Τετάρτη, 9 Μαΐου 2012

ΝΑΤΑΣΑ ΤΥΡΟΥ-ΟΥΖΑ: Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι καθαρά και τίμια

Θα ήθελα θερμά να ευχαριστήσω και από καρδιάς όσους με τίμησαν με την ψήφο τους και αξιολόγησαν θετικά τις θέσεις και την υποψηφιότητά μου με τη «Δημοκρατική Συμμαχία» στα Γιάννενα. Ακόμη νιώθω την ανάγκη να εκδηλώσω την ευγνωμοσύνη μου στους πολίτες που, αν και δεν με γνώριζαν, με υποδέχτηκαν εγκάρδια κατά την διάρκεια των περιοδειών μου, στο σύντομο αυτό προεκλογικό αγώνα.Στην πρώτη μου αυτή προσπάθεια, νιώθω ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα και δηλώνω ότι θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για τον τόπο και τους συμπολίτες μου καθαρά και τίμια, προσφέροντας όσα μπορώ και απ’ όποιο μετερίζι…

ΝΑΤΑΣΑ ΤΥΡΟΥ-ΟΥΖΑ

Γιατί έχασε το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 6ης Μάη

Γράφει ο Κώστας Αρβανίτης, Περιφερειακός Σύμβουλος
Πολύ ισχυρό μήνυμα έδωσαν στις εκλογές της 6ης Μάη οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ στο κόμμα που επί χρόνια στήριζαν με την ψήφο τους. Αν δεν αναλυθούν με ψυχραιμία και ειλικρίνεια τα αποτελέσματα, και δεν γίνουν οι αναγκαίες και επίπονες αλλαγές, ο ένας από τους δύο πόλους του δικομματικού συστήματος της μεταπολίτευσης κινδυνεύει να καταρρεύσει. Με μισές αλήθειες και αβέβαια βήματα η «παρτίδα δε σώζεται».Ποια πράγματα δε συγχώρεσε η μεγάλη μάζα των ψηφοφόρων του που κατευθύνθηκε προς το ΣΥΡΙΖΑ και άλλα αριστερά σχήματα; Το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα έμεινε με τη δική του κυβερνητική πρακτική «άδειο πουκάμισο». Σε συνθήκες κρίσης δεν αντιμετώπισε το πρόβλημα της χώρας με βάση την ιδεολογική του τοποθέτηση και τη βασική πολιτική νομιμοποίησή του σε σχέση με την εκλογική του βάση :
-Ένα «σοσιαλιστικό» - έστω σοσιαλδημοκρατικό- κόμμα έπρεπε να έχει μία βασική πολιτική γραμμή πλεύσης : τα βάρη της κρίσης να μοιραστούν δίκαια στους πολίτες της χώρας ανάλογα με τις δυνατότητές τους. Στη συνείδηση του πολίτη της χώρας, έμεινε η εντύπωση ότι η κατανομή των βαρών ήταν άδικη, απροσχημάτιστα και άκοπα «οριζόντια», επί δικαίων και αδίκων. Με απλά λόγια το κόστος της κρίσης μοιράστηκε με ευκολία σε όσους δεν μπορούσαν να το αποφύγουν. Παρά τις περί του αντιθέτου σκόρπιες εξαγγελίες και προθέσεις δεν έγινε καμία ουσιαστική προσπάθεια να συμμετέχουν στα βάρη με αναλογικά μεγαλύτερη συμμετοχή οι «έχοντες». Ένα ευρύ ποσοστό πληθυσμού που «έχει και κατέχει» διατήρησε όλα τα φορολογικά και διαδικαστικά εργαλεία για να παραμείνει έξω από κάθε φοροδοτική συμμετοχή.Το ΠΑΣΟΚ οφείλει έστω και τώρα, σε συνέπεια με τις ιδεολογικές του αναφορές, να προτείνει ένα καλά επεξεργασμένο σύστημα κριτηρίων κατοχής περιουσιακών στοιχείων, διαβίωσης και εισοδημάτων για την άντληση φορολογικών εσόδων από τους «πολλά έχοντες».
-Το δεύτερο πλήγμα για τον ψηφοφόρο του ΠΑΣΟΚ ήταν η «αποκαθήλωση των ειδώλων» του. Όχι άδικα βρέθηκε να στοχοποιείται για κρατική διαφθορά και μίζες ένα δεξί χέρι πρώην αρχηγού του (Τσουκάτος) και ένα ιστορικό του στέλεχος και παραλίγο πρόεδρός του (Τσοχατζόπουλος). Αυτό σε συνδυασμό με ατάκες του στυλ «μαζί τα φάγαμε» διέρρηξε τους ισχυρούς συναισθηματικούς δεσμούς του ψηφοφόρου του ΠΑΣΟΚ με το κόμμα του.
-Ο τρίτος λόγος ήταν ότι σε συνθήκες κρίσης το ΠΑΣΟΚ δε λειτούργησε ως κίνημα. Έχασε επομένως το νόημά της και η δεύτερη βασική του αναφορά που θα μπορούσε να δώσει μια άλλη λογική για τη διέξοδο από την κρίση. Μια λογική κινήματος προς το λαό που θα ενεργοποιούσε τη λαϊκή συμμετοχή για μια πανεθνική κινητοποίηση, ώστε η αντιμετώπιση της κρίσης να γίνει λαϊκή υπόθεση.Η αντίδραση επομένως της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ στο αποτέλεσμα της Κυριακής 6 Μάη, δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να είναι επικοινωνιακή ή «διαχειριστικής φύσης». Αν το Κίνημα δεν επιχειρήσει με επιτυχία να εκφράσει τις αγωνίες και τα συμφέροντα των «μη προνομιούχων» που πλέον στις σημερινές συνθήκες είναι όλο και περισσότεροι, τότε πολλά μέλη και φίλοι του θα επιχειρήσουν να βρουν άλλες πολιτικές εκφράσεις.Οι προκλήσεις της ηγεσίας του είναι ιστορικές. Πρέπει να ανοίξει ένας ειλικρινής διάλογος και σε αυτό το πλαίσιο όλες οι προτάσεις νομίζω ότι είναι χρήσιμες.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Οικονομική ενίσχυση δράσεων συλλόγων και φορέων της Θεσπρωτίας από τον Οργανισμό Λιμένος

Ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας, το χρονικό διάστημα Φεβρουαρίου - Μαρτίου, προέβει στην οικονομική ενίσχυση συγκεκριμένων δράσεων, φορέων και συλλόγων της Θεσπρωτίας. Συγκεκριμένα την 17η Φεβρουαρίου 2012, με την υπΆ αριθμ. 14 / 2012 απόφαση του Δ.Σ. της εταιρίας αποφασίστηκαν:
1. Στον Μορφωτικό & Εκπολιτιστικό Σύλλογο Πέρδικας χορηγία ποσού ύψους χιλίων πεντακοσίων ευρώ (1.500 ¤), για τη διοργάνωση Καρναβαλικών Εκδηλώσεων.
2. Στο Λαογραφικό Μουσείο Φοινικίου χορηγία ποσού ύψους χιλίων πεντακοσίων ευρώ (1.500 ¤), για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων.
3. Στο Δήμο Σουλίου χορηγία ποσού ύψους τριών χιλιάδων ευρώ (3.000 ¤), για τη διοργάνωση Καρναβαλικών Εκδηλώσεων.
4. Στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλιατών χορηγία ποσού ύψους χιλίων πεντακοσίων ευρώ (1.500 ¤), για την εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου.
5. Στον Α.Σ. Θεσπρωτός χορηγία ποσού ύψους χιλίων ευρώ (1.000 ¤), για την προβολή του Οργανισμού μέσω διαφήμισης.
6. Στον Δημοτική Κοινότητα Ηγουμενίτσας χορηγία ποσού τριών χιλιάδων ευρώ (3.000 ¤), για τη διοργάνωση Καρναβαλικών Εκδηλώσεων.
7. Στη γυναικεία ομάδα του Α.Σ. Θεσπρωτός χορηγία ποσού χιλίων ευρώ (1.000 ¤), για τη ενίσχυση του Συλλόγου.
8. Στο Περιφερειακό Τμήμα Ηγουμενίτσας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού χορηγία ποσού χιλίων ευρώ (1.000 ¤), για την πραγματοποίηση δράσεων.
9. Στη Σχολική Επιτροπή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Φιλιατών δωρεά τριών διαδραστικών πινάκων ίδιου τύπου με αυτά που δωρίστηκαν στα δημοτικά σχολεία της Ηγουμενίτσας.
10. Στον Δήμο Ηγουμενίτσας, Διεύθυνση Πρόνοιας χορηγία ποσού ύψους χιλίων ευρώ (1.000 ¤) για την οικονομική ενίσχυση απόρων οικογενειών.
11. Στον Γυμναστικό Σύλλογο Πρωτέας Ηγουμενίτσας, Τμήμα Στίβου χορηγία ποσού ύψους χιλίων ευρώ (1.000 ¤), για την ενίσχυση των δράσεών του
12. Στον Δήμο Ηγουμενίτσας χορηγία ποσού ύψους πέντε χιλιάδων ευρώ (5.000 ¤), για τη διοργάνωση αποκριάτικων εκδηλώσεων.
13. Στον Δήμο Φιλιατών χορηγία ποσού ύψους τριών χιλιάδων ευρώ (3.000 ¤), για τη διοργάνωση αποκριάτικων εκδηλώσεων.
14. Στον Σύλλογο Πολιτιστικού και Κοινωνικού Σκοπού Ρένα Κώτσιου χορηγία ποσού ύψους δύο χιλιάδων ευρώ (2.000 ¤), για την ενίσχυση των δράσεων του Συλλόγου.
15. Στον Πολιτιστικό Όμιλο Μαργαριτίου χορηγία ποσού ύψους χιλίων πεντακοσίων ευρώ (1.500¤), για την ολοκλήρωση εργασιών επισκευής και αποκατάστασης κτηρίου του Ομίλου.

Τις θερμές ευχαριστίες του σε όσους τον τίμησαν με την ψήφο τους εξέφρασε ο Φίλιππος Σιάκας

Τις θερμές ευχαριστίες του σε όσους τον τίμησαν με την ψήφο τους εξέφρασε, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά Μ.Μ.Ε., ο κ. Φίλιππος Σιάκας, υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. ενώ παράλληλα δεσμεύτηκε να συνεχίσει να αγωνίζεται για το καλό της περιοχής. Η δήλωση του κ. Σιάκα έχει ως εξής:«Αγαπητοί φίλοι,Θέλω να σας ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη σας στο πρόσωπό μου και σας δηλώνω ότι θα παραμείνω, με αίσθημα ευθύνης, υπέρμαχος της ολοκληρωμένη πρότασης της Νέας Δημοκρατίας για να αλλάξει το ομιχλώδες τοπίο που ταλανίζει την ελληνική κοινωνία.Σίγουρα το εκλογικό αποτέλεσμα συνθέτει την επόμενη ημέρα και πιστεύω ότι και οι υπόλοιπες δυνάμεις θα αναλάβουν το δικό τους μερίδιο ευθύνης προσφέροντας στην χώρα και στο μέλλον της πατρίδας.Προσωπικά νοιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους εσάς που με εμπιστευτήκατε και με τιμήσατε με την ψήφο σας στις εκλογές της 6ης Μαϊου.Άσχετα από τη μη είσοδό μου στη Βουλή, θα βρίσκομαι κοντά σας, θα παρακολουθώ όλες τις εξελίξεις που συμβαίνουν τον τόπο μας και η συμμετοχή μου θα είναι ενεργή.Επί τη ευκαιρία, θέλω να συγχαρώ όλους τους συνυποψηφίους μου της Νέας Δημοκρατίας αλλά και των άλλων κομμάτων, για τον καθαρό προεκλογικό αγώνα. Να συγχαρώ όμως ιδιαίτερα όλους όσους εξελέγησαν στο βουλευτικό αξίωμα και τους εύχομαι καλή πορεία στις δύσκολες αυτές συγκυρίες για τη χώρα μας.Φίλες και φίλοι ψηφοφόροι,Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου και σας δίνω μία υπόσχεση: Την τιμή που μου κάνατε ποτέ δε θα την προδώσω».Ο κ. Σιάκας σχολίασε και το εκλογικό αποτέλεσμα, χαρακτηρίζοντάς το λίγο-πολύ αναμενόμενο αφού η ελληνική κοινωνία ήταν αποφασισμένη να ψηφίσει αρνητικά. «Οι Έλληνες πολίτες είναι οργισμένοι με όσα συμβαίνουν στην χώρα και έδωσαν αρνητική ψήφο. Οφείλουμε να πάρουμε το μήνυμα και να προχωρήσουμε στη σωστή κατεύθυνση» δήλωσε.Ερωτηθείς για το αν θα είναι παρών στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν, ο κ. Σιάκας τόνισε χαρακτηριστικά: «Θα είμαι παρών όποτε μου το ζητήσει η Νέα Δημοκρατία».Να σημειωθεί τέλος ότι το πολιτικό γραφείο του κ. Σιάκα θα παραμείνει ανοιχτό. Οι ώρες λειτουργίας είναι (καθημερινές) 9:30 – 13:00 και 18:00 – 21:00 ενώ ο κ. Σιάκας θα βρίσκεται στο γραφείο (λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων) από τις 19:00 έως τις 21:00 κάθε μέρα.

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑΝΝΗ ΓΟΓΟΛΟΥ

Η εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαΐου, ήταν από τις πιο σημαντικές των τελευταίων χρόνων. Στο αποτελέσματά της, αποτυπώνεται η έκφραση του Ελληνικού λαού, η οποία είναι απόλυτα σεβαστή.Είμαι βέβαιος πως οι ηγεσίες των πολιτικών φορέων που προέκυψαν από τις εκλογές θα δώσουν λύσεις προς όφελος του ελληνικού λαού, με ευθύνη απέναντι στη νέα γενιά και το μέλλον της χώρας.Συμμετείχα σε αυτή τη διαδικασία, με εντιμότητα. Μέσα από αυτή, αισθάνομαι πως έγινα καλύτερος, τόσο ως άνθρωπος όσο και ως πολίτης.Ευχαριστώ όλους τους πολίτες για τον σεβασμό που άκουσαν τις απόψεις μου και με τίμησαν με την ψήφο τους. Ευχαριστώ ακόμη και αυτούς που δεν με ψήφισαν, για τον θετικό τρόπο αντιμετώπισης της υποψηφιότητάς μου.Εύχομαι στον εκλεγμένο βουλευτή του ν. Θεσπρωτίας κ. Αντ. Μπέζα καλή επιτυχία. Δηλώνω, πως σε κάθε προσπάθεια για το καλό του τόπου, θα είμαι αρωγός.

Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου

Την Παρασκευή 11 Μαΐου 2012 και ώρα 10.00 π.μ συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στο Γραφείο του Περιφερειάρχη Ηπείρου (Διοικητήριο Περιφέρειας, Πλατεία Πύρρου αρ.1 Ιωάννινα, Α΄ όροφος, γρ. 209), με 45 θέματα ημερήσιας διάταξης.

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ:Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για το Δημοτικό Ιατρείο και Φαρμακείο

Από τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας –Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής» του Δήμου Ιωαννιτών (Ο.Κ.Π.Α.Π.Α) ανακοινώνεται ότι , εν όψει της λειτουργίας των Δημοτικών Ιατρείων Αλληλεγγύης «Νίκος Σκοπούλης» και του Δημοτικού Φαρμακείου Αλληλεγγύης, αρχίζει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τη χορήγηση στους δικαιούχους της κάρτας παροχών υγείας.Οι δικαιούχοι της κάρτας θα έχουν δωρεάν πρόσβαση στα Δημοτικά Ιατρεία, στο Δημοτικό Φαρμακείο και στα Δημοτικά Φυσικοθεραπευτήρια , που λειτουργούν στα ΚΑΠΗ του Δήμου Ιωαννιτών.Δικαιούχοι της κάρτας είναι ανασφάλιστοι συμπολίτες, ή συμπολίτες που έχουν χάσει τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα και πληρούν τις προϋποθέσεις που προβλέπονται από τον κανονισμό λειτουργίας, όπως επίσης και ανασφάλιστοι μετανάστες.Οι αιτήσεις θα γίνονται καθημερινά στα γραφεία του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α., Αβέρωφ 6, 2ος όροφος, από 10 Μαΐου και ώρες 9.00 – 13.00.Πληροφορίες θα δίνονται στα τηλέφωνα 2651077077, 26510 01044 και 26510 01049.


Συνεχίζονται οι προσπάθειες για την ένταξη της Νικόπολης στην Unescο

Η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, σε συνεργασία με την τοπική επιτροπή της UNESCO, θα πραγματοποιήσει φωτογραφική έκθεση των μνημείων της Ελλάδας, που έχουν ενταχθεί στον κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς της UNESCO. Η έκθεση θα γίνει στην Πρέβεζα στο χώρο της Λαϊκής Αγοράς και θα διαρκέσει από τις 18/5/2012 έως τις 25/5/2012. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO Μαρία-Αικατερίνη Παπαχριστοπούλου-Τζιτζικώστα.Η φωτογραφική έκθεση συνδέεται με την προσπάθεια της Π.Ε. Πρέβεζας και άλλων φορέων ώστε να ενταχθεί η Νικόπολη στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομίας και επιπροσθέτως λειτουργεί ενισχυτικά για την ευαισθητοποίηση του κοινού στην προσπάθεια αυτή.Ο διεθνής κατάλογος Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO αριθμεί ως τώρα 17 ελληνικές εγγραφές. Στόχος της έκθεσης είναι να συμβάλει στην ανάδειξη και τη διαφύλαξη της Παγκόσμιας Κληρονομιάς δίνοντας έμφαση στα εθνικά μας μνημεία, που απεικονίζουν την έκφραση της δημιουργικότητας του ελληνικού πνεύματος και αποτελούν την πνευματική παρακαταθήκη για την εξέλιξη του σύγχρονου ελληνικού και παγκόσμιου πολιτισμού, την ευημερία και τη σύγχρονη πολιτιστική δημιουργία.Η έκθεση πραγματοποιείται με τη στήριξη της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO.Η έκθεση αυτή θα ενισχύσει την προσπάθεια που καταβάλλει η Π.Ε. Πρέβεζας για την ένταξη της Νικόπολης στον κατάλογο της Unesco. Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου δήλωσε σχετικά: «Μετά την μεγάλη επιτυχία της εξασφάλισης χρηματοδότησης για το έργο αποκατάστασης του μεγάλου θεάτρου της Νικόπολης με προϋπολογισμό 1.500.000 ευρώ, και μάλιστα χωρίς καμμία επιβάρυνση του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου, και μετά από την έγκριση από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο της μελέτης του δρόμου «Είσοδος Πρέβεζας με παράκαμψη της Αρχαίας Νικόπολης στα όρια της Βιομηχανικής ζώνης», συνεχίζουμε την προσπάθεια για την ανάδειξη των αρχαιολογικών τόπων της περιοχής μας. Στόχος μας είναι να καταστούν πόλοι έλξης για τους επισκέπτες, οάσεις ζωντανού πολιτισμού και να ενσωματωθούν στην πολιτιστική και οικονομική ζωή του τόπου.Η προσπάθειά μας επικεντρώνεται και στην ένταξη της Νικόπολης στον κατάλογο πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco, την οποία, αν καταφέρουμε, θα έχει ευεργετικές συνέπειες για τον αρχαιολογικό χώρο, τόσο λόγω της διεθνούς αναγνώρισης, όσο και από την άποψη της πρόσβασης σε χρηματοδοτήσεις. Για το σκοπό αυτό διοργανώνουμε μια αξιόλογη φωτογραφική έκθεση η οποία παρουσιάζει άλλα ελληνικά μνημεία που έχουν ενταχθεί στον κατάλογο. Καλώ τους Πρεβεζάνους να αγκαλιάσουν την προσπάθεια της Π.Ε. Πρέβεζας για να επιτύχουμε μαζί το στόχο της ένταξης της Νικόπολης στον Κατάλογο της Unesco.”

ΠΡΕΒΕΖΑ: Σε αστυνομία και εισαγγελέα τα παράπονα για το Λούρο

Τα σοβαρά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην περιοχή του Λούρου μετέφεραν στον Αστυνομικό Διευθυντή Πρέβεζας αλλά και στον Εισαγγελέα εκπρόσωποι φορέων και πολιτών του Λούρου.Τα προβλήματα σχετίζονται με την εγκατάσταση στην περιοχή ομάδων Ρομά και τους διαπληκτισμούς που προκύπτουν σε καθημερινή σχεδόν βάση.Αποκορύφωμα ήταν τα επεισόδια με τους πυροβολισμούς, τους τραυματισμούς και τις συλλήψεις που σημειώθηκαν την προηγούμενη βδομάδα και προκάλεσαν τις κινητοποιήσεις των κατοίκων και τον συμβολικό αποκλεισμό της εθνικής οδού.Χθες επιτροπή των κατοίκων επέδωσε σχετικό κείμενο στον αστυνομικό διευθυντή και τον εισαγγελέα της Πρέβεζας. Με το κείμενο αυτό εκθέτουν την κατάσταση και ζητούν την άμεση λήψη μέτρων για την καλύτερη αστυνόμευση της περιοχής.

Συνελήφθησαν οι δολοφόνοι της Καίτης Δούβλη!

Εξιχνιάστηκε η ανθρωποκτονία της 67χρονης Καίτης Δούβλη, με κίνητρο τη ληστεία, που έγινε την 02-05-2012 στα Ιωάννινα. Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος επτά αλλοδαπών, υπηκόων Γεωργίας, σε βάρος των οποίων εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης από την  Ανακρίτρια Ιωαννίνων. Κατόπιν των ενταλμάτων σύλληψης, συνελήφθησαν σήμερα στα Ιωάννινα, πέντε (5) εκ των δραστών.


Εξελίξεις στην αντιπολίτευση του Δήμου Αρταίων

Εξελίξεις στην αντιπολίτευση του Δήμου Αρταίων δρομολογούν οι παραιτήσεις των επικεφαλής των παρατάξεων της μείζονος και της μέσης μειοψηφίας. Εκτός από τη νεοεκλεγείσα βουλευτή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη, η οποία έκανε γνωστό ότι θα παραιτηθεί από τη θέση της δημοτικής συμβούλου, επικεφαλής της παράταξης “Δημοτική αλλαγή”, και ο Γιώργος Παπαβασιλείου, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Αρταίων και υποψήφιος βουλευτής Άρτας στις εκλογές της 6ης Μαΐου με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ, ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει τα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου Άρτας . «Η Αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι ανεξάρτητη, αποδεσμευμένη πολιτικά. Όταν υπηρετείς σ’ έναν κομματικό χώρο ή απ’ το Κοινοβούλιο ή απ’ έξω δεν μπορεί να είσαι ανεξάρτητος. Εντάσσεσαι σε μία κομματική γραμμή η οποία αλλοιώνει το χαρακτήρα της Αυτοδιοίκησης, που πρέπει να είναι ανεξάρτητος» ανέφερε ο κ. Παπαβασιλείου, ο οποίος δηλώνει «παρών» και ότι θα εξακολουθεί να αγωνίζεται στο στίβο της κεντρικής πολιτικής σκηνής «ανεξαρτήτως αν υπάρχουν λίστες, αρχές και προτεραιότητες» όπως είπε.Η απόφαση του κ. Παπαβασιλείου να παραιτηθεί από δημοτικός σύμβουλος, δρομολογεί εξελίξεις στo εσωτερικό της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης «Κοντά στο δημότη» του Δημοτικού Συμβουλίου Άρτας. «Υπάρχουν αξιόλογα στελέχη στο χώρο που μπορούν να ηγηθούν. Οι διαδικασίες θα γίνουν εξάλλου και πιστεύω η δικιά μου παρουσία δεν θα λείψει. Εγώ σαν συνεργάτης θα συνδιαμορφώνω πολιτικές και απόψεις. Τους αγαπάω, με αγαπάνε, τους εκτιμώ, βοήθησαν όσο μπορούσαν να βοηθήσουν και πάντα στον διακριτό τους ρόλο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να μπερδέψουμε τον πολιτικό Παπαβασιλείου με τον αυτοδιοικητικό Παπαβασιλείου. Είναι αλλαγμένος ο ρόλος του και πρέπει να τηρήσει αυτό που έκανε. Θα ήταν υπαναχώρηση αν εγώ γυρνούσα πίσω να παίξω το ρόλο που είχα ως επικεφαλής» ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Παπαβασιλείου.Σε ότι αφορά το πρόσωπο που θα τον διαδεχθεί ως επικεφαλής στη δημοτική παράταξη ο κ. Παπαβασιλείου είπε ότι υπάρχουν οι σχετικές διαδικασίες ανάδειξης και ότι «πρέπει αυτός ο οποίος θα είναι επικεφαλής να συνδυάζει πολλά πράγματα, πέρα απ’ την εμπειρία, πέρα απ’ τις γνώσεις και το πολιτικό προφίλ και την ανανέωση». Η εκλογή του επικεφαλής θα γίνει ανάμεσα από τα μέλη της παράταξης που είναι εκλεγμένα στο Δ.Σ..Από την πλευρά της η κυρία Γεροβασίλη δήλωσε ότι «η Δημοτική Αλλαγή δεν είναι μια δημοτική παράταξη προσωποπαγής». «Βεβαίως εγώ είμαι επικεφαλής αλλά άνθρωποι μέσα σε αυτή έχουμε δώσει όλοι μαζί τη μάχη της αντιπολίτευσης, εκεί ταχθήκαμε, αλλά και τη μάχη διεκδίκησης αυτού του Δήμου με πολύ ικανούς ανθρώπους. Εγώ δεν είμαι αναντικατάστατη και σαφώς δεν θα κρατήσω αυτή τη θέση».Την θέση του κ. Παπαβασιλείου στο Δ.Σ. αναμένεται να καλύψει ο πρώτος επιλαχών, που είναι ο Ντίνος Παπαδημητρίου, ενώ στη θέση της κυρίας Γεροβασίλη θα έρθει ο Κώστας Σκορδής.

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ: Διήμερο εκδηλώσεων με το ποδήλατο στο επίκεντρο

Τρεις εκδηλώσεις διοργανώνει ο Δήμος Ιωαννιτών την Παρασκευή και το Σάββατο για το ποδήλατο, τη βιώσιμη κινητικότητα και την ασφάλεια.Οι εκδηλώσεις γίνονται στο πλαίσιο της δράσης «CYCLO - Πόλεις ποδηλάτου, Τοπικές ευκαιρίες για βιώσιμη κινητικότητα και τουριστική ανάπτυξη» το οποίο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Εδαφικής Συνεργασίας «Μεσογειακός Χώρος» - MED 2007-2013 και στοχεύει στην προώθηση της αειφόρου κινητικότητας στις μικρές και μεσαίες πόλεις της Μεσογείου, μέσω της ένταξης της χρήσης του ποδηλάτου σε πολιτικές και χωροταξικό σχεδιασμό.Η έναρξη γίνεται το πρωί της Παρασκευής με την εκδήλωση «Σπίτι- Σχολείο- Σπίτι».Η συγκεκριμένη δράση αφορά στην μετακίνηση μαθητών από το σπίτι προς το σχολείο και επιστροφή στο σχολικό συγκρότημα Ακαδημία, καθώς και στο 4ο και 7ο Λύκειο.Στόχος είναι η πιλοτική δοκιμή ώστε να υπερκερασθεί η φοβία για την ασφάλεια της μετακινήσεως των μαθητών με ποδήλατο στους δρόμους και αφετέρου να λειτουργήσει ως έναυσμα για αλλαγή της νοοτροπίας και τρόπου αντιμετώπισης των ποδηλάτων από τους οδηγούς αυτοκινήτων.Οι συμμετέχοντες μαθητές, θα συγκεντρωθούν σε 4 σημεία-αφετηρίες (πλατεία Ομήρου, πλατεία Πάργης, παλαιό Πανεπιστήμιο και πλατεία Καλούτσιανης) και θα κινηθούν προς την Ακαδημία συνοδευόμενοι από μοτοσικλετιστές της Τροχαίας, καθώς και από γονείς, ποδηλάτες από συλλόγους και εθελοντές.Η ομάδα από την πλατεία Ομήρου, θα κινηθεί και θα ενωθεί με την ομάδα της πλατείας Πάργης και κατόπιν θα κινηθεί προς το σχολείο διερχόμενη από κεντρικές οδούς.Η ομάδα στο παλαιό Πανεπιστήμιο, θα κατέλθει την λεωφόρο Δωδώνης προς το σχολείο. Τέλος, η ομάδα της Καλούτσιανης, αποτελούμενη από μαθητές γυμνασίου-λυκείου, θα κινηθεί αντίστοιχα από την νότια πλευρά.Η έναρξη της μετακινήσεως με ποδήλατα θα γίνει στις 8 το πρωί και κατά την άφιξη στα σχολεία, θα διανεμηθούν φυλλάδια επεξηγηματικά του προγράμματος CYCLO και θα γίνουν σύντομες-ολιγόλεπτες ομιλίες επί του θέματος από αρμοδίους.Η συνέχεια των εκδηλώσεων θα γίνει την Παρασκευή στις επτά το απόγευμα με τη δεύτερη συνάντηση- στρογγυλή τράπεζα, στην ισόγεια αίθουσα του Δημαρχείου.Στη συνάντηση θα συμμετέχουν εκπρόσωποι τοπικών φορέων (περιφερειακή και δημοτική αρχή, τροχαία, δημοτική αστυνομία, επιμελητήριο κτλ) σχετιζόμενοι με το θέμα του ποδηλάτου στη μετακίνηση και τουρισμό.Στο πλαίσιο της συνάντησης θα συζητηθούν ζωτικά ζητήματα σε σχέση με το δικαίωμα στο δημόσιο χώρο, την ήπια κινητικότητα, τη μετακίνηση με ποδήλατο και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να εφαρμοστεί στην πόλη των Ιωαννίνων.Τέλος το Σάββατο στις έντεκα το πρωί, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση σεμινάριο με θέμα «ποδήλατο και οδική ασφάλεια».

ΑΡΤΑ: Ημερίδα για Επιχειρηματικό Πάρκο

Εκδήλωση με στόχο την ανάπτυξη του Επιχειρηματικού Πάρκου στην Άρτα διοργανώνει την Δευτέρα 14 Μαΐου το Επιμελητήριο Άρτας.Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται ως συνέχεια της μελέτης που εκπόνησε η Περιφέρεια Ηπείρου για τη δημιουργία επιχειρηματικών πάρκων. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Επιμελητηρίου της Άρτας «η Ανάπτυξη ενός Επιχειρηματικού Πάρκου προϋποθέτει την ανάληψη πρωτοβουλιών για κοινή οργάνωση των προσπαθειών μέσα από τη διαρκή συνεργασία όλων των θεσμικών φορέων πολιτικής, τοπικής, θεσμικής και κοινωνικής εκπροσώπησης».

Ευχαριστήριο μήνυμα Περικλή Βασιλάκη

Ευχαριστώ θερμά τις συμπατριώτισσες και τους συμπατριώτες μου για την εμπιστοσύνη και τη στήριξη που έδειξαν στο πρόσωπό μου στις εκλογές της Κυριακής. Μαζί, δώσαμε έναν αξιοπρεπή , καθαρό και ανιδιοτελή αγώνα. Επίσης, ευχαριστώ όλες και όλους σας, γιατί αντιμετωπίσατε με θετική διάθεση την υποψηφιότητά μου στο Νομό Πρέβεζας κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Η αγάπη μου για την Πρέβεζα και η εκτίμηση που τρέφω για τους συμπολίτες μου είναι δεδομένες και δηλώνω πως θα συνεχίσω να δίνω μάχες για την πρόοδο και την ευημερία του τόπου μας.

Με εκτίμηση
Περικλής Βασιλάκης

ΥΠΟΔΟΧΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ: Μετ’ εμποδίων η προετοιμασία στην πλατεία Μαβίλη

Πυρετώδεις είναι οι ετοιμασίες του δήμου Ιωαννιτών για την τελετή υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας το Σάββατο το βράδυ στην πλατεία Μαβίλη.Μέσα στον ορυμαγδό των πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων, ο δήμος Ιωαννιτών και η πόλη γενικότερα καλείται να φιλοξενήσει για τρίτη φορά τα τελευταία 8 χρόνια την Ολυμπιακή Φλόγα, το σύμβολο αυτό της παγκόσμιας ειρήνης και συναδέλφωσης των λαών.Ωστόσο η προετοιμασία δε γίνεται χωρίς προβλήματα, αφού η εγκατάσταση ενός λούνα παρκ στην πλατεία Μαβίλη, όπου θα φτάσει η Φλόγα και θα διανυκτερεύσει δε θεωρείται η πρέπουσα, αισθητικά τουλάχιστον, αφού οι εικόνες μεταδίδονται σε ολόκληρο τον πλανήτη.Έτσι, η χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο κλήθηκε να επιλύσει και το ζήτημα της αισθητικής, κάτι που φαίνεται πως αντιμετωπίζεται με ημίμετρα πάντως στην προσπάθεια να καλυφθεί τμήμα της εγκατάστασης, αφού η μεταφορά της είναι αδύνατη, τουλάχιστον μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.


Το πρόγραμμα
Η Ολυμπιακή Φλόγα αναμένεται στην είσοδο της πόλης και συγκεκριμένα στη Λεωφόρο Δωδώνης στις 20.57 όπου και θα την παραλάβει ο πρώτος δρομέας.Μέχρι την Πλατεία Μαβίλη, η Φλόγα θα μεταφερθεί από έξι δρομείς με τον τελευταίο να ανάβει το βωμό στις 21.15.Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ανάκρουση του Ολυμπιακού ύμνου και των εθνικών ύμνων Ελλάδας και Μ. Βρετανίας και θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί του Δημάρχου Φίλιππα Φίλιου και εκπροσώπου της οργανωτικής επιτροπής «Λονδίνο 2012», καθώς και εκπροσώπου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Η τελετή θα ολοκληρωθεί με πολιτιστικό πρόγραμμα που έχει επιλέξει ο Δήμος Ιωαννιτών.Το πρωί της Κυριακής η Φλόγα θα αναχωρήσει στις 09.30 και τρεις λαμπαδηδρόμοι θα την μεταφέρουν στο τέρμα της οδού Γαριβάλδη, από όπου θα συνεχίσει την πορεία της με επόμενο σταθμό την Κοζάνη.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Συνελήφθησαν για ζωοκλοπές

Την 7-5-2012/23.00 στη Φιλιππιάδα Πρέβεζας, συνελήφθησαν (3) ημεδαποί, γιατί εντός αποθηκευτικού χώρου, προέβαιναν στην εκδορά (2) χοιριδίων, τα οποία είχαν αφαιρέσει από χοιροτροφική μονάδα, ιδιοκτησίας ημεδαπού, στον Άγιο Σπυρίδωνα Άρτας. Όπως προέκυψε από την έρευνα, δράστες ενεργώντας από κοινού, κατά το χρονικό διάστημα από 6/2 έως 10/3/2012, στην ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας, διέπραξαν (3) κλοπές από ποιμνιοστάσια, ιδιοκτησίας ημεδαπών, απ’ όπου αφαίρεσαν συνολικά (13) αμνοερίφια.

Εκδηλώσεις για την Ημέρα της Ευρώπης στον Παρακάλαμο

Η Ευρωπαϊκή Ένωση γιορτάζει και φέτος την επέτειο από την Δήλωση του Robert Schuman, του Γάλλου Υπουργού Εξωτερικών, που πραγματοποιήθηκε στις 9 Μαΐου 1950 και οδήγησε στη δημιουργία του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, όπως το γνωρίζουμε σήμερα. Η Δήλωση αυτή θεωρείται ο ακρογωνιαίος λίθος που οδήγησε στη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.Όπως κάθε χρόνο, την ημέρα αυτή , πραγματοποιούνται διάφορες εκδηλώσεις σε όλα τα κράτη μέλη της Ε.Ε. που σκοπεύουν στην καλύτερη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για τις δράσεις και τις πολιτικές της Ε.Ε.Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης "Europe Direct" Ηπείρου θα οργανώσει εκδήλωση/βιωματικό παιχνίδι στο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Παρακαλάμου στις 9 Μαΐου και ώρα 10:00, με θέμα : "9η Μαΐου, Ημέρα της Ευρώπης - Πάμε να εξερευνήσουμε την Ευρώπη» σε συνεργασία με το Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Παρακαλάμου.

Δωρεάν θεατρικό πρόγραμμα για μαθητές το Σαββατοκύριακο,από το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων

Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Θεατρική άνοιξη στο δημοτικό θέατρο» έχει εντάξει την παρουσίαση του προγράμματος εκπαιδευτικού θεάτρου του Chris Cooper «Τα Καινούργια Ρούχα του Αυτοκράτορα» που παρουσιάζεται από το Εργαστήρι θεάτρου - Πόρτα Ξένια Καλογεροπούλου.Το πρόγραμμα βασίζεται στο κλασσικό παραμύθι του Χ.Κ Άντερσεν και απευθύνεται σε μαθητές Δ’ - Στ’ Δημοτικού. Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί δωρεάν (υπό τη χορηγία του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού) σε ομάδες που θα συγκροτηθούν μετά από δήλωση συμμετοχής το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Μαΐου στο Δημοτικό θέατρο (παλαιά σφαγεία), ώρες 10 π.μ.-12 και 12.30’-2.30’ μ.μ.Επειδή το πρόγραμμα εφαρμόζεται σε ομάδες των τριάντα παιδιών (την κάθε φορά) το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων καλεί τους συλλόγους γονέων – κηδεμόνων των σχολείων, καθώς και ατομικά τους γονείς – κηδεμόνες και μαθητές να δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή στα τηλ. 26 510 25 670 και 26 510 73 233, Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 9 π.μ. έως 3 μ.μ.

Την απάντηση Αναστασιάδη περιμένουν στον ΠΑΣ

Η διοίκηση του ΠΑΣ Γιάννινα διέψευσε, μέσω ανακοίνωσης, δημοσιεύματα του Τύπου που φέρουν την ομάδα της Ηπείρου να βρίσκεται εις άγραν προπονητή για τη νέα αγωνιστική περίοδο.Όπως διευκρινίζεται, η ΠΑΕ των Ιωαννίνων αναμένει την απάντηση του νυν τεχνικού της, Άγγελου Αναστασιάδη, ευελπιστώντας ότι αυτή θα είναι θετική και η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών θα συνεχιστεί και την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Η ανακοίνωση:«Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα 1966 διευκρινίζει στους φιλάθλους ότι ο πρόεδρος και η διοίκηση της ομάδας μας αναμένουν την απάντηση του προπονητή μας κ. Άγγελου Αναστασιάδη για την συνέχεια ή μη της συνεργασίας μας και για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, όπου επιθυμία όλων είναι να είναι θετική, ώστε να συνεχίσει το επιτυχημένο έργο του. Τα οποιαδήποτε δημοσιεύματα, τεχνάσματα ατζέντηδων ή και δημοσιογράφων περί ανάπτυξης προπονητολογίας για δικούς τους σκοπούς κάνουν κακό στην ομάδα και ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα, καθώς δεν υπάρχει καμία συζήτηση ή συνάντηση με τον οποιονδήποτε, εφόσον δεν υπάρχει εναλλακτικό πλάνο, εφόσον υπάρχει δεδομένη η επιθυμία της διοίκησης και όλων για την συνέχεια της συνεργασίας μας με τον κ. Αναστασιάδη και εφόσον αναμένουμε την απάντηση του.»

Εξιχνιάστηκαν τρεις διαρρήξεις καταστημάτων στην πόλη της Πρέβεζας

Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας τρεις (3) περιπτώσεις διαρρήξεων, οι οποίες διαπράχθηκαν σε καταστήματα στην πόλη της Πρέβεζας από δύο αλλοδαπούς, υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 17 και 20 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για «διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών».Στο πλαίσιο μεθοδικής αστυνομικής έρευνας, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, προέκυψε ότι τα ξημερώματα της 18-03-2012, ο 17χρονος συνεπικουρούμενος από τον 20χρονο, αφού έσπασε το παράθυρο ψησταριάς στην Πρέβεζα, αφαίρεσε μικρό χρηματικό ποσό.Παράλληλα, ταυτοποιήθηκε η μεμονωμένη δράση του 17χρονου στις ακόλουθες υποθέσεις διαρρήξεων:
- τα ξημερώματα της 26-03-2012, αφού παραβίασε την είσοδο ταβέρνας στην Πρέβεζα, αποπειράθηκε ανεπιτυχώς να αφαιρέσει αντικείμενα από το εσωτερικό του καταστήματος.
- Την 26/27-03-2012, αφού έσπασε παράθυρο ψησταριάς στην Πρέβεζα, προσπάθησε να αφαιρέσει αντικείμενα από το εσωτερικό του καταστήματος, χωρίς τελικά να ολοκληρώσει την πράξη του.
Τις αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις.

Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια της Πανηπειρωτικής Έκθεσης

Άνοιξε τις πύλες της η Πανηπειρωτική Γενική Έκθεση, που φιλοξενείται για μια ακόμη χρονιά σε χώρο 8.000 τετραγωνικών μέτρων στο ΕΑΝΚΙ.Το παρών έδωσε πλήθος κόσμου, καθώς και μικρομεσαίοι επιχειρηματίες της Ηπείρου, πολλοί από τους οποίους βιώνουν δύσκολες ώρες, με τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεών τους να απειλείται.Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν το Σάββατο από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη, ο οποίος, μεταξύ άλλων, εξήρε τις προσπάθειες που γίνονται από τις επιχειρήσεις, εν μέσω οικονομικής κρίσης, ενώ μίλησε για την ανάγκη να υπάρξει σύντομα ανάπτυξη στην Ήπειρο. «Πρέπει να ζωντανέψουν και πάλι οι επιχειρήσεις μας» είπε ο κ. Καχριμάνης, που συνεχάρη τους διοργανωτές.

Η λειτουργία…
Η Πανηπειρωτική Γενική Έκθεση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου, του Δήμου Ιωαννιτών και του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων. Θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 13 Μαΐου.Οι ώρες λειτουργίας της είναι: τις καθημερινές από τις 5 το απόγευμα έως τις 10:30 το βράδυ, ενώ το Σαββατοκύριακο από τις 10 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι και από τις 5 το απόγευμα έως τις 10:30 το βράδυ.Μεταξύ άλλων, το «παρών» στα εγκαίνια της έκθεσης έδωσαν ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φιλ. Φίλιος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δ. Δημητρίου, περιφερειακοί, δημοτικοί σύμβουλοι κ.α.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Συνεδριάζει η Επιτροπή Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης

Την Τετάρτη 9 Μαΐου 2012 και ώρα 10.00 π.μ. συνεδριάζει η Επιτροπή Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου (Διοικητήριο Περιφέρειας Ηπείρου Πλ. Πύρρου 1 Ιωάννινα, 2ος όροφος).