Δευτέρα, 23 Απριλίου 2012

Επισκέψεις Δημήτρη Φ'ίλη σε εμπορικές επιχειρήσεις

Ο κ. Δημήτρης Φίλης, υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Ν. Ιωαννίνων, επισκέφτηκε σήμερα στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας εμπορικές επιχειρήσεις. Συζήτησε με τους επιχειρηματίες και τους υπαλλήλους θέματα ανάπτυξης των επιχειρήσεων.Αμέσως μετά το πέρας της επίσκεψης έκανε την ακόλουθη δήλωση:«Η οικονομική ανάπτυξη δεν διατάσσεται. Απαιτεί συγκεκριμένες παρεμβάσεις που προϋποθέτουν να πέσει χρήμα στην αγορά.Υπάρχουν τρία κανάλια που μπορούν να φέρουν χρήμα στην αγορά.Το πρώτο κανάλι είναι το τραπεζικό σύστημα.Οι τράπεζες μετά την ανακεφαλαιοποίηση πρέπει να προχωρήσουν αμέσως στη μείωση των επιτοκίων χορηγήσεων προς τις επιχειρήσεις.Στην αγορά θα αποδοθεί το ποσό των εντόκων γραμματίων που δανειζόταν από τις τράπεζες το Ελληνικό δημόσιο, περίπου 10 δις ευρώ.Το δεύτερο κανάλι είναι το ταμείο στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεωνΥπάγονται σ’ αυτό όλες οι επιχειρήσεις παλιές και καινούριες και ο σκοπός του πλέον είναι η διευκόλυνση των επιχειρήσεων να καλύπτουν τις ανάγκες του κεφαλαίου κινήσεως.Το τρίτο κανάλι είναι το κράτος.Το κράτος να εξοφλήσει αμέσως τις οφειλές του προς την αγορά αξίας 6 δις ευρώ περίπου. Η επιστροφή του ΦΠΑ στους εξαγωγείς και στους επενδυτές να γίνεται αυτόματα.Η πρωτιά του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 6ης Μάη είναι ο καταλύτης και ο εγγυητής για μετεκλογικές εξελίξεις που θα βγάλουν την χώρα από την κρίση».


36χρονος Ιερόσυλος άρπαξε εικόνα από εκκλησία στην Άρτα‎!

Την παραμονή της γιορτής του Αγίου Γεωργίου διάλεξε για να αρπάξει την εικόνα του από την ομώνυμη εκκλησία στο κέντρο της Άρτας ένας 36χρονος Έλληνας ιερόσυλος! Ο δράστης συνελήφθη, αλλά το κίνητρο της πράξης του δεν έχει διευκρινιστεί.Ο επίτροπος της εκκλησίας πρόλαβε να δει τον 36χρονο να απομακρύνεται από το ναό έχοντας στα χέρια του την διαστάσεων 16 x 22 εκατοστών εικόνα του Αγίου Γεωργίου και ειδοποίησε την Αστυνομία. Ο ιερόσυλος συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφαλείας και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας, ενώ η εικόνα επιστράφηκε στην εκκλησία.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΣΣΗΣ:Υπογράφουμε συμβόλαιο τιμής και αλήθειας με τους πολίτες

«Το ΠΑΣΟΚ υπογράφει συμβόλαιο τιμής και αλήθειας με τους πολίτες. Το θέμα δεν είναι να δηλώνεις μνημονιακός ή αντιμνημονιακός, αλλά να μπορείς να πεις πως από το Μνημόνιο μπορεί η χώρα να περάσει σε ένα ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης και ανόρθωσης. Αυτό το σχέδιο περιέγραψε σαφώς ο Βαγγέλης Βενιζέλος από τα Γιάννενα, δίνοντας ουσία στη δέσμευση του ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να διασφαλίσει την απαγκίστρωση της χώρας από το Μνημόνιο».Τη δήλωση αυτή έκανε ο υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων Μιχάλης Κασσής, με αφορμή την επίσκεψη και ομιλία του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλου στα Γιάννενα το απόγευμα της Κυριακής, καλώντας τους Γιαννιώτες να στηρίξουν την προσπάθεια για ξεπέρασμα της κρίσης, με πειστικό και αποτελεσματικό τρόπο.«Ο στόχος της Αυτοδύναμης Ελλάδας είναι εφικτός και μαζί μπορούμε να τον κατακτήσουμε...», πρόσθεσε ο κ. Κασσής.

Συναντήσεις Βασίλη Τσιαλιαμάνη σε Παρακάλαμο, Καλπάκι και Ασφάκα

Προτάσεις για τη αναζωογόνηση της υπαίθρου και την δημιουργία προοπτικής για την αγροτική αναγέννηση κατέθεσε ο υποψήφιος Βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Τσιαλιαμάνης στις επαφές που είχε με κατοίκους του Παρακαλάμου, του Καλπακίου και της Ασφάκας στο πλαίσιο της προεκλογικής του περιοδείας. Η ανεργία και η συρρίκνωση της απασχόλησης σε συνδυασμό με την λαθρομετανάστευση και την αύξηση της εγκληματικότητας αποτελούν τα σημαντικότερα προβλήματα της υπαίθρου και των συγκεκριμένων περιοχών, όπως διαπιστώθηκε στην συζήτηση που είχε με τους κατοίκους. “Η πορεία ανάκαμψης μπορεί να έρθει μόνο μέσα από αναπτυξιακές παρεμβάσεις με στόχο την ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής”, σημείωσε ο κ. Τσιαλιαμάνης, σημειώνοντας πως για παράδειγμα στον κάμπο της Λαψίστας καλλιεργείται μόλις το 1/3 των εκτάσεων. Οι προτάσεις που κατέθεσε ο υποψήφιος Βουλευτής επικεντρώνονται στην δημιουργία τράπεζας γης με ευθύνη του ΤΟΕΒ Λαψίστας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των κατακερματισμένων εκτάσεων που δεν έλυσε ο αναδασμός που έγινε στο παρελθόν στην βελτίωση των υποδομών άρδευσης, ύδρευσης και αποχέτευσης, για την διευκόλυνση της παραγωγής αλλά και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και την προστασία του περιβάλλοντος στην επιμόρφωση των υφιστάμενων και νέων αγροτών από εξειδικευμένους επιστήμονες για νέες μεθόδους καλλιέργειας και αποδοτικά είδη καλλιεργειών, και τέλος στην δημιουργία Ειδικής Οικονομικής Ζώνης με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων στην παραμεθόριο, με όρους και προϋποθέσεις που δεν θα στρέφεται ενάντια στα συμφέροντα των ντόπιων επιχειρήσεων. Απαραίτητη επίσης κρίνεται η αύξηση της αστυνόμευσης της περιοχής για την αντιμετώπιση της ολοένα και αυξανόμενης εγκληματικότητας που στρέφεται κατά της ζωής και περιουσίας των κατοίκων.

Επισκέψεις βουλευτών του ΚΚΕ στα Γιάννενα

O Νίκος Έξαρχος θα περιοδεύσει σε γιαπιά και στην πιάτσα των Οικοδόμων της Ελεούσας ενώ στις 2.30 το μεσημέρι θα επισκεφθεί τις σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ.Η Φωτεινή Τσώλου και ο Λάμπρος Ευαγγέλου θα περιοδεύσουν σε εργοστάσια της περιοχής, ενώ στις 6 το απόγευμα ο Λάμπρος Ευαγγέλου θα περιοδεύσει σε Πέραμα-Κρύα-Κρανούλα και η Φωτεινή Τσώλου στις 6:30 το απόγευμα θα μιλήσει με τους εργάτες του εργοστασίου “Καριπίδης”.Ο Δημήτρης Τασούλας στις 11:00 το πρωί θα βρίσκεται στο Δημαρχείο Παρακαλάμου ενώ το απόγευμα θα περιοδεύσει στην αγορά της πόλης των Ιωαννίνων.Ο Γιώργος Πρέντζας από τις 10:00 το πρωί θα βρίσκεται στα ΤΕΙ Ηπείρου και στις 12:30 θα μιλήσει με σπουδαστές, καθηγητές και εργαζόμενους στην αίθουσα Α της Νοσηλευτικής Σχολής.Η Όλυ Τσουμάνη στις 1 το μεσημέρι θα περιοδεύσει σε Jumbo & IKEA και στις 6:00 το απόγευμα στους Αμπελόκηπους.Η Γεωργία Γεωργιάδου θα περιοδεύσει στις 6:30 το απόγευμα στα Καρδαμίτσια.

100 θέσεις εργασίας (ΚΟΧ) προκηρύχθηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας

H Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης (Ε.Ψ.Ε.Π.), ως Δικαιούχος φορέας στο πλαίσιο της Πράξης «Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων Kοινωφελούς Xαρακτήρα, στην Περιφέρεια ΗΠΕΙΡΟΥ» του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (5μηνης διάρκειας), συνολικά εκατό (100) ατόμων για την υλοποίηση του προγράμματος ΚΟινωφελούς Χαρακτήρα (ΚΟΧ) στην Περιφέρεια Ηπείρου, Περιφερειακή Ενότητα Άρτας, στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) για την προγραμματική περίοδο 2007-2013 με Συμπράττοντα Φορέα την Περιφέρεια Ηπείρου – Περιφερειακή Ενότητα Άρτας.Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΚΟΧ.1 και να την υποβάλουν, μόνο ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία του Δικαιούχου στην ακόλουθη διεύθυνση: ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ (Ε.Ψ.Ε.Π.) (για την Π.Ε. ΑΡΤΑΣ), ΚΑΛΟΥΔΗ 8β, 45221, ΙΩΑΝΝΙΝΑ, απευθύνοντάς την υπόψη της κας Κωντσαντινίδη Αθηνάς (τηλ. επικοινωνίας: 2651039820). Το εμπρόθεσμο της αίτησης κρίνεται με βάση την ημερομηνία που φέρει ο φάκελος αποστολής, ο οποίος μετά την αποσφράγισή του επισυνάπτεται στην αίτηση του υποψηφίου.Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι δέκα (10) ημέρες (υπολογιζόμενες ημερολογιακά) και αρχίζει από την επόμενη ημέρα της δημοσίευσης της ανακοίνωσης σε τοπικές εφημερίδες ή της ανάρτησής της στα γραφεία του Δικαιούχου, εφόσον η ανάρτηση θα είναι τυχόν μεταγενέστερη της δημοσίευσης στον τύπο.Οι υποψήφιοι μπορούν να αναζητήσουν τα έντυπα των αιτήσεων καθώς και τις «Οδηγίες συμπλήρωσης αίτησης συμμετοχής σε πρόγραμμα ΚΟινωφελούς Χαρακτήρα (ΚΟΧ)»: α) στα γραφεία του Δικαιούχου στην ανωτέρω διεύθυνση β) στην ιστοσελίδα του Δικαιούχου (www.epsep.gr) γ) στην ιστοσελίδα του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» (www.epanad.gov.gr) και δ) στην ιστοσελίδα του Α.Σ.Ε.Π. (www.asep.gr) ακολουθώντας από την κεντρική σελίδα τη διαδρομή: Έντυπα αιτήσεων > Διαγωνισμός Φορέων > Κοινωφελής Εργασία (ΚΟΧ).Αναλυτικές οδηγίες για τον τρόπο συμπλήρωσης των αιτήσεων συμμετοχής καθώς και επιπλέον διευκρινίσεις για απαιτούμενα προσόντα, βαθμολογούμενα κριτήρια και δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν οι υποψήφιοι παρέχονται στις «Οδηγίες συμπλήρωσης αίτησης συμμετοχής σε πρόγραμμα ΚΟινωφελούς Χαρακτήρα (ΚΟΧ)».

Στα Γιάννενα η 4η Συνάντηση Εργασίας του έργου GREEN MOUNTAIN

Στις 26 και 27/4/2012 θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο του ξενοδοχείου GRAND SERAI, στα Ιωάννινα η 4η Συνάντηση Εργασίας του εγκεκριμένου έργου GREEN MOUNTAIN.To GREEN MOUNTAIN είναι ένα συγχρηματοδοτούμενο έργο ενταγμένο στο Πρόγραμμα «Νοτιανατολική Ευρώπη» (South East Europe) με στόχο την υποστήριξη των τοπικών, περιφερειακών, εθνικών αρχών καθώς και των Εθνικών Πάρκων στην αποτελεσματικότερη προώθηση, διαχείριση και ανάπτυξη των ορεινών περιοχών.Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου Green Mountain έντεκα εταίροι από εννέα χώρες (Ιταλία, Ελλάδα – Περιφέρεια Ηπείρου, Αυστρία, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Σλοβακία και Μαυροβούνιο) θα αναπτύξουν από κοινού ένα Ενιαίο Μοντέλο Βιώσιμης Ανάπτυξης το οποίο θα ενσωματώνει τη συντονισμένη διαχείριση ,την τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας, την ενίσχυση της ταυτότητας και του συγκριτικού πλεονεκτήματος των ορεινών περιοχών των χωρών που συμμετέχουν στο έργο.Η συνάντηση εργασίας θα ξεκινήσει στις 9:15 π.μ με χαιρετισμό του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη. Το έργο συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ.

ΑΡΤΑ:Δήλωση Βασίλη Γέμου

Η συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην Άρτα αποτελεί για μένα εξαιρετική τιμή και τεράστια ευθύνη. Σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο που περνάει η πατρίδα μας δεν θα μπορούσα να αρνηθώ μια τέτοια πρόσκληση, που για μένα είναι ταυτόχρονα και πρόκληση. Ευχαριστώ την ηγεσία και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου. Υπήρξα πάντοτε παρών στους αγώνες της παράταξης μέσα στην οποία ανδρώθηκα και υπηρέτησα. Στόχος μου είναι η ανάδειξη των προβλημάτων του νομού μας και η διεκδίκηση λύσεων γι’ αυτά. Στην μέχρι τώρα πορεία μου στάθηκα πάντα δίπλα σε όλους τους Αρτινούς πολίτες και προσπάθησα να δώσω λύσεις απ’ οποιαδήποτε θέση και αν κλήθηκα να προσφέρω.Στις εκλογές που έρχονται απευθύνομαι σε όλους τους Αρτινούς, ζητώ τη στήριξή τους και δεσμεύομαι ότι στις δύσκολες στιγμές που περνάμε θα φανώ αντάξιος των προσδοκιών τους, έχοντας πάντα την Άρτα στο επίκεντρο.

Δήλωση Άννας Ασημακοπούλου

Φίλες και φίλοι,
Η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά σε μια ιστορική εκλογική αναμέτρηση, την πιο κρίσιμη μετά τη μεταπολίτευση. Οι εκλογές της 6ης Μαΐου είναι μια ευκαιρία να αποφασίσουμε με σοβαρότητα και ευθύνη για το ποιο θέλουμε να είναι το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας.Η οικονομική κατάσταση της χώρας, δεν αφήνει περιθώρια ούτε για μοιρολατρία ούτε για ευχολόγια. Είναι η ώρα των αποφάσεων και πρέπει να είναι και η ώρα των αλλαγών. Κυρίως όμως, είναι η ώρα των υπεύθυνων και σωστών επιλογών.Κάποιοι, επέλεξαν το δρόμο του λαϊκισμού που στην ουσία δεν είναι τίποτε άλλο από ωμή εκμετάλλευση του πόνου, της οργής και της αγανάκτησης που δικαιολογημένα διακατέχει κάθε Έλληνα πολίτη. Πρόκειται για τον ίδιο ακριβώς λαϊκισμό που έφερε τη χώρα στα πρόθυρα της κατάρρευσης και της χρεωκοπίας.Άλλοι πάλι, συνεχίζουν να δίνουν επιταγές χωρίς αντίκρισμα. Τα προβλήματα της χώρας όμως δεν λύνονται με κάποιο μαγικό ραβδί. Δεν χρειαζόμαστε ούτε το ένα ούτε το άλλο.Χρειαζόμαστε επιλογές ευθύνης και προοπτικής. Θέλουμε την Ελλάδα της δουλειάς, της αποτελεσματικότητας και της ελπίδας, όχι της κατάθλιψης και της απελπισίας.Χρειαζόμαστε να παραμείνουμε στο δρόμο της Ευρώπης. Θέλουμε την ανάκαμψη, την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη.Χρειαζόμαστε την πλήρη αποκατάσταση των αδικιών προς τα ασθενέστερα οικονομικά εισοδήματα και την ισχυροποίηση της μεσαίας τάξης. Θέλουμε άμεσες, υπεύθυνες και σοβαρές λύσεις για την καταπολέμηση της ανεργίας.Χρειαζόμαστε περισσότερο από κάθε άλλη φορά ριζικές μεταρρυθμίσεις στο κράτος και το δημόσιο τομέα, όπως και την αναδιάρθρωση και αναβάθμιση των δημοκρατικών θεσμών και του πολιτικού συστήματος.Χρειαζόμαστε μια ισχυρή και αποφασιστική κυβέρνηση, έναν υπεύθυνο και ικανό Πρωθυπουργό και μια ομάδα ικανών και αποτελεσματικών συνεργατών που ξέρει και μπορεί να ανατάξει τη οικονομία και να αλλάξει την πορεία της χώρας. Ειλικρινά και υπεύθυνα.Χρειαζόμαστε συμμετοχή και όχι απάθεια. Χρειαζόμαστε δράση και όχι αντίδραση. Θέλουμε επιλογές ευθύνης και όχι αγανάκτησης ή θυμού.Χρειαζόμαστε τα Γιάννενα της ανάπτυξης και όχι της απομόνωσης, τα Γιάννενα της δουλειάς και όχι της ανεργίας. Θέλουμε τα Γιάννενα της ευημερίας και όχι της ύφεσης, της προοπτικής και όχι της οπισθοδρόμησης. Όχι άλλες χαμένες ευκαιρίες.Χρειαζόμαστε μια νέα αρχή με νέους ανθρώπους. Για τα Γιάννενα και για την πατρίδα μας.Για αυτή τη νέα αρχή, θέτω την επιστημονική μου κατάρτιση ως οικονομολόγος και νομικός, την επαγγελματική μου εμπειρία σε Ευρωπαϊκά θέματα και την πολιτική μου πείρα από την τοπική αυτοδιοίκηση στην κρίση σας και ζητώ τη στήριξή σας. Θέλουμε, μπορούμε και πρέπει να τα καταφέρουμε.

ΑΝΝΑ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ - ΝΟΜΙΚΟΣ


Ημερίδα του ΤΕΙ Ηπείρου στα Γιάννενα

Η Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας ΤΕΙ Ηπείρου διοργανώνει Ημερίδα Ενημέρωσης με θέμα «Σύνδεση του ΤΕΙ Ηπείρου με την αγορά εργασίας» την Πέμπτη 26 Απριλίου 2012 και ώρα 10:30 π.μ. στο Αμφιθέατρο του ΤΕΙ Ηπείρου στα Ιωάννινα. Στην ημερίδα θα μιλήσουν οι κ. Νικόλαος Μαλισιόβας, Καθηγητής του ΤΕΙ Ηπείρου, Επιστημονικός Υπεύθυνος της Δομής Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας, Νικόλαος Αντωνιάδης, Καθηγητής του ΤΕΙ Ηπείρου, Επιστημονικός Υπεύθυνος του Γραφείου Διασύνδεσης, Περικλής Τάγκας, Αν. Καθηγητής του ΤΕΙ Ηπείρου, Επιστημονικός Υπεύθυνος του Γραφείου Πρακτικής Άσκησης, Ιωάννης Σωτηρόπουλος, Αν. Καθηγητής του ΤΕΙ Ηπείρου, Επιστημονικός Υπεύθυνος της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας και Γεράσιμος Παπαηλίας, Οικονομολόγος, Διευθυντής της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ Α.Ε. – Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α.Η ΔΑΣΤΑ στοχεύει στην ανάπτυξη της στρατηγικής του ΤΕΙ Ηπείρου για τη σύνδεσή του με την αγορά εργασίας μέσω της πρακτικής άσκησης, του επαγγελματικού προσανατολισμού και της καλλιέργειας του επιχειρηματικού πνεύματος. Η πράξη «Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας (ΔΑΣΤΑ) ΤΕΙ Ηπείρου» υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο-ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους.

Ομιλία Δ. Τσιρώνη στους ετεροδημότες της Αθήνας


Από το Γραφείο Τύπου του Υποψήφιου Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Άρτας Δημήτρη Τσιρώνη εκδόθηκε δελτίο τύπου το οποίο αναφέρει ότι: Ο Υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Τσιρώνης, θα πραγματοποιήσει Ομιλία στους Ετεροδημότες της Αθήνας τη Δευτέρα 30.4.2012 και ώρα 20.00, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας (Κλεισθένους 15, 7ος Όροφος – Όπισθεν Δημαρχείου Αθήνας).

Στα χωριά του ορεινού όγκου του νομού Άρτας ο Χρήστος Γκόγκας

Τη δυνατότητα να αναπτύξει τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τις προοπτικές που ανοίγονται για τη διακυβέρνηση της χώρας μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου είχε ο υποψήφιος βουλευτής Χρήστος Γκόκας στις περιοδείες του σε πολλά χωριά τα οποία επισκέφτηκε το Σαββατοκύριακο.Ο κ. Γκόκας συνάντησε πολλούς από τους κατοίκους των χωριών αυτών και άκουσε με προσοχή τόσο τις διαμαρτυρίες τους για την οικονομική κρίση και τα μέτρα που έχουν ληφθεί, όσο και τις προτάσεις τους για την πρόοδο του τόπου, τις οποίες δεσμεύτηκε να μελετήσει. Από την πλευρά του τόνισε ότι οι εκλογές είναι η ώρα της αλήθειας για όλους, εφόσον κρίνουν την τύχη της χώρας συνολικά και ατομικά κάθε πολίτη. Κάλεσε τους πολίτες να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία δεδομένου ότι είναι η μοναδική δημοκρατική διαδικασία που έχουμε όλοι οι πολίτες στη διάθεσή μας, προκειμένου να κάνουμε αυτό που απαιτούν οι περιστάσεις: να ξαναγράψουμε τους όρους λειτουργίας της χώρας.Ο κ. Γκόκας διαπίστωσε ότι η Ν. Δ., με τις αλόγιστες υποσχέσεις της επιχειρεί να κρύψει την πολλαπλή της ευθύνη όχι μόνο για την πρόκληση και τη διεύρυνση της κρίσης, αλλά και για την απουσία συναίνεσης αλλά και διάθεσης συνεργασίας ώστε να υπάρξει, μετά τις 6 Μαΐου η δυνατότητα να κυβερνηθεί η χώρα με όρους προοπτικής και ανάπτυξης. Τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία ρεαλιστική, υπεύθυνη εναλλακτική λύση τόσο από την παραδοσιακή και ανανεωτική αριστερή αντιπολίτευση αλλά και από τη μεριά της υπερσυντηρητικής και ακραίας αντιπολίτευσης. Προσέθεσε ότι τόσο ο ίδιος αλλά κυρίως το ΠΑΣΟΚ, δεν πρόκειται να μπει στον πειρασμό να κάνει εμπόριο ψευδαισθήσεων. Λέμε την αλήθεια και μόνη την αλήθεια και αυτά που εξαγγέλλουμε είναι μετρημένα λέξη - λέξη, ευρώ – ευρώ. Εμείς, είπε ο κ. Γκόκας, όπως τόνισε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Βαγγέλης Βενιζέλος, δεσμευόμαστε και εγγυόμαστε.Το επιπλέον ερώτημα που τέθηκε ήταν αυτό που κυριαρχεί στα χείλη όλων των ελλήνων. « Τι μας περιμένει τι επίκειται; Θα έρθει νέο κύμα σαρωτικών περικοπών σε μισθούς και συντάξεις;» Ο κ. Γκόκας παρουσίασε, με την ευκαιρία αυτή στοιχεία από το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ που θα αποτελεί μια ολοκληρωμένη και υπεύθυνη πρόταση. Η πρότασή θα είναι η προσαρμογή που πρέπει να γίνει, να γίνει όχι σε δύο αλλά σε τρία χρόνια, μέχρι το τέλος του 2015. Αυτό θα επιτρέψει να μην είναι οι επιπτώσεις της προσαρμογής τόσο βαριές. Έτσι δεν πρόκειται να θιγούν χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι. Δεν πρόκειται να γίνει καμία οριζόντια και τυφλή περικοπή μισθών και συντάξεων.Στις συνθήκες αυτές, υποστήριξε ο κ. Γκόκας, το ζήτημα είναι να μπορέσει η πολιτεία να προσφέρει στον πολίτη σταθερότητα και ασφάλεια, συνοχή και αλληλεγγύη. Γι’ αυτό αποκτά ιδιαίτερο νόημα η πρόταση που διατύπωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και που εντάσσεται στο πρόγραμμα του κινήματος. Κανείς δεν πρέπει να νιώθει ότι είναι μοναχικό και εγκαταλελειμμένο θύμα της κρίσης και το λιγότερο που οφείλει η πολιτεία να προσφέρει ως κάλυψη σε αυτές τις κοινωνικές ομάδες, είναι αν μη τι άλλο η πλήρης κάλυψη από πλευράς υπηρεσιών υγείας ώστε κανείς να μην πέσει στα κενά ενός συστήματος, που βεβαίως έχει τη δική του γραφειοκρατία και τη δική του αδράνεια, όπως συμβαίνει πάντα. Επιπλέον αποτελεί δέσμευση ρεαλιστική το εγγυημένο επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωσης γι' αυτούς που έχουν πραγματικά ανάγκη και η πλήρης υγειονομική κάλυψη όλων όσων μπορούν να χαρακτηριστούν θύματα της κρίσης και το νέο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», το διευρυμένο πρόγραμμα που ξεπερνά κατά πολύ τα όρια του παλιού προγράμματος και για το οποίο υπάρχει διασφαλισμένη χρηματοδότηση.Τέλος, ο κ. Γκόκας αναφέρθηκε στο θέμα της μετεκλογικής προοπτικής της χώρας και του τόπου. Τόνισε ότι πρόταση του ΠΑΣΟΚ είναι εθνική συμμαχία των δυνάμεων της υπευθυνότητας, της αλληλεγγύης και των προοδευτικών μεταρρυθμίσεων. Είναι σαφές, είπε, ότι ο τόπος δεν αντέχει αβεβαιότητα, ασάφεια, αμηχανία, ανασφάλεια. Θέλει σταθερότητα, καθαρή γραμμή, καθαρές κουβέντες, ενότητα και συγκροτημένη λύση. Η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ είναι ακριβώς μια τέτοια εντολή για ανανέωση της πολιτικής, με όρους ενότητας, ανάπτυξης και προοπτικής.

Δημήτρης Κατσιπανέλης : Μετά τη ζεύξη του Ακτίου και την κατασκευή του νέου Αεροδρομίου δεν υπήρξε κανένα άλλο έργο στρατηγικής υποδομής στην περιοχή μας

Σε γρήγορους ρυθμούς κινήθηκε και το διήμερο που μας πέρασε το πρόγραμμα του Υποψήφιου Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Πρέβεζας Δημήτρη Κατσιπανέλη, ο οποίος επισκέφτηκε δημοτικά διαμερίσματα του Νομού, είχε στο Πολιτικό του Γραφείο προγραμματισμένες επαφές και συναντήσεις, την Κυριακή βρέθηκε στον Άγιο Θωμά, στο Νιοχώρι και στο Μύτικα και το απόγευμα έδωσε το παρόν στην Κεντρική προεκλογική ομιλία του Βαγγέλη Βενιζέλου στα Γιάννενα, που απήθυνε κάλεσμα για συστράτευση δυνάμεων στη μεγαλύτερη πρόκληση της χώρας.Το απόγευμα του Σαββάτου συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Πρέβεζας Κοσμά Κορωναίο, Περιφερειακούς και Δημοτικούς Συμβούλους έδωσε την πρώτη πολιτική του ομιλία στη Φιλιππιάδα και μεταξύ άλλων ανέφερε:«Αυτές οι εκλογές ΚΡΙΝΟΥΝ την επιβίωση του έθνους, της χώρας, όλων μας. Σε περίπτωση αποτυχίας, που σημαίνει κατάρρευση του μηχανισμού στήριξης, δε θα υπάρχει πολιτικό άλλοθι, δε θα υπάρχει «συγνώμη λάθος … πάμε πάλι από την αρχή».Η συμμετοχή στις εκλογές και η ψήφος μας, δεν είναι εκτόνωση, δεν είναι χαβαλές, δεν είναι τιμωρία. Σήμερα η ψήφος είναι ΣΤΑΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ.Ευθύνης, απέναντι στις ατομικές και συλλογικές μας ανάγκες και προοπτικές. Απέναντι στο μέλλον, τη Νέα Γενιά και τη χώρα. Εάν το αποτέλεσμά τους οδηγήσει σε αδιέξοδα, οι εξελίξεις τότε θα είναι ταχύτατες και ανεξέλεγκτες και με το επιχείρημα πως οι Έλληνες μόνοι τους σφράγισαν τη μοίρα τους και επέλεξαν τον εξοστρακισμό τους από τα θεσμικά όργανα και το δίχτυ προστασίας.Απαιτούμε την ισχυρή Ελλάδα, που θα βγει από το Μνημόνιο με τους Έλληνες νικητές, οικοδομώντας στέρεες αναπτυξιακές βάσεις, εντός της ευρωπαϊκής οικογένειας και όχι, ως αποδιοπομπαίος τράγος, σε πλήρη απομόνωση και διαλυμένη εθνική υπόσταση», και συνεχίζοντας είπε χαρακτηριστικά:«Αξιώνουμε η χώρα να κερδίσει το στοίχημα της επιβίωσης, με τις σοβαρές, αξιόπιστες και ξεκάθαρες προτάσεις του ΠΑΣΟΚ, υπό την ηγεσία ενός ανθρώπου που δε φυγομάχησε, που έχει αναλάβει τις ευθύνες του και που δεν προσδοκά να γίνει πρωθυπουργός για την καρέκλα, αλλά για δώσει τη μάχη για τη χώρα.Αξιώνουμε την ισόρροπη ανάπτυξη της Πρέβεζας με στήριξη του πρωτογενή τομέα και του τουρισμού αξιοποιώντας όλα τα πλεονεκτήματά μας. Η Πρέβεζα, όπως και όλη η Ελλάδα, οδηγήθηκε στην ύφεση και στην κρίση. Η δεκαετία του 21ου αιώνα είναι ενδεικτική της απουσίας στρατηγικής, σπατάλης πόρων και κακοδιαχείρισης.Μετά τη ζεύξη του Ακτίου και την κατασκευή του νέου Αεροδρομίου δεν υπήρξε κανένα άλλο έργο στρατηγικής υποδομής στο νομό μας.Μετά την ίδρυση των ΤΕΙ, δεν υπήρξε καμία άλλη πολιτική επέκτασης και ενίσχυσής τους.Η βιομηχανική περιοχή, όπως και το λιμάνι της Πρέβεζας βυθίστηκαν στην παρακμή.Μετά την ολοκλήρωση της Εγνατίας ο νομός μας δυστυχώς δεν κατάφερε να φτιάξει ένα κάθετο άξονα. Έτσι, φτάσαμε στο σημείο, να θέλουμε για τη Θεσσαλονίκη δυο ώρες από τα Γιάννενα και για να φτάσουμε στα Γιάννενα από την Πρέβεζα, μιάμιση ώρα.Το οδικό δίκτυο είναι ακόμη σε άσχημη κατάσταση με αποτέλεσμα να χάνονται στο βωμό της ασφάλτου ανθρώπινες ζωές .Η Ιόνια οδός έχει σταματήσει και η Αμβρακία κατασκευάζεται μεν, αλλά με πολύ αργούς ρυθμούς. Το Νοσοκομείο - παρ όλο που κάποιοι πάλεψαν σκληρά γι΄αυτό –πρέπει να το αναγνωρίσουμε - παρέμεινε ένα όνειρο θερινής νυκτός και θύμα κακής συγκυρίας, όταν γειτονικοί νομοί, το ίδιο διάστημα, πέτυχαν σημαντικά έργα για την ανάπτυξή τους.Σήμερα ο Νομός μας δεν έχει Διοικητήριο, τα στρατόπεδα παρέμειναν χώρος εγκατάλειψης, ενώ οι Δήμοι βρίσκονται με τεράστια ελλείμματα. Όσο για τα ταλαιπωρημένα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Νομού μια προεκλογική καραμέλα.Ας θυμηθούμε, όλοι μας, πόσα χρόνια ακούμε για τον Αμβρακικό, την ισόρροπη ανάπτυξη της Πρέβεζας με τη στήριξη του πρωτογενή τομέα και του τουρισμού το Φυσικό Αέριο, το τρένο και άλλα πολλά.Κλείνοντας την ομιλία του δήλωσε:«Αυτή την Ελλάδα και αυτή την Πρέβεζα οφείλουμε να την αλλάξουμε πριν την παραδώσουμε στα παιδιά μας.Σε αυτή την πορεία δεσμεύομαι να τηρήσω ότι θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις και συλλογικά όλοι μαζί να ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ» και κατέληξε :«Θα αγωνιστώ για τις ηθικές αξίες που έχουν ξεφτίσει.Θα αγωνιστώ για την κοινωνική δικαιοσύνη και πιστεύω τα λόγια του Βενιζέλου για αλλαγή και προστασία των μη προνομιούχων ελλήνων.Δυστυχώς, όμως, πολλοί από τους διαχειριστές της εξουσίας και οπωσδήποτε του πλούτου, δεν ανήκουν στον αστερισμό της παρθένου και αυτό είναι βαρύ το έργο που θα αναλάβει ο πρόεδρος».

Δήλωση Περικλή Βασιλάκη

Πολιτική δήλωση του υποψήφιου Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ν. Πρέβεζας,κ. Περικλή Βασιλάκη :Για να αποκατασταθεί η αξιοπιστία του πολιτικού μας συστήματος, απαιτούνται άμεσα πρωτοβουλίες που θα κατοχυρώνουν απόλυτη διαφάνεια.Θεωρώ απαραίτητο και προτείνω να θεσμοθετηθεί η υποχρέωση των υποψήφιων βουλευτών να δημοσιοποιούν στο διαδίκτυο δήλωση περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες).Για όσους μάλιστα, από θέσεις που κατείχαν στο παρελθόν, έχουν χειριστεί δημόσιο χρήμα, η υποχρέωση αυτή πρέπει να ξεκινά από την πρώτη ημέρα που κατείχαν δημόσιο αξίωμα και να φτάνει έως σήμερα.Στην αφετηρία της νέας πορείας του ΠΑΣΟΚ, ο Βαγγέλης Βενιζέλος έχει διακηρύξει την απόφασή του η σχέση μας με την κοινωνία να στηρίζεται στην ειλικρίνεια. Η πρότασή μου συνεισφέρει στην κατεύθυνση αυτή και είμαι βέβαιος ότι θα υιοθετηθεί από όλους.

Ο Ν.Ο. Ιωαννίνων ακλόνητος στην κορυφή της ελληνικής Κωπηλασίας!

Σάρωσαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα τα πληρώματά του. Επέστρεψαν με 24 μετάλλια…
Τα… σκήπτρα του ως βασιλιάς της ελληνικής Κωπηλασίας θα κρατήσει και φέτος ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων. Κι αυτό γιατί κανένα άλλο σωματείο της χώρας μας δεν κατόρθωσε να τα διεκδικήσει με αξιώσεις στα πλαίσια της α΄ Φάσης του 78ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος, που ολοκληρώθηκε χθες στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Μαραθώνα.Τα πληρώματα με τους 60 αθλητές του Ν.Ο.Ι., αφού πέρασαν μαζικά απ’ τους προκριματικούς, επί ένα διήμερο σάρωσαν τις διακρίσεις, κατακτώντας συνολικά 24 μετάλλια, εκ των οποίων 15 χρυσά, πέντε ασημένια και τέσσερα χάλκινα!Η διαφορά του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων στη συγκομιδή μεταλλίων από το δεύτερο και το τρίτο σωματείο είναι τόσο μεγάλη που είναι πια σχεδόν αδύνατο να «γεφυρωθεί» τον ερχόμενο Ιούλιο, στη β΄ Φάση του Πρωταθλήματος, που θα γίνει στα Γιάννινα. Γεγονός που σημαίνει ότι ο Ν.Ο.Ι., ο οποίος αναδείχθηκε Πολυνίκης στο Σχινιά, θα «σφραγίσει» τον τίτλο του τον Ιούλιο και θα κατακτήσει μάλλον με σχετική άνεση για 24η συνεχόμενη χρονιά και τον τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδος!Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι δεύτερος σε μετάλλια στο Σχινιά ήρθε ο Ν.Α.Ο. Σαλαμίνας με τέσσερα χρυσά, ενώ την τρίτη θέση κατέκτησε ο Ν.Ο. Βόλου & Αργοναύτες με 13 μετάλλια, εκ των οποίων τα τρία χρυσά. Στη βαθμολογία ο Ν.Ο.Ι. βρίσκεται στην πρώτη θέση με 194.5 βαθμούς, αφήνοντας δεύτερο το ΝΟΒΑ με 97 βαθμούς, δηλαδή λιγότερους από τους μισούς και τρίτο το Ν.Ο. Θεσσαλονίκης με 79 βαθμούς.

Ο Σωτήρης Στάμος
Την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για τις νέες επιτυχίες του Ν.Ο.Ι. στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας εξέφρασε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου κ. Σωτήρης Στάμος. «Οι προσδοκίες μας επαληθεύτηκαν και θέλω να συγχαρώ και δημόσια τους προπονητές του Ομίλου και τους αθλητές μας για την εξαιρετική εμφάνιση που έκαναν στους αγώνες», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Θύμιος Βλάχος

«Oι νέες επιτυχίες του Ομίλου μας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα δεν ήρθαν εύκολα. Είναι αποτέλεσμα σκληρής συλλογικής προσπάθειας και πολλής δουλειάς. Τα συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους, αθλητές, προπονητές, γονείς και παράγοντες», ανέφερε σε δηλώσεις του αμέσως μετά τη λήξη των αγώνων και ο επικεφαλής προπονητής του Ν.Ο.Ι. κ. Θύμιος Βλάχος

.

Ανακοίνωση του Δήμου Ζίτσας για την κατάληψη του δημαρχείου

Οι γνωστοί εκφραστές της λογικής – ιδεολογίας, μιλάμε μόνο εμείς και δεν επιτρέπουμε σε κανέναν άλλο να εκφράσει την άποψή του, κατά τα άλλα αριστεροί, έκαναν την εμφάνισή τους στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Πέμπτη 18 Απριλίου 2012.Εισβάλοντας στην αίθουσα και πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση του Δ.Σ. αγνοώντας τους εκλεγμένους από το λαό αντιπροσώπους Δημοτικούς Συμβούλους και παραμερίζοντας με το έτσι θέλω τους επίσης εκλεγμένους από το λαό 57 Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Ζίτσας, θέλησαν να εκφράσουν την αντίθεσή τους με παλαιότερη απόφαση της Δημοτικής Αρχής σχετικά με την καταγραφή των τετραγωνικών.Παραγνωρίζοντας βέβαια το γεγονός, γιατί αυτό φυσικά τους βόλευε, ότι η Δημοτική Αρχή, έχει σταματήσει εδώ και τουλάχιστον έξι (6) μήνες τη συγκεκριμένη διαδικασία, πολύ πριν εμφανιστούν δηλαδή οι όψιμοι επαναστάτες.Στην προσπάθεια του Δημάρχου να εξηγήσει και το σκεπτικό της αρχικής απόφασης αλλά και ότι η διαδικασία καταγραφής ποτέ δεν ξεκίνησε και έχει παγώσει, οι παριστάμενοι δημοκράτες του αφαίρεσαν το λόγο προβαίνοντας, όπως έχουν μάθει χρόνια τώρα να κάνουν, σε άναρχες κραυγές.Γιατί μόνο αυτοί μπορούν να έχουν την αποκλειστικότητα της αριστερής φωνής και δεν διανοούνται να τους αφαιρούνται τα πρωτεία.Και το πλέον ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΟ! Αφού διαπίστωσαν ότι για το συγκεκριμένο θέμα εκτέθηκαν από την τοποθέτηση του Δημάρχου, έθεσαν ως νέα απαίτηση την κατάργηση των ανταποδοτικών τελών!!!!!!ΠΟΙΟΙ;;;;; ΑΥΤΟΙ που υπηρέτησαν την αυτοδιοίκηση ως Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και Πρόεδροι Κοινοτήτων, μπροστάρηδες τις προάλλες στην εισβολή στο Δ.Σ, οι οποίοι όχι μόνο δεν κατάργησαν τα ανταποδοτικά τέλη αλλά έκαναν και σημαία της διακυβέρνησης των Δήμων και Κοινοτήτων τους την αύξηση κατά 400% των ανταποδοτικών τελών! Χαρακτηριστικά παραδείγματα οι Καποδιστριακοί Δήμοι Πασσαρώνος και Ζίτσας.Αλήθεια πού ήταν τότε η επαναστατικότητά τους;Για να τελειώνει όμως η προπαγάνδα που αφορά το εν λόγω θέμα οφείλουμε να καταθέσουμε τα πραγματικά γεγονότα.Η απόφαση της Δημοτικής Αρχής για την καταγραφή των τετραγωνικών προέκυψε ύστερα από σχετικό έλεγχο που διενήργησε διά μέσω των σχετικών παραστατικών στοιχείων της Δ.Ε.Η. και διαπίστωσε ότι πολλές Τοπικές Κοινότητες του Δήμου έχουν μηδενική χρέωση τετραγωνικών μέτρων τόσο για τις οικίες όσο και για τις επιχειρήσεις, με επακόλουθο αποτέλεσμα την στέρηση πολύτιμων εσόδων για το Δήμο αλλά και τον διαχωρισμό των δημοτών σε δύο κατηγορίες. Σε αυτούς που συνεισφέρουν και στους υπόλοιπους που οι υπηρεσίες του Δήμου τους παρέχονται χωρίς να συνεισφέρουν τα αναλογούντα.Υπάρχει έστω και ένας δημότης που να θεωρεί ότι η κατάσταση αυτή εξυπηρετεί το αίσθημα δικαίου; Οφείλει ή δεν οφείλει ο Δήμος να αποκαταστήσει αυτή την αδικία όπου υφίσταται; Εκτός και αν η έννοια δικαιοσύνη για ορισμένους ταυτίζεται με την επιβράβευση των «έξυπνων».Σε ότι αφορά το αίτημα για κατάργηση των ανταποδοτικών τελών, είναι σε όλους τους δημότες γνωστό, ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή δεν έχει προχωρήσει σε καμία αύξηση ούτε στο ελάχιστο των ανταποδοτικών τελών, με πλήρες αίσθημα κοινωνικής ευαισθησίας απέναντι στους δημότες, σε μια περίοδο μάλιστα που τα έσοδα έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο, με αποκλειστική ευθύνη της πολιτείας.Καλύτεροι και ασφαλέστεροι κριτές για όλα αυτά οι δημότες του Δήμου Ζίτσας.Είναι όμως χρέος μας να αναφερθούμε στη στάση των εκπροσώπων της παράταξης ‘’ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ’’ ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως αυτή εκφράστηκε από τον επικεφαλής της κ .Τζίμα για το ζήτημα της κατάργησης των ανταποδοτικών τελών. Ο οποίος πέραν της πολιτικής του τοποθέτησης, που είναι σεβαστή, για τον ρόλο που οφείλει να έχει η πολιτεία, προς τιμήν του χαρακτήρισε άκαιρη την συζήτηση για το εν λόγω θέμα και τόνισε ότι ο Δήμος δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να λάβει τέτοιου είδους αποφάσεις, ειδικά στην παρούσα χρονική συγκυρία.Αποτελεί η στάση αυτή μια καλή απάντηση σε όσους εκβιάζουν τέτοιες καταστάσεις και είναι σίγουρα δείγμα πολιτικού πολιτισμού, με σεβασμό στο ρόλο του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ψηλά στη συνείδηση των πολιτών οι Παντούλας-Χατζηεφραιμίδης-Κατσούρας

Λίγο μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλου, οι δύο Γιαννιώτες υποψήφιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Παντούλας, Μάκης Χατζηεφραιμίδης και ο Θεσπρωτός συνάδελφός τους Χρήστος Κατσούρας, χαλάρωσαν πίνοντας τσιπουράκι σε συνοικιακό στέκι της πόλης. Δεν προλάβαιναν να χαιρετούν κόσμο που έτρεχε να τους σφίξει το χέρι και να τους ευχηθεί καλή επιτυχία, ενώ τα τηλέφωνά τους δεν σταμάτησαν λεπτό να χτυπούν από πολίτες που τους καλούσαν να επισκεφτούν τα χωριά τους. Τα ονόματά τους είναι συνώνυμα με την πρωτιά και είναι δεδομένο ότι για ακόμη μία φορά θα αποτυπωθεί στην κάλπη η προσφορά και η συνέπεια που διαχρονικά δείχνουν απέναντι στους πολίτες και τα προβλήματα της περιοχής. Και οι τρεις αποτελούν το βαρύ πυροβολικό του ΠΑΣΟΚ στην Ήπειρο και οι πολιτικές τους μετοχές κάνουν limit up στο τοπικό πολιτικό χρηματιστήριο!!!

Κέρδισε τις εντυπώσεις και στην ΕΡΤ-3 ο Β. Τσιαλιαμάνης

Πριν λίγο είδαμε σε προεκλογικό πάνελ της εκπομπής "Καινούργια Μέρα" της ΕΡΤ-3, τον Γιαννιώτη υποψήφιο της Ν.Δ. Βασίλη Τσιαλιαμάνη να αναδεικνύει για ακόμη μία φορά τον εξαιρετικό πολιτικό του λόγο. Χωρίς αμφιβολία κέρδισε κατά κράτος τους συνυποψηφίους του από το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ και μας απέδειξε ότι μπορεί να σταθεί με επιτυχία και σε πανελλήνιας εμβέλειας ΜΜΕ. Αν και νέος έχει συγκροτημένο πολιτικό λόγο και ρεαλιστικές θέσεις που τον καθιστούν φαβορί για την εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαΐου.

Τι να συζητούν άραγε οι ΔημοΚοντός και Μπίμπος;

Αναγνώστης του EpirusGate αποτύπωσε με το κινητό του μια φωτογραφία με ιδιαίτερο περιεχόμενο. Σε αυτή βλέπουμε τον υποψήφιο της Δημοκρατικής Συμμαχίας στο νομό Δήμο Κοντό να συζητά με τον υποψήφιο της Χρυσής Αυγής Ιάσωνα Μπίμπο. Τι να είναι άραγε αυτό που συζητούν; Για τον ΧΥΤΑ αποκλείεται. Για την πτώση του τζίρου στα καταστήματα της πόλης, πάλι αποκλείεται. Παλιοί ένοικοι και οι δύο στη γαλάζια πολυκατοικία, μάλλον ανταλάσσουν σκέψεις για την επόμενη μέρα και το νέο αρχηγό που θα διαδεχθεί τον αποτυχημένο Αντώνη Σαμαρά.

Πλασιέ ξενοδοχείων…

Μέχρι πριν λίγο καιρό δεν έχανε ευκαιρία να διαφημίζει το Μεγάλο Σεράι λειτουργώντας καλύτερα και από τουριστικό πράκτορα. Τώρα το πεδίο του πρώην δημάρχου Ιωαννίνων Νίκου Γκόντα διευρύνθηκε.Ανέλαβε κι άλλα ξενοδοχεία. Υπό κατασκευή.Κάνοντας τον πλασιέ ζήτησε από τον Αντώνη Σαμαρά, με έμμεσο βέβαια τρόπο να παρέμβει για να ξεμπλοκάρουν οι αδειοδοτήσεις των ξενοδοχείων των κυρίων Μήτση και Χήτου στην παραλίμνιο.Έμεινε άφωνο το ακροατήριο που τον άκουγε να μιλάει όπως ο γνωστός Μαυρογιαλούρος της ελληνικής ταινίας.Το ερώτημα είναι αν οι Μήτσης και Χήτος συμφωνούν με τις μεθόδους του πρώην και με τέτοιου είδους παρεμβάσεις.

Μία επίσκεψη, πολλές μνήμες

Οι μνήμες μπορεί πολλές φορές να διχάζουν τους λαούς. Μπορούν όμως να μετατραπούν και στον πιο ισχυρό κρίκο για την ανάπτυξη δεσμών φιλίας. Αυτό συμβαίνει στην περίπτωση των Ιωαννίνων, με την επίσκεψη που πραγματοποιούν εξήντα απόγονοι μουσουλμάνων που είχαν μετακινηθεί στην Τουρκία κατά την ανταλλαγή των πληθυσμών με τη Συνθήκη της Λωζάνης.Ανάμεσα σε αυτούς ο 98χρονος Λουφτού Καραντάγ, ο οποίος γεννήθηκε στα Γιάννινα και επιστρέφει ως προσκυνητής στην ιδιαίτερη πατρίδα του.Τους εξήντα περίπου επισκέπτες, ανάμεσά τους και Τουρκογιαννιώτες υποδέχθηκε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος, στην ισόγεια αίθουσα του Δημαρχείου.Σε μία εκδήλωση, συγκινησιακά φορτισμένη, ο Δήμαρχος τους καλωσόρισε στον τόπο από τον οποίο κατάγονται.«Ενενήντα χρόνια μετά τις ανταλλαγές πληθυσμών, μπορούμε να ξαναβρεθούμε κοντά, να αναπολούμε την ιστορία και να δουλέψουμε με δύναμη για την φιλία των δύο λαών» σημείωσε ο Δήμαρχος ο οποίος τόνισε ότι τα Γιάννινα έχουν κρατήσει και διατηρήσει τα έντονα χαρακτηριστικά της πολυπολιτισμικής πόλης.Ο Περιφερειακός Σύμβουλος και κάτοχος του βραβείου Ιπεκτσί Γιάννης Παπαδημητρίου είναι από τους πρωτεργάτες για την ανάπτυξη δεσμών των απογόνων μουσουλμανικών οικογενειών από τα Ιωάννινα με την πατρίδα τους.Κατά τη σημερινή εκδήλωση ο κ. Παπαδημητρίου σημείωσε ότι η ανταλλαγή των πληθυσμών αποτέλεσε ένα βαθύ τραύμα, το οποίο οι απόγονοι όλων εκείνων που μετακινήθηκαν επιχειρούν να κλείσουν με προσκυνήματα στις ιδιαίτερες πατρίδες.«Σας καλωσορίζω στην πόλη με τα πιο καλά διατηρημένα ισλαμικά μνημεία στην Ελλάδα. Για μας τα μνημεία αυτά είναι πλούτος, είναι γέφυρα φιλίας. Οι μνήμες μπορεί να διχάζουν μπορεί όμως και να ενώνουν. Εμείς αυτό κάνουμε», σημείωσε ο κ. Παπαδημητρίου.Καθοριστικός για τις επισκέψεις αυτές είναι ο ρόλος του Ιδρύματος Ανταλλαγέντων της συνθήκης της Λωζάνης. Ο Γενικός Γραμματέας του Ιδρύματος που μετέχει στην αποστολή Σεφέ Γκιουβέντς τόνισε ότι η ανταλλαγή ήταν μία τραυματική εμπειρία. «Σκοπός μας με την επίσκεψη στα Γιάννινα είναι να καλύψουμε ένα μέρος της νοσταλγίας για την πατρίδα των προγόνων μας. Θα συνεχίσουμε λοιπόν δημιουργώντας σχέσεις φιλίας», υπογράμμισε.Ο Λουφτού Καραντάγ γεννήθηκε στα Γιάννινα τον Μάιο του 1914. Ενενήντα οκτώ ετών σήμερα δεν μπορεί να κρύψει ούτε τη χαρά αλλά ούτε και τη συγκίνησή του. «Εγώ έχω δύο πατρίδες. Εδώ είναι η μητέρα γη μου. Και όπου βρίσκομαι είμαι πρεσβευτής των Ιωαννίνων» τόνισε.Μία επιστολή εκ μέρους όλων όσων βρίσκονται στην πόλη διάβασε η κ. Νουρ Τασάν στην ελληνική γλώσσα. Μία επιστολή όπου περιγράφει συναισθήματα και την επιθυμία να πάρουν όλοι μία φούχτα χώμα από τα Γιάννινα και να την εναποθέσουν στους τάφους των δικών τους ανθρώπων.Στην αποστολή μετείχε και ο Δήμαρχος της περιοχής Μεσιούτε του Πόντου. Μιας περιοχής από την οποία είχαν εκδιωχθεί Έλληνες. Τα τελευταία χρόνια συμβαίνει κι εκεί αυτό που έγινε σήμερα στα Γιάννινα.Απόγονοι των εκδιωχθέντων Ελλήνων επιστρέφουν για να γνωρίσουν τον τόπο καταγωγή τους.Ο Δήμαρχος της Μεσιούτε κάλεσε τον Δήμαρχο Ιωαννίνων Φίλιππα Φίλιο να επισκεφθεί την περιοχή σημειώνοντας ότι έτσι μπορούν να δημιουργηθούν ισχυρές σχέσεις φιλίας.

Πρόσωπο πολιτικής αναφοράς

Η αξιοπρεπής πολιτική του στάση και η τεκμηριωμένη συγκρότηση των απόψεών του για την οικονομία και την πολιτική, έχουν καταστήσει τον ανεξάρτητο βουλευτή Πρέβεζας Βαγγέλη Παπαχρήστο πρόσωπο αναφοράς απ’ όλες τις πτέρυγες.«Είναι αυτός που οι opinion makers παρακολουθούν ότι λέει, γιατί είναι ο μόνος που έχει συγκρότηση και λέει τα πράγματα τεκμηριωμένα χωρίς να επιχειρεί να κάνει θόρυβο» δήλωνε πρόσφατα ο Πάνος Καμμένος.« Επτά μονάδες παραπάνω θα έπαιρνα αν ο Παπαχρήστος ερχόταν μαζί μας, έστω και συνεργαζόμενος» συνέχισε ο επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων.Την προσωπική αριστερή συνέπεια του Β. Παπαχρήστου επισημαίνει ο Μίμης Ανδρουλάκης: « Η αριστερά είναι συνεπής με τον εαυτό της» λέει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. «Δεν πέφτει στην παγίδα του καιροσκοπισμού. Είδες, συνέκρινες το Β. Παπαχρήστο, ο οποίος είχε πλήρη διαφορετική ατζέντα (…) και ένα άλλο τρόπο σκέψης. Ο Βαγγέλης Παπαχρήστος δεν την κάνει αρπαχτή, άντε έτσι να βγω τώρα βουλευτής την τελευταία στιγμή, με ένα άλλο σχήμα»,έλεγε πρόσφατα ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ νυν υποψήφιος με τη ΔΗΜΑΡ, Μιχελογιαννάκης.«Ένας έμπειρος στην πολιτική, ο Βαγγέλης Παπαχρήστος» γράφει ο δημοσιογράφος Νίκος Γεωργιάδης «μου είχε πει προ μηνών: Η επερχόμενη βουλή θα είναι η χειρότερη της μεταπολίτευσης. Θα εκλεγούν λαμόγια, ψώνια, ανέντιμοι και καιροσκόποι».Ο ίδιος ο βουλευτής επικαιροποιεί την αποψή του προσθέτοντας: «Η επερχόμενη βουλή θα έχει ανθρώπους που ξέρουν τι θέλουν να γίνουν αλλά δεν ξέρουν τι πρέπει να γίνει.»

ΑΡΤΑ: Σύλληψη τριών ατόμων για κλοπή σε βάρος ηλικιωμένης στο Κομπότι

Συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι στην Άρτα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας, τρεις (3) γυναίκες (Ρομά), ηλικίας 30, 31 και 43 ετών αντίστοιχα, για διάπραξη κλοπής κατά συναυτουργία. Ειδικότερα, οι τρεις γυναίκες, ενεργώντας από κοινού, μετέβησαν χθες το πρωί στο σπίτι 84χρονης στο Κομπότι, όπου με τη μέθοδο της απασχόλησης, αφαίρεσαν από συρτάρι της κρεβατοκάμαρας το χρηματικό ποσό των διακοσίων (200) ευρώ. Μετά από αστυνομικές έρευνες και αναζητήσεις, οι δράστιδες εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν. Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Άρτας.

Συνάντηση Β.Μπολάνου με εκπρόσωπο του ΟΑΣΕ

Την Παρασκευή 20 Απριλίου 2012 στη Χιμάρα μετα από αίτηση του Πρόεδρου της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΜΟΙΑ Βασίλη Μπολάνου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του ιδίου με εκπρόσωπο του ΟΑΣΕ.Θέμα συζήτησης ήταν ο απαράδεκτος επιλεκτικός τρόπος στις κατεδαφίσεις των κτισμάτων και η χρήση απροκάλυπτης βίας κατά των μειονοτικών από δομές και στελεχή της Εθνικής Επιθεώρησης Πολεοδομίας και Κατασκευών και από οπλισμένες παραστρατιωτικές ομάδες στις Δρυμάδες και στη Χιμάρα. Ενώ προσχηματικά τις τελευταίες ημέρες βρίσκονται στην περιοχή για δήθεν αποξήλωση αυθαίρετων κτισμάτων κάνουν επιλογή στόχων μόνο εις βάρος των γηγενών κατοίκων της περιοχής και κατεδαφίζουν χώρις απόφαση και για εκδικητικούς λόγους.Δεν μπορεί εν έτη 2012 οπλισμένοι πολίτες να στρέφονται κατά άλλων πολιτών και όλο αυτό με την ανοχή και ίσως με τη συγκατάθεση των αρμόδιων αρχών.Ως ΟΜΟΝΟΙΑ εκφράσαμε την ανησυχία μας για την ανασφάλεια που συνεχίζει να επικρατεί στην περιοχή και είμαστε στο πλευρό της τοπικής κοινωνίας, απευθύνοντας έκκληση στην πολιτεία να απομακρύνει αμέσως τις δυνάμεις απ’ την επιχείρηση. Καλούμε επίσης τον διεθνή παράγοντα να στρέψει άλλη μια φορά το βλέμμα του σ’ αυτή την επιλεκτική στοχοποίηση εις βάρος των Ελληνικής καταγωγής κατοίκων της περιοχής.

ΟΜΟΝΟΙΑ

Στα Γιάννενα σήμερα ο Γιάννης Παρασκευόπουλος

To πρόγραμμα τους για τον αναπροσανατολισμό της πραγματικής οικονομίας και το περιβάλλον, παρουσιάζουν σήμερα στα Ιωάννινα, οι Οικολόγοι Πράσινοι.Η πρωτεύουσα της Ηπείρου επελέγη με συμβολική αφορμή τόσο για την υποβάθμιση της Λίμνης των Ιωαννίνων, θέμα που έχουν επανειλημμένα αναδείξει οι ΟΠ με παρεμβάσεις τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όσο και για την μέχρι τώρα οικονομική περιθωριοποίηση ολόκληρης της ορεινής Ελλάδας, με την Ήπειρο να συγκαταλέγεται στις φτωχότερες περιφέρειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.Την παρουσίαση του προγράμματος θα κάνει ο Γιάννης Παρασκευόπουλος, υποψήφιος Επικρατείας και συν-επικεφαλής της εκστρατείας μαζί με την Ιωάννα Κοντούλη. Ο Γ. Παρασκευόπουλος θα αναλύσει παράλληλα τις προτάσεις των Οικολόγων Πράσινων για την Πράσινη Στροφή και τον αναπροσανατολισμό της οικονομίας, θέμα εξαιρετικής σημασίας για περιφέρειες όπως η Ήπειρος.«Η επιλογή των Ιωαννίνων είναι συμβολική για τους Οικολόγους Πράσινους. Θέλουμε να δείξουμε και να αναδείξουμε τις πραγματικές απειλές, αλλά και δυνατότητες διεξόδου από την κρίση που είναι οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική», δήλωσε ο Γιάννης Παρασκευόπουλος.

Από τις «εκλογές καταστροφής» στις συνεχιζόμενες

Του Νίκου Κοτζιά
Η άτιμη ιστορία! Μας περιγελά και μας κοροϊδεύει για όσα λέγονται και (δεν) γίνονται. Επί μήνες άκουγε μαζί με εμάς τα όσα έλεγαν υπουργοί και στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Οι τελευταίοι περιέγραφαν την προοπτική των εκλογών με τα μελανότερα χρώματα. Ως έναν κίνδυνο για το μέλλον της χώρας. Προάγγελο και δρόμο καταστροφής. Αιτία υπονόμευσης της οικονομίας. Από τότε κύλησε αρκετό νερό στο αυλάκι. Το ΠΑΣΟΚ συμφώνησε μαζί με την τρόικα και τη ΝΔ στη διεξαγωγή των εκλογών που είχε χαρακτηρίσει ως «επικίνδυνες» και «καταστροφικές». Αποκορύφωμα αυτής της πορείας «προς την καταστροφή» είναι ο Α.Σαμαράς που προαναγγέλλει αλλεπάλληλες εκλογές μέχρι να αποκτήσει η ΝΔ αυτοδυναμία.Στην πραγματικότητα, βέβαια, όλοι μας γνωρίζουμε ότι το ζητούμενο Νδ και ΠΑΣΟΚ, δεν είναι η αυτοδυναμία του ενός εκ των δύο, που φαντάζει προς το παρόν απίθανη, αλλά η εξασφάλιση ότι ο δικομματισμός θα αποκτήσει την δυνατότητα συγκυβέρνησης (στόχος που χρειάζεται ένα άθροισμα ψήφων γύρω στο 38-39% - ανάλογα με τα ποσοστά των σχηματισμών που δεν θα εισέλθουν στη βουλή) και ακόμα περισσότερο ότι θα έχει συνταγματική και προεδρική πλειοψηφία (αντίστοιχα 47-49%). Αυτό που συγκρατώ είναι ότι μετά τις κραυγές για «την επικινδυνότητα των εκλογών» έρχονται με τύμπανα «αυτοδυναμίας» το παιχνίδι της φωτιάς των συνεχιζόμενων εκλογών.Η προαναγγελία αλλεπάλληλων εκλογών δεν γίνεται μόνο για λόγους εντυπωσιασμού ή εκβιασμού. Γίνεται, πάντα κατά τη γνώμη μου, στα πλαίσια μιας στρατηγικής επιλογής να τελειώνει το κυρίαρχο σύστημα με την αριστερά ως σύνολο. Πριν από 68 χρόνια αυτό έγινε με τη δύναμη των όπλων, ντόπιων και ξένων, ενώ αξιοποιήθηκαν οι συνεχείς τότε ταλαντεύσεις και ασυνέπειες της αριστεράς. Σήμερα επιδιώκεται να γίνει το ίδιο, ασφαλώς δεν έχουν εξασφαλίσει την επιτυχία, εκ νέου με τις πλάτες των ξένων, με την προβολή του κινδύνου της ακυβερνησίας αν δεν πάει ψηλά ο δικομματισμός.Η στρατηγική του Κόμματος του Μνημονίου είναι να κερδίσουν τα κόμματά του τις εκλογές και αν γίνεται να αποκτήσουν κυβερνητική, συνταγματική και προεδρική πλειοψηφία. Ταυτόχρονα, πιο ρεαλιστικά, διαμορφώνει χωρίς να το έχει αποκρυσταλλώσει, ένα εναλλακτικό σχέδιο για την περίπτωση που δεν αποκτήσει αυτές τις πλειοψηφίες, ιδιαίτερα εκείνη της διακυβέρνησης. Βλέπει, καταγράφει, αναλύει, λαμβάνει υπόψη στην πολιτική του, την πολυδιάσπαση της αριστεράς. Για αυτό επείγει για την τελευταία η διαμόρφωση και προβολή του ουσιαστικού και εναλλακτικού σχεδίου για το μέλλον της Ελλάδας. Ενός σχεδίου που θα γνωρίζει τις δυσκολίες, θα συγκεντρώνει πολλαπλές δυνάμεις ώστε με αποφασιστικότητα, ταχύτητα, συνέπεια να οδηγηθεί στην εφαρμογή.Όλες οι πλευρές βλέπουν να πλησιάζει η ώρα που κανείς δεν θα είναι σε θέση να κυβερνήσει. Αλλά το Κόμμα του Μνημονίου διαθέτει επάρκεια ραγιαδισμού και στήριξης από τον ξένο παράγοντα ώστε να προωθεί το σχέδιο της τρόικας για την παραπέρα νεοφιλελεύθερη διάλυση της κοινωνίας και της χώρας. Αντίθετα, ο άλλος πόλος ζει μέσα στις αντιφάσεις λόγων και πράξεων. Άλλοι μιλούν ενωτικά και επικαλούνται την εναλλακτική κυβερνητική προοπτική, χωρίς αυτή να έχει επαρκώς προετοιμαστεί, ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι δεν θέλουν ούτε συνεργασίες, ούτε να κυβερνήσουν, διότι «δεν είναι κατάλληλη στιγμή», λες και το σύστημα θα τους περιμένει μέχρι να ανακαλύψουν «την καταλληλότερη στιγμή».Αυτές τις αδυναμίες της αριστεράς τις γνωρίζει το σύστημα καλά. Θεωρεί ότι αν η αριστερά είναι ενδυναμωμένη ότι τότε θα πρέπει να πάει σε μια δεύτερη εκλογική μάχη και να την κατηγορήσει για αυτό. Ένας ακόμα λόγος προκειμένου η αριστερά να λάβει όλα τα μέτρα ώστε να μην εκτεθεί ούτε η ίδια, ούτε η χώρα.

ΕΛΕΝΗ ΠΑΝΤΟΥ: "Είμαστε αυτονόητα στο πλευρό των κτηνοτρόφων"

Η υποψήφια βουλετής Θεσπρωτίας Ν.Δ. Ελένη Πάντου συνεχίζει τις περιοδείες της στα χωριά του νομού, όπου γίνεται δεκτή με προθυμία από τους κατοίκους. Το Σάββατο 21 Απριλίου το βράδυ επισκέφτηκε τα χωριά Κεστρίνη και Ν. Σελεύκεια. Αναφέρθηκε με ιδιαίτερη έμφαση στα πολλά προβλήματα των αγροτών, τονίζοντας ότι πρέπει από την πολιτεία να αντιμετωπιστούν άμεσα και με σοβαρότητα. Την Κυριακή 22 Απριλίου το πρωί η κ. Πάντου βρέθηκε στα χωριά Μακρυχώρα, Μαζαρακιά, Καρτέρι, Καταβόθρα, Ελευθέρι, Πυργί και Παλαιόκαστρο. Άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή τους κτηνοτρόφους της περιοχής, οι οποίοι πουλάνε τα προϊόντας τους σε πολύ χαμηλές τιμές. Οι κτηνοτρόφοι, είναι μια επαγγελματική ομάδα, που βγάζει κάτω από δύσκολες συνθήκες το ψωμί της, και σε καμία περίπτωση δεν αμοίβεται σε σχέση με όσο κοπιάζει. Αυτονόητα είμαστε στο πλευρό τους.

Δήλωση Αντώνη Μπέζα για το προεκλογικό υλικό

Σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο που περνά η πατρίδα μας, οι πολιτικοί πρέπει να αντιλαμβανόμαστε τα μηνύματα των καιρών.Δε θα τυπώσω προσωπικά ενημερωτικά φυλλάδια και γενικά δε θα αποστείλω έντυπο προεκλογικό υλικό για τις εκλογές της 6ης Mαΐου, γιατί πιστεύω ότι τέτοιες ενέργειες αποτελούν στη σημερινή συγκυρία άσκοπη σπατάλη.Μαζί μπορούμε να δώσουμε τη μάχη για τη Θεσπρωτία και την Ελλάδα που μας αξίζει. Μαζί μπορούμε διαφορετικά. Η Ελλάδα θα τα καταφέρει. Στη Θεσπρωτία θα το αποδείξουμε.

Αντώνης Εμμ. Μπέζας

Περιοδεία του Χάρη Καστανίδη στη Ήπειρο

Σε ‘Ήπειρο και Μακεδονία περιόδευσε ο πρόεδρος της Κ.Ο. της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ Χάρης Καστανίδης. Ο κ. Καστανίδης είχε συναντήσεις με εκπροσώπους τοπικών φορέων στην Άρτα, ενώ επισκέφτηκε στα Γιάννενα το Επιμελητήριο και το Δήμο.Ο κ. Καστανίδης κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που έδωσε χαρακτήρισε βαθιά συντηρητική την πολιτική που εφαρμόζεται σήμερα, καθώς οξύνει τα φαινόμενα της φτώχειας και δεν επιτρέπει την ανάπτυξη.Ο πρόεδρος της Κ.Ο. της Κοινωνικής Συμφωνίας αναφέρθηκε στα διλήμματα που μπήκαν μέχρι σήμερα καλώντας τους έλληνες πολίτες να μην υποκύψουν στον «προεκλογικό εκβιασμό που τίθεται και από τους δανειστές, για στήριξη ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ».

Οι υποψήφιοι της ΔΗΜ. ΑΡ στην Ήπειρο

Οι υποψήφιοι της Δημοκρατικής Αριστεράς στους τέσσερις Νομούς της Ηπείρου είναι οι ακόλουθοι:
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΡΤΑΣ
1 ΚΑΡΙΝΟΥ-ΚΑΡΑΔΗΜΑ ΑΥΓΕΡΙΝΗ
2 ΚΑΤΤΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
3 ΜΗΤΣΑΡΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
4 ΜΠΑΡΠΑΣ ΝΙΚΟΣ
5 ΧΟΥΛΙΑΡΑ ΑΝΔΡΙΑΝΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
1 ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ
2 ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΘΩΜΑΣ
3 ΜΗΛΙΩΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
1 ΓΚΟΓΚΟΣ ΘΟΔΩΡΟΣ
2 ΖΑΨΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
3 ΜΑΤΙΚΑ ΧΡΥΣΑ
4 ΣΙΑΚΑΡΗΣ ΝΤΙΝΟΣ
5 ΣΚΟΠΟΥΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
6 ΣΟΦΗΣ ΑΛΕΚΟΣ
7 ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΙΝΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ
1 ΠΑΝΟΥΣΗΣ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΣ
2 ΠΑΠΠΑΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ
3 ΠΕΠΟΝΗΣ ΧΑΡΗΣ
4 ΣΟΥΡΔΗ ΛΑΜΠΡΙΝΗ

Οι υποψήφιοι με την Κοινωνική Συμφωνία στην Ήπειρο

Οι υποψήφιοι με την Κοινωνική Συμφωνία στην Ήπειρο, είναι:
ΑΡΤΑ
1 Γιολδάση- Μάνου Αγγελική
2 Νάκος Χρήστος Άνεργος
3 Ριζάκης Θωμάς
ΙΩΑΝΝΙΝΑ
1 Αλεξέλης Κορνήλιος
2 Μπακαδήμα Φωτεινή
3 Φαρμάκης Αλέκος - Συνταξιούχος Εφοριακός
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ
1 Αρσένη Αγγελική
ΠΡΕΒΕΖΑ
1 Νερατζάκη Βασιλική Άνεργη

Οι υποψήφιοι βουλευτές με τη ΔΗ.ΣΥ στην Ήπειρο

Υποψήφιοι βουλευτές με τη Δημοκρατική Συμμαχία είναι οι ακόλουθοι:
ΑΡΤΑ
ΑΛΕΞΗ ΕΥΘΥΜΙΑ
ΛΕΝΗ ΘΕΟΔΩΡΑ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΣΚΑΝΔΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΦΕΛΕΚΗΣ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΣ

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ
ΑΝΔΡΕΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΚΟΥΡΚΟΥΤΑ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ
ΤΣΙΓΚΟΥ ΑΝΝΑ

ΙΩΑΝΝΙΝΑ
ΓΕΠΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΓΕΡΑΣΙΜΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΔΕΒΕΛΕΓΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΚΟΝΤΟΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ
ΚΩΣΤΑΜΕΝΑ ΔΙΟΝΥΣΙΑ
ΤΣΙΛΙΚΗ-ΛΕΦΑ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ (ΧΑΡΑ)
ΤΥΡΟΥ ΟΥΖΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ (ΝΑΤΑΣΣΑ)

ΠΡΕΒΕΖΑ
ΚΑΡΑΣΑΒΟΓΛΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΜΑΡΗΣ ΘΩΜΑΣ
ΣΑΡΟΓΛΟΥ ΜΑΡΙΝΑ
ΣΟΛΔΑΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Οι υποψήφιοι του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού στην Ήπειρο

Οριστικοποιήθηκαν την Παρασκευή τα ψηφοδέλτια όλων των κομμάτων.
Οι υποψήφιοι του ΛΑ.ΟΣ. στην Ήπειρο είναι:
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΡΤΑΣ
ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΜΙΧΑΗΛ του ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ
ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΠΑΥΛΟΣ του ΘΕΟΦΑΝΗ
ΜΟΝΕΓΑΣΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΝΑΣΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΘΩΜΑ
ΠΑΠΑΖΗΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΖΗΣΗ
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΥ
ΚΟΣΙΩΡΗ ΜΑΡΙΝΑ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΛΙΑΚΟΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΓΚΙΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΕΜΑΝΝΟΥΗΛΙΔΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ του ΙΩΑΝΝΗ
ΖΙΑΜΠΙΡΗ ΜΑΡΙΑ (ΜΑΡΙΓΩ) του ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΛΑΜΠΡΙΝΟΥ
ΤΖΙΜΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
ΤΣΑΓΚΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΤΣΟΥΛΦΙΔΟΥ ΑΝΝΑ του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΡΕΒΕΖΗΣ
ΔΡΑΚΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΖΗΣΗ ΚΛΑΙΡΗ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
ΜΗΝΟΥ ΑΝΝΑ του ΙΩΑΝΝΗ
ΠΑΠΠΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ

Επίθεση Βενιζέλου σε Σαμαρά από τα Γιάννενα

Επίθεση για τα debates κάνει το ΠΑΣΟΚ στον Αντώνη Σαμαρά αντιλαμβανόμενο ότι η Συγγρού επιχειρεί να αποφύγει την απευθείας αντιπαράθεση του προέδρου της με τον Βαγγέλη Βενιζέλο.Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε ευθέως αυτήν την τακτική από την Νέα Δημοκρατία κατά την διάρκεια της περιοδείας του στα Γιάννενα και κατηγόρησε τον Αντ. Σαμαρά ότι αποφεύγει «σαν τον διάολο το λιβάνι» τον τηλεοπτικό διάλογο.Ο κ. Βενιζέλος απάντησε διεξοδικά χθες στον κ. Σαμαρά για τις προτάσεις που παρουσίασε για την οικονομία, το λεγόμενο «Ζάππειο 3». Τον κατηγόρησε δε ότι προσβάλλει τον ίδιο αλλά και τον Λουκά Παπαδήμο καθώς εμφανίζεται να εγγυάται τον 13ο και 14ο μισθό την ώρα που ως υπουργός Οικονομικών μαζί με τον πρωθυπουργό πέρασαν μερόνυχτα για να εξασφαλίσουν την διατήρησή του. Σχολίασε επίσης ότι ο αντίπαλός του προσβάλει και την νοημοσύνη των πολιτών λέγοντας ότι έχει συμφωνήσει για το δάνειο των 130 δισ. ευρώ αλλά δεν έχει συμφωνήσει για το νέο Μνημόνιο. «Συμφωνεί με τα λεφτά αλλά δεν συμφωνεί με τους όρους» σχολίασε δηκτικά.Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική στην Δημοκρατική Αριστερά μη κρύβοντας την έκπληξή του για το γεγονός όπως είπε ότι ο κ Κουβέλης προτείνει αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις αντί της κυβερνητικής συνεργασίας δηλώνοντας προκαταβολικά ότι δεν επιθυμεί να συνεργαστεί με κανένα κόμμα.

Τέλος με θρίαμβο για τον ΠΑΣ

Σε έναν αδιάφορο βαθμολογικά αγώνα, με τις δύο ομάδες να έχουν εξασφαλίσει την παραμονή και να έχουν τεθεί εκτός διεκδίκησης μίας θέσης στην πεντάδα, ο ΠΑΣ Γιάννινα ολοκλήρωσε θριαμβευτικά τις φετινές υποχρεώσεις του. Η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη νίκησε 2-0 τον ΟΦΗ στην Κρήτη, σε αναμέτρηση για την 30η και τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας, με τους Τζάνη (63΄) και Βίλα (72΄) να διαμορφώνουν το τελικό αποτέλεσμα.
ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Σαχσανίδης, Βερόν, Γαλανόπουλος, Ταυλαρίδης (65΄ Μπούρμπος), Ζορμπάς (77΄ Νυκτάρης), Πίτσος, Μάντζιος, Ουκάρ, Σοούζα, Λόπεθ, Χόρχε Λόπεθ, Ζόρντι Λόπεζ (68΄ Μπόντορ).
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ (Άγγελος Αναστασιάδης): Φεγκρούς, Πάντος, Μιχαήλ (68΄ Σκαρντοβέλι), Πατσατζόγλου, Τζημόπουλος, Λίλα, Γιάκος, Γεωργίου, Κυριάκος (57΄ Σκούφαλης), Τζάνης (74΄ Ντε Βινσέντι), Βίλα.