Παρασκευή, 4 Μαΐου 2012

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΣΣΗΣ: Την Κυριακή στέλνουμε το μήνυμα της νίκης για την Αυτοδύναμη Ελλάδα

Φίλες και Φίλοι
Την Κυριακή είναι η ώρα της ευθύνης. Μπροστά στη κάλπη έρχεται η ώρα της αλήθειας και της επιλογής για τον καθένα μας.
Ακούστηκαν σε αυτή την προεκλογική περίοδο τα ωμά ψέματα όσων έχουν ως στόχο την ικανοποίηση του κομματικού τους εγωισμού και αυτών που προτείνοντας το αδύνατο, οδηγούν την Ελλάδα στη πτώχευση.
Ακούστηκε και η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για μια Αυτοδύναμη Ελλάδα. Προτείναμε υπολογισμένα λέξη - λέξη και ευρώ - ευρώ μέτρα για να κινηθεί και πάλι ο τροχός της ανάπτυξης, για να υπερβούμε το μνημόνιο, για να ξανασταθεί όρθια η χώρα μας και να αισθανθούν περήφανοι οι πολίτες.Το ΠΑΣΟΚ, παρά τα λάθη και τις ολιγωρίες του, έχει αποδειχθεί ιστορικά ότι αποτελεί τον κύριο εκφραστεί των προοδευτικών- μεταρρυθμιστικών δυνάμεων της χώρας. Το ΠΑΣΟΚ και σήμερα μπορεί να είναι ο καταλύτης και ο εγγυητής των εξελίξεων. Γι’ αυτό ζητάμε από τους πολίτες να δώσουν στο ΠΑΣΟΚ τον πρώτο λόγο να διαχειριστεί την εντολή σχηματισμού μιας κυβέρνησης συνεργασίας και υπευθυνότητας, ώστε να μην πάνε χαμένες οι θυσίες του ελληνικού λαού.Για να διαμορφώσει μια μεγάλη συμμαχία ριζοσπαστικών μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη η χώρα.
Για να εφαρμόσει ένα ευρύ πρόγραμμα κοινωνικής και εθνικής αλληλεγγύης για την κοινωνία, που θα την βγάλει οριστικά από την κρίση.Στεκόμαστε μπροστά στον κάθε πολίτη και του λέμε ότι υπάρχει ελπίδα και μέλλον. Μπορούμε μαζί να ολοκληρώσουμε αυτή τη τιτάνια προσπάθεια που ξεκινήσαμε με μεγάλο κόστος, για να βγούμε οριστικά από την κρίση.
Φίλες και Φίλοι
Σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση κρίνονται πολιτικές αλλά και οι εκφραστές των πολιτικών. Η κρίση -μέσα σε όλα τα άλλα- ανέδειξε και την ανάγκη μιας πραγματικής αυτοκάθαρσης του πολιτικού συστήματος, που περνάει και μέσα από την επιλογή των προσώπων.Είναι τώρα η ώρα να αναδείξουμε δυναμικούς και αυθεντικούς εκπροσώπους των τοπικών κοινωνιών, που μπορούν να αρθρώσουν ένα ουσιαστικό, ειλικρινή πολιτικό λόγο και πιστεύουν σε αρχές και αξίες που υπηρετούν την κοινωνία και την εθνική προσπάθεια.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΣΣΗΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: «CASUS BELLI Η ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΔΩΔΩΝΗΣ»

Για μια ακόμη φορά η πώληση της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη βρέθηκε στην προεκλογική «αντζέντα» του Ν. Ιωαννίνων. Η πώληση της αποτελεί πραγματική αιτία πολέμου όλων των Ηπειρωτών απέναντι στις μνημονιακές επιταγές και την κοινωνική ισοπέδωση! Η Δωδώνη δεν είναι μια τυχαία παραγωγική μονάδα. Είναι σημείο αναφοράς του αγροτικού μόχθου και της τεράστιας προσφοράς του στην κοινωνία και τον τόπο. Είναι μια εύρωστη και κερδοφόρα επιχείρηση του χώρου της κοινωνικής οικονομίας που η αξία της δεν μπορεί να αποτιμηθεί μόνο με όρους και δεδομένα αγορών. Η Δωδώνη πέρα από τον κοινωνικό της ρόλο στηρίζει το αγροτικό εισόδημα, αντιστέκεται στα καρτέλ γάλακτος και προσφέρει στον καταναλωτή αγνά και ασφαλή προϊόντα. Η πώληση της δεν τυχαία! Σηματοδοτεί την πλήρη διάλυση του Ελληνικού αγροτικό-κτηνοτροφικού ιστού, όπως τον ξέραμε μέχρι σήμερα, ανοίγοντας διάπλατα τις πόρτες στα μεγάλα Ευρωπαϊκά συμφέροντα, κάτω από τους φετφάδες της νέας ΚΑΠ. Λογαριάζουν όμως χωρίς τον ξενοδόχο! Κανένα πωλητήριο και κανένα μνημόνιο δεν μπορεί να βάλει ταφόπλακα στη σχέση εμπιστοσύνης που έχει αναπτυχθεί, όλα αυτά τα χρόνια μεταξύ Δωδώνης και απανταχού Ηπειρωτών. Η πώληση της αποτελεί προσβολή, όχι μόνο των Ηπειρωτών, αλλά όλης της φτωχής αγροτιάς, στην Ελλάδα, που βιώνει καθημερινά συνθήκες μπανανίας! Το ιδιοκτησιακό πρόβλημα της Δωδώνης είναι πρόβλημα καθαρά πολιτικό! Η Δωδώνη ανήκει στους φυσικούς της φορείς, παραγωγούς και εργαζόμενους! Κανένας άλλος δεν δικαιούται τις υπεραξίες που δημιούργησαν όλα αυτά τα χρόνια. Η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές θα πρέπει με κάθε τρόπο να σταματήσει όλες τις διαδικασίες πώλησης της βιομηχανίας και να μεταβιβάσει το 67,7% των μετοχών της ΑΤΕ στους παραγωγούς –κτηνοτρόφους της, στην ονομαστική τους αξία. Ο ΣΥΡΙΖΑ συμπαραστέκεται από την πρώτη στιγμή στο δίκαιο αγώνα παραγωγών και εργαζόμενων, να μη πουληθεί η βιομηχανία, ανοίγοντας το διάλογο για άμεση αυτό-διαχειριστική/ αμιγώς συνεταιριστική λύση στο σημερινό αδιέξοδο. Οι δικολαβισμοί, τα τελεσίγραφα, οι απειλές, τα κουτοπόνηρα πολυμετοχικά σχήματα και τα κροκοδείλια δάκρυα υποστηρικτών του μνημονίου θα πρέπει εδώ και τώρα να πάρουν τις απαντήσεις τους! Η τύχη της Δωδώνης βρίσκεται στα χέρια των εργαζόμενων και των παραγωγών της!

 Γιάννης K. Καραγιάννης 
Οικονομολόγος- Υποψήφιος Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν Ιωαννίνων

ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΑΛΙΑΜΑΝΗΣ: Την Κυριακή κρατάμε στα χέρια μας την τύχη της Ελλάδας

Το δικό του προεκλογικό μήνυμα, λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαΐου, στέλνει ο υποψήφιος Βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Τσιαλιαμάνης.Απευθυνόμενος προς τους πολίτες του νομού Ιωαννίνων, κυρίως εκείνους που στήριξαν και συνεχίζουν να στηρίζουν την Νέα Δημοκρατία, ζητά να αποτυπωθεί στην κάλπη, η εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό του όλο το διάστημα της προεκλογικής περιόδου και φυσικά να στηρίξουν τον Αντώνη Σαμαρά, δίνοντάς του την ισχυρή εντολή για να οδηγήσει την χώρα στην ανάπτυξη, για να τα αλλάξει όλα. «Αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία σημαίνει αυτοδύναμη Ελλάδα», σημειώνει και καλεί τους πολίτες να κάνουν την δική τους υπέρβαση.«Την Κυριακή κρατάμε στα χέρια μας την τύχη της Ελλάδας. Αποφασίζουμε για το μέλλον των παιδιών μας. Έχουμε την ευκαιρία να γκρεμίσουμε τα τείχη που μας έκοψαν το δρόμο προς τα μπρος.Ο αγώνας που κάνουμε είναι αγώνας όλων μας. Είναι ο αγώνας του απλού Νεοδημοκράτη, του Νεοδημοκράτη που θύμωσε, απογοητεύτηκε, πικράθηκε αλλά ξέρει αυτό που πρέπει να πράξει.Είναι αγώνας όλων των στελεχών. Κι ειδικά αυτών που άφησαν στην άκρη ότι τους πίκρανε και δίνουν την μάχη στην πρώτη γραμμή. Την Κυριακή μία υποχρέωση έχουμε.Να ανοίξουμε τον δρόμο προς το αύριο. Ένα αύριο που θα ενώνει. Και θα είναι φωτεινό. Γιατί μόνο ένα τέτοιο αύριο αξίζει στην Ελλάδα. Αξίζει στα όνειρά μας».

Επισκέψεις υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΝΤΑΣ
Σήμερα το πρωί κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τους υποψήφιους βουλευτές Κατερίνα Αντωνίου και Γιάννη Καραγιάννη επισκέφθηκαν τη γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη και τον πτηνοτροφικό συνεταιρισμό Πίνδος και συναντήθηκαν με παραγωγούς και εργαζόμενους. Παρουσίασαν το διεκδικητικό πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ για τα δικαιώματα των εργαζόμενων αλλά και τις θέσεις για τους Συνεταιρισμούς και τις επιχειρήσεις του χώρου της κοινωνικής οικονομίας. Όπως οι ίδιοι οι ενδιαφερόμενοι αναγνώρισαν, ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των παραγωγών και των εργαζόμενων για την αποτροπή της ιδιωτικοποίησης της Δωδώνης. Στην Πίνδο το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ έτυχε θερμής υποδοχής από τους εργαζόμενους, που υφίστανται οι ίδιοι τα προβλήματα ρευστότητας του Συνεταιρισμού.Στη συνέχεια το κλιμάκιο επισκέφθηκε την Περιφέρεια Ηπείρου και την Αναπτυξιακή εταιρεία "ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕ". Οι δύο υποψήφιοι συζήτησαν με τους εργαζόμενους της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης για την εικόνα διάλυσης, που έχει δημιουργήσει ο «Καλλικράτης», συναντήθηκαν εθιμοτυπικά με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου και ενημερώθηκαν για το οργανωτικό πλαίσιο και τις διαδικασίες εισροής αποτελεσμάτων την ημέρα των εκλογών. Όπως είναι γνωστό ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υποβάλει και κεντρικά συγκεκριμένα αιτήματα για την εγγύηση και διευκόλυνση της διαδικασίας μετάδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων.Άλλο κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ με επικεφαλής τον υποψήφιο βουλευτή Χρήστο Μαντά επισκέφθηκε το ΚΕΘΕΑ, συνομίλησε με τα μέλη της Θεραπευτικής κοινότητας και το προσωπικό και εξέφρασε την πλήρη υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στο ΚΕΘΕΑ, που, αν και υποστελεχωμένο και υποχρηματοδοτούμενο, παράγει πολύ σημαντικό έργο και στην τοπική κοινωνία.Οι τελευταίες ώρες της προεκλογικής εκστρατείας είναι αφιερωμένες στις περιοδείες στους δρόμους των Ιωαννίνων. Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μεταφέρουν στους συμπολίτες τα μηνύματα της αισιοδοξίας, της αναγκαιότητας της μαζικής συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία αλλά και της στράτευσης για τη συνέχιση του αγώνα και μετά από τις εκλογές.

Κάλεσμα συστράτευσης απευθύνει στους πολίτες ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. Φίλιππος Σιάκας

Κάλεσμα συστράτευσης απευθύνει στους πολίτες ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. κ. Φίλιππος Σιάκας ζητώντας τους παράλληλα να μετατρέψουν την ψήφο τους σε ψήφο παραγωγική για το μέλλον της χώρας.Ο κ. Σιάκας, όλο το προηγούμενο διάστημα, κατά τη διάρκεια επαφών του με την κοινωνία του Νομού, παρουσίασε το ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας και δεσμεύτηκε να εργασθεί για την ανάπτυξη της περιοχής και την ευημερία των κατοίκων της: «Ο προεκλογικός αγώνας πλησιάζει στο τέλος του και την Κυριακή θα αποφασίσετε ποια παράταξη θα δώσει προτεραιότητα στον αδύναμο πολίτη. Η Νέα Δημοκρατία είναι η μοναδική δύναμη εγγύησης για το παρόν και το μέλλον της πατρίδας μας και φυσικά της νεολαίας που βιώνει επικίνδυνα το σήμερα και δεν μπορεί να οραματιστεί το αύριο. Είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι με την κεντρική πολιτική σκηνή και το κάνω με πλήρη επίγνωση των όσων ταλανίζουν την κοινωνία και την περιοχή μας. Δηλώνω αποφασισμένος να αγωνισθώ για ένα καλύτερο αύριο. Όλοι μαζί μπορούμε να διαμορφώσουμε τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να αποτρέψουμε τα χειρότερα και να διορθώσουμε τα λάθη που έχουν γίνει. Φίλες και φίλοι, ζητώ τη στήριξή σας στην κατεύθυνση διεκδίκησης όσων μας έχουν υποσχεθεί χωρίς αντίκρισμα, για ένα πιο αισιόδοξο μέλλον που θα μας επιτρέψει και πάλι να ονειρευόμαστε, να ελπίζουμε και να ζούμε. Είναι στο χέρι μας να κερδίσουμε το στοίχημα! Στείλτε με την ψήφο σας ένα ξεκάθαρο μήνυμα και βοηθήστε με να κάνω πράξη αυτά που οραματίζομαι για την περιοχή μας και για τα παιδιά μας ».

Μήνυμα Χρήστου Γκόκα

Συμπατριώτισσες – Συμπατριώτες,
Οι εκλογές της Κυριακής είναι καθοριστικές. Είναι η ώρα να δώσουμε απάντηση σε κρίσιμα ερωτήματα που αφορούν την ύπαρξη και την πορεία του τόπου μας τις επόμενες δεκαετίες. Μπροστά στην κρίση και τα προβλήματα καλούμαστε να βρούμε διέξοδο.
Οι εκλογές μπορούν και πρέπει να δώσουν λύση στην προοπτική μιας σταθερής και υπεύθυνης διακυβέρνησης. Για την ανασυγκρότηση του κράτους και της οικονομίας μας. Για έναν τόπο που θα παράγει και θα πορεύεται στην ανάπτυξη. Με κοινωνική δικαιοσύνη, διαφάνεια και καθαρές κουβέντες.Ζητώ την ψήφο σας ώστε όλοι μαζί να προσπαθήσουμε για το καλύτερο, για μια Άρτα της ανάπτυξης και της προοπτικής.Με την επιλογή σας να σας εκπροσωπώ διαμορφώνετε μια δυναμική κοινής και ομαδικής δουλειάς για μια Άρτα που της αξίζει το καλύτερο!

Συνέντευξη τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων

Την τελευταία Συνέντευξη Τύπου της προεκλογικής περιόδου έδωσε σήμερα η Εκλογική Επιτροπή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ. Στη συνέντευξη, στην οποία παραβρέθηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές Ιωαννίνων του ενωτικού σχήματος, μίλησαν τα μέλη της Επιτροπής Κώστας Βενέτης και Γιώργος Μάκης. Ο Κώστας Βενέτης υποστήριξε ότι το δίλημμα των εκλογών είναι «μνημονιακή συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ή νέος συνασπισμός εξουσίας της Αριστεράς». Ζήτησε την ψήφο του γιαννιώτικου λαού και επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο πιο συνεπής πολέμιος της τρόικας και των μνημονίων και πρωταγωνιστής στους αγώνες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και του λαϊκού εισοδήματος, αλλά και για το μέλλον, επειδή έχει ολοκληρωμένες προτάσεις για την ανακούφιση του λαού από την κρίση και εναλλακτική πρόταση. Τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η δύναμη που αγωνίζεται με επιμονή, ειλικρίνεια και συνέπεια για τη συνεργασία και την ενότητα των δυνάμεων της Αριστεράς, ώστε να ανατραπεί το σάπιο δικομματικό σύστημα και ν’ ανοίξει ο δρόμος για έναν νέο συνασπισμό εξουσίας της Αριστεράς και στόχους την καταγγελία της δανειακής σύμβασης, την ακύρωση του Μνημονίου και την ισχυρή διαπραγμάτευση σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ζήτησε ειδικά από τους νέους και τις νέες να στείλουν το δικό τους μήνυμα και κάλεσε σε συστράτευση με την Αριστερά. Από την πλευρά του ο Γιώργος Μάκης, ιστορικό στέλεχος της γιαννιώτικης Αριστεράς αναφέρθηκε στην ελπίδα που αντιπροσωπεύει ο ΣΥΡΙΖΑ και στη δυναμική της εκλογικής του ανόδου, που εξηγεί τις επιθέσεις που δέχεται από τους εκπροσώπους του συστήματος. Για τις επιθέσεις από δυνάμεις της Αριστεράς υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στην ενωτική του τακτική ενώ προειδοποίησε ότι δεν αποτελεί καταγγελία του συστήματος η ψήφος στη φασιστική ομάδα της Χρυσής Αυγής. Εξέφρασε τέλος την πεποίθησή του για εκλογή βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Ιωαννίνων

Επίσκεψη Μάκη Χατζηεφραιμίδη στις φυλακές

Ο Μάκης Χατζηεφραιμίδης πραγματοποίησε επίσκεψη στις Φυλακές Ιωαννίνων και για άλλη μια φορά ,ενημερώθηκε για τα προβλήματα των κρατουμένων αλλά και των υπαλλήλων από τη Διευθύντρια του καταστήματος Έλενα Αγαπητού.

Συνεδριάζει την Πέμπτη το δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων


Την ερχόμενη Πέμπτη, στις οκτώ το βράδυ, θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων. Η συνεδρίαση θα γίνει στην ισόγεια αίθουσα του Δημαρχείου και στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνονται 52 θέματα.

Τα "έσπασε" στην Πρέβεζα η Αγνή Σμπόνια!!!

Με μια πολύ δυναμική ομιλία που εκφράζει όλη την νέα γενιά, η Αγνή Σμπόνια υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Πρέβεζας, έκλεισε χθές την προεκλογική της περιοδεία, στην κεντρική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Β' Λύκειο Πρέβεζας σε μια ασφυκτικά γεμάτη από κόσμο αίθουσα.Τα "έσπασε" με τον πύρινο λόγο της η μόλις 26 ετών Αγνή, δασκάλα στο επάγγελμα και τα προγνωστικά μας λένε ότι θα κάνει με την εκλογή της την μεγάλη έκπληξη στην Πρέβεζα...

Με εμπειρία και σχέδιο για μια νέα κοινοβουλευτική θητεία ο Μιχάλης Παντούλας

Είναι για το ΠΑΣΟΚ η μόνη τοπική πολιτική παρουσία, που στη διάρκεια των τελευταίων δραματικών 2,5 χρόνων δεν απαξιώθηκε από τους πολίτες

Η προσεχής Δευτέρα θα βρει τον Γιαννιώτη υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Παντούλα και πάλι στη βουλή για μια νέα κοινοβουλευτική θητεία στην οποία θα κυριαρχήσει εκ νέου η συνέπεια λόγων και έργων, η άοκνη προσφορά στον τόπο και φυσικά η πολιτική εντιμότητα και αξιοπρέπεια. Είναι για το ΠΑΣΟΚ η μόνη τοπική πολιτική παρουσία, που στη διάρκεια των τελευταίων δραματικών 2,5 χρόνων δεν απαξιώθηκε από τους πολίτες αλλά και δεν προκάλεσε χάρη στη συνετή συμπεριφορά του. Γι΄αυτό και στην κρίσιμη εκλογική μάχη της Κυριακής έχει στο πλευρό του την ολόθερμη στήριξή των πολιτών, αφού σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, με εμπειρία, με σχέδιο και όραμα για ένα πραγματικά πιο αισιόδοξο αύριο, συνδιαμόρφωσε μαζί τους τις προτάσεις του για καλύτερους όρους ζωής και δημιουργίας στα Γιάννενα της καρδιάς μας.

Η προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο στην Άρτα


Την κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση πραγματοποίησε το βράδυ της Πέμπτης ο ΣΥΡΙΖΑ – Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο στην πλατεία Κακκαβά στην Άρτα. Ομιλητής ήταν ο Γραμματέας του ΣΥΝ Δημήτρης Βίτσας. Η κεντρική εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση των υποψηφίων βουλευτών Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ-Ε.Κ.Μ. που είναι οι: Όλγα Γεροβασίλη, Λίτσα Κιτσαντά, Μπάμπης Πεσλής, Βασίλης Τσίρκας και Γιώργος Χασκής οι οποίοι και ανέβηκαν όλοι στην εξέδρα.

Κλειστά τα σχολεία σήμερα και τη Δευτέρα λόγω εκλογών

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σήμερα Παρασκευή 4 Μαΐου καθώς και τη Δευτέρα 7 Μαΐου λόγω των εκλογών, καθώς τα σχολικά κτίρια θα χρησιμοποιηθούν ως εκλογικά κέντρα στις εκλογές της 6ης Μαΐου. Η σχετική εγκύκλιος από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Παιδείας έχει σταλεί στις περιφερειακές διευθύνσεις και τις διευθύνσεις πρωτοβάθμιας-δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

To ... παρασκήνιο στα καμαρίνια!

Δείτε για πρώτη φορά, όλο το "παρασκήνιο" από τα καμαρίνια της εκπομπής "Μακελειό" του Στέφανου Χίου. Δείτε όλη την προετοιμασία με τον δημοσιογράφο και υποψήφιο βουλευτή Ιωαννίνων Βασίλη Χήτο, λίγο πριν βγει στον αέρα...Σε λίγο θα σας δείξουμε και πλάνα από τα παρασκήνια του "Μακελειού" στο στούντιο!

Μάκης Χατζηεφραιμίδης ΠΑΝΤΟΥ και ΧΘΕΣ και ΣΗΜΕΡΑ και την ΚΥΡΙΑΚΗ

Η ώρα της κάλπης έφθασε και ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ Μάκης Χατζηεφραιμίδης ολοκληρώνοντας τον προεκλογικό του μαραθώνιο γνωστοποίησε ΠΑΝΤΟΥ τον καθαρό πολιτικό του λόγο, το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ και τις προτάσεις του για την έξοδο από την κρίση. Παντρεύει με ένα μοναδικό τρόπο το χθες το σήμερα και το αύριο, ενώ μπορεί και ισορροπεί ταυτόχρονα ανάμεσα στην κομματική και την κοινωνική ψήφο. Αυτό τον κάνει φαβορί στη μάχη της Κυριακής, αφού είναι σαφές ότι οι Γιαννιώτες θα τιμήσουν με την ψήφο τους τους ικανούς, τους καταξιωμένους και κυρίως όσους επέλεξαν την εμπλοκή τους στην πολιτική με μοναδικό κριτήριο την προσφορά στα κοινά και όχι το προσωπικό όφελος.

Ένα… λίφτινγκ στη Λιμνοπούλα θα την κάνει «κυψέλη» αθλητισμού

Ξεκινά η ανακατασκευή του Στίβου του ΕΑΝΚΙ
Πραγματικό στολίδι για την πόλη των Ιωαννίνων, θα μπορούσε να αποτελέσει –ξανά- ο χώρος του πρώην ΕΑΝΚΙ στην Λιμνοπούλα, από την πλευρά της λίμνης, που σήμερα παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης. Βρίσκεται εξάλλου σε μία προνομιακή θέση της Παραλιμνίου περιοχής και με ένα γερό… λίφτινγκ άνετα θα μετατρεπόταν σε χώρο αναψυχής για τους πολίτες, αλλά και σε «κυψέλη» αθλητισμού, φιλοξενώντας δραστηριότητες και σπορ που έχουν σχέση με το υγρό στοιχείο.Τα παραπάνω είναι εφικτά, ακόμη και σε εποχές με περιορισμένους πόρους όπως η σημερινή, αν φυσικά οι εμπλεκόμενοι τοπικοί φορείς (ΠΕΑΚΙ, Δήμος Ιωαννιτών, σωματεία κ.λπ.) ενώσουν δυνάμεις. Η διάθεση όσον αφορά την Διοικούσα Επιτροπή του ΠΕΑΚΙ είναι δεδομένη, αφού στόχος, όπως τόνισε ο Πρόεδρός της Γιώργος Κρανάς, είναι η αξιοποίηση του χώρου της Λιμνοπούλας ως σύνολο.

Δρομολογείται ο Στίβος
Πάντως, ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση έγινε ήδη και αφορά τον κατεστραμμένο Στίβο Κωπηλασίας του ΕΑΝΚΙ. Αυτός μετά από τρία περίπου χρόνια αχρηστίας πρόκειται να ανακατασκευαστεί μέσα στο Μάιο και, εφόσον όλα πάνε καλά, το καλοκαίρι θα φιλοξενηθούν στην Παμβώτιδα, μετά από αρκετό διάστημα, τόσο η Εθνική Ομάδα Κωπηλασίας όσο και αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, καθώς και Διασυλλογικοί Αγώνες του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων. Διοργανώσεις που θα φέρουν στην πόλη μας για μέρες εκατοντάδες αθλητές απ’ όλη την Ελλάδα!

Συνάντηση με Γ. Καρρά

Προχθές το απόγευμα ο Γιώργος Κρανάς κι ο έφορος Δ.Ε. του ΠΕΑΚΙ Πέτρος Αρλέτος πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κωπηλασίας Γιάννη Καρρά, τον Αντιπρόεδρο Γιάννη Μωυσίδη, τον Πρόεδρο του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων Σωτήρη Στάμο, μέλη της διοίκησης του Ν.Ο.Ι. και φυσικά τον εργολάβο που έχει αναλάβει την αποκατάσταση του Στίβου.Στα πλαίσια της συνάντησης όλες οι πλευρές συμφώνησαν στην ανάγκη να κατασκευαστεί εγκαίρως ο Στίβος της λίμνης, ώστε το ερχόμενο καλοκαίρι να φιλοξενήσει μεγάλες διοργανώσεις της Κωπηλασίας. Από πλευράς του εργολάβου δόθηκε η διαβεβαίωση πως θα επισπευσθεί η αποπεράτωσή του και θα είναι έτοιμος ως τα τέλη Μαΐου. Οι κ.κ. Καρράς και Μωυσίδης από τη μεριά τους σημείωσαν πως, αν τηρηθεί η δέσμευση, τότε η Εθνική Ομάδα θα έρθει το καλοκαίρι για προπονήσεις στην Παμβώτιδα, ενώ θα γίνουν εδώ και οι αγώνες της β’ φάσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας.

«Θα έρθουν 600 άτομα…»

«Εμείς ενδιαφερόμαστε να λειτουργήσουν κωπηλατικά τα Γιάννινα. Για να γίνει αυτό χρειάζεται Στίβος, διαφορετικά θα χρειαστεί να πάμε αλλού», ανέφερ ο Πρόεδρος της ΕΚΟΦΝΣ. Όπως είπε, ειδικά οι αγώνες του Πρωταθλήματος θα φέρουν στην πόλη μας περίπου 600 επισκέπτες (αθλητές, προπονητές, συνοδούς μέλη της Ομοσπονδίας Κωπηλασίας κ.λπ.), με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τα ντόπια ξενοδοχεία και την οικονομική κίνηση στα Γιάννινα. Τόνισε όμως πως πρέπει να προχωρήσει άμεσα η κατασκευή του Στίβου, για να μην υπάρξουν προβλήματα.

Χρειάζεται… λίφτινγκ
Ο Γιώργος Κρανάς από πλευράς της Δ.Ε. του ΠΕΑΚΙ που έχει την ευθύνη για την ανακατασκευή του Στίβου Κωπηλασίας τόνισε πως «στόχος είναι να προλάβουμε την ημερομηνία διεξαγωγής των αγώνων για να μην τους χάσουν τα Γιάννινα» και δήλωσε βέβαιος πως αυτό θα γίνει.Παράλληλα, ο κ. Κρανάς έθεσε στον Πρόεδρο της ΕΚΟΦΝΣ και το θέμα των κωπηλατικών εγκαταστάσεων του ΕΑΝΚΙ (πύργο Κωπηλασίας, Λεμβαρχεία κ.λπ.), ζητώντας τη συνδρομή της Ομοσπονδίας στο… λίφτινγκ που απαιτεί ο χώρος ώστε να γίνει, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «μια αθλητική φωλιά, όχι μόνο για την Κωπηλασία, αλλά και για τα υπόλοιπα σωματεία των υγρών σπορ που δραστηριοποιούνται στη Λιμνοπούλα». Μάλιστα, ο κ. Κρανάς έθεσε προ των ευθυνών του και το Δήμο Ιωαννιτών, που μπορεί, όπως είπε, να βάλει ένα χεράκι στην όλη προσπάθεια, ενώ ζήτησε και τη βοήθεια του Ν.Ο.Ι. τόσο στην ανακατασκευή του Στίβου, όσο και σε θέματα που έχουν να κάνουν με τους υπόλοιπους αθλητικούς Συλλόγους του ΕΑΝΚΙ.

Ο Σωτήρης Στάμος
Ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων Σωτήρης Στάμος υποσχέθηκε από την πλευρά του πως ο Ν.Ο.Ι. θα συνδράμει στην κατασκευή του Στίβου, τόσο όσον αφορά την τεχνογνωσία αλλά και με τα μέσα που διαθέτει στη λίμνη. «Συμμετείχαμε στις συζητήσεις που έγιναν καθώς ο Ν.Ο.Ι. θα είναι ο κύριος χρήστης του Στίβου, τον οποίο σήμερα στερούμαστε, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να διοργανώσουμε αγώνες και να δυσκολεύονται στην προπόνησή τους οι εκατοντάδες αθλητές μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος της ΕΚΟΦΝΣ, μαζί με τον κ. Στάμο επισκέφθηκαν στο γραφείο του και τον δήμαρχο Ιωαννίνων Φίλιππα Φίλιο, τον οποίο ενημέρωσαν για το θέμα του Στίβου και την διεξαγωγή αγώνων Κωπηλασίας στα Γιάννινα.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Ο Περικλής Βασιλάκης στην κεντρική προεκλογική του ομιλία στην Πρέβεζα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η κεντρική προεκλογική ομιλία του υποψήφιου Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ν. Πρέβεζας, κ. Περικλή Βασιλάκη. Ο κ. Βασιλάκης ανέλυσε τις προτάσεις του για να ξεπεράσουμε την ύφεση και σταδιακά να έρθει η ανάπτυξη και η προκοπή του τόπου μας. Παράλληλα, ο κ Βασιλάκης δήλωσε: « Καλώ τις συμπατριώτισσες και τους συμπατριώτες μας, να προχωρήσουμε μαζί στο δρόμο της υπευθυνότητας, της ανανέωσης και της προοπτικής. Γνωρίζω ότι πολλοί είναι οργισμένοι με το πολιτικό σύστημα. Έχουν δίκιο. Όμως, στην πολιτική, δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Για να αλλάξουν όσα μας πληγώνουν, για να αποκατασταθούν αδικίες, για να μην ξαναγίνουν λάθη, πρέπει να εμπιστευτούμε ανθρώπους που δεν έχουν φθαρεί από τους μηχανισμούς της εξουσίας. Που δεν συμμετείχαν στη νομή της εξουσίας, που δεν κουβαλάνε υπόνοιες και σκιές. Χρειαζόμαστε πολιτικούς άφθαρτους. Που έχουν εργαστεί σκληρά στη ζωή τους και οι οποίοι αναγνωρίζονται για το αποτέλεσμα της δουλειάς τους. Που πιστεύουν ότι το πιο σημαντικό είναι να είσαι κοντά στους πολίτες και όχι κοντά στους μηχανισμούς. Αυτό χρειάζεται ο Νομός Πρέβεζας. Γι’ αυτό είμαι υποψήφιος Βουλευτής. Για να αξιοποιήσω την εμπειρία, τις γνώσεις, τις επαφές και τις δυνατότητές μου, για να πάει μπροστά ο τόπος μας.Στις 6 του Μάη, μαζί μπορούμε να φέρουμε την ανατροπή»

Ψήφος εμπιστοσύνης, υπευθυνότητας και προοπτικής για τον Μιχάλη Κασσή

Όταν ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κασσής υπόσχεται να σταματήσει τον κατήφορο τον οποίο έχει πάρει η τοπική οικονομία και να επαναφέρει τον τόπο και την τοπική επιχειρηματικότητα σε τροχιά ανάπτυξης, είναι δεδομένο ότι δεν το λέει ως προεκλογικό σύνθημα αλλά ως μια επιτυχημένη συνταγή επιτυχίας, την οποία έχει καταφέρει να υλοποιήσει μέσα από τη δράση του στην αγροτοσυνεταιριστική ναυαρχίδα όχι μόνο του τόπου μας αλλά και ολόκληρης της χώρας, στην εταιρεία "ΠΙΝΔΟΣ". Ζήτησε την ψήφο μας με έντονα αναπτυξιακό, αυτοδιοικητικό, αθλητικό και πολιτικό περιεχόμενο και δεσμεύτηκε για σκληρή δουλειά και σπουδαία αποτελέσματα. Διαθέτει ισχυρό ISO επιτυχίας και σκληρό αγωνιστικό μέταλλο. Αυτός είναι ο Μιχάλης Κασσής και δεν νομίζουμε ότι θα βρεθεί εύκολα ψηφοφόρος που την Κυριακή θα του πει "όχι".

Ψηλά στη συνείδηση των Γιαννιωτών αλλά και στην κάλπη ο Βασίλης Τσιαλιαμάνης

Ο Κονιτσιώτης έμπορος ανέλαβε να καλύψει ένα μεγάλο κενό για τη Ν.Δ. στο βόρειο κομμάτι του νομού, απ' όπου κατάγεται το μισό ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ. Με βαριά την κληρονομιά του Αντώνη Φούσα, όλο το προηγούμενο διάστημα κατάφερε να αντιστρέψει το κλίμα και να δημιουργήσει εκλογικές υπεραξίες για τη Ν.Δ. στην περιοχή. Στην πόλη και το λεκανοπέδιο ο προγραμματικός λόγος του, παλισιωμένος από συγκροτημές θέσεις και προτάσεις για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, βρίσκει αποδοχή από τους εμπόρους τους επιχειρηματίες τους αυτοαπασχολούμενους και φυσικά τους νέους που βλέπουν στο πρόσωπό του έναν άξιο εκφραστή τους. Κεφαλαιοποιώντας όλα τα παραπάνω. αντιλαμβάνεστε εύκολα γιατί η υποψηφιότητα του Βασίλη Τσιαλιαμάνη διαθέτει όλα τα εχέγγυα για να πάει καλά την προσεχή Κυριακή. Και θα πάει!

Μήνυμα Δημήτρη Φίλη στους ψηφοφόρους του νομού Ιωαννίνων

Ο κ. Δημήτρης Φίλης, υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο νομό Ιωαννίνων, απεύθυνε το ακόλουθο μήνυμα προς τους ψηφοφόρους του νομού Ιωαννίνων:«Στην σύντομη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα μίλησα με εργαζόμενους στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με υπαλλήλους γραφείων και με βιομηχανικούς εργάτες, με αγρότες, με ανέργους, με νέες και νέους, με φοιτητές, με εμπόρους, επαγγελματίες, βιοτέχνες και βιομήχανους, με ελεύθερους επαγγελματίες, με ανθρώπους της επιστήμης, των γραμμάτων και των τεχνών.Αφουγκράστηκα τους φόβους, τις αγωνίες και τις ελπίδες τους.Ναι! Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη!Ο θυμός, η αγανάκτηση και η απογοήτευση δεν χωράνε στην κάλπη.Η Ελλάδα πρέπει να σταθεί όρθια, εντός της Ευρωζώνης.Η χώρα πρέπει να βρίσκεται πάνω στην «ευρωπαϊκή βάρκα της διάσωσης» ενόσω θα κλιμακώνεται η θύελλα της κρίσης χρέους σε όλη την Ευρώπη.Η επόμενη Βουλή θα είναι κρίσιμη. Ο τόπος πρέπει να κυβερνηθεί !Η νίκη είναι εφικτή. Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να είναι και θα είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές.Με θάρρος και ευθύνη απέναντι στα προβλήματα του τόπου μας, σας καλώ την Κυριακή να με κρίνετε δίκαια!»

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Ομαλά εξελίσσεται η προετοιμασία για τις εκλογές

Η προετοιμασία των εκλογών της προσεχούς Κυριακής, από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου και στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες προχωρά χωρίς προβλήματα, δήλωσε χθες ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, που παράλληλα εξέφρασε την βεβαιότητα ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά μέχρι την ψηφοφορία και την έκδοση των αποτελεσμάτων.

Στα Γιάννενα θα ψηφίσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Στο 231 Εκλογικό Τμήμα Ιωαννίνων θα ασκήσει το μεσημέρι της Κυριακής το εκλογικό του δικαίωμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας. Πρόκειται για το 8ο Δημοτικό Σχολείο, στο συγκρότημα της Ακαδημίας.

Η ψήφος στον Κ. Τασούλα αποτελεί απόφαση ευθύνης και ελπίδας για τον τόπο

Λιγότερο από 48 ώρες έμειναν για να ανοίξουν οι κάλπες και οι πολίτες στα Γιάννενα που αποφάσισαν να δώσουν την ψήφο τους στη Ν.Δ, έχουν ήδη κάνει την επιλογή τους και στηρίζουν μαζικά την επανεκλογή του Κώστα Τασούλα στην πρώτη θέση του γαλάζιου ψηφοδελτίου. Αυτό δεν αποτελεί είδηση αλλά κοινή διαπίστωση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Γιαννιωτών που βλέπει στο πρόσωπο του Γραμματέα της γαλάζιας Κ.Ο. ένα σύγχρονο αγωνιστή πολιτικό να κοσμεί εδώ και χρόνια με την παρουσία του, το θεσμό του κοινοβουλίου. Απομένει σε λίγες ώρες η τυπική επικύρωση της λαϊκής ετυμηγορίας, που θα φέρει για ακόμη μία φορά τον Κώστα Τασούλα αντιμέτωπο με νέες ευθύνες για το σήμερα και το αύριο του τόπου και της χώρας. Μαθημένος στα δύσκολα ο Τασούλας, αναμένεται από κεντρικό κυβερνητικό πόστο να φέρει και πάλι σε πέρας μια κρίσιμη αποστολή για τα Γιάννενα των πολλών και χαμένων ευκαιριών. Στον ίδιο αρέσουν τα δύσκολα και από Δευτέρα είναι αποφασισμένος για μεγάλα και σημαντικά πράγματα για τον τόπο και τους πολίτες.

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ: Τηλεφωνικές γραμμές για εξυπηρέτηση εκλογέων

Αύριο Σάββατο και την Κυριακή θα είναι ανοιχτό το Δημοτολόγιο
Όλα έτοιμα είναι στο Δήμο Ιωαννιτών για την ομαλή και απρόσκοπτη εξέλιξη των βουλευτικών εκλογών την Κυριακή 6 Μαΐου.
Στο δημαρχείο και στις δημοτικές ενότητες θα υπάρχουν υπάλληλοι οι οποίοι και τηλεφωνικά θα μπορούν να εξυπηρετήσουν τους δημότες παρέχοντας πληροφορίες που ενδεχομένως χρειάζονται.Οι πολίτες της Δημοτικής Ενότητας Ιωαννίνων μπορούν να απευθύνονται στα ακόλουθα τηλέφωνα: 26513 61105, 61106,61107 και 26513 61110.
Στη Δημοτική Ενότητα Ανατολής: 26513 61022,61026.
Στη Δημοτική Ενότητα Παμβώτιδας: 26513 61814, 61815
Στη Δημοτική Ενότητα Περάματος: 26513 60714, 60728
Στη Δημοτική Ενότητα Μπιζανίου: 26510 91515, 91105
Στο Νησί: 26510 86274, 81814.
Στο Δήμο Ιωαννιτών θα λειτουργούν τρεις τηλεφωνικές γραμμές στις οποίες μπορούν να απευθύνονται οι δικαστικοί αντιπρόσωποι για όποιον τυχόν πρόβλημα προκύψει: Οι τηλεφωνικοί αριθμοί είναι: 26513 61161, 26510 23651 και το πενταψήφιο νούμερο 15185.Αύριο Σάββατο και την Κυριακή θα είναι ανοιχτό το Δημοτολόγιο, το κεντρικό Δημαρχείο όπως και οι υπηρεσίες του Δήμου στις έδρες όλων των Δημοτικών Ενοτήτων.

Με τους Δημάρχους θα συναντηθεί σήμερα ο Μάκης Χατζηεφραιμίδης

Συνάντηση με τους Δημάρχους του Ν.Ιωαννίνων έχει σήμερα στις 13:30 ο υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ και πρώην Δήμαρχος Κόνιτσας Μάκης Χατζηεφραιμίδης.Στόχος της συνάντησης, είναι η χάραξη σταθερής συνεργασίας μεταξύ της τοπικής Αυτοδιοίκησης και της κεντρικής διοίκησης για μία κοινή στρατηγική που αφορά την διεκδίκηση των ζητημάτων του Νομού αλλά και τη διαμόρφωση ολοκληρωμένου σχεδίου ανάπτυξης.

ΑΡΤΑ: Παραιτήθηκε ο Διοικητής του Νοσοκομείου

Την παραίτησή του υπέβαλλε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Άρτας κ. Γιώργος Λάμπρος. Η παραίτηση υπεβλήθη στον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, ενώ ο ίδιος δήλωση του σε τοπική εφημερίδα ανέφερε λόγους υγείας.Πάντως ο κ. Λάμπρος, θα παραμείνει στην θέση του, μέχρι να οριστεί ο αντικαταστάτης του, απ' την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

ΠΡΕΒΕΖΑ:Σε αποκλεισμό της Εθνικής οδού προχώρησαν αργά χθες το βράδυ περίπου 500 κάτοικοι του Λούρου!

Διαμαρτυρόμενοι για την ελλιπή αστυνόμευση
Σε αποκλεισμό της Εθνικής οδού προχώρησαν αργά χθες το βράδυ περίπου 500 κάτοικοι του Λούρου οι οποίοι λίγο νωρίτερα συμμετείχαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Κατάστημα της περιοχής.Οι κάτοικοι και οι φορείς προέβησαν στην ενέργεια αυτή διαμαρτυρόμενοι για την ελλιπή αστυνόμευση η οποία έχει προκαλέσει αύξηση της παραβατικότητας στην περιοχή με αποκορύφωμα το επεισόδιο που συνέβη μεταξύ ομάδας κατοίκων του Λούρου και Ρομά όπου τραυματίστηκαν πέντε άτομα.Ο αποκλεισμός του δρόμου διήρκησε περίπου μία ώρα ενώ την ίδια στιγμή αντιπροσωπεία των κατοίκων συναντήθηκε με τον αστυνομικό διευθυντή Πρέβεζας Γιάννη Ρίζο ζητώντας του να καλύψει το αίτημα για αύξηση της αστυνόμευσης.Οκ.Ρίζος κάλεσε τους πολίτες να δείξουν σύνεση και νηφαλιότητα προκειμένου να ξεπεραστεί η ένταση που δημιουργήθηκε με τις οικογένειες των Ρομά θεωρώντας ότι κανένα πρόβλημα δεν είναι άλυτο.Πάντως ο αστυνομικός διευθυντής Πρέβεζας δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει ενίσχυση της αστυνόμευσης με την παρουσία και της ομάδας ΔΙΑΣ η οποία θα πραγματοποιεί περιπολίες.Ο αντιδήμαρχος Λούρου Λάζαρος Παπαχρήστος επεσήμανε ότι το πρόβλημα είναι πλέον σοβαρό και απαιτείται να ληφθούν για την πάταξη της παραβατικότητας.Την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη ενώ οι κάτοικοι θα επισκεφθούν τόσο τον εισαγγελέα όσο και τις λοιπές αρμόδιες αρχές για να τους εκθέσουν την κατάσταση.Να σημειώσουμε πάντως ότι η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις για την συμπλοκή ενώ κατέσχεσε και δύο κυνηγετικές καραμπίνες από τα σπίτια των Ρομά.

Κατασχέθηκαν 2 κιλά ηρωίνης στα Ελληνοαλβανικά σύνορα

Δύο κιλά ηρωίνης, αξίας πάνω από 200.000 ευρώ, κατέσχεσαν, χθες το πρωί, οι αστυνομικές αρχές στο συνοριακό φυλάκιο της Κακαβιάς, κατόπιν ελέγχου σε Ι.Χ. επιβατικό όχημα που κατευθυνόταν προς την Ελλάδα, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Αργυροκάστρου.Η ηρωίνη βρέθηκε σε δύο πακέτα που ήταν κρυμμένα ανάμεσα στα μπροστινά καθίσματα ενός επιβατικού αυτοκινήτου που οδηγούσε 37χρονος Αλβανός από την πόλη Μπεράτ, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.Σύμφωνα με τον ίδιο, ο δράστης ομολόγησε ότι η ηρωίνη προοριζόταν για την αγορά της Αθήνας. Οι αρχές συνέλαβαν τον οδηγό και άφησαν ελεύθερους τους άλλους τέσσερις επιβαίνοντες στο όχημα.

Πρώτη η Περιφέρεια Ηπείρου στους εμβολιασμούς για μελιταίο πυρετό και λύσσα

Σε 1.117 εκμεταλλεύσεις της Ηπείρου εφαρμόστηκε το δίμηνο Φεβρουαρίου – Μαρτίου από τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας το πρόγραμμα εμβολιασμού για τον μελιταίο πυρετό. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας, συνολικά εμβολιάστηκαν 26.904 νεαρά ζώα. Ο Νομός Ιωαννίνων κατέλαβε μάλιστα την πρώτη θέση σε πανελλήνιο επίπεδο καθώς έγιναν εμβολιασμοί σε 16.410 ζώα 777 εκμεταλλεύσεων! Στις άλλες τρεις Περιφερειακές Ενότητες οι αντίστοιχοι αριθμοί είναι οι εξής: Άρτα: 3871 ζώα-143 εκμεταλλεύσεων, Θεσπρωτία: 1825 ζώα-28 εκμεταλλεύσεων Πρέβεζα: 4798 ζώα-169 εκμεταλλεύσεων.Οι εμβολιασμοί θα συνεχιστούν αμέσως μετά την παραλαβή της νέας παρτίδας εμβολίων.Σε εξέλιξη είναι επίσης οι εμβολιασμοί των ποιμενικών σκύλων για τη λύσσα. Ήδη έχει εμβολιαστεί ο μεγαλύτερος αριθμός ζώων στην παραμεθόρια ζώνη που αφορά τις περιοχές των Δήμων Ζίτσας, Πωγωνίου, Φιλιατών, Ηγουμενίτσας και συνεχίζεται στο Δήμο Κόνιτσας.Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής- Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, πεδίο εφαρμογής του προγράμματος είναι πλέον το σύνολο των περιοχών των νομών Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων.Η Κ.Υ.Α. για την αποτελεσματικότερη προστασία της δημόσιας υγείας, προβλέπει την διασφάλιση του προληπτικού αντιλυσσικού εμβολιασμού όλων των σκύλων, γατών και λοιπών σαρκοφάγων ηλικίας άνω των τριών μηνών, τα οποία δεν έχουν ιστορικό εμβολιασμού.Επίσης όλα τα κατοικίδια σαρκοφάγα ηλικίας άνω των τριών μηνών που πρόκειται να μετακινηθούν στην περιοχή εφαρμογής του προγράμματος πρέπει να είναι εμβολιασμένα κατά της λύσσας, τουλάχιστον 21 μέρες πριν τη μετακίνησή τους.

ΑΡΤΑ: Κάλεσμα Θ. Ντερέκα για τις εκλογές

Κάλεσμα υποψήφιου βουλευτή ΠΑΣΟΚ Άρτας Θανάση Ντερέκα για τις εκλογές της 6ης Μαΐου: «Για ν’ αλλάξουν αυτά που μας οδήγησαν στα μνημόνια πρέπει ν’ αλλάξουν πρόσωπα, ιδέες, απόψεις. Η συμμετοχή μου σ’ αυτές τις εκλογές έχει αυτόν τον στόχο. Από την επιλογή σου εξαρτάται το μέλλον. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι δεν είμαστε όλοι όμοιοι».

Στο «στόχαστρο» του ΠΑΣ ο Ζεκίνια

Στη μεταγραφική λίστα του ΠΑΣ Γιάννινα φέρεται να βρίσκεται ο Ζεκίνια.Ο επιθετικός της Λάρισας βρίσκεται στο μεταγραφικό «στόχαστρο» της ομάδας των Ιωαννίνων, όπως αναφέρει η «Sportday» και δεν αποκλείεται να γίνει κίνηση για την απόκτησή του.Ο 25χρονος Πορτογάλος μένει ελεύθερος το καλοκαίρι από την ΑΕΛ και στον ΠΑΣ Γιάννινα έχουν σχηματίσει πολύ καλή γνώμη για την αγωνιστική του αξία.Ο παίκτης αρέσει και στον Άγγελο Αναστασιάδη, ο οποίος έχει κάνει θετική εισήγηση για την απόκτησή του.Όσον αφορά στην υπόθεση της παραμονής του Έλληνα τεχνικού στον ΠΑΣ, σήμερα (04/05) αναμένεται να γίνει το καθοριστικό ραντεβού με τον Γιώργο Χριστοβασίλη και να λήξει αίσια το θέμα.

ΠΡΕΒΕΖΑ:Συνελήφθησαν δράστες της προχθεσινής αιματηρής συμπλοκής

Συνελήφθησαν, από αστυνομικούς του Τμήματος Λούρου, ένας 27χρονος ημεδαπός και δύο ημεδαποί Ρομά, ηλικίας 16 και 21 ετών, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της πρόκλησης επικίνδυνων βλαβών ύστερα από συμπλοκή, οπλοφορία και παράνομη οπλοκατοχή.Οι συλληφθέντες εμπλέκονται στο επεισόδιο για προσωπικές διαφορές ανάμεσα σε ομάδα ημεδαπών και ομάδα Ρομά, προχθές το μεσημέρι, το οποίο εξελίχθηκε σε συμπλοκή.Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου, οι εμπλεκόμενοι έκαναν χρήση ξύλων και αλυσίδων γεγονός που είχε ως συνέπεια να τραυματιστούν ελαφρά πέντε άτομα και να μεταφερθούν για παροχή πρώτων βοηθειών στα Γενικά Νοσοκομεία Πρέβεζας και Άρτας.Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, κατά τη διάρκεια της συμπλοκής, τέσσερα από τα εμπλεκόμενα άτομα, μεταξύ των οποίων οι δύο συλληφθέντες ημεδαποί Ρομά, έφεραν μαζί τους κυνηγετικά όπλα.Σε έρευνες που ακολούθησαν στις οικίες των δραστών, βρέθηκε και κατασχέθηκε μία κυνηγετική καραμπίνα.Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Λούρου ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των λοιπών εμπλεκομένων.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΗΤΟΣ:Μπροστά στον αγώνα!

Βασίλης Χήτος , δημοσιογράφος , υποψήφιος βουλευτής με τους Ανεξάρτητους Ελληνες στα Γιάννενα