Παρασκευή, 20 Απριλίου 2012

Την ολοκλήρωση του Ε65 ζητούν οι περιφερειάρχες Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας

Την ανάγκη ολοκλήρωσης του Oδικού Άξονα Ε65, ώστε να συνδέει τις περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου και Θεσσαλίας μεταξύ τους και με την Εγνατία Οδό, υπογραμμίζουν με κοινό έγγραφό τους προς τον Πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, οι περιφερειάρχες, Γιώργος Δακής, Αλέξανδρος Καχριμάνης και Κωνσταντίνος Αγοραστός, αντίστοιχα. Σημειώνεται ότι ο βασικός σχεδιασμός του οδικού άξονα προβλέπει τη δημιουργία ενός αυτοκινητόδρομου που θα διασχίζει την Κεντρική Ελλάδα και θα συνδέει την Ηγουμενίτσα με το Βόλο.Προηγήθηκαν σχετικές αποφάσεις των τριών Περιφερειακών Συμβουλίων που υπογράμμιζαν τη σημασία της σύνδεσης των παραπάνω περιφερειών με ασφάλεια και ταχύτητα τόσο μεταξύ τους, όσο και με τη Βόρεια και Νότια Ελλάδα, καθώς και με τον ευρύτερο χώρο της νοτιοανατολικής Ευρώπης μέσω την επίσημων πυλών σύνδεσης της Ελλάδας με την Αλβανία και την ΠΓΔΜ.

Ομιλία του Μιχάλη Κασσή στην ημερίδα που οργάνωσε το γραφείο Πρωθυπουργού και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Το θέμα «εμπειρίες από την ανάπτυξη επιχειρηματικού πνεύματος στην Ήπειρο», ανέπτυξε ο πρόεδρος του Αγροτικού Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων «Η Πίνδος», κ. Μιχάλης Κασσής, μιλώντας σήμερα το πρωί στην ημερίδα που οργάνωσε στην Αθήνα το γραφείο του Πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή - Γενική Διεύθυνση Βιομηχανίας και Επιχειρηματικότητας».Η πρόσκληση που δέχθηκε ο Α.Π.Σ.Ι. και ο πρόεδρος του από τον πρωθυπουργό, για τη συμμετοχή στην ημερίδα, αποτελεί πανευρωπαϊκή αναγνώριση και τιμή για το απόλυτα πετυχημένο συνεταιριστικό μοντέλο διαχείρισης μιας από τις μεγαλύτερες μεταποιητικές μονάδες της χώρας μας, καθώς η πρόσκληση απευθύνθηκε σε έξι εταιρείες ανά την Ελλάδα, που θεωρήθηκαν πρότυπα ανάπτυξης.Η ομιλία του Μιχάλη Κασσή περιελάμβανε δύο ενότητες. Αναφέρθηκε:Πρώτον: στην εμπειρία του ως μέλος αρχικά και στη συνέχεια πρόεδρος της Πίνδος και την πορεία του συνεταιρισμού από το 1958 που ιδρύθηκε έως σήμερα.Δεύτερον: στη συμβολή του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού στην ανάπτυξη όχι μόνο της πτηνοτροφίας στην Ήπειρο, αλλά και στην γενικότερη ανάπτυξη.«Η ΠΙΝΔΟΣ είναι μια εξαίρεση σε όσα ακούμε για το συνεταιριστικό κίνημα της χώρας μας», είπε ο κ. Κασσής , σημειώνοντας πως σήμερα είναι η μεγαλύτερη πτηνοτροφική επιχείρηση στη χώρα κατέχοντας το 30% της ελληνικής παραγωγής κοτόπουλου, έχει κύκλο εργασιών 200 εκατ. ευρώ, πραγματοποιεί επενδυτικό σ΄χεδιο 15 εκατ. ευρώ, έχει κερδοφόρους ισολογισμούς, δεν έχει ληξιπρόθεσμα χρέη, εξασφαλίζει εισόδημα σε 560 πτηνοτρόφους-συνεταίρους και απασχολεί σήμερα 900 εργαζόμενους.Δεν ήταν όμως πάντα έτσι τα πράγματα, καθώς τα πρώτα 25 χρόνια της «ζωής του» ο Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός είχε μικρή ανάπτυξη και ζημιογόνα αποτελέσματα.Ο κ. Κασσής περιέγραψε την πρακτική που ακολουθήθηκε από τις αρχές τις δεκαετίας του 80, ώστε να υπάρξει η θετική αντιστροφή της πτωτικής πορείας που ακολουθούσε η ΠΙΝΔΟΣ. «Ο στόχος που βάλαμε ήταν να καταφέρουμε τους πτηνοτρόφους με τις μικρές μονάδες, τη μεγάλη ηλικία, το χαμηλό επίπεδο γνώσεων και τις καχυποψίες που τους διακατείχαν τον καθένα, να τους μετατρέψουμε σε σύγχρονους επιχειρηματίες που επενδύουν στις δικές τους εκμεταλλεύσεις και στον συνεταιρισμό και να τους πείσουμε ότι η ανάπτυξη του συνεταιρισμού μακροπρόθεσμα θα ωφελήσει τους ίδιους και τα παιδιά τους», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Α.Π.Σ.Ι.Με μεθοδικά βήματα και σκληρή δουλειά, η ΠΙΝΔΟΣ έφτασε στην κορυφή.Ο κ. Κασσής έκλεισε την ομιλία αναφερόμενος στην κρίση που διέρχεται η χώρα μας και σημειώνοντας πως ο Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός αποτελεί ένα παράδειγμα για το μοντέλο ανάπτυξης που πρέπει να ακολουθήσουμε.

Στο πλευρό του Χάρη Καστανίδη ο Αλέκος Φαρμάκης

Σε ‘Ήπειρο και Μακεδονία περιοδεύει ο πρόεδρος της Κ.Ο. της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ Χάρης Καστανίδης. Χθες είχε συναντήσεις με εκπροσώπους τοπικών φορέων στην Άρτα, ενώ σήμερα Παρασκευή 20 Απριλίου 2012 συνοδευόμενος από τον υποψήφιο βουλευτή Αλέκο Φαρμάκη και στελέχη του κόμματος επισκέφτηκε στα Γιάννενα το Επιμελητήριο και το Δήμο.Αύριο, Σάββατο ο Χάρης Καστανίδης θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Κοζάνη.

Σαμαράς από Γιάννενα:«Η Ελλάδα θα τα καταφέρει»‎

«Οι εκλογές αυτές είναι η αρχή για να ξανακερδίσουμε το μέλλον. Με ανάπτυξη, με δικαιοσύνη και με ασφάλεια για τον κάθε πολίτη, χρησιμοποιώντας τους πιο άξιους Έλληνες. Αυτό είναι το μήνυμα ελπίδας, που ήρθαμε να δώσουμε σήμερα στην Ήπειρο» τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς από τα Ιωάννινα, όπου πραγματοποιεί προεκλογική περιοδεία.Ο πρόεδρος της ΝΔ έφερε μάλιστα ως παράδειγμα για τον πλούτο της χώρας που πρέπει να αξιοποιήσουμε τη σχολή γαλακτοκομίας που λειτουργεί στην περιοχή των Ιωαννίνων.«Πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας. Η Ελλάδα θα τα καταφέρει» τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς.Ο πρόεδρος της ΝΔ θα μιλήσει το απόγευμα (20.00) στο κλειστό γυμναστήριο της Άρτας.

Νέο ξεκίνημα για την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Πρέβεζας

Την συστράτευση των φορέων, των εργαζομένων ,των πελατών και σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας στο νέο ξεκίνημα που επιχειρεί η Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Πρέβεζας ζητούν τόσο ο απερχόμενος Πρόεδρος Δημήτρης Ντούσκας όσο και ο νέος επικεφαλής του Διοικητικού Συμβουλίου Γεράσιμος Λιώλης.Όπως τόνισε εισαγωγικά ο απερχόμενος πρόεδρος η απόφαση για την τοποθέτηση του κ.Λιώλη στο «τιμόνι» της ΕΑΣ ήταν ομόφωνη.«Η παραίτησή μου δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι λιποτάκτησα» ανέφερε οκ.Ντούσκας σημειώνοντας ότι θα συμμετάσχει ενεργά στον αγώνα για την στήριξη της Ενωσης από τηνθέση του αντιπροέδρου.Ο απερχόμενος πρόεδρος αναφέρθηκε στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η ΕΑΣ καθώς και στα μεγάλα «μέτωπα» που πρέπει να κλείσει η Ενωση.Αυτά είναι η διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και των κλαδικών συμβάσεων του προσωπικού, η έγκριση του επιχειρησιακού σχεδίου της ΕΑΣ και η μετατροπή της σε Α’Θμιο Συνεταιρισμό.Ο νέος πρόεδρος της ΕΑΣ Γεράσιμος Λιώλης ευχαρίστησε θερμά τον πρόεδρο και το διοικητικό συμβούλιο της ΕΑΣ εκφράζοντας την δέσμευση ότι θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για την διασφάλιση των θέσεων εργασίας του προσωπικού , την στήριξη των αγροτών αλλά και το άνοιγμα μιας νέας σελίδας για την Ενωση.«Δεν θέλουμε εργαζόμενους επαίτες αλλά δεν μπορούμε να δώσουμε ούτε υπέρογκους μισθούς» τόνισε ο κ.Λιώλης συμπληρώνοντας ότι προτεραιότητα θα δοθεί στο να ξεκινήσει σε μηνιαία βάση η καταβολή χρημάτων προς το προσωπικό.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Επίσκεψη Ι.Γόγολου στο γηροκομείο Φιλιατών

Την κοινωνική του ευαισθησία και την ιδιαίτερη αγάπη που έχει προς τους ηλικιωμένους , λόγω απώλειας του πατέρα του σε μικρή ηλικία, έδειξε για μια ακόμη φορά ο Υποψήφιος Βουλευτής για το ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας, κ. Ιωάννης Γόγολος, κατά την επίσκεψή του στο Γηροκομείο Φιλιατών.Με τον Διοικητή του Ιδρύματος και Υπηρεσιακούς Παράγοντες, συζήτησε τα προβλήματα που υπάρχουν και ανταποκρίθηκε σε όλα τα ζητήματα που του ετέθησαν.Άκουσε με σεβασμό και προσοχή όλους τους ηλικιωμένους και συζήτησε μαζί τους τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την οικονομική κατάσταση της χώρας, που έχει ως απόρροια να διαρραγεί ο κοινωνικός ιστός και να κινδυνέψει το κορυφαίο στοιχείο πολιτισμού για τους ηλικιωμένους, που είναι η οικογένεια.Οι ηλικιωμένοι είδαν στο πρόσωπο του κ. Γόγολου το δικό τους παιδί, εκτίμησαν τις ευαισθησίες του, και διέκριναν την ελπίδα για το καλύτερο αύριο, που εκπροσωπεί με την παρουσία του στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στη Θεσπρωτία.

Μακελειό στα Γιάννενα! Ο “Μακελάρης” Βασιλης Χήτος με τους Ανεξάρτητους Έλληνες!

Ένας απο τους πιο αγαπημένους Ηπειρώτες, ο Βασίλης Χήτος, παίρνει την μεγάλη απόφαση να κατέβει στον στίβο της πολιτικής στο πλευρό του Πάνου Καμμένου!Γνωστός από την μεγάλη του πορεία στην μαχητική δημοσιογραφία, για τους αγώνες του δίπλα στον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου αλλά και τις πρόσφατες εμφανίσεις του στο Μακελειό με τον Στέφανο Χίο, είναι σίγουρο ότι θα ταρακουνήσει για τα καλά την λιμνάζουσα πολιτική πραγματικότητα. Ειδικά στα Γιάννενα όπου ξέρουν το ποιόν του Βασίλη και τα ρουσφέτια δεν αποτελούν πλέον κριτήριο ψήφου. Ισχυρότερο ρουσφέτι είναι η Ανάσταση της Πατρίδας!Μπράβο στον Πάνο, καλή επιτυχία Βασίλη!

olympia.gr

ΑΡΤA: Όλα έτοιμα για την αποψινή ομιλία του Α. Σαμαρά

Όλα είναι έτοιμα για την ομιλία του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά που θα γίνει το απόγευμα στο κλειστό γυμναστήριο της Άρτας σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ ΝΔ Άρτας Βαγγέλη Καψάλη. Mιλώντας το πρωί στο “ΑΜΒΡΑΚΙΑ FM” o κ Καψάλης δήλωσε αισιόδοξος για την έκβαση της αποψινής εκδήλωσης. «Πιστεύουμε ότι όλα θα πάνε κατ’ ευχήν εκτός απ’ τον καιρό ο οποίος δημιουργεί μια δυσκολία στη μετακίνηση» ανέφερε. Για την αποψινή συγκέντρωση αναμένεται να καταφτάσουν στην Άρτα μέλη και φίλοι του κόμματος και από γειτονικούς νομούς της Ηπείρου, όχι όμως με το ρυθμό των παλιών κινητοποιήσεων, αφού η οικονομική συγκυρία δεν επιτρέπει δαπάνες για οργανωμένες μετακινήσεις, σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ. Η Άρτα είναι η πρώτη πόλη στην περιφέρεια που επισκέπτεται ο κ. Σαμαράς για να κάνει την πολιτική του ομιλία. «Είναι η αρχή του σταθμού κι αυτό σίγουρα σημαίνει κάτι για τη δική μας περιοχή» σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ. Σε ερώτηση εάν αναμένεται ο κ. Σαμαράς να προβεί σε κάποιες εξαγγελίες για την περιοχή της Άρτας, ο κ. Καψάλης ανέφερε: «Η ΝΔ, η επιτροπή προγράμματος έχει κάνει τις δικές της προτάσεις στην κεντρική γραμματεία προγραμματισμού οπότε πιστεύουμε ότι σήμερα θα έχουμε κάποιες εξαγγελίες μικρές βέβαια, τοπικού ενδιαφέροντος».Ενώ αναφορικά με το τι θα κρίνει την επιτυχία της συγκέντρωσης ο κ. Καψάλης είπε: «Πιστεύουμε ότι και τα δύο συνιστούν την επιτυχία σε μια εκδήλωση αντίστοιχης εμβέλειας, και ο κόσμος και ο παλμός. Βέβαια υπάρχει ένα μούδιασμα γενικότερα στον κόσμο λόγω του πολιτικών δρώμενων των τελευταίων ετών, μια ενδεχομένως στενοχώρια, αλλά προσπαθούμε μέσα απ’ αυτού του τύπου τις εκδηλώσεις να βοηθήσουμε τον κόσμο να αντιληφθεί το πρόγραμμά μας, τις σκέψεις μας για την επόμενη μέρα και πιστεύουμε και ευελπιστούμε ότι θα γίνουμε κατανοητοί».

Υπό την προεδρία του Φ.Φίλιου συνεδρίασε η Διακομματική Επιτροπή

Υπό την προεδρία του Δημάρχου Ιωαννίνων και σε εφαρμογή των εκλογικών εγκυκλίων του Υπουργείου Εσωτερικών, συνεδρίασε σήμερα η Διακομματική Επιτροπή.Ο Δήμαρχος έθεσε υπόψιν των εκπροσώπων των κομμάτων όσα ορίζουν οι εκλογικές εγκύκλιοι και παρότρυνε για τη διεξαγωγή του προεκλογικού αγώνα σε ήπιο και πολιτισμένο κλίμα.Στη συνεδρίαση έγινε γνωστό ότι ο Δήμος κατανέμει ισότιμα σε όλα τα κόμματα κοινόχρηστους χώρους προκειμένου να εγκατασταθούν τα περίπτερα, τα οποία θα είναι στις διαστάσεις που προβλέπονται από το Νόμο.Το Δημοτικό Ραδιόφωνο θα κατανείμει ίσο χρόνο για την προβολή όλων των κομμάτων.Απαγορεύεται η ανάρτηση πανό με εξαίρεση αυτά που προαναγγέλλουν τις κεντρικές προεκλογικές εκδηλώσεις των κομμάτων, τα οποία πρέπει να τοποθετούνται τρεις ημέρες νωρίτερα και να αφαιρούνται αμέσως μετά το πέρας της εκδήλωσης, με ευθύνη του κόμματος.Το Σάββατο 5 Μαίου θα αφαιρεθεί όλο το προεκλογικό υλικό από την πόλη πλην των περιπτέρων θα οποία πρέπει να απομακρυνθούν το αργότερα μία βδομάδα μετά την διενέργεια των εκλογών.Τέλος η αφισοκόλληση απαγορεύεται με εξαίρεση τα προκαθορισμένα σημεία για την εμπορική διαφήμιση, ενώ τα ηχητικά συστήματα θα λειτουργούν μπροστά από τα εκλογικά κέντρα και με ένταση ως τα ογδόντα ντεσιμπέλ.Στη Διακομματική μετείχαν εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Δημοκρατίας, του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ, της Δημοκρατικής Αριστεράς, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, της Δημοκρατικής Συμμαχίας, του ΛΑΟΣ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΙΛΗΣ:Ο Βαγγέλης Βενιζέλος έρχεται στην πόλη μας για να αφουγκραστεί τους φόβους, τις αγωνίες και τις ελπίδες των εργαζομένων

Ο κ. Δημήτρης Φίλης, υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Ν. Ιωαννίνων, με την ευκαιρία της έλευσης του ηγέτη του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλου στα Ιωάννινα, την Κυριακή 22 Απρίλη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:« Η πατρίδα μας βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση. Οι εκλογές στις 6 Μάη καθορίζουν την μοίρα του τόπου. Η ψήφος θα κρίνει την πορεία του τόπου, όχι για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, αλλά για τα επόμενα είκοσι χρόνια.Γι’ αυτό το λόγο ο θυμός, η αγανάκτηση και η απογοήτευση δεν χωράνε στην κάλπη.Ναι, η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Το ΠΑΣΟΚ ξεκινά και πάλι από την αρχή να ξαναχτίσει τη σχέση εμπιστοσύνης με τον ελληνικό λαό.Το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε με ειλικρίνεια τις ευθύνες του. Πίσω από την σκληρή αυτοκριτική μας, όμως, κρύβεται η ανευθυνότητα όλων των άλλων δυνάμεων.Ο ηγέτης του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος, που διακρίθηκε στα δύσκολα και καταγράφηκε ως ο υπουργός Οικονομικών που μείωσε το χρέος των Ελλήνων, πρότεινε ένα νέο εθνικό σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου μας, για να πιάσουν τόπο οι θυσίες όλων μας, για το μέλλον των παιδιών μας.Μεθαύριο ο Βαγγέλης Βενιζέλος έρχεται στην πόλη μας για να αφουγκραστεί τους φόβους, τις αγωνίες και τις ελπίδες των εργαζομένων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, των ανέργων, των νέων, των εμπόρων, των επαγγελματιών και των βιοτεχνών, των αγροτών, των ανθρώπων της τέχνης, της επιστήμης και του πολιτισμού.Να είμαστε όλοι παρόντες στο νέο ξεκίνημα!».

Διαμορφώνει τις προϋποθέσεις για την επόμενη μέρα

Σε μια εποχή που όλοι μιλούν για αλλαγές και όλοι μένουν κολλημένοι στις καρέκλες τους, η απόφαση του Βαγγέλη Αργύρη να μην είναι ξανά υποψήφιος βουλευτής δείχνει, αν μη τι άλλο, έναν άνθρωπο που δεν κινείται πίσω από τις εξελίξεις αλλά διαμορφώνει τις προϋποθέσεις για την επόμενη μέρα.Μετά από μια 20ετία αδιάλειπτης παρουσίας στα κοινοβουλευτικά έδρανα και μετά από 6 νικηφόρες εκλογικές αναμετρήσεις στο νομό Ιωαννίνων, όπου εκλέγεται όλα αυτά τα χρόνια, ο Ηπειρώτης πολιτικός κλείνει με δική του πρωτοβουλία αυτό το κεφάλαιο και ταυτόχρονα δηλώνει έτοιμος να συνεχίσει την προσφορά του στα δημόσια πράγματα από καινούργιο μετερίζι. Οι πληροφορίες τον θέλουν να αναλαμβάνει κρίσιμο κομματικό -σ’ αυτή τη φάση- πόστο, δίπλα στονέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.Άλλωστε, ήδη έχει την ευθύνη της γραμματείας οργανωτικού, ενώ ταυτόχρονα συμμετέχει και στην εκλογική επιτροπή που συντάσσει αυτές τις μέρες τις λίστες των υποψηφίων του κόμματος. Μετά τις εκλογές, εγκαθίσταται για τα καλά στην Ιπποκράτους, ως Διευθυντής Οικονομικών και Οργάνωσης, σε ένα ρόλο ανάλογο μ’ αυτόν που διατηρούσε επί Γιώργου Παπανδρέου η Ρεγγίνα Βάρτζελη.Όσο κι αν τον απορροφήσει η ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ και τα οργανωτικά του κόμματος, όλοι ξέρουν, πως ο Βαγγέλης Αργύρης δεν πρόκειται να περιορίσει το ενδιαφέρον του για τον αγροτικό χώρο, όπου επίσης, το επόμενο διάστημα έχουν να γίνουν ακόμα πολλά. Ο νόμος 4015/2011 για τους συνεταιρισμούς που κατάφερε να περάσει με διευρυμένη πλειοψηφία από τη Βουλή ο Κώστας Σκανδαλίδης, έχει… απλώσει τον τραχανά και στο διάστημα που απομένει μέχρι το τέλος του έτους, θα πρέπει τα πράγματα να μπουν στη θέση τους. Άλλωστε, τα συνεταιριστικά, ήταν πάντοτε η μεγάλη αγάπη του μέχρι χθες αντιπροέδρου της Βουλής και ο λόγος για τον οποίο άρχισε να κατεβαίνει στην Αθήνα.Υπενθυμίζεται ότι πριν γίνει πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ την περίοδο 1990-93 εκλέγονταν διαδοχικά από το 1982 πρόεδρος της ΕΑΣ Ιωαννίνων. Μόνη του αποτυχία, η μη εκλογή, το φθινόπωρο του 2010, στη θέση του Περιφερειάρχη Ηπείρου για την οποία ήταν υποψήφιος. Δεν είναι βέβαια λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν πως οι εξελίξεις γύρω από το θέμα της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ, θα ήταν πολύ διαφορετικές αν ο Βαγγέλης Αργύρης είχε την πολιτική ευθύνη για τη διοίκηση της Περιφέρειας. Βέβαια, το θέμα της γαλακτοβιομηχανίας παραμένει ανοικτό, όσο είναι σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για τη διάθεση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών που ελέγχει σήμερα η ΑΤΕbank και για το οποίο ο Ευάγγελος δεν έχει πει τον τελευταίο του λόγο.

agronews

Απάντηση στο έγγραφο του δημάρχου για το αεροδρόμιο από τον Υπουργό Υποδομών

Τα προβλήματα που υπάρχουν στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων, τόσο με την εκτέλεση των έργων όσο και με την τοποθέτηση συστήματος τυφλής προσγείωσης είχε εκθέσει ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος με έγγραφό του προς τον Υπουργό Υποδομών.Το έγγραφο του Δημάρχου είχε αποσταλεί στις 12 Μαρτίου.Στην απάντηση που δόθηκε από το Υπουργείο Υποδομών (Γενική Διεύθυνση Συγκοινωνιακών Έργων) σημειώνεται ότι τα έργα εκσυγχρονισμού και επέκτασης θα συνεχιστούν κανονικά ενώ για το σύστημα τυφλής προσγείωσης το Υπουργείο παραπέμπει στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.Στην απάντηση αναλυτικά αναφέρεται:«Στα πλαίσια των εργασιών του έργου επέκτασης του κτιρίου αεροσταθμού, επέκταση δαπέδου στάθμευσης αεοσκαφών, νέου συνδετηρίου τροχοδρόμου, νέου οδικού δικτύου πρόσβασης στον αερολιμένα και επέκταση- διαμόρφωσης χώρων στάθμευσης οχημάτων στον Κρατικό Αερολιμένα Ιωαννίνων, σας γνωρίζουμε ότι έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του νέου δαπέδου στάθμευσης αεροσκαφών έκτασης 43.000 τμ. Οι εργασίες κατασκευής του τροχοδρόμου καθώς και των τμημάτων σύνδεσης του νέου δαπέδου στάθμευσης με το υφιστάμενο, έχουν ολοκληρωθεί μέχρι και την οδοστρωσία.Η έναρξη της κατασκευής των ασφαλτοταπήτων, θα ξεκινήσει άμεσα, μετά την πρόσφατη χρηματοδότηση του έργου και την επικείμενη άρση της διακοπής των εργασιών από τον ανάδοχο. Το έργο τελούσε σε διακοπή από τις 8-11-11.Το σύστημα VOR και η τοποθέτηση του δεν αποτελεί αντικείμενο του έργου και είναι αρμοδιότητα της ΥΠΑ».Μετά και την απάντηση αυτή ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος σε δήλωσή του επεσήμανε ότι η ολοκλήρωση των έργων εκσυγχρονισμού του αεροδρομίου πρέπει να αποτελέσουν προτεραιότητα.«Υποχρέωση της πολιτείας είναι να διασφαλίσει την εκταμίευση πόρων για την ομαλή εξέλιξή τους και υποχρέωση όλων μας είναι να πιέζουμε συνεχώς προς την κατεύθυνση αυτή.Παράλληλα, από την πλευρά του Δήμου, με τις ανάλογες παρεμβάσεις, θα συνεχιστεί η προσπάθεια για την τοποθέτηση συστήματος τυφλής προσγείωσης.Πρέπει όλοι να κατανοήσουμε πως ένα σύγχρονο αεροδρόμιο δεν αποτελεί πολυτέλεια, αλλά βασικό έργο υποδομής προκειμένου να πετύχουμε περισσότερα στον τομέα της τουριστικής ανάπτυξης και της εξωστρέφειας», αναφέρει ο Δήμαρχος Ιωαννίνων.

Ο Περικλής Βασιλάκης παραβρέθηκε στη γιορτή της Ζωοδόχου Πηγής στην Τύρια

Ο υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Περικλής Βασιλάκης επισκέφτηκε την Παρασκευή 20-4 το χωριό Τύρια, όπου παραβρέθηκε στη γιορτή της Ζωοδόχου Πηγής. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος τελέστηκε με μεγάλη λαμπρότητα θεία λειτουργία και λιτανεία. Ο κ. Βασιλάκης συνάντησε πολλούς κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι του έσφιξαν το χέρι και του ευχήθηκαν καλή επιτυχία στις κρίσιμες βουλευτικές εκλογές της 6ης Μαΐου.

ΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ:Μοναδική λύση η ισότιμη πρόσβαση των ασθενών


Η λειτουργία ενός συστήματος υγείας που θα εξασφαλίζει την ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών στις υπηρεσίες του, με επαρκές προσωπικό, υποδομές και υλικά, είναι η λύση για τα φαινόμενα διαφθοράς στο χώρο της υγείας, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου, Τάκη Νικολόπουλο που κλήθηκε να σχολιάσει τις πρόσφατες αιχμηρές αναφορές του Καθηγητή Παθολογίας Χ. Μουτσόπουλου στο ITV για «φακελάκια».Ο Νικολόπουλος σημείωσε ότι για να αλλάξει η κατάσταση δεν αρκούν οι καταγγελίες και τα κατασταλτικά μέτρα, αλλά η δημιουργία ενός πραγματικά δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας, που θα εξασφαλίζει την ισότιμη πρόσβαση όλων των ασθενών σε αυτό.Εξάλλου, όπως ανέφερε ενισχύοντας τις δηλώσεις του κ. Μουτσόπουλου, για να καταγγείλει κάποιος ένα ανάλογο περιστατικό θα πρέπει ήδη να έχει εξασφαλίσει την πρόσβασή του στις υπηρεσίες υγείας ώστε να μην φοβάται ότι θα τις στερηθεί.«Δυστυχώς και η δικαστική οδός αργεί πολύ. Μια καταγγελία βρίσκεται τώρα στον δρόμο για τον Εισαγγελέα. Δεν μπορούμε να πούμε ότι το σύστημα βοηθά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν πρέπει να γίνεται η καταγγελία», σημείωσε.Την ίδια ώρα, την ανάγκη να πληρώνει ο πολίτης για υπηρεσίες υγείας επιτείνει το σχέδιο της τρόικας για την οργάνωση του συστήματος υγείας στην Ελλάδα. Στην έκθεση περιλαμβάνονται προτάσεις που μεταξύ άλλων, νομιμοποιούν το «φακελάκι», συνδέοντάς το με τις αμοιβές των γιατρών και τις λίστες αναμονής στα χειρουργεία.Σύμφωνα με τον κ. Νικολόπουλο, κάποιες από τις προτάσεις της τρόικα έχουν δρομολογηθεί ήδη, όπως είναι οι συγχωνεύσεις νοσοκομείων, που ισοδυναμούν με καταργήσεις, ενώ είναι προφανές ότι γίνεται προσπάθεια να μετακυλήσει το κόστος υγείας στους πολίτες.«Ας αφήσουμε τα ψέματα. Αυτό που θα γίνει είναι όποιος έχει χρήματα θα νοσηλευθεί», σημείωσε ο κ. Νικολόπουλος κάνοντας λόγο και για την δημιουργία συνθηκών «κανιβαλισμού» μεταξύ των γιατρών.«Αντί να δίνεται το μαύρο χρήμα στον γιατρό, θα δίνεται με αποδείξεις στο νοσοκομείο», σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΞΤΟΣ

ΠΑΝΤΟΥΛΑΣ:Καλωσορίζω τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στην πόλη μας και καλώ όλους τους συμπατριώτες να δώσουν μαζικά το παρόν στη συγκέντρωση της Κυριακής

Ο υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Ιωαννίνων κ. Μιχάλης Χρ. Παντούλας στο πλαίσιο της προεκλογικής δραστηριότητάς του περιόδευσε σε συνοικίες και διαμερίσματα του Δήμου Ιωαννιτών και είχε επαφές με πολίτες και φορείς του νομού στο πολιτικό γραφείο.Ο κ. Παντούλας σε ερώτηση δημοσιογράφων για την παρουσία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Βαγγέλη Βενιζέλου στα Ιωάννινα την Κυριακή 22.4.2012 έκανε την εξής δήλωση: “Ο κ. Βενιζέλος δεν έρχεται στα Ιωάννινα για να εκφωνήσει μία συνηθισμένη ομιλία προεκλογικού χαρακτήρα. Ούτε στόχος του είναι να αποποιηθεί ευθυνών και λαθών του παρελθόντος, να ωραιοποιήσει καταστάσεις, να αποκρύψει αλήθειες, να πει μισόλογα για την περίοδο που διανύουμε και να θέσει ως προτεραιότητα προσωπικές φιλοδοξίες ή κομματικές σκοπιμότητες. Έχω τη βεβαιότητα ότι το περιεχόμενο της ομιλίας του θα εκληφθεί από τους πολίτες ως απαρχή συνυπογραφής ενός συμβολαίου αλήθειας και αμοιβαίας εμπιστοσύνης μεταξύ κοινωνίας και πολιτικού συστήματος. Θα μιλήσει για το αύριο, για τη νέα γενιά, την ανάπτυξη, την κοινωνική συνοχή και δικαιοσύνη, το μοντέλο της οικονομίας, την επιχειρηματικότητα, τους ανέργους και τον κόσμο της εργασίας, την προστασία στον αδύναμο άνθρωπο, την ασφάλεια της πατρίδας. Θα μιλήσει για τις πραγματικές προκλήσεις της συγκυρίας και το σχέδιο που επιλέγει το ΠΑΣΟΚ για την έξοδο της χώρας από την κρίση, αλλά και την κοινωνική συμφωνία που πρέπει να συνοδεύει αυτό το σχέδιο.Καλωσορίζω τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στην πόλη μας και καλώ όλους τους συμπατριώτες να δώσουν μαζικά το παρόν στη συγκέντρωση της Κυριακής (22.4.2012 και ώρα 19:30) στο Συνεδριακό Κέντρο του Ξενοδοχείου Du Lac”.

Τί είπε ο Γιώργος Καρατζαφέρης στον ΗΧΩ FM 102,7

"Δυστυχώς, όλοι είναι μέσα σε «καλούπια», σε «ράγες» και αυτό βλάπτει σοβαρά τη χώρα. Το θέμα είναι ότι ο χορός αυτή τη φορά, είναι από την περιοχή σας. Του Ζαλόγγου. Πολύς θυμός, ο οποίος αν διοχετευθεί στην κάλπη, πολύ φοβούμαι ότι η επόμενη μέρα θα είναι δυσκολότερη από τη σημερινή", είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό "Ηχώ FM 102,7 Ιωαννίνων"."Το θέμα είναι ότι το πρώτο Μνημόνιο το έκανε ο Παπακωνσταντίνου. Αυτοί έχουν τα εσωτερικά τους προβλήματα. Ο ένας υποβλέπει τον άλλον. Δεν θα μπω εγώ στον εσωτερικό αυτό πόλεμο που έχουν. Δεν με ενδιαφέρει. Εγώ ξέρω ότι διέλυσαν τη χώρα. Αυτοί και οι Νεοδημοκράτες. Αυτά τα δέκα χρόνια τα χαμένα, έφεραν την κατάσταση εδώ", είπε ο κ. Καρατζαφέρης σχετικά με το Μνημόνιο."Τα εκβιαστικά διλήμματα δεν ανήκουν σε ανθρώπους λογικούς, αλλά σε ανθρώπους φοβικούς. Πρέπει ο κόσμος να προσέλθει να ψηφίσει με καθαρό μυαλό και όχι με θυμό. Για να έχει το βράδυ της Κυριακής ανθρώπους με μυαλό για να μπορέσουν να αναλάβουν τις τύχες της χώρας.Είναι ζήτημα αν μπορούν να μιλήσουν οι μισοί από τους υπολοίπους που βλέπω των κομμάτων. Το βράδυ των εκλογών θα γίνει κουβέντα. Δεν μπορούμε να χάσουμε ούτε μια ώρα", δήλωσε ο Γιώργος Καρατζαφέρης για τις εκλογές."Δεν είναι η εξαλότητα καλός σύμβουλος σήμερα. Το θέμα είναι να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να σώσουμε τη χώρα. Είναι πολύ εύκολο το να φωνάζεις κατά", σχολίασε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ συμπληρώνοντας ότι "δεν βλέπω πολλές διαφορές μεταξύ του κ. Καμμένου και του κ. Τσίπρα. Εξάλλου, παραλίγο να συνεταιριστούν".

Νοστάλγησαν την υποψηφιότητα του Ν. Γερασιμίδη στη Ν.Δ.

Οι 11.500 ψήφοι που έλαβε ο Νίκος Γερασιμίδης το 2009 ως υποψήφιος με τη Ν.Δ. στο νομό δεν ξεχνιούνται εύκολα και ειδικά σήμερα που οι πολιτικές μετοχές του κόμματος τοπικά χτυπάνε limit down πολλοί είναι αυτοί που θα ήθελαν το στέλεχος της ΔΗ.ΣΥ. ξανά πίσω. Με το χειρότερο γαλάζιο ψηφοδέλτιο της τελευταίας 20ετίας, είναι δεδομένο ότι η Ν.Δ. θα βαλτώσει για τα καλά κάτω στο νομό σε μέτρια εκλογικά ποσοστά και όχι μόνο ποσοστά αυτοδυναμίας δεν θα δει στα Γιάννενα αλλά θα παρακαλάνε να πιάσουν το 30% που φαίνεται ότι πλέον αποτελεί άπιαστο όνειρο. Οι ψήφοι του Γερασιμίδη δεν αναπληρώνονται με υποψηφιότητες που παραπέμπουν σε εποχές Ανέστη Λώρα!

Τρέχει ο Αλ. Φαρμάκης σε Πωγώνι, Ζαγόρι και λεκανοπέδιο

Γέννημα-θρέμμα Γιαννιώτης ο Αλέκος Φαρμάκης, εντείνει τον προεκλογικό του αγώνα με το κόμμα Κατσέλη. Αφετηρία του τα Γιάννενα και το λεκανοπέδιο όπου και πολιτευόταν για σειρά αυτοδιοικητικών εκλογών. Προνομιακές περιοχές για τον ίδιο είναι το Πωγώνι και το Ζαγόρι, όπου διατηρεί ισχυρούς δεσμούς λόγω της καταγωγής της συζύγου του. Ήδη έχει σημάνει συναγερμός στα χωριά του Καλπακίου, ενώ το ίδιο γίνεται και στην περιοχή του Κεντρικού Ζαγορίου. Πρώην διευθυντής της ΔΟΥ στα Γιάννενα και παλιός συνδικαλιστής στο σύλλογος εφοριακών και την τοπική ΑΔΕΔΥ ο Αλέκος, διατηρεί πολλές και καλές φιλίες σε όλο το νομό, τις οποίες και ενεργοποιεί εκλογικά. Ιδιαίτερα ερείσματα έχει και στο χώρο του επιχειρείν αφού διαχρονικά με θέσεις και παρεμβάσεις έδωσε αγώνες για την τόνωση της τοπικής επιχειρηματικότητας.

Μέχρι το τέλος Μαΐου αντέχει οικονομικά το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Στενεύουν τα χρονικά περιθώρια…
Σε πολύ δύσκολη κατάσταση βρίσκονται Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, καθώς πολλά ιδρύματα δεν μπορούν πλέον να λειτουργήσουν απρόσκοπτα, εξαιτίας της οικονομικής δυσχέρειας στην οποία έχουν περιέλθει.Τα χρονικά περιθώρια που υπάρχουν για τη σωστή λειτουργία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, σύμφωνα με τον Πρύτανη Τριαντάφυλλο Αλμπάνη, είναι μέχρι τέλη Μαΐου, ωστόσο το γεγονός ότι παρεμβάλλονται οι εκλογές της 6ης Μαΐου, αυτό περιπλέκει ακόμη περισσότερο τα πράγματα.Το θέμα της οικονομικής συνέχειας των πανεπιστημίων πρόκειται να τεθεί την ερχόμενη Δευτέρα στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής που συγκροτήθηκε από το Υπ. Παιδείας για τις αλλαγές και τις βελτιώσεις στο Νόμο Διαμαντοπούλου.Αν και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων αντέχει ακόμη, όπως τονίζει ο κ. Αλμπάνης «η κατάσταση παραμένει δύσκολη». Γιατί με τη χρηματοδότηση μειωμένη στο 50% σε σχέση με το 2011 δεν μπορούν να προχωρήσουν οι διαγωνισμοί. Δεν μπορούν να γίνουν συμφωνίες με παροχές υπηρεσιών από εργολαβίες όπως είναι η σίτιση, η θέρμανση ή η καθαριότητα.Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «μετά τον Μάιο δεν θα μπορούμε να καλύψουμε τις υποχρεώσεις μας, ή θα χρωστάμε, ή θα δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε».Ο κ. Αλμπάνης παραδέχτηκε ότι υπάρχει καλή διάθεση από τον Γ. Μπαμπινιώτη, αλλά δεν είναι μόνο θέμα του Υπ. Παιδείας, αλλά και του Υπ. Οικονομίας, ενώ σημείωσε ότι θα πρέπει να αντιληφθεί η νέα Κυβέρνηση το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Προεκλογική εκμετάλλευση της Παμβώτιδας για ψηφοθηρικούς λόγους από τον Θανάση Οικονόμου

Αρνητικό προβληματισμό προκαλεί σε κάθε καλόπιστο πολίτη των Ιωαννίνων το όψιμο προεκλογικό ενδιαφέρον του υποψήφιου βουλευτή Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ Θανάση Οικονόμου, ο οποίος σε ένα ατυχές δελτίο τύπου που εξέδωσε προχθές αναφέρει, ότι σε πρόσφατη επίσκεψή του στους Λογγάδες "...διαπίστωσε την αγωνία αλλά και τη βαθιά ανησυχία των κατοίκων για το τι μέλλει γενέσθαι αναφορικά με το Προεδρικό Διάταγμα της Λίμνης Παμβώτιδας". Χωρίς ο ίδιος να έχει κάνει τίποτα εδώ και 2,5 χρόνια σε επίπεδο κοινοβουλευτικού ελέγχου στη βουλή, έρχεται σήμερα, με αφορμή την τρίτη κατά σειρά διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης που επιβάλλεται από το νέο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα το ΥΠΕΚΑ να υποδυθεί ρόλο αυτόκλητου σωτήρα και προκειμένου να αποσπάσει την ψήφο ανυποψίαστων πολιτών να αναδείξει ένα καθαρά ψηφοθηρικό ενδιαφέρον για ένα σημαντικό πρόβλημα της περιοχής. Μέσα από μισόλογα και ασαφείς εξαγγελίες για αόριστη τροποποίηση της Ζ.Ο.Ε. και επεκτάσεις ορίων οικισμού, απέφυγε να πάρει θέση απέναντι στην πρόσφατη περιβαλλοντική αδειοδότηση ξενοδοχείων στην παραλίμνια περιοχή του Βοτανικού από τον περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη η οποία ως γνωστόν έφαγε "πόρτα", αφού πρώτα καταγγέλθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο από τους συμβούλους της αντιπολίτευσης Μάκη Χατζηεφραιμίδη και Μιχάλη Κασσή της παράταξης "Ήπειρος-Τόπος να Ζεις" του Βαγγέλη Αργύρη.

Τη Δευτέρα η παρουσίαση των υποψηφίων βουλευτών της Δημοκρατικής Αριστεράς στα Γιάννενα

Την ερχόμενη Δευτέρα 23 Απριλίου και ώρα 12.00 μεσημβρινή, στο Πολυθέαμα, θα γίνει η παρουσίαση των υποψηφίων βουλευτών της Δημοκρατικής Αριστεράς της εκλογικής Περιφέρειας Ιωαννίνων.

Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στην ΒΙΟΜΠΕΤΟΝ ΑΡΤΑΣ

Απλήρωτοι εργαζόμενοι στην τσιμεντοβιομηχανία ΒΙΟΜΠΕΤΟΝ ιδιοκτησίας των Κολιοπάνου και Μανόπουλου. Η εταιρεία είναι στην Άρτα, έχει κλείσει ουσιαστικά αλλά όχι τυπικά και αφήνει απλήρωτους τους εργαζόμενους για αδιευκρίνιστους λόγους. Λέμε αδιευκρίνιστους γιατί αφενός η δουλειά είχε ελαττωθεί πλην όμως οι ιδιοκτήτες έχουν άφθονο πλούτο ικανό να ζήσουν πολλές γενιές κολιοπανομανοπουλαίων, πόσο μάλλον να δώσουν τα οφειλόμενα χρήματα στους εργαζόμενους. . Η δημοσιοποίηση του αγώνα των εργαζομένων της ΒΙΟΜΠΕΤΟΝ να πάρουν τα χρήματα που τους χρωστούν τα αφεντικά, έχει βρει εμπόδια στα τοπικά ΜΜΕ που καλύπτουν τους πανίσχυρους ιδιοκτήτες. Οι οποίοι ιδιοκτήτες (Κολιοπάνος και Μανόπουλος), εκτός από αμύθητο πλούτο είναι και πρόσωπα εξουσίας, ο πρώτος(Κολιοπάνος) είναι στελέχος-βολευτής του ΠΑΣΟΚ και είχε διαπράξει και ως υφυπουργός του Σημίτη στο ΥΠΕΧΩΔΕ(;) … Οι εργαζόμενοι έφτιαξαν kαι ένα βίντεο με την ιστορία της εταιρείας που οι ίδιοι δούλεψαν τα τελευταία χρόνια έως σήμερα… Μέρες που ναι, οι “ελπίδες” μας ας ανταμώσουν με τους αγώνες και αυτων των εργαζομένων, όπως και με όσους παλεύουν για μία δικαιότερη ζωή …

athens.indymedia


Σε κανάλια και... μυστικούς δείπνους ο Δήμος Κοντός της ΔΗ.ΣΥ.

Όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές πυκνώνουν οι προεκλογικές δραστηριότητες του υποψήφιου με τη Δημοκρατική Συμμαχία στο νομό κ. Δήμου Κοντού. Καθημερινά οι εμφανίσεις του είναι πολλές και λογικό είναι άλλοτε να είναι φανερές και άλλοτε μυστικές. Χθες συγκεκριμένα τον απολαύσαμε στο βραδυνό δελτίο ειδήσεων του TV1 να απευθύνει στους ψηφοφόρους κάλεσμα στήριξης του κόμματος της Ντόρας Μπακογιάννη. Όμως αμέσως μετά, συνεργάτιδά μας που έτυχε να βρίσκεται εκείνη την ώρα σε γνωστότατη ταβέρνα που βρίσκεται στον πρώην δήμο Παμβώτιδας, τον συνάντησε σε... "μυστικό δείπνο" με 9 στελέχη της Ελληνκής μειονότητας της Βορείου Ηπείρου. Περισσότερα δεν μπορέσαμε να μάθουμε, όμως απ' ότι καταλαβαίνουμε, ο ίδιος έχει πάρει πολύ σοβαρά το ζήτημα των εκλογών και μεθοδικά μαζεύει με κάθε τρόπο πολύτιμα τεμάχια τόσο για το κόμμα του όσο και για τον εαυτό του!

Μέλη της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων σήμερα το πρωί έβριζαν δημόσια τον Σαμαρά για την υποψηφιότητα... Συμπιλίδη!!!

Το σκηνικό έγινε σήμερα το πρωι σε γνωστό στέκι της πόλης. Όχι δεν έγινε σε καφέ πολυτελείας πίσω από τη Νομαρχία όπου τα έπινε μεγάλη γαλάζια παρέα αλλά  στην περιοχή των Αμπελοκήπων. Εκεί η παρέα ήταν μικρότερη (4 άτομα) δύο εκ των οποίων μέλη της διευρυμένης ΝΟΔΕ που συνεδρίασε προχθές το απόγευμα. Συνεργάτης μας ήταν δίπλα και κρυφάκουγε. Το τι θάψιμο έπεσε για συγκεριμένα τοπικά στελέχη του κόμματος δεν λέγεται. Αυτό που του έκανε εντύπωση ήταν η σφοδρότητα με την οποία επιτίθονταν στον πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά για την απόφασή του να συμπεριλάβει στα ψηφοιδέλτια τον αποστάτη Συμπιλίδη που έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη το '93.Μάλλον δεν είχαν μάθει ακόμα τα νέα για την απόσυρση του από το ψηφοδέλτιο στο Κιλκίς! Την... τιμητική είχε και η... "κυρία" της τοπικής Ν.Δ. ενώ τα πυρά συγκέντρωσε και η ηγεσία της τοπικής οργάνωσης που 2,5 βδομάδες πριν τις εκλογές δεν έχει επισκεφτεί ούτε ένα χωριό. Ανέφεραν ότι ο αρχικός σχεδιασμός της Συγγρού ήταν ο Σαμαράς να επισκεφτεί τα Ιωάννινα και όχι την Άρτα όμως το πρόσφατο φιάσκο της τοπικής ΝΟΔΕ που τον έκανε "ρόμπα" για μια επίσκεψη που δεν έγινε ποτέ, έκανε τους επιτελείς του κόμματος να αποκλείσουν κεντρική πολιτική συγκέντρωση στα Γιάννενα. Μιλάμε για μεγάλο ξεκατίνιασμα σε δημόσιο χώρο!

Η παρουσίαση των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ λίγο πριν την άφιξη Βενιζέλου

Την Κυριακή επισκέπτεται τα Ιωάννινα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος θα πραγματοποιήσει ομιλία στο Συνεδριακό Κέντρο του Ξενοδοχείου Du Lac στις 19.30. Εξ’ άλλου η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, προχώρησε χθες στην κοινή παρουσίαση και των επτά υποψηφίων του κόμματος. Ο γραμματέας της Νομαρχιακής Δημήτρης Παπαγεωργίου αναφέρθηκε στην κρισιμότητα της αναμέτρησης της 6ης Μαΐου υπογραμμίζοντας ότι είναι ανάγκη να κυβερνηθεί η χώρα και απηύθυνε κάλεσμα για συμμετοχή στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση της Κυριακής με ομιλητή τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Ο κ. Παπαγεωργίου παρουσίασε και τους επτά υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Ιωαννίνων. Το ψηφοδέλτιο του Νομού στελεχώνουν: Ο πρώην Δήμαρχος Περάματος και περιφερειακός σύμβουλος Μιχάλης Κασσής. Η γιατρός Μαργαρίτα Κιτσανού και η κ. Πέρσα Ντούλια, βιβλιοθηκονόμος. Οι δύο βουλευτές του κόμματος  Μιχάλης Παντούλας και Θανάσης Οικονόμου. Ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δημήτρης Φίλης. Ο πρώην Δήμαρχος Κόνιτσας και περιφερειακός σύμβουλος Μάκης Χατζηεφραιμίδης.

Η «Ακρόπολις» του Μενέλαου Συκοβέλη από σήμερα στο Ίτς Καλέ

Η 8η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων ανακοινώνει τη διοργάνωση της έκθεσης φωτογραφίας «Ακρόπολις» του γνωστού Γιαννιώτη φωτογράφου Μενέλαου Συκοβέλη. Θέμα της το Κάστρο των Ιωαννίνων και τη διαρκώς μεταβαλλόμενη, αλλά πάντα διαλεκτική σχέση μεταξύ μνημείων, ανθρώπων και φυσικού περιβάλλοντος. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Τετάρτη 25 Απριλίου στις 19:00, στην Αίθουσα Πολλαπλών Εκδηλώσεων, στην Ακρόπολη Ιτς Καλέ. Διάρκεια έκθεσης από τις 20 Απριλίου ως τις 14 Μαΐου.

Η Όλγα Γεροβασίλη για την ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας

Σχετικά με την ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας από την Όλγα Γεροβασίλη στάλθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: "Διάβασα και εγώ το Δελτίο Τύπου του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας, με την οποία ανακοινώνει την απόφασή του να μην πραγματοποιήσει καμία συνάντηση με υποψηφίους βουλευτές επειδή, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, κανένας τους δεν ενδιαφέρθηκε για τα προβλήματα του εμπορικού κόσμου της Άρτας πριν την προκήρυξη των εκλογών. Κατανοώ πλήρως την οργή και την αγανάκτησή τους για τη δεινή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει, λόγω της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης στην οποία μας έσυραν οι πολιτικές των δύο επονομαζομένων "μεγάλων κομμάτων" και δικαιολογώ απόλυτα το ξέσπασμά τους. Αυτή η οργή όμως, για να είναι δημιουργική και όχι χαοτική, πρέπει να στοχεύει στους υπαίτιους και να μην ισοπεδώνει. Σε ό,τι αφορά το άτομό μου, θεωρώ ότι δεν συμπεριλαμβάνομαι σε αυτούς που αναφέρονται στην ανακοίνωση, διότι επί δεκαετίες -και με τα προηγούμενα Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου και με το νυν- είχα πάντα, είτε ως ενεργός πολίτης, είτε ως δημοτική σύμβουλος, είτε ως επικεφαλής δημοτικής ομάδας, αγαστή συνεργασία με όλα τα προεδρεία, μέσα από συναντήσεις και επεξεργασίες για την εξεύρεση λύσεων στα προβλήματα των εμπόρων, η οποία μετουσιώθηκε δεκάδες φορές σε υποβολή επίκαιρων ερωτήσεων και προτάσεων προς το Δημοτικό Συμβούλιο της Άρτας. Αυτή η στάση μου δεν υπήρξε περιστασιακή, εξαιτίας οποιασδήποτε προεκλογικής περιόδου, αλλά σταθερή και αδιάλλειπτη για πάνω από 14 χρόνια, όπως μπορούν να συνομολογήσουν οι έμποροι της Άρτας. Κατανοώ ότι, η μη εξαίρεσή μου από το Δελτίο Τύπου του Εμπορικού Συλλόγου, πιθανώς να οφείλεται σε λόγους διατήρησης πολιτικών ισορροπιών, αλλά στην εποχή που φτάσαμε, τα πράγματα πρέπει να λέγονται με το όνομά τους και να αποδίδονται οι ευθύνες εκεί που ανήκουν. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι και δεν μπορεί να μπαίνουμε όλοι στο ίδιο τσουβάλι Όλγα Γεροβασίλη υποψήφια βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ - Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο ν. Άρτας".

Ο Κ. Βαρέλης για το περιστατικό με τα εκρηκτικά: «Αποτρέψαμε κάτι σοβαρότατο»

«Αποτρέψαμε κάτι σοβαρότατο» δήλωσε ο Αστυνομικός Διευθυντής Άρτας κ. Κώστας Βαρέλης αναφερόμενος στη σύλληψη τριών ημεδαπών προχθές βράδυ στην Άρτα, για κατοχή μεγάλου αριθμού αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών. Κι αυτό διότι σύμφωνα με τον κ. Βαρέλη, αυτοί οι εμπρηστικοί μηχανισμοί, εάν έπεφταν, είχαν τη δυνατότητα να προκαλέσουν μεγάλες ζημιές, είτε υλικές είτε σωματικές. «Εάν έπεφταν δηλαδή σε ένα λεωφορείο ή σε ένα Ι.Χ. επιβατικό ή ακόμα και σε κάποιο κτίριο θα είχαμε σοβαρότατες ζημιές και υλικές και σωματικές» ανέφερε ο Αστυνομικός Διευθυντής Άρτας μιλώντας χθες το πρωί στα τοπικά ΜΜΕ. Όπως είπε ο κ. Βαρέλης αναφερόμενος στο περιστατικό, στις 8.30 περίπου το βράδυ, η ομάδα ΔΙΑΣ περιπολούσε στον κόμβο της Ιόνιας Οδού στην Κυράτσα. Ένα αυτοκίνητο θεωρήθηκε ύποπτο. Σταθμεύθηκε από την ομάδα ΔΙΑΣ για να ελεγχθεί και διαπιστώθηκε ότι εντός επέβαιναν τρία άτομα νεαρής ηλικίας, με καταγωγή απ’ την ευρύτερη περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας, οι δύο μάλιστα εξ’ αυτών φορούσαν φανέλα ποδοσφαιρικής ομάδας της Σούπερ Λίγκα και στα πόδια τους είχαν δύο δέματα με 14 αυτοσχέδιους εμπρηστικούς εκρηκτικούς μηχανισμούς.Όπως διαπιστώθηκε ύστερα από εξέταση που έγινε και από ειδικό πυροτεχνουργό, οι αυτοσχέδιοι αυτοί εμπρηστικοί μηχανισμοί είναι μεγάλης ισχύος και χρειάζεται κάποιος να έχει ειδικές γνώσεις για να τους κατασκευάσει, που δεν αποκλείεται ένας από τους συλληφθέντες να τις είχε. «Οι εκρηκτικοί μηχανισμοί κατασκευάζονται για να χρησιμοποιηθούν. Δεν κατασκευάζονται ούτε για να διακοσμήσουν τα σπίτια μας ούτε τα γραφεία μας. Μπορεί να χρησιμοποιηθούν είτε εναντίον πραγμάτων, δηλαδή αυτοκινήτων, γραφείων, δημοσίων κτιρίων, είτε εναντίον προσώπων, που μπορεί να είναι αστυνομικοί, μπορεί να είναι φίλαθλοι αντιπάλου ομάδας, μπορεί να είναι διαδηλωτές και ό,τι άλλο μπορούμε να σκεφτούμε. Η πράξη είναι σοβαρότατη ως αδίκημα, είναι κακούργημα» είπε ο κ. Βαρέλης. Ενώ σημείωσε: «Σε μισή ώρα περίπου απ’ την ώρα που συνελήφθησαν (οι τρεις νεαροί) εμείς εδώ περιμέναμε την επιστροφή των φιλάθλων του Ολυμπιακού που είχαν πάει στα Γιάννενα είτε οργανωμένα είτε μεμονωμένα για να παρακολουθήσουν την ομάδα τους. Και δυστυχώς, και ευτυχώς μάλλον όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα ανάμεσά τους ήταν και πάρα πολλά παιδιά, μαθητές που επωφελήθηκαν των διακοπών και ταξίδεψαν με τους δικούς τους για να παρακολουθήσουν την ομάδα τους στα Γιάννενα. Εμείς λοιπόν σήμερα έχουμε κάθε δικαίωμα να είμαστε χαρούμενοι. Αποτρέψαμε κάτι σοβαρότατο. Όπως είπα και πριν, οι εμπρηστικοί μηχανισμοί δεν ήρθαν στην πόλη μας για βόλτα. Καλώ τους συνεργάτες μου να αυξήσουν την απόδοσή τους, να προστατέψουμε την πόλη μας και τη νεολαία μας». «Δικαιώνεται το ένστικτο και της τοπικής μας κοινωνίας που απ’ την πρώτη στιγμή αγκάλιασε και στήριξε τη δίκυκλη αστυνόμευση δηλαδή την ομάδα ΔΙΑΣ και αναγνωρίζει το έργο και την προσπάθειά της» ανέφερε ο κ. Βαρέλης ο οποίος συνεχάρη δημόσια τους συνεργάτες του που υπηρετούν στην ομάδα ΔΙΑΣ και προσωπικά τον Διοικητή τους, τον Υποδιευθυντή κ. Νίκου όχι μόνο για τη χθεσινή παρέμβασή τους στον αγώνα για την καταπολέμηση του εγκλήματος αλλά και για τη συνολική εικόνα που έχουν μέχρι τώρα.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Α. Σαμαρά στην Ήπειρο

Στις οκτώ το βράδυ της Παρασκευής θα πραγματοποιηθεί η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στο κλειστό γυμναστήριο της Άρτας. Από το μεσημέρι της ίδιας μέρας ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα βρίσκεται στα Γιάννινα, όπου λίγο μετά τις 14:00 θα επισκεφθεί τη Γαλακτοκομική Σχολή και μία ώρα αργότερα θα συμμετέχει σε σύσκεψη φορέων με αντικείμενο την τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη.

Το ψηφοδέλτιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Άρτα

Με την ανακοίνωση του ψηφοδελτίου, χθες, ξεκίνησε και επίσημα ο προεκλογικός αγώνας για την Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή (ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.) στην Άρτα. Τη λίστα των υποψηφίων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Άρτα συμπληρώνουν οι: Βρατσίστας Γιώργος, γεωπόνος, μέλος Δ.Σ. γεωπόνων ιδιωτικών υπαλλήλων, Καραγεώργου Παναγιώτα, ιδιωτική υπάλληλος, Λέκκα Άλκηστις-Θεοδώρα, φοιτήτρια, Σιαπάτης Αποστόλης, ιδιωτικός υπάλληλος και Τρομπούκης Νίκος, συνταξιούχος ΙΚΑ. Το μέτωπο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Άρτα διοργάνωσε χθες το απόγευμα στο ΚΡΟΝΟΣ, πολιτική εκδήλωση, με ομιλητές το Νίκο Ζήκο περιφερειακό σύμβουλο της αριστερής παρέμβασης και το Γιώργο Λιάγκο μέλος του πανελλαδικού γραφείου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ο εκπρόσωπος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Άρτα Νίκος Καραβασίλης σε δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ εξέφρασε την αισιοδοξία του για το εκλογικό αποτέλεσμα. «Έχουμε αισιοδοξία γιατί κατεβαίνουμε στον εκλογικό αγώνα με ξεκάθαρες θέσεις, με θέσεις οι οποίες λένε σήμερα έξω από το ευρώ, έξω από την Ε.Ε., μη αναγνώριση του χρέους και διαγραφή αυτού» είπε ο κ. Καραβασίλης. Ενώ τόνισε ότι «είμαστε η δύναμη της Αριστεράς οι οποίοι πραγματικά πιστεύουμε ότι θα παίξουμε ρόλο στις μετεκλογικές εξελίξεις ιδιαίτερα στο χώρο της Αριστεράς». Ο κ. Καραβασίλης κάλεσε τους εργαζόμενους, τις λαϊκές δυνάμεις να είναι σε εγρήγορση τονίζοντας: «Οι μέρες που έρχονται είναι δύσκολες. Πιστεύουμε ότι τίποτα δεν θα κριθεί στα γραφεία, τίποτα δεν θα κριθεί πίσω από κλειστές κουρτίνες, όλα θα κριθούν στους δρόμους του αγώνα. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ζητά τη στήριξη των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων και εμείς απ’ την πλευρά μας δίνουμε υπόσχεση ότι θα είμαστε πάντα δίπλα τους».

Τα ψηφοδέλτια των Οικολόγων Πράσινων στην Ήπειρο

Οι Οικολόγοι Πράσινοι παρουσίασαν τους συνδυασμούς με τους οποίους παίρνουν μέρος στις εκλογές σ' όλες τις περιφέρειες της χώρας. Οι υποψήφιοι στους τέσσερις Νομούς της Ηπείρου είναι οι ακόλουθοι:
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΒΑΪΜΑΚΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΔΗΜΑΡΑ ΜΑΡΙΑ
ΜΠΟΥΚΑΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ
ΝΤΟΥΡΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΤΣΑΛΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΤΣΙΑΚΙΡΗΣ ΡΗΓΑΣ
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΡΤΑΣ
ΑΘΑΝΑΣΟΥΛΑ ΙΡΙΣ
ΓΟΥΣΙΟΥ ΕΥΘΥΜΙΑ
 ΤΣΟΥΜΠΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ-ΦΟΙΒΟΣ
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
 ΚΑΣΣΙΜΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΣΟΥΜΠΑΣΗ ΜΑΡΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

Τη Δευτέρα 23 Απριλίου και ώρα 10:00 π.μ. συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου με 23 θέματα ημερήσιας διάταξης.

ΕΛΕΝΗ ΠΑΝΤΟΥ: «Το νοσοκομείο Φιλιατών είναι σημείο αναφοράς για την υγεία στη Θεσπρωτία»

Το νομαρχιακό νοσοκομείο Φιλιατών, είναι ένα νοσηλευτικό ίδρυμα, που (μαζί με τα Κέντρα Υγείας Ηγουμενίτσας, Παραμυθιάς και Μαργαριτίου και το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας, το οποίο ακόμη δεν λειτουργεί) αποτελεί σημείο αναφοράς στον τομέα παροχής υπηρεσιών υγείας για τον τόπο. Aυτό ήταν το συμπέρασμα της επικοινωνίας, που είχε, η υποψήφια βουλευτής Θεσπρωτίας της Ν.Δ. Ελένη Πάντου- Ζουριδάκη, την Πέμπτη 19 Απριλίου 2012, με το ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και το υπόλοιπο προσωπικό του νοσοκομείου. Βρέθηκε σ’ όλους τους χώρους του νοσοκομείου, τονίζοντας ότι η αναβάθμισή του είναι επιδίωξη όλων των Θεσπρωτών. Ταυτόχρονα είναι αντίθετοι σε κάθε ιδέα και επιδίωξη υποβάθμισής του, όπως επιχειρήθηκε πρόσφατα. Η όσο το δυνατόν αρτιότερη λειτουργία του, χωρίς ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και σε τεχνολογικό εξοπλισμό, θα ανακουφίσει τους κατοίκους της Θεσπρωτίας, αλλά και όσους έχουν ανάγκη ιατρικής περίθαλψης (τουρίστες, αλλοδαπούς κ.λπ.). Η υγεία δεν είναι σωστό να εμπλέκεται σε μικροκομματικά παιχνίδια. Είναι μεγάλης σημασίας κοινωνικό αγαθό και ως τέτοιο να αντιμετωπίζεται. Στη συνέχεια η κ. Πάντου συνομίλησε με κατοίκους του δήμου Φιλιατών στο κέντρο της πόλης. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας περιόδευσε στα χωριά Σκορπιώνα και Φασκομηλιά.

Τσάγκας VS Τσάγκα σε ΛΑΟΣ και Χρυσή Αυγή στα Γιάννενα;

Η πληροφορία που σας μεταδίδουμε είναι σημερινή και καρατσεκαρισμένη. Ο πρώην αντιδήμαρχος στο δήμο Ιωαννιτών Κώστας Τσάγκας μπορει να είναι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές με τον ΛΑ.ΟΣ, ενώ ο ξαδερφός του δικηγόρος Χριστόφορος Τσάγκας κατέρχεται ως υποψήφιος επίσης στο νομό με τη Χρυσή Αυγή. Βέβαια μέχρι σήμερα το βράδυ απομένουν κάποιες ώρες, όμως με βάση τα όσα έλεγαν σήμερα το πρωί και οι δύο δύσκολα θα αλλάξει κάτι. Πρόκειται για δύο ισχυρές υποψηφιότητες με δυνατά ερείσματα στην τοπική και βορειοηπειρωτική κοινωνία. Η υποψηφιότητα του Κ. Τσάγκα στο κόμμα Καρατζαφέρη θα τριχοτομήσει την παράταξη Γκόντα και θα κοντύνει τα "φτερά" των υποψηφιοτήτων Γ. Ανυφαντή και Α.Μ. Ασημακοπούλου σε Καμμένο και Ν.Δ. αντίστοιχα. Από την άλλη, η κάθοδος του στελέχους της ΣΦΕΒΑ στον πολιτικό στίβο με τη Χρυσή Αυγή θα προκαλέσει ρήγματα στο πατριωτικό κομμάτι της δεξιάς πολυκατοικίας, όπου πλέον δεν μαζεύεται τίποτα.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Ακυβέρνητη βάρκα με φορτίο χασίς

Φουσκωτό σκάφος, με εξωλέμβια μηχανή μεγάλου κυβισμού, χρησιμοποίησαν λαθρέμποροι για να μεταφέρουν στις ακτές τις Θεσπρωτίας, μία παρτίδα χασίς. Το σκάφος, πιθανόν λόγω της κακοκαιρίας έπεσε σε βράχια και αχρηστεύθηκε. Το σκάφος εντόπισε χθες το πρωί κτηνοτρόφος και ειδοποίησε την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας. Άνδρες της Αστυνομίας που έφτασαν στο σημείο, εντόπισαν κοντά στο σκάφος, 5 σάκους με 136 δέματα χασίς, συνολικού βάρους 155 κιλών.

Και ο Ιάσων Μπίμπος υποψήφιος με τη Χρυσή Αυγή στα Γιάννενα

Οριστική είναι η απόφαση του γιαννιώτη εμπόρου Ιάσωνα Μπίμπου να κατέλθει υποψήφιος στο νομό με το ψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής. Αξίζει να σημειώσουμε ότι διαθέτει εκλογική εμπειρία, καθώς στις εκλογές του 2007 ήταν υποψήφιος με τον ΛΑ.ΟΣ, ενώ διατέλεσε και πρόεδρος στην τοπική Ν.Ε. του κόμματος Καρατζαφέρη. Κατάγεται από Μέτσοβο και Λάκκα και δεν είναι χθεσινός στη γαλάζια πολυκατοικία αφού διατηρεί πολλές επαφές με την κομματική βάση της Ν.Δ. ενώ στις εκλογές του 2009 μεταξύ Σαμαρά και Ντόρας, επηρεασμένος από το πατριωτικό-αντιμνημονιακό προφίλ Σαμαρά δεν δίστασε να πάρει θέση υπέρ του σημερινού αρχηγού της Ν.Δ. Η συνέχεια όμως τον απογοήτευσε και τον οδήγησε σε άλλα... διαμερίσματα της γαλάζιας πολυκατοικίας.

Δεν δέχεται να συναντήσει υποψηφίους βουλευτές ο Εμπορικός Σύλλογος της Άρτας!

Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας, ανακοίνωσε την απόφασή του, εν’ όψει των βουλευτικών εκλογών στις 6 Μαΐου 2012, να μην πραγματοποιήσει καμία συνάντηση με υποψηφίους βουλευτές κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, διότι όπως αναφέρει, κανένας δεν ενδιαφέρθηκε για τα προβλήματα των εμπόρων πριν την προκήρυξη των εκλογών, να συναντηθεί μόνο με αρχηγούς κομμάτων ή επίσημους εκπροσώπους, ενώ στην ίδια ανακοίνωση τονίζει ότι θα είναι στην διάθεση οποιουδήποτε ενδιαφερόμενου για τα προβλήματα των εμπόρων από την επομένη των εκλογών Δευτέρα 7 Μαΐου 2012.

Περιοδείες του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων

Σήμερα Παρασκευή 20 Απριλίου, κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ με την παρουσία υποψηφίων βουλευτών του νομού Ιωαννίνων θα επισκεφθούν α) τα χωριά Πέραμα, Κρύα, Κρανούλα, Αγ. Μαρίνα, Λυκόστομο, β) την Ζωοδόχο και γ) τα χωριά του Ζαγορίου Πέτρα και Ιτέα. Κατά τις περιοδείες, οι υποψήφιοι βουλευτές και τα μέλη του συμμαχικού σχήματος, θα συζητήσουν τα προβλήματα των περιοχών και θα παρουσιάσουν το πολιτικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Επισκέψεις Α. Σαμαρά, Ε. Βενιζέλου και Χ. Καστανίδη στα Γιάννενα

Πυκνώνουν τις επόμενες μέρες στην Ήπειρο, οι επισκέψεις αρχηγών και στελεχών κομμάτων καθώς και κεντρικές ομιλίες τους εν όψει των εκλογών της 6ης Μαΐου. Αύριο θα επισκεφθεί την 'Αρτα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος στις 7 το απόγευμα θα μιλήσει στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης. Σε ημερομηνία που δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη αλλά θα είναι περί τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας, ο κ. Σαμαράς θα επισκεφθεί τα Γιάννινα. Στο μεταξύ η Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε την επίσκεψη του Ευάγγελου Βενιζέλου στην περιοχή και την διοργάνωση της κεντρικής προεκλογικής ομιλίας του που θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο του Ξενοδοχείου Du Lac στις 19.30 την Κυριακή 22 Απριλίου. Ο πρόεδρος της Κ.Ο. της «Κοινωνικής Συμφωνίας», Χάρης Καστανίδης, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στα Γιάννινα, αύριο Παρασκευή. Στις 12.00 θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και στη συνέχεια θα επισκεφθεί το Επιμελητήριο Ιωαννίνων και τον Δήμο Ιωαννιτών.

Συνάντηση Βασίλη Τσιαλιαμάνη με τους κατοίκους της Κόνιτσας

 Από την Κόνιτσα, τον τόπο καταγωγής του, ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία ο υποψήφιος Βουλευτής Βασίλης Τσιαλιαμάνης. Στις συναντήσεις του με πολίτες και πρόσωπα της αυτοδιοίκησης ενημερώθηκε για τα προβλήματα της περιοχής και των κατοίκων. Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στο ζήτημα της ανεργίας που μαστίζει τους νέους καθώς και στην Ανάπτυξη της περιοχής. Ο υποψήφιος Βουλευτής τοποθετήθηκε επί των θεμάτων και κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις που αφορούν:
- Σύνδεση της περιοχής με τους μεγάλους οδικούς άξονες.
-Άμεση επαναλειτουργία της γεωργικής σχολής με σύγχρονες καλλιέργειες. Αξιοποίηση των κατασκηνώσεων ως αθλητικό κέντρο.
-Ιαματικό τουρισμό με βάση τα Καβάσιλα και τον Αμάραντο.
-Θρησκευτικό τουρισμό σε σχέση με τα μοναδικά Μοναστήρια της περιοχής.
-Επιμόρφωση των νέων σχετικά με τον πρωτογενή τομέα.
Ο Βασίλης Τσιαλιαμάνης δήλωσε ότι « η Κόνιτσα έχει δυνατότητες και εμείς έχουμε υποχρέωση να αγωνιστούμε για την ανάπτυξή της και το μέλλον των νέων ανθρώπων. Όλοι μαζί, από κάθε θέση ευθύνης να αναλάβουμε πρωτοβουλίες από σήμερα, για το αύριο του τόπου μας. Η οργή που μας διακατέχει να γίνει δημιουργία για την Επανεκκίνηση σε όλους τους τομείς».