Τετάρτη, 18 Απριλίου 2012

Δήλωση Κώστα Τασούλα

Ο υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. κ.Κώστας Τασούλας με αφορμή το ξεκίνημα της προεκλογικής περιόδου έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Οι εκλογές της 6ης Μαϊου διεξάγονται κάτω από πρωτοφανείς συνθήκες για τη χώρα και το λαό μας. Ποτέ άλλοτε σε καιρό ειρήνης δεν έλειψε τόσο η ελπίδα, ποτέ άλλοτε δεν πιέσθηκε τόσο η κοινωνία, η οικονομία, η ψυχολογία, τα πάντα. Τα τελευταία δύο χρόνια μοιάζουν ατελείωτα. Και το χειρότερο: Κάποιοι κερδοσκοπούν πολιτικά με την επιδείνωση της απελπισίας, με την ίδια την απελπισία και προτρέπουν οι εκλογές να γίνουν αφορμή για να βγάλει ο λαός το «άχτι» του. Κάποιοι πάλι, ακόμη και σήμερα τάζουν: Δάνεια άτοκα από τη Ρωσία, την Κίνα, διαγραφή χρεών και γίνονται «άξιοι» συνεχιστές του ολέθριου «λεφτά υπάρχουν» του ΠΑΣΟΚ. Η χώρα και ο λαός μας πράγματι βρίσκονται σε μια ανεπανάληπτη όσο και δεινή θέση. Η Ν.Δ., αναλαμβάνοντας κόστος πολιτικό, αυτή τη δεινή θέση απέτρεψε από το να γίνει ολέθρια. Κρατήσαμε τη χώρα μέσα στην Ευρώπη, με νέο δανεισμό και μείωση ετησίως καταβολής τόκων κατά 4 δις Ευρώ. Κερδίσαμε χρόνο και ανάσα. Και ζητήσαμε εκλογές για να υπάρξει μία νέα Κυβέρνηση με ισχυρή εντολή για να στήσει και πάλι τη χώρα όρθια, χωρίς μαγικές λύσεις, με προσπάθεια και ανάπτυξη της οικονομίας. Βαδίζουμε προς τις εκλογές. Ποτέ άλλοτε ο ελληνικός λαός δεν είχε μπροστά του τόσο ξεκάθαρο δίλημμα, συγχρόνως και τόσο κρίσιμο. Κάνουμε μία νέα αρχή ή τα τινάζουμε όλα στον αέρα; Παλεύουμε μέσα στην Ευρώπη για νέα πορεία της οικονομία μας ή ξεκόβουμε από την Ευρώπη και στρεφόμαστε σε διαρκή περιπέτεια; Επιλέγουμε να κυβερνηθούμε ή να μπλέξουμε σε οδυνηρή αστάθεια που θα μετατρέψει τη χώρα σε πεδίο κοινωνικής και οικονομικής κατάρρευσης; Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Η Ν.Δ. και ο Πρόεδρός της κ.Α.Σαμαράς ζητούμε μία τεράστια ευθύνη. Να σηκώσουμε τη γονατισμένη χώρα μας όρθια και να μη επιτρέψουμε στις δυνάμεις του λαϊκισμού, του χάους, του μίσους και της χρεοκοπίας να επωφεληθούν από το βαθύ και δικαιολογημένο παράπονο του λαού μας. Μόνο η σταθερότητα, μόνο η ανάπτυξη, μόνο μία ισχυρή Κυβέρνηση θα αλλάξει τα πάντα και θα δικαιώσει τα όσα περίμενε και δεν είδε μέχρι τώρα ο ελληνικός λαός. Σε αυτή την πρωτόγνωρη όσο και οριακά κρίσιμη πολιτική μάχη μετέχω ως υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. και απευθύνομαι στους συμπατριώτες μου για να ζητήσω τη στήριξή τους».

Επίσκεψη Δημήτρη Φίλη στις οικονομικές υπηρεσίες

Ο κ. Δημήτρης Φίλης, υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Ιωαννίνων, επισκέφτηκε σήμερα στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας την Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία Ιωαννίνων και το ΣΔΟΕ Ηπείρου. Συζήτησε με τους υπαλλήλους και τους φορολογουμένους θέματα που άπτονται της φορολογικής πολιτικής. Αμέσως μετά το πέρας της επίσκεψης έκανε την ακόλουθη δήλωση: « Για να παραμείνουμε ως χώρα στην ευρωζώνη και να έχουμε πρόσβαση στο μηχανισμό στήριξης και να ξεφύγουμε από τον εφιάλτη της ύφεσης και της ανεργίας χρειάζεται να βάλουμε μπροστά ένα εθνικό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης. Βασική παράμετρος του νέου σχεδίου είναι η φορολογική πολιτική. Πρέπει να καταπολεμήσουμε την φοροδιαφυγή, να περιορίσουμε την παραοικονομία, να μειώσουμε τις δαπάνες του κράτους με αλλαγές και όχι με οριζόντιες περικοπές σε μισθούς , συντάξεις και επιδόματα. Να απλοποιήσουμε το φορολογικό σύστημα, να μειώσουμε τους φορολογικούς συντελεστές σταδιακά και να εξασφαλίσουμε σταθερότητα και βεβαιότητα στους επενδυτές. Στο πλαίσιο αυτό πρέπει να αξιοποιηθεί πιο αποτελεσματικά το ανθρώπινο δυναμικό των οικονομικών υπηρεσιών που μοχθεί καθημερινά για την εκπλήρωση των στόχων του προϋπολογισμού. Η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ ανοίγει το δρόμο για την αυτοδύναμη Ελλάδα, δηλαδή για την οικονομική σταθερότητα, την ασφάλεια και την αξιοπρέπεια του πολίτη»

ΑΡΤΑ:Ευχαριστήριο του Δήμου προς τους χορηγούς

Ο Δήμος Αρταίων ευχαριστεί θερμά τις επιχειρήσεις της περιοχής μας οι οποίες δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη τους, προσέφεραν για τις γιορτές του Πάσχα είδη τροφίμων και άλλα προϊόντα τα οποία συλλέχθηκαν με ευθύνη του Δήμου και διανεμήθηκαν με τη φροντίδα της Αντιδημάρχου κυρίας Βίκυς Βασιλάκη – Μητρογεώργου σε περίπου 300 οικογένειες που τα είχαν απόλυτη ανάγκη. Η ευαισθησία και η προσφορά τους είναι μεγάλη και αποκτά ιδιαίτερη αξία στις μέρες μας που πολλοί συνάνθρωποί μας δοκιμάζονται από την φτώχεια και την ανέχεια. Τα προϊόντα που διανεμήθηκαν ήταν προσφορά των παρακάτω εμπορικών και παραγωγικών επιχειρήσεων καθώς και των αρτοποιείων της πόλης μας, αλλά και άλλων που θέλουν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους: SUPER MARKET 1. SUPER MARKET “ΑΓΓΕΛΗΣ” 2. SUPER MARKET “LIDL” 3. SUPER MARKET “DI ELLAS” 4. SUPER MARKET “ΜΑΣΟΥΤΗΣ Α.Ε.” 5. SUPER MARKET ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ 6. SUPER MARKET ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ 7. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΡΕΑΤΟΣ Β.Ι.Κ.Η. 8. ΚΡΕΑΤΑΓΟΡΑ “ΓΙΟΛΔΑΣΗΣ” 9. ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ “FOOD MASTER” 10. ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ “ΚΑΡΑΛΗΣ” 11. ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΟΙΙΑ “ΙΟΝ” 12. ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΜΙΚΡΟΓΕΥΜΑΤΩΝ “TIP TOP” 13. ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΑΡΤΑΣ

Υπέρ των κέντρων μεταναστών, αλλά με κριτήρια τάσσεται ο δήμαρχος Κόνιτσας

Ο δήμαρχος Κόνιτσας Παναγιώτης Γαργάλας τάχθηκε με συνέντευξη του στην aftodioikisi.gr, υπέρ της δημιουργίας Κέντρων Φιλοξενίας Μεταναστών με την προϋπόθεση να διέπονται από συγκεκριμένα κριτήρια. «Είμαι υπέρ της δημιουργίας κέντρων φιλοξενίας μεταναστών, αρκεί να υπάρξουν κριτήρια. Πρώτον, να μην είναι εντός κατοικημένης ζώνης, δεύτερον, να είναι ανθρώπινες οι συνθήκες φύλαξης μεταναστών που θα έρθουν, να μην είναι Νταχάου, αλλά και των πολιτών μας, τρίτον, τα ανταποδοτικά να είναι συγκεκριμένα και σίγουρα, διασφαλισμένα. Από εκεί και πέρα, γιατί να μη το δεχθούμε ένα τέτοιο κέντρο, από τη στιγμή που υπάρχουν χώροι έρημοι και αναξιοποίητοι», υποστήριξε ο κ. Γαργάλας. Πρόκειται για μια ψύχραιμη και ρεαλιστική προσέγγιση που δεν συναντά κανείς εύκολα μεταξύ των δημάρχων.

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

ΑΡΤΑ: Δημιουργία θέσεων απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα

Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Πίνδος Περιβαλλοντική» ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά δέκα πέντε (15) ατόμων για την υλοποίηση προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα (ΚΟΧ) στο Νομό Άρτας, στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.) για την προγραμματική περίοδο 2007-2013. Οι δράσεις – ενέργειες Κοινωφελούς Χαρακτήρα με συμπράττοντα φορέα την Ε΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου (για την Περιφερειακή Ενότητα Άρτας) και έδρα συντονισμού το Δήμο Αρταίων, είναι δυνατόν να υλοποιηθούν σε όλη την έκταση της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύψουν. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι δέκα (10) μέρες (υπολογιζόμενες ημερολογιακά) από 18/04/2012 έως 27/04/2012. Οι υποψήφιοι μπορούν να αναζητήσουν την πρόσκληση (για αναλυτική περιγραφή θέσεων ανά κωδικό θέσης, ειδικοτήτων, δικαιολογητικών, προϋποθέσεων συμμετοχής, κριτηρίων επιλογής), τα έντυπα των αιτήσεων καθώς και τις «Οδηγίες συμπλήρωσης αίτησης συμμετοχής σε πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα (ΚΟΧ): α) στην διεύθυνση: Κυνηγετικός Σύλλογος Άρτας, Κρυστάλλη & Ραδοβυζίων, Άρτα β) στην ιστοσελίδα του Δικαιούχου (www.pindosperivallontiki.org), γ) στην ιστοσελίδα του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» (www.epanad.gov.gr) και δ) στην ιστοσελίδα του Α.Σ.Ε.Π. (www.asep.gr). Επίσης για την ενημέρωση των υποψηφίων ανάρτηση της προκήρυξης έχει γίνει στα δημοτικά καταστήματα των δήμων που υλοποιείται το πρόγραμμα και στο Κ.Π.Α. Ο.Α.Ε.Δ. Ιωαννίνων.

Στο ξενοδοχείο Du Lac θα πραγματοποιηθεί τελικά η ομιλία του Β.Βενιζέλου

Στο ξενοδοχείο Du Lac θα πραγματοποιηθεί τελικά η ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλου.Το κόστος για να πραγματοποιηθεί η ομιλία στο κλειστό γυμναστήριο της Λιμνοπούλας,ήταν αρκετά υψηλό και έτσι προτιμήθηκε αυτή η λύση,μιας και ακόμη και για τα κόμματα οι καιροί που περνάμε είναι πολύ δύσκολοι.

Αναγνώστης για τον φωτισμό στα Σεισμόπληκτα

Αρκετές καμένες λάμπες στην περιοχή των σεισμοπλήκτων κουράστηκα να τηλεφωνώ στην τεχνική υπηρεσία του δήμου,αλλά από ότι βλέπω ούτε από δημοσιεύσεις ιδρώνει το αυτί κανενός. Εγώ κύριοι πληρώνω κανονικά τα δημοτικά τέλη όπως είμαι σίγουρος ότι και εσείς κάθε μήνα παίρνεται κανονικά την αντιμισθία σας για να κάνετε σωστά την δουλειά σας την οποία λυπάμαι δεν κάνετε.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Επίσκεψη Γιάννη Γόγολου στον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας

Στο πλαίσιο των επαφών του Υποψήφιου Βουλευτή κ. Ιωάννη Γόγολο με Θεσμικούς παράγοντες και Φορείς, ξεκίνησε τις επίσκεψή του σήμερα το πρωί 18 Απριλίου 2012 ιεραρχικά από την Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας όπου συνάντησε τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Θεσπρωτίας Θωμά Πιτούλη. Μέσα σε ένα κλίμα θετικής διάθεσης και συνεργασίας συζητήθηκαν θέματα και προβληματισμοί που αφορούν την περιοχή. Συγκεκριμένα συζητήθηκε το θέμα της Β΄και Γ΄Φάση του Λιμένα, όπου τόσο ο κ. Ιωάννης Γόγολος όσο και ο κ. Θωμάς Πιτούλης συμφώνησαν στην εξόρυξη των αδρανών υλικών σε άλλο σημείο εφόσον υπάρχει εναλλακτική λύση. Επίσης συζητήθηκε το πρόβλημα που υπάρχει στη διαχείριση του φράγματος με στόχο και των δύο πλευρών να πείσουν τα αρμόδια Υπουργεία, ώστε ο έλεγχός του να περάσει στην αιρετή Περιφέρεια για την καλύτερη λειτουργία του προς όφελος του αγροτικού κόσμου της περιοχής. Τέλος συζητήθηκαν και θέματα της ευρύτερης περιοχής της Παραμυθιάς και των Φιλιατών. Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης ευχήθηκε καλή δύναμη για την έναρξη του δύσκολου προεκλογικού αγώνα του κ. Ιωάννη Γόγολου για τις επικείμενες εκλογές.

Συνάντηση Δημάρχου με τον Κινέζο Πρέσβη

Με τον Πρέσβη της Κίνας στην Αθήνα Du Qiwen συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος. Ο Κινέζος διπλωμάτης, συνοδευόμενος από τον Εμπορικό Ακόλουθο και άλλους συνεργάτες του επισκέφθηκαν το Δημαρχείο και για περισσότερο από μιάμιση ώρα συζήτησαν με τον Δήμαρχο θέματα κοινού ενδιαφέροντος ενώ παρουσιάστηκαν οι αναπτυξιακές προοπτικές της περιοχής. Ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος χαρακτήρισε εξαιρετικά ενδιαφέρουσες τις συνεργασίες αυτές καθώς μπορούν να ανοίξουν νέους δρόμους για την Ήπειρο και να συμβάλλουν σημαντικά στην εξωστρέφεια, την οποία έχει απόλυτη ανάγκη ο τόπος.

Αφήνει σήμερα το «καταφύγιο» του Δολού ο Κώστας Καραμανλής

Πώς και με ποιους πέρασε τις γιορτές στο ακριτικό Πωγώνι
Επιστρέφει σήμερα στην Αθήνα από το αγαπημένο του γραφικό Δολό Πωγωνίου ο πρώην Πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, όπου για ακόμη μια χρονιά πέρασε το Πάσχα παρέα με συγγενείς και φίλους του. Τα τελευταία χρόνια η οικογένεια Καραμανλή προτιμά να περνά τις πασχαλινές γιορτές στο πανέμορφο ακριτικό Δολό, στο αγρόκτημα του Χριστόφορου και της Μαριάννας Κωσταρά, όπου το έχει βρει ως… καταφύγιο, για μερικές μέρες ξεκούρασης και χαλάρωσης. Φέτος στην συντροφιά του Κ. Καραμανλή, εκτός από τη σύζυγό του Νατάσα και τα δυο παιδιά τους, ήταν ο πρώην Υπουργός και φίλος της οικογένειας Γιάννης Βαλυνάκης με τη σύζυγό του, καθώς και μερικοί στενοί άλλοι φίλοι του. Ο Κ. Καραμανλής κατά την εξαήμερη παραμονή του στο Δολό, δεν… πτοήθηκε από τον άσχημο καιρό και, όπως κάθε φορά, πραγματοποίησε τις αγαπημένες του διαδρομές στην περίφημη χαράδρα Κουβαρά, στο δάσος της Μπούνας, τον Αη – Λιά και τον Άγιο Χριστόφορο του Δολού, περπάτησε στο γεφύρι του Γκρέτση στον Παλιόπυργο, ενώ χθες το πρωί βρέθηκε στα Μαστοροχώρια της Κόνιτσας και επιστρέφοντας επισκέφτηκε τη Μονή Μολυβδοσκεπάστου. Ανάσταση έκανε στον Άγιο Νικόλαο Δολού στις 8 το βράδυ, αφού ο παπά Βασίλης έπρεπε να λειτουργήσει και σε άλλα χωριά. Τη Μ. Παρασκευή μέλη της συντροφιάς του Κ. Καραμανλή παρακολούθησαν την περιφορά του Επιταφίου στην εκκλησία της Πωγωνιανής.

  Ποιους είδε…
Ενδιαφέρουσες επαφές με στελέχη και βουλευτές της Ν.Δ., αλλά και άλλους Ηπειρώτες φίλους του είχε ο πρώην Πρωθυπουργός, κατά την διάρκεια της παραμονής του στο Δολό. Μεταξύ αυτών ο Γιάννης και η Έλενα Αβέρωφ από το Μέτσοβο, ο βουλευτής Ιωαννίνων Στ. Καλογιάννης, ο Αλ. Καχριμάνης, ο Αντ. Μπέζας με φίλους του από την Θεσπρωτία κ.α..

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ:Έξω οι Κολόκας-Τσιρογιάννης, μέσα ο... Χαραμπόπουλος!!!

Ανανέωση 0% για τα γαλάζια ψηφοδέλτια στην Ήπειρο, που άφησαν μια πικρή γεύση σε κάθε καλόπιστο νεοδημοκράτη, που καλείται να ψηφίσει υποψηφιότητες που παραπέμπουν στις εκλογές του βρώμικου '89!!! Δεν έχει λογική ότι καρατομήθηκαν σε Γιάννενα και Άρτα οι δυναμικές υποψηφιότητες δύο στενών συνεργατών του Περιφερειάρχη Αλέκου Καχριμάνη για να βολέψουν στα ψηφοδέλτια υποψηφιότητες από τα... 90s! Αναφερόμαστε στον αντιπεριφερειάρχη Παιδείας Παντελή Κολόκα, στον πρώτο σε σταυρούς περιφερειακό σύμβουλο στην Άρτα, Χρήστο Τσιρογιάννη και στον Στέλιο Λεύκοβιτς τους οποίους οι "φωστήρες" της Συγγρού, έκριναν ότι δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές για να είναι υποψήφιοι. Κύριοι μόνο με Τσιαλιαμάνη δεν βγαίνουν οι εκλογές και κυρίως δεν γίνεται μόνο ένας υποψήφιος να σηκώσει το βάρος της ανανέωσης σε ένα ψηφοδέλτιο από το οποίο ο μόνος που λείπει είναι ο (κατά τα άλλα συμπαθέστατος)... Ανέσης Λώρας!!!

Αίσιο τέλος στην περιπέτεια παγιδευμένης αρκουδίτσας στην Περίβλεπτο Ιωαννίνων

Η άμεση κινητοποίηση των κυνηγετικών οργανώσεων, της Θηροφυλακής και της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Καλλιστώ» έσωσε από βέβαιο θάνατο μια μικρή αρκούδα η οποία βρέθηκε παγιδευμένη σε παγίδα από συρματόπλεγμα (!) που είχε στήσει ανθρώπινο χέρι στην Περίβλεπτο Ιωαννίνων! Το άτυχο ζώο είχε πιαστεί με το συρματόσχοινο στο λαιμό και πέρασε πολλές ώρες πόνου και αγωνίας καθώς, προσπαθώντας να απελευθερωθεί, το τραύμα στη σάρκα του μεγάλωνε και βάθαινε! Για καλή του τύχη, κάτοικοι της περιοχής κοντά στη μονή Στούπαινας άκουσαν τα μουγκρητά του και ειδοποίησαν τους ειδικούς που έσπευσαν να το απεγκλωβίσουν. Μια κτηνίατρος από το Νεστόριο νάρκωσε το ζώο και προσπάθησε να ράψει το βαθύ τραύμα. Ωστόσο, επειδή είχαν περάσει πάνω από 24 ώρες από τον τραυματισμό, κρίθηκε αναγκαίο να μεταφερθεί η αρκουδίτσα στο Νεστόριο με ειδικό κλουβί που έφεραν οι θηροφύλακες και με τη συνοδεία αστυνομικών αρχών, ώστε να της παρασχεθεί η απαραίτητη ιατρική φροντίδα ως την πλήρη αποκατάσταση του τραύματος. Στη συνέχεια, θα επιστρέψει στην περιοχή όπου βρέθηκε και θα αφεθεί ελεύθερη στον φυσικό της χώρο.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Από τον Τρεμόπουλο και τους Οικολόγους στον... Καμμένο!

Άλλο πάλι και τούτο! Εκεί που λέγαμε ότι έχουμε καιρό να δούμε στην τοπική πολιτική σκηνή κωλοτούμπες, ήρθε ο υποψήφιος στις εκλογές του 2009 με τους Οικολόγους-Πράσινους στο νομό, Αλέκος Νάστος να μας σπάσει την πολιτική ανία. Τι έκανε; Έφυγε από τον Τρεμόπουλο και βρήκε καταφύγιο στην πατριωτική δεξιά. Όπως το ακούτε. Έκανε ήδη αίτηση για να κατέβει υποψήφιος με τον Καμμένο!!! Σύμφωνα με τα ονόματα που διέρρευσε σκόπιμα στη δημοσιότητα το κόμμα Καμμένου, ανάμεσα σε αυτούς που έκαναν αίτηση και περιμένουν για να ενταχθούν στα... πατριωτικά ψηφοδέλτια είναι και ο πρώην Οικολόγος. Θα μου πείτε ποιον νοιάζει τέτοιες ώρες τι θα κάνει ο Αλεκάρας στα Γιάννενα. Μπορεί κανέναν όμως λίγες μέρες πριν τις εκλογές όλα έχουν τη σημασία τους!

ΑΡΤΑ: Εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Την Πέμπτη 19/04/2012 και ώρα 19.30 το μέτωπο ΑΝΤΑΡΣΥΑ Άρτας διοργανώνει πολιτική εκδήλωση στο ξενοδοχείο ΚΡΟΝΟΣ με θέμα: «ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ». Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι ο Νίκος Ζήκος περιφερειακός σύμβουλος της αριστερής παρέμβασης και ο Γιώργος Λιάγκος μέλος του πανελλαδικού γραφείου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή και θα μπορεί ο καθένας μετά το τέλος των εισηγήσεων να τοποθετηθεί.

Ξενοδόχοι στα πρόθυρα νευρικής κρίσης

«Βαρυχειμωνιά» για τον κλάδο προβλέπουν από το Φθινόπωρο οι ξενοδόχοι του νομού Ιωαννίνων, αφού στην δραματική πτώση του εγχώριου τουρισμού και στους αυξημένους φόρους, έρχεται να προστεθεί η κατακόρυφη αύξηση των λειτουργικών εξόδων μέσα από τον αυξημένο ειδικό φόρο κατανάλωσης καυσίμων που θα ισχύει στο πετρέλαιο θέρμανσης από τις 15 Οκτωβρίου. Ήδη η υφιστάμενη κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη και επιδεινώθηκε από τις άσχημες καιρικές συνθήκες που ακόμη και σήμερα, μέσα Απριλίου, επικρατούν στην περιοχή μας. Αποτέλεσμα είναι πολλά καταλύματα και μικρά ξενοδοχεία στις ορεινές περιοχές να παραμείνουν κλειστά, αφού οι ελάχιστες προκρατήσεις δεν εξασφάλιζαν ούτε την κάλυψη των εξόδων θέρμανσης. Η επικείμενη αύξηση του ειδικού φόρου στα καύσιμα, που θα αυξήσει την τιμή κατά 40%, αναμένεται να αποδειχθεί καταστροφική για δεκάδες επιχειρήσεις, αν δεν ληφθεί μέριμνα από το Υπουργείο. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων του νομού Ιωαννίνων Κώστα Βλάχο, η Ομοσπονδία έχει ζητήσει να υπάρχει είτε απαλλαγή είτε επιστροφή φόρου στις επιχειρήσεις, που καθίστανται μη ανταγωνιστικές λόγω λειτουργικών εξόδων. «Ήδη φέτος δεν μπόρεσαν να τα βγάλουν πέρα, καθώς ο χειμώνας ήταν μακρύς. Ακόμη και ένα δωμάτιο να έχει κάποιος, είναι υποχρεωμένος να έχει θέρμανση. Αυτό δημιουργεί υψηλό κόστος και κάνει τους συναδέλφους μη ανταγωνιστικούς», σημείωσε.

 Φθηνότερο τώρα, αλλά για λίγους
Οι εξαγγελίες για εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης στο 80% του ειδικού φόρου που επιβάλλεται στο πετρέλαιο κίνησης, έχει ήδη προβληματίσει την πλειοψηφία των καταναλωτών για το πώς θα «βγάλουν» το επόμενο χειμώνα. Ακόμη και σήμερα, που στην περιοχή μας τουλάχιστον οι θερμοκρασία κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα, οι περισσότεροι επιλέγουν να μην χρησιμοποιούν καλοριφέρ για οικονομία, ενώ πολλοί σκέφτονται εναλλακτικές λύσεις για φθηνότερη θέρμανση. Εκείνοι που έχουν την οικονομική δυνατότητα έχουν ήδη απευθυνθεί στα πρατήρια για να «φουλάρουν» τις δεξαμενές ώστε να γλιτώσουν τα επιπλέον χρήματα τον ερχόμενο χειμώνα, όμως η συντριπτική πλειοψηφία αδυνατεί να δώσει τόσα χρήματα. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Πρατηρίων Υγρών Καυσίμων Π. Κολόκας, όσες οικογένειες έχουν ηλικιωμένους και μικρά παιδιά, προσπαθούν να εξασφαλίσουν χρήματα για να προμηθευτούν τώρα πετρέλαιο θέρμανσης, όμως οι περισσότεροι δεν έχουν αυτή την δυνατότητα. «Πρόθεση και θέληση υπάρχει, χρήματα δεν υπάρχουν», σημείωσε χαρακτηριστικά. Η μεγάλη δυσκολία αποτυπώθηκε ακόμη και στις μετακινήσεις των ημερών του Πάσχα, αφού η κίνηση στα πρατήρια ήταν μειωμένη έως και 50% σε σχέση με την περυσινή χρονιά.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Σε χωριά της Βορείου Ηπείρου η υποψήφια Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας Νατάσα Τύρου – Ούζα

Σε χωριά της Βορείου Ηπείρου βρέθηκε το Μ. Σάββατο η υποψήφια Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας Νατάσα Τύρου – Ούζα, η οποία και αντάλλαξε ευχές με τους Έλληνες της Αλβανίας για Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα. Στο πλαίσιο της επίσκεψής της η κα. Τύρου – Ούζα είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους βορειοηπειρώτες και να ακούσει τους προβληματισμούς τους πάνω στα καίρια ζητήματα που τους απασχολούν και έχουν να κάνουν με την έκδοση ταυτοτήτων και βιβλιαρίων υγείας. Από την πλευρά της η υποψήφια Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας αναγνώρισε το πρόβλημα ενώ από την πλευρά της παρουσίασε μια ολοκληρωμένη και συγκροτημένη πρόταση για την οικονομική ανάπτυξη του τόπου. Την Δευτέρα του Πάσχα η κα. Νατάσα Τύρου – Ούζα επισκέφθηκε την Σκλίβανη, όπου και παρευρέθηκε στην πασχαλινή εκδήλωση που διοργάνωσε η Αδελφότητα Σκλιβανιτών Ιωαννίνων.

Οι νέοι μνηστήρες της Δωδώνης

Οι εθνικές εκλογές πιθανόν να επιφέρουν μία μικρή καθυστέρηση στη «μάχη» που δίνουν οι 15 υποψήφιοι μνηστήρες για τη διεκδίκηση της πολύφερνης «νύφης» της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη, καθώς είναι σε εξέλιξη ο διαγωνισμός πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου της, όπως υποστηρίζουν κύκλοι της αγοράς. Ωστόσο, κύκλοι της Αγροτικής Τράπεζας δηλώνουν ότι θα συνεχιστεί κανονικά η διαδικασία πώλησης του 67,77% της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη, που κατέχει η ΑΤΕ στην ηπειρωτική γαλακτοβιομηχανία. Βέβαια, επικρατεί μεγάλη μυστικοπάθεια τόσο από την ΑΤΕbank όσο και από τους χρηματοοικονομικούς συμβούλους που επιλέχθηκαν για τη διαδικασία Alpha Bank και Εθνική Τράπεζα, για το ποιες εταιρείες πέρασαν στην επόμενη φάση. Διάφορες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν περάσει στην επόμενη φάση 10 υποψήφιοι επενδυτές, άλλες πηγές κάνουν λόγο για 5 εταιρείες από τις 15 που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τις οποίες 8 είναι ξένες και 7 ελληνικές. Στις 15 εταιρείες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον να εξαγοράσουν τη γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων και σύμφωνα με πληροφορίες η ολλανδική συνεταιριστική γαλακτοβιομηχανία Friesland - Cαmpina, ο σκανδιναβικός συνεταιριστικός όμιλος Arla, ο τουρκικός όμιλος Agro Farma, ο γαλλικός όμιλος Lacktalis, η εμπορική εταιρεία Fantis, η Euphrates Inc και ένας γερμανοαυστριακός όμιλος. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στις ελληνικές εταιρείες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων ο όμιλος Τυράς, ο όμιλος Ρέστη, η εταιρεία Σίμος, η Ελαιουργική και η Κρι Κρι. Βέβαια, στη β’ φάση φέρεται να πέρασε η κοινοπραξία των ΕΑΣ Ιωαννίνων - Θεσπρωτίας και Αρτας - Φιλιππιάδας, η «Ενωση», που υπέβαλαν εμπρόθεσμα μη δεσμευτικό ενδιαφέρον στο πλαίσιο της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πώληση πακέτου μετοχών 67,77% της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη. Να σημειωθεί ότι η ΕΑΣ Ιωαννίνων κατέχει ποσοστό 24,78% της Δωδώνης και το υπόλοιπο καλύπτεται από τις ΕΑΣ Πωγωνίου, Αρτας-Φιλιππιάδας, Πρεβέζης και Θεσπρωτίας. Ο πρόεδρος της ΕΑΣ Ιωαννίνων κ. Μπαλτογιάννης κτιμά ότι τέλη Μαΐου θα ξεκαθαρίσει το τοπίο για την πώληση της Δωδώνης. Δεν πιστεύει ότι μπορεί εύκολα να ανατραπεί η διαδικασία πώλησης της γαλακτοβιομηχανίας από τη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει, αν και το ελπίζει. Και αυτό γιατί θεωρεί ότι η απεγκλώβιση της ΑΤΕ από τις θυγατρικές της με μη χρηματοοικονομικό αντικείμενο πρέπει να αποτελεί υποχρέωση, που αναφέρεται και στα μνημόνια που υπέγραψε η χώρα και θα είναι δεσμευτική και για τη νέα κυβέρνηση. Ωστόσο, τονίζει ότι όποιος πλειοδοτήσει στον διαγωνισμό για την πώληση της Δωδώνης θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη τον δεύτερο βασικό μέτοχο που είναι οι ΕΑΣ με επικεφαλής την ΕΑΣ Ιωαννίνων. Δήλωσε ότι η κοινοπραξία «Ενωση» ετοιμάζεται να καταθέσει και οικονομική προσφορά μέσω της εταιρείας συμβούλων επιχειρήσεων που επέλεξε, την Planning ΑΕ. Βέβαια, γίνεται αντιληπτό ότι μάλλον δεν θα μπορέσει η δύναμη των ΕΑΣ να ανταγωνιστεί τους «γίγαντες» του κλάδου που συμμετέχουν στον διαγωνισμό. Με δεδομένο ότι καθυστερήσεις καταγράφονται και στην πώληση των άλλων εταιρειών που κατέχει η ΑΤΕbank πλειοψηφικό πακέτο, όπως ΣΕΚΑΠ, ΕΒΖ. Ακόμη και η ΕΛΒΙΖ που πουλήθηκε εκτός διαδικασίας διαγωνισμού, αφού αυτός κατέστη άγονος σημείωσε κάποια καθυστέρηση. Η γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη κατάφερε να καταστεί μία περιζήτητη εταιρεία, καθώς από το 1963 που ιδρύθηκε έχτισε με επιτυχία ένα ισχυρό brand στη φέτα ΠΟΠ με διεθνή αναγνώριση. Το 2010 οι πωλήσεις ανήλθαν σε 103,882 χιλ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 3.536 χιλ. ευρώ, ενώ εξήγαγε περίπου το 20% της ετήσιας παραγωγής φέτας και σκληρών τυριών. Επιπλέον, κατά τη χρήση του 2011 απορρόφησε τη θυγατρική εταιρεία με την επωνυμία Ζωοτροφές Δωδώνη ΑΕ, η δραστηριότητα της οποίας διεκόπη τον Οκτώβριο του 2011.

ΚΕΡΔΟΣ

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Παραιτήθηκε ο αντιδήμαρχος, λόγω υποψηφιότητας

Την παραίτησή του από τη θέση του αντιδημάρχου Ηγουμενίτσας υπέβαλλε ο κ. Γιάννης Γόγολος, καθώς είναι υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στις βουλευτικές εκλογές της 6ης Μαΐου. Με απόφαση του Δημάρχου Ηγουμενίτσας κ. Κάτσινου οι αρμοδιότητες του κ. Γόγολου πέρασαν στον αντιδήμαρχο Βασίλη Τσώλη.

Θερμή υποδοχή του Ολυμπιακού στα Γιάννενα

Στην πρωτεύουσα της Ηπείρου, έφτασε την Τρίτη του Πάσχα (17/04) η αποστολή του Ολυμπιακού ενόψει της σημερινής (18/04, 19:00) αναμέτρησης με τον ΠΑΣ, στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Οι παίκτες του Ολυμπιακού αποθεώθηκαν από τους φιλάθλους (σ.σ. ήταν περισσότεροι από 250), όπως συμβαίνει, άλλωστε, σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας, όπου ταξιδεύουν οι «ερυθρόλευκοι», με τους περισσότερους να ζητούν από τον Ερνέστο Βαλβέρδε και τους παίκτες του να πάρουν δύο νίκες στα ισάριθμα τελευταία ματς του πρωταθλήματος, αλλά και να κατακτήσουν, φυσικά, το κύπελλο στον τελικό κόντρα στον Ατρόμητο. 

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Δήλωση Ελένης Πάντου

Θα ήθελα, το αισθάνομαι ως ανάγκη, να ευχαριστήσω δημόσια τον Πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά, που με εμπιστεύτηκε και μου ζήτησε να συστρατευτώ μαζί του για μια νέα Ελλάδα, για μια νέα Θεσπρωτία. Θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ με όλες μου τις δυνάμεις στην τιμητική αυτή πρόσκληση. Παράλληλα καλώ τις συμπατριώτισσες και τους συμπατριώτες να στηρίξουν τη Ν.Δ., βοηθώντας να αποκτήσει η χώρα αυτοδύναμη κυβέρνηση, που τόσο χρειάζεται.


Eλένη Πάντου- Ζουριδάκη
Υποψήφια βουλευτής Θεσπρωτίας Ν.Δ. – Δικηγόρος

Απουσιάζει ο Περιφερειάρχης

Από την Περιφέρεια ανακοινώθηκε ότι την τρέχουσα εβδομάδα δεν θα καταστεί δυνατή η συνάντηση εκπροσώπων φορέων και πολιτών με τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, λόγω απουσίας του, για προσωπικούς λόγους, εκτός Ηπείρου. Ο Περιφερειάρχης θα δέχεται κανονικά το κοινό από τη Δευτέρα 23 Απριλίου.

ΟΡΙΣΤΙΚΟ-Κατεβαίνει με το κόμμα της Κατσέλη ο Αλ. Φαρμάκης

Τελικά επιβεβαιώθηκε αυτό για το οποίο σας είχαμε ενημερώσει εδώ και αρκετές ημέρες και ο πρώην αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Αλέκος Φαρμάκης θα είναι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές με την Κοινωνική Συμφωνία των Κατσέλη-Καστανίδη. Γερό πολιτικό σκαρί ο πρώην πρόεδρος του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ, απέδειξε ότι δεν κάνει πίσω και τιμά τον λόγο του. Μπορεί τα γκάλοπ να δείχνουν ότι το κόμμα της Λούκα Κατσέλη δεν θα μπει στη βουλή, όμως ο ίδιος θα είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα με συνέπεια και συνέχεια στους μακρούς ιδεολογικούς και πολιτικούς αγώνες. Απομένει να δούμε το πόσο καλά θα πάει...

Δήλωση Βασίλη Τσιαλιαμάνη

Ο Βασίλης Τσιαλιαμάνης, υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Ιωαννίνων, μετά την επικύρωση της υποψηφιότητάς του έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Στη σημερινή δύσκολη συγκυρία, με τις επιχειρήσεις να κλείνουν η μία μετά την άλλη, την ανεργία να είναι στα ύψη, τους πολίτες να υποφέρουν και τη Μεταπολίτευση να έχει κλείσει τον κύκλο της, συμμετέχω ενεργά στη νέα εποχή που ανοίγεται μπροστά μας. Έχοντας κολλήσει ένσημα στην αγορά των Ιωαννίνων, ζητώ ως νέος άνθρωπος την ψήφο των συμπολιτών μου, με μοναδικό στόχο να μην ακυρώσω την Ελπίδα και τις προσδοκίες τους για την επόμενη μέρα. Μπορούμε όλοι μαζί να κερδίσουμε το στοίχημα".