Πέμπτη, 10 Μαΐου 2012

Λαθροθήρας... υψηλής τεχνολογίας στα χέρια της Θηροφυλακής

Συνελήφθη με παράνομη κάμερα και διόπτρες νυχτερινής όρασης
Έναν λαθροθήρα... υψηλής τεχνολογίας συνέλαβαν στις 27 Απριλίου άνδρες της θηροφυλακής της Ε' Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου, αφού μετά από πληροφορίες που είχαν για την παράνομη δραστηριότητά του τον εντόπισαν με μια κυνηγετική καραμπίνα στην οποία είχε προσαρτήσει μια κάμερα νυχτερινής όρασης που επικοινωνούσε ασύρματα με διόπτρες που φορούσε στο κεφάλι του για να πληροφορείται την απόσταση που έχει από τους αγριόχοιρους που κυνηγούσε αλλά και να τους βλέπει κατά τη διάρκεια της νύχτας.Ο συγκεκριμένος λαθροθήρας είναι μεγάλης ηλικίας, κάτι που έκανε εντύπωση στους θηροφύλακες ενώ σύμφωνα με τους ίδιους τους εξομολογήθηκε πως χρησιμοποιούσε το σύστημα αυτό για πάρα πολλά χρόνια.Ο πρόεδρος της Ε' ΚΟΗ, Παναγιώτης Τσιλίκης μάλιστα με δηλώσεις που έκανε χθες με αφορμή το περιστατικό αυτό υπογράμμισε πως είναι η πρώτη φορά που έρχεται αντιμέτωπος με τέτοιον εξοπλισμό ο οποίος μάλιστα είναι παράνομος στη χώρα μας και φέρεται να προέρχεται από τον αμερικανικό στρατό, κάτι που αν ισχύει δημιουργεί ερωτηματικά για το πώς έφτασε στα χέρια του λαθροθήρα.Η σύλληψη του δράστη έγινε σε δασική έκταση κοντά στο Αηδονοχώρι Κόνιτσας γύρω στις 9 το βράδυ.Οι άνδρες της θηροφυλακής είχαν από μέρες καταλάβει ότι στην περιοχή υπήρχε δραστηριότητα που μαρτυρούσε λαθροθηρία καθώς εντοπίστηκε φυλάκτρα που είχε κατασκευάσει ο ίδιος αλλά και καλαμπόκια προκειμένου να προσελκύσει τους αγριόχοιρους.Έτσι παρακολουθούσαν την περιοχή και τη συγκεκριμένη μέρα γύρω στις 7 το απόγευμα είδαν ένα όχημα να κινείται ύποπτα στην περιοχή, με τον οδηγό του να βγαίνει απ' αυτό και να κατευθύνεται στην κατασκευή που είχε στήσει.Από εκεί έφυγε στις 9 το βράδυ πέφτοντας πάνω όμως στους θηροφύλακες που τον ακινητοποίησαν.Αμέσως φώναξαν ενισχύσεις και τον οδήγησαν στο Α.Τ. Κόνιτσας απ' όπου επικοινώνησαν με την Εισαγγελέα η οποία τους ενημέρωσε να κατασχέσουν το όπλο και τα εξαρτήματα που έφερε μαζί του ο δράστης ορίζοντας τακτική δικάσιμο.«Ο δράστης είχε ένα εξελιγμένο σύστημα νυκτερινής όρασης με κάμερα και διόπτρες θυμίζοντας αμερικανό στρατιώτη στο Ιράκ. Είναι ένα πρωτοφανές περιστατικό και πρώτη φορά βρεθήκαμε σε τέτοιο εξοπλισμό που η αξία του υπολογίζεται σε 20.000 ευρώ. Τέτοιον εξοπλισμό χρησιμοποιεί μόνο ο αμερικάνικος στρατός και ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας στις Ηνωμένες Πολιτείες», είπε ο κ. Τσιλίκης, ο οποίος κλείνοντας τόνισε πως την περασμένη περίοδο η Ε' ΚΟΗ δέχτηκε περίπου 150 μηνύσεις για παράνομη θήρα με πολλά περιστατικά να κρίνονται μάλιστα σοβαρά, όχι όμως τόσο όσο αυτό που συνέβη στην Κόνιτσα στις 27 Απριλίου.«Όλα αυτά δείχνουν ότι οι λαθροθήρες έχουν εξελιχτεί πολύ και πρέπει να γίνουμε ακόμα πιο προσεκτικοί», είπε κλείνοντας ο πρόεδρος της Ε' ΚΟΗ.

Τι κατασχέθηκε
Όπως εξήγησαν ο Κώστας και Γιάννης Τσάμης, οι δύο άνδρες τις θηροφυλακής που συνέλαβαν τον λαθροθήρα κατασχέθηκαν τα εξής: Ένα κυνηγητικό όπλο αμερικανικής προελεύσεως με ενσωματωμένη κάμερα νυχτερινής όρασης, ένα σακίδιο κυνηγετικό το όποιο είχε μέσα ένα κουτί με φυσίγγια, ένα κυνηγητικό μαχαίρι με δερμάτινη θήκη, μία λίμα για να τροχίζει το μαχαίρι, ένα σχοινί για να μεταφέρει τα θηράματα και το σημαντικότερο διόπτρες με ιμάντες που προσαρμόζονται στο κεφάλι και επικοινωνούσαν ασύρματα με την κάμερα καθώς και τη θήκη τους.


ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ελαφρώς αυξημένος ο αριθμός των εισακτέων

Περίπου στα περσινά επίπεδα, ελαφρώς αυξημένος στις 76.094, διατηρείται ο αριθμός των εισακτέων στα Ανώτατα Ιδρύματα ενώ αυξάνονται οι θέσεις των ειδικών κατηγοριών υποψηφίων για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013. Το προηγούμενο ακαδημαϊκός έτος ο αριθμός των εισακτέων ήταν 74.440.Όπως αναφέρει στη σχετική του ανακοίνωση το υπουργείο Παιδείας, ο αριθμός των εισακτέων -που αφορά τα Πανεπιστήμια, στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, στα ΤΕΙ στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.) και στις ΑΣΤΕ- κρίθηκε ότι δεν πρέπει να μειωθεί, ώστε να ανακουφισθεί σε περίοδο πρωτοφανούς κρίσης η ελληνική οικογένεια, στέλνοντας τα παιδιά της στα δημόσια ΑΕΙ Για τον ίδιο λόγο, προστίθεται, ελήφθη μέριμνα περαιτέρω ενίσχυσης οικογενειών με πρόσθετες ανάγκες αίροντας περιορισμούς σε ό,τι αφορά τα κριτήρια υπαγωγής στις ειδικές κατηγορίες (πολυτεκνίας, τριτεκνίας, κοινωνικών κριτηρίων κ.α.).Επίσης, προβλέπεται αναδρομική ισχύ των νέων διευρυμένων κριτηρίων για τους αποφοίτους του ακαδημαϊκού έτους 2011, οι οποίοι πληρούν ή πληρούσαν τα νέα αυτά κριτήρια κατά την αποφοίτησή τους το 2011. Για τους υποψηφίους αυτούς προβλέπονται ειδικές θέσεις 3% επιπλέον του συνολικού αριθμού θέσεων εισακτέων.Σημειωτέον ότι οι ίδιοι υποψήφιοι μπορούν να διεκδικήσουν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με την υπαγωγή και στην κατηγορία των παλαιών αποφοίτων που διεκδικούν το 10% των συνολικών θέσεων τόσο στη γενική όσο και στην ειδική σειρά.

Σημεία σύγκλισης μεταξύ ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ

Τη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης με τη συμμετοχή πολιτικά φερέγγυων προσώπων «που θα ενσωματώνει το μήνυμα της λαϊκής ετυμηγορίας» πρότεινε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φ. Κούβέλης, κατά τη συνάντησή του με τον Ευ. Βενιζέλο.Η κατεύθυνση της κυβέρνησης αυτής, που θα έχει συγκεκριμένο πρόγραμμα και συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα έως τις ευρωεκλογές του 2014, θα είναι όπως εξήγησε ο κ. Κουβέλης διπλή:
-να κρατήσει τη χώρα στο ευρώ και την Ε.Ε. και να ξεκινήσει άμεσα τη σταδιακή απαγκίστρωση τα χώρας από το μνημόνιο και
- με ισχυρή λαϊκή και κοινωνική στήριξη να αξιοποιήσει το νέο ευνοϊκό ευρωπαϊκό περιβάλλον για να πετύχει θετικά αποτελέσματα για να κρατήσει την Ελλάδα ζωντανή και την κοινωνία όρθια.
Ξεκαθάρισε επίσης ότι η πρόταση της Δημοκρατικής Αριστεράς απευθύνεται προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι το κόμμα του δεν διεκδικεί τίποτε πέρα από την ικανοποίηση του να έχουμε συμβάλλει στην έξοδο της χώρας από την κρίση.Συγκεκριμένη και υπεύθυνη χαρακτήρισε την πρόταση του κ Κουβέλη ο πρέοδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, χαρακτηρίζοντας τη συνάντηση που είχε μαζί του «πολύ ουσιαστική». Σημείωσε μάλιστα πως η πρόταση του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς είναι πολύ κοντά στις απόψεις του ΠΑΣΟΚ, «σχεδόν συμπίπτει με την πρότασή μας για τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας».Ο κ. Βενιζέλος, που έλαβε το μεσημέρι τη διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, ανέφερε ακόμη πως το πρώτο βήμα της διερευνητικής εντολής είναι ένας καλός οιωνός και πως θα συνεχίσει τις προσπάθειές του, προετοιμάζοντας το έδαφος για τη φάση της διαβούλευσης με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Κοιμητήρια στη Θεσπρωτία θέλουν τώρα οι Τσάμηδες!

Για να αναπαύονται κοντά στους «προγόνους» τους...
Νέα απίστευτη πρόκληση των Τσάμηδων... Θέλουν να θάβονται στη Θεσπρωτία, όπου υπάρχουν, όπως λένε, οι τάφοι των παππούδων τους και των προππαπούδων τους! Προσπαθούν με πλάγιες και ύπουλες μεθόδους, να εδραιώσουν ιστορικά τις διεκδικήσεις τους σε βάρος της Θεσπρωτίας. Ο πρόεδρος του Τσάμικου κόμματος Σπετίμ Ίντριζι, ανέφερε: «Εμείς αγωνιζόμαστε για περισσότερα, για το δικαίωμα ώστε οι τάφοι των παππούδων και προπαππούδων μας που παραμένουν έρμοι και χωρίς φροντίδα στα εδάφη της Τσαμουριάς, να είναι το μέρος που θα αναπαυθούμε και μεις, όταν ο Κύριος μας καλέσει κοντά του…».Και διευκρίνισε στη συνέχεια ότι το «τσάμικο» δεν είναι μόνο οι διεκδικήσεις των περιουσιών: «Το τσάμικο ζήτημα δεν είναι τόσο στενό όσο το παρουσιάζεται. Είναι αλήθεια ότι το ζήτημα των Αλβανών της Τσαμουριάς περιέχει και το θέμα των ιδιοκτησιών, δεν μπορώ όμως να δεχτώ πως αυτό είναι το τσάμικο ζήτημα. Εγώ πρώτος δεν μπορώ να δεχθώ τον περιορισμό του θέματος αυτού...». Το ίδιο προκλητική, όσο και η αρχή, η κατάληξη των δηλώσεών του: «Εμείς ζητούμε ώστε σχεδόν η τριαντακονταετής γενοκτονία από το 1913 έως το 1944 και που συνεχίζει και σήμερα… να έχει ένα όνομα, ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ (στο πρωτότυπο με κεφαλαία) και το ελληνικό κράτος να ζητήσει δημόσια συγγνώμη γι’ αυτό που έγινε στα συμφραζόμενα εκείνης της εποχής...».Από τα πράγματα επιβάλλεται το ελληνικό κράτος να δώσει άμεσα αποστομωτική απάντηση στους παραχαράκτες της ιστορίας.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

ΑΡΤΑ:Επίσκεψη μαθητών στον «ΑΜΒΡΑΚΙΑ FM»

Εκπαιδευτική επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του δημοτικού ραδιοφώνου Άρτας «ΑΜΒΡΑΚΙΑ FM» πραγματοποίησαν σήμερα μαθητές του 3ου Λυκείου Άρτας, της τεχνολογικής κατεύθυνσης. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους του ραδιοφώνου και γνώρισαν από κοντά τον τρόπο λειτουργίας του. Ενημερώθηκαν για την παραγωγή ραδιοφωνικών εκπομπών, τη λειτουργία των μηχανημάτων ψηφιακής τεχνολογίας και παρακολούθησαν την παραγωγή ζωντανών εκπομπών και τη ροή του προγράμματος.

Αγωγές του Βασίλη Χήτου κατά των εκδοτών και της διευθυντικής συντακτικής ομάδας του «Ελεύθερου Τύπου»

Ο δημοσιογράφος Βασίλης Χήτος υποψήφιος Βουλευτής με τους Ανεξάρτητους Έλληνες στον Ν. Ιωαννίνων δηλώνει κατηγορηματικά ότι:«Θα ήθελα να σας αναφέρω πως πρωταρχικός σκοπός των Ανεξάρτητων Ελλήνων και εμένα προσωπικά είναι το μέλος της Ελλάδος και του τόπου μας. Ως υποψήφιος Βουλευτής δεν πρόκειται να ασχοληθώ με μικροκομματικές αντιπαλότητες και κομματικές πικρίες. Απλά θα ήθελα να πω στους Γιαννιώτες και τις Γιαννιώτισσες, πως στο θέμα των αισχρών δημοσιευμάτων του «Ελεύθερου Τύπου» η πρώτη νομική κίνηση έγινε ήδη από τις 27-4-2012 με την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων (17 σελίδες) στο Πρωτοδικείο Αθηνών (Γενικός αριθμός κατάθεσης: 81855/2012 και αριθμός κατάθεσης δικογράφου: 8031/2012).Το θέμα της αγωγής σε βάρος των εκδοτών και της διευθυντικής συντακτικής ομάδας, συντάσσει και επεξεργάζεται με κάθε λεπτομέρεια το νομικό γραφείο του κινήματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και ο ποινικολόγος Παύλος Σαράκης, υποψήφιος Βουλευτής στη Β’ Αθηνών. Όσοι με έπληξαν και με κατασυκοφάντησαν θα έχουν τις ποινικές αλλά και τις αστικές κυρώσεις και κατά το κοινώς λεγόμενο θα το πληρώσουν πολύ ακριβά, όπως από την πρώτη στιγμή έχω διαμηνύσει».

Πανέτοιμα τα Γιάννινα για την υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγα

Πανέτοιμη είναι η πόλη των Ιωαννίνων για την υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας, η οποία μετά την αφή της στην Αρχαία Ολυμπία, ξεκίνησε το μεγάλο ταξίδι προς το Λονδίνο.Η Ολυμπιακή Φλόγα θα φτάσει στα Γιάννινα το ερχόμενο Σάββατο. Η πόλη μας είναι μία από τις επτά της Ελλάδος, όπου ο βωμός θα μείνει αναμμένος καθόλη τη διάρκεια της νύχτας.«Ο Δήμος, το Πνευματικό Κέντρο και όλες οι υπηρεσίες μας, εργάστηκαν για την προετοιμασία και το Σάββατο θα είμαστε όλοι στην Πλατεία Μαβίλη για την τελετή υποδοχής.Είναι μία μεγάλη ευκαιρία για προβολή των Ιωαννίνων καθώς οι εκδηλώσεις καλύπτονται και προβάλλονται σε πολλές χώρες του κόσμου και θέλουμε πραγματικά να στείλουμε σε όλο τον κόσμο τις πιο ωραίες και πιο αισιόδοξες εικόνες της πόλης μας», τόνισε στη διάρκεια των δηλώσεων που έκανε ο δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος.Παράλληλα, ο δήμαρχος ευχήθηκε καλή επιτυχία στους τρεις Γιαννιώτες αθλητές που θα παίρνουν μέρος στην Ολυμπιάδα του Λονδίνου, στους παγκόσμιους πρωταθλητές Ιουλιέτα Μπουκουβάλα, Γιώργος Τζιάλλα και Γιάννη Τσίλη.

Η ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ
Η λαμπαδηδρομία στα Γιάννινα θα ξεκινήσει το Σάββατο στις 20:57 από την Λεωφόρο Δωδώνης και θα καταλήξει στην πλατεία Μαβίλη όπου θα γίνει η αφή του βωμού από τον τελευταίο λαμπαδηδρόμο. Θα ακολουθήσει η ανάκρουση των εθνικών ύμνων Ελλάδας και της Μεγάλης Βρετανίας, η ανάκρουση του Ολυμπιακού Ύμνου, οι χαιρετισμοί των επισήμων και η τελετή θα ολοκληρωθεί με πολιτιστικό πρόγραμμα του Δήμου.Την Κυριακή η λαμπαδηδρομία θα ακολουθήσει την παραλίμνια διαδρομή, περιμετρικά του Κάστρου και στο ύψος της Γαριβάλδη θα αναχωρήσει οδικώς με επόμενο προορισμό την Κοζάνη. Η αναχώρηση από το βωμό στην πλατεία Μαβίλη στις 9:39 πμ.Την Ολυμπιακή Φλόγα θα μεταφέρουν εννέα λαμπαδηδρόμοι, έξι το βράδυ του Σαββάτου και τρεις το πρωί της Κυριακής. Όπως έκανε γνωστό ο υπεύθυνος του Τομέα Αθλητισμού του Δήμου Δημήτρης Παπαδόπουλος, επιλέχθηκαν οι εννέα καλύτεροι αθλητές, από οκτώ διαφορετικά ολυμπιακά αθλήματα, με βάση τις επιδόσεις της προηγούμενης χρονιάς. Τους λαμπαδηδρόμους θα συνοδεύουν 19 μαθητές Λυκείων, ένας από κάθε λύκειο της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων. «Με αυτόν τον τρόπο θέλουμε να δώσουμε μία ξεχωριστή εμπειρία στους νέους, φέροντάς τους ακόμη πιο κοντά στον αθλητισμό και την ιδέα του Ολυμπισμού», υπογράμμισε ο κ. Παπαδόπουλος.Ο κ. Παπαδόπουλος ευχήθηκε επίσης από την πλευρά τους καλή επιτυχία στους Γιαννιώτες πρωταθλητές που μετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.
Οι λαμπαδηδρόμοι που θα μεταφέρουν την Ολυμπιακή Φλόγα είναι:
1. ΒΛΑΧΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ από τον στίβο
2. ΧΑΡΙΣΗ ΔΗΜΗΤΡΑ από την κολύμβηση
3. ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ από το τζούντο
4. ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ από την άρση βαρών
5. ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ από την ελευθέρα πάλη
6. ΛΑΜΠΡΙΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ από την κωπηλασία
7. ΚΟΥΤΣΙΑΥΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ από την κωπηλασία
8. ΦΑΣΣΑ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΑμεΑ στίβος
9. ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ από την πυγμαχία.
Οι έξι πρώτοι θα τρέξουν το βράδυ του Σαββάτου και οι τρεις επόμενοι το πρωί της Κυριακής.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ
Λόγω της λαμπαδηδρομίας και των εκδηλώσεων θα υπάρξει σειρά κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην πόλη των Ιωαννίνων. Ο υποδιοικητής της Τροχαίας Ιωαννίνων Επαμεινώνδας Ζήκος ζήτησε τη συνεργασία και τη συνδρομή των πολιτών ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.Έτσι το Σάββατο από τις οκτώ το βράδυ θα γίνει σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας από τη συμβολή των οδών Δωδώνης και Σταύρου Νιάρχου, Κεντρική Πλατεία, Αβέρωφ, Καραμανλή και πλατεία Μαβίλη.Από τις τρεις το μεσημέρι, την ίδια μέρα και μέχρι την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων, απαγορεύεται η στάθμευση οχημάτων στην κάθοδο της οδού Δωδώνης, στην πλατεία Πύρρου, την πλατεία Παπανδρέου, στην Αβέρωφ, την Καραμανλή και την πλατεία Μαβίλη.Την Κυριακή από τις έξι το πρωί απαγορεύεται η στάθμευση στην πλατεία Μαβίλη και τις οδούς Διονυσίου Φιλοσόφου, Γαριβάλδη και Αρχιεπισκόπου Μακαρίου.Από τις οκτώ το πρωί θα γίνει σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας στην πλατεία Μαβίλη και στις οδούς Διονυσίου Φιλοσόφου, Γαριβάλδη, Μακαρίου, Κουντουριώτου και Εθνικής Αντιστάσεως.

Διαδοχικές ασθενείς σεισμικές δονήσεις στην Άρτα


Σεισμική δόνηση 3,7 R σημειώθηκε σήμερα στις 11.45, 25 χλμ. δυτικά της Άρτας, σε εστιακό βάθος 6 χλμ. Δύο λεπτά νωρίτερα, στις 11.43’, είχε προηγηθεί άλλη μια ασθενής σεισμική δόνηση, μεγέθους 3,2 R. Επίσης χθες το βράδυ στις 21.52, σημειώθηκε σεισμός 3,6 R. Και οι τρεις σεισμικές δονήσεις είχαν το ίδιο επίκεντρο.

ΠΡΕΒΕΖΑ:Υπογράφηκε η σύμβαση για το έργο βελτίωση της οδού Καμαρίνας – Ωρωπού

Υπογράφτηκε στο γραφείο του Δημάρχου Πρέβεζας μεταξύ του κ. Νικολόπουλου νόμιμου εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας Ευρωτεχνική Δυτικής Ελλάδος ΑΤΕ σύμβαση για το έργο βελτίωση της οδού Καμαρίνας – Ωρωπού προϋπολογισμού 2 εκ 800 χιλιάδων ευρώ με χρηματοδότηση από το επιχειρησιακό πρόγραμμα Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας και Ηπείρου.Σύμφωνα με τον Δήμαρχο κ. Μπαίλη το έργο αυτό που αναμένεται να ξεκινήσει μέχρι τέλος Μαΐου αποτελεί χρόνιο και πάγιο αίτημα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.Ο Δήμαρχος εξήγησε ότι ο δρόμος αυτός θα αποτελέσει «γέφυρα επικοινωνίας» μεταξύ των κατοίκων Λούρου , Πρέβεζας και Ζαλόγγου αλλά και των επισκεπτών από τους γειτονικούς νομούς ενώ η ανάδειξη των Αρχαιολογικών χώρων της Αρχαίας Κασσώπης, του μνημείου του Ζαλόγγου και του Ρωμαικού Υδραγωγείου είναι μερικά μόνο από τα οφέλη που θα προκύψουν από την βελτίωση του υφιστάμενου δρόμου.Η παραδοτέα οδός θα είναι ασφαλτοστρωμένη συνολικού μήκους 7 χιλιομέτρων και πλάτους 6,5 μέτρων ενώ η υλοποίησή της θα μειώσει στο μισό την απόσταση που είναι σήμερα αναγκασμένοι να διανύουν οι επισκέπτες προκειμένου να μεταβούν στον προορισμό τους μέσω Αρχαγγέλου. Προβλέπει την βελτίωση-ανακατασκευή-διαπλάτυνση της αγροτικής οδού που συνδέει τον δρόμο της παλαιάς Εθνικής Οδού Αρχαγγέλου Παραμυθιάς-Καμαρίνας Δήμου Ζαλόγγου με το Δημοτικό Διαμέρισμα του Ωρωπού.Επίσης η υλοποίηση του έργου θα εξαλείψει τα προβλήματα μετακίνησης και των μονίμων κατοίκων, των αγροτών και άλλων επαγγελματιών της περιοχής οι οποίοι μέχρι σήμερα έπρεπε να διανύουν μια μεγάλη απόσταση προσεγγίζοντας τον προορισμό τους μέσω του κόμβου του Αρχαγγέλου.Με τον δρόμο αυτό αφενός θα μειωθεί σημαντικά η απόσταση αυτή , θα γίνει ασφαλέστερη η διέλευση των οδηγών ενώ θα τονωθεί και η κίνηση προς την «ενδοχώρα» του Δήμου Λούρου.Ο κ. Μπαϊλης ανέφερε ακόμη ότι στόχος της Δημοτικής αρχής είναι να ενώσει τον Ωρωπό , την ενδοχώρα δηλαδή, με τα παραλία της Καστροσυκιάς και ο δρόμος αυτός είναι το ένα κομμάτι. του σχεδιασμού. Αμέσως μετά θα ξεκινήσει μελέτη του τμήματος που έχει απομείνει για την διάνοιξη δρόμου που υπάρχει ήδη και που οδηγεί στην Καστροσυκιά. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι από την δημοτική αρχή υπάρχει ολοκληρωμένη πρόταση με προτεραιότητα στις οδικές συνδέσεις με παράλληλη βελτίωση της οδικής ασφάλειας.

ΠΕΡΔΙΚΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ:55χρονη επιτέθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα με τσεκούρι και βενζίνη!

Νέο απίστευτο και συνάμα επικίνδυνο περιστατικό εκτυλίχθηκε στην Πέρδικα Θεσπρωτίας, σήμερα το πρωί.55χρονη, με ψυχικά προβλήματα, για άγνωστους λόγους και σε κατάσταση αμόκ, αφού έβαλε φωτιά σε στέγαστρο ιδιοκτησίας συγγενή της, με τον οποίο έχει οικονομικές διαφορές, στην συνέχεια κατευθύνθηκε προς το Αστυνομικό Σταθμό Πέρδικας, κρατώντας στο ένα χέρι τσεκούρι και στο άλλο, ένα μπουκάλι με βενζίνη.Σε κατάσταση αμόκ απείλησε τους Αστυνομικούς με το τσεκούρι, ενώ παράλληλα περιέλουσε το εξωτερικό του κτηρίου με την βενζίνη.Ευτυχώς η ψυχραιμία και η άμεση επέμβαση των Αστυνομικών, απέτρεψαν τα χειρότερα.Η 55χρονη γυναίκα είχε προκαλέσει και πάλι επεισόδιο, τον περασμένο Αύγουστο, όταν πάρκαρε το ΙΧ της στο κέντρο της πλατείας στην Ηγουμενίτσα και έκλεψε τον γερανό που το σήκωσε καταδιωκόμενη από Αστυνομικούς στο κέντρο της Ηγουμενίτσας!!! 

Παγκόσμια πρωτιά για το Νεφρολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Άρτας!

Παγκόσμια πρωτιά κατάφερε το Νεφρολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Άρτας, αναλαμβάνοντας και διεκπεραιώνοντας με απόλυτη επιτυχία ερευνητικό διεθνές πρωτόκολλο. Θέμα του είναι η αντιμετώπιση της αναιμίας σε ασθενείς που πάσχουν από Χρόνια Νεφρική Ανεπάρκεια. Τα παραπάνω αναφέρονται σε ανακοίνωση που υπογράφεται από τον Διοικητή του ΓΝΑ Γεώργιο Λάμπρο και στην οποία σημειώνονται επίσης τα εξής: "Εκείνο το οποίο ερεύνησαν οι νεφρολόγοι του Νοσοκομείου Άρτας είναι κατά πόσο είναι αποτελεσματική η ενδοφλέβια χορήγηση σιδήρου στους ασθενείς με Χ.Ν.Α, σε σχέση με τη χορήγηση πολύ ακριβότερων και πολυπλοκότερων φαρμακευτικών σκευασμάτων, όπως είναι η ερυθροποιητίνη. Τα αποτελέσματα υπήρξαν θετικά με ό,τι συνεπάγεται αυτό από θεραπευτικής και οικονομικής πλευράς. Η έρευνα έγινε σε μεγάλο δείγμα ασθενών και αξιολογήθηκε από ευρωπαίους ελεγκτές για λογαριασμό ελβετικής εταιρείας που ασχολείται με την κατάρτιση διεθνών ιατρικών πρωτόκολλων. Ακόμη και σήμερα βρίσκονταν στο Νοσοκομείο γερμανοί ελεγκτές. Για τη διεκπεραίωση της έρευνας συνεργάστηκαν ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νεφρολογικού Τμήματος καθώς και του Βιοχημικού Τμήματος του Νοσοκομείου.Υπεύθυνη ερευνητικής μελέτης: Γκούβα Χαρίκλεια Επιμ. Α’ με συνεργάτες:Κατωπόδης Κων/νος: Δ/της Νεφρολογικού Τμήματος-Βλαχοπάνου Αφροδίτη: Επιμ. Α’-Δήμου Σοφία: Υπεύθυνη Νοσηλεύτρια Νεφρολογικού Τμήματος-Αργυροπούλου Σοφία Δ/ντρια: Βιοχημικού-Στεφάνου Παναγιώτης:Βιοχημικός".

Ο Δήμος συνδράμει τους εργαζόμενους στον Καρυπίδη

Η δέσμευση του Δήμου Ιωαννιτών να βοηθήσει τους εργαζόμενους του Καρυπίδη, που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας και παραμένουν απλήρωτοι για πολλούς μήνες, έγινε πράξη.Έτσι αποφασίστηκε και χορηγείται έκτακτη οικονομική βοήθεια από τον Λογαριασμό Πρώτων Βοηθειών, προκειμένου να ενισχυθούν όλοι όσοι έχουν μείνει χωρίς εισόδημα.Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΙ παγώνει τους λογαριασμούς ενώ από τον ΟΚΠΑΠΑ παρέχεται κάθε βοήθεια με δωρεάν πρόσβαση στις κοινωνικές δομές.Το πρόβλημα που είχε ανακύψει αφορούσε στο εισόδημα που παρουσιάζονταν στις φορολογικές δηλώσεις των εργαζομένων το οποίο ήταν εικονικό καθώς επρόκειτο για χρήματα που δεν είχαν εισπράξει στην πραγματικότητα.Από το Δήμο αποφασίστηκε το εισόδημα αυτό να μην ληφθεί υπόψιν κι έτσι προχώρησε σε όλες τις πρωτοβουλίες για την ενίσχυσή τους.Έτσι πέρα από την ενίσχυση μέσω του Λογαριασμού Πρώτων Βοηθειών, έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στο Δημοτικό Κατάστημα Αλληλεγγύης όπως και σε άλλες δομές που λειτουργεί ο ΟΚΠΑΠΑ.Με τον τρόπο αυτό ο Δήμος Ιωαννιτών αποδεικνύει έμπρακτα την κοινωνική του ευαισθησία και τη βούλησή του να στηρίξει στο μέτρο του δυνατού όσους έχουν πραγματικά ανάγκη. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι για την υλοποίηση όλων αυτών ήταν καθοριστικής σημασίας η παρέμβαση της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Υγείας του Δήμου.


Χρηματοδότηση 1 εκ. για την Προστασία του Εθν. Πάρκου Τζουμέρκων

1.132.240,79€ διατίθενται για το έτος 2012 με απόφαση του Υπουργείου ΠΕΚΑ στον Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων Περιστερίου και Χαράδρας Αράχθου, για την προστασία της Βιοποικιλότητας της περιοχής.Πρόκειται για το σύνολο της πίστωσης για το έτος 2012, του έργου που εντάχθηκε τον Ιανουάριο στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» με συνολική χρηματοδότηση 2,815,109,00€.Το φυσικό αντικείμενο της πράξης αφορά τον Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων Περιστερίου και Χαράδρας Αράχθου. Η προστασία της βιοποικιλότητας θα επιτευχθεί μέσω της διατήρησης σε ικανοποιητική κατάσταση των τύπων οικοτόπων και των πληθυσμών των απειλούμενων και κινδυνευόντων ειδών που διαβιούν στην αλπική ζώνη του Πάρκου και τις απότομες κορυφές (Στρογγούλα, Καταφίδι, Κακαρδίτσα, Περιστέρι), στο εξαιρετικής βιοποικιλότητας Δάσους της Μπάντζας Συρράκου, στο πευκοδάσος-ελατοδάσος των Ποτιστικών-Πραμάντων- Ματσουκίου-Βουλγαρελίου, στο μεικτό δάσος Χαλικίου-Ανηλίου, στην χαράδρα Αράχθου, στον ποταμό Ασπροπόταμο (παραπόταμος του Αχελώου), στον ποταμό Άραχθο με παραποτάμους τον Μετσοβίτικο, Χρούσια, Μελισσουργιώτικο και Ματσουκιώτικο.

Πρώτο βραβείο για τη Γυναικολογική Ιωαννίνων

Αφορούσε εργασία για τον καρκίνο της μήτρας
Το πρώτο βραβείο απέσπασε εργασία επιστημονικής ομάδας της Μαιευτικής & Γυναικολογικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στο ετήσιο συνέδριο της Βρετανικής Εταιρείας Κολποσκόπησης και Παθολογίας Τραχήλου (British Society for Colposcopy & Cervical Pathology - BSCCP), που έγινε πρόσφατα στο Νιούκαστλ της Μ. Βρετανίας.Πρόκειται για την εργασία «Υψηλού Κινδύνου Προκαρκινικές Αλλοιώσεις του τραχήλου της μήτρας και ο ρόλος των HPV-σχετιζόμενων βιοδεικτών στην πρόβλεψη εξέλιξής τους» με συγγραφείς τους Κύργιου Μαρία, Παπακωνσταντίνου Αικατερίνη, Βαλασούλη Γεώργιο, Miranda Cowen, Στασινού Σοφία-Μελίνα, Καρακίτσο Πέτρο, Deidre Lyons, Παρασκευαΐδη Ευάγγελο & The HeCPA study Group, ενώ είναι αξιοσημείωτο ότι άλλες 3 μελέτες της ίδιας ερευνητικής ομάδας απέσπασαν τιμητική διάκριση μεταξύ των 10 καλύτερων εργασιών. Συνολικά είχαν υποβληθεί 140 μελέτες, από τις οποίες 14 επιλέχθηκαν ως ελεύθερες ανακοινώσεις, εκ των οποίων 3 εκπονήθηκαν από την Μαιευτική & Γυναικολογική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε συνεργασία με την Ελληνική Ακαδημαϊκή Ομάδα Έρευνας στην Παθολογία Τραχήλου (Hellenic Cervical Pathology Academic study Group - HeCPA study Group).Ο ερευνητικός αυτός άξονας έχει ξεκινήσει από 4ετίας περίπου από τη Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ενώ τα τελευταία 2 χρόνια έχουν προστεθεί ως συνεργαζόμενα κέντρα και όλες οι Πανεπιστημιακές Γυναικολογικές Κλινικές της χώρας. Στην ερευνητική ομάδα έχουν δε πρόσφατα ενταχθεί και παγκόσμιας εμβέλειας αναγνωρισμένα κέντρα του εξωτερικού, κυρίως της Μ. Βρετανίας (Imperial College – Hammer­smith Hospital, London / Manchester / Newcastle - UK Gynaecological Cancer Centres, Israel κτλ. ).Τα αποτελέσματα του ερευνητικού αυτού άξονα έχουν μέχρι στιγμής δημοσιευθεί σε περισσότερα από 25 διεθνή ιατρικά περιοδικά και έχουν βραβευθεί σε διάφορα διεθνή και ελληνικά συνέδρια.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

ΑΡΤΑ: Εκδήλωση με θέμα τη δωρεά οργάνων και τις μεταμοσχεύσεις

Η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας στα πλαίσια του 5ου Συμποσίου Επείγουσας Ιατρικής διοργανώνει εκδήλωση με θέμα την δωρεά οργάνων και μεταμοσχεύσεις, την Παρασκευή 11 Μαΐου, στις 6μμ, στην αίθουσα ΔΙΩΝΗ. Συμμετέχει ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων με ομιλητές τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο Καθηγητές κ.κ Χατζή και Γάκη.«Πιστεύω ότι η κακή εικόνα της χώρας μας στον τομέα των μεταμοσχεύσεων οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην ανεπαρκή ενημέρωση των πολιτών. Για το λόγο αυτό καλούμε τους πολίτες της πόλης να προσέλθουν και να παρακολουθήσουν τη σημαντική αυτή εκδήλωση, που θα γίνει την Παρασκευή 11/05/2012 ώρα 18.00 μμ στην αίθουσα ΔΙΩΝΗ του Δήμου Αρταίων» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση – πρόσκληση που υπογράφουν ο Δ/ντής της ΜΕΘ Χριστόδουλος Ναθαναήλ και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Γεώργιος Λάμπρος. Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.

Οργή και πικρία στους Λιγκιάδες,όπου βρέθηκαν οκτώ ψήφοι υπέρ της Χρυσής Αυγής!

Χρειάστηκε να περάσουν 70 χρόνια από τις 3 Οκτωβρίου του 1943, όταν 83 κάτοικοι των Λιγκιάδων βρήκαν τραγικό θάνατο από την καταστροφική μανία των Ναζί, για να ξυπνήσουν και πάλι οι μνήμες της θηριωδίας. Στο μαρτυρικό χωριό του δήμου Ιωαννιτών βρέθηκαν οκτώ ψήφοι υπέρ της Χρυσής Αυγής στις εκλογές της Κυριακής, γεγονός που προκάλεσε την οργή και την πικρία στους κατοίκους που βίωσαν το δράμα του Ναζισμού, χάνοντας χωρίς κανένα λόγο τους συγγενείς τους. Ο Κ. Παππάς που έχασε τα τέσσερα αδέρφια του και τον παππού του τόνισε πως η ίδια η πολιτεία εξέθρεψε επί χρόνια αυτά τα φαινόμενα, όταν τα ανεχόταν, ενώ επέρριψε ευθύνες και στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας. «Τα τελευταία 20 χρόνια έχει έρθει εκδρομή στους Λιγκιάδες ένα σχολείο, ενώ έχουμε ενημερώσει πως είμαστε στη διάθεση των υπηρεσιών εκπαίδευσης και των σχολικών μονάδων, έτσι ώστε να γίνει μία εκπαιδευτική εκδρομή όπου θα πληροφορηθούν όλοι οι μαθητές τι έγινε στους Λιγκιάδες. Δυστυχώς, τα χρόνια που πέρασαν είναι πολλά και η ιστορική μνήμη εξασθενεί ενώ οι πολιτικές του συστήματος οδήγησαν τη νεολαία στα άκρα. Θα πρέπει όμως να θωρακίσουμε τη δημοκρατία μας με κάθε τρόπο», τόνισε ο κ. Παππάς, ενώ με οργή για τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής μίλησε ο Λευτέρης Γεράκος, η οικογένεια του οποίου θρήνησε δέκα νεκρούς σε μία ημέρα. «Είναι κατακριτέα αυτή η πράξη τους και αν τους γνωρίζαμε, δε θα τους επιτρέπαμε να πλησιάσουν στο χωριό», τόνισε χαρακτηριστικά. Εξαίρεση Καβαλάρι και Καλουτά Αξίζει να σημειωθεί ότι η Χρυσή Αυγή έλαβε ψήφους σχεδόν σε όλα τα μαρτυρικά χωριά των Ιωαννίνων, με εξαίρεση το Καβαλάρι και την Καλουτά. Αναλυτικά, στη Μουσιωτίτσα βρέθηκαν 15 ψηφοδέλτια, στο Γρεβενίτι 3, όπως και στη Δόλιανη, στο Μακρίνο 2, σε Τρίστενο, Φλαμπουράρι και Ασπραγγέλους από 3, στην Ελάτη 1, στα Κάτω Πεδινά 6, στο Μανασσή 1 και στο Κεφαλόβρυσο 38.

Οι κάτοικοι του Κομμένου

Οργή και θλίψη εκφράζουν και οι κάτοικοι του Κομμένου Άρτας για τους 30 συγχωριανούς τους που ψήφισαν τη Χρυσή Αυγή. «Αποτελούν μια θλιβερή και τραγική παραφωνία μέσα σε έναν ιερό τόπο που τον πότισαν με το αίμα τους τα 317 θύματα της χιτλερικής και ναζιστικής βίας χωρίς όρια. Θέλουμε να πιστεύουμε πως η ψήφος τους προς τα σύμβολα του ναζισμού και του φασισμού δεν είναι παρά μια πράξη οργής και θυμού εναντίον ενός συστήματος που έχει οδηγήσει την πατρίδα μας στην κόψη του ξυραφιού. Διαφορετικά θα καταγραφούν στην ιστορία ως οι αιματοβαμμένες οπισθοφυλακές των 120 στρατιωτών της γερμανικής Βέρμαχτ που δολοφόνησαν και έκαψαν ζωντανά, μαζί με τους άλλους, και τα 35 παιδιά ηλικίας 4 μηνών έως 5 χρονών. Και η ψήφος τους αυτή θα μείνει στη μνήμη του χωριού μας ως μια ασυγχώρητη πλάνη που θα μεγαλώνει τον πόνο εκείνων που δεν μπορούν και δε θέλουν να ξεχάσουν τα φαντάσματα του ναζισμού και τα αθώα βλέμματα των μανάδων και των παιδιών μπροστά στα όπλα της σφαγής και της εξόντωσης», αναφέρουν σε δήλωσή τους. Τρεις μόλις ημέρες μετά τη διεξαγωγή της εκλογικής αναμέτρησης και την είσοδο της Χρυσής Αυγής στο Κοινοβούλιο, έχοντας ξεπεράσει τις 400.000 ψήφους σε ολόκληρη την Επικράτεια, το ελληνικό κράτος τίμησε την Ημέρα Λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που μεταξύ των άλλων δεινών προκάλεσε και το θάνατο 650.000 Ελλήνων. Η σημειολογία της χθεσινής επετείου και του εορτασμού είναι προφανής και αυτό φάνηκε στις δηλώσεις και τοποθετήσεις των επίσημων εκπροσώπων των τοπικών αρχών στις εκδηλώσεις. Μία από αυτές έγινε από τον Δήμαρχο Ιωαννίνων Φίλιππα Φίλιο που εκπροσώπησε το Δήμο Ιωαννιτών στην κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Μπιζανομάχων στην κεντρική πλατεία, μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Γ. Καραμπίνα. Η άνοδος της ακροδεξιάς σε εθνικό αλλά και πανευρωπαϊκό επίπεδο είναι θέμα που προκαλεί συζητήσεις. Ο κ. Φίλιος αναφέρθηκε στην σημασία της ημέρας μνήμης για τους προγόνους που αγωνίστηκαν ενάντια στο ναζισμό και το εθνικοσοσιαλιστικό κίνημα. «Το αποτέλεσμα των εκλογών εμπεριέχει οργή, άγνοια και αφέλεια. Όσοι ψήφισαν τη Χρυσή Αυγή θα πρέπει να το ξανασκεφθούν σοβαρά και κυρίως να παρακολουθήσουν τι λένε οι εκπρόσωποί της και ποιες είναι οι προθέσεις τους», σημείωσε. Η εκδήλωση στο Χάνι Την Ημέρα Λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου τίμησε και ο Δήμος Πωγωνίου στο μνημείο που έχει φιλοτεχνηθεί στο Χάνι Δελβινακίου. Παρουσία σύσσωμης της δημοτικής αρχής και των παρατάξεων, αλλά και αρκετών κατοίκων τελέστηκε τρισάγιο και ακολούθησε ομιλία σχετική με το νόημα της ημέρας. Η θλίψη ήταν ευδιάκριτη για το γεγονός της στήριξης της Χρυσής Αυγής στα μαρτυρικά χωριά του Πωγωνίου με τον Δήμαρχο Κ. Καψάλη να τονίζει πως μπορεί η χώρα να διέρχεται μία δύσκολη περίοδο, να βιώνει έναν οικονομικό πόλεμο, ωστόσο οι πολίτες θα πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να μην ξεχνούν το παρελθόν.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Εκτελούνται από σήμερα ξανά τα μαθητικά δρομολόγια από το ΚΤΕΛ

Εκτελούνται από σήμερα και πάλι τα μαθητικά δρομολόγια στο Νομό Θεσπρωτίας αφού σύμφωνα με ανακοίνωση του Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας Θωμά Πιτούλη, μετά από συνεργασία με τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας, το προεδρείο του ΚΤΕΛ και εκπροσώπων του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών έγινε ευρεία σύσκεψη στο κτίριο της Π.Ε Θεσπρωτίας, όπου μετά από διάλογο καθώς και αμοιβαίες δεσμεύσεις συμφωνήθηκε ότι τα δρομολόγια θα εκτελούνται κανονικά έως την 30/06/2012.O Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα που ήταν σε εξέλιξη, είχε συναντήσεις με το προεδρείο του ΚΤΕΛ, και μετά από συνεννόηση με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, αποδέσμευσε πίστωση που ήταν προς εξόφληση παλαιών οφειλών προς το Ε.Ι.Ν ύψους 56.097,01 ευρώ και την διέθεσε προς το ΚΤΕΛ.Δηλαδή το ΚΤΕΛ έλαβε συνολικά έναντι δρομολογίων σήμερα 117.080,39 και οι οφειλές προς αυτό έως 30/6/2012 διαμορφώνονται στο ποσό των 409.451,61 ευρώ.

ΑΡΤΑ:Σύλληψη νεαρού για κλοπή από οικία ηλικιωμένου

Συνελήφθη χθες το απόγευμα στον Ανθότοπο Άρτας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Άρτας, ένας 22χρονος ημεδαπός Ρομά ενώ αναζητείται ένας συνεργός του, κατηγορούμενοι για διάπραξη κλοπής κατά συναυτουργία.Ειδικότερα, νωρίτερα την ίδια ημέρα, οι δύο δράστες ενεργώντας από κοινού, αφαίρεσαν από την οικία 81χρονου ημεδαπού στον Ανθότοπο Άρτας, το χρηματικό ποσό των τριακοσίων είκοσι (320) ευρώ. Για την ανεύρεση των δραστών, ενεργήθηκαν άμεσες αναζητήσεις, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη τoυ 22χρονου.Το αφαιρεθέν χρηματικό, το οποίο βρέθηκε στην κατοχή του 22χρονου, κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον παθόντα.Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Άρτας.

Τα Γιάννενα υποδέχονται την Ολυμπιακή Φλόγα

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η προετοιμασία του Δήμου για την υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας στην πόλη των Ιωαννίνων.Η Ολυμπιακή Φλόγα θα φωτίσει την περιοχή το ερχόμενο Σάββατο. Επίκεντρο των εκδηλώσεων θα είναι η πλατεία Μαβίλη, όπου εκεί θα μείνει αναμμένη για ένα ολόκληρο βράδυ ώστε το πρωί της Κυριακής να συνεχίσει το ταξίδι προς τη Βόρεια Ελλάδα.Η Φλόγα θα φθάσει στα Γιάννενα από την πόλη της Ηγουμενίτσας, όπου διοργανώνονται ανάλογες εκδηλώσεις υποδοχής, ενώ νωρίτερα την ίδια ημέρα η Φλόγα θα περάσει από την Πρέβεζα και την Πάργα.

ΠΡΕΒΕΖΑ:Ένα ακόμη νεκρό δελφίνι βρέθηκε στην περιοχή του Πνευματικού Φάρου!

Ένα ακόμη νεκρό δελφίνι βρέθηκε στην περιοχή του Πνευματικού Φάρου Πρέβεζας. Πρόκειται για ένα μικρό ζωνοδέλφινο (ολικού μήκους 1.30 μ) το οποίο εντόπισαν περαστικοί, οι οποίοι ενημέρωσαν τις αρμόδιες αρχές.Το ζωνοδέλφινο είναι το πιο συχνά απαντώμενο κητώδες. Το μέσο μήκος του είναι 1,65 μ., πολύ μικρότερο από τα ζωνοδέλφινα που ζουν στους ωκεανούς και είναι από τα μικρότερα παγκοσμίως.Στη χώρα μας ζωνοδέλφινα απαντώνται στον Κορινθιακό και τον Αμβρακικό Κόλπο.

Χρηματοδότηση 21 εκ. από το JESSICΑ για έργα αστικής ανάπτυξης στην Ήπειρο

Η Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος (ΕπΤΕ) ενεργώντας ως διαχειριστής του Ταμείου Αστικής Ανάπτυξης της Ηπείρου (Τ.Α.Α.Η.) δημοσίευσε την πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων για χρηματοδότηση έργων, αξιοποιώντας το χρηματοδοτικό εργαλείο JESSICA.Ο πυρήνας λειτουργίας του JESSICA είναι τα Ταμεία Αστικής Ανάπτυξης τα οποία και πραγματοποιούν τις χρηματοδοτήσεις. Ειδικότερα είναι τα Ταμεία που επενδύουν σε Συμπράξεις Δημόσιου-Ιδιωτικού Τομέα και σε άλλα επιλέξιμα έργα, τα οποία περιλαμβάνονται σε ολοκληρωμένα σχέδια αειφόρου αστικής ανάπτυξης.Το συνολικό διατιθέμενο ποσό χρηματοδότησης ανέρχεται σε 15.000.000 € που προέρχονται από το Ε.Π. «Θεσσαλία – Στερεά Ελλάδα – Ήπειρος» στα οποία προβλέπεται η επιπλέον συμμετοχή ιδιωτικών κεφαλαίων 6.420.000 € (30% του συνολικού κόστους κάθε επιλέξιμου έργου).

Παρελθόν από τον ΠΑΣ Γιάννενα ο Αναστασιάδης‎

Σε αναζήτηση προπονητή βρίσκεται ο ΠΑΣ Γιάννινα μετά την άρνηση του Άγγελου Αναστασιάδη στην πρόταση που του είχε κάνει ο ισχυρός άνδρας της ομάδας των Ιωαννίνων Γιώργου Χριστοβασίλη.Ο Έλληνας τεχνικός απάντησε αρνητικά στην πρόταση της διοίκησης του ΠΑΣ Γιάννινα για ανανέωση της συνεργασίας και οι δρόμοι των δύο πλευρών χώρισαν.Πιο συγκεκριμένα ο Έλληνας τεχνικός επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της ομάδας και τόνισε πως δεν μπορεί να δεχτεί την πρόταση, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει τους λόγους παρά μόνο πως το θέμα δεν είναι οικονομικό.Έτσι οι δρόμοι των δύο πλευρών χώρισαν και επομένως, ο ΠΑΣ Γιάννινα βρίσκεται σε αναζήτηση τεχνικού.