Παρασκευή, 27 Απριλίου 2012

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΣΣΗΣ: «Μεγάλο κεφάλαιο για την Ήπειρο ο πρωτογενής τομέας»

Το μεγάλο «κεφάλαιο» για την Ήπειρο, ο πρωτογενής της τομέας, βρέθηκε στο επίκεντρο των συζητήσεων που είχε με τους κατοίκους των χωριών Ασφάκα, Μεταμόρφωση, Πετσάλι, Πρωτόπαπα, Ζίτσα και Καρίτσα, ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κασσής.Όπως υποστήριξε ο κ. Κασσής «στο πλαίσιο ενός εθνικού σχεδίου για την ανασυγκρότησης και ανόρθωσης της πατρίδας μας, είμαστε εμείς που πρέπει να φτιάξουμε το νέο εθνικό παραγωγικό μοντέλο», προσθέτοντας ότι η Ελλάδα μπορεί να ακολουθήσει το δρόμο προς τη δική της αυτοδυναμία μέσα από τους ενδογενείς πόρους που έχει και οι ενδογενείς πόροι είναι η γη πρωτίστως, και οι άνθρωποι».Σύμφωνα με τον κ. Κασσή «θεμέλιο του εθνικού παραγωγικού μοντέλου που προτείνει το ΠΑΣΟΚ για μια Αυτοδύναμη Ελλάδα είναι ο πρωτογενής τομέας και για μας, για την Ήπειρο, για τα Γιάννενα, αυτό αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα».Η κτηνοτροφία και η πτηνοτροφία αποτελούν τη βάση της πρωτογενούς παραγωγής στο νομό Ιωαννίνων, έχουν γίνει πολλά στον τομέα αυτό στην περιοχή μας με μπροστάρηδες τις αγροτοσυνεταιριστικές επιχειρήσεις, όμως έχουμε δρόμο μπροστά μας για να αποτελέσουμε –και μπορούμε- πρότυπο βιώσιμης ανάπτυξης όλων των τοπικών παραγωγικών δυνατοτήτων. Για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.«Απαραίτητη προϋπόθεση όμως είναι να ολοκληρωθούν τα έργα υποδομής στην περιοχή μας,», είπε ο Μιχάλης Κασσής κι ανέφερε ως παράδειγμα το αρδευτικό, ενώ δεν δίστασε να μιλήσει για ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων- και αυτής του ΠΑΣΟΚ- για τη μεγάλη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του έργου αλλαγής του τρόπου άρδευσης του Λεκανοπεδίου. «Η ολοκλήρωση του πρέπει να είναι υπόθεση απόλυτης προτεραιότητας», είπε ο υποψήφιος βουλευτής.

Μήνυμα του υποψήφιου Βουλευτή Θεσπρωτίας Κώστα Μπέση

Αγαπητοί συμπατριώτες,
Οι εκλογές της 6ης Μαΐου είναι, ίσως, οι ποιο κρίσιμες, από την μεταπολίτευση και μετά.Είναι κρίσιμες γιατί θα καθορίσουν την περαιτέρω πορεία της χώρας.Η πορεία των καταστροφικών επιλογών και πολιτικών που ασκήθηκαν στην χώρα τα τελευταία 30 χρόνια, πρέπει άμεσα να τερματιστεί.Οι πολιτικές που ασκήθηκαν, ιδιαίτερα από το 1980 και μετά, λεηλάτησαν τον πλούτο της χώρας και οδήγησαν τον λαό στην εξαθλίωση. Το σύστημα ΠΑΣΟΚ κοινωνικοποίησε την διαφθορά και νομιμοποίησε την συναλλαγή κάτω από το τραπέζι.Η χώρα έχει ανάγκη από μια νέα μεταπολίτευση.Μια νέα μεταπολίτευση που, κύριο στόχο θα έχει την εμπέδωση εμπιστοσύνης μεταξύ του κράτους και των πολιτών, μεταξύ των πολιτικών και της κοινωνίας. Ηρθε η ώρα να βάλουμε τέλος στις πολιτικές και τους πολιτικούς του παρελθόντος. Το μέλλον είναι εδώ.Τα τελευταία 2,5 χρόνια οι πολιτικοί του «λεφτά υπάρχουν» και του «όλοι μαζί τα φάγαμε» κατεδάφισαν κάθε κοινωνική κατάκτηση, περιέκοψαν μισθούς και συντάξεις, αύξησαν την φορολογία, επέβαλαν χαράτσια, οδήγησαν την χώρα στην ύφεση χωρίς προοπτική.Σήμερα κανένας δεν έχει το δικαίωμα να μιλά με βάση το χθες. Οι πολίτες και ξέρουν και νοιώθουν, ότι εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν. Άλλωστε, είναι γνωστό σε όλους ότι κάθε κατεδάφιση διαρκεί λίγο, ενώ το χτίσιμο θέλει πολύ δουλειά και πολύ περισσότερο χρόνο.Εμείς λέμε σήμερα ότι η έξοδος της χώρας από την κρίση δεν μπορεί να στηρίζετε σε νέους φόρους και περαιτέρω περικοπές συντάξεων και μισθών. Η έξοδος της χώρας από την δίνη της κρίσης πρέπει να στηρίζεται στην ανάπτυξη καθώς και στην αξιοποίηση κάθε πλουτοπαραγωγικής πηγής της χώρας.Η Ελλάδα οφείλει να στρέψει το ενδιαφέρον της πρώτα από όλα στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας (γεωργία – κτηνοτροφία). Η αύξηση της ποιοτικής παραγωγής θα βοηθήσει και τον δευτερογενή και τον τριτογενή τομέα της οικονομίας ( μεταποίηση, βιομηχανία). Είναι αδιανόητο η χώρα να έχει μεγαλύτερη εκροή συναλλάγματος για την εισαγωγή κρέατος από ότι για τη εισαγωγή πετρελαίου.Ο τουρισμός και η ναυτιλία είναι οι άλλοι 2 τομείς που η επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα δει με το μάτι της ανάπτυξης και της προοπτικής.Η περιοχή μας, μια από τις ομορφότερες περιοχές της χώρας, με τεράστια ιστορία και πολιτισμό μπορεί να αποτελέσει πηγή πλούτου τόσο για τον νομό όσο και για την χώρα, μια και είναι ένας από τους παραδεισένιους τουριστικούς προορισμούς.Το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, ένα από τα σημαντικότερα της χώρας, πρέπει άμεσα να λειτουργήσει ως μοχλός ανάπτυξης για την περιοχή.Εμείς στην Νέα Δημοκρατία πιστεύουμε στην δυνατότητα της χωράς, πιστεύουμε ότι η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει.Ζητάμε από τον Ελληνικό λαό καθαρή εντολή για της Ελλάδα του αύριο.Προσωπικά ζητώ από τον Θεσπρωτικό λαό να με εμπιστευθεί, για το μέλλον των παιδιών μας, για το καλό της Θεσπρωτίας.

ΑΡΤΑ:Επίσκεψη Α.Βασιλείου στον Μητροπολίτη

Ο υποψήφιος βουλευτής Άρτας με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ κ. Βασιλείου Αντώνιος, επισκέφθηκε σήμερα τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Άρτας κ.κ. Ιγνάτιο Δ΄, τον οποίο και ενημέρωσε για τις θέσεις του κινήματος σε ότι αφορά στον Χριστιανισμό και στην εκκλησία μας.

ΠΡΕΒΕΖΑ:Στο ΕΣΠΑ εντάχθηκε η αποκατάσταση του μεγάλου θεάτρου Νικόπολης

Μία από τις σημαντικότερες προτεραιότητες για τον Πολιτισμό που είχε θέσει η Περιφέρεια Ηπείρου υλοποιείται: Με σημερινή απόφαση της Γενικής Γραμματέως του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Λίνας Μενδώνη εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα 2007-2013» η πράξη «προστασία – συντήρηση και αποκατάσταση μεγάλου θεάτρου Νικόπολης (Α΄ φάση)» με συνολικό προϋπολογισμό 1.500.180 ευρώ.Δικαιούχος Φορέας είναι το Ταμείο Διαχείρισης Πιστώσεων για την Εκτέλεση Αρχ. Έργων, ενώ για την προώθηση του έργου είχαν αναληφθεί σειρά πρωτοβουλιών από την Περιφέρεια Ηπείρου και ειδικότερα την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, η οποία για την έναρξη των εργασιών έχει ήδη διαθέσει από τους πόρους της κονδύλιο ύψους 100.000 ευρώ. Με τις εργασίες που προγραμματίστηκαν αν εκτελεστούν το μνημείο θα καταστεί επισκέψιμο σε ικανοποιητικό βαθμό το Μεγάλο Θέατρο Αρχαίας Νικόπολης και ο περιβάλλων χώρος του, παρέχοντας έτσι πολλαπλά οφέλη για την Πρέβεζα και γενικότερα την Ήπειρο.Μεγάλο Θέατρο Αρχαίας Νικόπολης και ο περιβάλλων χώρος του.Στο τέλος της πράξης (που έχει οριστεί η 31.12.2015) θα παραδοθούν ολοκληρωμένα τα παρακάτω:
• αποκαταστημένες τοιχοποιίες με αρμολογήματα, συρραφή ρωγμών, capping,συμπληρώσεις, και αποκαταστάσεις όψεων στις περιοχές παρέμβασης, ήτοι κυρίωςστο σκηνικό οικοδόμημα και στην περιμετρική στοά του άνω κοίλου ( porticus in summa cavea).
• Κατά χώρα στερεωμένα και συντηρημένα επιχρίσματα στους τοίχους της περιμετρικής στοάς και όπου αλλού αποκαλυφθούν.
• αντιστήριξη και άρσης ετοιμορροπίας των επικίνδυνων τμημάτων του σκηνικού οικοδομήματος και τμημάτων της περιμετρικής στοάς της στέψης του κοίλου (porticus in summa cavea).
• σύστημα αντιστήριξης αρθρωτών πλαισίων σύζευξης (διαφραγματική ενίσχυση) στις τοιχοποιίες του σκηνικού οικοδομήματος που ίστανται σε μεγάλο ύψος.
• Αντιστηρίξεις με μεταλλικές αντηρίδες τμημάτων τοιχοποιιών.
• Συντήρηση υποδομών στο άνω κοίλο σε επιλεγμένα σημεία
• Περίφραξη
• Διαδρομή
• Πινακίδες ενημέρωσης- εκδόσεις

Στράτος Ιωάννου: Έργο σπουδαίας σημασίας

Την ικανοποίησή του για την ένταξη του έργου εξέφρασε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου, ο οποίος το χαρακτήρισε «σπουδαίας σημασίας για τον Πολιτισμό μας». Για να φτάσουμε στο σημερινό αίσιο αποτέλεσμα – πρόσθεσε, απαιτήθηκαν επίπονες προσπάθειες και συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς, , εξάροντας τη συμβολή που είχε ο κ. Κωνσταντίνος Ζάχος, επίτιμος Έφορος Αρχαιοτήτων και Πρόεδρος της επιτροπής Νικόπολης καθώς και κ. Χριστίνα Μερκούρη, προϊσταμένη της ΛΓ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων.


Δήλωση Αντώνη Μπέζα για το έργο του λιμένα Ηγουμενίτσας

Οι εξελίξεις που διαφαίνονται στις εργασίες ολοκλήρωσης του νέου λιμένα Ηγουμενίτσας προβληματίζουν και δεν επιτρέπουν εφησυχασμό, μισόλογα ή σιωπή.Ένας σχεδιασμός που έγινε από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και αποσκοπούσε στην ανάδειξή του ως της σημαντικότερης πύλης προς την Ευρώπη, εγκαταλείπεται με συνεχείς περικοπές τόσο στο φυσικό αντικείμενο του έργου όσο και στον προϋπολογισμό.Οι συνεχείς διαμαρτυρίες των θεσπρωτών επαγγελματιών, οι οποίες αναδεικνύουν το πρόβλημα έλλειψης χρηματοδότησης της Β’ φάσης - που όμως είχε από την κυβέρνηση της Ν.Δ. διασφαλισμένους πόρους - αλλά και το αίτημα της αναδόχου εταιρείας να αποχωρήσει από το έργο, δημιουργούν εύλογα ερωτηματικά και ανησυχία.Την ίδια στιγμή, η Γ1’ φάση του λιμανιού, η οποία επαναδημοπρατήθηκε με μεγάλη χρονική καθυστέρηση, με μειωμένο τον αρχικά εγκεκριμένο προϋπολογισμό και το φυσικό αντικείμενο, βρίσκεται εδώ και μήνες υπό την απειλή της απένταξης, σε μια προσπάθεια των κυβερνώντων να εκβιάσουν την τοπική κοινωνία και τις αποφάσεις των συλλογικών φορέων, για να δημιουργηθεί μια ακόμα περιβαλλοντική πληγή στη «Γωνιά».Το να μιλήσουμε σήμερα για απόδοση ευθυνών θα ήταν εύκολο, αλλά δεν έχει μεγάλη αξία.Αυτό που έχει αξία και πρέπει να ακούσουν οι πολίτες της Θεσπρωτίας, είναι θέσεις και προτάσεις.Η δική μας θέση είναι ξεκάθαρη. Κατατεθειμένη και απόλυτα σαφής.Το λιμάνι της Ηγουμενίτσας είναι έργο όχι απλά Εθνικής αλλά Ευρωπαϊκής σημασίας και ως τέτοιο σχεδιάστηκε, δημοπρατήθηκε και υλοποιήθηκε κατά ένα μέρος από την κυβέρνηση της Ν.Δ.Οι συμπατριώτες μας γνωρίζουν αυτά που κάναμε, ξέρουν τον σχεδιασμό και τις προσπάθειές μας. Η εποχή μας απαιτεί αλήθειες.Όσοι επιλέγουν να κρύβονται, όσοι διάλεξαν το δρόμο της σιωπής, πιστεύοντας ότι έτσι θα αποκομίσουν πρόσκαιρα εκλογικά οφέλη εκμεταλλευόμενοι την οργή και το θυμό των πολιτών, πρέπει να αναλογιστούν το δικό τους μερίδιο ευθύνης.Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν. Έτσι θα κρίνουν και θα συγκρίνουν.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΕΖΑΣ

Οι θέσεις της παράταξης Γ.Ντόντη για την εγκληματικότητα στο Πωγώνι

Η Παράταξή μας έχει την σταθερή άποψη ότι για όλα τα σημαντικά και μεγάλα θέματα που απασχολούν τον Δήμο και την περιοχή μας, όπως η ασφάλεια των κατοίκων, η εγκληματικότητα, η κατάργηση των δημόσιων υπηρεσιών, η υποβάθμιση της περιοχής, η ίδρυση ΕΟΖ, κ.ά., θα πρέπει η ίδια η Δημοτική Αρχή να τα ανοίξει και να προκαλέσει δημόσια συζήτηση και διαβούλευση, τόσο σε επίπεδο Δήμου, όσο και σε επίπεδο κοινωνίας.Το Πωγώνι αφέθηκε στην τύχη του, πρώτα απ’ όλα από την Πολιτεία, με την συρρίκνωση των δημόσιων υπηρεσιών, την μη στήριξη των δομών όπως το Κέντρο Υγείας, το ΕΚΑΒ Δολιανών, την μη στήριξη των ορεινών Δήμων, την εγκατάλειψη των αναγκαίων έργων οδικών υποδομών, με αποτέλεσμα την μείωση των μόνιμων κατοίκων, των νέων, των επαγγελματιών, χωρίς τότε να τολμήσει η Δ. Αρχή να διαμαρτυρηθεί σθεναρά, να πείσει, να διεκδικήσει, να συσπειρώσει τους δημότες και τους κατοίκους σε μία σειρά κοινών προσπαθειών για την αποτροπή τέτοιων καταστάσεων.Αυτή η περίοδος ήταν μία αποτυχημένη περίοδος όσον αφορά την διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας για το συμφέρον της περιοχής μας. Σ’ αυτόν τον τομέα, πρέπει να παραδεχθούμε ότι δεν έχουμε κάνει κανένα βήμα εμπρός, με εξαίρεση στο θέμα της ΑΤΕ. Εμείς έχουμε προτείνει πολλές φορές τον τρόπο ανάδειξης και επίλυσης τέτοιων ζητημάτων. Χωρίς ποτέ να εισακουστούμε!
ΑΣ ΜΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΛΑΘΗ!
Ως Παράταξη πιστεύουμε ότι η αντιμετώπιση τέτοιων ζητημάτων απαιτεί:
πρώτον, την πλήρη και ουσιαστική ενημέρωση του Δήμου, των κατοίκων και των φορέων της περιοχής μας, και
δεύτερον, την στήριξη και συνεργασία όλων στην υλοποίηση των δράσεων, των πρωτοβουλιών και των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
Η σημερινή έκτακτη Συνεδρίαση του Δ.Σ. θέλουμε να πιστεύουμε ότι κινείται σ’ αυτήν την κατεύθυνση. Διότι η σωστή ανάδειξη των προβλημάτων, η συμμετοχή και η συσπείρωση των δημοτών μέσα στο πνεύμα συγκεκριμένης κάθε φορά στόχευσης θα βοηθήσει επιπλέον στο να αλλάξει η σημερινή κυρίαρχη αντίληψη ότι τίποτε δεν γίνεται, ότι δεν μπορούμε, ότι δεν υπάρχουν λύσεις.Όσον αφορά το θέμα της εγκληματικότητας και της λαθρομετανάστευσης στην περιοχή μας, συμφωνούμε απόλυτα ότι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα εγκληματικότητας, βίας και κλοπών, που συνεχώς αυξάνονται, και έχει προσλάβει ανησυχητικές διαστάσεις. Τα κρούσματα είναι πλέον συνεχή. Παράλληλα αυξάνεται πρωτίστως ο φόβος, η ανασφάλεια των κατοίκων, η διατάραξη της κοινωνικής ηρεμίας και επιτείνεται η άποψη της εγκατάλειψης και της αδιαφορίας εκ μέρους της Πολιτείας. Τα στοιχεία αυτά είναι ο χειρότερος εχθρός της συνοχής, της ανάπτυξης, αλλά και της ίδιας της δημοκρατίας μας.Χρειάζεται επειγόντως να γίνει κάτι! Να ληφθούν μέτρα και να αναληφθούν πρωτοβουλίες που θα λύσουν άμεσα και μόνιμα το πρόβλημα. Δράσεις χωρίς βεβαίως την χρησιμοποίηση εξυπακούεται οποιασδήποτε βίας για την επίλυση των προβλημάτων.Με Διαπιστώσεις, με Ψηφίσματα εντυπώσεων και με Αναφορές χωρίς σχέδιο, δεν πετυχαίνουμε ποτέ τίποτε. Χρειάζεται βούληση, πίστη και τόλμη.Η κατάσταση επιβάλλει την χάραξη ενός Σχεδίου αντίδρασης από τον Δήμο, για την επίλυση του προβλήματος, με την Συνεργασία των Φορέων της Πολιτείας και τον συνεχή έλεγχο.Να διαμορφώσουμε εμείς ένα Σχέδιο Απόφασης του Δ.Σ., με το τι θέλουμε, τι απαιτούμε, ποιές δράσεις και πολιτικές είναι προς το συμφέρον της περιοχής μας, να επινοήσουμε ενέργειες, μέτρα και πρωτοβουλίες σωστά οργανωμένες που εξυπηρετούν τον στόχο μας. Ένα Σχέδιο με τα απαραίτητα δεσμευτικά χρονοδιαγράμματα, με αυξανόμενη κάθε φορά ένταση, ώστε έτσι να δείξουμε την αποφασιστικότητά μας, να πείσουμε καλύτερα και να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί.Να ληφθούν άμεσα μέτρα, όπως:
-Ενημέρωσης των φορέων της Πολιτείας Γραφείο Πρωθυπουργού, Αποκεντρωμένη Διοίκηση, Περιφέρεια, Υπουργεία, Βουλευτές, Φορείς του Πωγωνίου.
-Στενότερης συνεργασίας των Υπηρεσιών προστασίας του πολίτη και των Υπηρεσιών ελέγχου λαθρομετανάστευσης με τον Δήμο.
-Ενίσχυσης της μόνιμης παρουσίας των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης και της Αστυνομίας στην περιοχή.
-Ενίσχυσης του ελέγχου στα εξωτερικά σύνορα της χώρας και σε επιλεγμένα σημεία της περιοχής μας.
-Ενημέρωσης των κατοίκων και Φορέων του Πωγωνίου για την συνεργασία και συμπόρευση στους στόχους και στις δράσεις.
-Κλείσιμο του Δήμου και όλων των υπηρεσιών του, συγκεκριμένη εργάσιμη ημέρα και ανάδειξης του προβλήματος στα τοπικά και πανελλήνιας εμβέλειας Μ.Μ.Ε.
-Επανάληψη σε τακτά διαστήματα των μέτρων πίεσης και διεκδίκησης στα πλαίσια των Αποφάσεων του Δ.Σ. για την πάταξη της εγκληματικότητας.

Ο Επικεφαλής της Παράταξης και Αρχηγός της Μείζονος Αντιπολίτευσης: Ντόντης Γιάννης
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Αλεξίου Γιώργος, Καραγιώργος Γιάννης, Μεντής Χαράλαμπος, Κολιάκης Δημήτρης, Σώτος Γιάννης, Τόπουλος Βασίλης.

Συνεχίζει τις επαφές του με τους πολίτες ο Μάκης Χατζηεφραιμίδης

Ο Υποψήφιος Βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ Ν.Ιωαννίνων Μάκης Χατζηεφραιμίδης συνεχίζοντας τις επαφές του με πολίτες και Δημόσιες Υπηρεσίες, πραγματοποίησε την Τετάρτη 25 Απριλίου 2012 επίσκεψη στο Αστυνομικό Μέγαρο Ιωαννίνων, όπου συναντήθηκε με Αξιωματικούς και Αστυνομικούς και συζήτησε τα προβλήματα της Υπηρεσίας.Διαπίστωσε τις μεγάλες προσπάθειες που κάνουν οι Έλληνες Αστυνομικοί, οι οποίοι εκπληρώνουν τα καθήκοντά τους με αυταπάρνηση σε δύσκολες συνθήκες και μεγάλες αντιξοότητες.Επίσης παραβρέθηκε στην εκδήλωση του Μουσικού Γυμνασίου-Λυκείου στο Πνευματικό Κέντρο του Δ.Ιωαννιτών όπου είχε την ευκαιρία να θαυμάσει το αξιόλογο έργο που επιτελείται στο σχολείο αυτό.Την Πέμπτη 26 Απριλίου, περιόδευσε στην αγορά των Ιωαννίνων όπου συζήτησε με πολίτες και καταστηματάρχες τα προβλήματα της καθημερινότητας κι έγινε δέκτης προτάσεων ανάκαμψης της αγοράς.Την ίδια μέρα πραγματοποίησε συμβολική επίσκεψη στο Πυροσβεστικό κλιμάκιο Μηλιωτάδων, θέλοντας να βρεθεί κοντά σε μια Υπηρεσία η οποία το περασμένο καλοκαίρι κατάφερε να ανταποκριθεί απέναντι στις πολλές και επικίνδυνες πυρκαγιές στην ευρύτερη περιοχή.Την Παρασκευή 27 Απριλίου , πραγματοποίησε επίσκεψη στις γειτονιές των Ιωαννίνων και στο Ι.Κ.Α Ιωαννίνων, όπου συναντήθηκε με Υπηρεσιακούς παράγοντες αλλά και με πολίτες που βρέθηκαν εκεί.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Με τον δήμαρχο συναντήθηκε η Ελένη Πάντου

Η υποψήφια βουλευτής της Ν.Δ. στη Θεσπρωτία Ελένη Πάντου-Ζουριδάκη,συναντήθηκε σήμερα με το δήμαρχο Ηγουμενίτσας Γιώργο Κάτσινο. Η κ. Πάντου διαβεβαίωσε το δήμαρχο Ηγουμενίτσας ότι θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την καταγραφή και την επίλυση των πολλών και σοβαρών προβλημάτων της πόλης. Η Ηγουμενίτσα και η ευρύτερη περιοχή, χρειάζονται το ανύστακτο και σοβαρό ενδιαφέρον όλων μας.Τέλος, πέρασε από τα γραφεία των υπαλλήλων και επικοινώνησε μαζί τους.

Τις δικαστικές φυλακές Σταυρακίου επισκέφθηκε η Ζένια Καράμπαλη

Τις δικαστικές φυλακές Σταυρακίου επισκέφθηκε η υποψήφια βουλευτής του νομού Ιωαννίνων με τους Ανεξάρτητους Έλληνες Ζένια Καράμπαλη (δικηγόρος). Η κ. Καράμπαλη συναντήθηκε με την Διευθύντρια των φυλακών κ. Έλενα Αγαπητού και εκπροσώπους των εργαζομένων και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, κυρίως λόγω της πρόσφατης περικοπής των επιδομάτων που ελάμβαναν.Η κ. Καράμπαλη είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και με κρατουμένους οι οποίοι της εξέθεσαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά τη διαβίωσή τους στις φυλακές, κυρίως λόγω του υπεράριθμου των κρατουμένων και της μείωσης των κονδυλίων για σίτιση, φαρμακευτικό υλικό και άλλα είδη πρώτης ανάγκης. Με αφορμή την επισκεψή της αυτή η δικηγόρος και υποψήφια βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων έκανε την ακόλουθη δήλωση:"Οι συνθήκες διαβίωσης των κρατουμένων στις φυλακές αποτελούν τον πλέον αξιόπιστο δείκτη του πολιτισμού μιας χώρας. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης πρέπει να καταβάλει μια πολύπλευρη προσπάθεια προκειμένου να γίνουν οι φυλακές της χώρας κέντρα πραγματικού σωφρονισμού και όχι τιμωρίας".

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων για την ΔΩΔΩΝΗ

Οι τοποθετήσεις αλλά και οι σιωπές των πολιτικών δυνάμεων για το μέλλον της βιομηχανίας γάλακτος «Δωδώνη» αναδεικνύονται σε κρίσιμο ζήτημα της τοπικής ατζέντας της προεκλογικής περιόδου.Από τη μία πλευρά ο κ. Σαμαράς κράτησε ένοχη σιωπή, αποφεύγοντας να πει το παραμικρό και έψαξε για «υποκατάστατα» ενδιαφέροντος για τους κτηνοτρόφους, ασχολούμενος κατά την επίσκεψή του στα Γιάννενα μόνο με τη Γαλακτομική Σχολή.Από την άλλη πλευρά ο κ. Βενιζέλος, αφού ως αρμόδιος Υπουργός αρνήθηκε ακόμη και να συνομιλήσει με τους φορείς της Ηπείρου και αφού κατά την επίσκεψή του σιώπησε επίσης, στη συνέχεια ανακάλυψε μια «συνεταιριστική» «λύση» στα πλαίσια του μνημονίου και βέβαια χωρίς ματαίωση του διαγωνισμού ιδιωτικοποίησης.Οι διάφορες δυνάμεις της «δεξιάς πολυκατοικίας» είτε σιωπούν είτε περιορίζονται στον «ηπειρωτικό» και «ελληνικό» χαρακτήρα της Δωδώνης, που ασφαλώς συμπεριλαμβάνει το ιδιωτικό κεφάλαιο, λες και δεν ήταν οι ντόπιοι γαλακτοβιομήχανοι αυτοί που δημιούργησαν τα καρτέλ και εξόντωσαν και τους κτηνοτρόφους και τους καταναλωτές.Τέλος το ΚΚΕ, αν και πριν από μερικά χρόνια κοπτόταν υπέρ της μεταβίβασης της βιομηχανίας στις Ενώσεις Συνεταιρισμών, σήμερα ανακάλυψε ότι όλες οι συνεταιριστικές επιχειρήσεις είναι καπιταλιστικές και επομένως δεν υπάρχει η παραμικρή ελπίδα.Για τον ΣΥΡΙΖΑ η δημιουργία και ενίσχυση των συνεταιρισμών είναι βασική επιλογή για την παραγωγική και περιβαλλοντική ανασυγκρότηση, τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα και για τη διατροφική επάρκεια και ποιότητα. Προϋπόθεση ασφαλώς είναι ένα αναγεννημένο και δημοκρατικό συνεταιριστικό κίνημα και όχι ο σημερινός γραφειοκρατικός του εκφυλισμός.Για τη Δωδώνη υποστηρίζουμε εδώ και καιρό ένα αυτοδιαχειριζόμενο - συνεταιριστικό σχήμα με τη συμμετοχή των παραγωγών αλλά και των εργαζόμενων της βιομηχανίας. Ένα σχήμα, που θα εγγυηθεί και τον συνεταιριστικό χαρακτήρα και τον κοινωνικό ρόλο της βιομηχανίας, ο οποίος δεν περιορίζεται μόνο στους κτηνοτρόφους αλλά αφορά ολόκληρη την Ήπειρο. Είμαστε στο πλευρό αυτών που αγωνίζονται για την υπεράσπιση της Δωδώνης και θεωρούμε ότι χαμένη εκ των προτέρων είναι μόνο η μάχη που δεν δίνεται.

Βαριά ήττα του ΑΓΣ Ιωαννίνων από τον Παναθηναϊκό

Ο ΑΓΣ Ιωαννίνων παραδόθηκε νωρίς στις ορέξεις του Παναθηναϊκού, που άρχισε με εντυπωσιακό τρόπο (81-45) το 39ο Πανελλήνιο Εφήβων στην Καβάλα.Ο Φώτης Ζούμπος, με συμμετοχή στην πρώτη ομάδα του Παναθηναϊκού, ήταν ο πρώτος σκόρερ στην άνετη νίκη επί της ομάδος των Ιωαννίνων κι αναμένεται να συνεχίσει σε ηγετικό ρόλο.
Παναθηναϊκός (Παπαδόπουλος): Θώδης 16, Σπυρόπουλος 7 (1), Δρακόπουλος 10 (1), Δαφάλιας 4, Σοροπάνης, Γόντικας 10, Λυμπέρης, Κακαργιάς 2, Δημακόπουλος 9, Ζούμπος 15 (2), Γιαννίκος 6, Καραμαλέγκος 2
ΑΓΣ Ιωαννίνων (Τσουκανέλης): Τσακανίκας 4, Μπούνας, Μακρής 4, Τζανής, Θωμάι 8, Μάντζιος 14, Κύρκος 3, Λαμπρόπουλος 2, Καραμπίνης, Αναγνωστάκης 10

ΣΥΡΙΖΑ:Επίσκεψη Κατερίνας Αντωνίου στην Ελεούσα

Χθες, Πέμπτη 26 Απριλίου, κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ με επικεφαλής την υποψήφια βουλευτή Κατερίνα Αντωνίου, περιόδευσε στην Ελεούσα, ερχόμενο σε επαφή με εργαζόμενους και επαγγελματίες του χωριού. Εκτός από την αγωνία του κόσμου για την επιβίωση και τις εναλλακτικές προτάσεις για δημοκρατική διέξοδο, ήταν εντυπωσιακή η μεγάλη προτροπή του κόσμου της Αριστεράς για συνεργασία των αριστερών κομμάτων, στην κατεύθυνση μιας προοδευτικής κυβερνητικής συμμαχίας.

Επίσκεψη Πάνου Καμμένου στην Πρέβεζα

Ο πρόεδρος του κινήματος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος επισκέφθηκε χθες την Πρέβεζα, στα πλαίσια της περιοδείας του σε όλη τη χώρα και έκανε την παρακάτω δήλωση:«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ξεκινώντας την πορεία προς τον λαό ξεκινήσαμε από τον Έβρο και κατεβαίνουμε μέχρι τη Γαύδο και το Καστελόριζο.Με ιδιαίτερη χαρά σήμερα βρισκόμαστε στην Πρέβεζα, μια πόλη παράδειγμα και για τον τουρισμό της και για την πρωτογενή παραγωγή της.Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι ένα κίνημα πολιτών κι είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που η Πρέβεζα ίσως ήταν από τις πρώτες πόλεις που ήρθαμε σε επαφή με πολίτες που τώρα είναι και υποψήφιοί μας, μέσα από το διαδίκτυο.Έχουμε ετοιμάσει ένα πρόγραμμα που θα αφορά μόνο το Νομό και θα ανακοινωθεί από τους υποψηφίους μας μέσα στις επόμενες ημέρες.Για μας προτεραιότητα αποτελεί, εκτός από τη γενική πολιτική που είναι η έξοδος της Ελλάδας από την Τρόικα και από τους πιστωτές, η ανάπτυξη. Μια ανάπτυξη όμως η οποία δεν θα έρθει γραμμένη σε ένα προεκλογικό πρόγραμμα ενός κόμματος που το φτιάχνει μια διαφημιστική εταιρεία,ανάπτυξη σημαίνει να ξαναξεκινήσει να δουλεύει η αγορά.Είναι θλιβερό να βλέπει κανείς τα μαγαζιά της Πρέβεζας μέσα στην αγορά να αρχίσουν να κλείνουν, να υπάρχει ανεργία σε μια πόλη που πάντα υπήρχε ανάπτυξη, να έχουμε την πρωτογενή παραγωγή η οποία πέφτει μέρα με την ημέρα, να υπάρχει αδυναμία εξαγωγής των προϊόντων μας.Κι αυτό γίνεται γιατί η νέα τάξη πραγμάτων προσπαθεί να καθυποτάξει κάθε οικονομική δραστηριότητα μέσα στην πατρίδα μας.Θα γυρίσουμε με τους υποψηφίους μας όλο το Νομό, θα επικοινωνήσουμε με τους πολίτες και πιστεύουμε ότι τη μέρα των εκλογών το δίλημμα το οποίο θέτουν η Τρόικα και οι συγκυβερνήτες σήμερα, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, δηλαδή ανάπτυξη μέσω της υποδούλωσης της χώρας ή ανάπτυξη μέσω μιας ελεύθερης χώρας με εθνική κυριαρχία, θα δείξει ότι οι Έλληνες μπορούμε να αναπτύξουμε την πατρίδα μας χωρίς να έχουμε κάποιον να μας κουνάει το δάχτυλο,είτε αυτό λέγεται τραπεζίτες είτε αυτό λέγεται Τρόικα, είτε αυτό λέγεται οι ντόπιοι συνεργάτες τους».


Σήμερα το Φεστιβάλ της Νεολαίας Συνασπισμού Ιωαννίνων

Η νεολαία Συνασπισμού Ιωαννίνων, διοργανώνει σήμερα 27 Απρίλη φεστιβάλ στον χώρο της Όασης, που σηματοδοτήθηκε τα τελευταία χρόνια στην πόλη ως σύμβολο διεκδίκησης του δικαιώματος των πολιτών σε ελεύθερους χώρους αναψυχής και πολιτισμού. Από νωρίς το απόγευμα λειτουργεί συλλογική κουζίνα και ανταλλακτικό παζάρι, ενώ στις 5 έχει προγραμματιστεί προβολή ταινίας κινηματικού περιεχομένου. Στις 7, θα γίνει συζήτηση με θέμα: «Από την Εργατική Πρωτομαγιά του τότε, στην εργασιακή επισφάλεια και την ανεργία του μνημονίου. Οι προτάσεις της Ριζοσπαστικής Αριστεράς», όπου θα γίνουν παρεμβάσεις από μέλος του «Δικτύου Επισφαλώς Εργαζόμενων και Άνεργων» και υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Ιωαννίνων. Θα ακολουθήσει party.

Επίσκεψη Βασίλη Τσιαλιαμάνη στην Περιφέρεια Ηπείρου

Τα ζητήματα ανάπτυξης στην Περιφέρεια Ηπείρου, η πορεία του ΕΣΠΑ, αλλά και τα οικονομικά προβλήματα του β’ βαθμού αυτοδιοίκησης, απασχόλησαν την συνάντηση του υποψήφιου Βουλευτή Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Τσιαλιαμάνη με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη, την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ιωαννίνων Τ. Καλογιάννη και τους θεματικούς αντιπεριφερειάρχες Οδ. Πότση, Ι. Καραμπίνα και Π. Κολόκα.Ειδικότερα, στην συνάντηση με τον Περιφερειάρχη συζητήθηκαν πολλά και επίκαιρα ζητήματα που αφορούν τον νομό Ιωαννίνων με πρώτο το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος για την Λίμνη Παμβώτιδα. Ο κ. Τσιαλιαμάνης αναγνωρίζοντας την πολυπλοκότητα του ζητήματος αλλά και τις προσπάθειες που έχει καταβάλλει η Περιφερειακή Αρχή, εξέφρασε την πλήρη ταύτιση του με την θέση που έχει λάβει ο κ. Καχριμάνης, θεωρώντας ότι το τελευταίο σχέδιο έχει ενσωματώσει αρκετές από τις παρατηρήσεις των φορέων της περιοχής. Παράλληλα, συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στην αγροτική ανάπτυξη και την ανάγκη σύνδεση του πρωτογενούς τομέα με τον τουρισμό ενώ ο κ. Τσιαλιαμάνης εξήρε την πρωτοβουλία για το Ηπειρώτικο Καλάθι Αγροτικών Προϊόντων.Ο κ. Τσιαλιαμάνης ενημερώθηκε και για τα οικονομικά προβλήματα των Αιρετών Περιφερειών, εξαιτίας της μεταφοράς αρμοδιοτήτων χωρίς τους απαραίτητους πόρους, αλλά και την μη καταβολή οφειλών του κράτους που εκκρεμούν για μεγάλο χρονικό διάστημα.Στην επαφή του με την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ιωαννίνων Τ. Καλογιάννη, ο υποψήφιος Βουλευτής ενημερώθηκε για την πορεία του ΕΣΠΑ και για τον αναπτυξιακό σχεδιασμό της Περιφέρειας Ηπείρου, ενώ για τα θέματα αρμοδιότητάς τους μίλησε με τους τρεις θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες.Σημειώνεται ιδιαίτερα ότι στην συνάντησή που είχαν, ο κ. Τσιαλιαμάνης εξέφρασε την ειλικρινή δυσαρέσκειά του για τη μη συμμετοχή του Π. Κολόκα στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για τις επικείμενες εκλογές, αναγνωρίζοντας την εντιμότητά του, τις ικανότητές του και την διάθεσή του για προσφορά, αρετές που έχει επιδείξει και κατά την άσκηση των καθηκόντων του στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Στην Συνεταιριστική Τράπεζα ο Φίλιππος Σιάκας

Τη μεγάλη σημασία που έχει, για ολόκληρη την περιφέρεια Ηπείρου, η παρουσία της Συνεταιριστικής Τράπεζας επεσήμανε κατά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Κώστα Ζωνίδη, ο υποψήφιος βουλευτής κ. Φίλιππος Σιάκας.Η ανοδική πορεία του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος κάνει υπερήφανους όλους τους Ηπειρώτες, που νιώθουν την σιγουριά της «δικής τους τράπεζας». Ο κ. Σιάκας συνεχάρη το Δ.Σ. της Τράπεζας αλλά και όλους τους εργαζόμενους για τη σπουδαία δουλειά που επιτελούν και σημείωσε μεταξύ άλλων: «Όλοι οι Ηπειρώτες είμαστε υπερήφανοι για την πορεία της Συνεταιριστικής μας τράπεζας, της τράπεζας που κατάφερε, μέσα σε λίγα χρόνια, με σκληρή δουλειά, να ξεχωρίσει και να κερδίσει την εμπιστοσύνη όλων».Παράλληλα, ο κ. Σιάκας συνεχίζει τις επαφές του με τους πολίτες του Νομού που του επισημαίνουν την ανησυχία τους για την οικονομική κατάσταση. «Βιώνουμε όλοι τον κατήφορο της καθημερινότητάς μας, με φτώχια, δυσκολίες και ταλαιπωρία για όλους τους πολίτες. Μας πονάει η εικόνα μιας χώρας που μαραζώνει. Η ανεργία, ειδικά στους νέους ανθρώπους και στις γυναίκες έχει φτάσει στα ύψη. Δε θα δεχόμουν όμως να είμαι υποψήφιος με τη Ν.Δ. αν δεν πίστευα πραγματικά ότι η κατάσταση μπορεί να αλλάξει, ότι υπάρχει ελπίδα. Δε θα επιχειρούσα να εμπλακώ σε έναν τέτοιο αγώνα αν η αγωνία μου γι’ αυτό το Νομό δεν ήταν τόσο μεγάλη. Μπορούμε όμως να πάμε μπροστά. Η ανάπτυξη και η πρόοδος είναι για μένα ένα προσωπικό στοίχημα, μία μεγάλη πρόκληση. Θα κάνω ό, τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να δημιουργηθούν ευκαιρίες, να δώσουμε δουλειά και προοπτική…» κατέληξε ο κ. Σιάκας.

Η Στέγη Αυτιστικών Ατόμων τίμησε τον Μιχάλη Παντούλα

Ο υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Ιωαννίνων κ. Μιχ. Χρ. Παντούλας στο πλαίσιο των επαφών του με τους πολίτες του νομού επισκέφτηκε τοπικές κοινότητες των δήμων Ιωαννιτών, Ζίτσας και Πωγωνίου, ενώ στο πολιτικό γραφείο συναντήθηκε με εκπροσώπους κοινωνικών ομάδων και φορέων.Ο κ. Παντούλας επισκέφτηκε, επίσης, δομές υποστήριξης ατόμων με αναπηρία και συγκεκριμένα το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων “Ο Νεομάρτυς Γεώργιος”, το ΕΛΕΠΑΠκαι τη Στέγη Αυτιστικών Ατόμων “Ελένη Γύρα” Ζίτσας.Στη συνάντησή του με τις διοικήσεις και τους εργαζόμενους των φορέων αυτών κατέθεσε την ευγνωμοσύνη του για τη σημαντική προσφορά τους στα άτομα με αναπηρία, τονίζοντας ότι ο πολιτισμός μιας σύγχρονης κοινωνίας προσδιορίζεται από τη συμπεριφορά της απέναντι στον αδύναμο άνθρωπο.Η Στέγη Αυτιστικών Ατόμων ΕΛΕΝΗ ΓΥΡΑ,απένειμε τιμητική διάκριση στον κ. Παντούλα.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Επίσκεψη Υποψήφιου Βουλευτή κ. Ιωάννη Γόγολου στη Δήμαρχο Σουλίου

Τη Δήμαρχο Σουλίου επισκέφτηκε σήμερα το πρωί ο Υποψήφιος Βουλευτής κ. Ιωάννης Γόγολος. Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την εφαρμογή του Καλλικράτη και τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στο νέο χάρτη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Για την δύσκολη οικονομική κατάσταση που επικρατεί αλλά και για το κλείσιμο κάποιων υπηρεσιών. Ο κ. Γόγολος, εξέφρασε ότι είναι κάθετα αντίθετος με το κλείσιμο οποιασδήποτε υπηρεσίας στην περιοχή, υποστηρίζοντας ότι ο Δήμος Σουλίου έχει δυνατότητες ανάπτυξης στον Αγροτικό και στον Τουριστικό Τομέα. Συνηγόρησε στο θέμα του αναδασμού, καλλιέργειας και ενίσχυει την ιδέα του βιοτεχνικού και εμπορευματικού πάρκου, το οποίο θα μπορούσε να προσφέρει νέες θέσεις εργασίας.ΑΡΤΑ: Πρόγραμμα επισκέψεων Γ. Παπαβασιλείου

Ο υποψήφιος Βουλευτής ΝΔ Άρτας Γιώργος Παπαβασιλείου συνεχίζοντας τον κύκλο των επισκέψεων του, θα επισκεφθεί το απόγευμα του Σαββάτου 28/04/2012 τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Γεωργίου Καραισκάκη : Ρετσιανά, Διχομοίρι, Καλεντίνη και Κλειστό. Το πρωί της Κυριακής 29/04/2012 ο υποψήφιος Βουλευτής Γιώργος Παπαβασιλείου θα επισκεφθεί τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Γεωργίου Καραισκάκη: Πηγές, Γρέβια, Μηλιανά, Ελάτη και Καστανιά. Το απόγευμα της Κυριακής 29/04/2012 θα επισκεφθεί τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Γεωργίου Καραισκάκη : Αστροχώρι, Μεγαλόχαρη, Μεσόπυργος, Ξηρόκαμπο, Βελεντζικό.

H ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ιωαννίνων για το Προεδρικό Διάταγμα για τη Λίμνη

Τριάντα και πλέον χρόνια εύκολης οικολογίζουσας ρητορικής, είτε από τους επίσημους εκφραστές της, είτε από όσους έχουν λεηλατήσει την οικολογία και την έχουν μετατρέψει σε «αειφόρο ανάπτυξη» και άλλα ιδεολογήματα, έχουν οδηγήσει την Παμβώτιδα σε πλήρες αδιέξοδο.Επιστέγασμα είναι το τελευταίο Π.Δ., που είναι το χειρότερο όλων των εποχών, καθώς όχι μόνο νομιμοποιεί όλες τις αυθαιρεσίες που έχουν γίνει εις βάρος της λίμνης, αλλά προωθεί και επιτρέπει και άλλες, «αναπτυξιακές», με το φαστ τρακ, το καινούργιο παρατσούκλι του επιθετικού οικονομικού νεοφιλελευθερισμού.Αποτέλεσμα κρυφών συζητήσεων και εξυπηρέτησης συμφερόντων, το Π.Δ. ήρθε να δώσει συγχωροχάρτι σε όλες τις παρανομίες που έχουν φέρει τη λίμνη στο σημερινό της χάλι, αλλά και να «κλείσει το μάτι» σε μεγαλοκαρχαρίες όπως ο Μήτσης. Τον ίδιο, που τη στιγμή που ζητάει να μειωθεί το νοίκι του Ξενία και έχει απλήρωτους τους εργαζόμενούς του, σχεδιάζει νέα επένδυση στην όχθη της λίμνης. Αλήθεια, ποιόν νομίζετε ότι κοροϊδεύετε;Σύμμαχοι σε αυτή την προσπάθεια, της οριστικής τσιμεντοποίησης της παραλίμνιας περιοχής και της καταστροφής του βιότοπου, είναι ο περιφερειάρχης και ο δήμαρχος, πιστοί τοποτηρητές των επιχειρηματικών συμφερόντων. Με πρόσχημα την «ανάπτυξη» και τον «ήπιο τουρισμό» παίζουν το παιχνίδι των επιχειρηματικών συμφερόντων που το τελευταίο πράγμα που τα ενδιαφέρει είναι η οικολογία και η ισορροπία του οικοσυστήματος. Με όπλο την ιδιοκτησία, ο καπιταλισμός καταστρέφει και μετατρέπει τη λίμνη, τη ζωοδότρα δύναμη του λεκανοπεδίου, σε στέρνα.Άβουλος παρατηρητής είναι ο «Φορέας της λίμνης», ο πιο διακοσμητικός παράγοντας του δημόσιου μισθολογίου, που παίζει το ρόλο του διαιτητή των συμφερόντων και καμιά σχέση δεν έχει με την προστασία της λίμνης.Η οικολογία δεν είναι υπόθεση ξεκομμένη από την πολιτική. Όσο γύρω μας σέρνονται μνημόνια και δεν αμφισβητείται συνολικά η καπιταλιστική λεηλασία, τόσο το περιβάλλον θα πλήττεται από την ανεξέλεγκτη κερδοφορία. Γι αυτό, στις 6 Μάη, κάνουμε ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τους ανατρέπουμε!


ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ


Δήλωση Δημήτρη Φίλη για την ΔΩΔΩΝΗ

Ο κ. Δημήτριος Φίλης, υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο νομό Ιωαννίνων, περιόδευσε σήμερα στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας, στο Δημαρχείο Ζίτσας, όπου συναντήθηκε με την Δημοτική Αρχή και ενημερώθηκε για τα προβλήματα του Δήμου.Ακολούθως, περιόδευσε στην γαλακτοβιομηχανία «ΔΩΔΩΝΗ ΑΕ», όπου συνάντησε την Διοίκηση της επιχείρησης, τα στελέχη και τους εργαζόμενους της στους οποίους παρουσίασε τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την έξοδο του τόπου από την οικονομική κρίση.Μετά το τέλος της περιοδείας έκανε την ακόλουθη δήλωση:«Η γαλακτοβιομηχανία «ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.» διαδραματίζει ρόλο εθνικής σημασίας σε σχέση με το προϊόν της φέτας και καθοριστικής σημασίας σε ότι αφορά την διαμόρφωση του εισοδήματος στην περιφέρεια της Ηπείρου.Για αυτό το λόγο πρέπει να διατηρήσει τον κοινωνικό της ρόλο και στο μέλλον και να μείνει στα χέρια των συνεταιριστικών οργανώσεων των κτηνοτρόφων και του ηπειρωτικού δυναμικού πρωτίστως».

Συγχαρητήρια Π.Κολόκα στην Ιουλιέττα Μπουκουβάλα

Συγχαρητήριο τηλεγράφημα στην Ιουλιέττα Μπουκουβάλα για την κατάκτηση του Αργυρού μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τζούντο και την πρόκρισή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για θέματα Παιδείας - Πολιτισμού – Αθλητισμού κ. Παντελής Κολόκας.«Η Ιουλιέττα Μπουκουβάλα, μαζί με τους αθλητές της Κωπηλασίας θα είναι άξιοι εκπρόσωποι της Ηπείρου στο Λονδίνο», υπογράμμισε σε δήλωσή του, εκφράζοντας παράλληλα την αμέριστη ηθική στήριξη της Περιφέρειας στις προσπάθειες τους.

Διαμόρφωση χώρου για το ΚΕΘΕΑ στην Ηγουμενίτσα

Αρωγός στο έργο αντιμετώπισης της μάστιγας των ναρκωτικών, τίθεται για μια ακόμη φορά η Περιφέρεια, η οποία συνδράμει στην δημιουργία παραρτήματος του ΚΕΘΕΑ στην Ηγουμενίτσα. Στο πλαίσιο αυτό η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε την δημοπράτηση έργου για την επισκευή και διαμόρφωση χώρου του Ε.Ι.Ν. ώστε να καλύψει τις ανάγκες του ΚΕΘΕΑ. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 25.000 ευρώ, που θα καλυφθούν από τους Κ.Α.Π. της Π.Ε. Θεσπρωτίας. Μεταξύ άλλων προβλέπεται να γίνουν εργασίες αποξήλωσης και αντικατάστασης παντζουριών και του ξύλινου δαπέδου, αλλαγής του χώρου υγιεινής, εγκατάστασης δικτύου Η/Υ και την απαραίτητη ηλεκτρική εγκατάσταση.

Πρόγραμμα περιοδειών βουλευτών του ΚΚΕ Ιωαννίνων

Ο Νίκος Έξαρχος το Σάββατο στις 7:00 το απόγευμα θα μιλήσει σε συγκέντρωση στην Πρωτόπαπα, την Κυριακή στις 12:00 σε συγκέντρωση στο Ροδοτόπι και την ίδια μέρα στις 7:30 το απόγευμα στο παλιό Δημαρχείο στην Ελεούσα.Ο Γιώργος Πρέντζας το Σάββατο 28 Απρίλη θα κάνει περιοδεία στα Ζευγάρια και την Κυριακή στα χωριά του Παρακαλάμου.Η 'Ολυ Τσουμάνη το Σάββατο στις 10:00 θα μιλήσει στο Καλπάκι και στη συνέχεια θα κάνει περιοδεία στα χωριά του Δήμου Πωγωνίου, ενώ την Κυριακή στις 29 Απρίλη το πρωί θα κάνει περιοδεία στην Κληματιά και το απόγευμα στα χωριά της Δωδώνης.Ο Δημήτρης Τασούλας το Σάββατο το απόγευμα θα κάνει κοινή περιοδεία με τον Λάμπρο Ευαγγέλου στον Κατσικά. Την Κυριακή το πρωί θα κάνει περιοδεία στα χωριά του Μετσόβου και το απόγευμα θα μιλήσει στο Καφενείο στο Βοτανικό (απέναντι από το 13ο Δημοτικό).Ο Λάμπρος Ευαγγέλου θα κάνει κοινή περιοδεία με τον Δημήτρη Τασούλα το Σάββατο το απόγευμα στον Κατσικά και την Κυριακή το πρωί θα κάνει περιοδεία στο Δροσοχώρι.Η Φωτεινή Τσώλου το Σάββατο θα κάνει περιοδεία στην Ελεούσα. Την Κυριακή το πρωί θα κάνει περιοδεία στα Γραμμενοχώρια και θα μιλήσει στην Ζωοδόχο στις 12:30, ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας θα μιλήσει με τους Κατοίκους της Κιάφας.


Αναστολή από τον ΑΣΕΠ των προσλήψεων ΚΟΧ στο Δήμο Αρταίων

Σχετικά με την αναστολή των διαδικασιών υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας ο Δήμαρχος Αρταίων κύριος Γιάννης Παπαλέξης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Η προκήρυξη των θέσεων κοινωφελούς εργασίας έγινε από τον δικαιούχο φορέα «Διεθνές Κέντρο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη» με διακριτικό τίτλο «ΙCSD» που συνεργάζεται με το Δήμο Αρταίων, με βάση τον σχεδιασμό του Υπουργείου Εργασίας και έπειτα από την έγκριση του ΑΣΕΠ. Την ίδια περίοδο υπήρξαν προκηρύξεις ανάλογων θέσεων και από άλλους δικαιούχους φορείς που αφορούσαν την Άρτα. Η αναστολή των διαδικασιών υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας έγινε έπειτα από απόφαση του Υπουργείου Εργασίας και αφορά το σύνολο των διαδικασιών επιλογής και πρόσληψης απ’ όπου και από όποιον και αν προέρχονταν σε πανελλαδικό επίπεδο. Έπειτα απ’ όλα αυτά γίνεται κατανοητό ότι η προσπάθεια εμπλοκής του Δήμου Αρταίων στην όλη εξέλιξη γίνεται εκ του πονηρού αφού ο Δήμος Αρταίων ουδεμία αρμοδιότητα είχε τόσο στην προκήρυξη όσο και στην αναστολή της συγκεκριμένης διαδικασίας. Τέλος θα ήθελα να τονίσω ότι η διαδικασία πρόσληψης θα είναι αδιάβλητη αφού θα γίνει με βάση τον πίνακα μοριοδότησης του ΑΣΕΠ ο οποίος συνοδεύει την προκήρυξη και μπορούν να τον βρουν όλοι στον πίνακα ανακοινώσεων στο δημαρχείο Άρτας καθώς και στο www.arta.gr στην κατηγορία «Προκηρύξεις». Άρα ο κάθε πολίτης μπορεί να υπολογίσει μόνος του τα μόριά του. Ως εκ τούτου κανένας δεν εξαρτάται ούτε απ’ το Δήμαρχο, ούτε από τους Αντιδημάρχους, ούτε από κανέναν άλλο παράγοντα».

Σκληρή δήλωση Αλ.Καχριμάνη για τη ΔΩΔΩΝΗ

Σε μία δήλωση που αφήνει πολλές αιχμές, προχώρησε χθες ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, σχολιάζοντας τα όσα είπε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος για την γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη.Ο κ. Καχριμάνης υπενθύμισε το αίτημα του Περιφερειακού Συμβουλίου για συνάντηση με τον κ. Βενιζέλο όσο βρίσκονταν στη θέση του Υπουργού Οικονομικών , το οποίο ποτέ δεν έγινε δεκτό για να συμπληρώσει πως «τώρα καταλάβαμε γιατί δεν απαντούσε στα αιτήματα του Περιφερειακού Συμβουλίου».«Στην Ελλάδα πολλές συζητήσεις γίνονται και πάνω και κάτω από το τραπέζι» σημείωσε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου χωρίς να προχωρήσει σε άλλα σχόλια.

Την Κυριακή η κεντρική ομιλία του Μιχάλη Κασσή

Ο υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κασσής, οργανώνει την κεντρική του ομιλία, την Κυριακή 29 Απριλίου και ώρα 12.00 το μεσημέρι,στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Du Lac.

Στην τελική ευθεία μπαίνει η επανεκκίνηση Ιόνιας και Ε-65

Θα δώσει μεγάλη ανάσα στην Ήπειρο
Στην τελική ευθεία επανεκκίνησης έχουν μπει οι μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι της χώρας, εκ των οποίων δυο, η Ιόνια Οδός και ο Ε-65 καταλήγουν στην Ήπειρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επανέναρξη των εργασιών τοποθετείται χρονικά στις αρχές του φθινοπώρου, με το βάρος φυσικά να πέφτει στις κινήσεις της νέας Κυβέρνησης (που θα προκύψει μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου).Μέχρι το Σεπτέμβριο, αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την υιοθέτηση της λύσης που προτείνει η χώρα μας προς την Ε.Ε. Το σχέδιο προβλέπει ότι το ελληνικό Δημόσιο θα εκχωρήσει υπό μορφή δανείου στις τεχνικές εταιρίες τα προσδοκώμενα έσοδά του από διόδια (630 εκ. ευρώ) την περίοδο κατασκευής των έργων. Το Δημόσιο θα πάρει πίσω αυτό το ποσό σταδιακά, όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή των αυτοκινητοδρόμων και οι εταιρίες αρχίσουν να εισπράττουν διόδια.Το τι τελικά θα γίνει ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει, αφού στο τραπέζι έχει πέσει (από την Ε.Ε.) και το σχέδιο για τη δέσμευση ποσού 1,5 δισ. ευρώ από το ΕΣΠΑ, το οποίο θα δοθεί στις εταιρίες, με την εγγύηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

Δικαιολογημένη κάμψη…

Πάντως, το σχέδιο που επεξεργάζεται η Ελληνική πλευρά ίσως καταστραφεί εν τη γενέσει του, αφού η Πολιτεία στηρίζεται μεν στα έσοδα από τα διόδια για τη χρηματοδότηση των αυτοκινητοδρόμων, φαίνεται όμως να αγνοεί το γεγονός, ότι οι εισπράξεις το τελευταίο διάστημα έχουν πέσει έως και 35%!Σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία του υπουργείου Μεταφορών που διέρρευσαν χθες, στο πρώτο τρίμηνο του έτους οι συνολικές εισπράξεις από τα διόδια είναι περίπου 35% χαμηλότερες από πέρυσι. Σε ορισμένους σταθμούς διοδίων από τους οποίους διέρχονται πολλά φορτηγά, τα έσοδα είναι έως και 40% μειωμένα!Η κάμψη των εισπράξεων κρίνεται δικαιολογημένη, αφού συνδέεται με την εξαιρετικά μειωμένη κυκλοφορία που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα, σε μεγάλους δρόμους όπως η Εγνατία Οδός.Και πώς άλλωστε να μην μειωθεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων, όταν η βενζίνη έχει εκτοξευθεί σχεδόν στα 2 ευρώ το λίτρο και το κόστος μιας απλής μετακίνησης (μαζί με το αντίτιμο των διοδίων) είναι πια πολλαπλάσιο, σε σύγκριση με λίγο καιρό πριν.

Άμεση ανάγκη…
Πάντως, είναι δεδομένο, ότι η επανεκκίνηση των μεγάλων οδικών έργων είναι άμεση ανάγκη και για την αναπτυξιακή πορεία της Ηπείρου, ενώ το όφελος από την επανέναρξη των εργασιών είναι, ότι χιλιάδες συμπολίτες θα βρουν δουλειές, σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία.«Είναι χρέος της νέας Κυβέρνησης να δρομολογήσει άμεσα την κατασκευή των μεγάλων οδικών αξόνων και κυρίως της Ιόνιας Οδού, που αποτελεί δρόμο διευρωπαϊκού ενδιαφέροντος. Πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις χωρίς καθυστερήσεις» λένε πηγές του κατασκευαστικού κλάδου.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Από τον Ιούνιο οι περικοπές συντάξεων του ΙΚΑ!!!

Οδηγίες για τη μείωση των κύριων συντάξεων πάνω από 1.300 ευρώ, που θα ξεκινήσει αναδρομικά από 1.1.2012 και θα εφαρμοστεί από τη σύνταξη Ιουνίου, παρέχει εγκύκλιος του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Όπως αναφέρεται αφορά περικοπές επί του ποσού των μηνιαίων κύριων συντάξεων που χορηγούνται από τους ασφαλιστικούς οργανισμούς αρμοδιότητας υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, από 1/1/2012 και μετά.Έτσι, τα ποσά της μηνιαίας κύριας σύνταξης των συνταξιούχων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ που υπερβαίνουν τα 1.300 ευρώ μειώνονται κατά 12% από 1/1/2012. Τα ανωτέρω έχουν ανάλογη εφαρμογή και για όσους συνταξιοδοτούνται από 1/1/2012 και μετά.Για τη μείωση λαμβάνεται υπόψη το κατά την 1/1/2012 ακαθάριστο ποσό (πριν την αφαίρεση της κράτησης ασθενείας και του φόρου) της κύριας σύνταξης που εναπομένει μετά την παρακράτηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (άρθρο 38 του Ν. 3863/2010, όπως ισχύει) και της επιπλέον εισφοράς της παρ. 11 του άρθρου 44 του Ν. 3986/2011, καθώς και των μειώσεων των παρ. 1 και 2 του άρθρου 2 του Ν. 4024/2011.Το ποσό της κύριας σύνταξης μετά και την παραπάνω μείωση δεν μπορεί να υπολείπεται των 1.300 ευρώ.Σε περίπτωση που στο ίδιο πρόσωπο καταβάλλονται περισσότερες από μία κύριες συντάξεις: i) από το Δημόσιο και ασφαλιστικό φορέα αρμοδιότητας υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ή ii) από ασφαλιστικούς φορείς αρμοδιότητας υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ή iii) ασφαλιστικό φορέα αρμοδιότητας υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και το ΝΑΤ, εφαρμόζεται η περ. στ΄ της παρ. 1 του άρθρου 1 του Ν. 4051/2012 σύμφωνα με την οποία στις ανωτέρω περιπτώσεις ως ποσό σύνταξης νοείται το άθροισμα των συντάξεων αυτών. Η μείωση γίνεται από τον φορέα (Δημόσιο ή ασφαλιστικό φορέα) που χορηγεί το μεγαλύτερο ποσό σύνταξης.

ΜΗΝΥΜΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΑΡΤΑΣ ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΚΟΚΑ


Συμπατριώτισσες-Συμπατριώτες,
Σήμερα, περισσότερο ίσως από κάθε άλλη φορά, τα διλήμματα των εκλογών έχουν ιδιαίτερο βάρος και η απάντηση σ' αυτά είναι καθοριστική για την πορεία της χώρας μας και της κοινωνίας μας.Καλούμαστε να αποφασίσουμε ο καθένας ατομικά αλλά και συλλογικά για το μέλλον μας.Έχουμε ανάγκη από βαθιές αλλαγές, για ένα πολιτικό σύστημα που βασίζεται στην καθαρή και ειλικρινή σχέση με τον πολίτη, που λειτουργεί με σοβαρότητα και υπευθυνότητα απέναντι στις ανάγκες της πατρίδας μας.Οι εκλογές πρέπει να αποτελέσουν την αρχή για την οριστική υπέρβαση της οικονομικής κρίσης αλλά και της κρίσης των θεσμών, του Κράτους και της κοινωνίας. Πρέπει να έχουμε λύση και όχι αδιέξοδο. Να απαντήσουμε στην καταστροφολογία για τη χρεοκοπία της χώρας με ανασυγκρότηση του Κράτους και της οικονομίας. Με παραγωγή και ανάπτυξη.Οι τελευταίοι μήνες, υπήρξαν δύσκολοι για όλους μας, πολύ δε περισσότερο για τους οικονομικά αδύναμους, για τον απλό πολίτη που σήκωσε το βάρος των θυσιών για να κρατηθεί όρθια η χώρα μας.Οι πολίτες που νιώθουν την αδικία σ ' αυτή τη θυσία περιμένουν πλέον από εμάς να δείξουμε το σεβασμό που πρέπει, να μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας, να προστατευτούν οι αδύναμοι μέσα από πολιτικές κοινωνικής δικαιοσύνης, να υπάρξει διαφάνεια και καταπολέμηση της διαφθοράς. Για να μην μείνουν οι θυσίες των Ελλήνων χωρίς αντίκρισμα.Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ανέλαβε τις δικές του ευθύνες για αδικίες, λάθη, παραλείψεις και καθυστερήσεις στην προσπάθειά του να διαχειριστεί την πρωτοφανή κρίση που παρέλαβε το 2009. Το Εθνικό συμφέρον μπήκε πάνω από το πολιτικό, και μπροστά μας έχουμε μια δύσκολη συνέχεια, μια μεγάλη προσπάθεια.Για εμάς, το ΠΑ.ΣΟ.Κ και τον Πρόεδρό μας τον Βαγγέλη Βενιζέλο, στόχος είναι η Νίκη στις εκλογές, είναι η δυνατότητα μέσα από τη διακυβέρνηση της χώρας να συνεχίσουμε την Ευρωπαϊκή μας πορεία, να αγωνιστούμε για μια Ευρώπη Δημοκρατική και να διεκδικήσουμε την στήριξη της ανάπτυξης και την κοινωνική αλληλεγγύη.Με το όραμα της Αυτοδύναμης Ελλάδας, μιας Ελλάδας που πιστεύει στις μεγάλες δυνατότητες που έχει και είναι αποφασισμένη να αξιοποιήσει προς όφελος του Έλληνα πολίτη. Μιας Ελλάδας που να στηρίζει τους νέους και τις νέες, έτσι ώστε να μείνουν στο τόπο μας και να μην χαθεί ό,τι πιο ζωντανό υπάρχει, να μην χαθεί η Ελλάδα.Πρόκειται για μια μεγάλη και δύσκολη προσπάθεια.Προσωπικά συμμετέχω σ' αυτή τη νέα προσπάθεια, ξανά ως υποψήφιος Βουλευτής. Σε μια δύσκολη συγκυρία για τον καθένα μας.Η συμμετοχή μου αυτή αποτελεί επιλογή ευθύνης, συνέπειας και συνέχειας. Με καθαρές θέσεις και σχέσεις. Επιλογή αγώνα για τα μεγάλα ζητήματα του τόπου μας, της Περιφέρειας της Άρτας, με ειλικρίνεια και αξιοπρέπεια, ασυμβίβαστα και επίμονα.Χωρίς ανοχή και αποκλίσεις από τους στόχους του γενικότερου συμφέροντος, σε αδικίες και εκπτώσεις Αξιών και Αρχών, αλλά και χωρίς ανοχή στον παραγκωνισμό της Άρτας.Απευθύνομαι σε κάθε Αρτινό και σας καλώ να συστρατευτούμε σε αυτή τη νέα προσπάθεια. Είναι η ώρα να συζητήσουμε και να προβληματιστούμε για την επόμενη μέρα. Έχουμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε δύο δρόμους. Ο ένας έχει ως γνώμονα την απογοήτευση, την αγανάκτηση, το θυμό για ο,τι μας οδήγησε ως εδώ. Είναι κάτι που καταλαβαίνω αλλά δεν παύει να είναι ένας εύκολος όσο και αδιέξοδος δρόμος. Οδηγεί στην άρνηση και στην αβεβαιότητα. Δεν ανοίγει δρόμους, απλώς συνθηματολογεί. Ο άλλος κυριαρχείται από την ευθύνη και τη συναίσθηση, την υπευθυνότητα και τη λογική.Φαίνεται να είναι και είναι δύσκολος δρόμος και σκληρός. Είναι μακρύς, απαιτεί προσπάθεια αλλά καταλήγει σε λύση και ανάκαμψηΑυτό το δρόμο σας καλώ να βαδίσουμε μαζί.Ζητώ την ψήφο σας, την επιλογή σας να εκπροσωπώ τον τόπο που ζω και εργάζομαι και τους ανθρώπους που είμαι μαζί τους, ώστε να δώσουμε προοπτική και να ζωντανέψουμε την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο για όλους και ιδιαίτερα για τα παιδιά μας.
Για μια Άρτα που της αξίζει το καλύτερο.

Χρήστος Γκόκας
Υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Άρτας

Οι περιοδείες του Δημήτρη Φίλη

O κος Δημήτρης Φίλης, υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Ιωαννίνων το Σάββατο 28 Απριλίου θα περιοδεύσει σε δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Ζίτσας ως ακολούθως :Ζίτσα , ώρα 19:30 Καρίτσα , ώρα 20:15 Κληματιά , ώρα 21:00 Την Κυριακή , 29 Απριλίου θα περιοδεύσει στα Πράμαντα ώρα 12:00 και στο Μέτσοβο ώρα 20:00.Την Τετάρτη 2 Μαΐου στις 19:30 θα πραγματοποιήσει την κεντρική του ομιλία στο ξενοδοχείου DU LAC (Αίθουσα Δωδώνη)

ΕΛΕΝΗ ΠΑΝΤΟΥ:"Να αξιοποιηθεί τουριστικά η Θεσπρωτία"

Η υποψήφια βουλευτής Θεσπρωτίας της Ν.Δ. Ελένη Πάντου σε ομιλία της στους Φιλιάτες τόνισε, μεταξύ άλλων ότι "στις 6 Μαΐου ψηφίζουμε για να αλλάξουμε πολιτικές και πρόσωπα, που μας οδήγησαν στη σημερινή οικονομική, κοινωνική και πολιτική κρίση. ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΑΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ. Για να της δώσουμε προοπτική. Για να ανασάνουν οι πολίτες από την τωρινή πίεση". Και πρόσθεσε: " Οι εθνικές εκλογές είναι προ των πυλών σε ένα τοπίο διαφορετικό που δεν μοιάζει σε τίποτα με προηγούμενες εποχές. Οι κοινωνικοοικονομικές συνθήκες είναι διαφορετικές, ο κόσμος είναι προβληματισμένος, αγανακτισμένος αλλά έχω την αίσθηση και πιο ώριμος από ποτέ. Θα κληθεί στις κάλπες να αποφασίσει για την επόμενη μέρα της χώρας απαιτώντας πλέον ξεκάθαρες απαντήσεις για τα προβλήματα της καθημερινότητάς, αλλά και για το μέλλον το δικό του και των παιδιών του". Κατέληξε, τονίζοντας, ότι "η μεγάλη παράταξή μας ως κυβέρνηση θα ανασυγκροτήσει τη χώρα και θα ξαναδώσει στην πατρίδα μας τη χαμένη αξιοπρέπειά της. Η Θεσπρωτία,ολόκληρη η χώρα,διψά για ανάπτυξη. Ο κόσμος ψάχνει να βρει ένα φως. Θα το ανακαλύψουμε αυτό το φως, προχωρώντας μαζί. Και θα φωτίσουμε, μέσα από τη Ν.Δ. και με αυριανό πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά, ΤΗ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗ ΚΑΙ ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΗ ΣΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ".Το βράδυ της Πέμπτης 26 Απριλίου η κ. Πάντου επισκέφτηκε την Πέρδικα.Στις συζητήσεις της με τους κατοίκους ανέφερε ότι ο κόσμος του τουρισμού περιμένει απαντήσεις. Κάλεσε τους αρμόδιους να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους και να εξηγήσουν με ποιο σκεπτικό αφήνουν αναξοποίητο αυτό το σημαντικό κεφάλαιο γιοα την τοπική οικονομία. Από τουριστικούς επιχειρηματίες ενημερώθηκε ότι επιχειρήσεις στην περιοχή αντιμεωτπίζουν πρόβλημα βιωσιμότητας.

Στη σκιά των εκλογών η Πρωτομαγιά


Τον δρόμο του αγώνα, λίγο πριν τον δρόμο για τις …κάλπες, επιλέγουν οι εργαζόμενοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, «γιορτάζοντας» με απεργία την Πρωτομαγιά, παρά την ανακήρυξή της ως αργία από το Υπουργείο Εργασίας. Όπως συμβαίνει και στην εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαΐου, έτσι και η φετινή Πρωτομαγιά είναι διαφορετική και η κρισιμότερη των τελευταίων ετών για τα εναπομείναντα εργασιακά δικαιώματα. Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες έχουν ξεκινήσει την προετοιμασία για μια μαζική απεργιακή κινητοποίηση την ερχόμενη Τρίτη, ώστε οι εργαζόμενοι να στείλουν το δικό τους μήνυμα στους υποψηφίους Βουλευτές και τα κόμματα που θα διαχειριστούν την τύχη της χώρας το επόμενο διάστημα. Το μήνυμα που μετέφεραν οι πρόεδροι του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων και του Νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ, Νίκος Φασούλης και Χρ. Γρίβας, είναι μήνυμα ενότητας και αγώνα, με σκοπό την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, όπως σημείωσαν. «Οι εργαζόμενοι και τα Συνδικάτα είναι σε θέση μάχης ώστε να αποκρούσουν αυτές τις συνταγές, της ύφεσης, των απολύσεων, της ανεργίας, των ανατροπών των ασφαλιστικών και κοινωνικών μας δικαιωμάτων, του αποκλεισμού των πολιτών από τα Κοινωνικά Αγαθά, των ιδιωτικοποιήσεων των Δημοσίων Υπηρεσιών και Οργανισμών, της υποταγής της χώρας στα «θέλω» και στις απαιτήσεις των αγορών, στα συμφέροντα των ισχυρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των εργοδοτών και των τραπεζιτών. Ενώ είναι γνωστό ότι για την έλλειψη ανταγωνιστικότητας, το τεράστιο χρέος και τα ελλείμματα, δεν ευθύνονται οι μισθοί, οι συντάξεις, οι απλοί άνθρωποι του μόχθου και της βιοπάλης, ωστόσο αυτοί στοχοποιούνται και από αυτούς ζητείται να κάνουν νέες θυσίες και νέες περικοπές μισθών και συντάξεων! Οι εργαζόμενοι οι απλοί πολίτες του μόχθου, οι Νέοι, οι Συνταξιούχοι, οι Άνεργοι, το σύνολο της κοινωνίας απαιτούν και διεκδικούν μια τελείως διαφορετική πολιτική που θα έχει στο επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του και όχι τις αγορές και τα κέρδη. Απαιτούν και διεκδικούν μια Ευρώπη των Πολιτών και όχι των Τραπεζιτών και των Εργοδοτών. Απαιτούμε και διεκδικούμε μια διαφορετική πολιτική με σχέδιο και πρόγραμμα που θα ενισχύει την ανάπτυξη, θα στηρίζει την απασχόληση, θα δημιουργεί θέσεις εργασίας, θα διασφαλίζει τις κοινωνικές παροχές, τα εισοδήματα, τα εργατικά δικαιώματα και την κοινωνική συνοχή. Παλεύουμε και Απεργούμε για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, για να διασφαλίσουμε και να διευρύνουμε τα εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά μας δικαιώματα, όπως μας αξίζει και δικαιούμαστε!», ανέφερε ο κ. Φασούλης. Κάλεσμα στους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά και να αντεπιτεθούν στην πολιτική που θα ακολουθήσει και θα επιφέρει νέα μέτρα εις βάρος των εργαζομένων και απολύσεις στον δημόσιο τομέα, κατηγορώντας ως χρεοκοπημένο το πολιτικό σύστημα, απεύθυνε ο κ. Γρίβας. «Οι εργαζόμενοι θα διατρανώσουν ότι δεν είναι διατεθειμένοι να ακολουθήσουν την χρεοκοπημένη πολιτική ενός χρεοκοπημένου συστήματος που μας οδήγησε σε αυτό το σημείο», τόνισε ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ. Το Εργατικό Κέντρο και το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ πραγματοποιεί συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο. Σε μάχη, ανυπακοή και αγώνα καλεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Στην συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου συμμετέχει και καλεί τα μέλη του και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ιωαννίνων, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της. «Η φετινή Πρωτομαγιά πρέπει να αποτελέσει ακόμη μια ευκαιρία για να διαδηλώσει ο λαός την αντίθεσή του στις πολιτικές εξόντωσής του. Θα πρέπει να γίνει το επόμενο ραντεβού αντίστασης και ελπίδας για τους εργαζόμενους, τους ανέργους τους αγρότες και κτηνοτρόφους και τη νεολαία. Όχι μια εθιμοτυπική φιέστα, όχι μια «υποχρέωση», όχι μια «προεκλογική» συγκέντρωση, αλλά μια νέα αρχή αποφασιστικού αγώνα για την ανατροπή της επίθεσης. Κόντρα στα εκβιαστικά διλήμματα των αστικών κομμάτων και στα αδιέξοδα της επίσημης αριστεράς που επιμένει στην αυτάρεσκη απομόνωση ή τις «ευρωπαϊκές» αυταπάτες της, η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. επιλέγει τη συμπόρευση με το αγωνιζόμενο εργατικό και λαϊκό κίνημα. Γιατί έξω από τη σιδερένια φυλακή του Ευρώ και των Μνημονίων υπάρχει ένας άλλος δρόμος, για να έρθουν οι εργαζόμενοι στην εξουσία και να απολαμβάνουν οι ίδιοι τον πλούτο που παράγουν», αναφέρεται μεταξύ άλλων.


ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

20χρονος Μαροκινός έκλεβε τρόφιμα από σούπερ μάρκετ στα Γιάννενα

Συνελήφθη χθες το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 20χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Μαρόκο, γιατί αφαίρεσε από σούπερ μάρκετ στα Ιωάννινα τρόφιμα, συνολικής αξίας 70 ευρώ.Επίσης, από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο 20χρονος στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή του στη χώρα μας.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Ανησυχία εκφράζει το επιμελητήριο για τη β’ φάση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας

Μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων της Ηγουμενίτσας, αναφέρει ότι η ανάδοχος εταιρεία για την υλοποίηση του έργου Β΄ Φάση Λιμένα Ηγουμενίτσας, έχει δημιουργήσει πολλά και υψηλά χρέη, τα οποία δεν εξυπηρετούνται από πέρυσι, αναφέρει σε επιστολή του προς το Υπουργείο Υποδομών το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, ενώ αναφέρει ότι η ανάδοχος εταιρεία αναμένεται σύντομα η εταιρεία να αποχωρήσει από την περιοχή.Το Επιμελητήριο κάνει λόγο για οφειλές της εταιρείας σε τοπικές επιχειρήσεις, ποσών από 2. 000€ έως 50.000€ και επισημαίνει ότι η ασυνέπειά της οδηγεί ήδη πολλές επιχειρήσεις της Θεσπρωτίας, στην καταστροφή.Το επιμελητήριο, ζητά την παρέμβαση του Υπουργείου Υποδομών, ώστε να εξοφληθούν οι οφειλές προς τις επιχειρήσεις.

Για τη διάκριση στην Καβάλα οι Έφηβοι του ΑΓΣ Ιωαννίνων

Με υψηλές φιλοδοξίες βρίσκεται στην Καβάλα, για τη συμμετοχή του στο 39ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα  Μπάσκετ Εφήβων, ο ΑΓΣΙ.Η αποστολή του συγκροτήματος των Ιωαννίνων έφθασε χθες στην πόλη, συνοδευόμενη από τον υπεύθυνο ακαδημιών Βαγγέλη Παππά. Κατά την αποχώρησή της παρόντες ήταν από την πλευρά του Δ.Σ. ο Θωμάς Καννής και ο προπονητής των ακαδημιών Νίκος Κωστόπουλος, οι οποίοι ευχήθηκαν στους Έφηβους να κερδίσουν και φέτος τις εντυπώσεις, επιβεβαιώνοντας σε πανελλήνιο επίπεδο την ποιότητα των υποδομών του γιαννιώτικου μπάσκετ.Είναι η τέταρτη διαδοχική χρονιά που ο ΑΓΣΙ παίρνει μέρος στην τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων, κάτι που δεν θα μπορούσε παρά να μη γεμίζει με ικανοποίηση τους ανθρώπους τους. Υπεύθυνοι προπονητές είναι οι Σοφοκλής Τσουκανέλης και Παναγιώτης Κουβάτσης και βοηθός τους ο Κώστας Ηλιάδης.

Σεμινάριο του Λυκείου Ελεούσας

Ο σύλλογος διδασκόντων και ο δ/ντής του Γενικού Λυκείου Ελεούσας διοργανώνουν επιμορφωτικό σεμινάριο με Θέμα : «Διαχείριση σχολικής τάξης». Το σεμινάριο τελεί υπο την αιγίδα της Περ/κής Δ/νσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης Ηπείρου και της Δ/νσης Β/θμιας εκπ/σης Ιωαννίνων.Θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή 27 Απριλίου και από ώρα 18.00΄ στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου στα παλιά σφαγεία.

Στην Άρτα ο Πάνος Καμμένος

Την Άρτα επισκέφθηκε χθες το απόγευμα, ο πρόεδρος του κινήματος των "Ανεξάρτητων Ελλήνων" Πάνος Καμμένος στα πλαίσια της προεκλογικής περιοδείας του. Το λεωφορείο στο επέβαιναν ο ίδιος και οι συνεργάτες του στάθμευσε λίγο μετά τις 7.30 μ.μ. στην πλατεία Κιλκίς όπου ήταν συγκεντρωμένος αρκετός κόσμος. Ακολούθως ο κ. Καμμένος συνοδευόμενος από τους υποψήφιους βουλευτές του κινήματος στην Άρτα διέσχισε πεζός την οδό Σκουφά ερχόμενος σε άμεση επαφή με τους πολίτες, συνομιλώντας μαζί τους. Σε δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ ο κ. Καμμένος δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος για την υποδοχή που του επιφύλαξαν οι Αρτινοί και εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία του κόμματός του στις εκλογές. Ο κ. Καμμένος ανέφερε: «Είναι ιδιαίτερη η χαρά που βρισκόμαστε στην Άρτα οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες», το λεωφορείο των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» που κάνουμε την πορεία στην ελληνική ύπαιθρο ξεκινώντας απ’ τον Έβρο και φτάνοντας μέχρι τη Γαύδο και το Καστερόλιζο. Είναι ιδιαίτερη χαρά που βρισκόμαστε στην Άρτα η οποία μας καλωσορίζει με τον τρόπο που βλέπετε, με όλο τον ελληνικό λαό. Είναι ένα μήνυμα ότι ο ελληνικός λαός δεν φοβάται τις απειλές τις τρόικας, δεν παραχωρεί την εθνική του κυριαρχία, δεν γονατίζει και δεν προσκυνά τον κύριο Σόιμπλε. Η συγκυβέρνηση των παλιών κομμάτων της μεταπολίτευσης που ουσιαστικά γονάτισε στις εντολές της τρόικας αποτελεί παρελθόν. Η μεταπολίτευση τελείωσε. Οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες», όλοι οι Έλληνες ξεκινάμε την πορεία στο αύριο. Σε μία πορεία που δεν θα έχει τη δυστυχία, που θα στηρίζει την ελληνική οικογένεια, που θα είναι μια πορεία με σκληρή δουλειά για όλους μας αλλά με μία περήφανη Ελλάδα. Με περήφανους Έλληνες που εργαζόμενοι θα ακολουθήσουν το δικό τους δρόμο για το αύριο των παιδιών μας. Η Άρτα, ένας τόπος που έστειλε πάρα πολλούς μετανάστες στο παρελθόν, θα πρέπει να σταματήσει να στέλνει μετανάστες στο εξωτερικό. Η πατρίδα μας είναι μια χώρα περήφανη που μπορούμε δουλεύοντας όλοι σκληρά αλλά έχοντας την εθνική μας ανεξαρτησία και αξιοπρέπεια να συνεχίσουμε να κερδίσουμε το μέλλον. Όχι άλλοι πια μετανάστες. Από δω και πέρα Έλληνες ανεξάρτητοι, πολλοί και εργαζόμενοι κάτω απ’ τις εντολές της κυβέρνησης που θα εκλέξει την Κυριακή ο ελληνικός λαός. Μίας κυβέρνησης ελληνικής που δεν λαμβάνει εντολές και δεν γονατίζει σε κανέναν».

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Επίσκεψη Γιάννη Γόγολου στο Νοσοκομέιο Φιλιατών

Τo Νοσοκομείο Φιλιατών επισκέφτηκε χθες το πρωί ο Υποψήφιος Βουλευτής κ. Ιωάννης Γόγολος.Στη συνάντηση με αντιπροσωπείες των συλλόγων εργαζομένων ενημερώθηκε για τη λειτουργία, τα προβλήματα και τις προοπτικές αναβάθμισης των υπηρεσιών Υγείας του Νοσοκομείου.Στη συνάντηση με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, δεσμεύτηκε να στηρίξει τη πρωτοβουλία του Κέντρου Φυσικοθεραπείας του Κ.Υ. Ηγουμενίτσας, του Δήμου Ηγουμενίτσας και του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Ηγουμενίτσας για καλύτερες υπηρεσίες προς τους ασθενείς.


Σφοδρή επίθεση της Περιφέρειας εναντίον της Διοίκησης του ΤΕΕ Ηπείρου

Με σκληρή γλώσσα, απαντά η Περιφέρεια Ηπείρου σε επιστολή του ΤΕΕ προς τα συναρμόδια υπουργεία με την οποία το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τη λίμνη χαρακτηρίζεται ως το χειρότερο που υπήρξε ποτέ.Στην επιστολή του το ΤΕΕ σημείωνε ότι το σχέδιο προεδρικού διατάγματος , “όχι μόνο δεν προστατεύει την λίμνη, αλλά δημιουργεί προϋποθέσεις για την καταπάτηση των υδάτινων εκτάσεων και τον περιορισμό της επιφάνειας της”.Στην απάντησή της η περιφέρεια συνδέει την επιστολή αυτή του ΤΕΕ με την προεκλογική περίοδο και επισημαίνει: «Η τελευταία παρέμβαση - και μάλιστα μία εβδομάδα προ των βουλευτικών εκλογών - του Τμήματος Ηπείρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος για το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος προστασίας της λίμνης Παμβώτιδας, πλήττει ευθέως την αξιοπιστία και ιδιαίτερα το ρόλο του ως επιστημονικού συμβούλου της Πολιτείας.Ο Πρόεδρός του όφειλε και οφείλει, προκειμένου να προασπίσει το κύρος του Οργάνου, να παραμείνει εκτός των πολιτικών αντιπαραθέσεων και κυρίως να διαχωρίσει το ρόλο του Προέδρου από αυτόν του αντιπολιτευόμενου περιφερειακού συμβούλου».