Σάββατο, 21 Απριλίου 2012

Κοντά στη Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου ο Μιχάλης Παντούλας

Ο υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Ιωαννίνων κ. Μιχάλης Χρ. Παντούλας συμμετείχε στις εργασίες της Ημερίδας του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων και έκανε την εξής δήλωση:«Θεωρώ τη σημερινή ημερίδα του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, που πραγματοποιείται με τη στήριξη της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, εξαιρετικά ενδιαφέρουσα για την περιοχή μας, ιδιαιτέρως στη δύσκολη οικονομικά συγκυρία που βιώνει η πατρίδα μας.H ημερίδα αυτή, που συμπίπτει με την ανακήρυξη από τον Ο.Η.Ε. του έτους 2012 ως Παγκόσμιου Έτους Συνεταιρισμού έρχεται να προσθέσει γνώση στον κόσμο των τοπικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων και όχι μόνο στην κατεύθυνση ενίσχυσης της συνεταιριστικής ιδέας και της δυναμικής που αυτή προσλαμβάνει για την υπέρβαση της κρίσης.Με την παρουσία μου στις εργασίες της ημερίδας επιθυμώ να διαδηλώσω την υποστήριξή μου στην ιδέα του συνεταιρίζεσθαι και στα επιτυχημένα παραδείγματα στην περιοχή μας, όπως και οι άλλες μεγάλες συνεταιριστικές επιχειρήσεις. Θα είμαι πάντοτε αρωγός στις προσπάθειες που αυτές καταβάλλουν.Θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές της εκδήλωσης.»

ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ:Κυρίαρχος για μια ακόμη χρονία ο Ν.Ο. Ιωαννίνων

Με τον Ναυτικό όμιλο Ιωαννίνων να θριαμβεύει ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα των τελικών στο 78ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κωπηλασίας εφήβων-νεανίδων και ανδρών-γυναικών U23 στον Μαραθώνα.Στα 14 μετάλλια, εκ των οποίων τα 8 χρυσά, 3 ασημένια και 3 χάλκινα έφτασε ο ΝΟΙ στις μικρές κατηγορίες, αφήνοντας στην δεύτερη θέση τον ΝΟ Βόλου και στην 3η τον ΝΟ Θεσσαλονίκης.Αύριο Κυριακή (22/4) η αυλαία της διοργάνωσης θα «πέσει» με τη διεξαγωγή των τελικών στις κατηγορίες ανδεών-γυναικών και ελαφρών βαρών.
Ο πίνακας των μεταλλίων στην κατηγορία Εφήβων-Νεανίδων Ανδρών-Γυναικών -23
ΝΟ Ιωαννίνων 8-3-3
ΝΟΒΑ 3-4-0
ΝΑΣ 2-2-1
ΝΑΟ Κέρκυρας 2-0-1
ΝΟΘ 1-2-2
ΝΟ Κατερίνης 1-1-1
ΝΑΟ Σαλαμίνας 1-0-0
ΔΝΟ Ηγ. 0-2-0
ΟΦΘ 0-1-5
ΝΟ Λήμνου 0-1-0
ΝΑΟ Καλαμαριάς 0-1-0
ΝΟ Καστοριάς 0-1-0
ΝΟ Πόρου Τρ. 0-0-2
ΙΟΘ 0-0-1
ΝΟΚΙ 0-0-1
ΕΝΟΑ 0-0-1

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΣΣΗΣ: Καθοριστική συμμετοχή του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού στην αύξηση κεφαλαίου της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου

Την αξία του συνεταιρίζεσθαι για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας μέσα από τα δύο λαμπρά παραδείγματα για την περιοχή μας, της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου και του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων «ΠΙΝΔΟΣ», υπογράμμισε κατά την παρέμβασή του στην ημερίδα που διοργάνωσε το πρωί του Σαββάτου το Εμπορικό Επιμελητήριο Ιωαννίνων με τίτλο: «Στρατηγικές Παράμετροι Διαρκώς Επιτυχημένων Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων», ο υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κασσής.Ο κ. Κασσής έδωσε το «παρών» στην ενημερωτική εκδήλωση, στην οποία κεντρικός ομιλητής ήταν ο Δημήτρης Μπουραντάς, Καθηγητής Μάνατζμεντ στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και στον χαιρετισμό του, συνεχάρη κατ’ αρχάς τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία ενημέρωσης του επιχειρηματικού κόσμου από πλευράς του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων και της Συνεταιριστικής Τράπεζας, σχετικά με το μοντέλο της συνεταιριστικής επιχειρηματικότητας και εξήρε τον ομιλητή για την άρτια παρουσίαση. Με την ευκαιρία δε, τον προσκάλεσε σε επίσκεψη στον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Ιωαννίνων, για την ανάπτυξη μιας συνεργατικής σχέσης προς όφελος του πτηνοτροφικού κλάδου της περιοχής.Τέλος, ο κ. Κασσής ανακοίνωσε την σχεδόν καθολική συμμετοχή των παραγωγών – μελών του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων στην εν εξελίξει αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου. Η εξαγορά μερίδων από μέρους των συνεταιριστών της «ΠΙΝΔΟΣ», πρόκειται να γίνει μέχρι τη λήξη της διαδικασίας αύξησης του συνεταιριστικού κεφαλαίου στα τέλη του Απριλίου, με πρωτοβουλία της διοίκησης του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΠΑΝΤΟΥ

Η υποψήφια βουλευτής Θεσπρωτίας της Ν.Δ. Ελένη Πάντου, την Παρασκευή 21 Απριλίου 2012 επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας. Συζήτησε με τους ιατρούς και το υπόλοιπο προσωπικό για τα προβλήματα, που ταλανίζουν το χώρο της υγείας. Και συμφώνησε μαζί τους, ότι ο τομέας της υγείας χρειάζεται άμεση αναδιοργάνωση. Επίσης βρέθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας,όπου επεσήμανε πως τα θέματα ασφάλειας, και κυρίως η μικροεγκληματικότητα,απασχολούν έντονα τους πολίτες και στην περιοχή μας. Ακόμη ήρθε σε επικοινωνία με κατοίκους της Πλαταριάς και των Συβότων, όπου ανέφερε ότι ο τουρισμός αποτελεί βασικό παράγοντα στήριξης της τοπικής οικονομίας. Το απόγευμα παρακολούθησε στην Άρτα την ομιλία του προέδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά. To Σάββατο 22 Απριλίου παρέμεινε για πολλές ώρες στην πόλη της Παραμυθιάς, καθώς οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής είχαν πολλά να συζητήσουν μαζί της. Της διαμήνυσαν ότι τη στηρίζουν, γιατί είναι νέα και άφθαρτη πολιτικός.

ΑΡΤΑ:Ο Αντώνης Βασιλείου υποψήφιος με τους "Ανεξάρτητους Έλληνες"

«Η πατρίδα ανήκει σε όλους μας, αλλά κανένας από εμάς δεν είναι η Πατρίδα»Η μνήμη υπήρξε πάντοτε για τον νοήμονα άνθρωπο το μεγαλύτερο όπλο του στον αγώνα της προόδου και του πολιτισμού.ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ ποιοί αχρήστεψαν τις προσπάθειες τις δικές μας και των γονιών μας για μία αξιοπρεπή ζωή. ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ ποιοί κατέστρεψαν το μέλλον των παιδιών μας.Από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα κανείς δεν μας ρώτησε αν όλα αυτά που έκαναν δήθεν για το καλό μας είχαν την έγκρισή μας. Ήρθε ο καιρός να αλλάξουμε πορεία και νοοτροπία. Να θυμόμαστε πάντα ότι υπερέχει το καλό όλων μας από το καλό κάποιων από εμάς.Όλοι μαζί, και ο καθένας χωριστά, έχουμε την μοναδική ευκαιρία την ημέρα των εκλογών να επιλέξουμε τους καλύτερους αντιπροσώπους μας που θα δώσουν τον εθνικό αγώνα στον οποίο έχουμε εμπλακεί από την ανεπάρκεια και όχι μόνο των μέχρι τώρα εκπροσώπων μας.Ήρθε η ώρα να δώσουμε τη μάχη (που έχουμε μπροστά μας) με νέους, άξιους, άφθαρτους και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ μαχητές. Τα μέχρι τώρα υλικά που δοκιμάστηκαν, κατασπατάλησαν το βιός μας και μας οδήγησαν στην καταστροφή που βιώνουμε όλοι μας. Αρκετές ευκαιρίες τους δώσαμε και σε όλες αποδείχθηκαν λίαν επιεικώς ανεπαρκείς, ή τουλάχιστον αδιάφοροι και κάποιοι καθόλου αδιάφθοροι.


Αντώνιος Λ. Βασιλείου

40 χάνουν τη δουλειά τους κάθε μέρα στην Ήπειρο!

820 νέοι άνεργοι παραπάνω τον Μάρτιο στον ΟΑΕΔ
Περισσότερα από 40 άτομα κάθε εργάσιμη μέρα εγγράφονται στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ της Ηπείρου, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο Οργανισμός.Τον Μάρτιο σε όλη την Ήπειρο εγγράφησαν 820 νέοι άνεργοι, και από 25.404 που αναζητούσαν εργασία τον Φεβρουάριο, τον Μάρτιο οι αναζητούντες αυξήθηκαν σε 26.224. Η μεταβολή είναι της τάξεως του +3,23%, η δεύτερη μεγαλύτερη αύξηση μετά το Βόρειο Αιγαίο (4,28%), ενώ μείωση του αριθμού των ανέργων είχαμε μόνο στο Νότιο Αιγαίο (-1,11%).Πανελλαδικά οι εγγεγραμμένοι άνεργοι ανήλθαν σε 785.203 και σύμφωνα με τα στοιχεία 343.054 είναι άνδρες (ποσοστό 43,69%) και 442.149 είναι γυναίκες (ποσοστό 56,31%). Ο αριθμός αυτός παρουσιάζει αύξηση κατά 1,93% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, όταν είχε διαμορφωθεί σε 770.369 άτομα.Ας σημειωθεί ότι αυτοί είναι οι «επίσημοι» άνεργοι, καθώς υπάρχουν και πολλοί άλλοι που για διαφόρους λόγους δεν είναι εγγεγραμμένοι στους καταλόγους του ΟΑΕΔ. Υπενθυμίζεται ότι μόλις πριν λίγες μέρες τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ έκαναν λόγο για πάνω από 1 εκατ. ανέργους τον Ιανουάριο σε ολόκληρη την χώρα, έναν αριθμό που τα εργατικά κέντρα τον ανεβάζουν κατά πολύ!

Επιμέρους στοιχεία
Τα επιμέρους στοιχεία που έδωσε χθες ο ΟΑΕΔ δείχνουν ακόμη ότι:Το 63,17% των εγγεγραμμένων ανέργων ανήκει στην ηλικιακή ομάδα 30-54 ετών, το 27,11% είναι κάτω των 30, ενώ στην ηλικιακή ομάδα άνω των 55 ετών αναλογεί το 9,72%.Στο εκπαιδευτικό επίπεδο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αναλογεί το 46,92% των εγγεγραμμένων ανέργων, στο εκπαιδευτικό επίπεδο υποχρεωτικής εκπαίδευσης (έως 3η Γυμνασίου) αναλογεί το 36,77%, στο εκπαιδευτικό επίπεδο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης το 15,16% και στο εκπαιδευτικό επίπεδο χωρίς εκπαίδευση αναλογεί το 1,16%.Στους Έλληνες υπηκόους αναλογεί το 91,30% των εγγεγραμμένων ανέργων, στους υπηκόους τρίτων χωρών το 6,79% και στους υπηκόους της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 1,91%.Σε 302.331 άτομα ανέρχεται ο αριθμός των επιδοτούμενων ανέργων, αυξημένος κατά 19.304 άτομα, ποσοστό 6,82%, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα Φεβρουάριο.Αυξημένες κατά 15,59% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα (40.194) -και μειωμένες κατά 11,22% σε σχέση με τον Μάρτιο του 2011 (52.332)- ήταν οι αναγγελίες προσλήψεων, που ανήλθαν σε 46.459.Οι απολύσεις (καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου) έφθασαν τις 22.111 (αυξημένες κατά 1,51% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και μειωμένες κατά 5,16% σε σχέση με τον Μάρτιο του 2011).

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Δημήτρης Κατσιπανέλης: Μετατρέψτε την ψήφο πίεσης σε αποφασιστική ψήφο

Την Παρασκευή 20 Απριλίου το πρωί, ο Υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Πρέβεζας Δημήτρης Κατσιπανέλης, βρέθηκε προσκεκλημένος ανάμεσα στους κατοίκους της Τύριας, στη λιτανεία για τη γιορτή της Ζωοδόχου Πηγής, αντάλλαξε ευχές με φίλους για την ημέρα και στη συνέχεια επισκέφτηκε τον Ωρωπό. Στις συζητήσεις του με τους κατοίκους διαπίστωσε κλίμα εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του, σε σχέση με τo θετικό του έργο σαν Αντιδήμαρχος Πρέβεζας και στη συνέχεια συναντήθηκε με τον Αντιδήμαρχο Λούρου Λάζαρο Παπαχρήστο και αντάλλαξαν απόψεις και προβληματισμούς με τους κατοίκους. Είναι αναγκαίο, όσο ποτέ άλλοτε, ανέφερε στους συνομιλητές του να μετατρέψετε την ψήφο πίεσης και ψήφο διαμαρτυρίας σε αποφασιστική ψήφο που θα κρίνει την πορεία του τόπου, όχι για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, αλλά για τα επόμενα είκοσι χρόνια. Όσοι ανέξοδα εκστομίζουν ανεύθυνες λύσεις, απλώς σηκώνουν λάβαρα πολέμου εκμεταλλευόμενοι τη διάχυτη δυσαρέσκεια και λαϊκίζουν. Αυτοί είναι επικίνδυνοι, όχι μόνο για το πολίτευμα, αλλά και την ουσία της εθνικής μας υπόστασης.Και συνεχίζοντας, είπε χαρακτηριστικά «Ολόκληρο το πολιτικό σύστημα έχει ευθύνη. Δεν έχει αξία σήμερα να τα ρίχνουμε ο ένας στον άλλον. Εμείς αναλαμβάνουμε τις δικές μας ευθύνες. Ας μην παριστάνει όμως κανείς τον νέο ή τον άφθαρτο. Οφείλουμε στο όνομα της πατρίδας μας και στο όνομα των παιδιών μας, να κάνουμε τα πάντα για να γίνουμε μέρος της λύσης».Αργότερα, περπατώντας σε εμπορικούς δρόμους της Πρέβεζας συνομίλησε με καταστηματάρχες και πολίτες της Πρέβεζας, ενώ το βράδυ παραβρέθηκε με φίλους και υποστηρικτές του στις Παπαδάτες, όπου γιορτάστηκε το αποκορύφωμα του παραδοσιακού ηπειρώτικου πασχαλινού χορού "Καγκελάρης", όπως κάθε χρόνο τέτοια μέρα άλλωστε, με τον ξεχωριστό τρόπο που οι κάτοικοι της περιοχής ξέρουν να τιμούν τα έθιμα και τις παραδόσεις τους. Εκεί, συναντήθηκε και με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ηπειρωτών Ζωγράφου τον κ. Κώστα Παπακωνσταντίνου, ο οποίος σε εκδήλωση του Συνδέσμου στις 8 του Γενάρη στο Δημαρχείο Ζωγράφου του απένειμε «έπαινο» για την προσφορά του στο Σύνδεσμο, τον Πολιτισμό και την Ιδιαίτερη Πατρίδα μας.

Με τον Βασίλη Τσιαλιαμάνη στο πλευρό του ο Αντώνης Σαμαράς!!!

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατία έλεγε σε όλους με καμάρι πως "ο Βασίλης είναι ο εκποσωπος της νέας γενιάς στο ψηφοδέλτιο"
Το" φίδι από την τρύπα" θα πρέπει να βγάλει ο Κονιτσιώτης υποψήφιος της Ν.Δ. Βασίλης Τσιαλιαμάνης σε μια δύσκολη για το κόμμα του περιοχή. Είναι ο μοναδικός "γαλάζιος" υποψήφιος στο βόρειο τμήμα του νομού (Κόνιτσα, Πωγώνια) όπου το ΠΑΣΟΚ έχει πλειάδα υποψηφιοτήτων. Θα πρέπει μόνος του να σηκώσει το βάρος της Ν.Δ. και δείχνει έτοιμος να το κάνει, αφού έχει από καιρό στρώσει το έδαφος. Ξεκίνησε εδώ και μήνες τον αγώνα του από την Κόνιτσα, τα Πωγώνια και το λεκανοπέδιο. Τώρα ρίχνει το βάρος και στα υπόλοιπα τμήματα του νομού, όμως δεν παραλείπει να κρατά συνεχές το ενδιαφέρον του με την ιδιαίτερα πατρίδα του και τα Πωγώνια, όπου στην κυριολεξία πέφτουν κορμιά.Αυτό άλλωστε του το αναγνωρίζει και ο Αντώνης Σαμαράς και χθες τον είχε συνεχώς στο πλευρό του.Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μάλιστα,έλεγε σε όλους με καμάρι πως "ο Βασίλης είναι ο εκποσωπος της νέας γενιάς στο ψηφοδέλτιο".

Η έξοδος από την κρίση στο επίκεντρο της ομιλίας Βενιζέλου στα Γιάννενα

Την Κυριακή στις 19.30 η ομιλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ
Στην παρουσίαση πτυχών του κυβερνητικού προγράμματος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να αναφερθεί αύριο Κυριακή ο Βαγγέλης Βενιζέλος κατά την διάρκεια της ομιλίας του που θα πραγματοποιηθεί στις 19.30 στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Du Lac στα Γιάννινα.Ήδη, τις τελευταίες ημέρες ο κ. Βενιζέλος με περιοδείες του και ομιλίες αναφέρθηκε στις δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ για την κοινωνική στήριξη και τη δημιουργία δικτύου κοινωνικής προστασίας, την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων, την εξασφάλιση της ρευστότητας των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, την απεμπλοκή των μεγάλων έργων και την αποτελεσματική αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ.Η Νομαρχιακή Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα νομού Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή της καλεί τους πολίτες του νομού να παρακολουθήσουν την ομιλία Βενιζέλου στα Γιάννινα, σε μία προσπάθεια για αυτοδύναμη Ελλάδα.Υπενθυμίζουμε πως ο κ. Βενιζέλος την Κυριακή θα έρθει οδικώς στα Γιάννινα από την Κοζάνη, όπου στις 12 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιήσει επίσης προεκλογική ομιλία.

Δήλωση Παντούλα
Εξάλλου, στην επίσκεψη Βενιζέλου στα Ιωάννινα και τους άξονες της ομιλίας που θα πραγματοποιήσει αναφέρθηκε ο υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων Μιχ. Παντούλας λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι δεν πρόκειται για μία συνηθισμένη ομιλία προεκλογικού χαρακτήρα, ούτε ο στόχος είναι να αποποιηθεί των ευθυνών και των λαθών του παρελθόντος.«Έχω τη βεβαιότητα ότι το περιεχόμενο της ομιλίας του θα εκληφθεί από τους πολίτες ως απαρχή συνυπογραφής ενός συμβολαίου αλήθειας και αμοιβαίας εμπιστοσύνης μεταξύ κοινωνίας και πολιτικού συστήματος. Θα μιλήσει για το αύριο, για τη νέα γενιά, την ανάπτυξη, την κοινωνική συνοχή και δικαιοσύνη, το μοντέλο της οικονομίας, την επιχειρηματικότητα, τους ανέργους και τον κόσμο της εργασίας, την προστασία στον αδύναμο άνθρωπο, την ασφάλεια της πατρίδας. Θα μιλήσει για τις πραγματικές προκλήσεις της συγκυρίας και το σχέδιο που επιλέγει το ΠΑΣΟΚ για την έξοδο της χώρας από την κρίση, αλλά και την κοινωνική συμφωνία που πρέπει να συνοδεύει αυτό το σχέδιο», τόνισε ο κ. Παντούλας, ο οποίος περιοδεύει σε συνοικίες και διαμερίσματα του Δήμου Ιωαννιτών και έχει επαφές με πολίτες και φορείς του νομού στο πολιτικό του γραφείο.

Δήλωση Φίλη
Επίσης, ο κ. Δημήτρης Φίλης, υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Ν. Ιωαννίνων, με την ευκαιρία της έλευσης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλου στα Ιωάννινα, αύριο Κυριακή 22 Απρίλη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:« Η πατρίδα μας βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση. Οι εκλογές στις 6 Μάη καθορίζουν την μοίρα του τόπου. Η ψήφος θα κρίνει την πορεία του τόπου, όχι για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, αλλά για τα επόμενα είκοσι χρόνια. Γι’ αυτό το λόγο ο θυμός, η αγανάκτηση και η απογοήτευση δεν χωράνε στην κάλπη.Ναι, η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Το ΠΑΣΟΚ ξεκινά και πάλι από την αρχή να ξαναχτίσει τη σχέση εμπιστοσύνης με τον ελληνικό λαό. Το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε με ειλικρίνεια τις ευθύνες του. Πίσω από την σκληρή αυτοκριτική μας, όμως, κρύβεται η ανευθυνότητα όλων των άλλων δυνάμεων.Ο ηγέτης του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος, που διακρίθηκε στα δύσκολα και καταγράφηκε ως ο υπουργός Οικονομικών που μείωσε το χρέος των Ελλήνων, πρότεινε ένα νέο εθνικό σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου μας, για να πιάσουν τόπο οι θυσίες όλων μας, για το μέλλον των παιδιών μας.Μεθαύριο ο Βαγγέλης Βενιζέλος έρχεται στην πόλη μας για να αφουγκραστεί τους φόβους, τις αγωνίες και τις ελπίδες των εργαζομένων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, των ανέργων, των νέων, των εμπόρων, των επαγγελματιών και των βιοτεχνών, των αγροτών, των ανθρώπων της τέχνης, της επιστήμης και του πολιτισμού. Να είμαστε όλοι παρόντες στο νέο ξεκίνημα».

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ

Μάκης Χατζηεφραιμίδης ΠΑΝΤΟΥ: Περιοδεία στην αγορά, σε Κιάφα, Ζευγάρια και Κουτσελιό

Συνεχίζει τις προεκλογικές του επισκέψεις σε συνοικίες της πόλης και χωριά του νομού ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μάκης Χατζηεφραιμίδης. Σειρά για έναν ουσιαστικό και εποικοδομητικό διάλογο με τους πολίτες είχαν η Κιάφα, τα Ζευγάρια, το Κουτσελιό και φυσικά η αγορά της πόλης, όπου στην κυριολεξία δεν προλάβαινε να συνομιλεί και να χαιρετά τους πολίτες που έτρεχαν να του σφίξουν το χέρι και να του ευχηθούν καλή επιτυχία. Όμως για πολλοστή φορά, η μεγάλη αποδοχή των πολιτών στο πρόσωπό του, τον υποχρεώνει να καθυστερεί και να..." φρακάρει" το πρόγραμμά του, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να "τρέξει" όπως θα ήθελε τις επισκέψεις του. Ευχάριστοι "πονοκέφαλοι" για τον Μάκη που βλέπει την υποψηφιότητα του να βρίσκεται ψηλά στη συνείδηση των πολιτών και να συμπληρώνει το καρέ της δυάδας. Θα το διαπιστώσετε συντομότατα και στην κάλπη.Άλλωστε ο Μάκης,"μιλάει" στην καρδιά των Πασόκων!!!

Η Αγνή Σμπόνια θα μιλήσει την Τετάρτη στους Πρεβεζάνους της Αθήνας


Στους ετεροδημότες Πρεβεζάνους της Αττικής, στην Μεγάλη αίθουσα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, Κλεισθένους 15, 7ος όροφος, πλατεία Κοτζιά, πίσω από το Δημαρχείο Αθηναίων, θα μιλήσει μαζί με τους άλλους συνυποψήφιους της, του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ, την Τετάρτη 25 Απριλίου και ώρα 19.00', η υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην εκλογική περιφέρεια Πρέβεζας, Αγνή Σμπόνια.

Έξαλλος ο Καχριμάνης στην Ιταλία για το μηδέν στα... δύο που του επιφύλασσαν τα "τσακάλια" της Συγγρού

Διακαιολογημένα έξαλλος είναι ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης με τα "τσακάλια" της Συγγρού που αποφάσισαν με συνταγές "κωλοτούμπας" στην Άρτα (Παπασιώζιος) και "υλικά" της δεκαετίας του '90 στα Γιάννενα (Χαραλαμπόπουλος) να κλείσουν τα γαλάζια ψηφοδέλτια, αφήνοντας έξω δύο νέα ικανά και αξιόλογα στελέχη, όπως είναι οι στενοί συνεργάτες του , Χρήστος Τσιρογιάννης και Παντελής Κολόκας σε Άρτα και Γιάννενα αντίστοιχα. Πληροφορίες από την Ιταλία όπου βρίσκεται, κάνουν λόγο για μεγάλο εκνευρισμό του Αλέκου, που πραγματικά πασχίζει να δει το κόμμα του να τραβάει εκλογικά και ταυτόχρονα να αναδεικνύει και νέα πολιτικά στελέχη στην Ήπειρο. Αντ' αυτών όμως είχαμε μια από τα ίδια και πλέον είναι δεδομένο ότι το γαλάζιο... "μαγαζί" δεν τραβάει! Μην αποκλείσετε το γεγονός να δείτε τον Αλεκάρα παγερά αδιάφορο τις δύο βδομάδες που απομένουν μέχρι τις κάλπες. Το λέμε αυτό γιατί υπό κανονικές συνθήκες, ως μέλοος της εκλογικής επιτροπής της Ν.Δ. θα τα έδινε όλα για τη νίκη. Τώρα όμως;

Διακριτικός και ουσιαστικός ο προεκλογικός αγώνας του Μιχάλη Παντούλα

Χωρίς να επιδοθεί σε ανούσιες και πανάκριβες επικοινωνιακές φιέστες αλλά δίνοντας νόημα και περιεχόμενο στη σχέση πολίτη-πολιτικού, ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο νομό Μιχάλης Παντούλας, αποδεικνύει ότι η πολιτική μέσα σε πραγματικά κρίσιμες συνθήκες μπορεί και πρέπει να ξανακερδίσει την αξιοπιστία της, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την αυθεντικότητα των ανθρώπων του μόχθου, της εργασίας και της προσφοράς. Γι' αυτό και οι πολίτες θα επιβεβαιώσουν την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπό του και θα τον στείλουν ενισχυμένο στη βουλή για μια νέα συνεπή κοινοβουλευτική θητεία δράσης και προσφοράς.

ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΑΜΑΡΑ-Υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στα Γιάννενα διέδιδε χθες ότι καπάκι θα έχουμε και νέες εκλογές!!!

Ήταν λίγο μετά τις έξι χθες το απόγευμα σε κεντρικότατη καφετέρια των Ιωαννίνων (το όνομα της οποίας παραπέμπει σε... του-μπο-ΦΛΟ), όταν συγκεκριμένος υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ που καθόταν με την παρέα του στο κατάστημα, συζητούσε για ...τι άλλο;Για τις εκλογές. Η κουβέντα γινόταν σε έντονο ύφος και οι παρέες που καθόταν γύρω άκουγαν σχεδόν τα πάντα. Ο βουλευτής σχολίαζε τη δυναμική του κάθε συνυποψηφίου του στο τοπικό πράσινο ψηφοδέλτιο και το θάψιμο ήταν μεγάλο για όλους και όλες και ειδικά για τον Γραμματέα της Ν.Ε. τον οποίο στόλισε με πολλά... "γαλλικά". Μιλάμε δυο βδομάδες πριν τις εκλογές δημοσιοποίησε τον μεγάλο πανικό που τον διακατέχει και τον οποίο πλέον δεν μπορεί να κρύψει, αφού βλέπει την υποψηφιότητά του να πηγαίνει άπατη. Η είδηση όμως ήταν ότι ταυτίστηκε με τον πρόεδρο της Ν.Δ. αφού διαβεβαίωνε την παρέα του, ότι μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου θα έχουμε καπάκι εκλογές και πως σε εκείνες ο ίδιος θα είναι... πρώτος!!! Είχαμε στήσει τα ώτα μας στο φουλ και ακούγαμε τα πάντα. Ούτε οι νεοδημοκράτες δεν πιστεύουν αυτά που λέει ο Σαμαράς, ότι και καλά αν καβαλήσει το 35% και του λείπει ένα 5% για την αυτοδυναμία θα ζητήσει πάλι εκλογές, αφού γνωρίζουν καλά ότι η Ν.Δ. δεν πρόκειται ούτε με... σφαίρες να πιάσει το 30%. Ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ όμως προκειμένου να σώσει πολιτικά το... "τομαράκι" του δεν διστάζει να γίνει το παπαγαλάκι της Ν.Δ. και να αναπαραγάγει δημόσια την επίσημη γραμμή του κόμματος Σαμαρά. Όνομα δεν λέμε, μην τον κάψουμε-αν και είναι ήδη καμμένος-αλλά να τον χαίρονται όσοι ακόμη σκοπεύουν να τον ψηφίσουν!

Κερδίζει το νεανικό κοινό η Πέρση Ντούλια

Καθόλου απαρατήρητη δεν περνά η υποψηφιότητα της Πέρσης Ντούλια για το ΠΑΣΟΚ στο νομό, αφού όπως καθημερινά διαπιστώνουμε ειδικά στο νεανικό κοινό της περιοχής, στην κυριολεξία κάνει θραύση. Την ίδια στιγμή το ισχυρό πολιτικό brand name της οικογένειας Ντούλια, αποτελεί για την ίδια ένα πολύτιμο εργαλείο που της δίνει τη δυνατότητα να επικαιροποιήσει φιλίες και γνωριμίες του πρώην Αντινομάρχη Ορέστη Ντούλια απ' άκρη σ' άκρη στο νομό. Την περιμένει πολύ και σκληρή δουλειά που θα πρέπει να φέρει σε πέρας μέσα σε ένα συντομότατο χρονικό διάστημα. Η ίδια είναι ορεξάτη, καλά διαβασμένη με ρεαλιστικές και άμεσα υλοποιήσιμες θέσεις και προτάσεις. Γνωρίζοντάς την διαπιστώσαμε ότι διαθέτει και ένα πολιτικό μέταλλο που της δίνει φτερά και δύναμη για εκλογικό άλμα. Για να δούμε...

Οι μπράβοι του Σαμαρά έριξαν πόρτα σε μέλη της τοπικής ΝΟΔΕ χθες στο Grand Sarai!!!

Πραγματικά τσίρκο ήταν χθες η εκδήλωση της Ν.Δ. στο ξενοδοχείο Grand-Sarai στην οποία μίλησε ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς. Σε αυτή κατάφεραν να παρεισφρήσουν -άγνωστο πως- άσχετοι μαϊντανοί της τοπικής δεξιάς και λίγο έλειψε να μείνουν έξω εκλεγμένα στελέχη της τοπικής ΝΟΔΕ. Αυτό έγινε γιατί οι άσχετοι μπράβοι του Αντώνη Σαμαρά, χωρίς να γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα τους απαγόρευσαν την είσοδο! Μιλάμε οι φωνές των δικαιολογημένα διαμαρτυρόμενων στελεχών, έφθαναν μέχρι την είσοδο και ευτυχώς που μπήκαν στη μέση οι ψυχραιμότεροι και δεν είχαμε... άλλα! Αυτή και μόνο η εικόνα λέει πολλά. Είναι όπως λέμε, ήταν που ήταν στραβό το κλίμα, το έφαγε και ο... γάϊδαρος! Απορούμε πως γίνεται να βρίσκεται στην αίθουσα πρώην ιδιαίτερος παλιού βουλευτή της Ν.Δ. στο νομό και την ίδια στιγμή να γίνονται διαβουλεύσεις για το εάν θα μπούνε μέσα αυτοί που τραβάνε καθημερινά το... λούκι. Βρε τι έχει να γίνει το βράδυ των εκλογών στα πάνελ έτσι και ο Σαμαράς πέσει κάτω από 30%. Λίγη υπομονή και θα το διαπιστώσετε....

Μακράν πρώτος ο Κώστας Τασούλας για τη Ν.Δ. στα Γιάννενα

Μπορεί ο καλύτερος κριτής να είναι η ίδια η κάλπη, όμως με τα μέχρι σήμερα δεδομένα τίποτα και κανένας δεν φαίνεται ικανός να ανακόψει την πρωτιά του υποψήφιου βουλευτή της Ν.Δ. στο νομό Κώστα Τασούλα. Θα εκλεγεί μακράν πρώτος στο τοπικό γαλάζιο ψηφοδέλτιο, όχι επειδή είναι Γραμματέας της Κ.Ο. ή επειδή τον παίζει επικοινωνιακά κανένα μιντιακό παραμάγαζο της Συγγρού (στα οποία άλλωστε δεν εμφανίζεται) αλλά επειδή με την απλότητα και την ειλικρίνεια που τον διακρίνει κερδίζει καθημερινά τις συμπάθειες και φυσικά τις ψήφους νεοδημοκρατών και όχι μόνο. Τη στιγμή που άλλοι συνυποψήφιοί του διαγκωνίζονται στην πόλη και τα χωριά για ψηφαλάκια, αυτός αθόρυβα καταφέρνει και σπάει ψήφους στη γαλάζια πολυκατοικία για λογαριασμό του κόμματός του στο νομό, αδιαφορώντας αν στο τέλος θα καρπωθεί τον πολυπόθητο σταυρό. Πάντως όταν βγαίνει στο... γυαλί δεν το κάνει για πλάκα ή για να πρωταγωνιστήσει σε στημένα αβανταδόρικα πάνελ αλλά για να καθαρίσει για τη Ν.Δ. στα δύσκολα. Αυτό έκανε και προχθές σε τοπικό πάνελ με αντίπαλο τον υποψήφιο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Θανάση Οικονόμου, τον οποίο στην κυριολεξία διέλυσε και τον έστειλε... αδιάβαστο!Αυτός είναι ο Κώστας Τασούλας. Πραγματική πολιτική υπεραξία για το κόμμα του αλλά και για τον τόπο συνολικά.

«Καθαρή εντολή για αυτοδύναμη κυβέρνηση» ζήτησε από την Άρτα ο Α.Σαμαράς

Καθαρή εντολή για αυτοδύναμη κυβέρνηση ζήτησε ο Αντώνης Σαμαράς από την Άρτα όπου τόνισε ότι «πρέπει όλοι οι Έλληνες μαζί να δώσουμε τη μεγάλη μάχη για την ανάπτυξη».Ο αρχηγός της ΝΔ επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ και τα υπόλοιπα κόμματα τονίζοντας ότι «άλλοι τζογάρουν και κερδοσκοπούν στην απελπισία του κόσμου ενώ εμείς κοιτάμε τους Έλληνες στα μάτια και τους λέμε ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει».Παράλληλα, τόνισε ότι η Ελλάδα έχει αναξιοποίητο πλούτο και θα τα καταφέρει, υποστηρίζοντας ότι για τη σημερινή κατάσταση φταίνε όλοι αλλά κυρίως το ΠΑΣΟΚ και η Αριστερά: «Η Ελλάδα έχει πλούτο αναξιοποίητο. Είμαστε η πρώτη δύναμη στην ναυτιλία αλλά δεν έχουμε ναυπηγεία. Είμαστε μεγάλη δύναμη στον τουρισμό αλλά διώχνουμε τους τουρίστες, έχουμε το καλύτερο λάδι στον κόσμο αλλά δεν το εξάγουμε εμείς. Το εξάγουν εκείνοι που το νοθεύουν. Ποιος φταίει για όλα αυτά; Οι πάντες, αλλά φταίει κυρίως το ΠΑΣΟΚ. Φταίει και η Αριστερά με τις εμμονές της που έδιωξε τις επιχειρήσεις και προστάτεψε τους κουκουλοφόρους. Οι αριστεροί μας κουνούσαν το δάχτυλο τώρα ήλθε η ώρα να μας ακούσουν».«Ζητάω καθαρή εντολή για αυτοδύναμη κυβέρνηση για να τα αλλάξω όλα. Όσο περισσότερη δύναμη μου δώσετε, τόσο πιο ισχυρός θα είμαι να διαπραγματευθώ στο εξωτερικό» συμπλήρωσε ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος αναφερόμενος στα επικείμενα μέτρα και τις περικοπές, του Ιουνίου τόνισε ότι θα αφορούν τη σπατάλη κράτους: «Έχουμε εντοπίσει πάνω από 18 δισ. σπατάλη. Θα παλέψουμε για να μην υπάρχουν νέες οριζόντιες περικοπές που μεγαλώνουν το έλλειμμα».Μιλώντας για τη λαθρομετανάστευση, ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι θα καταργήσει το νόμο Ραγκούση, ενώ έστειλε μήνυμα σε όσους λαθρομετανάστες σκοπεύουν να έρθουν ή βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα: «Το μήνυμα που στέλνουμε σε αυτούς που θέλουν να έλθουν είναι να μην χάνουν τον χρόνο τους, θα τους στείλουμε πίσω. Σε όσους έχουν έρθει, το μήνυμα είναι να φύγουν μία ώρα αρχύτερα γιατί θα τους στείλουμε πίσω».Ο αρχηγός της ΝΔ, τέλος, υπογράμμισε ότι θα σχηματίσει μια μικρή κυβέρνηση, «τη μισή από τη σημερινή», και τόνισε ότι θα απευθυνθεί σε εξωκοινοβουλευτικούς για να μπουν σε αυτήν.