Κυριακή, 29 Απριλίου 2012

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΕΣΗΣ: Ένα "συγνώμη" δεν αρκεί κύριε Παπανδρέου

Δημόσια "συγνώμη" ζήτησε ο πρώην Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου για την οικονομική πολιτική της Κυβέρνησής του, που είχε σαν τραγικό αποτέλεσμα την εξαθλίωση του Ελληνικού λαού.Δυστυχώς όμως για τον ίδιο και τον συνεχιστή της πολιτικής κ. Βενιζέλο ένα συγνώμη δεν αρκεί όταν:Αν και είχε την δυνατότητα να εξετάσει και άλλους τρόπους δανεισμού για την Ελλάδα, εκείνος θεώρησε μονόδρομο την προσφυγή στο Δ.Ν.Τ.Αν και είχε την δυνατότητα να διαπραγματευτεί τους όρους δανεισμού, εκείνος υπέγραφε "εν λευκώ" προκαλώντας την έκπληξη και αυτών ακόμη των δανειστών μας.Αν και είχε την δυνατότητα να εξυγιάνει τις προβληματικές ΔΕΚΟ, εκείνος προτίμησε να τις διατηρήσει για να μην χάσουν τα προνόμια τα "δικά του παιδιά".Αν και είχε την δυνατότητα να καταπολεμήσει την φοροδιαφυγή και εισφοροδιαφυγή, προτίμησε την εύκολη λύση της - χωρίς οίκτο - φορολόγηση των μισθωτών και συνταξιούχων και την μείωση μισθών και συντάξεων.Αν και είχε την δυνατότητα να συμμαζέψει το σπάταλο κράτος, το οποίο ο ίδιος δημιούργησε, προτίμησε να εξαθλιώσει τον εργαζόμενο, μικρομεσαίο, μισθωτό και συνταξιούχο, διαλύοντας έτσι τον κοινωνικό ιστό.Αν και είχε την δυνατότητα να αποδεχθεί τις εναλλακτικές προτάσεις της ΝΔ (οι οποίες έγιναν αποδεκτές και από αυτούς ακόμη τους δανειστές μας) προτίμησε να βυθίσει την χώρα στην ύφεση και τον μαρασμό.Όχι κύριε Παπανδρέου. Ένα συγνώμη δεν αρκεί.Ούτε το δικό σας, ούτε του συνεχιστή και εισηγητή της ίδιας πολιτικής, κ. Βενιζέλο.Στην περίπτωση και των δυο σας ισχύει αυτό που λέει ο λαός: "Από την στιγμή που βγήκε η συγνώμη, χάθηκε το φιλότιμο"Ο λαός έχει και μνήμη και κρίση, την οποία θα εκφράσει.

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΕΣΗΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Στα χωριά του Σουλίου η Ελένη Πάντου

Η υποψήφια βουλευτής της Ν.Δ. στη Θεσπρωτία Ελένη Πάντου-Ζουριδάκη,επισκέφτηκε την Κυριακή το πρωί, τα απομακρυσμένα χωριά του Σουλίου. Είχε μια πολύ ειλικρινή και φιλική επικοινωνία με τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι κάτω από δύσκολες συνθήκες εξακολουθούν να μένουν στον τόπο τους. Είμαστε περήφανοι για σας, τους απόγονους των Σουλιωτών, τόνισε η κ. Πάντου. Δυστυχώς η πολιτεία, έχει εγκαταλείψει στην τύχη του το ιστορικό Σούλι, σημείωσε η κ. Πάντου.Για μας τους νεώτερους, η προσφορά των Σουλιωτών στο Έθνος είναι φάρος που φωτίζει τα βήματά μου.Να σημειωθεί ότι η κ. Πάντου το απόγευμα του Σαββάτου 28 Απριλίου,επισκέφτηκε τα χωριά Άγιο Βλάση, Καστρί, Μαυρούδι και Παραπόταμο.

Δήλωση Περικλή Βασιλάκη

Ο υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Πρέβεζας κ. Περικλής Βασιλάκης δήλωσε :«Με την επιλογή μας στις 6 του Μάη αποφασίζουμε για τη συμμετοχή της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή οικογένεια και το ευρώ, αλλά και για το αν θέλουμε να γίνουν πράξη οι μεγάλες αλλαγές στο πολιτικό σύστημα, στην οικονομία και στη δημόσια διοίκηση. Για να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις του Β. Βενιζέλου και του ΠΑΣΟΚ χρειάζονται άνθρωποι που έχουν μάθει να δουλεύουν σκληρά στη ζωή τους. Πολιτικοί που δεν έχουν φθαρεί από την εξουσία, πολιτικοί που στηρίζονται στην κοινωνία και που μπορούν να σηματοδοτήσουν την ανανέωση της πολιτικής ζωής του τόπου. Μόνο έτσι θα αποκαταστήσουμε τις αδικίες, θα εξασφαλίσουμε προοπτική για όλους και θα υπάρχει διαφάνεια στην πολιτική.Αυτή είναι η μάχη της επόμενης Κυριακής, αυτή είναι η μάχη που δίνω στην Πρέβεζα με τον Β. Βενιζέλο και το ΠΑΣΟΚ».

Μάκης Χατζηεφραιμίδης ΠΑΝΤΟΥ: Επισκέψεις σε αγορά, Ανατολή και πρώην δήμο Εγνατίας

Όλη μέρα στο τρέξιμο ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ Μάκης Χατζηεφραιμίδης, καταφέρνει μέσα από τις πυκνές επισκέψεις του να στέλνει μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας στους πολίτες του νομού. Το τελευταίο διήμερο επισκέφτηκε την Ανατολή, χωριά στον πρώην δήμο Εγνατίας και στην κυριολεξία αλώνισε την αγορά της πόλης. Όλοι του αναγνωρίζουν ότι τολμά και λέει αλήθειες που μπορούν και ξεπερνάνε τις περιχαρακώσεις του στενά κομματικού λόγου που συνήθως στρογγυλοποιεί τα πάντα. Ο ίδιος καταθέτει προτάσεις για την ανάπτυξη ο τόπου και δείχνει αποφασισμένος να προκαλέσει ρήξεις για την ανάπτυξη της περιοχής, Και το κυριότερο, τα... “ρέστα” τελείωσαν. Ο Μάκης πλέον παίζει για λογαριασμό του και σε αυτή τη μάχη δεν πρόκειται να χάσει ψηφαλάκι.

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο της «Δημοκρατικής Αριστεράς» στην Άρτα

Παρουσιάστηκε χθες το ψηφοδέλτιο της «Δημοκρατικής Αριστεράς» στην Άρτα. Την παρουσίαση έκανε ο εκπρόσωπος τύπου της ΔΗΜ.ΑΡ. στη Δυτική Ελλάδα Στάθης Μπάλιας στα πλαίσια συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε στο εκλογικό κέντρο του κόμματος. Υποψήφιοι της ΔΗΜ.ΑΡ. στην Π.Ε. Άρτας είναι: η Αυγερινή Καρίνου, ο Μιχάλης Καττής, ο Άγγελος Μητσαράς, ο Νίκος Μπάρπας και η Ανδριάνα Χουλιάρα. Ο κ. Μπάλιας παρουσίασε τους βασικούς άξονες της πολιτικής και των θέσεων του κόμματος. Η «Δημοκρατική Αριστερά» κρίνει εξαιρετικά επείγουσα την ανάγκη να εφαρμοστούν αλλαγές στην ακολουθούμενη οικονομική και κοινωνική πολιτική με κύριους άξονες: Προτάσεις οικονομικής πολιτικής και ανάπτυξης, αλλαγές στο κράτος και την ανασυγκρότηση του δημόσιου τομέα για τη μετατροπή του σε αποτελεσματικό επιτελικό μηχανισμό ανάπτυξης και κοινωνικής προστασίας, προστασία και ασφάλεια στην καθημερινότητα του πολίτη, ριζική αλλαγή του πολιτικού συστήματος (βουλευτικά προνόμια, κρατική επιχορήγηση των κομμάτων, αλλαγή των κοινωνικών στάσεων και συσπείρωση δυνάμεων για την προώθηση των αναγκαίων αλλαγών εξυγίανσης), ανασυγκρότηση του δημοκρατικού σοσιαλιστικού χώρου.

Από το Πωγώνι ξεκίνησε η πορεία νίκης για την Μαργαρίτα

Το έχουμε ξαναγράψει, ότι η υποψηφιότητα της Μαργαρίτας Κιτσανού ξεπερνά τις κομματικές γραμμές του ΠΑΣΟΚ αφού έχει έντονα κοινωνικά χαρακτηριστικά και κυρίως ανθρώπινο πρόσωπο. Μαζεύει ψήφους και από άλλους πολιτικούς χώρους, αφού όλοι ανεξαιρέτως οι πολίτες της αναγνωρίζουν μια πολύτιμη προσφορά στο χώρο της υγείας. Αν προσθέσουμε και τα πολλά πολιτικά, αυτοδιοικητικά και συνδικαλιστικά ένσημα που έχει από τη μακρόχρονη αγωνιστική της πορεία, εύκολα αντιλαμβανόμαστε ότι πρόκειται για μια ποιοτική και δυναμική υποψηφιότητα. Στο Πωγώνι απ' όπου κατάγεται και ξεκίνησε τον αγώνα της, όλοι αισιοδοξούν ότι θα πάει πολύ καλά. Και θα πάει. Το θέμα είναι πόσο ψηλά θα φτάσει...

Συνελήφθη αλλοδαπός στην Ηγουμενίτσα, ο οποίος επιχείρησε να ταξιδέψει για Ιταλία, με κλεμμένο διαβατήριο

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 28χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Κοσσόβου, γιατί κατείχε και έκανε χρήση κλεμμένου ταξιδιωτικού εγγράφου με σκοπό την έξοδό του από τη χώρα μας.Ειδικότερα, σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο 28χρονος κατείχε κλεμμένο διαβατήριο Αλβανίας, το οποίο όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, είχε προμηθευθεί έναντι του χρηματικού ποσού των τριών χιλιάδων πεντακοσίων (3.500) ευρώ.Το κλεμμένο ταξιδιωτικό έγγραφο καθώς και ένα ακτοπλοϊκό εισιτήριο κατασχέθηκαν.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.


Απέτυχε παταγωδώς η προεκλογική εκδήλωση πράσινου υποψηφίου της περιοχής, με ετεροδημότες στην Αθήνα

Ακριβώς 53 άτομα παρευρέθηκαν στην προεκλογική εκδήλωση πράσινου βουλευτή της περιοχής, την οποία διοργάνωσε για τους ετεροδημότες πριν λίγες ημέρες στην Αθήνα. Στην κυριολεξία σκέτη αποτυχία, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι παρόλα τα παρακαλητά ούτε ένας πρωτοκλασάτος του ΠΑΣΟΚ δεν δέχθηκε να πάει να τον προσφωνήσει. Αυτό δείχνει ανάγλυφα και η φωτογραφία που στάλθηκε στα ΜΜΕ της περιοχής, η οποία ήταν σκόπιμα κακοτραβηγμένη, προκειμένου να καλύψει τα τεράστια κενά που υπήρχαν στην αίθουσα. Λίγες ημέρες πριν τις εκλογές τα γεγονότα μιλάνε από μόνα τους και αποδεικνύουν τη δυναμική του κάθε υποψηφίου. Σε ό,τι αφορά τη συγκεκριμένη πράσινη υποψηφιότητα, είναι κοινή η διαπίστωση ότι μέρα με τη μέρα καταποντίζεται εκλογικά όλο και πιο πολύ. Με την κατρακύλα που έχει πάρει θα είναι θαύμα αν καταφέρει να διασωθεί στην τέταρτη θέση…