Κυριακή, 15 Απριλίου 2012

ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Υστερα από τα Πάθη έρχεται η Ανάσταση

«Εύχομαι σε όλους μας να είναι μια πραγματική Ανάσταση για τον Ελληνικό λαό που υπέφερε αυτόν τον τελευταίο καιρό», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στο μήνυμά του για την Ανάσταση. Πρόσθεσε ότι ο λαός «τα έχει δώσει όλα για να ξεπεράσουμε την κρίση» και σύνεχισε: «Πρέπει όλοι μαζί να αγωνιστούμε για να ξεπεραστεί η κρίση: με ομόνοια, με πίστη σ' αυτό που κάνουμε και με το όνειρο ότι ύστερα από τα Πάθη έρχεται η Ανάσταση».

Με νέους αγρότες της περιοχής ο Μιχάλης Κασσής

Ακόμη και την περίοδο που ήταν δήμαρχος Περάματος, ο Μιχάλης Κασσής είχε σε πρώτη προτεραιότητα τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα και πάσχιζε να προωθήσει με κάθε τρόπο την επιστοφή των νέων συνδημοτών του στα χωράφια. Μέσα από την προεδρία στην "Πίνδος" απέδειξε ότι μπορεί να κουμαντάρει με όρους επιτυχίας την ανάταξη τους πρωτεγενούς τομέα της περιοχής. Μπορεί να τον αδικούμε, όμως η εμπειρία του στα αγροτικά και κτηνοτροφικά θέματα είναι μοναδική, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχει θέσεις και προτάσεις και για άλλους νευραλγικούς τομείς της οικονομικής ζωής του τόπου. όμως τι να κάνουμε, στα αγροτικά είναι... "μανούλα". Χθες τον είδαμε να απολαμβάνει το τσιπουράκι του παρέα με νέους αγρότες της περιοχής. Όχι δεν ήταν κάτι στημένο ή προσχεδιασμένο γι΄αυτό και δεν μας άφησε να τραβήξουμε φωτογραφία. Μια τυχαία συνάντηση ήταν που εκτός από χαλαρή κουβέντα και εδέσματα, είχε συγκεκριμένες προτάσεις και λύσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι αγρότες της περιοχής.

Πασχαλινό μήνυμα Περιφερειάρχη

Αγαπητές συμπατριώτισσες, Αγαπητοί συμπατριώτες, Φίλοι επισκέπτες της Ηπείρου Αξιωνόμαστε και φέτος να γιορτάσουμε τη μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης, το Άγιο Πάσχα. Την εβδομάδα των Παθών, διαδέχεται η χαρά της Ανάστασης. Διαχρονικό και επίκαιρο όσο ποτέ το μήνυμα. Η Σταύρωση του Χριστού είναι αιώνιο σύμβολο καρτερίας, πίστης και ελπίδας για όλους εκείνους που καθημερινά «σταυρώνονται» από την κοινωνική και οικονομική κρίση, τη φτώχεια, τις αρρώστιες, την πείνα, την υποβάθμιση του βιοτικού τους επιπέδου. Η τελευταία κρίση επηρεάζει δυσβάσταχτα την πατρίδα μας, την Ήπειρό μας. Πολλοί συμπατριώτες μας έχουν φτάσει στα όρια της επιβίωσης. Ακόμη περισσότεροι ζουν με την αγωνία για το «αύριο». Την άμβλυνση της κατάστασης αυτής, δείχνει η Σταυρική Θυσία του Χριστού: Χρειάζεται να δείξουμε όλοι μας αλληλεγγύη, ανθρωπιά, αγάπη προς κάθε δοκιμαζόμενο συνάνθρωπό μας. Όλοι προσδοκούν να μπει ένα τέλος σε αυτή την κατάσταση. Η ελπίδα ζει. Η πίστη στις δυνατότητές μας υπάρχει. Η δημιουργικότητα των Ελλήνων και ιδιαίτερα των Ηπειρωτών είναι δεδομένη. Άλλωστε μετά το βαρύ χειμώνα, ακολουθεί η άνοιξη. Μετά τα Πάθη, η Ανάσταση. Εύχομαι σε όλους η Ανάσταση του Χριστού να μας δώσει τη δύναμη και το κουράγιο που χρειαζόμαστε για να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες. Το Πάσχα να είναι η αφετηρία αναγέννησης της πατρίδας μας, η ανάσταση της ελπίδας. Σήμερα δεν έχουν θέση οι αρνητικές σκέψεις. Το Αναστάσιμο μήνυμα ας φτάσει παντού. Ας αφήσουμε όλα όσα μας βασανίζουν στην άκρη. Ας ανοίξουμε τις καρδιές μας προς τους συνανθρώπους μας. Ας δεχτούμε στις καρδιές μας το αναστάσιμο μήνυμα που μας διδάσκει υπομονή, θυσία, ειρήνη, αγάπη, δικαιοσύνη. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος τεσσάρων ατόμων για ληστεία στην Άρτα

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 19χρονου ημεδαπού Ρομά και τριών συνεργών του, που αναζητούνται, για ληστεία κατά συναυτουργία. Ειδικότερα, προχθές το βράδυ στην Άρτα οι τέσσερις δράστες επιτέθηκαν σε δύο ημεδαπούς, ηλικίας 20 και 17 ετών και με τη χρήση σωματικής βίας, προσπάθησαν ανεπιτυχώς να αφαιρέσουν το πορτοφόλι του 20χρονου, τραυματίζοντάς τον ελαφρά ενώ αφαίρεσαν από τον 17χρονο το χρηματικό ποσό των δέκα (10) ευρώ. Ο 20χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, για παροχή πρώτων βοηθειών. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό των συνεργών του.