Τρίτη, 24 Απριλίου 2012

Διακοπή κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδό

Από την «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» ανακοινώνεται ότι για τη διενέργεια απαιτούμενων ελέγχων και δοκιμών για θέματα ασφάλειας σηράγγων θα πραγματοποιηθεί προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας, κατόπιν απόφασης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων, και στους δύο κλάδους της Εγνατίας Οδού, στο τμήμα «Α/Κ Μετσόβου - Α/Κ Παναγιάς », την Πέμπτη 26-04-2012 και ώρα 00:15 έως 02:45.Κατά το ίδιο διάστημα θα πραγματοποιηθεί προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας, κατόπιν απόφασης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Γρεβενών, στον Α/Κ Βενέτικου με κατεύθυνση από Γρεβενά προς Ιωάννινα.

Δήλωση Μιχάλη Κασσή για γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη

Θετική η δήλωση Βενιζέλου- Πάγια η θέση μας για διατήρηση του συνεταιριστικού χαρακτήρα της ΔΩΔΩΝΗΣ
Την σταθερή του θέση για διατήρηση του συνεταιριστικού χαρακτήρα της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη, επανέλαβε ο υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κασσής, με αφορμή τη σχετική δήλωση Βενιζέλου.Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, στο πλαίσιο της διακαναλικής συνέντευξης τύπου που παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι σε περιφερειακά μέσα ενημέρωσης της χώρας, μίλησε για το θέμα της ΔΩΔΩΝΗΣ ερωτηθείς σχετικά από τον τηλεοπτικό σταθμό Ήπειρος Tv1.«Έχω αντιμετωπίσει από πάρα πολύ κοντά και έχω βοηθήσει για να προωθηθεί η καλύτερη λύση ώστε να παραμείνει η «ΔΩΔΩΝΗ» στα χέρια των συνεταιριστικών οργανώσεων και του ελληνικού της δυναμικού», είπε ο κ. Βενιζέλος, σημειώνοντας ότι γνωρίζει πολύ καλά το θέμα από τις συνεχείς συνομιλίες που είχε με την διοίκηση της ΑΤΕ και με εκπροσώπους του συνεταιριστικού κόσμου της Ηπείρου αλλά και όλους τους βουλευτές και υποψηφίους βουλευτές της περιοχής.Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε το ήδη γνωστό, δηλαδή την υποχρέωση της ΑΤΕ (που απορρέει από το μνημόνιο και όχι μόνο) να μεταβιβάσει τις μη χρηματοπιστωτικού χαρακτήρα συμμετοχές της και κατέληξε λέγοντας πως «η ΔΩΔΩΝΗ έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία για την Ήπειρο και για την ελληνική βιομηχανία γάλακτος και βεβαίως υπάρχουν λύσεις και με διεθνείς συνεργασίες υψηλοτάτης ποιότητος, οι οποίες έχουν και το κεφάλαιο και την τεχνογνωσία και που μπορούν να κάνουν τα επώνυμα προϊόντα υψηλής ποιότητας της ΔΩΔΩΝΗΣ ακόμα καλύτερα».Ο υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ Μ. Κασσής δήλωσε πως «είναι για μας θετικό το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναγνωρίζει την αναγκαιότητα να παραμείνει η ΔΩΔΩΝΗ σε συνεταιριστικά χέρια και ταυτίζεται με την πάγια και σταθερή μας θέση».Όπως υποστήριξε ο κ. Κασσής «η ΔΩΔΩΝΗ πρέπει να παραμείνει συνεταιριστική μέσω των φορέων που είναι οι Ενώσεις και οι κτηνοτρόφοι παραγωγοί. Άλλωστε οι Ενώσεις –τις οποίες και στηρίζουμε- έχουν υποβάλλει τον σχετικό φάκελο στη διαδικασία που δρομολόγησε η ΑΤΕ».«Για μας –συνέχισε ο κ. Κασσής- το θέμα της Δωδώνης είναι κυρίαρχο. Γιατί μονάδες σαν την ηπειρωτική γαλακτοβιομηχανία, μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην παραγωγική ανασυγκρότηση που έχει σήμερα ανάγκη η χώρα, γενικότερα, και η Ήπειρος ειδικότερα».


Στα Γιάννενα την Πέμπτη ο Πάνος Καμμένος

Ο πρόεδρος του Κινήματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Πάνος Καμμένος θα βρίσκεται στα Γιάννενα την ερχόμενη Πέμπτη.Ο Κ. Καμμέμος θα έχει την δυνατότητα να συνομιλήσει με τους πολίτες του Νομού,ενώ στη συνέχεια θα παραχώρησει συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.

Δήλωση Μιχάλη Παντούλα για την συμμετοχή του Πύρρου Δήμα στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος τοποθέτησε στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας το χρυσό ολυμπιονίκη Πύρρο Δήμα, το συμπατριώτη μας από την ιστορική και ηρωική Χειμάρα. Η επιλογή αυτή εκπέμπει ένα ξεκάθαρο μήνυμα: Κατά πρώτον ότι η Ελλάδα του αγώνα και της επίπονης προσπάθειας είναι η Ελλάδα που κερδίζει και κατά δεύτερον ότι στην κρίσιμη μάχη που δίνει η πατρίδα απαιτείται η συστράτευση όλων των δυνάμεων του Ελληνισμού. Ο Πύρρος Δήμας είναι και αγωνιστής και οικουμενικός Έλληνας.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΝΤΟΥΛΑΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΑΛΙΑΜΑΝΗΣ : Η αγορά και οι εργαζόμενοι δεν αντέχουν άλλα λουκέτα

Με τους συναδέλφους του εμπόρους και εργαζόμενους της αγοράς των Ιωαννίνων συναντήθηκε ο υποψήφιος Βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Τσιαλιαμάνης,καταθέτοντας μια σειρά προτάσεων για την άρση του αδιεξόδου.Η πραγματικότητα που βιώνουν τα τελευταία 2,5 χρόνια οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες και οι εργαζόμενοι, με τα αναρίθμητα λουκέτα και τις απολύσεις, δεν αφήνουν περιθώρια παρά για απογοήτευση και αγανάκτηση.Ο χαμηλός τζίρος που συνδέεται αφενός με την αφαίμαξη των εισοδημάτων των καταναλωτών και αφετέρου με την κακή ψυχολογία εξαιτίας της ανασφάλειας και αβεβαιότητας για το μέλλον, τα ενοίκια που παραμένουν υψηλά και δυσβάσταχτα, η υπερφορολόγηση, το ανεξέλεγκτο παραεμπόριο, η ανυπαρξία ρευστότητας, η απροθυμία των τραπεζών να διευκολύνουν τις υγιείς επιχειρήσεις και οι ολοένα και αυξανόμενες ασφαλιστικές εισφορές, αποτελούν «θηλιά» στο λαιμό κάθε μικρομεσαίου επαγγελματία.Οι προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας είναι ξεκάθαρες. Δεν αποδέχεται την κατάργηση 13ου και 14ου μισθού των εργαζόμενων και προτείνει την μείωση των φορολογικών συντελεστών και των συντελεστών ΦΠΑ, προκειμένου να αναστραφεί το αρνητικό κλίμα.Οι προτάσεις συνίστανται στην άμεση αύξηση της ρευστότητας από το τραπεζικό σύστημα, μετά την διευκόλυνση που θα προέλθει από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, στην επιμήκυνση όλων των επιχειρηματικών δανείων, με περίοδο χάριτος και στον διακανονισμό των δανείων ΤΕΜΠΜΕ.Όπως σημείωσε ο κ. Τσιαλιαμάνης συνομιλώντας με τους άμεσους εκφραστές της αγοράς που αντιμετωπίζουν καθημερινά τα προβλήματα, επιβάλλεται η πάταξη του παραεμπορίου σε κάθε του μορφή και νομοθετική ρύθμιση για τη μείωση των ενοικίων στο ίδιο πρότυπο με τα ενοίκια των δημοσίων κτιρίων.Προτείνεται ακόμη μείωση ασφαλιστικών εισφορών και δυνατότητα θεώρησης βιβλιαρίων υγείας και σε όσους έχουν οφειλές για τουλάχιστον ένα χρόνο χωρίς διακανονισμό, θέσπιση επιδόματος ανεργίας και στους ελεύθερους επαγγελματίες που διακόπτουν το επάγγελμα, αύξηση του ποσού και των δόσεων για τον διακανονισμό των ληξιπρόθεσμων οφειλών για τα επόμενα δύο χρόνια, αλλαγή στην οριζόντια λογική του τέλους επιτηδεύματος με δίκαιη κατανομή ανάλογα με το μέγεθος και τα οικονομικά στοιχεία κάθε επιχείρησης, δημιουργία προγραμμάτων για την ενίσχυση της απασχόλησης και όχι της ανεργίας, αυστηρότερος έλεγχος στη λειτουργία των κινέζικων καταστημάτων και αναμόρφωση του εμπορικού κέντρου της πόλης ώστε να γίνει ελκυστικό για τους κατοίκους.«Ο εμπορικός κόσμος και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν δεχθεί τα τελευταία χρόνια ανελέητο πόλεμο από τις λάθος επιλογές της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Η Νέα Δημοκρατία έχει δεσμευτεί σε συγκεκριμένα ζητήματα για την ανάκαμψη της αγοράς και την ενίσχυση της απασχόλησης. Χρέος και δέσμευση δική μου είναι την επόμενη μέρα να αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για την επιχειρηματικότητα και την αγορά. Είμαι κομμάτι της αγοράς και την πονάω».

Συνάντηση Δημήτρη Φίλη με τον πρύτανη

Ο κ. Δημήτρης Φίλης, υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο νομό Ιωαννίνων, στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας περιόδευσε στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, όπου είχε συνάντηση με την Πρυτανική Αρχή.Μετά το τέλος της επίσκεψης του έκανε την ακόλουθη δήλωση:« Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα της Ηπείρου στο νέο σχέδιο για την ανασυγκρότηση του τόπου μας.Άξιοι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι αγωνίζονται με το κεφάλι ψηλά να διδάξουν το πλήθος των φοιτητών και ταυτόχρονα να διεξάγουν σημαντική έρευνα.Το Πανεπιστήμιό μας επιτελεί σοβαρό έργο διότι διαθέτει εξαιρετικό δυναμικό σε καθηγητές και φοιτητές προσηλωμένους στη διαδικασία της μάθησης.Σίγουρα έχει αδυναμίες, δυσλειτουργίες και προβλήματα.Ο νόμος για τα ΑΕΙ μπορεί να λύσει πολλά απ’ αυτά.Για να λειτουργήσει όμως ο νόμος σωστά απαιτείται διάλογος με τις εκλεγμένες Πανεπιστημιακές αρχές, που είναι οι μόνες που μπορούν να αναλάβουν την ευθύνη εφαρμογής του.Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να διακοπεί η χρηματοδότησή του από την Πολιτεία.Το Πανεπιστήμιο πρέπει να λειτουργήσει απρόσκοπτα και είναι ευθύνη όλων μας να συμβάλλουμε προς την κατεύθυνση αυτή και χρέος μας προς τις χιλιάδες ελληνικές οικογένειες που σπουδάζουν τα παιδιά τους σ’ αυτό καθώς και προς τους άξιους επιστήμονες που το υπηρετούν και αποτελούν ελπίδα για τον τόπο μας.»

Δήλωση του υποψήφιου βουλευτή του ΚΚΕ Ν.Έξαρχου για ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ πλασάρεται σαν «αντιμνημονιακή» δύναμη και ζητάει να κυβερνήσει για να επαναδιαπραγματευτεί -όπως λέει- το μνημόνιο. Ούτε στο όνομα δεν μπορούν να σταθούν σαν «αντιμνημονιακοί», αφού αναγνωρίζουν το χρέος και θέλουν να διαπραγματευθούν την αποπληρωμή του.Αντιφάσκουν και κοροϊδεύουν όταν λένε ότι θα φορολογήσουν το κεφάλαιο για να διασφαλίσουν χρήματα για ανάπτυξη. Η ανάπτυξη που θέλουν να φέρουν καμία διαφορά δεν έχει με αυτή που υπηρετούν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ και είναι δεδομένο ότι θα οικοδομηθεί στα αποκαΐδια των εργατικών λαϊκών κατακτήσεων. Είναι καπιταλιστική ανάπτυξη. Πάλι το μεγάλο κεφάλαιο θα ενισχύεται, όπως και τώρα. Όχι μόνο δεν έχουν στρατηγική σύγκρουσης με τα μονοπώλια και την Ε.Ε. αλλά ξορκίζουν την σύγκρουση με κάθε τρόπο.Ο λαός πρέπει να προσπεράσει τόσο τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ όσο και τα υπόλοιπα αναχώματα που στήνονται μπροστά του, που στόχο έχουν να κερδίσει χρόνο το κεφάλαιο και να νικήσει σε συνθήκες βαθιάς κρίσης του καπιταλισμού.Ψήφο στο ΚΚΕ για εμπόδισμα των αντιλαϊκών μέτρων και για να δυναμώσει η προοπτική του άλλου δρόμου ανάπτυξης που συμφέρει το λαό.

Περιοδείες κλιμακίων του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων

Συνεχίζονται οι περιοδείες κλιμακίων του ΣΥΡΙΖΑ – Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο με επικεφαλής υποψήφιους βουλευτές σε χωριά του νομού και εργασιακούς χώρους. Σήμερα το απόγευμα (Τρίτη) θα γίνει περιοδεία στην Άνω και Κάτω Λαψίστα, το Ροδοτόπι, τη Βουνοπλαγιά και την Ελεούσα αλλά και εξορμήσεις σε συνοικίες των Ιωαννίνων. Αύριο το πρωί κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ θα επισκεφθούν το συνεργείο του Δήμου Ιωαννιτών και διάφορες υπηρεσίες του Δήμου και της Περιφέρειας.Τις προηγούμενες μέρες αντίστοιχα κλιμάκια περιόδευσαν στο Γραμμένο, τον Πολύλοφο, τον Λύγγο και την Περάτη (με επικεφαλής τους υποψήφιους βουλευτές Κατερίνα Αντωνίου και Άρη Σπέγγο), στην Πεδινή, την Κοσμηρά και την Κόντσικα (με τη Δήμητρα Καστάνη και τον Χρήστο Μαντά) και στην Κατσικά, την Καστρίτσα, το Δροσοχώρι, την Βασιλική και τους Λογγάδες (με τους υποψήφιους Πέτρο Γοδέβενο και Γιάννη Καραγιάννη).

ΑΡΤΑ:Με τους ετεροδημότες της Αθήνας ο Χρήστος Γκόκας

Με τους ετεροδημότες της Αθήνας θα συζητήσει ο υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Άρτας Χρήστος Γκόκας, σε προεκλογική εκδήλωση που διοργανώνει στην Αθήνα.Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Απριλίου 2012 και ώρα 7.00 το απόγευμα στην Αίθουσα της Πανηπειρωτικής, Κλεισθένους 15, 7ος όροφος, Πλατεία Κοτζιά, (Όπισθεν Δημαρχείου Αθήνας).Ο Χρήστος Γκόκας θα μιλήσει και θα ανταλλάξει απόψεις για το νέο πολιτικό σκηνικό που διαμορφώνεται στη χώρα μας, για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται για να συνεχιστεί η Ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας, για την προοπτική εξόδου από την κρίση, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Νομός Άρτας καθώς και για τη συμβολή των ετεροδημοτών στην ανάπτυξη του τόπου μας.

Τα γραφεία της "Δημοκρατικής Συμμαχίας" στα Γιάννενα

Η Δημοκρατική Συμμαχία Ιωαννίνων καλεί τους φίλους της στα γραφεία της στα Ιωάννινα στην Ν. Ζέρβα 2 (τρίτος όροφος, αριθμός γραφείου Γ2) καθημερινά από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι το 2651304567.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ: «Άλλο στέλνω μήνυμα και άλλο η χώρα μένει ακυβέρνητη»

«Το μήνυμα και η διαμαρτυρία δεν μπορεί να εξελιχθεί και να μετεξελιχθεί σε ακυβερνησία. Η χώρα στις 7 Μαΐου πρέπει να κυβερνηθεί. Άλλο στέλνω μήνυμα και άλλο η χώρα μένει ακυβέρνητη. Και το μήνυμα να σταλεί στις 6 Μαΐου προς όλες τις κατευθύνσεις, και προς εμάς αν θέλετε που κυβερνήσαμε, και από την άλλη όμως η χώρα στις 7 Μαΐου πρέπει να κυβερνηθεί. Δηλαδή και τα δύο αυτά πρέπει να τα έχει κατά νου ο πολίτης όταν θα φτάσει στην κάλπη». Τα παραπάνω τόνισε ο Υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Άρτας Δημήτρης Τσιρώνης σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα στα τοπικά ΜΜΕ, στο ξενοδοχείο ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΝ. Ο κ. Τσιρώνης αναφέρθηκε στα προβλήματα που βιώνει η χώρα και ο νομός και στον δικό του αγώνα και παρεμβάσεις για την αντιμετώπισή τους ενώ απάντησε και στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Ανακοίνωση της ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ

Το θέμα της Γαλακτοκομικής σχολής Ιωαννίνων και της ιδιωτικοποίησης της ΔΩΔΩΝΗΣ, σχολιάζει σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ, αναφερόμενη στην πρόσφατη επίσκεψη του Α. Σαμαρά και στα όσα δήλωσε.Το ΚΚΕ σημειώνει ότι ο κ. Σαμαράς, αναφερόμενος στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, ο Αντ. Σαμαράς ξέχασε να πει τι κάνουν οι σπουδαστές της αφού τελειώσουν τη σχολή. Γιατί το μέλλον της πλειοψηφίας των απόφοιτων της Γαλακτοκομικής είναι είτε να είναι συμβασιούχοι στη Δωδώνη, την ίδια ώρα που το επόμενο διάστημα ολοκληρώνεται το ξεπούλημα της, είτε να ασχοληθούν οι ίδιοι με την κτηνοτροφία, την ίδια ώρα που η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ε.Ε. προωθεί το ξεκλήρισμα των μικρο-μεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων με γοργούς ρυθμούς.

Καταγγελία της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας για κλοπή ναού στη Χιμάρα

Καταγγέλλουμε με αγανάκτηση την πλήρη και εγκληματική αδιαφορία της πολιτείας σε ότι αφορά την προστασία των ορθόδοξων ναών στο χώρο της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας. Έχουμε κάνει επανειλημμένα έκκληση στις αρμόδιες αρχές για προστασία και διαφύλαξη των θρησκευτικών μας μνημείων (2 Αυγούστου 2008, 3 Ιουνίου 2010 και τελευταία 2 Απριλίου 2012 κλπ) και είχαμε καταγγείλει την αδιαφορία των αρμόδιων κρατικών φορέων με παραδείγματα. Δυστυχώς όμως δεν είχαμε καμιά εξέλιξη προς το καλύτερο. Αντιθέτως η κατάσταση πάει να ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Και αυτό με τη συνοχή της πολιτείας και των αρμόδιων φορέων. Χθες είχαμε ξανά νέο κρούσμα με τη διάρρηξη και βεβήλωση του Ιερού Ναού των Αγίων Πάντων στη Χιμάρα.Απευθύνουμε για άλλη μια φορά έκκληση στην πολιτική ηγεσία της χώρας να εξετάσει με την αρμόζουσα προσοχή την κατάσταση και να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για τη διαφύλαξη των θρησκευτικών μας μνημείων.

ΔΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ

Στα Γιάννενα την ερχόμενη Δευτέρα ο Φώτης Κουβέλης

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Φώτης Κουβέλης θα επισκεφτεί τα Γιάννενα την Δευτέρα 30-4-2012 και θα μιλήσει σε ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση.Κλιμάκια υποψηφίων του συνδυασμού της Δημοκρατικής Αριστεράς συνεχίζοντας την επικοινωνία με τους κατοίκους του νομού, περιόδευσαν στην Μπάφρα, την Νεοκαισάρεια, Μάρμαρα, Καρδαμίτσια και στην περιοχή των Γραμμενοχωρίων.Από τη Δημοκρατική Αριστερά Ιωαννίνων γίνεται γνωστό ότι το εκλογικό κέντρο του συνδυασμού λειτουργεί επί της οδού Καπλάνη 1 τηλ: 26510 32313 όπου μπορούν να απευθύνονται για πληροφόρηση σχετική με την δραστηριότητα του, το εκλογικό ιλικό και λειτουργεί και το γραφείο τύπου του συνδυασμού.

Επαφές με ετεροδημότες των Αθηνών είχε ο Μάκης Χατζηεφραιμίδης

Επαφές με ετεροδημότες των Αθηνών είχε το προηγούμενο Σάββατο ο υποψήφιος Βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ Ιωαννίνων Μάκης Χατζηεφραιμίδης.Στις συναντήσεις αυτές ακούστηκαν προβληματισμοί αλλά και προτάσεις με επίκεντρο την οικονομία και την ανάπτυξη για την επόμενη μέρα των εκλογών.Επίσης συναντήθηκε με ανθρώπους της νέας γενιάς όπου έγινε εποικοδομητική συζήτηση για το πως μπορούν νέοι άνθρωποι να φύγουν από τα μεγάλα αστικά κέντρα για να εγκατασταθούν και να παράγουν στην Περιφέρεια.Εκεί ακούστηκαν προβληματισμοί των νέων ανθρώπων σχετικά με την έλλειψη καθοδήγησης και προσανατολισμού για ανάπτυξη βιώσιμων επενδυτικών δραστηριοτήτων , ιδιαίτερα στον πρωτογενή τομέα.Στη συνέχεια κάλεσε όλους να συμμετέχουν, ακόμα και με την αρνητική τους ψήφο στις εκλογές της 6ης. Μαΐου θέλοντας να τονίσει την σημασία της συμμετοχής όλων των Ελλήνων πολιτών στις εκλογικές διαδικασίες.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Η υπερχείλιση του Καλαμά απειλεί καλλιέργειες

Την περιοχή της Βρυσέλλας, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας αγροτών και κοντά στους αγρότες των παρακαλάμιων περιοχών, οι καλλιέργειες των οποίων επλήγησαν το τελευταίο χρονικό διάστημα από τις σφοδρές βροχοπτώσεις και την υπερχείλιση του ποταμού Καλαμά, επισκέφθηκε, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιώργος Κάτσινος.Ο κ. Κάτσινος ζήτησε τη σύγκληση ευρείας σύσκεψης με τη συμμετοχή κάθε εμπλεκόμενου.Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Ηγουμενίτσας, η επίλυση των προβλημάτων μπορεί να αναζητηθεί στις εξής κατευθύνσεις:Στην ορθή διαχείριση του Υδροηλεκτρικού έργου του Φράγματος που λειτουργεί τα τελευταία χρόνια στο Ράγιο και αντίστοιχα στη διαχείριση των υδάτων στο Νομό Ιωαννίνων, οι βροχοπτώσεις στον οποίο «πλήττουν» τους αγρότες της Θεσπρωτίας εξαιτίας της ανόδου της στάθμης του ποταμού Καλαμά.Απαραίτητες θεωρούνται και οι παρεμβάσεις στα στενά του Καλαμά στο τοπικό διαμέρισμα Αγίου Βλασίου του Δήμου Ηγουμενίτσας.Τέλος, πρέπει να συνδράμει και η ΕΑΣ και η ΑΤΕ με οικονομική διευκόλυνση για την επανάληψη των καλλιεργειών.


Σφοδρή επίθεση της ΠΑΣΠ Ιωαννίνων στον υποψήφιο βουλευτή Θανάση Οικονόμου!

"θεωρούμε απαράδεκτο να καπηλεύεται το όνομα της ΠΑΣΠ για ψηφοθηρικούς σκοπούς"
Η ΠΑΣΠ Ιωαννίνων με ανακοίνωσή της,"αδειάζει" τον υποψήφιο βουλευτή Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ Θανάση Οικονόμου,ο οποίος με χθεσινό δελτίο τύπου,το οποίο απέστειλε στα τοπικά ΜΜΕ,ανακοίνωνε μια δήθεν συνάντηση του με τους εκπροσώπους της οργάνωσης!!!!Αναλυτικά στην ανακοίνωση της ΠΑΣΠ,αναφέρονται τα εξής:Προς έκπληξη μας, διαπιστώσαμε ότι έχει εκδοθεί δελτίο τύπου από το γραφείο του υποψηφίου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Οικονόμου Θανάση , το οποίο αναφερόταν σε συγκεκριμένη συνάντηση του με την ΠΑΣΠ Ιωαννίνων.Σχετικά με το συγκεκριμένο δελτίο τύπου και το υποτιθέμενο γεγονός η ΠΑΣΠ Ιωαννίνων δηλώνει τα εξής:Η ΠΑΣΠ Ιωαννίνων δεν μεροληπτεί υπέρ συγκεκριμένου υποψηφίου. Ουδέποτε είχε οργανωθεί επίσημη συνάντηση με συγκεκριμένη ατζέντα και θεσμικά χαρακτηριστικά με τον κύριο Οικονόμου. Προφανώς ο κύριος Οικονόμου αναφέρεται σε τυχαία συνάντηση με μέλη της ΠΑΣΠ, πράγμα το οποίο μπορεί να συμβεί με τον οποιοδήποτε υποψήφιο βουλευτή.Σεβόμαστε τον αγώνα του κυρίου Οικονόμου όπως και όλων των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ , όμως θεωρούμε απαράδεκτο να καπηλεύεται το όνομα της ΠΑΣΠ για ψηφοθηρικούς σκοπούς .Τα προβλήματα της νέας γενιάς δεν αποτελούν σε καμιά περίπτωση αντικείμενο όψιμου ενδιαφέροντος εν όψει της προεκλογικής περιόδου που διανύουμε.Η ΠΑΣΠ Ιωαννίνων, σεβόμενη την ελεύθερη βούληση των μελών της, και έχοντας πάντα ως γνώμονα μια από τις βασικές αρχές της, την αυτονομία της, δεν κατευθύνει τα μέλη της προς τη στήριξη καμιάς συγκεκριμένης υποψηφιότητας.

Για την ΠΑΣΠ ΑΕΙ Ιωαννίνων

Ο Γραμματέας
Κυριάκος Κατσαβός


Παρουσίαση των υποψηφίων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Ιωαννίνων

Την Πέμπτη στα Γιάννενα ο Αλέξης Τσίπρας
Την παρουσίαση των υποψηφίων βουλευτών στο Νομό Ιωαννίνων έκανε χθες η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας παράλληλα από τους πολίτες ψήφο ελπίδας και εξουσίας.Όπως σημείωσε στη συνέντευξη τύπου ο κ. Γιάννης Παπαδημητρίου που έκανε την παρουσίαση το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ- Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο εκφράζει το ενωτικό πνεύμα και σηματοδοτεί την πολιτική του παρέμβαση και την κινηματική δράση του στην τοπική κοινωνία.Οι υποψήφιοι του κόμματος στο Νομό Ιωαννίνων είναι:
- Αντωνίου Κατερίνα
- Γουδέβενος Πέτρος
- Καραγιάννης Γιάννης
- Καστάνη Δήμητρα
- Μαντάς Χρήστος
- Μπασούκας Κώσ
τας
- Σπέγγος Άρης
Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφθεί τα Γιάννινα την ερχόμενη Πέμπτη.

ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΑΛΛΟΓΙΑΝΗ:Η μικρότερη υποψήφια του ΠΑΣΟΚ, είναι στη Θεσπρωτία

Η υποψήφια βουλευτής στο νομό Θεσπρωτίας Δήμητρα Κολιογιάννη, είναι η νεότερη υποψήφια του ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα για τις επικείμενες εθνικές εκλογές.Γεννημένη το 1988, η Δήμητρα Κολιογιάννη, κατεβαίνει στον πολιτικό στίβο την στιγμή που η γενιά της απαξιώνει συλήβδην την πολιτική σκηνή της χώρας.Είναι ώρα η νέα γενιά να αναλάβει τις ευθηνές της και αφήσει το στίγμα της για την Ελλάδα που όλοι θέλουμε, τονίζει η Δήμητρα Κολιογιάννη και σημειώνει πως παλεύουμε για τα κεκτημένα δικαιωματά μας- διεκδικούμε ένα καλύτερο αύριο για τους νέους και τον τόπο μας. Η ιδια τις τελευταίες μέρες «οργώνει» τη Θεσπρωτία με σκοπό την υπεράσπιση της υποψηφιότητάς της.Δικηγόρος στο επάγγελμα, διετέλεσε αρχισυντάκτρια του φοιτητικού περιοδικού “HOMO Nomicarious” ενώ υπήρξε Αναπληρώτρια Γραμματέας της ΠΑΣΠ Νομικής κατά το ακαδημαϊκό έτος 2005-2006. Tο 2008 εκλέχτηκε μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ στο Δήμο Ηγουμενίτσας. Από τον Σεπτέμβριο του 2011 εργάστηκε ως νομική σύμβουλος στο γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου, απ’ όπου και παραιτήθηκε μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της.

http://paramythia-online.gr

Δύναμη ελπίδας για τον τόπο η υποψηφιότητα της Μ. Κιτσανού

Μπορεί οι περισσότεροι να γνωρίζουμε την υποψήφια βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στο νομό Μαργαρίτα Κιτσανού ως γιατρό, όμως στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, στις περιοδείες και τις παρεμβάσεις που πραγματοποιεί, η ίδια αναδεικνύει μια σειρά από συγκεκριμένες προτάσεις που μπορούν συνολικά να βγάλουν τον τόπο από τα αδιέξοδα και την ύφεση. Οι προτάσεις της για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα, την τόνωση της γυναικείας επιχειρηματικότητας, τη βελτίωση του ΕΣΥ και την ενδυνάμωση των προνοιακών δομών στήριξης της εργαζόμενης γυναίκας, αποτελούν τομείς τους οποίους η ίδια ξέρει καλά, μέσα από τη μακρά αυτοδιοικητική της εμπειρία. Συγκροτημένη πολιτική σκέψη με ανθρώπινο πρόσωπο και ισχυρή δόση ανθρωπιάς και κοινωνικής αλληλεγγύης. Αυτή είναι η Μαργαρία και όπως όλα προμηνύουν θα πάει πολύ καλά σην εκλογική μάχη.


Συνεδριάζει η Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Περιφέρειας

Την Τετάρτη 25 Απριλίου 2012 και ώρα 9.30 συνεδριάζει η Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Περιφέρειας Ηπείρου (στο γραφείο του Περιφερειακού Συμβουλίου) με θέματα ημερήσιας διάταξης:
1.Έγκριση πρακτικών προηγουμένων συνεδριάσεων.
2.Έγκριση απόφασης της πενταμελούς επιτροπής Π.Ε. Ιωαννίνων, σχετικά με την τοποθέτηση πωλητών στις υπό ίδρυση λαϊκές αγορές στο Δήμο Ιωαννιτών.
3.Αίτημα της Τ.Κ. Κουτσελιού για την οικονομική ενίσχυση δημότη της.
4.Αίτημα της 8ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων για συμμετοχή σε σεμινάρια πρώτων βοηθειών.

Προσέξτε μην τρακάρετε με κάποιο από τα χιλιάδες ανασφάλιστα Ι.Χ. που κυκλοφορούν στα Γιάννενα

Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είσαστε όσοι κινείστε με Ι.Χ. στην πόλη, αφού θα πρέπει να κάνετε το σταυρό σας για να μην έχετε ντράβαλα με κάποιο από τα χιλιάδες ανασφάλιστα Ι.Χ. που κυκλοφορούν καθημερινά ανάμεσά μας. Όπως μας έλεγε Γιαννιώτης ασφαλιστής, αν κάποιος τρακάρει με κάποιο από τα ανασφάλιστα Ι.Χ. που κυκλοφορούν στους δρόμους, τη ζημιά την πληρώνει ο ιδιοκτήτης του ασφαλισμένου Ι.Χ. και μετά θα πρέπει να στραφεί δικαστικά εναντίον αυτού που προκάλεσε το ατύχημα, μπας και τα πάρει πίσω. Με άλλα λόγια, πιάσ' τ' αυγό και... κούρεψτο!

Παρουσίαση υποψηφίων βουλευτών της ΔΗΜ.ΑΡ. στο Νομό Ιωαννίνων

Την παρουσίαση των υποψηφίων βουλευτών στο Νομό Ιωαννίνων πραγματοποίησε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου η Δημοκρατική Αριστερά. Ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής της ΔΗΜ.ΑΡ. Τάσος Βασιλείου περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα αλλά και η Ήπειρος, καθώς, όπως είπε, τα προβλήματα μέρα με την μέρα γιγαντώνονται.Οι υποψήφιοι βουλευτές της ΔΗΜ.ΑΡ. στο Νομό Ιωαννίνων είναι:
-Αλέκος Σόφης δικηγόρος και πρώην Δήμαρχος
-Γκόγκος Θοδωρής ηθοποιός-σκηνοθέτης
-Ζάψας Γιώργος γραμματέας της Περιφερειακής Επιτροπής του κόμματος
-Σιάκαρης Ντίνος πρώην δημοτικός σύμβουλος
-Σκοπούλης Γιάννης, δημοτικός σύμβουλος
-Αγγελική Σπυροπούλου-Παππά, οδοντίατρος
-Χρύσα Ματίκα-Χριστογιάννη, συνταξιούχος εκπαιδευτικός
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου έγινε γνωστό ότι ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. Φώτης Κουβέλης
θα επισκεφθεί τα Ιωάννινα τη Δευτέρα 30 Απριλίου, όπου θα πραγματοποιηθεί και η κεντρική προεκλογική εκδήλωση της ΔΗΜΑΡ.

Επισκέψεις του υποψήφιου Βουλευτή Θεσπρωτίας Κώστα Μπέση

Στα ορεινά χωριά της επαρχίας Σουλίου βρέθηκε ο υποψήφιος Βουλευτής Θεσπρωτίας Κώστας Μπέσης.Από νωρίς το πρωί ξεκίνησε την περιοδία του και επισκέφθηκε το Ελευθεροχώρι, το Τσαγγάρι, τους Κουκλιούς, τον Αυλότοπο, την Φροσύνη, την Σαμονίβα, την Αγία Κυριακή (Πόποβο), το Σαλονίκι (τόπο καταγωγής του) και το ηρωικό Σούλι!Συναντήθηκε με κατοίκους των χωριών και συνομίλησε μαζί τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.Το απόγευμα παραβρέθηκε στην λιτανεία της εικόνας του Αγίου Γεωργίου στη Νέα Σελεύκεια Ηγουμενίτσας.Παρακολούθησε την λειτουργία της εκκλησίας και συνόδεψε την εικόνα στην περιφορά της από το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου, στους δρόμους του χωριού.Το βράδυ έμεινε και δείπνησε σε ταβέρνα της Νέας Σελεύκειας.

Ο "Τσέλιγκας" με τον Β.Χήτο των "Ανεξάρτητων Ελλήνων"

Ο Ραχωβίτσας ξαναφόρεσε τη στολή του Υπαρχηγού; Όχι, αν και αυτό του έταξε πρώην υπουργός της Ν.Δ για να αποσύρει η σύζυγός του Σάσα, την κάθοδό της στο ψηφοδέλτιο του Πάνου Καμμένου στην Καρδίτσα. Η φωτογραφία με τον δημοσιογράφο Βασίλη Χήτο (υποψήφιο Βουλευτή με τους Ανεξάρτητους Έλληνες στα Γιάννενα) είναι από την επίσκεψη του ΓΑΠ στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Τότε που ο Γιωργάκης, υπόσχονταν στον "Τσέλιγκα" τη θέση του Αρχηγού.Μαθαίνουμε πάντως πως Γιάννης Ραχωβίτσας, απάντησε στον απογοητευμένο υπουργό της Ν.Δ πως "φοράει παντελόνια και δεν παίρνει πίσω το λόγο του"!

fimotro

Κλίμα αισιοδοξίας και νίκης μεταφέρει ο Β.Ιωάννου

Κλίμα αισιοδοξίας και νίκης μεταφέρει o Βασίλης Ιωάννου από τις επισκέψεις του στα δημοτικά διαμερίσματα όλου νομού Πρέβεζας, όπου συνεχίζεται η προεκλογική εκστρατεία του πρώην νομάρχη. Η ανταπόκριση των πολιτών τόσο στις συγκεντρώσεις, όσο και στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις είναι ιδιαίτερα θετική, γεγονός που γεννά αισιοδοξία για τη νίκη του ΠΑ.ΣΟ.Κ στο νομό. Ο Β. Ιωάννου στις τοποθετήσεις του συνεχίζει να τονίζει τη σημασία των επερχόμενων εκλογών και καλεί τους πολίτες να πάρουν μέρος σε αυτές με γνώμονα το εθνικό συμφέρον.Το τελευταίο διήμερο ο κ Ιωάννου επισκέφτηκε τον Αγ. Γεώργιο, την Κλεισούρα, τη Λυγιά, το Μιχαλίτσι, την Καμαρίνα, τον Αρχάγγελο, τη Ν. Σινώπη και τη Ν. Σαμψούντα. Επισκέφτηκε επίσης καταστήματα και επιχειρήσεις στην Πάργα, ενώ συμμετείχε στην κοινή ομιλία των υποψήφιων βουλευτών του ΠΑ.ΣΟ.Κ, στη Φιλιππιάδα.Ειδικότερα στην κεντρική ομιλία της Φιλιππιάδας ο κ. Ιωάννου τόνισε: « Ο κόσμος είναι δυσαρεστημένος και οργισμένος, θέλει να τιμωρήσει, θέλει να εκφραστεί και να επιπλήξει. Όμως η απόσταση που χωρίζει την τιμωρία από την αυτοτιμωρία είναι μικρή και δεν πρέπει να γίνει το μεγάλο λάθος. Ένα λάθος που θα οδηγήσει αναμφισβήτητα στην ΑΚΥΒΕΡΝΗΣΙΑ και το χάος. Η χώρα χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση, θέλει ισχυρή πολιτική διεύθυνση που θα μας κατευθύνει μετά από θυσίες δύο χρόνων, που δεν πρέπει να πάνε χαμένες, στην έξοδο από την κρίση.»

Η Π.Ε. Άρτας στο Facebook-twitter

Για την καλύτερη ενημέρωση τόσο των πολιτών όσο και των Μ.Μ.Ε., η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας έχει δημιουργήσει λογαριασμούς σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μέσω των οποίων μπορεί το κοινό να έχει άμεση πληροφόρηση για τις δράσεις και το έργο της. Στο δελτίο τύπου της Π.Ε. Άρτας αναφέρεται: "Συνδεθείτε με τη σελίδα της Π.Ε. Άρτας στο Facebook στη διεύθυνση: www.facebook.com/201264606643954. Ακολουθείστε την Π.Ε. Άρτας στο Twitter στη διεύθυνση: https://twitter.com/peartas. Υπενθυμίζουμε, ότι η ιστοσελίδα της Π.Ε. Άρτας – www.peartas.gov.gr – ενημερώνεται καθημερινά και ενόψει των Βουλευτικών Εκλογών, θα αναρτούνται όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για την ενημέρωση των εκλογέων".

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Μετέφερε δυο λαθρομετανάστες

Συνελήφθη, χθες το βράδυ στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ένας 48χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, κατηγορούμενος για μεταφορά δύο (2) μη νομίμων μεταναστών με σκοπό την έξοδό τους από τη χώρα.Συγκεκριμένα, μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 48χρονος, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε δύο (2) υπηκόους Αφγανιστάν, ηλικίας 18 και 46 ετών, από την Αθήνα με τελικό προορισμό την Ιταλία μέσω του λιμένα της Ηγουμενίτσας.Οι λαθρομετανάστες κατά τον έλεγχο κατείχαν και επέδειξαν κλεμμένες ταυτότητες Βουλγαρίας.Το προαναφερόμενο όχημα, τα κλεμμένα ταξιδιωτικά έγγραφα και τρία (3) ακτοπλοϊκά εισιτήρια κατασχέθηκαν από το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

ΠΡΕΒΕΖΑ:Λειτουργία Τοπικού Συμβουλίου Πρόληψης της Παραβατικότητας

Στην σύσταση και λειτουργία του Τοπικού Συμβουλίου Πρόληψης της Παραβατικότητας προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας. Το Συμβούλιο αποτελείται από επτά μέλη, εκπροσώπους φορέων και υπηρεσιών που εδρεύουν στην περιοχή και έχουν ειδικές γνώσεις για το θέμα.Στο Συμβούλιο μετέχουν εκπρόσωποι της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, της Δευτεροβάθμιας, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πρέβεζας, του Κέντρου Ψυχικής Υγείας, του Ιατρικού Συλλόγου, του Δικαστηρίου Ανηλίκων και του Τμήματος Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου.Έργο του συμβουλίου θα είναι η κατάρτιση προγράμματος πρόληψης της εγκληματικότητας στην Δημοτική περιφέρεια, η διατύπωση γνώμης επί σχετικών ερωτημάτων του Δημάρχου ή τοπικών κοινωνικών και επιστημονικών φορέων, η συνεργασία με αντίστοιχα συμβούλια άλλων όμορων Δήμων, η διοργάνωση ημερίδων, σεμιναρίων και άλλων συναφών εκδηλώσεων για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης, η συνεχής μέσω των τοπικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, επικοινωνίας των κατοίκων καθώς και η εκδήλωση κάθε άλλης σχετικής δραστηριότητας.Το συντονισμό και την παροχή επιστημονικών κατευθύνσεων και οδηγιών θα έχει το κεντρικό συμβούλιο πρόληψης της παραβατικότητας (ΚΕ.Σ.Π.ΠΑ) του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

Επισκέψεις της Ελένης Πάντου στα χωριά της Θεσπρωτίας

H υποψήφια βουλευτής Θεσπρωτίας της Ν.Δ. Ελένη Πάντου επισκέφτηκε τη Δευτέρα 23 Απριλίου το πρωί τα χωριά Αγ. Γεώργιο, Μαυρούδι, Αργυρότοπο και Σύβοτα, όπου έγιναν θρησκευτικές εκδηλώσεις προς τιμή του αγίου Γεωργίου. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας βρέθηκε στα αγροτικοκτηνοτροφικά χωριά της Κορύτιανης, της Νεράϊδας, του Νεοχωρίου, της Γκρίκας και της Ψάκκας. Συζήτησε μέσα σε ζεστό κλίμα με τους κατοίκους, στους οποίους τόνισε ότι η αξιοσημείωτη μείωση του όγκου και της αξίας της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής έχει πλήξει καίρια την τοπική οικονομία. Παράλληλα, σημείωσε, η αλματώδης αύξηση των τιμών βασικών αγροτικών εφοδίων (λιπάσματα, ζωοτροφές,φυτοφάρμακα),αποτελεί μία ακόμη σημαντική αιτία για τη μείωση της αγροτικής παραγωγής. Οι παραγωγοί αδυνατούν πλέον να αντεπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις, καθώς το κόστος καλλιέργειας και παραγωγής έχει αυξηθεί δραματικά. Οι τιμές λιανικής αναλογικά δεν ακολουθούν την αύξηση του κόστους και, το κυριότερο, οι αυξήσεις δεν φτάνουν στους παραγωγούς.

Άδικη η εξαίρεση των Συνεταιριστικών Τραπεζών

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Κοινωνικής Συμφωνίας Χάρης Καστανίδης στις συναντήσεις που είχε την Παρασκευή στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων, τη Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου και το Δημαρχείο Ιωαννίνων, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Ιωαννίνων Αλέκο Φαρμάκη, τόνισε ότι είναι προκλητικά άδικη η απόφαση της κυβέρνησης να εξαιρέσει από την ένταξη στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ύψους 40-50 δισ., τις Συνεταιριστικές Τράπεζες και να εντάξει μόνο τις 4-5 μεγάλες ιδιωτικές Τράπεζες, οδηγώντας έτσι το τραπεζικό συνεταιριστικό κίνημα και τις χιλιάδες των μικρομετόχων του σε μαρασμό και τους επιχειρηματίες της περιφέρειες σε απόγνωση και κλείσιμο των επιχειρήσεών τους.Επιβάλλεται τώρα και το «κούρεμα» των χορηγηθέντων δανείων στις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά από τις τράπεζες, τόνισε.Για την κρίση, επισήμανε ότι έχουν από καιρό προταθεί Εθνικά Ισοδύναμα, στα πλαίσια του «Εθνικού Σχεδίου Οικονομικής Ανασυγκρότησης», που οδηγούν τη χώρα στην έξοδο από την κρίση, όπως: Κατάργηση των φορολογικών απαλλαγών που δόθηκαν στις μεγάλες ιδιωτικές Τράπεζες με τον τελευταίο νόμο που κύρωσε το μνημόνιο και ανέρχονται στα 2,5 έως 4 δις ευρώ, αποτελεσματική αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής της εισφοροδιαφυγής, του παραεμπορίου και του λαθρεμπορίου και περιστολή της δημόσιας σπατάλης, για να εξοικονομηθούν πόροι που θα διοχετευθούν σε δημόσιες επενδύσεις και σε προγράμματα κοινωνικής πολιτικής, καθώς και στήριξη της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών με την καταπολέμηση των καρτέλ και τον έλεγχο των ενδο-ομιλικών συναλλαγών.

ΠΡΩΙΝΑ ΝΕΑ

Πνίγηκε ηλικιωμένος στην Πρέβεζα

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, χθες το πρωί, από τη θαλάσσια περιοχή του λιμένα Πρεβέζης, ένας 79χρονος άνδρας.Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Πρέβεζας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του ενώ η σορός του πρόκειται να μεταφερθεί στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Πρέβεζας.

Καθαρίζουμε την Άρτα σε μια μέρα!

Ο Δήμος Αρταίων σε συνεργασία με τους Εθελοντές Ποδηλάτες Άρτας στα πλαίσια της ευαισθητοποίησης τους σε οικολογικά θέματα συμμετέχουν στην εθελοντική πανελλήνια καμπάνια « Let’s do it Greece ». Την Κυριακή 29 Απριλίου οι Εθελοντές παίρνουν την Ελλάδα στα χέρια τους και αποφασίζουν να καθαρίσουν μέσα σε μία μόνο ημέρα ολόκληρη την χώρα από κάθε λογής σκουπίδια.Η καμπάνια ξεκίνησε για 1η φορά το 2008 στην Εσθονία με την ονομασία "Let's do it" και είχε σαν στόχο να καθαριστεί από εθελοντές μέσα σε μία μόνο μέρα ολόκληρη η χώρα από κάθε λογής σκουπίδια. Τελικά στις 3 Μαΐου του 2008, 50.000 εθελοντές καθάρισαν 10.000 τόνους σκουπιδιών από δασικές εκτάσεις. Από τότε το "Let's do it" έχει εξαπλωθεί παγκοσμίως και πλέον μία φορά κάθε χρόνο πολίτες από όλο τον κόσμο καθαρίζουν τις πόλεις τους περνώντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας και αλτρουισμού για το περιβάλλον αλλά και την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.Το ραντεβού στην Άρτα είναι για την Κυριακή 29 Απριλίου και ώρα 10:00 στα τεχνικά Λύκεια.

Από τα Γιάννενα παρουσίασαν οι Οικολόγοι Πράσινοι τις προτάσεις τους για την πραγματική οικονομία

Ριζική αλλαγή κατευθύνσεων στην οικονομία, για να μπορέσει να υπάρξει διέξοδος, ζητούν οι Οικολόγοι Πράσινοι.Σε σημερινή συνέντευξη τύπου στα Γιάννενα ο Γιάννης Παρασκευόπουλος, υποψήφιος Επικρατείας και συν-επικεφαλής της εκστρατείας μαζί με την Ιωάννα Κοντούλη, παρουσίασε την πρόταση των Οικολόγων Πράσινων για την πραγματική οικονομία και την Πράσινη Στροφή. Για την παρουσίαση, η πρωτεύουσα της Ηπείρου επιλέχθηκε συμβολικά, ως απτό δείγμα της οικονομικής περιθωριοποίησης που επιφύλασσε το παλιό οικονομικό μοντέλο για τις ορεινές και ημιορεινές περιοχές που αποτελούν τα 2/3 της χώρας: παρά το μεγάλο φυσικό της πλούτο, η Ήπειρος αποτελούσε σταθερά τη φτωχότερη περιφέρεια της Ευρώπης των 15.Η πρόταση των Οικολόγων Πράσινων θέτει ως προτεραιότητες την αναζωογόνηση της υπαίθρου σε πολυλειτουργική βάση, την απεξάρτηση από το πετρέλαιο και το λιγνίτη, την αναβάθμιση των συλλογικών αγαθών, την ενεργοποίηση των πολιτών σε πρωτοβουλίες κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας, την παραγωγική στροφή στην πράσινη καινοτομία, τα πολιτιστικά αγαθά και τη στήριξη των νέων που επιθυμούν να ξεκινήσουν δική τους δουλειά. Συνοδεύεται επίσης από προτάσεις για χρηματοδοτικά εργαλεία και για ευνοϊκό θεσμικό περιβάλλον.Στη συνέντευξη Τύπου, οι Οικολόγοι Πράσινοι τόνισαν ότι οι έρευνες για πετρέλαιο δεν αποτελούν λύση και δεν πρέπει να δημιουργούν ψευδαισθήσεις ευημερίας. Σημείωσαν επίσης ότι δε χρειαζόμαστε Ειδικές Οικονομικές Ζώνες, αλλά ολοκληρωμένες πολιτικές για την οικονομία και την καλύτερη λειτουργία των επιχειρήσεων, καθώς και θεσμικά εργαλεία όπως Δασολόγιο και βιώσιμο Χωροταξικό Σχεδιασμό. Περιφέρειες όπως η Ήπειρος μπορούν να έχουν κεντρικό ρόλο σε μια άλλη, βιώσιμη πορεία της οικονομίας.ΛΟΓ«Για τους Οικολόγους Πράσινους, η κρίση στην οικονομία δεν είναι παρά η κορυφή του παγόβουνου», τόνισε ο Γιάννης Παρασκευόπουλος. «Οι ίδιες κοντόφθαλμες οπτικές που επί χρόνια κατέστρεφαν το περιβάλλον, κατέστρεψαν τελικά και την οικονομία. Στην πραγματική οικονομία, η λογική «να συνεχίσουμε όπως μέχρι τώρα» έχει πλήρως χρεοκοπήσει. Οι λύσεις που μας προτείνουν, για Ειδικές Οικονομικές Ζώνες περιβαλλοντικών και εργασιακών εκπτώσεων, για στροφή στις εξορύξεις όπως το πετρέλαιο, για νέο κύμα οικοπεδοποιήσεων και τσιμέντου σε ευαίσθητες περιοχές, δεν παραπέμπουν στην Ευρώπη του 21ου αιώνα αλλά στη Λατινική Αμερική της δεκαετίας του 1970, όταν κυριαρχούσαν εκεί οι πολιτικές του Δ.Ν.Τ. Στην ευρύτερη γειτονιά μας, η Αλβανία και η Ρουμανία βγάζουν πετρέλαιο από τη δεκαετία του 1930: αυτές προτείνουν ως πρότυπο για τη χώρα μας; Σε καιρούς λιτότητας, η υποβάθμιση του περιβάλλοντος και των συλλογικών αγαθών μας κάνει δυό φορές φτωχούς. Διέξοδος λοιπόν από την ανεργία υπάρχει μόνο με ταυτόχρονες απαντήσεις για οικονομία-κοινωνία-περιβάλλον. Ένας τέτοιος δρόμος, απαιτεί να στηριχθούμε πρώτα στις δικές μας δυνάμεις, ως κοινωνία. Απέναντι λοιπόν στα διλήμματα, καταθέτουμε συγκεκριμένες προτάσεις διεξόδου και ζητάμε από τους πολίτες να σκεφτούν καθαρά: Μια ισχυρή πράσινη παρουσία στην επόμενη Βουλή, δε θα προωθεί μόνο τα απαραίτητα ΟΧΙ, αλλά θα είναι και καταλύτης διαλόγου και λύσεων».

Επίσκεψη Γ.Καρατζαφέρη στα Γιάννενα

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γιώργος Καρατζαφέρης θα επισκεφθεί το Σάββατο 28 Απριλίου 2012 τα Ιωάννινα, όπου θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στις 18:00 στο Ξενοδοχείο GRAND SERAI. Θα ακολουθήσει ομιλία του στις 19:00,προς τα μέλη και φίλους του κόμματος.