Πέμπτη, 19 Απριλίου 2012

Κατάληψη στο δημαρχείο του Δήμου Ζίτσας!

Στην κατάληψη του Δημαρχείου του Δήμου Ζίτσας, προχώρησαν πριν από λίγα λεπτά 50 περίπου κάτοικοι του Δήμου,οι οποίοι εισέβαλαν στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου με πανό και ζήτησαν την διακοπή της συνεδρίασης του οργάνου.Οι κάτοικοι της περιοχής,διαμαρτύρονται για τον νέο τρόπο πληρωμής των δημοτικών τελών με βάση τα τετραγωνικά μέτρα,ακόμη και των αποθηκών!

ΤΑΚΗΣ ΤΑΣΙΟΥΛΑΣ:" Ο Θανάσης Οικονόμου είναι γνωστός στην εξυπηρέτηση ειδικών επιχειρηματικών συμφερόντων"

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ Τάκης Τασιούλας και δημοτικός Σύμβουλος με την Λαϊκή συσπείρωση στο δήμο Ιωαννιτών κατά την περιοδεία του στην αγορά στα παλιά ΚΤΕΛ σε ερώτηση κάτοικων για τις προτάσεις του υποψήφιου του ΠΑΣΟΚ Θανάση Οικονόμου αναφορικά με το Προεδρικό Διάταγμα για τη λίμνη σχολίασε : "Ο κ Οικονόμου εμπαίζει τους κατοίκους των παραλίμνιων περιοχών που με το Προεδρικό διάταγμα τους βάζουν φραγμό στις καλλιέργειες τους, στερώντας τους ένα ακόμη εισόδημα στα ήδη τσεκουρωμένα εισοδήματα τους από την αντιλαϊκή πολιτική του Μαύρου Μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Τα περί επέκτασης των οικισμών είναι στάχτη στα μάτια των κατοίκων την ώρα που προετοιμάζεται το έδαφος να βάλουν πόδι μεγάλοι ξενοδοχειακοί όμιλοι στην παραλίμνια περιοχή. Ο κ Οικονόμου είναι γνωστός στην εξυπηρέτηση ειδικών επιχειρηματικών συμφερόντων όπως πρόσφατα απέδειξε με την ψήφιση της ρουσφετολογικής τροπολογίας η οποία αφορά την άρση της απαγόρευσης παραγωγής και μη αλκοολούχων ποτών από τις ζυθοποιίες. Μπορεί να τον παρεξηγούμε!!! Ίσως το μονό που επιδιώκει είναι να παίξει το χαρτί του καλού ΠΑΣΟΚ, διαφοροποιούμενος από των Β. Αργυρή και το Πασοκ στο Δήμο Ιωαννίνων που άλλα είπαν και ψήφισαν. Μπροστά στις εκλογές για να κλέψουν τη ψήφο τάζουν λαγούς με πετραχήλια. Ο λαός πρέπει να καταδικάσει αυτές τις πρακτικές και στην κάλπη στης εκλογές στις 6 Μάη, ψηφίζοντας ΚΚΕ".

Τον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης επισκέφθηκε ο Χρήστος Μαντάς

Στις 18 Απρίλη, διεθνή ημέρα μνημείων και παγκόσμια ημέρα πολιτιστικής κληρονομιάς, ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Ιωαννίνων Χρήστος Κ. Μαντάς επισκέφθηκε τον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης και ενημερώθηκε από εκπροσώπους της επιστημονικής επιτροπής για την πορεία των έργων αναστήλωσης του Αρχαίου Θεάτρου και της Στοάς. Οι επιστημονικά υπεύθυνοι των έργων τόνισαν ότι είναι εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση των έργων αναστήλωσης μέσω του ΕΣΠΑ για την ολοκλήρωση του πρώτου διαζώματος του Θεάτρου και τμήματος της Στοάς. Υπογράμμισαν τη μεγάλη σημασία αυτού του έργου (που είναι ένα από τα μεγαλύτερα σε εξέλιξη έργα του υπουργείου πολιτισμού) λόγω της σπουδαιότητας του χώρου της Δωδώνης, όπου βρίσκεται και τα αρχαιότερο Μαντείο, αλλά και εξ αιτίας της ιδιομορφίας του υλικού κατασκευής που λόγω της φθοράς χρειάζεται συνεχή συντήρηση. Τόνισαν ότι για να ξεκινήσουν οι εργασίες αναστήλωσης χρειάστηκαν πολύχρονες μελέτες και ότι η έρευνα σε όλα τα επίπεδα συνεχίζεται. Σημείωσαν με έμφαση ότι χρειάζεται μια συνεχής προσπάθεια, κυρίως στη συντήρηση των μνημείων όλου του αρχαιολογικού χώρου, ώστε ο χώρος στο σύνολό του να παραδοθεί στις επόμενες γενιές και ως εκ τούτου απαιτείται συνεχής παρουσία του απαραίτητου εξειδικευμένου προσωπικού (π.χ. συντηρητές, τεχνίτες, εργάτες). Από την πλευρά του ο κ. Μαντάς δήλωσε ότι η προσπάθεια όλων όσων ασχολούνται με τη διάσωση της σπουδαίας αυτής πολιτιστικής κληρονομιάς (επιστημονικού προσωπικού, συντηρητών, φυλάκων κλπ), που είναι τόπος προορισμού για χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο, είναι εξαιρετικά σημαντική. Τόνισε ότι είναι προφανώς πρόβλημα ότι οι περισσότεροι εργαζόμενοι είναι συμβασιούχοι και ότι επιπλέον οι δραματικές περικοπές στις αποδοχές των εργαζομένων, στην εποχή των μνημονίων, απαξιώνουν όχι μόνο την προσφορά τους αλλά και τους ίδιους τους τόπους παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Χρειάζεται μόνιμο προσωπικό σε συντηρητές και σε φύλακες και εργαζόμενοι που να αμείβονται αξιοπρεπώς και με βάση την τεράστια ευθύνη που έχουν για τη διάσωση των μνημείων μας τόνισε ο κ. Μαντάς καταλήγοντας ότι είναι πολύ κρίσιμο στην επόμενη περίοδο με τη δημοκρατική συμμετοχή των πολιτών στις επόμενες εκλογές να ανατραπεί αυτή η βάρβαρη πολιτική των μνημονίων που ζει η χώρα μας και ο λαός μας και να ανοίξει ένας άλλος δρόμος ουσιαστικής στήριξης για την διάσωση και προβολή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και των μνημείων μας.

Η Ντόρα Μπακογιάννη αύριο στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων

Όπως μας ενημέρωσε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου της "Δημοκρατικής Συμμαχίας" και υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων κ. Νίκος ΓερασιμίδηςΝτόρα Μπακογιάννη θα παραχωρήσει αύριο στις 10:30 το πρωί,συνέντευξη στην εκπομπή του δημοσιογράφου Γιώργου Γκόντζου,στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων.

Επισκέψεις Δημήτρη Φίλη στο ΣΕΠΕ και στο ΙΚΑ

Ο κ. Δημήτρης Φίλης, υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Ιωαννίνων, επισκέφτηκε σήμερα στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας Ηπείρου και τις διοικητικές υπηρεσίες του ΙΚΑ. Συζήτησε με τους υπαλλήλους θέματα που άπτονται της κοινωνικής πολιτικής. Αμέσως μετά το πέρας της επίσκεψης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η ανεργία έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Για να αναχαιτισθεί δεσμευόμαστε ότι θα επιταχυνθούν όλες οι διαδικασίες ώστε τα προγράμματα που είναι σε εξέλιξη για την ενίσχυση της απασχόλησης, να ολοκληρωθούν μέχρι το καλοκαίρι του 2013 αντί για το τέλος του 2014 όπως ήταν ο αρχικός προγραμματισμός του ΕΣΠΑ. Είναι η ανάγκη ν’ αυξηθούν οι πόροι του ΕΣΠΑ για την ανεργία των νέων. Πρέπει να ενισχυθεί ο άξονας της απασχόλησης με προτεραιότητα τους νέους. Ήδη μέσα από τις εσωτερικές αλλαγές που έχουμε κάνει, έχουμε διασφαλίσει 250 εκατομμύρια ευρώ περισσότερα για τον τομέα αυτόν και αυτό που ζητάμε είναι άλλα 150 εκατομμύρια από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, στόχος εφικτός ώστε να έχουμε συμπληρωματικούς πόρους 400 εκατομμυρίων. Αυτό σημαίνει πολλά για τα προγράμματα ενίσχυσης της νεανικής επιχειρηματικότητας, για την επαγγελματική κατάρτιση, για την πρακτική άσκηση και πρέπει σ’ αυτά να προσθέσουμε τα προγράμματα της αυτεπιστασίας των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας. Παράλληλα δεν πρέπει να υπάρχει κανείς Έλληνας και ιδίως κανένας άνεργος ή πολίτης με χαμηλό εισόδημα που να μην έχει πρόσβαση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, στην υγειονομική κάλυψη. Δέσμευσή μας, εφικτή και εφαρμόσιμη, είναι η καθολική υγειονομική προστασία. Χωρίς να υπάρχουν περιορισμοί σε σχέση με ένσημα που πρέπει να έχουν κολληθεί, με μεροκάματα που πρέπει να έχουν γίνει ή με διάρκεια κάλυψης της ασφάλισης της ανεργίας για τον άνεργο. Η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ ανοίγει το δρόμο για την οικονομική σταθερότητα, την ασφάλεια και την αξιοπρέπεια του πολίτη»

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΩΔΩΝΗ

Εν όψει της προεκλογικής περιόδου είναι τεραστίων εθνικών και οικονομικών διαστάσεων αναγκαιότητα οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων-ιδιαίτερα των δυο μεγαλυτέρων κομμάτων - να πάρουν μια ξεκάθαρη θέση πως δεν θα επιτρέψουν την ιδιωτικοποίηση της ΔΩΔΩΝΗΣ, πως είναι ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της, διαφορετικά να μην περάσουν από την ΉΠΕΙΡΟ. Για αυτό το λόγο τους ζητάμε όταν με το καλό έρθουν στα Γιάννενα να μην κρυφτούν πίσω από ασάφειες και μισόλογα, να μην κρυφτούν πίσω από το δέντρο, ενώ είναι γυμνοί μπροστά στους Ηπειρώτες. Θα πρέπει ευθαρσώς και ξεκάθαρα να δηλώσουν πως δεν θα ξεπουλήσουν την ΔΩΔΩΝΗ, είναι ίσως η μόνη αξιοπρεπής δήλωση που πρέπει να κάνουν. Και αυτή η δήλωση να γίνει μέσα στο χώρο της πολύπαθης ΔΩΔΩΝΗΣ. Σε κοινή συνέντευξη τύπου μαζί με τους συλλόγους των κτηνοτρόφων και το σωματείο των εργαζόμενων. Διαφορετικά θα είναι συνυπεύθυνοι για το έγκλημα ενάντια στο κτηνοτροφικό κόσμο, ενάντια στην ΉΠΕΙΡΟ και στους Ηπειρώτες. Και η ευθύνη μετά περνάει στους Ηπειρώτες ψηφοφόρους που καλούνται να μαυρίσουν αυτούς τους ηγέτες και τα κόμματα που θα συναινέσουν στο ξεπούλημα της ΔΩΔΩΝΗΣ
 ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ ΗΠΕΙΡΟΥ
 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΔΩΔΩΝΗ

Δήλωση Ζένιας Καράμπαλη

 Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τον Πρόεδρο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Παναγιώτη Καμμένο που με εμπιστεύτηκε και μου ζήτησε να προχωρήσω μαζί του για μια Νέα και Ελεύθερη Ελλάδα. Σε μία δύσκολη εποχή για την κοινωνία μας, με τα πολλά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα τα οποία προέρχονται από την ψήφιση των δύο μνημονίων, θα ήθελα να καλέσω τους συμπολίτες μου να στηρίξουν τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ και να δώσουν ένα ισχυρό χαστούκι στη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Σε αυτή τη συγκυβέρνηση που μείωσε την εθνική μας αξιοπρέπεια και την εθνική μας κυριαρχία. Γι’αυτό απευθύνομαι σε όλους και σας καλώ σ’αυτόν τον δύσκολο αγώνα που πρέπει να δώσουμε με σκοπό να διαμορφώσουμε μια νέα σχέση εμπιστοσύνης και ειλικρίνειας. Να είστε βέβαιοι ότι όλοι μαζί μπορούμε και πάλι να πετύχουμε την ανεξαρτησία της χώρας μας.

 Ζένια Καράμπαλη Δικηγόρος 
Υποψήφια Βουλευτής Νομού Ιωαννίνων

Σε διεθνή ημερίδα στην Αθήνα την Παρασκευή ο Μιχάλης Κασσής

Η «Πίνδος» ως παράδειγμα επιτυχημένου επιχειρηματικού μοντέλου 

Πανευρωπαϊκή αναγνώριση και τιμή για το απόλυτα πετυχημένο συνεταιριστικό μοντέλο διαχείρισης μιας από τις μεγαλύτερες μεταποιητικές μονάδες της χώρας μας, αποτελεί η πρόσκληση του Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου προς τον Αγροτικό Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Ιωαννίνων «Η Πίνδος» και προς τον πρόεδρό του Μιχάλη Κασσή προσωπικά, να λάβει μέρος στην ημερίδα με θέμα: «Ανάπτυξη στην Ελλάδα: Μικρομεσαίες επιχειρήσεις και επιχειρηματικότητα στο πλαίσιο της στρατηγικής Ευρώπη 2020». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα και στο ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental την Παρασκευή 20 Απριλίου 2012, κατά τις ώρες από τις 09:00 ως τις 17:00. Την ευθύνη της διοργάνωσης έχει το γραφείο του Πρωθυπουργού, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή – Γενική Διεύθυνση Βιομηχανίας και Επιχειρηματικότητας. Ο πρόεδρος του ΑΠΣΙ «ΠΙΝΔΟΣ» Μιχάλης Κασσής θα μιλήσει με αντικείμενο την ανάλυση του επιτυχημένου συνεταιριστικού μοντέλου «ΠΙΝΔΟΣ» και τη συμβολή του στην ανάπτυξη του Νομού Ιωαννίνων. Η ομιλία θα γίνει στην παράλληλη συνεδρία με θέμα «Επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας: Βασικοί Τομείς: Γεωργία – Υδατοκαλλιέργειες – Επεξεργασία Τροφίμων και Ποτών», η οποία περιλαμβάνεται στην ημερίδα. Άλλες θεματικές της ημερίδας είναι Τεχνολογία, Ενέργεια, Τουρισμός, Παραγωγώ Φαρμάκων και καλλυντικών. Πρόκειται αναμφίβολα για μια σημαντική στιγμή στην πορεία της ηπειρώτικης συνεταιριστικής μονάδας, κατά την οποία ο πρόεδρος της επιχείρησης θα έχει τη δυνατότητα να αναπτύξει την καλή πρακτική διοίκησης, που μέσα από τη σκληρή δουλειά της διεύθυνσης, των εργαζομένων και των παραγωγών έφερε την επιχείρηση στο σημείο που βρίσκεται σήμερα. Μιας πρακτικής διοίκησης που κατάφερε να απογειώσει τον κλάδο της πτηνοτροφίας τοπικά και να τον καταστήσει τον δυναμικότερο κλάδο της οικονομίας στο Νομό Ιωαννίνων.

«Άντρο ακολασίας το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων»!

Πολλοί τον έχουν κατηγορήσει, ότι μιλά εκ του ασφαλούς τα τελευταία χρόνια και ακόμη περισσότεροι, ότι μιλά με σκληρή γλώσσα γιατί βρίσκεται μακριά από τα Ιωάννινα και δεν έχει ιδίαν αντίληψη για την κατάσταση που υπάρχει σε τοπικό επίπεδο στον τομέα της υγείας. Ο λόγος του ωστόσο υπήρξε ανέκαθεν αιρετικός και ως τέτοιος αντιμετωπίζεται ακόμη και σήμερα. Ο λόγος για τον Καθηγητή Παθολογίας Χαράλαμπο Μουτσόπουλο, που με αφορμή την παρουσία του στην πόλη τις ημέρες του Πάσχα, μίλησε στο δελτίο ειδήσεων του ITV, για τον χώρο της υγείας, κάνοντας ιδιαίτερες αναφορές στην κατάσταση που επικρατεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της πόλης. Ο κ. Μουτσόπουλος «τάραξε τα νερά» για μία ακόμη φορά, λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι ο χρηματισμός ιατρών και τα «φακελάκια» συνεχίζουν να κάνουν έντονη την παρουσία τους στο χώρο της υγείας. Ειδικότερα, ο κ. Μουτσόπουλος υπήρξε αιχμηρότατος λέγοντας χαρακτηριστικά πως: «Λυπάμαι γιατί κάποιοι γιατροί στο Πανεπιστημιακό, έχουν μετατρέψει το Νοσοκομείο σε άντρο ακολασίας, πατώντας στην ανάγκη των ασθενών τους». Όπως είπε, ο κ. Μουτσόπουλος αντλεί το δικαίωμα της σκληρής κριτικής γιατί υπήρξε Καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και στο ΠΠΓΝΙ και γνωρίζει πολύ καλά τι γίνεται, ενώ πρόσθεσε πως εάν ήταν ο ίδιος διοικητής στο νοσοκομείο, κανείς δε θα τολμούσε να ζητήσει χρήματα… Ακόμη, ο κ. Μουτσόπουλος περιέγραψε περιστατικό ασθενούς που κατήγγειλε στον ίδιο, ότι του ζητήθηκαν χρήματα, τα οποία και έδωσε, χωρίς όμως να αναφέρει ονόματα. Στην προτροπή δε, του κ. Μουτσόπουλου να προσφύγει στον Εισαγγελέα, ο καταγγέλλων του είπε χαρακτηριστικά: «Γιατρέ, εσύ θα φύγεις ξανά για την Αθήνα, όμως εγώ θα μείνω εδώ και θα ξαναχρειαστώ τον συγκεκριμένο γιατρό». Ο Καθηγητής Ιατρικής επέρριψε ευθύνες για την κατάσταση στο χώρο της υγείας, στους δημοσιογράφους και τα μέσα ενημέρωσης, που όπως είπε, σιωπούν για χρόνια. Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι καταγγελίες του κ. Μουτσόπουλου έρχονται να προστεθούν στις δηλώσεις όπου έκαναν προ ημερών οι εκπρόσωποι του ΔΣ της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου κ.κ Νικολόπουλος και Μαντάς, μιλώντας για τα «φακελάκια» στους ιατρούς και την κατάσταση που επικρατεί στο ΠΠΓΝΙ και γενικότερα στο χώρο της υγείας.


Υπέρ των μεταρρυθμίσεων
Στη συνέχεια της τηλεοπτικής του συνέντευξης στο ITV, ο κ. Μουτσόπουλος αναφέρθηκε στις αλλαγές στη δημόσια υγεία, τις οποίες χαρακτήρισε ορθές και επιβεβλημένες. «Συναντούν όμως αντιδράσεις γιατί αντιμετωπίζουν παθογένειες του Συστήματος υγείας και πλήττουν πελατειακά συμφέροντα γιατρών και φαρμακοποιών, που θα πρέπει να εκλείψουν. Ο ΕΟΠΥΥ καταπολεμά το μαύρο χρήμα στις ιατρικές υπηρεσίες, αλλά και το παράλογο μεγάλο μέχρι σήμερα κέρδος των φαρμακοποιών», είπε ο κ. Μουτσόπουλος, που εκφράστηκε θετικά για τα γενόσημα φάρμακα, αρκεί όπως σημείωσε, να γίνονται οι απαιτούμενοι έλεγχοι.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Άνοιξε το πολιτικό γραφείο του Υποψήφιου Βουλευτή Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Κασσή

Στην οδό Ν.Ζέρβα 4-6, στον 2ο όροφο, ξεκίνησε τη λειτουργία του το πολιτικό γραφείο του Υποψήφιου Βουλευτή Ιωαννίων του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Κασσή.Στο χώρο αυτό ο Μιχάλης Κασσής, προετοιμάζει τις προεκλογικές του δραστηριότητες με τους συνεργάτες του, δέχεται όλους τους Γιαννιώτες και συζητά με αυτούς τα ζητήματα που τους απασχολούν.

Δήλωση Παναγιώτη Ψωμιάδη για την παραμονή του ΠΑΣ στη Super League

Με αφορμή την παραμονή της ομάδας του ΠΑΣ Γιάννινα στη Super League, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Θέλω να συγχαρώ την ιστορική ομάδα του ΠΑΣ, τη διοίκηση, τους παίχτες, το τεχνικό επιτελείο αλλά και τον υπέροχο κόσμο της ομάδας για την εξασφάλιση της παραμονής στη Super League. Όταν κάποιοι προεξοφλούσαν πως τα Γιάννενα δεν θα τα καταφέρουν, αποδείξατε πως με πείσμα και πάθος τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο και πετύχατε τη μεγάλη ανατροπή. Ιδιαίτερα θα ήθελα να συγχαρώ έναν άνθρωπο που στη ζωή του δεν έχει μάθει να συμβιβάζεται με την αποτυχία, τον προπονητή Άγγελο Αναστασιάδη, που πιστεύω πως συνέβαλε καταλυτικά στην αγωνιστική «ανάσταση» της ομάδας. Θερμά συγχαρητήρια για μία ακόμη φορά, καλή επιτυχία για την επόμενη αγωνιστική περίοδο!».

Γιαννιώτικη αντιπροσωπεία σε ημερίδα στο Κόσοβο

Στο Πριζεν του Κοσόβου βρέθηκε  αποστολή  από τα Γιάννενα,προκειμένου να συμετασχει στην Ημεριδα ´´Ανάπτυξη και προώθηση πόλεων με ιστορικά κέντρά´´ μεσω Ευρωπαϊκών Αξιών Πολιτιστικής Κληρονομιάς το οποίο χρηματοδοτειτε απο την Ευρωπαϊκή Ένωση. Στην πολιτιστική εκδήλωση παρεβρεθηκαν η υπεύθυνη για το ιδρύμα Εγνατία Ηπείρου Κλάρα Πουες, τονΔημο Ιωαννιτων εκπροσώπησε ο Αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Βασίλης Βλέτσας και τον Δήμο μετσοβου ο Αντιδήμαρχος Στέργιος Ταλάρης.Στην αποστολή επίσης συμμετειχαν ο Γεράσιμος Παπαηλίας,Διευθυντής της Αναπτυξιακής Ετερειας ΉΠΕΙΡΟΣ Α.Ε, ο  Γιώργος Κονταξής,εκπρόσωπος Ε.Ο.Τ Ηπείρου, ο πρόεδρος και το μέλος του Δ.Σ του ΚΕΠΑΒΙ Ιωαννίνων Σωτήρης Χορέβας και Λεοντάρης Ζήνδρος αντίστοιχα.

Μάκης Χατζηεφραιμίδης ΠΑΝΤΟΥ: Όλο το πρωί σε συνοικίες της πόλης, το απόγευμα σε χωριά

Το πρωί συναντήσαμε τον υποψήφιο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μάκη Χατζηεφραιμίδη σε Καλούτσιανη-Πλατανάκια-Λασπότοπο-Βοτανικό και Αρχ. Μακαρίου να επισκέτεται καταστήματα, καφενεία και να συζητά με τους πολίτες. Μας έκανε εντύπωση ότι μιλούσε λίγο και άκουγε πολύ. Δεν βομβάρδιζε τους πολίτες με ανούσια ιλουστρασιόν φυλλάδια ή κούφιες κομματικές εξαγγελίες αλλά συζητούσε μαζί τους τις προτάσεις του για να βγει ο τόπος από την κρίση. Είναι μεγάλο προσόν για έναν πολιτικό του διαμετρήματος Χατζηεφραιμίδη να δέχεται κριτική για το κόμμα του να ακούει τα κακώς κείμενα και να συνδιαμορφώνει το προεκλογικό του πρόγραμμα από κοινού μαζί με τους πολίτες. Πάντα πρωτότυπος και ευρηματικός, καταφέρνει και σε αυτές τις εκλογές να κερδίζει συμπάθειες και ψήφους από όλο το πολιτικό φάσμα. Τεράστια η υπεραξία ψήφων που θα φέρει στο ΠΑΣΟΚ, η οποία σε προσωπικό επίπεδο θα μεταφραστεί σε μεγάλο αριθμό σταυρών. Τέρμα τα... ρέστα και τα ψηφαλάκια του 2009 για τους άλλους! Τώρα ο Μάκης παίζει μπάλα για πάρτη του και μη σας φανεί παράξενο αν τον δείτε να πλασαριστεί για πλάκα στη δυάδα.

Στα Γιάννενα αύριο ο Χάρης Καστανίδης

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ Χάρης Καστανίδης θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στα Ιωάννινα, αύριο Παρασκευή 20 Απριλίου 2012. Στις 12.00 θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στα μέσα ενημέρωσης των Ιωαννίνων στο ξενοδοχείο OLYMPIC. Στις 12.45 θα επισκεφθεί το Επιμελητήριο Ιωαννίνων και τέλος, στις 14.00 θα επισκεφθεί τον Δήμο Ιωαννιτών.

ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ!

Επιδρομές διαρρηκτών σε σπίτια ντόπιων και απόδημων
Για μια ακόμη φορά, οι εναπομείναντες κάτοικοι του ακριτικού Πωγωνίου δοκιμάζουν τις αντοχές τους. Για μια ακόμη φορά οι απόδημοι βλέπουν τα σπίτια τους να λεηλατούνται. Για άλλη μια φορά και οι μεν και δε, διαπιστώνουν την έλλειψη ουσιαστικής αστυνόμευσης και την αδιαφορία της Πολιτείας να προστατεύσει τους ίδιους και τις περιουσίες τους. Τα τελευταία κρούσματα κλοπών και διαρρήξεων συνέβησαν τις ημέρες αυτές στο Σταυροσκιάδι, που είναι το τελευταίο στη σειρά χωριό που έχουν δεχθεί παρόμοιες επιδρομές τις προηγούμενες εβδομάδες. Άγνωστοι- εκμεταλλευόμενοι και τον καιρό- άνοιξαν σπίτια, πέταξαν ρούχα, άδειασαν ντουλάπες και ότι τους εμπόδιζε στα δάπεδα των σπιτιών – κυρίως αποδήμων – πήραν ότι νόμιζαν ότι είχε αξία, σε ορισμένα μάλιστα μαγείρεψαν, έφαγαν, ήπιαν μπύρες και έφυγαν ανενόχλητοι. Οι λιγοστοί κάτοικοι έχουν πανικοβληθεί από τα αλλεπάλληλα κρούσματα, ενώ απόδημοι που σχεδίαζαν να μεταβούν στα χωριά τους αμέσως μετά το Πάσχα για την καλοκαιρινή περίοδο αναβάλλουν τις επισκέψεις τους, κατακυριευμένοι από το φόβο. Οι κατά καιρούς εκκλήσεις προς τις αρμόδιες αρχές για ενίσχυση των μέτρων ασφάλειας πέφτουν στο κενό. Το αντίθετο μάλιστα συμβαίνει, αφού σταδιακά αποδυναμώνονται τα τμήματα συνοριακής φύλαξης και αστυνομικοί συνωστίζονται είτε σε γραφεία, είτε διατίθενται για αλλότριους σκοπούς. Αποτέλεσμα, όπως υποστηρίζουν κάτοικοι, συνοριακά τμήματα όπως αυτό της Πωγωνιανής να έχουν απομείνει με ένα συνοφοριοφύλακα ανά βάρδια! Ο πρώην Κοινοτάρχης Σταυροσκιαδίου κ. Δημ. Σωτηρόπουλος απευθύνει, μέσω της εφημερίδας "Πρωινός Λόγος", έκκληση προς την ηγεσία της τοπικής αστυνομίας να επανδρώσει πλήρως τα τμήματα, ενώ για άλλη μια φορά συνεδριάζει εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο Πωγωνίου, προκειμένου να ζητήσει τη λήψη μέτρων. Το ζήτημα είναι οι αρμόδιοι να ακούσουν επιτέλους τη φωνή της απόγνωσης των κατοίκων και να λάβουν ΜΕΤΡΑ. Και ας καταλάβουν, ότι ανάγκη φρούρησης δεν έχουν μόνο οι επίσημοι, οι κάτοικοι των πόλεων, οι παρελάσεις, οι παντός είδους εκδηλώσεις, αλλά προπάντων οι κάτοικοι της υπαίθρου και δη της παραμεθόριας ζώνης που ζουν καθημερινά με το φόβο για τη ζωή τους. ΜΕΤΡΑ και μάλιστα ΑΜΕΣΑ, λοιπόν.

ΕΛΕΝΗ ΠΑΝΤΟΥ:"Άμεση ανάγκη να στηριχθούν οι αγρότες"

Tην άμεση ανάγκη να στηριχθούν ουσιαστικά οι αγρότες , με μια αποτελεσματική αγροτική πολιτική, τόνισε η υποψήφια βουλευτής Θεσπρωτίας της Ν.Δ. Ελένη Πάντου, κατά την επίσκεψή της στα χωριά Σαγιάδα, Ασπροκλήσι και Ράι. Η κ. Πάντου άκουσε τα προβλήματα και τους προβληματισμούς των κατοίκων, οι οποίοι εκφράζουν πολλά παράπονα. Ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι είναι, πραγματικά άδικο, οι αγρότες και οι ψαράδες, που δραστηριοποιούνται στη θάλασσα της Σαγιάδας, όπως και οι ιχθυοκαλλιεργητές, να πουλάνε σε πολύ μικρές τιμές την παραγωγή τους. Ακόμη τόνισε ότι οι καιροί επιτάσσουν εκσυγχρονισμό των καλλιεργειών , αλλά και καινοτομίες στην παραγωγή.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ:Δεν απουσιάζω από το προσκλητήριο της παράταξης

Σύνέντευξη στην aftodioikisi.gr ,παραχώρησε ο υποψήφιος βουλςυτής Πρέβεζας του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Ιωάννου.Ο κ. Ιωάννου μεταξύ άλλων σημείωσε:"Υπηρέτησα την Αυτοδιοίκηση για πολλά χρόνια και απέκτησα με τους συμπατριώτες μου σχέσεις αμοιβαίου σεβασμού και εμπιστοσύνης. Δώσαμε μαζί , σκληρούς αγώνες και με μεγάλη προσπάθεια και συνεργασία ξεπεράσαμε δυσκολίες και εμπόδια και πετύχαμε πολλά για το νομό μας. Σ’ αυτή τη δύσκολη πράγματι συγκυρία , ίσως το καλύτερο για μένα να ήταν να αποφύγω την εμπλοκή μου στις εκλογές και να συνεχίσω τα εκπαιδευτικά μου καθήκοντα στα οποία επέστρεψα μετά τη λήξη της θητείας μου στη Νομαρχία.Όμως αισθάνθηκα ότι το χρέος και η ευθύνη απέναντι στους πολίτες , που με στήριξαν για πολλά χρόνια , αλλά και η αγάπη μου για το νομό , δεν μου επέτρεψαν να απουσιάσω από το προσκλητήριο της παράταξης στην πιο κρίσιμη μάχη για την πατρίδα. Συμμετέχω λοιπόν στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στο νομό Πρέβεζας, κάτι που θεωρώ μεγάλη τιμή , εν γνώσει μου ότι αυτές οι εκλογές θα είναι μια μεγάλη και επίπονη δοκιμασία".

ΑΡΤΑ:Συνελήφθησαν τρεις οπαδοί που σχεδίαζαν επίθεση σε πούλμαν του Ολυμπιακού‎

Τρεις φίλοι του Παναθηναϊκού,θα ανατίναζαν με 14 μολότοφ πούλμαν με οπαδούς του Ολυμπιακού!!!Οι τρεις νεαροί από την Αρτα περίμεναν στην Γέφυρα Καλογήρου, το πούλμαν με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που επέστρεφε απ’ τα Γιάννενα, μετά τον αγώνα ΠΑΣ – Ολυμπιακού, ενώ υπήρχαν και φίλαθλοι του Αρη που θα επέστρεφαν από το Αγρίνιο μετά την αναμέτρηση της αγαπημένης τους ομάδας με τον Παναιτωλικό. Πάντως, λόγω των ελεγχών που γινόταν, η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. τους έπιασε και αν αυτό δεν είχε συμβεί το πιθανότερο είναι να είχαμε θρηνήσει θύματα! Οι άνδρες της ΔΙΑΣ που τους είδαν, τους σταμάτησαν για έλεγχο και στο αυτοκίνητό τους βρήκαν 14 αυτοσχέδιους εκρηκτικούς – εμπρηστικούς μηχανισμούς. Οι τρεις συλληφθέντες, κρατούνται στην Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας και πρόκειται για φοιτητή, υιός δικαστικού,ο οποίος έχει υπηρετήσει και στην Άρτα. Ο δεύτερος είναι στρατιωτικός, οπλίτης πενταετούς υποχρέωσης και ο τρίτος δήλωσε άνεργος.

Στα Γιάννενα ο τυχερός λαχνός του Λαϊκού Λαχείου!

3.465.000 ευρώ επεφύλασσε για την περιοχή των Ιωαννίνων η 16η κλήρωση του Λαϊκού Λαχείου, το βράδυ της Τρίτης. Ο τυχερός λαχνός με αριθμό 35090 πωλήθηκε από το πρακτορείο «Ελπίς» σε άλλα πρακτορεία και λαχειοπώλες της περιοχής των Ιωαννίνων.

Φουλάρει τις μηχανές ο Βασίλης Τσιαλιαμάνης

Σε πλήρη ανάπτυξη βρίσκεται η υλοποίηση του προεκλογικού σχεδιασμού που με κάθε λεπτομέρεια οργάνωσε έγκαιρα ο υποψήφιος της Ν.Δ. στο νομό Βασίλης Τσιαλιαμάνης. Περιοδείες σε χωριά, συναντήσεις με φορείς, ραντεβού με πολίτες και φυσικά δημόσια κατάθεση θέσεων και προτάσεων για την τόνωση της τοπικής επιχειρηματικότητας. Το σημαντικό για τον ίδιο είναι ότι δεν περίμενε να ανακοινωθεί επίσημα το ψηφοδέλτιο, αφού εδώ και μήνες μεθοδικά και ουσιαστικά έχει κάνει όλη τη σχετική προεργασία. Θα πάει καλά και τα μηνύματα που φθάνουν για τον ίδιο, μιλούν για μια νέα, φρέσκια και πολλά υποσχόμενη υποψηφιότητα. Μπορεί να μην σπάει με τίποτα η δυάδα στην κορυφή (Τασούλας-Καλογιάννης), όμως για την προνομιούχο τρίτη θέση θα πέσουν κορμιά με τους Β. Τσιαλιαμάνη και Φ. Σιάκα να έχουν σαφές προβάδισμα.

Δήλωση Περικλή Βασιλάκη

Το ΠΑΣΟΚ, με το νέο πρόεδρο του Βαγγέλη Βενιζέλο, έχει το πολιτικό θάρρος να αναγνωρίσει σφάλματα και να ζητήσει συγνώμη, ανοίγοντας μια νέα σελίδα στη σχέση του με τη κοινωνία. Είναι λοιπόν πολιτικά και ηθικά απαράδεκτο, κάποιοι να λειτουργούν με τη λογική του παρελθόντος. Οι ψεύτικες υποσχέσεις, που φτάνουν μέχρι και την καπηλεία των διαδικασιών του ΑΣΕΠ, αναπαράγουν τη λογική και τη νοοτροπία που απομάκρυνε τον κόσμο από την πολιτική και προκάλεσε τα προβλήματα που σήμερα αντιμετωπίζει το κόμμα μας. Η επόμενη ημέρα για την Ελλάδα και την παράταξη μας, έχει νόημα μόνο αν είναι μια ημέρα χωρίς υπόγειους μηχανισμούς εξουσίας, χωρίς ψεύτικα μεγάλα λόγια, χωρίς αδικίες και λάθη. Καλώ όλους τους συμπατριώτες μας να προσπαθήσουμε μαζί για να επιβάλλουμε μια άλλη αντίληψη για την πολιτική. Για να αλλάξουμε τη νοοτροπία που μας έφερε εδώ. Για να δημιουργήσουμε ελπίδα και προοπτική.

 Περικλής Βασιλάκης 
Υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Πρέβεζας

Εκατοντάδες ιλουστρασιόν φυλλάδια υποψήφιου του ΠΑΣΟΚ στα Γιάννενα, σε κάδους της πόλης!!!

Το θέαμα που αντικρίσαμε σήμερα το πρωί σε κεντρικό δρόμο της πόλης αποκρουστικό. Εκατοντάδες ιλουστρασιόν φυλλάδια υποψήφιου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ πεταμένα μέσα και έξω από κάδους της περιοχής. Λογικά κάποιο συνεργείο θα τα είχε διανείμει προηγουμένως όμως οι ένοικοι των παρακείμενων πολυκατοικιών και καταστημάτων τα μάζεψαν και τα πέταξαν που αλλού, στα... σκουπίδια! Επειδή βρισκόμαστε μέρες μόνο πριν τις εκλογές δεν θα σας αποκαλύψουμε το όνομα του υποψήφιου αν και διαθέτουμε σχετικές φωτογραφίες δεν θα τις δημοσιεύσουμε, επειδή δεν θέλουμε να του προκαλέσουμε προεκλογικά πρόβλημα. Όμως θα σας πούμε ότι πρόκειται για πανάκριβο ολόλευκο ιλουστρασιόν φυλλάδιο που παραπέμπει σε... εφημερίδα! Σε περίοδο κρίσης προκαλεί αλγεινή εντύπωση σε κάθε άνεργο και εργαζόμενο της περιοχής. Πραγματικά κρίμα να πετιούνται λεφτά στα σκουπίδια. Αποτυχημένες προεκλογικές εκστρατείες που παραπέμπουν σε εποχές της δεκαετίας του '80.

Με Γ. Ανυφαντή και Α.Μ. Ασημακοπούλου σπάει στα δύο η παράταξη Γκόντα

Προβληματισμός επικρατεί στο εσωτερικό της παράταξης Γκόντα, αφού καθημερινά οι υποψηφιότητες που προέρχονται από αυτή, αντί να μειώνονται αυξάνονται. Έτσι λοιπόν μετά την υποψηφιότητα της πρώην αντιδημάρχου Άννας-Μισέλ Ασημακοπούλου στη Ν.Δ. ακολούθησε αυτή του επίσης πρώην αντιδημάρχου Γιώργου Ανυφαντή με τους Ανεξάρτητους Έλληνες του κόμματος Καμμένου. Επειδή πρόκειται για δύο υποψηφιότητες με ειδικό βάρος στην παράταξη Γκόντα, λογικό είναι καθημερινά να ασκούνται και από τις δύο πλευρές πιέσεις και τα πολυάριθμα μέλη και φίλοι της παράταξης να αμφιταλαντεύονται για το που τελικά θα δώσουν την ψήφο τους. Το σίγουρο είναι ότι δεν θα δοθεί σε κανέναν "ευλογία" αλλά προκειμένου να κρατηθούν ισορροπίες θα τηρηθεί μια γραμμή ουδετερότητας και ο καθένας θα κάνει το παιχνίδι του. Στα δύο λοιπόν η παράταξη Γκόντα και το παρασκήνιο στο εσωτερικό της έντονο. Φαντάζεστε μέχρι την Παρασκευή που λήγει η προθεσμία κατάθεσης των υποψηφιοτήτων να προκύψει και η υποψηφιότητα του επίσης πρώην αντιδημάρχου Κώστα Τσάγκα στον ΛΑ.ΟΣ. και να χαθεί η... μπάλα στο Γκοντέϊκο...

Την Κυριακή στα Γιάννενα ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε την επίσκεψη του Ευάγγελου Βενιζέλου στην περιοχή και την διοργάνωση της κεντρικής προεκλογικής ομιλίας του Προέδρου του κόμματος. Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο του Ξενοδοχείου Du Lac στις 19.30 την Κυριακή 22 Απριλίου 2012. «Καλούμε όλους τους πολίτες του Νομού Ιωαννίνων να παρακολουθήσουν την ομιλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο νέο ξεκίνημα της προσπάθειας για Αυτοδύναμη Ελλάδα και την υπέρβαση της κρίσης με Κοινωνική Συνοχή, Σταθερότητα, Ειλικρίνεια, Υπευθυνότητα και Σχέδιο», σημειώνεται στην ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ.

Σαφές προβάδισμα του Κ. Μπέση στη Θεσπρωτία

Ξεκαθαρίζει μέρα με τη μέρα η πρωτιά στη γειτονική Θεσπρωτία με τον γεωτεχνικό Κώστα Μπέση να αποκτά σαφές προβάδισμα έναντι του συνυποψηφίου του Αντώνη Μπέζα. Η δυναμική που έχει αναπτύξει όλο το προηγούμενο διάστημα στην Ηγουμενίτσα και τα χωριά της περιοχής, αποτυπώνεται θετικότατα στις συναντήσεις και τις επαφές που καθημερινά έχει με τους πολίτες και τους φορείς της περιοχής. Οι Θεσπρωτοί βλέπουν στο πρόσωπό του τον άνθρωπο που έχει λύσεις για τα προβλήματα της περιοχής και μπορεί να εγγυηθεί ένα ελπιδοφόρο αύριο, όχι με αοριστίες και γενικόλογα αλλά με συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις. Γυρνώντας την πλάτη στην υποψηφιότητα Μπέζα, αφήνουν πίσω το χθες και τον εκπρόσωπο ενός πολιτικού συστήματος εξουσίας, που ανήκει οριστικά και ανεπιστρεπτί στο παρελθόν.

Οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ σε Θεσπρωτία και Άρτα

O ΣΥΡΙΖΑ-ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ παρουσίασε τα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών για τους νομούς Θεσπρωτίας και Άρτας. Οι υποψήφιοι είναι:
 Στο Νομό Θεσπρωτίας: Κάτσης Μάριος, ηλεκτρονικός μηχανικός Η/Υ, ελεύθερος επαγγελματίας Τσακίρη Αστυρόπη, αγρότισσα Τσότσης Δημήτρης , υπάλληλος ΕΛΤΑ, δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Φιλιατών.
Στο Νομό Άρτας: Όλγα Γεροβασίλη – γιατρός Λίτσα Κιτσαντά – συμβολαιογράφος Μπάμπης Πεσλής – πτηνοτρόφος Βασίλης Τσίρκας – δικηγόρος Γιώργος Χασκής – αγρότης

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Ερώτηση στην Ευρωβουλή για τα έργα στη Γωνιά

Το περιβαλλοντικό πρόβλημα της Γωνιάς που συνδέεται με τα έργα της τρίτης φάσης του λιμένα Ηγουμενίτσας και τη βελτίωση της οδού Ηγουμενίτσας- Πρέβεζας, καλείται να απαντήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο Ευρωκοινοβούλιο, μετά την ερώτηση που κατέθεσε ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων- Πράσινων Νίκος Χρυσόγελος, με την οποία ερωτάται η Επιτροπή:
1. Είναι αληθείς οι ισχυρισμοί της εταιρίας ότι η λύση που προτείνει ο Δήμος συνιστούν αλλαγή του φυσικού αντικειμένου του έργου του λιμανιού, και άρα το τελευταίο δε θα είναι πλέον εφικτό να συγχρηματοδοτηθεί από Ευρωπαϊκούς πόρους;
2. Εκτιμά ότι είναι δυνατή η υιοθέτηση της πολύ ηπιότερης για το τοπίο και το περιβάλλον λύσης της σήραγγας στο σημείο αυτό χωρίς να απειλείται η χρηματοδότηση του έργου;
3. Συνάδει ο προτεινόμενος τρόπος κατασκευής και μεταφοράς αδρανών υλικών με την ουσία της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, δεδομένου μάλιστα ότι προτείνεται από τους τοπικούς φορείς ένας διαφορετικός τρόπος υλοποίησης του έργου, που όπως ισχυρίζονται οι φορείς θα έχει μικρότερο περιβαλλοντικό κόστος;

Οι υποψήφιοι των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην Ήπειρο

Τα ψηφοδέλτια του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα. Αναλυτικά στο Νομό Ιωαννίνων υποψήφιοι είναι:

1. ΑΝΥΦΑΝΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ, ΤΕΩΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
2. ΔΕΛΗΚΟΥΡΑ ΧΑΡΟΥΛΑ – ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
3. ΚΑΡΑΜΠΑΛΗ ΖΕΝΙΑ – ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
4. ΜΠΙΣΤΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ – ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΔΕΗ
5. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΣ – ΑΝΕΡΓΟΣ
6. ΣΤΑΜΠΟΥΛΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ – ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ
7. ΧΗΤΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ
Στο Νομό Άρτας υποψήφιοι είναι:
1. ΓΑΡΝΕΛΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ – ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ Ε.Α.
2. ΚΑΡΑΜΠΙΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
3. ΜΑΓΚΙΩΡΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ – ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ, ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
4. ΠΑΝΟΥΣΗ ΣΟΦΙΑ – ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
Στο Νομό Πρέβεζας οι υποψήφιοι με τους Ανεξάρτητους Έλληνες είναι:
1. ΚΥΠΡΙΩΤΕΛΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ – ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ
2. ΚΑΖΟΥΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ
3. ΔΑΡΔΑΜΑΝΗ ΔΗΜΗΤΡΑ – ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ
4. ΡΙΖΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ – ΕΜΠΟΡΟΣ, ΕΙΣΑΓΩΓΕΑΣ
Τέλος το ψηφοδέλτιο στη Θεσπρωτίας είναι:
1. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
2. ΤΣΩΝΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ – ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ
3. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ

Με 0-4 έχασε ο ΠΑΣ Γιάννινα από τον Ολυμπιακό

Με 4-0 έχασε ο ΠΑΣ Γιάννινα χθες το βράδυ στους «Ζωσιμάδες», από τον Ολυμπιακό, σε ένα παιχνίδι βαθμολογικά αδιάφορο και για τις δύο ομάδες, αφού ο ΠΑΣ έχει ήδη εξασφαλίσει την παραμονή του στην Super League και ο Ολυμπιακός τον τίτλο του πρωταθλητή.

Επίσκεψη Αντώνη Σαμαρά στην Ήπειρο

Κλιμάκιο της Γραμματείας Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας,με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Γραμματέα Οργανωτικού κ. Λάμπρο Ζωγράφο και τον Συντονιστή Κινητοποίησης του Κόμματος κ. Νίκο Καραλή, βρίσκεται στα Ιωάννινα, για την προετοιμασία της ομιλίας του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά που πραγματοποιείται την Παρασκευή 20 Απριλίου 2012 στις 19:00 στο Κλειστό Γυμναστήριο Άρτας.Χθες Τετάρτη συνεδρίασε η διευρυμένη Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή Ιωαννίνων, με τη συμμετοχή και των υποψηφίων βουλευτών, με μοναδικό σκοπό τον καλύτερο συντονισμό της επικείμενης επίσκεψης του Προέδρου του Κόμματος κ. Αντώνη Σαμαρά.