Τρίτη, 17 Απριλίου 2012

Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ στην Ήπειρο

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 

1 ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ Βιομηχανική Εργάτρια, Μέλος ΔΣ Ομοσπ. ΓΤΠ, Πρ. Κλαδ. ΓΤΠ
2 ΕΞΑΡΧΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (ΠΑΚΟΣ) Οικοδόμος, Γραμ. ΠΑΜΕ
3 ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΛΑΜΠΡΟΣ Βιομηχανικός Εργάτης
4 ΠΡΕΝΤΖΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Νοσηλευτής, ΠΑΜΕ Υγείας
5 ΤΑΣΙΟΥΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΤΑΚΗΣ) ΕΒΕ - Ηλεκτρολόγος, Δημοτικός Σύμβουλος
6 ΤΣΟΥΜΑΝΗ ΟΛΓΑ (ΟΛΥ) Δικηγόρος
7 ΤΣΩΛΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ Μέλος Γραφείου Περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΡΤΑΣ 
1 ΑΛΙΦΤΗΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Εργάτης, Αχτίδα Αρτας-Φιλιπιάδας
2.ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Οικοδόμος, Πρόεδρος ΕΚ Αρτας
3 ΖΟΡΜΠΑ - ΖΙΩΒΑ ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗ (ΡΙΤΑ) Φαρμακοποιός
4 ΜΠΕΤΣΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Δημοτικός Υπάλληλος, Πρόεδρος ΟΑΣΝΑ
5 ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Συνταξιούχος ΔΕΗ

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 
1 ΓΚΙΚΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ Οικοδόμος, Πρόεδρος ΕΚ Θεσπρωτίας
2 ΔΗΜΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ Εμπορος, Δημοτικός Σύμβουλος
3 ΧΡΗΣΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΤΑΚΗΣ) Μηχανικός
ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ 
1 ΚΛΙΝΑΚΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ Αγρότης
2 ΚΥΡΙΑΖΗΣ ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ Εθνική Βόλεϋ
3 ΝΟΒΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ -ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ Γιατρός - Συνταξιούχος
4 ΠΑΡΛΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΕΥΗ) Νοσηλεύτρια

Οι υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατίας στην Ήπειρο

Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατίας στην Ήπειρο. Αναλυτικά τα ψηφοδέλτια έχουν ως εξής:
ΠΡΕΒΕΖΑΣ
 1 ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
 2 ΠΗΛΙΟΥ ΑΝΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
 3 ΠΡΕΝΤΖΑΣ ΛΑΜΠΡΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ ΕΛ.ΑΣ. 
 4 ΤΣΟΥΜΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ


 ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 
1 ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ-ΜΙΣΕΛ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ, ΝΟΜΙΚΟΣ
2 ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
 3 ΜΗΤΡΟΚΩΣΤΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΔΗΜ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
 4 ΣΙΑΚΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΙΑΤΡΟΣ
 5 ΤΑΣΟΥΛΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
 6 ΤΣΙΑΛΙΑΜΑΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΕΜΠΟΡΟΣ
 7 ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ


 ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 
 1 ΜΠΕΖΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ 
 2 ΜΠΕΣΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΔΑΣΟΛΟΓΟΣ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΟΣ
 3 ΠΑΝΤΟΥ ΕΛΕΝΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ


 ΑΡΤΑ 
 1 ΚΑΡΑΜΠΙΝΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
 2 ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΥΝΤ/ΧΟΣ ΔΗΜ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
 3 ΠΑΠΑΣΙΩΖΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
 4 ΣΙΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
 5 ΣΤΥΛΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΕΙ

Με 60 αθλητές κατεβαίνει ο Ν.Ο. Ιωαννίνων στο πρωτάθλημα Κωπηλασίας

Θα υπερασπιστεί τον τίτλο του Πρωταθλητή και Πολυνίκη Ελλάδος
Στη «μάχη» του 78ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας που θα διεξαχθεί στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά, ρίχνεται από μεθαύριο, Πέμπτη ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων. Στόχος του Ν.Ο.Ι. να κατακτήσει για 24η συνεχόμενη χρονιά την κορυφή στην Ελληνική Κωπηλασία, διατηρώντας τον τίτλο του Πρωταθλητή και Πολυνίκη Ελλάδος! Η α΄ φάση του Πρωταθλήματος που ξεκινάει αύριο και θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Κυριακή, αφορά τις κατηγορίες Ανδρών, Γυναικών, Εφήβων, Νεανίδων, Νέων Ανδρών και Νέων Γυναικών. Ο Ν.Ο.Ι. κατεβάζει στο Σχινιά μια «γιγάντια» ομάδα αποτελούμενη από 60 αθλητές όλων των κατηγοριών, οι οποίοι προπονήθηκαν όλο αυτό το διάστημα εντατικά στην Παμβώτιδα, παρά το γεγονός ότι οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή μας δεν ήταν οι πιο ευνοϊκές. Ο Σωτήρης Στάμος Την αισιοδοξία του για κατάκτηση νέων διακρίσων από το Ν.Ο.Ι. εξέφρασε σε δηλώσεις του και ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων κ. Σωτήρης Στάμος, με αφορμή την αναχώρηση της Ομάδας για το Σχινιά. Όπως ανέφερε, «παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν όλο τον Μάρτιο και το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου, οι οποίες δεν επέτρεψαν στους τεχνικούς μας να δουλέψουν την ομάδα όσο είχαν προγραμματίσει, είμαι σίγουρος ότι ο Όμιλος θα επικρατήσει πλήρως στο πρωτάθλημα και οι αθλητές μας θα φέρουν πολλές νίκες στα Γιάννινα. Είναι απολύτως βέβαιο πως ο Ν.Ο.Ι. για μία ακόμη χρονιά θα αναδειχθεί Πολυνίκης και Πρωταθλητής Ελλάδος». Ο Θύμιος Βλάχος Από την πλευρά του ο επικεφαλής προπονητής του Ν.Ο.Ι. κ. Θύμιος Βλάχος με αφορμή την έναρξη του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας τόνισε πως «τα μετάλλια δεν χαρίζονται, κατακτιούνται με πολύ κόπο, αγώνα και θυσίες από πλευράς των παιδιών, των προπονητών, των γονέων τους και των παραγόντων του αθλήματος». Συνεχίζοντας είπε πως «ας ελπίσουμε ότι οι συνθήκες στο Σχινιά θα είναι ιδανικές για Κωπηλασία, ώστε τα πληρώματά μας, που είναι συνηθισμένα στα γλυκά νερά της Παμβώτιδας, να μην αντιμετωπίσουν δυσκολίες, λόγω ανέμου κ.λ.π.». Την αποστολή του Ν.Ο.Ι. θα συνοδεύσουν στο Σχινιά ο γεν. γραμματέας του Ομίλου Θωμάς Βαρδάκας, ο έφορος Κωπηλασίας Κώστας Νταλαμάγκας και οι προπονητές Θύμιος Βλάχος, Δημήτρης Δερέκας, Ευγενία Μουτσίκα και Βασίλης Ευθυμίου.

Αυτοί θέλουν να είναι υποψήφιοι με το κόμμα του Πάνου Καμμένου στο Νομό Ιωαννίνων


Ανυφαντής Γεώργιος Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, Βασιλείου Αντώνιος Υποστράτηγος (εα) - Πολιτικός Μηχανικός, Ευθυμίου Κώστας Άνεργος, Καράμπαλη Ζένια Δικηγόρος Κοτσώνης Γεώργιος Άνεργος, Μακρής Ελευθέριος Ιατρικός Επισκέπτης, Μπίστας Χρήστος Υπάλληλος ΔΕΗ, Νάστος Αλέξανδρος Πολιτικός Μηχανικός - Επιχειρηματίας, Παπαθανασίου Αντώνιος Διεθνείς σχέσεις,Παπαμιχαήλ Αριστείδης Επιχειρηματίας, Πέτσου Γιούλη Καθηγήτρια Αγγλικών, Σταμπουλής Αριστείδης Εμπορικός Αντιπρόσωπος, Χήτος Βασίλειος Δημοσιογράφος

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Κραυγή αγωνίας από τον λιμενικό σταθμό Συβότων για την καθαριότητα ακτών και θάλασσας!


Πόνο, ντροπή και αηδία προκαλεί στον καθένα που θα τολμήσει να περπατήσει τις ακτές, της Θεσπρωτίας. Παντού σκουπίδια, βρωμιά, μπάζα. Ήδη βρισκόμαστε στα μέσα της Άνοιξης που, υποτίθεται, πως θα έπρεπε να είμαστε έτοιμοι για τη θερινή περίοδο, με το δεδομένο πως θέλουμε ο τόπος μας να είναι επιλεγμένος ως προορισμός για τις καλοκαιρινές διακοπές των τουριστών. Υποτίθεται πως όλοι, αρμόδιοι ή μη, διορισμένοι ή αιρετοί, αποβλέπουμε στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου, μέσα από την βαριά μας βιομηχανία, όπως αποκαλείται ο τουρισμός. Υποτίθεται, γιατί, αν κρίνει κανείς από το έγγραφο του Λιμενικού Σταθμού Συβότων, μια πραγματική κραυγή αγωνίας, για τις ακτές μας, θα εισπράξει μόνο απογοήτευση. Βέβαια αν οι αποδέκτες του εγγράφου αυτού είναι αναρμόδιοι, αφού με την ίδρυση των Οργανισμών Λιμένων Εθνικής Εμβέλειας της Χώρας, με την υπαγωγή και του δικού μας Λιμανιού (Ηγουμενίτσας) κάποιοι φρόντισαν να μας αρπάξουν όλες τις ακτές και όλα τα άλλα μικρά λιμάνια, για να τα προσχωρήσουν σ’ αυτόν (τον ΟΛΗΓ) σαν καλή προίκα, που θα …κινήσει το ενδιαφέρον του μελλοντικού αγοραστή (ο όρος επενδυτής δεν ταιριάζει). Έτσι υπεύθυνες για την καθαριότητα των ακτών είναι αποκλειστικά οι υπηρεσίες του ΟΛΗΓ. Ασφαλώς οι υπεύθυνοι τους, έχουν αλλού στραμμένο το ενδιαφέρον τους, όπως π.χ. να στερήσουν τον τόπο, από κάθε έμμεσο έσοδο από το λιμάνι, μόνο και μόνο γιατί κάποιοι κρατικοί υπάλληλοι «βαριούνται» να ασχολούνται με το καθήκον του ελέγχου, όπως έχουν υποχρέωση. Δυστυχώς, η διοίκηση, που διορίζεται πάντα με κομματικά κριτήρια, του λιμανιού, αποδεικνύεται πως είναι ξένη με το έργο της. Κατά κάποιο τρόπο παρασύρεται – με τη βοήθεια λίγων συγκεκριμένων υπαλλήλων του ΟΛΗΓ – από το καλάμι της εξουσίας και επειδή διαχειρίζεται πακτωλό χρημάτων, για τα σημερινά δεδομένα, παριστάνει τους σύγχρονους κατακτητές –Σουλτάνους. Έτσι για να εκφράσουν τις «ευχαριστίες» τους στους πολιτικούς (κυρίως τοπικούς), που τους διορίζουν, για την τιμητική τους επιλογή. Οι οποίοι «πολιτικοί» δυστυχώς αποδεικνύονται πολύ μικρότεροι από τους εκλεκτούς τους.

ΤΙΤΑΝΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ

Η αποστολή του Ολυμπιακού για τον αγώνα με τον ΠΑΣ στα Γιάννενα

Χωρίς τον Ζοάν Μακούν και τον τιμωρημένο Όλοφ Μέλμπεργκ αλλά με τον Τζαμέλ Αμπντούν ταξίδεψε η αποστολή του Ολυμπιακού για τα Γιάννινα, όπου την Τετάρτη οι πρωταθλητές αντιμετωπίζουν τον ΠΑΣ στο πλαίσιο της 29ης και προτελευταίας αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Η προετοιμασία του Ολυμπιακού ολοκληρώθηκε την Τρίτη με τον Ερνέστο Βαλβέρδε να ανακοινώνει στο τέλος της προπόνησης την αποστολή της ομάδας για τα Ιωάννινα.Αναλυτικά στην αποστολή που επέλεξε ο Ερνέστο Βαλβέρδε είναι οι: Μέγκιερι, Κάρολ, Τοροσίδης, Παπάζογλου, Μοδέστο, Μαρκάνο, Α. Παπαδόπουλος, Χολέμπας, Φέισα, Μανιάτης, Ορμπάιθ, Φετφατζίδης, Καζίμ, Αμπντούν, Φουστέρ, Μιραλάς, Τζεμπούρ και Ντιόγκο.

Αυτοί θέλουν να είναι υποψήφιοι με το κόμμα του Πάνου Καμμένου στην Θεσπρωτία

Κωνσταντίνου Κωνσταντίνος Σύμβουλος Επιχειρήσεων - Οικονομολόγος, Παπαδόπουλος Παναγιώτης Υπάλληλος Γεν. Νοσοκομείου Φιλιατών, Τσώνης Σωτήριος Γυμναστής, Χαραλάμπους Παντελής Κοινωνικός Λειτουργός.

ΠΡΕΒΕΖΑ:Μήνυμα του υποψηφίου βουλευτή Βασίλη Ιωάννου


Η πατρίδα μας βρίσκεται μπροστά στις πιο κρίσιμες εκλογές της μεταπολίτευσης, που θα κρίνουν την πορεία της χώρας συνολικά αλλά και την τύχη του κάθε πολίτη ατομικά. Το ΠΑΣΟΚ μετέχει σ’ αυτές, έχοντας πλήρη συνείδηση της πολιτικής συγκυρίας και γνωρίζοντας ότι τοβαραίνει ένα τεράστιο πολιτικό κόστος, δυσανάλογο των ευθυνών του. Προσωπικά, βιώνω καθημερινά την οργή και την αγανάκτηση των πολιτών που βλέπουν τη ζωή τους να χειροτερεύει. Γνωρίζω και κατανοώ τη δυσφορία και το θυμό των νέων ανθρώπων που βλέπουν μπροστά τους μόνο αδιέξοδα, των ανέργων που δεν μπορούν να βρουν εργασία, των οικονομικά αδύναμων που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα. Όμως αναγνωρίζουμε όλοι , ότι εδώ που φτάσαμε, ο δρόμος που έχουμε μπροστά μας είναι και δύσκολος και ανηφορικός. Δεν υπάρχουν ούτε εύκολες λύσεις , ούτε μαγικές συνταγές. Ταμεγάλαδιλλήματα για όλους μας είναι συγκεκριμένα: Θέλουμε ν’ αλλάξουμε την Ελλάδα μας, να την κάνουμε αυτοδύναμη χωρίς οικονομικές εξαρτήσεις, με κύρος και αξιοπιστία στην Ευρωζώνη; Θέλουμε ν’ αφήσουμε πίσω όλα όσα μας οδήγησαν σ’ αυτή την πολύμορφη κρίση και να κοιτάξουμε μπροστά με αισιοδοξία; Θέλουμε να προστατεύσουμε όσα με σκληρές θυσίες πετύχαμε και με ενότητα να ξεκινήσουμε τη πορεία Ανασυγκρότησης και Ανόρθωσης της χώρας ; Αν ναι , τότε με τη ψήφο μας μπορούμε να επιβάλλουμε την αναγκαία πολιτική σταθερότητα και να επιλέξουμε αυτούς που θέλουν και μπορούν ν’ αλλάξουν τη μοίρα αυτού του τόπου και να ξαναδώσουν ελπίδα και προοπτική. Φίλες και φίλοι: Με γνωρίζετε και σας γνωρίζω αρκετά χρόνια. Συναντηθήκαμεσυχνά στους κοινωνικούς, συνδικαλιστικούς και Αυτοδιοικητικούςαγώνες. Στα οκτώ χρόνια της θητείας μου ως Νομάρχης ,αποκτήσαμε σχέσεις αμοιβαίου σεβασμού και εμπιστοσύνης καιΟΛΟΙ ΜΑΖΙκαταφέραμε να πετύχουμε πολλά. Με σκληρή δουλειά και αίσθημα ευθύνης, με χρηστή διοίκηση και διαφάνεια,ξεπεράσαμε δυσκολίες και εμπόδια και δώσαμε λύσεις στα μικρά και τα μεγάλα προβλήματα του νομού και των πολιτών. Όλα όσα πετύχαμε μαζί , μας επιτρέπουν να αισιοδοξούμε ότι παρά τη δύσκολη συγκυρία , μπορούμε να συνεχίσουμε το δημιουργικό μας έργο και να κάνουμε το νομό Πρέβεζας , πρότυπο ανάπτυξης και δημιουργίας. Από χρέος και ευθύνη απέναντί σας,συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ και δηλώνω έτοιμος να αγωνιστώ για να γίνουν πράξη οι ελπίδες και οι προσδοκίες σας. Έχω απόλυτη συναίσθηση των ευθυνών που αναλαμβάνω και γνωρίζω ότι οι επερχόμενες εκλογές θα είναι μια μεγάλη και επίπονη δοκιμασία. Γι’ αυτό απευθύνομαι προσωπικά σε όλουςκαι σας καλώ σ’ αυτόν το δύσκολο και ελπιδοφόρο αγώνα που έχουμε μπροστά μας να τον δώσουμε μαζί, διαμορφώνοντας μια νέα σχέση εμπιστοσύνης και ειλικρίνειας. Να είστε βέβαιοι ότι μαζί μπορούμε και πάλι να πετύχουμε. Εύχομαι ολόψυχα το φως της Ανάστασης να φέρει ελπίδα και αισιοδοξία.


ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ 
ΒΑΣΙΛΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ 
πρώην Νομάρχης Υποψήφιος Βουλευτής Ν.Πρέβεζας

Ποίοι Θέλουν να είναι υποψήφιοι με τον Πάνο Καμμένο και τους "Ανεξάρτητους Έλληνες" στην Άρτα


Βασιλείου Αντώνιος Πολιτικός Μηχανικός, Γαρνέλης Μαρίνος Αντιστράτηγος ΕΛ.ΑΣ. Καραμπίκας Νικόλαος Ιδιωτικός Υπάλληλος, Μαγγιώρος Νεκτάριος Μάρκετινγκ, Διοίκηση Επιχειρήσεων Τατσιόπουλος Νικόλαος Πρώην Δ/ντης ΣΔΟΕ, Εφοριακός

ΠΡΕΒΕΖΑ:Δήλωση Δ.Κατσιπανέλη

Aγαπητοί συμπολίτες, Φίλες και Φίλοι, Βιώνουμε τη δυσκολότερη περίοδο στην πατρίδα μας από τη μεταπολίτευση, ενώ ο συνδυασμός οικονομικής και πολιτικής κρίσης καθιστά τις εκλογές της 6ης Μαΐου τις πλέον καθοριστικές για το μέλλον μας. Είναι αυτονόητο ότι τα αρνητικά πεπραγμένα των τελευταίων δεκαετιών συσσώρευσαν τεράστια προβλήματα, που αγνοήθηκαν από το πολιτικό φάσμα και καλλιέργησαν την επίπλαστη αίσθηση ευημερίας με ένα κράτος και πολίτες που ζούσαν με δανεικά. Αυτό το μοντέλο που στηρίχτηκε στο τρίπτυχο δανεικά, διαφθορά, κατανάλωση, όπως ήταν φυσικό έφτασε στο τέλος του και κατέρρευσε. Όμως, το αναποτελεσματικό δεν το εξουδετερώνεις με την ευθανασία ολόκληρου του οργανισμού, αλλά με επιτυχημένες, αποφασιστικές και υπεύθυνες παρεμβάσεις. Η απαλλαγή μας από το μνημόνιο δεν έρχεται, ούτε με την καταγγελία του, ούτε με ευχολόγια, γιατί αυτό μαθηματικά θα οδηγήσει στη δική μας εξόντωση, αλλά με τη συστηματική και υπεύθυνη δουλειά στην κατεύθυνση εξυγίανσης της οικονομίας μας, εξορθολογισμού των δαπανών, κατάργησης αναποτελεσματικών δομών, ενίσχυσης της ρευστότητας της αγοράς, αξιόπιστου φορολογικού συστήματος, με σχέδιο απασχόλησης και παραγωγικής ανασυγκρότησης για τη χώρα. Μόνο τότε θα απαλλαγούμε από το μνημόνιο, θα διατηρήσουμε το στρατηγικό όπλο που λέγεται ευρώ και θα ανακάμψουμε σε υγιείς πλέον βάσεις. Φίλες και Φίλοι, Ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλου, για τις εκλογές της 6ης Μαΐου, αρχίζουμε ένα δύσκολο, μα αναγκαίο αγώνα και σε αυτή την πορεία έχουμε υποχρέωση να μιλήσουμε με τη γλώσσα της αλήθειας και της υπευθυνότητας, χωρίς ανέξοδες υποσχέσεις. Εμείς, οι νέοι άνθρωποι στην πολιτική που αγωνιούμε για το αύριο, έχουμε την υποχρέωση στις γενιές που έρχονται, να βγούμε τώρα μπροστά, με υπευθυνότητα, με τόλμη και με όρεξη για δουλειά. Έχουμε υποχρέωση να δώσουμε αποφασιστικά αυτή τη μάχη. Με την ίδια συνέπεια και ειλικρίνεια που αντιμετώπιζα τα πεπραγμένα στο Νομό μας, μέσα από την εφημερίδα «Βήμα της Πρέβεζας» και πρόσφατα του Αντιδημάρχου στην πόλη μας, χωρίς ακρότητες, υπερφίαλες απόψεις και περίεργες διαδρομές, επιθυμώ να αξιολογηθώ ως υποψήφιος σε αυτές τις εθνικές εκλογές, πιστεύοντας πως το ΠΑΣΟΚ, υπό την υπεύθυνη και αξιόπιστη ηγεσία του Βαγγέλη Βενιζέλου, μπορεί να εκφράσει την αναγέννηση της παράταξης και της Ελλάδας. Στη δύσκολη και συνάμα ελπιδοφόρα αυτή διαδρομή, θέλω να είμαι δίπλα σας.


 Δημήτρης Κατσιπανέλης 
 Υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Νομού Πρέβεζας

ΑΡΤΑ:Μικρός ο τζίρος στα καταστήματα το Πάσχα

Καθίζηση έχει υποστεί η εμπορική αγορά της Άρτας το Πάσχα, με το τζίρο των καταστημάτων να παρουσιάζει τεράστια πτώση σε σχέση με πέρσι. Τα πρώτα στοιχεία σε τοπικό επίπεδο δείχνουν 60-70% πτώση σε σύγκριση με την περσινή περίοδο ανέφερε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας κ. Δημήτρης Χουλιάρας, ενώ σημείωσε ότι πανελλαδικά η αντίστοιχη μείωση είναι περίπου 40-45%. Οι πασχαλινές αγορές δεν μπόρεσαν να δώσουν την αναμενόμενη ώθηση στην εμπορική κίνηση των καταστημάτων και όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χουλιάρας μιλώντας στον “ΑΜΒΡΑΚΙΑ FM”, «η Μεγάλη Εβδομάδα ήταν χειρότερη από κάθε άλλη εβδομάδα». Σ’ αυτό συνετέλεσε η οικονομική κρίση καθώς επίσης οι άσχημες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτών αλλά και η αισθητά μειωμένη έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα. «Κόσμος ήρθε μόνο τις δύο τελευταίες μέρες, δηλαδή κυκλοφόρησε στην πόλη μας την Παρασκευή και το Σάββατο. Από τις πληροφορίες που έχω ο κόσμος που ήρθε και στα χωριά και στην πόλη της Άρτας ήταν 40-50% λιγότερος από πέρσι» σημείωσε ο κ. Χουλιάρας, σε αντίθεση με τις τιμές των προϊόντων που όπως είπε, τα τελευταία τέσσερα χρόνια στην αγορά της Άρτας έχουν πέσει κατά μέσο όρο 45%.

Περιοδεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σε Κόνιτσα και Μηλιωτάδες

Σήμερα Τρίτη 17 Απριλίου το απόγευμα, κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ με την παρουσία υποψηφίων βουλευτών στο νομό Ιωαννίνων θα επισκεφθούν την Κόνιτσα και τους Μηλιωτάδες, θα συζητήσουν τα προβλήματα των περιοχών και θα παρουσιάσουν το πολιτικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Στους Φραγκάδες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Με λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη , παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, γιορτάστηκε στην ύπαιθρο της Ηπείρου η Ανάσταση. Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, υποδέχθηκε το Άγιο Φως στο γραφικό χωριό των Φραγκάδων Ζαγορίου. Την ημέρα του Πάσχα ο Πρόεδρος, γιόρτασε με τους στρατευμένους στη Β΄ Μοίρα Καταδρομών, στη Νάουσα. Στο Αναστάσιμο μήνυμά του ο Πρόεδρος ανέφερε: «Εύχομαι σε όλους μας να είναι μια πραγματική Ανάσταση για τον ελληνικό λαό που υπέφερε τον τελευταίο καιρό. Πρέπει όλοι μαζί να αγωνιστούμε για να ξεπεραστεί η κρίση με ομόνοια, με πίστη σʼ αυτό που κάνουμε και με το όνειρο ότι ύστερα από τα πάθη έρχεται η Ανάσταση».

Επίσκεψη Αντώνη Σαμαρά στην Ήπειρο

Ομιλία την Παρασκευή στην Άρτα
Με τα πασχαλινά εδέσματα, ξεκινούν και επίσημα την προεκλογική περίοδο οι αρχηγοί των δύο «μεγάλων» κομμάτων.Σύμφωνα με πληροφορίες του epirusgate,ο Αντώνης Σαμαράς θα βρεθέι την ερχόμενη Παρασκευή στην Ήπειρο.Αν και το πρόγραμμα δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί,όλα δείχνουν πως ο αρχηγός της Ν.Δ. θα πραγματοποιήσει ομιλία στο κλειστό γυμναστήριο της Άρτας,στις 7 το απόγευμα.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων,εντόπισαν γενετικές περιοχές που αυξάνουν ή μειώνουν τον κίνδυνο οστεοπόρωσης!

Ελπίδες για νέα φάρμακα κατά της οστεοπόρωσης γεννούν τα ευρήματα έρευνας διεθνούς ομάδας επιστημόνων, με επικεφαλής τον δρα Γιάννη Ιωαννίδη της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του πανεπιστημίου Στάνφορντ της Καλιφόρνια.Στο πλαίσιο της έρευνας αξιολογήθηκαν 17 γενετικές μελέτες, οι οποίες αφορούσαν περισσότερους από 100.000 ανθρώπους, και εντοπίστηκαν έξι περιοχές γονιδίων, οι οποίες σχετίζονται με τον κίνδυνο εξασθένησης των οστών και πρόκλησης κατάγματος στους μηρούς ή τη μέση.Όμως οι ερευνητές επισημαίνουν ότι ακόμα είναι πρόωρο να προβλέψουν ποιος άνθρωπος αντιμετωπίζει μεγαλύτερο κίνδυνο οστεοπόρωσης και καταγμάτων. Όσοι έχουν στο γενετικό υλικό τους τον μεγαλύτερο αριθμό αυτών των γενετικών παραλλαγών, που σχετίζονται με τη μείωση της οστικής πυκνότητας, έχουν μόνο μιάμιση φορά μεγαλύτερη πιθανότητα εμφάνισης οστεοπόρωσης σε σχέση με όσους έχουν τον μέσο όρο αυτών των γονιδιακών ποικιλομορφιών. Από την άλλη, όσοι έχουν τις περισσότερες από αυτές τις γενετικές ποικιλομορφίες έχουν τρεις έως τέσσερις φορές μεγαλύτερη πιθανότητα για οστεοπόρωση και κατάγματα σε σχέση με όσους έχουν τις λιγότερες. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην μελέτη συμμετείχαν επίσης ο Ευάγγελος Ευαγγέλου και η Ευαγγελία Τζανή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο Γιώργος Δεδούσης του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου και η Παναγούλα Κόλλια του Τμήματος Γενετικής και Βιοτεχνολογίας της Σχολής Βιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

ΠΡΕΒΕΖΑ:Δηλώσεις Περικλή Βασιλάκη

Σήμερα το πρωί, πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου στα γραφεία της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ στην Πρέβεζα. Ο υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Πρέβεζας Περικλής Βασιλάκης δήλωσε: «Φίλες και φίλοι, στις εκλογές που έρχονται οφείλουμε με καθαρότητα και σαφήνεια να μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας. Στο ΠΑΣΟΚ, πρέπει να ξαναβρεθούμε με την κοινωνία. Να ενισχύσουμε τα λαϊκά στρώματα. Να δουλέψουμε σκληρά για να μην επαναληφθούν λάθη. Για να εξασφαλίσουμε προοπτική για όλους. Για να ανθίσει και πάλι η ελπίδα. Στο Νομό Πρέβεζας, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα έχουμε στη Βουλή εκπροσώπους με γνώση, επιμονή και δυνατή φωνή. Για να αναδείξουν τα προβλήματα της περιοχής μας και να προτείνουν εφαρμόσιμες και αποτελεσματικές λύσεις, ώστε να αξιοποιηθούν οι ικανότητες των συμπατριωτών μας και να ανοίξει ο δρόμος για την ανάπτυξη του τόπου μας. Ζητώ την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη σας, για να βρεθώ στην πρώτη γραμμή αυτής της προσπάθειας. Για να διατυπώσω μια νέα, αξιόπιστη πρόταση για το αύριο. Για να αποδειχτώ χρήσιμος για τον τόπο μας, αλλά και για κάθε μία και κάθε έναν από εσάς. Η ανανέωση, η ανάπτυξη του τόπου μας, η προοπτική, είναι στα δικά μας χέρια. Μαζί, μπορούμε και θα πετύχουμε».

ΑΡΤΑ:Κατασχέθηκαν 125 δόσεις ηρωίνης

Σε 125 δόσεις περίπου αντιστοιχούν τα 12,3 γραμμάρια ηρωίνης που κατάσχεσαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας στις 12 Απριλίου κατόπιν έρευνας στο σπίτι 30χρονου ημεδαπού. «Μπορεί φαινομενικά τα δωδεκάμισι γραμμάρια περίπου να δείχνουν μία ποσότητα μικρή αλλά είναι όμως 125 περίπου δόσεις ηρωίνης η οποία θα έπεφτε μέσα στην πόλη και μέσα στα cafe της πόλης μας» ανέφερε ο Αστυνομικός Διευθυντής Άρτας κ. Κώστας Βαρέλης σε δηλώσεις του στο “ΑΜΒΡΑΚΙΑ FM”. «Είναι ποσότητες οι οποίες θα διακινούνταν μέσα στην πόλη μας και δικαιώνονται και οι συνεργάτες μου που επιμένουν να δίνουν τον αγώνα τους και τη μάχη τους μέσα στην πόλη και να κρατάμε τα στέκια της νεολαίας καθαρά» τόνισε ο κ. Βαρέλης. Υπενθυμίζεται ότι στις 12-04-2012 το μεσημέρι συνελήφθη στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 30χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (ηρωίνη). Ειδικότερα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, πραγματοποίησαν, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, έρευνα στην οικία του 30χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν : •μία (1) νάιλον συσκευασία με ηρωίνη, βάρους (12,30) γραμμαρίων. •μία (1) ζυγαριά ακριβείας. •δύο (2) κινητά τηλέφωνα. •το χρηματικό ποσό των εκατό (100) ευρώ, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών.

Μόνο καλά λόγια λέει για τον Καραμανλή ο Ν.Γερασιμίδης

Το εγκώμιο του Κώστα Καραμανλή,έπλεκε σε γνωστό στέκι Νεοδημακρατών,ο Νίκος Γερασιμίδης.Ο υποψήφιος της Δημοκρατικής Συμμαχίας,αλώνισε κυριολεκτικά το περασμένο τριήμερο τις συνοικίες της πόλης και τα χωριά του Νομού,την στιγμή που οι βουλευτές είχαν κυριολεκτικά εξαφανιστεί!Όπως άλλωστε ο ίδιος συνηθίζει να λέει,το εκλογικό του κέντρο σε αυτές τις εκλογές θα βρίσκεται στο...πεζοδρόμιο!

Η Συγγρού τρέμει τον "Μακελάρη" Βασίλη Χήτο που κατεβαίνει στα Γιάννενα με τους "Ανεξάρτητους Έλληνες"!

Πανικό έχει προκαλέσει στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ η κάθοδος του "Μακεράλη" με το ψηφοδέλτιο του Πάνου Καμμένου. Ο δημοσιογράφος Βασίλης Χήτος θα τους την πάρει τη μια έδρα στα Γιάννενα και ειδικά ο υιός Καλογιάννη έχει αρχίσει και αισθάνεται ήδη άβολα. Πάντως ακόμη και ο άλλος βουλευτής της Ν.Δ Τασούλας, ούτε που πάτησε το πόδι του το Πάσχα στις εκκλησιές της πόλης τόσο στον Επιτάφιο αλλά όσο και στην Ανάσταση.


ΚΟΥΡΔΙΣΤΟΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Το ψηφοδέλτιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Νομό Ιωαννίνων

Την Τρίτη 17 Απριλίου στις 7 το απόγευμα θα γίνει στα γραφεία της ΑΡΠΗ (στοά Σάρκα, 2ος όροφος) η παρουσίαση του ψηφοδελτίου Γιαννίνων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Το ψηφοδέλτιο αποτελούν οι εξής: Ασπρούδη Κατερίνα εκπαιδευτικός-συνδικαλίστρια Γρηγορίου Πέτρος αδιόριστος εκπαιδευτικός-υποψήφιος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Ζήκος Νίκος περιφερειακός σύμβουλος-κτηνοτρόφος Ηλίας Νίκος μέλος της διοίκησης ΕΚΙ Καραβασίλης Άγης τραπεζικός υπάλληλος, αντιπρόσωπος στη ΓΣ του ΕΚΙ Λέκκας Παναγιώτης τεχνολόγος γεωπόνος, υποψήφιος διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Συνδρεβέλη Παρασκευή ιδιωτική υπάλληλος, αντιπρόσωπος στη ΓΣ του ΕΚΙ

«Έφυγε» ο Δημήτρης Μητροπάνος

Ο Δημήτρης Μητροπάνος πέθανε σε ηλικία 64 ετών. Ο μεγάλος λαϊκός τραγουδιστής έπαθε έμφραγμα το πρωί και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Υγεία, όμως, τελικά «έφυγε» από πνευμονικό οίδημα.Στη μακρόχρονη πορεία του στο ελληνικό τραγούδι, ο Δημήτρης Μητροπάνος συνεργάστηκε με τους μεγαλύτερους δημιουργούς του λαϊκού αλλά και του έντεχνου τραγουδιού.

Συνάντηση Περιφερειάρχη με τον Πρέσβη της Κίνας

Mε τον Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα κ. Du Qiwen συναντήθηκε (Μεγ. Σάββατο) ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. Aντικείμενο της συνάντησης ήταν η διερεύνηση των δυνατοτήτων συνεργασίας και ανταλλαγών ανάμεσα στην Κίνα και στην Ήπειρο. Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης, ευχαρίστησε κατ΄ αρχάς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, με προτροπή του οποίου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση, αναφέροντας στη συνέχεια, ότι έγινε μια πολύ καλή συζήτηση με τον Πρέσβη και τον Εμπορικό Ακόλουθο που τον συνόδευε. «Είναι μεγάλο ζήτημα να ανοίξουν δρόμοι συνεργασίας της Ηπείρου με την Κίνα», πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης, ο οποίος ανακοίνωσε ότι αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί μια ημερίδα, σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια και τους δήμους της Ηπείρου, προκειμένου να διερευνηθούν οι τομείς στους οποίους μπορεί να υπάρξει συνεργασία. Τον Πρέσβη και την ακολουθία του, συνόδευε ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνοκινεζικής Φιλίας κ. Ελευθέριος Κόντος.

Ανακύκλωση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών από το Δήμο Ιωαννιτών

Στην ανανέωση της σύμβασης με την εταιρία Ανακύκλωση Συσκευών ΑΕ προχώρησε ο Δήμος Ιωαννιτών. Η Ανακύκλωση Συσκευών αποτελεί εγκεκριμένο από το Υπουργείο Περιβάλλοντος σύστημα ανακύκλωσης αποβλήτων ειδών ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού. Στο χώρο του εργοταξίου έχει εγκατασταθεί κοντέινερ της εταιρίας όπου οι συμπολίτες μπορούν να μεταφέρουν τις παλιές συσκευές –ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές- που προορίζονται για καταστροφή. Αξίζει να σημειωθεί ότι με την ανακύκλωση των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών μειώνουμε τον κίνδυνο ρύπανσης του περιβάλλοντος από επικίνδυνες και βλαβερές ουσίες που περιέχουν κάποια κατασκευαστικά μέρη τους, οι οποίες θα διαχυθούν στο έδαφος ή την ατμόσφαιρα αν αντίστοιχα θαφτούν ή καούν. Όσοι ενδιαφέρονται να ανακυκλώσουν παλιές ηλεκτρονικές ή ηλεκτρικές συσκευές μπορούν να επικοινωνούν με το εργοτάξιο του Δήμου Ιωαννιτών, στο τηλέφωνο 26510 77805.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΝΤΟΥΛΑΣ: Για ακόμη μία εκλογική αναμέτρηση το βαρύ πυροβολικό του τοπικού ΠΑΣΟΚ

Η πρωτιά για τον γιαννιώτη βουλευτή Μιχάλη Παντούλα δεν αποτελεί απλά μια διακαίωση των μακροχρόνιων αγώνων του για την ανάπτυξη του τόπου αλλά και ένα νέο προσκλητήριο ευθύνης για να βγει ο τόπος από τα αδιέξοδα της πρωτοφανούς κρίσης που ταλανίζει τη χώρα. Οι παρεμβάσεις του στη βουλή, αποτελούν εδώ και χρόνια πολύτιμο σύμμαχο για τις επαγγελματικές και κοινωνικές ομάδες στο νομό. Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις και προκειμένου να υπερασπιστεί την ανάπτυξη της περιοχής δεν έχει διστάσει να ασκήσει δριμεία κριτική σε κυβερνητικές πολιτικές -ακόμα και του κόμματός του- που δεν διασφαλίζουν την προκοπή του τόπου. Ποτέ δεν το έπαιξε λοχαγός κανενός και δομή του εκλογικού του αγώνα δεν σχετίζεται με... παράγοντες και... ιερατεία. Θα κάνει για ακόμη μάι φορά, ότι κάνει σταθερά εδώ και χρόνια. Να προωθεί τον πολιτικό διάλογο και αφουγκραζόμενος τα προβλήματα να προτείνει και να προωθεί λύσεις. Χωρίς εντυπωσιασμούς και υστερόβουλες λογικές ψηφοθηρικού χαρακτήρα. Για αυτό και έχει μόνο συμπάθειες όχι μόνο στο ΠΑΣΟΚ αλλά και σε όλο το φάσμα της τοπικής πολιτικής ζωής. Πολύτιμη πολιτική υπεραξία για το ΠΑΣΟΚ ο Μιχάλης.

4 ταχυδρομεία στην Ήπειρο μετατρέπονται σε ΚΕΠ

Στο σχέδιο μετατροπής καταστημάτων των Ελληνικών Ταχυδρομείων σε υπηρεσίες Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών, που ανακοίνωσαν οι Υπουργοί Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας και Υποδομών Μάκης Βορίδης, περιλαμβάνονται τρία καταστήματα στο νομό Ιωαννίνων και ένα στο νομό Άρτας. Πρόκειται για τα ΕΛ.ΤΑ Βροσίνας, Γρεβενιτίου και Δολιανών στα Γιάννενα και το ΕΛ.ΤΑ Μηλιανών στην Άρτα που θα αποτελέσουν ένα δίκτυο 68 καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα με υπηρεσίες ΚΕΠ. Κεντρικός στόχος της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας είναι η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών του δημοσίου και η βελτίωση των σχέσεων κράτους και πολίτη, σε σημεία που δεν υπάρχουν ΚΕΠ, αλλά μπορεί να αξιοποιηθεί η υπάρχουσα υποδομή και το προσωπικό των ΕΛ.ΤΑ.

Επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ο Νομπελίστας Akira Suzuki

Επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Χημείας, της Σχολής Θετικών Επιστημών, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων θα ανακηρυχθεί ο Akira Suzuki, ύστερα από απόφαση της Συγκλήτου. Ο Akira Suzuki, είναι κάτοχος του βραβείου Nobel Χημείας το 2010 και ομότιμος καθηγητής Χημείας του Πανεπιστημίου Hokkaido της Ιαπωνίας. Η αναγόρευση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 19 Απριλίου 2012 και ώρα 13.00 στην Αίθουσα Τελετών «Γεώργιος Μυλωνάς» στην Πανεπιστημιούπολη.

Σύλληψη αλλοδαπού στο Καλπάκι Ιωαννίνων,για μεταφορά μη νόμιμου μετανάστη

Συνελήφθη χθες το πρωί, στο Καλπάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, ένας 42χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, για μεταφορά μη νόμιμου μετανάστη. Συγκεκριμένα, σε αστυνομικό έλεγχο του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου που οδηγούσε ο 42χρονος, διαπιστώθηκε ότι αυτός μετέφερε έναν 25χρονο ομοεθνή του, μη νόμιμο μετανάστη. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε επίσης ότι σε βάρος του 25χρονου εκκρεμούσε μέτρο δικαστικής απέλασης από τη χώρα. Το προαναφερόμενο όχημα κατασχέθηκε. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Καθαρισμός μονοπατιών στα Τζουμέρκα

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Ιωαννίνων σε συνεργασία με τον Σκάι και το Δήμο Βορείων Τζουμέρκων, διοργανώνει το Σάββατο 21 Απριλίου,καθαρισμό σε μονοπάτια στα Τζουμέρκα. Θα καθαριστούν μονοπάτια κοντά στα χωριά Βύλιζα και Καλαρρύτες. Σημείο συνάντησης, η κεντρική πλατεία του χωριού Καλαρρύτες στις 10 το πρωί. Όσοι θέλουν να συμμετάσχουν, μπορούν να επιβιβαστούν σε πούλμαν, το οποίο θα αναχωρήσει από τα γραφεία του Ορειβατικού Συλλόγου Ιωαννίνων, στις 6.30 το πρωί.

ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ:Σταθερές τιμές στην ύδρευση και φέτος

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Πρέβεζας αποφάσισε μηδενική αύξηση στα τιμολόγια της. Έτσι οι τιμές θα μείνουν σταθερές στα επίπεδα του 2009.

ΑΡΤΑ: Επιτροπή διαβούλευσης για το Ηπειρωτικό Καλάθι

Συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής Διαβούλευσης θα πραγματοποιηθεί στην Άρτα, την Τετάρτη, 25 Απριλίου 2012 και ώρα 19:00 μμ. με θέμα της συνεδρίασης: «Το Καλάθι των Αγροτικών Προϊόντων της Περιφέρειας Ηπείρου – Δημιουργία και Προώθηση».

Αναγνώστης για τον φωτισμό στην Πάργα

Χριστός Ανέστη. Και εφέτος την Μεγαλύτερη Γιορτή της Χριστιανοσύνης, Το Πάσχα, τηρήθηκε η παράδοση στην Πάργα που θέλει τα τελευταία χρόνια σε κάθε Εθνική γιορτή ή Θρησκευτική γιορτή τα φώτα στο γραφικό νησάκι στο λιμάνι να είναι σβηστά. Εφέτος όμως την Μεγάλη εβδομάδα εκπλήσσοντας όλους, άναψαν τα φώτα στο νησάκι που παρέμεναν κλειστά από τα Χριστούγεννα. Πάει η παράδοση και έθιμο σκεφτήκαμε. Δεν χρειάστηκε βέβαια να περιμένουμε και πολύ. Από την Μεγάλη Παρασκευή τα φώτα και πάλι δεν ανάβουν, αλλά και οι Σημαίες των δημοσίων καταστημάτων και των καταστημάτων του ευρύτερου δημόσιου τομέα, όσες είδαμε, δεν ήταν μεσίστιες. Δεν μπόρεσε κανένας από τους κάθε είδους υπαλλήλους ή τους αμειβόμενους διάφορους προέδρους, συμβούλους , αντιπροέδρους, αντιδημάρχους και ειδικούς συμβούλους του δημαρχείου να φροντίσει κάποιος από όλους γιαυτό; Θα περιμένουμε απάντηση από οποιονδήποτε αρμόδιο ευχόμενοι σε όλους χρόνια πολλά. 

Αναγνώστες

Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Ημέρας Φιλελληνισμού στα Γιάννενα

Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Ημέρας Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 19 Απριλίου στα Γιάννενα, όπως και σε άλλες πόλεις. Η 19η Απριλίου είναι η επέτειος του θανάτου του ποιητή και φιλέλληνα Λόρδου Βύρωνα στην ποίηση του οποίου περιέχονται ισχυρά μηνύματα κατά των φυλετικών διακρίσεων, εναντίον κάθε τυραννίας και υπέρ της ελευθερίας σε όλο τον κόσμο. Στο πλαίσιο αυτό την Πέμπτη 19 Απριλίου στις 10.30 το πρωί θα τελεστεί Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου, θα ακολουθήσει ομιλία και στη συνέχεια, στις 10.45, θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Μπιζανομάχων στο Ρολόϊ.

Αναγνώστης για την εκκλησία στο Μέτσοβο

Θέλω να σας αναφέρω ότι στην Αγία Παρασκευή Μετσόβου το βράδυ της Ανάστασης, που ενώ οι υπεύθυνοι γνώριζαν, ότι η εκκλησία δεν θα χωρούσε όλον αυτόν τον κόσμο ντόπιο και ξένο που θα πήγαινε στην Ανάσταση, γιατί είχαν και το προηγούμενο της Μ. Παρασκευής, δεν είχαν τοποθετήσει ένα μεγάφωνο να ακούσουμε το Χριστός Ανέστη. Όλοι διαμαρτύρονταν και κατηγορούσαν τους υπεύθυνους της Εκκλησίας και μάλιστα οι τουρίστες φύγανε για τα ξενοδοχεία τους να παρακολουθήσουν την Ανάσταση από την τηλεόραση. Έτσι υποδεχθήκαμε την Ανάσταση περιμένοντας στο σκοτάδι κάτω από πολύ κακές καιρικές συνθήκες χωρίς να ακούμε τίποτα. Μπράβο στους υπεύθυνους που διαφημίζουν ωραία το χωριό μας.


 Αναγνώστης

Μάκης Χατζηεφραιμίδης ΠΑΝΤΟΥ: Χθες στην πόλη, σήμερα από το πρωί στα χωριά της Κόνιτσας

Χωρίς τυμπανοκρουσίες και επικοινωνιακές καταιγίδες ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μάκης Χατζηεφραιμίδης συνεχίζει να κάνει αυτό που κάνει σταθερά κάθε μέρα εδώ και πολλά χρόνια. Να συναντά κόσμο να  ακούει προβλήματα και να προτείνει συγκεκριμένες λύσεις. Για τον ίδιο δεν είναι κα΄τι το ιδιαίτερο, αφού είναι ταυτισμένος με αγώνες και προτάσεις για ένα καλύτερο αύριο. Το τρέξιμο που ο ίδιος ξεκίνησε δεν το βλέπει ως προεκλογική υποχρέωση αλλά ως διαδικασία ευθύνης που τον κρατά στην επικαιρότητα αλλά και στην καρδιά των πολιτών. Χθες τον βρήκαμε στο κέντρο της πόλης να συζητά με πολίτες και να προτείνει λύσεις σε προβλήματα. Σήμερα από το πρωί περιοδεύει στα χωριά της Κόνιτσας. Χωρίς επιτελεία επικοινωνιολόγων, χωρίς γραφεία, χωρίς δελτία τύπου. Αυτός είναι ο Μάκης που καταφέρνει πάντα να βρίσκεται ΠΑΝΤΟΥ. Απλός, λιτός πάντα επίκαιρος και ουσιαστικός. Ένας απλός άνθρωπος της διπλανής πόρτας με πολύτιμη πολιτική και αυτοδιοικητική εμπειρία. Περιττεύει να πούμε ότι έχει τις εκλογές με το κουτάλι και στα χωριά που περιοδεύει, τρέχουν να του σφίξουν το χέρι και να του ευχηθούν καλή επιτυχία ακόμα και πολίτες από άλλους -πλην ΠΑΣΟΚ- πολιτικούς χώρους. Θα πάει τρένο η υποψηφιότητά του και ήδη έχει αρχίσει να προκαλεί... πανικό!!!

Ανάχωμα οι εκλογές στην πώληση της «Δωδώνης»;

Πριν την προκήρυξη των εθνικών εκλογών η μεγαλομέτοχος ΑΤΕ προχώρησε, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στον Τύπο στην επιλογή των εταιρειών που θα μετέχουν στην Β΄ φάση του διαγωνισμού για την απόκτηση του 67,77% των μετοχών που κατέχει στη «Δωδώνη». Είναι η φάση των δεσμευτικών προσφορών, ωστόσο δεν σημαίνει ότι έχουν λήξει όλα και η εταιρεία θα ιδιωτικοποιηθεί. Σε αυτή τη φάση μετέχουν καιν οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών της Ηπείρου, ως μέτοχοι της γαλακτοβιομηχανίας. Αν και η ΑΤΕ δείχνει αποφασισμένη να απεμπλακεί, όπως ορίζει η Κομισιόν και η Τρόικα από εταιρείες του μη χρηματοπιστωτικού τομέα, δεν αποκλείεται να καθυστερήσει η διαδικασία ή και να ανατραπεί, λόγω των εκλογών. Το ερώτημα που θα τεθεί από τους κτηνοτρόφους και τις Ενώσεις, αλλά και από τους φορείς της Ηπείρου και κατά την προεκλογική περίοδο στα κόμματα που διεκδικούν την ψήφο θα είναι απλό. Αν πρόκειται να αλλάξει και πώς, η δρομολογημένη ιδιωτικοποίηση της γαλακτοβιομηχανίας;

 Καλύπτονται πίσω από την ΑΤΕ
 Τόσο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, επί των ημερών της οποίας αποφασίστηκε, λόγω του προγράμματος εξυγίανσης της ΑΤΕ, η απεμπλοκή της τράπεζας από τις θυγατρικές εκτός χρηματοπιστωτικού τομέα και η κυβέρνηση Παπαδήμου, δεν απάντησαν ποτέ ευθέως στο πανηπειρωτικό αίτημα για την τύχη της γαλακτοβιομηχανίας. Καλυπτόμενοι όλοι πίσω από την ΑΤΕ, η οποία είναι ελεγχόμενη από το δημόσιο, άφησαν να... βγει στο σφυρί η «Δωδώνη» και το χειρότερο, με τις επιλογές που έγιναν τα δυο τελευταία χρόνια, δημιούργησαν προβλήματα στην εταιρεία. Θα μείνει στην ιστορία η δήλωση του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου ότι η... Ακρόπολη της Ηπείρου δεν πωλείται, αλλά και η στάση της Ν.Δ υπέρ των κτηνοτρόφων, (δεν θέλουν τις Ενώσεις...), αλλά χωρίς παρέμβαση για το πώς θα αποφευχθεί η ιδιωτικοποίηση. Χωρίς επίσημη ενημέρωση Επισήμως από την ΑΤΕ δεν ανακοινώθηκαν ούτε οι 14 εταιρείες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον, ει μη μόνο η πρόταση των Ενώσεων, η 15η δηλαδή, αλλά και στην φάση των δεσμευτικών προσφορών ουδείς γνωρίζει με ακρίβεια ποιοι μετέχουν, πλην των Ενώσεων που ως μέτοχοι έχουν λόγο και ρόλο. Κυκλοφορούν διάφορες πληροφορίες που συγκλίνουν οι περισσότερες σε 4-5 εταιρείες, δηλαδή προκρίθηκαν για να καταθέσουν δεσμευτικές προσφορές η Friesland, Lactalis, η «Όλυμπος - Τυράς» των αδελφών Σαράντη και επενδυτικού κεφαλαίου, που ελέγχεται από τον εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη. Στις 15 που κατέθεσαν ενδιαφέρον στην πρώτη φάση του διαγωνισμού οι οκτώ διεθνείς και οι επτά ελληνικές, μεταξύ των οποίων η «Μινέρβα Ελαιουργική», η «Κρι Κρι». Η οικονομική ευρωστία, η παρουσία στην ελληνική αγορά τυροκομικών και η πρόθεση να επενδύσουν για να αναπτυχτεί η «Δωδώνη» στην εγχώρια και ξένη αγορά, στην οποία έχει σημαντική παρουσία με τη φέτα ΠΟΠ, αποτέλεσαν, σύμφωνα με πληροφορίες, τα κριτήρια για την επιλογή των εταιρειών που θα κληθούν να καταθέσουν δεσμευτική προσφορά.


Με πολιτικές και άλλες προεκτάσεις
 Οι αντιδράσεις στην Ήπειρο από τις Ενώσεις, τους κτηνοτρόφους και την αυτοδιοίκηση και συνολικά τους φορείς, δεν αποτελούν «σύμμαχο» για την ΑΤΕ ή τους επίδοξους αγοραστές. Μπορεί πολιτικά να μην έχει δοθεί η ευθεία απάντηση στα πολλά αιτήματα και υπομνήματα και σε ερωτήσεις βουλευτών, όλοι γνωρίζουν όμως ότι είναι καθαρά πολιτικό θέμα με οικονομικές και κοινωνικές προεκτάσεις. Άλλωστε η «Δωδώνη» είναι συνυφασμένη με την ύπαρξη της ίδιας της κτηνοτροφίας η οποία βρίσκεται σε φθίνουσα πορεία. Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε έρευνα-δημοσκόπηση από μετέχοντα στο διαγωνισμό για την «Δωδώνη» και το ιδιοκτησιακό της μέλλον και προέκυψε το σημαντικό στοιχείο ότι πρέπει να βρεθεί τρόπος συνεννόησης του ιδιώτη επενδυτή με τους συνεταιριστές-μετόχους, αλλά και με τους κτηνοτρόφους-παραγωγούς πρώτης ύλης. Αυτό δείχνει ότι δεν μπορεί εύκολα κάποιος να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο, χωρίς να συνεργάζεται με τους άλλους μετόχους και ιδίως τους κτηνοτρόφους.


Οι προτάσεις Ενώσεων και κτηνοτρόφων
 Πάντα με πολιτική απόφαση, θα μπορούσε να υιοθετηθεί η πρόταση των Ενώσεων-μετόχων για εξαγορά του μετοχικού πακέτου της ΑΤΕ στην λογιστική αξία ή στην ονομαστική, όπως ζητούν οι κτηνοτρόφοι, (να διατηρήσουν οι Ενώσεις το ποσοστό τους και να δοθεί στην αυτοδιοίκηση και στους εργαζόμενους ποσοστό μετοχών) χωρίς να αποκλείεται ένας συνδυασμός και με εταιρεία λαϊκής βάσης. Υπάρχει και το καταστατικό της εταιρείας που προβλέπει ότι οι μετοχές της ΑΤΕ περνούν στους άλλους μετόχους. Πάντως σε τοπικό επίπεδο δεν υπάρχει ξεκάθαρη πρόταση που να καλύπτει όλες τις πλευρές, ενώ δεν λείπουν και όσοι υποστηρίζουν ότι δεν πρέπει να αλλάξει καν ο κρατικοσυνεταιριστικός χαρακτήρας, κάτι που μοιάζει απίθανο με όσα συμβαίνουν με την ΑΤΕ. Οι Ενώσεις με τον Σύμβουλο Εξαγοράς που προσέλαβαν θα καταθέσουν πρόταση στο διαγωνισμό, εκτός κι αν υπάρξει θεματική αλλαγή με πολιτική απόφαση για ακύρωση του. Ποια ακριβώς θα είναι δεν το γνωρίζουμε, αλλά σίγουρα με μεγάλες εταιρείες να διεκδικούν τη «Δωδώνη» δεν έχουν τύχη.

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Πέρση Ντούλια: Σαρώνει στις νεανικές ηλικίες

Η φρέσκια και πολλά υποσχόμενη υποψηφιότητα της Πέρσης Ντούλια στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ με το καλημέρα αρχίζει να δέιχνει τη μεγάλη αποδοχή που έχει στη γιαννιώτικη κοινωνία. Καλύπτει, εκτός από τους νέους και τις γυναίκες (μαζί με τον Μιχάλη Παντούλα) και το δεύτερο πληθυσμιακά δήμο του νομού. Τον δήμο Ζίτσας των 17.000 κατοίκων. Και αυτό λέει πολλά σε όσους ξέρουν να αναλύουν τα γεγονότα πίσω από τους αριθμούς. Όμως η δυναμική της φτάνει μέχρι την Κόνιτσα όπου εργάζεται, ενώ η συνεργασία της παλιότερα ως βιβλιοθηκονόμος με πολλούς ΟΤΑ της περιοχής αποτελεί ένα καλό διαβατήριο αναθέρμανσης των σχέσεων της με παλιούς κοινοτάρχες και δημάρχους, με φορείς αλλά και πολίτες του νομού. Φυσικά μην ξεχνάτε και το όνομα του πατέρα της Ορέστη Ντούλια, που έχοντας μια μακρά αυτοδιοικητική (σε αντινομαρχία και δήμο Ιωαννιτών) διαδρομή αλλά και μια κομματική πορεία δεκαετιών, ξέρει το νομό απ' έξω και ανακατωτά. Η Πέρσα θα πάει καλά, ίσως περισσότερο και απ' όσο φαντάζεστε.