Σάββατο, 28 Απριλίου 2012

Αθόρυβα και εποικοδομητικά η Πέρση Ντούλια

Χαμηλό προφίλ επιδεικνύει σε αυτή την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση η υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο νομό, Πέρση Ντούλια. Καλά κάνει, αφού οι πολίτες έχουν βαρεθεί τα κούφια λόγια και τις μεγάλες υποσχέσεις. Στις περιοδείες της έχει ρεαλιστικό λόγο που σχετίζεται με συγκεκριμένες προτάσεις που κυρίως έχουν να κάνουν με την καταπολέμηση της ανεργίας και τη βελτίωση της θέσης της γυναίκας στη δύσκολη σημερινή πραγματικότητα. Μπορεί την ίδια να τη βολεύει να τη θεωρούν αουτσάϊντερ, όμως όσοι γνωρίζουν από κοντά πρόσωπα και πράγματα στο τοπικό ΠΑΣΟΚ, έχουν πειστεί ότι η υποψηφιότητά της θα πάει περισσότερο καλά απ' όσο μπορεί κανείς να φανταστεί. Υπομονή και θα το δείτε....

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ:Καθαρή εντολή στη ΝΔ από τους πολίτες

Η χώρα οφείλει να συνεχίσει την ευρωπαϊκή της πορεία, που κατοχύρωσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, στο πλαίσιο της ζώνης του ευρώ. Η ΝΔ μπορεί να εγγυηθεί αυτή την πορεία.Αυτά τόνισε σε συνέντευξη του στην εφημερίδα "ΕΘΝΟΣ",ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταύρος Καλογιάννης.


Tι κρίνεται σε αυτές τις εκλογές;
Η χώρα μας την τελευταία διετία διέρχεται μία βαθύτατη οικονομική και κοινωνική κρίση, απόρροια της προσφυγής στο ΔΝΤ, από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, του κ. Γ. Παπανδρέου με μια προσχεδιασμένη πολιτική απόφαση.Ομως, το διακύβευμα στις προσεχείς εκλογές είναι ιστορικής σημασίας. Η χώρα οφείλει να συνεχίσει την ευρωπαϊκή της πορεία, που κατοχύρωσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, στο πλαίσιο της ζώνης του ευρώ. Η πολιτική παράταξη που μπορεί να εγγυηθεί αυτή την πορεία είναι η Νέα Δημοκρατία.


Η ΝΔ επιδιώκει τη αυτοδυναμία. Θα μπορέσει όμως μόνη της στην κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τη μεγάλη κρίση στη χώρα;
Οσο πιο δυνατή βγει από τις εκλογές η Νέα Δημοκρατία τόσο καλύτερα θα μπορεί να αντιμετωπίσει την κρίση, τόσο πιο πολλά θα μπορεί να αλλάξει. Γι' αυτό εμείς ζητάμε «καθαρή εντολή» από τους συμπολίτες μας.

Ποιες είναι οι πολιτικές και τα μέτρα που μπορούν να οδηγήσουν σε μια αντίστροφη πορεία;
Η κατάσταση στην οικονομία μπορεί να αντιστραφεί με συγκεκριμένα βήματα, όπως:Η επανεκκίνηση των αυτοκινητόδρομων που υλοποιούνται με συμβάσεις παραχώρησης: η Ιόνια οδός, ο άξονας κεντρικής Ελλάδας (Ε-65), η Ολυμπία οδός και ο άξονας Μαλιακός - Κλειδί. Πέρα από τη μεγάλη αναπτυξιακή ώθηση που θα δοθεί, στα έργα αυτά θα απασχοληθούν δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι.Η πλήρης ενεργοποίηση του ΕΣΠΑ, μέσω του οποίου θα διοχετευθούν στην αγορά κονδύλια ύψους 15 δισεκατομμυρίων ευρώ, τονώνοντας αμέσως τη ρευστότητα.Κυρίως, όμως, η Νέα Δημοκρατία οφείλει να δημιουργήσει ένα κράτος μικρότερο, σύγχρονο, ευέλικτο, αποτελεσματικό στις υπηρεσίες που παρέχει και αμερόληπτο έναντι του πολίτη.Η πορεία θα αντιστραφεί εάν επαναφέρουμε το χαμόγελο και την αισιοδοξία στους συμπολίτες μας, εάν γεννηθεί μέσα μας η ελπίδα ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε την κρίση.

Συσπείρωση ΠΑΝΤΟΥ για τον Μιχάλη Κασσή

Στην κυριολεξία φωτιά έχει πάρει τα τελευταία 24ωρα το εκλογικό επιτελείο του υποψήφιου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Κασσή, που βλέπει να μαζικοποιείται όλο και πιο έντονα η εκλογική του βάση απ' άκρη σ' άκρη στο νομό. Τεράστια η συσπείρωση στον κόσμο της αγροτιάς, στα στελέχη της αυτοδιοίκησης, στους ανθρώπους του αθλητισμού (ειδικά του ποδοσφαίρου) αλλά σε αυτούς της κομματικής βάσης του ΠΑΣΟΚ . Μιλάμε για μεγάλες εκλογικές δεξαμενές που αποτελούν ισχυρά εφαλτήρια νίκης για την υποψηφιότητα Κασσή. Ο στρατηγός της "ΠΙΝΔΟΣ" δείχνει να κουμαντάρει μια χαρά το καράβι των εκλογών, ενώ πολλά μηνύματα θα σταλούν και από την αυριανή κεντρική πολιτική συγκέντρωση στο ξενοδοχείο Du Lac όπου η συμμετοχή των πολιτικών του φίλων αναμένεται να ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Αυτός είναι ο Μιχάλης.

Ο Χρήστος Γκόκας απόψε στο ART TV

Ο υποψήφιος Βουλευτής Άρτας του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Γκόκας θα δώσει συνέντευξη στην τηλεόραση του ARTtv, σήμερα Σάββατο 28 Απριλίου 2012 και ώρα 10.30 το βράδυ.Ο Χρήστος Γκόκας θα απαντήσει σε επίκαιρες ερωτήσεις των δημοσιογράφων και θα καταθέσει τις απόψεις του ενόψει των εκλογών.

Ο Περικλής Βασιλάκης στην προεκλογική του ομιλία στο Καναλάκι

Την Παρασκευή 27 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η προεκλογική ομιλία του υποψήφιου Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ν. Πρέβεζας κ. Περικλή Βασιλάκη στο Καναλάκι. Ο κ. Βασιλάκης κάλεσε τους Καναλακιώτες να στηρίξουν την προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ και του Βαγγέλη Βενιζέλου για ένα νέο ξεκίνημα και να εμπιστευτούν άφθαρτους πολιτικούς για την εκπροσώπησή τους στη Βουλή. Παράλληλα, ο κ. Βασιλάκης δήλωσε : «Το μοντέλο που ακολουθήσαμε τα τελευταία χρόνια, είναι λάθος. Εισάγαμε προϊόντα από το εξωτερικό και τα πληρώναμε με δανεικά από τις τράπεζες. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Όπως πρέπει να αλλάξουν και οι πολιτικές με τις οποίες προσπαθούμε να ξεπεράσουμε την κρίση. Γιατί πρέπει να είμαστε ειλικρινείς. Η κρίση είναι αποτέλεσμα της διακυβέρνησης της ΝΔ. Όμως και εμείς, κάτω από την πίεση και την ανάγκη να μην χρεοκοπήσει η χώρα μας, κάναμε λάθη. Αδικήσαμε με οριζόντιες περικοπές ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Δεν ρίξαμε το βάρος που έπρεπε στην ανάπτυξη. Χρειάζεται λοιπόν ένα διαφορετικό μείγμα πολιτικής. Για να σταθούμε στα πόδια μας πρέπει να αρχίσουμε να παράγουμε ποιοτικά προϊόντα και υπηρεσίες. Χρειάζεται να ακολουθήσουμε μια στοχευμένη πολιτική περιφερειακής ανάπτυξης. Ο Νομός Πρέβεζας διαθέτει αξιόλογο φυσικό περιβάλλον και ανθρώπινο δυναμικό και σ’ αυτά πρέπει να επενδύσουμε. Έτσι, θα έρθει η πρόοδος και η ευημερία στο τόπο μας».

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΩΤΣΙΑΣ:ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΜΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ

Ο Βασίλειος Κώτσιας γεννήθηκε στην Ηγουμενίτσα όπου και τελείωσε το Λύκειο το 1977.Σπούδασε Οπτική στην Αγγλία όπου και δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά έως το 1991.Έκτοτε διατηρεί κατάστημα Οπτικών στην Ηγουμενίτσα όπου και διαμένει με την οικογένειά του.
Γιατί συμμετέχω
Ενώνοντας τις δυνάμεις μου με άξιους ανθρώπους της κοινωνίας «πολίτες όχι πελάτες», προσδοκώ να σταματήσουμε τον κατήφορο που μας οδηγεί στην καταστροφή.

Περιοδείες της "Δημοκρατικής Αριστεράς" Ιωαννίνων

Κλιμάκια με υποψήφιους βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς περιοδεύουν σήμερα Σάββατο 27-4-2012 στους δήμους Πωγωνίου και Κόνιτσας καθώς και στα χώρια Κούρεντα ,Βουτσαρά, Παλιουρή, Λευκοθέα καθώς και στις γειτονίες της πόλης των Ιωαννίνων.Αύριο Κυριακή πρωί 28-4-2012 θα περιοδεύσουν σε Κληματιά , Καρίτσα, Ζίτσα, Νεοχώρι, Ροδοτόπι και το απόγευμα στο Δεσποτικό, Αετόπετρα, Γρανιτσοπούλα Ριζό Γκρίμποβο.

Τεράστια η θετική πολιτική αντανάκλαση της υποψηφιότητας του Π. Δήμα για τον Μ. Παντούλα

Η απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλου να τοποθετήσει στην πρώτη θέση του πράσινου ψηφοδελτίου Επικρατείας, έναν βορειοηπειρώτη-σύμβολο του ελληνισμού όπως είναι ο Πύρρος Δήμας, αποδεικνύει και την έμπρακτη πρόθεσή να τεθούν σε πρώτη προτεραιότητα για τη χώρα μας τα πολλά και σύνθετα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η ευαίσθητη αυτή εθνική μας μειονότητα. Σε αυτή την κατεύθυνση η μακρόχρονη προσφορά του Μιχάλη Παντούλα αποτελεί έναν πολύτιμο οδηγό για την ανασύνταξη και τον επαναπροσδιορισμό της αποτελεσματικής εθνικής στρατηγικής που θα πρέπει ως χώρα να ακολουθήσουμε σε ένα τόσο κρίσιμο εθνικό ζήτημα. Αναμφισβήτητα, μέσα από την ανάδειξη αυτής της πολιτικής απόφασης, το ΠΑΣΟΚ κέρδισε ένα νέο και πολλά υποσχόμενα πολιτικό αλλά ταυτόχρονα επικαιροποίησε πολύχρονους κοινοβουλευτικούς αγώνες, που έχουν ονοματεπώνυμο και γιαννιώτικο άρωμα, αφού ταυτίζονται με τη συνεπή και αέναη πολιτικήπαρουσία του υποψήφιους βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στο νομό Ιωαννίνων, Μιχάλη Παντούλα.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Επισκέψεις της Ελένης Πάντου στα χωριά του Νομού Θεσπρωτίας

Η υποψήφια βουλευτής της Ν.Δ. στη Θεσπρωτία Ελένη Πάντου συνεχίζει,παρά το μικρό χρονικό διάστημα, που έχει στη διάθεσή του, τις επισκέψεις στα χωριά. Συγκεκριμένα επισκέφτηκε τα χωριά Λεπτοκαρυά,Ραβενή και Χρυσαυγή. Άκουσε με πολλή προσοχή και κατέγραψε τα προβλήματα των κατοίκων, που ζουν ξεχασμένοι σε ακριτικούς τόπους." Η έλλειψη συγκοινωνίας και η ερήμωση του τόπου, μαστίζουν την ύπαιθρο της Θεσπρωτίας. Και αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, τα χωριά μας θα εξαφανιστούν από το χάρτη",δήλωσε.

Δήλωση για την αγροτική πολιτική του υποψήφιου βουλευτή ΠΑΣΟΚ Άρτας Δημ. Τσιρώνη

Ο Υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Άρτας κ. Δημήτρης Τσιρώνης, μετά την ανακοίνωση των θέσεων από τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για την Αγροτική Πολιτική δήλωσε: ''Αυτό που έχει ανάγκη σήμερα η Χώρα είναι ένα νέο εθνικό παραγωγικό μοντέλο. Το νέο εθνικό μοντέλο παραγωγικό δεν μπορεί παρά να βασιστεί στη διεύρυνση της παραγωγικής βάσης αρχίζοντας από τον πρωτογενή τομέα, από τη γεωργία, την κτηνοτροφία και την αλιεία. Πρέπει να υποκαταστήσουμε εισαγωγές, πρέπει να αναβαθμίσουμε την εξωστρέφεια της ελληνικής αγροτικής παραγωγής. Να προνοήσουμε για την διασφάλιση της διατροφικής αυτάρκειας της χώρας.Επιπλέον η ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής, ένας νέος πρωτογενής τομέας δημιουργεί μια τεράστια δεξαμενή απασχόλησης, μια αναβαθμισμένη βιομηχανία τροφίμων, ένα νέο διατροφικό μοντέλο που συνδέεται άμεσα με το ζήτημα της υγείας.Όλα αυτά συνδέονται άμεσα με τη νέα κοινή αγροτική πολιτική. Η νέα κοινή αγροτική πολιτική μας επιτρέπει να εγγυηθούμε το εισόδημα των αγροτών και πάντως να συμβάλουμε στην υποστήριξή του, να συμβάλουμε στην ενίσχυση των ορεινών και νησιωτικών περιοχών, να αντιμετωπίσουμε τις διατροφικές κρίσεις και την κλιματική αλλαγή και βεβαίως όλα αυτά συνδέονται με το καταναλωτικό κίνημα και με την προστασία του καταναλωτή.Επειδή θέλουμε να ενισχύσουμε την επιστροφή στην ύπαιθρο συνεχίζουμε και εντατικοποιούμε την πολιτική παραχώρηση της αγροτικής γης σε νέους αγρότες. Ήδη έχουν δεσμευτεί 400 εκατομμύρια ευρώ για τα επόμενα δύο χρόνια, ενώ με άλλα 200 εκατομμύρια ιδρύονται ή εκσυγχρονίζονται μικρές και μεσαίες μεταποιητικές μονάδες αγροτικών προϊόντων.Όλα αυτά συνδέονται επίσης και με το γενικότερο οικονομικό περιβάλλον. Το ηλεκτρονικό εμπορικό μητρώο μας επιτρέπει να εξυγιάνουμε το κύκλωμα εμπορίας αγροτικών προϊόντων και να προστατεύσουμε παραγωγό και καταναλωτή.Η συμβολαιακή γεωργία είναι αυτή που προσφέρει σταθερό εισόδημα και αποτρέπει τους κινδύνους που πάντα βιώνει ο αγρότης, μέσα από την κερδοσκοπική χειραγώγηση των αγορών αγροτικών προϊόντων.Για τα δημοπρατήρια επίσης θα πρέπει να εντείνουμε τη λειτουργία τους ανά Περιφέρεια και σε όλες τις Περιφέρειες.Το σημαντικότερο είναι να δούμε όμως πως μπορεί να χρηματοδοτηθεί η ελληνική γεωργία.Δημιουργούμε το Αγροτικό Ταμείο Ενίσχυσης, το αγροτικό ΕΤΕΑΝ κατά τα πρότυπα του Ταμείου Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.Το αγροτικό πετρέλαιο στο πλαίσιο της νέας ρύθμισης για τη φορολογία των υγρών καυσίμων, μέσω της κάρτας του αγρότη-καταναλωτή αγροτικού πετρελαίου, διασφαλίζει πως μπορούμε να προστατεύσουμε τον αγρότη, καταπολεμώντας κάθε κύκλωμα λαθρεμπορίας.Ακόμη, οι ζωοτροφές, τα λιπάσματα, τα φυτοφάρμακα, τα αγροτικά μηχανήματα, τα εφόδια γενικά της πρωτογενούς παραγωγής, θα πρέπει να ενταχθούν στον χαμηλότερο δυνατό συντελεστή φόρου προστιθέμενης αξίας.Μπορούμε επίσης να διαμορφώσουμε μια άλλη συνεταιριστική -συνεργατική νοοτροπία, συνδέοντας την αγροτική παραγωγή απευθείας με το καταναλωτικό κίνημα''.

Συγχαρητήρια Παπούλια στην ασημένια πρωταθλήτρια Ιουλιέτα Μπουκουβάλα

Ο πρόεδρος της ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, έστειλε συγχαρητήρια επιστολή στην πρωταθλήτρια του τζούντο, Ιουλιέτα Μπουκουβάλα, η οποία ήρθε δεύτερη στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στη Ρωσία, στο Τσέλιαμπινσκ.«Θερμά συγχαρητήρια για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου», ανέφερε η επιστολή του κύριου Παπούλια. Η Ιουλιέτα Μπουκουβάλα, γεννήθηκε στις 28 Αυγούστου 1983 στα Ιωάννινα και ανήκει στο σύλλογο Νικηφόρος Ανατολής Ιωαννίνων.Η μεγαλύτερη στιγμή στην καριέρα της ήταν το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα γυναικών του 2010 στο Τόκιο, ενώ σήμερα κατέκτησε και το πρώτο μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα γυναικών (ασημένιο).Ακόμη το 2005 στο Κίεβο και το 2003 στο Ερεβάν ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου των νικητών σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U23.

Πανέτοιμη και για την επόμενη μέρα η Νατάσσα Τύρου

Σε μια εκλογική αναμέτρηση που οι περισσότεροι υποψήφιοι δείχνουν ότι ενδιαφέρονται μόνο για την μάχη των εντυπώσεων, της αναγνωρισιμότητας και φυσικά τις ψήφους, η υποψήφια της ΔΗ.ΣΥ. Νατάσσα Τύρου, με τις ουσιαστικές παρεμβάσεις της και τις σθγκεκριμένες προτάσεις της, παγιώνει καθημερινά στην τοπική κοινωνία σταθερές σχέσεις εμπιστοσύνης και για την επόμενη ημέρα. Το λέμε και το εννοούμε, ότι βαρεθήκαμε να διαβάζουμε από απίθανους υποψήφιους ανούσιες επισκέψεις και έντονο ενδιαφέρον τριών εβδομάδων για τα προβλήματα του τόπου. Και να το θυμάστε ότι τους περισσότερους πολιτικούς-επισκέπτες δεν πρόκειται να τους ξαναδούμε μέχρι τις επόμενες εκλογές! Η δραστήρια επιχειρηματίας αποτελεί εξαίρεση, καθώς μέσα από τις ουσιαστικές παρεμάσεις της και τις ουσιαστικές αναπτυξιακές προτάσεις της, πάει ένα βήμα πέρα από τις χιλιοειπωμένες κομματικές θέσεις, αφού μπορεί και δίνει αναπτυξιακό οξυγόνο στην πολύπαθη τοπική οικονομία. Πραγματικά ξεχωρίζει όταν δεσμεύεται δημόσια πως την επομένη των εκλογών θα είναι ξανά παρούσα στα προβλήματα του τόπου. Αλήθεια πόσες ή πόσοι άλλοι υποψήφιοι θα το τολμήσουν;

ΠΡΕΒΕΖΑ:Συνάντηση Στρατή Κυπριωτέλη με τον Πάνο Καμμένο

Ο υποψήφιος βουλευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Στρατής Κυπριωτέλης, στην συνάντηση του εκλογικού συνδυασμού με τον πρόεδρο του κινήματος Πάνο Καμμένο, εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίηση του για την ένταξη της Πρέβεζας στην προεκλογική περιοδεία.Ο πρεβεζάνος υποψήφιος, μετέφερε τα προβλήματα του νομού Πρέβεζας και της Ηπείρου και συζήτησε με τον πρόεδρο για το παρών και το μέλλον της χώρας που βάλλεται από την επίθεση των διεθνών αγορών και της Νέας Τάξης Πραγμάτων.Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εκδήλωσε ο πρόεδρος κ.Καμμένος για την κατάσταση της ανάπτυξης στον τόπο μας και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι παραγωγικοί τομείς: ο τουρισμός, η ναυτιλία, η αλιεία, η γεωργία, η κτηνοτροφία και η επιχειρηματική δραστηριότητα.Επίσης ενημερώθηκε για τα τοπικά ζητήματα του αφορούν στην Υγεία , στην Παιδεία, στην Εκπαίδευση και στον Πολιτισμό.Ο Στρατής Κυπριωτέλης , μαζί με τους συνυποψήφιούς του, συνόδευσε τον πρόεδρο και τους συνεργάτες του στην παραλία και τα καταστήματα της πόλης, διαπιστώνοντας την επικρότηση της πολιτικής του επιλογής και τη θερμή ανταπόκριση των πολιτών, και ιδιαίτερα των νέων, της Πρέβεζας στο εθνικό κάλεσμα του Πάνου Καμμένου.

Ληστεία σε οικία στη Ζωοδόχο Ιωαννίνων

Χθες το μεσημέρι στη Ζωοδόχο Ιωαννίνων, τρεις άγνωστοι δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισήλθαν σε οικία ημεδαπών και με την απειλή κυνηγετικού όπλου και μαχαιριού, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, κοσμήματα, έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή και τρία κινητά τηλέφωνα. Στη συνέχεια, έδεσαν τους παθόντες και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.