο Φορέας Διαχείρισης και η Διοίκησή του εκτιμούν το έργο της επιστημονικής επιτροπής και στο βαθμό των αρμοδιοτήτων τους θα συμβάλλουν στην επίλυση των προβλημάτων θεωρώντας ότι η λειτουργία του όπως προβλέπει η ΜΠΕ και όπως επιβάλλουν οι κανονισμοί της Κοινότητας είναι υποχρέωση όλων μας".

Ανοιχτή ολομέλεια ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Άρτας

Την Δευτέρα 14. 05.2012 και ώρα 7.00 μμ στο ξενοδοχείο ΚΡΟΝΟΣ στην Άρτα θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή ολομέλεια ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. «Καλούμε τα μέλη και τους φίλους μας να παραβρεθούν, για να κάνουμε όλοι μαζί ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ του εκλογικού αποτελέσματος και να συζητήσουμε για την περαιτέρω δράση μας. ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ !!!!!!!!! Ή ΑΥΤΟΙ Ή ΕΜΕΙΣ !!!!!» τονίζεται στην ανακοίνωση – πρόσκληση που εστάλη από το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Άρτας.

Επίσκεψη του Ιάπωνα Πρέσβη στο δημαρχείο Ιωαννίνων

Την πόλη των Ιωαννίνων επισκέπτεται από σήμερα ο Πρέσβης της Ιαπωνίας στην Αθήνα Hitoshi Toda. Το μεσημέρι ο ξένος διπλωμάτης συναντήθηκε με το Δήμαρχο Φίλιππα Φίλιο. Στην ίδια συνάντηση μετείχαν ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικών Θεμάτων Νίκος Γκόλας, ο δημοτικός σύμβουλος και μέλος της ίδιας επιτροπής Βασίλης Χήτος και ο ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου για θέματα οικονομίας και επιχειρηματικότητας Στέφανος Ζέρβας.«Με την επίσκεψή μου στην Ήπειρο άλλαξε η εικόνα που είχα για την Ελλάδα. Στην πατρίδα μου γνωρίζουμε τη χώρα σας από τη θάλασσα και τα νησιά. Δεν πίστευα ποτέ ότι υπάρχει ένας τόσο ωραίος τόπος, ένα ορεινό κομμάτι απίστευτης ομορφιάς» σημείωσε ο Ιάπωνας Πρέσβης.Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με το Δήμαρχο συζήτησαν θέματα συνεργασίας κυρίως στον τομέα της οικονομίας και του τουρισμού.Στη συνέχεια ο Ιάπωνας Πρέσβης επισκέφθηκε το Νησί.

19 χρόνια κάθειρξη στον βιαστή της Παραμυθιάς

Σε 19 χρόνια κάθειρξη καταδίκασε το Δικαστήριο Κέρκυρας 33χρονο Αλβανό, ο οποίος είχε συλληφθεί στις 20 Μαρτίου 2010 από την Ασφάλεια Ηγουμενίτσας, για τις ληστείες, τους ξυλοδαρμούς και τους βιασμούς 4 ηλικιωμένων γυναικών (πάνω από 75 ετών), σε δύο χωριά της Παραμυθιάς, κατά το χρονικό διάστημα από 14-3-2010 έως 17-3-2010.Ο 33χρονος που κατοικούσε στην Παραμυθιά, είχε συλληφθεί στο Μορφάτι απο αστυνομικους της υποδιεύθυνσης ασφάλειας Ηγουμενίτσας ύστερα από προσαγωγή υπόπτων και μάλιστα βρέθηκε να κατέχει μαχαίρι με λάμα 15 εκατοστών και να στερείται ταξιδιωτικών εγγράφων.

http://paramythia-online.gr

Aνακοίνωση της Περιφέρειας για τα τμήματα του ΤΕΙ Ηπείρου

Η Περιφερειακή Αρχή, το τελευταίο διάστημα κατ΄ επανάληψη είχε θέσει στο Υπουργείο Παιδείας την αναγκαιότητα επαναφοράς στο Μηχανογραφικό Δελτίο 2012-2013 των τμημάτων Ζωικής Παραγωγής, Αλιείας – Ιχθυοκομίας και Τουριστικών Επαγγελμάτων του ΤΕΙ Ηπείρου, που είναι άμεσα συνδεδεμένα με την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και του τουρισμού, στους οποίους στηρίζεται η ανάπτυξη της Ηπείρου, αλλά και η έξοδος της Ελλάδος από την οικονομική κρίση.Είναι θετικό ότι έγινε αποδεκτό το αίτημα για το τμήμα Ζωικής Παραγωγής. Δυστυχώς όμως το Υπουργείο, δεν μπόρεσε να αντιληφθεί το μήνυμα των καιρών, ούτε τη σημασία που έχει για την Ήπειρο η απρόσκοπτη λειτουργία και των άλλων δύο τμημάτων, τα οποία, για μια ακόμη φορά, άφησε εκτός μηχανογραφικού δελτίου.Η απόφαση αυτή, ευελπιστούμε ότι δεν θα οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερο λάθος, την οριστική διακοπή λειτουργίας των δύο τμημάτων. Κάτι τέτοιο να είναι σίγουροι - και ας το λάβουν σοβαρά υπόψη στο Υπ. Παιδείας - ότι θα βρει αντίθετους όλους τους Ηπειρώτες.

Συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων πραγματοποιεί συνέλευση των μελών και των φίλων της παράταξης την Δευτέρα 14 Μάη στις 7:30 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφέρειας Ιωαννίνων (στον 2ο όροφο του κτιρίου της Στοάς Σάρκα), με θέμα: «Αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και πολιτικές εξελίξεις». Στην συζήτηση θα συμμετέχει ο Κώστας Μαρματάκης, μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων

Οι τεράστιες περικοπές θεσμοθετημένων πόρων της Αυτοδιοίκησης –ΚΑΠ και ΣΑΤΑ- δημιουργούν ένα ασφυκτικό τοπίο και πολλαπλασιάζουν τα προβλήματα. Αυτό επισημάνθηκε για μία ακόμη φορά από τον Δήμαρχο Ιωαννίνων Φίλιππα Φίλιο κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Οι ανάγκες είναι τεράστιες, οι περικοπές συνεχείς και αν άμεσα δεν υπάρξει λύση, τότε και η τοπική αυτοδιοίκηση θα γίνει μέρος που γενικότερου προβλήματος που αντιμετωπίζει το κεντρικό κράτος.Το θέμα αυτό θα συζητηθεί στην Επιτροπή Οικονομικών της ΚΕΔΕ, η οποία συνεδριάζει αύριο. Στη συνεδρίαση θα συμμετέχει ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Νίκος Μάντης.Κατά την προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση, από τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Νίκο Γκόντα, ετέθη το θέμα της μεταφοράς υπηρεσιών του Δήμου σε νέο κτίριο και το ύψος του μισθώματος.Στο θέμα απάντησε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος σημειώνοντας ότι η τελική συμφωνία δεν έχει υπογραφεί ενώ έκανε γνωστό πως η διαπραγμάτευση για περαιτέρω μείωση του μισθώματος είναι σε εξέλιξη.«Το ιδανικό θα ήταν να είχαμε φτιάξει ένα καινούριο δημαρχείο. Αυτό όμως δεν έγινε. Η μεταφορά παρέχει τη δυνατότητα συγκέντρωσης υπηρεσιών που σήμερα λειτουργούν σε διάφορά κτίρια και κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες και κυρίως θα εξυπηρετούνται καλύτερα οι πολίτες και τα άτομα με ειδικές ανάγκες τα οποία σήμερα δεν έχουν πρόσβαση» υπογράμμισε ο Δήμαρχος.Στο νέο κτίριο, μετά από μελέτη των τεχνικών υπηρεσιών, μπορούν να εγκατασταθούν οι εξής υπηρεσίες: οικονομική (με όλα τα τμήματα), διοικητική (με όλα τα τμήματα), επιτροπές Παιδείας και γραφεία Αντιδημάρχων.Αυτό, πρακτικά, σημαίνει ότι ο Δήμος θα εγκαταλείψει έξι ενοικιαζόμενους χώρους.Το μηνιαίο μίσθωμα θα ανέλθει στο ποσό των 14.900 € ενώ εξετάζεται το περιθώριο περαιτέρω μείωσης.Πρακτικά θα επέλθει και μείωση κοινοχρήστων, δεδομένου ότι το κτίριο είναι τεχνολογικά και ενεργειακά σύγχρονο.Επιπλέον, είναι μεγαλύτερο σε επιφάνεια από τους χώρους που χρησιμοποιούνται σήμερα και διαθέτει υπόγειο 400 τετραγωνικών, απολύτως κατάλληλο για αρχείο.Το νέο κτίριο παρέχει τη δυνατότητα πρόσβασης σε άτομα με ειδικές ανάγκες. Ο Δήμος είναι υποχρεωμένος, από την εθνική και την ευρωπαϊκή νομοθεσία να παρέχει σε όλες τις υπηρεσίες του τέτοια πρόσβαση, πράγμα που σήμερα δεν συμβαίνει.Να σημειωθεί τέλος ότι υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς και του ΚΕΠ το οποίο για ένα χρόνο θα λειτουργήσει στο κτίριο της Εθνικής Τράπεζας, στην οδό Μιχαήλ Αγγέλου, το οποίο για το ίδιο χρονικό διάστημα έχει παραχωρηθεί δωρεάν στο Δήμο.

ΛΑΪΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ
Κατά τη χθεσινοβραδινή του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων ενέκρινε τον Πρότυπο Κανονισμό Λειτουργίας Λαϊκών Αγορών στη Δημοτική Ενότητα Ιωαννίνων.Σε πρώτη φάση θα λειτουργήσουν δύο κινητές λαϊκές αγορές, που αποτελούσαν και αίτημα των κατοίκων, στις περιοχές των Σεισμοπλήκτων και της Δροσιάς- Πεντέλης.Σύμφωνα με τον Κανονισμό, η Λαϊκή στην περιοχή Δροσιάς- Πεντέλης θα λειτουργεί κάθε Πέμπτη στην συμβολή των οδών Καπετάν Λεπενιώτη- Καπετάν Χασιώτη και Πεντέλης και θα αναπτύσσεται σε έκταση διακοσίων τετραγωνικών.Στα Σεισμόπληκτα θα λειτουργεί κάθε Δευτέρα, στη συμβολή των οδών Ευζώνων και Σπύρου Λούη και θα καλύπτει έκταση 250 τετραγωνικών.

ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
Στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου έγινε εκτενής συζήτηση για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ στο Ελληνικό όπως και για την αποκατάσταση της χωματερής στη Δουρούτη.Παράλληλα το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε τη σύναψη δημόσιων συμβάσεων για την αποκομιδή απορριμμάτων στη Δημοτική Ενότητα Παμβώτιδας και Μπιζανίου.Οι διαγωνισμοί, όπως έκανε γνωστό ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, θα γίνουν ξεχωριστά για κάθε Δημοτική Ενότητα καθώς ο Καλλικράτης παρέχει αυτή τη δυνατότητα και με προϋπολογισμούς χαμηλότερους από εκείνους που αρχικά είχε εκτιμηθεί.Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την ίδρυση και λειτουργία ξενώνα αστέγων στα Γιάννινα όπως επίσης την ίδρυση και λειτουργία δημοτικού λαχανόκηπου, δράσεις που θα υλοποιηθούν από τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης.

"Κάθοδο" στα Γιάννενα ετοιμάζει ο Βασίλης Χήτος

"Κάθοδο" στα Γιάννενα ετοιμάζει ο δημοσιογράφος Βασίλης Χήτος που απ' ότι πληροφορούμαστε το Σάββατο το πρωί κατεβαίνει στην πόλη και τα χωριά. Ο πρώτος σε σταυρούς υποψήφιος Βουλευτής με τους Ανεξάρτητους Έλληνες σημέρα πριν τα μεσάνυχτα θα εμφανιστεί στην εκπομπή του ΕΞΤΡΑ με τον Στέφανο Χίο στο "Μακελειό". Και έχει να γίνει πραγματικό ... μακελειό!

Ρυπαίνει ο ΧΥΤΑ Ελληνικού!

Στο συμπέρασμα, το οποίο μάλιστα χαρακτηρίζει αδιαμφισβήτητο, ότι η αιτία των φαινόμενων ρύπανσης πηγής στην περιοχή του Ελληνικού, είναι ο χώρος του ΧΥΤΑ, καταλήγει το πόρισμα της Επιτροπής που είχε συσταθεί με απόφαση του Περιφερειάρχη για τη διερεύνηση των φαινόμενων ρύπανσης απορροών της περιοχής του έργου.Το πόρισμα παραδόθηκε χθες στον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη και σύμφωνα με αυτό «η σημερινή πολύ μεγάλη δυναμική φόρτιση του κυττάρου, αλλά και η πληρότητα των δεξαμενών της μονάδας επεξεργασίας - λόγω ανεπιθύμητης παρουσίας πολύ μεγάλων ποσοτήτων στραγγισμάτων ένεκα κακής διαχείρισης του υδραυλικού φορτίου και των έντονων βροχοπτώσεων κατά την περίοδο της δοκιμαστικής λειτουργίας – σε συνδυασμό με την μειωμένη σήμερα απόδοση του βιολογικού καθαρισμού, δημιουργούν κρίσιμη κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στο σύστημα».Πάντως στο πόρισμα επισημαίνεται ότι υπό αυτές τις συνθήκες το ενδεχόμενο κλεισίματος του ΧΥΤΑ όχι μόνο δεν είναι αναγκαίο, αλλά θα επιδείνωνε περαιτέρω την κατάσταση και κάνει προτάσεις για συνέχιση των δειγματοληψιών και για ρύθμιση της λειτουργίας του βιολογικού καθαρισμού του έργου.

Πολιτική αμετροέπεια και εκτόξευση λάσπης κατά συνυποψηφίων τους!!!

Ξεπερνώντας κάθε ίχνος πολιτικού πολιτισμού, οι Γιαννιώτες αποτυχόντες υποψήφιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Οικονόμου και των Ανεξάρτητων Ελλήνων Γιώργος Ανυφαντής, αμέσως μετά τις εκλογές επιδόθηκαν σε ένα ακατανόητο μπαράζ πολιτικής αμετροέπειας και σε μια πρωτοφανή επίθεση κατά των συνυποψηφίων τους. Ο λόγος προφανής. Επειδή κατάφεραν με την ψήφο των πολιτών να εκλεγούν στην πρώτη θέση των ψηφοδελτίων στο νομό Ιωαννίνων. Από τη σφοδρότητα των επιθέσεών τους κατά του Μιχάλη Κασσή και του Βασίλη Χήτου αντίστοιχα, η συντριπτική πλειοψηφία των Γιαννιωτών αρχίζει να αντιλαμβάνεται όλο και πιο έντονα για τους αποτυγχόντες, η ενασχόληση με την πολιτική πιθανόν και να μην είχε ως κίνητρο απλά και μόνο την προσφορά αλλά ως αυτοσκοπό το… βουλευτιλίκι! Τι για μηχανισμούς και παράκεντρα εξουσίας διαβάσαμε, τι για πρακτοριλίκια ακούσαμε...Μιλάμε έχουν χάσει τη μπάλα!Μα καλά δεν αντιλαμβάνονται ότι η χώρα καταρρέει και οι πολίτες ούτε που ενδιαφέροντας ποιος θα κερδίσει τις έδρες στο νομό; Ευτυχώς που αρχίζουμε σιγά-σιγά όλοι και γνωρίζουμε ποιοι πραγματικά ήταν οι μιας χρήσης βουλευτές, στα 2,5 χρόνια του μεγάλου party της μετριότητας και της προσωπικής πολιτικής ανυπαρξίας.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Εκτός μηχανογραφικού 2 από τα 3 τμήματα του ΤΕΙ

Εκτός μηχανογραφικού δελτίου μένουν και φέτος η Αρχιτεκτονική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων καθώς και τα δύο από τα τρία τμήματα του ΤΕΙ στην Ηγουμενίτσα. Πρόκειται για το Ιχθυοκομίας- Αλιείας και το Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων, ενώ διασώθηκε το τμήμα Ζωικής Παραγωγής που έχει έδρα στην Άρτα και περιλαμβάνονταν στα υπό αναστολή τμήματα.Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γ. Κάτσινος εκφράζει τη δυσαρέσκειά του διότι όπως χαρακτηριστικά ανέφερε "παρά τις προσπάθειες δεν επετεύχθη η διατήρηση των τμημάτων" και μάλιστα σε μια "περίοδο πολιτικής αστάθειας που δυσχεραίνει τους όποιους χειρισμούς.Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θ. Πιτούλης, σε πιο οξείς τόνους, μιλάει για την "υλοποίηση του χρονικού ενός προαναγγελθέντος θανάτου" και επισημαίνει ότι "παρά τις προσπάθειες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης η διατεταγμένη υπηρεσία από την πλευρά της διοίκησης του ΤΕΙ Ηπείρου εξετελέσθη".

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ: Μεταφορά υπηρεσιών για καλύτερη λειτουργία

Έξι κτίρια όπου στεγάζονται διάφορες υπηρεσίες του εγκαταλείπει ο Δήμος Ιωαννιτών προκειμένου να τις μεταφέρει σε ένα νέο και υπερσύγχρονο κτίριο. Για την απόφαση αυτή ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος ενημέρωσε χθες το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο. Όπως τόνισε ο δήμαρχος με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται καλύτερη οργάνωση κι έλεγχος των υπηρεσιών και κυρίως καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.Συμψηφίζοντας δε και τα κοινόχρηστα που πληρώνονται σήμερα το κόστος του νέου κτιρίου είναι ίσο με αυτό που καταβάλλεται σήμερα για τη στέγαση των υπηρεσιών σε χώρους που είναι πεπαλαιωμένοι και ακατάλληλοι.Το νέο κτίριο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και είναι ενεργειακό. Πριν την τελική σύμβαση θα γίνει νέα διαπραγμάτευση με τον ιδιοκτήτη του προς την κατεύθυνση περαιτέρω μείωσης του μισθώματος.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ VODAFONE AE.

Με αδιανόητη προκλητικότητα η παραπάνω εταιρεία λειτουργεί αρκετούς μήνες τώρα χωρίς υπογεγραμμένο συμβόλαιο με το Δήμο Κόνιτσας καθότι το προηγούμενο έληξε στις 20/02/2012 όσον αφορά την έκταση 500 τμ στην Τοπική Κοινότητα Πύργου, που είναι επί 12ετία εγκατεστημένη ίσως η μεγαλύτερη κεραία της βορειοδυτικής Ελλάδος.Η Vodafone χωρίς όρο συμβολαίου και εντελώς παράνομα υπενοικίασε τον μισό χώρο στην cosmote με αποτέλεσμα να έχουν διπλασιαστεί τα προβλήματα για το χωριό.Ενεργεί ως να αγόρασε τον χώρο ενεργεί χωρίς να σέβεται τον τοπικό πληθυσμό .Και ο Δήμος Κόνιτσας, το πάει το θέμα αργά για να το λύσει γρήγορα…Η Τοπική Κοινότητα όμως την οποία καίει το ζήτημα ανησυχεί και καταγγέλλει αυτή την συμπεριφορά της Vodafone ως στάση «τσαμπουκά» με ότι θέλω και όποτε γουστάρω.Η παραπάνω εταιρεία εκτεθειμένη στην τοπική κοινωνία ανεπανόρθωτα για την προκλητική παρουσία της στον τόπο χωρίς κανένα απολύτως ανταποδοτικό όφελος, και χωρίς να ευαισθητοποιείται καν στην αποκατάσταση των ανεπανόρθωτων βλαβών στην διαδρομή για την εγκατάσταση της κεραίας.Καταγγέλλουμε σήμερα την Vodafone για ένα ακόμα πρόβλημα που έχει να κάνει με τις επιπόλαιες ενέργειες κατά του περιβάλλοντος με τα φθαρμένα λάδια από τις πετρελαιομηχανές που πετάνε κάτω στο έδαφος και πάνω ακριβώς από τον υδροφόρο ορίζοντα του χωριού.Καταγγέλλουμε ότι παρότι το ΔΣ Κόνιτσας, σύσσωμο υιοθέτησε την προβληματική ,η εταιρεία είναι βέβαιο ότι θεωρεί το ζήτημα επουσιώδες.Ζητούμε την βοήθεια του τύπου της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου.Χάρη στην παραπάνω βοήθεια των μέσων ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ μια μικρή κοινότητα έλυσε παρόμοια ζητήματα με τον ΟΤΕ και την ΕΝΕΡΓΑ ΑΕ.

Χρήστος Παπαδημητρίου Εκπρόσωπος Τοπικής Κοινότητας
Π Υ Ρ Γ Ο Υ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Έναρξη του 3ου Διεθνούς Συνεδρίου Προσχολικής Αγωγής

Η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ανακοινώνει ότι σήμερα, Παρασκευή 11 Μαΐου 2012 και ώρα 19.00 θα πραγματοποιηθεί η έναρξη του 3ου Διεθνούς Συνεδρίου Προσχολικής Αγωγής στο Συνεδριακό Κέντρο “Κάρολος Παπούλιας”, το οποίο διεξάγεται στα Ιωάννινα από 11 έως 13 Μαΐου 2012 με θέμα: «Η έρευνα στην παιδική ηλικία: Προσδιορίζοντας ένα νέο ερευνητικό τοπίο».

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των ενημερώσεων που διοργάνωσε η Μαιευτική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης

Χτες 10 Μαΐου 2012 ολοκληρώθηκε ο κύκλος των ενημερώσεων που διοργάνωσε η Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου για την ενημέρωση εφήβων μαθητών/τριών Λυκείων σε θέματα σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων, αντισύλληψης, καρκίνου του τραχήλου της μήτρας και άλλα σημαντικά για την υγεία και την πρόληψη θέματα.Την επιστημονική ευθύνη του προγράμματος είχε ο Διευθυντής της Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Καθηγητής κ. Θ. Στέφος, και το επιστημονικό προσωπικό της κλινικής.Θα θέλαμε δημόσια να ευχαριστήσουμε και να συγχαρούμε τον κ. Θ. Στέφο και το επιστημονικό επιτελείο της Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για την εξαιρετική συνεργασία και τις διαφωτιστικές ενημερώσεις που έγιναν στα σχολεία μας. Οι εποχές είναι δύσκολες και οι νέοι μας επιβάλλεται να κάνουν συνειδητές και ενημερωμένες επιλογές στη ζωή τους. Η ευαισθησία της επιστημονικής ομάδας να κατανοήσει και να ανταποκριθεί με τόση αμεσότητα σε μια τέτοια κοινωνική ανάγκη είναι συγκινητική, ανθρώπινη και εμπνέει όλους μας.

ΦΙΛΙΩ-ΝΟΚΑ ΖΑΡΑΧΗ

Συνελήφθησαν δύο Αλβανοί για κλοπή μοτοσικλέτας στο Μέτσοβο

Συνελήφθησαν χθες λίγο μετά τα μεσάνυχτα, στο Μέτσοβο Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μετσόβου, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 18 ετών, ενώ αναζητείται ένας συνεργός τους, κατηγορούμενοι για κλοπή μοτοσικλέτας και παράνομη είσοδο στη χώρα.Ειδικότερα, οι τρεις δράστες από κοινού λίγο νωρίτερα, είχαν αφαιρέσει δίκυκλη μοτοσικλέτα ιδιοκτησίας 65χρονου ημεδαπού, στο Μέτσοβο.Η μοτοσικλέτα αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της.Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μετσόβου.

Σταθερά πάνω από το 22% βρίσκεται η ανεργία στην Ήπειρο!

Σταθερά πάνω από το 22% βρίσκεται πλέον η ανεργία στην Ήπειρο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που κάθε μήνα δίνει στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή.Ήδη από τον Δεκέμβριο του 2011 και μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2012 η ανεργία στην Ήπειρο κινείται σταθερά πάνω από το 22,2% με αποκορύφωμα τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους που είχε φτάσει στο 22,5%.Ένα ακόμη κύριο χαρακτηριστικό είναι πως η ανεργία στην περιοχή βρίσκεται πάνω από το μέσο όρο της χώρας, ενώ τα ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά κατατάσσουν την Ήπειρο (το τελευταίο τρίμηνο) μέσα τις τρεις πρώτες περιφέρειες της χώρας με τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας.Συγκεκριμένα και σε ότι αφορά την ανεργία στην περιοχή τον Φεβρουάριο του 2012, έφτασε το 22,3% παρουσιάζοντας αύξηση 3,2 ποσοστιαίες μονάδες από τον ίδιο μήνα του περασμένου έτους.Τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους η ανεργία σε Ήπειρο και Δυτική Μακεδονία βρισκόταν στο 22,4%, ενώ από τον Ιανουάριο του 2011 μέχρι και τον Φεβρουάριο φέτος, η ανεργία βρίσκεται σταθερά πάνω από το 18%.Για τον ίδιο μήνα η Αποκεντρωμένη Περιφέρεια Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, βρέθηκε στην Τρίτη θέση στη χώρα με το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας πίσω από την Περιφέρεια Μακεδονίας – Θράκης όπου το ποσοστό έφτασε το 23,3% και την Αττική όπου η ανεργία άγγιξε το 23%.Εν τω μεταξύ στο 21,7% σκαρφάλωσε το ποσοστό ανεργίας τον Φεβρουάριο, έναντι 21,3% τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ. Μέσα σε ένα χρόνο ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 318.435 άτομα, ενώ έναντι του Ιανουαρίου αυξήθηκε κατά 14.237 άτομα, με αποτέλεσμα σήμερα στην Ελλάδα οι άνεργοι να ανέρχονται 1.070.724 άτομα.Σε ό,τι αφορά τους νέους έως 24 ετών, η ανεργία «θερίζει», καθώς ένας στους δύο (53,8%) δεν έχει δουλειά, ενώ τον Φεβρουάριο του 2011 το ποσοστό ήταν 15,2%.Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 336.589 άτομα σε σχέση με το Φεβρουάριο του 2011 (-8%) και κατά 19.729 άτομα σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2012 (-0,5%) και διαμορφώθηκαν σε 3.872.243 άτομα.Οι οικονομικά μη ενεργοί, δηλαδή τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, αυξήθηκαν κατά 25.930 άτομα σε σχέση με το Φεβρουάριο του 2011 (+0,8%) και κατά 7.824 άτομα σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2012 (+0,2%).Τα υψηλότερα ποσοστά παρατηρούνται στις γυναίκες και στους νέους ηλικίας 15-24 ετών. Συγκεκριμένα, το ποσοστό ανεργίας στις γυναίκες αυξήθηκε στο 25,7% από 18,8% που ήταν το Φεβρουάριο του 2011, ενώ στους άνδρες αυξήθηκε στο 18,6% από 12,5%. Ιδιαίτερα αυξημένο - στο 53,8% έναντι 40,3% πριν από ένα χρόνο - εμφανίζεται το ποσοστό ανεργίας στους νέους ηλικίας 15-24 ετών, ενώ ακολουθούν τα άτομα ηλικίας 25-34 ετών με ποσοστό 29,1% έναντι 20,4%.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ

Ψάχνει για νέο προπονητή ο ΠΑΣ

Μετά τους τίτλους τέλους που έπεσαν στη συνεργασία με τον Άγγελο Αναστασιάδη, στον ΠΑΣ Γιάννινα είναι υποχρεωμένοι να αναζητήσουν τη διάδοχη κατάσταση.Αν και το... διαζύγιο με τον Έλληνα τεχνικό είναι φρέσκο, στον ΠΑΣ φαίνεται πως έχουν ήδη σημειώσει κάποια ονόματα στη λίστα τους.Κατσαβάκης και Καραγεωργίου φέρεται να είναι δύο από αυτά που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις, όμως δεν είναι και τα μοναδικά.Στη λίστα της ομάδας των Ιωαννίνων βρίσκεται και ο Μάντζιος, μετά τη δουλειά που έκανε τη φετινή σεζόν στον Πανιώνιο.Όπως και να έχει, ο ΠΑΣ εξετάζει τις περιπτώσεις προπονητών που έχουν παρουσιαστεί και οι άνθρωποί του θέλουν να κάνουν την καλύτερη δυνατή λύση.

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε το 5ο Σεμινάριο Εξωστρέφειας στα Γιάννενα

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε το 5ο Σεμινάριο Εξωστρέφειας “How to do Business in the USA”, το οποίο πραγματοποιήθηκε  στο Επιμελητηριακό Μέγαρο Ιωαννίνων μεταξύ του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων και του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και υπό την αιγίδα των Υπουργείων Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας και Εξωτερικών.Στο Σεμινάριο συμμετείχαν μέλη της Διοικούσας Επιτροπής και επιχειρήσεις των Ιωαννίνων και τις ευρύτερης περιοχής, εκπρόσωποι των οποίων παρουσίασαν την εμπειρία τους με την είσοδο και την εδραίωσή τους στην αγορά των ΗΠΑ. Σημαντική ήταν η παρουσία του κ. Donald Prater Director του FDA στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Πάρμα της Ιταλίας, καθώς έκανε αναφορά για τις διαδικασίες πιστοποίησης των προϊόντων για την εξαγωγή τους στην αγορά των ΗΠΑ ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει και τις υποστηρικτικές υπηρεσίες του τμήματος προς τις ελληνικές επιχειρήσεις.Στον χαιρετισμό του, ο Γενικός Διευθυντής του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, κ. Ηλίας Σπυρτούνιας, αναφέρθηκε στις δράσεις του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου και στην προσπάθεια που καταβάλλεται για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων προς το εξωτερικό και συγκεκριμένα προς την αγορά των ΗΠΑ. την σειρά του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, κ. Δημήτρης Δημητρίου, ενημέρωσε ότι το Επιμελητήριο Ιωαννίνων παρακολουθεί τις δράσεις, τις θέσεις και τις προτάσεις για μείωση φόρου, ΦΠΑ και αύξηση της ρευστότητας από το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο. Επίσης, έκανε γνωστή την οικονομική κατάσταση του Ν. Σερρών, την προσπάθεια για οργάνωση, υποστήριξη, διεκδίκηση και εξωστρέφεια, ώστε να βελτιωθεί η οικονομική κατάσταση των επιχειρήσεων και του Ν. Σερρών.Στην συνέχεια, παρουσιάστηκε ο υποστηρικτικός ρόλος της οικονομικής διπλωματίας και των στρατηγικών marketing & branding για την δημιουργία ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος. Επίσης, αναλύθηκε η φορολογική δομή στις ΗΠΑ και πιο συγκεκριμένα το ομοσπονδιακό και πολιτειακό φορολογικό σύστημα. Καταλυτικής σημασίας υπήρξε η παρουσίαση και ενημέρωση από τον Αναπληρωτή Διευθυντή Τροφίμων, κ. Donald A. Peter- DVM Deputy Director (Foods), US FDA Europe Office, για τις διαδικασίες που ένας εξαγωγέας θα πρέπει να ακολουθήσει για να λάβει έγκριση από το FDA για την διανομή των προϊόντων του στην αγορά των ΗΠΑ.Οι εργασίες του σεμιναρίου έληξαν με το αισιόδοξο μήνυμα ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις μπορούν και πρέπει να γίνουν περισσότερο ανταγωνιστικές και να αποκτήσουν τον εξωστρεφή χαρακτήρα που απαιτείται, ως μία διέξοδος από την δύσκολη οικονομική περίοδο που όλοι βιώνουν. Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων και το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο θα είναι στην διάθεση των επιχειρηματιών.

Δήλωση Πέρσης Ντούλια


Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όσους με την ψήφο τους με τίμησαν στις εκλογές της 6ης Μαΐου. Φίλοι που πίστεψαν ότι μπορώ να τα καταφέρω στο νέο μου ρόλο. Πολίτες που με γνώρισαν μέσω της προεκλογικής μου εκστρατείας και ταυτίστηκαν με τις απόψεις και τις θέσεις μου. Τους κρατώ όλους δίπλα μου, ως συμπαραστάτες στη δύσκολη αυτή περίοδο για την Ελλάδα και το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Θα βρεθούμε ξανά μαζί για να επαναδιαμορφώσουμε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και να δημιουργήσουμε ένα νέο δυναμικό κίνημα, που θα μπορεί να εγγυηθεί την ευημερία της χώρας και των πολιτών.

ΑΡΤΑ: Καλλιεργούσε κάνναβη στη ντουλάπα του

Συνελήφθη στην Άρτα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 28χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πολωνίας, κατηγορούμενος για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι του, όπου σε αυτοσχέδια ξύλινη ντουλάπα, ειδικά διαμορφωμένη με επένδυση αλουμινόχαρτου στο χώρο του υπνοδωματίου του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
-σύστημα υδροπονικής καλλιέργειας αποτελούμενο από: ένα ειδικό λαμπτήρα για λευκό φωτισμό,θερμόμετρο, μοτέρ εξαερισμού και χρονοδιακόπτη φωτισμού.
-τρία (3) φυτά κάνναβης σε γλάστρες.
-μία (1) νάιλον συσκευασία που περιείχε φυτικά αποσπάσματα κάνναβης, βάρους (3,74) γραμμαρίων.

Παραδικαστικό κύκλωμα με... πλοκάμια στο δικαστικό μέγαρο Ιωαννίνων!!!

Δυο δικαστικοί από τα Γιάννενα κατηγορούνται για κατάχρηση εξουσίας, δωροδοκία, εγκληματική οργάνωση και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος
Πολίτες "υπεράνω πάσης υποψίας" εμπλέκονται σ' ένα νέο πολυδαίδαλο και δυσώδες παραδικαστικό κύκλωμα μέσω του οποίου συστάθηκαν εταιρείες που παραπλανούσαν πολίτες με την υπόσχεση ότι θα μεσολαβούσαν σε πλειστηριασμούς προκειμένου να σώσουν τις περιουσίες τους και στη συνέχεια τις καρπώνονταν. Αυτό αναφέρει σε πόρισμά του που κατέθεσε ήδη στον Άρειο Πάγο ο Ισίδωρος Ντογιάκος, γεγονός που άναψε το "πράσινο φως" για την άσκηση ποινικών διώξεων από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιώργο Χατζίκο για κακουργηματικές κατηγορίες σε βάρος είκοσι και πλέον ατόμων. Εξαιτίας της σπουδαιότητας της υπόθεσης συνεδριάζει στις 31 Μαΐου η ολομέλεια Εφετών, προκειμένου να αναλάβει ειδικός εφέτης ανακριτής.Στο κύκλωμα φέρονται να έχουν εμπλοκή υψηλόβαθμοι δικαστές και εισαγγελείς,μεταξύ των οποίων ένας πρόεδρος Εφετών Ιωαννίνων, μια εφέτης Αθηνών και ένας εισαγγελέας Πρωτοδικών Ιωαννίνων, δικηγόροι, δικαστικοί επιμελητές, εφοριακοί και τραπεζικοί υπάλληλοι, ένας πολιτικός μηχανικός, ένας ιερέας, αστυνομικοί, καθώς και γνωστός επιχειρηματίας που έχει κληθεί με την ιδιότητα του υπόπτου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες σε παρακλάδι της υπόθεσης δεν αποκλείεται να βρεθεί κατηγορούμενος και πρώην βουλευτής. Σημειώνεται ότι ήδη ο υπουργός Δικαιοσύνης ζήτησε να τεθούν σε αργία και οι τρεις δικαστικοί που διώκονται για κακουργήματα, ενώ σε άλλους τρεις κατηγορουμένους απαγορεύθηκε με εισαγγελική διάταξη η έξοδος από τη χώρα.Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν κατά περίπτωση είναι για κατάχρηση εξουσίας, απάτη, ενεργητική και παθητική δωροδοκία, ψευδή βεβαίωση, εγκληματική οργάνωση και ξέπλυμα "μαύρου" χρήματος.Η δράση του κυκλώματος έγινε γνωστή πριν από δύο χρόνια, μετά από μηνύσεις τραπεζών, και ακολούθησαν καταγραφές συνομιλιών από την ΕΥΠ που ξεπερνούν τις 90.000. Με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία, οι εμπλεκόμενοι είχαν συστήσει πάνω από 150 εταιρείες αξιοποίησης ακινήτων και προσέγγιζαν ανυποψίαστους πολίτες που κινδύνευαν να χάσουν τα σπίτια τους σε πλειστηριασμούς υποσχόμενοι ότι θα γλιτώσουν τις κατασχέσεις. Στο πλαίσιο αυτό τα θύματα υπέγραφαν συμφωνητικά όπου δικηγόροι του κυκλώματος εμφανίζονταν ως δανειστές τους και εξαιτίας της ιδιότητάς τους προηγούνταν από τις τράπεζες για την ικανοποίηση αξιώσεων στον πίνακα που καταρτιζόταν πριν τους πλειστηριασμούς.