Σάββατο, 5 Μαΐου 2012

Δήλωση της Αγνής Σμπόνια, υποψήφιας βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στην Πρέβεζα, σχετικά μα τα όσα διαλαμβάνονται τις τελευταίες ώρες στην εκλογική διαδικασία

Λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, ορισμένοι παράγοντες επιμένουν να λειτουργούν με την ίδια παλαιοκομματική νοοτροπία που μας οδήγησε στο σημερινό αδιέξοδο.Μη έχοντας άλλο τρόπο να παρέμβουν στις εξελίξεις, οι οποίες σίγουρα τους έχουν ξεπεράσει, χρησιμοποιούν ως ύστατο όπλο αυτό που ξέρουν καλύτερα να κάνουν, την πληρωμένη προπαγάνδα και τις κατευθυνόμενες καταχωρήσεις, με σκοπό να δημιουργήσουν κλίμα και να προδικάσουν την ψήφο του λαού της Πρέβεζας.Αυτές οι παλαιοκομματικές νοοτροπίες κι οι πρακτικές ορισμένων που αντιλαμβάνονται την πολιτική ως εργολαβία, τελειώνουν εδώ.Καταδικάζω με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο κάθε προσπάθεια χειραγώγησης και αποπροσανατολισμού του λαού της Πρέβεζας, είτε μέσα από στημένες αναρτήσεις, είτε μέσα από παράκεντρα που λειτουργούν στην οργάνωση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Πρέβεζα.Καλώ τους πολίτες της Πρέβεζας να δώσουν μια ηχηρή απάντηση με την ψήφο τους, σε όλη αυτή την ξεπερασμένη νοοτροπία των παραγοντίσκων που επιμένουν να παρεμβαίνουν, πέρα από κάθε αρχή πολιτικού πολιτισμού και να καταδικάσουν κάθε παλαιοκομματική νοοτροπία που μας γυρίζει στο χθες.Οι πολίτες της Πρέβεζας, θα δώσουν δυναμικό παρών στην κάλπη και με την ψήφο τους θα στηρίξουν νέους και άφθαρτους, για να αποκτήσει ο τόπος μας τη θέση που του αξίζει.Όλοι μαζί, ενωμένοι να περιφρουρήσουμε την κορυφαία δημοκρατική διαδικασία των εκλογών και στείλουμε το μήνυμα της ανανέωσης του πολιτικού κόσμου.


Αγνή Σμπόνια
Υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην εκλογική περιφέρεια της Πρέβεζας

ΚΑΤΣΙΠΑΝΕΛΗΣ: Είμαι περήφανος για τον προεκλογικό μου αγώνα

Κοντά στην αυλαία της προεκλογικής σκηνής να μοιραστώ μαζί σας δυο σκέψεις.Είναι ολοφάνερο το κλίμα που επιχειρείται μέρες τώρα για την υφαρπαγή της ψήφου των πολιτών από «γνωστά κέντρα», ενδεικτικό του τρόπου που πολιτεύονται κάποιοι, χαρακτηριστικό και της άποψής τους για την εκλογική διαδικασία και της κρίσης των πολιτών.Οι πολίτες αντιλαμβάνονται και αύριο θα μιλήσουν εκείνοι.Εγώ καταδικάζω κατηγορηματικά την προπαγάνδα αποπροσανατολισμού που επιχειρείται σε βάρος σας, με αποκορύφωμα αυτές των τελευταίων ωρών, με πληρωμένα δημοσιεύματα, στημένες αναρτήσεις και τακτικές που ένα και μοναδικό στόχο έχουν:Να σας χειραγωγήσουν και να υφαρπάξουν την ψήφο σας.Καταδικάζω αυτές τις παλαιοκομματικές αντιλήψεις που υποτιμούν την κρίση σας.Είμαι περήφανος για τον καθαρό, τίμιο και ουσιαστικό προεκλογικό μου αγώνα για την ανάδειξη των θεμάτων της περιοχής, για τους πολλούς άγνωστους φίλους που με πίστεψαν για τους γνωστούς που με στήριξαν.Είμαι περήφανος που η «φωνή μου» έγινε «φωνή σας».Σας καλώ λοιπόν, με την ψήφο σας την Κυριακή να προχωρήσουμε μαζί με διαφάνεια και λογοδοσία, αφήνοντας πίσω μας φθαρμένους ανθρώπους, ανακόλουθες περπατησιές και πρακτικές του χτες. ΜΠΟΡΟΥΜΕ.

ΜΙΛΤΟΣ ΜΠΟΥΚΑΣ:Η 6η Μαΐου πρέπει ν’ αποτελέσει την οριστική ρήξη με το παρελθόν

Τεράστια απήχηση στην κοινωνία έχουν οι κινηματικές δράσεις τα happenings και η φαντασία των Οικολόγων Πράσινων από τις καθημερινές επαφές και συναντήσεις των υποψηφίων τους στο Νομό Ιωαννίνων ομιλούν για ένα μοναδικό κλίμα.Ο υποψήφιος Βουλευτής Ιωαννίνων Μιλτιάδης Μπούκας σχολιάζοντας την κρίσιμη κοινωνικο-πολιτική ιδεολογική συγκυρία μεταξύ άλλων δήλωσε: “…Η 6η Μαΐου πρέπει ν’ αποτελέσει την οριστική ρήξη με το παρελθόν και να διαμορφώσει μια νέα αφετηρία. Κάθε πολίτης να αναστοχαστεί και να αξιολογήσει με βάση την σημερινή κρίση οικονομική και αξιών να καταδικάσει παραδοσιακά κόμματα της διαπλοκής, τις επιλογές τους, πολιτικές και πρόσωπα. Αυτή η ύψιστης σημασίας διαδικασία ΑΥΤΟΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ μπορεί να οδηγήσει σε επανατοποθέτηση σε κανόνες, αξίες και συμπεριφορές…”“…Ας κρατήσουμε σαν ΥΠΟΘΗΚΗ την πολιτική ΔΙΑΘΗΚΗ του αγωνιστή της “πλατείας” 77χρονου συνταξιούχου συμπολίτη μας Δημήτρη Χριστούλα, ο οποίος με τον πιο ηρωϊκό και αυθεντικό τρόπο εκφράζει τα συναισθήματα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας…”Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ δεν είναι ΟΥΤΟΠΙΑ, αλλά δρόμος για μια άλλη κοινωνία.

Ο "Μακελάρης" Βασιλης Χήτος με τους "Ανεξάρτητους Έλληνες" στο Νομό Ιωαννίνων

Ένας απο τους πιο αγαπημένους Ηπειρώτες, ο Βασίλης Χήτος,πήρε την μεγάλη απόφαση να κατέβει στον στίβο της πολιτικής στο πλευρό του Πάνου Καμμένου! Γνωστός από την μεγάλη του πορεία στην μαχητική δημοσιογραφία, για τους αγώνες του δίπλα στον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου αλλά και τις πρόσφατες εμφανίσεις του στο Μακελειό με τον Στέφανο Χίο, είναι σίγουρο ότι αύριο
θα τον τιμήσουν οι Γιαννιώτες με την ψήφο τους.

Ομιλία Ελένης Πάντου στην Ηγουμενίτσα

"Δεν υπάρχουν πλέον άλλα περιθώρια για λόγια και αναβλητικότητα. Ας μην επιτρέψουμε να πάει χαμένη αυτή η ευκαιρία. Ας μην αφήσουμε την πατρίδα μας να κατρακυλήσει και άλλο στον γκρεμό. Έχουμε χρέος να δώσουμε τη μάχη για τη σωτηρία της πατρίδας, τη διαφύλαξη της εθνικής μας αξιοπρέπειας και τη στήριξη της κοινωνικής συνοχής με καθαρότητα,ενότητα και ομοψυχία", τόνισε η υποψήφια βουλευτής της Ν.Δ. στη Θεσπρωτία Ελένη Πάντου, μιλώντας στην προεκλογική συγκέντρωση της Ν.Δ. στην Ηγουμενίτσα. Και πρόσθεσε: "Πιστεύω, και γι’ αυτό αγωνίζομαι με όλες μου τις δυνάμεις μέσα από τις τάξεις της Ν.Δ., ότι η χώρα μας πρέπει να αποκτήσει μία σύγχρονη οικονομία, να τονωθεί η απασχόληση και να επανακτήσει την χαμένη της αξιοπιστία. Κάποιοι ακόμη και τώρα - και λυπάμαι γι αυτό δημαγωγούν και προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την οργή της κοινωνίας. Είναι πολλοί οι οργισμένοι. Δεν σας κρύβω, ότι κι εγώ οργισμένη είμαι με το κατάντημα της Ελλάδας. Και κυρίως με το γεγονός ότι τα τελευταία δύο χρόνια δεν μας επιτρέπεται να ονειρευόμαστε. Και ζούμε συνεχώς με την αγωνία του αύριο". Και πρόσθεσε: "Η σχέση μου μαζί σας μέχρι τώρα ήταν σχέση εμπιστοσύνης. Σας καλώ, σας προσκαλώ, αυτή τη σχέση καρδιάς να τη συνεχίσουμε με την ίδια ειλικρίνεια.Με έχετε εμπιστευθεί και στο παρελθόν είτε ως δημοτική σύμβουλο είτε ως νομαρχιακή σύμβουλο. Είμαι και τώρα παρούσα, δίπλα σας, κοντά σας,μαζί σας, για να συνεχίσουμε την πορεία αγώνα για την Ηγουμενίτσα μας,για τη Θεσπρωτία μας".

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΤΣΟΥΡΑΣ:ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΘΕΤΙΚΗ ΨΗΦΟΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

Οι εκλογές εκ προοιμίου αποτελούν τη βασική αρχή νομιμοποίησης της εξουσίας. Αυτός είναι ο διαχρονικά υφιστάμενος παράγοντας από τη γέννηση της δημοκρατίας έως τώρα που επιβάλλει στους πολίτες να συμμετέχουν ενεργά με θετική ψήφο προς το κόμμα που επιθυμούν και να εκφράζουν τις επιλογές τους στην πολιτική που θέλουν να ακολουθηθεί. Την Κυριακή καλούμαστε να αποφασίσουμε για την πολιτική και τους πολιτικούς που θα μας οδηγήσουν με αξιοπιστία σε σταθερή προοπτική ανάπτυξης και υπέρβασης της κρίσης.Η ανάκαμψη σύμφωνα με όλα τα δεδομένα, τα σημάδια της αλλαγής στη Γαλλία, η αναδίπλωση εξ αυτού του γεγονότος στη Γερμανία, η απόφαση λήψης μέτρων από την ΕΕ που εξήγγειλε ο Μπαρόζο, η διαφαινόμενη αλλαγή πολιτικής της ευρωπαϊκής κεντρικής τράπεζας, είναι θέμα χρόνου. Εμείς την Κυριακή σε αξιοσημείωτη ιστορικά χρονική ταύτιση, μαζί με τους Γάλλους, θα δώσουμε στην Ευρώπη το όραμα, την πνοή στο μεγάλο εγχείρημα υπέρβασης της μεγαλύτερης μεταπολεμικής κρίσης της ηπείρου μας και οφείλουμε να το δώσουμε πολιτικά, σταθερά και θετικά.Η ψήφος σε παράταξη που ορθώνει μεν αντιπολιτευτικό λόγο, χωρίς όμως πολιτική πρόταση εξουσίας, μόνο για να εγερθεί θέμα αντίδρασης σε ασκούμενη πολιτική, δεν περιέχει ως αποτέλεσμα άρνηση κάποιας πολιτικής, αλλά θετική θέση - επιβράβευση της επιλεγόμενης. Δεν αποδοκιμάζεται δηλαδή μια πολιτική ενός κόμματος που δεν ψηφίζουμε για οποιοδήποτε λόγο αλλά επιδοκιμάζεται μία άλλη, αυτή στην οποία καταθέτουμε την εμπιστοσύνη μας για να κυβερνήσει.Αν και η αφετηρία της σκέψης μπορεί να είναι το πώς θα φανεί η δυσαρέσκεια, η οργή ή και αντίδραση, το τελικό αποτέλεσμα δεν περιέχει τίποτα από όλα αυτά, παρά μόνο τη θεσμική αναγνώριση μιας πολιτικής που δεν αποτελεί επιλογή του πολίτη καταρχήν ούτε καν στη λογική του μη χείρον βέλτιστο.Και εδώ είναι πιθανό να αρχίσει ο φαύλος κύκλος μιας θεσμικής αναγνώρισης πολιτικών που θα κρίνουν παρά την πραγματική θέληση των πολιτών το μέλλον της χώρας και των επόμενων γενεών.Είναι σίγουρο ότι την Κυριακή λίγο πριν να βρεθούμε μπροστά από την κάλπη κάποιοι θα μπουν στον πειρασμό της σκέψης αντιδραστικής ψήφου. Εξίσου σίγουρο όμως είναι ότι θα σκεφτούν επίσης ότι κάποιοι προσπάθησαν κάνοντας και λάθη, άλλοι δεν προσπάθησαν καθόλου ενώ κάποιοι άλλοι εκμεταλλεύτηκαν από τη πρώτη στιγμή τη θέση της αντιπολίτευσης για την αντιπολίτευση και μόνο, απαξιώνοντας τα πάντα και μη προσφέροντας λύση για οτιδήποτε.
Είναι όμως στοιχείο επιλογής κυβερνητικής πολιτικής η αντίδραση ή τελικά οδηγεί στο αντίθετο αποτέλεσμα; Το ερώτημα εδώ είναι: Πρέπει να κυβερνηθεί αυτός ο τόπος ή να αυτορυθμιστεί με χαοτικές κινήσεις και τυχαίες επιλογές χωρίς προοπτική και όπου μας βγάλει;Αν ήταν μια αυστηρά προσωπική μας υπόθεση, που είναι και έτσι αν το σκεφτούμε πραγματικά, θα επιλέγαμε να αφήσουμε τα πράγματα στην τύχη ή θα προνοούσαμε για την αποτροπή των δυσάρεστων εκπλήξεων; Το ίδιο είναι και στην κεντρική πολιτική σκηνή που ο καθένας μας καταθέτει την άποψή του με την ψήφο του. Η ίδια σκέψη. Πρέπει να λύνονται τα καθημερινά θέματα, να προγραμματίζονται τα αυριανά και τα μελλοντικά ή πρέπει να φωνάζει μόνο το πολιτικό σώμα και η κοινωνία γενικότερα αντιδρώντας στο οτιδήποτε;Η ανάκαμψη δεν είναι ουτοπία πια. Μορφοποιείται με πολιτικές και αποφάσεις. Ο καθένας όμως πρέπει να απαντήσει με την ψήφο του στην κάλπη της Κυριακής που θα εμπιστευθούμε την διαδικασία ανάδειξης και εξέλιξής της. Θα την εμπιστευθούμε στην στείρα αντίδραση, στον άκρατο νεοφιλελευθερισμό με τις αποτυχημένες πρακτικές του; Ή θα την εμπιστευτούμε στις δυνάμεις που δεν εγκαταλείπουν το όραμα, που αγωνίζονται για την προοπτική του τόπου ακόμη και μέσω δυσχερών συνθηκών, που πιστεύουν στο κοινωνικό κράτος, στην προστασία των ευπαθών ομάδων και στο συνεχή εκδημοκρατισμό της κοινωνίας.ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΤΣΟΥΡΑΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΠΑΣΟΚ

Εκλογές 6ης Μαΐου 2012 – «Μάθε πού ψηφίζεις»


Την Κυριακή 6 Μαΐου 2012 θα διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Εθνικού Κοινοβουλίου. Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα. Οι πολίτες μπορούν να ενημερωθούν για το εκλογικό τμήμα στο οποίο ψηφίζουν, στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (www.ypes.gr), στην ενότητα «Μάθε πού ψηφίζεις», στις ιστοσελίδες των Περιφερειών όπου έχουν αναρτήσει τα εκλογικά τμήματα, στους Δήμους και τα ΚΕΠ όλης της χώρας. Οι πολίτες οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση στο Ιnternet μπορούν να ενημερωθούν μέσω 10 τηλεφωνικών γραμμών που λειτουργούν στο Υπουργείο Εσωτερικών. Τα τηλέφωνα είναι: 2131511125, 2131511143, 2131511153, 2131511119, 2131511146, 2131361154, 2131361160, 2131361161, 2131361165, 2131361182. Οι τηλεφωνικές γραμμές θα λειτουργούν την Παρασκευή 4 Μαΐου και το Σάββατο 5 Μαΐου από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, και την Κυριακή των εκλογών από τις 8 το πρωί έως τη λήξη της ψηφοφορίας στις 7 το απόγευμα.Σε αυτές τις εκλογές δικαίωμα να ψηφίσουν έχουν όλοι οι πολίτες Έλληνες και Ελληνίδες που συμπλήρωσαν το δέκατο όγδοο (18ο) έτος της ηλικίας τους, δηλαδή, όλοι όσοι γεννήθηκαν από 1/1/1994 - 31/12/1994.
Σταυροί προτίμησης στην εκλογική περιφέρεια της Ηπείρου
Ο εκλογέας μπορεί να εκφράσει την προτίμησή του υπέρ υποψηφίων, σημειώνοντας σταυρό παραπλεύρως του ονόματός τους στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού, ως ακολούθως:
Εκλογική Περιφέρεια Αριθμός εδρών Σταυροί Προτίμησης
Ιωαννίνων 5 μέχρι 2
Άρτας 3 1
Θεσπρωτίας 1 1
Πρεβέζης 2 1

Συνέντευξη της Αγνής Σμπόνια, υποψήφιας με το ΠΑΣΟΚ στην Πρέβεζα, στο epirusgate

"Δίνουμε την αποφασιστική μάχη για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη της περιφέρειας μας και της χώρας"
-Μια νέα υποψήφια, μόλις 26 ετών, υποψήφια με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στο Ν.Πρέβεζας. Εύκολη ή δύσκολη απόφαση ;
Σίγουρα ήταν μια απόφαση συνειδητή, που υπακούει στο αίτημα της κοινωνίας για ανανέωση του πολιτικού κόσμου και ριζική ανανέωση του πολιτικού συστήματος. Ως νέος άνθρωπος και δασκάλα, ανταποκρίθηκα στο κάλεσμα του Ευάγγελου Βενιζέλου να βγούμε οι νέοι στο προσκήνιο και να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Άλλωστε, η δύσκολη συγκυρία που όλοι μας βιώνουμε σήμερα, πλήττει σε σημαντικό βαθμό τη νέα γενιά και δημιουργεί αδιέξοδα που δεν μπορούν να ξεπεραστούν αν παραμείνουμε με σταυρωμένα χέρια. Η υποψηφιότητα μου, στην ιδιαίτερη πατρίδα μου,την Πρέβεζα, είναι το μήνυμα ότι υπάρχει ελπίδα,υπάρχει προοπτική και με σύμμαχο την κοινωνία, οι νέοι άνθρωποι μπορούμε να τα καταφέρουμε.

- Η προεκλογική σας παρουσία έχει συζητηθεί αρκετά,ύστερα και απο την πρωτοβουλία σας να δημοσιεύσετε το Πόθεν Έσχες σας. Τι μήνυμα στέλνετε με αυτή την κίνηση;
Σε όποιο σημείο της Πρέβεζας κι αν βρέθηκα, με όσους πολίτες μίλησα, υπάρχει διάχυτη απογοήτευση και θυμός για τον πολιτικό κόσμο, ιδιαίτερα για την διάχυτη ατιμωρησία που έχει επικρατήσει όλα αυτά τα χρόνια. Ζούμε σε μια εποχή που έρχονται στο φως υποθέσεις διαθφοράς και παράνομης συναλλαγής,με πρωταγωνιστές πολιτικά πρόσωπα και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, δημιουργώντας μια αποστροφή στους πολίτες. Αυτή η είκονα πρέπει να αλλάξει και η αρχή πρέπει να γίνει από εμάς, τη νέα γενιά που δεν έχουμε φθαρεί από κανένα κύκλο εξουσίας και δεν έχουμε την παραμικρή εξάρτηση. Η πρωτοβουλία μου να δημοσιεύσω το Πόθεν Έσχες μου, αποτελεί πολιτική πράξη και έχει στόχο να δημιουργήσουμε με την κοινωνία μια νέα σχέση εμπιστοσύνης και ειλικρίνειας.

- Θεωρείτε λοιπόν, ότι η διαφάνεια του πολιτικού κόσμου είναι σημαντικό στοιχείο για τους πολίτες;
Σαφέστατα, η διαφάνεια και η εντιμότητα των πολιτικών είναι αυτή τη στιγμη μια κρίσιμη παράμετρος για τους πολίτες και σε μεγάλο βαθμό θα καθορίσει τη σχέση εμπιστοσύνης που από εδώ και πέρα πρέπει να υπάρχει. Με άλλα λόγια, δεν μπορούμε να μιλάμε για την εμπιστοσύνη και τη στήριξη που πρέπει να έχουμε από τους πολίτες, εάν προηγουμένως δεν έχουμε φροντίσει, όσοι εμπλεκόμαστε με την πολιτική, να πείσουμε ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι, οτι δεν μας αφορά καμιά σκια, κανένας ψίθυρος.

-Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. χρεώνεται σήμερα ένα μεγάλο μέρος της κρίσης και υπάρχει μεγάλη δυσπιστία στον κόσμο για τις προτάσεις που έχει παρουσιάσει. Το αντιμετωπίσατε αυτό κατά τη διάρκεια της προεκλογικής σας εκστρατείας;
Είναι αλήθεια ότι ο κόσμος είναι θυμωμένος, απογοητευμένος και στρέφει την κριτική του προς το ΠΑ.ΣΟ.Κ. αλλά θα έλεγα γενικότερα προς τα δυο μεγάλα κόμματα. Εδώ θα πρέπει να είμαστε ειλικρινείς και να παραδεχτούμε ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ,τα τελευταία χρόνια έκανε λάθη και παραλείψεις που κόστισαν. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν συγκρούστηκε όσο έπρεπε με τις συνεχνίες, για να προωθήσει ολοκληρωμένα τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, δεν τόλμησε όσο χρειάστηκε για να στηριξεί τις πολιτικές εκείνες που θα οδηγούσαν στην ανάπτυξη, με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος. Παράλληλα όμως,δεν θα πρέπει να παραβλέπουμε το γεγονός ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. επωμίστηκε αποκλειστικά το βάρος της διάσωσης της χώρας, έχοντας απέναντι το σύνολο σχεδόν των πολιτικών δυνάμεων, που για μικροκομματικές σκοπιμότητες πουλούσαν φθηνό αντιμνημονιακό αγώνα. Θα έλεγα λοιπόν ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. παραμένει η σταθερή πολιτική δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί την έξοδο της χώρας από την κρίση και τη δημιουργία ενός σταθερού οικονομικού περιβάλλοντος.

-Τι απάντηση μπορεί να δώσει ένας νέος άνθρωπος, σε μια αρνητική κατάσταση όπως αυτή που περιγράφετε;
Έχω επιλέξει να δώσω τη μάχη για την ανάπτυξη και τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα, μέσα από πολιτικές που έχουν επίκεντρο τον ανθρωπο. Σε αυτή την αρνητική συγκυρία, που όλοι μας βιώνουμε μικρά και μεγάλα αδιέξοδα, η απάντηση είναι να παρέμβουμε δυναμικά και πάρουμε την κάτασταση στα χέρια μας. Οι νέα γενιά έχει προτάσεις και δεν θα παραμείνει θεατής των εξελίξεων, με σύμμαχο την κοινωνία μπορούμε να αλλάξουμε όλα αυτά που μας απογοήτευσαν και μας οδήγησαν στο σημερινό αδιέξοδο.

-Μιλάτε συχνά για την αναγκαιότητα των μεταρρυθμίσεων. Πόσο ρεαλιστικό είναι να μιλάμε για μεταρρυθμίσεις, στην εποχή του μνημονίου;
Οι πολιτικές των μεταρρυθμίσεων σε όλους τους κρίσιμους τομείς της κοινωνίας,είναι το πιο ισχυρό αντίδοτο στην εποχή του μνημονίου. Αν αναζητήσουμε διέξοδο στην κρίση, θα δούμε πολύ ξεκάθαρα ότι ο δρόμος περναεί μέσα από ριζικές ανατροπές και συγκρούσεις με τις συντεχνίες. Πάρτε ως παράδειγμα το χώρο της υγείας, που παραδοσιακά αποτελεί πεδίο διαφθοράς και σύγκρουσης συμφερόντων. Φαινόμενα όπως η υπερ-συνταγογράφηση φαρμάκων και η κατασπατάληση νοσοκομειακού υλικού, οδήγησαν στη διασπάθηση δημόσιου χρήματος και τελικά στην απώλεια τεράστιων εσόδων για το κράτος. Τα τελευταία χρόνια, με τις παρεμβάσεις συγκεκριμένων μέτρων, όπως η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, το ΠΑ.ΣΟ.Κ. πέτυχε σε μεγάλο βαθμό σημαντική μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης και αύξηση των εσόδων για τον κρατικό προϋπολογισμό. Συνεπώς, καταλαβαίνουμε όλοι ότι σήμερα είναι απαραίτητο να υπάρξει μια συνολική πολιτική μεταρρυθμίσεων που θα βάλει τέλος στα κάθε λογής συμφέροντα που μας κρατούν δέσμιους στο χθες και μεσα από ένα πλαίσιο αρχών θα δημιουργήσουμε την απαιτούμενη ανάπτυξη και ευμερία.


-Ποιο είναι το όραμα σας για την Πρέβεζα;
Η Πρέβεζα αποτελεί ένα ξεχωριστό τόπο συνάντησης ιδιαίτερων πολιτισμικών στοιχείων και μοναδικής κουλτούρας, που αποτυπώνεται στα πρόσωπα των ανθρώπων της. Η Πρέβεζα σήμερα μπορεί να αναδείξει αυτά τα ιδιαίτερα στοιχεία της και παράλληλα με την διαφύλαξη του περιβάλλοντος που την διακρίνει, να εξασφαλίσει μια βιώσιμη ανάπτυξη και τελικά να αποκτήσει τη θέση που τη αξίζει στην ευρύτερη περιφέρεια της Ηπείρου. Ταυτόχρονα, οφείλουμε όλοι να συμβάλλουμε στον καλύτερο δυνατό σχεδιασμό, προκειμένου να διασφαλίσουμε την ολοκλήρωση έργων υποδομής, απαραίτητων για την ανάπτυξη του Νομού μας και τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας. Σε αυτή στη σημαντική προσπάθεια, θέτω τις δυνάμεις μου στη διάθεση όλων όσων έχουμε κοινό όραμα για την Πρέβεζα και θέλουμε να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.


-Τελικά, τι είναι αυτό που θα κρίνει το αποτέλεσμα των εκλογών;
Η ψήφος της 6ης Μαϊου δεν θα αφορά μόνο εμάς, δεν θα αφορά μόνο τη χώρα μας που βιώνει μια πρωτοφανή κρίση. Η ψήφος της 6ης Μαϊου αφορά ολόκληρη την Ευρώπη και από το αποτέλεσμα της καθορίζονται οι εξελίξεις για τα επόμενα χρόνια.Και πως θα μπορούσε να ήταν διαφορετικά, όταν σήμερα η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού αντιμετωπίζει μια πολύ αρνητική πραγματικότητα και αναζητεί προοπτική, βιώσιμες λύσεις, που θα ξαναφέρουν την αισιοδοξία και την αυτοπεποίθηση, που θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη και την ευημερία. Οι πολίτες, με την ψήφο τους, θα δώσουν μια ηχηρή απάντηση σε όσους εκμεταλεύτηκαν την κρίση για να αποκομίσουν μικροκομματικά οφέλη, σε όσους του πρόσφεραν εύκολες λύσεις και υποσχέθηκαν ανέφικτα μέτρα, σε όλους όσους δεν δίστασαν να ακυρώσουν την Ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και να μιλήσουν ανέξοδα για επιστροφή στη Δραχμή. Απέναντι σε όλους αυτούς, οι πολίτες θα επιλέξουν τη σταθερότητα και την προοπτική,θα επιλέξουν το δρόμο των μεταρρυθμίσεων και των ανατροπών. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. μπορεί να εγγυηθεί την έξοδο της χώρας από την κρίση και την εξασφάλιση μιας βιώσιμης ανάπτυξης.


-Τις τελευταίες μέρες, έχει φουντώσει η δημόσια αντιπαράθεση γύρω από το θέμα της συνεργασίας των κομμάτων,σε περίπτωση που δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Θεωρείτε εφικτό να συγκροτηθεί μια κυβέρνηση συνεργασίας, με τη συμμετοχή του ΠΑ.ΣΟ.Κ.;
Η σημερινή πραγματικότητα και η πολιτική συγκυρία δεν επιτρέπει πειραματισμούς και πολιτικές ακροβασίες. Η εθνική προσπάθεια που ξεκίνησε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. για την έξοδο της χώρας από την κρίση, καλώντας όλες τις φιλοευρωπαϊκες δυνάμεις για μια προγραμματική συμμαχία, περνάει μέσα από τις εκλογές της 6ης Μαϊου και θα είναι νικηφόρα. Είναι φανερό άλλωστε ότι όσοι επιμένουν ακόμη και σήμερα στην αδιέξοδη στρατηγική της αυτοδυναμίας, εξυπηρετούν ξεπερασμένες αντιλήψεις και λογικές, που η κοινωνία έχει ήδη απορρίψει.

-Τι μήνυμα στέλνετε στους πολίτες της Πρέβεζας;
Την Κυριακή, καλούμαστε να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις, καλούμαστε να αναλάβουμε τις ευθύνες μας απέναντι στις εξελίξεις. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. με ηγέτη τον Ευάγγελο Βενιζέλο και όλους εμάς, τους νέους ανθρώπους, δίνει τη μάχη να κερδίσουμε τη χαμένη αξιοπιστία της χώρας μας. Δίνουμε τη μάχη για να βγούμε από το αδιέξοδο και να μην είμαστε η γενιά που θα ζήσει χειρότερα από την προηγούμενη. Δίνουμε την αποφασιστική μάχη για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη της περιφέρειας μας και της χώρας. Απέναντι μας έχουμε τις δυνάμεις του χθες,τις δυνάμεις του λαϊκισμού. Αυτή τη μάχη θα τη δώσουμε όλοι μαζί και με μπροστάρηδες τη νεολαία, θα την κερδίσουμε. Ως νέος άνθρωπος, που ξέρει να να κερδίζει μάχες, σας καλώ να δώσουμε όλοι μαζί το παρόν στις εκλογές τις 6ης Μαϊου και ενωμένοι,να τα καταφέρουμε.Δήλωση Βασίλη Ιωάννου για συκοφαντικό έντυπο υλικό

Η αθλιότητα ξεπέρασε κάθε όριο.Με πρωτόγνωρες πρακτικές για το Νομό Πρέβεζας επιχείρησαν συγκεκριμένοι «γνωστοί κύκλοι» να με πλήξουν πολιτικά, διακινώντας έντυπο συκοφαντικό υλικό την ημέρα ακριβώς που λήγει η προεκλογική περίοδος.Δεν το τόλμησαν τόσες μέρες, γιατί θα έπαιρναν τις απαντήσεις που δημόσια έχω δώσει ξανά και ξανά. Ο πανικός τους είναι κακός σύμβουλος. Για μια ακόμη φορά τους δηλώνω ότι ματαιοπονούν.